Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

Δικογραφία για τον αστυνομικό που σκότωσε τον σκύλο στο Γαλάτσι


 

Δικογραφία σε βάρος του αστυνομικού που πυροβόλησε το σκύλο στο Γαλάτσι την ώρα που του επιτέθηκε σχηματίστηκε και θα οδηγηθεί στον ανακριτή ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και για τον ιδιοκτήτη των δυο σκύλων για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Αθηνών που ανέλαβαν την υπόθεση ασχολήθηκαν και με το αν τα σκυλιά πληρούν όλες τις υγειονομικές προϋποθέσεις και δεν έχουν σταθεί μόνο στο αν διαθέτουν βιβλιάριο παρακολούθησης από κτηνίατρο.

Ερευνούν σύμφωνα με πληροφορίες τις συνθήκες που ζούσαν και μάλιστα έχουν πάρει καταθέσεις από τους ενοίκους της πολυκατοικίας , τις λεπτομέρειες διαβίωση τους και αν ο ιδιοκτήτης τους παρείχε όλα εκείνα τα στοιχεία για να παραμένουν σε συνθήκες ασφαλείας και υγείας τόσο για τα ίδια όσο και για τους ενοίκους της πολυκατοικίας. Επίσης εξετάζονται και μαρτυρίες ανθρώπων που ζούσαν στην πολυκατοικία και δηλώνουν φοβισμένοι και περιγράφουν περιστατικά με πρωταγωνιστές τα σκυλιά τα οποία θα ερευνηθούν από τις Αρχές.

Με βάση το νέο νόμο ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε το σκύλο διώκεται σε βαθμό κακουργήματος ενώ σήμερα η γενική αστυνομική διεύθυνση αττικής με ανακοίνωση της απάντησε σε δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον τραυματισμό του.

Σχετικά με αναφορές που αναπαράγονται σε δημοσιεύματα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περί των συνθηκών που έλαβε χώρα περιστατικό πρωινές ώρες της 12-08-2021 στο Γαλάτσι, ανακοινώνεται ότι στον εμπλεκόμενο αστυνομικό παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, λόγω δαγκώματος σκύλου στην πίσω πλευρά του δεξιού του μηρού, αρχικά από μηχανοκίνητη μονάδα του Ε.Κ.Α.Β. και ακολούθως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο για την παροχή περαιτέρω ιατρικής φροντίδας.

Εκεί πραγματοποιήθηκε καθαρισμός, περιποίηση και επίδεση του τραύματος, ενώ επίσης, του χορηγήθηκε αντιτετανικός ορός και αντιβιοτική αγωγή.

Τέλος, ο αστυνομικός, σύμφωνα με την γνωμάτευση του γιατρού, θα απέχει από τα καθήκοντά του προκειμένου να αναρρώσει.

«Γονάτισε και πυροβόλησε τον σκύλο στην καρδιά» λέει για τον αστυνομικό ο ιδιοκτήτης του πίτμπουλ.

«Ο αστυνομικός έκανε ένα βήμα πίσω, γονάτισε και στόχευσε στην καρδιά του σκύλου». Ανατριχίλα προκαλεί η μαρτυρία του Κωνσταντίνου Νικολαΐδη, ιδιοκτήτη του πιτ μπουλ, που έπεσε νεκρό απο τα πυρα του αστυνομικού.

Το όλο θέμα δημιουργήθηκε από μια οφειλή κοινοχρήστων που δεν ήθελε να καταβάλει μια ένοικος της πολυκατοικίας και κάλεσε την αστυνομία.

Σύμφωνα με τον διαχειριστή της πολυκατοικίας και ιδιοκτήτη του νεκρού πιτμπουλ, Κωνσταντίνο Νικολαΐδη, η εν λογω ένοικος κάλεσε την αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι δήθεν την απείλησε, επειδή δεν δεχόταν να πληρώσει οφειλή κοινόχρηστων απο τον περασμένο Νοέμβριο. 

«Οταν ηρθαν οι αστυνομικοί, ζήτησε να ανέβουν όλοι μαζί στην ταράτσα για να τσεκάρει τον ηλιακό θερμοσίφωνά της» λεει ο κ Νικολαΐδης.

«Της είπα με ωραίο τρόπο ότι δεν υπάρχει λόγος να το κάνει, όμως εκείνη επέμενε, με προφανή σκοπό να με "καρφώσει" στην αστυνομία για τα δυο σκυλιά ράτσας πίτμπουλ, που εχω στην ταράτσα, παρά το ότι γνωρίζει πως έχω υπογεγραμμένο χαρτί απ' ολους τους ενοίκους για να τα κρατάω εκεί, με ασφάλεια, τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής. Ειχα φτιάξει σκυλόσπιτα και κοιμόντουσαν εκεί» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο ιδιοκτήτης των πίτμπουλ, «είχαν ανέβει ήδη δυο-τρεις αστυνομικοί στην ταράτσα όταν ανέβηκε ένας ακόμη, νεαρής ηλικίας και ανεκπαίδευτος, όπως αποδείχτηκε».

Και συνεχίζει: «Ο σκύλος πήδηξε προς το μέρος του, κουνώντας την ουρα του, δηλαδη με προθεση να παίξει. Το δάγκωμα στο πόδι του αστυνομικού έγινε με παιχνιδιάρικη διαθεση και μάλιστα ο αστυνομικός φορούσε προστατευτικά μέχρι το γόνατο και στα δυο του πόδια. Κι όμως, αντέδρασε αψυχολόγητα. Έκανε ένα βήμα πίσω, γονάτισε και πυροβόλησε τον σκύλο στην καρδιά».

Για το περιστατικό έκανε ανάρτηση στο Facebook και η ιδιοκτήτρια του πίτμπουλ που πυροβολήθηκε από τον αστυνομικό. Η γυναίκα αποχαιρέτησε τον Οδυσσέα, αναφέροντας ότι το ζώο της δεν θα είναι ποτέ ξανά μαζί τους, ενώ κάνει λόγο για εν ψυχρώ δολοφονία. Μάλιστα, ανέφερε πως πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα της Κυψέλης, για να καταθέσει μήνυση σε βάρος των υπευθύνων για την τραγική αυτή  απώλεια. 

Stav Roula Kyniska
22 ώρες πριν

Ο Ody (Odysseus) δεν θα είναι ποτέ ξανά μαζί μας....πυροβολήθηκε σήμερα το πρωί γύρω στις 11πμ από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ...θα βγουν όλα στο φως της δημοσιότητας κι υπεύθυνος γι'αυτό την εν ψυχρώ δολοφονία θα πληρώσει. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο Α.Τ Κυψέλης για να υποβάλλουμε μήνυση!! Σας παίρνουμε τηλέφωνο για να έρθετε να βοηθήσετε όταν κινδυνεύουμε σε ενδοοικογενειακή βία, όταν μας κλέβουν όταν μας απειλούν και δεν έρχεστε κι ήρθατε τώρα τρέχοντας για γείτονες που δεν πληρώνουν τα κοινόχρηστα και το αποτέλεσμα φόνος!! Χωρίς λόγο τράβηξες όπλο και πυροβόλησε ένα σκυλί που σου κουνάτε φιλικά την ουρά!! Αν αυτή είναι η ελληνική αστυνομία... ντροπή σας!! Τόσο απλά!

Μπορεί να είναι εικόνα σκύλος, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "763 SHOT ON REDMI 9 AI QUAD CAMERA"
Μπορεί να είναι εικόνα σκύλος και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, σκύλος, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "THO1920 SHOT ON REDMI 9 AI QUAD CAMERA"
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο
Μπορεί να είναι εικόνα σκύλος και κείμενο που λέει "SHOT ON REDMI Û9 9 AI QUAD CAMERA"
+4


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου