Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Τουλάχιστον 78 παιδιά έχουν σκοτωθεί κατά τη ρωσική εισβολή

 



Τουλάχιστον 78 παιδιά έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου που εισέβαλαν οι ρωσικές δυνάμεις στη χώρα, δήλωσε σήμερα η Ουκρανή συνήγορος του πολίτη Λουντμίλα Ντενίσοβα.

Σύμφωνα με την ίδια, οι συγκρούσεις γύρω από την Μαριούπολη, την πόλη-λιμάνι στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας, την Βολνοβάχα, στο ανατολικό, και την πόλη Ιρπίν, στην περιοχή του Κιέβου, εξηγούν γιατί είναι δύσκολο οι αρχές να επαληθεύσουν πόσοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί σε αυτές τις περιοχές.

Παράλληλα η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας Energoatom ανακοίνωσε ότι σε περισσότερους από 954.000 ανέρχονταν χθες, Πέμπτη, οι Ουκρανοί που έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω της ρωσικής εισβολής.

«Σχεδόν 228.000 καταναλωτές έχουν μείνει χωρίς αέριο», προσέθεσε σε ανακοίνωσή της. Στο μεταξύ 109.183 πρόσφυγες από την Ουκρανία έχουν καταγραφεί στη Γερμανία μέχρι σήμερα, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας. Από αυτούς, σχεδόν 99.200 είναι Ουκρανοί πολίτες, προσέθεσε ο εκπρόσωπος σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.


protothema.gr



Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ βάζουν τον Τσίπρα να ζητάει εκλογές για να γελάνε


 

Κανένας δεν ξέρει τι του δίνουν να πιει του Τσίπρα, και νομίζει ότι μπορεί να ζητάει εκλογές πιστεύοντας ότι θα ξανά κυβερνήσει.

Κάποιοι φαίνεται μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν πλάκα μαζί του και τον βάζουν να ζητάει εκλογές για να γελάνε.

Για ακόμα μία φορά, ο απαξιωμένος, πολιτικός απατεώνας, Αλέξης Τσίπρας, εμφανίστηκε στην βουλή κάνοντας έκκληση για διενέργεια εκλογών τώρα «και όχι τον Μάιο». Όλοι αναρωτιούνται με ποιο θράσος ζητάει ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της Ελλάδας και πλήρως αποτυχημένος εκλογές; Ποιος του λέει για σπάσει πλάκα ότι θα ξανά κυβερνήσει μαζί με τα νούμερα του τσίρκου που αποτελείται ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ο απαξιωμένος, αποτυχημένος και επικίνδυνος Αλέξης Τσίπρας, εμφανίστηκε στο βήμα της βουλής νομίζοντας ότι ο κόσμος τον θέλει αντί για τον Μητσοτάκη και είπε : «Τις τελευταίες ημέρες οι Υπουργοί δεν ασχολούνται καν με τα θέματα που αφορούν τα Υπουργεία τους. Έχουν σηκώσει τα μολύβια και ασχολούνται με την οργάνωση της προεκλογικής τους εκστρατείας. Εχετε πάρει απόφαση να δραπετεύσετε. Εμείς σας εκλιπαρούμε: εκλογές τώρα, τον Μάρτιο μην περιμένετε τον Μάιο. Θέλετε να αλλάξετε τον εκλογικό νόμο; Αλλάξτε τον. Εκλογικός νόμος που θα δίνει μπόνους στο δεύτερο κόμμα δεν μπορεί να υπάρξει. Γιατί δεύτερο κόμμα είστε. Λυτρώστε τον λαό από την ικανότητά, την αναλγησία και την αλαζονεία σας. Κάντε εκλογές το συντομότερο δυνατό για να γλιτώσουμε και να σώσουμε ό,τι σώζετε σε αυτό τον τόπο» είπε χαρακτηριστικά.

Το χειρότερο με τον Τσίπρα είναι ότι δεν έχει καταλάβει τίποτα, και αυτό συμβαίνει γιατί κάτι του δίνουν να πιει και να αποβλακωθεί, αλλιώς δεν εξηγείται τόση αναισθησία.

Εμείς ευχόμαστε απλά περαστικά του και γρήγορα σπίτι του εκτός πολιτικής για να γίνει καλά.



Επιστρέφουν τα φθηνά στεγαστικά δάνεια του ΟΕΚ

 


Αναβιώνει η στεγαστική κοινωνική πολιτική για τα νέα ζευγάρια με φθηνά έως και άτοκα δάνεια για την ανέγερσή ή την αγορά σπιτιού όπως γινόταν μέχρι το 2012, που λειτουργούσε ο ΟΕΚ.

Ανάμεσα στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στα επιδόματα και τις παροχές ανεργίας που παρουσίασε χθες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, προβλέπεται η ριζική αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ και η επανεκκίνηση της «παγωμένης» για μια δεκαετία στεγαστικής πολιτικής που θα δίνει έμφαση στα νέα ζευγάρια για την απόκτηση στέγης με ευνοϊκές προϋποθέσεις και πάντως με πολύ πιο ελκυστικούς όρους από αυτούς των τραπεζών.

Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης ο ΟΑΕΔ (που αλλάζει όνομα και θα λέγεται Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης-ΔΥΠΑ) δρομολογεί «μια αναβαθμισμένη στεγαστική πολιτική», όπως αναφέρει το νομοσχέδιο, με στόχο την «αποτελεσματικότερη αξιοποίηση της περιουσίας του πρώην ΟΕΚ που έχει περιέλθει στον Οργανισμό, αλλά και την ανάπτυξη πολιτικής που θα διευκολύνει τη στέγαση για χιλιάδες εργαζομένους, και ιδιαίτερα τους νέους».

Η νέα στεγαστική πολιτική θα περιλαμβάνει την εκμίσθωση ακινήτων που κατέχει ο ΟΑΕΔ-ΟΕΚ και την ανοικοδόμησή τους με δαπάνες του μισθωτή, τη δυνατότητα αγοράς ακινήτων από τον οργανισμό και τη σύμπραξη με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για την ανέγερση κατοικιών που θα μπορούν να διατεθούν σε νέα ζευγάρια κ.ά.

Σύμφωνα με στοιχεία του συλλόγου των εργαζομένων ΟΕΕ-ΟΕΚ, οι εισφορές υπέρ των καταργηθέντων οργανισμών Εστίας και ΟΕΚ, που καταβάλλουν ετησίως οι μισθωτοί με ασφάλιση ΙΚΑ, ανέρχονταν στα 220 εκατ. ευρώ ως το 2020 με την πρώτη μείωση εισφορών που έγινε τότε (κατά 0,90%), ενώ μετά τη δεύτερη μείωση εισφορών (κατά 3%) τα έσοδα περιορίστηκαν κοντά στα 100 εκατ. ευρώ ετησίως, καθώς η εισφορά 0,85% υπέρ του πρώην ΟΕΚ καταργήθηκε και έμεινε το 0,35% της εισφοράς υπέρ Εστίας.

Ωστόσο, η επί δεκαετία πληρωμή των εισφορών αυτών στο ακέραιο δημιούργησε ένα αποθεματικό της τάξης των 350 εκατ. ευρώ, το οποίο μπορεί να είναι τοποθετημένο στην Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά αποτελεί κεφάλαιο των εργαζομένων και «προίκα» για να πάρουν σπίτια τα νέα ζευγάρια μέσα από τη νέα στεγαστική πολιτική που θα ξεκινήσει στον νέο ΟΑΕΔ.

Η στεγαστική συνδρομή στα νέα ζευγάρια θα μπορούσε να είναι με τη μορφή επιδότησης επιτοκίου για χαμηλότοκο τραπεζικό δάνειο ή ενοικίαση παλαιών κατοικιών με χαμηλό μίσθωμα, ή ακόμη και η άτοκη διευκόλυνση για όσους έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα. Ο τρόπος που θα εφαρμοστούν τα στεγαστικά προγράμματα θα εξεταστεί μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου από τον νέο ΟΑΕΔ.

Μια από τις ενδιαφέρουσες προτάσεις που έχει καταθέσει στον ΟΑΕΔ ο σύλλογος εργαζομένων των δύο πρώην οργανισμών είναι ότι η επανεκκίνηση των στεγαστικών προγραμμάτων για σπίτια σε νέους θα μπορούσε να συνδυαστεί από τα θεμέλια κιόλας με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες για ενεργειακή αυτάρκεια, που είναι ιδιαίτερα επίκαιρο σήμερα!

Ο ΟΟΣΑ είχε προτείνει από το 2016 την επανέναρξη των στεγαστικών προγραμμάτων με 500 εκατ. ευρώ ετησίως, που θα είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του ΑΕΠ κατά μισή μονάδα και την ταχύτερη μείωση της ανεργίας, αλλά οι συστάσεις του τότε αγνοήθηκαν.


με πληροφορίες από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ



JP Morgan και Goldman Sachs φεύγουν από τη Ρωσία

 


Η JPMorgan Chase , η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα, εγκαταλείπει και αυτή τη Ρωσία.

«Σε συμμόρφωση με τις οδηγίες των κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο, αποχωρούμε ενεργά από τη Ρωσία και δεν επιδιώκουμε καμία νέα επιχείρηση στη χώρα», δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας Tasha Pelio σε e-mail.

Οι συναλλαγές της τράπεζας που σχετίζονται με τη Ρωσία «περιορίστηκαν» στο να «βοηθήσουν τους πελάτες παγκοσμίως να αντιμετωπίσουν και να κλείσουν προϋπάρχουσες υποχρεώσεις, να διαχειριστούν τους κινδύνους που σχετίζεται με τη Ρωσία» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η η τράπεζα ενήργησε «ως θεματοφύλακας των πελατών» και φρόντισε τους υπαλλήλους της.

Η JPMorgan έχει λιγότερους από 200 υπαλλήλους στη Ρωσία, οι οποίοι εργάζονται κυρίως στην εταιρική και επενδυτική τράπεζα της εταιρείας, σύμφωνα με την εταιρεία.

Λίγο νωρίτερα, είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της Goldman Sachs ότι θα αποχωρήσει από τη Ρωσία.

«Η Goldman Sachs τερματίζει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία σύμφωνα με τις κανονιστικές απαιτήσεις και τις απαιτήσεις αδειοδότησης», ανέφερε η εταιρεία την Πέμπτη σε δήλωση που εστάλη μέσω email, στο οποίο προστίθεται: «Εστιάζουμε στην υποστήριξη των πελατών μας σε όλο τον κόσμο για τη διαχείριση ή το κλείσιμο προϋπαρχουσών υποχρεώσεων στην αγορά και τη διασφάλιση της ευημερίας των ανθρώπων μας».





Άρθρο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Politico


 

Ο πόλεμος που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία έχει ήδη εκτοπίσει περισσότερους από δύο εκατομμύρια ανθρώπους, έχει καταστρέψει αναρίθμητες ζωές και τον τρόπο να βγάλουν τα προς το ζην, έχει προκαλέσει θάνατο, δυστυχία και ανθρώπινο πόνο σε αδιανόητη κλίμακα.

Έως τώρα, η διεθνής κοινότητα έχει εύλογα εστιάσει στην υπεράσπιση της κυριαρχίας της Ουκρανίας και της δημοκρατίας της, στη στρατιωτική και ανθρωπιστική αρωγή στον αγώνα της και στην παροχή βοήθειας προς τους πρόσφυγες. Σε αυτά τα ζητήματα δεν θα υποχωρήσουμε, ενώ θα συνεχίσουμε να σφίγγουμε τον κλοιό σε οικονομικό επίπεδο ενάντια στο καθεστώς της Ρωσίας, με την επιβολή κυρώσεων.

Υπάρχει ωστόσο και μία άλλη σημαντική, πιο λεπτή αλλά κρίσιμη πτυχή αυτής της κρίσης η οποία απαιτεί την προσοχή μας. Η ευαλωτότητα της Ευρώπης όσον αφορά τις τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας η οποία παράγεται από αέριο.

Σε κανονικούς καιρούς, η προσφορά και η ζήτηση στην αγορά καθορίζουν την τιμή κάθε αγαθού. Αλλά δεν βρισκόμαστε σε κανονικούς καιρούς και το φυσικό αέριο έχει εξελιχθεί σε έναν μεγάλης σημασίας παράγοντα στην αντιπαράθεση ισχύος ανάμεσα στη Ρωσία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με άλλα λόγια, η χονδρική αγορά φυσικού αερίου της ΕΕ δεν λειτουργεί κανονικά εδώ και κάποιο καιρό. Πιστεύω ότι αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί γρήγορα και αποφασιστικά ώστε να αποτρέψουμε επιπλέον κόστος στις ζωές των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις οικονομίες των κρατών-μελών και στην επιτυχή εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση του Οργανισμού Συνεργασίας των Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας (ACER) και της Ομάδας Συντονισμού για το Φυσικό Αέριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι τιμές του αερίου έχουν αποσυνδεθεί από την οικονομία της αγοράς και πλέον ακολουθούν την παρόρμηση του φόβου και της κερδοσκοπίας. Τοποθετήσεις σχετικά με την παροχή φυσικου αερίου οδηγούν σε έντονες αντιδράσεις στην αγορά, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα παράλογες τιμές που δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα των αποθεμάτων φυσικού αερίου ή την προσφορά και τη ζήτηση εντός της Ένωσης.


Συνέπεια αυτής της αποτυχίας είναι μία πολύ μεγάλη πρόσθετη επιβάρυνση για τους πολίτες, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν πολλά περισσότερα απ’ ό,τι θα έπρεπε για αέριο για να θερμάνουν τα σπίτια τους και για την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από αέριο. Επιπλέον, οι τιμές της ενέργειας επηρεάζουν σημαντικά και τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη, καθιστώντας το κόστος ζωής υψηλότερο για όλους.

Αυτό το σπιράλ κερδοσκοπίας και αύξησης των τιμών με πολιτική διάσταση πρέπει να σταματήσει. Όταν οι αγορές παύουν να λειτουργούν κανονικά, είναι υποχρέωση των κυβερνήσεων και των ρυθμιστικών αρχών να δράσουν και να διασφαλίσουν την επανεκκίνηση και την ανάκτηση της ισορροπίας της αγοράς. Αυτή η στιγμή είναι τώρα.

Για το λόγο αυτό, έχω στείλει επιστολή στην Πρόεδρο της Ευρωπαίκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, με την οποία ζητώ από την Κομισιόν να εξετάσει «Σχέδιο Έξι Σημείων» το οποίο ετοίμασα, ώστε η ΕΕ να ρυθμίσει τη χονδρική αγορά αερίου. Οι ακραίες συνθήκες επιτάσουν να σκεφτόμαστε έξω από το καθιερωμένο πλαίσιο και έχει έρθει η στιγμή να αντιμετωπίσουμε ευθέως αυτή την απειλή. Αυτό που επιζητούμε είναι παρεμβάσεις μόνο ως λύση ύστατης ανάγκης και με ένα προσωρινό σύνολο μέτρων. Παρακάτω, ακολουθεί μία σειρά τεχνικών αλλά αναγκαίων ενεργειών για την αποκατάσταση της ισορροπίας στις αγορές.

Καταρχάς, χρειαζόμαστε ένα πλαφόν τιμών σε αυτό που είναι γνωστό ως Ταμείο Μεταφοράς Τίτλων (TTF) -ή, αλλιώς, την ιστορικά υψηλότερη τιμή αερίου πριν από την κρίση. Δεύτερον, θα πρέπει να έχουμε ένα ημερήσιο όριο τιμών, όπως συμβαίνει στα χρηματιστήρια. Αυτό θα μας επιτρέψει να περιορίσουμε τις απότομες αλλαγές στη διακύμανση των τιμών στο TTF, για παράδειγμα στο εύρος του +/- 10%.

Θα πρέπει επίσης να εξετάσουμε τον καθορισμό της τιμής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Με άλλα λόγια, τον καθορισμό τιμών ως έκτακτη αντίδραση μόνο στην περίπτωση ανακοινώσεων που αφορούν τις ροές φυσικού αερίου μέσω αγωγών από τη Ρωσία.

Χρειαζόμαστε, επίσης, ένα πλαφόν στο μικτό περιθώριο κέρδους. Για παράδειγμα, στη χονδρική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας θα μπορούσε να είναι ένα πλαφόν της τάξης του 5%, με βάση την παρακολούθηση του κόστους παραγωγής και των μονάδων παραγωγής από τους ρυθμιστές της αγοράς.

Υπάρχει επίσης το ζήτημα των αγοραπωλησιών με φυσική παράδοση, ήτοι να εξεταστεί το ενδεχόμενο να επιτραπούν, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, συναλλαγές μόνο με φυσική παράδοση για να αποφευχθεί η χειραγώγηση της αγοράς.

Τέλος, έχουμε την ενίσχυση της ρευστότητας: αύξηση της ρευστότητας στην αγορά φυσικού αερίου συνδέοντας τις αγορές των ΗΠΑ, της ΕΕ και της Ασίας. Για παράδειγμα, αυτό θα μπορούσε να γίνει μέσω της τόνωσης της συνεργασίας μας με την Κίνα όσον αφορά τα φορτία Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG), και πιθανώς εφαρμόζοντας πλαφόν στο κόστος μεταφοράς για να εξουδετερωθούν κίνητρα κερδοσκοπίας.

Αντιλαμβάνομαι ότι αυτά τα σημεία αποτελούν σημαντικές παρεμβάσεις στην αγορά. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να εφαρμοστούν με για περιορισμένο χρονικό διάστημα και να συνοδεύονται από σαφώς προσδιορισμένες προϋποθέσεις ενεργοποίησης, αλλά και ρήτρες εξόδου. Είναι σχεδιασμένα για να δώσουν στην ΕΕ χρόνο, με βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, ώστε να σταθεροποιήσει την αγορά αερίου, να σταματήσει την κερδοσκοπία στην αγορά η οποία είναι σε βάρος πολιτών και επιχειρήσεων, να αφοπλίσει την «εργαλειοποίηση» της αγοράς αερίου λόγω της γεωπολιτικής έντασης, και να εξασφαλίσει χρόνο για πιο βιώσιμες, μεσομακροπρόθεσμες λύσεις.


Επιπλέον, πρόκειται για μέτρα που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε άλλες αγορές στο παρελθόν, υπό ακραίες συνθήκες. Και -ακόμα πιο σημαντικό- μπορούν να φέρουν σε λογικά επίπεδα τις τιμές δίχως να επιφέρουν επιπρόσθετο δημοσιονομικό κόστος στις οικονομίες μας και χωρίς να επηρεάσουν την παραγωγική δυνατότητα ή τις αλυσίδες προμήθειας φυσικού αερίου.

Πρέπει, όμως, να αναλάβουμε δράση τώρα. Αυτό το πρόβλημα δεν θα εκλείψει μόλις υποχωρήσει η ζήτηση για αέριο θέρμανσης. Θα συνεχιστεί στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας -οι οποίες συνδέονται με τις τιμές αερίου στις αγορές χονδρικής- θέτοντας ένα τεράστιο βάρος στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Το Σχέδιο Έξι Σημείων έχει σχεδιαστεί για να προστατεύσει τη λειτουργία των αγορών χονδρικής φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας της Ευρώπης και να διασφαλίσει ότι η ΕΕ, οι πολίτες και οι οικονομίες των κρατών-μελών δεν θα υποφέρουν αδικαιολόγητα σε μια περίοδο που ήδη χαρακτηρίζεται από μεγάλες προκλήσεις. Χωρίς αυτό, ο κίνδυνος για την σταθερότητα κατα μήκος της Ένωσης μόνο θα αυξάνεται.



Το twitter ξεφτιλίζει την Ρωσία για fake news σχετικά με την έγκυο που ήταν δήθεν ηθοποιός


 

Μετά τον σάλο στα κοινωνικά δίκτυα, το Twitter αποφάσισε να διαγράψει την ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας στο Λονδίνο για το περιστατικό στη Μαριούπολη.

Χωρίς τέλος είναι η προπαγάνδα στην οποία επιδίδεται η ρωσική πλευρά αναφορικά με τις επιθέσεις σε αμάχους στην Ουκρανία. Βέβαια, το τελευταίο περιστατικό με τη «δική τους πλευρά» για τον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου και παιδιατρικού νοσοκομείου της Μαριούπολης ξεπέρασε κάθε όριο.

Συγκεκριμένα, από νωρίς το πρωί της Πέμπτης ήρθαν στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες που έδειχναν έγκυες στη Μαριούπολη να έχουν τραύματα στο πρόσωπο και στο σώμα, ως συνέπεια των ρωσικών βομβαρδισμών.

Η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο, όμως, είχε άλλη άποψη: Αποφάσισε πως οι γυναίκες αυτές δεν ήταν έγκυες, αλλά ούτε και χτυπημένες. Αντίθετα, ήταν... μοντέλα που βάφτηκαν με μέικ απ!

Απαντώντας σε σχόλιο χρήστη που έγραψε «Μα αυτή η γυναίκα είναι έγκυος!», η ρωσική πρεσβεία απάντησε: «Πράγματι είναι. Και φοράει πολύ ρεαλιστικό μέικ απ. Συνεχίζει να γράφει στο beauty μπλογκ της. Επιπλέον, δεν θα μπορούσε να βρίσκεται στο μαιευτήριο καθώς αυτό το έχουν καταλάβει οι νεοναζί του τάγματος Αζόφ που είχαν πει σε όλο το προσωπικό να φύγει».

Μάλιστα, η ρωσική πρεσβεία εντόπισε και το προφίλ της συγκεκριμένης γυναίκας, λέγοντας ότι είναι η beauty blogger Marianna Podgurskaya, η οποία... παρίστανε την έγκυο και στις δύο φωτογραφίες. Στην ανάρτησή της, η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο συμπληρώνει ότι οι πρώτες φωτογραφίες είχαν τραβηχτεί από τον «διάσημο προπαγανδιστή φωτογράφο Evgeniy Maloletka».

Καθώς οι αντιδράσεις ήταν μαζικές και έντονες, τελικά το Twitter αποφάσισε να διαγράψει το περιεχόμενο της ανάρτησης της ρωσικής πρεσβείας, με τον δημοσιογράφο του BBC, Τζέιμς Κλέιτον, να «συλλαμβάνει» τη στιγμή που «χάνεται» η ανάρτηση.

Ο ίδιος, μέσω του BBC, υπογραμμίζει ότι η ρωσική πρεσβεία ισχυρίστηκε πως το νοσοκομείο δεν λειτουργούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, ωστόσο μια ανάρτηση στη σελίδα του νοσοκομείου στο Facebook, μία εβδομάδα πριν, δείχνει ότι το νοσοκομείο είχε ανάγκη από καύσιμα για να συνεχίσει τη λειτουργία του.

Επιπλέον, ο δημοσιογράφος εντόπισε και το προφίλ της μέλλουσας μητέρας από την Ουκρανία στο Instagram, που βρέθηκε στο κέντρο των ρωσικών βομβαρδισμών στη Μαριούπολη, τονίζοντας ότι «πράγματι είναι έγκυος».

Η επικεφαλής του Center for Civil Liberties της Ουκρανίας σχολίασε: «Οι Ρώσοι κάνουν μπούλινγκ στην Μαριάννα στο Instagram. Είναι μια από τις γυναίκες από το μαιευτήριο στη Μαριούπολη που βομβαρδίστηκε από τους Ρώσους. Το πρόσωπό της εμφανίζεται σήμερα στα μίντια όλου του κόσμου. Αν μπορείτε να γράψετε λόγια στήριξης για εκείνη θα είναι μια σωστή απόφαση και θα της τα μεταφέρουμε».

Η Βρετανίδα υπουργός Πολιτισμού καταδικάζει το tweet της ρωσικής πρεσβείας

Η υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας, Ναντίν Ντόρις, καταδίκασε του tweet της ρωσικής πρεσβείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο ισχυριζόταν ότι το μαιευτήριο που βομβαρδίστηκε στην Ουκρανία δεν λειτουργούσε εδώ και πολύ καιρό.

Στην ανάρτησή της, η κυρία Ντόρις παρέθεσε τον σύνδεσμο της είδησης από τη ρωσική πρεσβεία και έγραψε πως επρόκειτο για fake news.

Υπενθυμίζεται ότι από τη χθεσινή επίθεση στο νοσοκομείο και μαιευτήριο της Μαριούπολης σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί.


iefimerida




Ο οικονομικός εισαγγελέας αποφασίζει για νέα έρευνα κατά Βασιλικής Θάνου


 


Ο οικονομικός εισαγγελέας θα αποφασίσει τελικά, αν θα ανασυρθεί η δικογραφία με τις καταγγελίες του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου κατά της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου και προσωρινής πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Σκιαδαρέσης που είχε χρεωθεί τη μελέτη της υπόθεσης, μετά τη δημοσιοποίηση αποκαλυπτικού ηχητικού ντοκουμέντου, έστειλε το φάκελο στην Οικονομική Εισαγγελία ως μόνη αρμόδια για να εξετάσει για την περαιτέρω πορεία της υπόθεσης.

Η αποκάλυψη του ηχητικού, πριν λίγες ημέρες (iefimerida.gr), όπου ακούγεται ο επιχειρηματίας ( απεβίωσε το 2016 λίγους μήνες μετά τις καταγγελίες του κατά της Βασιλικής Θάνου)να συνομιλεί για παροχή ανταλλαγμάτων στην τότε πανίσχυρη πρόεδρο του Αρείου Πάγου για να διευθετηθεί ποινική του υπόθεση, έθεσε τις εισαγγελικές αρχές ενώπιον νέων εξελίξεων.

Γι αυτό ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας έδωσε εντολή για να εξεταστεί η πιθανότητα ανάσυρσης της υπόθεσης, αν κριθεί πως το ηχητικό είναι νέο στοιχείο και επιπλέον εφόσον ελεγχθεί η γνησιότητά του.

Σε κάθε περίπτωση, αν η έρευνα ανοίξει εκ νέου, θα γίνει από μηδενική βάση, καθώς το 2016, όταν έγιναν οι σχετικές καταγγελίες Βγενόπουλου κατά Θάνου, η έρευνα που οδήγησε και στο αρχείο τα καταγγελόμενα, υπήρξε σύντομη και όχι ουσιαστική.

Ωστόσο, το κρίσιμο τώρα είναι αν η νέα έρευνα, σε περίπτωση ανάσυρσης της σχετικής δικογραφίας, στραφεί προς στο αδίκημα της δωροληψίας που είναι κακούργημα και δεν έχει παραγραφεί, γιατί αλλιώς η όποια διερεύνηση θα κινηθεί σε θέματα άνευ ουσίας. Και ο κίνδυνος αυτός ελλοχεύει αν η διερεύνηση γίνει μόνον για το αδίκημα της παράβασης περί μεσαζόντων που είναι πλημμέλημα και ως εκ τούτου έχει παραγραφεί. Η όποια απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας αναμένεται προςεχώς.

Πάντως η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου εναντίον της οποίας στρέφονται οι καταγγελίες Βγενόπουλου, με δήλωση της έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη με την υπόθεση χαρακτηρίζοντας της «μυθεύματα», ενώ ανάλογη αρνητική απάντηση έχει δώσει και ο γιός της δικηγόρος για τον οποίον γίνεται λόγο στο αποκαλυπτικό ηχητικό που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.


Ιωάννα Μάνδρου

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Σύνοδος Κορυφής: Διαφωνία για το ευρωομόλογο- Συμφωνία για μέτρα στην ενέργεια

 


Η διαφωνία μεταξύ των ηγετών της ΕΕ για την έκδοση κοινού ευρωομολόγου και η ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης αποτυπώνονται στο προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής που επικαλείται το Reuters.

Ειδικότερα, οι ηγέτες των «27» φέρονται προετοιμασμένοι για έκτακτα -λόγω του πολέμου στην Ουκρανία- έξοδα , ωστόσο εμφανίζονται αντίθετοι στην προοπτική νέας από κοινού έκδοσης ομολόγου.

«Οι εθνικές μας δημοσιονομικές πολιτικές θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις συνολικές επενδυτικές ανάγκες και να αντικατοπτρίζουν τη νέα γεωπολιτική κατάσταση», αναφέρεται στο προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής.

«Θα ακολουθήσουμε υγιείς δημοσιονομικές πολιτικές, οι οποίες διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του χρέους για κάθε κράτος-μέλος, μεταξύ άλλων παρέχοντας κίνητρα για επενδύσεις που ενισχύουν την ανάπτυξη και είναι κρίσιμες για τους στόχους μας για το 2030», σημειώνoυν.



skai.gr



Στρατηγικός σχεδιασμός στη χάραξη δημοσίων πολιτικών.

 


Ο Υπουργός Επικρατείας από κοινού με τον Ειδικό Γραμματέα Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού  παρουσίασε τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τον μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό στη χάραξη δημοσίων πολιτικών.

Η Ελληνική Κυβέρνηση, ήδη, από το Μάρτιο του 2021 συνέστησε Ομάδα Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού υπό τον Πρωθυπουργό.  Η Ομάδα μέσα σε ένα χρόνο οργάνωσε το έργο της πάνω σε 3 άξονες:

Να χτίσει σταδιακά και όσο το δυνατόν πιο κατανοητά, το brand και την αξία του Foresight για το σύνολο της Κοινωνίας. Οργανώθηκε η επαφή με την ακαδημαϊκή κοινότητα, με μεγάλες επιχειρήσεις, με οργανώσεις πολιτών. Η αξία της διαμόρφωσης του μέλλοντος έγκειται, άλλωστε- και πολλαπλασιάζεται - στη συμμετοχικότητα της δράσης. Το Foresight είναι από τις πιο «δημοκρατικές» διαδικασίες. 

Να παραδώσει στον Πρωθυπουργό μία βασική μελέτη ως αφετηρία της δράσης της, με τίτλο Megatrends 2040. Ποιες είναι, δηλαδή, οι τάσεις που έρχονται από το μέλλον και που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μας επηρεάσουν τα επόμενα χρόνια, ώστε να διαμορφώσουμε τις κατάλληλες πολιτικές.

Να συντονιστεί με το ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον του Foresight, ξεκινώντας μία δομημένη σχέση με την Ε.Ε., τον ΟΟΣΑ, την ΟΥΝΕΣΚΟ και άλλους διεθνείς οργανισμούς που έχουν αντίστοιχες δομές Foresight, ανταλλάσσοντας γνώση και μοντέλα λειτουργίας. Αυτή τη στιγμή η ελληνική αντιπροσωπεία Foresight στην ΕΕ είναι από τις πλέον ενεργές.

Ένα χρόνο μετά η Ομάδα με απόφαση του Πρωθυπουργού μετεξελίχθηκε σε Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού. Σκοπός της Γραμματείας είναι η δημιουργία του οικοσυστήματος Foresight εντός της Κυβέρνησης με τη συμμετοχή κάθε υπουργείου. Το Foresight στη δημόσια πολιτική σημαίνει την ενσωμάτωση των στρατηγικών προβλέψεων στο έργο της κυβέρνησης, ώστε η χώρα να αξιοποιεί πλήρως τις γνώσεις, τις πληροφορίες και την έρευνα για τη διαμόρφωση διαχρονικά βιώσιμων πολιτικών, και να ενισχύει τις δυνατότητες όσον αφορά την προετοιμασία και τη χάραξη τεκμηριωμένων πολιτικών με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία.


Μέρος της αποστολής της γραμματείας είναι να οργανώνει τις προσπάθειες για την τοποθέτηση των στρατηγικών προβλέψεων στο επίκεντρο της χάραξης πολιτικής της Ελλάδας. Η Γραμματεία, μέσω του δικτύου με τα Υπουργεία και σταδιακά με πολλούς φορείς του Δημοσίου, οργανώνει τις ασκήσεις πολυετούς προγραμματισμού. Οι ασκήσεις αυτές  πραγματοποιούνται μέσω συμμετοχικής και διατομεακής διαδικασίας προβλέψεων, υπό την καθοδήγηση των στελεχών της Γραμματείας, ούτως ώστε κάθε πληροφορία που μπορεί να είναι χρήσιμη στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό της Κυβέρνησης να εντάσσεται στο μείγμα της συνδιαμόρφωσης των δημόσιων πολιτικών. Άλλωστε κάθε πολιτική πρωτοβουλία ενέχει μέσα της την μελλοντική εξέλιξη ως γενεσιουργό αιτία. Προκύπτει είτε από ανάγκη βελτίωσης, είτε από ανάγκη πρόληψης.

Σε επίπεδο Ε.Ε.: Το πανευρωπαϊκό δίκτυο Foresight, οι «υπουργοί για το μέλλον», ορίζονται από κάθε κράτος μέλος και κατόπιν πρόσκλησης του Αντιπροέδρου Σέφτσοβιτς συναντώνται άτυπα τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο. Αποστολή τους είναι να συζητούν και να συμφωνούν με την Επιτροπή σχετικά με τις κύριες στρατηγικές προτεραιότητες του θεματολογίου στρατηγικών προβλέψεων της Επιτροπής, να προβαίνουν σε απολογισμό της προόδου, να συζητούν βασικά ζητήματα που έχουν σημασία για το μέλλον της Ευρώπης και να συμφωνούν για τις επακόλουθες ενέργειες. Οι εργασίες αυτές τροφοδοτούν τον στρατηγικό προγραμματισμό της Ε.Ε.. Οι στρατηγικές προβλέψεις έχουν ως στόχο:

Να οργανώσουν ασκήσεις προβλέψεων σχετικά με μελλοντικά ζητήματα με σκοπό να διερευνηθούν τρόποι επίτευξης των φιλοδοξιών που αποτελούν πολιτικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης, να αναλυθούν οι βασικές τάσεις, οι κίνδυνοι και τα αναδυόμενα ζητήματα και να καθοριστούν θέματα ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα. Οι ασκήσεις αυτές περιλαμβάνουν τη δημοσίευση τακτικής έκθεσης στρατηγικών προβλέψεων.

Να συμβάλλουν στη διαμόρφωση σημαντικών πρωτοβουλιών πολιτικής, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι πολιτικές της Ελλάδας βασίζονται σε σαφή κατανόηση των μελλοντικών τάσεων και των αναδυόμενων ζητημάτων, των πιθανών σεναρίων και των συναφών προκλήσεων και ευκαιριών.

Ενισχύουν τον προβληματισμό των φορέων χάραξης πολιτικής για το μέλλον και αποτελούν την έμπνευση για τη διαμόρφωση μακροπρόθεσμων στρατηγικών σχετικά με βασικά ζητήματα πολιτικής, π.χ. σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τις πρώτες ύλες, την ασφάλεια, την υγεία, τη δημογραφική εξέλιξη, το περιβάλλον, την ενέργεια.




Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Καταπολέμησης της Διαφθοράς.


 

Ο Υπουργός Επικρατείας από κοινού με τον Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας παρουσίασε το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Η ακεραιότητα, η διαφάνεια και η λογοδοσία συνιστούν βασικές αρχές και πυλώνες μιας δημοκρατικής και ευνομούμενης Πολιτείας, η οποία αποφασίζει και πράττει με γνώμονα την πρόοδο και ευημερία των πολιτών της. Η πολυπλοκότητα και η συνθετότητα των φαινομένων διαφθοράς καθιστούν την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπισή της απόλυτη προτεραιότητα για κάθε σύγχρονη δημοκρατική Πολιτεία.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς (Ε.Σ.Σ.Κ.Δ. ή Εθνικό Σχέδιο), το οποίο εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, αποτελεί:

Το εθνικό πλαίσιο για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του φαινομένου της διαφθοράς στη χώρα και την ενσωμάτωση διεθνών καλών πρακτικών.

Ένα δυναμικό εργαλείο πολιτικής τετραετούς ορίζοντα για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση, παρακολούθηση και αξιολόγηση οριζόντιων και τομεακών δράσεων.

Έναν αποτελεσματικό μηχανισμό συντονισμού της δράσης των φορέων άσκησης δημόσιας πολιτικής, στο πλαίσιο του οποίου αναπτύσσονται συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα και την Κοινωνία των Πολιτών.

Οι προτεραιότητες του Ε.Σ.Σ.Κ.Δ. είναι:

Η πρόληψη, ο εντοπισμός και η αντιμετώπιση φαινομένων απάτης και διαφθοράς.

Η προώθηση των αρχών της διαφάνειας, της ακεραιότητας και της λογοδοσίας στον δημόσιο βίο. 

Η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, η ανάπτυξη κουλτούρας μηδενικής ανοχής απέναντι στη διαφθορά και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς.

Η επίτευξη των στόχων του Ε.Σ.Σ.Κ.Δ. ενισχύει την εθνική προσπάθεια, ώστε να εξαλειφθούν οι συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξη και εκδήλωση φαινομένων διαφθοράς, να ενδυναμωθεί η αποτελεσματικότητα των ελεγκτικών μηχανισμών και να ενισχυθεί η ακεραιότητα, η λογοδοσία και η διαφάνεια.

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας έχει ξεκινήσει από τις αρχές του 2021 τον σχεδιασμό του Εθνικού Σχεδίου για τη χρονική περίοδο 2022-2025, αξιοποιώντας τις εμπειρίες και τα διδάγματα από την παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης της προηγούμενης περιόδου αναφοράς (Ε.Σ.Σ.Κ.Δ. 2018-2021).

Για πρώτη φορά, η κατάρτιση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου υπήρξε αποτέλεσμα εκτεταμένης διαβούλευσης. Στο πλαίσιο αυτής, έλαβαν χώρα μεταξύ Μαΐου και Νοεμβρίου 2021, πλέον των σαράντα τεσσάρων (44) συναντήσεων με τη συμμετοχή των βασικότερων φορέων σχεδιασμού και υλοποίησης δημόσιων πολιτικών, φορέων του ιδιωτικού τομέα, καθώς και οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών. Η οριστικοποίηση του περιεχομένου των δράσεων που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο του Ε.Σ.Σ.Κ.Δ που παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο, εγκρίθηκε στις 15.11.2021 από την Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή που συνεστήθη για την εκπόνηση του Σχεδίου αυτού.

Όραμα του Ε.Σ.Σ.Κ.Δ. 2022-2025 συνιστά η εμπέδωση των αρχών της ακεραιότητας, της λογοδοσίας και της διαφάνειας στο σύνολο των δράσεων και λειτουργιών της Πολιτείας, της κοινωνίας και της οικονομίας. Οι βασικοί στόχοι του Σχεδίου είναι:

Η συστηματική άνοδος της Ελλάδας στις αξιολογήσεις των Διεθνών Οργανισμών.

Η διαρκής ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στους θεσμούς και

Η σταθερή βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στη χώρα.

Πυρήνα του σχεδιασμού της δομής και της λογικής παρέμβασης του νέου Σχεδίου αποτελεί η συστημική και πολυτομεακή στρατηγική προσέγγιση. Ταυτόχρονα, βασικό ζητούμενο συνιστά η συνοχή και η σαφήνεια του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου, ώστε να είναι κατανοητό από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και το σύνολο της κοινωνίας.

Στο Ε.Σ.Σ.Κ.Δ. 2022-2025 εξειδικεύθηκαν εκατόν είκοσι εννέα (129) δράσεις, με τη συμμετοχή είκοσι τεσσάρων (24) φορέων πολιτικής. Οι κατηγορίες δράσεων, που περιέχονται στο Σχέδιο, είναι:

Νομοθεσία: Κωδικοποίηση και απλούστευση, Ενσωμάτωση Ευρωπαϊκών Οδηγιών, Ενίσχυση Πλαισίου Πειθαρχικών Κυρώσεων, Εισαγωγή Ρυθμίσεων σε τομείς Υψηλού Κινδύνου.

Στρατηγική-Συντονισμός: Αναβάθμιση Ελεγκτικών Μηχανισμών, Προγραμματισμός Ελέγχων βάσει ανάλυσης διακινδύνευσης.

Επιχειρησιακή ικανότητα: Επιμόρφωση, Οδηγοί - Μεθοδολογίες - Πρότυπα, Ανάπτυξη κωδίκων δεοντολογίας, Σύστημα Παρακολούθησης και Αξιολόγησης.

Ψηφιακός μετασχηματισμός: Ψηφιακά Εργαλεία Ανάλυσης Κινδύνου Ελέγχων, Ενιαία Πύλη Υποδοχής Καταγγελιών, Ψηφιακές Υποδομές, Ψηφιακά Αποθετήρια.

Ενημέρωση- Ευαισθητοποίηση: Ενίσχυση της Συμμετοχής των Πολιτών, Συμπράξεις, Στοχευμένες παρεμβάσεις, εκπαίδευση, Δημοσιότητα-Προβολή.

Οι βασικοί εμπλεκόμενοι και ο ρόλος τους στην υλοποίηση του Ε.Σ.Σ.Κ.Δ:

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) είναι υπεύθυνη για την κατάρτιση, την παρακολούθηση της προόδου υλοποίησης των δράσεων, τον απολογισμό, την αξιολόγηση και την επικαιροποίηση του Ε.Σ.Σ.Κ.Δ, καθώς και τον συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών για την υλοποίησή του, σε συνεργασία με το σύνολο των συναρμόδιων Φορέων.

Η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή (ΚΣΕ) έχει την ευθύνη για τον συντονισμό και την εποπτεία της διαβούλευσης και την οριστικοποίηση του περιεχομένου των δράσεων που περιλαμβάνονται στο Ε.Σ.Σ.Κ.Δ. Επίσης, εγκρίνει μεταβολές που αφορούν στο περιεχόμενο και τον χρονοπρογραμματισμό των δράσεων του Ε.Σ.Σ.Κ.Δ. Στις εργασίες της ΚΣΕ συμμετέχουν εκπρόσωποι της Προεδρίας της Κυβέρνησης, των Υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το Ελεγκτικό Συνέδριο μετέχει στις εργασίες της επιτροπής με καθεστώς παρατηρητή. Των εργασιών του οργάνου προεδρεύει ο Διοικητής της ΕΑΔ.

Το Υπουργικό Συμβούλιο εγκρίνει το Ε.Σ.Σ.Κ.Δ. με Π.Υ.Σ. που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και οποιεσδήποτε μεταβολές που αφορούν στη δομή, στους στρατηγικούς ή/και ειδικούς στόχους του Σχεδίου και επιπρόσθετα παρακολουθεί την πορεία υλοποίησης του Σχεδίου σε ετήσια βάση. 




Νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2019/1937 για την προστασία προσώπων που αναφέρουν παραβάσεις του εθνικού και ενωσιακού δικαίου.


 

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης παρουσίασε νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2019/1937 για την προστασία προσώπων που αναφέρουν παραβάσεις του εθνικού και ενωσιακού δικαίου. 

Με τη νέα ρύθμιση καθιερώνεται ένα αποτελεσματικό πλέγμα προστασίας των προσώπων που αναφέρουν παραβιάσεις τόσο του ενωσιακού όσο και του εθνικού δικαίου, ώστε τα πρόσωπα αυτά να ενθαρρύνονται να προβαίνουν σε κρίσιμες αποκαλύψεις δημοσίου συμφέροντος.

Πρόκειται για ένα νομοθέτημα που εισάγει για πρώτη φορά στο εσωτερικό δίκαιο ρυθμίσεις για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος. Η ρύθμιση αυτή επιβάλλεται από το ενωσιακό δίκαιο, καθώς συνιστά εναρμόνιση της εσωτερικής έννομης τάξης με Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καθιερώνεται, έτσι, ένα σύστημα διαύλων αναφοράς (εσωτερικών και εξωτερικού) και ένα αποτελεσματικό πλέγμα προστασίας των προσώπων που αναφέρουν παραβιάσεις του ενωσιακού και του εθνικού δικαίου, χωρίς τη θέσπιση του οποίου τα πρόσωπα δεν θα ενθαρρύνονταν να αποκαλύπτουν τις παραβιάσεις αυτές, με τις κατάλληλες ασφαλιστικές δικλείδες για την αποφυγή κατάχρησης του θεσμού. 



Αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης


 

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε νομοθετικές πρωτοβουλίες για: α) Την αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης, β) την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2019/69 για τη θέσπιση τεχνικών προδιαγραφών για τα όπλα συναγερμού και σηματοδοσίας.

Με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου «Αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης, εκσυγχρονισμός του πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, σύσταση Γενικής Διεύθυνσης Αστυνομικών Εκπαιδεύσεων» προωθείται η ολιστική αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης. Οι προωθούμενες ρυθμίσεις έχουν ως στόχο την:

Αναβάθμιση της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύσταση Γενικής Διεύθυνσης Αστυνομικών Εκπαιδεύσεων, με σύγχρονη και ευέλικτη δομή λειτουργίας.

Αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών, με έμφαση στο υψηλό ποιοτικό επίπεδο και τις διαδικασίες εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης.

Επίτευξη συνδυασμού ακαδημαϊκής και αστυνομικής εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας με την ενίσχυση της συμμετοχής των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Περαιτέρω εμπέδωση και ενίσχυση διαδικασιών αξιοκρατίας.

Ενθάρρυνση της συμμετοχής στη Διαρκή Επιμόρφωση και Μετεκπαίδευση των Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου προβλέπουν ένα νέο νομικό πλαίσιο για την εισαγωγή νέων δομών οργάνωσης και λειτουργίας, που θα εγγυώνται τη διαρκή αναβάθμιση, ευελιξία, προσαρμογή και ανταπόκριση της παρεχόμενης αστυνομικής εκπαίδευσης στις ανάγκες των σύγχρονων κοινωνικών μεταβολών και του διαρκώς μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος ασφαλείας.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τις ειδικές απαιτήσεις της αστυνομικής εκπαίδευσης, το πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας της Σχολής Αξιωματικών και της Γενικής Διεύθυνσης Αστυνομικών Εκπαιδεύσεων που εισάγεται, δημιουργεί τις θεσμικές προϋποθέσεις και δομές, ώστε να αξιοποιηθούν η διεθνής εμπειρία για την αστυνομική εκπαίδευση, αλλά και οι βέλτιστες πρακτικές από άλλες Αστυνομικές Ακαδημίες κρατών-μελών της Ε.Ε. και να δημιουργηθούν σταθερές και μόνιμες βάσεις συνεργασίας με πανεπιστημιακά και ερευνητικά Ιδρύματα με σκοπό την εξασφάλιση της βέλτιστης ποιοτικά γνώσης.


Το σχέδιο νόμου «Εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την εκτελεστική Οδηγία (Ε.Ε.) 2019/69 της Επιτροπής της 16ης  Ιανουαρίου 2019 για τη θέσπιση τεχνικών προδιαγραφών για τα όπλα συναγερμού και σηματοδοσίας δυνάμει της Οδηγίας 2021/555 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 24ης Μαρτίου 2021 σχετικά με τον έλεγχο της απόκτησης και της κατοχής όπλων»  ρυθμίζει το νομικό πλαίσιο και τις προϋποθέσεις διάθεσης των όπλων συναγερμού και σηματοδοσίας στην αγορά, ώστε να απαλλαχθούν από τους ελέγχους με βάση το νομικό πλαίσιο για τα πυροβόλα όπλα, τους οποίους υφίστανται βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.

Με την ενσωμάτωση στην εσωτερική έννομη τάξη της Εκτελεστικής Οδηγίας (Ε.Ε.) 2019/69 της Επιτροπής, η χώρα μας ανταποκρίνεται προς τις ευρωπαϊκές της δεσμεύσεις. Στο νομοσχέδιο επισημαίνεται ότι ορισμένες συσκευές που είναι σχεδιασμένες για να δίνουν σήμα συναγερμού, για σηματοδοσία ή για διάσωση, οι οποίες διατίθενται επί του παρόντος στην αγορά, μπορούν να μετατραπούν εύκολα σε πυροβόλα όπλα με τη χρήση κοινών εργαλείων. Ως εκ τούτου, προκειμένου να καταταχθούν τα ως άνω αντικείμενα στα όπλα συναγερμού και σηματοδοσίας για τους σκοπούς της Οδηγίας 91/477/ΕΟΚ και να απαλλαγούν από τους ελέγχους που εφαρμόζονται στα πυροβόλα όπλα, οι συσκευές θα πρέπει να είναι τέτοιες, ώστε να μην μπορούν να τροποποιηθούν με τη χρήση κοινών εργαλείων με σκοπό να εκτοξεύουν ή να καθίστανται ικανές να μετατραπούν για να εκτοξεύουν σφαίρα, βολίδα ή βλήμα μέσω της ενέργειας εκρηκτικής ύλης.

Η Εκτελεστική Οδηγία (Ε.Ε.) 2019/69 προβλέπει τις απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές και διασφαλίζει το μη αναστρέψιμο της μετατροπής των όπλων συναγερμού και σηματοδοσίας ή μέρους αυτών σε πυροβόλα όπλα.



Νομοσχέδιο για την αστική ανάπλαση και αναζωογόνηση των πολέων

 


Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρουσίασαν  νομοσχέδιο για την αστική ανάπλαση και αναζωογόνηση.

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο:

Θεσπίζει πλαίσιο για αστική αναζωογόνηση και την ανάπλαση των πόλεων, των οικισμών και των τμημάτων αυτών.

Θεσπίζει πλαίσιο για τη διαδικασία παρέμβασης για την αποκατάσταση και επανάχρηση των εγκαταλελειμμένων κτισμάτων ή τμημάτων κτισμάτων.

Περιλαμβάνει τροποποιήσεις των διατάξεων που αφορούν τις ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις.

Περιλαμβάνει ειδικές πολεοδομικές και χωροταξικές ρυθμίσεις για την επίλυση ειδικότερων ζητημάτων. Για παράδειγμα:

Δίνεται η δυνατότητα να εγκατασταθούν και να λειτουργήσουν πιλοτικές εγκαταστάσεις πλωτών φωτοβολταϊκών.

Πραγματοποιούνται μικρές βελτιώσεις του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ) προκειμένου να επιτευχθεί ενιαία ερμηνεία κάθε ειδικότερης ρύθμισης σχετικά με την κατασκευή κτιρίων.

Επιχειρείται να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών η εξέταση των θεμάτων των οποίων χρονίζει στα Συμβούλια που εφαρμόζουν την πολεοδομική νομοθεσία. 

Πραγματοποιούνται σημειακές τροποποιήσεις των νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν τον έλεγχο οικοδομικών αδειών και αυθαιρέτων κατασκευών, προκειμένου εν συνεχεία να καταστεί δυνατή η πλήρης ενεργοποίηση της διαδικασίας ελέγχου μέσω ελεγκτών. Με τον τρόπο αυτό θα εντοπιστούν υφιστάμενα αυθαίρετα, αλλά θα αποφευχθεί και η δημιουργία νέων αυθαιρέτων.

Επιλύονται μεμονωμένα ζητήματα, των οποίων έχει λάβει γνώση το Υ.Π.ΕΝ.

Βασικός στόχος του νομοσχεδίου είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσω της αναβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος, πάντοτε υπό τις προϋποθέσεις που επιτάσσει το άρθρο 24 του Συντάγματος. Ειδικότεροι στόχοι:

Δημιουργούμε ένα συνεκτικό, απλό και σύγχρονο πλαίσιο για την αστική αναζωογόνηση και την ανάπλαση των πόλεων, των οικισμών και των τμημάτων αυτών. Μέσω του πλαισίου αυτού ο φορέας ανάπλασης θα δύναται να εκπονήσει και να υλοποιήσει προγράμματα κλιματικής ουδετερότητας, έξυπνης πόλης, διαχείρισης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς κ.ά.

Δίνουμε τη δυνατότητα παρέμβασης για την αποκατάσταση και επανάχρηση των εγκαταλελειμμένων κτισμάτων ή τμημάτων κτισμάτων που εντοπίζονται σε φορέα διαχείρισης -υπό ειδικώς οριζόμενες προϋποθέσεις- σεβόμενοι το δικαίωμα της ιδιοκτησίας, αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις, την αδυναμία ή την απουσία ενδιαφέροντος αποκατάστασης από πλευράς των ιδιοκτητών. Στόχος είναι να αποφευχθεί ή να αρθεί ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια που προκαλείται από τα εγκαταλελειμμένα κτίσματα, η αναβάθμιση των περιοχών με πλήθος τέτοιων κτιρίων, η αξιοποίηση των ήδη υφιστάμενων κτισμάτων, η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Βελτιώνουμε τις ρυθμίσεις για της ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις για τη διασφάλιση των κοινοχρήστων χώρων.

Δημιουργούμε πλαίσιο για την αδειοδότηση και λειτουργία πιλοτικών εγκαταστάσεων πλωτών φωτοβολταϊκών συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε θαλάσσιο χώρο, δεδομένου ότι η υπερκαινοτόμος τεχνολογία των πλωτών φωτοβολταϊκών συνιστά μια εξαιρετικά φιλική για το περιβάλλον και διεθνώς ανερχόμενη μέθοδο παραγωγής ενέργειας, που μπορεί να λειτουργήσει ταυτόχρονα και ως μοχλός ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία.

Επιλύουμε επιμέρους πολεοδομικά ζητήματα με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών, την αποφυγή ταλαιπωρίας των πολιτών και την ανάπτυξη.



Mεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας - Kύρωση επιμέρους δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τον εξοπλισμό του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης.


 

Μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Στόχος του νομοσχεδίου είναι όλοι οι πολίτες να αποκτήσουν τον προσωπικό τους ιατρό, ο οποίος θα τους καθοδηγεί, θα λειτουργεί ως σύμβουλος και θα διαχειρίζεται τις παραπομπές, για την ολοκληρωμένη παροχή ποιοτικών υπηρεσιών φροντίδας. Επίσης, αναδιοργανώνονται διοικητικά οι υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, εδραιώνεται ένα ισχυρό δίκτυο με συμμετοχή και συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών ενισχύει την πρόληψη, την προαγωγή της υγείας και τη διαχείριση των χρόνιων παθήσεων στην κοινότητα.

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο επανασχεδιάζει το σύστημα εγγραφής των πολιτών, ενοποιεί τις δημόσιες δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και δημιουργεί το νέο πλαίσιο για συνεργασία με τις ιδιωτικές δομές ΠΦΥ. Στοχεύει στην καθολική εφαρμογή του θεσμού του προσωπικού ιατρού και στην εγγραφή του συνόλου του πληθυσμού με την εισαγωγή κινήτρων και αντικινήτρων.

Η μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα στηριχθεί στην παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους πολίτες μέσω της  ισότιμης και καθολικής πρόσβασης όλου του πληθυσμού. Όλοι οι πολίτες θα εγγραφούν σε προσωπικό ιατρό, ο οποίος θα αποτελέσει τον σύμβουλο υγείας για τον καθένα. Θα υπάρξει υποχρεωτική εγγραφή των πολιτών, σε συνδυασμό με την ελεύθερη επιλογή παρόχου εκ μέρους του ασθενή, ώστε να παρέχεται ολοκληρωμένη και συνεχής φροντίδα υγείας στο άτομο.

Τέλος, θα υπάρξει αλλαγή στον τρόπο αποζημίωσης των ιατρών και θα γίνεται κατ’ άτομο. Επιλύεται το πρόβλημα των οικονομικών μεγεθών αναφορικά με τις αποζημιώσεις των παρόχων και την ποιότητα της παροχής των υπηρεσιών.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε ο τρόπος λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων και η δυνατότητα απασχόλησης ιδιωτών στην Πρωτοβάθμια και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Κύρωση επιμέρους δωρεάς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για το σχεδιασμό, την κατασκευή και τον εξοπλισμό του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης. Στο προτεινόμενο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την υλοποίηση και ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της κατασκευής και λειτουργίας του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ.

Το νέο νοσοκομείο θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προδιαγραφές και θα αναβαθμίσει τις υποδομές υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, αλλά και της Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου γενικότερα. 

Με την υλοποίηση του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ, το Υπουργείο Υγείας και το ΙΣΝ φιλοδοξούν στη δημιουργία μιας σύγχρονης μονάδας υγείας που θα αποτελέσει πρότυπο νοσηλείας, περίθαλψης και φροντίδας με την εφαρμογή καινοτόμων συστημάτων οργάνωσης και λειτουργίας. Στόχος είναι η δημιουργία ενός νέου σύγχρονου νοσηλευτικού παραδείγματος, βασισμένου στις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, το οποίο ως πρότυπο ορθών ιατρικών νοσηλευτικών και λειτουργικών πρακτικών θα συμβάλλει στη βελτίωση και τη βιώσιμη ανάπτυξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας.

Το νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ θα παρέχει ένα ευρύ φάσμα ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών για τον ενήλικο και παιδικό πληθυσμό της περιοχής της Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου και ειδικότερα της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας. Οι νέες εγκαταστάσεις θα δώσουν τη δυνατότητα ανάπτυξης της ψηφιακής λειτουργίας των κλινικών υπηρεσιών, της σύγχρονης διαχείρισης και συντήρησης του Νοσοκομείου, καθώς και της διασύνδεσής του με άλλες συνεργαζόμενες Μονάδες Υγείας. Παράλληλα, θα αναπτυχθεί η εκπαίδευση και η έρευνα στις νέες τεχνολογίες  με στόχο τη συνεχή εξέλιξη της δυναμικότητας, ικανότητας και αποτελεσματικότητας του προσωπικού προς την κατεύθυνση δημιουργίας ενός σύγχρονου νοσοκομείου που αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής τεχνολογίας στην πρόοδο της ποιότητας και λειτουργίας του.



Έμπρακτη στήριξη των πραγματικών αγροτών

 


Η κυβέρνηση από το φθινόπωρο, πριν ακόμα η κρίση γίνει αντιληπτή από τους αγρότες, έλαβε αποφάσεις για τη στήριξή τους, ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις στο κόστος παραγωγής. Από την πρώτη στιγμή λοιπόν ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις:

Μείωση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές από το 13% στο 6%.

Επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης, για όλους τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Το ύψος της επιστροφής θα οριοθετείται από τον αριθμό των στρεμμάτων και το είδος καλλιέργειας όπως δηλώνεται στο ΟΣΔΕ, σε συνδυασμό με τα τιμολόγια αγοράς πετρελαίου κίνησης, όπως θα δηλωθούν από το δίκτυο εμπορίας καυσίμων στη φορολογική αρχή (Mydata). Το συνολικό ύψος της επιστροφής αυξήθηκε στα 60 εκατ. ευρώ από τα 50 εκατ. ευρώ που είχαν αρχικώς εξαγγελθεί.

Κάλυψη του 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής των αγροτικών τιμολογίων από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο του 2021, ύψους 50 εκατ. ευρώ, που αποτελεί και την πρώτη υπογραφή που έβαλα ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο καλύπτεται το 50% της ρήτρας αναπροσαρμογής για τους αγρότες και τις αγροτικές επιχειρήσεις. Το μέτρο αυτό εξειδικεύεται με σχετική Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και φυσικά καταβάλλεται προσπάθεια για την κάλυψη μεγάλου μέρους της ρήτρας αναπροσαρμογής και για το επόμενο διάστημα.

Μείωση του ΦΠΑ στα λιπάσματα από 13% σε 6%, παρέμβαση ύψους 20 εκατ.

Ενίσχυση περαιτέρω των κτηνοτρόφων με επιδότηση ύψους 4% επί των φορολογητέων εκροών του δευτέρου εξαμήνου του 2021. Το ύψος της ενίσχυσης αυτής εκτιμάται στα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Ένταξη στο Μεταφορικό Ισοδύναμο της μεταφοράς ζωοτροφών στην Κρήτη για το έτος 2022, μια παρέμβαση ύψους 8 εκατομμύριων ευρώ. Το μέτρο αυτό εξειδικεύεται με Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Αύξηση κατά 50% το πρόγραμμα των μικρών νησιών του Αιγαίου για την μεταφορά ζωοτροφών, δηλαδή κατά 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Όλες οι αποφάσεις μας, το κόστος των οποίων φτάνει τα 180 εκατ. ευρώ, είχαν έναν και μοναδικό στόχο: Τη στήριξη των πραγματικών αγροτών.

Όσον αφορά τις παρενέργειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στην αγορά αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, η χώρα μας κινείται σε τρεις κατευθύνσεις οι οποίες έχουν κατατεθεί ως προτάσεις και στο τελευταίο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ:

Πρώτον, να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τους αγρότες ώστε το κόστος παραγωγής να κινείται σε ανεκτά επίπεδα.

Δεύτερον, να στηρίξουμε την καλλιέργεια δημητριακών και ελαιούχων σπόρων με σκοπό τη δημιουργία αποθεμάτων και τη σταδιακή απεξάρτησή μας από τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Και τρίτον, να ενεργοποιήσει άμεσα η ΕΕ μέτρα της ΚΟΑ (Κοινή Οργάνωση γεωργικών Αγορών), ώστε να αντιμετωπιστεί η διατάραξη των αγορών και να απορροφηθούν από την ελληνική αγορά τα προϊόντα που θα επηρεασθεί η εξαγωγή τους, κυρίως νωπά φρούτα και λαχανικά.




Πρωτοβουλία Κ. Μητσοτάκη: «Σχέδιο 6 σημείων» για την ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου

 



Σχέδιο έξι σημείων προτείνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε επιστολή του προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για την αντιμετώπιση της κλιμάκωσης που παρατηρείται στη χονδρική αγορά του φυσικού αερίου. Συγκεκριμένα, στην επιστολή που απέστειλε χθες και κοινοποίησε επίσης στον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την επίτροπο Ενέργειας και τη γενική διευθύντρια Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μεταξύ άλλων, αναφέρει:


Η εξέλιξη των τιμών αναφοράς στη χονδρική αγορά φυσικού αερίου τους τελευταίους μήνες, και ειδικά από τον Δεκέμβριο του 2021, δεν καθοδηγείται πια από τις κανονικές δυνάμεις της προσφοράς, .. Στην πραγματικότητα, καθοριστικό ρόλο πλέον στη διαμόρφωση των τιμών διαδραματίζουν πολιτικές δηλώσεις και φόβοι που πηγάζουν από τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που οδηγούν σε αβεβαιότητα, τεράστιες διακυμάνσεις τιμών και κερδοσκοπία…

Σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα αυτό μπορεί να αμβλυνθεί, μειώνοντας την εξάρτηση της Ένωσης από το Ρωσικό φυσικό αέριο. Σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, ωστόσο, πιστεύω ότι μία στοχευμένη και χρονικά περιορισμένη παρέμβαση στην αγορά είναι απαραίτητη προκειμένου να ομαλοποιήσουμε την κατάσταση.

Με μία τέτοιου είδους παρέμβαση στην αγορά, η Ένωσή μας μπορεί να προστατεύσει τα μέλη της, σταματώντας την "εργαλειοποίηση" του φυσικού αερίου σε βάρος των οικονομιών μας και αποσυνδέοντας την γεωπολιτική απο την ενεργειακή κρίση, χωρίς να επηρεάζεται η παραγωγή και η προσφορά του φυσικού αερίου βραχυπρόθεσμα…

Κατόπιν προσεκτικής αξιολόγησης των διαθέσιμων επιλογών, θα ήθελα να σας προτείνω ένα «Σχέδιο Έξι Σημείων:

Πλαφόν Τιμών: Πλαφόν στις τιμές του Ταμείου Μεταφοράς Τίτλων, το οποίο θα έχει ως σημείο αναφοράς την ιστορικά υψηλότερη τιμή αερίου πριν από την κρίση

Ημερήσιο Όριο Τιμών ως Προστατευτικό Μέτρο: Ένα εύρος διακύμανσης στις τιμές του Ταμείου Μεταφοράς Τίτλων, για παράδειγμα της τάξεως του +/- 10%

Καθορισμός Τιμών σε περίπτωση Έκτακτης Ανάγκης: Καθορισμός τιμών στο Ταμείο Μεταφοράς Τίτλων, ως μέτρο έκτακτης ανάγκης στην περίπτωση που υπάρξουν ανακοινώσεις που αφορούν τις ροές φυσικού αερίου μέσω αγωγών από τη Ρωσία

Πλαφόν στο Κέρδος: Πλαφόν στο μικτό περιθώριο κέρδους στην χονδρική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, για παράδειγμα της τάξεως του 5%, βάσει της παρακολούθησης του κόστους παραγωγής από τους ρυθμιστές της αγοράς και το Σταθμισμένο Κόστος Παραγωγής Ενέργειας (LCOE) στις μονάδες παραγωγής.

Εμπόριο με Φυσική Παράδοση: Θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να επιτραπεί, η επιλογή για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, που θα επιτρέπει τις συναλλαγές μόνο με φυσική παράδοση.

Ενίσχυση Ρευστότητας: Αύξηση της ρευστότητας στην αγορά φυσικού αερίου συνδέοντας τις αγορές ΗΠΑ/ ΕΕ/ Ασίας. Για παράδειγμα, ενισχύοντας τη συνεργασία με την Κίνα όσον αφορά τα φορτία Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG), με πιθανό πλαφόν στο κόστος μεταφοράς για να εξουδετερωθούν κίνητρα κερδοσκοπίας.

Το Σχέδιο Έξι Σημείων έχει σχεδιαστεί για να προστατεύσει και να επαναφέρει τις αγορές χονδρικής φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και να διασφαλίσει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι πολίτες και οι οικονομίες των κρατών-μελών της, αλλά και η παγκόσμια οικονομία, δεν θα υποφέρουν αδικαιολόγητα σε μια περίοδο που ήδη χαρακτηρίζεται από μεγάλες προκλήσεις.




Είναι η ώρα της ευρωπαϊκής πολιτικής - Πρόσθετο πρόγραμμα στήριξης το επόμενο δεκαήμερο


 

Σημεία από την εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου:

Οι διεθνείς εξελίξεις επηρεάζουν έτσι όλο και δραματικότερα τις εθνικές προκλήσεις κάθε χώρας. Και σε έναν κόσμο ο οποίος αλλάζει ταχύτατα, ενώ ταυτόχρονα αλληλοεξαρτάται, όλα αυτά τα προβλήματα γίνονται ακόμα πιο σύνθετα. Μπορούν όμως να βρεθούν λύσεις αν αυτές είναι τολμηρές και συντονισμένες. Συνεπώς, ο πολιτικός χρόνος πυκνώνει, αναδεικνύοντας νέες προτεραιότητες: η μάχη για την ειρήνη και τη νομιμότητα πρωτίστως να συνδυαστεί με πρωτοβουλίες, τολμηρές πρωτοβουλίες, για την αμυντική και ενεργειακή πολιτική της Ευρώπης.

Με αυτούς τους προσανατολισμούς η κυβέρνηση κινείται στο εσωτερικό μέτωπο, αλλά ταυτόχρονα κινείται και στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, αλλά και στο πεδίο της εγγύτερης περιοχής μας.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο, το εσωτερικό μέτωπο, να επαναλάβω τη δέσμευσή μας ότι η στήριξη επιχειρήσεων, νοικοκυριών και αγροτών θα συνεχιστεί όσο διαρκεί η ενεργειακή αναστάτωση. Το επόμενο δεκαήμερο, μάλιστα, πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση, με τους συναρμόδιους Υπουργούς, να ανακοινώσουμε και να δρομολογήσουμε ένα πλήρες πρόσθετο πρόγραμμα στήριξης, αξιοποιώντας τόσο εθνικούς όσο και ευρωπαϊκούς πόρους.

Όμως, ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα απαιτεί και πανευρωπαϊκή απάντηση. Πριν βρεθώ, λοιπόν, (σήμερα) στο έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής στις Βερσαλλίες με επιστολή μου στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την κα Ursula von der Leyen, πρότεινα μία πολιτική παρέμβαση έξι σημείων στη διαμόρφωση της εμπορικής αξίας του φυσικού αερίου στη χονδρεμπορική αγορά. Κι αυτό γιατί, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει αληθινό πρόβλημα παραγωγής, ποσότητας και τροφοδοσίας του καυσίμου, οι τιμές έχουν εκτοξευτεί κερδοσκοπικά, με πρόσχημα την κρίση στην Ουκρανία.

Είναι συνεπώς η ώρα της ευρωπαϊκής πολιτικής, η οποία σε ακραίες συνθήκες -το τονίζω σε ακραίες συνθήκες, όπως αυτές που βιώνουμε τώρα -οφείλει να πάρει τολμηρά ριζοσπαστικά μέτρα, που θα αποσυνδέουν τη γεωπολιτική από την ενεργειακή κρίση. Μέτρα έκτακτου χαρακτήρα αλλά και μέτρα άμεσης δράσης.

Παράλληλα, πέραν του εθνικού και του ευρωπαϊκού πλαισίου, σε ένα άλλο επίπεδο, την Κυριακή -όπως γνωρίζετε- επισκέπτομαι την Κωνσταντινούπολη για να τιμήσω τον Οικουμενικό Πατριάρχη, την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Και θα συναντηθώ επίσης με τον Πρόεδρο Erdoğan, την πρόσκληση του οποίου αποδέχθηκα. Πάγια θέση μου, άλλωστε, είναι ότι τα «παράθυρα» του διαλόγου μένουν πάντα ανοιχτά, όπως κλειστές μένουν και οι πόρτες μας απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή.