Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Βασίλης Οικονόμου: Μου είπαν ότι αν ξαναπατήσω στα Εξάρχεια θα με εκτελέσουν




Αντιεξουσιαστές χτύπησαν τον βουλευτή της ΝΔ το βράδυ της Τρίτης στα Εξάρχεια - Βγήκε από το νοσοκομείο - Δήλωση Σαμαρά - Καταδίκη από τον Πρόεδρο της Βουλής

Βγήκε από το νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» όπου μεταφέρθηκε μετά από επίθεση που δέχτηκε από αγνώστους σε εστιατόριο στα Εξάρχεια ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου.

Περιγράφοντας το περιστατικό σε δημοσιογράφους, ο κ. Οικονόμου είπε ότι είχε κάτσει μόλις δέκα λεπτά όταν «ήρθαν δέκα "κύριοι" με τις κουκούλες και τα κράνη τους μέσα στο μαγαζί και άρχισαν να με βαράνε» και ότι «στο τέλος είπαν ότι αν πατήσω ξανά το πόδι μου στα Εξάρχεια θα με εκτελέσουν».

«Με έριξαν κάτω και με κλωτσούσαν δέκα άτομα με κράνη» είπε, προσθέτοντας ότι ο αρμόδιος υπουργός τωον διαβεβαίωσε πως θα κάνει τα πάντα για να γίνουν συλλήψεις.

Το περιστατικό συνέβη επί 3-5 λεπτά, ωστόσο ο βουλευτής δεν κάλεσε την αστυνομία για να μην εκτραχυνθούν τα πράγματα, όπως είπε, και προτίμησε να φύγει υποβασταζόμενος.

Το επεισόδιο έλαβε μέρος κοντά στο γραφείο του βουλευτή, ο οποίος καταδίκασε το συμβάν λέγοντας: «Εδώ πέρα μιλάμε για καταστάσεις πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες. Εγώ νομίζω ότι πρέπει να καταλάβουν άπαντες, από την κυβέρνηση, από όλα, ότι δεν επιτρέπονται αυτές οι συμπεριφορές. Είμαστε ευρωπαϊκή χώρα. Δεν μπορεί να έχουμε άβατα στην πόλη, στην Αθήνα, όπου κάποιοι με κουκούλες ως καταδρομείς αθλιότητας χτυπάνε όχι τον βουλευτή, αλλά τον κάθε άνθρωπο».

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο σοβαρότερος τραυματισμός ήταν στο κεφάλι του, που «έχουν χτυπήσει πολύ. Όλα τα άλλα είναι θλαστικά».

«Δεν μπορούμε να ζούμε σε αυτή την ζούγκλα. Δεν γίνεται. Πρέπει να το καταλάβουν όλοι -και πρώτα απ’ όλα η κυβέρνηση- ότι πρέπει να περιφρουρήσουν το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να μπορεί να κάθεται να πιει ένα κρασί, να φάει, να κάτσει ήσυχος σαν άνθρωπος. Δεν γίνεται σε αυτή την χώρα να έχουμε τέτοιες συμπεριφορές και να τις αποδεχόμαστε. Νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει λίγο, έως πολύ» πρόσθεσε.

Μιλώντας το πρωί στο Mega, ο κ. Οικονόμου τόνισε:«Δεν θα γίνω πρόσφυγας στη χώρα και την πόλη μου», υπογραμμίζοντας ότι στα Εξάρχεια έχει εδώ και 10 χρόνια το πολιτικό του γραφείο.

«Εγώ νομίζω ότι δεν μπορεί να υπάρχει σε αυτή τη χώρα σε κανένα εκατοστό ειδικό καθεστώς. Δεν μπορεί να πηγαίνεις να σε τσακίζουν και να μην συμβαίνει κάτι. Θα πρέπει να υπάρχει ευθύνη αντικειμενική όπως λέμε εμείς στη Νομική σε αυτή τη χώρα κάπου. Δεν το λέω για αυτή την κυβέρνηση αλλά για κάθε κυβέρνηση, έχει ευθύνη ναι. Πρέπει ο πολίτης σε κάθε περιοχή είτε λέγεται Κολωνάκι, είτε λέγεται Εξάρχεια, είτε λέγεται Παγκράτι, είτε όπως θέλετε να νιώθει ασφαλής» είπε.

Ο βουλευτής μιλώντας στον Alpha 9,89 κάλεσε τον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό να μεριμνήσουν.

Η επίθεση

Ο Βασίλης Οικονόμου έτρωγε σε εστιατόριο της περιοχής («Ζάχαρι και Αλάτι») όταν του επετέθηκαν περί τους 10 κρανοφόρους.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τον ρώτησαν αν είναι όντως ο βουλευτής Βασ. Οικονόμου. Οι κρανοφόροι του είπαν να μην ξαναπατήσει στα Εξάρχεια και τον χτύπησαν με τα χέρια. Επίσης δεν προκλήθηκαν φθορές στο εστιατόριο ενώ απειλήθηκε κάποιος άλλος από τους θαμώνες του εστιατορίου. Να σημειωθεί ότι σχεδόν απέναντι βρίσκεται το εστιατόριο «Γιάντες» όπου τον περασμένο Απρίλιο είχε σημειωθεί επεισόδιο με τον Γ. Βαρουφάκη.

Ο Βασ. Οικονόμου μεταφέρθηκε τραυματισμένος στον «Ερυθρό» όπου έπειτα από επικοινωνία του Βήματος με το νοσοκομείο, έχει δεχτεί χτυπήματα σε όλο του το σώμα τα οποία δεν εμπνέουν ανησυχία προς το παρών. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του θα γίνουν περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

Καταδίκη της επίθεσης από βουλευτές της ΝΔ, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον ΠτΒ

Με τον χτυπημένο βουλευτή επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μεταφέροντάς του τη συμπαράσταση του σώματος και την καταδίκη της επίθεσης εναντίον του.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση «η άνανδρη επίθεση κατά του βουλευτή Βασίλη Οικονόμου δείχνει ότι η Αθήνα είναι ξέφραγο αμπέλι. Ωφείλει η κυβέρνηση να εγγυηθεί την ασφάλεια κάθε πολίτη. Επιτέλους σε μια δημοκρατική Πολιτεία δεν υπάρχουν "άβατα"».

Ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης  επισκέφθηκε τον Βασίλη Οικονόμου στο νοσοκομείο για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του. Παράλληλα με δήλωσή του καταδίκασε την επίθεση.

«Η επίθεση στον βουλευτή Βασίλη Οικονόμου είναι καταδικαστέα από κάθε πολίτη που σέβεται τη Δημοκρατία. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να επιβάλλει κανόνες αποκλεισμού χώρων και ιδεών» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Ο υπουργός εξέφρασε τη συμπαράστασή του και τη βούληση για την εξάλειψη τέτοιων καταστάσεων σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον βουλευτή.


Πηγή : tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου