Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Πέθανε η 41χρονη Όλγα που ξυλοκοπήθηκε άγρια από το ΚΑΘΑΡΜΑ σύντροφό της στην Αργυρούπολη



Υπέκυψε στα τραύματα που της άφησε το ΚΑΘΑΡΜΑ σύντροφός της η 41χρονη Όλγα που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον προπονητή Τζούντο τον Ιανουάριο του 2022 στο σπίτι της στην Αργυρούπολη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το κέντρο αποκατάστασης στο οποίο βρισκόταν η Όλγα Δημητρακοπούλου μεταφέρθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου και κατέληξε από λοίμωξη του αναπνευστικού. 

Μετά τον ξυλοδαρμό η γυναίκα έμεινε πάνω επτά μήνες σε κωματώδη κατάσταση στον Ευαγγελισμό και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε κέντρο αποκατάστασης.  Με την καθοριστική συμβολή των ιατρών και έπειτα από πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις αρχικά είχε καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή. Οι εγκεφαλικές κακώσεις που είχε υποστεί όμως της είχαν προκαλέσει προσωρινή απώλεια της ομιλίας, ενώ αδυνατούσε να κινηθεί και να αυτοεξυπηρετηθεί. Μετά από λίγους μήνες είχε αρχίσει να κινεί τα άκρα της και σε συνδυασμό με ειδικό νάρθηκα έκανε εντατικές ασκήσεις ενδυνάμωσης των μυών ώστε να καταφέρει να σταθεί και να κάνει κάποια βήματα.



Τον θάνατό της, έκανε γνωστό ο σύλλογος Εθελοντών Προασπίζω:

«Μόλις το πληροφορηθήκαμε και έτσι ….. μια εβδομάδα ξεκινά δυστυχώς με ανείπωτη θλίψη – ιδιαίτερα για την οικογενεια της συνδημότισσάς και φίλης Όλγας!

Θυμάστε εκείνο το κορίτσι που κακοποιήθηκε βάναυσα ως σάκος του καράτε στην Αργυρούπολη απο τον (δηθεν) Άνθρωπο της ….. και δάσκαλο καράτε

Τελικά φαίνεται πως η στήριξη μας & η Αγάπη μας δεν ήταν αρκετή για να υπερκεράσει το μίσος και τα θανατηφόρα κτυπήματα του !!!

Σήμερα μια ακόμη νέα συνάνθρωπός μας φεύγει από την βίαιη συμπεριφορά του ανθρώπου που νόμισε πως την Αγαπά

Σαν κοινωνία έχουμε & ας ψάξουμε τις ευθύνες μας και ως προσωπικότητες ας θεραπεύσουμε επιτέλους το υποσυνείδητο μας από εγωισμούς & ακραίες συμπεριφορές –

γιατι η Ζωή είναι Ανεκτίμητη !

Καλό σου ταξίδι Ολγα !!!

ΣΥΛΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ !!!’


 Το άγριο σκηνικό,στην μεζονέτα της οδού Ολυμπίας στην Αργυρούπολη σημειώθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2022. Ήταν πρωί Παρασκευής όταν το ΚΑΘΑΡΜΑ και δάσκαλος πολεμικών τεχνών, άρχισε για ασήμαντη αφορμή να γρονθοκοπεί με μανία σε διάφορα σημεία του σώματος της και το κεφάλι τη 40χρονή Όλγα με αποτέλεσμα η γυναίκα, βουτηγμένη στο αίμα και σοβαρά τραυματισμένη να λιποθυμήσει από το ξύλο. Μάλιστα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός οπου οδηγήθηκε υπεβλήθη σε κρανιοτομή.

Ο δράστης, πριν εξαφανιστεί με το ασημί KIA της μητέρας του, ενημέρωσε συγγενή του για όλα όσα φρικτά είχε διαπράξει. Και δεν ήταν η πρώτη φορά που σήκωνε το βαρύ του χέρι πάνω σε γυναίκα αφού πρόκειται για ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο άτομο με ακραία ξεσπάσματα βίας και παρελθόν. Πριν επτά χρόνια, στην περιοχή του Άργους, επιτέθηκε και μαχαίρωσε με μανία την τότε ανήλικη πρώην σύζυγο του με την οποία έχουν αποκτήσει ένα παιδί επαναλαμβάνοντας το φρικαλέο σκηνικό. 

Την τελική απόφασή του για την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού της Όλγας Δημητρακοπούλου ανακοίνωσε τον Μάρτιο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, καταδίκη με την άτυχη Όλγα στην ζωή και δεν ξέρουμε τώρα τι θα γίνει με την ποινική αντιμετώπιση του κακοποιού συντρόφου της.

Στον 47χρονο κατηγορούμενο, ο οποίος είχε διακρίσεις στο άθλημα του τζούντο, επιβλήθηκε κάθειρξη 10 ετών χωρίς αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση. Ωστόσο, το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Η ιατροδικαστική έκθεση που αναγνώστηκε στο δικαστήριο περιέγραφε  πληθώρα εσωτερικών καταγμάτων σε όλο το σώμα του θύματος, ακόμη και αιμάτωμα στο κεφάλι.

Μεταξύ άλλων στην απολογία του στο δικαστήριο το 47χρονο ΚΑΘΑΡΜΑ ζήτησε συγνώμη από την 41χρονη και την οικογένειά της και της ευχήθηκε να γίνει γρήγορα καλά.

Αγορεύοντας πάντως στο δικαστήριο, ο εισαγγελέας της έδρας αμφισβήτησε την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που απέδιδε στον δράστη σοβαρή ψυχοπαθολογία, σημειώνοντας πως ο 47χρονος «χτύπησε το θύμα του με τεράστια δύναμη!».

Μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας ανέφερε στην αγόρευσή του για τον κατηγορούμενο: «Αυτός ο άνθρωπος ξέρει τι δύναμη έχουν τα χέρια του, δεν άπλωσε για πρώτη φορά το χέρι του. Χτύπησε ανελέητα! Ανελέητα! Δεν άφησε σημείο του σώματος της χωρίς να το χτυπήσει! Είχε μάθει να εξουδετερώνει τον αντίπαλο! Τα χτυπήματα αυτά δεν έγιναν με τρία χαστούκια».



Γαιδουράκια κακοποιούνται στην Λέσβο σε «γαϊδουροδρομίες» με ανήλικους


 

«Γαϊδουροδρομίες» με ανήλικους αναβάτεςκαι κακοποίηση των γαιδουριών στο χωριό Κώμη της Λέσβου καταγγέλλει ο Φιλοζωικός Σύλλογος «Κιβωτός Μυτιλήνης».

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, παιδιά καβαλάνε γαϊδουράκια στον δρόμο και τα χτυπούν συνέχεια για να πάνε πιο γρήγορα, με τα άτυχα ζωντανά να υπομένουν στο μαρτύριο.



Μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο Φιλοζωικός Σύλλογος, όλα αυτά γίνονται υπό τις επευφημίες ενηλίκων.

Οι γονείς να μαθαίνουν σωστά τα παιδιά τα σπρώχνουν σε αυτή την συμπεριφορά, που είναι ποινικά κολάσιμη και θα αντιμετωπίσουν όλοι τις ευθύνες τους.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος «Κιβωτός Μυτιλήνης» πρόκειται να παραδώσει το οπτικοακουστικό υλικό που συγκέντρωσε από τις γαϊδουροδρομίες στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και στην Διεύθυνση Κτηνιατρικής Λέσβου, προκειμένου να υπάρξουν κυρώσεις σε όσους εμπλέκονται.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε δελτίο Τύπου:

“Γαϊδουροδρομίες” εν μέση οδώ στην Κώμη Λέσβου

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε για αυτό το ωραίο δρώμενο στην Κώμη Λέσβου. “Γαϊδουροδρομίες!”. Με γαϊδουράκια να τρέχουν στη μέση του δρομου, με ΙΧ και μηχανακια να κυκλοφορούν, να δέρνονται για να πάνε πιο γρήγορα από ανήλικους, υπό τις επευφημίες των ενηλίκων. Όλο το υλικό θα προωθηθεί στην Αστυνομία και την Δνση Κτηνιατρικής Λέσβου για τα περαιτέρω”.



Το ξέρατε ότι το σώμα σας εξακολουθεί να αισθάνεται πόνο παρά την αναισθησία

 


Η αναισθησία χορηγείται κατά τη διάρκεια ιατρικών επεμβάσεων για να μας κρατά μακριά από τον πόνο. Από την γενική αναισθησία για μεγάλη χειρουργική επέμβαση (πχ ανοιχτής καρδιάς), περιφερειακή αναισθησία κατά τον τοκετό ή τοπική αναισθησία για μερικά ράμματα.

Ωστόσο, μια γυναίκα στο TikTok μοιράστηκε μια περίεργη πληροφορία, υποστηρίζοντας ότι η γενική αναισθησία «στην πραγματικότητα δεν σας μουδιάζει ούτε βοηθά στον πόνο. Απλώς σε βάζει για ύπνο, οπότε το σώμα σου εξακολουθεί να αισθάνεται τον πόνο».

Ένας αναισθησιολόγος, η Δρ Ζέιν Χασάν, έχει τη γνώμη του για αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι «τεχνικά σωστό», αλλά είναι πιο περίπλοκο το όλο θέμα.

Προσπαθώντας να «ξεκαθαρίσει κάποια από τη σύγχυση που δημιουργήθηκε, η γιατρός είπε: «Όταν είστε υπό γενική αναισθησία, το σώμα σας εξακολουθεί να αισθάνεται πόνο, αλλά ο εγκέφαλός σας δεν τον επεξεργάζεται».

Η Χασάν εξήγησε ότι εξαρτάται από την ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας, τον τύπο της νάρκωσης αλλά και τη διάρκεια.

Και πρόσθεσε: «Η ίδια η αναισθησία λειτουργεί στον εγκέφαλό σας, μουδιάζει τον εγκέφαλό σας. Κάπως έτσι τον βάζει για ύπνο, αλλά το σώμα σας εξακολουθεί να αισθάνεται πόνο που σημαίνει ότι το σώμα σας εξακολουθεί να περνάει από ένα μίνι τεστ άγχους».



«Καλάθι των Μαθητών»: «Πρεμιέρα» την Τετάρτη

 



Από την Τετάρτη 30 Αυγούστου τίθενται σε ισχύ το «Καλάθι των Μαθητών» και οι βελτιωτικές αλλαγές στο «Καλάθι του Νοικοκυριού», σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανακοίνωση, στο «Καλάθι των Μαθητών» προβλέπεται να περιλαμβάνεται τουλάχιστον ένα προϊόν από τις εξής κατηγορίες προϊόντων:

-Σχολικές τσάντες


-Κασετίνες


-Τετράδια (και ετικέτες τετραδίων και καλύμματα)


-Μολύβια ξύλινα ή μηχανικά


-Χρωματιστοί μαρκαδόροι


-Στυλό


-Γόμες


-Ξύστρες


-Διαβήτες


-Χάρακες


-και φωτοτυπικό χαρτί.


Στην πρωτοβουλία για το «Καλάθι των Μαθητών», το οποίο θα ισχύσει έως τις 3 Οκτωβρίου, μετέχουν τόσο οι επιχειρήσεις, οι οποίες συμμετέχουν στο «Καλάθι του Νοικοκυριού», εφ' όσον διαθέτουν προϊόντα στις προαναφερθείσες κατηγορίες, όσο και εξειδικευμένες επιχειρήσεις πώλησης σχολικών, χαρτικών και παιχνιδιών.

Όλες οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να αποστέλλουν σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Τετάρτη έως τις 9:00 π.μ., κατάλογο με τα προϊόντα και τις τιμές που περιλαμβάνονται στο «Καλάθι των Μαθητών». Οι επιχειρήσεις που μετέχουν στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» θα αποστέλλουν τους καταλόγους μέσω της πλατφόρμας e-katanalotis και οι υπόλοιπες με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή.



Αγανάκτησαν οι Ελληνοκύπριοι με τους λαθρομετανάστες στο νησί που κλέβουν και κάνουν κατάληψη σε κτήρια


 

Αγανάκτησαν Ελληνοκύπριοι κάτοικοι του χωριού Χλώρακα και άλλων περιοχών στην επαρχία Πάφου της Κύπρου, διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία αλλοδαπών λαθρομεταναστών, οι οποίοι έχουν γκετοποιηθεί και δημιουργούν προβλήματα.

Χθες μετά από συγκέντρωση διαμαρτυρίας δημιουργήθηκαν διάφορες ομάδες ντόπιων και με ξύλα, φτυάρια και μαχαίρια διασκορπίστηκαν στους δρόμους του χωριού εμπλεκόμενοι σε συγκρούσεις με αλλοδαπούς λαθρομετανάστες.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν γιατί οι αλλοδαποί προκαλούσαν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, έχοντας ανέβει σε στέγες σπιτιών, από όπου ξεκίνησε πετροπόλεμος. 

Από τα επεισόδια προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα, χωρίς όμως να υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί.

Στην περιοχή Χλώρακας, υπάρχει υπερσυγκέντρωση αλλοδαπών, κυρίως από τη Συρία και οι κάτοικοι εδώ και καιρό διαμαρτύρονται για κρούσματα κλοπών, για επιθέσεις και προβλήματα καθαριότητας. Οι αλλοδαποί εδώ και μήνες είχαν κάνει κατάληψη σε ένα εγκαταλελειμμένο κτηριακό συγκρότημα μετατρέποντας το σε γκέτο. Παράλληλα, κάτοικοι της περιοχής εξέφραζαν την ενόχληση τους, για εκδηλώσεις των αλλοδαπών όπου έκαναν πορείες στους δρόμους κρατώντας αντίτυπα του Κορανίου.







Περίεργος ο ρόλος ακτιβίστριας που εμφανίζεται σε τραγωδίες λαθρομεταναστών και ξέρει δρομολόγια λαθρομετανάστευσης



Ναουάλ Σουφί, δηλώνει κοινωνική λειτουργός και ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, με καταγωγή από το Μαρόκο και την Ιταλία, είχε απασχολήσει πριν λίγο καιρό τη δημοσιότητα, καθώς φέρεται ότι ήταν η πρώτη που ειδοποίησε της αρχές για το σκάφος που βρισκόταν σε κίνδυνο στα ανοιχτά της Πύλου.

Όπως έγραψε τότε η ίδια, οι λαθρομετανάστες την ειδοποίησαν ότι υπάρχει πρόβλημα στο καράβι στην Πύλο, και αυτό δείχνει ότι έχει επαφές με διακινητές και γνωρίζει δρομολόγια για την παράνομη είσοδο λαθρομεταναστών σε χώρες της Μεσογείου.

Η 35χρονη γυναίκα βοηθά την ιταλική ακτοφυλακή προκειμένου να γίνεται πιο εύκολη η διάσωση χιλιάδων μεταναστών στη Μεσόγειο, και ξέρει πάντα πότε περνάνε, πόσοι περνάνε και πόσοι κινδυνεύουν και η εμπλοκή της στην λαθρομετανάστευση είναι δεδομένη.

Αυτή η ακτιβίστρια που τα ξέρει όλα, και πρέπει να ερευνηθεί ο ρόλος της, εμφανίστηκε τώρα, έχοντας στην κατοχή της βίντεο με τους 18 λαθρομετανάστες που κάηκαν στον Έβρο, λέγοντας ότι τα βίντεο αυτά της τα έστειλαν οικογένειες των λαθρομεταναστών που κάηκαν.

Στο βίντεο που δημοσιοποίησε η Σουφί, φαίνονται οι μετανάστες να περπατούν μέσα στο δάσος, με τις φλόγες να τους προσεγγίζουν με απειλητικές διαθέσεις.

Η ακτιβίστρια, στην ανάρτησή της, σημειώνει: «Αυτά είναι βίντεο που έχω συλλέξει από οικογένειες μεταναστών για να ανασυνθέσω τις τελευταίες στιγμές που έζησαν τα παιδιά τους πριν πεθάνουν από απανθράκωση. Είδαν τις φλόγες από μακριά και ένιωσαν να περικυκλώνονται. Είχαν παγιδευτεί και δεν μπορούσαν να βρουν λύση».

Νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα να ερευνηθεί ο ρόλος της συγκεκριμένης.



Μπροστά από το νοσοκομείο πέθανε 45χρονος αστυνομικός από ανακοπή

 


Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια 45χρονου αστυνομικού στα Τρίκαλα μετά τον θάνατό του από ανακοπή στο κατώφλι του Νοσοκομείου Τρικάλων.

Η σύζυγος του άτυχου αστυνομικού κυοφορεί το πρώτο τους παιδί.

Ο 45χρονος αστυνομικός, ο οποίος σύμφωνα με πηγές του trikalanews.gr εργάζεται στην Αθήνα, βρισκόταν στο σπίτι του στα Τρίκαλα, στα Αμπελάκια, όταν αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία που τον ανάγκασε να φτάσει στα επείγοντα.

Ωστόσο, δεν τα κατάφερε. Μόλις έφτασε στο νοσοκομείο, κατέρρευσε και πέθανε από ανακοπή καρδιάς.

Οι γιατροί κατέβαλαν προσπάθειες να τον επαναφέρουν χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. 




Γαλλία: «Δεν θα επιτρέπεται πλέον να φοριέται η αμπάγια στο σχολείο»

 


«Δεν θα επιτρέπεται πλέον να φοριέται η αμπάγια στο σχολείο» στη Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Γκαμπριέλ Ατάλ ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, λέγοντας ότι θέλει να δώσει «σαφείς κανόνες σε εθνικό επίπεδο» στους επικεφαλής των σχολείων.

Ο υπουργός, όταν ρωτήθηκε γι αυτό το επίμαχο θέμα εδώ και μήνες έπειτα από περιστατικά που συνδέονται με τη χρήση αυτού του ενδύματος -- μακρύ παραδοσιακό φόρεμα που καλύπτει όλο το σώμα -- ανακοίνωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1 ότι θα ήθελε να μιλήσει «από την ερχόμενη εβδομάδα» με τους υπεύθυνους των σχολείων για να τους βοηθήσει να εφαρμόσουν αυτήν την απαγόρευση.

«Ο κοσμικός χαρακτήρας είναι μια ελευθερία για χειραφέτηση μέσα από το σχολείο», δήλωσε ο υπουργός. Μόλις διορίστηκε επικεφαλής του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Νεολαίας στα τέλη Ιουλίου, έκρινε ότι το να πηγαίνουν οι μαθήτριες στο σχολείο φορώντας αμπάγια είναι «μια θρησκευτική χειρονομία, που έχει στόχο να δοκιμάσει την αντίσταση της Δημοκρατίας στην εστία της κοσμικότητάς που πρέπει να αποτελεί το σχολείο» και υποσχέθηκε να είναι «αποφασιστικός στο θέμα αυτό».

«Μπαίνετε σε μια σχολική αίθουσα, δεν πρέπει να μπορείτε να αναγνωρίζετε τη θρησκεία των μαθητριών κοιτάζοντάς τες», δήλωσε ξανά σήμερα στο TF1.

Το θέμα της χρήσης της αμπάγιας, η οποία δεν είναι ένα μουσουλμανικό θρησκευτικό σύμβολο σύμφωνα με το Γαλλικό Συμβούλιο Μουσουλμανικής Λατρείας (CFCM), είχε ήδη αποτελέσει αντικείμενο μιας εγκυκλίου του υπουργείου Εθνικής Παιδείας τον περασμένο Νοέμβριο. Στην εγκύκλιο αυτή, η αμπάγια θεωρείται - όπως η μπαντάνα και η μακριά φούστα, που επίσης αναφέρονται - ως ρούχα που μπορούν να απαγορευθούν εάν «φορεθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να δείχνουν εμφανώς μια θρησκευτική πίστη».

Σύμφωνα με σημείωμα των κρατικών υπηρεσιών, αντίγραφο του οποίου περιήλθε στο Γαλλικό Πρακτορείο, οι επιθέσεις κατά του κοσμικού χαρακτήρα -- πολύ περισσότερες μετά τη δολοφονία το 2020 του καθηγητή Σαμουέλ Πατί κοντά στο κολέγιο όπου δίδασκε -- αυξήθηκαν κατά 120% μεταξύ της σχολικής χρονιάς 2022-2023 και 2021-2022. Η χρήση συμβόλων και ενδυμάτων, λόγω των οποίων σημειώθηκαν οι περισσότερες επιθέσεις, αυξήθηκε περισσότερο από 150% κατά τη διάρκεια της τελευταίας σχολικής χρονιάς.

Μετά τον νόμο της 15ης Μαρτίου 2004 «στα δημόσια σχολεία, τα κολέγια και τα λύκεια απαγορεύεται η χρήση συμβόλων ή ενδυμάτων με τα οποία οι μαθητές δείχνουν εμφανώς τη θρησκευτική τους πίστη».




Γυναίκες μαζεύουν υπογραφές εναντίον του Αχχιλέα Μπέου

 


Υπογραφές συγκεντρώνονται μέσω της πλατφόρμας Avaaz ενάντια στον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, μετά την πρωτοβουλία 550 γυναικών από όλους τους επαγγελματικούς χώρους και το πολιτικό φάσμα που υπέγραψαν κείμενο –καταγγελία με αφορμή την επίθεση στην Προϊσταμένη Νεοτέρων Μνημείων Θεσσαλίας κ. Ρέα Γεωργίου.

Ο δήμαρχος Βόλου πριν από μερικές μέρες χαρακτήρισε «τόφαλο» την κ. Γεωργίου γεγονός που ξεσήκωσε τις γυναίκες της περιοχής. Στη συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει ο κ. Μπέος ανέφερε πως η δημοτική αρχή δέχτηκε όλα αυτά τα χρόνια τα πυρά για τα έργα που έκανε και πλέον έχει επιστρατευθεί ο «τόφαλος» όπως χαρακτήρισε, την κ. Γεωργίου κατηγορώντας τη ότι στέρησε από την πόλη 760.000 ευρώ για τη δημιουργία του διπλού κυκλικού κόμβου στη Ν. Ιωνία.

Λεκτική και σεξιστική συμπεριφορά

Οι 550 γυναίκες που κατηγορούν τον δήμαρχο της πόλης για σεξιστική συμπεριφορά αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους: «Η λεκτική βία και η σεξιστική συμπεριφορά του Αχιλλέα Μπέου δεν έχει προηγούμενο και δεν γνωρίζει κανένα όριο. Γιατροί, νομικοί, εισαγγελείς, πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες, αγρότες, εργαζόμενοι σε διαφορετικά πεδία έχουν υπάρξει θύματα αυτής της λεκτικής βίας. Με μια ιδιαίτερη προτίμηση στο θηλυκό φύλο όπου ακόμα και την Ημέρα της Γυναίκας χυδαιολογεί κατά των γυναικών και ενισχύει την κουλτούρα του βιασμού με αντίστοιχα ανέκδοτα. Συνεχίζουμε τη συλλογή υπογραφών των 550 γυναικών και θηλυκοτήτων, με υπογραφές ΟΛΩΝ των φύλων από ΟΛΗ τη χώρα για να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα στον απερχόμενο δήμαρχο Βόλου ότι η ανοχή μας στην κακοποιητική του συμπεριφορά τελείωσε και ότι κάθε φορά που θα καθυβρίζει όποι@ αντιστέκεται στις βλέψεις και τα σχέδια του, αυτή η συμπεριφορά δεν θα πρέπει να μένει ατιμώρητη. Το αρχικό κείμενο υπογραφών έχει ως εξής: «Η ανοχή είναι συνενοχή. Συνενόχους αναζητά τα τελευταία εννέα χρόνια, ο δήμαρχος της πόλης του Βόλου, όταν με αυτό τον αήθη, σεξιστικό και ρατσιστικό του λόγο απευθύνεται σε γυναίκες που θεωρεί εμπόδια στο δρόμο της επέλασης του στα τοπικά δρώμενα. Τελευταίος του στόχος, αλλά σίγουρα όχι έσχατος, η διευθύντρια της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων Μαγνησίας, η αρχιτεκτόνισσα Ρέα Γεωργίου, που «τόλμησε» να προχωρήσει σε όσα η θέση και ο νόμος της επιτρέπουν, αλλά και της επιβάλλουν. Η λεκτική βία την οποία υφίσταται το τελευταίο διάστημα η κ. Ρέα Γεωργίου, υπηρεσιακός παράγοντας άλλωστε, ασφαλώς δεν είναι κάτι καινούργιο για τα αυτιά μας. Συνηθίσαμε, σχεδόν, τα τελευταία εννέα χρόνια, γυναίκες και άνδρες, να κουβαλάμε τα επίθετα με τα οποία αρχίζει και τελειώνει η γραμματική κατά Αχ. Μπέο, κάτι που ίσως από την πλευρά του παρερμηνεύτηκε σαν αδυναμία μας ή ακόμη-ακόμη και αποδοχή του πολιτικού κουτσαβακισμού. Οι γυναίκες που υπογράφουμε παρακάτω, νοικοκυρές, επαγγελματίες, επιστημόνισσες, εργάτριες, υπάλληλοι, άνεργες, συνταξιούχες είτε μας λένε Ρεα, Κατερίνα, είτε Ειρήνη, είτε Βασιλική, είτε Νατάσα διαμηνύουμε στο δήμαρχο της πόλης του Βόλου ότι:-Θα πρέπει να αποφασίσει, ότι θα έχει απέναντι του γυναίκες σε θέση ευθύνης, με άποψη που θα διαφέρει από τη δική του και δυναμική που θα ξεπερνάει αυτή της… ζυγαριάς. Θα πρέπει να αντιληφθεί ότι οι γυναίκες της περιοχής, έχουν πλούσια ιστορία αντίστασης στις λογικές που εγκαθίδρυσε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, ιστορία που δεν πατάει σε γόβες κόκκινες, σαν αυτές που μοιράζει με τόση μεγαθυμία.– Θα πρέπει να δεχτεί, ότι εμείς οι γυναίκες της περιοχής, κρατούμε στα χέρια μας και την εκλογή για την οποία σπαρταράει σαν το ψάρι το τελευταίο διάστημα. Για να μην ξεχνιόμαστε… Οι γυναίκες της πόλης, είμαστε εδώ, θα είμαστε εδώ. Εμείς και μετά τις εκλογές».


Πηγή: mangesianews.gr



Σε περίπτωση εκλογής Κασσελάκη η ακροαριστερά δεν έχει θέση στον ΣΥΡΙΖΑ - Ρίγη Ανδρουλάκη για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ

 



Το ονοματεπώνυμο του πέμπτου κατά σειρά υποψήφιου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, καθώς η συμμετοχή του στην κούρσα της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα έχει κλειδώσει.

Ο 35χρονος ευπαρουσίαστος, αμερικανοτραφής και αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας έχει στρέψει όλους τους προβολείς της δημοσιότητας επάνω. Παράλληλα, η προσωπική αποδοχή του στο εσωκομματικό πεδίο τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει πολλαπλασιαστεί κατακόρυφα, καθώς για τους υποστηρικτές του «διαθέτει όλο το πακέτο, αλλά και το πάθος», για να δώσει «φιλί ζωής» στην αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία σημειώνει ιστορικά χαμηλά στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Αυτό βέβαια δεν αρέσει στην ακροαριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γλείψιμο που επιχειρεί ο ακροαριστερός τραμπούκος Παύλος Πολάκης, που προσπαθεί να επιβιώσει πολιτικά.

Θα ήταν έγκλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, εάν την επόμενη ημέρα θα υπήρχε στο κόμμα και θα έπαιρνε θέση ένας ακροαριστερός φασίστας, θαυμαστής του παιδεραστή, δολοφόνου Άρη Βελουχιώτη όπως ο Παύλος Πολάκης.




Με λίγα λόγια, όπως φαίνεται ξεκάθαρα ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα ανεχτεί ούτε καταδικασμένους όπως ο Νίκος Παππάς, ούτε μπροστινούς ακροαριστερούς όπως ο Τζανακόπουλους, ο Φίλης, ο Σπίρτζης, ο Πολάκης, η Σβίγκου, ο Ηλιόπουλος κτλπ, και φυσικά τους ακροαριστερούς που βρίσκονται στην βάση του κόμματος. 

Ο Κασσελάκης ασχολείται συστηματικά με την εγχώρια πολιτική σκηνή, η πιο αντιπροσωπευτική φράση για την «περίπτωση Κασσελάκη» ήταν το ότι «διαβάζει όλα» τα μηνύματα που δέχεται, έχει μεθοδικότητα και εργασιομανία και το κυριότερο ξέρει να μιλάει χωρίς να λέει ψέματα και να εξαπατά τον κόσμο, τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

Ο «αμερικανικός τρόπος» δουλειάς του, είναι βέβαια αντίθετος για ήθη της Κουμουνδούρου, έχει αφήσει όμως τις καλύτερες εντυπώσεις, στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και σε στελέχη που δεν ανέχονται πλέον την ομάδα Τσίπρα και την ακροαριστερά.

Σε περίπτωση δε που αναλάβει την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, θα έχει και τεράστιο πρόβλημα ο λίγος για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης που δεν δείχνει σημάδια σοβαρότητας, και υπάρχει φόβος ο νέος ΣΥΡΙΖΑ με την Νέα Δημοκρατία να απορροφήσουν όλο το ΠΑΣΟΚ.

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία για να υπάρξει σοβαρή αντιπολίτευση, και σοβαρός αντίπαλος στην κυβέρνηση.