Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Ρώσικα τρολ έχουν «φυτέψει» χιλιάδες ψεύτικα άρθρα σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης

 



Οι ειδικοί του Κρεμλίνου έχουν «φυτέψει» χιλιάδες άρθρα ψευδών ειδήσεων, αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πολλά άλλα από το 2022 για να αυξήσουν τις εντάσεις στην Αμερική.

Η ανησυχητική πρακτική έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία και των προεδρικών εκλογών του 2024 στις ΗΠΑ, προκαλώντας φόβους για την ασφάλεια των συνόρων και τις φυλετικές εντάσεις.

Οι αξιωματούχοι της Μόσχας έχουν περάσει το μεγαλύτερο μέρος της δεκαετίας προσλαμβάνοντας ομάδες τρολ –μεγάλα δίκτυα ψεύτικων λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης– για να διαδώσουν παραπληροφόρηση και να ενθαρρύνουν θεωρίες συνωμοσίας σύμφωνα με τη Metro.

Πολλοί λογαριασμοί στο Facebook και στο X είναι «μικρής διάρκειας» για να αποφευχθεί ο εντοπισμός, σύμφωνα με έγγραφα που εξετάστηκαν από την Washington Post.

Σε μια περίπτωση, ένας «στρατηγός» του Κρεμλίνου είπε σε έναν υπάλληλο του τρολ να προσποιηθεί τον Αμερικανό που ζει σε ένα προάστιο.

Αυτός ο ψεύτικος Αμερικανός, πρότεινε ο φίλος του Κρεμλίνου, «δεν υποστηρίζει τη στρατιωτική βοήθεια που δίνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία και θεωρεί ότι τα χρήματα πρέπει να δαπανηθούν για την υπεράσπιση των συνόρων της Αμερικής και όχι της Ουκρανίας».

«Βλέπουν ότι οι πολιτικές του Μπάιντεν οδηγούν τις ΗΠΑ σε κατάρρευση», αναφέρουν τα έγγραφα.

Τα πάνω από 100 έγγραφα που χρονολογούνται μεταξύ Μαΐου 2022 και Αυγούστου 2023 είναι η πιο πρόσφατη απόδειξη της αυξημένης ρωσικής προπαγάνδας με σκοπό την αποσταθεροποίηση των χωρών και την υπονόμευση της υποστήριξης προς την Ουκρανία στη Δύση.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου