Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Το twitter ξεφτιλίζει την Ρωσία για fake news σχετικά με την έγκυο που ήταν δήθεν ηθοποιός


 

Μετά τον σάλο στα κοινωνικά δίκτυα, το Twitter αποφάσισε να διαγράψει την ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας στο Λονδίνο για το περιστατικό στη Μαριούπολη.

Χωρίς τέλος είναι η προπαγάνδα στην οποία επιδίδεται η ρωσική πλευρά αναφορικά με τις επιθέσεις σε αμάχους στην Ουκρανία. Βέβαια, το τελευταίο περιστατικό με τη «δική τους πλευρά» για τον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου και παιδιατρικού νοσοκομείου της Μαριούπολης ξεπέρασε κάθε όριο.

Συγκεκριμένα, από νωρίς το πρωί της Πέμπτης ήρθαν στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες που έδειχναν έγκυες στη Μαριούπολη να έχουν τραύματα στο πρόσωπο και στο σώμα, ως συνέπεια των ρωσικών βομβαρδισμών.

Η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο, όμως, είχε άλλη άποψη: Αποφάσισε πως οι γυναίκες αυτές δεν ήταν έγκυες, αλλά ούτε και χτυπημένες. Αντίθετα, ήταν... μοντέλα που βάφτηκαν με μέικ απ!

Απαντώντας σε σχόλιο χρήστη που έγραψε «Μα αυτή η γυναίκα είναι έγκυος!», η ρωσική πρεσβεία απάντησε: «Πράγματι είναι. Και φοράει πολύ ρεαλιστικό μέικ απ. Συνεχίζει να γράφει στο beauty μπλογκ της. Επιπλέον, δεν θα μπορούσε να βρίσκεται στο μαιευτήριο καθώς αυτό το έχουν καταλάβει οι νεοναζί του τάγματος Αζόφ που είχαν πει σε όλο το προσωπικό να φύγει».

Μάλιστα, η ρωσική πρεσβεία εντόπισε και το προφίλ της συγκεκριμένης γυναίκας, λέγοντας ότι είναι η beauty blogger Marianna Podgurskaya, η οποία... παρίστανε την έγκυο και στις δύο φωτογραφίες. Στην ανάρτησή της, η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο συμπληρώνει ότι οι πρώτες φωτογραφίες είχαν τραβηχτεί από τον «διάσημο προπαγανδιστή φωτογράφο Evgeniy Maloletka».

Καθώς οι αντιδράσεις ήταν μαζικές και έντονες, τελικά το Twitter αποφάσισε να διαγράψει το περιεχόμενο της ανάρτησης της ρωσικής πρεσβείας, με τον δημοσιογράφο του BBC, Τζέιμς Κλέιτον, να «συλλαμβάνει» τη στιγμή που «χάνεται» η ανάρτηση.

Ο ίδιος, μέσω του BBC, υπογραμμίζει ότι η ρωσική πρεσβεία ισχυρίστηκε πως το νοσοκομείο δεν λειτουργούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, ωστόσο μια ανάρτηση στη σελίδα του νοσοκομείου στο Facebook, μία εβδομάδα πριν, δείχνει ότι το νοσοκομείο είχε ανάγκη από καύσιμα για να συνεχίσει τη λειτουργία του.

Επιπλέον, ο δημοσιογράφος εντόπισε και το προφίλ της μέλλουσας μητέρας από την Ουκρανία στο Instagram, που βρέθηκε στο κέντρο των ρωσικών βομβαρδισμών στη Μαριούπολη, τονίζοντας ότι «πράγματι είναι έγκυος».

Η επικεφαλής του Center for Civil Liberties της Ουκρανίας σχολίασε: «Οι Ρώσοι κάνουν μπούλινγκ στην Μαριάννα στο Instagram. Είναι μια από τις γυναίκες από το μαιευτήριο στη Μαριούπολη που βομβαρδίστηκε από τους Ρώσους. Το πρόσωπό της εμφανίζεται σήμερα στα μίντια όλου του κόσμου. Αν μπορείτε να γράψετε λόγια στήριξης για εκείνη θα είναι μια σωστή απόφαση και θα της τα μεταφέρουμε».

Η Βρετανίδα υπουργός Πολιτισμού καταδικάζει το tweet της ρωσικής πρεσβείας

Η υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας, Ναντίν Ντόρις, καταδίκασε του tweet της ρωσικής πρεσβείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο ισχυριζόταν ότι το μαιευτήριο που βομβαρδίστηκε στην Ουκρανία δεν λειτουργούσε εδώ και πολύ καιρό.

Στην ανάρτησή της, η κυρία Ντόρις παρέθεσε τον σύνδεσμο της είδησης από τη ρωσική πρεσβεία και έγραψε πως επρόκειτο για fake news.

Υπενθυμίζεται ότι από τη χθεσινή επίθεση στο νοσοκομείο και μαιευτήριο της Μαριούπολης σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί.


iefimerida




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου