Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024

Απειλεί με βομβαρδισμούς ο καταζητούμενος Ρώσος δικτάτορας την Ουκρανία

 



Ο καταζητούμενος Ρώσος δικτάτορας Βλαντίμιρ Πούτιν, θα «εντείνει» τις επιθέσεις στην Ουκρανία ως απάντηση στον βομβαρδισμό από τον ουκρανικό στρατό της ρωσικής πόλης Μπέλγκοροντ.

«Θα εντείνουμε τους βομβαρδισμούς, κανένα έγκλημα εναντίον αμάχων δεν θα μείνει ατιμώρητο, αυτό είναι βέβαιο», δήλωσε ο εγκληματίας πολέμου και καταζητούμενος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε σε στρατιωτικό νοσοκομείο, διευκρινίζοντας ότι τα στρατιωτικά πλήγματα θα έχουν στόχο «στρατιωτικές εγκαταστάσεις».

Εικοσιτέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 100 περίπου τραυματίστηκαν στην ουκρανική επίθεση το Σάββατο εναντίον του Μπέλγκοροντ, που βρίσκεται κοντά στα ρωσοουκρανικά σύνορα.

«Βομβαρδίζουμε με όπλα ακριβείας τοποθεσίες λήψης αποφάσεων, τοποθεσίες όπου συγκεντρώνονται στρατιώτες και μισθοφόροι, και άλλα κέντρα τέτοιου τύπου, κυρίως στρατιωτικές εγκαταστάσεις (...) Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», ανέφερε και καλά ο Ρώσος δικτάτορας που είναι υπεύθυνος για σφαγές Ουκρανών αμάχων.

Χαρακτηρίζοντας «τρομοκρατική ενέργεια» την επίθεση στο Μπέλγκοροντ, ο ίδιος κατηγόρησε τις ουκρανικές δυνάμεις ότι βομβάρδισαν «το κέντρο της πόλης, όπου οι άνθρωποι έκαναν τη βόλτα τους πριν από τη Πρωτοχρονιά.

Ο δικτάτορας Πούτιν υποστήριξε ότι «η Ουκρανία δεν είναι εχθρός» από μόνη της και κατηγόρησε τη Δύση ότι χρησιμοποιεί το Κίεβο για να «λύσει τα δικά της προβλήματα» με τη Ρωσία.

Ο Ρώσος πρόεδρος εκτίμησε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πλέον τη «στρατηγική πρωτοβουλία» στο ουκρανικό μέτωπο, όπου κερδίζουν εδάφη μετά την αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης.

Ο βομβαρδισμός στο Μπέλγκοροντ ακολούθησε ένα σφοδρότατο κύμα ρωσικών βομβαρδισμών σε ουρανικές πόλεις την Παρασκευή, που άφησαν περίπου 40 αμάχους νεκρούς.

Το Κίεβο ανακοίνωσε σήμερα ότι η χώρα δέχθηκε έναν αριθμό «ρεκόρ» επιθέσεων με 90 ρωσικά drones χθες παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με τους περισσότερους βομβαρδισμούς να είχαν στόχο το Λβιβ και την Οδησσό, σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν άνθρωπο.

Σύμφωνα με την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, 87 από τα 90 drones Shahed που εκτοξεύτηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις από τέσσερις κατευθύνσεις αναχαιτίστηκαν. «Ο εχθρός χρησιμοποίησε αριθμό ρεκόρ επιθετικών drones». Η Αεροπορία επίσης ανέφερε βομβαρδισμούς που έγιναν με τέσσερις πυραύλους S-300 στην περιοχή του Χαρκόβου και με τρεις πυραύλους Kh-31 και έναν Kh-59 που είχαν στόχο τις περιοχές Χερσώνα και Ζαπορίζια.

Στο Λβιβ, οι βομβαρδισμοί κατέστρεψαν ένα πανεπιστήμιο και ένα μουσείο.

Στην επαρχία της Οδησσού, ένα άτομο σκοτώθηκε και οκτώ τραυματίστηκαν στο τελευταίο αυτό κύμα ρωσικών επιθέσων, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Στο Χμελνίτσκι, ένα παιδί τραυματίστηκε.

Μια γυναίκα σκοτώθηκε επίσης από ρωσικούς βομβαρδισμούς στην επαρχία της Χερσώνας σήμερα, δήλωσε ο περιφερειάρχης Ολεξάντρ Προκούντιν.




Με τρία αυτόφωρα για ενδοοικογενειακή βία το «ποδαρικό» του 2024

 


Με τρία αυτόφωρα για ενδοοικογενειακή βία και τέσσερις συλληφθέντες, κάνει «ποδαρικό» το 2024 στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, ο τέσσερις συλληφθέντες, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, έκαναν αλλαγή του χρόνου στα κρατητήρια, και σήμερα, 1η ημέρα του χρόνου, θα οδηγηθούν ενώπιον των δικαστικών Αρχών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στο ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας η εισαγγελική λειτουργός διέταξε να κρατηθούν τόσο ο άνδρας, όσο και η γυναίκα, αφού αντάλλαξαν μηνύσεις και κατηγορίες μεταξύ τους.

Μάλιστα, η εμπλοκή του άνδρα στο εν λόγω περιστατικό έχει προκαλέσει έκπληξη καθώς, κατά πληροφορίες, είναι υπάλληλος σε κατάστημα κράτησης.

Στις άλλες δύο περιπτώσεις συνελήφθησαν και κρατούνται οι άνδρες σύντροφοι, ο μεν πρώτος γιατί απείλησε και εξύβρισε τη συμβία του, ο δεύτερος γιατί φέρεται να την έσπρωξε και να έπεσε, με αποτέλεσμα να χτυπήσει.




Μητσοτάκης - Τασούλας ήπιαν τον πρώτο καφέ της χρονιάς στο Κολωνάκι και συνομίλησαν με κόσμο

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, αμέσως μετά την Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών είχαν μαζί τον πρώτο, καθιερωμένο, πλέον, καφέ της χρονιάς.





Οι δυο τους μετά την Δοξολογία, κατευθύνθηκαν σε κεντρικό καφέ της πλατείας Κολωνακίου και στη συνέχεια μετέβησαν πεζή προς το Προεδρικό Μέγαρο για την υποβολή ευχών στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου.

Συνομίλησαν με πολίτες και ευχήθηκαν για το νέο έτος ενώ τις ευχές τους έδωσαν και στους άνδρες και τις γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας που βρίσκονταν στη βάρδιά τους.






Άγριος ξυλοδαρμός του ηθοποιού από μηχανόβιους στο Λος Άντζελες

 


Ο ηθοποιός της δημοφιλούς σειράς «Beverly Hills 90210», Ίαν Ζίρινγκ έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από συμμορία με μηχανόβιους στο Λος Άντζελες, την Κυριακή.

Σε ένα βίντεο που εξασφάλισε το ΤΜΖ, δύο άνδρες με μηχανάκια φαίνονται να βρίσκονται σταματημένοι μπροστά από το αυτοκίνητο του ηθοποιού, στη λεωφόρο Hollywood Blvd.

Ξαφνικά, εκείνος στρέφεται σε έναν από τους δύο άνδρες και τον χτυπά στο πρόσωπο. Χωρίς καμία καθυστέρηση, άλλοι περαστικοί προσπαθούν να σταματήσουν τον ηθοποιό, με εκείνον να τρέχει, ενώ οι δύο άνδρες τον κυνηγούν.

Ο ένας από τους δύο κατάφερε να τον σταματήσει για λίγο, με τους δυο τους να ανταλλάζουν γροθιές. Τελικά, το βίντεο δείχνει τον ηθοποιό να ξεφεύγει.

Όπως αναφέρουν πηγές, αμέσως μετά, κατευθύνθηκε στο αυτοκίνητό του κι αποχώρησε από το σημείο. Δεν κλήθηκε αστυνομία.

Δεν είναι σαφές τι τον ώθησε να χτυπήσει τον άνδρα. Σύμφωνα με την πηγή του TMZ, λέγεται πως ο Ζίρινγκ νευρίασε με τον μηχανόβιο, καθώς προηγουμένως είχε γρατζουνίσει το αυτοκίνητό του.




Μεγάλος σεισμός στην Ιαπωνία - Μετασεισμοί και τσουνάμι ανησυχούν τους κατοίκους

 



Ισχυρός σεισμός έπληξε την κεντρική Ιαπωνία σήμερα, με αποτέλεσμα να εκδοθούν προειδοποιήσεις στους κατοίκους να εκκενώσουν ορισμένες περιοχές στις δυτικές ακτές της και να προκληθούν διακοπές ηλεκτροδότησης σε χιλιάδες νοικοκυριά και προβλήματα σε πτήσεις και σιδηροδρομικά δρομολόγια στην επηρεαζόμενη περιοχή.

Ο σεισμός, αρχικά εκτιμώμενου μεγέθους 7,6 βαθμών, προκάλεσε κύματα ύψους περίπου ενός μέτρου κατά μήκος τμημάτων της Θάλασσας της Ιαπωνίας με ένα κύμα μεγαλύτερου ύψους να αναμένεται, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση NHK.

Μοναδική εμπειρία η επίσημη προειδοποίηση για το σεισμό, που έφθασε σε όλα τα κινητά, σε δημόσιο χώρο, 1 λεπτό πριν την άφιξη των σεισμικών κυμάτων.

Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (JMA) έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για τσουνάμι για τις παραλιακές νομαρχίες Ισικάουα, Νιιγκάτα και Τογιάμα. Είναι η πρώτη φορά που εκδίδονται σημαντικές προειδοποιήσεις από τον σεισμό και το τσουνάμι που έπληξε τον Μάρτιο του 2011 τη βορειοανατολική Ιαπωνία. Συνολικά 21 σεισμικές δονήσεις μεγέθους ίσου ή μεγαλύτερου των 4 βαθμών έπληξαν την κεντρική Ιαπωνία σε διάστημα μικρότερο των 90 λεπτών, σύμφωνα με την JMA.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους λίγο μετά τον σεισμό, ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα προειδοποίησε επίσης τους κατοίκους να προετοιμαστούν για περισσότερες καταστροφές. «Οι κάτοικοι πρέπει να παραμείνουν σε επιφυλακή για ενδεχόμενους περαιτέρω σεισμούς και καλώ τον κόσμο στις περιοχές όπου αναμένονται τσουνάμι να εκκενώσουν το ταχύτερο δυνατό», είπε ο Κισίντα.

«Τρέξτε!», μια προειδοποίηση σε έντονο κίτρινο χρώμα στις τηλεοπτικές οθόνες συνιστούσε στους κατοίκους σε συγκεκριμένες περιοχές της ακτής να εγκαταλείψουν αμέσως τα σπίτια τους.

Περισσότερα από 36.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στις νομαρχίες Ισικάουα και Τογιάμα, ανέφερε η πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας Hokuriku Electric Power.

Τα δρομολόγια με τρένα υψηλής ταχύτητας στην Ισικάουα αναστάληκαν ενώ οι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών Softbank και KDDI ανέφεραν διακοπές στις τηλεφωνικές και διαδικτυακές συνδέσεις στην Ισικάουα και στη Νιιγκάτα, σύμφωνα με τους ιστοτόπους τους.

Η ιαπωνική αεροπορική εταιρία ANA έδωσε εντολή σε αεροπλάνα που κατευθύνονταν σε αεροδρόμια στην Τογιάμα και την Ισικάουα να γυρίσουν πίσω, ενώ η Japan Airlines ακύρωσε τις περισσότερες πτήσεις της προς τις περιοχές Νιιγκάτα και Ισικάουα και οι αρχές δήλωσαν πως ένα από τα αεροδρόμια της Ισικάουα έκλεισε.

Η Ρυθμιστική Αρχή Πυρηνικής Ενέργειας της Ιαπωνίας ανέφερε πως δεν έχουν επιβεβαιωθεί οποιαδήποτε προβλήματα σε πυρηνικούς σταθμούς κατά μήκος της Θάλασσας της Ιαπωνίας, περιλαμβανομένων πέντε ενεργών αντιδραστήρων στις μονάδες της Kansai Electric Power στο Όι και στην Τακαχάμα στη νομαρχία Φουκούι.

Η μονάδα της Hokuriku στη Σίκα της Ισικάουα, που ήταν πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, είχε διακόψει τη λειτουργία των δύο αντιδραστήρων της πριν από τον σεισμό για τακτική επιθεώρηση και δεν είχε επίπτωση από τον σεισμό, ανέφερε η υπηρεσία.

Ο σημερινός σεισμός σημειώθηκε στη διάρκεια μιας δημόσιας αργίας όπου εκατομμύρια Ιάπωνες επισκέπτονται παραδοσιακά ναούς για τη νέα χρονιά.

Στην Καναζάουα, έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό στην Ισικάουα, εικόνες έδειχναν ό,τι απέμεινε από την πύλη Τορίι στην είσοδο ενός σιντοϊστικού ναού καθώς ανήσυχοι πιστοί παρακολουθούσαν.