Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Έχει ξεφύγει ο Ακάρ και απειλεί πάλι την Κύπρο



Κανένα σοβαρό κράτος, που δεν έχει καθεστωτική κυβέρνηση δεν θα ανεχόταν τέτοιο υπουργό άμυνας.

Ο Ακάρ είναι σίγουρο ότι θα έχει πολλά προβλήματα με την δικαιοσύνη μόλις τελειώνει η Τουρκία με τον Ερντογάν, γιατί έχει κάνει πολλά και η φυλακή είναι σίγουρη, καθώς τον περιμένουν.

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Χουλουσί Ακάρ, αναφερόμενος στην ίδρυση του Κυπροκουρδικού Συνδέσμου Αλληλεγγύης, είπε ότι ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος να απαντήσει, στο πλαίσιο των εγγυήσεων, ενάντια σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Σε δηλώσεις του μέσω τηλεδιάσκεψης στους αρχηγούς του τουρκικού στρατού, ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι «η Ελληνοκυπριακή διοίκηση επιδεικνύει μια στάση ανάλογη με το αίμα που έχει στα χέρια της από την ιστορία».

«Κάνουν συνεργασία κατά το παράδειγμα του στρατοπέδου του Λαυρίου που έφτιαξε η Ελλάδα. Η Ελλάδα προσπάθησε να πετύχει κάτι με παρόμοιες πρακτικές, αλλά πρέπει να έχει δει ότι δεν θα πετύχει τίποτα», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, σημειώνοντας ότι πρέπει να γίνει κατανοητό πως πρόκειται «για μάταιες προσπάθειες και ότι δεν θα πετύχουν τίποτα».

«Αν νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν κάποιες ενέργειες κατά της ειρήνης και της σταθερότητας στην Κύπρο και κατά των αδελφών, να γνωρίζουν ότι αυτά είναι όνειρα απατηλά. Όλος ο κόσμος ας γνωρίζει ότι η εγγυήτρια δύναμη Τουρκία και ο τουρκικός στρατός ο οποίος βρίσκεται εκεί στο πλαίσιο των εγγυήσεων και οι δυνάμεις ασφαλείας της ‘τδβκ’ δεν θα το επιτρέψουν ποτέ και είναι έτοιμοι να απαντήσουν πλήρως ενάντια σε οποιαδήποτε ενέργεια. Δεν πρέπει να μπουν σε μια τέτοια περιπέτεια, πρέπει από τώρα να δουν ότι οι συνέπειες θα είναι σοβαρές», κατέληξε ο προκλητικός και επικίνδυνος για την Τουρκία Ακάρ.



Τρύπωνε στο ίδιο σπίτι για 23 μέρες και έκλεβε χρήματα

 


Ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης είχε βρει τον τρόπο να βγάζει χρήματα μπαίνοντας στο ίδιο σπίτι. Όταν ο ιδιοκτήτης έλειπε για την δουλειά του, ο δράστης ”τρύπωνε”, ψαχούλευε και έπαιρνε τα χρήματα που υπήρχαν μέσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης με το θύτη ήταν γνωστοί και είχε πρόσβαση να μπαίνει στο σπίτι, αλλά όχι φυσικά να κλέβει τα χρήματα!

Ο ιδιοκτήτης όταν πήρε είδηση, ότι κάτι δε πάει καλά με τις οικονομίες του, ειδοποίησε την αστυνομία της Σύρου.

Οι κλοπές εξιχνιάστηκαν άμεσα και την 21-01-2022 το απόγευμα συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σύρου-Ερμούπολης, 35χρονος ημεδαπός ο οποίος το χρονικό διάστημα από 28-12-2021 έως και 20-01-2022 αφαίρεσε τμηματικά από κατοικία το συνολικό χρηματικό πόσο των 770€.


Πηγή



Δραματική αύξηση έως και 60% σε αντικαταθλιπτικά, αντιψυχωσικά και κοκαΐνη στην Αττική

 


Δραματική αύξηση έως και 60% στη χρήση αντικαταθλιπτικών και αντιψυχωσικών από το Μάρτιο του ‘19 έως το Νοέμβριο του ‘21 διαπιστώνει μελέτη του Τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, καθηγητής αναλυτικής Χημείας Νικόλαος Θωμαίδης, στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή της Τάνιας Η. Μαντουβάλου "104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ".

Όσον αφορά την κοκαΐνη, η χρήση της παραμένει από το καλοκαίρι του 2020 σε υψηλό δεκαετίας, σημειώνει αύξηση γύρω στο 60% από το 2019 και αφορά περίπου το 2% του πληθυσμού της Αττικής, όπως αναφέρει ο κ. Θωμαΐδης.

"Οι αναλύσεις που κάνουμε στο κέντρο επεξεργασίας Λυμάτων στην Ψυττάλεια, μας έδειξαν ότι από το Νοέμβριο του ‘20 μέχρι το Νοέμβριο του ‘21, παρατηρήθηκε μία επιπλέον αύξηση στη χρήση των αγχολυτικών (κυρίως των βενζοδιαζεπινών, με την οξαζεπάμη να είναι η πρωταθλήτρια) της τάξης του 36%, σε σχέση με τον Μάρτιο του ‘20. Αυτά τα επίπεδα μειώθηκαν στο επόμενο διάστημα, το καλοκαίρι του ‘21 και εμφανίστηκε ξανά η ίδια περίπου χρήση το Νοέμβριο του ‘21.

Δηλαδή από τη συνεχή ανάλυση των λυμάτων που κάνουμε από το Μάρτιο του 2020, φαίνεται ότι η χρήση των αγχολυτικών έχει μία περιοδικότητα. Αυξάνει από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο και στη συνέχεια μειώνεται".

Σε πολύ υψηλά επίπεδα η χρήση παρακεταμόλης

Η ίδια περιοδικότητα εμφανίζεται σε μικρότερο ποσοστό και στα αντικαταθλιπτικά, σύμφωνα με τον καθηγητή. "Ωστόσο τα επίπεδα αυτών είναι αντίστοιχα της πρώτης καταγραφής (που σε σχέση με το ‘19 είχε σημειωθεί αύξηση για κάποιες δραστικές γύρω στο 60%) και κορυφώθηκαν πάλι τον Μάρτιο του ‘21, στο παρατεταμένο λοκ ντάουν που είχαμε από το Νοέμβριο του ‘20". Όσον αφορά τα αντιψυχωσικά, παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση στο διάστημα της μεγάλης οικονομικής κρίσης το ‘14 και το ‘15, αλλά μετά από αυτή τη δύσκολη περίοδο υπήρξε μία μικρή ύφεση στη χρήση τους, αναφέρει ο κ. Θωμαΐδης, για να συμπληρώσει στη συνέχεια ότι "το Μάρτιο του 21 παρατηρήθηκε μία αύξηση της τάξης του 58% σε σχέση με τον Μάρτιο του ‘19".

Την πρώτη περίοδο της πανδημίας μέσα στο 2020 από τις αναλύσεις στα λύματα η ομάδα του καθηγητή Θωμαΐδη παρατήρησε μία μεγάλη αύξηση σε αντιβιοτικά και αντιικά. Μετά την πρώτη περίοδο, αυτά παρουσίασαν μία σχετική μείωση, διότι όπως εξηγεί ο ίδιος, άλλαξε το κοκτέιλ φαρμάκων που χορηγούν οι γιατροί στα νοσοκομεία.

Ωστόσο επισημαίνει ότι παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα η χρήση παρακεταμόλης. "Και μάλιστα έχει ενδιαφέρον το εύρημα ότι και αυτή έχει την κορύφωση της τον Ιανουάριο με Μάρτιο του ‘21, το καλοκαίρι υπάρχει πτώση και μετά πάλι άνοδος".


Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ



Βίντεο ντοκουμέντο αμέσως μετά τους πυροβολισμούς στην Βούλα

 


Όλα έγιναν μέσα σε ένα φούρνο στη Βούλα, ο οποίος ήταν γεμάτος με κόσμο, ακόμα και μικρά παιδιά. 

Οι δράστες τρεις τον αριθμό έφτασαν στο σημείο με ένα τζιπ που είχε ξένες πινακίδες. Οι δύο κατέβηκαν και μπήκαν στο φούρνο, ανοίγοντας πυρ εναντίον των τριών ανθρώπων που όπως προαναφέραμε τραυματίστηκαν.

Τρεις αλλοδαποί άντρες τραυματίστηκαν ύστερα από τους πυροβολισμούς. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, γίνεται λόγος για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. 

Εκείνη την ώρα επικράτησε ο απόλυτος πανικός. Οι εργαζόμενοι του φούρνου έτρεξαν στο υπόγειο για να κρυφτούν, ενώ τρία ανήλικα παιδιά, ηλικίας 12, 13 και 14 ετών όπως μετέδωσε ο Alpha, είδαν τις τρομακτικές σκηνές να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια τους, με τον έναν μάλιστα εκ των δραστών να τους λέει: «Εσάς δεν θα σας πειράξουμε».

Το newsit.gr σας παρουσιάζει βίντεο ντοκουμέντο από όσα συνέβησαν αμέσως μετά. 





Επίθεση του ακατάλληλου να μιλάει Πολάκη στον Ν. Φίλη και θα γίνει μπάχαλο στον ΣΥΡΙΖΑ

 


Με ένα ΣΥΡΙΖΑ στο 19% δημοσκοπικά, ένα απαξιωμένο Αλέξη Τσίπρα στο 16% στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, και ένα ΚΙΝΑΛ στο 15%, η πορεία του κόμματος δεν δείχνει καθόλου καλά, και άρχισαν τα όργανα στο εσωτερικό του.

Βλέποντας ο Αλέξης Τσίπρας ότι απαξιώνεται και τελειώνει πολιτικά, προσπαθεί να κρατηθεί στην αρχηγία του κόμματος με κάθε τρόπο. Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να εκλέγονται ο αρχηγός και η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ από τη «βάση» προκάλεσε αντιδράσεις και έδειξε ότι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά.

Ο Νίκος Φίλης, πρώτος, βγήκε και σε συνέντευξη του την Παρασκευή στην ΕΡΑ διαφώνησε με τον Αλέξη, καταγγέλλοντας, εμμέσως πλην σαφώς, μια απόπειρα μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε αρχηγικό κόμμα και περιγράφοντας τις εσωκομματικές εκλογές με όρους star system, που είναι έξω από το πλαίσιο αξιών της Αριστεράς. Ο κ. Φίλης εξήγησε ότι σε εκλογές όπου ψηφίζουν δεκάδες χιλιάδες μέλη θα ψηφιστούν διασημότητες και όχι αυτοί που πρέπει. 

Και τα πράγματα γίνονται χειρότερα, αφού εμφανίστηκε το alter ego του Αλέξη Τσίπρα, Παύλος Πολάκης για να απειλήσει τον Νίκο Φίλη πρός όφελος του αρχηγού του.

Προσωπική επίθεση στο Νίκο Φίλη εξαπέλησε ο ακατάλληλος για να μιλάει Παύλος Πολάκης με αφορμή την αντίθεση του πρώτου στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για την ανάδειξη προέδρου με ανοιχτή εκλογική διαδικασία από τη βάση επιβεβαιώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει σε ένα συνέδριο που δεν θα έχει καλή κατάληξη για τον Αλέξη Τσίπρα και όσους τον ακολουθούν.

Απευθυνόμενος στον Νίκο Φίλη, ο Παύλος Πολάκης αμφισβητεί τους λόγους για τους οποίους εκφράζει την αντίθεσή του στην πρόταση Τσίπρα.

«Το πρόβλημα σου Νίκο Φίλη δεν είναι αν τα μέλη του κόμματος «ψηφίσουν αγνώστους», αλλά ποιους από τους «γνωστούς του σταρ σύστεμ» ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ . Γιατί θα μπουν ΟΛΟΙ στο πραγματικό τους μπόι…» έγραψε ο Παύλος Πολάκης.





Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στους αστέγους, στο λιμάνι του Πειραιά

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου κοντά στους αστέγους στο λιμάνι του Πειραιά οι οποίοι και τον ευχαρίστησαν για την απρόσμενη συνάντησή τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε μαζί τους για όλα όσα τους απασχολούν και αναζητούν λύση. Από την πλευρά τους ευχαρίστησαν τον Πρωθυπουργό για το γεγονός ότι ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης, βρίσκεται διαρκώς δίπλα τους. «Εδώ είμαστε οικογένεια κ. Πρόεδρε», ανέφερε στον Πρωθυπουργό ένας από τους ανθρώπους που διαμένουν στο σημείο μιλώντας για τη διαδρομή ανθρώπων με καταγωγή από διάφορες περιοχές της χώρας, από τα Τζουμέρκα ως την Κεφαλονιά, και την αλληλεγγύη που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους.




Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού και άλλων οργανώσεων που διένειμαν στο σημείο ζεστά γεύματα, κουβέρτες και προσέφεραν τις καλές τους υπηρεσίες καθώς και τους γιατρούς από τους «Γιατρούς του Κόσμου» που βρίσκονται δίπλα στους αστέγους προσφέροντας υγειονομικό υλικό και ιατρική βοήθεια.

Συζήτησαν, επίσης και για τη διαδικασία του εμβολιασμού με τον Πρωθυπουργό να δεσμεύεται πως θα έχουν άμεσα συνάντηση με μονάδα εμβολιασμού και τον κ. Τσιόδρα γι’ αυτούς που ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε, επίσης, με αστυνομικούς και λιμενικούς που εκτελούν τη βάρδια τους και τους ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.




Κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τους αστέγους

Στην Εθνική Στρατηγική για τους αστέγους τίθεται ως στόχος η εξάλειψη της αστεγίας ως το 2025-2026 ενώ ξεκινά η καταγραφή τους σε όλη την επικράτεια στο μητρώο αστέγων. Ταυτόχρονα, με το ειδικό πρόγραμμα «Στέγαση και εργασία», σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση προβλέπεται εξασφάλιση στέγης και δημοτικής εργασίας. Σε αυτό το πρόγραμμα αναμένεται να ενταχθούν 600 νοικοκυριά.

Επιπλέον, στο Ταμείο Ανάκαμψης περιλαμβάνεται ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους που αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, συνολικού προϋπολογισμού 111 εκ. ευρώ. Ωφελούμενοι θα είναι άνεργοι οι οποίοι ανήκουν σε αυτές τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες με μηνιαία επιχορήγηση μισθού και εισφορών ύψους 700-750 ευρώ.




Τονίζεται, τέλος, πως ο πληθυσμός που φιλοξενείται σε δομές αστέγων (Δεκέμβριος 2021) είναι 630 άτομα, ενώ 76 είναι σε διαδικασία εισαγωγής. Στο αντίστοιχο διάστημα, ένα χρόνο πριν, ήταν 732 και 59 αντίστοιχα. Από τους 630 φιλοξενούμενους, 525 είναι εμβολιασμένοι και 19 σε διαδικασία εμβολιασμού.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν κατά την επίσκεψή του η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης.