Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Τρίτος νεκρός από το τραγικό δυστύχημα στα διυλιστήρια


Αυξήθηκε ο αριθμμός στον κατάλογο των θυμάτων από το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε στις 8 Μαΐου στα διυλιστήρια Ασπροπύργου, αφού σήμερα άφησε την τελευταία του πνοή ο 27χρονος Αντώνης Αβράμπου, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο σε πολύ σοβαρά εγκαύματα.

Τα θερμά του συλληπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος εξέφρασε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Απόστολος Αλεξόπουλος, συγκλονισμένοι από την αναγγελία του θανάτου και τρίτου εργαζόμενου, του Αντώνη Αβράμπου, ηλικίας 27 ετών, εξαιτίας του τραγικού δυστυχήματος που συνέβη στις 8 Μαΐου 2015 στα ΕΛΠΕ, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Παράλληλα, δηλώνουν τη βούληση του υπουργείου και της κυβέρνησης να στηρίξουν την οικογένειά του με όλα τα δυνατά μέσα που διαθέτουν, όπως άλλωστε έχει δηλώσει ότι θα κάνει και η νέα Διοίκηση των ΕΛΠΕ», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.


«Ο Π. Λαφαζάνης και ο Α. Αλεξόπουλος τονίζουν ότι η νέα τραγική εξέλιξη με το θάνατο και τρίτου εργαζόμενου, του Αντώνη Αβράμπου, υπογραμμίζει την ανάγκη να υπάρξει σε βάθος και χωρίς κανένα συμβιβασμό και συγκάλυψη η διαλεύκανση των αιτιών του τραγικού δυστυχήματος και να αποδοθεί με παραδειγματικό τρόπο και χωρίς εξισορροπήσεις, άμεσες ή έμμεσες, η τιμωρία όσων έχουν την ευθύνη για την τραγωδία», τονίζεται.


Πηγή : ethnos.gr


Ετσι θα αξιολογούνται και θα βαθμολογούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι



Σε έξι στάδια θα πραγματοποιούνται η επιλογή προϊσταμένων και η αξιολόγηση του προσωπικού, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το οποίο βρίσκεται στην τελική ευθεία και αναμένεται να δοθεί σε διαβούλευση τις επόμενες ημέρες.

Το υπουργείο προσανατολίζεται να ακολουθήσει το γαλλικό μοντέλο, θεσμοθετώντας ακόμα και ψηφοφορία με κάλπες για την επιλογή των δύο καλύτερων ανά τμήμα ή διεύθυνση. Στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται διατάξεις για την επιλογή προϊσταμένων, την αξιολόγηση του προσωπικού και τη στοχοθεσία υπαλλήλων και τμημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», το νέο σύστημα αναμένεται να αλλάξει ριζικά και τον τρόπο επιλογής προϊσταμένων και αξιολόγησης του προσωπικού, πάνω στα οποία θα χτιστεί το νέο σύστημα στοχοθεσίας. Μέχρι τώρα ισχύει το μεταβατικό στάδιο επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, όπου η τοποθέτηση σε θέση ευθύνης γίνεται με απόφαση ανάθεσης καθηκόντων. Η φιλοσοφία του νέου συστήματος θα αφορά την «κυκλική αξιολόγηση» ή «αξιολόγηση 360 μοιρών», η οποία θα πραγματοποιείται τόσο από τους προϊσταμένους προς τους υπαλλήλους όσο και από τους υφισταμένους στις ανώτερες διοικητικές βαθμίδες. Σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, Γ. Κατρούγκαλου, το νέο σύστημα αξιολόγησης του προσωπικού θα έχει ως στόχο την ταχύτερη εξέλιξη των «καλύτερων» εργαζομένων, χωρίς όμως να συνδέεται άμεσα με τις αποδοχές, ενώ δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα για όσους αξιολογηθούν αρνητικά.

«Βαθμολόγηση»

Το σχέδιο για το νέο σύστημα αξιολόγησης θα περιλαμβάνει «βαθμολόγηση» των υπαλλήλων από τους προϊσταμένους και τους υφισταμένους, με την ενεργοποίηση θεσμών άμεσης δημοκρατίας αλλά και αξιολόγηση των υπηρεσιών απότην κοινωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, με το νέο σύστημα αξιολόγησης οι υπάλληλοι θα «βαθμολογούνται» σε έξι στάδια:

Στάδιο 1ο: Με αντικειμενικά κριτήρια, στα οποία θα περιλαμβάνονται η προϋπηρεσία τους, οι σπουδές και τα σεμινάρια στα οποία συμμετείχαν, η γνώση ξένων γλωσσών και η κατοχή μεταπτυχιακών ή διδακτορικών τίτλων.

Στάδιο 2ο: Με συνέντευξη, την οποία θα παραχωρούν σε ειδικές επιτροπές με τη συμμετοχή του ΑΣΕΠ. Η συνέντευξη θα πραγματοποιείται με βάση τα διεθνή πρότυπα, με τη συμμετοχή μελών του ΑΣΕΠ, ενώ θα μαγνητοφωνείται και θα υπάρχει δυνατότητα ένστασης, καθώς θα είναι ανοιχτή και θα παρακολουθείται και από τους ανθυποψηφίους των ερωτωμένων.

Στάδιο 3ο: Με γραπτές εξετάσεις. Το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο να θεσμοθετήσει γραπτές εξετάσεις μόνο για την επιλογή τμηματαρχών.

Στάδιο 4ο: Με τεστ ψυχομετρικών στοιχείων. Οι υποψήφιοι προϊστάμενοι αλλά και οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι θα αξιολογούνται μέσω τεστ ερωτήσεων που θα έχουν καταρτιστεί από ειδικούς για την ψυχική τους ισορροπία.

Στάδιο 5ο: Από τους υφισταμένους τους μέσω ψηφοφορίας σε επίπεδο τμήματος ή διεύθυνσης τόσο για την ανάδειξη των καλύτερων υπαλλήλων όσο και για όσους θέσουν υποψηφιότητα για θέσεις ευθύνης. Στην περίπτωση αυτή το υπουργείο εξετάζει διάφορα μοντέλα, μεταξύ των οποίων και το μοντέλο της ψηφοφορίας των δύο καλύτερων υπαλλήλων ανά τμήμα ή διεύθυνση από τους υπαλλήλους. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα συγκρίνονται με την αξιολόγηση των προϊσταμένων και οι τρεις καλύτεροι θα έχουν τη δυνατότητα ταχύτερης εξέλιξης. Παράλληλα οι προϊστάμενοι θα βαθμολογούνται από τους υφιστάμενους τους.

Στάδιο 6ο: Από την κοινωνία. Το υπουργείο επεξεργάζεται μοντέλα κοινωνικού ελέγχου της δημόσιας διοίκησης που ισχύουν στο εξωτερικό, όπου οι πολίτες μπορούν να αποστέλλουν σχόλια και παρατηρήσεις σχετικά με την αποδοτικότητα των δημοσίων υπηρεσιών.

Με το νέο σύστημα αποσυνδέονται οι αποδοχές από την αξιολόγηση του προσωπικού, ενώ η «βαθμολογία» των υπαλλήλων δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα. Σε περίπτωση που ένας υπάλληλος λάβει αρνητική βαθμολογία, μέσω της συνέντευξης θα αναζητούνται τρόποι βελτίωσης της αποδοτικότητάς του είτε με μετεκπαίδευση είτε με τη μετάταξή του σε άλλη θέση, όπου θα μπορεί να αποδώσει περισσότερο. Η θετική αξιολόγηση θα επιφέρει την έμμεση αύξηση του μισθού, όταν απελευθερωθεί το σύστημα βαθμολογικής εξέλιξης στο Δημόσιο.


Πηγή


Α-συμφωνία χαρακτήρων διχάζει τη Νέα Δημοκρατία






Του Δημήτρη Τσιούφου

Σε μείζον εσωκομματικό πρόβλημα εξελίσσεται το ζήτημα της στάσης της ΝΔ απέναντι σε μια ενδεχόμενη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους, καθώς το πώς και με ποια διαδικασία θα ληφθεί η σχετική απόφαση ανάγεται σε πεδίο σύγκρουσης μεταξύ των «αντιμαχομένων» πτερύγων του κόμματος, με φόντο τις ευρύτερες επιδιωκόμενες εξελίξεις στον χώρο της Κεντροδεξιάς.

Τα στελέχη που αμφισβητούν τη στρατηγική του Αντ. Σαμαρά και ζητούν τη σύγκληση έκτακτου Συνεδρίου για την αποσαφήνιση της ιδεολογικής κατεύθυνσης του κόμματος, τάσσονται ευθέως πλέον υπέρ της στήριξης μιας συμφωνίας με τους εταίρους και ζητούν την όποια απόφαση να την λάβει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, υποστηρίζοντας ότι μια τόσο κρίσιμη απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί μόνο από τη σημερινή ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Από την άλλη πλευρά, είναι προφανές ότι ο Αντ. Σαμαράς δημιουργεί καθημερινά το υπόβαθρο πάνω στο οποίο θα στηρίξει την επιχειρηματολογία της μη στήριξης μιας συμφωνίας -τουλάχιστον των βασικών φορολογικών μέτρων που θα την συνοδεύουν- καθώς προκειμένου να αντιπαρέλθει των πιέσεων που δέχεται, ενδέχεται τελικά να υποστηρίξει κάποιες από τις μεταρρυθμίσεις που θα συμφωνηθούν με τους εταίρους, κυρίως αυτές για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.
Οι απόψεις

Ταυτόχρονα αν και στη συνεδρίαση της Τρίτης του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου, ο κ. Σαμαράς συμφώνησε για τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας -όταν και άμα δημοσιοποιηθεί επίσημα η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές- στελέχη του άμεσου περιβάλλοντός του επισημαίνουν ότι στη συνεδρίαση της Κ.Ο. «ο πρόεδρος θα ακούσει τις απόψεις όλων των βουλευτών, αλλά δεν πρόκειται να γίνει καμία ψηφοφορία για τη στάση του κόμματος», αφού όπως λένε «κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται ούτε από το καταστατικό, ούτε από τις άτυπες εσωκομματικές διαδικασίες».

Την απόφαση για το «ναι» ή το «όχι», τονίζουν οι ίδιοι, θα την πάρει ο πρόεδρος της ΝΔ, υπενθυμίζοντας ότι κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και τον Φεβρουάριο του 2012, όταν και πάλι είχε συγκληθεί η Κ.Ο., αλλά την τελική απόφαση για τη στήριξη και ψήφιση του δεύτερου μνημονίου είχε πάρει ο κ. Σαμαράς.

Αντίθετα τα στελέχη (Ντ. Μπακογιάννη, Ν. Δένδιας, Κυρ. Μητσοτακής, Κ. Χατζηδάκης, Ευρ. Στυλιανίδης, Ν. Κακλαμάνης και η πλειοψηφία των καραμανλικών βουλευτών) που υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να στηριχθεί έστω και μια μέτρια συμφωνία, προκειμένου να μην οδηγηθεί η χώρα σε χρεοκοπία και έξοδο από την Ευρωζώνη, επιμένουν ότι η συνεδρίαση της Κ.Ο. θα πρέπει να καταλήξει σε ψηφοφορία (προκρίνουν μάλιστα τη μυστική), επισημαίνοντας ότι «ναι μεν ο πρόεδρος μπορεί να πάρει την τελική απόφαση, αλλά πολιτικά και ηθικά δεν μπορεί να κινηθεί αντίθετα από το κλίμα που θα διαμορφωθεί και τη βούληση της πλειοψηφίας των βουλευτών.
Στην πίεση που ασκούν τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου η ΝΔ να μην κινηθεί σε αντιμνημονιακές λογικές και να μην πει «όχι» σε μια συμφωνία με τους εταίρους, βρίσκουν «συμμάχους» ισχυρά ευρωπαϊκά κέντρα, τα οποία ζητούν μετ΄ επιτάσεως από τον κ. Σαμαρά να στηρίξει την επικείμενη συμφωνία όταν αυτή κατατεθεί στη Βουλή. Αν και η Λ. Συγγρού διέψευσαν τα περί τηλεφωνικής επικοινωνίας της Αγκ. Μέρκελ με τον Αντ. Σαμαρά, κατά τη διάρκεια της οποίας η Γερμανίδα καγκελάριος του ζήτησε να στηρίξει τη συμφωνία, είναι αδιαμφισβήτητο ότι πρόεδρος της ΝΔ δέχεται ισχυρές πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Πληροφορίες φέρουν τόσο τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μ. Σουλτς, όσο και τον πρόεδρο του ΕΛΚ, Μάν Βέμπερ να έχουν ζητήσει από τον πρόεδρο της ΝΔ να στηρίξει τη συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, διαμηνύοντάς του τη βούληση των Ευρωπαίων εταίρων, ενδεχομένως και αυτή της Γερμανίδας καγκελαρίου, ενώ στην Αθήνα -όταν την Τετάρτη έγινε γνωστό ότι η κ. Μέρκελ προτίθεται να ζητήσει με διάγγελμα προς τον γερμανικό λαό να στηρίξει τη σωτηρία της Ελλάδας- βουλευτές της ΝΔ υπογράμμιζαν ότι «θα είναι παράλογο και αντιφατικό να πούμε εμείς "όχι" σε μια συμφωνία για τη σωτηρία της χώρας».

Σε στάση αναμονής

Ο Αντ. Σαμαράς, ωστόσο, επιδιώκοντας -επί του παρόντος- να μην οξύνει τις αντιθέσεις, τόσο εντός του κόμματός του όσο και με τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, αποφεύγει να προσδιορίσει της προθέσεις του, κάτι που έκανε και την Τρίτη στη συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου, σημειώνοντας στην ανακοίνωση που εκδόθηκε πως «η ΝΔ, ως κατ’ εξοχήν ευρωπαϊκή παράταξη, είναι λογικό ότι δεν μπορεί να εκφράσει άποψη επί μιας ανύπαρκτης ακόμα συμφωνίας, για την ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης του μνημονίου μεταξύ της κυβέρνησης και τρόικας».
Παράλληλα, έσπευσε να χρεώσει στη κυβέρνηση την όποια δυσμενή εξέλιξη τονίζοντας πως «η καθυστέρηση στη σύναψη συμφωνίας έχει μεγάλο κόστος για τη χώρα και τον λαό και πρέπει η εκκρεμότητα να ολοκληρωθεί άμεσα», ενώ με την ομιλία του στη Γ.Σ. του ΣΕΒ, ζήτησε μια μεγάλη πολιτική συνεννόηση για να αλλάξει η πολιτική της κυβέρνησης, επιδιώκοντας προφανώς να αποδώσει το «όχι» που οικοδομεί στις «ιδεοληψίες» και την «αδιαλλαξία» του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα.

«ΚΟΚΚΙΝΕΣ» ΓΡΑΜΜΕΣ

«Δεν ψηφίζουμε νέα φορο-καταιγίδα»

Στενοί συνεργάτες του προσδιόριζαν τις διαθέσεις της Λ. Συγγρού, υπογραμμίζοντας ότι η ΝΔ «δεν μπορεί να ψηφίσει μια νέα φοροκαταιγίδα που θα οδηγήσει τη χώρα σε νέα βαθιά ύφεση», τονίζοντας πως θα στηριχθούν μέτρα «που προωθούν την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία θέσεων εργασίας». Στην ίδια λογική κινήθηκε ο κ. Σαμαράς και την Πέμπτη στη Σύνοδο του ΕΛΚ στη Ρίγα της Λετονίας επισημαίνοντας ότι η συμφωνία «πρέπει να διασώζει την ανάκαμψη και δεν θα οδηγεί σε ύφεση. Μια συμφωνία, συμπλήρωσε που θα διασώζει τις μεταρρυθμίσεις και θα συνεχίζει τις αποκρατικοποιήσεις», αφού όπως τόνισε «δεν είναι δυνατόν να ξαναχτίσουμε το μεγάλο κράτος που χρεοκόπησε και να το χρηματοδοτούμε με νέους φόρους, που γονατίζουν την οικονομία». Χρειάζεται άμεσα, κατέληξε «μια νέα αναπτυξιακή συμφωνία με την Ευρώπη. Χρειάζεται άμεσα αλλαγή πολιτικής για να βγούμε από τα αδιέξοδα της κυβέρνησης και να ξεφύγουμε από τα ψέματα της κυβερνητικής προπαγάνδας».



Πηγή : imerisia.gr


Βουλιαγμένη: Συνέλαβαν ναυαγοσώστη που βιντεοσκοπούσε γυμνά παιδιά στην παραλία



Η αστυνομία ενημερώθηκε από το προσωπικό ασφαλείας πλαζ της Βουλιαγμένης ότι είχε βρεθεί, σε χώρο της πλαζ σακίδιο, εντός του οποίου υπήρχαν, μεταξύ άλλων αντικειμένων, ένα ζευγάρι κιάλια με ενσωματωμένη οθόνη και κάμερα εγγραφής καθώς και μια κάμερα χειρός, που όπως διαπιστώθηκε από πρόχειρο έλεγχο είχε αποθηκευμένο υλικό με ανήλικα.

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 49χρονου Ελληνα ο οποίος συνελήφθη, χθες (22-5-2015) το απόγευμα στη Βουλιαγμένη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον:
ΔΟΥΡΟ Ιωάννη του Νικολάου και της Βασιλικής που γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ναυαγοσώστη.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η αστυνομία ενημερώθηκε από το προσωπικό ασφαλείας πλαζ της Βουλιαγμένης ότι είχε βρεθεί, σε χώρο της πλαζ σακίδιο, εντός του οποίου υπήρχαν, μεταξύ άλλων αντικειμένων, ένα ζευγάρι κιάλια με ενσωματωμένη οθόνη και κάμερα εγγραφής καθώς και μια κάμερα χειρός, που όπως διαπιστώθηκε από πρόχειρο έλεγχο είχε αποθηκευμένο υλικό με ανήλικα.

Από τον έλεγχο στο αρχειακό υλικό της βιντεοκάμερας, διαπιστώθηκε η ύπαρξη αρχείων με υλικό παιδικής πορνογραφίας, καθώς και φωτογραφίες με γυμνά παιδιά στην παραλία.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας του ιδιοκτήτη του σακιδίου ο οποίος και συνελήφθη το απόγευμα της ιδίας ημέρας.

Στην οικία του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και 165 ψηφιακοί δίσκοι με αποθηκευμένο υλικό παιδικής πορνογραφίας και τρείς εξωτερικοί σκληροί δίσκοι.

Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε για κυρία ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας ενός μηνός (23-5-2015 έως 23-6-2015), σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.




ΑΝΕΛ: «Καμία συγκατάθεση στη λήψη επώδυνων μέτρων»



«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όπως πολλές φορές έχουμε δηλώσει μέχρι σήμερα, δεν πρόκειται να δώσουμε καμία συγκατάθεση στη λήψη επώδυνων μέτρων που θα επιβαρύνουν κι άλλο τον ήδη ταλαιπωρημένο και εξαθλιωμένο ελληνικό λαό» δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξαρτητων Ελληνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο».

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε «στο μακρύ και δύσβατο δρόμο» που έχει διανύσει μέχρι τώρα η κυβέρνηση, προκειμένου να καλύψει τα λάθη και τα κενά του παρελθόντος και να βρεθεί κοινό έδαφος με τους εταίρους ώστε να σφραγιστεί η πολυπόθητη συμφωνία που θα ανακάμψει τη χώρα μας και θα ανακουφίσει τον ελληνικό λαό.

«Τα λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης είναι δυστυχώς πολλά και είναι αυτά που καθορίζουν το παρόν» πρόσθεσε, εγκαλώντας τις προηγούμενες «μνημονιακές κυβερνήσεις» ως τις κύριες υπεύθυνες για την κοινωνική καταστροφή της χώρας αλλά και της ελληνικής οικονομίας.

Τόνισε δε ότι «με αφορμή τις λανθασμένες πολιτικές του παρελθόντος, είναι εμφανής η στοχευμένη προσπάθεια από την πλευρά των δανειστών ώστε με διάφορα τεχνάσματα να καταφέρουν να πετύχουν την άνευ όρων παράδοση της χώρας μας».

«Μια κριτική ματιά στα μέχρι τώρα δεδομένα θα οδηγήσει στη διαπίστωση ότι η σημερινή κυβέρνηση κάνει μια σκληρή και επίπονη διαπραγμάτευση, ώστε να επιτευχθεί μια έντιμη συμφωνία, μια επωφελής λύση για τη χώρα μας και τον ελληνικό λαό. Απ' ότι διαφαίνεται αυτή η έντιμη συμφωνία θα επιτευχθεί και τα αποτελέσματά της θα δικαιώσουν τον ελληνικό λαό» ανέφερε η κ. Χρυσοβελώνη προσθέτοντας: «Ομως η πολυφωνία που εκφράζεται από διάφορες πλευρές για την επερχόμενη συμφωνία, δεν ωφελεί σε τίποτα την πορεία των διαπραγματεύσεων. Αντίθετα την επιβαρύνει και προκαλεί ανασφάλεια στον ελληνικό λαό σ' αυτή τη δύσκολη ώρα».

Και κατέληξε η κ. Χρυσοβελώνη: «'Αλλωστε στις 25 Ιανουαρίου ο λαός έδωσε σαφή εντολή. Όχι στη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής που είχε ακολουθήσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Όχι σε μέτρα υφεσιακά και εξοντωτικής λιτότητας. Η εκτέλεση της εντολής αυτής αποτελεί τη δέσμευσή μας απέναντι στον ελληνικό λαό».


Πηγή


Χαμός στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ομιλία Τσίπρα - Γ. Μηλιός: Δέχομαι χυδαίες επιθέσεις - “Νέος Αυριανισμός” εντός του ΣΥΡΙΖΑ


Για “χυδαίες επιθέσεις” που δέχτηκε και για “νέο Αυριανισμό” εντός του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο Γιάννης Μηλιός στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, όπου οι εντάσεις και οι αντιδράσεις κλέβουν την παράσταση.

«Κάποιοι είπαν ότι δόθηκαν προφορικές υποσχέσεις για εξασφάλιση ρευστότητας -που δεν συμβαίνουν ούτε στα καφενεία- και γράφτηκαν διάφορα σχετικά με μένα, ότι η κριτική που ασκήσαμε προερχόταν από πικρία, και δεχτήκαμε χυδαίες επιθέσεις μέσω του Τύπου» δήλωσε ο Γιάννης Μηλιός που μίλησε για “νέο Αυριανισμό” εντός του ΣΥΡΙΖΑ:

“Πάντα χρειάζεται μια νέα Αυριανή και ένας νέος Αυριανισμός αλλά όχι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Οποιαδήποτε διαπραγμάτευση είναι σύγκρουση και ο αντίπαλος πρέπει να φοβάται. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Δεν πρέπει να υπογράψουμε μια Συμφωνία που να μην είναι συμβατή με το πρόγραμμά μας και τις δεσμεύσεις μας και δεν πρέπει να πληρώσουμε αν δεν εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση. Η καθυστέρηση δεν είναι πιστωτικό γεγονός απέναντι σε θεσμικούς δανειστές. Προτείνω την αθέτηση πληρωμών στο πλαίσιο της ζώνης του ευρώ (αν πειστούμε) γιατί εκτιμώ ότι η αλλαγή νομίσματος σε μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα θα προκαλούσε σημαντική μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών”.


Θ. Πετράκος: Πρέπει να ετοιμαστούμε για πόλεμο – Δεν είναι καταστροφή η ρήξη

“Μεγάλο λάθος” χαρακτήρισε τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος και ζήτησε “να προετοιμάσουμε το λαό και να τον ενημερώσουμε για τις εναλλακτικές λύσεις που έχουμε. Να μην λέμε ότι όλα είναι καλά”.

“Για μας δεν είναι πάση θυσία στο ευρώ. Ο Τσίπρας δίνει μάχη με τα συμφέροντα και πρέπει να ετοιμαστούμε για πόλεμο. Αυτή η κυβέρνηση μπορεί να υπογράψει μόνο συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμά της. Η 20η Φλεβάρη ήταν μεγάλο λάθος. Να ετοιμαστούμε για παν ενδεχόμενο, δεν πληρώνουμε, δεν μπαίνουμε στη λογική των ισοδυνάμων. Δεν είναι καταστροφή η ρήξη και η έξοδος από το ευρώ».

Αλ. Μητρόπουλος: Η μάχη χάθηκε στης 20 Φλεβάρη

O Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η μάχη της διαπραγμάτευσης χάθηκε στις 20 Φλεβάρη.

Ανέφερε μάλιστα ότι δεν υπάρχει το δίλημμα ρήξη ή συμφωνία γιατί η ρήξη οδηγεί σε εθνική τραγωδία.

«Είμαστε εγκλωβισμένοι σε επαχθή συμφωνία. Τώρα παλεύουμε για όσο το δυνατό λιγότερο επώδυνη συμφωνία. Ο έντιμος συμβιβασμός είναι ανέφικτος. Έπρεπε να πάρουμε περαιτέρω εντολή με δημοψήφισμα» είπε χρακτηριστικά.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, η δυσκολία συνεννόησης με τους Θεσμούς οφείλεται στη διάσταση που υπάρχει ανάμεσα σε ΔΝΤ και Ε.Ε, ενώ υπάρχει αισιοδοξία για επίτευξη μιας ενιαίας (ή τουλάχιστον βιώσιμης) συμφωνίας έως τις αρχές Ιουνίου.

Η ίδια πηγή, τόνισε ότι τη Γερμανία όποτε την εξυπηρετεί το ΔΝΤ το συμπεριλαμβάνει στη διαπραγμάτευση και πρόσθεσε πως «ενώ το ΔΝΤ ξεκίνησε με θέσεις κατά της λιτότητας, έχει αλλάξει τη στάση του. Προβάλει τη διαγραφή του χρέους, αλλά οι Ευρωπαίοι το αφήνουν εκτός συζήτησης».


Πηγή : newsit.gr


Κάνουν πάρτυ ανενόχλητοι οι αντιεξουσιαστές πυρπόλησαν τρόλευ έξω από το Πολυτεχνείο


Ο τρίτος εμπρησμός τρόλευ  τους τελευταίους μήνες, σημειώθηκε σήμερα, έξω από το Πολυτεχνείο, από ομάδα αντιεξουσιαστών που τους τελευταίους μήνες κάνουν πάρτυ ανενόχλητοι.

Οι αναρχικοί σταμάτησαν, στις 4.15, ένα διερχόμενο τρόλευ και κατέβασαν τον οδηγό και τους επιβάτες, το πυρπόλησαν με βόμβες μολότοφ.

Όπως καταγγέλλουν υπάλληλοι των τρόλευ, όταν ζήτησαν από τους νεαρούς να σταματήσουν να πετούν πέτρες, προκειμένου να ρυμουλκήσουν το κατεστραμμένο όχημα, δέχτηκαν και αυτοί επίθεση από τους κουκουλοφόρους οι οποίοι τους έβριζαν χυδαία.

Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ των κουκουλοφόρων, που χρησιμοποίησαν για ακόμα μία φορά το Πολυτεχνείο ως ορμητήριο για να εξαπολύουν επιθέσεις με πέτρες και μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων.


Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν κάνοντας περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και παρά τις καταστροφές και τον εμπρησμό οι αντιεξουσιαστές όταν βαρέθηκαν έφυγαν ανενόχλητοι από την οδό Στουρνάρη προς τα Εξάρχεια χωρίς η αστυνομία να κάνει ούτε μία προσαγωγή.







Μικραίνουν οι συσκευασίες της Coca-Cola



Η σμίκρυνση του μπουκαλιού της Coca-Cola ως αντίδοτο στις μειωμένες πωλήσεις.

Ανησυχητικά είναι τα μηνύματα για την Coca-Cola που βλέπει τις πωλήσεις όλων των ανθρακούχων αναψυκτικών της, συμπεριλαμβανόμενων και των διαιτητικών (καθότι έχουν ενοχοποιηθεί για τις γλυκαντικές ουσίες που διαθέτουν), να υποχωρούν για 10η συνεχόμενη χρονιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κατά κεφαλή κατανάλωση αναψυκτικών στην Αμερική ανά έτος έχει πέσει από τα 576 κουτάκια το 1998 στα 450 το 2013.

Σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η κάμψη στις πωλήσεις και την κερδοφορία της εταιρείας, που προσέγγισε το 21% τη διετία 2012-2014, ο αμερικάνικος κολοσσός ήδη εφαρμόζει τη στρατηγική «Less is More» (το λιγότερο είναι περισσότερο).

Τι ακριβώς κάνει; Εχοντας αντιληφθεί ότι η αύξηση των διαστάσεων των συσκευασιών της, που παρατηρείται από τη δεκαετία του ’90, συνάδει με την αύξηση των σωματικών διαστάσεων των Αμερικάνων και όχι μόνο, αποφάσισε να προωθήσει μικρότερες συσκευασίες ώστε οι καταναλωτές να καταναλώνουν πιο συχνά μικρότερες ποσότητες του προϊόντος. Εξάλλου, οι μικρότερες συσκευασίες αποφέρουν ήδη περισσότερα κέρδη στον όμιλο (αναλογικά είναι ακριβότερες σε σχέση με τις μεγαλύτερες συσκευασίες), καθώς οι πωλήσεις τους αυξάνονται 10-15% ετησίως.


Όπως δήλωσε και ο διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola: «Ετσι περισσότεροι άνθρωποι θα καταναλώνουν το αγαπημένο τους αναψυκτικό πιο συχνά και θα πληρώνουν περισσότερα για να απολαύσουν την εμπειρία». Συν τοις άλλοις, χάρη στην πρακτική αυτή η εταιρεία αφενός θα κατευνάσει τις επικρίσεις που δέχεται σχετικά με την συμβολή της στην εκτόξευση της παχυσαρκίας, αφετέρου μπορεί να σπρώξει μία μερίδα από τους «μη χρήστες» (non users) να καταναλώνουν έστω και λίγο τα αναψυκτικά της (light users). Τα αποτελέσματα από αυτή τη στρατηγική αναμένεται να αποδώσουν καρπούς το 2016.



Ιωάννης Πρωτοπαπαδάκης


Κεφαλογιάννη: Συμφωνία τώρα, αλλιώς κυβέρνηση εθνικής ενότητας



«Η κυβέρνηση πρέπει να έρθει σε συμφωνία άμεσα. Τώρα. Δεν υπάρχει ούτε μια ημέρα για χάσιμο. Αλλιώς θα φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τα αποτελέσματα της ρήξης με τους εταίρους μας» δηλώνει η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Αγορά η κ. Κεφαλογιάννη στρέφεται κατά της αύξηση των φόρων και επιχειρηματολογεί ότι αντίθετα η μείωσή τους σε τομείς, όπως ο τουρισμός έχει συνεισφέρει στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά: «Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να ασκήσεις σφοδρή κριτική σε μέτρα, για παράδειγμα, φοροεισπρακτικού χαρακτήρα, που γονατίζουν τη μεσαία τάξη».

Σε ερώτηση, εάν η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ή ένα δημοψήφισμα θα βοηθούσε στην άρση ενδεχόμενου αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, η κ. Κεφαλογιάννη εξέφρασε την αντίθεσή της και τάχθηκε υπέρ μιας «κυβέρνησης εθνικής ενότητας».

Όπως είπε σχετικά: «Οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αν δεν θέλουν, θα πρέπει να μας το πουν. Να ομολογήσουν την αδυναμία τους στον ελληνικό λαό. Και θα βρεθεί λύση. Μία από αυτές θα μπορούσε να είναι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας».


Πηγή



Βασανιστήρια και συνοπτικές εκτελέσεις στην Ουκρανία



Ξυλοδαρμούς, ηλεκτρικό ρεύμα, εικονικές εκτελέσεις και άλλα βασανιστήρια σε βάρος αιχμαλώτων καταγγέλει η Διεθνής Αμνηστεία, σε έκθεση που δημοσιεύτηκε χθες, αναφερόμενη στις πρακτικές τόσο των Ουκρανών στρατιωτών όσο και των αυτονομιστών ανταρτών.

Η μη κυβερνητική οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάνει λόγο επίσης και για τουλάχιστον οκτώ περιπτώσεις «συνοπτικών εκτελέσεων» Ουκρανών που κρατούνταν αιχμάλωτοι από τους αντάρτες. Η έκθεση καταγγέλλει επίσης τις ωμότητες που διαπράττει η εθνικιστική οργάνωση Δεξιός Τομέας, μέλη της οποία μάχονται στο πλευρό του ουκρανικού στρατού στα ανατολικά και κατηγορούνται ότι βασανίζουν αμάχους και τους αποσπούν σημαντικά χρηματικά ποσά.

Πρώην αιχμάλωτοι στα χέρια του στρατού και των ανταρτών καταγγέλλουν ότι «χτυπήθηκαν μέχρι να σπάσουν τα κόκαλά τους, βασανίστηκαν με ηλεκτρικό ρεύμα, μαχαιρώθηκαν, κρεμάστηκαν από το ταβάνι ή δεν τους επέτρεψαν να κοιμηθούν για ημέρες», επισημαίνεται στην έκθεση, η οποία αναφέρει και «εικονικές εκτελέσεις».

Η Διεθνής Αμνηστία για την έκθεσή της κατέγραψε τις μαρτυρίες 33 πρώην αιχμαλώτων, 17 από τους οποίους είχαν αιχμαλωτιστεί από τους αντάρτες και 16 από τις ουκρανικές δυνάμεις ανάμεσά τους και η υπηρεσία πληροφοριών (SBU). Από τους 33 αιχμαλώτους, που κρατήθηκαν το διάστημα μεταξύ του Ιουλίου του 2014 και του Απριλίου του 2015, «οι 32 περιέγραψαν περιστατικά ξυλοδαρμών και άλλων σοβαρών παραβιάσεων». Η ΜΚΟ συνέκρινε τις μαρτυρίες αυτές με άλλες αποδείξεις, όπως «ακτινογραφίες σπασμένων κόκκαλων, ιατρικά αρχεία, φωτογραφίες χτυπημάτων και άλλων τραυματισμών, ουλές και σπασμένα δόντια».

Πέραν των μαρτυριών, η Διεθνής Αμνηστία βασίστηκε «σε στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και σε άρθρα του Τύπου». Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, σε αυτές στις «σοκαριστικές» πρακτικές επιδίδονται και οι δύο πλευρές και έχουν στόχο και πολίτες. «Η Αμνηστία ανακάλυψε ότι και οι δύο πλευρές κρατούν αυθαίρετα πολίτες που δεν έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα, όμως έχουν ταχθεί με την αντίπαλη πλευρά».

Η ΜΚΟ αναφέρεται επίσης και στην «ιδιαίτερα σκληρή» μαρτυρία ενός πρώην αιχμαλώτου του Δεξιού Τομέα. «Χρησιμοποιώντας μια πρώην κατασκήνωση ως φυλακή ο Πράβι Σέκτορ, σύμφωνα με τη μαρτυρία αυτή, κρατούσε ομήρους δεκάδες πολίτες, βασανίζοντάς τους βίαια και αποσπώντας από εκείνους και τις οικογένειές τους μεγάλα χρηματικά ποσά», αναφέρεται στην έκθεση.

Η Διεθνής Αμνηστία ενημέρωσε τις ουκρανικές αρχές για τις καταγγελίες αυτές, όμως δεν έχει λάβει καμία απάντηση. Η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών SBU ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να συναντήσει εκπροσώπους της ΜΚΟ για να «ερευνήσει κάθε υπόθεση που αναφέρεται» στην έκθεση. Από την πλευρά των αυτονομιστών, η Διεθνής Αμνηστία κατέγραψε τουλάχιστον οκτώ συνοπτικές εκτελέσεις Ουκρανών μαχητών.


Πηγή : imerisia.gr


«Οι δανειστές επιμένουν στα 6.000 ένσημα από τα 4.500»



«Οι δανειστές επιμένουν στην αύξηση του ορίου ενσήμων για την κατώτατη σύνταξη στα 6.000, από τα 4.500 που είναι σήμερα» ανέφερε στο ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς.

Ζητούν να πάνε στα 67 έτη περίπου 300.000 ασφαλισμένοι που έχουν θεμελιωμένα δικαιώματα και μπορούν να βγουν σε σύνταξη στα 62 πρόσθεσε. Ο κ Ρωμανιάς άφησε και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταφερθεί στο 2016 η χορήγηση της 13ης σύνταξης.

«Τα κεντρικά σημεία που παλεύουμε είναι τα πρωτογενή πλεονάσματα, τα εργασιακά, που δεν κάνουμε βήμα πίσω, το τρίτο το χρέος και το τέταρτο το αναπτυξιακό πακέτο» σχολίασε από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.



Πηγή newsbeast.gr






Μακελειό στο Μεξικό: 44 νεκροί μετά από άγρια συμπλοκή καρτέλ-αστυνομικών


Τουλάχιστον 44 είναι τα θύματα αιματηρής συμπλοκής που ξέσπασε στο δυτικό Μεξικό, σε μια περιοχή που λυμαίνονται τα καρτέλ των ναρκωτικών, καθώς ο άγριος πόλεμος με τις ναρκο-συμμορίες δεν φαίνεται να έχει τέλος.

Οι αιματηρές συγκρούσεις σημειώθηκαν στην πόλη Τανχουάτο σε απόσταση περίπου 500 χιλιομέτρων από την πόλη του Μεξικού. Διήρκησαν περίπου 3 ώρες και από την περιοχή οι αρχές περισυνέλεξαν μεγάλο αριθμό όπλων, μεταξύ των οποίων πάνω από 30 τυφέκια. Ανάμεσα στους νεκρούς φέρεται να είναι τουλάχιστον δύο στελέχη της ομοσπονδιακής αστυνομίας, ενώ η πλειοψηφία των θυμάτων είναι μέλη ναρκο-καρτέλ.

Η πόλη Τανχουάτο, με πληθυσμό 15.000 κατοίκων, γειτνιάζει με την πόλη Γουρεκουάρο στην πολιτεία Μιτσοακάν, όπου ένας υποψήφιος της Αριστεράς στις δημοτικές εκλογές, πρώην επικεφαλής πολιτοφυλάκων, δολοφονήθηκε την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης.

Η πόλη όπου ξέσπασαν οι συγκρούσεις βρίσκεται επιπλέον κοντά στην πολιτεία Τζαλίσκο, όπου η κυβέρνηση έχει αναπτύξει τις τελευταίες εβδομάδες ισχυρές δυνάμεις προκειμένου να πολεμήσει το καρτέλ ναρκωτικών "Νέα Γενιά Τζαλίσκο" που έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των αρχών.


Πηγή : ethnos.gr


Δημοσκόπηση: Πιο σκληροπυρηνικοί οι ψηφοφόροι ΑΝΕΛ σε σχέση με ΣΥΡΙΖΑ!



Υπέρ της σκληρής διαπραγμάτευσης, ακόμη και αν αυτό σημαίνει έξοδο από το ευρώ, τάσσονται τρεις στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και έξι στους δέκα των ΑΝΕΛ, σύμφωνα με πανελλαδική τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρείας «METRISI», που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 20-22 Μαΐου.

Τρία είναι τα βασικά συμπεράσματα της δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του protothema.gr:

Πρώτον, ότι η κοινή γνώμη – έξι στους δέκα πολίτες – προεξοφλεί τη συμφωνία με τους θεσμούς.

Δεύτερον, ότι η μεγάλη πλειοψηφία, πάλι σχεδόν έξι στους δέκα, πιστεύει ότι η συμφωνία θα είναι «άλλο ένα Μνημόνιο» μακριά από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Και τρίτον, ότι μια ισχυρή μειοψηφία ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, περίπου τρεις στους δέκα και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ (έξι στους δέκα) επιθυμούν σκληρή διαπραγμάτευση, ακόμα και αν αυτό οδηγήσει σε Grexit.

Ειδικότερα από τη δημοσκόπηση προκύπτει:

• Το 61,2% πιστεύει ότι θα επιτευχθεί συμφωνία με τους θεσμούς. Σε αδιέξοδο πιστεύει ότι θα καταλήξουμε το 21,2%.

• Το 58,4% πιστεύει ότι, εάν επέλθει συμφωνία, αυτή θα είναι «άλλο ένα Μνημόνιο, με φόρους και υφεσιακά μέτρα, όπως τα προηγούμενα». Πάντως, υπάρχει και ένα ποσοστό 25,2% που πιστεύει ότι, εάν επέλθει συμφωνία, αυτή θα είναι σύμφωνη με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

• Τη σκληρή διαπραγμάτευση επιθυμεί μια ισχυρή μειοψηφία ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, και συγκεκριμένα το 29,1% και το 63,2% των ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ, ακόμα και εάν αυτό σημαίνει έξοδο της χώρας από το ευρώ. Αντίθετα, επτά στους δέκα πολίτες δηλώνουν ότι επιθυμούν επίτευξη συμφωνίας.

Το 49,2% πιστεύει ότι, εάν τελικά επιτευχθεί συμφωνία, δεν χρειάζεται να τεθεί σε δημοψήφισμα, αλλά αρκεί η έγκρισή της από την κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

• Στην περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας, το 52,6% των πολιτών διαφωνεί με την προσφυγή σε πρόωρες κάλπες, ενώ αντίθετα το 49,3% συμφωνεί με τη συγκρότηση κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας.

Σημειώνεται δε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αν και βλέπει τη δημοτικότητά του να υποχωρεί πέντε ποσοστιαίες μονάδες από τον Απρίλιο, παραμένει δημοφιλής, με την ικανοποίηση για το έργο και τις προσπάθειές του να ανέρχεται στο 44,9%. Για την κυβέρνηση δεν ισχύει το ίδιο αφού η ικανοποίηση φτάνει στο 32,3%.

Μάλιστα, το 48,5% πιστεύει πως η κυβερνητική πολιτική αποδυνάμωσε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, ενώ το 42,4% πιστεύει ότι η κατάσταση στη χώρα είναι σίγουρα/μάλλον χειρότερη σήμερα απ’ ό,τι ήταν πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Αξιοσημείωτο επίσης το γεγονός ότι το 56,9% διαφωνεί με την κυβερνητική διαπραγματευτική προσπάθεια.

Σε επίπεδο πρόθεσης ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πρώτος με 33,4% παραμένει κυρίαρχος, με τη διαφορά με τη ΝΔ που ακολουθεί με 23,9% να παραμένει στο 9,5%. Στην τρίτη θέση ακολουθεί Το Ποτάμι με 6,2%, και στη συνέχεια ακολουθούν οι ΑΝΕΛ με 5,3%, το ΚΚΕ στο 5,2%, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με 5,1% και το ΠΑΣΟΚ με 3,1%.

Το «Άλλο Κόμμα» εμφανίζεται ενισχυμένο στο 5,6% και η αδιευκρίνιστη ψήφος στο 12,2%.



 Πηγή


«Δεν φεύγω, ούτε παραδίδω έδρα»


Μιχελογιαννάκης: Grexit σε αυτούς που δεν τήρησαν τη συμφωνία με το λαό

Τις δικές τους «κόκκινες γραμμές» όσον αφορά τη συμφωνία έθεσαν στο Μαξίμου μέσω του ΣΚΑΪ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Στάθης Λεουτσάκος, ενόψει και της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος σήμερα και αύριο.

«Δεν φεύγω, ούτε παραδίδω έδρα, είναι δυνατόν να φύγω από τις αρχές που παλέψαμε;» διερωτήθηκε ο κ. Μιχελογιαννάκης, κάνοντας λόγο για «Grexit σε αυτούς που δεν τήρησαν τη συμφωνία με το λαό», ενώ ο κ. Λεουτσάκος σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να φέρει τέτοια συμφωνία στη Βουλή.»

Σύμφωνα με το βουλευτή ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να θέσει σε δημοψήφισμα ένα κείμενο που ξεπερνά τις κόκκινες γραμμές του και να ζητήσει από τον λαό να το απορρίψει.

«Να ψηφίσω, τι να ψηφίσω, ένα δεξί κόμμα; Εμείς υπογράψαμε να δώσουμε την έδρα, εφόσον παραβούμε τις αρχές και τις προαγγελίες που κάναμε, είναι δυνατόν να παραδώσω εγώ την έδρα, όταν μου βάλει ΦΠΑ και μου ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία; Αυτοί να παραδώσουν τις έδρες τους. Υπάρχει πρόγραμμα που βγήκαμε. Αλλοιώνουν το πρόγραμμα, αλλοιώνουν την αριστερά», ανέφερε εξάλλου την Παρασκευή στον Alpha, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι υπάρχουν και άλλοι συνάδελφοί του που έχουν την ίδια γνώμη με τον ίδιο.

«Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να φέρει τέτοια συμφωνία, ο πρώτος που θα την καταψήφιζε είναι ο Αλέξης ο Τσίπρας» σημείωσε ο προσκείμενος στην Αριστερή Πλατφόρμα Στάθης Λεουτσάκος. «Οι δανειστές έχουν πρήξει το συκώτι στον λαό όχι εμείς» σημείωσε με τη σειρά του «Η κυβέρνηση οφείλει να μην κάνει πίσω να υπερασπιστεί τις κόκκινες γραμμές μας μέχρι τέλους» επέμεινε μέσω του σταθμού μας.





Εγκληματική ενέργεια : Γέμισαν με γυαλιά τις ρίζες δέντρου στο Σταθμό Λαρίσης για να μην πλησιάζουν τα ζώα



Η φωτογραφία που βλέπετε είναι σύμφωνα με την καταγγελία του zoosos.gr από την οδό Ψαρών έξω από ένα κατάστημα κοντά στον Σταθμό Λαρίσης.  

Σύμφωνα με όσα καταγγέλονται κάποιος κάτοικος της περιοχής έσπασε δεκάδες μπουκάλια και γέμισε με γυαλιά το χώρο γύρω από το δέντρο προκειμένου να κρατήσει τα ζώα που ουρούσαν μακριά.  

Από το zoosos.gr αναφέρεται πως ο κάτοικος δεν μπήκε στο κόπο να χρησιμοποιήσει για παράδειγμα κάποια από τα απωθητικά σπρέι, που πωλούνται στα καταστήματα, τα οποία δεν είναι επιβλαβή για τα ίδια τα ζώα ή το περιβάλλον και απλά τα αποτρέπουν να ουρούν ή να αφοδεύουν σε συγκεκριμένα σημεία επειδή η μυρωδιά τα ενοχλεί.  

Ο δράστης θεώρησε ότι είναι αποτελεσματικότερο να βασανίσει τα ζώα με τα σπασμένα γυαλιά, που είναι πολύ πιθανό να πατήσουν, προσπαθώντας έτσι να τα τιμωρήσει επειδή κάνουν αυτό η φύση ορίζει ως φυσιολογική λειτουργία του σώματος στο «φυσικό» περιβάλλον μιας πόλης.  

Το www.zoosos.gr έστειλε τις φωτογραφίες, που δημοσίευσε στις 19 Μαΐου στο twitter η χρήστης ‏@_SilmarieL_ ζητώντας η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων όχι μόνο να καθαρίσει το σημείο αλλά να διερευνήσει ποιος έριξε τα γυαλιά εκεί ώστε να προχωρήσει και στην σχετική καταγγελία.



Πηγή: lifo.gr


Κινδυνεύουν νεφροπαθείς από έλλειψη φαρμάκου



της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ο ΙΦΕΤ επιβεβαιώνει σε γιατρούς που επικοινώνησαν μαζί του την έλλειψη του σκευάσματος kayexalate σε σκόνη που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της υπερκαλιαιμίας...

Δεν φτάνει που η σκόνη αυτή φτάνει στους νεφροπαθείς της χώρας μας με την χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία του ΙΦΕΤ, εδώ και 15 ημέρες υπάρχει και έλλειψη στις εισαγωγές με αποτέλεσμα να υπάρχουν νεφροπαθείς που έχουν να το λάβουν παραπάνω από 10 ημέρες!

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας, μια εισαγωγή του φαρμάκου αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα αλλά τα κουτιά θα είναι περιορισμένου αριθμού και δεν θα καλύψουν πλήρως τις ανάγκες των νεφροπαθών της χώρας...

Η αυξημένη υπερκαλιαιμία είναι μία επείγουσα ιατρική κατάσταση που συνδέεται με δυνητικά θανατηφόρους μη φυσιολογικούς καρδιακούς ρυθμούς (αρρυθμία).

Η υπερκαλιαιμία είναι συχνά ασυμπτωματική, έως ότου παρουσιασθούν πολύ υψηλά επίπεδα καλίου στο αίμα. Το ακριβές επίπεδο στο οποίο παρατηρούνται τοξικές δράσεις στους σκελετικούς ή στον καρδιακό μυ ποικίλει σημαντικά από ασθενή σε ασθενή. Τελικά, μπορεί να προκύψουν μυϊκή αδυναμία, ηλεκτροκαρδιογραφικές ανωμαλίες και ανίατες διαταραχές του καρδιακού ρυθμού.


Πηγή : iatropedia.gr


Ντέιβιντ Κάμερον: Κατάσχεση της αμοιβής και περιουσιακών στοιχείων των λαθρομεταναστών από την αστυνομία



Ποια μέτρα θα λάβει ο Βρετανός πρωθυπουργός για την μείωση της παράνομης μετανάστευσης..

- Η εργασία των παράνομων μεταναστών θα διώκεται ως ποινικό αδίκημα...        

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, πρόκειται να εξαγγείλει νέα αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης στην χώρα του, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου.

Ο Κάμερον στην ομιλία της βασίλισσας Ελισάβετ την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή των Λόρδων, αναμένεται να ανακοινώσει ένα σημαντικό νέο νομοσχέδιο για την μετανάστευση, που θα έχει ως στόχο την μείωση του αριθμού των παράνομων μεταναστών στη χώρα, όπως ο ίδιος είχε υποσχεθεί στην προεκλογική του εκστρατεία.

Σύμφωνα με τον νόμο για την παράνομη μετανάστευση η παράνομη εργασία θα αποτελεί ποινικό αδίκημα, τόσο για τον εργαζόμενο, όσο και για τον εργοδότη που τον απασχολεί, ενώ οι επιχειρήσεις που διαφημίζουν την εισαγωγή εργαζομένων από το εξωτερικό θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τον νόμο.

Η αστυνομία θα έχει το δικαίωμα να προχωρεί σε κατάσχεση της αμοιβής από παράνομη εργασία και επίσης, σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, που αποκτήθηκαν παράνομα, σε μια προσπάθεια, όχι μόνο για να πάψει η Βρετανία να αποτελεί ελκυστικό προορισμό για τους παράνομους μετανάστες, αλλά για να παταχθεί και η άνθιση της παραοικονομίας.

Η αποκάλυψη για το νέο νομοσχέδιο, που έχει υπόψη του να εφαρμόσει ο Βρετανός πρωθυπουργός, έρχεται μόλις μία ημέρα, προτού ο ίδιος συναντηθεί στις 22 Μαΐου με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, για την έναρξη των συνομιλιών με θέμα την εφαρμογή αυστηρότερων διατάξεων σε ό,τι αφορά τα εργασιακά προνόμια και επιδόματα των μεταναστών.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο ο Ντέιβιντ Κάμερον αναμένεται να τονίσει κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή των Λόρδων, ότι η αλήθεια είναι πως έχει γίνει πολύ εύκολο να δουλέψει κανείς παράνομα στην Βρετανία και επίσης, έχει γίνει πολύ εύκολο, να απασχολεί κανείς παράνομους μετανάστες.

«Η παράνομη μετανάστευση μπορεί να βλάψει την αγορά εργασίας μας και να σπρώξει τους μισθούς προς τα κάτω. Πολλοί άνθρωποι εισέρχονται στη Βρετανία νόμιμα, αλλά παραμένουν παράνομα.

Οι Βρετανοί επιθυμούν να λυθούν αυτά τα προβλήματα», είχε δηλώσει πρόσφατα ο Βρετανός πρωθυπουργός για το ίδιο θέμα.




Πηγή : protothema.gr


Σε 3,8 δισ. ευρώ ανέρχονται οι οφειλές προς τα Ταμεία που έχουν ρυθμιστεί



Σε 3,8 δισ. ευρώ ανέρχονται οι οφειλές προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία που έχουν ρυθμιστεί μέχρι τώρα όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Από αυτά, μέχρι στιγμής έχουν εισπραχθεί περί τα 123,908 εκατ. ευρώ, ενώ δεν περιλαμβάνονται τα στοιχεία της Παρασκευής 22/05 για οφειλέτες του ΕΤΑΑ που δεν έχουν ενταχθεί στο ΚΕΑΟ.

Οι αποφάσεις ρύθμισης ανέρχονται σε 170.510 εκ των οποίων οι 25.867 αφορούν αιτήσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση που υποβλήθηκαν μέσω διαδικτύου με χρήση της ηλεκτρονικής εφαρμογής «Ρύθμιση οφειλών». Η ηλεκτρονική εφαρμογή ξεκίνησε να εφαρμόζεται στις 8/4/2015.

Πιο αναλυτικά, από το σύνολο των 170.510 αποφάσεων ρύθμισης που εκδόθηκαν, ποσοστό 7,82%, αφορά οφειλέτες που απώλεσαν παλαιότερες ρυθμίσεις και εντάχθηκαν στο νέο σχήμα ρύθμισης του Ν.4321/2015, ενώ το υπόλοιπο 92,18% αφορά οφειλέτες οι οποίοι δεν είχαν παλαιότερες ενεργές ρυθμίσεις.


Πηγή : huffingtonpost.gr


Η Βρετανία απελαύνει μετανάστη ηλικίας... 6 μηνών



Σύμφωνα με νόμο το παιδί δεν έχει βρετανική υπηκοότητα γιατί οι γονείς -που δεν μπορούν να το ζήσουν- ζουν στη Βρετανία λιγότερο από 5 χρόνια. Ο Μπένζαμιν απελάθηκε.

Το μωράκι στη φωτογραφία, είναι ο Μπένζαμιν. Είναι το όνομα που του έδωσαν οι βιολογικοί του γονείς, λίγο πριν το στείλουν στη Σλοβακία, δηλώνοντας στις βρετανικές αρχές ότι δεν μπορούν οικονομικά να το ζήσουν. Οι γονείς του Μπένζαμιν είναι Σλοβάκοι, μετανάστες στην Βρετανία. Και ο 6 μηνών Μπένζαμιν είναι ο νεώτερος μετανάστης που απελαύνεται...


Οι στιγμές του ταξιδιού του προς το άγνωστο, μακριά από την μητρική αγκαλία και προς κάποιο ίδρυμα για θα δοθεί σε υιοθεσία, είχε δάκρυα. Ο μικρός Μπένζαμιν, που αγνοεί την τύχη του, έκλαιγε γιατί -απλά- είναι στην ηλικία που βγάζει τα πρώτα του δοντάκια. Οι βρετανίδες συνοδοί του των Κοινωνικών Υπηρεσιών, έκλαιγαν γιατί μπορούσαν να δουν το αβέβαιο μέλλον για αυτό το παιδί.

Γιατί η Βρετανία απελαύνει ένα μωρό 6 μηνών

Η ιστορία, δεν είναι απλή. Οι γονείς του δεν έχουν συμπληρώσει τα πέντε χρόνια παραμονής που απαιτούνται για να παραχωρηθεί η βρετανική υπηκοότητα στο μωρό τους. Αυτό λέει ένας βρετανικός νόμος του 2006. Οτι, δηλαδή, τα μωρά που γεννιούνται από γονείς που έχουν καταγωγή από χώρες της ευρωπαϊκής οικονομικής περιοχής, μπορούν να πάρουν τη βρετανική υπηκοότητα μόνο στην περίπτωση που ένας από τους δύο έχει ζήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο για πέντε συνεχόμενα χρόνια.


Μόλις γεννήθηκε ο Μπένζαμιν, οι γονείς του ανέφεραν ότι δεν μπορούν να το μεγαλώσουν. Για τη Βρετανία και για το γράμμα των νόμων της, ο Μπένζαμιν θεωρείται Σλοβάκος. Αρα, κινήθηκε η διαδικασία απέλασής του, καθώς οι βρετανικές Κοινωνικές Υπηρεσίες δεν μπορούσαν να φροντίσουν τον μικρό μετανάστη. Η απόφαση του 2006, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις ακόμα και σε δικαστικούς, οι οποίοι έχουν τονίσει ότι οι νόμοι που αφορούν ευρωπαίους πολίτες θα πρέπει να γίνουν πιο ελαστικοί όταν έχουν να κάνουν με υποθέσεις παιδιών.


Μετά από μία πτήση τριών ωρών, ο μικρός έφτασε στην Μπρατισλάβα. Εκεί παραδόθηκε στις τοπικές προνοιακές αρχές, μέχρι να βρεθεί για εκείνον μια οικογένεια, ένα σπίτι.


Πηγή : thetoc.gr


Θρίλερ! Η μεγάλη διαφορά στην εμφάνιση των παιδιών πρόδωσε τη νέα υπόθεση "μικρής Μαρίας" στη Σπάρτη - Τι λέει η Αστυνομία - ΒΙΝΤΕΟ



Όπως έδειξαν και εξετάσεις DNA, τα δύο ανήλικα παιδιά που ζούσαν σε καταυλισμούς τσιγγάνων στη Λακωνία, δεν είναι βιολογικά παιδιά των φερόμενων ως γονέων.
Για την υπόθεση συνελήφθηκαν τέσσερις άνθρωποι, τα δύο ζευγάρια τσιγγάνων δηλαδή που είχαν τα παιδάκια. Σε βάρος των ζευγαριών, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα. Ταυτόχρονα, είναι σε εξέλιξη οι έρευνες των τοπικών αστυνομικών Αρχών, για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.


Η επιχείρηση της Αστυνομίας και η αποκάλυψη της υπόθεσης

Χθες το πρωί, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης σε καταυλισμούς τσιγγάνων στη Λακωνία,
βρέθηκαν τα δυο ανήλικα παιδιά, αγόρι και κορίτσι, ηλικίας τεσσάρων ετών περίπου, τα οποία διέμεναν με διαφορετικές οικογένειες.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το αγόρι διέμενε σε καταυλισμό στη Τραπεζοντή Λακωνίας, μαζί με 29χρονο τσιγγάνο και την 29χρονη σύζυγο του,
ενώ στη δεύτερη περίπτωση, το κορίτσι έμενε σε καταυλισμό στα Καλύβια Σόχας Λακωνίας,
μαζί με 35χρονο τσιγγάνο και μια 28χρονη.

Επειδή τα χαρακτηριστικά των ανήλικων παιδιών διαφοροποιούνται εμφανώς από αυτά των φερόμενων ως γονέων,
αυτοί προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης.

Οι αντιφάσεις των "γονέων" και η εξέταση DNA

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, ενισχύθηκε η πεποίθηση ότι τα δυο ανήλικα παιδιά δεν είναι παιδιά τους καθώς οι φερόμενοι ως γονείς προέβαλλαν συνεχώς αντικρουόμενους ισχυρισμούς.

Έγιναν άμεσα εργαστηριακές εξετάσεις DNA, στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας,
από τα αποτελέσματα των οποίων δεν προκύπτει κληρονομική συμβατότητα,
μεταξύ των γενετικών στοιχείων των ανηλίκων και των γενετικών στοιχείων των φερόμενων ως γονέων τους.

Οι τέσσερις τσιγγάνοι συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της αρπαγής ανηλίκου.



Πού βρίσκονται τώρα τα παιδάκια

Με αίτημα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, ζητήθηκαν σχετικές διατάξεις από τον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης,
για να αφαιρεθεί προσωρινά η επιμέλεια των ανηλίκων από τις οικογένειες των τσιγγάνων
και να παραδοθούν στο Σύλλογο "Χαμόγελο του Παιδιού".

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης
ενώ οι αστυνομικές έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης
για την πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων.




Πηγή : newsit.gr


Βενιζέλος: «Να κάνει επιτέλους ο κ. Τσίπρας τη δύσκολη επιλογή»




Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι «λόγω των σφαλμάτων που έγιναν τους τελευταίους τέσσερις μήνες η Ελλάδα θα παραμείνει τουλάχιστον αλλά δύο χρόνια σε μνημόνιο».

«Δεν γίνεται συνεχώς να ανακυκλώνουμε την ίδια αβεβαιότητα και κάθε βδομάδα να λέμε τις ίδιες γενικολογίες, οι οποίες μετά διαψεύδονται. Πρέπει να προχωρήσουμε στον μόνο δρόμο που υπάρχει και ήδη δυστυχώς έχουμε χάσει πολύ χρόνο», προειδοποίησε ο κ. Βενιζέλος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «το επείγον ζήτημα είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας να κάνει επιτέλους την επιλογή, τη δύσκολη επιλογή που απαιτείται» και κάλεσε τον κ. Τσίπρα «να παραδεχτεί - και αυτό θα γίνει εκ των πραγμάτων- ότι ειπώθηκαν πολλά ωμά ψέμματα τα προηγούμενα χρόνια και κυρίως προεκλογικά. Ότι παραπλανήθηκε ο ελληνικός λαός. Ότι πρέπει να ολοκληρώσουμε τη μόνη εθνική στρατηγική αυτή που υπηρετήσαμε με τεράστιο κόπο και με τεράστιο κόστος. Κυρίως όμως την υπηρέτησε ο ελληνικός λαός με τις θυσίες του που πρέπει να σεβαστούμε».

«Δεν γίνεται συνεχώς να ανακυκλώνουμε την ίδια αβεβαιότητα και κάθε βδομάδα να λέμε τις ίδιες γενικολογίες, οι οποίες μετά διαψεύδονται. Πρέπει να προχωρήσουμε στον μόνο δρόμο που υπάρχει και ήδη δυστυχώς έχουμε χάσει πολύ χρόνο. Ήδη δυστυχώς η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει, τουλάχιστον, αλλά δύο χρόνια σε μνημόνιο λόγω των σφαλμάτων που έγιναν τους τελευταίους τέσσερις μήνες», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


Πηγή 


Η Κύπρος θα βγει από το μνημόνιο, το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο του 2016, εκτίμησε ο πρόεδρος της Eurobank



«Η Κύπρος σε σύντομο χρονικό διάστημα και με την αμέριστη στήριξη του κυπριακού λαού, καταγράφει ήδη σημαντική πρόοδο προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των διαρθρωτικών προβλημάτων της οικονομίας.

»Εκτιμούμε ότι η χώρα οδεύει σύντομα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, στην έξοδο από το μνημόνιο το αργότερο τον Μάρτιο του 2016 και ομαλοποίηση των συνθηκών στην οικονομία και το χρηματοπιστωτικό τομέα, με θετικές επιπτώσεις για όλους, κυρίως τους εργαζομένους», ανέφερε ο πρόεδρος της Eurobank Νικόλαος Καραμούζης, στη διάρκεια εκδήλωσης στην Κύπρο, με την ευκαιρία έναρξης λειτουργίας του όγδοου Τραπεζικού Κέντρου της Eurobank Κύπρου στο Παραλίμνι, Επαρχία Αμμοχώστου.

«Μία θετική εξέλιξη σαν αυτή της Κύπρου, πρέπει να αποτελεί το σαφή στόχο και για την Ελλάδα, το μέλλον της οποίας ήταν, είναι και θα παραμείνει στο ευρώ.

»Η επιβεβαίωση της ευρωπαϊκής προοπτικής της Ελλάδας στο πλαίσιο μίας αξιόπιστης συμφωνίας με τους εταίρους μας, θα επιτρέψει τη σταδιακή, αλλά ταχύτατη εξομάλυνση και ομαλοποίηση των συνθηκών για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και θα απελευθερώσει τις δυνατότητές του να στηρίξει την πραγματική οικονομία, τις επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά και τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες» είπε ο κ.Καραμούζης.

Αναφερόμενος στον όμιλο της Eurobank, σημείωσε ότι «παρά τη δύσκολη συγκυρία, είναι σήμερα η μόνη ελληνική τράπεζα με ιδιωτική κατά πλειοψηφία μετοχική βάση (σε ποσοστό περίπου 65% του συνόλου), μέσω της συμμετοχής διεθνών επενδυτών παγκόσμιας εμβέλειας, ενώ πρόσφατα ο βασικός μέτοχος της Τράπεζας Fairfax Holdings, αύξησε τη συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο από 8% στο 13%, δείχνοντας την εμπιστοσύνη του στις προοπτικές του ομίλου μας.

Ειδικότερα, όσον αφορά στην Eurobank Κύπρου, ο κ. Καραμούζης σημείωσε ότι είναι σήμερα ίσως η ισχυρότερη και καλύτερα κεφαλαιοποιημένη τράπεζα στην Κύπρο, ενώ, καταλήγοντας, υπογράμμισε πως «αποτελεί απόλυτη δέσμευση και πεποίθηση όλων μας ότι η βελτίωση των χρηματοοικονομικών και μακροοικονομικών συνθηκών στην Κύπρο θα επιτρέψει στον όμιλό μας να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό, ηγετικό ρόλο με καινοτόμες πρωτοβουλίες, προϊόντα και υπηρεσίες και με έντονο πελατοκεντρικό προσανατολισμό».

Το σημαντικό ρόλο και τη θέση που κατέχει η Eurobank Κύπρου στις διεθνείς δραστηριότητες του ομίλου, τόνισε στο χαιρετισμό του ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Σταύρος Ιωάννου, επισημαίνοντας ότι «η Eurobank Κύπρου αποτελεί ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο για τον όμιλο Eurobank.

Είναι μία πραγματικά ισχυρή τράπεζα με θεαματικές επιδόσεις σε πολύ σημαντικούς οικονομικούς δείκτες, καθώς διαθέτει υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια, με το σχετικό δείκτη άνω του 20%, παρουσιάζει πλεονάζουσα ρευστότητα, με το δείκτη δανείων προς καταθέσεις να κυμαίνεται στο 30% και είναι σταθερά κερδοφόρα».

Στη θετική και σταθερά αναπτυξιακή πορεία της Eurobank Κύπρου αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Μιχάλης Λούης, τονίζοντας, μεταξύ άλλων ότι «η Eurobank Κύπρου από την πρώτη ημέρα της κρίσης δήλωνε με κάθε ευκαιρία την αισιοδοξία της, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα υλοποιούσε τα συμφωνηθέντα.

»Σήμερα, δύο χρόνια μετά, η χώρα μας βρίσκεται ξανά στις αγορές, χωρίς περιορισμούς κεφαλαίων, τα δημόσια οικονομικά έχουν μπει σε βιώσιμη τροχιά και οι τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί και σταθεροποιηθεί».

Η Eurobank Κύπρου διαθέτει σήμερα οκτώ Τραπεζικά Κέντρα (τρία στη Λευκωσία, δύο στη Λεμεσό και από ένα στη Λάρνακα, την Πάφο και την επαρχία Αμμοχώστου).




Πηγή : tanea.gr


Τυφλή επικοντίστρια κερδίζει χάλκινο μετάλλιο (VIDEO)



H Σαρλότ Μπράουν έχει χάσει την όρασή της, ωστόσο διαθέτει κάτι που είναι πιο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο: δύναμη ψυχής. Χάρη σε αυτήν κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο σε σχολικό πρωτάθλημα του Τέξας.


"Το γεγονός ότι δεν μπορώ να δω δεν προσδιορίζει ποια είμαι. Απλώς έτυχε να μην έχω τη ικανότητα να βλέπω", έχει δηλώσει η μαθήτρια, που άρχισε να χάνει την όραση της όταν ήταν μόλις 16 εβδομάδων εξαιτίας του καταρράκτη που παρουσίασε.

Παρά το γεγονός ότι υποβλήθηκε σε σειρά επεμβάσεων, οι γιατροί δεν κατάφεραν να επαναφέρουν την όρασή της, με αποτέλεσμα η νεαρή να μάθει να πορεύεται χρησιμοποιώντας στο έπακρο τις υπόλοιπες τέσσερις αισθήσεις της.

"Μου πήρε τρία χρόνια να ανέβω στο βάθρο των νικητών και τελικά τα κατάφερα. Η ιστορία δεν είναι για εμένα. Είναι για όλους εκείνους που παλεύουν για κάτι", τόνισε μετά από τον αγώνα η γενναία επικοντίστρια, η οποία καταφέρνει να ξεπερνά τις τεχνικές δυσκολίες με τη βοήθεια ενός βομβητή που τοποθετείται μεταξύ στρώματος και βαλβίδας, προκειμένου να τοποθετήσει σωστά το κοντάρι, ενώ ο προπονητής της βρίσκεται πίσω από το στρώμα και σφυρίζει προκειμένου να κατευθύνει την αθλήτρια στην ευθεία.

Την παράσταση κλέβει και ο σκύλος-οδηγός της αθλήτριας, ονόματι Βέιντορ, ο οποίος της υποδεικνύει μία φορά τη διαδρομή και στη συνέχεια η ίδια την απομνημονεύει.

Ο σπουδαίος σκύλος, μάλιστα, βρέθηκε κοντά στο σημείο που διεξήχθη το σχολικό πρωτάθλημα και στο φινάλε ανέβηκε στο βάθρο μαζί της.



Πηγή


Βερολίνο: «Δεν κινείται τίποτα» στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα


Βερολίνο: «Πάνε σαν την χελώνα» είπε για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών κυβερνητική πηγή στο Βερολίνο την πορεία των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες. «Δεν κινείται τίποτα, επειδή κάθε τρίτη ημέρα ο Βαρουφάκης μας παρουσιάζει νέες ιδέες, που είναι συνήθως εξίσου ανώριμες όπως και οι προηγούμενες» δήλωσε.

«Γι αυτό και είμαι απαισιόδοξος για το μέλλον» πρόσθεσε.   Συνεχίζοντας τα πυρά εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη, η ίδια πηγή άσκησε αυστηρή κριτική στην «αποκάλυψη» (που διαψεύστηκε), ότι κατέγραψε μυστικά το περιεχόμενο των συνομιλιών στην πρόσφατη συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα:   «Ξεπερνά κάθε φαντασία» είπε.

«Πρόκειται για απόλυτη ρήξη εμπιστοσύνης. Τέτοια πράγματα δεν γίνονται πουθενά. Εάν είχε γίνει σε γερμανικό έδαφος θα είχε διωχθεί δικαστικά όπως ορίζει η ποινική δικονομία. Από την άλλη βέβαια δεν είμαστε σίγουροι ότι το έκανε».

Κι αυτό, πρόσθεσε, επειδή ο κ. Βαρουφάκης είχε εκφράσει παρόμοιες φαντασιώσεις και στο παρελθόν.   Αλλά ούτε και ο Ζαν-Κλοντ Γιούνγκερ γλίτωσε από τη μήνη της κυβερνητικής πηγής. Αναφερόμενη στη συμβιβαστική λύση ανάμεσα στην Ελλάδα και τα κράτη-δανειστές που πρότεινε προ ημερών ο πρόεδρος της Κομισιόν, είπε: «Ο Γιούνγκερ δεν παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία. Ο αρμόδιος θεσμός για το ελληνικό ζήτημα είναι το Eurogroup, και μόνο σε αυτόν θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις».  

Η ίδια πηγή απέκλεισε πρακτικά τη διεξαγωγή μιας έκτακτης συνεδρίασης του Eurogroup την επόμενη εβδομάδα, επειδή κατά τη διάρκεια της θα γίνει η συνάντηση των υπουργών οικονομικών των G7 . Στη συνάντηση θα πάρουν μέρος τρεις υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης (Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας) καθώς και οι επικεφαλής των τριών «θεσμών»: Κριστίν Λαγκάρντ (ΔΝΤ), Μάριο Ντράγκι (ΕΚΤ) και ο κ.Γιούνγκερ.   Απαισιόδοξη φάνηκε η πηγή και σε ότι αφορά την προοπτική της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

«Βλέπετε στον ορίζοντα χρεοκοπία;» ρωτήθηκε. «Δυνητικά ναι» ήταν η απάντησή της. «Είναι βέβαια στο χέρι της Ελλάδας να μην χρεοκοπήσει. Αν είναι όμως να γίνει, ας γίνει. Εμείς πάντως δεν εκβιαζόμαστε. Και αυτό δεν το λέει ο Σόιμπλε, αλλά το έχει πει ήδη τον περασμένο Ιανουάριο ο σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος Σίγκμαρ Γκάμπριελ. Αυτή είναι η σημαντικότερη δήλωση που έχει γίνει ποτέ για το θέμα».  


Πηγή: news.in.gr 


Στο... μυαλό του Γιούνκερ: Γιατί προσφώνησε «δικτάτορα» τον Ούγγρο πρωθυπουργό;


Το «who is who» του αμφιλεγόμενου Βίκτορ Ορμπάν και οι... διαχρονικές «επικίνδυνες σχέσεις» του με την ΕΕ

«Χαίρε, δικτάτορα». Η προσφώνηση του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, κατά την προσέλευση των ηγετών της ΕΕ στη Ρίγα της Λετονίας, προκάλεσε το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ.

«Χαίρε, Μεγάλε Δούκα» είχε πει προηγουμένως ο Ούγγρος πρωθυπουργός στον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε μια προφανή αναφορά στην καταγωγή του από το Μεγάλο Δουκάτο (σ.σ. Λουξεμβούργο). Σύμφωνα με τον Ούγγρο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Μπερταλάν Χαβάσι, με τη φράση αυτή συνηθίζει ο Ορμπάν να προσφωνεί τον Λουξεμβούργιο πολιτικό, δεν γνωρίζουμε ωστόσο εάν ο ίδιος ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ουγγαρίας... ευχαριστήθηκε για την αντιφώνηση που άκουσε -ο ίδιος αρκέστηκε σε ένα μειδίαμα και φάνηκε να... βγάζει περιπαικτικά τη γλώσσα στον πρόεδρο της Κομισιόν.

Γιατί όμως ο Γιούνκερ αποκάλεσε έτσι τον Βίκτορ Ορμπάν; Πέραν του προφανούς, ότι δηλαδή ο πρόεδρος της Κομισιόν ήταν εμφανώς... ευδιάθετος καθόλη τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής -όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες του με τον Αλέξη Τσίπρα και τη... γραβάτα-, είναι γεγονός ότι ο κ. Ορμπάν δεν χαίρει και ιδιαίτερης «συμπάθειας» από τους ομολόγους του της ΕΕ.

Οι «επικίνδυνες σχέσεις» του Ορμπάν με την ΕΕ

Συχνά, οι πολιτικοί του αντίπαλοι τον κατηγορούν για «αυταρχική παρέκκλιση» -και δεν έχουν άδικο. Μετά την άνοδό του στην εξουσία, το 2010, προέβη σε βαθιές «τομές» στη Δικαιοσύνη, τα μέσα ενημέρωσης και την οικονομία, οι οποίες επικρίθηκαν οξύτατα από την αντιπολίτευση, αλλά και από τους εταίρους της Ουγγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόσφατα, δε, πρότεινε να ανοίξει και πάλι στη χώρα του η συζήτηση για τη θανατική ποινή, η οποία καταργήθηκε το 1990 στην Ουγγαρία και απαγορεύεται στην ΕΕ, προκαλώντας αναταραχή στους κόλπους της Ένωσης.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι πριν από τρία χρόνια, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel είχε συμπεριλάβει τον κ. Ορμπάν στη λίστα με τους «πιο επικίνδυνους πολιτικούς στην Ευρώπη» -μαζί, μάλιστα, με τον Αλέξη Τσίπρα, πολύ πριν εκείνος γίνει πρωθυπουργός.

Ο δεξιός πρωθυπουργός δεν ήταν ποτέ αρεστός στα... υψηλά κλιμάκια της ΕΕ. Έχοντας διακόψει, με περιπετειώδη τρόπο, το πρόγραμμα του ΔΝΤ στη χώρα του το 2010, μπήκε στο «μάτι του κυκλώνα» και ενεπλάκη σε μια... αέναη διελκυστίνδα με τις Βρυξέλλες για θέματα όπως η ανεξαρτησία της Εθνικής Τράπεζας της Ουγγαρίας και το σύστημα Δικαιοσύνης.

Σφοδρός επικριτής της ΕΕ και της ΕΚΤ, ειδικά όσον αφορά στις πολιτικές λιτότητας που επιβάλλουν, ο Ορμπάν επηρεάζει ανοιχτά και απροκάλυπτα το δικαστικό σύστημα της χώρας του, διορίζοντας «ημετέρους» και εξωθώντας εκατοντάδες δικαστικούς σε πρόωρη συνταξιοδότηση.

Έπειτα απ' όλα τα παραπάνω, ίσως το «χαίρε, δικτάτορα» του Γιούνκερ προς τον κ. Ορμπάν, να έχει μεγάλη δόση λογικής.


Πηγή : protothema.gr