Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Το ξέρατε ότι το σώμα σας εξακολουθεί να αισθάνεται πόνο παρά την αναισθησία

 


Η αναισθησία χορηγείται κατά τη διάρκεια ιατρικών επεμβάσεων για να μας κρατά μακριά από τον πόνο. Από την γενική αναισθησία για μεγάλη χειρουργική επέμβαση (πχ ανοιχτής καρδιάς), περιφερειακή αναισθησία κατά τον τοκετό ή τοπική αναισθησία για μερικά ράμματα.

Ωστόσο, μια γυναίκα στο TikTok μοιράστηκε μια περίεργη πληροφορία, υποστηρίζοντας ότι η γενική αναισθησία «στην πραγματικότητα δεν σας μουδιάζει ούτε βοηθά στον πόνο. Απλώς σε βάζει για ύπνο, οπότε το σώμα σου εξακολουθεί να αισθάνεται τον πόνο».

Ένας αναισθησιολόγος, η Δρ Ζέιν Χασάν, έχει τη γνώμη του για αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι «τεχνικά σωστό», αλλά είναι πιο περίπλοκο το όλο θέμα.

Προσπαθώντας να «ξεκαθαρίσει κάποια από τη σύγχυση που δημιουργήθηκε, η γιατρός είπε: «Όταν είστε υπό γενική αναισθησία, το σώμα σας εξακολουθεί να αισθάνεται πόνο, αλλά ο εγκέφαλός σας δεν τον επεξεργάζεται».

Η Χασάν εξήγησε ότι εξαρτάται από την ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας, τον τύπο της νάρκωσης αλλά και τη διάρκεια.

Και πρόσθεσε: «Η ίδια η αναισθησία λειτουργεί στον εγκέφαλό σας, μουδιάζει τον εγκέφαλό σας. Κάπως έτσι τον βάζει για ύπνο, αλλά το σώμα σας εξακολουθεί να αισθάνεται πόνο που σημαίνει ότι το σώμα σας εξακολουθεί να περνάει από ένα μίνι τεστ άγχους».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου