Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Σε συγκινητικό κλίμα η συνάντηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου με συγγενείς ομήρων από τους τρομοκράτες της Χαμάς

 


Μέσα σε κλίμα συγκίνησης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δέχθηκε συγγενείς ομήρων που απήγαγαν οι τρομοκράτες της Χαμάς μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

«Νομίζω ότι δεν υπάρχει πιο δύσκολη στιγμή από μια μητέρα να μην ξέρει την τύχη του παιδιού της αλλά και για τον καθέναν, έναν στενό συγγενή, οι δικοί μας άνθρωποι είναι ό,τι πιο πολύτιμο» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Η ομηρεία εκατοντάδων ανθρώπων ανάμεσα στους οποίους παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένοι, είναι ένα τραύμα για συλλογική συνείδηση ανθρωπότητας και συνιστά βέβαια ένα από τα πιο σοβαρά εγκλήματα πολέμου για το οποίο οι δράστες οφείλουν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες», πρόσθεσε.




Αναφερόμενη στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε: «Χάνονται ανθρώπινες ζωές και η ανθρώπινη ζωή έχει αξία ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή ή θρήσκευμα».

«Αυτό που προέχει όμως είναι να απελευθερωθούν άμεσα και χωρίς όρους το σύνολο των ομήρων. Θα πρέπει να ενταθεί η διεθνής πίεση στη Χαμάς ώστε να επιτρέψει την επικοινωνία των απαχθέντων και φυσικά την ασφαλή επιστροφή τους στις οικογένειες τους, στα σπίτια τους. Η Ελλάδα στηρίζει ανεπιφύλακτα υποστηρίζει κάθε διπλωματική προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση», επισήμανε.

Η κυρία Σακελλαροπούλου συνομίλησε με τη μητέρα του μητέρα του Αλμόγκ Μέιορ, που κρατείται όμηρος. Με δάκρυα στα μάτια, η γυναίκα περιέγραψε την επικοινωνία με τον γιο της λίγο μετά την εισβολή των ενόπλων της Χαμάς.

Όπως είπε, επιχείρησε να διαφύγει με τους φίλους του, ωστόσο, το αυτοκίνητό τους ανατινάχθηκε. Οι τρεις φίλοι του σκοτώθηκαν και ο ίδιος αγνοείται.



Για υποκίνηση σε τρομοκρατία συνελήφθη η Παλαιστίνια Άχεντ Ταμίμι ζητούσε τη δολοφονία των εποίκων στη Δυτική Όχθη.


 

Τη σύλληψη της 22χρονης προκλητικής Παλαιστίνιας ακτιβίστριας Άχεντ Ταμίμι ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας ο στρατός του Ισραήλ.

«Η Άχεντ Ταμίμι, ύποπτη για υποκίνηση σε βία και τρομοκρατικές δραστηριότητες, συνελήφθη στην πόλη Νάμπι Σάλεχ, κόντα στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης. Η Ταμίμι παραδόθηκε στις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας για πιο ενδελεχή ανάκριση» δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η Ταμίμι είχε γίνει γνωστή το 2018 όταν συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή επειδή χαστούκισε και κλώτσησε ισραηλινούς στρατιώτες.



Την περασμένη εβδομάδα,  η 22χρονη σε ανάρτησή της στο Instagram ζητούσε τη δολοφονία των εποίκων στη Δυτική Όχθη.

Σε ανάρτήση του ο υπουργός Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ συνεχάρη τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ για τη σύλληψη της Ταμίμι την οποία χαρακτήρισε «τρομοκράτη».




Δασκαλεμένοι οι μαθητές διαμαρτυρία μόνο για τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ και όχι για τα εγκλήματα της Χαμάς

 


Για να είχε νόημα η σημερινή διαμαρτυρία των δασκαλεμένων μαθητών θα έπρεπε να βάψουν με αίμα τα χέρια τους όπως και έκαναν στην Θεσσαλονίκη αλλά διαμαρτυρήθηκαν κακός έξω από το προξενείο των ΗΠΑ, και να διαμαρτυρηθούν έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ για τους βομβαρδισμούς, και έξω απο την πρεσβεία της Παλαιστίνης για τις θηριωδίες των τρομοκρατών της Χαμάς.

Τότε ναι μαζί τους όλοι, αλλά ποτέ για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της αριστεράς.

Επειδή όμως η αριστερίλα αυτών που διοργανώνουν τέτοιες συγκεντρώσεις είναι προκλητικά στημένες, δολοφόνοι για την αριστερά είναι μόνο οι Ισραηλίτες και οι συγκεντρώσεις της αριστεράς είναι πλυντήριο για τα εγκλήματα των τρομοκρατών της Χαμάς. 

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια οργανώνουν εκπαιδευτικοί, γονείς, φοιτητές και μαθητές διαμαρτυρόμενοι για την αντεκπαιδευτική, όπως καταγγέλλουν, πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και για την Παλαιστίνη

«Διεκδικούμε ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών μας. Παράλληλα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Παλαιστίνης απαιτώντας να μπει ένα τέλος στη σφαγή και την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί για να μην καρφωθούν ότι κάνουν μονομερώς πλάτες στους τρομοκράτες της Χαμάς.

Παράλληλα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνης, απαιτώντας να μπει ένα τέλος στη σφαγή και στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτή, αλλά η αριστεροσύνη τους δεν τους αφήνει να καταδικάσουν και τα εγκλήματα των τρομοκρατών της Χαμάς, χρησιμοποιώντας έτσι μονομερώς τα παιδιά μας και για τους αριστερούς σκοπούς τους.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, λοιπόν, κατεβαίνουν στον δρόμο:

- Για να ακουστεί ξανά η απαίτησή τους για ειρήνη και λευτεριά στην Παλαιστίνη, η εναντίωσή τους στην εμπλοκή της χώρας μας σε έναν ακόμη πόλεμο, αλλά χωρίς να καταδικάζουν τα εγκλήματα και τις θηριωδίες των τρομοκρατών της Χαμάς.

- Για να δυναμώσει η διεκδίκηση για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στα σχολεία, για να παρθούν μέτρα ελέγχων, συντήρησης, επιδιορθώσεων και εκσυγχρονισμών στα σχολικά κτίρια και υποδομές για να μη γίνει «κανένα σχολείο ένα ακόμη προδιαγεγραμμένο έγκλημα». Και να απαντήσει ο νέος υπουργός Παιδείας, που το παίζει φίλος των μαθητών, αν αυτός θα αναλάβει την ευθύνη σε τέτοια περίπτωση.

- Για να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, να γίνει ουσιαστική ενισχυτική διδασκαλία σε όσα παιδιά το έχουν ανάγκη, να μην ακυρωθούν σχολικές εκδρομές (αλλά να γίνουν με ασφάλεια και χωρίς οικονομική επιβάρυνση στις λαϊκές οικογένειες), να μην υπάρξει παγωμένο σχολείο ή σχολείο που πληρώνουν οι μαθητές και οι γονείς τους τη θέρμανσή του. Να βοηθηθούν παιδιά με οικονομικές δυσκολίες με δωρεάν σνακ/γεύμα τις ώρες του σχολείου.

- Για να είναι ακόμα μια φορά «μαθητές - φοιτητές ενωμένοι νικητές» και να μπλοκάρουν κάθε σκέψη του υπουργείου Παιδείας για ιδιωτικά πανεπιστήμια την επόμενη περίοδο, κάτι που δεν θέλει μόνο η αριστερά στην χώρα.

Στη Θεσσαλονίκη, σε συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα 6 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου, καλεί η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει ότι «οι γονείς δεν θα χαμηλώσουμε τις απαιτήσεις, δεν θα δεχτούμε τίποτα λιγότερο από τις ανάγκες των παιδιών μας» και προσθέτει ότι «δεν είναι δυνατόν να ανεχτούμε:

-Να βλέπουμε τα παιδιά μας να μη μεταφέρονται από και προς στο σχολείο.

-Να μη γίνονται σχολικές εκδρομές με ασφαλείς όρους, και να ζητάνε επιπλέον χρήματα για ασφαλή μεταφορά.

-Να παρατηρούνται, δύο μήνες μετά το άνοιγμα, κενά εκπαιδευτικών.

-Κτίρια, καθηγητές, υποδομές, βιβλία να μπαίνουν στο ζύγι κόστους - οφέλους.

-Να μην έχουν τα παιδιά μας σχολικά γεύματα».




Επτά μέτρα για τη μείωση του ενεργειακού κόστους και την εύρυθμη λειτουργία της λιανικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας


 

Επτά μέτρα για τη μείωση του ενεργειακού κόστους και την εύρυθμη λειτουργία της λιανικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας ανακοίνωσε η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ). Πιο συγκεκριμένα, στα επτά μέτρα συμπεριλαμβάνονται τα εξής:

1. Νέα τιμολόγια ρεύματος στη χαμηλή τάση. Εισάγονται νέα τιμολόγια για καταναλωτές, οικιακούς και μη. Οι προμηθευτές, το αργότερο την 1η Δεκεμβρίου του 2023, οφείλουν να ενημερώσουν για τα νέα τιμολόγια που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2024. Οι καταναλωτές θα μπορούν οποτεδήποτε και αζημίως να επιλέγουν διαφορετικό τιμολόγιο. Όσοι καταναλωτές δεν επιλέξουν τιμολόγιο, θα μεταπέσουν, αυτομάτως, στο ειδικό τιμολόγιο την 1η Ιανουαρίου του 2024. Σημειώνεται πως οι προμηθευτές έχουν την υποχρέωση διατήρησης του ειδικού τιμολογίου τουλάχιστον μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2024. Διευκρινίζεται πως η παραμονή στο τιμολόγιο προσφέρεται και μετά την 1η Ιανουαρίου του 2025 σε πελάτες που το επιλέγουν. Ειδικότερα για τα τέσσερα είδη τιμολογίων:

  • Μπλε: σταθερά: Είναι τα τιμολόγια ορισμένου χρόνου, με σταθερή τιμή χρέωσης για όλη την περίοδο της σύμβασης.
  • Πράσινα: ειδικό τιμολόγιο κοινό για όλους τους παρόχους. Την 1η Ιανουαρίου του 2024 όλοι οι καταναλωτές που δεν θα έχουν επιλέξει διαφορετικό τιμολόγιο θα μεταπέσουν στο ειδικό του εκάστοτε προμηθευτή, το οποίο είναι ομοιόμορφο για όλους τους παρόχους και διευκολύνει έτσι τη σύγκριση των τιμών μεταξύ προμηθευτών και τη διαφανή και απλοποιημένη πληροφορία των καταναλωτών για τις τιμές των προμηθευτών. Την 1η κάθε μήνα, η τιμή χρέωσης θα ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα του εκάστοτε προμηθευτή και θα κοινοποιείται στην ΡΑΑΕΥ.
  • Κίτρινα: κυμαινόμενα: Είναι τα τιμολόγια, τα οποία είναι συνδεδεμένα με την τιμή της χονδρεμπορικής στο Χρηματιστήριο ενέργειας. Τα εν λόγω τιμολόγια διακρίνονται σε δύο βασικές κατηγορίες: i. με τιμολόγηση ex ante (εκ των προτέρων) και ii. με τιμολόγηση ex post (εκ των υστέρων).
  • Πορτοκαλί: δυναμικά. Αφορούν στη δυνατότητα δυναμικής τιμολόγησης, με βάση τις τιμές της αγοράς. Προϋπόθεση για την επιλογή αυτών των τιμολογίων συνιστά η λειτουργία έξυπνου τηλεμετρούμενου μετρητή στην παροχή των καταναλωτών.

2. Έκτακτη ενίσχυση ενεργειακά ευάλωτων με βάση τις ανάγκες θέρμανσης για ηλεκτρική ενέργεια. Η ενίσχυση αυτή αφορά στην περίοδο θέρμανσης: από 01.01.2024 έως 31.03.2024. Ειδικότερα, οι δικαιούχοι θα μπορούν να λάβουν το επίδομα, για λογαριασμούς της συγκεκριμένης περιόδου κατανάλωσης, που θα εκδοθούν έως και τις 15.9.2024.

  • Το ύψος της ενίσχυσης υπολογίζεται με βάση τις κλιματολογικές συνθήκες (βαθμοημέρες) κάθε οικισμού ή γειτονιάς. Επίσης, το βασικό ποσό του επιδόματος θα προσαυξάνεται κατά 20% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο. Σε σχέση με την καταβολή του, θα πραγματοποιείται έκπτωση στους λογαριασμούς ρεύματος με απευθείας πίστωση του επιδόματος.
  • Το εύρος της ενίσχυσης θα κυμαίνεται από 45 ευρώ έως 480 ευρώ κατ’ ανώτατο όριο, το υψηλό αφορά περιοχές με δριμύ ψύχος με συντελεστή βαθμοημερών άνω του ενός.
  • Βάσει υπολογισμών του ΥΠΕΝ, από το μέτρο θα ωφεληθούν 1,2 εκατ. καταναλωτές. Η χορήγηση της ενίσχυσης θα γίνεται βάσει των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων που ισχύουν για το επίδομα θέρμανσης πετρελαίου, φυσικού αερίου και άλλων πηγών, ενώ θα εξαιρούνται από τη χορήγηση όσοι λαμβάνουν, το ανωτέρω επίδομα θέρμανσης, καθώς και οι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), που θα συνεχίσει να ενισχύεται. Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ «myΘέρμανση» (https://www1.aade.gr/gsisapps5/myThermansi/#!/home).
  • Το κόστος του εν λόγω μέτρου εκτιμάται σε 120 εκατ. ευρώ και για την υλοποίησή του θα αξιοποιηθούν πόροι από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης (ΤΕΜ).

3. Συνεχίζεται η επιδότηση του κοινωνικού τιμολογίου. Το 2024 θα συνεχιστούν οι στοχευμένες επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας των δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

4. Κοινωνικό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας για τις Πολύτεκνες Οικογένειες. Το κοινωνικό τιμολόγιο ΚΟΤ Γ αφορά σε πολύτεκνους. Στο πλαίσιο αυτού, προβλέπονται διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια ένταξης, ενώ δεν θα λαμβάνονται υπόψη περιουσιακά κριτήρια. Οι δικαιούχοι θα εντάσσονται στο κοινωνικό τιμολόγιο (ΚΟΤ Γ), μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ΗΔΙΚΑ, υποβάλλοντας σχετική αίτηση. Το ετήσιο κόστος του νέου τιμολογίου ανέρχεται σε 11 εκατ. ευρώ και για το σκοπό αυτό θα αξιοποιηθούν πόροι από τον Ειδικό Λογαριασμό Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΕΛΥΚΩ).

5. Αντιμετώπιση ρευματοκλοπών. Οι ρευματοκλοπές ανέρχονται περίπου στο 4,8% της συνολικής αγοράς ενέργειας. Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) διαπιστώνει περίπου 13.000 ετησίως (η πλειονότητα από επιχειρήσεις), από τις οποίες ζημιώνονται οι συνεπείς καταναλωτές, συνολικά κατά 400 εκατ. ευρώ περίπου ετησίως. Με στόχο τη μείωση -και κατά το δυνατόν την εξάλειψη- των ρευματοκλοπών αυστηροποιείται το παρόν πλαίσιο. Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται:

  • Πέραν των υφιστάμενων ποινών φυλάκισης, θα υπάρχει παράλληλος υποχρεωτικός καταλογισμός και χρηματικής ποινής (σήμερα οι δύο ποινές επιβάλλονται διαζευκτικά).
  • Προσωρινή αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης και μόνιμη σε περίπτωση υποτροπής και αφαίρεση, προσωρινή ή οριστική, της επαγγελματικής άδειας των ηλεκτρολόγων σε περίπτωση αποδεδειγμένης συνέργειας (πειθαρχικά μέτρα).
  • Νέα Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) για αλλαγή φορέα επιχείρησης στην ίδια παροχή και Δειγματοληπτικός έλεγχος των ΥΔΕ με το μητρώο εγκαταστατών ηλεκτρολόγων (προληπτικά μέτρα).
  • Είσπραξη -μέσω Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) των ληξιπρόθεσμων και επιδικασθεισών απαιτήσεων του ΔΕΔΔΗΕ, που αφορούν σε ρευματοκλοπές.

6. Αντιμετώπιση στρατηγικών κακοπληρωτών. Για την αντιμετώπιση των στρατηγικών κακοπληρωτών υιοθετείται νέο σύστημα σήμανσης, με βάση την πρόταση της ΡΑΑΕΥ, που προβλέπει τη σήμανση από τους προμηθευτές των υπερήμερων καταναλωτών σε περιπτώσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η σήμανση θα γίνεται σε ειδική πλατφόρμα, στην οποία θα έχουν πρόσβαση οι πάροχοι, όταν υπάρχει αίτηση αλλαγής προμηθευτή. Ταυτόχρονα, θεσμοθετείται η έννοια του στρατηγικού κακοπληρωτή. Ως στρατηγικός κακοπληρωτής νοείται ο καταναλωτής που έχει προβεί σε συστηματική αλλαγή τουλάχιστον δύο προμηθευτών εντός πενταετίας και με αρχή την 1η.1.2020. Οι στρατηγικοί κακοπληρωτές δεν θα μπορούν να αλλάξουν προμηθευτή, χωρίς να αποπληρώσουν ή διακανονίσουν τις οφειλές τους στον τρέχοντα προμηθευτή.

7. Πρόγραμμα «Απόλλων». Το «Απόλλων» είναι το μεγαλύτερο Πρόγραμμα Ενεργειακού Συμψηφισμού στη χώρα. Στόχος του Προγράμματος είναι μέσω της εγκατάστασης σταθμών ΑΠΕ με συστήματα αποθήκευσης, να καλυφθεί: α) το 90% της κατανάλωσης των ευάλωτων νοικοκυριών και β) το 50% της κατανάλωσης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ Α’ και Β’, π.χ. κτίρια, αντλιοστάσια, οδοφωτισμός), των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων/Γενικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ/ΓΟΕΒ).

  • Στο Πρόγραμμα θα συμμετέχουν όλες οι Περιφέρειες της χώρας, όπου αυτό είναι τεχνικά εφικτό, ανάλογα με την εξέλιξη των διασυνδέσεων.
  • Το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας για τους Ωφελούμενους μετά τον συμψηφισμό αναμένεται να μειωθεί ετησίως κατά 150 εκατ. ευρώ, ενώ με την εφαρμογή επιπλέον μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας η μείωση μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερη.
  • Για την υλοποίηση του Προγράμματος και την κάλυψη με εικονικό ταυτοχρονισμένο συμψηφισμό ετησίως καταναλώσεων ηλεκτρικής ενέργειας ~1620GWh, εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί η ανάπτυξη 1,1GW νέων σταθμών ΑΠΕ με μπαταρίες συνολικής χωρητικότητας 1,1GWh, χωρίς ωστόσο αυτό να φέρει κάποια επιπλέον επιβάρυνση στον Ειδικό Λογαριασμό των ΑΠΕ και τους υπόλοιπους καταναλωτές.


Ανεργία: Νέα υποχώρηση “δείχνουν” τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ


 

Τα θετικά αποτελέσματα της στρατηγικής για τη μείωση της ανεργίας που η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί σταθερά τα τελευταία χρόνια, καταγράφουν  τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Σεπτέμβριο του 2023.

  • Συγκεκριμένα, η ανεργία ανήλθε σε ποσοστό 10% έναντι του 12,1% του Σεπτεμβρίου  2022 καθώς και του αναθεωρημένου 10,6% για τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.
  • Σε απόλυτους αριθμούς, σύμφωνα πάντα με την έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, οι απασχολούμενοι σημείωσαν αύξηση κατά 70.724 άτομα (1,7%) σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2022 και κατά 55.173 άτομα (1,3%) σε σχέση με τον Αύγουστο 2023.

Την ώρα που όλο και περισσότεροι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης παρέχουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα, με πλέον πρόσφατη την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από την S&P, τα στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν την ικανότητα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη να φέρνει επενδύσεις και  να δημιουργεί νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης.



Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που ζήτησε από τις εταιρείες να μειώσουν τις τιμές και αυτές το πράττουν

 



Ο στόχος που είχε τεθεί για 500 προϊόντα με σταθερή μείωση τιμής τουλάχιστον για 6 μήνες ξεπεράστηκε αφού μέχρι χθες οι κωδικοί που έδωσαν οι εταιρείες έφθασαν τους 598, αφορούν 30 κατηγορίες προϊόντων και συμμετέχουν περίπου 50 εταιρείες. Αξίζει δε να σημειωθεί δε ότι περίπου 300 προϊόντα ανακοινώθηκαν μετά την ανακοίνωση των βαριών προστίμων σε πολυεθνικές. Οι μειώσεις αυτές είναι πάνω και πέρα από την έκπτωση του 1 συν 1 ή 2 συν 1.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε

  • Με την πρωτοβουλία «Μόνιμη μείωση τιμής» επιδιώκουμε τη σταθερή μείωση των τιμών στο ράφι, σε είδη βασικής ανάγκης για τα νοικοκυριά. Συνεχίζουμε την προσπάθεια στήριξης της ελληνικής οικογένειας απέναντι στην ακρίβεια, υλοποιώντας μέτρα πρωτοποριακά σε όλη την Ευρώπη. Παράλληλα, δημιουργούμε συνθήκες άμεσης ενίσχυσης του υγιούς ανταγωνισμού ενώ συνεχίζουμε τους εντατικούς ελέγχους για την πάταξη της αισχροκέρδειας. Ο αγώνας απέναντι στην ακρίβεια δε σταματά.
  • Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που ζήτησε από τις εταιρείες να μειώσουν τις τιμές και αυτές το πράττουν. Το ζήτησε στη Γαλλία, ο Γάλλος Πρόεδρος, αρνήθηκαν οι εταιρείες. Ζητάει για τρεις μήνες σταθεροποίηση των τιμών, 500 προϊόντων, στην Ιταλία η Μελόνι, δεν ακολουθεί κανείς. Εμείς ελέγξαμε τις εταιρείες. Παρατηρούμε ότι αρχίζουν και συμβάλλουν στο να μειωθούν σταδιακά οι τιμές και έτσι τα νοικοκυριά που δυσκολεύονται πάρα πολύ αρχίζουν να έχουν πρόσβαση σε βασικά καταναλωτικά αγαθά.


Ο Καραμέρος απαξιώνει τον Άγνωστο Στρατιώτη για χάρη των τρομοκρατών της Χαμάς

 


Δεν χρειάζεται να γράψουμε πολλά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος απαξιώνει την ιστορία της Ελλάδας και τον Άγνωστο Στρατιώτη, προς χάριν των τρομοκρατών της Χαμάς.

Τον αφήνουμε στην χλεύη σας!!

Πλεύρης: Στο όνομα της οποιαδήποτε διαμαρτυρίας, δεν μπορεί να παρενοχλείται η αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς.

Καραμέρος: Εδώ ο όλος ο κόσμος (κόσμο θεωρεί την αριστερά και την ακροαριστερά που εκπροσωπεί) αντιδρά για το Ισραήλ και εσείς μας λέτε για τον Άγνωστο Στρατιώτη;





Πάλι λαθρομετανάστες παρεμπόδισαν την φόρτωση πλοίου στην Ρόδο

 


Να μετακινηθούν με το έτσι θέλω προσπαθούν πρόσφυγες και λαθρομετανάστες στο νησί της Ρόδου.

Χωρίς να σέβονται την χώρα που τους φιλοξενεί προσωρινά, μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών συγκεντρώθηκε ξανά το πρωί το λιμάνι Ακαντιά Ρόδου, προκειμένου να εισέλθει στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "BLUE STAR CHIOS", παρεμποδίζοντας, σύμφωνα με το Λιμενικό, την ομαλή φόρτωση και επιβίβαση επιβατών με αποτέλεσμα τη καθυστέρηση του απόπλου του.

Στελέχη της Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., προέβησαν σε μέτρα τάξης και ασφαλείας, με γνώμονα την κοινωνική ειρήνευση, με αποτέλεσμα το συγκεντρωμένο πλήθος να αποχωρήσει και να συνεχιστεί η ομαλή επιβίβαση των επιβατών.

Το πλοίο απέπλευσε στις 11:50 πμ αντί της προγραμματισμένης (11:00), ενώ συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, για απείθεια και υποκίνηση σε στάση.

Δεν γνωρίζουμε ένα έχει διαταχθεί ακόμα η αναγκαστική επέλαση των υποκινητών.

Εικόνες από τη rodiaki.gr






Η Ελλάδα στέλνει σήμερα C-130 με φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

 


Με μέριμνα του υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με τις αιγυπτιακές αρχές, στις 9:30 το πρωί σήμερα Δευτέρα θα αναχωρήσει αεροσκάφος C-130 με φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας προοριζόμενο για τους άμαχους της Λωρίδας της Γάζας.

Η ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια περιλαμβάνει φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό που συγκεντρώθηκε με μέριμνα των υπουργείων Εξωτερικών και Υγείας και με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.




Ραδιοφωνικός παρουσιαστής εκτελέστηκε κατά τη διάρκεια ζωντανής εκπομπής

 


Ένας ραδιοφωνικός παρουσιαστής στις νότιες Φιλιππίνες πυροβολήθηκε θανάσιμα μέσα στο στούντιο την ώρα της εκπομπής του. Την επίθεση παρακολούθησαν άνθρωποι που εκείνη τη στιγμή παρακολουθούσαν την εκπομπή ζωντανά στο Facebook.

Ο ένοπλος πήγε να δει τον παρουσιαστή Juan Jumalon, προσποιούμενος τον ακροατή. Στη συνέχεια τον πυροβόλησε δύο φορές κατά τη διάρκεια της ζωντανής πρωινής εκπομπής στην πόλη Calamba στην επαρχία Misamis Occidental. Βίντεο από την επίθεση δείχνει τον 57χρονο Jumalon να σταματά και να κοιτάζει προς τα πάνω πριν ακουστούν δύο πυροβολισμοί. Γέρνει πίσω στην καρέκλα του, ενώ η μουσική συνεχίζει να παίζει. Ο άτυχος άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.



Ο δράστης, ο οποίος δεν φαίνεται στο livestream του Facebook, άρπαξε το χρυσό περιδέραιο του θύματος πριν διαφύγει με μοτοσικλέτα μαζί με έναν συνεργό που τον περίμενε έξω. 

Η αστυνομία του Misamis Occidental έδωσε στη δημοσιότητα το πρόσωπο ενός από τους υπόπτους.

Ο πρόεδρος Ferdinand Marcos Jr καταδίκασε το περιστατικό και διέταξε την αστυνομία να εντοπίσει και να συλλάβει τον δολοφόνο και τον συνεργό του.

Η Εθνική Ένωση Δημοσιογράφων των Φιλιππίνων ανέφερε ότι ο Jumalon ήταν ο 199ος δημοσιογράφος που δολοφονείται στη χώρα από το 1986, χρονιά που η δημοκρατία επέστρεψε στη χώρα.



Κάνει προκλητικά καραγκιοζιλίκια στους Αμερικάνους ο Ερντογάν και έστησε τον Μπλίνκεν

 


Σε έναν σοβαρό διπλωματικό μαραθώνιο με βασικό στόχο να μην επεκταθεί ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, έχει επιδοθεί η Ουάσιγκτον με τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν να πραγματοποιεί ένα μπαράζ επαφών και συνομιλιών με την Αίγυπτο, την Ιορδανία, την Παλαιστινιακή Αρχή, την Κύπρο και το Ιράκ τις τελευταίες 48 ώρες.

Η αιφνιδιαστική επίσκεψή που πραγματοποίησε στη Βαγδάτη και η καθυστέρηση της μετάβασής του στην Τουρκία, επιβεβαίωσε ουσιαστικά το «χαμηλό βαρομετρικό» που επικρατεί στις σχέσεις ΗΠΑ - Τουρκίας μετά την εκδήλωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν έφτασε αργά το βράδυ της Κυριακής στην Άγκυρα, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Reuters.

Η συνάντηση του Αντονι Μπλίνκεν με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα γίνει το πρωί της Δευτέρας.

Ο Άντονι Μπλίνλκεν όμως δεν θα συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν, γιατί ο Τούρκος πρόεδρος αποφάσισε χωρίς ίχνος σοβαρότητας να απομακρυνθεί περισσότερο απο την Δύση κάνοντας καραγκιοζιλίκια στους Αμερικάνους.

Ο Τούρκος πρόεδρος προανήγγειλε την Κυριακή από τη γενέτειρά του Ριζούντα, ότι τη Δευτέρα θα επισκεφθεί μία γειτονική παραμεθόρια περιοχή για να επιθεωρήσει αναπτυξιακά έργα.

Προβάλλοντας αυτά τα δύο «αγκάθια» για τη Δύση, είναι προφανές ότι ο Ερντογάν θέλει σε αυτήν την συγκυρία η Τουρκία να παραμείνει βασικός παίκτης στη διαπραγματευτική φάση για το Παλαιστινιακό όποτε και αν αρχίσει αυτή και έτσι αποφάσισε να απομακρυνθεί απο την Δύση.




Σήμερα σώου του δήθεν "ανεξάρτητου" Ράμμου με τον Κασσελάκη για το θέμα των υποκλοπών



Τον υποτίθεται ανεξάρτητο Χρήστο Ράμμο, έχουν χρησιμοποιήσει για να κάνουν σώου και ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Ανδρουλάκης, εργαλειοποιώντας την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών και την Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, νομίζοντας προς όφελος τους, κάτι που δεν φάνηκε στις εκλογές.

Τώρα ήρθε και η ώρα του υποχείριου του Παύλου Πολάκη, Στέφανο Κασσελάκη να συμμετέχει στο σώου των παρακολουθήσεων.

Σήμερα Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023, ο Κασσελάκης θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους προέδρους της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Χρήστο Ράμμο και Κωνσταντίνο Μενουδάκο.

Στις 13:00 θα ξεκινήσει το σώου των πρακολουθήσεων όπου ο Κασσελάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ)  Χρήστο Ράμμο, ενώ στις 14:30 με τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κ. Μενουδάκο.

Εάν ήταν όλοι οι παραπάνω σοβαροί άνθρωποι θα καταλάβαιναν ότι «το πολύ το Κύριε ελέησον, το βαριέται κι ο παπάς», αλλά έχει χαθεί κάθε σοβαρότητα.

Πληροφοριακά ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ που δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί παραμένει ακόμα πρόεδρος αφού αποδεδειγμένα δεν λειτουργεί ανεξάρτητα, έχει ξεφτιλίσει την αρχή, και κάθε άλλο παρά ως επικεφαλής «Ανεξάρτητης Αρχής» συμπεριφέρεται. 

Ένας σοβαρός ανεξάρτητος πρόεδρος αρχής δεν θα δεχόταν διθυράμβους από τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί καρφώνεται ξεκάθαρα, ότι δεν λειτουργεί ανεξάρτητα. Στην πρόσφατη κατάθεση του στην επιτροπή LIBE του Ευρωκοινοβουλίου, ο Χρήστος Ράμμος εμφανίστηκε σαν ως εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρά ως πρόεδρος μιας Ανεξάρτητης Αρχής και έκανε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. 

Οι διαρροές στον Νίκο Ανδρουλάκη, από την ΑΔΑΕ είναι ποινικό αδίκημα και διερευνάτε από την δικαιοσύνη γιατί είναι κακούργημα να διοχετεύονται "απόρρητα" έγγραφα σε έντυπα του ΣΥΡΙΖΑ και σε χέρια που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται.

Και επειδή έχει στριμωχθεί ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, γιατί γνωρίζει ότι τον κατάλαβαν όλοι ότι δεν είναι ανεξάρτητος, επικαλείται την «καραμέλα» των παρεμβάσεων και πιέσεων από την κυβέρνηση, ενώ ασκεί κριτική στη Δικαιοσύνη κάνοντας υποδείξεις για το γεγονός ότι –σύμφωνα με τον ίδιο– επί 18 μήνες δεν έχουν ασκηθεί διώξεις για τη συγκεκριμένη υπόθεση. 

Και το σώου συνεχίζεται αντί να έχει απομακρυνθεί από την θέση του ο κ. Ράμμος. μήπως γίνει επιτέλους όχι κατά όνομα, αλλά με ουσία ανεξάρτητη αρχή η ΑΔΑΕ κάτι που θέλει και ο κόσμος πολύ.