Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Κρατούμενοι βιντεοσκοπούν με κινητά και χλευάζουν τα ΕΚΑΜ που κάνουν έρευνα σε κελιά


Οι φυλακές σε όλη την Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μπάχαλο και ο καθένας κάνει ότι θέλει.

Παράδειγμα της ασυδοσίας που επικρατεί στις φυλακές είναι το βίντεο που αποκάλυψε το «Βήμα» στο οποίο οι κρατούμενοι χωρίς να ενοχληθούν από κανέναν κατέγραφαν την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στις φυλακές Κορυδαλλού με τα παράνομα κινητά τους μπροστά τους αστυνομικούς!

Τα κινητά τηλέφωνά τους εξακολουθούν να κατέχουν με χαρακτηριστική ευκολία εντός των φυλακών οι κακοποιοί ευνοούμενοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο βίντεο μάλιστα ακούγονται οι κρατούμενοι με τις παράνομες κάμερες, να γελούν με τις κινήσεις των αστυνομικών.




Δημιουργός του «πεισματάρη γάιδαρου» πρός Ακριβοπούλου: Αίσχος, δεν έδωσα άδεια



Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα βίντεο που προβλήθηκε στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» της Κατερίνας Ακριβοπούλου στην ΕΡΤ, που το χρησιμοποίησε για να κάνει την άθλια προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρωταγωνιστής του βίντεο προπαγάνδας είναι «Ο πεισματάρης γάιδαρος», κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του δημιουργού του, Κωνσταντίνου Κρυστάλλη, ο οποίος έκανε λόγο για «αίσχος», τονίζοντας ότι «δεν έδωσα την άδεια για την χρήση της ταινίας. Κάθε άλλο παρά πολιτικοποίηση θέλω για την Μαρίζα!».


Παρά τις αντιδράσεις αντί να ζητήσει συγνώμη η Ακριβοπούλου και να παραιτηθεί, η να την παραιτήσουν από την καθεστωτική ΕΡΤ είχε το θράσος να απαντήσει έτσι : Κατερίνα Ακριβοπούλου : «Κακός χαμός σήμερα στα φιλικά προς τη ΝΔ Μέσα που χαρακτηρίζουν προπαγανδιστικό το βίντεο. Είναι τα ίδια Μέσα που έχουν δώσει ρεσιτάλ fake news και που κόπτονται επιλεκτικά για τη δεοντολογία και εκεί είναι το θέμα.

Είναι τα ίδια Μέσα που ευτυχώς δεν έγραψαν κουβέντα για αναρτήσεις, τοποθετήσεις άλλων συναδέλφων, εδώ της ΕΡΤ, που έχουν το θάρρος και την παρρησία είτε μέσω των εκπομπών τους είτε με σχόλια είτε με αναρτήσεις να καταφέρονται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Και καλά κάνουν οι συνάδελφοι σε όποιο Μέσο κι αν είναι γιατί αυτό είναι ελευθερία γνώμης και άποψης κυρίως όταν την υπερασπίζεται κανείς με συνέπεια και συνέχεια και δεν αλλάζει μανδύα με όρους καιροσκοπισμού».


ΑΣΕΠ: «Στον πάγο» και πάλι οι προκηρύξεις


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 28* (παρ. 1) του ιδρυτικού νόμου (2190/94) του ΑΣΕΠ: «Κατά το διάστημα από την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών έως την ορκωμοσία της Κυβέρνησης που προκύπτει κατά το άρθρο 37 του Συντάγματος, απαγορεύεται η έκδοση πράξεων που αφορούν το διορισμό ή πρόσληψη και οποιαδήποτε μεταβολή αναφερόμενη στην υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού των υπηρεσιών και νομικών προσώπων του Άρθρου 14 παρ.1 του παρόντος, εκτός από τις πράξεις πειθαρχικής διαδικασίας, διαθεσιμότητας και αργίας, καθώς και τις πράξεις που εκδίδονται σε συμμόρφωση προς δικαστική απόφαση». Επίσης στην παράγραφο 2 αναφέρεται: Διαδικασίες σχετικές με τις κατά την προηγούμενη παράγραφο απαγορευόμενες μεταβολές, οι οποίες είχαν ήδη κινηθεί κατά την προκήρυξη των εκλογών, διακόπτονται».

Επισημαίνεται ότι η παραπάνω απαγόρευση αφορά όχι μόνο τις τελικές πράξεις αλλά και όλες τις σχετικές προπαρασκευαστικές πράξεις ή/και αποφάσεις, εφόσον αυτές είναι κατά νόμο αναγκαίες προϋποθέσεις για την έκδοση της τελικής πράξης της σύνθετης διοικητικής ενέργειας (διορισμού ή πρόσληψης). Δηλαδή δεν δημοσιεύονται προκηρύξεις για πλήρωση θέσεων προσωπικού ούτε πράξεις διορισμού, δεν εκδίδονται ανακοινώσεις για πρόσληψη προσωπικού, δεν δημοσιεύονται πίνακες επιλογής προσωπικού τακτικού ή έκτακτου, δεν υπογράφονται πράξεις διορισμού. Οι σχετικές διαδικασίες που είχαν ήδη κινηθεί πριν την προκήρυξη των εκλογών διακόπτονται, δηλαδή αναστέλλονται προσωρινά, και συνεχίζονται αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης.

Κατά συνέπεια, κατόπιν της δημοσίευσης του Προεδρικού Διατάγματος διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης των εκλογών (μέχρι την ορκωμοσία της Κυβέρνησης που θα προκύψει (κατά το άρθρο 37 του Συντάγματος) από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 αναστέλλονται όλες οι διαδικασίες επιλογής προσωπικού του ΑΣΕΠ που εμπίπτουν στην παραπάνω απαγόρευση. Οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων συμμετοχής ή ενστάσεων που είχαν ανακοινωθεί πριν την προκήρυξη των εκλογών διακόπτονται και συνεχίζονται αμέσως μετά τη λήξη της αναστολής και μέχρι τη συμπλήρωση του κατά περίπτωση εναπομείναντος χρονικού διαστήματος έως την εκπνοή τους.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι:

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

-Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την Προκήρυξη 2Κ/2019 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 7/28-3-2019, 8/3-4-2019 και 15/2-5-2019 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), για την πλήρωση χιλίων εκατό δεκαέξι (1.116) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε Φορείς του Υπουργείου Υγείας, που ξεκίνησε στις 3 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 18 Ιουνίου 2019, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00, θα διακοπεί με την θυροκόλληση του ΠΔ για τη διάλυση της Βουλής, και, κανονικά, θα επαναρχίσει μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

-Το ίδιο ισχύει και για την προκήρυξη 4ΕΑ/2019 (ΦΕΚ 18/21-5-2019 & 22/4-6-2019 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) κατηγορίας ΤΕ, καθώς η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία λήγει στις 21 Ιουνίου 2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00. Αλλά και για την Προκήρυξη 5ΕΑ/2019 (ΦΕΚ 19/21-5-2019 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψήφιων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) κατηγορίας ΔΕ, που, επίσης, η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία λήγει την ίδια ημέρα και ώρα.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

-Η εκκίνηση της διαδικασίας (16 Ιουλίου) υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στην 5Κ/2019 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 23/5.6.2019/τ. ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τριάντα δύο (32) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (401 ΓΣΝΑ) και στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.) (Υπουργείο Εθνικής Άμυνας), θα εξαρτηθεί από το αν μέχρι τότε θα έχει ορκιστεί η νέα κυβέρνηση. Διαφορετικά θα μετακινηθεί αργότερα. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 16 Ιουλίου 2019 ημέρα Τρίτη και λήγει στις 31 Ιουλίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00.

-Το ίδιο ισχύει και για την προκήρυξη 2E/2019 (ΦΕΚ 17/17.5.2019/τ. ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση έξι (6) θέσεων Ειδικών Επιστημόνων στο Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών Ανώνυμη Εταιρεία (ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ. A.E.) με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, δύο (2) θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού στην 7η ΥΠΕ Κρήτης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας ενός (1) έτους (Υπουργείο Υγείας) και μίας (1) θέσης Ελεγκτή Ιατρού στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.) με θητεία τριών (3) ετών που μπορεί να ανανεώνεται (Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης), σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν. 2190/1994 (ΦΕΚ 28/3.3.1994/τ.Α΄), όπως ισχύει. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 19 Ιουνίου 2019 ημέρα Τετάρτη και λήγει στις 4 Ιουλίου 2019, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ

-Ο έλεγχος των 953 αιτήσεων για την Προκήρυξη 1Κ/2019 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 6/21-3-2019 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), για την πλήρωση δώδεκα (12) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στη Βουλή των Ελλήνων, υποβλήθηκαν συνολικά 953 αιτήσεις, θα πραγματοποιείται αυτό το διάστημα αλλά το ΑΣΕΠ δεν θα έχει τη δυνατότητα ανακοίνωσης προσωρινών πινάκων έως την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

-Το ίδιο ισχύει και για τις Προκηρύξεις 1ΕΑ/2019 (ΦΕΚ 13/25-4-2019 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας υποψηφίων μελών Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση (υποβλήθηκαν συνολικά 3.449 αιτήσεις) και 2ΕΑ/2019 (ΦΕΚ 14/25-4-2019 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας υποψήφιων μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) κλάδων ΠΕ21, ΠΕ22, ΠΕ23, ΠΕ25, ΠΕ28, ΠΕ29, ΠΕ30, ΠΕ31 στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, (σ.σ. υποβλήθηκαν συνολικά 9.916 αιτήσεις).

– Ο έλεγχος των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί (έως 24/5) για την προκήρυξη 3ΕΑ/2019 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 12/24-4-2019 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψήφιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) κατηγορίας ΠΕ, συνεχίζεται αλλά δεν είναι δυνατόν να ανακοινωθούν προσωρινά ή οριστικά αποτελέσματα.


-Το ίδιο ισχύει και για τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί (επίσης έως 24/5) για την Προκήρυξη 3Κ/2019 (ΦΕΚ 10/11-4-2019 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, εβδομήντα έξι (76) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) (Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης), την Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Κράτους (Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), την Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας (Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων), τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (Υπουργείο Υγείας), το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Επιμελητήριο Λακωνίας (Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης) και την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

-Συνεχίζεται κανονικά ο έλεγχος των 1.587 αιτήσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της Προκήρυξης 4Κ/2019 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 9/8-4-2019 & 15/2-5-2019 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, εξήντα δύο (62) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στην Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. – “Enterprise Greece” (Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης). Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση απαγορεύεται να ανακοινωθούν προσωρινοί ή οριστικοί πίνακες επιτυχόντων έως την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

-«Παγώνει» μέχρι την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και ο γραπτός διαγωνισμός για τους 6.253 της Προκήρυξης 1Γ/2019 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 5/18.03.2019/τ. ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με γραπτό διαγωνισμό εξήντα (60) θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Τράπεζα της Ελλάδος.

– Μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης θα ανακοινωθούν οι προσωρινοί πίνακες της Προκήρυξης 1Ε/2019 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 2/1-2-2019 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), που αφορά στην πλήρωση δύο (2) θέσεων Ειδικών Επιστημόνων και δύο (2) θέσεων με ειδικότητα στην Πληροφορική στη Βουλή των Ελλήνων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν. 2190/1994, όπως ισχύει, για τις οποίος υποβλήθηκαν συνολικά 138 αιτήσεις.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ

-«Παγώνει» έως την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης η έκδοση οριστικών πινάκων της Προκήρυξης 4E/2018 (ΦΕΚ.8/ 09.02.2018, Τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π.) για την πλήρωση τεσσάρων (4) θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού στο Υπουργείο Υγείας – Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας έως τρία (3) έτη, για την οποία εκδόθηκαν προσωρινοί πίνακες στις 27/5.

– Το ίδιο ισχύει και για την Προκήρυξη 5Κ/2018 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 16/15-5-2018 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, τριάντα επτά (37) θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου – ειδικότητας ΔΕ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) του Υπουργείου Υγείας, για την οποία εκδόθηκαν προσωρινοί πίνακες στις 7.3.2019.

– Μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης θα εκδοθούν τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 6Ε/2018 (ΦΕΚ 15/19.04.2018, Τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π.) για την πλήρωση μίας (1) θέσης Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού, στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο – Α. Φλέμιγκ» (Υπουργείο Υγείας), με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας ενός (1) έτους. Υπενθυμίζεται ότι τα προσωρινά αποτελέσματα είχαν ανακοινωθεί την 1η Φεβρουαρίου.

-Το ίδιο ισχύει και για την Προκήρυξη 2E/2018 (ΦΕΚ.1/ 22.01.2018, Τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π.) για την πλήρωση εικοσιπέντε (25) θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού, στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (Α.Ε.Π.Π.), με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, για τις οποίες οι προσωρινοί πίνακες ανακοινώθηκαν στις 4.1.2019.


Πηγή : newsbomb.gr


ΟΑΕΔ: Ποιοι δικαιούνται οικονομικό βοήθημα μέχρι 12.000 ευρώ


ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα προώθησης της αυτοαπασχόλησης για 10.000 ανέργους 18-66 ετών μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ετοιμάζει ο Οργανισμός.

Μέσω του προγράμματος οι άνεργοι θα επιδοτούνται με ποσά τα οποία θα φτάνουν έως και 12.000 ευρώ προκειμένου να υλοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια.

Αναλυτικά, δικαιούχοι του νέου προγράμματος θα είναι άνεργοι 18-66 ετών, οι οποίοι έχουν ωφεληθεί από τη διαδικασία της εξατομικευμένης προσέγγισης και θα προβούν σε έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας από την ημερομηνία δημοσίευσης του προγράμματος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και μετά. Δικαιούχοι είναι επίσης, οι άνεργοι που είχαν προηγούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα και τη διέκοψαν έως τις 31/12/2011.

Οι δικαιούχοι εντάσσονται στο πρόγραμμα είτε ως ατομικοί επιχειρηματίες, είτε ως μέλη ΟΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ και Συνεταιρισμού Εργαζομένων.

Η διάρκεια της επιχορήγησης είναι 12 μήνες και οι δικαιούχοι δεσμεύονται να κρατήσουν την επιχείρησή τους για τρεις μήνες μετά τη λήξη του προγράμματος. Τα ποσά των επιχορηγήσεων καταβάλλονται σε τρεις δόσεις και φτάνουν έως και τα 12.000 ευρώ.

Αναλυτικά:

Έως 12.000 ευρώ σε ατομικούς επιχειρηματίες ή μέλη εταιρειών με ποσοστό στο εταιρικό κεφάλαιο πάνω από 51%.

Έως 9.000 ευρώ σε μέλη εταιρειών που κατέχουν το 1/2 του εταιρικού κεφαλαίου

Έως 8.000 ευρώ σε μέλη εταιρειών που κατέχουν το 1/3 του εταιρικού κεφαλαίου. Η διαδικασία υπαγωγής στο πρόγραμμα έχει τρία στάδια:

Ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης υπαγωγής του επιχειρηματικού σχεδίου στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ.

Αξιολόγηση του επιχειρηματικού σχεδίου βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων. Αξιολογούνται όσον αφορά στην πληρότητα της υποβαλλόμενης αίτησης και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του επιχειρηματικού σχεδίου. Η βαθμολόγηση των κριτηρίων εξειδικεύεται στη Δημόσια Πρόσκληση.

Υπαγωγή στο πρόγραμμα. Η αίτηση- υπεύθυνη δήλωση- επιχειρηματικό σχέδιο για υπαγωγή στο πρόγραμμα υποβάλλεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό πρόγραμμα στην ειδική περιοχή του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ, αναφέρει το Έθνος.

Μετά την καταχώριση της αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα, εμφανίζεται ο αριθμός πρωτοκόλλου και η ημερομηνία υποβολής. Μετά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, η επιχείρηση θα πρέπει να είναι έτοιμη να ελεγχθεί από τους ελεγκτές του ΟΑΕΔ και μετά τον θετικό έλεγχο πραγματοποιείται η υπαγωγή στο πρόγραμμα.


Πηγή : tromaktiko.gr


Αστεροειδής κατευθύνεται προς τη Γη και ίσως την «χτυπήσει»



Αστεροειδής που έχει το μέγεθος ενός μικρού γηπέδου ποδοσφαίρου, βρίσκεται σε τροχιά προς τη Γη και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να την χτυπήσει, μέσα στον Σεπτέμβρη!

Όπως λέει η ESA, ο βράχος που έχει διάμετρο 40 μέτρα, βρίσκεται 4,2 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τον πλανήτη μας και οι πιθανότητες να προσκρούσει σε αυτόν, είναι 1 στις 7.000! μάλιστα, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Διαστημικό σταθμό, ο αστεροειδής θα χτυπήσει στην Γη, στις 9 Σεπτεμβρίου και τις πρώτες πρωινές ώρες (07:03 κεντρικής Ευρώπης, σύμφωνα με την εκτίμηση).

Ο αστεροειδής έχει ονομαστεί 2006QV89 και είναι από αυτούς που ανησυχούν τους επιστήμονες, καθώς παρακολουθούν την πορεία του από το 2006. Σπάνια βέβαια αστεροειδής μπαίνει στην ατμόσφαιρα της Γης και χτυπάει. Τελευταία παράδειγμα ήταν βέβαια τον Φεβρουάριο του 2013, όταν ένας αστεροειδής χτύπησε στην πόλη Τσελιάμπινσκ, προκαλώντας ζημιά σε 7.200 κτίρια και τραυματίζοντας – ελαφρά – 1.500 άτομα, ενώ και στην Αυστραλία αστεροειδής μπήκε στην ατμόσφαιρα, αλλά «έσκασε» στον αέρα.


Πηγή : politis.com.cy


Οι Ιρακινοί πριν μαχαιρώσουν το περιπτερά είχαν ληστέψει και άλλους




Βίαιοι, σεσημασμένοι κακοποιοί οι Ιρακινοί και όμως είχαν πάρει άσυλο στην Ελλάδα για να εγκληματούν και να σκοτώνουν ληστεύοντας.

Μόνο στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ συμβαίνουν αυτά και ευτυχώς θα δοθεί ένα τέλος. Ο ένας εκ των δυο Ιρακινών έχει λάβει ήδη άσυλο, ενώ ο δεύτερος έχει καταθέσει το σχετικό αίτημα το οποίο εξετάζεται.

Οι δυο Ιρακινοί πριν μαχαιρώσουν τον άτυχο περιπτερά είχαν ληστέψει δυο πολίτες, από τον πρώτο αφαίρεσαν το τσαντάκι ενός διερχόμενου και από τον δεύτερο άρπαξαν τα γυαλιά ηλίου του θύματος.



φωτογραφία από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Νέα αθλιότητα ΣΥΡΙΖΑ με fake news για να "πλήξουν" τον Μητσοτάκη



Ο ΣΥΡΙΖΑ σε πανικό και αφού δεν πιάνει η ακατάσχετη παροχολογία είπαν να στήσουν fake news για να κτυπήσουν τον Μητσοτάκη.

Μεγάλη αθλιότητα των ΜΜΕ που στηρίζουν την κυβέρνηση που αναπαρήγαγαν ένα fake news σχετικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μια καρέτα-καρέτα.

Η δήθεν είδηση ήταν πως οι κάτοικοι του Καστελλορίζου έδεσαν το υπό εξαφάνιση είδος της χελώνας καρέτα-καρέτα,  προκειμένου να την δει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το στιγμιότυπο να καταγραφεί στο βίντεο.

Φυσικά και η καρέτα καρέτα δεν δέθηκε ποτέ από κανένα, απλώς βρέθηκε να ακουμπάει σε ένα από τα σχοινιά παρακείμενης βάρκας στο νησί.

Τα ellinikahoaxes.gr που εξέτασε το θέμα αλλά και το βίντεο αναφέρει πως σε επικοινωνία  του με τον Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης-Καστελόριζου τους δηλώθηκε πως «Δεν υπάρχει δεμένη χελώνα. Η συγκεκριμένη πάει συχνά εκεί γιατί βρίσκει τροφή. Η παρουσία της είναι μόνιμη, μαζί με μερικές ακόμη. Το σχοινί που φαίνεται στο βίντεο είναι σχοινί με το οποίο δένονται οι βάρκες στο σημείο.»


Η ανακοίνωση-απάντηση της ΝΔ : «Σήμερα τα υπόγεια του Μαξίμου, αφού επανέφεραν το παραμύθι της επταήμερης εργασίας, διέδωσαν μια ακόμη πιο εξωφρενική ιστορία. Ότι δήθεν οι κάτοικοι του Καστελόριζου έδεσαν μια θαλάσσια χελώνα για να τη δει ο κ. Μητσοτάκης, ενώ αυτή είχε απλά μπλεχτεί για λίγο στο σχοινί μιας βάρκας», δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ πρόσθεσε: «Την εξωφρενική αυτή είδηση αναπαρήγαγαν μάλιστα αμέσως όλα τα ελεγχόμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ sites. Γεγονός που αποδεικνύει και τον μηχανισμό προπαγάνδας και fake news που έχει στήσει η απερχόμενη κυβέρνηση. Είναι προφανές ακόμη και σήμερα ότι δεν έχουν καταλάβει το μήνυμα που τους έστειλαν οι Έλληνες πολίτες».


Μητσοτάκης: «Κλειδί» μας η ισχυρή ανάπτυξη




Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάτρα.

Αγαπητέ Νεκτάριε, Φίλες και φίλοι,

Χαίρομαι πάρα πολύ που ξαναβρίσκομαι στην Πάτρα, είκοσι ημέρες μετά την τελευταία παρουσία μου, όταν σε μια εξαιρετικά δυναμική προεκλογική  συγκέντρωση, η Πάτρα είχε ήδη από τότε στείλει το μήνυμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Το κάνατε πράξη στις 26 Μαΐου και στην κάλπη των Ευρωεκλογών. Το κάνατε πράξη, όμως, εκλέγοντας κόντρα στα προγνωστικά και στις προβλέψεις αρκετών, έναν άξιο νέο άνθρωπο ως Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τον Νεκτάριο Φαρμάκη. Νεκτάριε, συγχαρητήρια και προσβλέπω σε μια ουσιαστική, σε μια εποικοδομητική συνεργασία.

Συναντιόμαστε και πάλι στην Πάτρα, φίλες και φίλοι, στο πλαίσιο ενός ακόμη κύκλου περιοδειών μου σε ολόκληρη τη χώρα. Ξέρετε πολύ καλά πως τα τελευταία τριάμισι χρόνια έχω γυρίσει ξανά και ξανά την Ελλάδα από τον Έβρο μέχρι το Λασίθι, από τις άκρες του Αιγαίου -βρέθηκα πρίν από λίγες ημέρες στο ακριτικό Καστελόριζο- έως τα Επτάνησα. Γιατί είτε βρίσκομαι στις γειτονιές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης είτε σε κάποιο ορεινό χωριό, θέλω να σας ακούω «από πρώτο χέρι», και αυτό έκανα τριάμισι χρόνια τώρα. Να συζητώ μαζί σας -πρόσωπο με πρόσωπο- το σχέδιό μου για μια νέα, φωτεινή Ελλάδα. Και δεν μπορώ βέβαια να μην σχολιάσω και τον πολύ συνεργάσιμο καιρό, μετά από μια καταιγίδα, βγήκε ο ήλιος. Ο ήλιος της νέας φωτεινής Ελλάδας θα ανατείλει και εδώ  στην Πάτρα.

Και αυτή η εμπειρία μου, αυτής της προσωπικής διαδρομής, αυτού του συνεχούς οδοιπορικού σε ολόκληρη την Ελλάδα, με έκανε να αποφασίσω έναν διαφορετικό προεκλογικό αγώνα. Πιο ήπιο, πιο μετρημένο,πιο ανθρώπινο. Με λιγότερα συνθήματα και φωνές και περισσότερες προτάσεις. Όμως, πάντα, με μεγάλο πάθος για να γυρίσουμε, επιτέλους, σελίδα στον τόπο. Με άλλα λόγια, αν κάποιες εκλογές στο παρελθόν είχαν αποκληθεί οι εκλογές «του καναπέ», αυτές οι εκλογές, της 7ης Ιουλίου, πρέπει να γίνουν οι εκλογές «του μυαλού και της ευθύνης». Είναι εκλογές κρίσιμες, εκλογές που εξαρτώνται απόλυτα από την κινητοποίηση και από την συμμετοχή των ίδιων των πολιτών. Σε καμία εκλογή δεν υπάρχει προεξοφλημένο αποτέλεσμα. Στις εκλογές δεν μετρούν οι δημοσκοπήσεις, μετρά μόνο το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα το διαμορφώνουν αυτοί που φτάνουν στην κάλπη. Δηλαδή, η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που ζητά σήμερα μια μεγάλη πολιτική αλλαγή.

Έτσι, ξεκινώ λοιπόν, σήμερα τις κεντρικές παρεμβάσεις μου, με μία ομιλία για το «κλειδί» της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, που είναι και το «κλειδί» για την επόμενη μέρα της χώρας: Την ισχυρή ανάπτυξη, που σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα! Ισχυρή ανάπτυξη, αυτοδύναμη Ελλάδα, είναι το σύνθημα που θα μας πάει μέχρι τις εκλογές. Αυτό ζητά σήμερα ο ελληνικός λαός και γι’ αυτό θα διεκδικήσω τη στήριξή του στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Και επέλεξα την Πάτρα γιατί αυτός ο τόπος αντιπροσωπεύει όλα όσα μας δίδαξε το χθες, αλλά και όλα όσα μας απασχολούν σήμερα. Αλλά, φυσικά, και όλα όσα μπορούμε να πετύχουμε μαζί αύριο: Την επιχειρηματική πρωτοπορία που συμβολίζει αυτός εδώ ο χώρος -όπως είπε και ο Νεκτάριος- όταν πριν από σχεδόν εκατόν εξήντα χρόνια ιδρύθηκε το πρώτο οινοποιείο στο νέο ελληνικό κράτος. Από έναν χαρισματικό άνθρωπο, ο οποίος έβλεπε εκείνη την εποχή, πέρα από τον ορίζοντα της καθημερινότητας, τις πραγματικές δυνατότητες αυτού του τόπου.

Εδώ λειτούργησε το πρώτο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο. Και η ακμή εκείνης της εποχής μπορεί να επιστρέψει μόνο με νέες επενδύσεις. Εδώ βρίσκεται ένα σπουδαίο Πανεπιστήμιο, της έρευνας και της γνώσης. Η καινοτομία, σε σύνδεση με την οικονομία, είναι αυτή που θα δώσει πνοή στις πολλές νέες επιχειρηματικές προσπάθειες που ξεπηδούν μέσα από ερευνητικά προγράμματα. Το μεγάλο λιμάνι σας, που σηματοδοτεί την εξωστρέφεια που πάντα χαρακτήριζε τους Πατρινούς και την οποία, σήμερα, χρειαζόμαστε περισσότερο παρά ποτέ. Συμβολίζει, όμως, αυτός ο σπουδαίος τόπος και τη δύσκολη εποχή της κρίσης, που κατεξοχήν βίωσαν οι χιλιάδες άνεργοι τις περιοχής. Άνεργοι που θα βρουν δουλειά, ελπίδα και μέλλον μόνο αν σπάσει ο φαύλος κύκλος. Αν αντικατασταθεί η σημερινή καθήλωση από μία έκρηξη ανάπτυξης. Η αγάπη μου για την Πάτρα, η αγάπη μου για την Αχαΐα είναι δεδομένη. Γι’ αυτό μπορώ  να σας ανακοινώσω, σήμερα, ότι επέλεξα, προσωπικά, να ηγηθώ του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, στην Αχαΐα. Για να γίνει και η Αχαΐα, όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα, γαλάζια. Όπως της αξίζει . Και αυτό θα είναι και για μένα, αλλά και για όλους σας πιστεύω, ένα προσωπικό στοίχημα.

Φίλες και φίλοι,

Σήμερα ξεκινά και τυπικά ο προεκλογικός αγώνας. Χθες το βράδυ ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, απερχόμενος Πρωθυπουργός, επανέλαβε όλα όσα οι πολίτες παταγωδώς απέρριψαν, πριν από δύο εβδομάδες. Δεν είχε, ουσιαστικά, τίποτα καινούργιο να πει. Είναι δε τέτοια η φτώχεια τους ώστε και τις περισσότερες προτάσεις τους τις δανείστηκαν από το δικό μας πρόγραμμα. Και βέβαια είναι μοιραίο, μη έχοντας τίποτα θετικό να επιδείξουν, να επιμένουν να διαστρεβλώνουν τις δικές μας θέσεις. Κατασκευάζουν, συστηματικά, μία Νέα Δημοκρατία που υπάρχει μόνο στο δικό τους το μυαλό, μόνο στη δική τους προπαγάνδα. Ένα σκιάχτρο, το οποίο δήθεν, θα τρομάξει τους πολίτες. Λες και δεν έμαθαν τίποτα από το μήνυμα των πολιτών την 26η Μαΐου. Βάζουν ψέματα στο στόμα μου. Ψέματα, μήπως και παραπλανήσουν κάποιον ανύποπτο. Θα το ξαναπώ για άλλη μια φορά: Δεν θα τους ακολουθήσουμε. Είναι μάταιο ν’ απαντάς σε ένα χαλασμένο μαγνητόφωνο συνθημάτων.

Οι πρόσφατες ευρωεκλογές και οι περιφερειακές εκλογές απέδειξαν την ωριμότητα του λαού μας. Οι πολίτες καταδίκασαν την προπαγάνδα των ανύπαρκτων απειλών και του τεχνητού φόβου. Μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό, φίλες και φίλοι, η ελπίδα θα νικάει πάντα τον φόβο. Η ελπίδα, όμως, της αλήθειας, όχι η ελπίδα των ψεύτικων υποσχέσεων. Η ελπίδα της αποτελεσματικότητας, η ελπίδα της ειλικρίνειας. Οι πολίτες γύρισαν, όμως, και τις πλάτες τους στις προσφορές της τελευταίας στιγμής, ώστε να εξαγοραστεί η ψήφος τους. Η σκουριά της δημαγωγίας, η σκουριά των παλαιοκομματικών ρουσφετιών -τα οποία συνεχίστηκαν με προκλητικό τρόπο, μέχρι και λίγες ώρες πριν κλείσει η Βουλή, από αυτούς που σήμερα αναπαράγουν τις χειρότερες παθογένειες του χθες- όχι απλά δεν τους αγγίζει, αλλά τους απωθεί. Δεν θα επιτρέψουν οι πολίτες να τους κοροϊδέψει ξανά κανείς, όσα και αν τους τάξει. Γιατί οι Έλληνες δεν ζητούν πλέον μέτρο ανευθυνότητας στα λόγια, αλλά μέτρο ευθύνης στην πράξη. Και αυτό το μέτρο ευθύνης το εγγυάται μόνο η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη πατριωτική Φιλελεύθερη Παράταξη, της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι.   

Φίλες και φίλοι,

Υπάρχουν λέξεις που η κατάχρηση τους από τους πολιτικούς τις έχει απομακρύνει από τον απλό πολίτη. Στην ουσία τους, όμως, είναι απλές και συνδέονται απόλυτα με την καθημερινότητά μας. Και πρώτη ανάμεσα σε αυτές, είναι η λέξη «Ανάπτυξη». Στόχος μου μέχρι τις κάλπες -ξεκινώντας εδώ από την Πάτρα- είναι να εξηγήσω, με όσο πιο απλά λόγια μπορώ, πώς εννοώ την ανάπτυξη για την αναγέννηση της χώρας. Γιατί αυτό, τελικά, είναι το βασικό διακύβευμα των εκλογών. Και εξηγούμαι: Ύστερα από τέσσερα και πλέον χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα κουβαλά ένα μεγάλο χρέος. Και κουβαλά, δυστυχώς, ακόμα και βαριές δεσμεύσεις. Και έχει δύο επιλογές: Η πρώτη είναι αυτή που ζήσαμε, που ζήσατε, όλοι σας: Φόροι, φόροι και πάλι φόροι για να παράγονται υπερβολικά μεγάλα πλεονάσματα από τον στραγγαλισμό της οικονομίας και από τον αφανισμό της μεσαίας τάξης. Έτσι, όμως, ο εθνικός πλούτος δεν μεγαλώνει, ολοένα και συρρικνώνεται. Και όταν αυτή η συρρίκνωση συνεχίζεται, οι πολίτες φτάνουν να φυτοζωούν με σποραδικά επιδόματα. Το χρέος παραμένει βουνό. Και η χώρα, δυστυχώς, βυθίζεται διαρκώς στην εξάρτηση. Είναι το καθοδικό σπιράλ της στασιμότητας και της μιζέριας που ζήσαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η δεύτερη επιλογή είναι το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας: Λιγότεροι φόροι και κίνητρα για πολλές επενδύσεις που θα φέρουν καινούργιες δουλειές. Δηλαδή περισσότερους μισθούς που τονώνουν την κατανάλωση και νέες εισφορές που θα ενισχύσουν τα ασφαλιστικά μας ταμεία, αλλά και πρόσθετα δημόσια έσοδα από τη λογική φορολόγηση των κερδών. Γιατί ανάπτυξη, τελικά, σημαίνει μεγαλύτερο εισόδημα για όλους, μικρότερη ανεργία, υψηλότερη απασχόληση, και τελικά πιο υγιή δημόσια οικονομικά.

Πώς θα έχουμε, λοιπόν, αυτήν την έκρηξη επενδύσεων την οποία διεκδικούμε; Με τέσσερις σαφείς τρόπους: Πρώτον, με μείωση φόρων για όλους για να υπάρξουν ισχυρά κίνητρα για να επενδυθούν ξένα χρήματα και ελληνικά κεφάλαια σε αυτή τη χώρα. Η μείωση των φόρων, ξέρετε, δεν αφορά μόνο τους μεγάλους επιχειρηματίες και τις μεγάλες επενδύσεις. Αφορά τον κάθε μικρομεσαίο επιχειρηματία ο οποίος σήμερα σκέφτεται αν θέλει να επενδύσει λίγα χρήματα στην δουλειά του, αλλά δεν γνωρίζει, αν αξίζει πραγματικά να το κάνει. Γιατί δεν θέλει το κράτος συνέταιρο στην επιχειρηματική του επιτυχία. Και αυτοί οι επιχειρηματίες υπάρχουν παντού. Και υπάρχουν σε πάρα πολλούς τομείς: Απ’ τον Τουρισμό, τη Βιομηχανία, την Αγροδιατροφή, τις Μεταφορές, την ενέργεια, τη μεταποίηση, τις Υπηρεσίες, τη Διαχείριση Απορριμμάτων. Παντού υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα πολλές επενδυτικές ευκαιρίες που περιμένουν το κατάλληλο πλαίσιο για να γίνουν πράξη.

Δεύτερον, θα προκαλέσουμε αυτή την έκρηξη επενδύσεων με την ουσιαστική απελευθέρωση της επιχειρηματικότητας από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Kαι αυτό αποτελεί προσωπικό μου στοίχημα, προσωπική μου δέσμευση: Αδειοδοτήσεις μεγάλων επενδύσεων που σέρνονται από γραφείο σε γραφείο θα έχουν πια ρητές προθεσμίες, θα επιβλέπονται από το Γραφείο Πρωθυπουργού. Ενώ σε περιπτώσεις προσφυγών, οι υποθέσεις επενδύσεων θα εκδικάζονται γρήγορα σε ειδικά τμήματα δικαστηρίων. Αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό, χρειάζεται και πολιτική βούληση.

Θα σας δώσω ένα παράδειγμα μόνο: Το Ελληνικό είναι σήμερα η μεγαλύτερη επένδυση που μπορεί να γίνει στη χώρα. Ύψους συνολικά 7 δις ευρώ.  Έχει καθυστερήσει πάρα πολύ. Εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχει γίνει ουσιαστικά τίποτα. Και σήμερα εκτός από την άδεια του καζίνο εκκρεμούν δύο υπουργικές αποφάσεις για να προχωρήσει αυτή η επένδυση. Δεσμεύομαι, λοιπόν, ότι αυτές οι δύο υπουργικές αποφάσεις θα υπογραφούν την πρώτη εβδομάδα εφόσον αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας.

Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν πολλά δεν είναι πέντε και δέκα. Εκατοντάδες μικρές διοικητικές αποφάσεις που συχνά θέλουν ελάχιστο χρόνο ενασχόλησης από έναν υπουργό, από έναν περιφερειάρχη, από έναν δήμαρχο, χρειάζεται να ληφθούν άμεσα και δυναμικά. Και εφόσον με εμπιστευτείτε θα έχω υπουργούς, και στο Υπουργείο Ανάπτυξης και στα άλλα κρίσιμα για τις επενδύσεις υπουργεία που θα υπηρετούν με απόλυτη αφοσίωση έναν πρωταρχικό στόχο: Να σαρώσουμε όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να προκαλέσουμε μια πραγματική έκρηξη επενδύσεων.

Τρίτον, το κράτος παύει πια να είναι αντίπαλος της ανάπτυξης. Τον 21ο αιώνα δεν γίνεται να «ανακαλύπτουμε» δασικές εκτάσεις  εντός του Ελληνικού που για 60 χρόνια ήταν αεροδρόμιο. Και βέβαια δεν γίνεται  να κηρύσσεται, με καθυστέρηση, αρχαιολογικός χώρος ολόκληρος ο Πειραιάς, όταν είναι έτοιμος να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα, τα πιο ανταγωνιστικά  λιμάνια του κόσμου.

Τέταρτον, θα στηρίξουμε τις επενδύσεις με μια ουσιαστική αποκατάσταση της ρευστότητας. Αυτή η ρευστότητα για τις επιχειρήσεις που σήμερα είναι μεγάλο ζητούμενο  για πολλές ελληνικές επιχειρήσεις θα αποκατασταθεί μαζί με την εμπιστοσύνη στη συνολική πορεία της ελληνικής οικονομίας. Ήδη βλέπετε πως οι προσδοκίες των αγορών για μια καλύτερη, πιο σοβαρή, πιο αποτελεσματική κυβέρνηση μετά τις εκλογές, μείωσαν εντυπωσιακά τα επιτόκια δανεισμού των ελληνικών ομολόγων. Τάση που εκτιμώ ότι θα  ενισχυθεί και θα μειώσει ευθέως όχι μόνο το κόστος δανεισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά το κόστος δανεισμού κάθε ελληνικής επιχείρησης, είτε είναι μεγάλη, είτε είναι μεσαία, είτε είναι μικρή. Και έτσι θα αποκατασταθεί η ρευστότητα σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων δανείων», ώστε οι τράπεζες να μπορούν να  ξαναδανείσουν τις παραγωγικές επενδύσεις που διεκδικούν σήμερα κεφάλαια και δεν μπορούν να τα βρουν. Για να μπορέσουν να ξανακάνουν τη δουλειά τους απαλλαγμένες πια από το βάρος του χαρτοφυλακίου των «κόκκινων δανείων».     

Φίλες και φίλοι,

Πίσω από αυτήν την τόσο σημαντική λέξη -την «Ανάπτυξη»- κρύβεται τελικά και η απάντηση στο ποιος είναι με τους πολλούς και ποιος με τις ελίτ. Γιατί είναι αυτό ακριβώς το πεδίο, στο πεδίο της ανάπτυξης, που δοκιμάζονται τελικά οι δυνάμεις της κοινωνικής προόδου με εκείνες της καθυστέρησης και του πτωχευμένου κρατισμού. Γιατί τι φέρνουν πάνω απ’ όλα οι επενδύσεις και η ανάπτυξη; Πρώτα από όλα καινούργιες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Το Ελληνικό, για παράδειγμα, μπορεί να δημιουργήσει μέχρι 60.000 θέσεις εργασίας καθόλη τη διάρκεια κατασκευής του έργου. Ο πρώτος μισθός στην COSCO είναι, πλέον, 1.100 ευρώ. Ενώ, από την άλλη, υπάρχουν σήμερα και πολλές ελληνικές επιχειρήσεις -πολλές από τις οποίες βρίσκονται εδώ σήμερα στην Πάτρα και εκπροσωπούνται από το πολύ δραστήριο Επιμελητήριό σας-  οι οποίες αντιμετώπισαν την κρίση, προσέλκυσαν επενδυτές, έγιναν διεθνώς ανταγωνιστικές. Είναι αυτές οι επιχειρήσεις που δίνουν το μέτρο της ελληνικής δημιουργικότητας και των πραγματικών δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας.

Μία επένδυση, όμως, δεν αφορά μόνο τον επιχειρηματία και τους εργαζόμενους που δουλεύουν στην επιχείρηση. Δημιουργεί πρόοδο και ανάπτυξη για ολόκληρη την περιοχή, την ευρύτερη αγορά. Παράγει τελικά εισοδήματα για δεκάδες επαγγέλματα. Πάρτε για παράδειγμα, ένα νέο εργοστάσιο το οποίο παράγει φέτα ή ένα καινούριο οινοποιείο. Το χρήμα που θα δημιουργήσει μια επιτυχημένη τέτοια επένδυση κυκλοφορεί παντού: στον κτηνοτρόφο που θα δώσει το γάλα, τον αμπελουργό, τον γεωπόνο, τους μεταφορείς του προϊόντος, τον γραφίστα που επιμελείται την ιστοσελίδα της εταιρείας, τον τυπογράφο που τυπώνει τις ετικέτες που θα μπουν πάνω στη φιάλη του κρασιού. Και η επιρροή βέβαια μιας επιτυχημένης επένδυσης, μιας καλής επιχειρηματικής πρωτοβουλίας, δεν σταματά εδώ. Απλώνεται έως το βενζινάδικο της περιοχής, που εφοδιάζει τον στόλο διανομής. Φτάνει μέχρι τα εστιατόρια και τα καφέ της γειτονιάς, που ζωντανεύουν από τους εργαζόμενους, μετά τη βάρδιά τους.

Και βέβαια, αυτές οι επενδύσεις, επιμένω να το λέω, φέρνουν χρήμα υπέρ του Δημοσίου. Χρήματα, τελικά, για τα δημόσια νοσοκομεία, για το κοινωνικό κράτος, για στοχευμένες προσλήψεις, εκεί που πραγματικά τις χρειαζόμαστε, για τους αστυνομικούς στις συνοικίες μας, για να μπορούμε να αισθανόμαστε όλες και όλοι ασφαλείς. Προσθέτουν βέβαια και έσοδα στο ασφαλιστικό σύστημα από τις εισφορές των εργαζόμενων, για να έχουμε αξιοπρεπείς συντάξεις. Αν δεν αλλάξει, φίλες και φίλοι, ο λόγος συνταξιούχων προς εργαζόμενους, αν δεν υπάρχει μια μεγάλη έκρηξη στην απασχόληση, αν με απλά λόγια δεν έχουμε περισσότερους εργαζόμενους να μπορούν να συντηρούν τα ασφαλιστικά μας ταμεία, το ασφαλιστικό μας σύστημα δεν μπορεί να είναι βιώσιμο.  Αυτή την κοινωνική διάσταση της επιχειρηματικότητας καλείται να την υπηρετήσει αυτο το συμβόλαιο εργαζομένων και επιχειρήσεων το οποίο εισηγείται η Νέα Δημοκρατία. Διότι όποιος απολαμβάνει κίνητρα για να δράσει, θα πρέπει βέβαια να αναλαμβάνει και υποχρεώσεις.

Αν εμείς προσφέρουμε στους επιχειρηματίες φορολογικά κίνητρα για να επενδύσουν, λιγότερη γραφειοκρατία, καλύτερη ρευστότητα, έχουμε την απαίτηση η εργατική νομοθεσία να τηρείται. Και θα ελέγχεται με την καθιέρωση λευκού μητρώου για τους συνεπείς εργοδότες, όπως ήδη είχαμε δρομολογήσει το 2014. Και οι επιτυχημένες επιχειρήσεις θα ενθαρρύνονται να δίνουν πρόσθετες παροχές στους εργαζόμενους που πρέπει να γίνουν συμμέτοχοι στην επιχειρηματική επιτυχία. Αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους: Με δωρεάν μεταφορά στην εργασία τους, με επιπλέον ασφαλιστικά προγράμματα, με συμμετοχή στα κέρδη στο τέλος κάθε χρονιάς. Αν μια επιχείρηση σήμερα θέλει να δώσει ένα μπόνους από την επιτυχία της, αυτό το μπόνους θα φορολογηθεί εξοντωτικά. Σχεδόν δεν έχει νόημα να το κάνει. Ενώ το κράτος, βέβαια, θα στέκεται πάντα στο πλευρό των εργαζόμενων γονέων, εξασφαλίζοντας ότι κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού. 

Με λίγα λόγια: Ανάπτυξη τελικά σημαίνει πολιτική για όλους, κυρίως για τους πιο αδύναμους, διότι σήμερα στην παγίδα της φτώχειας στη χώρα μας έχουν πέσει κατεξοχήν οι μακροχρόνια άνεργοι. Αυτοί είναι που υποφέρουν σήμερα περισσότερο και αυτοί θα είναι οι πρώτοι ωφελημένοι από μια μεγάλη αναπτυξιακή έκρηξη. Η καλύτερη κοινωνική πολιτική είναι η δημιουργία πλούτου και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, όχι τα επιδόματα. Τα επιδόματα μπορεί να είναι ένα μέτρο το οποίο χρειάζεται, μια προσωρινή ανακούφιση. Μεγάλη μας διαφορά, όμως, ότι εμείς δεν θέλουμε πολίτες εξαρτημένους από επιδόματα. Θέλουμε να δώσουμε ευκαιρίες στους ανθρώπους να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους και να πάρουν στα χέρια τους τον έλεγχο της δικής τους ζωής και της ζωής των οικογενειών τους. Αυτός είναι ο ιμάντας της κοινωνικής ανόδου που οδηγεί τελικά τον καθένα ξεχωριστά σε μία καλύτερη ζωή. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να προσφέρει η Ελλάδα ευκαιρίες στα παιδιά της που έφυγαν στο εξωτερικό και τα οποία σήμερα θέλουν να γυρίσουν στην Πατρίδα μας και θα γυρίσουν μόνο αν υπάρχουν πολλές καλές νέες θέσεις εργασίας. Για αυτό και η ισχυρή ανάπτυξη αποτελεί την «καρδιά» του δικού μας οράματος για μια πραγματικά αυτοδύναμη Ελλάδα.

Φίλες και φίλοι,

Αυτήν την αντίληψη που μόλις σας περιέγραψα υποστηρίζουν τέσσερις δέσμες φορολογικών μέτρων του κυβερνητικού μας προγράμματος: 1ον. Διατήρηση του αφορολόγητου εκεί που βρίσκεται σήμερα. Καταργούμε οριστικά την μείωση που μόνος του ψήφισε -και υποκριτικά ξεψήφισε- ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνοι το είπαν γιατί ήξεραν ότι δεν θα το κάνουν. Ενώ εγώ το λέω γιατί ξέρω ότι θα το κάνω πράξη. 2ον. Ο πρώτος φορολογικός συντελεστής για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ θα μειωθεί στο 9% και θα έχουμε αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Και ενίσχυση με 2.000 ευρώ για κάθε Ελληνόπουλο το οποίο θα γεννιέται στην Πατρίδα μας για να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο πρόβλημα του δημογραφικού που αποτελεί μια βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας. 3ον. Ο φόρος στις επιχειρήσεις, κάτι το οποίο απασχολεί ιδιαίτερα τους επιχειρηματίες, θα πέσει από το 28% στο 20%, εντός μια διετίας. Και ο φόρος στα μερίσματα από το 10% στο 5%. Και πλην του υπερ κατώτατου συντελεστή Φ.Π.Α. ο οποίος διατηρείται, θέλουμε να καταλήξουμε σε δύο συντελεστές Φ.Π.Α. στο 22% και στο 11%. Και 4ον. Ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται οριζόντια κατά 30% για όλους τους Έλληνες, για όλες τις ιδιοκτησίες. Και δίνουμε φορολογικά κίνητρα στις επιχειρήσεις, όπως οι υπεραποσβέσεις, ο διπλασιασμός του χρόνου συμψηφισμού των ζημιών με κέρδη, ώστε αυτές να έχουν περισσότερα ουσιαστικά κίνητρα για να μπορούν να επενδύουν.

Φίλες και φίλοι,

Μπορούμε αυτά να τα κάνουμε πράξη! Αυτό είναι το μήνυμα και πρέπει να το πιστέψουμε. Χάρη στη μεσαία τάξη των πατεράδων μας, των παππούδων μας, η χώρα μπόρεσε να σταθεί όρθια, να ξεφύγει από τα ερείπια και τον πόνο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, του εμφυλίου και να ξαναχτιστεί η Ελλάδα. Η προηγούμενη γενιά το έκανε με πολύ κόπο, με πολύ μεράκι, με πολύ φιλότιμο. Και ήταν αυτή η δημιουργικότητα και η επιχειρηματικότητα του Έλληνα που ενέταξαν τελικά τη χώρα μας, στα αναπτυγμένα κράτη. Και, παρά την κρίση, οι δυνάμεις αυτές παραμένουν σήμερα ζωντανές. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ξεχωριστών επιχειρήσεων, τα οποία έχω συναντήσει καθ’ όλη τη  διαδρομή μου στην επικράτεια. Είδα επιχειρήσεις στη Λάρισα -στο Αλουμίνιο- που ξεκίνησαν από το μηδέν μέσα στην κρίση, όταν δεν θα περίμενε κανείς ότι μια μεταποιητική μονάδα θα μπορούσε να πετύχει και σήμερα έχουν τζίρο δεκάδων εκατομμυρίων.

Εξαγωγικές, ανταγωνιστικές επιχειρήσεις. Είδα επιχειρήσεις στον πρωτογενή τομέα. Μια εξαγωγική συνεργατική προσπάθεια με 350 μέλη-παραγωγούς ακτινιδίων στη Μακεδονία. Αγρότες οι οποίοι οργανώθηκαν γιατί κατάλαβαν ότι μόνοι τους δεν πάνε πουθενά και ότι πρέπει οι παραδοσιακοί συνεταιρισμοί να μετατραπούν σε σύγχρονα επιχειρηματικά σχήματα για να μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί. Και αυτός ο νέος συνεταιρισμός, αυτή η ομάδα παραγωγών, έχει το δικό της  ερευνητικό πρόγραμμα σε συνεργασία με Ιταλούς παραγωγούς και αναπτύσσουν σήμερα καινούριες ποικιλίες, καινούρια προϊόντα.

Το βλέπουμε στον κλάδο της τεχνολογίας, με επιχειρήσεις που κάνουν εντυπωσιακά πράγματα. Έχουμε εταιρείες στην Ελλάδα που έχουν ειδικό λογισμικό που μετατρέπουν το κείμενο σε φυσική ανθρώπινη φωνή σε διαφορετικές γλώσσες. Και οι επιχειρήσεις αυτές είναι τόσο επιτυχημένες, που εξαγοράζονται από μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις του εξωτερικού. Αλλά, το πιο σημαντικό, είναι ότι αυτές οι ομάδες ερευνητών, επιμένουν να παραμένουν στην Ελλάδα και να δημιουργούν προστιθέμενη αξία εδώ. Και το Πανεπιστήμιο εδώ στην Πάτρα, το οποίο έχει τόσο ουσιαστική συνεισφορά στην εφαρμοσμένη έρευνα, μπορεί να γίνει πεδίο ανάπτυξης για πολλές τέτοιες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

Θα μπορούσα να αναφέρω δεκάδες παραδείγματα, που συνάντησα ο ίδιος στο οδοιπορικό μου στην Ελλάδα, αυτά τα τριάμισι χρόνια. Αυτής της παραγωγικής Ελλάδας,  που η απερχόμενη κυβέρνηση -δυστυχώς- κράτησε στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού. Όμως, αυτές οι επιχειρήσεις, αυτές οι δυνάμεις, υπάρχουν και ζητούν ένα μόνο πράγμα: Την ευκαιρία να αναπτυχθούν. Με λιγότερους φόρους, λιγότερη γραφειοκρατία, λιγότερη ιδεοληψία. Μπορούμε να το πετύχουμε, μπορούμε να απελευθερώσουμε αυτήν την δημιουργικότητα του Έλληνα. Έχουμε και το ταλέντο, έχουμε και την εργατικότητα, έχουμε και τη θέληση. Και μπορούμε. Μπορούμε όλοι μαζί να κάνουμε πραγματικά μια νέα αρχή.

Δείτε εδώ τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της δικής σας περιοχής, αγαπητέ κ. Περιφερειάρχα. Εδώ στη Δυτική Ελλάδα, θα την επισκεφτώ αύριο, βρίσκεται η Ολυμπία. Ίσως το ισχυρότερο brand name του ελληνικού Πολιτισμού.  Κάθε 2 χρόνια -στους θερινούς και χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες- διαφημίζεται δωρεάν σε ολόκληρο τον κόσμο. Μια περιοχή με καταπληκτικά τοπία, υπέροχες παραλίες, θάλασσες, υποδομές πρόσβασης που θα ολοκληρωθούν. Ο δρόμος από τον Πύργο στην Πάτρα, θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν, για να σπάσει και η απομόνωση της Ηλείας. Ένας δρόμος που κακοφόρμισε για λόγους που τους γνωρίζετε πάρα πολύ καλά. Αυτό, λοιπόν, το οποίο  πέτυχε σε μεγάλο βαθμό η Μεσσηνία, μπορεί να το πετύχει και η Ηλεία. Με πολιορκητικό κριό  την Ολυμπία. Δείτε εδώ τον πλούτο τον οποίο έχει η Αιτωλοακαρνανία. Βάση οι λίμνες της, που με μεγάλες επενδύσεις στην αντλησιοταμίευση, μπορούν να αποθηκεύσουν πια το περίσσευμα ηλεκτρικού ρεύματος που δημιουργούν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Μπορούν να δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας σε νέα πεδία, τα οποία δεν τα φανταζόμασταν καν πριν από κάποια χρόνια. Ενώ φυσικά και οι τοπικές κοινωνίες θα έχουν ισχυρά ανταποδοτικά οφέλη από τέτοιες επενδύσεις και εδώ στην Πάτρα. Δεν θα κουραστώ να το λέω: Το Πανεπιστήμιο Πάτρας, 3ο σε αριθμό δημοσιεύσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα, με σχεδόν 1.600 ερευνητές, αναγνωρίζεται διεθνώς, ειδικά στις θετικές επιστήμες. Πρέπει να απελευθερώσουμε τη δημιουργικότητα των δημόσιων Πανεπιστημίων. Να τα απαλλάξουμε από αυτόν τον βραχνά του Υπουργείου Παιδείας που τα περιορίζει. Να δώσουμε περισσότερα κίνητρα στα Πανεπιστήμια να συνεργαστούν με την αγορά. Να τους δώσουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τον ερευνητικό πλούτο που παράγουν προς όφελος των ιδίων των Πανεπιστημίων και των ερευνητών. Δεν σας λέω πράγματα τα οποία δεν γίνονται αλλού στον κόσμο. Δεν ανακαλύπτουμε την πυρίτιδα. Πολλά από αυτά για τα οποία σας μιλάω σήμερα είναι τα ελάχιστα τα οποία απαιτούνται για να γίνει η Ελλάδα επιτέλους μια κανονική χώρα.  Κι όλα αυτά, βέβαια για τη Δυτική Ελλάδα, θέλουμε να τα κάνουμε πράξη, προσβλέπω να τα κάνω πράξη, με τον καινούριο σας Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη, που εφόσον με εμπιστευτείτε ως Πρωθυπουργό της χώρας, θα έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία.

Όμως, φίλες και φίλοι, προσέξτε! Όλα τα παραπάνω για τα οποία σας μίλησα δεν σημαίνουν ότι ο δρόμος την επόμενη μέρα θα είναι ένας δρόμος εύκολος. Διότι, δυστυχώς, είναι σπαρμένος με πολλές νάρκες που αφήνει πίσω της η απερχόμενη κυβέρνηση. Από την Δ.Ε.Η. -τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας- η οποία βρίσκεται σήμερα σχεδόν στα πρόθυρα χρεοκοπίας μέχρι τα εκατοντάδες χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Θα χρειαστεί, λοιπόν, απ’ όλους μας σκληρή δουλειά για να αφήσουμε πίσω μας τα δύσκολα χρόνια. Έχω, όμως, εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Και θα τα καταφέρουμε! Ένα, όμως, θέλω να γνωρίζετε: όπως υπήρξα πάντα μετρημένος ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, έτσι θα είμαι και ως πρωθυπουργός, εφόσον με εμπιστευτείτε. Θα μείνω πάντα πιστός σε αυτή τη Συμφωνία Αλήθειας που υπογράψαμε μαζί! Βαδίζοντας λοιπόν προς τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, θα σας το ξαναπώ ο αγώνας θα είναι σκληρός. Και απευθυνόμενος ειδικά στα κομματικά μας στελέχη, θα σας πω ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.

Μπορεί στις 26 Μαΐου οι πολίτες να έστειλαν το πρώτο βροντερό μήνυμα πολιτικής αλλαγής και ελπίδας. Όμως μόνο στις 7 Ιουλίου το μήνυμα αυτό μπορεί να γίνει -και θα γίνει-  χειροπιαστή πραγματικότητα. Γι’ αυτό θέλω να είμαι καθαρός απέναντι στους πολίτες. Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα την επόμενη μέρα είναι, πάνω απ’ όλα, μια σταθερή κυβέρνηση, μια αποφασισμένη κυβέρνηση που θα υλοποιήσει ταχύτατα και χωρίς αναστολές ένα τολμηρό πρόγραμμα μεγάλων αλλαγών. Η οικονομία μας προπαντός απαιτεί όχι απλά σωστές, αλλά γρήγορες αποφάσεις. Και εσείς όλοι απαιτείται και με το δίκιο σας, γρήγορα αποτελέσματα. Για να το πετύχω αυτό, χρειάζομαι και σας ζητώ ισχυρή εντολή την 7η Ιουλίου. Την εντολή αυτή την ζητώ από όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα από παλαιότερες κομματικές επιλογές. Γιατί σήμερα, περισσότερο ακόμα και από τις 26 Μαΐου, δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για χαμένες ψήφους, ούτε για πειράματα για τα οποία θα μετανιώσουμε αύριο. Γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν είναι, μόνο η μεγαλύτερη πολιτική παράταξη της χώρας. Είναι ταυτόχρονα ένα ευρύ πατριωτικό ρεύμα που αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες. Το δημιουργικό κύμα που καλείται να φέρει σιγουριά κι ανάπτυξη στον τόπο. Σας ζητώ λοιπόν, και εδώ από την Πάτρα, μια ισχυρή εντολή για να μπορώ να τα κάνω όλα αυτά πραγματικότητα.

Φίλες και φίλοι,

Γνωρίζετε ότι ποτέ δεν δίστασα να παραδεχθώ λάθη και αστοχίες του παρελθόντος. Τώρα, όμως, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Νέα Δημοκρατία είναι πιο ώριμη και πιο έτοιμη από ποτέ για να κυβερνήσει τη χώρα. Με ένα σαφές, μετρημένο, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα, αλλά και με στελέχη που συνδυάζουν την εμπειρία με την ανανέωση στη σκέψη και τη δράση.  Η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα περισσότερο παρά ποτέ ενωμένη και ανανεωμένη.  Γνωρίζετε επίσης και κάτι ακόμα: Ότι πάντα υπήρξα ήπιος κι η διάθεσή μου είναι συναινετική. Και αυτές οι αρχές δεν αλλάζουν, με χαρακτηρίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαπενταετούς πια πολιτικής μου διαδρομής. Τώρα, όμως, σας διαβεβαιώνω ότι οι καιροί απαιτούν ένα δυνατό χέρι στο τιμόνι της Πατρίδας, με διάθεση να συνεργαστεί με κάθε άξιο Έλληνα και ανοιχτό σε κάθε γόνιμη ιδέα. Αλλά και με ρητή την εντολή του λαού να προχωρήσουμε μπροστά, γρήγορα και αποτελεσματικά και σε αυτό δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω καμία έκπτωση εφόσον με εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός.   

Γνωρίζετε, τέλος, ότι ανέκαθεν απέφευγα τα μεγάλα λόγια. Είχα πάντα και εξακολουθώ να έχω μια φυσική αλλεργία στο λαϊκισμό, τις εύκολες, τις ανέξοδες υποσχέσεις. Τώρα, όμως, μπορώ να σας διαβεβαιώσω: Αισθάνομαι απόλυτα έτοιμος να αναλάβω την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας. Παίρνω δύναμη από την αγάπη σας, από την εμπιστοσύνη σας, από το χαμόγελό σας, από τη στήριξή σας στη μεγάλη μας πολιτική οικογένεια. Σας ζητώ, λοιπόν, να μου δώσετε την ευκαιρία να υπηρετήσω όλους εσάς. Να μπω πρώτος στη μάχη. Στη μάχη με ένα στόχο: Ισχυρή ανάπτυξη για μια αυτοδύναμη Ελλάδα. Το μέλλον της χώρας είναι στο χέρι μας. Το μέλλον της χώρας είναι για την Ελλάδα που αξίζουμε. Για να πάμε επιτέλους όλοι μαζί μπροστά. Να κάνουμε την ελπίδα πραγματικότητα. Ενωμένοι μπορούμε. Και θα το κάνουμε πράξη στις εκλογές της 7ης Ιουλίου με την Πάτρα μπροστά, με τη Δυτική Ελλάδα μπροστά!  Μπροστάρη στη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Και με την Αχαΐα και με την Ηλεία και με την Αιτωλοακαρνανία γαλάζιες περιφέρειες. Να είστε καλά, καλή δύναμη, καλό αγώνα σε όλες και σε όλους!  Σας ευχαριστώ πολύ!