Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Ο Κασσελάκης απέλυσε και τον Γιώργο Τσίπρα από συνεργάτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ


 

Αποφασίζουμε και διατάζουμε από το απόλυτο νούμερο της πολιτικής ζωής της χώρας Στέφανο Κασσελάκη, που θέλει να αλώσει τον ΣΥΡΙΖΑ εντελώς νομίζοντας ότι είναι δικός του.

Την απομάκρυνση του από τη θέση του συνεργάτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη (19.6.2024) ο Γιώργος Τσίπρας, λίγα 24ωρα μετά την αντίστοιχη απομάκρυνση του Θανάση Θεοχαρόπουλου ,και έπεται συνέχεια για τους υπόλοιπους.

Είχε προηγηθεί η συνέντευξη του κ. Τσίπρα, στην οποία υποστήριξε την ανάγκη ανασύνθεσης της προοδευτικής παράταξης και δημοκρατικής λειτουργίας των κομμάτων.

Ο Γιώργος Τσίπρας και ο Θεοχαρόπουλος ζητούν από τον Στέφανο Κασσελάκη την ενεργή συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη συζήτηση περί συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων.

«Δέκα λεπτά μετά από ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΑ, στην οποία υποστήριξα την ανάγκη ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου και δημοκρατικής λειτουργίας των κομμάτων, ενημερώθηκα “σχετικά με τη λύση σύμβασης εργασίας” από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται μάλλον για σύμπτωση, σε συνέχεια άλλων συμπτώσεων», αναφέρει ο κ. Τσίπρας.

«Σε ότι με αφορά, δεν ανήκω στο κλαμπ όσων δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους αλλά και σχεδόν ποτέ δεν συνδυαζόταν η πολιτική μου δραστηριότητα με επαγγελματική κομματική σχέση», καταλήγει με αιχμές ο κ. Τσίπρας.

Να σημειωθεί ότι ο Τσίπρας ήταν εκ των συνεργατών του κ. Κασσελάκη, καθώς ο ίδιος τον είχε επιλέξει για τη θέση του διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, θέση την οποία διατήρησε έως τον Μάρτιο του 2024, ενώ ήταν υποψήφιος στις ευρωεκλογές.

Μάλιστα, ενώ την πρώτη περίοδο δρούσε υποστηρικτικά προς τον ίδιο, οι σχέσεις τους φαίνεται ότι διαταράχθηκαν, ιδιαίτερα μετά το συνέδριο, με τον Τσίπρα να εκφράζει την κριτική του για κινήσεις του προέδρου του κόμματος.

Μετά τις ευρωεκλογές, ο πρώην βουλευτής είχε παραδεχθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έπιασε τον στόχο για πολιτική ανατροπή, ενώ το προηγούμενο διάστημα είχε επικρίνει το «θαύμα» της βάφτισης του κ. Κασσελάκη, κάνοντας λόγο για «σοκαριστική αναφορά», προσθέτοντας με νόημα ότι ο νέος πρόεδρος του κόμματος δεν εξελέγη για να προχωρήσει στη μετάλλαξή του. 

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα

Δέκα λεπτά μετά από ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΑ, στην οποία υποστήριξα την ανάγκη ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου και δημοκρατικής λειτουργίας των κομμάτων, ενημερώθηκα «σχετικά με τη λύση σύμβασης εργασίας» από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται μάλλον για σύμπτωση, σε συνέχεια άλλων συμπτώσεων. Προφανώς η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου θα προχωρήσει παρά τα όποια εμπόδια γιατί είναι απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας. Επίσης, η κατάκτηση εδώ και δεκαετίες για δημοκρατία στα κόμματα όπως και στην κοινωνία δεν θα υποκλιθεί σε επικίνδυνες αντιλήψεις που αναφέρονται μόνο σε δικαιώματα και καθόλου στην πολύ βαθύτερη και ευρύτερη ανάγκη δημοκρατίας, διαφάνειας και λογοδοσίας. Σε ότι με αφορά, δεν ανήκω στο κλαμπ όσων δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους αλλά και σχεδόν ποτέ δεν συνδυαζόταν η πολιτική μου δραστηριότητα με επαγγελματική κομματική σχέση.



Κανένας δεν έχει καταλάβει τι έγινε εχθές το βράδυ στο σπίτι του Λύτρα και του έγινε νέα μήνυση

 


Η Σοφία Πολυζωγοπούλου κατέθεσε μήνυση σε βάρος της πρώην συζύγου του δικηγόρου το βράδυ της Τρίτης (18/6), όταν εκείνη μπήκε μαζί με μία από τις κόρες της στο σπίτι της, με αποτέλεσμα όταν τις είδε η κυρία Πολυζωγοπούλου να τρομοκρατηθεί και να πατήσει το panic button. 

Στη συνέχεια σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα λιποθύμησε, ενώ αμέσως στο σημείο έσπευσαν περιπολικά και ΕΚΑΒ που μετέφεραν και τις τρεις στο αστυνομικό τμήμα του Γέρακα.

Εκεί η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα κατέθεσε μήνυση στην πρώην σύζυγο του δικηγόρου αλλά και στον ίδιο.

Η μήνυση σε βάρος του Απόστολου Λύτρα αφορά παραβίαση των περιοριστικών όρων τόσο αυτού της υποχρεωτικής μετοίκησης γιατί δεν έχει παραδώσει ως όφειλε τα κλειδιά, όσο και του όρου της απαγόρευσής της συναναστροφής καθώς φέρεται να έστειλε μηνύματα που θεωρούνται απειλητικά.

Το θέμα είναι ότι δεν πήγε ο ίδιος στο σπίτι αλλά η πρώην γυναίκα του για να πάρει τα πράγματα του ώστε να μετακομίσει και να παραδώσει τα κλειδιά, οπότε ψάχνουμε να δούμε που είναι η παραβίαση των περιοριστικών όρων. Και μάλιστα είχε ειδοποιήσει ότι θα πάει με μήνυμα γράφοντας «στείλε τα λεφτά και τα ρούχα», και αναρωτιόμαστε δεν ήθελε το θύμα να πάρει τα χρήματα ο δράστης;

Ο δικηγόρος του δράστη και γνωστού ποινικολόγου μιλώντας στον ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι δεν υπήρξε καμία απειλή και καμία παραβίαση των περιοριστικών όρων. «Δεν είχε κανέναν λόγο να πατήσει το panic button εκείνη» είπε χαρακτηριστικά και αναρωτιέται ποιός ήταν ο λόγος.

Για το αν τελικά ο ποινικολόγος αναζητείται μετά τη μήνυση, ο κ. Πανταζής σημείωσε: «Αν πράγματι αναζητείται ο κ. Λύτρας δεν το γνωρίζω. Μίλησα μαζί του και δεν γνωρίζει κάτι».

«Θέλω να το τονίσω, δεν υπάρχει κανένα απειλητικό μήνυμα και καμία απειλή. Δεν θα το έκανε ποτέ αυτό ο κύριος Λύτρας» δήλωσε νωρίτερα ο συνήγορος του γνωστού ποινικολόγου, Πέτρος Πανταζής, μιλώντας στο «Action 24».

Ο Λύτρας φαίνεται πως θα μεταβεί άμεσα στο αστυνομικό τμήμα Παλλήνης, ώστε να παραδοθεί και να κινηθούν οι όποιες διαδικασίες, μετά τις μηνύσεις της συζύγου του στον ίδιο και την πρώην σύζυγό του, και συνεχίζουμε να αναρωτιόμαστε γιατί αυτή η εμπλοκή αφού ο σκοπός της επίσκεψης της πρώην συζύγου στην νυν έγινε γιατί ο Λύτρας δεν μπορεί να πάει στο σπίτι επειδή έχει περιοριστικούς όρους, και θέλει να πάρει τα ρούχα και τυχόν χρήματα του.

Ο δικηγόρος της συζύγου του, Θέμης Σοφός πρόκειται να μεταβεί στην ανακρίτρια, προκειμένου να ενημερώσει για την παραβίαση του περιοριστικού όρου εκ μέρους του κατηγορούμενου, ζητώντας, σύμφωνα με τον νόμο την αντικατάσταση των όρων, με την προσωρινή κράτηση, και συνεχίζουμε να αναρωτιόμαστε πώς έγινε αυτή η παραβίαση των όρων αφού κανένας μας δεν έχει καταλάβει τι έχει γίνει.

Ο Πέτρος Πανταζής, συνήγορος υπεράσπισης του Απόστολου Λύτρα μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (19/6) υποστήριξε πως ο πελάτης του «δεν παραβίασε κανέναν περιοριστικό όρο και δεν έστειλε κανένα απειλητικό μήνυμα».

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του Action 24, ο κ. Πανταζής τόνισε ότι η πρώην σύζυγος και η κόρη του Απόστολου Λύτρα μετέβησαν στο σπίτι όπου διέμενε για να πάρουν κάποια προσωπικά του αντικείμενα, είχαν ενημερώσει σχετικά με την επίσκεψη αυτή και «προς έκπληξή τους υποβλήθηκε μήνυση».

Μάλιστα ο κ. Πανταζής είπε πως «αυτό που έγινε είναι να παραληφθούν ορισμένα προσωπικά κινητά αντικείμενα από το σπίτι στο οποίο διέμενε ο κ. Λύτρας μέχρι την Κυριακή. Πώς θα τα έπαιρνε, μα δεν μπορεί να πάει ο ίδιος» και πρόσθεσε «δεν το γνωρίζω αν αναζητείται ο κ. Λύτρας. Ξύπνησε και είδε αυτό το χαμό δεν έχει καταλάβει τι έχει γίνει».

Οι δηλώσεις του Π. Πανταζή

«Να τονίσω πως δεν υπάρχει κανένα απειλητικό μήνυμα, καμία απειλή και ούτε θα το έκανε ποτέ ο κ. Λύτρας να απειλήσει.

Σας εξηγώ πως κανένας περιοριστικός όρος δεν έχει παραβιαστεί από τον κύριο Λύτρα και κανένα αδίκημα δεν έχει τελεστεί από τον κ. Λύτρα και από κανέναν άλλο.

Αυτό που έγινε είναι να παραληφθούν ορισμένα προσωπικά κινητά αντικείμενα από το σπίτι στο οποίο διέμενε ο κ. Λύτρας μέχρι την Κυριακή. Πώς θα τα έπαιρνε, μα δεν μπορεί να πάει ο ίδιος.

Δεν ξέρουμε αν υπάρχει δικογραφία, γιατί να παρουσιαστεί στο ΑΤ.

Αυτό που επιβεβαιώνω είναι ότι υπάρχει δικογραφία κατά της πρώην συζύγου του κ. Λύτρα και έχει συλληφθεί.

Δεν το γνωρίζω αν αναζητείται ο κ. Λύτρας. Ξύπνησε και είδε αυτό το χαμό δεν έχει καταλάβει τι έχει γίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Πανταζής.

Απόστολος Λύτρας: «Έβαλαν τη Σοφία σε γκρουπ στο viber παρά τη θέληση της»

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο συνήγορος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, Θέμης Σοφός έγινε αποδέκτρια μηνυμάτων σε ομάδα στην οποία ήταν μέλος ο Απόστολος Λύτρας, ένας συνεργάτης και ένα ακόμη πρόσωπο.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δικηγόρος στον τηλεοπτικό σταθμό, OPEN, τόσο η προσέγγιση μέσω μηνυμάτων όσο και η παρουσία στο σπίτι της κ. Πολυζωγοπούλου στον Γέρακα αποτελούν παράβαση των περιοριστικών όρων από την πλευρά του Απόστολου Λύτρα. «Η απαγόρευση συναναστροφής και προσέγγισης, όσο δε και η μετοίκηση συνιστούν και οι δύο μεταξύ των όρων των περιοριστικών που τέθηκαν από την ανακρίτρια με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέως. Συνεπεία αυτού δεν θα έπρεπε να διαθέτει κλειδιά, ούτε βεβαίως να μετέχει σε κοινό γκρουπ που δημιουργήθηκε χωρίς τη θέλησή της, χωρίς τη συναίνεσή της και να υπάρχει με αυτόν τον τρόπο άμεση συναναστροφή. Θεωρούμε ότι είναι παραβίαση όρων.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Σοφός, σε αυτό το γκρουπ «μετείχε ο κ. Λύτρας, η εντολέας μου, συνεργάτης του και ένα άλλο πρόσωπο. Δημιουργήθηκε ad hoc, ένα viber group, εχθές, στο οποίο εντάχθηκε η Σοφία Πολυζωγοπούλου χωρίς τη θέλησή της. Καθιστάμενη, χωρίς τη συναίνεσή της, κοινωνός μηνυμάτων και από τον κ. Λύτρα και από τους άλλους μετέχοντες, πράγμα που κατά τη δική μας άποψη συνιστά ανεπιφύλακτα και αναμφισβήτητα παραβίαση όρου συναναστροφής, όπως επίσης και η αυτογνώμων ενέργεια στην οποία προέβη, προφανώς κατ΄ εντολή του κυρίου Λύτρα, η πρώην σύζυγός του η οποία άνοιξε με τα κλειδιά και μπήκε στον αύλειο χώρο».

Ο κ. Σοφός ανέφερε ότι κατά το χθεσινό επεισόδιο δημιουργήθηκε ένταση και ακούστηκαν ύβρεις κάτι που οδήγησε τον πατέρα της κ. Πολυζωγοπούλου να ζητά από την πρώην σύζυγο του κ. Λύτρα και τον δικηγόρο της να αποχωρήσουν. «Εκείνη την ώρα επικοινώνησε μαζί μου η Σοφία και της είπα να πατήσει το panic button, με κάθε τρόπο να ειδοποιήσει τις αρχές και άμεσα ήρθε περιπολικό», πρόσθεσε.

Για το περιεχόμενο των μηνυμάτων, ο κ. Σοφός είπε: «Τα μηνύματα έχουν χαρακτήρα προτρεπτικό, όχι παραινετικό, χαρακτήρα ομάδας ανθρώπων η οποία θέλει να ασκήσει πιέσεις προς τη Σοφία, καθόλου σώφρων επιλογή να το πράξουν αυτό και μάλιστα πολύ περισσότερο ο κ. Λύτρας δεδομένου ότι τελεί υπό το καθεστώς περιοριστικών όρων. Υπάρχουν μηνύματα που θα τεθούν σε γνώση της ανακρίτριας».

Σε ερώτηση για το εάν θα υπάρχει επίπτωση στο καθεστώς με το οποίο αφέθηκε ελεύθερος ο Απόστολος Λύτρας, «αφενός μεν οι πράξεις οι οποίες καταγγέλθηκαν με την έγκλιση που υπέβαλε η Σοφία οδηγεί στην αυτόφωρη διαδικασία, αφετέρου, δε, αυτές αξιολογούνται έως τέτοιες από την ανάκριση οίκοθεν και αυτεπαγγέλτως για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες όπως αυτές θα πρέπει, κατά την άποψή μας, να αποφασιστούν από την ανάκριση»



Η στιγμή που κύματα παρασύρουν 20χρονη που αγνοείται

 




Τραγικό περιστατικό κατέγραψε η κάμερα, μια νεαρή γυναίκα παρασύρθηκε στη θάλασσα κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας στο Σότσι της Ρωσίας στις 16 Ιουνίου.

Το περιστατικό καταγράφηκε από την κάμερα και το βίντεο γίνεται viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο βίντεο, το ζευγάρι φαίνεται να περπατά στην παραλία πιασμένο χέρι χέρι και να απολαμβάνει τον έρωτά του, προτού τους χτυπήσουν τα πόδια τα δυνατά κύματα. Λίγες στιγμές αργότερα, ο άνδρας καταφέρνει να βγει και ξαναβγαίνει από τα νερά, αλλά η γυναίκα δεν φαίνεται πουθενά καθώς παρασύρθηκε ξανά στη θάλασσα λόγω του ισχυρού ρεύματος. Μέχρι το τέλος του βίντεο, ο άνδρας συνέχιζε να ψάχνει τη σύντροφό του αλλά χωρίς τύχη.

Υπήρξε τεράστια κινητοποίηση από τις υπηρεσίες του υπουργείου Έκτακτων Αναγκών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ημέρα που συνέβη το περιστατικό, όλες οι παραλίες στο Σότσι της Ρωσίας παρέμεναν κλειστές με απόφαση των αρχών, λόγω της έντονης κακοκαιρίας που επικρατούσε.




Συνελήφθη ο γιος του δολοφονημένου Γιάννη Σκαφτούρου στη Γλυφάδα

 


Συνελήφθη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ o 33χρονος γιος του δολοφονημένου Γιάννη Σκαφτούρου, γνωστού και ως «θείος Τζο» από την φερόμενη εμπλοκή του στην «Greek Mafia».

Σύμφωνα με τις Αρχές ο γιος του Γιάννη Σκαφτούρου συνελήφθη στην περιοχή της Γλυφάδας ξημερώματα της Τρίτης 18/6 από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε.

Οι αστυνομικοί στο πλαίσιο της περιπολίας τους, έκριναν ύποπτη την κίνηση οχήματος με οδηγό τον 33χρονο και τον κάλεσαν σε έλεγχο.

Στο πλαίσιο του ελέγχου βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών και κατασχέθηκαν καραμπίνα, για την μεταφορά της οποίας δεν τηρούνταν οι προβλεπόμενες από το νόμο διατάξεις, -55- φυσίγγια, ασύρματος και ρουχισμός, ενώ επιμελώς κρυμμένο στην πλάτη της θέση του οδηγού βρέθηκε πιστόλι και φυσίγγιο.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (18-6-2024), από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 33χρονος ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί στο πλαίσιο της περιπολίας τους, έκριναν ύποπτη την κίνηση οχήματος με οδηγό τον 33χρονο και τον κάλεσαν σε έλεγχο.

Στο πλαίσιο του ελέγχου βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών και κατασχέθηκαν καραμπίνα, για την μεταφορά της οποίας δεν τηρούνταν οι προβλεπόμενες από το νόμο διατάξεις, -55- φυσίγγια, ασύρματος και ρουχισμός, ενώ επιμελώς κρυμμένο στην πλάτη της θέση του οδηγού βρέθηκε πιστόλι και φυσίγγιο.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.




Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μαστροπείας που δρούσε στην περιοχή του Μεταξουργείου



Από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας προωθούσαν γυναίκες στην πορνεία σε οίκους ανοχής στην περιοχή του Μεταξουργείου, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Για τον τερματισμό της δράσης τους πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 13 Ιουνίου 2024, αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν -7- άτομα, από τα οποία τα -3- αποτελούν μέλη της εγκληματικής ομάδας και -4- καθώς παραβίασαν σφραγίδες που έθεσε η Αρχή.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, μαστροπεία και παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η Αρχή, ενώ για τα ίδια αδικήματα κατηγορούνται ακόμη -2- μέλη της εγκληματικής ομάδας, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιολόγηση πληροφοριακών στοιχείων και προανακριτικών δεδομένων αλλά και χρήση ειδικών ανακριτικών μεθόδων, από τη συνδυαστική αξιοποίηση των οποίων διακριβώθηκε η δράση της εγκληματικής ομάδας και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των κατηγορουμένων στην υπόθεση.

Όπως προέκυψε, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με διακριτούς ρόλους και προέβαιναν στην προαγωγή γυναικών στην πορνεία, τις οποίες εξέδιδαν σε οίκους ανοχής στην περιοχή του Μεταξουργείου, εκμεταλλευόμενοι μέρος των εσόδων.

Μάλιστα, για την εξυπηρέτηση του σκοπού τους είχαν μισθώσει διαφορετικά οικήματα, εντός των οποίων στεγάζονταν και λειτουργούσαν οι οίκοι ανοχής. Τα ακίνητα, στα οποία λειτουργούσαν οι οίκοι ανοχής, μισθώνονταν από μέλος της εγκληματικής ομάδας, ενώ έτερα μέλη είχαν αναλάβει τη φύλαξη/ προστασία των οικημάτων και την επιτήρηση των εκδιδόμενων γυναικών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και συνοδών Αστυνομικών Σκύλων, πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονοι έλεγχοι σε -7- οίκους ανοχής, μίνι μάρκετ, εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων, καθώς και σε οικία.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -2- καταγραφικά μηχανήματα και κάμερες επιτήρησης των χώρων των οίκων ανοχής,
  • -4- κινητά τηλέφωνα,
  • μεγάλος αριθμός χειρόγραφων σημειώσεων, οι οποίες αναφέρονται –κατά περίπτωση- σε εκδιδόμενες γυναίκες, προσωπικό οίκων ανοχής, αριθμούς ερωτικών ραντεβού ανά βάρδια, ραντεβού «τζαζ», καθώς και διαμοιρασμό των εσόδων προερχόμενων από πορνεία μεταξύ προσωπικού του οίκου ανοχής, εκδιδόμενων και εκμεταλλευτών και
  • το χρηματικό ποσό των -425- ευρώ.

Στις υπό εκμετάλλευση γυναίκες παρασχέθηκε αρωγή και προστασία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, με τη συνδρομή των εξειδικευμένων σε θέματα εμπορίας ανθρώπων Μ.Κ.Ο. «Α21» και «OUR GREECE», η οποία συνέδραμε και με εξοπλισμό για την επιτυχή ολοκλήρωση της επιχείρησης.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ σε βάρος -2- αλλοδαπών που προσήχθησαν από τους υπό έρευνα χώρους κινήθηκε η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.





Με το μετάλλιο Τιμής της Γαλλικής Αστυνομίας παρασημοφορήθηκε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος



Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, στην Γαλλική Πρεσβεία, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, παρασημοφορήθηκε με το μετάλλιο Τιμής της Γαλλικής Αστυνομίας, εξ’ ονόματος του Υπουργείου Εσωτερικών, από την Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα, κα AUER Laurence.



Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μάνος Λογοθέτης.

Ο κ. Αρχηγός τιμήθηκε για τη σημαντική προσφορά του στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, τόσο σε διμερές όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με κεντρικό πυρήνα την προστασία των συνόρων και τη διαχείριση των δευτερογενών μεταναστευτικών ροών.

Παράλληλα, τονίσθηκε η ιδιαίτερη συμβολή του στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, αλλά και του βίαιου εξτρεμισμού και της παραβατικότητας, μέσω της ενδυνάμωσης της επιχειρησιακής συνεργασίας και της ανταλλαγής πληροφοριών, ενώ έγινε μνεία στη συνδρομή του στη διοργάνωση από τις γαλλικές Αρχές των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.





Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διέπρατταν απάτες μέσω διαδικτυακών αγγελιών

 


Από το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας προέβαιναν σε απάτες, κατορθώνοντας να αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος -2- αρχηγικών μελών για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διαπράττουν από κοινού και κατ’ εξακολούθηση απάτες, τελεσθείσες και σε απόπειρα, μέσω παράνομης πρόσβασης σε ηλεκτρονικά τραπεζικά δεδομένα, αντιποίηση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, με τη συνολική ζημία να υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη -66- άτομα, τα οποία λειτουργούσαν ως «money mules» και τα οποία κατηγορούνται για παροχή περιουσιακών στοιχείων προς διευκόλυνση του σκοπού της εγκληματικής οργάνωσης.

Προηγήθηκε εμπεριστατωμένη έρευνα, η οποία περιλάμβανε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, φυσικές εξακριβώσεις, τεχνικές – ψηφιακές έρευνες και ειδικές ανακριτικές πράξεις, σύμφωνα με την οποία προέκυψε ότι η δράση της οργάνωσης τοποθετείται χρονικά από τον Μάρτιο του 2023 και τα μέλη της οποίας δρούσαν με συγκεκριμένη μεθοδολογία.

Ειδικότερα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διέπρατταν απάτες με δύο διαφορετικούς τρόπους δράσης (modus operandi), ως εξής:

1η μεθοδολογία – εικονικές αγγελίες σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης:

  • Αναρτούσαν εικονικές αγγελίες που αφορούσαν την πώληση αυτοκινήτων και αγροτικών μηχανημάτων σε πολύ χαμηλή και δελεαστική τιμή και με αυτόν τον τρόπο η ανεύρεση των θυμάτων επιτυγχάνονταν παθητικά, καθόσον τα ίδια τα θύματα επικοινωνούσαν με τους δράστες,
  • ακολούθως, οι δράστες προκειμένου να «κλείσουν» τη συμφωνία, ζητούσαν και λάμβαναν προκαταβολή με το πρόσχημα να μη διαθέσουν το όχημα σε άλλον υποψήφιο αγοραστή και
  • αφού αποσπούσαν από τα θύματα όσο μεγαλύτερο χρηματικό ποσό ήταν δυνατόν, διέκοπταν κάθε επικοινωνία, εξαφανίζοντας τα ίχνη τους.

2η μεθοδολογία – δικαιούχοι επιστροφής χρημάτων – επιδομάτων:

  • Εντόπιζαν μέσω διαδικτυακών πλατφόρμων υποψήφια θύματα και προσποιούμενοι υπαλλήλους δημόσιων φορέων, προφασίζονταν ότι είναι δικαιούχοι κρατικής επιδότησης ή επιστροφής χρημάτων,
  • εκμεταλλεύονταν την άγνοια των θυμάτων ως προς τη λειτουργία των τραπεζικών συναλλαγών και τους καθοδηγούσαν στο να μεταφέρουν χρηματικά ποσά σε «επιχειρησιακούς» λογαριασμούς τρίτων που είχαν ήδη «στρατολογήσει» τα μέλη της οργάνωσης,
  • ή αποκτούσαν πρόσβαση στον ίδιο τον τραπεζικό λογαριασμό, προκαλώντας έτσι ακόμα μεγαλύτερη οικονομική ζημία στα θύματα.

Και στις δύο περιπτώσεις μετέφεραν τα χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς των ατόμων που είχαν «στρατολογήσει» ως «money mules» έναντι χρηματικής αμοιβής ύψους 300-500 ευρώ και ανάλογα με την τράπεζα που τους εξυπηρετούσε κάθε φορά.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν ότι, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, επιδείκνυαν ιδιαίτερη ικανότητα, εφευρετικότητα και αξιοπρόσεκτα ποσοστά επιτυχίας, αποφεύγοντας λάθη που θα οδηγούσαν στον εντοπισμό τους. Δημιουργούσαν λίστα και συνέλλεγαν πληροφορίες για τους στόχους, ενώ συχνά επικοινωνούσαν μαζί τους σε προγενέστερο της απάτης χρόνο για να εμπλουτίσουν τις πληροφορίες τους, ώστε να είναι πειστικοί κατά την τελική επικοινωνία.

Για τον τερματισμό της δράσης τους πραγματοποιήθηκε, πρωινές ώρες του Σαββάτου, 15 Ιουνίου 2024, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στις οικίες των μελών της οργάνωσης όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη ένα από τα αρχηγικά μέλη καθώς και ένα ακόμη άτομο, το οποίο είχε και ρόλο «money mule», για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν –μεταξύ άλλων- και κατασχέθηκαν:

  • -3- αυτοκίνητα,
  • -7.710- ευρώ,
  • -9- κινητά τηλέφωνα,
  • πλήθος τραπεζικών καρτών,
  • -3- κονσόλες παιχνιδιών,
  • laptop και smartwatch,
  • πλήθος εγγράφων (φορολογικών, τραπεζικών κλπ) και
  • -2- κουτιά με -60- ναρκωτικά δισκία.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί -12- περιπτώσεις απάτης με το παράνομο κέρδος να ξεπερνά τις -154.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.



Ενημερωτικές εκδηλώσεις και διαλέξεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο


 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος ενημερωτικές εκδηλώσεις και διαλέξεις κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023 – 2024 με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Ειδικότερα, εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος πραγματοποίησαν -743- διαδραστικές, ενημερωτικές και στοχευμένες εκδηλώσεις και διαλέξεις, από τις οποίες οι -546- διά ζώσης και οι -197- εξ αποστάσεως σε διαφορετικές σχολικές μονάδες και φορείς.

Οι διαλέξεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο ειδικότερων – καινοτόμων δράσεων που αναπτύσσει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας μέσω της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών, για τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, τους κινδύνους που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

Τις διαλέξεις παρακολούθησαν περίπου 100.000 μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, σπουδαστές, επαγγελματίες και όσοι επιθυμούσαν να ενημερωθούν για τους κανόνες ασφαλούς πλοήγησης, τους κινδύνους και τις απειλές του διαδικτύου, αλλά και τις σύγχρονες μορφές του κυβερνοεγκλήματος και την προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα.

Τονίζεται ότι, ενημερωτικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν και σε νησιωτικές περιοχές της επικράτειας, όπως Σίφνο, Σχοινούσα, Αστυπάλαια, Αμοργό, σε απομακρυσμένες περιοχές της Κρήτης, καθώς και σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς απόδημου ελληνισμού στην Νυρεμβέργη από εξειδικευμένα στελέχη των ανωτέρω Υπηρεσιών.



Οι θεματολογίες διαφοροποιήθηκαν ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα του κοινού και αφορούσαν:

  • την πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες,
  • τις παγίδες που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης,
  • το διαδικτυακό σεξουαλικό εξαναγκασμό και εκβιασμό,
  • το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού,
  • τα διαδικτυακά παιχνίδια και τον εθισμό στο διαδίκτυο,
  • τις διαδικτυακές απάτες και τρόπους προστασίας και
  • τις δυνατότητες επικοινωνίας, αναφοράς, υποβολής καταγγελίας σε περιπτώσεις διαπίστωσης ποινικών αδικημάτων που διαπράχθηκαν μέσω διαδικτύου ή με τη χρήση αυτού.

Στις ενημερωτικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν διαμοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια σε διαφορετικές θεματικές ενότητες για την παροχή συμβουλών για ασφαλέστερη πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Τα φυλλάδια αυτά ανανεώνονται συνεχώς ανάλογα με τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυβερνοέγκλημα και αναρτώνται στις ιστοσελίδες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Επίσης, στους μαθητές ηλικίας 4-10 ετών διαμοιράστηκαν:

  • Το Παραμύθι με τίτλο «Ο Σίφης ο Ποντικός & το Διαδίκτυο» το οποίο συνέγραψε η κα Κάρμεν Ρουγγέρη σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στόχος του βιβλίου είναι να αποδώσει με εύσχημο και βιωματικό τρόπο τα περιστατικά που χειριζόμαστε καθημερινά και να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν τους κινδύνους του διαδικτύου
  • Το βιβλίο δραστηριοτήτων που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία “PLAYMOBIL HELLAS” με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Επιπλέον, τον Φεβρουάριο του 2024, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης, διοργανώθηκαν διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 6 και 7 Φεβρουαρίου 2024 (Σχετ. το από 08-02-2024 Δελτίο Τύπου).

Αναλυτικότερα, στις 6 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκαν παράλληλες ενημερώσεις σε -10- σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Πειραιά και ενημέρωση στο Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης στην αίθουσα του Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων (DT&S).

Επίσης, στις 7 Φεβρουαρίου 2024 σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με θέμα «Ψηφιακές προκλήσεις των νέων της σημερινής εποχής», με κοινό εκπαιδευτικούς και ειδικούς ψυχικής υγείας, ενώ ανάλογη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων με θέμα «Ασφάλεια και Διαδίκτυο», με κοινό εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά οι σχολικές μονάδες όπου πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές δράσεις και διαλέξεις εμφαίνονται εδώ.

Υπενθυμίζεται ότι, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR
  • Μέσω του gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD


Ο Βελόπουλος διέγραψε τον βουλευτή Επικρατείας Παύλο Σαράκη - Η απάντηση του βουλευτή


 

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση «έπειτα από ομόφωνη (πλην του κ. Σαράκη) απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ελληνικής Λύσης, ο βουλευτής Επικρατείας κ. Παύλος Σαράκης τίθεται εκτός της ΚΟ του κόμματος. Στην Ελληνική Λύση δεν συγχωρούνται η αλαζονεία, η αχαριστία, η αμετροέπεια, και η υποτιμητική συμπεριφορά έναντι συναδέλφων».

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες σε ανακοίνωση του ο Παύλος Σαράκης, έλεγε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα ανάμεσα στον ίδιο και τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Βελόπουλο. Μάλιστα, έκανε λόγο για μεθοδευμένο σχέδιο δολοφονίας του χαρακτήρα του ενώ καταλήγοντας σημείωσε: «συνεχίζουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι τον αγώνα μας για να κάνουμε υπερήφανους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παύλου Σαράκη

«Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται μεθοδευμένο σχέδιο «δολοφονίας του χαρακτήρα μου». Δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου αναφέρουν ότι εκπορεύεται από κύκλους του κόμματος, του οποίου τυγχάνω Βουλευτής.

Ως όφειλα συναντήθηκα με τον Πρόεδρο του κόμματος, κ. Κυριάκο Βελόπουλο και την Αντιπρόεδρο του κόμματος, κ. Δήμητρα Κρητικού, προκειμένου να αποσαφηνιστούν γεγονότα που δηλητηριάζουν τους ψηφοφόρους μας. Με διαβεβαίωσαν ότι τυγχάνω της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης τους, θεωρώντας τα δημοσιεύματα ανυπόστατα και κακόβουλα, ισχυρισμό που διατυπώθηκε και σε επίσημη ανακοίνωση του κόμματος, με Δελτίο Τύπου. Κατόπιν τούτων, αναστέλλω την οποιαδήποτε νομική ενέργεια για την προάσπιση της τιμής και της υπόληψής μου ως πολίτης, Δικηγόρος και Βουλευτής. Παράλληλα, διαβεβαιώνω τους εμπνευστές και τους πρόθυμους εκτελεστές του σχεδίου «δολοφονίας του χαρακτήρα μου» ότι, ούτε ατιμώρητοι θα μείνουν, ούτε θα συγχωρεθούν. Συνεχίζουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι τον αγώνα μας για να κάνουμε υπερήφανους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες».

Η κρίση στις σχέσεις Βελόπουλου-Σαράκη φαίνεται πως προϋπήρχε εδώ και καιρό, με τον βουλευτή να αποδοκιμάζει δημόσια τις επιλογές της ηγεσίας και να ανεβάζει τον πήχη για τις ευρωεκλογές σε διψήφιο ποσοστό.

Η δήλωση Σαράκη μετά την διαγραφή του :

«Η ταπεινή καταγωγή μου, η προσωπική και επαγγελματική μου πορεία ως αυτοδημιούργητος, η προσωπικότητά μου, δεν επιτρέπουν να είμαι ούτε αλαζόνας, ούτε αμετροεπής, ούτε αχάριστος, ούτε να υποτιμώ τους άλλους. Και πάνω απ’ όλα, εγώ δεν είμαι ούτε συκοφάντης, ούτε λασπολόγος. Οι αξίες μου, οι απόψεις μου, είναι αδιαπραγμάτευτες και δεν υποτάσσονται. Υπερήφανα, ελεύθερος και ασυμβίβαστος θα συνεχίσω να υπηρετώ τις ιδέες μου. Ο καθένας μας κρίνεται και αξιολογείται» αναφέρει στη δήλωσή του ο ανεξάρτητος βουλευτής.




Εξαρθρώθηκαν 4 εγκληματικές ομάδες - Μεταξύ άλλων, εκβίαζαν ιδιοκτήτες αγροτικών περιοχών

 


Από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, εξαρθρώθηκαν 4 εγκληματικές ομάδες, τα μέλη της οποίας συνδέονται μεταξύ τους με οικογενειακούς δεσμούς και ενέχονται σε εκβιάσεις ιδιοκτητών αγροτικών περιοχών, πρόκληση σωματικών βλαβών, φθορές ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες σήμερα (18.06.2024) συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που οργανώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, ενώ συμμετείχαν, επίσης, αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου, των Τμημάτων Τροχαίας Χανίων και Ηρακλείου, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Χανίων, Ρεθύμνης και Ηρακλείου και του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες και ποιμνιοστάσια, των μελών των εγκληματικών ομάδων, συνελήφθησαν -16- ημεδαποί και σε βάρος τους καθώς και σε βάρος ακόμη τριών -6- ημεδαπών (μεταξύ των οποίων και -2- ανήλικοι) σχηματίσθηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, πρόκληση σωματικών βλαβών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά των υπαλλήλων και για παράβαση των νόμου για τα όπλα, καθώς και για παραβάσεις της Αστυνομικής Διάταξης περί Ζωοκλοπής.

Ειδικότερα, έπειτα από πολύμηνη συστηματική έρευνα και αξιοποίηση του συλληφθέντος προανακριτικού υλικού διακριβώθηκε ότι οι εγκληματικές οργανώσεις δραστηριοποιούνταν συντονισμένα και συγκροτημένα τουλάχιστον από το 2019 σε περιοχές των Δήμων Κισσάμου Σελίνου-Κανδάνου και Πλατανιά.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη των ομάδων ενεργώντας μεθοδικά επέβαλαν ένα καθεστώς τρομοκρατίας, με χρήση βίας, απειλών, σωματικών βλαβών, χρήση πυροβόλων όπλων και λοιπών εγκληματικών πράξεων με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος το οποίο επιτύγχαναν με την καταπάτηση αγροτεμαχίων για τα οποία ουδεμία νόμιμη αξίωση είχαν και την οικονομική εκμετάλλευση μέσω της ανεξέλεγκτης βόσκησης των ποιμνίων τους (χωρίς την καταβολή αντιτίμου).

Η υπολογιζόμενη οικονομική ζημιά που είχαν προκαλέσει υπερβαίνει το 1.565.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης εξιχνιάστηκαν, επίσης, μία περίπτωση ληστείας σε βάρος αλλοδαπού την 03.02.2024 σε περιοχή του Δήμου Χανίων και μία πρόκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος ημεδαπού την 13.04.2024 σε περιοχή του Δήμου Κισάμου.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν 200 ανεπιτήρητα προβατοειδή, ενώ εντοπίσθηκαν 14 ζώα συντροφιάς (σκύλοι) για τα οποία δεν τηρούνταν από τους ιδιοκτήτες τους οι προβλεπόμενοι κανόνες ευζωίας και βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 31.600 ευρώ.

Επιπροσθέτως, εξιχνιάσθηκε περίπτωση θανάτωσης σκύλου την 02.05.2024 σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου για την οποία επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ.

Επίσης, σε συνεργασία με τη ΔΕΔΔΗΕ Χανίων εκτελέστηκαν εκκρεμείς εντολές διακοπής ρευματοδότησης σε συνολικά επτά παροχές υπό στοιχεία δραστών.

Τέλος, ακινητοποιήθηκαν -12- Ι.Χ.Φ αυτοκίνητα, βεβαιώθηκαν -24- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους -2.580- ευρώ.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης.



Μπράβο στον ΠΑΟΚ: Αναλαμβάνει τα έξοδα προκειμένου ο μικρός Γιαννάκης να σταθεί στα πόδια του

 



Μία κίνηση του ΠΑΟΚ άξια συγχαρητηρίων είδε το φως της δημοσιότητας μέσα από το gazzetta.gr.

Ο Γιάννης Παπαστεφανάκης, το μικρό αγόρι από την Άμφισσα που έχει γίνει ο αγαπημένος φίλαθλος όλης της Ελλάδας, πρόσφατα είχε αποκαλύψει ότι ένα από τα μεγάλα του όνειρα ήταν να σταθεί όρθιος στα πόδια του μέσα στο δεύτερο σπίτι του, την Τουμπα.

Κι ο Δικέφαλος αποφάσισε να τον βοηθήσει να το κάνει πραγματικότητα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν ο ΠΑΟΚ αναλαμβάνει και ξεκινάει την μεγάλη προσπάθεια για να γίνει πραγματικότητα και το άλλο, το πολύ μεγάλο όνειρο του Γιαννάκη. Η οικογένεια μετακομίζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, οι φυσιοθεραπείες αρχίζουν από το team του ΠΑΟΚ και πολύ σύντομα θα αναχωρήσει για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Εκεί θα γίνουν όλα! Εκεί θα αναλάβουν οι ειδικοί ώστε ο Γιάννης να σηκωθεί, να περπατήσει μόνος και να επιστρέψει στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη και στην αγαπημένη του Τούμπα που θα τα καταφέρει να μπει όρθιος».



Φλωρίδης :«Εγώ νόμιζα ότι άνδρας είναι αυτός που σέβεται τη γυναίκα, τις γυναίκες, τους συνανθρώπους του»

 



«Σήμερα ακούσαμε έναν εξαιρετικά πρωτότυπο ορισμό του τι είναι άνδρας, ανδρισμός» σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, μετά τη δήλωση του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια που μιλώντας για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με δράστη τον Απόστολο Λύτρα, υποστήριξε οτι η «ποινική δίωξη που ασκήθηκε ήταν υπερβολική. Απαράδεκτη ενέργεια σε κάθε περίπτωση ο ξυλοδαρμός, έχει ανδρικά χαρακτηριστικά ο Αποστόλης». Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, τόνισε ότι δεν υπάρχει τίποτα αντρικό στην κακοποίηση για να του απαντήσει ο δικηγόρος ως εξής: «Σοκαρίστηκα και μόνο γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης, του οποίου είναι γνωστές οι επιλογές του και που δεν έχει ξεκαθαρίσει δημοσίως ενώ θα έπρεπε, εάν στο γάμο του αυτός είναι γυναίκα ή άνδρας ή ο Τάιλερ, τοποθετείται για το τι είναι αντρική συμπεριφορά».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τοποθετήθηκε πάνω στην  άποψη Κούγια, και τόνισε τα εξής: 

«Ότι άνδρας και ανδρισμός είναι να σκοτώσεις στο ξύλο μια γυναίκα και να ζητήσεις συγνώμη μετά, αφού μπορεί να πας φυλακή, δηλαδή. Εγώ νόμιζα ότι άνδρας είναι αυτός που σέβεται τη γυναίκα, τις γυναίκες, τους συνανθρώπους του. Ότι ο αληθινός άνδρας είναι αυτός. Σήμερα ακούσαμε αυτόν τον κενοφανή ορισμό, που δείχνει βέβαια και άλλα πράγματα. Μένω σε αυτό το σχόλιο».

Για την ενδοοικογενειακή βία και στον νόμο που έφερε και χάριν του οποίου επισπεύστηκαν οι διαδικασίες για τη σύλληψη Λύτρα δήλωσε: 

«Δεν μπορούμε να λέμε λόγια συμπάθειας σε μια κοινωνία που ζητά βοήθεια».

Τόνισε ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί πλέγμα διατάξεων που θα ενισχύσει το υφιστάμενο πλαίσιο για την ενδοοικογενειακή βία κι επισήμανε ότι είναι διαρκής ο αγώνας για την αντιμετώπισή της.

«Όταν πέρυσι το καλοκαίρι ξεκίνησε αυτή η κυβέρνηση, η αγωνία που είχαμε στο τομέα το δικό μας ήταν πως μπορούμε να απαντήσουμε σε ένα γενικευμένο αίσθημα ατιμωρησίας που υπάρχει στη χώρα και μια αίσθηση ανομίας, δηλαδή μια αίσθηση ότι ό,τι και να κάνω, όποιο νόμο και να παράγω, οι συνέπειες είναι από ανύπαρκτες έως ελάχιστες.

Γιατί όταν μια κοινωνία ζητά προστασία από μια κυβέρνηση, η κυβέρνηση δεν μπορεί να της λέει λόγια συμπάθειας. Ναι, η κυβέρνηση δρα έτσι. Μιλώντας εισηγούμενος στον πρωθυπουργό την καινούργια αντίληψη για τους ποινικούς κώδικες, είπαμε ότι πρέπει, μετά από πολλές δεκαετίες που κοιτάξαμε τα δικαιώματα των εγκληματιών, να δούμε λίγο και τα δικαιώματα των θυμάτων. Ας δούμε λίγο την ανάγκη της κοινωνίας να προστατευτεί αποτελεσματικά.

Και αυτό πως θα γίνει: Όχι απλά και μόνο με αυστηροποίηση κάποιων ποινών, αλλά δημιουργώντας τη βεβαιότητα σε αυτούς που θέλουν να παρανομήσουν ότι θα υπάρχουν σοβαρές συνέπειες για την παρανομία τους.

Έχουμε πει κι άλλη φορά ότι δεν είναι επιτυχημένο εκείνο το ποινικό δίκαιο, το οποίο το ποινικό σύστημα, το οποίο σε στέλνει η φυλακή, αλλά εκείνο που σου δημιουργεί τη βεβαιότητα ότι αν παρανομήσεις θα πας φυλακή» συμπλήρωσε.

«Μεταξύ των άλλων, πέρα από την προστασία που παρέχουμε στα θύματα, είναι να διευκολύνουμε έτσι ώστε αυτά τα γεγονότα να φανερώνονται και όταν ένα γεγονός φανερώνεται, ότι πρέπει να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Λοιπόν, ποιο ήταν το καινούργιο στην υπόθεση αυτή: Το καινούργιο ήταν ότι ο γιατρός, ο καθηγητής, ο δάσκαλος, η νοσηλεύτρια, ο νοσηλευτής, ο ψυχολόγος, ο ψυχίατρος που βρίσκεται μπροστά σε ένα τέτοιο περιστατικό, πρώτον οφείλει να το καταγγείλει αρμοδίως και δεύτερον ότι του δώσαμε πλήρη ασφάλεια για να το κάνει. Δηλαδή αυτή την ώρα τον έχουμε προστατεύσει. Τους προστατεύουμε από κάθε ποινική δίωξη, από κάθε αστική αποζημίωση, απαίτηση από πειθαρχικές διώξεις, από τα πάντα.

Ο αγώνας για την αντιμετώπιση αυτού του πολύ δύσκολου φαινομένου, το οποίο εξελίσσεται τώρα με τον τρόπο που εξελίσσεται, είναι διαρκής. Γι’ αυτό είπα ότι ίσως και να προλάβω κι αυτή την βδομάδα. Ίσως δηλαδή στις αρχές της άλλης θα έρθει ένα συμπληρωματικό ενισχυτικό νομοθετικό πλαίσιο στο υφιστάμενο για να μπορέσει να βάλει πολύ πιο συγκεκριμένους κανόνες σ’ αυτές τις δικαστικές ενέργειες (…) Με αυτά τα οποία θα φέρουμε τις επόμενες ημέρες θα παρέμβουμε με ένα τέτοιο τρόπο στη δικονομία, δηλαδή στον τρόπο που οργανώνεται μια ποινική διαδικασία, έτσι ώστε και η προστασία να είναι αποτελεσματικότερη, και ο δικαστής να κινείται με πολύ συγκεκριμένο τρόπο».

Για την κριτική που ασκήθηκε από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, που ουσιαστικά αφορά στο ότι η ανεξαρτησία του δικαστή δεν μπορεί να υπόκειται στις διακυμάνσεις, στις επιταγές της κοινής γνώμης, μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Η παραγγελία της εισαγγελέως λέει ότι εδώ είχαμε μια βάναυση κακοποίηση, μια ομολογημένη κακουργηματική πράξη. Οι δικαστές ελέγχονται αποκλειστικά και μόνο από τις ηγεσίες των ανωτάτων δικαστηρίων, δηλαδή από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο. Δεν μπορεί να τους ελέγξει άλλος».

Για τις υποθέσεις που δεν φτάνουν στη Δικαιοσύνη, γιατί ένα σύστημα διαφθοράς μπορεί να τις καλύπτει, ο κ. Φλωρίδης σημείωσε: «Δεν αυστηροποιήσαμε καμία ποινή. Προστατεύσαμε αυτούς τους ανθρώπους, τους επιστήμονες, οι οποίοι θα καταγγείλουν τώρα, χωρίς να αισθάνονται κανέναν απολύτως κίνδυνο, από κανένα κύκλωμα. Καταγγέλλεις. Είσαι προστατευμένος ποινικά, είσαι προστατευμένος αστικά, είσαι προστατευμένος πειθαρχικά. Είσαι προστατευμένος από τα πάντα».





Οι δύο δικτάτορες Πούτιν και Κιμ «μαλώνουν» για το ποιος θα μπει πρώτος στη λιμουζίνα

 



Κρυφά και κυνηγημένος ο καταζητούμενος δικτάτορας της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, έφτασε νύχτα στην Βόρεια Κορέα.

Τον καταζητούμενο δικτάτορα Πούτιν υποδέχτηκε ο επίσης δικτάτορας Κιμ Γιονγκ Ουν, παρά την προχωρημένη, ασυνήθιστη ώρα, και με όλες τις τιμές.

Οι κάμερες έπιασαν τους δύο δικτάτορες να «μαλώνουν» ποιος από τους δύο θα μπει πρώτος, παραχορώντας ο ένας τη θέση του στον άλλο.

Σήκωναν τα χέρια τους δείχνοντας προς τη λιμουζίνα, προέτρεπαν ο ένας τον άλλο να μπει, αλλά χωρίς να αλλάζουν θέση. Τελικά ο Πούτιν ήταν αυτός που έδωσε τέλος στη μικρή διαμάχη και μπήκε πρώτος.



Βρετανός μεγιστάνας του πετρελαίου σκότωσε τη σύζυγό του και μετά αυτοκτόνησε


 


Αδιανόητη υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στην Άγκυρα με Βρετανό μεγιστάνα του πετρελαίου να σκοτώνει τη 40χρονη Τσέχα πρώην παρουσιάστρια, τραγουδίστρια και ηθοποιό, σύζυγό του, στο σπίτι τους, και στη συνέχεια να αυτοκτονεί.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Daily Mail, ο ιδιοκτήτης και διευθυντής της εταιρείας πετρελαίου ASG Inspection, Ντέιβιντ Τόμας Μπλιθ, σκότωσε τη γυναίκα του, Βικτώρια Βέρα, στο σπίτι τους στην πρωτεύουσα της Τουρκίας. Το έγκλημα έγινε την Τρίτη 11 Ιουνίου και στη συνέχεια έβαλε τέλος και στη δική του ζωή.

Το έγκλημα φαίνεται πως σημειώθηκε ύστερα από έντονη λογομαχία και με ακραία έκφραση ζήλειας για τα μηνύματα που είχε λάβει η γυναίκα στο κινητό της τηλέφωνο. Το ανατριχιαστικό της υπόθεσης είναι πως η συζυγοκτονία έγινε ενώ τα τρία παιδιά του ζευγαριού, ηλικίας τριών, τεσσάρων και 14 ετών βρίσκονταν στο σπίτι. Αυτή τη στιγμή την επιμέλειά τους έχουν αναλάβει συγγενείς της μητέρας που ταξίδεψαν στην Τουρκία μετά το φρικτό συμβάν. 

Το θύμα ήταν κωμικός και παρουσίαζε το «Morning Show» στο Europe 2 μαζί με τον Τσέχο παρουσιαστή Λέος Μάρες.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2014 και έζησε στην Πράγα για αρκετά χρόνια προτού μετακομίσει στην Τουρκία αφού η δουλειά του Μπλιθ τον οδήγησε στη Μέση Ανατολή.

Η Βικτώρια Βέρα γεννήθηκε στη Νότια Αφρική και μετακόμισε στην Τσεχία σε νεαρή ηλικία με την οικογένειά της. Σπούδασε μουσική στο πανεπιστήμιο και έγινε διάσημη μετά την κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ το 2004.

Η παρουσιάστρια είχε αφιερώσει μεγάλο μέρος του χρόνου της σε φιλανθρωπικό έργο, δουλεύοντας στην τσεχική οργάνωση «Velvet Smile», η οποία βοηθά στη «βελτίωση της ποιότητας ζωής για οικογένειες ασθενών και παιδιών με αναπηρία και θύματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης», σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα της.


Πηγή



Νέος πρόεδρος με 76% ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος στον ΣΕΒ

 



Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος είναι ο νέος Πρόεδρος του ΣΕΒ.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα ο κ. Θεοδωρόπουλος έλαβε 424 ψήφους, που αντιστοιχεί σε 76%, έναντι 133 της αντιπάλου του κ. Ιουλίας Τσέτη.

Ο νέος Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εκλογή μου στη θέση του Προέδρου του ΣΕΒ αποτελεί για εμένα μια πολύ μεγάλη τιμή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη που μου εμπιστεύτηκαν τη συνέχιση του έργου του Συνδέσμου μας. Επί 21 χρόνια υπηρετώ τον ΣΕΒ ως ενεργό μέλος στο ΔΣ, και πλέον, από τη θέση του Προέδρου, αισθάνομαι ακόμα μεγαλύτερη την ευθύνη να συνεχίσουμε την πολύ επιτυχημένη πορεία του Συνδέσμου μας. Δεσμεύομαι, μαζί με τα νεοκλεγέντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μας, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, προς όφελος των εργαζομένων, των επιχειρήσεων, των μελών μας και της ελληνικής οικονομίας συνολικά».

Τον κ. Θεοδωρόπουλο θα πλαισιώσουν στο νέο ΔΣ ως αντιπρόεδροι ο κ. Ευτύχης Βασιλάκης της Aegean Airlines, ο κ. Ανδρέας Σιάμισιης από την Helleniq Energy και η κυρία Ράνια Αικατερινάρη από την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ. Σημειώνεται ότι ο κ. Θεοδωρόπουλος έχει διαμηνύσει πως εφόσον εκλεγεί στην προεδρία του Δ.Σ. θα προτείνει την κυρία Αικατερινάρη για να αναλάβει τη θέση της προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής που θα συγκροτηθεί με απόφαση του Δ.Σ. Η Εκτελεστική Επιτροπή έχει γνωμοδοτικό ρόλο σε όλα τα θέματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στο νέο ΔΣ τη θέση της Γενικής Γραμματέως θα έχει η κυρία Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου από τον Ομιλο ΤΙΤΑΝ, αδελφή του απερχόμενου προέδρου, κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλου. Επίσης, ως μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του ταμία του Δ.Σ. εκλέχθηκε ο κ. Μάρκος Βερέμης από την Upstream.

Εντονη ήταν η μάχη και για την εκλογή των απλών μελών του Δ.Σ., καθώς οι υποψηφιότητες για τις 14 αιρετές θέσεις είχαν φθάσει τις 24. Σημειωτέον, υπάρχουν άλλες πέντε θέσεις στο Δ.Σ. που καλύπτουν πάγια οι πρόεδροι των περιφερειακών Συνδέσμων (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας).

Ως απλά μέλη εκλέχθηκαν στο νέο ΔΣ

Πέγκυ Αντωνάκου (Γκουγκλ Ελλάς Εφαρμογές Διαδικτύου),

Καλλίνικος Καλλίνικος (Goldair Cargo),

Νάγια Καλογεράκη (Coca Cola 3E / Coca Cola HBC),

Γιάννης Καραγιάννης (Olympia Group),

Νίκος Καυκάς (Καυκάς Β.),

Πάνος Κυριακόπουλος (Χρυσός Οδηγός),

Φιλίππα Μιχάλη (NN),

Αριστοτέλης Παντελιάδης (ΜΕΤΡΟ),

Γιώργος Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ),

Κυριάκος Σαμπατακάκης (Accenture),

Μενέλαος Τασόπουλος (Παπουτσάνης),

Θεόδωρος Τρύφων (ELPEN),

Ευάγγελος Χρυσάφης (METLEN Energy & Metals / Μυτιληναίος),

Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank).


Στο νέο ΔΣ δεν κατάφεραν να εκλεγούν οι:


Κώστας Βαμβακάς (VK Premium),

Δημήτρης Γιαννακόπουλος (ΒΙΑΝΕΞ),

Πάρης Γραβουνιώτης (Χαρτοποιία Κομοτηνής),

Ματίνα Κοίλιαρη (SABO),

Εφη Κουτσουρέλη (Quest Συμμετοχών),

Πέτρος Μαντάς (ΠΑΣΕΒΙΠΕ),

Κωνσταντίνος Νεμπής (ΟΤΕ),

Λάμπρος Παπακωνσταντίνου (Ideal Holdings),

Μαρία Πασχαλίδου (Grantex),

Δημήτρης Σαμαράς (Σαμαράς & Συνεργάτες – Σύμβουλοι Μηχανικοί)


Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, ο κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος δήλωσε:

«Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δόθηκε να υπηρετήσω τον ΣΕΒ από τη θέση του Προέδρου.

Σήμερα ο ΣΕΒ είναι μεγαλύτερος και πιο δυνατός. Έχει περισσότερα μέλη, περισσότερους τομείς δράσεις και μεγαλύτερο αποτύπωμα σε κρίσιμες διαστάσεις της οικονομικής ζωής. Ο ΣΕΒ είναι στον πυρήνα του ένας ανεξάρτητος, ανοιχτός, πολυσυλλεκτικός οργανισμός, με διαρκή ανανέωση προσώπων και ιδεών. Εύχομαι στο νεοεκλεγέν ΔΣ να συνεχίσει τη σταθερά ανοδική πορεία του Συνδέσμου μας, στο πολύπλοκο και συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον».





Επιτάχυνση διαδικασιών προσλήψεων στο Δημόσιο

 


Ο κόσμος το έχει τούμπανο ότι το ΑΣΕΠ δεν λειτουργεί, καίει κάρβουνο και κανένας δεν γνωρίζει πόσους υπαλλήλους έχει και εάν εργάζονται στα σοβαρά όσοι είναι εκεί μέσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος και η υφυπουργός Εσωτερικών Παρασκευή Χαραλαμπογιάννη παρουσίασαν προτάσεις για την απλοποίηση των διαδικασιών που προβλέπονται για τις νέες αιτήσεις που εξετάζονται από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).

Συζητήθηκε η ψηφιοποίηση των διαδικασιών που ακολουθούνται σήμερα, με σκοπό τον ταχύτερο έλεγχο των αιτήσεων μέσω της άντλησης δεδομένων από υπηρεσίες όπως το Ptyxia.gov.gr και το Taxisnet. Με τον τρόπο αυτόν, τα πιστοποιημένα προσόντα των υποψηφίων θα επικαιροποιούνται άμεσα, περιορίζοντας έτσι τους ελέγχους που γίνονται από το ΑΣΕΠ και συμβάλλοντας στη μείωση του χρόνου εξέτασης των αιτήσεων.

Επιπλέον, συζητήθηκε η ανάπτυξη της διαλειτουργικότητας του ΑΣΕΠ με κρατικούς φορείς που εμπλέκονται στις διαδικασίες πρόσληψης στον δημόσιο τομέα, ώστε να αντιμετωπιστούν περιττά γραφειοκρατικά εμπόδια που σήμερα καθυστερούν την πλήρωση θέσεων και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το κύρος του ΑΣΕΠ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι υπουργοί Επικρατείας Μάκης Βορίδης και Ακης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης και ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Στέλιος Κουτνατζής.