Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Δεκάδες θύματα από αεροπορικές επιδρομές σε κατοικημένη περιοχή στην Υεμένη



Κατοικημένη περιοχή βόρεια της πρωτεύουσας Σαναά, έπληξαν οι αεροπορικές επιδρομές των αεροσκαφών της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της, προκαλώντας δεκάδες θύματα, ανέφερε η ελεγχόμενη από το κίνημα των Χούτι τηλεόραση αλ-Μασιράχ. Το δορυφορικό κανάλι προέτρεψε επίσης το ιατρικό προσωπικό να μεταβεί επειγόντως σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Εν τω μεταξύ ο υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συνασπισμός που εκτελεί τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των σιιτών Χούτι στην Υεμένη χαρακτήρισε τον εναέριο χώρο της χώρας «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων». Αυτό μεταδόθηκε από την τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας αλ Αραμπίγια

Όσον αφορά τον πρόεδρο της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι αυτός παραμένει στη βάση του στο Άντεν όπως ανέφερε ένας σύμβουλός του. «Αυτή η στρατιωτική επιχείρηση έχει αποκαταστήσει την αποφασιστικότητα των πολιτών για την καταπολέμηση των Χούτι» δήλωσε ο Μοχάμεντ Μαρέμ, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Χάντι.

«Ο πρόεδρος είναι σε ευχάριστη διάθεση χάρη στις χώρες του Περσικού Κόλπου, την Αίγυπτο, την Ιορδανία το Σουδάν και όλες τις χώρες της περιοχής» πρόσθεσε.



Πηγή : tanea.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου