Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Πώς επηρεάζει το τυρί την γλυκόζη στη διαβητική δίαιτα



Οσο υψηλότερος είναι ο γλυκαιμικός δείκτης των τροφών, τόσο περισσότερο θα πρέπει να περιμένετε να αυξηθεί το σάκχαρο στο αίμα σας μετά από την κατανάλωση του συγκεκριμένου γεύματος.

Το τυρί έχει πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και έχει ελάχιστον αντίκτυπο στις τιμές του σακχάρου στο αίμα των διαβητικών. Είναι μια πολύ καλή επιλογή για σνακ, καθώς σε συνδυασμό με τις τροφές που περιέχουν υδατάνθρακες αμβλύνει την ικανότητά τους να αυξήσουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Επιλέξτε ποικιλίες χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά για μια υγιεινή διατροφή.

Γλυκαιμικός δείκτης

Δεν μπορούν όλες οι τροφές να επηρεάσουν το σάκχαρο στο αίμα με τον ίδιο τρόπο. Ο γλυκαιμικός δείκτης (GI) αναπτύχθηκε ως μία μέθοδος αξιολόγησης για το πόσο πολύ και πόσο γρήγορα μια τροφή θα ανεβάσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα μετά την κατανάλωσή της. Σε γενικές γραμμές, όσο πιο επεξεργασμένο είναι το φαγητό και όσο υψηλότερη είναι η περιεκτικότητά του σε υδατάνθρακες, τόσο μεγαλύτερος είναι και ο γλυκαιμικός δείκτης. Τα τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη έχουν στην αντίστοιχη κατάταξη από 55 και κάτω, τα τρόφιμα με μέτριο γλυκαιμικό δείκτη έχουν στην κατάταξη από 56 έως 75 και τα τρόφιμα υψηλού GI έχουν στην κατάταξη από 76 έως 100 και συχνά πρόκειται για επεξεργασμένους υδατάνθρακες.

Τυρί και διαβήτης

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν γενικά χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και ταιριάζουν καλά σε μια διαβητική δίαιτα. Το τυρί είναι παρόμοιο με τις τροφές της ομάδας των πρωτεϊνών που περιέχουν κυρίως λίπος και πρωτεΐνη και έχει χαμηλότερο GI από το γιαούρτι ή το γάλα. Για ένα υγιεινό σνακ το οποίο έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λωρίδες αποβουτυρωμένου τυριού που έχει 80 θερμίδες και καθόλου γραμμάρια υδατανθράκων. Για να διατηρήσετε τις θερμίδες και τα κορεσμένα λιπαρά χαμηλά, επιλέξτε μια χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά έκδοση του αγαπημένου σας τυριού.

Επίδραση στη γλυκόζη των σύνθετων τροφών

Ο συνδυασμός τροφών αλλάζει το γλυκαιμικό δείκτη. Συνδυάστε ένα ζευγάρι που περιέχει μια τροφή χαμηλού και μία υψηλού γλυκαιμικού δείκτη, για να δημιουργήσετε ένα γεύμα που θα επηρεάσει σε μέτρια επίπεδα το σάκχαρο στο αίμα. Με τον τρόπο αυτό οι τροφές με υψηλότερα ποσοστά πρωτεΐνης και λίπους θα έχουν συχνά ελάχιστη επίδραση στο σάκχαρο του αίματος. Για παράδειγμα, συνδυάζοντας μια τροφή με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως το τυρί με μια φέτα ψωμί, θα έχετε χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη απ’ ό,τι αν φάτε μόνο το ψωμί. Συγκεκριμένα, μια φέτα λευκό ψωμί με άπαχο τυρί έχει γλυκαιμικό δείκτη 55, όταν μια φέτα λευκό ψωμί έχει μόνη της γλυκαιμικό δείκτη 71.

Παράγοντες που επηρεάζουν την απόκριση του σακχάρου στο αίμα

Διάφοροι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τον γλυκαιμικό δείκτη της τροφής που τρώτε. Ορισμένοι από αυτούς τους παράγοντες είναι η φυσική μορφή των τροφών, δηλαδή ο βαθμός στο οποίο έχουν υποστεί επεξεργασία ή όχι, ο χρόνος μαγειρέματος (επειδή ο περισσότερος χρόνος μαγειρέματος μπορεί να αυξήσει το γλυκαιμικό δείκτη, όπως συμβαίνει με τα ζυμαρικά), η περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες (γενικά τα τρόφιμα με υψηλότερες διαλυτές φυτικές ίνες χωνεύονται πιο αργά και έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη) και αν η τροφή καταναλώνεται μόνη της ή σε συνδυασμό με άλλες τροφές. Εάν έχετε διαβήτη είναι σημαντικό να κρατήσετε τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας υπό έλεγχο για να μειώσετε τον κίνδυνο συναφών ιατρικών προβλημάτων, όπως ασθένειες των νεφρών και της όρασης, καθώς και προβλήματα νευροπάθειας. Ένα τυρί με χαμηλά λιπαρά μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε πιο ισορροπημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αν αντικαταστήσετε τις θερμίδες από υδατάνθρακες με εκείνες από τυρί. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε ένα τέταρτο λιγότερο από ό,τι συνηθίζετε, από την ποσότητα των ζυμαρικών και προσθέστε τυρί με χαμηλά λιπαρά σε ένα ψημένο πιάτο ζυμαρικών.



Πηγή


Το 44,8% των συνταξιούχων παίρνει κάτω από 665 ευρώ


Μειωμένος κατά 2.865 άτομα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, είναι ο... αριθμός των συνταξιούχων της χώρας, της χώρας ο οποίος ανέρχεται σε 2.654.784 σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Ήλιος» του υπουργείου Εργασίας.

Τον Μάρτιο του 2015 πληρώθηκαν συνολικά 4.541.966 συντάξεις, από τις οποίες οι 2.902.477 ήταν κύριες και 1.639.489 επικουρικές, ενώ το συνολικό ποσό που κατέβαλαν τα ταμεία ανήλθε σε 2.346.571.801,10 ευρώ.

«Τα στοιχεία της 22ης έκθεσης του πληροφοριακού συστήματος ΗΛΙΟΣ είναι αποκαλυπτικά σε σχέση με τα πραγματικά δεδομένα που αφορούν το ύψος των συντάξεων για τη μεγάλη μερίδα των ασφαλισμένων και έρχονται να διαψεύσουν δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ και δηλώσεις εκπροσώπων των δανειστών της χώρας» δήλωσε με αφορμή τη δημοσιοποίηση της έκθεσης ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης και πρόσθεσε:

«Το 44,8% των συνταξιούχων (1.189.396 από 2.654.784) παίρνουν συντάξεις κάτω από το σταθερό όριο της σχετικής φτώχειας των 665 ευρώ, όπως ορίζεται από τα στοιχεία του 2013 της ΕΛΣΤΑΤ.

Επιπλέον, από το σύνολο των 2.637.090 συνταξιούχων όλων των κατηγοριών (γήρατος, θανάτου, αναπηρίας), περίπου 1.511.000 (περίπου το 60%) λαμβάνει αποδοχές μέχρι 800 ευρώ και αφαιρουμένων των κρατήσεων και της περίθαλψης το τελικό ποσό πέφτει σε αρκετές περιπτώσεις και κάτω από τα 700 ευρώ. Μάλιστα, ειδικά η συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων αναπηρίας λαμβάνει αποδοχές από 250 έως 540 ευρώ.

Επίσης το 85,6% των συνταξιούχων είναι άνω των 61 ετών ειδικά στη γήρατος το ποσοστό είναι 89,4% (1.806.989 συνταξιούχοι από τους 2.021.315.

Τα στοιχεία αυτά αποδομούν πλήρως τα επιχειρήματα εκπροσώπων των δανειστών της χώρας, καθώς βέβαια και της απελθούσας συγκυβέρνησης και τρόικας, που έκαναν λόγο για υψηλή μέση σύνταξη για τους Έλληνες ασφαλισμένους, καθώς και για υποτιθέμενα μεγάλα ποσοστά των κατηγοριών συνταξιούχων ή ΑμεΑ, που έχουν συνταξιοδοτηθεί πριν τα 62 χρόνια. Μια ρητορική στην οποία στηρίχτηκε η μέχρι την 25η Γενάρη κατεδάφιση συντάξεων, προνοιακών επιδομάτων αλλά και της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης συνολικά.

Η κυβέρνησή μας βάζει φρένο στις μειώσεις των συντάξεων, προστατεύει τα προνοιακά επιδόματα και προχωρά στην πλήρη αποκατάσταση του δημόσιου αναδιανεμητικού και καθολικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης. Βασικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η ενίσχυση της χρηματοδότησης του Ασφαλιστικού Συστήματος με τη δημιουργία Ταμείου Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης».

Το 25% των συνταξιούχων είναι ηλικίας άνω των 81 ετών, το 32% κυμαίνεται μεταξύ 71 και 80 ετών, το 38% μεταξύ 51 έως 70 ετών ενώ μόλις το 1% είναι συνταξιούχοι ηλικίας μικρότερης των 25 ετών. Συνταξιούχοι ηλικίας μεταξύ 56-65 ετών λαμβάνουν τα υψηλότερα ποσά σύνταξης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον Μάρτιο, προστέθηκαν 13.791 νέες συντάξεις από τις οποίες από τις οποίες οι 8.664 ήταν κύριες και οι 5.127 επικουρικές ενώ το συνολικό ποσό το οποίο καταβλήθηκε για των πληρωμή των νέων συντάξεων ήταν 6.721.554,22 ευρώ. Το συνολικό ποσό των καταβαλλόμενων αναδρομικών στους νέους συνταξιούχους ανήλθε σε 47.856.591,63.

Ο μεγαλύτερος αριθμός νέων κύριων συντάξεων εντοπίζεται στο ΙΚΑ σε ποσοστό που αγγίζει περίπου το 49%, ενώ σχεδόν οι μισοί από τους νέους συνταξιούχους είναι ηλικίας 56-61 ετών και 62-67 ετών.

Τον Μάρτιο διακόπηκαν 8.710 συντάξεις λόγω θανάτου του συνταξιούχου συνολικού ποσού 3.895.623,81 ευρώ και 30 λόγω γάμου συνολικού ποσού 5.385,89 ευρώ.

Τον ίδιο μήνα, ο αριθμός των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων στην Ελλάδα ανήλθε σε 171.276 συνολικά και το ποσό που καταβάλλεται σε 57.553.517 ευρώ. Από το σύνολο των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων το 29% αφορά σε δικαιούχους οι οποίοι παράλληλα λαμβάνουν και συντάξεις.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Μητρώου προνοιακών επιδομάτων διαπιστώθηκαν 1.233 περιπτώσεις θανόντων ενώ το σύνολο των προνοιακών επιδομάτων ανήλθε σε 180.814.


Πηγή : tromaktiko


Μπακογιάννη: Ειλικρινής η προσπάθεια Τσίπρα με τη Γερμανία, στη Ν.Δ κάποιοι πιστεύουν ότι φταίει ο γιαλός



Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων είπε:

-Προσωπικά, πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας έκανε μια ειλικρινή και μεγάλη προσπάθεια στη Γερμανία και είχε θετικά αποτελέσματα αυτό, με την έννοια ότι μειώθηκε η ένταση, καταρχήν. Αυτό παίζει ρόλο. Οι κοινωνίες και η κοινή γνώμη παίζουν μεγάλο ρόλο. Όπως παίζει ρόλο η κοινή γνώμη στην Ελλάδα, παίζει ρόλο και η κοινή γνώμη στην Γερμανία, για τους Γερμανούς πολιτικούς. Άρα, όλο αυτό ήταν -κατά την γνώμη μου-, θετικότατο. Προσαρμόστηκε και η ρητορική του κ. Τσίπρα, έθεσε και δύο θέματα πολύ σωστά, ανοιχτά και θαρραλέα -θα έλεγα-, όπως το θέμα της δικαστικής συνδρομής για την Siemens -το οποίο είναι θετικό- και το θέμα των αποζημιώσεων. Όλα αυτά εγγράφονται στα θετικά. Από την άλλη μεριά, πέραν των λόγων πλέον, έρχεται η ώρα των πράξεων».

-Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Νομίζω ότι θα βγει ένα συμπέρασμα. Μην αμφιβάλλετε. Κανένας δεν μπορεί να γυρίσει το ρολόι πίσω. Αυτό που έχει σημασία αυτή την στιγμή είναι να δούμε, πρωτίστως, τι θα γίνει με την χώρα. Από εκεί και πέρα, μην αμφιβάλλετε καθόλου ότι κόμματα σαν την Νέα Δημοκρατία έχουν και αντανακλαστικά επιβίωσης και αυτά θα κατατεθούν. Δεν έχω καμία αμφιβολία».

-Είναι βέβαιο ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να γυρίσει σελίδα. Αυτό νομίζω ότι και έξω, αν ρωτήσετε τον κόσμο, θα το δείτε. Όταν ένα κόμμα καταψηφίζεται, αυτό γίνεται για συγκεκριμένους λόγους. Δεν καταψηφίζεται έτσι, στο κενό. Υπάρχουν, λοιπόν, δύο λογικές. Η μια να πούμε ότι μας φταίει η κοινωνία, η οποία δεν κατάλαβε. Και η άλλη να πούμε ότι μήπως, ενδεχομένως, φταίμε κι εμείς. Γιατί δεν κατάλαβε η κοινωνία; Προσωπικά, προτιμώ να πιστεύω ότι δεν μπορεί να φταίει μια κοινωνία, όταν σε καταψηφίζει. Πρέπει να αναζητήσεις τους λόγους της ήττας στο εσωτερικό σου. Αυτό κάνουν όλα τα κόμματα μετά τις ήττες, αυτό πρέπει να κάνουμε κι εμείς».

Δημοσιογράφος: Προς το παρόν, κινείστε στη λογική “φταίει ο γιαλός”;

Ντ. Μπακογιάννη: «Εγώ όχι. Σας διαβεβαιώ... Προς το παρόν, το κόμμα θα ήθελε πολύ να φταίει ο γιαλός».



Πηγή 


Αλλάζει η ώρα την Κυριακή – Μία ώρα μπροστά τα ρολόγια



Σε εφαρμογή θα τεθεί από την ερχόμενη Κυριακή, 29 Μαρτίου, η θερινή ώρα, γι’αυτό πρέπει να βάλουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά.

Συγκεκριμένα,  στις 03:00 τα ξημερώματα, οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή στις 04:00.

Η επαναφορά της ώρας στην χειμερινή, θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (25/10/2015)


Εκπρόσωπος Lufthansa: Δεν κάνουμε ψυχολογικά τεστ στους πιλότους


Εκπρόσωποι της Lufthansa και της Germanwings παραδέχτηκαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, λίγη ώρα μετά την αποκάλυψη ότι ο συγκυβερνήτης οδήγησε σκόπιμα προς τη συντριβή το Airbus A320, ότι δεν κάνουν ψυχολογικά τεστ στους πιλότους, καθώς γίνονται πολλά τέτοια στην εκπαίδευση.
Σημείωσαν επίσης ότι δεν πραγματοποιείται διερεύνηση γύρω από το οικογενειακό περιβάλλον του κάθε κυβερνήτη.
 Όπως είπαν οι εκπρόσωποι, οι πιλότοι υποβάλλονται σε ετήσιες ιατρικές εξετάσεις, αλλά όχι σε ειδικά ψυχολογικά τεστ μετά την εκπαίδευση. Αποκάλυψαν επίσης ότι ο  συγκυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφος που συνετρίβη στις πλαγιές των γαλλικών Άλπεων παρασύροντας στο θάνατο 150 ανθρώπους, είχε διακόψει για μεγάλο χρονικό διάστημα της εκπαίδευση του. Δεν διευκρίνισαν το λόγο για τον οποίο συνέβη αυτό.    
Ακόμη οι εκπρόσωποι δήλωσαν πως πρόκειται για μία πραγματική τραγωδία και εξήγησαν ότι λόγω των μέτρων ασφαλείας που αποφασίστηκαν μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 η πόρτα του πιλοτηρίου δεν ανοίγει εξωτερικά ενώ αυτός που βρίσκεται στο πιλοτήριο έχει τη δυνατότητα και να την μπλοκάρει.  
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τους γάλλους εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση, ο 28χρονος συγκυβερνήτης Andreas Lubitz έριξε σκόπιμα το αεροσκάφος στο έδαφος, κλειδώνοντας έξω από το πιλοτήριο τον κυβερνήτη.



Πηγή


Απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στον ΟΑΕΕ και το ΙΚΑ



της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ούτε 10 ούτε 20 αλλά 380.000 ευρώ εκτιμάται ότι στοίχισαν σε δύο ασφαλιστικούς φορείς οι κομπίνες 8 επιτήδειων!

Κύκλωμα τουλάχιστον 8 εμπλεκομένων εξαπατούσε τις υπηρεσίες του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ στοιχίζοντας μέσα σε λίγα χρόνια στο Δημόσιο παραπάνω από 350.000 ευρώ!

Οι οκτώ συνελήφθησαν σήμερα από αστυνομικούς της Οικονομικής Αστυνομίας με έναν εξ αυτών να είναι υπάλληλος του ΟΑΕΕ και φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος.

Είχαν σκεφτεί το αδιανόητο: Έστηναν ψεύτικα εργατικά ατυχήματα  και εξασφάλιζαν οικονομικά βοηθήματα ή έπαιρναν παράνομα προνοιακά επιδόματα.

Η δράση τους εκτιμάται ότι συνεχίζεται εδώ και τουλάχιστον 4 χρόνια και βάση μιας πρόχειρης εκτίμησης, βάσει της έρευνας των τελευταίων μηνών, προκύπτει ότι η οικονομική ζημιά ανέρχεται σε 380.000 ευρώ.


Πηγή : iatropedia.gr


"Αντιαρματικές" διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τα KORNET - Ποιοι κατηγορούνται



Νέα δικογραφία παράνομων αμοιβών για προμήθεια όπλων του υπουργείου Άμυνας διαβιβάζεται στους ανακριτές Διαφθοράς Νίκο Τσιρώνη και Χριστόφορο Μάρκο μετά την άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης.

Η δίωξη, που άσκησαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος αφορά την προμήθεια των αντιαρματικών ΚΟΡΝΕΤ-Ε και στρέφεται κατά του ήδη προφυλακισμένου πρώην διευθυντή εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Κάντα και του αντιπροσώπου της εταιρείας ΚΒΡ Κωνσταντίνου Δαφέρμου.


Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος τους αφορούν τα αδικήματα της δωροδοκίας, δωροληψίας με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, καθώς και αυτό της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.


Βάσει των στοιχείων που συνέλεξαν οι δύο εισαγγελείς Διαφθοράς φαίνεται να προκύπτει ότι για την προμήθεια 98 αντιαρματικών εκτοξευτών μεγάλου βεληνεκούς νέας γενιάς τύπου ΚΟΡΝΕΤ, διακινήθηκαν 3 εκατομμύρια δολάρια από τον αντιπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρίας προκειμένου να υπογραφεί η επίδικη σύμβαση που προέβλεπε συνολικό κόστος 100 εκατομμύρια δολάρια.


Σύμφωνα με την ομολογία του Αντώνη Κάντα, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τις Αρχές και έχει επιστρέψει στο Δημόσιο χρήματα που εισέπραξε παράνομα ως δώρα, έλαβε από τον επιχειρηματία κ. Δαφέρμο παράνομη προμήθεια ύψους 3% επί του συνολικού τιμήματος της σύμβασης, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 3 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 700.000 ευρώ σε μετρητά στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα σε λογαριασμό του πρώην στελέχους του ΥΠΕΘΑ στο υποκατάστημα της τράπεζας UBS στη Ζυρίχη και σε άλλη τράπεζα της Ελβετίας.


Πηγή : onalert.gr


Αεροπορικά δυστυχήματα που προκάλεσαν «πιλότοι αυτοκτονίας»



Σύμφωνα με το Flight Safety Foundation

Διαβάστε τις απίστευτες αεροπορικές τραγωδίες των τελευταίων σαράντα ετών που ο πιλότος ήθελε να αυτοκτονήσει και παρέσυρε μαζί του στον θάνατο πλήρωμα και επιβάτες

Με αφορμή την πρόσφατη αεροπορική τραγωδία του Airbus A320, της γερμανικής Germanwings στις γαλλικές Άλπεις και την αποκάλυψη ότι ο 28χρονος συγκυβερνήτης του αεροσκάφους Αντρέα Λούμπιτς οδήγησε στον θάνατο τους συναδέλφους του και τους επιβάτες της μοιραίας πτήσης, επειδή ήθελε να αυτοκτονήσει, ανασύρονται μνήμες από παρόμοια αεροπορικά δυστυχήματα. Σε αυτά η συντριβή των αεροσκαφών έγινε με την υπαιτιότητα ενός από τους δύο πιλότους.

Με βάση τον κατάλογο που έδωσε στην δημοσιότητα η ιστοσελίδα του Flight Safety Foundation τα παρακάτω είναι τα αεροπορικά δυστυχήματα που έγιναν τα τελευταία σαράντα χρόνια, επειδή ο πιλότος είχε αποφασίσει να θέσει τέρμα στην ζωή του, αδιαφορώντας για τις ζωές των υπολοίπων.

1. 26 Σεπτεμβρίου 1976. 12 νεκροί. Ρώσος πιλότος έκλεψε ένα αεροσκάφος Antonov 2 και το έριξε σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην πόλη Novosibirsk, στο οποίο διέμενε η πρώην σύζυγός του.

2. 22 Αυγούστου 1979. 4 θάνατοι. Ένας 23χρονος μηχανικός αεροσκαφών, που μόλις είχε απολυθεί, στην Μπογκοτά της Κολομβίας, έκλεψε ένα στρατιωτικό HS-748 και το συνέτριψε σε κατοικημένη περιοχή.

3. 13 Ιουλίου 1994. 1 νεκρός. Ρώσος μηχανικός της Πολεμικής Αεροπορίας μετέβη στην αεροπορική βάση Κουμπίνκα, κοντά στη Μόσχα και αφού έκλεψε αεροσκάφος το άφησε να συντριβεί, όταν πλέον τα καύσιμα είχαν τελειώσει...

4. 21 Αυγούστου 1994. 44 θάνατοι. Ένα αεροσκάφος ATR-42 της Royal Air Maroc συνετρίβη στα όρη Άτλας, λίγο μετά την απογείωσή του από την πόλη Αγαδίρ, στο κεντρικό Μαρόκο, όταν ο πιλότος έθεσε εκτός λειτουργίας τον αυτόματο πιλότο για να οδηγηθεί μαζί με το αεροσκάφος στον θάνατο.

5. 19 Σεπτεμβρίου 1997. 104 θάνατοι. Σε πτήση της Silk Air Flight 185, ένα boeing 737, που εκτελούσε δρομολόγιο από Τζακάρτα προς Σιγκαπούρη συνετρίβη, ενώ ακόμα βρισκόταν στον εναέριο χώρο της Ινδονησίας. Τότε, δημοσιεύματα σχετικά με την συντριβή του αεροσκάφους ανέφεραν ότι ο πιλότος παρέσυρε στον θάνατο πλήρωμα και επιβαίνοντες, επειδή το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Οι ερευνητές του αεροπορικού δυστυχήματος στην Ινδονησία αμφισβήτησαν ότι επρόκειτο για αυτοκτονία του πιλότου.

6. 11 Οκτωβρίου 1999. 1 νεκρός. Πιλότος της Air Botswana, που είχε παυθεί από την εργασία του για λόγους υγείας, απογειώθηκε με ένα ATR-42 και αφού έκανε δηλώσεις ότι θα ρίξει το αεροπλάνο, πραγματοποίησε την απειλή του και το συνέτριψε πάνω σε δύο άλλα αεροσκάφη, που ήταν ακινητοποιημένα στο αεροδρόμιο Γκαμπορόνε, στη Μποτσουάνα.

7. 31 Οκτωβρίου 1999. 217 θάνατοι. Ένα  boeing 767 της πτήσης 990 της Egypt Air πραγματοποίησε ξαφνικά καθοδική πορεία τριάντα λεπτά μετά την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης. Αυτό συνέβη μερικά λεπτά, αφότου ο πιλότος είχε εγκαταλείψει το πιλοτήριο.  Το αεροσκάφος συνετρίβη στον Ατλαντικό ωκεανό, εκατό χιλιόμετρα  νότια του νησιού Nantucke, κοντά στη Μασαχουσέτη. Κατά την διάρκεια της έρευνας αναφέρθηκε ότι η συντριβή του αεροσκάφους ήταν εσκεμμένη ενέργεια του πιλότου, γεγονός που οι αιγυπτιακές αρχές ουδέποτε παραδέχθηκαν.

8. 29 Νοεμβρίου 2013. 33 νεκροί. Αεροσκάφος των Mozambique Airlines συνετρίβη στην Ναμίμπια και η προκαταρκτική έκθεση που συντάχθηκε ανέφερε ότι το δυστύχημα προκλήθηκε από σκόπιμη ενέργεια του πιλότου.  Η σχετική έρευνα κατέδειξε ότι λίγο πριν την πτώση του αεροσκάφους ο πιλότος είχε εγκαταλείψει τον θάλαμο διακυβέρνησης. 


Πηγή : protothema.gr


«Μακελειό»: Βιασμός Ελληνίδας μετά το «αντιρατσιστικό» στο κέντρο της Αθήνας..4 Πακιστανοί οι δράστες..



Όταν διαβάσαμε αυτή την είδηση την Δευτέρα την θεωρήσαμε τραβηγμένη και διστάσαμε να την αναδημοσιεύσουμε αλλά είδαμε ότι συνεχίζει να κρατάει η δημοσίευση και επίσης να επιβεβαιώνεται μετά από δημοσιογραφική έρευνα χωρίς να υπάρχει διάψευσει απο την ΕΛ. ΑΣ.

Αποφασίσαμε να αναδημοσιεύσουμε το συμβάν θεωρώντας πώς εάν είναι αληθινό τότε υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας και εάν δεν διαψευθεί απο τις αρμόδιες αρχές τότε οι ευθύνες είναι μεγάλες καθώς και ο κίνδυνος για τους πολίτες.

Τα ερωτηματικά του site eglimatikotita.gr που δημοσίευσε με ερωτηματικό την είδηση κολλάνε στα δικά μας και αναδημοσιεύουμε την είδηση  μαζί με την έρευνα που έκανε η εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ.

Από το eglimatikotita.gr

Αναδημοσιεύουμε αποσπασματικά το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας "Μακελειό" και αναμένουμε την σχετική διάψευση ή επιβεβαίωση της είδησης από τις αρμόδιες Αρχές.



 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ

"Το τελευταίο πράγμα που επιθυμούμε είναι η επιβεβαίωση μας σε ρεπορτάζ τέτοιου τύπου. Δυστυχώς όμως για μια άλλη φορά οι πληροφορίες - καταγγελίες στην εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ, βγαίνουν αληθινές. Στο φύλλο της Δευτέρας, δημοσιεύσαμε την συγκλονιστική είδηση, που η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει να αποκρύπτει, τον βιασμό μιας 19χρονης κοπέλας από τέσσερις Πακιστανούς.

Μετά το σημερινό ρεπορτάζ, στο οποίο επιβεβαιώνεται πλήρως το τραγικό συμβάν, τα νεώτερα στοιχεία που φέρνουμε στη δημοσιότητα προκαλούν σοκ και αποτροπιασμό για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την συγκάλυψη της.

Καταρχήν πρόκειται για τέσσερις Πακιστανούς βιαστές, οι τρεις από τους οποίους κυκλοφορούν ελεύθεροι και ωραίοι!

Ένας μάλιστα από αυτούς έχει αφεθεί ελεύθερος περισσότερες από 15 φορές, ενώ έχει δηλώσει 15 διαφορετικά ονόματα και 15 διαφορετικές ημερομηνίες γέννησης.

Το περιστατικό ξεκίνησε όπως είχαμε γράψει και την Δευτέρα, μετά την αντιφασιστική πορεία που έγινε το Σάββατο, που ήταν η παγκόσμια ημέρα κατά του φασισμού και του ρατσισμού.
Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αλλά και την κατάθεση της 19χρονης, ο Πακιστανός πρότεινε στην νεαρή κοπέλα να πάνε μαζί στο σπίτι του, ωστόσο εκείνη αρνήθηκε.

Έπειτα πήρε ταξί, λέγοντας στον ταξιτζή, να την πάει σε οποιοδήποτε μετρό κοντά στο κέντρο. Στο ταξί μπήκε και ο Πακιστανός, χωρίς την άδεια της κοπέλας.

Καθόλη την διάρκεια της διαδρομής, ο Πακιστανός αποκαλούσε το κορίτσι «κοπέλα του» δίνοντας την εντύπωση στον οδηγό ότι ήταν ζευγάρι. Όταν το ταξί έφτασε στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, ο Πακιστανός τράβηξε με την βία το κορίτσι έξω και εξαφανίστηκε. Το τι έκανε ο ταξιτζής εκείνη τη στιγμή και γιατί δεν επενέβη στην σκηνή που διαδραματίστηκε μπροστά του, παραμένει ένα άλυτο μυστήριο.

Ο Πακιστανός οδήγησε την άτυχη 19χρονη με την βία στο σπίτι του στην Πλατεία Αγίου Νικολάου όπου εκεί τον περίμεναν άλλοι τρεις ομοεθνείς του. Η κοπέλα βιάστηκε τρεις φορές. Την βίασαν και οι τέσσερις Πακιστανοί. Οι δύο την κρατούσαν και οι άλλοι δύο την βίαζαν. Ο ένας από αυτούς μάλιστα τράβαγε το όλο περιστατικό σε βίντεο με το κινητό του τηλέφωνο!

Και μόνο η σκέψη αυτή μας προκαλεί αναγούλα!

Η κοπέλα μετά τον αλλεπάλληλο βιασμό της, τους ζήτησε να πάει τουαλέτα. Εκεί κατάφερε να ξεφύγει και άρχισε να τρέχει γυμνή στο δρόμο ουρλιάζοντας βοήθεια!

Μια γυναίκα που τυχαία πάρκαρε το αμάξι της εκείνη την στιγμή, είδε την κοπέλα και την άφησε να μπει στο αμάξι. Την ώρα που την ρώταγε τι είχε συμβεί, είδε από τον καθρέπτη της 4 Πακιστανούς να τρέχουν προς το μέρος της.
Αμέσως έβαλε μπρος και οδήγησε μέχρι το αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα!

Η  κοπέλα κατέθεσε όλα όσα της είχαν συμβεί και υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο που βρισκόταν το σπίτι. Όταν έφτασε η αστυνομία οι τέσσερις Πακιστανοί είχα κάνει φτερά!

Έξω από το σπίτι βρισκόντουσαν πεταμένα τα ρούχα του κοριτσιού και η τσάντα της κοντά στον ηλεκτρικό του Αγίου Νικολάου. Ένας από τους Πακιστανούς, παραφύλαγε διακριτικά στο σημείο προφανώς για να δει πότε θα φύγει η αστυνομία.
Οι αστυνομικοί τον αντιλήφθηκαν και τον προσήγαγαν στην ασφάλεια ως ύποπτο.

Εκεί η κοπέλα αναγνώρισε τον έναν από τους τέσσερις βιαστές της και η αστυνομία τον συνέλαβε. Οι άλλοι τρεις κυκλοφορούν, ανάμεσα μας!

Όταν ρωτήσαμε την πηγή μας γιατί το περιστατικό δεν έχει αναφερθεί από την Γενική Διεύθυνση Αθηνών, που από προχθές τους καλούμε, μας απάντησε το εξής σοκαριστικό: «Είναι δυνατόν την ημέρα του αντιρατσισμού, να κάνουν γνωστό ένα τέτοιο περιστατικό»;

Κύριε Πανούση, είστε ο κύριος ένοχος για ό,τι συμβεί από δω και πέρα σε πολίτες αυτής της χώρας. Είναι ντροπή να αποκρύπτετε αυτό το τόσο σοβαρό περιστατικό. Είναι ντροπή να μην ξέρουμε τι γίνεται στις γειτονιές μας!

Η κοπέλα θα μπορούσε να βρεθεί νεκρή η απλά... να μην βρεθεί καθόλου!

Θα το κρύβατε και πάλι; Οι γειτονιές της Αθήνας δεν είναι πλέον ασφαλής χάρη σε εσάς!  Είστε ένοχος για την σιωπή σας και για την σιωπή ολόκληρης της αστυνομίας! Ντροπή και λίγα λέμε!"   


MAΡΙΛΙΑ ΚΟΥΖΟΥ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ


Συνεχίζει να προκαλεί η Ρεπούση και εκτός βουλής : Πρόκληση αποκήρυξε την 25η Μαρτίου..(Βίντεο)



Μπορεί να ξεχάσαμε την Μαρία Ρεπούση, αλλά αυτή δεν σταματά να μας υπενθυμίζει ακόμη και εκτός Βουλής το «μαράζι της»....

το ένα και μοναδικό θέμα που την έκανε γνωστή στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Η κ. Ρεπούση, έκανε  άλλη μια πολιτική τοποθέτηση για το προσφιλές της ζήτημα που δεν είναι άλλο από τις Εθνικές Επετείους.

Αυτή τη φορά «χτύπησε»  από το βήμα του facebook σχολιάζοντας την Εθνική Επέτειο της 25Ης Μαρτίου, αφήνοντας παράλληλα αιχμές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ:

 «Εθνική επέτειος 2015: Μια από τα ίδια. Αριστερά που έγραφες πως θα γινόσουν άλλη. Προγραμματικά. Στην πράξη σε θέλουμε».



Ας θυμηθούμε πως την ξεμπρόστιασε ο Ζουράρης..




Πηγή : eglimatikotita.gr



Αντιπαράθεση Λαφαζάνη - Μητσοτάκη για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ


Ευτελή προπαγάνδα σε βάρος της ΔΕΗ κατήγγειλε σήμερα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, απαντώντας σε επικριτική τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τις πρόνοιες της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ανάμεσα στη ΔΕΗ και τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Το θέμα προκάλεσε την αντιπαράθεση των δύο στη Βουλή κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Θα σας στενοχωρήσω πολύ σήμερα, κ. Μητσοτάκη. Οι διαπραγματεύσεις για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στη ΔΕΗ είχαν ξεκινήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Όταν ανέλαβα εγώ υπουργός είχαν ολοκληρωθεί και η Συλλογική Σύμβαση είχε συνομολογηθεί» είπε ο κ. Λαφαζάνης που αναρωτήθηκε γιατί δεν υπήρξε αντίστοιχη αντίδραση όταν υπέγραψαν αντίστοιχες συμβάσεις τα ΕΛ.ΠΕ. (σ.σ. το 2012), η ΣΤΑ.ΣΥ. (σ.σ. το 2014) και η ΔΕΣΦΑ.

«Η ΔΕΗ σας ενοχλεί. Η ΔΕΗ είναι στο στόχαστρο το δικό σας, των κυβερνήσεων των προηγούμενων, και βεβαίως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Γιατί είναι στο στόχαστρο; Για τον απλό λόγο ότι την τεμαχίσατε, θέλατε να την τεμαχίσετε τη ΔΕΗ σε μεγάλη και μικρή δηλαδή, να τη διαλύσετε και να την ξεπουλήσετε. Να την ιδιωτικοποιήσετε. Γιατί η ΔΕΗ είναι για σας ένα βάρος για την ελληνική κοινωνία. Ε, δεν θα σας περάσει. Δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ, δεν πρόκειται να τεμαχιστεί, δεν παραχωρείται, δεν εκχωρείται. Αντίθετα, θα μείνει μεγάλη η ΔΕΗ, θα ανασυγκροτηθεί και θα παίξει ακόμη και πιο ουσιαστικό ρόλο για να φύγουμε από την κρίση» είπε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε καταγγείλει τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπογράφηκε στις 27 Φεβρουαρίου με τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, επισημαίνοντας ότι με τους όρους της Σύμβασης αυτής, η ΔΕΗ δεσμεύτηκε ότι θα προβαίνει σε κάλυψη της δαπάνης κατά ανώτατο όριο 6 ευρώ ημερησίως ανά εργαζόμενο, του κόστους σίτισης, αρχικώς στις ήδη υπάρχουσες και λειτουργούσες σε ορυχεία και μονάδες ηλεκτροπαραγωγής καντίνες και κυλικεία και σε δεύτερο χρόνο, στους λοιπούς εργαζόμενους της ΔΕΗ. «Έξι ευρώ λοιπόν τροφεία, δηλαδή μια έμμεση αύξηση του μισθού του κάθε εργαζόμενου κατά περίπου 70 ευρώ το μήνα για όλους τους εργαζόμενους της ΔΕΗ σε βάθος χρόνου, ισοδυναμεί με ετήσιο κόστος της τάξεως των 35 εκατ. ευρώ περίπου, το οποίο φυσικά θα το επωμιστεί η ΔΕΗ, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Ανάμεσα στα άλλα τα οποία προβλέπει η συλλογική σύμβαση εργασίας, είναι και η παρακράτηση 2 ευρώ μηνιαίως από τις αποδοχές κάθε εργαζόμενου υπέρ της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και προβλέπεται επίσης ότι θα χορηγηθεί προσαύξηση βάρδιας σε συνδικαλιστές που παρόλο ότι είναι αποσπασμένοι και δεν εργάζονται, θα αντιμετωπίζονται σα να εργάζονται κανονικά και μάλιστα σε βάρδια».

«Ρωτάω κύριε υπουργέ, γνωρίζατε ότι θα υπογραφεί αυτή η συλλογική σύμβαση εργασίας; Είναι ακριβής η δήλωση του αντιπροέδρου της ΔΕΗ ότι συναντηθήκατε μαζί με το σωματείο και δώσατε το πράσινο φως στην υπογραφή αυτής της σύμβασης; Διότι το Ελληνικό Δημόσιο ελέγχει άμεσα ή έμμεσα ακόμα το 54% της ΔΕΗ. Ποια είναι η άποψη λοιπόν του κύριου μέτοχου, του ελληνικού δημοσίου για μια τέτοια συλλογική σύμβαση; Επιδοκιμάζετε τέτοιες διακριτικές μεταχειρίσεις για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων δεν απολαμβάνουν τέτοιων προνομίων;» επέμεινε ο κ. Μητσοτάκης.

«Κύριε Μητσοτάκη θα σας στενοχωρήσω πολύ σήμερα. Διότι είδα με έκπληξη την ερώτησή σας. Σε μένα την απευθύνετε την ερώτηση και στην παρούσα κυβέρνηση; Θα πρέπει να ξέρετε ότι οι διαπραγματεύσεις για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στη ΔΕΗ έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Όταν ανέλαβα εγώ υπουργός, οι διαπραγματεύσεις είχαν τελειώσει. Η Συλλογική Σύμβαση είχε συνομολογηθεί. Και ζητάτε από εμένα να κάνω παρέμβαση σε μια συνομολογημένη συλλογική διαπραγμάτευση;» απάντησε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «οι Συλλογικές Διαπραγματεύσεις είναι ελεύθερες και κατά τη διάρκεια τους δεν μπορούσε να γίνει παρέμβαση από την κυβέρνηση. Πολύ περισσότερο όταν είναι συνομολογημένη. Θα ήταν μια επέμβαση η οποία θα καταργούσε τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, κάτι το οποίο έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση με ωμό και με ξεδιάντροπο τρόπο».

«Πρέπει να ξέρετε ότι ο μέτοχος δεν εγκρίνει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις ούτε αποφασίζονται αυτά από τις γενικές συνελεύσεις μιας επιχείρησης όπως η ΔΕΗ» είπε ο κ. Λαφαζάνης και μίλησε για χονδροειδείς ανακρίβειες. «Η σύμβαση υπογράφηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο. Προσωπικά, εγώ δεν αναμίχθηκα σε αυτή τη σύμβαση, δεν έδωσα ούτε πράσινο ούτε κόκκινο φως, σεβάστηκα το αποτέλεσμα της, όπως σεβόμαστε και θα σεβαστούμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις τις οποίες δεν διεξάγει η κυβέρνηση. Τις διεξάγουν οι διοικήσεις και οπωσδήποτε πρέπει να είναι πάντοτε ελεύθερα συνομολογούμενες» επέμεινε ο κ. Λαφαζάνης.

Ο υπουργός παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία αντίστοιχες συμβάσεις εργασίες έχουν υπογραφεί και σε άλλες επιχειρήσεις.

Παναγιώτης Λαφαζάνης: «Σύμβαση των ΕΛ.ΠΕ. Συμμετέχει το δημόσιο κύριε Μητσοτάκη. 30 Απριλίου 2012. Περιλαμβάνει ημερήσιο επίδομα σίτισης 4,80 ευρώ για κάθε εργάσιμη μέρα. Μάλιστα, λέει η σύμβαση ότι η αξία αυτού του τροφείου θα δίδεται και στο δώρο των Χριστουγέννων και το Πάσχα και στο επίδομα αδείας ακόμα και στην αποζημίωση που θα παίρνουν οι εργαζόμενοι. Γιατί δεν διαμαρτυρηθήκατε η κυβέρνησή σας; Γιατί δεν ακούστηκε φωνή καθόλου; Εσείς πού ήσασταν τότε που υπογραφόταν η σύμβαση στα ΕΛΠΕ; Μήπως διαβάζατε κι εσείς; Σύμβαση ΣΤΑ.ΣΥ., 3 Νοεμβρίου 2014…

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κακώς κάκιστα.

Παναγιώτης Λαφαζάνης: «Τώρα το λέτε αυτό; Μα εσείς είπατε πως αν υπογραφόταν τέτοια σύμβαση στη ΔΕΗ όταν ήσασταν κυβέρνηση δεν θα το δεχόσασταν. Έγινε επί της κυβέρνησης σας, με εσάς σε κεντρικό ρόλο. Σύμβαση ΣΤΑ.ΣΥ., 3 Νοεμβρίου 2014, με την κυβέρνηση σας. Διατακτική τροφής, 4 ευρώ ημερησίως. Σύμβαση ΔΕΣΦΑ, παρέχεται σίτιση. Όπως είπα και ιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν ανάλογες πρακτικές. Γιατί λοιπόν τώρα αυτός ο θόρυβος μόνο και αποκλειστικά για τη ΔΕΗ; Θα σας πω γιατί. Γιατί η ΔΕΗ σας ενοχλεί. Γιατί η ΔΕΗ είναι στο στόχαστρο το δικό σας, των κυβερνήσεων των προηγούμενων και βεβαίως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Γιατί είναι στο στόχαστρο; Για τον απλό λόγο ότι την τεμαχίσατε, θέλατε να την τεμαχίσετε τη ΔΕΗ, σε μεγάλη και μικρή δηλαδή, να τη διαλύσετε και να την ξεπουλήσετε. Να την ιδιωτικοποιήσετε. Γιατί η ΔΕΗ είναι για σας ένα βάρος για την ελληνική κοινωνία. Ε, δεν θα σας περάσει. Δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ, δεν πρόκειται να τεμαχιστεί, δεν παραχωρείται , δεν εκχωρείται. Αντίθετα, θα μείνει μεγάλη η ΔΕΗ, θα ανασυγκροτηθεί και θα παίξει ακόμη και πιο ουσιαστικό ρόλο για να φύγουμε από την κρίση».


Πηγή : kathimerini.gr


ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να φέρει τη συμφωνία που υπέγραψε στη Βουλή



«ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΛΑΟ»

«Η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να ενημερώσει άμεσα το λαό για τις συζητήσεις της με τους εταίρους και ποιες μεταρρυθμίσεις δεσμεύεται να προωθήσει. Να φέρει επίσης τη συμφωνία που υπέγραψε στη Βουλή» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης.

Προσθέτει ότι «ο λαός έχει ξαναδεί αυτό το έργο και χρειάζεται ετοιμότητα για να αποκρουστούν μέτρα, που θα συνεχίζουν και θα επεκτείνουν την επίθεση στο εισόδημα, στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, στην ίδια τη ζωή του, το παρόν και το μέλλον του».



Πηγή


Εντοπίστηκε ο τοίχος που δοκίμαζε τις βόμβες ο Χρ. Ξηρός



Kτίσμα το οποίο φέρεται να χρησιμοποίησε ο Χριστόδουλος Ξηρός προκειμένου να προβεί σε προσομοίωση ανατίναξης με δοκιμή εκρηκτικών υλών στο πλαίσιο του σχεδίου «Γοργοπόταμος», εντόπισε η Αντιτρομοκρατική.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

«Στο πλαίσιο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, κατόπιν παραγγελιών ειδικού εφέτη ανακριτή εντοπίστηκε την 23-03-2015 στο Δήμο Νέας Περάμου Αττικής, πλησίον Π.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου και ειδικότερα στο 29,5 χλμ. αυτής, έξωθεν χωριού Λουτροπύργου υπαίθριος χώρος με τοίχο από μπετό, στον οποίο είχε πραγματοποιηθεί δοκιμή με εκρηκτικά ως προσομοίωση για την ανατίναξη εξωτερικού τοίχου των φυλακών Κορυδαλλού.

Διενεργήθηκε αυτοψία και στο σημείο φθοράς του τοίχου συλλέχθηκαν ιχνοστοιχεία τα οποία απεστάλησαν στη ΔΕΕ για εργαστηριακή εξέταση».


Πηγή :  ΑΜΠΕ, sigmalive




Ινδία: Σύλληψη υπόπτου για τον βιασμό της ηλικιωμένης καλόγριας



Η αστυνομία που ερευνά την υπόθεση βιασμού ηλικιωμένης καλόγριας στη Δυτική Βεγγάλη της Ινδίας, πραγματοποίησε την πρώτη σύλληψη υπόπτου.

Ο ύποπτος συνελήφθη στο Μουμπάι (Βομβάη) και μεταφέρθηκε στην Κολκάτα (Καλκούτα), την πρωτεύουσα της Δυτικής Βεγγάλης, δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας Ρατζίβ Κουμάρ στην ινδική υπηρεσία του BBC.

Ο συλληφθείς ονομάζεται Μοχάμεντ Σαλίμ Σιχ. Η αστυνομία, σύμφωνα με το BBC, είχε θέσει υπό κράτηση κι ανέκρινε αρκετούς υπόπτους, αλλά μέχρι στιγμής δεν είχε προχωρήσει σε σύλληψη.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 14 Μαρτίου και πολλοί κάτοικοι του ινδικού αυτού κρατιδίου βγήκαν στους δρόμους εξοργισμένοι, ζητώντας από τις αρχές να αναλάβουν άμεσα δράση.

Οι δράστες διέρρηξαν το σχολείο που γειτονεύει με το μοναστήρι του Ιησού και της Μαρίας στην πόλη Ραναγκάτ και λεηλάτησαν τον χώρο. Φίμωσαν τον φύλακα και κατόπιν βίασαν την ηλικιωμένη γυναίκα.

Οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τα πρόσωπα έξι φερόμενων δραστών και το οπτικό υλικό δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία μαζί με αμοιβή 1.500 δολαρίων για την παροχή πληροφοριών. Δεν έχει γίνει ωστόσο ακόμη γνωστό αν ο συλληφθείς είναι ένα από τα πρόσωπα αυτά.



Πηγή: skai.gr


Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατούσε στα επεισόδια στις παρελάσεις



«Είναι ακατάσχετα κυνικοί με μόνο κίνητρο τη νομή της εξουσίας»

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μία ημέρα μετά την στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας, κατηγορώντας το κυβερνών κόμμα ότι τα προηγούμενα χρόνια «πρωτοστατούσε  στα επεισόδια που αμαύρωναν τις παρελάσεις και διχάζαν το λαό».

«Αυτοί που χαίρονται για την αφαίρεση των κιγκλιδωμάτων στις παρελάσεις, τα μηχανοκίνητα, τις υπερπτήσεις αεροσκαφών και ελικοπτέρων, τους δημοτικούς χορούς, τα πλαστικά σημαιάκια που μοιράζουν στρατιώτες, θυμούνται ότι τα προηγούμενα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατούσε στα επεισόδια που αμαύρωναν τις παρελάσεις και διχάζαν το λαό; Θυμούνται ότι προπηλάκιζαν τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εξέπεμπαν σε όλο το κόσμο αρνητικές εικόνες για τη χώρα;» διερωτάται ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, προσθέτοντας:

«Αυτοί που ως κυβέρνηση ακολούθησαν χθες την αισθητική των ΑΝΕΛ και της εθνικιστικής ακροδεξιάς, θυμούνται ότι τις προηγούμενες χρονιές αντιδρούσαν στην ίδια την έννοια της παρέλασης και ιδίως της μαθητικής; Θυμούνται ότι τις προηγούμενες χρονιές ταυτιζόντουσαν με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όλες τις ομάδες κρούσης που παρεμπόδιζαν τις εκδηλώσεις;».

«Νομίζουν ίσως ότι διαθέτουν την ασυλία του θράσους και της συλλογικής αντιφατικότητας και αμνησίας. Είναι απλώς ακατάσχετα κυνικοί με μόνο κίνητρο τη νομή της εξουσίας και έπληξαν τον πιο ευαίσθητο πυρήνα της ίδιας της δημοκρατίας που είναι η δημόσια αισθητική. Αυτή είναι που θα τους τιμωρήσει τελικά» καταλήγει.



Πηγή : tovima.gr


Bloomberg: Τα τρία σενάρια για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα «ΜΙΑ ΖΟΦΕΡΗ ΘΟΛΟΥΡΑ...»



Τρία σενάρια για την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα παρουσιάζει το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg σε άρθρο του με τίτλο «Μια ζοφερή θολούρα: Πώς θα μπορούσε να συμβεί η έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ».

«Με την Ελλάδα να δίνει για έκτη χρονιά μάχη για την παραμονή της στην ευρωζώνη, η υπομονή όλων αρχίζει να εξαντλείται. Και το πιο σημαντικό είναι ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα ξεμένει από ρευστό. Ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων οδηγούν τους επενδυτές να περιμένουν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, οικονομολόγοι όπως ο Έρικ Νίλσεν της UniCredit Bank AG, λέει ότι πρέπει να υπάρξει χρόνος πριν εξαναγκαστεί να τυπώσει νέο νόμισμα», αναφέρει στην εισαγωγή του άρθρου το πρακτορείο.

Το Bloomberg με βάσει συνεντεύξεις με οικονομολόγους, όπως ο Νίλσεν, επενδυτές και πρώην βουλευτές παρουσιάζει τα πιθανά σενάρια της επόμενης μέρας για την χώρα μας.

Σενάρια Α: Αποφυγή του Grexit

Ο Τσίπρας, το κόμμα του οποίου κέρδισε τις εκλογές τον Ιανουάριο, υποσχέθηκε να άρει τους σκληρούς όρους των μνημονίων που είχαν συμφωνηθεί με τους πιστωτές. Η μικροπολιτική του στέρεψε τα αποθεματικά των ταμείων και τις κατακερματισμένες ελληνικές τράπεζες. Αντιμέτωπος με τις επιλογές είτε της εξόδου από την ευρωζώνη, είτε την εφαρμογή λιτότητας σε αντάλλαγμα τα δάνεια, ο Τσίπρας επιλέγει τα χρήματα. Η ΕΚΤ συνεχίζει να στηρίζει το ελληνικό οικονομικό σύστημα. Ενώ ρέει η βοήθεια, οι ημέρες της κυβέρνησης είναι μετρημένες, καθώς οι περισσότεροι σκληροπυρηνικοί υπστηρικτές της προχωρούν σε ανταρσία. Ένας νέος συνασπισμός σχηματίζεται και στηρίζεται από φιλοευρωπαϊκά κόμματα της αντιπολίτευσης, παραμένοντας πρωθυπουργός ο Τσίπρας, ή προκηρύσσονται εκλογές. Η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη εξασφαλίζεται καθώς νέα δάνεια χρησιμοποιούνται για την εξόφληση της ΕΚΤ και του ΔΝΤ και τα ταμεία της χώρας αποκαθίστανται. Η Ελλάδα λαμβάνει ευκολότερους όρους αποπληρωμής των δανείων και καλύτερες συνθήκες για να κατευναστεί η λαϊκή αντίδραση
Σενάριο Β: Hotel California
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης έχει πει ότι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι σαν το στίχο των Eagles στο τραγούδι του 1976 «Hotel California»: "You can check out any time you like, but you can never leave". Αυτή η αλληλουχία γεγονότων μπορεί να εξελιχθεί ο Τσίπρας αποτύχει να βρει μία συμβιβαστική λύση με τους εταίρους, από τη γερμανική κυβέρνηση μέχρι τις συνιστώσες του κόμμα του, ΣΥΡΙΖΑ. Τα δάνεια, η μόνη πηγή χρηματοδότησης της Ελλάδας, παραμένουν σε τέλμα. Με τους Ευρωπαίους ηγέτες απρόθυμους για προσέγγιση, η ΕΚΤ διακόπτει τον ELA, την γραμμή ζωής των ελληνικών τραπεζών. Αυτό απαιτεί επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων -καθώς δεν υπάρχει αρκετό ρευστό για να ανταποκριθεί στις ανάγκες- και πιθανώς ένα κλείσιμο των τραπεζών. Τα δύο πιθανά αποτελέσματα που θα ακολουθήσουν το Bloomberg τα ονομάζει «τούμπα» και «check out».

Σενάριο B1: «Τούμπα»

Οι δραματικές συνθήκες των κεφαλαιακών ελέγχων -όρια στις αναλήψεις και τις συναλλαγές- εξαναγκάζουν τον Τσίπρα σε συμβιβασμό. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι περισσότεροι Έλληνες -μεταξύ των 2/3 και 3/4 του πληθυσμού- θέλουν παραμονή στο ευρώ με «κάθε κόστος». Ο Τσίπρας θα επιδιώξει νέο συνασπισμό με βουλευτές φιλοευρωπαϊκών κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ένα δημοψήφισμα, εν μέσω κεφαλαιακών ελέγχων και με τις τράπεζες κλειστές, θα του δώσει ένα κίνητρο για μία αλλαγή πορείας. Θα σχηματιστεί μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας και η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ, αλλά χωρίς προηγουμένως αυτή η αναστάτωση να έχει προκαλέσει νέα ύφεση.

Σενάριο Β2: Checking out

Με τις τράπεζες κλειστές, η πολιτική κατάσταση θα επιδεινωθεί και η κοινωνική αναταραχή θα ενταθεί, με τη Γερμανία να βρίσκεται στο στόχαστρο ως ο βασικός ανταγωνιστής της χώρας. Οι δημοσκοπήσεις θα αρχίσουν να τείνουν προς την διάσπαση με την ευρωζώνη. Οι κεφαλαιακοί έλεγχοι θα δώσουν στην κυβέρνηση χώρο και χρόνο για να τυπώσει νέο νόμισμα ή IOUs για εγχώριες πληρωμές. Το νέο σενάριο βυθίζεται γρήγορα, αντανακλώντας τα αδύναμα χαρακτηριστικά μίας οικονομίας που το ΑΕΠ της έχει συρρικνωθεί κατά 25% από το 2008. Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης δίνουν στην Ελλάδα έαν «γλυκαντικό», ένα δάνειο σε ισχυρό νόμισμα. Η λογική είναι αποφευχθεί η ολική οικονομική κατάρρευση, η οποία θα δημιουργούσε ένα αποτυχημένο κράτος σε μία στρατηγική περιοχή. Το χρέος της Ελλάδας στους πιστωτές αναδιαρθρώνεται, με προτεραιότητα την αποπληρωμή των δανείων στο ΔΝΤ, είτε από το ταμείο κατά της κρίσης της ευρωζώνης, είτε από τους αναχωρούντες πιστωτές. Η Ελλάδα παραμένει εκτός αγορών.
Οι περισσότερες ελληνικές εταιρείες και τράπεζες χρεοκοπούν. Μερικές από τις καταθέσεις δεσμεύονται για την ανακεφαλαιοποίηση ενός θρυμματισμένου οικονομικού συστήματος. Η αναδιάρθρωση του χρέους το 2012 έχει ήδη διασφαλίσει ότι το κράτος δεν θα χρειαστεί να πληρώσει στην αρχική τιμή το μεγαλύτερος μέρος του δανείου στους ιδιώτες πιστωτές και την ευρωζώνη για τα επόμενα λίγα χρόνια έως ότου σταθεροποιηθεί η οικονομία. Το νέο νόμισμα και το ευρώ κυκλοφορούν ταυτοχρόνως. Η Ελλάδα δεν έχει αποχωρήσει επισήμως από την ευρωζώνη -η πόρτα είναι ανοιχτή για επιστροφή σε καλύτερη κατάσταση- αν και η χώρα υποφέρει σε ένα οικονομικό καθαρτήριο.

Σενάριο Γ': « K», όπως Καταστροφή

Η Ελλάδα φεύγει από την ευρωζώνη σε μία άτακτη χρεοκοπία, εν μέσω διαδηλώσεων, δυστυχίας για τους περισσότερους και την κυβέρνηση να επιρρίπτει τις ευθύνες για όλα στους Γερμανούς.
Δεν παρέχεται καμία βοήθεια για τη στήριξη ενός νέου νομίσματος και τη διατήρηση της εξυπηρέτησης των ομολόγων και του χρέους στο ΔΝΤ. Αυτό ενεργοποιεί τα ασφάλιστα χρεοκοπίας για όλους τους πιστωτές. Η κυβέρνηση και οι τράπεζες καταρρέουν, που σημαίνει ότι θα χρειαστούν χρόνια για να υπάρξει μια νέα κατάσταση. Η ελληνική οικονομία βυθίζεται σε μία δεύτερη ύφεση. Ο αντίκτυπος της μεγαλύτερης χρεοκοπίας στην ιστορία του καπιταλισμού οδηγεί την Ευρώπη ξανά στην ύφεση και τις πιέσεις σε άλλες προβληματικές χώρες του ευρώ, όπως η Ιταλία.
Το «κακό αίμα» οδηγεί στην αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωπαίκή Ένωση. Η ιδέα ότι το ευρώ είναι σταθερό τίθεται υπό αμφισβήτηση, κλυδωνίζοντας τις παγκόσμιες αγορές. Η οικονομική κατάρρευση ανοίγει το δρόμο στους εξτρεμιστές, είτε ακροδεξιούς, είτε ακροαριστερούς, για να ανέλθουν στην εξουσία. Όσοι μπορούν, φεύγουν από τη χώρα. Η κατάρρευση θέτει και εν αμφιβόλω τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ. Μία νέα -και ασταθής- κυβέρνηση στρέφεται στη Ρωσία για στήριξη, παρέχοντας πρόσβαση στη Μεσόγειο για τον Βλαντιμίρ Πούτιν.


Πηγή : ethnos.gr


ΤτΕ: Εφυγαν 24 δισ. ευρώ από τις τράπεζες μέσα σε τρεις μήνες!


Περαιτέρω μείωση σημείωσαν τον Φεβρουάριο οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στις τράπεζες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το απόθεμα των καταθέσεων περιορίστηκε στα 140,5 δισ. ευρώ από 148 δισ. ευρώ που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Προφανώς υπό το βάρος της πολιτικής αβεβαιότητας που ξεκίνησε στις αρχές Δεκεμβρίου με την επίσπευση από την τότε κυβέρνηση της προεδρικής εκλογής και κορυφώθηκε με την αλλαγή φρουράς στο Μαξίμου τον Ιανουάριο, από το τέλος Νοεμβρίου έως και τον Φεβρουάριο, δηλαδή μέσα σε περίπου τρεις μήνες, η συνολική εκροή των καταθέσεων αγγίζει πλέον τα 24 δισ. ευρώ!

Η εκροή αυτή των καταθέσεων προκαλεί πιέσεις στη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, η οποία εν μέρει καλύπτεται από τον Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας ELA.

Υπενθυμίζεται ότι μετά και την χθεσινή έγκριση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το όριο άντλησης ρευστότητας από το μηχανισμό αυτό έχει αυξηθεί στα 71 δισ. ευρώ.



Πηγή : tanea.gr


Αποκάλυψη Σαμαρά : Αυτό είναι το νέο μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση


Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, καλώντας την να αφήσει τα ψέματα προς τον ελληνικό λαό, τις παλινωδίες και τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή της συμφωνίας που υπέγραψε στις 20 Φεβρουαρίου.
Ο κ. Σαμαράς έδωσε στη δημοσιότητα τη συμφωνία που υπογράφηκε στις 20 Φεβρουαρίου και έχει την υπογραφή του Γιάνη Βαρουφάκη.
Στη δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε: «Η κυβέρνηση επί ενάμισι μήνα, δεν τολμά να φέρει στη Βουλή την επέκταση της δανειακής σύμβασης που υπέγραψε, γιατί φοβάται την ψηφοφορία στην Βουλή, τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛΛ, αλλά κυρίως γιατί δεν θέλει να μάθει την αλήθεια ο ελληνικός λαός. Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια.

Εμείς δίνουμε στη δημοσιότητα το κείμενο για να δει και να καταλάβει ο κάθε Έλληνας πολίτης. Η σύμβαση είναι τροποποίηση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης για να πάρει παράταση τέσσερις μήνες, όπως είχε κάνει και η δική μας κυβέρνηση τον Δεκέμβριο, για να πάρει παράταση δύο μήνες. Και οι δύο συνδέονται άρρηκτα με το μνημόνιο. Άρα, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έσκισε το μνημόνιο αλλά το συνυπέγραψε. Η δική μας κυβέρνηση όμως, την τελείωνε και μαζί και το μνημόνιο. Η νέα επέκταση της σύμβασης σημαίνει και επέκταση του μνημονίου. Το ότι το μνημόνιο επεκτείνεται, επιβεβαιώνεται και από την υπόλοιπη τρόικα, από τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ και του ΔΝΤ και ας μην μας πουν ότι δεν ξέρουν κι εκείνοι να διαβάζουν τα κείμενα.
Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά:

«Η Κυβέρνηση, επί ενάμισι και πλέον μήνα, δεν τολμά να φέρει στη Βουλή για ψήφιση, την απόφαση που η ίδια υπέγραψε για την επέκταση της δανειακής σύμβασης.
Και αυτό γιατί φοβάται την ψηφοφορία στη Βουλή και ιδιαίτερα τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, που τη στηρίζουν.
Αλλά και – κυρίως - γιατί δεν θέλει να μάθει την αλήθεια ο Ελληνικός λαός.
Το κείμενο αυτό της επέκτασης της σύμβασης ήρθε στα χέρια μας. Και μάλιστα ενυπόγραφο!
Και όπως οφείλουμε, το δίνουμε στη δημοσιότητα. Μια που η Κυβέρνηση το κρύβει!
Για να το δει κάθε Έλληνας πολίτης.
Αλλά κυρίως για να καταλάβει ο κάθε Έλληνας πολίτης.
Η αλήθεια πλέον δεν κρύβεται! Άλλωστε, τα ψέματα έχουν «κοντά ποδάρια»...

Η Σύμβαση που υπέγραψε η παρούσα Κυβέρνηση είναι τροποποίηση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης. Για να πάρει, δηλαδή, παράταση τέσσερις επί πλέον μήνες…
Όπως ακριβώς είχε κάνει και η δική μας Κυβέρνηση, τον περασμένο Δεκέμβριο, για να πάρει τότε δύο μήνες παράταση.
Η ορολογία, τότε και τώρα, είναι ταυτόσημη.
Και οι δύο επικαιροποιήσεις συνδέονται άρρηκτα με το Μνημόνιο.
Συνεπώς, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, όχι μόνο δεν το «έσκισε» το Μνημόνιο, αλλά το συνυπέγραψε!

Αυτό, άλλωστε, επιβεβαιώνεται και από την πρόσφατη δήλωση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF). Σύμφωνα με την οποία, το Μνημόνιο δεν λήγει! Και εξακολουθεί να υπάρχει, όσο υπάρχει Σύμβαση.
Η δική μας, βέβαια, Κυβέρνηση, τη Σύμβαση αυτή την τελείωνε! Και μαζί της, επομένως, τελείωνε και το Μνημόνιο…
Αλλά η νέα επέκταση της Σύμβασης τώρα, σημαίνει ασφαλώς και επέκταση του Μνημονίου...
Και επίσης, όπου ψήφισαν πριν λίγες εβδομάδες τα ξένα κοινοβούλια στην Ευρώπη, για να εγκρίνουν τη Συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, ψήφισαν με βάση αναφοράς το κείμενο που σας παρουσιάζουμε σήμερα…
Το ότι το υπάρχον Μνημόνιο συνεχίζεται, επιβεβαιώνεται πλήρως και από την υπόλοιπη Τρόικα – «θεσμούς» το λέμε τώρα: δηλαδή από τις σχετικές ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Και ας μη μας πουν, πως ούτε οι «θεσμοί» αυτοί ξέρουν να «διαβάζουν» τις συμφωνίες…

Και κάτι ακόμη: τα δύο κείμενα είναι πανομοιότυπα, εκτός από ένα σημείο. Εκεί που η παρούσα επικαιροποίηση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, προσθέτει ένα δυσμενές στοιχείο: Περιλαμβάνει την επιστροφή προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), τα γνωστά ομόλογα ύψους 10,9 δισ. ευρώ από το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
Είναι από αυτά τα χρήματα που έρχεται τώρα η Ελληνική Κυβέρνηση να ζητήσει πίσω ένα μικρό μέρος, το 1,2 δισεκατομμύρια, που κακώς επέστρεψε. Και που τα ζητάει τώρα για να καλύψει πιεστικές ταμειακές της ανάγκες, που βέβαια, μέχρι πρόσφατα, είτε αγνοούσε, είτε δεν αποδεχόταν ότι υπάρχουν.
Για να μη θυμηθούμε, ότι, μέχρι πριν ένα μήνα, διαβεβαίωνε τους πάντες, η κυβέρνηση ότι δεν χρειάζεται καθόλου τη δόση των 7,2 δισεκατομμυρίων, που θα έπαιρνε η προηγούμενη κυβέρνηση. Και τώρα αγωνιά να εκταμιεύσει ένα οποιοδήποτε μικρό μέρος της, για να καλύψει πιεστικές ανάγκες ρευστότητας. Ώστε να περιορίσει τη στάση εσωτερικών πληρωμών, που δυστυχώς έχει επιβάλει.
Είναι απίστευτα αυτά τα πράγματα!
Όλο αυτό το αλαλούμ και αυτές οι παλινωδίες, ήταν προφανώς μέρος της δήθεν «σκληρής και υπερήφανης διαπραγμάτευσης», που επικοινωνιακά πουλούσε η κυβέρνηση. Και που τώρα βέβαια προσπαθεί να «μαζέψει»…

Αυτή είναι η αλήθεια! Την οποία οφείλει να γνωρίζει ο Ελληνικός λαός.
Καλούμε, συνεπώς, την Κυβέρνηση να αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να ασχοληθεί, επιτέλους με την ουσία.
Να περάσει από τη «δημιουργική ασάφεια» στην αντιμετώπιση της πραγματικότητας.
«Δημιουργική ασάφεια», σημαίνει πια «ανοικτά ψέματα» μέσα στη χώρα. Γιατί έξω, όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει…
Να σταματήσει δηλαδή η κυβέρνηση τις παλινωδίες, τις καθυστερήσεις, τα παιχνίδια με τα συνθήματα και τα σύμβολα. Να επιδείξει αίσθημα ευθύνης.
Και να εφαρμόσει άμεσα αυτά που η ίδια η κυβέρνηση υπέγραψε στις 20 Φεβρουαρίου.
Γιατί κάθε μέρα που περνά, η πραγματική οικονομία καταρρέει και - όπως το έχω πει πολλές φορές και θα το επαναλαμβάνω συνεχώς - ο λογαριασμός για την κοινωνία μεγαλώνει».

Οι υπογραφές των κυρίων Βαρουφάκη και Στουρνάρα που συνοδεύουν το κείμενο της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης, όπως δόθηκε στη δημοσιότητα από τη ΝΔ:





Πηγή : imerisia.gr


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο συγκυβερνήτης φαίνεται να έριξε το αεροπλάνο





Καταιγιστικές είναι τις τελευταίες ώρες οι εξελίξεις σχετικά με τα αίτια της συντριβής του Airbus A320 της εταιρείας Germanwings, στην οποία βρήκαν τον θάνατο 150 άνθρωποι καθώς νέες πληροφορίες έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας.

"Ο συγκυβερνήτης ηθελημένα συνέτριψε το αεροσκάφος", ανέφερε ο Εισαγγελέας της Μασσαλίας, Brice Robin,  σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τα ηχητικά αποσπάσματα που έχει στην διάθεσή του φέρεται να είχε τις αισθήσεις του μέχρι την πρόσκρουση καθώς ακούγεται ο σταθερός ήχος της αναπνοής του. Mάλιστα αποκάλυψε και το όνομα του 28χρονου άντρα που είναι Andreas Lubitz (φωτο).


Σύμφωνα με το Reuters, ο ίδιος ενημέρωσε πως από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του προκύπτει πως ο συγκυβερνήτης ήταν αυτός που είχε αποκλειστικά τον έλεγχο του αεροσκάφους μετά την απομάκρυνση του κυβερνήτη από το κόκπιτ, ενώ στη συνέχεια αρνήθηκε να του ανοίξει την πόρτα πατώντας το κουμπί που προκάλεσε την "θανάσιμη βουτιά" στο Airbus.

"Ακούσαμε τον πιλότο να ζητά από τον συγκυβερνήτη να πάρει τον έλεγχο του αεροσκάφους και την ίδια ώρα ακούγεται ο ήχος από το κάθισμα που κινείται προς τα πίσω και στη συνέχεια ο ήχος της πόρτας που κλείνει", είπε.

"Δεν ήταν τρομοκρατική ενέργεια, οι επιβάτες δεν είχαν αντιληφθεί τι γινόταν"

Ο Εισαγγελέας ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. Ωστόσο ερωτηθείς αν πρόκειται για αυτοκτονία αρκέστηκε να πει ότι "οι άνθρωποι αυτοκτονούν μόνοι τους... όταν είσαν υπεύθυνος για 150 ζωές δεν θα το ονόμαζα έτσι...".

Τέλος, όπως είπε από τα ηχητικά αποσπάσματα στο "μαύρο κουτί" προκύπτει ότι οι επιβάτες δεν είχαν συνειδητοποιήσει τι γινόταν, παρά μόνο " λίγα λεπτά πριν την πρόσκρουση όπου ακούγονται κραυγές".

Αναλυτικά τι ανέφερε ο ερευνητής τους NYT

Υπενθυμίζεται ότι, την ανατροπή στα μέχρι τώρα δεδομένα έφερε η πληροφορία που δημοσίευσε το πρωί η αμερικανική εφημερίδα, Νew York Times, σύμφωνα με την οποία ένας από τους πιλότους του αεροσκάφους είχε σηκωθεί από το πιλοτήριο του αεροπλάνου και δεν κατάφερε να επιστρέψει στη θέση του πριν αυτό προσκρούσει στο έδαφος.

Οι έρευνες στράφηκαν αμέσως στο ενδεχόμενο της αυτοκτονίας, "από έρευνα για τα αίτια της πτώσης μπορεί να μετατραπεί σε έρευνα για εγκληματική ενέργεια", ανέφερε στο BBC ένας εμπειρογνώμονας για θέματα ασφάλειας πτήσεων. Άλλωστε η γαλλική υπηρεσία έρευνα αεροπορικών δυστυχημάτων (BEA) δεν έχει διαψεύσει το σενάριο αυτό.

Άλλωστε στο ίδιο μήκος κύματος η Le Monde που επικαλείται πηγή κοντά στις έρευνες αναφέρει ότι πλέον το σενάριο του ατυχήματος απομακρύνεται και αναδύεται η περίπτωση αυτοκτονίας ή σκόπιμης ενέργειας.

Aναλυτικά στο δημοσίευμα των NYT πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν στοιχεία από τον καταγραφέα συνομιλιών στο θάλαμο διακυβέρνησης (μαύρο κουτί) αποκάλυψαν ότι «ο χειριστής που ήταν έξω από το πιλοτήριο χτυπά ελαφρά την πόρτα χωρίς να του απαντήσει κανείς». «Και τότε χτυπά την πόρτα πιο δυνατά αλλά και πάλι δεν λαμβάνει απάντηση. Δεν υπήρξε καμία απάντηση».

«Μπορεί κανείς να ακούσει ότι προσπαθεί να σπάσει την πόρτα», ανέφερε ένας ερευνητής χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Δεν διευκρινίζεται αν ο πιλότος που είχε σηκωθεί από τη θέση του ήταν ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ή ο συγκυβερνήτης του.

Σύμφωνα με την πηγή που μετέχει στην αποκωδικοποίηση του καταγραφέα πτήσης και την οποία επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα η γλώσσα που ακούγεται είναι τα γερμανικά. Επίσης στο τέλος της ηχογράφησης ακούγεται ένας συναγερμός που προφανώς είναι το σήμα που προειδοποιεί για την προσέγγιση του αεροσκάφους στο έδαφος.

Επίσης μια άλλη πηγή των ερευνών δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο συγκυβερνήτης της πτήσης είχε μπει "πρόσφατα στην εταιρεία Germanwings που είναι θυγατρική της Lufthansa". Η πρόσληψή του έγινε περί τα τέλη του 2013 και στο βιογραφικό του είχε μερικές εκατοντάδες ώρες πτήσης. Η εθνικότητα του δεν έχει αποσαφηνιστεί δήλωσε η ίδια πηγή.

Επιπλέον όπως έγινε γνωστό από την Εισαγγελία της Γερμανίας δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ποιός από τους δύο πιλότους βρέθηκε πριν την απότομη "βύθιση" εκτός πιλοτηρίου.

Δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες η Lufthansa

Η αεροπορική εταιρεία Lufthansa δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο ένας από τους δύο πιλότους βρέθηκε μόνος του στη διακυβέρνηση του αεροσκάφους, την ώρα που ο δεύτερος πιλότος έμεινε αποκλεισμένος έξω από το κόκπιτ.

Aνακοίνωσε πάντως ότι ο συγκυβερνήτης του A320 είχε προσληφθεί τον Σεπτέμβριο 2013 από την Germanwings και ότι είχε στο ενεργητικό του 630 ώρες πτήσης.

Από την πλευρά της η Germanwings ανακοίνωσε: "Θα κάνουμε τα πάντα για να αποκτήσουμε περισσότερες πληροφορίες και δεν θα συμμετάσχουμε σε εικοτολίες. Η έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος ανήκει στις αρμόδιες αρχές".




Mε πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC, NYT

Πηγή: capital.gr


Βάζει “χέρι” στα Ταμεία των ΔΕΚΟ η Κυβέρνηση;



Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο – ερώτημα του Ο. Κωνσταντινόπουλου στα social media που αναφέρει χαρακτηριστικά:
"Η κυβέρνηση μετά τα αποθεματικά των ασφαλισμένων κ αγροτών, αναζητά ρευστότητα στα αποθεματικά/ταμειακά των ΔΕΚΟ. Η κυβέρνηση να ενημερώσει;" 

Τι γράφουν οι Financial Times:

Ως ένδειξη της ανάγκης που υπάρχει για ρευστό, σε αξιωματούχους των υπηρεσιών Υγείας στην Ελλάδα ζητήθηκε να δώσουν 50 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά τα οποία προορίζονταν τους για την καταβολή οφειλών στο ιατρικό προσωπικό.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, περίπου 150 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού για την χρηματοδότηση των προμηθειών των νοσοκομείων, παρακρατήθηκαν, σύμφωνα με αξιωματούχους του Υπουργείου Υγείας.

«Το εθνικό σύστημα υγείας αντιμετωπίζει απελπιστική έλλειψη πόρων μετά από τέσσερα χρόνια περικοπών, αλλά και οι δύο αυτές κινήσεις είναι άνευ προηγουμένου», δήλωσε ένας αξιωματούχος.

Η κυβέρνηση μέχρι στιγμής έχει «μαζέψει» πάνω από €600 εκατ. σε μετρητά που κατείχαν κρατικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων το Αττικό Μετρό η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ.

Επιπλέον περίπου 300 εκατ. ευρώ επιδοτήσεις της Ε.Ε. στους αγρότες έχουν χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή των μισθών δημόσιων υπαλλήλων, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν πως γίνεται η διαχείριση της έλλειψης ρευστότητας.


Πηγή : newsit.gr



Και όμως υπήρχαν ορισμένοι του ΣΥΡΙΖΑ που βρήκαν τα συνθήματα των ΟΥΚ προσβλητικά!!



Του Κώστα Βουκελάτου

Όσοι δεν γνωρίζουν την σημασία που έχουν τα ΟΥΚ και γενικά τέτοιες δυνάμεις του στρατού για μια χώρα τότε καλύτερα να σιωπούν και να χαμηλώνουν το κεφάλι όταν περνάνε από μπροστά τους εάν δεν μπορούν να νιώσουν εθνικά υπερήφανοι για αυτά τα παιδιά με το κεφάλι ψηλά.

Ευθεία πρόκληση για τη δημοκρατία χαρακτηρίζει τα συνθήματα των “βατράχων" του Πολεμικού Ναυτικού η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου μέσα από μήνυμά της στο Facebook
Η κ. Κατριβάνου μάλιστα προχωράει ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι πρόκειται για φασιστικούς και ακροδεξιούς θύλακες οι οποίοι μάλιστα φαίνεται πως αντιμετωπίζονται με ανοχή την οποία δείχνουν να εκμεταλλεύονται.

Ακολούθησε με παρόμοιες δηλώσεις και ο κύριος Παπαδημούλης και μάλιστα ζήτησε απο την κυβέρνηση να βάλει φρένο στα συνθήματα των ΟΥΚ γιατί τα συνθήματα είναι αντίετα με την πάγια εξωτερική πολιτική της κυβέρησης.


Έχω να παρατηρήσω ότι εκατομμύρια Έλληνες πολίτες νιώθουν υπερήφανοι όταν βλέπουν να παρελαύνουν με πατριωτικά συνθήματα τα ΟΥΚ και άλλες τέτοιες στρατιωτικές  δυνάμεις και το τη λένε δύο μέσα στα εκατομμύρια δεν έχει αξία και νόημα να σχολιάζουμε παραπέρα εκτός απο το ότι ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να τους επαναφέρει στην τάξη.

Δεν είναι όλα θέμα πολιτικής κύριε Παπαδημούλη και κυρία Κατριβάνου και δεν είναι όλα εθνικιστικά προσέξτε την κριτική σας και μην πειράζεται ότι έχει μείνει όρθιο και μας κάνει υπερήφανους.


Η κ. Κατριβάνου έγραψε στο Facebook:

Tα συνθήματα των ΟΥΚ στην παρέλαση της 25/3 είναι μια ευθεία πρόκληση για τη δημοκρατία
Μαθαίνω για τα συνθήματα των ΟΥΚ στη χθεσινή παρέλαση. Μου φαίνεται εξαιρετικά ανησυχητικό και αδιανόητο να μείνουν χωρίς τιμωρία. Είναι δυνατόν; Στην παρέλαση, μονάδες του ελληνικού στρατού, φωνάζουν «Και το όνειρο μας είναι, στην Πόλη εμείς να μπούμε, σημαία να υψώσουμε, τον ύμνο εμείς να πούμε»;
Είναι ευθεία πρόκληση για τη δημοκρατία. Και μας θυμίζει πόσο επείγον είναι το ζήτημα της κάθαρσης του στρατού από τους φασιστικούς και ακροδεξιούς θύλακες που παραμένουν ισχυροί. Η ατιμωρησία (και σε αυτή την περίπτωση) τους εκτρέφει

Ο κ. Παπαδημούλης έγραψε στο twitter :

"Τα εθνικιστικά συνθήματα των ΟΥΚ στην παρέλαση είναι αντίθετα με την πάγια εξωτερική πολιτική της χώρας. Η κυβέρνηση πρέπει να βάλει φρένο."




Ολη η ρύθμιση για όσους χρωστούν σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ - Οδηγός για τους οφειλέτες



Από το ΙΚΑ ξεκινά την Πέμπτη 26 Μαρτίου η διαδικασία ρύθμισης των οφειλών σε 100 δόσεις με βάση εγκύκλιο που εξέδωσε το Ταμείο αλλά και δεύτερη εγκύκλιο την οποία κυκλοφόρησε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο).
Για τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ η ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων για ρύθμιση θα είναι η 2α Απριλίου χωρίς αλλαγές σε ό,τι αφορά οσους χρωστούν και είναι υπό συνταξιοδότηση (παραμένουν τα 20.000 ευρώ ως επιτρεπόμενο όριο οφειλής για συνταξιοδότηση)

Διαβάστε την εγκύκλιο

ΘΕΜΑ: Εγκύκλιος για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Ν.4321/2015

Σας γνωρίζουμε ότι στο ΦΕΚ 32/A΄ δημοσιεύτηκε ο Ν.4321/2015 με τις διατάξεις του άρθρου 28 του οποίου θεσπίζεται μεταβατικό πλαίσιο ρύθμισης οφειλών προς τους ΦΚΑ πλην ΝΑΤ. Με το νόμο αυτό θεσπίζονται ευνοϊκότεροι όροι αποπληρωμής των οφειλών αυτών, προκειμένου αφενός να αποτραπεί το φαινόμενο της σταδιακής εξόδου των οφειλετών από τη ρύθμιση στην οποία θα υπαχθούν, αφετέρου να διατηρηθούν στην ενεργό οικονομία επιχειρήσεις και επαγγελματίες.
Περαιτέρω, λαμβάνεται μέριμνα για την προστασία οφειλετών, ασφαλισμένων φυσικών προσώπων, οι οποίοι αποδεδειγμένα είχαν μηδενικό εισόδημα κατά το έτος χρήσης 2014, ενώ προβλέπονται ακόμη ευνοϊκότεροι όροι για ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ του δημοσίου και των ΟΤΑ που επιδιώκουν κοινωφελείς και άλλους δημόσιους σκοπούς, Ενώσεις Γεωργικών Συνεταιρισμών κλπ.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στη νέα ρύθμιση ορίζεται η 30η Απριλίου 2015.

Ειδικότερα:

Α) Στη νέα ρύθμιση, κατόπιν αίτησης του οφειλέτη, εντάσσονται:

1) ασφαλιστικές οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες την 2η/3ου/2015,

2) οφειλές μέχρι την ως άνω ημερομηνία που τελούν σε αναστολή είσπραξης,

3) οφειλές που έχουν ήδη υπαχθεί σε υφιστάμενες ρυθμίσεις,

4) οφειλές που αφορούν σε επιστροφές παροχών και ενοίκια ακινήτων, συνολικού ύψους έως 500.000 ευρώ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υπαγωγή στην παρούσα ρύθμιση είναι η καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από 01.03.2015 και εφεξής.

Β) Το σύνολο της οφειλής που υπάγεται στην παρούσα ρύθμιση (κύρια οφειλή και προσαυξήσεις) κεφαλαιοποιείται τον προηγούμενο της ρύθμισης μήνα και δύναται να εξοφλείται ως ακολούθως:
Εφάπαξ, με ποσοστό έκπτωσης 100%.
Έως τριάντα έξι (36) μηνιαίες δόσεις, με ποσοστό έκπτωσης 80%
Από τριάντα επτά (37) έως πενήντα (50) μηνιαίες δόσεις, με ποσοστό έκπτωσης 70%
Από πενήντα-μία (51) έως εβδομήντα δύο (72) μηνιαίες δόσεις, με ποσοστό έκπτωσης 60%.
Από εβδομήντα τρεις (73) έως εκατό (100) μηνιαίες δόσεις, με ποσοστό έκπτωσης 50%
Επισημαίνονται, επίσης, τα ακόλουθα:
Για κύρια οφειλή άνω των 5000,00 € προβλέπεται εφεξής (από το μήνα υπαγωγής στη ρύθμιση) μηνιαία προσαύξηση ύψους 0,25%. Για ύψος οφειλής έως 5.000 ευρώ δεν επιβάλλεται μηνιαία προσαύξηση
Η κύρια οφειλή που υπάγεται στην παρούσα ρύθμιση, από 1.1.2013 επιβαρύνεται με το ετήσιο επιτόκιο που καθορίζεται στην παρ.11 της υποπαρ.ΙΑ2 της παρ.ΙΑ΄του Ν.4152/2013 και λαμβάνει την έκπτωση που αντιστοιχεί στο σχήμα δόσεων που επιλέγεται από τον οφειλέτη.
Στις προσαυξήσεις και τα πρόσθετα τέλη, επί των οποίων προβλέπεται έκπτωση, ανάλογα με το σχήμα ρύθμισης που επιλέγεται, δεν περιλαμβάνονται τα αυτοτελή πρόστιμα.
το ποσό της μηνιαίας δόσης για τις ρυθμιζόμενες ασφαλιστικές οφειλές δεν μπορεί να είναι μικρότερο των πενήντα (50) €.
Σε περίπτωση μετάπτωσης από υφιστάμενη ρύθμιση, που είναι ενεργή, στην παρούσα, για τον υπολογισμό του αριθμού των δόσεων της ρύθμισης του παρόντος νόμου συνυπολογίζεται το πλήθος των δόσεων που έχει ήδη καταβληθεί στην προϋφιστάμενη ρύθμιση. Περαιτέρω
Ο οφειλέτης δύναται να επιλέξει, σε οποιοδήποτε στάδιο της ρύθμισης, την εφάπαξ εξόφληση του υπόλοιπου αριθμού των δόσεων των ρυθμισμένων οφειλών ή τη μετάπτωση σε μικρότερο αριθμό δόσεων. Στην περίπτωση αυτή, τυγχάνει απαλλαγής επί του εναπομείναντος ποσού των προσαυξήσεων και πρόσθετων τελών σε ποσοστό ίσο με αυτό που αντιστοιχεί στον αριθμό των μηνιαίων δόσεων που τελικά διαμορφώνεται.

Γ) Οι εκπρόθεσμες τρέχουσες εισφορές επιβαρύνονται με το ετήσιο επιτόκιο που καθορίζεται στην παρ.11, της υποπαρ.ΙΑ2 της παρ.ΙΑ΄του Ν.416=52/2013.

Δ) Η αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται άπαξ στις αρμόδιες υπηρεσίες ή αποστέλλεται ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.
Με την απόφαση υπαγωγής στη ρύθμιση καθορίζεται το ποσό της κάθε δόσης, ο αριθμός των δόσεων και κάθε άλλη αναγκαία ρύθμιση.
Για τους Φορείς που εισπράττουν μέσω Διατραπεζικού Συστήματος ή ΕΛΤΑ οι δόσεις-πλην της πρώτης- καταβάλλονται μέσω πάγιας τραπεζικής εντολής (με άμεση χρέωση τραπεζικού λογαριασμού). Η πρώτη δόση καταβάλλεται εντός πέντε (5) ημερολογιακών ημερών από την αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση. Η δεύτερη δόση καταβάλλεται την τελευταία ημέρα του μήνα που έπεται του μήνα πληρωμής της πρώτης δόσης. Οι επόμενες δόσεις την τελευταία ημέρα κάθε μήνα.
Για τους Φορείς που εισπράττουν μέσω εισπρακτικής Υπηρεσίας η πρώτη δόση καταβάλλεται με την επίδοση της απόφασης υπαγωγής στον οφειλέτη.

Ε) Αρμόδια όργανα για την έκδοση απόφασης υπαγωγής στην παρούσα ρύθμιση είναι:

α) Για το Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.: Οι διευθυντές των οικείων περιφερειακών ή τοπικών υποκαταστημάτων ή οι διευθυντές των περιφερειακών ΚΕΑΟ.

β) Για τους λοιπούς ασφαλιστικούς φορείς: Ο αρμόδιος διευθυντής του οικείου φορέα ή οι διευθυντές ή προϊστάμενοι των περιφερειακών ή λοιπών τοπικών μονάδων.

γ) Οποιαδήποτε άλλη οργανική μονάδα του Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης καθοριστεί με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού.

ΣΤ) Η ρύθμιση απόλλυται σε περίπτωση:

α. καθυστέρησης πέραν του ενός μηνός, μίας δόσης της ρύθμισης ανά 12μηνο προγράμματος ρύθμισης (η οποία δύναται να καταβληθεί μέχρι την ημερομηνία πληρωμής της αμέσως επόμενης δόσης),

β. μη καταβολής τρεχουσών εισφορών.

Ζ) Η απώλεια της ρύθμισης έχει ως συνέπεια για το σύνολο της οφειλής:

α) την απώλεια των ευεργετημάτων της ρύθμισης,

β) την κατάσταση ως απαιτητού του συνόλου του υπολοίπου της οφειλής και των προηγούμενων προσαυξήσεων και τόκων,

γ) την επιδίωξη της είσπραξής του με όλα τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία μέτρα.

Η) Κατά τη διάρκεια της ρύθμισης και εφόσον τηρούνται οι όροι αυτής και καταβάλλονται οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές:
α. Χορηγείται στους υπόχρεους μηνιαίο πιστοποιητικό οφειλής, στο οποίο πιστοποιείται και το υπολειπόμενο ποσό οφειλής και το οποίο επέχει θέση αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας. Για τις επιχειρήσεις του εδαφίου ε΄ της παραγράφου 5 του άρθρου 8 του α.ν. 1846/1951, όπως ισχύει, που θα υπαχθούν σε καθεστώς ρύθμισης με τις διατάξεις της παρούσας και είναι συνεπείς με τους όρους αυτών, θα χορηγείται πιστοποιητικό οφειλής, για την είσπραξη λογαριασμών δημοσίου έργου, χωρίς παρακράτηση, εφόσον το έργο για το οποίο χορηγείται το πιστοποιητικό δεν οφείλει τρέχουσες ή ληξιπρόθεσμες οφειλές. Σε περίπτωση ύπαρξης οφειλής του έργου θα χορηγείται πιστοποιητικό οφειλής με παρακράτηση τη συνολική οφειλή του έργου.
β. Αναστέλλεται η ποινική δίωξη σε βάρος των υπευθύνων κατά τις διατάξεις των παρ. 1 και 2 του άρθρου 1 του α.ν. 86/1967 (Α' 136), όπως ισχύει σήμερα και αναβάλλεται η εκτέλεση της ποινής που επιβλήθηκε ή εφόσον άρχισε η εκτέλεσή της, διακόπτεται.
γ. Αναστέλλεται η συνέχιση της διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακινήτων εφόσον έχει πληρωθεί η πρώτη δόση. Αν ο οφειλέτης απωλέσει το ευεργέτημα της ρύθμισης, τα μέτρα που έχουν ανασταλεί συνεχίζονται.
δ. Αναστέλλεται ο χρόνος παραγραφής των οφειλών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις της παραγράφου 8 του άρθρου 2 του ν.2556/1997 (Α' 270).

Θ) Ευνοϊκότεροι όροι υπαγωγής στη ρύθμιση θεσπίζονται για τις ακόλουθες κατηγορίες:
- Ν.Π.Δ.Δ. του Δημοσίου, Α.Ε. του Δημοσίου μη εισηγμένων στο Χρηματιστήριο καθώς και των Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ βαθμού, των Ν.Π.Ι.Δ. του Δημοσίου και των Ο.Τ.Α. που επιδιώκουν κοινωφελείς και άλλους δημόσιους σκοπούς, που περιλαμβάνονται στο Επικαιροποιημένο Μητρώο Υπηρεσιών και Φορέων της Ελληνικής Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και υπάγονται στις ειδικές διατάξεις του ν.1892/90, όπως ισχύει,
- των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων (ΑΣΟ) του ν. 4015/2011 όπως ισχύει, των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων (ΑΣΟ) κάθε βαθμού Σ.Ε. του Ν. 2810/2000, όπως ίσχυσε πριν την τροποποίησή του, οι οποίες βρίσκονται σε καθεστώς εκκαθάρισης, κλπ, όπως ρητά αναφέρονται στην παρ. 8 του αρ. 28 του νόμου.
Συγκεκριμένα, οι οφειλές των εν λόγω νομικών προσώπων, οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες στις 02.03.2015, κεφαλαιοποιούνται στις 31.12.2014 και ρυθμίζονται, κατόπιν αιτήσεως, έως 150 ισόποσες, μηνιαίες δόσεις με έκπτωση 50% επί των προσαυξήσεων και πρόσθετων τελών.
Προϋπόθεση για την υπαγωγή στον ανωτέρω διακανονισμό είναι η καταβολή των τρεχουσών εισφορών από 1/3/2015.

2) Για Οφειλέτες του Ο.Α.Ε.Ε. που έχουν διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα και οφειλέτες – ασφαλισμένους του Ε.Τ.Α.Α. που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα, με αποδεδειγμένα μηδενικό εισόδημα κατά το έτος χρήσης 2014, μη συμπεριλαμβανομένων επιδομάτων ανεργίας και προνοιακών παροχών, αναστέλλεται, μετά από αίτησή τους, το σύνολο των εισπρακτικών μέτρων και διώξεων κατά του οφειλέτη για περίοδο 12 μηνών. Μετά την πάροδο του 12μηνου αναστολής αναγκαστικών μέτρων και οπωσδήποτε μέχρι 31/03/2016, δύνανται, με αίτησή τους προς τον οικείο φορέα ασφάλισης, να υπαχθούν στην παρούσα ρύθμιση.
Η ανωτέρω παράγραφος δεν καταλαμβάνει οφειλές ατομικών επιχειρήσεων προς το ΙΚΑ- ΕΤΑΜ από απασχόληση προσωπικού.

Ι) Ειδικότερα θέματα:
«Το μέτρο της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων που έχει επιβληθεί στους οφειλέτες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για τη διασφάλιση των απαιτήσεων του Ιδρύματος αίρεται με την υπαγωγή του οφειλέτη σε καθεστώς ρύθμισης, κατόπιν σχετικού αιτήματος.
Αποδιδόμενα ποσά από κατασχέσεις εις χείρας τρίτων που είχαν επιβληθεί πριν την υπαγωγή σε καθεστώς ρύθμισης, λαμβάνονται υπόψη για την υπαγωγή στη ρύθμιση και την κάλυψη τρεχουσών δόσεων της ρύθμισης».

2) Οφειλέτες που έχουν υπαχθεί στον προσωρινό διακανονισμό του άρθρου 48 του Ν. 3943/2011 όπως αυτός ισχύει και τηρούν τους όρους αυτού, και εφόσον το υπόλοιπο ύψος της οφειλής τους είναι άνω των 15.000 ευρώ, εντάσσονται αυτοδίκαια για το υπόλοιπο της οφειλής στην παρούσα ρύθμιση σε 100 δόσεις, εκτός αν με αίτησή τους που υποβάλλεται μέχρι 30/4/2015 ζητήσουν την υπαγωγή σε μικρότερο αριθμό δόσεων.

3) Σε περίπτωση μετάπτωσης από υφιστάμενη ρύθμιση, που είναι ενεργή, στην παρούσα, κατόπιν αίτησης του οφειλέτη, το υπολειπόμενο ποσό της κύριας οφειλής επανυπολογίζεται, λαμβάνοντας πρόσθετα τέλη και προσαυξησεις έως 31.12.2012 και, μετά την 1.1.2013, το οριζόμενο από τις διατάξεις του Ν.4152/2013 παρ. ΙΑ΄, υποπαρ.ΙΑ2΄, παρ.11 επιτόκιο. Το σύνολο (πρόσθετα τέλη, προσαυξήσεις και επιτόκιο) τυγχάνει έκπτωσης που αντιστοιχεί στο σχήμα των δόσεων που θα επιλεγεί.

4) Με την παρούσα ρύθμιση δεν επέρχεται αλλαγή στον τρόπο αντιμετώπισης της ρύθμισης ληξιπροθέσμων οφειλών σε περίπτωση που ο οφειλέτης έχει υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης.


Πηγή : imerisia.gr


«Μπλόκο» στο ψήφισμα του Κογκρέσου για την 25η Μαρτίου ελέω... Καμμένου





Αθανασόπουλος Αλ. Άγγελος

Για τα περί ανοίγματος των ελληνικών συνόρων και χορήγησης ταξιδιωτικών εγγράφων σε παράνομους μετανάστες

Σοβαρό πλήγμα στην εικόνα της Ελλάδος στις Ηνωμένες Πολιτείες προκαλεί η (προσωρινή;) εμπλοκή στην υιοθέτηση του ετήσιου ψηφίσματος του αμερικανικού Κογκρέσου για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Ο λόγος, όσον κι αν σε ορισμένους μπορεί να προκαλεί έκπληξη, είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου περί ανοίγματος των ελληνικών συνόρων και χορήγησης ταξιδιωτικών εγγράφων σε παράνομους μετανάστες - συμπεριλαμβανομένων ενδεχομένως και τζιχαντιστών - που κρατούνται σε κέντρα υποδοχής στην Ελλάδα σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα ελληνικά αιτήματα στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους. Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω ψήφισμα υιοθετείται ομοφώνως και μέχρι σήμερα δεν είναι γνωστή - τουλάχιστον στον γράφοντα - ανάλογη περίπτωση εμπλοκής.
Τι ακριβώς συνέβη; Σε επιστολή του την οποία έστειλε επισήμως στον έλληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον Χρήστο Παναγόπουλο με ημερομηνία 24 Μαρτίου, ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής της Πολιτείας της Ιντιάνα Νταν Κόουτς ενημερώνει ότι λόγω της ανησυχίας του για τις δηλώσεις του κ. Καμμένου δεν δίνει τη συγκατάθεσή του για να εγκριθεί το ψήφισμα για την επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας, που ετησίως υιοθετείται ομοφώνως από το Κογκρέσο.

«Πιστεύω», επισημαίνει στην επιστολή του προς τον έλληνα πρέσβη ο γερουσιαστής Κόουτς, «ότι είναι προς το συμφέρον σας όσο και προς το δικό μας ότι εσείς ή κάποιος άλλος υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης να σχολιάσει δημοσίως αυτές τις απειλητικές ανακοινώσεις και να αποσαφηνίσει αν αντανακλούν την τρέχουσα πολιτική και τον τρόπο σκέψης στους κόλπους της κυβέρνησής σας. Κατόπιν μίας τέτοιας αποσαφήνισης, ελπίζω ότι θα μπορέσω να υποστηρίξω το ψήφισμα της Γερουσίας για την ελληνική ανεξαρτησία».



Πηγή : tovima.gr


Ποιοι κέρδισαν τα βραβεία για τα ανθρώπινα δικαιώματα



Στον Κινέζο διαφωνούντα καλλιτέχνη Άι Ουεϊουέι - σφοδρό επικριτή του Πεκίνου στον οποίο απαγορεύθηκε το 2011 η έξοδος από την Κίνα αφού παρέμεινε υπό κράτηση επί 81 ημέρες- και στην Αμερικανίδα τραγουδίστρια της φολκ Τζόαν Μπαέζ απονεμήθηκε το βραβείο της Διεθνούς Αμνηστίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία το βραβείο Πρεσβευτής της Συνείδησης απονέμεται "σ' αυτούς που έχουν επιδείξει εξαιρετική ηγεσία στη μάχη για τα ανθρώπινα δικαιώματα, μέσω της ζωής και του έργου τους".

Το βραβείο έχει απονεμηθεί στο παρελθόν στην έφηβη Πακιστανή Μαλάλα Γιουσαφζάι, στον πρώην ηγέτη της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα και στην επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σου Κι.

"Μέσω του έργου του, ο Άι Ουεϊουέι μας υπενθυμίζει ότι το δικαίωμα κάθε ατόμου να εκφράζει τον εαυτό του πρέπει να προστατεύεται, όχι μόνο χάριν της κοινωνίας, αλλά επίσης για την τέχνη και την ανθρωπότητα", αναφέρει στη δήλωσή του ο Σαλίλ Σέτι, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας.

Ο ίδιος έπλεξε επίσης το εγκώμιο της Τζόαν Μπαέζ για την "ακλόνητη στράτευσή της στην ειρηνική διαμαρτυρία και τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους".

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαΐου στο Βερολίνο.

Ωστόσο είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο 57χρονος Άι δεν θα μπορέσει να το παραλάβει, καθώς παραμένει υπό στενή παρακολούθηση και δεν μπορεί να φύγει από την Κίνα.

Ο Άι δήλωσε πως είναι δύσκολο να προβλέψει τον αντίκτυπο που θα έχει η βράβευσή του στην Κίνα, η οποία "επιδεικνύει περιφρόνηση γι' αυτού του είδους τα βραβεία".

Σε συνέντευξή του στο Reuters, κάλεσε τις άλλες χώρες να συνεχίσουν να επικρίνουν την κοινωνική και την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην Κίνα.


Πηγή : mega.gr



ΠΑΝΙΚΟΣ στη Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά σε ξενοδοχείο- Κινδύνευσαν 254 άνθρωποι



Τρομοκρατημένα 20 άτομα ανέβηκαν στην ταράτσα για να γλιτώσουν

Τρόμος επικράτησε τα ξημερώματα της Πέμπτης, στο ξενοδοχείο «Βεργίνα» που βρίσκεται στην οδό Μοναστηρίου 19 στη Θεσσαλονίκη, όπου ξέσπασε πυρκαγιά.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η φωτιά ξεκίνησε από ένα δωμάτιο του τετάρτου ορόφου και επεκτάθηκε και στο υπόλοιπο κτίριο.

Αμέσως, στο σημείο έσπευσαν, 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα και απεγκλώβισαν 227 άτομα τα οποία διέμεναν εκεί και ακόμη 27 που απασχολούνταν στο ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 20 άνθρωποι, οι οποίοι είχαν τρομοκρατηθεί ανέβηκαν στην ταράτσα του ξενοδοχείου προκειμένου να γλιτώσουν από τους καπνούς και τις αναθυμιάσεις.

Η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 02.10, τέθηκε υπό έλεγχο και όλοι οι άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια από το κτίριο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στο ξενοδοχείο διέμεναν πολλοί μαθητές από ευρωπαϊκό σχολείο(Βρυξέλλες).



Πηγή : star.gr


Δεκάδες θύματα από αεροπορικές επιδρομές σε κατοικημένη περιοχή στην Υεμένη



Κατοικημένη περιοχή βόρεια της πρωτεύουσας Σαναά, έπληξαν οι αεροπορικές επιδρομές των αεροσκαφών της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της, προκαλώντας δεκάδες θύματα, ανέφερε η ελεγχόμενη από το κίνημα των Χούτι τηλεόραση αλ-Μασιράχ. Το δορυφορικό κανάλι προέτρεψε επίσης το ιατρικό προσωπικό να μεταβεί επειγόντως σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Εν τω μεταξύ ο υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συνασπισμός που εκτελεί τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των σιιτών Χούτι στην Υεμένη χαρακτήρισε τον εναέριο χώρο της χώρας «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων». Αυτό μεταδόθηκε από την τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας αλ Αραμπίγια

Όσον αφορά τον πρόεδρο της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι αυτός παραμένει στη βάση του στο Άντεν όπως ανέφερε ένας σύμβουλός του. «Αυτή η στρατιωτική επιχείρηση έχει αποκαταστήσει την αποφασιστικότητα των πολιτών για την καταπολέμηση των Χούτι» δήλωσε ο Μοχάμεντ Μαρέμ, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Χάντι.

«Ο πρόεδρος είναι σε ευχάριστη διάθεση χάρη στις χώρες του Περσικού Κόλπου, την Αίγυπτο, την Ιορδανία το Σουδάν και όλες τις χώρες της περιοχής» πρόσθεσε.



Πηγή : tanea.gr