Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο Τουρισμού



Το Υπουργείο Τουρισμού επισκέφθηκεο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζοντας τον κύκλο επισκέψεών του στα Υπουργεία. Ο κ. Μητσοτάκης συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη, τον Υφυπουργό Τουρισμού, κ. Μάνο Κόνσολα και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Κωνσταντίνο Λούλη.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συνεχίζω τον κύκλο των επισκέψεων στα Υπουργεία. Επισκεπτόμενος σήμερα το Υπουργείο Τουρισμού, θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη, καλή επιτυχία στην ηγεσία του Υπουργείου σας, στον Υπουργό, τον Υφυπουργό, τον Γενικό Γραμματέα. Να σας πω ότι περιμένω, όχι μόνο εγώ, αλλά ολόκληρη η κοινωνία και η οικονομία πολλά από αυτούς, καθώς ο τουρισμός αποτελεί τον μεγαλύτερο κλάδο της χώρας και έναν κλάδο στον οποίον η Ελλάδα διαθέτει αναμφισβήτητα και σε έναν βαθμό αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα.  

Η χώρα χρειάζεται ένα δεκαετές σχέδιο για τον τουρισμό του μέλλοντος, ο οποίος θα δίνει έμφαση, όπως σωστά ανέφερε ο Υπουργός, στην ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία, αλλά και τη βιωσιμότητα. Δεν νοείται σήμερα τουριστικό προϊόν στην Ελλάδα το οποίο να μη βάζει την προστασία του περιβάλλοντος σε απόλυτη προτεραιότητα. Το σχέδιο αυτό θα έχει εκπονηθεί εντός του επόμενου εξαμήνου σε συνεργασία με τους φορείς του Τουρισμού. Θέλουμε τη συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος ήταν αυτός που κράτησε όρθιο τον ελληνικό τουρισμό τα χρόνια της κρίσης, στην εκπόνηση του νέου προγράμματος για τον ελληνικό τουρισμό. 

Το Υπουργείο Τουρισμού είναι εκ των πραγμάτων ένα Υπουργείο οριζόντιο, το οποίο είναι υποχρεωμένο να συνεργάζεται με πολλά άλλα Υπουργεία για να μπορεί να υλοποιεί σημαντικές στρατηγικές δράσεις όσον αφορά τον τουρισμό. Και η δική μας η δουλειά είναι να εξασφαλίσουμε ότι θα γίνουν, επιτέλους, στη χώρα πράγματα που δεν έχουν γίνει ποτέ ως σήμερα. Και γι’ αυτό και θέτουμε ξεκάθαρα χρονοδιαγράμματα, ξεκάθαρους στόχους και περιμένουμε από τα αρμόδια Υπουργεία να τους υλοποιήσουν.  

Εύχομαι και πάλι καλή δύναμη στην ηγεσία του Υπουργείου. Να τελειώσει αυτή η τουριστική περίοδος όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένα και να αξιοποιήσουμε τον χρόνο μας για να κάνουμε την Ελλάδα αυτό που πραγματικά της αξίζει, όχι μόνο για τους κατοίκους της, για τους Έλληνες, αλλά και για τα δεκάδες εκατομμύρια που την επισκέπτονται κάθε χρόνο και οι οποίοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έρχονται σε έναν τόπο πανέμορφο, με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, στον οποίον θα περάσουν πολύ ωραία και τον οποίον θα θέλουν να επισκεφθούν και πάλι στο μέλλον». 




Αμερικανός τουρίστας δολοφόνησε αστυνομικό με 8 μαχαιριές στην Ιταλία!



Νεαρός και πλούσιος Αμερικανός τουρίστας με φίλους του προσπάθησαν να αγοράσουν ναρκωτικά από έναν ντίλερ στο κέντρο της Ρώμης, ο ντίλερ όμως τους κορόιδεψε πουλώντας τους ασπιρίνη για κοκαΐνη και τότε αποφάσισαν να τον εκδικηθούν. 

Αρχικά οι Αμερικάνοι του έκλεψαν το σακίδιό του, στην συνέχεια του έδωσαν νέο ραντεβού για να του το επιστρέψουν στις 3 το πρωί. Όμως, ο ντίλερ κατήγγειλε την κλοπή στην αστυνομία και στο σημείο του ραντεβού εμφανίστηκαν αστυνομικοί με πολιτικά.

Μόλις το κατάλαβαν οι αμερικανοί, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και ένας από αυτούς έπεσε νεκρός με 8 μαχαιριές. Πρόκειται για τον Μάριο Ρέγκα Τσερτσιέλο, έναν 35χρονο χωροφύλακα ο οποίος είχε μόλις επιστρέψει από τον μήνα του μέλιτος.

Ο δράστης της δολοφονίας σύμφωνα με τις κάμερες ασφαλείας είναι ένας 19χρονος πλούσιος Αμερικανός που μαζί με φίλους του έμεναν σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο και είχαν βγάλει αεροπορικά εισιτήρια επιστροφής το ίδιο βράδυ. Ο ένας από τους δύο Αμερικάνους που συνελήφθησαν ομολόγησε ότι ήταν ο δράστης της δολοφονίας. Οι δύο Αμερικανοί τέθηκαν υπό κράτηση για ανθρωποκτονία και απόπειρα εκβιασμού, κατηγορίες οι οποίες θα πρέπει τώρα να επιβεβαιωθούν από δικαστή.





Στους 149 φέτος οι πνιγμοί λουόμενων στις θάλασσες της Ελλάδας



Εκατόν σαράντα εννέα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από πνιγμό στην Ελλάδα από την αρχή του τρέχοντος έτους μέχρι και τις 24 Ιουλίου, σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος.

Οι βεβαιωμένοι πνιγμοί, σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας υπηρεσίας, για το πρώτο εξάμηνο του 2018 ανέρχονται σε 98, ενώ για το δεύτερο εξάμηνο, από 1/7/18 έως 31/12/18, ανέρχονται σε 196. Συνολικά για το 2018, έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό στις θαλασσιές περιοχές της Ελλάδας, 294 πολίτες, γεγονός που καθιστά σχεδόν επιβεβλημένες τις δράσεις για την πρόληψη των πνιγμών στη θάλασσα.

«Δεν φοβόμαστε τη θάλασσα, σεβόμαστε όμως τους κανόνες της»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Πλοίαρχος Νικόλαος Λαγκαδιανός, αναφορικά με την πρόληψη των ατυχημάτων και των πνιγμών στη θάλασσα, δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι το κεντρικό μήνυμα είναι: «Δεν φοβόμαστε τη θάλασσα, σεβόμαστε όμως απόλυτα τους κανόνες της, έτσι ώστε να κολυμπάμε με ασφάλεια».

«Το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος υλοποιεί δράσεις στην κατεύθυνση της προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και πρόσθεσε πως «το Αρχηγείο μας, δίνει μεγάλη σημασία και προτεραιότητα στην πρόληψη. Από το 2011 μέχρι σήμερα χιλιάδες μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων ενημερώνονται από στελέχη του Λ.Σ. για τους κινδύνους στη θάλασσα, μέσω ενός διαδραστικού προγράμματος, που φέρει τον τίτλο: «ΠΡΟΣΕΧΩ – ΜΑΘΑΙΝΩ – ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ»».

Ειδικότερα σύμφωνα με στοιχεία της αρμόδιας Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας του Αρχηγείου Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., για το χρονικό διάστημα από το 2011 έως και τον Σεπτέμβριο του 2018, έχουν ενημερωθεί από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, συνολικά πάνω από 150.000 μαθητές σε Δημοτικά Σχολεία της Αττικής και της υπόλοιπης χώρας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, υπογράμμισε ότι ο κόσμος δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον και παρακολουθεί ανελλιπώς τις δεκάδες ενημερωτικές ημερίδες και διαλέξεις που αφορούν στους κινδύνους στη θάλασσα, οι οποίες διοργανώνονται κάθε χρόνο με πρωτοβουλία των Λιμενικών Αρχών όλης της χώρας και σε συνεργασία με τους Δήμους.

«Κύριο μέλημα η ουσιαστική ενημέρωση των παιδιών για τους κινδύνους που εγκυμονεί η θάλασσα»

Επισήμανε επίσης ότι «το συγκεκριμένο πρόγραμμα, είναι μια πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – ΕΛ.ΑΚΤ. σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό safewatersports. Περιλαμβάνει καθημερινές επισκέψεις και διαδραστικές, οπτικοακουστικές παρουσιάσεις σε σχολεία της χώρας, έχοντας ως κύριο μέλημα την ουσιαστική ενημέρωση των παιδιών για τους κινδύνους που εγκυμονεί η θάλασσα και τη μείωση των ατυχημάτων και των πνιγμών».

Ο κ. Λαγκαδιανός τόνισε ότι «ως λουόμενοι, θα πρέπει πάντα να «επιστρατεύουμε» την κοινή λογική, χωρίς να παρασυρόμαστε από τη χαρά που προσφέρει η θάλασσα και να κάνουμε υπερβολές. Δηλαδή να ακολουθούμε απλούς κανόνες που μπορούν όμως να μας σώσουν τη ζωή: να μην κολυμπάμε αμέσως μετά το φαγητό, ή υπό την επήρεια αλκοόλ, να έχουμε ως γονείς πάντα την προσοχή μας στα μικρά παιδιά, ενώ ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται οι ηλικιωμένοι και ιδιαίτερα όσοι έχουν βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Σαφάρι για 60.000 κακοπληρωτές υψηλού εισοδήματος προανήγγειλε ο Κ. Χατζηδάκης


Οι μισές οφειλές προς τη ΔΕΗ προέρχονται από 60.000 καταναλωτές με υψηλό εισόδημα επανέλαβε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης ενώ εξέφρασε την ανησυχία του ακόμη και για τον κίνδυνο μπλακ άουτ: «Φοβάμαι ακόμα και για μπλακ άουτ στη ΔΕΗ και γι' αυτό δεν κοιμάμαι τα βράδια», σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ενώ αναφερόμενος στα προβλήματα της ΔΕΗ, επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης και της νέας ηγεσίας της Επιχείρησης που θα ανακοινωθεί σύντομα, θα είναι οι 60.000 καταναλωτές υψηλού εισοδήματος που χρωστούν 800 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ και δεν πληρώνουν.

«Υπάρχει η θεωρία σε πολλά μέσα ενημέρωσης ότι οι φτωχοί χρωστούν στη ΔΕΗ, προφανώς και πολλοί φτωχοί χρωστούν στη ΔΕΗ, αλλά η κατεύθυνσή μας είναι να μην υπάρχει πίεση σε αυτούς, αλλά να υπάρχει πίεση σε αυτούς που παριστάνουν τους φτωχούς αλλά δεν είναι. Εδώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση και θα είμαστε αμείλικτοι. Προφανώς έχουμε κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις» είπε και δεσμεύθηκε ότι:  «θα αποκαλυφθούν όλα και θα μπει μια τάξη».

Ο υπουργός Ενέργειας παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τις ρευματοκλοπές και τόνισε ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα θα λυθεί με έξυπνους μετρητές, για τους οποίους θα διεξαχθεί σχετικός διαγωνισμός.

Αναφερόμενος στα εργοστάσια λιγνίτη, ο υπουργός Ενέργειας υπογράμμισε πως εάν το ελληνικό κράτος είχε αποφασίσει να κλείσει τα εργοστάσια αυτά και να συνεχίσει να πληρώνει τους εργαζόμενους, τότε θα του κόστιζαν λιγότερο και πρόσθεσε πως η χώρα πρέπει να πάει σε σταδιακή απολιγνιτοποίηση με δίκαια μετάβαση: «Δεν είναι όμως καθόλου λογικό να λειτουργείς εργοστάσιο που αν το είχες κλείσει και πλήρωνες τους εργαζόμενους, θα σου στοίχιζε λιγότερο».

Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε - όσον αφορά τα τιμολόγια της ΔΕΗ - την αύξηση του ποσού που θα εισπράττει η επιχείρηση, διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτή η αύξηση δεν θα επηρεάσει τους καταναλωτές, καθώς θα αντισταθμιστεί από την ταυτόχρονη μείωση του ΦΠΑ όπως επίσης και με ένα ποσό από το πλεόνασμα του ΕΤΜΕΑΡ.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Η τρομακτική στιγμή της κατάρρευσης μίας γέφυρας την ώρα που περνούσε ένα μηχανάκι (vid)



Ένα video από την Καμποτζή, την στιγμή που καταρρέει μία γέφυρα δείχνει δύο άνδρες που ήταν πάνω στο μηχανάκι, και αναζητούνται από χθες, με τις αρχές να μην είναι και τόσο αισιόδοξες για την κατάστασή τους.

Το περιστατικό συνέβη στην επαρχία Σιμ Ριάμ σε μία περιοχή που είχε πλημμυρίσει από μεγάλες και δυνατές βροχές, όταν το ορμητικό ρέμα που ήταν γεμάτο λάσπη περνούσε κάτω από μία πρόχειρη γέφυρα, την ώρα που ένα μηχανάκι με δύο στρατιώτες επιχειρούσε να περάσει στην άλλη πλευρά και έπεσαν μέσα.

Οι δύο άνδρες αναζητούνται από χθες...





Ενας σοβαρά τραυματίας από επίθεση με μαχαίρι στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης




Σοβαρά τραυματισμένος από μαχαίρι, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ άνδρας από την Αλγερία, ο οποίος λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι δέχθηκε επίθεση από ομάδα αλλοδαπών ατόμων, στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης.

Η αστυνομία, που κλήθηκε από περαστικούς, ερευνά το περιστατικό και σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες το κίνητρο της επίθεσης ήταν η ληστεία. 

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ ο άνδρας μεταφέρθηκε εν ζωή και έχοντας τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο, αλλά με εκσπλάχνωση, φέροντας πολλαπλά τραύματα στην κοιλιακή χώρα.

Το κέντρο της Θεσσαλονίκης και οι γύρω περιοχές 4 χρόνια λυμαίνονται από κακοποιούς λαθρομετανάστες και η εγκληματικότητα βρίσκεται στο ναδίρ.


Νέα Υόρκη: Νεκρά δίδυμα μέσα σε αυτοκίνητο - Τα είχε ξεχάσει ο πατέρας τους



Δίδυμα παιδιά έχασαν τη ζωή τους στο Μπρονξ όταν ο πατέρας του τα άφησε μέσα στο αυτοκίνητο σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών και πήγε να κάνει τη βάρδια του σε νοσοκομείο.

Ο 39χρονος πατέρας τέθηκε υπό κράτηση προκειμένου να ανακριθεί. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος για τον οποίο άφησε τα παιδιά του, ένα αγόρι και ένα κορίτσι ηλικίας ενός έτους μέσα στο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τους New York Times ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, έφυγε από τη δουλειά του, μπήκε στο αυτοκίνητο με το οποίο διένυσε μία μικρή απόσταση και στη συνέχεια συνειδητοποιώντας ότι τα παιδιά είναι στο όχημα, βγήκε από αυτό ουρλιάζοντας.

Περαστικός κάλεσε την αστυνομία και είπε ότι ένα από τα μωρά δεν φαινόταν να αναπνέει. Τελικά, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι και τα δύο παιδιά είναι νεκρά.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Πρώην διοικητή ΚΥΠ: Η Τουρκία ετοιμάζει πυρηνικά όπλα



Σε μία αποκάλυψη «βόμβα» προχώρησε ο πρώην διοικητής της Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών, στρατηγός Ανδρέας Πενταράς μιλώντας στο κυπριακό τηλεοπτικό δίκτυο Sigma Live.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Πενταράς, στη συμφωνία Ρωσίας – Τουρκίας για την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακουγιού παρέχεται η δυνατότητα στην Άγκυρα να παράγει στους τέσσερις αντιδραστήρες απεμπλουτισμένο ουράνιο, το οποίο ουδεμία σχέση έχει με την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας αλλά χρησιμοποιείται για τη δημιουργία πυρηνικών όπλων και βομβών.

Πηγή: skai.gr


Εφορία: Στο εξής μόνο με… ραντεβού



Θέλετε να τακτοποιήσετε ανοιχτές υποθέσεις σας με την εφορία; 

Από την ερχόμενη Δευτέρα 29 Ιουλίου μόνο με ραντεβού!

Αυτό προβλέπει απόφαση του επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή! Στο εξής, οι φορολογούμενοι ή οι εκπρόσωποί τους, όταν θέλουν να τακτοποιήσουν εκκρεμείς υποθέσεις στις εφορίες, τα Ελεγκτικά Κέντρα (ΚΕΜΕΕΠ, ΚΕΦΟΜΕΠ), τη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ) και τις Υπηρεσίες Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ), θα πρέπει να έχουν κλείσει ραντεβού!

Πώς θα κλείνονται τα ραντεβού,είτε με αίτημα στην αρμόδια υπηρεσία είτε με το ταχυδρομείο είτε με e-mail είτε με φαξ!

Και όταν κλείσει το ραντεβού και πάει στην εφορία ή όπου αλλού θέλει, ο φορολογούμενος θα πρέπει πρώτα να περάσει από τη γραμματεία για να πάρει το καρτελάκι με την ένδειξη “Επισκέπτης”, το οποίο θα “φορά” καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στην εφορία. 

Αν στην εφορία το ραντεβού έχει κλείσει εκπρόσωπός του, θα πρέπει να έχει μαζί του και τα σχετικά έγγραφα που να αποδεικνύουν την ιδιότητά του.


"Μαχαίρι" στην κονόμα ΜΚΟ βάζει η Ιταλία! Τέλος το μαγαζάκι με μετανάστες



Τα μέλη της ιταλικής Βουλής με 322 ψήφους υπέρ έναντι 90 τάχθηκαν χθες Πέμπτη υπέρ της τεράστιας αύξησης των προστίμων που επιβάλλονται σε πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων αν αφού διασώζουν μετανάστες στη Μεσόγειο εισέρχονται χωρίς την έγκριση των αρχών σε λιμάνια της Ιταλίας: τα πρόστιμα αυτά θα φθάνουν εφεξής ποσά ύψους έως και ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Το διάταγμα, το οποίο τέθηκε σε ισχύ τη 15η Ιουνίου με πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, χρειαζόταν κοινοβουλευτική έγκριση για να συνεχίσει να εφαρμόζεται, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, μέλη της συγκυβέρνησης άκρας δεξιάς-λαϊκιστών αποφάσισαν να κάνουν το αντιμεταναστευτικό μέτρο ακόμη πιο δρακόντειο. Η οριστική εκδοχή του υπόκειται πλέον στην έγκριση της ιταλικής Γερουσίας.

Η ιταλική άνω Βουλή αναμένεται να ψηφίσει τη 13η Αυγούστου.

Πρόστιμα έχουν επιβληθεί ήδη στη γερμανική Sea-Watch και στην ιταλική Mediterranea, οργανώσεις τα πλοία των οποίων αψήφησαν τις εντολές να μην εισέλθουν στα ιταλικά χωρικά ύδατα και μετέφεραν μετανάστες που είχαν διασώσει στο μικρό νησί Λαμπεντούζα. Τα πλοία που έχουν μισθώσει οι ΜΚΟ κατασχέθηκαν.




Είναι απίστευτο το ποιους μαζεύουν κόμματα! Κριθαρίδης: Φυσικά και είναι χρήσιμοι οι αναρχικοί στην κοινωνία



Είναι απορίας άξιο εάν περνάνε από κάποια νοητική αξιολόγηση όσοι ασχολούνται με κόμματα στην πρώτη γραμμή και όσοι μπαίνουν στα ψηφοδέλτια ενός κόμματος.

Το είδαμε με τα μικρά παρακμιακά κόμματα, το είδαμε και με τον Σύριζα σε έκταση και συνεχίζουμε να το ζούμε με τα νέα κόμματα που μπήκαν στην βουλή.

Νέο νούμερο στην πολιτική σκηνή ο Μιχάλης Κριθαρίδης εκπροσώπου Τύπου του Μέρα25 που είπε προκαλώντας φοιτητές, εκπαιδευτικούς και κοινωνία : «Οι αναρχικοί είναι χρήσιμοι, γιατί μέσα στο πανεπιστήμιο υπάρχουν ιδεολογικές ζυμώσεις»

Αυτό είπε το νέο πολιτικό νούμερο Μιχάλης Κριθαρίδης στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra : «Φυσικά και είναι χρήσιμοι και οι αναρχικοί στην κοινωνία. Οι αναρχικοί είναι χρήσιμοι, γιατί μέσα στο πανεπιστήμιο υπάρχουν ιδεολογικές ζυμώσεις»

Μάλιστα αυτός ο επικίνδυνος είχε το θράσος να επιτεθεί στους εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής που συμμετείχαν στο τηλεοπτικό πάνελ και διαφώνησαν με την άποψή του..

Για να εξηγήσει την πρόκληση του είπε τα παρακάτω για να τα κάνει χειρότερα και για να δείξει πόσο επικίνδυνος, ανεύθυνος και ακατάλληλος να μιλάει είναι : «Η θέση του Μέρα25 είναι ότι το πανεπιστημιακό άσυλο ανήκει σε όλο το λαό. Ο λαός μαζί με το φοιτητικό κίνημα πρέπει να το προστατέψουν από τα κοράκια της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής. Εμείς καλούμε τους φοιτητές να βγουν στους δρόμους. Οι αναρχικοί είναι χρήσιμοι για την κοινωνία»

Το αφήνουμε στον κρίση σας :




Συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον κ. Σπύρο Λάτση




Την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να ξεκινήσει η υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό ανέδειξε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Σπύρο Λάτση.

Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα. Ο Πρωθυπουργός συμφώνησε με τον κ. Λάτση να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για τη σημαντική αυτή επένδυση, τηρώντας τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί για να αρθούν το ταχύτερο δυνατόν όλα τα εμπόδια που καθυστέρησαν την έναρξη του τόσο επωφελούς για τη χώρα έργου.


Δόμνα Μιχαηλίδου!! Ότι δεν αντέχει ένας Συριζαίος


Η κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου είναι μορφωμένη, όμορφη, έξυπνη, χαμογελαστή κάτι που δεν έχει ένας συριζαίος.

Το βασικότερο δεν είναι αριστερή για να έχει τα χαρακτηριστικά των γυναικών του σύριζα που μας άφηναν σοκαρισμένους σε κάθε τους εμφάνιση.

Η 32χρονη οικονομολόγος συγκεντρώνει όλα τα φλας των φωτογράφων και είναι μία από τις πέντε γυναίκες της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η νέα υφυπουργός, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, ξεκίνησε τις σπουδές της στα Οικονομικά στο University of York της Αγγλίας, ενώ συνέχισε στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, όπου έλαβε μεταπτυχιακό στις Αναπτυξιακές Σπουδές και Διδακτορικό στα Οικονομικά της Ανάπτυξης. Είναι επισκέπτρια λέκτορας του Κέντρου Αναπτυξιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Cambridge και έχει επίσης διδάξει Μακροοικονομικά στο Judge Business School του Cambridge, καθώς και Οικονομική́ Πολιτική́ στο Government School του UCL.

Στα 26 της, η Δόμνα Μιχαηλίδου εντάχθηκε στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, ως ειδική στον ανταγωνισμό. Το 2016 ήταν η υπεύθυνη οικονομολόγος της ομάδας των κατασκευών για την Τρίτη Εργαλειοθήκη Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ. Έχει διατελέσει σύμβουλος Δημόσιας Υγείας της κυβέρνησης του Ιράν, και ειδική συνεργάτιδα της αναπτυξιακής τράπεζας της Βραζιλίας, αλλά και του ΟΗΕ στην Ουγκάντα.

Άπιαστα για τους συριζαίους!!! Ακατόρθωτα!! Άριστεία, μόρφωση κατάρα για τους συρίζαίους!!!

Η πλειοψηφία των Ελλήνων είμαστε με την κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου και μας αρέσει να την βλέπουμε να χαμογελάει με νόημα και έξυπνα.


Συνεχίζει να μας προσφέρει γέλιο το νούμερο του τσίρκου Νοτοπούλου



Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ο μπαμπάς μας να μας μαλώνει!!! YES DADY!! NO DADY!!!!

Κλάψαμε πολύ από τα όσα είπε η Νοτοπούλου που εξομολογείται ότι έκλαψε και αυτή πολύ για τις επιθέσεις που δέχτηκε το προηγούμενο διάστημα, ενώ μιλά και για τις σχέσεις που έχει με τον Αλέξη Τσίπρα. 

Η Νοτοπούλου μιλώντας στην Espresso νομίζει ότι την κανιβάλισαν επειδή είναι γυναίκα και όχι για τα όσα λέει και κάνει ως γνήσια συριζαία: «Έχω προϋπηρεσία στο Bullying. Με κανιβάλισαν κανονικά επειδή είμαι γυναίκα. Έπεσα, σηκώθηκα, μερικές φορές σκοντάφτω ξανά, αλλά κάνω τη δουλειά μου, κοιτάζω τη ζωή μου. Δεν μπορώ να παραδοθώ στις παθογένειες της κοινωνίας μας και στις νευρώσεις καθενός που κρύβεται πίσω από ένα πληκτρολόγιο και χυδαιολογεί. Δυστυχώς, αυτό που έχω ζήσει δεν είναι ατομικό θέμα, αλλά συλλογικό. Αφορά πολλές γυναίκες από διάφορα πολιτικά σχήματα»

Την ρώτησαν στην Espresso : Σε λύγισαν ποτέ όλα αυτά τα περίεργα σχόλια διαφόρων; Έκλαψες για κάτι τέτοιο;

Και είπε: Έκλαψα και μάλιστα πολύ. Ήταν άδικο για εμένα και για τους ανθρώπους μου. Είναι ωμή βία να δολοφονούν τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου επειδή είναι γυναίκα, νέα και ασχολείται με τα κοινά. Όσο με στεναχώρησαν τόσο πείσμωνα όμως. Δουλειά σκληρή και χαμηλοί τόνοι είναι η απάντησή μου. Και επαναλαμβάνω, είναι μεγάλη τιμή για μένα που χιλιάδες συμπολίτες μου με εμπιστεύτηκαν να τους εκπροσωπήσω στο ελληνικό Κοινοβούλιο και στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Για την σχέση της με τον Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι γνωρίστηκαν όταν έγινε πρόεδρος του κόμματος. 

Στην ερώτηση εάν στη μέχρι τώρα πορεία της την έχει «μαλώσει» ο Αλέξης Τσίπρας, η Κατερίνα Νοτοποούλου, απάντησε ότι «δεν είναι ο μπαμπάς μας για να μας μαλώνει. Πολιτικές συζητήσεις και ζητήματα λύνονται και ενίοτε οι απόψεις διίστανται»


Ρώσος κρατούμενος χτύπησε μέχρι θανάτου Γεωργιανό στις φυλακές Νιγρίτας



Άγρια συμπλοκή σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στις φυλακές Νιγρίτας, όταν ένας 43χρονος Ρώσος χτύπησε μέχρι θανάτου έναν 35χρονο Γεωργιανό συγκρατούμενο του.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια μεταξύ τους διένεξης εντός του κελιού όπου κρατούντο μαζί, ο 43χρονος-έγκλειστος για ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών- προξένησε στον 35χρονο συγκρατούμενό του-έγκλειστο για ληστεία- θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Ο 35χρονος διακομίστηκε με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. στο Κέντρο Υγείας Νιγρίτας, φέροντας θλαστικές κακώσεις στο κεφάλι και εκχυμώσεις στο λαιμό, ο 43χρονος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.


Ξεκίνησε η Σοφία Νικολάου την αναδιάρθρωση των φυλακών



Έμπειρη μαχόμενη ποινικολόγος η Σοφία Νικολάου, η καλύτερη επιλογή για την θέση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, ξεκίνησε τις πρώτες της συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες για την αναδιάρθωση των φυλακών όλης της χώρας.

Η πλήρης καταγραφή και χαρτογράφηση με κάθε λεπτομέρεια των κρατουμένων στον Κορυδαλλό με βάση την πτέρυγα που κρατούνται, τα αδικήματα που τους οδήγησαν στη φυλακή αλλά και τη γενικότερη συμπεριφορά τους στο σωφρονιστικό  κατάστημα κράτησης αποτελεί την πρώτη κίνηση της Σοφίας Νικολάου.

Η κ. Νικλαόυ έχει ζητήσει μέσα σε λίγες ημέρες όλα τα απαραίτητα στοιχεία, ώστε να υπάρξει σαφής και αποκρυσταλλωμένη άποψη για να μπορέσει στη συνέχεια η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να περάσει στο σχεδιασμό για τις φυλακές.


Τουρίστρια καταγγέλλει τον βιασμό της στη Λ. Ποσειδώνος στον Άλιμο



Σοβαρό περιστατικό μετέδωσε η ΕΡΤ για τον βιασμό και κλοπή από άγνωστο άντρα 27χρονης τουρίστρια από την Αυστραλία στην Λεωφόρο Ποσειδώνος στον Άλιμο, το βράδυ της Παρασκευής.

Η κοπέλα σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν ήταν μόνη της αλλά μαζί με μια 29χρονη φίλη και επέστρεφαν με τα πόδια στο ξενοδοχείο που διέμεναν μετά από διασκέδαση σε κλαμπ της παραλιακής.

Ένας άγνωστος τις πλησίασε και άρπαξε το κινητό της μιας, στη συνέχεια, σύμφωνα με την καταγγελία της κοπέλας, της ζήτησε να συνευρεθούν σεξουαλικά για να της το επιστρέψει και όταν η κοπέλα αρνήθηκε, εκείνος την έριξε στο έδαφος και την βίασε, ενώ η φίλη της σοκαρισμένη καλούσε σε βοήθεια.

Αμέσως μετά την πράξη του ο δράστης έφυγε τρέχοντας κι εξαφανίστηκε με το κινητό της κοπέλας.

Η 27χρονη μετά την καταγγελία εξετάστηκε από ιατροδικαστή.

Σημειώνουμε ότι η παραλιακή είναι γεμάτη λαθρομετανάστες Πακιστανούς, και Ρομά που μέσα από συμμορίες κάνουν παρεμπόριο και συγκρούονται καθημερινά για να ελέγξουν την περιοχή.