Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Διέταξαν τη βίαιη προσαγωγή μαρτύρων στη δίκη για τον εμπρησμό της Marfin



Ξεκίνησε και διεκόπη για τις 14 Ιανουαρίου, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η δίκη για τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της Marfin στη Σταδίου που κόστισε την ζωή τριών υπαλλήλων και την επίθεση στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, κατά την διάρκεια συλλαλητηρίου για το πρώτο Μνημόνιο τον Μάιο του 2010.

Η δίκη διακόπηκε καθώς απουσίαζαν από το δικαστήριο περισσότεροι από δέκα μάρτυρες των οποίων οι καταθέσεις κρίθηκαν ουσιώδεις. Έτσι, με απόφαση του το Κακουργιοδικείο διέταξε τη βίαιη προσαγωγή τους στο δικαστήριο την επόμενη δικάσιμο.

Στο εδώλιο του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου κάθονται ο Θεόδωρος Σίψας, 34 ετών που, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, είναι, μαζί με άλλους δύο άγνωστους, δράστης της επίθεσης με μολότοφ κατά του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου και ο 34χρονος Παύλος Αντρέεβ που φέρεται υπαίτιος για την επίθεση στον «Ιανό» μαζί με άλλους τρεις άγνωστους δράστες.

Πέντε χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα που είχαν σημαδέψει το ογκώδες συλλαλητήριο για την εισαγωγή της χώρας σε καθεστώς μηχανισμού στήριξης και μετά από τέσσερις αναβολές της δίκης οι συγγενείς των θυμάτων βρίσκονται στο δικαστήριο αναμένοντας να αποδοθεί Δικαιοσύνη για τον θάνατο της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη εντός του φλεγόμενου καταστήματος της τράπεζας.


Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν, κατά περίσταση, αδικήματα για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας και απρόκλητη φθοράς ξένης περιουσίας.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών επισημαίνεται: «Στην Αθήνα στις 5/5/2010 ο Θ. Σίψας, ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ενεργώντας εκ προθέσεως και από κοινού με έτερους δύο άγνωστους.. ενεργώντας κατόπιν συναποφάσεως με κοινή δράση και κοινό ανθρωποκτόνο δόλο και γνωρίζοντας ότι εντός του επί της οδού Σταδίου αριθ.23 στην Αθήνα κείμενου διώροφου κτιρίου ευρίσκοντο άνθρωποι, αφού εις εκ των δύο αυτών άγνωστων δραστών έθραυσε τους υαλοπίνακες της προσόψεως του εν λόγω διώροφου κτιρίου, στο ισόγειο του οποίου στεγαζόταν το υποκατάστημα της ανωνύμου τραπεζικής εταιρείας με την επωνυμία "MARFIN-EGNATIA BANK" και ο έτερος δράστης περιέβρεξε με εύφλεκτο υγρό εσωτερικά, τμήμα της αριστερής πλευράς του ισόγειου χώρου του εν λόγω κτιρίου, ο Θ. Σίψας εκσφενδόνισε εντός του κτιρίου αυτού ενεργοποιημένο αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό-βόμβα μολότωφ, προξενώντας έκρηξη και εντεύθεν πυρκαγιά εντός του ως άνω κτιρίου, εξαιτίας της οποίας ως μοναδικής ενεργούς αιτίας επήλθε ο θάνατος της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη...».

Και οι δύο κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ ο Σίψας από την αρχή αρνείται τις κατηγορίες και αμφισβητεί τα στοιχεία της Αστυνομίας βάσει των οποίων παραπέμφθηκε για τον εμπρησμό. Μάλιστα μετά την απολογία του στον ανακριτή είχε προκύψει διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή ή μη, με την εισαγγελική λειτουργό να τάσσεται υπέρ της κράτησης του και τον ανακριτή να θεωρεί πως δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να διαταχθεί η προφυλάκιση. Τελικά και Θ. Σίψας αφέθηκε ελεύθερος καθώς το δικαστικό συμβούλιο που κλήθηκε να άρει τη διαφωνία ανακριτή-εισαγγελέα αποφάνθηκε υπέρ της άποψης του πρώτου.



Πηγή : ethnos.gr


Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι νεαροί που πέταξαν στην λίμνη έγκυο γυναίκα



Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, οι 3 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της 31χρονης εγκύου, η οποία υποστήριξε ότι, δια της βίας την έριξαν στην Λίμνη και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία, για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση και ενδεχόμενο δόλο από κοινού.

Οι δύο από τους τρεις, έχουν τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, ενώ ο 3ος κατηγορούμενος, ο φερόμενος και ως πρώην σύντροφος της, πρέπει να παρουσιάζεται στο Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων κάθε μήνα. Για την υπόθεση αναμένεται να ορισθεί τακτική δικάσιμος.

Ο δικηγόρος των κατηγορουμένων Χάρης Λαζάνης, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως πελάτες του υποστήριξαν ότι , είχαν άλλοθι , δεν βρέθηκαν ποτέ στην Λίμνη την χρονική στιγμή που αναφέρει η καταγγέλλουσα και πως πρόκειται για σκευωρία της 31χρονης εις βάρος τους.

Επίσης ,ζήτησαν της διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για το βάθος της Λίμνης στο σημείο που υπέδειξε ,άρση απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών και άρση προσωπικών δεδομένων της καταγγέλλουσας, ώστε να χρησιμοποιηθούν από την υπεράσπιση σε βάρος της και να στηριχθεί η αθωότητα τους.

Η απολογία των κατηγορουμένων στον ανακριτή ήταν πολύωρη ,ξεκίνησε στις 11 το πρωί και τελείωσε στις 5 το απόγευμα.

Οι νεαροί συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου, μετά από καταγγελία της νεαρής γυναίκας ότι, δια της βίας την πέταξαν στην Λίμνη, προκειμένου να αποβάλλει το έμβρυο που κυοφορεί.



Πηγή : newsbeast.gr



Ένα λαμπραντόρ για την γλυκιά Ασπασία που την πυροβόλησε ο πατέρας της!



Ο Μάικ είναι ένα κουτάβι λαμπραντόρ που σε λίγους μήνες θα είναι ο «φύλακας-άγγελος» της Ασπασίας Μπόγρη.  

Πρόκειται για τον πρώτο στην Ελλάδα σκύλο – βοηθό για άτομα με αναπηρίες και αφού εκπαιδευτεί θα είναι σε θέση να ανιχνεύει κρίσεις, επιληπτικά επεισόδια και να προειδοποιεί εγκαίρως την μητέρα της Ασπασίας, Σπυριδούλα Φατούρου.



«Ο Μάικ, αυτό το υπέροχο κουτάβι λαμπραντόρ θα εκπαιδευτεί για ένα χρόνο περίπου και είναι ο πρώτος σκύλος – βοηθός που ουσιαστικά τον φέρνει η Ασπασία. Τώρα έρχεται τη μυρίζει και αργότερα θα χρησιμοποιήσουμε και ρούχα της Ασπασίας.

Δεν είναι κατοικίδιο, θεωρείται σκύλος εργασίας, που θα προλαμβάνει και θα μας ενημερώνει εμένα ή κάποιο νοσηλευτή. Θέλω πάντως να πω πως αυτό πρέπει να αναγνωριστεί στην Ελλάδα» τονίζει η μητέρα του κοριτσιού.



Η Ασπασία βρίσκεται τους τελευταίους 20 μήνες στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Animus στη Λάρισα ύστερα από τη δολοφονική επίθεση από τον πατέρα της που την πυροβόλησε εξ’επαφής. Η Ασπασία αναπνέει και καταπίνει χωρίς μηχανική υποστήριξη ενώ επικοινωνεί κάνοντας κινήσεις με το κεφάλι της.



Η εκπαιδεύτρια του Μάικ Έλενα Παλάγκα έχει εξειδίκευση στα σκυλιά – βοηθούς για άτομα με ορατές και αόρατες αναπηρίες (παιδιά και ενήλικες), είναι καλλωπίστρια σκύλων και σύμβουλος πένθους και απώλειας ζώων με σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα.



Πηγή


Χάθηκαν 24.674 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Νοέμβριο




Οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 141.709, ενώ οι αποχωρήσεις σε 166.383

Μεγάλη μείωση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα καταγράφηκε τον περασμένο μήνα στην χώρα μας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πληροφοριακού Συστήματος «Εργάνη», με βάση τα οποία τον Νοέμβριο του 2015 συνολικά 24.674 θέσεις εργασίας χάθηκαν στον ιδιωτικό τομέα!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της «Εργάνης», οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 141.709, ενώ οι αποχωρήσεις σε 166.383. 

Από τις 166.383 συνολικά αποχωρήσεις, οι 53.244 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 113.139 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Από τη σύγκριση των ισοζυγίων των δύο μηνών, Νοέμβριος 2015 και Νοέμβριος 2014, προκύπτει αρνητική επίδοση κατά 4.343 θέσεων εργασίας για τον Νοέμβριο 2015 (αρνητικό ισοζύγιο 24.674 θέσεων εργασίας, έναντι αρνητικού ισοζυγίου 20.331 τον Νοέμβριο του 2014).

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι όπως προκύπτει και από τα επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία από το 2001 μέχρι και σήμερα ο μήνας Νοέμβριος παρουσιάζει πάντα αρνητικό ισοζύγιο.

Αθροιστικά για την περίοδο Ιανουάριος-Νοέμβριος 2015, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 1.667.024 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 1.575.150, εκ των οποίων οι 923.394 ήταν αποτέλεσμα καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι 651.756 οικειοθελείς αποχωρήσεις.

Tο ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου ενδεκάμηνου του 2015 είναι θετικό και διαμορφώνεται στις 91.874 νέες θέσεις εργασίας και είναι  χαμηλότερο κατά 8.082 θέσεις εργασίας, από το αντίστοιχο ισοζύγιο του πρώτου ενδεκάμηνου του 2014, που ήταν επίσης, θετικό κατά 99.956 νέες θέσεις εργασίας, αποτελώντας ωστόσο την τρίτη υψηλότερη επίδοση πρώτου ενδεκάμηνου έτους από το 2001 μέχρι σήμερα.



Πηγή


Ανοίγει η e-εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης





Σήμερα, εκτός απροόπτου αναμένεται να ανοίξει στο taxisnet η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων καταβολής του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης. Τα κριτήρια για την καταβολή του επιδόματος είναι πλέον πολύ πιο αυστηρά σε σχέση με πέρυσι διότι έπρεπε να ικανοποιηθεί η μνημονιακή δέσμευση για περικοπή του σχετικού κονδυλίου του προϋπολογισμού κατά 50% από τα 210 εκατομμύρια στα 105.

Η διαδικασία αίτησης 

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να μπαίνουν στο taxisnet και να υποβάλλουν αίτηση στην οποία αναγράφονται: 

 • ο αριθμός Φορολογικού Μητρώου του αιτούντος - υπόχρεου φορολογικής δήλωσης,
 • το ονοματεπώνυμο του, 
• ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων του,
 • ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί το ποσό και το ονοματεπώνυμο του πρώτου δικαιούχου,
 • ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου κύριας κατοικίας,
 • η ταχυδρομική διεύθυνση που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, 
• αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη καθώς και ο Α.Φ.Μ. του εκμισθωτή ή του δωρεάν παραχωρούντος, 
• τα τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων της κύριας κατοικίας κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, 
• η ένδειξη αν πρόκειται για πολυκατοικία,
 • τα στοιχεία επικοινωνίας του (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός κινητού ή και σταθερού τηλεφώνου). 

Παράλληλα οι διαχειριστές ή οι εκπρόσωποι των πολυκατοικιών ή οι εταιρίες διαχείρισης πολυκατοικιών, δηλώνουν στην εφαρμογή τα ακόλουθα στοιχεία:

 • τον αριθμό φορολογικού μητρώου του διαχειριστή ή του προσώπου που εκπροσωπεί την πολυκατοικία ή της εταιρίας διαχείρισης της πολυκατοικίας, 
• τον Α.Φ.Μ. της πολυκατοικίας, εφόσον υπάρχει,
 • τον αριθμό της κοινόχρηστης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ή μιας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που εκπροσωπεί την πολυκατοικία, 
• τα χιλιοστά συμμετοχής των διαμερισμάτων στις δαπάνες θέρμανσης, 
• το ονοματεπώνυμο των φυσικών προσώπων που διαμένουν στα διαμερίσματα τα οποία δεν χρησιμοποιούνται ως επαγγελματική στέγη.

Τα πρόσωπα που δεν είναι πιστοποιημένοι χρήστες στο TAXISnet, για την είσοδο τους στην ηλεκτρονική αίτηση, δηλώνουν τον Α.Φ.Μ. και έναν αριθμό ειδοποίησης εκκαθαριστικού σημειώματος μιας εκ των δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος της τελευταίας πενταετία. 

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς δεν είναι αποδεκτή η χρήση του ίδιου αριθμού λογαριασμού τραπέζης (ΙΒΑΝ) από δύο διαφορετικούς δικαιούχους επιδόματος. Επίσης δεν είναι αποδεκτή η χρήση του ίδιου αριθμού παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για περισσότερους από δύο δικαιούχους κατά την ίδια χρονική στιγμή. 

Τον Φεβρουάριο η πρώτη δόση

Όσες αιτήσεις υποβληθούν έως το τέλος του έτους , σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, πρόκειται να ικανοποιηθούν έως τις 2 Φεβρουαρίου 2016 ενώ για αιτήσεις που υποβάλλονται από 1η Ιανουαρίου έως 30 Μαΐου 2016 το ποσό επιδόματος θέρμανσης που δικαιούνται θα  καταβάλλεται έως 30 Ιουνίου 2016.
Ποιοι το δικαιούνται

1. Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν:

Α) Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ για άγαμο και 20.000 για έγγαμο, το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Β) Η αξία της ακίνητης περιουσίας τους να μην υπερβαίνει το ποσό των 100.000 ευρώ για τους άγαμους και το ποσό των 200.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

2. Νομοί: Έγινε πιο δίκαιη η κατανομή σε κλιματικές ζώνες των νομών, με αποκατάσταση αδικιών που υπήρχαν (Π.χ. Ιωάννινα, Μαγνησία).


3. Για κάθε κατοικία, ανεξαρτήτως ζώνης, χορηγείται επίδομα για τα πρώτα 80 τετραγωνικά μέτρα για τους άγαμους και για τα πρώτα 100 μέτρα για τους έγγαμους και μονογονεϊκές οικογένειες.


Το ποσό του επιδόματος έχει οριστεί σε 0,25 ευρώ ανά λίτρο.




Του Σπύρου Δημητρέλη
Πηγή : capital.gr


Σαμαράς για τον ξυλοδαρμό Οικονόμου: Η Αθήνα έγινε πάλι ξέφραγο αμπέλι




Με μια οργισμένη δήλωση, ο πρώην Πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς επετέθη κατά της κυβέρνησης με αφορμή τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Οικονόμου.

«Η άνανδρη επίθεση εναντίον του Βασίλη Οικονόμου, δείχνει ότι η Αθήνα έχει γίνει πάλι ξέφραγο αμπέλι. Οφείλει η κυβέρνηση, να εγγυηθεί την ασφάλεια κάθε πολίτη

Επιτέλους, σε μια δημοκρατική πολιτεία, «άβατα» δεν υπάρχουν!» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.



Πηγή: iefimerida.gr 


Απαλλάχθηκε ο εκατομμυριούχος που υποστήριξε ότι σκόνταψε και βίασε έφηβη



Ο 46χρονος Ehsan Abdulaziz υποστήριξε στο δικαστήριο πως δεν υπήρξε κανένας βιασμός από πρόθεση και ότι επρόκειτο για ατύχημα

Ένας εκατομμυριούχος μεσίτης ακινήτων από το Λονδίνο, απαλλάχθηκε από το δικαστήριο για το βιασμό μιας έφηβης, καθώς ισχυρίστηκε ότι σκόνταψε και εισχώρησε μέσα της κατά λάθος, την ώρα που η κοπέλα κοιμόταν.

Ο 46χρονος Ehsan Abdulaziz υποστήριξε στο δικαστήριο πως δεν υπήρξε κανένας βιασμός από πρόθεση και ότι επρόκειτο για ατύχημα.

Ο μεσίτης γνώρισε την 18χρονη στο νυχτερινό κλαμπ Cirque Le Soir στο Λονδίνο τον Αύγουστο του 2014. Μετά από αρκετές ώρες διασκέδασης στο κλαμπ, ο ίδιος πρότεινε στις δύο κοπέλες να τις γυρίσει στο σπίτι τους με το αυτοκίνητό του, ωστόσο στη διαδρομή τις προσκάλεσε να ανεβούν στο διαμέρισμά του.

Στο δικαστήριο, η 18χρονη ισχυρίστηκε ότι ξύπνησε το επόμενο πρωί στο σπίτι του καθώς αισθάνθηκε τον ίδιο να τη φιλά και να ασελγεί πάνω της. Η κοπέλα έφυγε τρομοκρατημένη και πήγε στην αστυνομία η οποία προχώρησε στη σύλληψη του 46χρονου.

Η εξέταση DNA απέδειξε την ενοχή του μεσίτη, ο οποίος υποστήριξε πως επρόκειτο για ατύχημα, καθώς έπεσε πάνω της κατά λάθος.

Ο εκατομμυριούχος υποστήριξε ότι είχε ήδη κάνει σεξ με την 24χρονη φίλη της κοπέλας και ότι γλίστρησε πάνω της και το πέος του βγήκε από το εσώρουχό του. Είπε ακόμη ότι είχε πάει να την ξυπνήσει για να της προσφέρει ένα T-shirt για να κοιμηθεί, αλλά εκείνη τον τράβηξε πάνω της και έβαλε το χέρι του (το οποίο είχε ίχνη σπέρματος από το σεξ που είχε προηγηθεί) ανάμεσα στα πόδια της.

Το δικαστήριο απάλλαξε τον Abdulaziz από την κατηγορία του βιασμού μετά από μόλις 30 λεπτά απολογίας.


Πηγή : Thetoc.gr


Μαζεύουν υπογραφές οι δανειολήπτες ελβετικού φράγκου ζητώντας την δικαίωση τους



Σε αγώνα βρίσκονται οι χιλιάδες δανειολήπτες που είχαν επισυνάψει δάνεια σε ελβετικό φράγκο.



Η ανάρτηση έχει ως εξής : 

Γιατί είναι σημαντικό;

Είμαι ένας από εσάς τους χιλιάδες δανειολήπτες που έχουν λάβει στεγαστικό δάνειο σε ελβετικό φράγκο. 

Δάνεια που χορηγήθηκαν από τις τράπεζες, κυρίως από το 2006-2009, περίοδο υψηλής συναλλαγματικής ισοτιμίας €/chf 1,65. Η Ευρώπη μετρά στο σύνολο της 5 εκατομμύρια θύματα ως αποτέλεσμα των δανείων αυτών. Τα τραπεζικά ιδρύματα προώθησαν στο ευρύ καταναλωτικό κοινό τα στεγαστικά δάνεια σε ελβετικά φράγκα, «με δόλωμα» το πολύ χαμηλό επιτόκιο τους, χωρίς να ελέγξουν την καταλληλότητα του προτεινόμενου τραπεζικού προϊόντος για τους υποψήφιους
δανειολήπτες, χωρίς να τους ενημερώσουν για τους κινδύνους που διέτρεχαν από μια απότομη μεταβολή της συναλλαγματικής ισοτιμίας μεταξύ ευρώ και ελβετικού
φράγκου και χωρίς να τους προτείνουν μέτρα για την αντιστάθμιση του συναλλαγματικού κινδύνου που εν αγνοία τους αναλάμβαναν.
Τα τραπεζικά ιδρύματα όφειλαν να παρέχουν ακριβείς και σαφείς πληροφορίες, να παρέχουν στους πελάτες τους κατάλληλη πληροφόρηση σε κατανοητή μορφή, ώστε
αυτοί να είναι σε θέση να κατανοούν τη φύση και τους κινδύνους της προσφερόμενης υπηρεσίας και ως εκ τούτου να λαμβάνουν αποφάσεις επί τη βάσει αντικειμενικής πληροφόρησης.

Τα τραπεζικά ιδρύματα δεν σεβάστηκαν την υποχρέωση παροχής προσυμβατικής ενημέρωσης και εξέλειπαν αριθμητικά παραδείγματα σχετικά με τους κινδύνους από
την ενδεχόμενη διακύμανση της συναλλαγματικής ισοτιμίας στην περίπτωση δανείων σε συνάλλαγμα ή ρήτρα συναλλάγματος αλλά και αναφορικά με τη δυνατότητα και το
κόστος χρησιμοποίησης τεχνικών κάλυψης του κινδύνου από την ενδεχόμενη μεταβολή της συναλλαγματικής ισοτιμίας.

Η επιλογή ενός δανείου σε ξένο νόμισμα είναι μία επιλογή ανάληψης του συναλλαγματικού κινδύνου, την ευθύνη της οποίας δεν μπορεί να γνωρίζει και να διαχειριστεί ο
δανειολήπτης. Η εκτίμηση του κινδύνου προϋποθέτει γνώσεις τόσο για τον μηχανισμό λειτουργίας των εν λόγω δανείων όσο και για την εξέλιξη συναλλαγματικών ισοτιμιών. Ο λήπτης στεγαστικού δανείου, ωστόσο, δεν έχει, την εμπειρία και τις γνώσεις για να αντιληφθεί τους κινδύνους που ανακύπτουν
και να λάβει την συνετή απόφαση σύναψης ή όχι ενός τέτοιου δανείου συνυπολογίζοντας όλες τις κρίσιμες παραμέτρους.

Οι χιλιάδες δανειολήπτες που έλαβαν στεγαστικό δάνειο σε ελβετικό φράγκο, έχουν πλέον περιέλθει, εξαιτίας της κατάρρευσης της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ με το ελβετικό φράγκο, σε μία εξαιρετικά δεινή οικονομικά θέση. Όχι μόνο δεν είχαν τελικά στα χρόνια που ακολούθησαν τις χαμηλές τοκοχρεολυτικές δόσεις που τους είχαν υποσχεθεί κατά τη χορήγηση των δανείων αυτών, αλλά και -παρά την μακρόχρονη εξυπηρέτηση των δανείων αυτών- το ανεξόφλητο
κεφάλαιό τους είναι υψηλότερο από αυτό που αρχικά είχαν δανειστεί.

Στα δάνεια σε συνάλλαγμα το κόστος δανεισμού είναι αόριστο για τον δανειολήπτη. 

Όχι όμως εξαιτίας της διακύμανσης του επιτοκίου, το οποίο οριοθετείται. Αντίθετα, το πρόβλημα είναι ότι διακυμαίνεται το θεμέλιο της παροχής, δηλ. το ίδιο το κεφάλαιο που καλείται να επιστρέψει ο δανειολήπτης. Είναι ένα άγνωστο κεφάλαιο,
το ύψος του οποίου διαμορφώνεται από απροσπέλαστους για τον ίδιο παράγοντες, οι οποίοι συχνά ανατρέπουν οποιαδήποτε αναλογία μεταξύ παροχής και αντιπαροχής, καθιστώντας εξοντωτικό το πραγματικό κόστος του δανείου.

Με την απελευθέρωση της ισοτιμίας στις 15/1/2015 οι δανειολήπτες ελβετικών στεγαστικών δανείων, όντας σε αντικειμενική αδυναμία να αποπληρώσουν αυξημένες δόσεις
όπως αυτές καταχρηστικά και λανθασμένα υπολογίζονται, είναι στα πρόθυρα καταγγελίας συμβάσεων, έκδοση διαταγών πληρωμής, και έναρξη διαδικασίας πλειστηριασμών. 

ΑΙΤΗΜΑΤΑ :

α) Τα ελβετικά στεγαστικά δάνεια να υπολογίζονται από τις τράπεζες, με βάση την μεταξύ των δύο νομισμάτων συναλλαγματική ισοτιμία που ίσχυε κατά την ημέρα εκταμίευσης του δανείου και όχι την συναλλαγματική ισοτιμία που ισχύει κατά την ημερομηνία καταβολής κάθε δόσης.

β) Η διαφορά που έχει προκύψει όλα αυτά τα χρόνια από
την ισοτιμία να αφαιρεθεί από το αρχικό κεφάλαιο.

γ) Οι τράπεζες να μην προβούν σε καταγγελία των
συμβάσεων ελβετικών στεγαστικών δανείων.
δ) Η πολιτεία να νομοθετήσει επί των αιτημάτων μας. 
Οι δανειολήπτες ελβετικού φράγκου είναι σε πλήρη αδυναμία αποπληρωμής των δανείων τους τη στιγμή μάλιστα που οι τράπεζες θεωρούν άληκτο και απαιτητό κεφάλαιο ποσό μεγαλύτερο του δανεισθέντος και μάλιστα μετά από 9
χρόνια εμπρόθεσμων καταβολών.

Η ώρα της δικαστικής κρίσης έφτασε.

Έχουμε εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη.

Όλοι μαζί μπορούμε.

Σας καλούμε να ψηφίσετε ΝΑΙ στα δίκαια αιτήματά μας όπως αυτά αναφέρονται παραπάνω.

Υπογράφοντας το ψήφισμά μας θα βοηθήσετε:

- Να εξαλειφθεί η αδικία που αφορά δεκάδες χιλιάδες Έλληνες δανειολήπτες, επαναφέροντας το αίσθημα δικαίου. 

- Να μη βρεθούν στον δρόμο χιλιάδες οικογένειες, οι
οποίες θα συνεχίσουν να χρωστούν ένα αόριστο κεφάλαιο.

- Να μην διαταραχθεί η κοινωνική σταθερότητα της χώρας
μας. 



Αβραμόπουλος: Η νέα Frontex δεν θίγει την κυριαρχία των κρατών - μελών


Στην παρέμβασή του στο Στρασβούργο, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θέλησε να ξεκαθαρίσει πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν βάζει άλλους να φυλάνε τα ελληνικά σύνορα γιατί τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά.

«Η κυριαρχία των κρατών-μελών δε θίγεται» από τη θέσπιση του νέου Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής ξεκαθάρισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. 

Μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας παρουσίασε τους δύο κεντρικούς στόχους της πρότασης που είναι η ενίσχυση των κρατών μελών που βρίσκονται στη λεγόμενη πρώτη γραμμή και η διασφάλιση της αρχής της ελεύθερης μετακίνησης για όλους τους πολίτες στη ζώνη Σένγκεν.

«Τίποτα δε μπορεί να συμβεί σε ένα κράτος-μέλος χωρίς τη συγκατάθεσή του, ούτε μπορεί κανείς να το υποχρεώσει σε συνεργασία με τρίτη χώρα αν το ίδιο δεν το επιθυμεί. Αυτό είναι σαφές από τη νομοθετική πρόταση που υποβάλαμε» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος. 

Επισήμανε δε πως «χωρίς ουσιαστική αλληλεγγύη κανένα κράτος-μέλος δε μπορεί μόνο του να αντιμετωπίσει τις σημερινές προκλήσεις, πολλώ δε μάλλον, τις μεγαλύτερες που είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν στο μέλλον».


Όσον αφορά στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον αρμόδιο Επίτροπο, «ο μελλοντικός Οργανισμός θα ενισχύσει ουσιαστικά τις δυνατότητές της να προλαμβάνει κρίσεις σαν τη σημερινή και να διαχειρίζεται τα σύνορά της που ταυτίζονται νομικά με τα Ευρωπαϊκά.»

Στην παρέμβασή του θέλησε να ξεκαθαρίσει πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν βάζει άλλους να φυλάνε τα ελληνικά σύνορα γιατί τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά. 

«Κατά συνέπεια» όπως είπε «ένας ευρωπαϊκός Οργανισμός, κομμάτι του οποίου είναι και η Ελλάδα, θα ενισχύσει την προστασία των εξωτερικών συνόρων της χώρας μας και θα βοηθήσει στην καλύτερη οργάνωση των μεταναστευτικών ροών οι οποίες δεν θα σταματήσουν και εκτιμώ ότι στο μέλλον θα αυξηθούν».

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, οι συνθήκες συμμετοχής του Οργανισμού σε κάθε χώρα, προϋποθέτουν και την ύπαρξη συμφωνίας μεταξύ της χώρας και του Οργανισμού. «Νομίζω ότι όλοι έχουμε να ωφεληθούμε από μια τέτοια εξέλιξη και ειδικότερα οι χώρες που έχουν το πρόβλημα σήμερα, λόγω της γεωγραφικής και της θέσης» τόνισε χαρακτηριστικά.




Πηγή: skai.gr


Να τι έψαξαν οι Ελληνες στο Google το 2015



Ποια θέματα μας απασχόλησαν περισσότερο; Πού θελήσαμε να ταξιδέψουμε; Τι παρακολουθήσαμε σε τηλεόραση και σινεμά; - Στην παγκόσμια ειδησεογραφία, μετά το «Σαρλί Εμπντό», πιο πολλές αναζητήσεις έγιναν για το Παρίσι, τον τυφώνα «Πατρίτσια», την ισλαμική οργάνωση ISIS και το Νεπάλ (λόγω σεισμού)

«Δεν χρειάζομαι Google,  η γυναίκα μου γνωρίζει τα πάντα». Αυτή η χιουμοριστική ατάκα που χρησιμοποιούν πολλοί άντρες και κυκλοφορεί και σε μπλουζάκι δείχνει ότι για τα... δύσκολα πάντα καταφεύγουμε στη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης. Τι έψαξαν όμως φέτος οι Ελληνες; 

Οι ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις στη χώρα μας μέσω της Google περιλάμβαναν μία πληθώρα θεμάτων, από αθλητικά γεγονότα (Ευρωμπάσκετ 2015) μέχρι μουσική (Εurovision 2015), πολιτική (εκλογές 2015, δημοψήφισμα, Βαρουφάκης, Σύριζα) και ταινίες («50 Αποχρώσεις του γκρι»).

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση "Year in Search" της Google, οι πιο δημοφιλείς αναζητήσεις στην Ελλάδα το 2015 ήταν οι εξής:

Ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις (όλες οι κατηγορίες)

   1. Eurobasket 2015

   2. Eurovision 2015

   3. Εκλογές 2015

   4. Fifty Shades of Grey

   5. Δημοψήφισμα

   6. Βαρουφάκης 

   7. iphone 6s

   8. Σύριζα

   9. ΕΝΦΙΑ 2015

   10. Αμφίπολη

   
Επικαιρότητα

   1. Εκλογές 2015

   2. Δημοψήφισμα

   3. Charlie Ηebdo

   4. ISIS

   5. Παρίσι τρομοκρατικό χτύπημα

   6. Grexit

   7. Nepal earthquake

   8. Capital controls

   9. Ανασχηματισμός

   10. Συμφωνία

Διακοπές

   1. Αίγινα

   2. Μεσσηνία 

   3. Κυκλάδες

   4. Κεφαλλονιά

   5. Νότια Κρήτη

   6. Αλόννησος

   7. Χαλκιδική

   8. Πάργα

   9. Πελοπόννησος 

   10. Λευκάδα

Ταξίδια στο εξωτερικό

   1. Ταξίδι στο Παρίσι

   2. Ταξίδι στο Ντουμπάι

   3. Ταξίδι στο Λονδίνο

   4. Ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη

   5. Ταξίδι στην Πράγα

   6. Ταξίδι στην Κούβα

   7. Ταξίδι στην Ελβετία

   8. Ταξίδι στην Μόσχα

   9. Ταξίδι στην Κίνα

   10.Ταξίδι στο Θιβέτ

   
Ταινίες

   1. Fifty Shades of Grey

   2. Birdman

   3. Spectre

   4. Mad Max

   5. American Sniper

   6. The Imitation Game

   7. Interstellar

   8. The Theory of Everything

   9. Crimson Peak

   10.Into the Woods


Πώς να:

   1. Πώς να τον κάνω να κολλήσει

   2. Πώς να χάσω κιλά στην κοιλιά

   3. Πώς να καθαρίσω το φούρνο

   4. Πώς να λύσω τον κύβο του Ρούμπικ

   5. Πώς να βρω δουλειά

   6. Πώς να βρω τον ωροσκόπο

   7. Πώς να φτιάξω κρέπες

   8. Πώς να ξεπεράσω την πρώην μου

   9. Πώς να αντιμετωπίσω το άγχος

   10. Πώς να κόψετε το κάπνισμα

   
Εισιτήρια/Τι παρακολούθησαν οι Έλληνες

   1. Ο πουπουλένιος

   2. ΠΑΟΚ

   3. Robbie Williams

   4. Σμύρνη μου αγαπημένη

   5. Mamma mia

   6. Μεγάλη Χίμαιρα

   7. Kiss me Kate

   8. Μadwalk 2015

   9. Ένας άνθρωπος για όλες τις εποχές

   10. 50 Αποχρώσεις του Γκρι

 Οι δημοφιλέστερες αναζητήσεις μέσω Google παγκοσμίως το 2015



O Λαμάρ Όντομ (πρώην μπασκετμπολίστας του ΝΒΑ και σύζυγος της Κλόε Καρντάσιαν), το «Σαρλί Εμπντό», το βιντεοπαιχνίδι Agar.io, η νέα ταινία «Τζουράσικ Γουόρλντ» και το Παρίσι αποτελούν τις πέντε δημοφιλέστερες αναζητήσεις του 2015 στη μηχανή της Google.

         
Όσον αφορά τις επιμέρους κατηγορίες των αναζητήσεων, στα σπορ ξεχώρισαν το «Κόπα Αμέρικα», το τουρνουά τένις «Γουίμπλετον», ο ποδηλατικός «Γύρος της Γαλλίας» και το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ράγκμπι.

         
Στον κινηματογράφο, μετά το "Jurassic World", οι περισσότερες αναζητήσεις αφορούσαν κατά σειρά τις ταινίες "Furious 7", «American Sniper", "Fifty Shades of Grey" και "Minions".

         
Από προσωπικότητες, το ενδιαφέρον των χρηστών, μετά τον Λαμάρ Όντομ, προσέλκυσαν η αθλήτρια των πολεμικών τεχνών Ρόντα Ράουζι, η Κέιτλιν Τζένερ που έκανε αλλαγή φύλου, η τραγουδίστρια Αντέλ και ο ηθοποιός Τσάρλι Σιν που διαγνώσθηκε με AIDS.

         
Στην παγκόσμια ειδησεογραφία, μετά το «Σαρλί Εμπντό», πιο πολλές αναζητήσεις έγιναν για το Παρίσι, τον τυφώνα «Πατρίτσια», την ισλαμική οργάνωση ISIS και το Νεπάλ (λόγω σεισμού).

         
Όσον αφορά την τεχνολογία, το ενδιαφέρον των καταναλωτών πρωτίστως στράφηκε στο νέο iPhone 6S της Apple, στο νέο Samsung Galaxy S6, στο Apple Watch, στο iPad Pro και στο LG G4.



Πηγή : protothema.gr



Τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη οι δικαστικοί υπάλληλοι της Αθήνας





Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν την Πέμπτη από τις δώδεκα το μεσημέρι μέχρι και τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων οι δικαστικοί υπάλληλοι της Αθήνας διαμαρτυρόμενοι για την μη επίλυση των προβλημάτων του με κυρίαρχο την έλλειψη προσωπικού που έχει άμεσες επιπτώσεις και στους ρυθμούς απονομής της Δικαιοσύνης. 

Κατά την διάρκεια της στάσης εργασίας οι δικαστικοί υπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σε σχετική ανακοίνωσή αν αναφέρεται: «μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία ουσιαστική εξέλιξη από πλευράς της Κυβέρνησης, στην κατεύθυνση της επίλυσης του μεγάλου προβλήματος της έλλειψης προσωπικού και των συνθηκών εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων».








Βόμβα βάζει το ΣτΕ στις αντικειμενικές αξίες


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σύμβουλοι της Επικρατείας «ακύρωσαν την παράλειψη της κυβέρνησης» να μην αλλάξει τις τιμές ζώνης στα ακίνητα. Τίθενται έτσι υπό πιθανή αμφισβήτηση οι φόροι που εισπράχθηκαν για τα ακίνητα. Σε αναμονή τελεί το υπουργείο Οικονομικών.
Βόμβα βάζει το ΣτΕ στις αντικειμενικές αξίες-Την απόφαση αναμένει το ΥΠΟΙΚ
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε ότι η Κυβέρνηση όφειλε από την 21η Μαΐου 2015 να είχε αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, εξέλιξη που πιθανότατα οδηγεί στην ανάγκη αναδρομικής αναπροσαρμογής τους.

Οι σύμβουλοι της Επικρατείας ακύρωσαν την παράλειψη της Κυβέρνησης να προβεί στην έκδοση υπουργικής απόφασης αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, ενώ παράλληλα όρισαν χρόνο έναρξης ισχύος της απόφασης που υποχρεούται να εκδώσει η Κυβέρνηση την 21η Μαΐου 2015, δηλαδή αναδρομικά.

Στην Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου είχαν προσφύγει 13 φορολογούμενοι πολίτες, οι οποίοι έχουν ακίνητα σε διάφορα σημεία της χώρας.

Οι 13 ζητούσαν από τους συμβούλους Επικρατείας να ακυρωθεί η άρνηση της Κυβέρνησης να εκδώσει -ανά διετία, όπως είχε υποχρέωση από τον νόμο 1249/1982- απόφαση για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Οι φορολογούμενοι τον Νοέμβριο του 2013 είχαν υποβάλει αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών για να εκδώσει, σύμφωνα με το άρθρο 41 του νόμου 1249/1982, απόφαση αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών. Όμως, το αίτημα των 13 δεν απαντήθηκε ποτέ και έτσι προσέφυγαν στο ΣτΕ.

Οι φορολογούμενοι υποστήριζαν ότι η παράλειψη της Κυβέρνησης (παράλειψη νόμιμης ενέργειας) να αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες μέσα στην προβλεπόμενη από τη νομοθεσία διετία και η σημαντική μείωση των αξιών όλων των ακινήτων λόγω της οικονομικής κρίσης, έχει ως αποτέλεσμα να καταβάλουν φόρο που δεν αντιστοιχεί στη φοροδοτική τους ικανότητα. Και αυτό γιατί ο φόρος υπολογίζεται βάσει των αντικειμενικών αξιών που καθορίστηκαν για τελευταία φορά το 2007 και για ορισμένες περιοχές το 2010 και απέχουν πολύ των πραγματικών αξιών.

Περιμένει το υπουργείο Οικονομικών

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών σημείωναν ότι η κυβέρνηση τελεί εν αναμονή της γνωστοποίησης της απόφασης, σημειώνοντας ότι έχει δρομολογηθεί η αλλαγή των τιμών ζώνης. Κατά ορισμένες πληροφορίες δεν αναμένεται να επηρεαστεί ο ΕΝΦΙΑ του 2015, δεδομένου ότι υπολογίστηκε με τιμές 1ης Ιανουαρίου, ερωτηματικό όμως είναι τυχόν επιπλοκές για φόρους που πληρώθηκαν μετά τις 21 Μαϊου από μεταβιβάσεις ακινήτων ή γονικές παροχές.



Πηγή : euro2day.gr


Μπάχαλο: Άδειασαν το Τάε Κβον Ντο, αλλά δεν έχουν πού να πάνε τους μετανάστες



Το γήπεδο χόκεϊ στο Ελληνικό, όπου αναμένεται να μεταφερθούν, είναι γεμάτο από σκουπίδια - Κλούβες των μεταγωγών έφτασαν το μεσημέρι στο Τάε Κβον Ντο - Κάποιοι μετανάστες φεύγουν από μόνοι τους

Μπορεί χθες να ανακοινώθηκε πώς οι μετανάστες που βρίσκονται στο Τάε Κβον Ντο στο Παλαιό Φάληρο θα μεταφερθούν στο γήπεδο χόκεϊ, ωστόσο, η απομάκρυνσή τους έχει ήδη ξεκινήσει και σύμφωνα με πληροφορίες, ο χώρος στο Ελληνικό δεν είναι έτοιμος για να τους υποδεχθεί.



Σύμφωνα με πηγές, είχε ζητηθεί να αδειάσει ο χώρος στο Τάε Κβον Ντο μέχρι τις 11, σήμερα το πρωί. Ήδη, οι περισσότεροι μετανάστες βρίσκονται έξω από τον χώρο, ενώ την ίδια ώρα απομακρύνθηκαν και οι εθελοντικές οργανώσεις που βρίσκονταν εκεί για να τους βοηθήσουν, όπως ο Ερυθρός Σταυρός.

Μιλώντας στο protothema.gr, άτομα από τις οργανώσεις αυτές είπαν ότι στους μετανάστες που έφτασαν στην Αττική από την Ειδομένη δόθηκε πρωινό και στη συνέχεια τους ζητήθηκε να μαζέψουν τα υπάρχοντά τους και να αποχωρήσουν.



Ωστόσο, είναι άγνωστο το πού θα μεταφερθούν αφού, όπως ανακοίνωσαν και χθες οι δήμαρχοι Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου μετά τη συνάντηση που είχαν με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ο χώρος στο γήπεδο χόκεϊ θα είναι έτοιμος την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι έφτασαν στον προαύλιο χώρο του Τάε Κβον Ντο τρεις κλούβες των μεταγωγών και σύμφωνα με μετανάστες, αστυνομικοί μπήκαν μέσα στις εγκαταστάσεις και ζήτησαν από τους μετανάστες που βρίσκονταν ακόμη μέσα να μαζέψουν τα πράγματά τους και να βγουν έξω με αποτέλεσμα πολλοί να περιμένουν μέχρι και αυτή την ώρα διπλά από τις κλούβες, χωρίς να γνωρίζουν πού θα πάνε.

Σύμφωνα με μετανάστες από το Μαρόκο, οι οποίοι μίλησαν στο protothema.gr, αστυνομικοί μπήκαν μέσα στο Τάε Κβον Ντο και άρχισαν να τους ρωτούν τις χώρες προέλευσής τους και στη συνέχεια τους διαχώρισαν με βάση την χώρα από την οποία προέρχονταν. Αμέσως μετά, η αστυνομία άρχισε να επιβιβάζει τους Μαροκινούς στα κλούβες των μεταγωγών, αλλά ούτε αυτή τη φορά τους ενημέρωσε για το πού θα οδηγηθούν.

Ωστόσο, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι μετανάστες από το Μαρόκο ενδέχεται να μεταφερθούν στην Κόρινθο.

Την ίδια ώρα, Ιρανοί μετανάστες επιβεβαίωσαν ότι οι αστυνομικοί τους διαχώρισαν με βάση τις χώρες προέλευσής τους, ενώ εξέφρασαν την άποψή τους ότι οι ελληνικές αρχές θα απελάσουν τους Μαροκινούς διότι -όπως υποστήριξαν- κάθε βράδυ τσακώνονταν και δημιουργούσαν προβλήματα στο Τάε Κβον Ντο. Όσον αφορά στη δική τους τύχη, είπαν ότι οι άνθρωποι της αστυνομίας τους απάντησαν πως υπάρχει για αυτούς ένας άλλος προσωρινός καταυλισμός στο Ελληνικού, όπου και θα μεταφερθούν αργότερα.

Πάντως, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο protothema.gr, τα σκουπίδια στο  γήπεδο χόκεϊ έχουν τέτοιο όγκο που είναι αδύνατο να ανοίξουν ακόμη και οι πόρτες!

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν την ίδια ώρα ότι η εντολή που είχε δοθεί ήταν να αδειάσει ο χώρος στο Τάε Κβον Ντο μέχρι τις 11 και να αρχίσει η μετακίνηση των μεταναστών. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι δεν γνωρίζουν το πού θα μεταφερθούν οι μετανάστες ή πώς θα φύγουν από το Τάε Κβον Ντο.

Άλλωστε, από αύριο, Πέμπτη, η πρώην ολυμπιακή εγκατάσταση πρέπει να παραδοθεί στην εταιρεία αξιοποίησης ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΑΔ), αφού το ερχόμενο Σάββατο ξεκινούν στο συγκεκριμένο γήπεδο πανευρωπαϊκοί αγώνες. 

Όμως, παρά τις εντάσεις που προκλήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, σήμερα επικρατούσε ηρεμία στο Τάε Κβον Ντο και όλα κυλούν -μέχρι στιγμής- ομαλά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr στις εγκαταστάσεις του Τάε Κβον Ντο δεν έχουν σημειωθεί σημαντικές ζημίες, παρά μόνο σε καζανάκια και βρύσες. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν κύκλοι της ΕΤΑΑΔ στο protothema.gr πρόκειται για φυσιολογικές φθορές σε χώρο όπου φιλοξενήθηκαν περισσότερα από 2.000 άτομα. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην απολύμανση και στον καθαρισμό των εγκαταστάσεων. Οι εργασίες αυτές μαζί με την αποκατάσταση των ζημιών εκτιμάται ότι θα στοιχίσουν περί τα 20.000 ευρώ και θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την απομάκρυνση των μεταναστών.

Σημειώνεται ότι χθες το βράδυ δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ανακοινώθηκε ότι ο χώρος μετεγκατάστασής τους θα είναι το γήπεδο χόκεϊ στο Ελληνικό, όπως συμφωνήθηκε κατά την τρίτη συνάντηση που είχε με τους δημάρχους Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτο, Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη και Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου. Ωστόσο, ερωτήματα προκύπτουν για το εάν οι μετανάστες που βρίσκονται στο Τάε Κβον Ντο και θα απομακρυνθούν θα μετακινηθούν από στο γήπεδο του χόκεϊ, καθώς οι τρεις δήμαρχοι του παραλιακού μετώπου δήλωσαν χθες ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση για τη συμφωνία Μουζάλα-δημάρχων πρόκειται για μια "κοινή και αποδεκτή λύση που αντιμετωπίζει την προσωρινή στέγαση προσφύγων και μεταναστών στην πρώην ολυμπιακή εγκατάσταση του γηπέδου χόκεϊ στο Ελληνικό και συγχρόνως φροντίζει και διασφαλίζει την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση για τους κατοίκους της περιοχής". 

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Μουζάλας "θεωρούμε αυτό το γεγονός ένα εξαιρετικό παράδειγμα δημιουργικής συνεργασίας που και οι δυο πλευρές θα υποστηρίξουν με συνέπεια. Η προσωρινή συνέχιση της χρησιμοποίησης του άνω χώρου για διάστημα ακόμη τριών μηνών θα τελεί υπό τη φύλαξη της ελληνικής αστυνομίας υπό την ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και υπό τη συνεργασία των δήμων της περιοχής και της Περιφέρειας Αττικής. Τίποτα βέβαια από όλα αυτά δε θα μπορούσε να συμβεί χωρίς τη συμβολή της Ελληνικό Α.Ε. και του ΤΑΙΠΕΔ στο πλαίσιο των δεσμεύσεων του για την αξιοποίησή του".  

Σημειώνεται πως οι χώρες προέλευσης των μεταναστών που βρίσκονται στο Τάε Κβον Ντο είναι το Αφγανιστάν, το Μαρόκο και η Αλγερία. Αρχικώς καταγεγραμμένοι ήταν 2.500, σήμερα ωστόσο, ο αριθμός τους δεν ξεπερνούσε τους 1.000.



Πηγή : protothema.gr


Ποτάμι: Περιοχές περιορισμένης κυκλοφορίας δεν υπάρχουν στην Ελλάδα



Είναι καθήκον της Πολιτείας να διασφαλίσει το δικαίωμα των πολιτών να κυκλοφορούν ελεύθερα, αναφέρει το Ποτάμι, μετά τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασίλη Οικονόμου στα Εξάρχεια. «Όσοι το παραβιάζουν και δέρνουν πολίτες, όποια δικαιολογία κι αν επικαλούνται, πρέπει να υφίστανται τις συνέπειες του νόμου» καταλήγει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Περιοχές περιορισμένης κυκλοφορίας-ευτυχώς- δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Το δικαίωμα των πολιτών να κυκλοφορούν ελεύθερα είναι κατοχυρωμένο παρότι ορισμένοι τραμπούκοι επιχειρούν να το περιορίσουν. 

» Είναι καθήκον της Πολιτείας να διασφαλίσει αυτό το δικαίωμα και όσοι το παραβιάζουν και δέρνουν πολίτες, όποια δικαιολογία κι αν επικαλούνται, πρέπει να υφίστανται τις συνέπειες του νόμου.»


Πηγή : tovima.gr



Αιχμές Ντόρας Μπακογιάννη: Δεν ξέρω τι δώσανε στην τρόικα για να αυξήσουν τους μισθούς





«Τα 3.660 άτομα που στελεχώνουν τα γραφεία των υπουργών θα ανέβουν αμέσως αρκετά Υπηρεσιακά κλιμάκια τα οποία θα διατηρήσουν σε όλη τους την καριέρα», όπως χαρακτηριστικά τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Η κυβέρνηση δημιουργεί κομματικό στρατό στο δημόσιο» όπως κατήγγειλε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Τα 3.660 άτομα που στελεχώνουν τα γραφεία των υπουργών θα ανέβουν αμέσως αρκετά Υπηρεσιακά κλιμάκια τα οποία θα διατηρήσουν σε όλη τους την καριέρα», όπως χαρακτηριστικά τόνισε. 

Αναφερόμενη στις αυξήσεις των μισθών των μετακλητών υπαλλήλων είπε: «Δεν ξέρω τι δώσανε στην τρόικα για να μπορέσουν να δώσουν αυξήσεις στους μισθούς των μετακλητών υπαλλήλων αλλά είναι πολύ πιο σημαντικό να έχουμε φάρμακα π.χ. για τους οροθετικούς από το να δίνουμε αυξήσεις στους μετακλητούς υπαλλήλους». 

Σε σχέση με τα φορολογία είπε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τον ΕΝΦΙΑ ενώ είχε πει ότι θα τον καταργήσει και μάλιστα δεν προσαρμόζει καν τις αντικειμενικές αξίες στα ακίνητα, κάτι που επίσης είχαν πει ότι θα κάνουν και συνέχισε λέγοντας ότι δεν πιστεύουν τις μεταρρυθμίσεις που υπογράφουν και μετά γεμίζουν το διαδίκτυο δάκρυα.

Κλείνοντας σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, η κα Μπακογιάννη είπε «πρέπει να αλλάξουμε το καταστατικό της ΝΔ να προχωρήσουμε άμεσα σε δομικές αλλαγές που θα μας επιτρέψουν να γίνουμε μεγάλη παράταξη». 








Γκρουέφσκι: Να συμφωνήσουμε με την Ελλάδα στο όνομα, αλλά μετά δημοψήφισμα



Μιλώντας στη βρετανική «Guardian», ο σκοπιανός πρωθυπουργός Νίκολα Γκρουέφσκι σημείωσε πως τα Σκόπια είναι «έτοιμα να συζητήσουν» και «να βρουν μία λύση», αλλά με προϋπόθεση η όποια ονομασία συμφωνηθεί από κοινού με την Ελλάδα να τεθεί σε δημοψήφισμα και να εγκριθεί από τους πολίτες της ΠΓΔΜ.

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο αλλαγής του ονόματος της ΠΓΔΜ προκειμένου να βρεθεί λύση στην 24ετή διένεξη με την Ελλάδα, δηλώνει ο πρωθυπουργός της χώρας, Νίκολα Γκρουέφσκι.

Μιλώντας στη βρετανική «Guardian», ο κ. Γκρουέφσκι σημείωσε πως τα Σκόπια είναι «έτοιμα να συζητήσουν» και «να βρουν μία λύση», αλλά με προϋπόθεση η όποια αλλαγή ονομασίας να τεθεί σε δημοψήφισμα και να εγκριθεί από τους πολίτες της ΠΓΔΜ.

«Θα θέλαμε το ταχύτερο δυνατό να πάμε σε διάλογο με την Ελλάδα και να βρούμε μία λύση, και αν βρούμε μία λύση θα πρέπει να πάμε στους πολίτες μας και να οργανώσουμε δημοψήφισμα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο σκοπιανός πρωθυπουργός.

Το τελευταίο διάστημα η ελληνική κυβέρνηση έχει ανοίξει συστηματικό διάλογο με τα Σκόπια μέσω της διαδικασίας των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, με στόχο τη διευθέτηση του ζητήματος της ονομασίας αλλά και τη συνολική βελτίωση των διμερών σχέσεων, όμως η δήλωση του κ. Γκρούεφσκι φαίνεται ότι ήταν απρόοπτη.


Συνάντηση με τον σκοπιανό ομόλογό του Νίκολα Ποπόσκι θα έχει αύριο Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, όπως ανακοινώθηκε λίγο μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης Γκρουέφσκι.

Το ΥΠΕΞ δεν έχει προβεί σε κάποιο επίσημο σχόλιο, εν αναμονή και της αυριανής συνάντησης Ποπόσκι-Κοτζιά.





Πηγή: skai.gr


Ερχονται οι νέου τύπου ταυτότητες με κόστος 10 ευρώ




Ζήτημα χρόνου είναι πλέον να αλλάξουν οι ταυτότητες και έχει ήδη συγκροτηθεί επιτροπή που επεξεργάζεται προτάσεις για την αντικατάσταση των υφιστάμενων ταυτοτήτων με νέα δελτία, τα οποία θα είναι δύσκολο να παραχαραχτούν.

Την είδηση επιβεβαίωσε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος υπολογίζει το κόστος σε περίπου 10 ευρώ για τον κάθε πολίτη.

Μέσα στους επόμενους μήνες όλοι οι Έλληνες πολίτες θα αποκτήσουν τις νέου τύπου, σύγχρονες αστυνομικές ταυτότητες. Ήδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συσταθεί επιτροπή στην οποία μετέχουν και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Διαβατηρίων της Αστυνομίας, που θα υποβάλλει έως τα τέλη Γενάρη την πρότασή της για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων ταυτοτήτων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι πρέπει να έχουμε μία ταυτότητα σύγχρονη που να έχει αξιοπιστία ως έγγραφο που να μην μπορεί να πλαστογραφηθεί εύκολα, επομένως προχωράμε. Υπάρχει κάποιο οικονομικό κόστος, δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε τον πολίτη, υπολογίζουμε γύρω στα δέκα ευρώ θα κοστίσει κάθε ταυτότητα και είμαστε στην διαδικασία προκειμένου να συντάξουμε και να αιτιολογήσουμε τις νέες ταυτότητες.
Η επιτροπή θα προτείνει εάν εκτός από το δακτυλικό αποτύπωμα θα υπάρχουν και άλλα βιομετρικά χαρακτηριστικά του κατόχου στις νέες ταυτότητες.

Οι σημερινές ταυτότητες μπορούν εύκολα να παραποιηθούν και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την έκδοση διαβατηρίων από κυκλώματα πλαστογράφων. Αντίθετα στα διαβατήρια που εκδίδονται από την Αστυνομία–σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας– δεν έχουν παρατηρηθεί μέχρι στιγμής κρούσματα πλαστογραφίας. Το ίδιο και στα νέα διπλώματα οδήγησης που από το 2009 εκδίδονται με τις ίδιες προδιαγραφές από το Εθνικό Κέντρο Έκδοσης Εγγράφων Ασφαλείας, που εδρεύει στη διεύθυνση διαβατηρίων της Αστυνομίας.


Πηγή : ethnos.gr


Ασταμάτητη η δράση του Ρουβίκωνα τα έσπασαν και στον Τειρεσία




Έσπασαν υπολογιστές, καρέκλες και γραφεία κι εξαφανίστηκαν - Τουλάχιστον 7 προσαγωγές υπόπτων από την αστυνομία

Μέλη της ομάδας «Ρουβίκωνας»  εισέβαλαν στις 09:15 το πρωί της Τετάρτης στα γραφεία του Τειρεσία, στην συμβολή των οδών Αλαμάνας 1 και Πρεμετής, στο Μαρούσι. 

Με βαριοπούλες στα χέρια έσπασαν υπολογιστές, καρέκλες, γραφεία και διάφορα άλλα αντικείμενα και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε δίκυκλα και εξαφανίστηκαν. 

«Ακούσαμε ένανα πολύ μεγάλο θόρυβο πιστεύαμε ότι ήταν όπλα. Έπεσα κάτω από το γραφείο μου να προφυλαχθώ μαζί με άλλες τρεις συναδέλφους και περιμέναμε το τέλος» περιέγραψε την εισβολή στους δημοσιογράφους μια εργαζόμενη.

Τα 10 - 15 άτομα που εισέβαλαν στον Τειρεσία είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους, όπως μετέδωσε ο Σκάι. 

Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει προχωρήσει σε έξι προσαγωγές υπόπτων, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ. 

Παρόμοια επίθεση είχε πραγματοποιήσει ο Ρουβίκωνας και στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ.

Φωτογραφία από την είσοδο των γραφείων του «Τειρεσία»


Πηγή




Βασίλης Οικονόμου: Μου είπαν ότι αν ξαναπατήσω στα Εξάρχεια θα με εκτελέσουν




Αντιεξουσιαστές χτύπησαν τον βουλευτή της ΝΔ το βράδυ της Τρίτης στα Εξάρχεια - Βγήκε από το νοσοκομείο - Δήλωση Σαμαρά - Καταδίκη από τον Πρόεδρο της Βουλής

Βγήκε από το νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» όπου μεταφέρθηκε μετά από επίθεση που δέχτηκε από αγνώστους σε εστιατόριο στα Εξάρχεια ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου.

Περιγράφοντας το περιστατικό σε δημοσιογράφους, ο κ. Οικονόμου είπε ότι είχε κάτσει μόλις δέκα λεπτά όταν «ήρθαν δέκα "κύριοι" με τις κουκούλες και τα κράνη τους μέσα στο μαγαζί και άρχισαν να με βαράνε» και ότι «στο τέλος είπαν ότι αν πατήσω ξανά το πόδι μου στα Εξάρχεια θα με εκτελέσουν».

«Με έριξαν κάτω και με κλωτσούσαν δέκα άτομα με κράνη» είπε, προσθέτοντας ότι ο αρμόδιος υπουργός τωον διαβεβαίωσε πως θα κάνει τα πάντα για να γίνουν συλλήψεις.

Το περιστατικό συνέβη επί 3-5 λεπτά, ωστόσο ο βουλευτής δεν κάλεσε την αστυνομία για να μην εκτραχυνθούν τα πράγματα, όπως είπε, και προτίμησε να φύγει υποβασταζόμενος.

Το επεισόδιο έλαβε μέρος κοντά στο γραφείο του βουλευτή, ο οποίος καταδίκασε το συμβάν λέγοντας: «Εδώ πέρα μιλάμε για καταστάσεις πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες. Εγώ νομίζω ότι πρέπει να καταλάβουν άπαντες, από την κυβέρνηση, από όλα, ότι δεν επιτρέπονται αυτές οι συμπεριφορές. Είμαστε ευρωπαϊκή χώρα. Δεν μπορεί να έχουμε άβατα στην πόλη, στην Αθήνα, όπου κάποιοι με κουκούλες ως καταδρομείς αθλιότητας χτυπάνε όχι τον βουλευτή, αλλά τον κάθε άνθρωπο».

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο σοβαρότερος τραυματισμός ήταν στο κεφάλι του, που «έχουν χτυπήσει πολύ. Όλα τα άλλα είναι θλαστικά».

«Δεν μπορούμε να ζούμε σε αυτή την ζούγκλα. Δεν γίνεται. Πρέπει να το καταλάβουν όλοι -και πρώτα απ’ όλα η κυβέρνηση- ότι πρέπει να περιφρουρήσουν το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να μπορεί να κάθεται να πιει ένα κρασί, να φάει, να κάτσει ήσυχος σαν άνθρωπος. Δεν γίνεται σε αυτή την χώρα να έχουμε τέτοιες συμπεριφορές και να τις αποδεχόμαστε. Νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει λίγο, έως πολύ» πρόσθεσε.

Μιλώντας το πρωί στο Mega, ο κ. Οικονόμου τόνισε:«Δεν θα γίνω πρόσφυγας στη χώρα και την πόλη μου», υπογραμμίζοντας ότι στα Εξάρχεια έχει εδώ και 10 χρόνια το πολιτικό του γραφείο.

«Εγώ νομίζω ότι δεν μπορεί να υπάρχει σε αυτή τη χώρα σε κανένα εκατοστό ειδικό καθεστώς. Δεν μπορεί να πηγαίνεις να σε τσακίζουν και να μην συμβαίνει κάτι. Θα πρέπει να υπάρχει ευθύνη αντικειμενική όπως λέμε εμείς στη Νομική σε αυτή τη χώρα κάπου. Δεν το λέω για αυτή την κυβέρνηση αλλά για κάθε κυβέρνηση, έχει ευθύνη ναι. Πρέπει ο πολίτης σε κάθε περιοχή είτε λέγεται Κολωνάκι, είτε λέγεται Εξάρχεια, είτε λέγεται Παγκράτι, είτε όπως θέλετε να νιώθει ασφαλής» είπε.

Ο βουλευτής μιλώντας στον Alpha 9,89 κάλεσε τον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό να μεριμνήσουν.

Η επίθεση

Ο Βασίλης Οικονόμου έτρωγε σε εστιατόριο της περιοχής («Ζάχαρι και Αλάτι») όταν του επετέθηκαν περί τους 10 κρανοφόρους.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τον ρώτησαν αν είναι όντως ο βουλευτής Βασ. Οικονόμου. Οι κρανοφόροι του είπαν να μην ξαναπατήσει στα Εξάρχεια και τον χτύπησαν με τα χέρια. Επίσης δεν προκλήθηκαν φθορές στο εστιατόριο ενώ απειλήθηκε κάποιος άλλος από τους θαμώνες του εστιατορίου. Να σημειωθεί ότι σχεδόν απέναντι βρίσκεται το εστιατόριο «Γιάντες» όπου τον περασμένο Απρίλιο είχε σημειωθεί επεισόδιο με τον Γ. Βαρουφάκη.

Ο Βασ. Οικονόμου μεταφέρθηκε τραυματισμένος στον «Ερυθρό» όπου έπειτα από επικοινωνία του Βήματος με το νοσοκομείο, έχει δεχτεί χτυπήματα σε όλο του το σώμα τα οποία δεν εμπνέουν ανησυχία προς το παρών. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του θα γίνουν περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

Καταδίκη της επίθεσης από βουλευτές της ΝΔ, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον ΠτΒ

Με τον χτυπημένο βουλευτή επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μεταφέροντάς του τη συμπαράσταση του σώματος και την καταδίκη της επίθεσης εναντίον του.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση «η άνανδρη επίθεση κατά του βουλευτή Βασίλη Οικονόμου δείχνει ότι η Αθήνα είναι ξέφραγο αμπέλι. Ωφείλει η κυβέρνηση να εγγυηθεί την ασφάλεια κάθε πολίτη. Επιτέλους σε μια δημοκρατική Πολιτεία δεν υπάρχουν "άβατα"».

Ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης  επισκέφθηκε τον Βασίλη Οικονόμου στο νοσοκομείο για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του. Παράλληλα με δήλωσή του καταδίκασε την επίθεση.

«Η επίθεση στον βουλευτή Βασίλη Οικονόμου είναι καταδικαστέα από κάθε πολίτη που σέβεται τη Δημοκρατία. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να επιβάλλει κανόνες αποκλεισμού χώρων και ιδεών» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Ο υπουργός εξέφρασε τη συμπαράστασή του και τη βούληση για την εξάλειψη τέτοιων καταστάσεων σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον βουλευτή.


Πηγή : tovima.gr


Λεβέντης: Παρακαλώ τον Τσίπρα να παραιτηθεί για να μην έχει το τέλος του Γιωργάκη και του Σαμαρά



«Ηρθα σε επαφή με επίσημο ξένο διπλωμάτη και επέμεινα ότι είναι λάθος οι μεταρρυθμίσεις που επεβλήθησαν στην ελληνική κυβέρνηση.  Εκείνος επέμεινε ότι πρέπει να βοηθήσω την κυβέρνηση αν ακολουθεί ευρωπαϊκό δρόμο» αποκάλυψε ο Βασίλης Λεβέντης

Να παραιτηθεί κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης υποστηρίζοντας ότι «πλέον η κοινωνία δεν τον ακούει. Νομοθετεί στο βρόντο».

«Αγαπώ τον πρωθυπουργό και του ζητώ να μην έχει το τέλος του Γιωργάκη και του Σαμαρα. Τον παρακαλώ να με ακούσει. Να ανέβει στο Προεδρικό Μέγαρο και να παραιτηθεί» είπε ο κ. Λεβέντης ενώ βλέποντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να χαμογελούν τους είπε «Γελάτε αλλά όταν το κάνει θα κλάψετε. Είναι πράξη ευθύνης και όχι αδυναμίας. Έχετε γαλουχηθεί σε παλιάς κοπής πνεύμα. Ο πρωθυπουργός όμως είναι σώφρων και δεν θα καθίσει να τον εκβιάζουν κάποιοι που λένε ότι δεν θα ψηφίσουν και θα κάνει αυτό που επιβάλλεται για το καλύτερο της χώρας».

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων αναφέρθηκε μάλιστα και στην συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον Γερμανό πρέσβη αποκαλύπτοντας ότι τον παρακάλεσε να στηρίξει την κυβέρνηση. 

«Ηρθα σε επαφή με επίσημο ξένο διπλωμάτη και επέμεινα ότι είναι λάθος οι μεταρρυθμίσεις που επεβλήθησαν στην ελληνική κυβέρνηση.  Εκείνος επέμεινε ότι πρέπει να βοηθήσω την κυβέρνηση αν ακολουθεί ευρωπαϊκό δρόμο» είπε χαρακτηριστικά για να επισημάνει ότι «ο Τσίπρας ξέρει ότι δεν πρόκειται να του δώσω ψήφο. Κακώς οι δημοσιογράφοι έλεγαν ότι θα δώσω. Βγήκα και κανείς από τους ψηφοφόρους μου δεν μου είπε να δώσω ψήφο στον Τσίπρα».

Σε εκείνο το σημείο μάλιστα κάποιος βουλευτής ακούστηκε να του λέει «και οι 10.000 ψηφοφόροι σου το είπαν;» με τον κ. Λεβέντη να του απαντά «ναι. Ελάτε μαζί μου αν θέλετε μόνο να είστε μεταμφιεσμένος για να μην σας γνωρίσουν. Δεν ξέρω αν σας γνωρίζουν κιόλας».


Πηγή : protothema.gr


ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΤΙΝΗ


Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

Αγαπημένοι μου μας έμειναν 9 ημέρες και σήμερα για τα Χριστούγεννα .

Η εβδομάδα που πέρασε δεν είχε καθόλου  μα καθόλου το πνεύμα των Χριστουγέννων 
φόβου , τρόμου ..Ναι !...
μαζί με τον υπολογιστή μου , το ίντερνετ , το τάμπλετ ,έχει κρασάρει και ο εγκέφαλός μου με αυτά
τα όμορφα που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας !

Ο Δεκέμβρης έχει μια μικρή γεύση από τον Ιούλιο ...Θυμάστε ..? 
Ο Σόϊμπλε συνεχίζει ακάθεκτος τα δικά του περί GREXIT . Ότι έχει μια προβληματάρα... μαζί μας 
την έχει ! Μια που οι κυβερνώντες τώρα..δεν θέλουν το Δ.Ν.Τ ..Έτσι ..λένε..Παίρνει φωτιά 

Ο Σόϊμπλε και λέει τα δικά του !
Συνήθως όταν είναι να πάρει σκληρά και απάνθρωπα μέτρα η κυβέρνηση τότε έχει πρόβλημα ..
Όταν υπέγραφαν το 3ο μνημόνιο δεν ήξεραν ότι το Δ.Ν.Τ είναι ..κακό πράγμα ? Όταν τα πράγματα ζορίζουν 
τότε οι κυβερνώντες έχουν το παραμυθάκι με τους δράκους και την << Σκληρή διαπραγμάτευση >> .
Λες και δεν το ...ξέρανε...
Υπάρχει Αριστερά ? Ποια η διαφορά από την πιο σκληρή μορφή της δεξιάς ?

Άλλο αντιπολίτευση και άλλο κυβέρνηση ! Κάποτε οι αριστεροί ήθελαν να αλλάξουν τον κόσμο . 
Τώρα θέλουν να φτιάξει ο κόσμος όπως θέλουν και απαιτούν .. αυτοί !

Έτσι ξένα Funds  ( κοράκια ) έρχονται στην Αθήνα να αγοράσουν τα κόκκινα δάνεια .Με απλά λόγια 
πρόκειται για κερδοσκοπικά , επιθετικά κεφάλαια και θα αγοράσουν τα πάντα για ένα κομμάτι ψωμί !
Οι τράπεζες του Βορρά και ο στρατός του Σόϊμπλε έρχονται...Την χάνουμε την Ελλάδα πατριώτες !
Κάπως έτσι μας φόρτωσαν τους λαθρομετανάστες ! Πόσο καλά σχεδιασμένα είναι όλα...

Από την Ειδομένη τους έφεραν στην Αθήνα και τους μοίρασαν σε Ταε-κβο-ντο , στο ελληνικό , Γαλάτσι και πάει λέγοντας ..
Δεν έλειψαν τα επεισόδια και οι συλλήψεις ! Η κυβέρνηση αποφάσισε την στέγαση και την επιδότηση 20.000 λαθρομεταναστών .

Υπέροχα ! Ζούμε μεγάλες στιγμές ! Για τους άστεγους Έλληνες τι κάνει η κυβέρνηση ?
Το μόνο που κάνει είναι να συλλαμβάνει μικροπωλητές που δεν έχουν άδεια ή χρωστάνε μικρο ποσά στην εφορία .
Όπως ο καστανάς που λιποθύμησε όταν μια διμοιρία των ΜΑΤ πήγε να τον συλλάβει .Ήμαρτον !
Κοιτάξτε και λίγο τους υπουργούς σας που χρωστάνε εκατομμύρια !

Ε ! Δεν μπορώ ..τρελαίνομαι ! Παρά το μόνο που έχουν κάνει στον Γολγοθά που ανεβαίνουμε είναι ο φόβος ..
Έτσι ανήμπορος και φοβισμένος δεν θα μπορείς να σηκώσεις ανάστημα !

Η αναλγησία του κράτους συνεχίζεται παντού ! έτσι και στην υγεία το πάρτι δεν σταματάει .. 2 στους 3 γιατρούς συνεχίζουν 
ακάθεκτοι να παίρνουν φακελάκι . Τ νεύρα μου ...κρόσια με αυτά που βλέπω και ακούω ...

Όπως το Time magazine έβγαλε την καγκελάριο Μέρκελ ο << Άνθρωπος της Χρονιάς >> .Την ονομάζει Καγκελάριο του ελεύθεροθ 
κόσμου . Αλήθεια ποια είναι τα κριτήρια ?... Αδυνατώ να καταλάβω...Θα καταλάβαινα τον τίτλο << Άνθρωπος του θανάτου και της 
καταστροφής  των λαών >> . Εγώ και εσείς μπορεί να σκεφτόμαστε έτσι ...Οι κυβερνώντες  όμως είναι ..γονατιστοί μπροστά τους !
Μόνο σε εμάς πουλάνε ..τρελίτσα και ..νεύρα .

Όπως ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ο Κ .Πολάκης σε συνέντευξη τύπου τα έβαλε με τους δημοσιογράφους .
Πάρτε το αλλιώς καλέ...Δεν είστε σε διαδήλωση της Αριστεράς !
Άν ήτανε αντιπολίτευση τι θα έκανε ο Κ.Μπαλτάς αν άκουγε την κυβέρνηση να λέει για τα γλυπτά του Παρθενώνα ότι αφού το 
ξέρουμε ότι είναι δικά μας γιατί να πάμε σε δίκη ? Πάμε καλά ?Τόσος αγώνας έχει γίνει για τα γλυπτά !
Ειλικρινά με αυτή τη δήλωση έχω αρχίσει και φοβάμαι σε τι χέρια βρίσκεται η Ελλάδα μας !

Κι ενώ τριγύρω ο κόσμος καίγεται μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας που συνεχίζονται τα διάφορα επεισόδια....             
  ...Ο Θεός μαζί μας , σχεδόν όλη η κυβέρνηση βρέθηκε στην πρεμιέρα του Λ. Λαζόπουλου από τον Πρωθυπουργό μέχρι 
την Ε .Μενεγάκη .Εμείς χορεύουμε  στους ρυθμούς των φόρων ενώ  η Ο.Γεροβασίλη χόρεψε βαρύ ζεϊμπέκικο στον Μαργαρίτη . 
Εκείνη το διασκεδάζει ..Εμείς καθόλου ! Κλείνοντας θα πω :
Προσπαθούν να γκρεμίσουν τα θεμέλια της Εθνικής και πολιτιστικής μας ταυτότητας .
Αρνούνται την διαχρονική συνέχεια του Ελληνισμού .
Εμείς θα τους το επιτρέψουμε ?

Είδαμε , ακούσαμε , κουτσομπολεύουμε !
Κοντοχωριανοί μου η γκλαμουριά των αστέρων συνεχίζεται .
Πάμε να δούμε λίγο την ..λάμψη τους .

Τον τελευταίο καιρό πολλά νεύρα έχει η εθνική μας παρουσιάστρια . Μικρόφωνα, χαρτιά πέφτουν ,με την αρχισυντάκτρια 
τα έβαλε ..Μάτι...μάτι έχει η Ελενίτσα μας που συνεχίζει να είναι πρώτη σε νούμερα τηλεθέασης .
Πρώτη θέλει να γίνει και η Κ.Λάσπα .Την θυμάστε ? Ναι λοιπόν ψάχνει για κανάλι γιατί έχει πολλά να δώσει ...λέει..
Έχει κάνει τις κινήσεις της στην κρατική και ιδιωτική τηλεόραση .
Στην τηλεόραση ξεμαλιάστηκαν η Τ. Μπαλατσινού και ο Δ. Παπανώτας . Την έθιξε για το πόσες πλαστικές 
έχει κάνει .Η δε Τζένη τον αποκάλεσε..μισογύνη και όχι φανατικό άντρα ! Ε ! Βρε γλέντια !

Μηνύσεις που θα πέσουν .Θα έχουμε να πούμε ..πολλά...
Πολλά λέει και στο βιβλίο της η Δ.Παπανδρέου η << Οργή του Ανδρέα >>...Έχει και αυτό τις δικές του ίντριγκες  .
Το τι ..λέει για την Μάργκαρετ και τα τέκνα..Δήμητρα εναντίον Μάργκαρετ !

Ο Α . Παπανδρέου δεν ζει πια ! Δεν έχετε να χωρίσετε κάτι...Μόνο χρήματα να μαζέψετε από τις πωλήσεις 
των βιβλίων σας στο όνομά του !
Το Tip της Εβδομάδας !

Υπάρχουν διάφορα BAZAAR με φιλανθρωπικό χαρακτήρα .
Όσοι δεν έχετε ψωνίσει τα δώρα σας ή και κάτι παραπάνω μπορείτε να το κάνετε από εκεί
γιατί είναι για καλό σκοπό !

Και μην ξεχνάτε η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας !
Αυτά και άλλα χαριτωμένα την άλλη εβδομάδα 
με την Χαριτίνη !