Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Συνειδητά ψεύτης ο Αρβανίτης λέει ότι η δολοφονία Καραϊβάζ είναι ανεξιχνίαστη ενώ έχουν συλληφθεί οι δράστες

 



Αυτά τα ψέματα λέει ο Αρβανίτης και στην Ευρώπη, προσπαθώντας να πλήξει την Ελλάδα να την σπιλώσει, και να χάσει χρηματοδοτήσεις.

Με τέτοια ψέματα παίζει το αφήγημα του κράτους δικαίου, και βάζει ανθέλληνες ευρωβουλευτές να εξυπηρετούν τα fake news σπιλώνοντας την Ελλάδα.

Και επειδή είναι συνειδητά ψεύτης, χωρίς να τον νοιάζει η αλήθεια και ότι αποκαλύπτονται τα ψέματα του, σήμερα αναφορικά με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, κάνει λόγο για «αδικαίωτη δολοφονία μετά από τρία χρόνια», για «άκαρπες έρευνες», καθώς και για μια «δολοφονία που παραμένει ανεξιχνίαστη» λέγοντας ότι αυτό ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν στο καταγέλαστο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου -το οποίο συνυπέγραψε- και που στρέφεται κατά της Ελλάδας.

Η ανάρτηση του αυτή δείχνει ότι με κατασκευασμένα ψέματα προσπαθεί να σπιλώσει την ίδια του την χώρα, και δεν ντρέπεται καθόλου για το έγκλημα που διαπράττει.

Η αλήθεια όμως είναι ότι  28/04/2023, η Ελληνική Αστυνομία έχει βγάλει ανακοίνωση με την οποία ενημέρωσε πως είχε προβεί σε δυο συλλήψεις δυο αδερφών, οι οποίοι και κατηγορούνται για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Εκείνες τις ημέρες μάλιστα, είχαν γίνει εκτενή ρεπορτάζ, που έλεγαν το πώς ακριβώς κατάφεραν να διαφύγουν, καθώς και το πώς εντοπίστηκαν, τους αποδόθηκαν οι κατηγορίες και προφυλακίστηκαν, μετά από έρευνες δυο ετών. 

Ο Αρβανίτης αδιαφορώντας για την αλήθεια, σπιλώνει την χώρα με μία ανάρτηση που θα διαβάσουν οι ανθέλληνες φίλοι του για να στηρίζουν το αφήγημα του. Δεν βολεύει τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ η αλήθεια, η δεν τον ενδιάφερε να την μάθει γιατί χέστηκε για την Ελλάδα που προσπαθεί με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία να την πλήξει και να της κάνει κακό.

Η fake ανάρτηση του Κώστα Αρβανίτη που δεν έχει ίχνος ντροπής 

«Σήμερα, 9 Απριλίου 2024, συμπληρώνονται τρία χρόνια από τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου #Καραϊβάζ, έξω από το σπίτι του στην Αθήνα.Συμπληρώνονται τρία χρόνια από τη στυγερή και ακόμα αδικαίωτη δολοφονία που έβαλε για τα καλά την χώρα μας στο μικροσκόπιο των Ευρωπαϊκών Θεσμών, αποτελώντας ένα ακόμη ζήτημα Κράτους Δικαίου, στη μακρά λίστα που ντροπιάζει καθημερινά την Ελλάδα. Ένα ακόμα συμβάν, στη μακρά λίστα που αμαυρώνει την εικόνα της χώρας μας στην ΕΕ, και οδήγησε στο πρόσφατο ψήφισμα του @Europarl_EL  για το #Κράτος_Δικαίου στην Ελλάδα.

Διότι σε ένα ευνομούμενο Κράτος Δικαίου, οι δημοσιογράφοι οφείλουν να προστατεύονται. Τρία χρόνια μετά, και παρ’ όλη τη δήθεν «ρητή εντολή» του κ. Μητσοτάκη οι έρευνες παραμένουν άκαρπες. Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου σε Ευρωπαϊκή χώρα, κράτος-μέλος της ΕΕ, παραμένει ανεξιχνίαστη. Η οικογένειά του περιμένει απαντήσεις. Η κοινωνία περιμένει απαντήσεις. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί περιμένουν απαντήσεις. Η αλήθεια δε θα κρυφτεί. Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ δε θα ξεχαστεί. Είναι θέμα Δημοκρατίας.»



Παρασκευαΐδης (βουλευτής ΠΑΣΟΚ): Καλώς παρακολούθησαν τον Ανδρουλάκη αν ήταν για το εθνικό συμφέρον

 


Με αυτό που φωνάζει ο Ελληνικός λαός και ζητάει από τον Νίκο Ανδρουλάκη να μας πει τους λόγους, συμφωνεί και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Παρασκευαΐδης.

Για τον Νίκο Ανδρουλάκη και για την υπόθεση της νόμιμης επισύνδεσης του τηλεφώνου του μίλησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, ο οποίος είπε ότι πάνω από όλα μπαίνει το εθνικό συμφέρον και πως αν συνέτρεχαν εθνικοί λόγοι τότε «καλώς τον παρακολουθούσαν».

Μιλώντας στο κανάλι της Βουλής, ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης είπε ότι αν από την ενημέρωση που θα λάβει ο Νίκος Ανδρουλάκης από την ΑΔΑΕ προκύψει ότι οι λόγοι παρακολούθησης του σχετίζονται με ζητήματα εθνικής ασφάλειας τότε ο ίδιος οφείλει να μην τους αποκαλύψει.

«Πάνω από όλα η πατρίδα και το εθνικό συμφέρον. Αν είναι τέτοιοι οι λόγοι δεν πρέπει αν τους πει. Αν όμως είναι λόγοι πονηροί για να τον εκβιάσουν τότε πρέπει να το πει ότι τον παρακολουθούσαν διότι ήθελαν να βρουν κάτι για να τον εκβιάσει με πολιτικά θέματα ή οτιδήποτε», είπε ο βουλευτής Λέσβου. 

Σε ερώτηση αν ο Νίκος Ανδρουλάκης καλώς παρακολουθείτο αν επρόκειτο για το εθνικό συμφέρον, ο βουλευτής απάντησε: «Ναι. Αν ήταν για το εθνικό συμφέρον καλώς»



Μητσοτάκης: Πρέπει να σπάσει η σιωπή για το bullying

 


Την έναρξη της εθνικής εκστρατείας κατά του σχολικού εκφοβισμού κήρυξε από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης και συζήτησε για το πρόβλημα με μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, παρουσίασε τα μέτρα για την αντιμετώπιση του bullying.

Τη συζήτησε συντόνισε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή ενώ μίλησε και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου.

Αφού παρουσιάστηκε αρχικά ένα σχετικό βίντεο για την ενδοχολική βία ο Κυριάκος Πιερρακάκης παίρνοντας το λόγο ανέφερε ότι «πρόκειται για μια καμπάνια ευαισθητοποίησης. Το συγκεκριμένο σποτ δεν ωραιοποιεί  τα πράγματα είναι πολύ σκληρό» 

Σχετικά με τα ποσοστά σχολικής βίας ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι πάνω από το μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ, αλλά υπάρχει πρόοδος όσον αφορά τον αριθμό των παιδιών που έχουν βιώσει περιστατικά. Αντίθετα, έχει αυξηθεί η ένταση των περιστατικών. 

Η καμπάνια που παρουσιάστηκε έχει ως στόχο όχι μόνο να προσφέρει μια ιστορία, αλλά να είναι μια πλατφόρμα για να πει ο καθένας τη δική του ιστορία, να μοιραστεί μια εμπειρία, επισήμανε ο υπουργός Παιδείας. 

Η λειτουργία της πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr

Στη συνέχεια ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε στη λειτουργία της πλατφόρμας stop-bullying.gov.gr η οποία διαθέτει, όπως είπε, συστήματα αποτύπωσης των περιστατικών, διαχείρισης των περιστατικών από τα σχολεία. Επίσης, διαθέτει ενημερωτικό υλικό.

Η πλατφόρμα περιλαμβάνει το είδος της σχολικής βίας που έχει υποστεί κανείς, π.χ σωματική, ψυχολογική.

Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη μόλις γίνει η αναφορά ενός περιστατικού, τη διαχείρισή του την αναλαμβάνει το σχολείο, αλλά ανάλογα τη σοβαρότητα υπάρχει μια 4μελης επιτροπή ειδικών στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ υπάρχει επιτροπή ειδικών και στο υπουργείο Παιδείας.

Επίσης, προανήγγειλε την ακόμα μεγαλύτερη αύξηση αριθμού ψυχολόγων που ήδη έχουν αυξηθεί από τους 2.000 στους 4.000, ενώ περιέγραψε την επιμόρφωση που θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες στους εκπαιδευτικούς.

Ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε στις δράσεις εντός του σχολείου. Όπως είπε, από τον Σεπτέμβριο εντάσσουμε δράσεις Ενεργού Πολίτη από τα Νηπιαγωγεία μέχρι την πρώτη Λυκείου. Στόχος, όπως είπε, αυτό να γίνεται μια ώρα την εβδομάδα καθ' όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

«Οι γονείς έχουν ήδη λάβει ηλεκτρονικά μέσω του myschool τον αριθμό μητρώου των παιδιών τους, έτσι ώστε να ταυτοποιούνται οι μαθητές που προβαίνουν σε καταγγελία» είπε. 

«Υπεύθυνο για την επεξεργασία των καταγγελιών σε πρώτο επίπεδο, θα είναι το σχολείο» υπογράμμισε ο υπουργός. 

Ψηφιοποίηση των απουσιών 

Παράλληλα, τόνισε πως οι απουσίες ψηφιοποιούνται. Θα διατεθεί εφαρμογή e-parents στους γονείς όπου θα μπορούν να βλέπουν άμεσα την πορεία του μαθητή, τις απουσίες κ.α. μέσω των δεδομένων που καταχωρούνται στο myschool. Η διαγραφή απουσιών θα απαγορεύεται στο τέλος της χρονιάς με ρητές εξαιρέσεις όπως οι ιατρικοί λόγοι. Το μέτρο θα εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο, όπως είπε. 

Συγκεκριμένα, οι 114 απουσίες δεν θα είναι αδικαιολόγητες. Έως 2 ημέρες θα μπορούν να δικαιολογούν οι γονείς, για περισσότερες απαιτείται ιατρική γνωμάτευση.

Επιστροφή 5ημερης αποβολής

Ακόμη, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι επανέρχεται η δυνατότητα για αποβολή του μαθητή έως πέντε ημέρες. Θα μπορεί ο σύλλογος διδασκόντων να προχωρεί πιο εύκολα σε αλλαγή τμήματος και θα περιοριστεί η γραφειοκρατία για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος

Αν κάποιος κάνει φθορά, ηθελημένο βανδαλισμό. Το κόστος της θα βεβαιώνεται στην οικογένεια του δράστη, επισήμανε ο υπουργός. 

Για τα κινητά τηλέφωνα

Όσο αφορά τη χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι η χρήση του πάει μαζί με τα πιο βαριά περιστατικά bullying. Γι αυτό ορίζονται συνέπειες όπως ότι ο σύλλογος μπορεί να επιβάλει 5ημερη αποβολή για αποτύπωση περιστατικού σχολικής βίας. Σε περίπτωση διαρροής προσωπικών δεδομένων για προσωπικές στιγμές παιδιών στο διαδίκτυο τότε θα υπάρχει αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Μητσοτάκης: Μας προβληματίζει σήμερα η ένταση και η βία των περιστατικών

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος στη συνέχεια δέχθηκε ερωτήσεις από τα ίδια τα παιδιά.

«Υπήρχαν και στην δική μας εποχή φαινόμενα bullying, αλλά δεν μας προβλημάτιζε το τραύμα που θα μπορούσε να αφήσει σε ένα παιδί» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Μας προβληματίζει σήμερα η ένταση και η βία. Η βία δεν είναι μόνο σωματική, είναι ψυχολογική, διαδικτυακή» επισήμανε και τόνισε ότι «είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί όλους τους θεσμούς».

«Δεν είναι εύκολο να μιλήσει κανείς για τον θύτη. Δεν είναι εύκολα αποδεκτό να μιλήσει κανείς για τον θύτη αλλά είναι απαραίτητο. Η διαδικτυακή πλατφόρμα μας δίνει την δυνατότητα να γνωρίσουμε το περιστατικό. Μας δίνει την δυνατότητα της ανωνυμίας  και μέσω εργαλείων που υπάρχουν την διαχείριση των περιστατικών».

Όταν θα γίνει η καταγγελία πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί, τόνισε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε πως πρέπει να σπάσει η σιωπή. 

«Πρόκειται για ένα συνολικό σχέδιο το οποίο πρώτα απ όλα δεν διστάζει να μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημα. Δεν μπορούμε να το κρύψουμε κάτω από το χαλί. Υπάρχει. Απασχολεί όλους μας, δεν απασχολεί μόνο την πολιτεία. Απασχολεί όλους τους θεσμούς, απασχολεί την εκκλησία, απασχολεί τους γονείς, τους συλλόγους των γονέων. Πρέπει πρώτα να το αναγνωρίσουμε και μετά να παρουσιάσουμε ένα συνολικό σχέδιο», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πίσω από το bullying κρύβεται η μη ανοχή στην διαφορετικότητα και αναφερόμενος στο πρωτόκολλο για την αντιμετώπισή του παρατήρησε: "Η λέξη πρωτόκολλα είναι λίγο κακοποιημένη τελευταία. Όμως τα πρωτόκολλα δεν είναι τίποτα άλλο από συγκεκριμένες διαδικασίες με τις οποίες μας υποδεικνύουν οι ειδικοί τι πρέπει να κάνουμε εάν συμβεί αυτό το περιστατικό.

Εγώ θέλω να ζητήσω από όλες και από όλους να σπάσουμε πραγματικά αυτή τη σιωπή. Και η σιωπή δεν αφορά μόνο το θύμα. Αφορά και τους παρατηρητές. Δεν είναι μαγκιά, ούτε να σπας τον άλλον στο ξύλο, ούτε να τον λοιδορείς δημόσια για τις όποιες επιλογές μπορεί να κάνει. Να καταφέρουμε αυτό να το περάσουμε στη σχολική κοινότητα, εκεί που γίνεται ένα περιστατικό, να πούμε "κάτσε, τι κάνεις εδώ πέρα", ώστε ο θύτης να αισθάνεται ότι είναι ουσιαστικά απομονωμένος. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος».

Δεχόμενος στη συνέχεια ερωτήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης από μαθητές ρωτήθηκε αν ο ίδιος έχει πέσει θύμα bullying.

Όπως είπε όταν είδε το βίντεο του ήρθαν στο μυαλό κάποια περιστατικά από εκείνη την περίοδο. 

«Και εμένα μου πετούσαν την τσάντα από το παράθυρο. Δεν είδα κάτι που μου ήταν ασυνήθιστο ή ξένο. Ήταν χαβαλές λίγο πολύ τότε. Τότε αυτά τα φαινόμενα δεν τους δίναμε σημασία, ήταν μέρος της σχολικής ζωής. Και μπορεί αυτό να μην με επηρέασε ιδιαίτερα αλλά υπήρχαν συμμαθητές μας που υπέφεραν» ανέφερε ο πρωθυπουργός. 

Τόνισε δε πως είναι σημαντικό σε ποιον εμπιστευόμαστε αυτά τα θέματα. 

Ερωτηθείς πως πήραν την απόφαση για τη δημιουργία της πλατφόρμας ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι  η πλατφόρμα προσφέρει καλύτερη παρακολούθηση των περιστατικών bullying, δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Ποιο είναι το περιστατικό, ποιος είναι ο υπεύθυνος» και τόνισε πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνει μια καταγγελία και μετά να χαθεί. 

Στην ερώτηση για το αν τα παιδιά του έπεσαν θύματα bullying ο πρωθυπουργός απάντησε ότι το γεγονός πως ο πατέρας τους ήταν ήδη γνωστός και από τη φύση του δημιουργεί στοχοποίηση. Αλλά όπως είπε «τα παιδιά είχαν την άνεση να το συζητήσουν μαζί μας, ήταν σχετικά ήπια περιστατικά». 

Τέλος, επικεντρώνοντας στο ζήτημα των κινητών τηλεφώνων ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «εμείς δεν είχαμε κινητά. Είμασταν χωρίς υπολογιστή. Όμως υπάρχει ζήτημα μεγάλο στις νεαρές ηλικίες με την υπερβολική χρήση του κινητού, με την εξάρτηση από το κινητό». Μάλιστα τόνισε πως πρέπει να μας προβληματίσει ο ερχομός της Τεχνητής Νοημοσύνης.

«Είναι ένα εργαλείο αλλά δεν πρέπει να κυριαρχήσει στη ζωή μας. Πρέπει να βάλουμε περιορισμούς στον τρόπο χρήσης του κινητού στο σχολείο» τόνισε.





Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου, Κ. Μητσοτάκης, Πιερακάκης & Μακρή μίλησαν για την σχολική βία

 



Την έναρξη της εθνικής εκστρατείας κατά του σχολικού εκφοβισμού κήρυξε από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης και συζήτησε για το πρόβλημα με μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, παρουσίασε τα μέτρα για την αντιμετώπιση του bullying.

Τη συζήτησε συντόνισε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή ενώ μίλησε και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου.

Η λειτουργία της πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr

Στη συνέχεια ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε στη λειτουργία της πλατφόρμας stop-bullying.gov.gr η οποία διαθέτει, όπως είπε, συστήματα αποτύπωσης των περιστατικών, διαχείρισης των περιστατικών από τα σχολεία. Επίσης, διαθέτει ενημερωτικό υλικό.

Η πλατφόρμα περιλαμβάνει το είδος της σχολικής βίας που έχει υποστεί κανείς, π.χ σωματική, ψυχολογική.

Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη μόλις γίνει η αναφορά ενός περιστατικού, τη διαχείρισή του την αναλαμβάνει το σχολείο, αλλά ανάλογα τη σοβαρότητα υπάρχει μια 4μελης επιτροπή ειδικών στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ υπάρχει επιτροπή ειδικών και στο υπουργείο Παιδείας.

Επίσης, προανήγγειλε την ακόμα μεγαλύτερη αύξηση αριθμού ψυχολόγων που ήδη έχουν αυξηθεί από τους 2.000 στους 4.000, ενώ περιέγραψε την επιμόρφωση που θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες στους εκπαιδευτικούς.

Ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε στις δράσεις εντός του σχολείου. Όπως είπε, από τον Σεπτέμβριο εντάσσουμε δράσεις Ενεργού Πολίτη από τα Νηπιαγωγεία μέχρι την πρώτη Λυκείου. Στόχος, όπως είπε, αυτό να γίνεται μια ώρα την εβδομάδα καθ' όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

«Οι γονείς έχουν ήδη λάβει ηλεκτρονικά μέσω του myschool τον αριθμό μητρώου των παιδιών τους, έτσι ώστε να ταυτοποιούνται οι μαθητές που προβαίνουν σε καταγγελία» είπε. 

«Υπεύθυνο για την επεξεργασία των καταγγελιών σε πρώτο επίπεδο, θα είναι το σχολείο» υπογράμμισε ο υπουργός. 





Υπερσύγχρονοι γερανοί, τύπου double level luffing jib cranes στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος


 

Δύο νέοι ναυπηγικοί γερανοί, τύπου double level luffing jib cranes, κατέφθασαν στον Πειραιά, την Παρασκευή 5 Απριλίου, προκειμένου να εκφορτωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα στις θέσεις 1 και 2 στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος για την οποία προορίζονται.

Οι υπερσύγχρονοι και τελευταίας τεχνολογίας γερανοί δημιουργούν νέα δεδομένα παρεχόμενων υπηρεσιών στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, καθώς διαθέτουν ανυψωτικές ικανότητες 40 τόνων και μπορούν να εξυπηρετούν εργασίες επισκευής για πλοία μέχρι 55 μέτρα ύψος. Αυτό ουσιαστικά σηματοδοτεί μια νέα εποχή, τερματίζοντας την ιστορία πολλών δεκαετιών στη ζώνη Περάματος, η οποία δεν διέθετε γερανούς στην αποβάθρα, αλλά βασιζόταν για τη λειτουργία του ναυπηγείου αποκλειστικά σε κινητούς γερανούς.

Επισημαίνεται ότι η προμήθεια των συγκεκριμένων γερανών, συνολικής αξίας περίπου 8 εκατ. ευρώ, πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επενδύσεων που υλοποιεί η ΟΛΠ Α.Ε. για την αναβάθμιση και ανακαίνιση του εξοπλισμού της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης,σύμφωνα και με τη σύμβαση παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο.

Ο Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. κος Yu Zenggang, φανερά ικανοποιημένος από την άφιξη των γερανών, σε σχετική δήλωσή του ανέφερε ότι οι δύο νέοι γερανοί αναβαθμίζουν τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, η οποία πλέον θα βρίσκεται σε θέση να εξυπηρετεί περισσότερα και διαφορετικών προδιαγραφών πλοία, ενώ ταυτόχρονα τόνισε ότι η σταθερή και με αποφασιστικότητα πρόοδος του επενδυτικού έργου είναι βασική επιλογή της ΟΛΠ Α.Ε., καθώς οδηγεί στην εδραίωση του Πειραιά ως ένα από τα σημαντικότερα και ανταγωνιστικότερα λιμάνια στη Μεσόγειο και την Ευρώπη, με παροχή του συνόλου των λιμενικών υπηρεσιών.

Η εκφόρτωση των γερανών, η οποία εκτελείται σύμφωνα με συγκεκριμένο σχέδιο και προδιαγραφές, θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, αφού θα έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές εργασίες.



29χρονος που αναζητείται για ανθρωποκτονία ο δράστης της επίθεσης με καλάσνικοφ στο πρατήριο του προέδρου βενζινοπωλών

 


Ένας 29χρονος Έλληνας ταυτοποιήθηκε από την ΕΛΑΣ ως ο δράστης των πυροβολισμών με καλάσνικοφ κατά του πρατηρίου του προέδρου των βενζινοπωλών της Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της 12ης Μαΐου 2022 στην περιοχή της Περαίας.

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης:

Έπειτα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, καθώς και αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 29χρονου ημεδαπού για διακεκριμένες περιπτώσεις οπλοκατοχής – οπλοφορίας – οπλοχρησίας και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω στα μέσα Μαΐου του 2022, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, μετέβη με δίκυκλη μοτοσυκλέτα σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή της Περαίας, όπου πυροβόλησε τουλάχιστον οκτώ (8) φορές προς το κατάστημα πώλησης αξεσουάρ του πρατηρίου, προκαλώντας φθορές σε αυτό και σε προϊόντα που βρίσκονταν στο εσωτερικό του και στη συνέχεια απομακρύνθηκε από το σημείο. Από τους προστρέξαντες αστυνομικούς βρέθηκε στον χώρο και κατασχέθηκε το πολεμικό τυφέκιο που χρησιμοποιήθηκε.

Σημειώνεται πως σε βάρος του 29χρονου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης Τακτικού Ανακριτικού Γραφείου Αθηνών για ανθρωποκτονία με πρόθεση, σύσταση σε συμμορία, ληστεία, καθώς και κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, στο πλαίσιο δικογραφίας που σχηματίστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για πράξεις που έλαβαν χώρα κατά τα έτη 2022 και 2023.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.



Έκλεψε ηρωίνη από έμπορο ναρκωτικών και του απήγαγαν τη γυναίκα και τα παιδιά

 



Ένα απίστευτο περιστατικό με αφορμή την αγοραπωλησία ναρκωτικών σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, όταν ένας έμπορος ναρκωτικών, ο οποίος κατάλαβε πως ο πελάτης του του έκλεψε ηρωίνη, τον καταδίωξε και άρπαξε τη σύντροφο του και τα παιδιά τους για ομήρους!

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης αναφέρει:

«Στο πλαίσιο καθημερινών εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας εντόπισαν βραδινές ώρες της 07-04-2024 ζευγάρι ημεδαπών (32χρονος και 40χρονη) στην περιοχή του Δενδροποτάμου, τους οποίους προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το ανωτέρω ζεύγος, έχοντας μαζί του και τα δύο ανήλικα τέκνα του, μετέβη με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην οικία 52χρονου ημεδαπού, στην περιοχή του Δενδροποτάμου, προκειμένου να προμηθευτεί ναρκωτικές ουσίες. Ο 32χρονος κατά την διάρκεια της αγοραπωλησίας αφαίρεσε από την οικία δύο (2) επιπλέον συσκευασίες ηρωίνης συνολικού βάρους (160) γραμμαρίων και προσπάθησε να διαφύγει με το όχημά του πλην όμως καταδιώχτηκε από τον 52χρονο και τους τρεις γιούς του, ηλικίας 35, 28 και 22 ετών και εντοπίστηκε πλησίον του κόμβου των ΚΤΕΛ, όπου οι δράστες με χρήση σωματικής βίας του προκάλεσαν σωματικές βλάβες, ενώ μετέφεραν με το όχημά τους την 40χρονη και τα ανήλικα τέκνα στην οικία του 52χρονου, όπου μετά την παρέλευση μίας ώρας τους απελευθέρωσαν.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες (08-04-2024), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, στις οικίες του 52χρονου και των υιών του, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 28χρονος.

Επιπλέον συνελήφθη και το ζευγάρι των ημεδαπών για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, ενώ τα ανήλικα τέκνα τους μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές».



Kαταγγελία κατηγορουμένης για τη σύμβαση 717 κατά της Ευρωπαίας Εισαγγελέως - Πειθαρχικό για την εισαγγελέα;

 



Στο φως φέρνει το dikastiko.gr. αναφορά-καταγγελία κατηγορουμένης για τη σύμβαση 717 κατά της Ευρωπαίας Εισαγγελέως στο Ευρωκοινοβούλιο, με την οποία ζητεί πειθαρχικό και έκπτωση από το αξίωμά της για παρέμβαση σε εκκρεμή υπόθεση, παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας και της αρχής της αμεροληψίας.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με όσα γράφει το dikastiko.gr, μια εκ των κατηγορουμένων για την σύμβαση 717 του ΟΣΕ, η οποία απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση- μαμούθ ύψους 600.000 ευρώ, εξαπολύει ένα δριμύ «κατηγορώ» ενώπιον της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά της Ευρωπαίας Εισαγγελέως, Λάουρας Κοβέσι, για έλλειψη αμεροληψίας, σεβασμού στο τεκμήριο αθωότητας και πράξεις που αντίκεινται στις αρχές λειτουργίας της ευρωπαϊκής εισαγγελίας. Η εργαζόμενη στην ΕΡΓΟΣΕ είναι μια εκ των 26 κατηγορουμένων που καλούνται σε απολογία για τις καθυστερήσεις υλοποίησης της σύμβασης, βάσει κατηγορητηρίου που συντάχθηκε από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για το αδίκημα της απάτης σχετική με τις επιχορηγήσεις στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενου επιχειρησιακού προγράμματος σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ελληνικού Δημοσίου.

Αφορμή, όπως σημειώνεται στάθηκαν οι δηλώσεις της κας Κοβέσι στις 12 Μαρτίου 2024: «Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε δικαιοσύνη. Γιατί αν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα, δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια. Δυστυχώς, η συνταγματική πρόβλεψη πρέπει να αλλάξει. Γι’ αυτό το έχουμε ζητήσει και έχουμε στείλει επιστολή στην Κομισιόν. Δεν είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε αυτό. Δεν είμαστε οι νομοθέτες. Υπόσχομαι στους συγγενείς ότι θα κάνω τα πάντα. Ειλικρινά τους ενθαρρύνω να μην τα παρατήσουν μέχρι να δικαιωθούν. Να μην τα παρατήσουν από το να βρουν την αλήθεια. Δεν έχω λόγια για να τους πω γιατί δεν βρέθηκα στη θέση τους. Αλλά ως Εισαγγελέας, τους υπόσχομαι ότι θα κάνουμε τη δουλειά μας. Η συνταγματική πρόβλεψη πρέπει να αλλάξει. Πολύ νέοι και αθώοι… Δεν υπάρχουν λόγια… Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν αυτήν την τραγωδία. Αυτό το δράμα».

Όπως περιγράφει η κατηγορουμένη, «ακολούθησε, (χρονικά), η κλήτευση μου προς απολογία ενώπιον Έλληνα τακτικού ανακριτή και εισαγγελέα, (και οι δύο εντεταλμένοι Ευρωπαϊκών υποθέσεων), και –παρά την εξ εγγράφων προκύπτουσα αθωότητα μου- μου επέβαλαν την εξωπραγματική καταβολή εγγύησης 600.000 ευρώ, (άλλως σε περίπτωση μη καταβολής της διατάσσεται η προσωρινή μου κράτηση, δηλ. προφυλάκιση)».

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikastiko.gr, στις 6 Απριλίου δια του δικηγόρου Θρασύβουλου Κονταξή, υποβλήθηκε αναφορά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της κας Κοβέσι, με την οποία ζητείται (επειδή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι αρμόδιο για τον διορισμό και την παύση του Ευρωπαίου Εισαγγελέως) «έναρξη όλων των διαδικασιών, (υποβολή σχετικής Αίτησης στο Δικαστήριο), για την άμεση πειθαρχική δίωξή της με σκοπό την έκπτωσή της και την άμεση απομάκρυνσή της από τη θέση της Ευρωπαίας Εισαγγελέως».

Αναφέρει συγκεκριμένα : «…επηρέασε αρνητικά και άμεσα την ποινική μου μεταχείριση, αφού διαμόρφωσε αρνητικό κλίμα σε βάρος μου ως κατηγορουμένης, με εξέθεσε, (προ πάσης δίκης), ως ένοχη στην Ελληνική Δικαιοσύνη αλλά και στην Ελληνική κοινή γνώμη και κοινωνία και με στιγμάτισε ως συμμετέχουσα σε απάτες σε βάρος των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, (και ως συνυπεύθυνη για το δυστύχημα). Αν έτσι γίνεται δεκτό ότι λειτουργούν τα θεσμικά όργανα της ΕΕ τότε δεν υπάρχει ανάγκη ύπαρξης της τελευταίας».

Μάλιστα η κατηγορουμένη στην αναφορά της επικαλείται σχετικές δηλώσεις έντονης κριτικής κατά της Ευρωπαίας Εισαγγελέως από τον πρόεδρο των Διοικητικών Δικαστών, αποστροφή του Αρείου Πάγου για το πλαίσιο αρμοδιοτήτων της, καθώς και αιχμηρή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων της χώρας : «…Η Ευρωπαία Εισαγγελέας κατά την άσκηση των εισαγγελικών καθηκόντων της δεν είναι θεσμικά ορθό να εισηγείται την αναθεώρηση συνταγματικών διατάξεων της Ελληνικής Δημοκρατίας, η οποία (διαδικασία αναθεώρησης) ανήκει στην αρμοδιότητα της Βουλής και καθορίζεται από τη διάταξη του άρθρου 110 του Συντάγματος. Σε διαφορετική περίπτωση κλονίζεται η αρχή της ουδετερότητας και της αμεροληψίας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και η πίστη των πολιτών στον θεσμό».

«Στερείται του τεκμηρίου της αμεροληψίας»

Για να στηρίξει δε το αίτημά της η κατηγορουμένη για την έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας κατά της Ευρωπαίας Εισαγγελέως , προσθέτει : «… Είναι προφανές ότι η ως άνω κ. Laura Codruța Kövesi, στερείται του τεκμηρίου της αμεροληψίας, της απάθειας και της ψυχραιμίας που επιβάλλεται για Εισαγγελέα, συμμετέχει, (και επηρεάζει), η ίδια –με τη δημόσια έκφραση των προσωπικών της απόψεων- στην εξέλιξη της εδώ ποινικής διαδικασίας, εγείρει πλείστες όσες υποψίες, υπονομεύει τον θεσμικό ρόλο του Ευρωπαίου Εισαγγελέως, παραβιάζει βασικές αρχές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ως εκ τούτου στερείται του τεκμηρίου της ανεξαρτησίας…

Στην ουσία η Ευρωπαία εισαγγελεύς κατέστη διάδικος της εδώ ποινικής διαδικασίας για το δυστύχημα των Τεμπών, και συνέβαλε στον ανεπίγνωστο εγκλωβισμό τόσο των εδώ εντεταλμένων οργάνων της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, (ελπίζω να μην υπέδειξε και τη δικονομική τους συμπεριφορά), όσο και της κοινής γνώμης και των ΜΜΕ, τα οποία διαχέουν πίεση προς την Ελληνική Δικαιοσύνη, αμφισβητώντας ευθέως την ανεξαρτησία της… Ήδη στη χώρα μου αποτελεί κοινή πεποίθηση, (μετά τη δήλωση της κ. Laura Codruța Kövesi), ότι υφίσταται προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης, (πράγμα απολύτως αβάσιμο), γεγονός το οποίο παρέσυρε, (υποθέτω ασυνείδητα), τα εδώ εντεταλμένα όργανα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας να παραβιάσουν την έννοια αναλογικότητας και να παρακάμψουν βασικές αρχές της Ελληνικής έννομης τάξης.

Κατά πάσα περίπτωση η δήλωση της Ευρωπαίας Εισαγγελέως υπονόμευσε το κλίμα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, πυροδότησε πολιτικές, αντιπαραθέσεις, διέσπειρε καχυποψία, κατηγόρησε για νομική ανεπάρκεια το νομικό οπλοστάσιο της χώρας μου και φαλκίδευσε, δια αυτού του τρόπου, την ανεξαρτησία της εδώ Δικαιοσύνης, η οποία πλέον δρα υπό καθεστώς αμφισβήτησης…. Μετά ταύτα δηλ. δεν είναι τυχαία η δικονομική συμπεριφορά των εδώ εντεταλμένων οργάνων της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, τα οποία είτε ανεπιγνώστως είτε ευθυγραμμιζόμενα με τις απόψεις της, προέβησαν σε επιβολή ανάλογης εξωπραγματικής εγγυοδοσίας, (απόλυτα δυσανάλογης τόσο με τα οικονομικά μου δεδομένα όσο και με την ουσία της όλης υπόθεσης και φυσικά contra με τις δύο βασικές προϋποθέσεις του Ελληνικού ποινικού συστήματος, περί κινδύνου διαφυγής μου και τέλεσης νέου αδικήματος)».


Πηγή



Δρυμιώτης: Στο 33-35% η ΝΔ στις ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ καθαρά δεύτερος, ο Ανδρουλάκης είχε την ευκαιρία και την έχασε

 



Τις εκτιμήσεις του για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου παρουσίασε το πρωί της Τρίτης ο εκλογικός αναλυτής, Ανδρέας Δρυμιώτης, σύμφωνα με τον οποίο η Νέα Δημοκρατία θα κινηθεί στα επίπεδα του 33-35%, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα συγκεντρώσουν και οι δύο μαζί 30% και ΚΚΕ με Βελόπουλο θα πάρουν μαζί 20%.

Ο κ. Δρυμιώτης είπε στο Action24 ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δεύτερος καθαρά γιατί ο Ανδρουλάκης έχει χάσει εντελώς τη μπάλα. 

Ο άλλος απευθύνεται σε ένα διαφορετικό κοινό που το έχει ξυπνήσει. ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο Κασσελάκης άλλο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει. Ο Ανδρουλάκης μου θυμίζει τον άνθρωπο που στη ρουλέτα παίζει το νούμερο που βρήκε». Και πρόσθεσε ότι «είχε την ευκαιρία και την έχασε. Δεν μπορεί να μιμηθεί τον ΣΥΡΙΖΑ όπως επιχειρεί να κάνει ο Ανδρουλάκης. Πήγε κόντρα στα μη κρατικά πανεπιστήμια, στην επιστολική ψήφο. Αν θέλει να ψηφίσει κάτι τέτοιο ο κόσμος θα ψηφίσει το original και όχι το μαϊμού. Ο ένας (σ.σ. ο Κασσελάκης) χαμογελάει, ο άλλος (σ.σ. ο Ανδρουλάκης) είναι μουτρωμένος, από ποιον θα αγοράζατε αυτοκίνητο; Η στάση του ΠΑΣΟΚ είναι καταστροφική. Από ό,τι καταλαβαίνω ο Ανδρουλάκης έχει κάνει ένα στενό κύκλο που του λένε πόσο καλός είσαι».

Όπως πρόσθεσε «η βασικη διαφορά του Κασσελάκη είναι ότι έχει απομακρυνθεί από τις ριζοσπαστικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όπως για παράδειγμα με τον φράχτη στον Έβρο».

Ο Ανδρέας Δρυμιώτης επισήμανε, επίσης, για τις επερχόμενες ευρωεκλογές ότι «υπάρχουν ορισμένα πράγματα που αγνοούνται: Στις εκλογές του 2019 είχαμε 40 κόμματα, τώρα ρισκάρω και λέω ότι θα έχουμε 20 κόμματα. Από τα 40 τα 34 πήραν κάτω από 3% και μάλιστα τα 31 εξ αυτών κάτω από 1,5%. Τώρα μπήκε το παράβολο των 20.000 ευρώ που αν δεν πάρεις το 1,5% το χάνεις. Το 2019 είχε μείνει ένα 21% που πήραν τα κόμματα αυτά, τώρα θα πάρουν 6% άρα υπάρχει ένα 15% για να μοιραστούν τα κόμματα που θα συμμετέχουν».



Ρώσικα τρολ έχουν «φυτέψει» χιλιάδες ψεύτικα άρθρα σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης

 



Οι ειδικοί του Κρεμλίνου έχουν «φυτέψει» χιλιάδες άρθρα ψευδών ειδήσεων, αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πολλά άλλα από το 2022 για να αυξήσουν τις εντάσεις στην Αμερική.

Η ανησυχητική πρακτική έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία και των προεδρικών εκλογών του 2024 στις ΗΠΑ, προκαλώντας φόβους για την ασφάλεια των συνόρων και τις φυλετικές εντάσεις.

Οι αξιωματούχοι της Μόσχας έχουν περάσει το μεγαλύτερο μέρος της δεκαετίας προσλαμβάνοντας ομάδες τρολ –μεγάλα δίκτυα ψεύτικων λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης– για να διαδώσουν παραπληροφόρηση και να ενθαρρύνουν θεωρίες συνωμοσίας σύμφωνα με τη Metro.

Πολλοί λογαριασμοί στο Facebook και στο X είναι «μικρής διάρκειας» για να αποφευχθεί ο εντοπισμός, σύμφωνα με έγγραφα που εξετάστηκαν από την Washington Post.

Σε μια περίπτωση, ένας «στρατηγός» του Κρεμλίνου είπε σε έναν υπάλληλο του τρολ να προσποιηθεί τον Αμερικανό που ζει σε ένα προάστιο.

Αυτός ο ψεύτικος Αμερικανός, πρότεινε ο φίλος του Κρεμλίνου, «δεν υποστηρίζει τη στρατιωτική βοήθεια που δίνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία και θεωρεί ότι τα χρήματα πρέπει να δαπανηθούν για την υπεράσπιση των συνόρων της Αμερικής και όχι της Ουκρανίας».

«Βλέπουν ότι οι πολιτικές του Μπάιντεν οδηγούν τις ΗΠΑ σε κατάρρευση», αναφέρουν τα έγγραφα.

Τα πάνω από 100 έγγραφα που χρονολογούνται μεταξύ Μαΐου 2022 και Αυγούστου 2023 είναι η πιο πρόσφατη απόδειξη της αυξημένης ρωσικής προπαγάνδας με σκοπό την αποσταθεροποίηση των χωρών και την υπονόμευση της υποστήριξης προς την Ουκρανία στη Δύση.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Νέο σώου ετοιμάζει ο Κασσελάκης θα παρουσιάσει τους υποψηφίους του όχι σε μία αλλά σε τρείς εκδηλώσεις

 


Στέφανος Κασσελάκης, η αλλιώς φώτα, κάμερες πάμε, γιατί αυτό τον ενδιαφέρει η προσωπική του προβολή και όχι να φτιάξει ένα πρόγραμμα για να κατέβει στις εκλογές.

Έτσι λοιπόν Συριζαίικα και φαιδρά, σε σώου γύρας υποχρεώνει τους υποψηφίους του ο Στέφανος Κασσελάκης, όπως γυρνάγανε οι γύφτοι τα παλιά τα χρόνια τις άμοιρες αρκούδες στις γειτονιές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα παρουσιάσει όλους τους υποψηφίους της Αττικής, σε τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις, σε Νέα Ιωνία, Περιστέρι και Νέα Σμύρνη.

Πιο συγκεκριμένα, αύριο στις 19:30 θα γίνει η πρώτη εκδήλωση στη Νέα Ιωνία και συγκεκριμένα στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου της Νέας Ιωνίας.

Η 2η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Τετάρτη (10/4) στο Περιστέρι, στην Πλατεία Δημαρχείου, στις 20:00.

Η 3η εκδήλωση, με την οποία θα ολοκληρωθεί η παρουσίαση των υποψηφίων της Αττικής, θα διεξαχθεί στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, την Πέμπτη (11/4) στις 19:30.​

Και τα σώου συνεχίζονται.



Συνελήφθησαν 2 μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ποσοτήτων κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (shisha)

 



Συνελήφθησαν -2- μέλη εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή και την περαιτέρω διακίνηση ποσοτήτων κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (shisha) στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες σήμερα (8-4-2024) στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, -2- αλλοδαποί, ηλικίας 41 και 31 για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας, για τη σύλληψη εμπόρων-διακινητών  ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, διεθνικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή στη χώρα μας, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, ποσοτήτων κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (shisha), εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Γίνεται μνεία ότι οι κατηγορούμενοι για την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών χρησιμοποιούσαν ταξιδιωτική βαλίτσα με ειδικά διαμορφωμένο διπλό πάτο, κατάλληλη για απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών.

Από έρευνα στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:



  • -5- κιλά και -40- γραμμ. κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (shisha),
  • ταξιδιωτική βαλίτσα με ειδικά διαμορφωμένο διπλό πάτο,
  • τα χρηματικά ποσά των -1.650- ευρώ, -665- λίρες Τουρκίας και -87- λέβα Βουλγαρίας,
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • μοτοσικλέτα και
  • -3- κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.





Συγκλονίζει ο πατέρας του 15χρονου που κατήγγειλε ασέλγεια από συμμαθητές του -«Είναι σοκαρισμένος»

 



Η εκδρομή του ενός σχολείου στα Ιωάννινα, έστειλε στον εισαγγελέα ανηλίκων τρεις μαθητές Γυμνασίου μετά από καταγγελία συμμαθητή τους για σεξουαλική κακοποίηση.

Οι μαθητές γυμνασίου του Βόλου ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο για την τριήμερη εκδρομή τους. Όλα όμως πήραν άλλη τροπή όταν ένας μαθητής είπε στους καθηγητές του πως είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από συμμαθητές του.

Ο πατέρας του θύματος, μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή του MEGA «LIVE NEWS», για τα όσα του έχει περιγράψει ο 15χρονος γιος του ότι συνέβησαν.

«Ο πιτσιρικάς είχε πάει τριήμερη στα Γιάννενα. Την Παρασκευή το βράδυ αυτός αρρώστησε, κρύωσε, είχε λίγο πυρετό και ήταν αδιάθετος. Μόλις γύρισαν την Παρασκευή το βράδυ από την τελευταία έξοδο στην πόλη, επειδή ήταν και κουρασμένος και ταλαιπωρημένος, πήγε στο δωμάτιό του πρώτος, γρήγορα», ανέφερε αρχικά ο πατέρας του παιδιού.

Όλα κυλούσα ομαλά, μέχρι την στιγμή που τρεις συμμαθητές του μπήκαν μέσα στο δωμάτιο του παιδιού που κοιμόταν.

«Ξάπλωσε, έπεσε με τα ρούχα στο κρεβάτι να κοιμηθεί και τον πήρε ο ύπνος, και αυτοί πήγαν μετά, όταν τον είχε πάρει ο ύπνος. Πήγαν στο δωμάτιό του και ενώ κοιμόταν, οι δύο κάνανε χαβαλέ, κοιτούσαν, γελούσαν και ο άλλος προσπάθησε να του βάλει χέρι; Δεν ξέρω, κάτι προσπάθησε να κάνει», περιέγραψε ο πατέρας του 15χρονου.

Ο 15χρονος τρόμαξε. Είδε έναν συμμαθητή του από πάνω του και άλλους δύο απέναντι από το κρεβάτι να γελάνε.

«Ξύπνησε εκείνη την ώρα, φώναξε "βοήθεια", πανικοβλήθηκε και αυτοί τράπηκαν σε φυγή και οι τρεις. Πήγε στους καθηγητές, το ανέφερε, εμένα δεν μου είχε πει τίποτα από το τηλέφωνο», συμπλήρωσε ο πατέρας του 15χρονου.

Ο μαθητής περίμενε να επιστρέψει από την εκδρομή πίσω στον Βόλο όπου μένει και να πει από κοντά στους γονείς του τι είχε συμβεί για να μην τους τρομάξει.

«Εκείνη την ώρα μόλις μου το είπε το παιδί, εγώ πήγα και βρήκα τον πατέρα του παιδιού. Έγινε αυτή η κίνηση εναντίον του παιδιού μου, λέω. Ε σοκαρίστηκε και αυτός εν μέρει ο άνθρωπος».

«Δεν υπάρχουν ευρήματα και τα παιδιά ισχυρίζονται ότι πήγαν στο δωμάτιο αυτό για πλάκα»

Ο πατέρας του μαθητή κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και οι ανήλικοι μαθητές πέρασαν από εισαγγελέα. Η πλευρά τους ισχυρίζεται πως ήθελαν να κάνουν μία… πλάκα.

Ο Γιώργος Σινέλης, δικηγόρος είπε: «Τα παιδιά αρνούνται την πράξη, ευτυχώς δε συνέβη κάτι σοβαρό. Παίζανε, πέσανε πάνω στο κρεβάτι. Δεν υπάρχουν ευρήματα και τα παιδιά ισχυρίζονται ότι πήγαν στο δωμάτιο αυτό για πλάκα. Ήταν μία σχολική εκδρομή».

Ο πατέρας του 15χρονου θύματος σημείωσε : «Βγήκε ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ανακοίνωσε ότι τα συγκεκριμένα τρία άτομα έχουν φάκελο μέσα στη Δευτεροβάθμια, έχουν απασχολήσει με διάφορα σκηνικά, όχι μόνο στο δικό μου παιδί. Στο δικό μου πρώτη φορά. Ο μικρός είναι λίγο σοκαρισμένος, λίγο τρομαγμένος, λίγο απ’ όλα».

Η ιατροδικαστική του 15χρονου δεν έδειξε σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, με τους ανήλικους να αφήνονται ελεύθεροι και την έρευνα να συνεχίζεται.

Σημειώνεται ότι ο 15χρονος που κατήγγειλε την κακοποίησή του, έχει στο παρελθόν καταγγείλει πως έχει πέσει θύμα bullying από άλλα παιδιά, ενώ, την ίδια στιγμή, οι δύο από τους τρεις ανηλίκους που κατηγορούνται, έχουν στο παρελθόν ασκήσει ενδοσχολική βία, δύο φορές, σε συμμαθητές τους.



Καταδικάστηκε γιατί κακοποιούσε τα παιδιά της και η δικηγόρος της λέει ότι θα γυρίσει στα κακοποιημένα παιδιά της

 


Ένοχη, για την κακοποίηση των δύο ανήλικων υιοθετημένων παιδιών της, κρίθηκε η 49χρονη μητέρα στη Ζάκυνθο στην οποία επιβλήθηκαν 16 μήνες με αναστολή.

Οι κατηγορίες εναντίον της ήταν για ενδοοικογενειακή απειλή καθώς και για ενδοοικογενειακή βία κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.

Παρά την καταδίκη της και της ακαταλληλότητας της να βρίσκεται με τα παιδιά, η δικηγόρος  της μητέρας δήλωσε πως η υπόθεση «έχει πάρει μεγάλη διάσταση με όσα έχουν γραφτεί, τα περισσότερα εξ αυτών ήταν άδικα. Θα επιστρέψει σπίτι της, πιθανότατα αύριο θα είναι μαζί με τα παιδιά της. Και μαζί με τις επισκέψεις από κοινωνικούς λειτουργούς, θα τα διορθώσουν όλα. Κατατέθηκε και από τα ίδια τα παιδιά πως τους λείπει πολύ ο μπαμπάς τους».

Βάση όμως των καταγγελιών και της ιστορίας, και με όσα έχουν έρθει στην δημοσιότητα μόνο δίπλα στα παιδιά της δεν μπορεί να είναι η συγκεκριμένη γυναίκα γιατί είναι επικίνδυνη.

Οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες στη θετή μητέρα των δύο ανήλικων παιδιών, έπειτα από καταγγελίες που έκαναν οι γείτονες ερευνώντας την υπόθεση την ώρα μάλιστα που ο πατέρας των παιδιών έδωσε πριν από λίγες ημέρες τέλος στη ζωή του όταν αυτοπυροβολήθηκε με το κυνηγετικό του όπλο. 

Ο αυτόχειρας, άφησε κάποια σημειώματα και σε ένα από αυτά έγραφε: «Αγαπάω πολύ τα παιδιά μου και για αυτό κάνω, αυτό που κάνω» αφήνοντας αναπάντητα ερωτήματα στην οικογένεια του και στους συγγενείς του. Στα σημειώματα, σύμφωνα με πληροφορίες δεν έγραφε την αιτία που βάζει τέλος στη ζωή του αφήνοντας πολλά ερωτηματικά.

Λίγα 24ωρα μετά την αυτοχειρία του 49χρονου πατέρα, η μητέρα αποκαλύπτεται ότι κακοποιούσε τα παιδιά τα οποία είχαν υιοθετήσει. Λίγο πριν την κηδεία του άνδρα της μάλιστα, έκανε αναρτήσεις στο λογαριασμό της στο facebook ζητώντας από τους διαδικτυακούς της φίλους να δώσουν χρήματα αντί στεφάνων. «Σας παρακαλώ όποιος θέλει αντί για στεφάνι να αφήσει κάτι για τα παιδιά μου» ήταν αυτά που είχε αναρτήσει.

Πρόσωπο από το οικογενειακό περιβάλλον του αυτόχειρα δήλωσε «Το ζευγάρι προσπαθούσε με εξωσωματικές για πολλά χρόνια να αποκτήσει δικά του παιδιά. Αλλά δεν τα κατάφερε. Έτσι πήραν την απόφαση να υιοθετήσουν δυο παιδάκια. Ο πατέρας ήταν πανευτυχής, όταν κατάφερε μαζί με την σύζυγο του να φέρουν στο σπίτι τους τα δύο υιοθετημένα παιδιά. Η μητέρα, μας έδινε την εντύπωση ότι δεν τα θέλει πραγματικά αυτά τα παιδιά, διότι ήθελε δικό της. Η επιμονή του πατέρα να αποκτήσουν παιδιά έστω και υιοθετημένα ήταν μεγάλη. Γνωρίζαμε ότι υπήρχαν κάποιες εντάσεις και φασαρίες στην οικογένεια, μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που υπήρχαν διαπληκτισμοί μεταξύ της μητέρας και των παιδιών. Αλλά αυτό δεν μας έκανε να φανταστούμε ότι τα κακοποιούσε. Γνωρίζουμε επίσης ότι η μητέρα τα τελευταία χρόνια της έχει χορηγηθεί ψυχιατρική αγωγή. Κακώς σταμάτησαν οι έλεγχοι στην οικογένεια μετά την υιοθεσία των παιδιών. Όταν αυτοκτόνησε ο άντρας της και έκανε ανάρτηση στο Facebook ότι ζητούσε χρήματα για τα παιδιά, τότε καταλάβαμε ότι τα χρησιμοποιεί ως κουμπαρά. Είναι ντροπή και κρίμα τα παιδιά να ζουν τέτοιες καταστάσεις, από την στιγμή που εμείς οι συγγενείς τα αγκαλιάσαμε τα παιδιά αυτά εξαρχής και τα κάναμε να νιώσουν ότι είμαστε δίκη τους οικογένεια».

Μερικές ημέρες από τον θάνατο του πατέρα τους τα ανήλικα παιδιά ηλικίας 12 και 9 αντίστοιχα θα έφευγαν από το σπίτι ζητώντας βοήθεια από γείτονες μιας και όπως είπαν η μητέρα τους τα κακοποιούσε. Η γυναίκα στην οποία προσέφυγαν για βοήθεια τα δύο παιδιά ενημέρωσε την Αστυνομία και άμεσα συνελήφθη η 49χρονη μητέρα. Τα παιδιά στη συνέχεια διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Ζακύνθου. Μετά από εξέταση των ιατρών διαπιστώθηκαν σημάδια κακοποίησης στο σώμα τους.



Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κέντρο Κυκλικής Καινοτομίας της Τήλου

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το απόγευμα στο Κέντρο Κυκλικής Καινοτομίας της Τήλου, όπου γίνεται η διαχείριση των αποβλήτων στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος κυκλικής οικονομίας Just Go Zero Tilos.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον Θανάση Πολυχρονόπουλο, Πρόεδρο του ομίλου Polygreen που δημιούργησε το Κέντρο, για τις πρότυπες πρακτικές διαλογής και ανακύκλωσης που εφαρμόζονται, χάρη στις οποίες το ακριτικό νησί έχει καταφέρει να μηδενίσει την ταφή απορριμμάτων κι έχει λάβει την πιστοποίηση Zero Waste Cities, προστατεύοντας το περιβάλλον και βελτιώνοντας τη ζωή τόσο των δημοτών όσο και των επισκεπτών.

Κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο, που κατασκευάστηκε στη θέση του παλιού αποκατεστημένου ΧΥΤΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Χαίρομαι ιδιαίτερα που μου δίνεται η δυνατότητα να επισκεφτώ αυτήν την καινοτόμα σε παγκόσμιο επίπεδο εγκατάσταση, διότι πράγματι εδώ πέρα στην Τήλο, αγαπητή Δήμαρχε, αγαπητέ κύριε Περιφερειάρχα, γίνεται κάτι πρωτοποριακό σε παγκόσμια κλίμακα. Έχουμε πετύχει ουσιαστικά να έχουμε ένα νησί χωρίς να υπάρχει χώρος ταφής απορριμμάτων και να έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο ανακύκλωσης το οποίο αγγίζει το 90%.

Αυτό προφανώς προϋποθέτει τη συμμετοχή των κατοίκων, τη σωστή εκπαίδευση, αλλά και τις υποδομές, οι οποίες να μπορούν σε μία τέτοια εγκατάσταση να διαχωρίζουν το ανακυκλώσιμο υλικό, να παράγουν οργανικό κομπόστ και ταυτόχρονα να διαχειριζόμαστε και το υλικό το οποίο δεν είναι ανακυκλώσιμο.

Θέλω να ευχαριστήσω και πάλι και τον Περιφερειάρχη για το γεγονός ότι ο ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου θα αναλάβει πια την αποκομιδή των απορριμμάτων, έτσι ώστε να υποστηρίξει αυτό το καινοτόμο project, και να επαναλάβω τη βούληση της Ελληνικής Κυβέρνησης το μοντέλο της Τήλου να μπορέσουμε να το αναπαράγουμε σε όλα τα νησιά αντίστοιχου μεγέθους.

Έχετε ανοίξει τον δρόμο εδώ, έχετε δείξει τις τεράστιες δυνατότητες της κυκλικής οικονομίας. Αυτό είναι κάτι το οποίο βοηθά και το ίδιο το branding του νησιού, το κάνει πολύ πιο γνωστό σε όσους έχουν ιδιαίτερα αυξημένες οικολογικές ευαισθησίες. Και, έχοντας πια στη διάθεσή μας τα αντίστοιχα χρηματοδοτικά εργαλεία, θέλουμε η Τήλος να αποτελέσει το μοντέλο για να μπορέσουμε να έχουμε αντίστοιχα συστήματα κυκλικής οικονομίας σε όλα τα νησιά μας.

Προφανώς και οι στόχοι που αφορούν τη συνολική ανακύκλωση πρέπει να επιτευχθούν, αλλά τα μικρά νησιά προσφέρονται για εργαστήρια περιβαλλοντικής καινοτομίας.

Αποδείξατε εδώ στην Τήλο ότι μπορούμε να το κάνουμε και τώρα πρέπει να το κάνουμε και στα υπόλοιπα νησιά αντίστοιχου ή και λίγο μεγαλύτερου μεγέθους».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις όπου κατηγοριοποιούνται οι ανακυκλώσιμοι ρύποι, η πρώτη διαλογή των οποίων γίνεται στην πηγή από τους ίδιους τους κατοίκους. Είδε επίσης τους κομποστοποιητές που μετατρέπουν οργανικά απορρίμματα σε εδαφοβελτιωτική ύλη και παρακολούθησε τη λειτουργία του μηχανήματος θερμικής επεξεργασίας, όπου αποστειρώνονται για την παραγωγή ενέργειας οι ρύποι που δεν είναι δυνατόν να αξιοποιηθούν κυκλικά.

Κατά την ξενάγηση επισημάνθηκε πως το ποσοστό των αποβλήτων που μεταφέρονται στη μονάδα και δεν είναι ανακυκλώσιμο δεν υπερβαίνει το 10%, ενώ η ενέργεια που παράγεται από την καύση αυτών των μη ανακυκλώσιμων απορριμμάτων διοχετεύεται σε αδειοδοτημένες μονάδες τσιμεντοβιομηχανίας.



Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τήλο


 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το μεσημέρι την Τήλο, το πρώτο νησί παγκοσμίως που, χάρη στο πιλοτικό πρόγραμμα Just Go Zero Tilos, έχει μηδενίσει την ταφή απορριμμάτων κι έχει λάβει την πιστοποίηση Zero Waste Cities, με αποτέλεσμα να θεωρείται πρότυπο στη διαχείριση αποβλήτων και την προστασία του περιβάλλοντος.



«Αποδείξατε ότι είναι ένα έργο και μία πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία. Προφανώς μας ενδιαφέρει πάρα πολύ το έργο αυτό να μπορεί να αναπαραχθεί και σε άλλα νησιά αυτού του μεγέθους, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η ανακύκλωση στο 100%, έτσι ώστε να μηδενίσουμε πρακτικά τα απορρίμματα τα οποία κατευθύνονται προς ταφή, είναι ένας στόχος ο οποίος είναι απολύτως εφικτός», σημείωσε ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο, όπου η Δήμαρχος Μαρία Καμμά και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση με την οποία ο περιφερειακός ΦοΔΣΑ αναλαμβάνει τη διαχείριση του προγράμματος.

«Να σας συγχαρώ γι’ αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία, η οποία δημιουργεί κι ένα ενδιαφέρον θεσμικό προηγούμενο, αλλά κυρίως θέλω να τονίσω την πολύ μεγάλη σημασία την οποία αποδίδω -και αποδίδουμε συνολικά στην κυβέρνηση- σε καινοτόμα έργα τα οποία κάνουν την κυκλική οικονομία πράξη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Δημαρχείο έγινε μία επισκόπηση των έργων που υλοποιούνται στο νησί, ενώ ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να δει το αναβαθμισμένο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών, το οποίο συστεγάζεται με το Δημαρχείο.

Υπογραμμίστηκε ακόμα ότι η Τήλος είναι ήδη ένα πρωτοπόρο νησί και στο σκέλος της «πράσινης» ενέργειας, έχοντας εγκαταστήσει αφενός υβριδικό σύστημα παραγωγής ηλεκτρισμού από ανεμογεννήτρια και φωτοβολταϊκό πάρκο και αφετέρου υποδομές αποθήκευσης του πλεονάσματος σε μπαταρίες, με αποτέλεσμα τη μεγάλη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών στο ετήσιο ενεργειακό μείγμα, παρά τις μεγάλες απαιτήσεις στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον οικισμό Μεγάλο Χωριό, όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει κατοίκους στην κεντρική πλατεία και να συνομιλήσει μαζί τους.

Πρώτη στάση του Πρωθυπουργού στην Τήλο ήταν το νεόδμητο Διαχρονικό Αρχαιολογικό Μουσείο, συνολικού εμβαδού 798 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο θα λειτουργήσει ως αναπτυξιακός πόλος, προσελκύοντας επισκέπτες στο νησί και προβάλλοντας την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του.

Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στις αίθουσες του μουσείου και ενημερώθηκε για την συλλογή του και για τα βιοκλιματικά πρότυπα με βάση τα οποία κατασκευάστηκε. Προτού αναχωρήσει έγινε ο πρώτος που υπέγραψε το βιβλίων επισκεπτών του μουσείου, τα εγκαίνια του οποίου προγραμματίζονται στις αρχές του καλοκαιριού.

Ολόκληρη η δήλωση του Πρωθυπουργού στο Δημαρχείο Τήλου

Εγώ κατ’ αρχάς να σας συγχαρώ γι’ αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία, η οποία δημιουργεί κι ένα ενδιαφέρον θεσμικό προηγούμενο, αλλά κυρίως θέλω να τονίσω την πολύ μεγάλη σημασία την οποία αποδίδω -και αποδίδουμε συνολικά στην κυβέρνηση- σε καινοτόμα έργα τα οποία κάνουν την κυκλική οικονομία πράξη.

Από την πρώτη στιγμή που οραματιστήκατε, μαζί με τον ιδιωτικό τομέα, το έργο του Just Go Zero Tilos εξέφρασα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για να δούμε κατά πόσο αυτό το πρότυπο έργο ανακύκλωσης στον απόλυτο δυνατό βαθμό μπορεί πραγματικά να γίνει πράξη.

Αποδείξατε ότι είναι ένα έργο και μία πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία. Προφανώς και μας ενδιαφέρει πάρα πολύ το έργο αυτό να μπορεί να αναπαραχθεί και σε άλλα νησιά αυτού του μεγέθους, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η ανακύκλωση στο 100%, έτσι ώστε να μηδενίσουμε πρακτικά τα απορρίμματα τα οποία κατευθύνονται προς ταφή, είναι ένας στόχος ο οποίος είναι απολύτως εφικτός.

Θέλω να τονίσω για ακόμα μία φορά πόσο σημαντικό στοιχείο είναι η συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού. Είναι δεδομένο ότι ειδικά τα μικρά νησιά χρειάζονται την υποστήριξη της Περιφέρειας για να μπορούν να υλοποιούν τέτοια έργα. Εδώ το ζήτημα δεν είναι η ιδιοκτησία της αρμοδιότητας, αλλά πρωτίστως να γίνει ουσιαστικά η δουλειά προς όφελος όλων των δημοτών της Τήλου. Προφανώς αυτό ισχύει και για μία σειρά από άλλα σημαντικά έργα τα οποία αφορούν το νησί.

Βλέπω εδώ ότι υπάρχει ένας συνολικός σχεδιασμός ο οποίος θα βελτιώσει σημαντικά υποδομές του νησιού, είτε μιλάμε για την υδροδότησή του, είτε μιλάμε για τους δρόμους του, είτε μιλάμε για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Είχα πριν από λίγο την ευκαιρία να επισκεφθώ το νέο Διαχρονικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Τήλου, το οποίο θα ανοίξει τις πόρτες του και επίσημα σε λίγες μέρες από τώρα, ένα πολύ ωραίο μικρό μουσείο-κόσμημα το οποίο αναδεικνύει και τη μεγάλη πολιτιστική ιστορία αυτού του πολύ όμορφου τόπου.

Θα συζητήσουμε στη συνέχεια και με την κα Δήμαρχο τις υπόλοιπες σημαντικές εκκρεμότητες οι οποίες υπάρχουν, που ως συνήθως αφορούν ζητήματα παιδείας και υγείας. Να πω μία φράση μόνο: θα κάνουμε και ό,τι περνάει από το χέρι μας -σε προλαμβάνω Δήμαρχε- για να λύσουμε το ζήτημα των κτιριακών υποδομών του νησιού κι όσον αφορά τα ζητήματα της ιδιοκτησίας, αλλά και όσον αφορά την κατασκευή ενός σχολείου το οποίο να πληροί τις προδιαγραφές της εποχής και να κοιτάζει στο μέλλον.

Εντυπωσιάστηκα πραγματικά από τον αριθμό των νέων παιδιών που είναι στο νησί και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό για το μέλλον του νησιού. Το ελάχιστο το οποίο μπορούμε να κάνουμε είναι να προσφέρουμε σε αυτά και στους δασκάλους και στους καθηγητές ένα αξιοπρεπές και σύγχρονο σχολείο.

Και βέβαια να πω και μια κουβέντα για τα ζητήματα της υγείας, τα οποία πάντα ταλανίζουν τα μικρότερα νησιά. Είναι μία πρόκληση μεγάλη για την κυβέρνησή μας και μία μεγάλη δυσκολία να βρούμε εκείνο το μείγμα κινήτρων έτσι ώστε να μπορούμε να εξασφαλίζουμε ότι η παρουσία γιατρών στα μικρά μας νησιά είναι τέτοια ώστε οι Έλληνες πολίτες που επιλέγουν αλλά και οι ξένοι -γιατί είδα ότι έχετε αρκετούς ξένους οι οποίοι έχουν επιλέξει την Τήλο ως μόνιμη κατοικία- να αισθάνονται ασφαλείς όσον αφορά στα ζητήματα της περίθαλψής τους.

Και πρέπει να πω βέβαια ότι εντυπωσιάστηκα πάρα πολύ από την εφαρμογή την οποία είδα: ο γιατρός ο οποίος καλύπτει το νησί από την Ρόδο -περιστασιακά, να το τονίσω αυτό- έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα, μια βάση δεδομένων ουσιαστικά, έχοντας έναν πλήρη ψηφιακό φάκελο όλων των ασθενών του νησιού, κάτι το οποίο μας βοηθά πάρα πολύ και σε πολιτικές πρόληψης αλλά και διευκολύνει την τακτική παρακολούθηση ασθενών που έχουν χρόνια νοσήματα. Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία που ενδεχομένως θα μπορούσε να αποτελεί πιλότο για το τι μπορούμε να κάνουμε αντίστοιχα σε άλλα νησιά, μεγέθους Τήλου.



Μέσα σε ένα 24ωρο εννέα συλλήψεις για ενδοοικογνειακή βία στην Θεσσαλονίκη


 

Εννέα συλλήψεις για ισάριθμες καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας πραγματοποιήθηκαν σε 24 ώρες στη Θεσσαλονίκη!

Ποινή φυλάκισης 19 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 51χρονο που παραβίασε τον όρο της μη προσέγγισης της εν διαστάσει συζύγου του, ενώ φέρεται να έσκασε και τα λάστιχα του αυτοκινήτου της.

Η 53χρονη κατέθεσε πως έχει πέσει πολλές φορές στο παρελθόν θύμα ενδοοικογενειακής βίας και μάλιστα μπροστά στο ανήλικο παιδί τους. Οπως περιέγραψε, το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη, όταν ο κατηγορούμενος, που απαγορευόταν να προσεγγίζει την 53χρονη, πέρασε κάτω από το σπίτι της, ενώ λίγο αργότερα βρήκε σκισμένα τα λάστιχα του αυτοκινήτου της. «Φοβάμαι ότι θα είμαι το επόμενο θύμα, όπως στην Αθήνα», είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της.

Μία άλλη από τις υποθέσεις αφορά 57χρονο πατέρα, ο οποίος καταγγέλθηκε από την εν διαστάσει σύζυγό του και την ανήλικη κόρη τους 17 χρόνων, η οποία είναι και έγκυος. Οι δύο γυναίκες είπαν στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ότι ο 57χρονος έρχεται από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη για να υποβάλει την κόρη του σε άμβλωση. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή απειλή και παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Αλλη μία περίπτωση αφορά 54χρονο στη Νεάπολη, ο οποίος συνελήφθη όταν η 49χρονη σύντροφός του τον κατήγγειλε για άσκηση σωματικής βίας και απειλές στο διαμέρισμά τους. Στο διαμέρισμά τους στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης μετέβησαν αστυνομικοί και μετέφεραν το ζευγάρι στο γραφείο ενδοοικογενειακής βίας, που βρίσκεται στους Αμπελοκήπους.

Οι ένοικοι της πολυκατοικίας πολλές φορές είχαν ακούσει από το διαμέρισμα του ζευγαριού φασαρίες και καβγάδες, ενώ και οι ίδιοι είχαν καλέσει κατά το παρελθόν την Αστυνομία. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η 49χρονη ενημερώθηκε για τη δυνατότητα μεταφοράς της στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία ώστε να εξεταστεί, αλλά δεν δέχτηκε. Αρνήθηκε τη φύλαξή της σε ειδικό χώρο και αφού ενημερώθηκε θέλησε να της χορηγηθεί punic button.

Αλλες τρεις περιπτώσεις αφορούν 42χρονο, ο οποίος κατηγορείται ότι έπιασε από τα μαλλιά τη σύζυγό του και την έριξε στο έδαφος, έναν 40χρονο, ο οποίος χτύπησε με γροθιές τη σύζυγό του και την έπιασε από τα μαλλιά και τη χτύπησε σε έναν τοίχο και έναν 51χρονο στρατιωτικό, ο οποίος κατηγορείται ότι κλείδωσε έξω από το σπίτι τη σύζυγό του και την απείλησε.