Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Οι 87 αποχώρησαν την συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ : «Δεν νομιμοποιούμε αποφάσεις που ευτελίζουν εμάς και το κόμμα μας»


 

Αποχώρησαν  από την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας οι εκπρόσωποι της ομάδας των «87» του ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρούνται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα. 

Οκτώ στελέχη που συμμετέχουν στην Πολιτική Γραμματεία, δηλαδή οι Όλγα Γεροβασίλη, Αλέκος Φλαμπουράρης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Ραγκούσης, Κώστας Ζαχαριάδης, Ζωή Καρκούλια και η Ελένη Συμεωνίδου τάχθηκαν κατά της προεδρικής εισήγησης που αφορά στα κομματικά ΜΜΕ και θα αποχωρήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, από τη σημερινή συνεδρίαση. «Δεν νομιμοποιούμε τη διαδικασία», ανέφεραν χαρακτηριστικά. 

Το κείμενο των 87:

«Δεν νομιμοποιούμε διαδικασίες, συμπεριφορές και αποφάσεις, που ευτελίζουν και εμάς ως πρόσωπα και το Κόμμα μας.

Στο μοναδικό θέμα της ημερήσιας συζήτησης που αφορούσε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν δόθηκε καμία πρόταση του Προέδρου και καμία πρόταση βιωσιμότητας, ενώ συνεχίζεται ακόμη και από τα μέλη της Π.Γ. η απόκρυψη στοιχείων γύρω από τα οικονομικά του κόμματος, παρά την αύξηση των εξόδων τον τελευταίο χρόνο.

Παρά την προσωπική δέσμευση του Προέδρου να δοθούν στοιχεία για αριθμό εργαζομένων, αμοιβές και χρόνο πρόσληψης στο κόμμα, στα ΜΜΕ και στο ίδρυμα Πουλαντζάς, όχι μόνο δεν δόθηκε τίποτα, αλλά δεν υπήρξε σήμερα καμία ενημέρωση και κανένα στοιχείο, στο υπεύθυνο τυπικά και ουσιαστικά όργανο του κόμματος. Τα στοιχεία αυτά όφειλε η ηγεσία του κόμματος να τα δώσει ακόμη και στα μέλη της Κ.Ε. , σύμφωνα με το καταστατικό. Η άρνηση να δοθούν οικονομικά στοιχεία στην Π.Γ. σημαίνει πολλά για τους κανόνες που επιβάλλονται στο Νέο ΣΥΡΙΖΑ, που μόνο την αριστερά δεν εκφράζουν.

Και ενώ οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν έχουν πληρωθεί, ούτε τους μισθούς ούτε τα επιδόματα τους, η ηγεσία του κόμματος ζητά, χωρίς να έχει καταθέσει μια πρόταση, λευκή επιταγή.

Δηλώσεις που δείχνουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο απεργοσπαστικού μηχανισμού είναι τουλάχιστον καταδικαστέες και ξένες προς το χώρο μας και η ηγεσία οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση.

Η υλοποίηση αποφάσεων και η μετέπειτα προσπάθεια λήψης λευκής επιταγής από την ηγεσία του κόμματος δρα στην κατεύθυνση απαξίωσης του κόμματος μας αλλά και μείωσης της μεταξύ μας εμπιστοσύνης.

Είναι απαράδεκτο σήμερα στην Π.Γ. εκτός ημερησίας διάταξης, να τίθεται θέμα παραίτησης των εκλεγμένων και των συμμετεχόντων στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, ανατροφοδοτώντας αενάως την εσωστρέφεια και την μη παραγωγή πολιτικής. Ιδιαίτερα όταν υπάρχει λειτουργία φραξιονιστικής λειτουργίας, με πιέσεις σε πλήθος Νομαρχιακών Επιτροπών για πανομοιότυπες αποφάσεις υπέρ της παραίτησης των συμμετεχόντων στο ψηφοδέλτιο επικρατείας.

Η παραίτηση του συντρόφου και διακεκριμένου επιστήμονα Όθωνα Ηλιόπουλου, έγινε για λόγους αλλότριους, από την μη θεσμική αναφορά του, ότι παραιτείται για να παραδώσει σε πρόσωπο της επιλογής του, ακόμη και αν αυτό είναι το πρόσωπο του Προέδρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ένα θεσμικό κόμμα και δεν μπορεί να λειτουργεί έξω από όσα ορίζει το Σύνταγμα, ο κανονισμός της Βουλής και το καταστατικό μας, αφήνοντας μέλη του ψηφοδελτίου επικρατείας, να λοιδορούνται και να στοχοποιούνται. Η ηγεσία του κόμματος έχει υποχρέωση να διαφυλάττει την ενότητα και να μην αφήνει πρωτοβουλίες να δρουν διαιρετικά σε όλα τα κομματικά επίπεδα.

Η συνέχιση της εσωστρέφειας και της δολοφονίας χαρακτήρων για όποιον λόγο, τον μόνο που υπηρετούν είναι την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την συντήρηση.

Αυτή την τακτική και αυτές τις αποφάσεις δεν μπορούμε να τις νομιμοποιήσουμε χωρίς εισήγηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, χωρίς σεβασμό στο καταστατικό και τις πάγιες αρχές και αξίες της παράταξης μας».



Παύλος Πολάκης: Έθεσε θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ - «Δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις των καιρών»

 



Θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ έθεσε σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης καθώς σημείωσε πως πρέπει να αλλάξει κι ότι ο ίδιος θα συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση.

«Εγώ θα φανώ χρήσιμος», φέρεται να είπε - κάτι που θεωρήθηκε από στελέχη του κόμματος ως «χρησμός» για δική του υποψηφιότητα.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση Κασσελάκη στην πρόκληση Πολάκη ήταν η εξής: «Δεν σηκώνω το γάντι, όποιος θέλει ας κάνει μομφή στην Κεντρική Επιτροπή».  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ρένα Δούρου δεν πήρε θέση, ενώ ο Νίκος Παππάς εξέφρασε την στήριξή του στον Στέφανο Κασσελάκη. 

«Η σημερινή ηγεσία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των καιρών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης στην τοποθέτησή του.

Στην ομιλία του ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «με την κατάσταση αυτή τη στιγμή στο κόμμα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε σοβαρή διεκδίκηση μεγάλης κυβερνητικής αλλαγής. Παράγουμε πολλή περισσότερη παραπολιτική ύλη από πολιτική γραμμή».

Στην συνέχεια τόνισε ότι «πρέπει να περάσουμε από την ηθικολογία  της συμπεριφοράς και τη θεωρητικολογία της απογειωμένης ιδεολογικοποίησης επί παντός επιστητού και επί οποιουδήποτε δικαιώματος, πρέπει να περάσουμε σε μία σαφή πολιτική γραμμή για να ρίξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Υπογράμμισε δε πως «χρειάζεται ένα πρόγραμμα λαϊκά κατανοητό, κοινωνικά αναγκαίο, σε σύγκρουση με τη διαπλοκή που να φέρνει ελπίδα στη νέα γενιά. Δυστυχώς, η σημερινή μας ηγεσία κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το εξασφαλίσει. Γι’αυτό χρειάζονται μεγάλες αλλαγές και σύντομα. Και όσο με αφορά θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ γι’αυτό», είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο Π. Πολάκης.

Για τα Μέσα Ενημέρωσης του κόμματος, όπως είπε, «πέρα από την αναγκαία κατάστασης εξυγίανσης, πρέπει να συνδυαστεί η όποια πρόταση με την αλλαγή του περιεχομένου τους, τόσο σε επίπεδο πολιτικής γραμμής όσο και σε επίπεδο παραγωγής ενός τηλεοπτικού προγράμματος το οποίο θα προβάλεται από μία σειρά περιφερειακών σταθμών, το οποίο θα μπορεί να φέρει και διαφημιστικά έσοδα για τη βιωσιμότητα των μέσων».

Αναφερόμενος στην υπόθεση της Αθηνάς Λινού, υπογράμμισε πως «για οποιοδήποτε βουλευτή της ΝΔ, είχαμε αποκαλύψει τέτοια πράγματα, όπως αποκαλύψαμε για τη Λινού θα ζητούσαμε τη διαγραφή του. Και από την ΚΟ της ΝΔ και από μέλος του κόμματος».

Απαντώντας στην Όλγα Γεροβασίλη, είπε πως χρησιμοποιήσε τα Social Media προκειμένου να μπορέσει να αντισταθεί σε μία επιχείρηση δικής του δολοφονίας που μέσα από ένα ψεύτικο και υποκριτικό κλάμα της Λινού, «που έγινε μία ώρα μετά που είχα μιλήσει, και ταυτόχρονα εγώ διαγραφόμουν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα».

«Φυσικά και αντιστάθηκα μέσα από τα Social media. Γι’ αυτό ήρθαν και δεύτερες σκέψεις σε όλους, όπως η Όλγα Γεροβασίλη που έλεγε ότι καλή η διαγραφή του Πολάκη αλλά πρέπει να ολοκληρωθεί, όχι να μείνει μισή. Αυτή είναι μία δήλωση εσωστρέφειας και εμφυλίου και ανθρωποφαγίας», είπε ο Π. Πολάκης.


Πηγή



Φτηνός λαϊκισμός τυχοδιώκτη Κασσελάκη πάνω στις φωτιές ντυμένος κλαρινογαμπρός

 


Νέο αφήγημα για να εξαπατήσει κόσμο βρήκε ο τυχοδιώκτης με το θολό οικονομικό παρελθόν Στέφανος Κασσελάκης, και φορώντας το κοστούμι του γάμου που έχει γίνει στην Αμερική, γιατί τώρα δεν θα γίνει γάμος αλλά γλέντι, ευκαιρία για να τα πάρει κιόλας σε χρήμα από τους καλεσμένους, είπε να τάξει πρόσωπα και πράγματα και όποιος τσιμπήσει.

Όλη η Ελλάδα γνωρίζει πώς αυτός ο τύπος δεν έχει πει ούτε μία αλήθεια εδώ και ένα χρόνο, μόνο ότι τον λένε Στέφανο Κασσελάκη και ότι η οικογένεια του είχε μια εταιρία που την έριξαν στα βράχια και ότι χρωστάει 11 εκατομμύρια ευρώ στο Ελληνικό κράτος γνωρίζουμε όλα τα άλλα είναι θολά και μένει να ερευνηθούν σε βάθος από την δικαιοσύνη.

Αυτό που θέλει ο πολίτης είναι να τον γλεντήσουν οι δημοσιογράφοι στην έκθεση Θεσσαλονίκης που πλησιάζει για να τον δουν να φεύγει από την θάλασσα για να γλιτώσει.

Δείτε το βίντεο τάζω, τάζω, δεν κοστίζει και όποιος τσιμπήσει

Δείτε το βίντεο:



Συριζαίος ομολογεί την στημένη διαδήλωση της Πεντέλης : 30 νοματαίοι όλοι κι όλοι, αμφίβολο αν ήταν έστω ένας κάτοικος

 


Δεν χρειαζόταν επιβεβαίωση για το ότι ήταν στημένη η διαδήλωση στην Πεντέλη και αυτοί οι τριάντα που ήταν εκεί προέρχονταν από ακροαριστερές και αριστερές οργανώσεις όπως ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τριάντα νοματαίοι όλοι κι όλοι, αμφίβολο αν ήταν έστω ένας κάτοικος, είναι η φράση που επιβεβαιώνει την χθεσινή άθλια στημένη και δήθεν αυθόρμητη διαδήλωση που καπέλωσε τους κατοίκους της περιοχής.

Αυτό γιατί ειπώθηκε από ΣΥΡΙΖΑΙΟ, απόλυτα ενεργό στα Social Media και κάνει ξεφτίλα τους συντρόφους του που το επιχείρησαν, όπως και κάθε ακροαριστερό και αριστερό μπουμπούκι άλλων παρακμιακών παρατάξεων που παρευρέθηκε.

Σε σχόλιο του στο Facebook ο Συριζαίος επισημαίνει: «Αντί να έχει 10.000 κατοίκους των γέρω περιοχών και κυρίως της Πεντέλης να έχουν αγανακτήσει για το τραγικό συμβάν, είχε μόλις 30 άτομα» και κλείνει «Τι να πω, είμαστε άξιοι της μοίρας μας».



O παιδίατρος Αντώνης Δαρζέντας: Δέν μπορεί ένα μωρό να επιβιώσει πίνοντας γάλα με θαλασσινό νερό

 


Η ιστορία του Ίωνα, του βρέφους 50 ημερών, που εντοπίστηκε και διασώθηκε με την οικογένειά του σε ακτή της Τήλου, συγκίνησε το πανελλήνιο. 

Γέννησε όμως και ερωτήματα μετά τις δηλώσεις αξιωματούχων του νησιού σχετικά με τον τρόπο σίτισης του μωρού, που όπως λένε ειδικοί επιστήμονες δεν μπορεί να έχει συμβεί. 

Η αναφορά της δημάρχου του νησιού, Μαρίας Κάμμα, ότι το βρέφος τρεφόταν με γάλα που έφτιαχνε η μητέρα του με θαλασσινό νερό προκάλεσε αντιδράσεις στην επιστημονική κοινότητα, και άλλοι εξοργίστηκαν και άλλοι απλά γέλασαν, φωνάζοντας τι ακούμε ρε από τους ότι να ΄ναι.

ΤΗΛΟΣ 17/8/2024
Ιωνάς,
αυτό είναι το "όνομα" που του δόθηκε από τον φίλο μας Thanasis Tsitsas, παρομοιαζοντας τον με τον καλόγερο που ξεβράστηκε στην Τήλο και έχτισε το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα...
Ένα προσφυγόπουλου 50 ημερών που για τρεις ημέρες ήταν αποκλεισμένο στο βουνό, οι γονείς του έφτιαχναν το γάλα του με νερό από τη θάλασσα...
Για άλλη μια φορά η κοινότητα της Τήλου, στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, βάζοντας "πλάτη" στην μεγάλη πίεση που ασκείται με το πρ...

Δείτε περισσότερα
-0:09
Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που κολυμπούν, τζετ σκι, πλεούμενο και Λίμνη Powell
Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που κολυμπούν, καγιάκ, τζετ σκι και Λίμνη Powell
Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που κολυμπούν, πλεούμενο, τζετ σκι και Λίμνη Powell
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που κολυμπούν και κείμενο
+5

Μάλιστα οι επιλεκτικά ευαίσθητοι ακροαριστεροί και αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο το έπαιξαν παντού εκνευρίζοντας τους επιστήμονες για την άθλια παραπληροφόρηση που επιχείρησαν για να εξαπατήσουν τον κόσμο.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο παιδίατρος Αντώνης Δαρζέντας δίνει διευκρινίσεις σχετικά με το ευαίσθητο αυτό θέμα και αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Με ρωτάτε πολλοί: Είναι δυνατόν ένα μωρό να πίνει 3 μέρες γάλα φτιαγμένο από θαλασσινό νερό και να ζει; Η απάντηση είναι ΌΧΙ. Ένα μωρό 50 ημερών -ας υποθέσουμε ότι είναι γύρω στα 4,5 κιλά (αν είναι 4 τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα)- καταναλώνει περίπου 500 ml την ημέρα υγρά. Αν αυτά είναι από θαλασσινό νερό, αυτό έχει 35 γραμμάρια στο 1 λίτρο αλάτι. Από αυτά, περίπου πάνω από το 10gr.είναι νάτριο. Συνεπώς, ένα μωρό που θα κατανάλωνε τόση μεγάλη ποσότητα νατρίου, δοθέντως ότι έχει όγκο αίματος κάτι λιγότερο από 360ml (και σχεδόν 3,5 lt συνολικά υγρά στο σώμα του), μέσα σε ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ, όχι μέρες, θα είχε φτάσει σε σοβαρή υπερνατριαιμία, που θα του έκανε λήθαργο, σοβαρή αφυδάτωση και σπασμούς με αιμορραγία στον εγκέφαλο και σοβαρή νεφρική ανεπάρκεια. Στη φωτογραφία φαίνεται πεντακάθαρα ένα υγιές ροδαλό μωρό σε εγρήγορση (ΝΑΙ, ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΡΙΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)».

app-facebook
Antonios Darzentas
την Τρίτη

Να ξέρετε ότι εσείς θα φταίτε γι αυτά που θα ακούσω αλλά και εμένα με τρώει να το πω.😂😂 Με ρωτάτε πολλοί :Είναι δυνατόν ένα μωρό να πίνει τρεις μέρες γάλα φτιαγμένο από θαλασσινό νερό και να ζει;. Η απάντηση είναι ΌΧΙ.
Ένα μωρό 50 ημερών ας υποθέσουμε ότι είναι γύρω στα 4,5 κιλά (αν είναι 4 τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα). Καταναλώνει περίπου 500 μλ την ημέρα υγρά. Αν αυτά είναι από θαλασσινό νερό αυτό έχει 35 γραμμάρια στο 1 λίτρο αλάτι. Από αυτά περίπου πάνω από το 10γρ ...

Δείτε περισσότερα
2 χιλ.
94
268


Στόχος του Πολάκη η Λινού επειδή τόλμησε να αντιδράσει και να κλάψει για την τραμπούκικη συμπεριφορά του


 

Έκανε νέα ανάρτηση κατά της Λινού ο ακροαριστερός τραμπούκος Παύλος Πολάκης, και ξεκινάει με "ΕΓΩ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΟΥΤΕ ΞΕΧΝΩ ΟΥΤΕ ΣΥΓΧΩΡΩ" κάνοντας τον κόσμο να γελάει αφού ούτε οι πολίτες έχουν ξεχάσει.

Για δήθεν διαφάνεια και ηθική μιλάει αυτός που ομολόγησε ότι κράταγε μαύρα βιβλία όταν ήταν νομάρχης και έκρυβε λεφτά.

Κανένας δεν θα ξεχάσει το "κρατούσα διπλά βιβλία και δεν ντρέπομαι να το πω"!!



Για ηθική μιλάει αυτός που έχει στοχοποιήσει δικαστές, δημοσιογράφους και κάθε πολιτικό του αντίπαλο ρίχνοντας λάσπη όπως με την υπόθεση Novartis.

Νέα ανάρτησή του, ο Παύλος Πολάκης στο ζήτημα της χρηματοδότησης του Ινστιτούτου «Prolepsis» της Αθηνάς Λινού, με σαφείς αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη και τις... χρηματοοικονομικές γνώσεις του. 

Στη μεταμεσονύκτια ανάρτησή του ο τραμπούκος Παύλος Πολάκης ζητεί την παρέμβαση της Δικαιοσύνης «για τα εκατομμύρια των απευθείας αναθέσεων στο ζεύγος Λινού», όπως αναφέρει. Τονίζει δε ότι «δεν μπορεί βουλεύτρια ενός κόμματος που καταγγέλλει το καθεστώς των απ' ευθείας αναθέσεων, όπως έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα, να έχει πρωτοστατήσει η ίδια σε σειρά απ' ευθείας αναθέσεων και μάλιστα σε στενή συνεργασία με τη διακυβέρνηση και το περιβάλλον Μητσοτάκη. Τελεία και παύλα σε αυτό».

Είχε προηγηθεί χθες ανάρτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνάς Λινού πως ο Στέφανος Κασσελάκης αρνήθηκε ότι ζήτησε έρευνα για το ινστιτούτο και ανάρτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Παύλου Πολάκη ότι «αν το κόμμα ζητά τη συμβολή ανεξάρτητου τεχνοκράτη προκειμένου να αξιολογήσει τα στοιχεία που έφερε στη δημοσιότητα εκείνος, τότε είτε δεν ξέρουν τι τους γίνεται, είτε προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο εν όψει εξελίξεων, ή στήνουν παιχνιδάκια».

Στη νεότερη ανάρτησή του, ο Παύλος Πολάκης αναφέρει ότι «το Ινστιτούτο, το οποίο έχει τη νομική μορφή "Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας", είχε συνάψει από το 2015 μέχρι σήμερα διαδοχικές ετήσιες Προγραμματικές Συμβάσεις με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τροφοδοτούσε με λεγόμενα "υγιεινά γεύματα" ορισμένα σχολεία, αντί αμοιβής που έφτασε να είναι 1.000.000 ευρώ τον χρόνο. Το συνολικό ποσό για τα έτη από το 2018 και μετά ανέρχεται σε 4.400.000 ευρώ!»

Ο τραμπούκος που δεν μπορεί να χωνέψει το ότι τόλμησε να κλάψει η Λινού για την ακροαριστερή τραμπούκικη συμπεριφορά του, την έχει βάλει στόχο και κάνει λόγο για αδιαφάνεια, ενώ καταφέρεται εναντίον της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, γράφοντας: «Αυτά τα στοιχεία τελικά τι δείχνουν: διαφάνεια ή πλήρη αδιαφάνεια; Χρειάζεται άραγε κάποιος "εξειδικευμένος τεχνοκράτης" για να απαντήσει αυτό το ερώτημα; Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, που υπερηφανεύεται για το πόσο δυνατή είναι στα χρηματοοικονομικά, δεν μπορεί να το κρίνει;»

Αναλυτικά ο Πολάκης σημειώνει στην ανάρτησή του:

ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΟΥΤΕ ΞΕΧΝΩ ΟΥΤΕ ΣΥΓΧΩΡΩ!!

Κα Λινού:

Πάρτε άλλη μια μεταμεσονύχτια ανάρτηση που κάνει στάχτη και θρύψαλα όλα τα πρωινά σας φληναφήματα (φωτό 1) περί «νομιμότητας»και «ηθικής» της «φιλανθρωπικής» σας δραστηριότητας!

Φασιστικό είναι να μην απαντάς εδώ και 20 ημέρες ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ σε αυτά που σου καταλογίζονται και να θεωρείς πως θα τη βγάλεις καθαρή επειδή έχεις υψηλή προστασία από ΜΜΕ και «ιερή» κάλυψη….

ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ:

Πότε επιτέλους θα παρέμβει η Δικαιοσύνη για τα εκατομμύρια των Απ’ Ευθείας Αναθέσεων στο ζεύγος Λινού;

Είναι εδώ και 15 μέρες, που έχει γίνει γνωστό το τι έχει συμβεί με το «Ινστιτούτο Πρόληψις», στο οποίο πρόεδρος αρχικά ήταν η κυρία Αθηνά Λινού και εν συνεχεία ο σύζυγος της κύριος Δημήτρης Λινός. Με δυο λόγια, το Ινστιτούτο, το οποίο έχει τη νομική μορφή «Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας», είχε συνάψει από το 2015 μέχρι σήμερα διαδοχικές ετήσιες Προγραμματικές Συμβάσεις με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τροφοδοτούσε με λεγόμενα «υγιεινά γεύματα» ορισμένα σχολεία, αντί αμοιβής που έφτασε να είναι 1.000.000 ευρώ τον χρόνο. Το συνολικό ποσό για τα έτη από το 2018 και μετά ανέρχεται σε 4.400.000 ευρώ! Δείτε τον παρακάτω Πίνακα, ο οποίος σημειώνουμε ότι αναφέρεται μόνο στη συγκεκριμένη δραστηριότητα του «Ινστιτούτου Πρόληψις» και όχι στις άλλες δοσοληψίες του με το Δημόσιο (φωτο 3)

Όμως, πίσω τις αυτές τις Προγραμματικές Συμβάσεις κρύβεται επιμελώς η πραγματικότητα. Διότι, ενώ οι Προγραμματικές Συμβάσεις θέτουν το γενικό πλαίσιο για την οργάνωση των διαφόρων προγραμμάτων και ακολουθούνται από Εκτελεστικές Συμβάσεις κατόπιν ανοιχτών διαγωνισμών για την επιλογή του Αναδόχου, εδώ έχουμε ακριβώς το αντίθετο. Ενώ, δηλαδή, οι Προγραμματικές Συμβάσεις σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν για την παράκαμψη των διαγωνιστικών διαδικασιών για την επιλογή των Αναδόχου των Δημοσίων Συμβάσεων, εδώ έχουμε σειρά Προγραμματικών Συμβάσεων όπου ορίζεται ο Ανάδοχος, δηλαδή το «Ινστιτούτο Πρόληψις» της οικογένειας Λινού, και δεν γίνεται καμία διαγωνιστική διαδικασία!

Στην πραγματικότητα, λοιπόν, έχουμε σειρά Απ’ Ευθείας Αναθέσεων και όχι Προγραμματικών Συμβάσεων!

Κι επειδή, κάποιοι δεν αισθάνονται σίγουροι και θέλουν να βάλουν «εξειδικευμένους τεχνοκράτες» για να … ανακαλύψουν αυτά τα οποία όφειλαν να γνωρίζουν (αλλιώς, τι σόι κόμμα εξουσίας είναι αν δεν τα γνωρίζουν τα βασικά), ας τους «ανοίξουμε τα μάτια», μια και καλή: η ίδια η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία είναι υποχρεωμένη να αναρτήσει τις Συμβάσεις στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ), τις χαρακτηρίζει ως «ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ»! Μάλιστα, χρησιμοποιεί και το άρθρο 118 του Νόμου των Δημοσίων Συμβάσεων, το οποίο αναφέρεται στις ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ. Το δε «Ινστιτούτο Πρόληψις» ονομάζεται «Ανάδοχος»!

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες στο τέλος του κειμένου. (φωτο 6-8)

Κι αν ακόμη είστε διστακτικοί, δεν έχετε παρά να μπείτε στον ιστότοπο του ΚΗΜΔΗΣ και να πληκτρολογήσετε τον κωδικό ΑΔΑΜ της Σύμβασης που φαίνεται στις φωτογραφίες. Και θα ξαναδείτε με τον πλέον επίσημο τρόπο το «ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ». Τόσο απλό είναι.

Θυμίζουμε ότι όριο για την «απ’ ευθείας ανάθεση» είναι κατ’ έτος μόλις 30.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, συνολικά 37.200 ευρώ. Ο,τιδήποτε πάνω από το όριο αυτό είναι παράνομο!

Θυμάστε τον Χειμάρα;

Δεν θα σταθώ εδώ στο πολιτικό ζήτημα που ανακύπτει, γιατί είναι προφανές. Δεν μπορεί βουλεύτρια ενός κόμματος που καταγγέλλει το καθεστώς των απ’ ευθείας αναθέσεων, όπως έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα, να έχει πρωτοστατήσει η ίδια σε σειρά απ’ ευθείας αναθέσεων και μάλιστα σε στενή συνεργασία με τη διακυβέρνηση και το περιβάλλον Μητσοτάκη. Τελεία και παύλα σε αυτό.

Μάλιστα, το πιο εξοργιστικό (ή και εξευτελιστικό) είναι ότι κατά τη λήψη της σχετικής Απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας το 2018 (Απόφαση υπ’ αρ. 244/2018, ΑΔΑ: 6ΓΑΒ7ΛΗ-ΖΘΦ) την εισήγηση έκανε ο Θέμης Χειμάρας, ο γνωστός πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που αποκαλύψαμε το 2022 ότι ελάμβανε απ’ ευθείας αναθέσεις από το Δημόσιο, ενόσω ήταν βουλευτής. Ε, αυτός ο κύριος, ο οποίος το 2018 ήταν Περιφερειακός Σύμβουλος Φθιώτιδας στην υπό τον Κώστα Μπακογιάννη διοίκηση, Εντεταλμένος για την Επιχειρηματικότητα, Εξωστρέφεια, Περιφερειακό Αναπτυξιακό Προγραμματισμό & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, είναι που εισηγήθηκε την «Προγραμματική Σύμβαση» με το «Ινστιτούτο Πρόληψις». Δείτε παρακάτω το απόσπασμα από τη σελίδα 2 της Απόφασης. Είναι χαρακτηριστικό ότι την Εισήγηση για ένα κοινωνικό ζήτημα, δεν την κάνει ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κοινωνικής μέριμνας αλλά ο εντεταλμένος για την επιχειρηματικότητα. Αλλά μάλλον εύλογα γίνεται αυτό, γιατί μάλλον για «ευφυή επιχειρηματικότητα» πρόκειται, που αξιοποιεί τη δύσκολη κοινωνική συγκυρία για να παράγει κέρδη, όπως θα δείξουμε παρακάτω.(φωτο 4)

Πόσο μη κερδοσκοπικό και διαφανές στη λειτουργία του είναι το «Ινστιτούτο Πρόληψις»;

Στην ιστοσελίδα του, το «Ινστιτούτο Πρόληψις» έχει μία ξεχωριστή ενότητα με τίτλο «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ». Δείτε στη σχετική φωτογραφία παρακάτω: (φωτο 5)

Πραγματικά, τι να πρωτοσχολιάσει κανείς; Ότι Ταμειακός Απολογισμός υπάρχει μόνο για το έτος 2020; (που μαλλον ειναι και ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΚΘΕΣΗ ΟΡΚΟΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΚΟ ΠΡΟΚΗΨΙΣ;;;;;)

Ενώ για το 2021 και για το 2022 υπάρχει μόνο Ταμειακός Προϋπολογισμός; Ή μήπως έχουν μπερδέψει τον Προϋπολογισμό με τον Απολογισμό; Ή μήπως το ότι ο Ταμειακός Απολογισμός του 2020 και η Έκθεση των Ορκωτών Λογιστών για το ίδιο έτος, δεν ταιριάζουν μεταξύ τους;

Αυτά τα στοιχεία τελικά τι δείχνουν: διαφάνεια ή ΠΛΗΡΗ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ;;;

Χρειάζεται άραγε κάποιος «εξειδικευμένος τεχνοκράτης» για να απαντήσει αυτό το ερώτημα; Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, που υπερηφανεύεται για το πόσο δυνατή είναι στα χρηματοοικονομικά, δεν μπορεί να το κρίνει;

Θα περιοριστώ όμως, προς το παρόν, να αναδείξω κάτι που θεωρώ πιο ουσιώδες. Πάμε στον Ταμειακό Προϋπολογισμό του 2022 (που ίσως είναι και Απολογισμός, ειδικά αν κρίνουμε από τα σχετικά ακριβή μεγέθη που χρησιμοποιούνται στα έξοδα). Δείτε τον παρακάτω -και ας μην σταθούμε στο πόσο πρόχειρος και ανούσιος είναι κι αν αυτό δείχνει διαφάνεια ή αδιαφάνεια.(φωτο 6)

Τι συμπεραίνουμε με μια ματιά;

Πρώτον ότι το «μη κερδοσκοπικό ινστιτούτο» έχει ήδη μέχρι το τέλος του 2021 συσσωρευμένα κέρδη (σε ταμειακή βάση) 282.500 €!

Δεύτερον ότι στη χρονιά 2022 θα έχει επιπλέον 154.040 € κέρδη!

Δουλεύει για το 2022 με ποσοστό κέρδους 6,4%, ποσοστό αξιοζήλευτο ακόμη και για εισηγμένες εταιρίες στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Τζίρος 2,4 εκατ. €!

Και μια ερώτηση για τους «δυνατούς στα Χρηματοοικονομικά»:

Αυτό το «γενικά έξοδα δωρεών» τι σημαίνει; 474.360 ευρώ!!

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ;;; ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ «ΜΑΥΡΟ»;;;;

Ο λόγος στη Δικαιοσύνη

Αβίαστα προκύπτουν τα συμπεράσματα: Προγραμματικές Συμβάσεις που από τον επίσημο φορέα του κράτους ονομάζονται «ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣH» και «μη κερδοσκοπική εταιρία» αλλά με διόλου ευκαταφρόνητα κέρδη.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο, η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων και ο Οικονομικός Εισαγγελέας οφείλουν, αμελλητί θα λέγαμε, να παρέμβουν για την προάσπιση της νομιμότητας και την προστασία του Δημοσίου Συμφέροντος.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!!!

Σε ό,τι αφορά εμάς θα ζητήσουμε μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας να κατατεθούν όλα τα έγγραφα, ιδίως δε αυτά που αφορούν την παραλαβή των υπηρεσιών, τις βεβαιώσεις των Διευθυντών των σχολείων κλπ

Με μία φράση, όπως έλεγε ο αείμνηστος Ηλίας Ηλιού, «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα!».

Υγ.Αν χρειαστει θα συνεχισουμε! ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!

Παυλος Πολακης
9 ώρες πριν

ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΟΥΤΕ ΞΕΧΝΩ ΟΥΤΕ ΣΥΓΧΩΡΩ!!
Κα Λινου:
Παρτε άλλη μια μεταμεσονυχτια αναρτηση που κανει σταχτη και θρυψαλα ολα τα πρωινα σας φληναφήματα(φωτο 1) περι «νομιμοτητας»και «ηθικης» της «φιλανθρωπικης» σας δραστηριοτητας!
Φασιστικο ειναι να μην απαντας εδω και 20 ημερες ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ σε αυτα που σου καταλογιζονται και να θεωρεις πως θα τη βγαλεις καθαρη επειδη εχεις υψηλη προστασια απο ΜΜΕ και «ιερη» καλυψη….

...Δείτε περισσότερα
Μπορεί να είναι εικόνα ‎κείμενο που λέει "‎Αθηνα Λινου Δημοσιεύσεις Περισσότερα Αθηνά Λινού 14 14W. بی Με ενημέρωσαν ότι η συνεχιζόμενη ψευδολογία από συγκεκριμένο κέντρο περιέλαβε χθες δήθεν απόφαση του Προέδρου του ΣΥ... Δείτε περισσότερα προγράμμστα. αποτελιοματικότητό างก Με ενημέρωσαν ότι η συνεχιζόμενη ψευδολογία από συγκεκριμένο κέντρο περιέλαβε χθες δήθεν απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ va ζητήσει από ανεξάρτητη εταιρεία να ελέγξει τις σε βάρος μου καταγγελίες. Παρόλο που o Πρόεδρος, κ. Κασσελάκης, σε επικοινωνία που είχαμε, αρνήθηκε κατηγορηματικά την ύπαρξη τέτοιας ρωήμστα απόφασης, προσωπικά δεν θα είχα καμία αντίρρηση να πραγματοποιηθεί άμεσα. o ตมตติตต30 επιστημόνωνκα 67 48 σχόλια 5 κοινοποιήσεις Mou αρέσει! Σχόλιο Αποστολή Κοινοποίηση‎"‎
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και χαμογελάει
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ METAEY "ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΠΡΟΛΗΨΙΣ" ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΠΟΣΟ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ MAOHIS2N 2018 2018-201 -2019 2019 -2020 ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΜΕΣΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑ ΓΕΥΜΑ 2020 -2021 400.000 400.000 600.000 2021 2022 2022 -2023 2.600 2.100 2.400 4.000 290.400 220.000 1.000.000 1.000. 1,38 2023 -2024 1.000.000 270.000 493.000 ΣΥΝΟΛΟ 1.000.000 4.000 3.100 1,82 2,22 2,03 2,03 2,30 4.400.000 493.000 435.000"
Μπορεί να είναι εικόνα blueprint, αποκομμα εισιτηρίου και κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα λορίς και κείμενο
+5
2,2 χιλ.
181
289


Συνελήφθη αλλοδαπός για κλοπές σε ξενοδοχεία -Είχε αρπάξει κοσμήματα αξίας άνω των 20.000 ευρώ

 



Ένας αλλοδαπός συνελήφθη, κατηγορούμενος ότι είχε αφαιρέσει χρήματα και κοσμήματα συνολικής αξίας άνω των 20.000 ευρώ από δωμάτια ξενοδοχείων.

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η έρευνα των αστυνομικών της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση τεσσάρων υποθέσεων κλοπών στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου και στη σύλληψη ενός αλλοδαπού. Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, από την προανάκριση και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος άνδρας, το χρονικό διάστημα από 12 έως 19 Αυγούστου είχε αφαιρέσει από δωμάτια ξενοδοχείων συνολικά το χρηματικό ποσό των 3.080 ευρώ, κοσμήματα αξίας 17.100 ευρώ και ένα χρηματοκιβώτιο.

Από αστυνομικούς της Ασφάλειας, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε χώρο όπου διαμένει ο αλλοδαπός κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 2.200 ευρώ, είδη ρουχισμού και διαρρηκτικά εργαλεία.



Διαμαντοπούλου: «Διεκδικώ την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για να νικήσει τη ΝΔ και να γίνει κυβέρνηση»

 



Μία νίκη επί της ΝΔ στις εθνικές εκλογές έθεσε η υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

«Θέλω το ΠΑΣΟΚ να διεκδικήσει τη κυβέρνηση. Κατεβαίνω γιατί να νικήσω τον κ. Μητσοτάκη. Να αντικατασταθεί η κυβέρνηση της ΝΔ από μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ», υπογράμμισε εμφατικά η κ. Διαμαντοπούλου.

Εξήγησε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ απέτυχε να αξιοποιήσει το Ταμείο Ανάκαμψης, απέτυχε στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους , το επιτελικό κράτος έγινε συγκεντρωτικό κι δεν μπορεί να διαχειριστεί κρίσεις όπως οι πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική.

«Η ΝΔ πέφτει, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε vertigo γι αυτό η χώρα χρειάζεται μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με ισχυρή ηγεσία. Δεν ψάχνουμε ηγεσία που θα διαχειριστεί το 12-13%, αλλά ηγεσία που θα νικήσει» τόνισε.

Σχετικά με τις ενδεχόμενες συνεργασίες ανέφερε πώς στην αντιπολίτευση είναι αναμενόμενο να υπάρχουν συνεργασίες απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, ωστόσο τόνισε: «Για μένα το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεκανίκι για συνεργασία με τη Δεξιά ή την Αριστερά. Το εμείς ή αυτοί έχει τελειώσει. Οσο τίθεται το ερώτημα ” με ποιόν θα συνεργαστείτε;» δείχνει ηττοπάθεια».

Επανέλαβε κατηγορηματικά ότι επιδιώκει να καταθέσει την εμπειρία και τίς επεξεργασίες που τα τελευταία δέκα χρόνια έχει προχωρήσει κι απάντησε στη κριτική ήταν απούσα τα τελευταία χρόνια από τις κομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ. « Δεν εγκατέλειψα, ούτε απείχα από τις διεργασίες στην σοσιαλδημοκρατία. Ήμουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο παρούσα με πράξεις όπως η διαμόρφωση της ατζέντας για το σύγχρονο κοινωνικό κράτος που υιοθέτησαν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές».



Επιχειρησιακή δράση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών πραγματοποιήθηκε σε οικία στο Μενίδι όπου διακινούνταν ναρκωτικά


 

Επιχειρησιακή δράση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες χθες (20-8-2024) σε οικία στον οικισμό Αγίας Σωτήρας στην περιοχή των Αχαρνών, όπου διακινούνταν ναρκωτικά.

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, 2 ημεδαποί, ηλικίας 37 και 39 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας, για τη σύλληψη εμπόρων-διακινητών ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών, αναφορικά με τη δράση ατόμου που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών εντός οικίας στο Μενίδι, εντοπίστηκε ο 39χρονος και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Εντοπίστηκε επιπλέον, σε κοντινό της οικίας σημείο, ο 37χρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -1,2- γραμμ. ηρωίνης, που είχε προμηθευτεί νωρίτερα.

Μετά από έρευνα στην κατοχή και την οικία του 39χρονου, όπου πραγματοποιούταν η διακίνηση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -15,1- γραμμάρια κοκαΐνης,
  • -4- φαρμακευτικά δισκία,
  • -330- ευρώ και
  • κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Πήγε ο Καραμέρος με ψέματα να συκοφαντήσει τον Μαρινάκη και με το που άκουσε μήνυση τα μάζεψε με την ουρά στα σκέλια

 



Δεν είναι η πρώτη φορά που ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, συκοφαντεί και λέει ψέματα, αλλά αυτή την φορά ξέροντας συνειδητά τι είχε κάνει, υπήρξε αντίδραση από το θύμα του και τον ανάγκασε να τα μαζέψει για να μην αντιμετωπίσει την δικαιοσύνη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος, πήρε πίσω τις συκοφαντίες του προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, ύστερα από γνωστοποίηση του κυβερνητικού στελέχους για εξώδικο εναντίον του. 

Και δεν φτάνει που ξεφτιλίστηκε και αναγκάστηκε φοβούμενος την δικαιοσύνη να ανακαλέσει, επιτέθηκε γιατί είναι φαιδρός εκ νέου στον Μαρινάκη λέγοντας : «Να αφήσουν κατά μέρος τις απειλές οι κυβερνητικοί παράγοντες και να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους», και το είπε αυτό γιατί τόλμησε ο Μαρινάκης να προστατευτεί από τις συκοφαντίες και να ξεφτιλίζει τον Καραμέρο.

Ο Μαρινάκης μόλις άκουσε τις συκοφαντίες του Καραμέρου, που επαναλαμβάνουμε δεν είναι η πρώτη φορά που συκοφαντεί λέγοντας ψέματα, προειδοποίησε ότι αν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανακαλέσει τότε θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά του.

Ο Καραμέρος υιοθέτησε ένα στημένο fake news ιστοσελλίδας, από αυτά που διακινεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει φαιδρή αντιπολίτευση.

Ο Καραμέρος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε : «Σε τηλεοπτική παρουσία μου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ σήμερα το μεσημέρι και απαντώντας σε ερώτηση Δημοσιογράφου που μου ζητούσε σχόλιο για την κυβερνητική προπαγάνδα των ημερών, απάντησα τα εξής: "Αυτή τη γραμμή τη φτιάχνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όντας σε ξενοδοχείο στο Λαγονήσι όπου πλήρωσε αφού πρώτα δημοσιοποιήθηκε η φιλοξενία του σε ένα ξενοδοχείο του οποίου ο επιχειρηματίας περιμένει να πάρει από την ΕΤΑΔ 46 στρέμματα παραλίας.

Εμείς ξέρετε δεν ήμασταν μόνο στα μέτωπα της πυρκαγιάς ήμασταν και στο Λαγονήσι όπου η κυβέρνηση μέσω της ετοιμάζεται να εκχωρήσει 46 στρέμματα παραλίας, και να την περιφράξει βάσει μίας απόφασης του 1978, καθώς μιλάμε για πισίνες βόθρους και άλλα τινά αυτό το καλοκαίρι, να απαγορεύσει την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε μία ελεύθερη παραλία, την παραλία "Πεύκο" στο Λαγονήσι 46 στρεμμάτων"».

Η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προκάλεσε την αντίδραση του Π. Μαρινάκη, ο οποίος σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό στο facebook ανέφερε «Σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Γιώργος Καραμέρος προέβη σε ψευδείς, συκοφαντικές και καθ' όλα ανυπόστατες δηλώσεις σε βάρος μου.

Η χυδαιότητά του έφτασε στο σημείο να εργαλειοποιήσει διακοπές τεσσάρων ημερών με τη γυναίκα και το παιδί μου, για τις οποίες έχω όλα τα νόμιμα παραστατικά, με ημερομηνίες προγενέστερες οποιουδήποτε ανώνυμου δημοσιεύματος.

Αύριο το πρωί θα κοινοποιήσω εξώδικη δήλωση- διαμαρτυρία στον κ. Καραμέρο, ζητώντας του να ανακαλέσει, διαφορετικά θα ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου».

Με τον Καραμέρο να τα μαζεύει σε νέα του ανάρτηση λέγοντας: «Απαντώ λοιπόν πως σε καμία περίπτωση δεν πολιτεύομαι με χυδαιότητα, αντίθετα η κυβέρνηση που εκπροσωπεί ασχολείται νυχθημερόν με την προσωπική ζωή των πολιτικών του αντιπάλων και όχι εγώ. Ο κ. Μαρινάκης επιβεβαιώνει τη διαμονή του στο ξενοδοχείο και λέει πως έχει και τα σχετικά παραστατικά με ημερομηνίες προγενέστερες σχετικών δημοσιευμάτων. Δεν το αμφισβητώ ότι πλήρωσε στο χρόνο της διαμονής του και όχι μεταγενέστερα λόγω κάποιου δημοσιεύματος ιστοσελίδας εξ ου και ανακαλώ τη συγκεκριμένη αναφορά.

Από την πλευρά μου όμως ως βουλευτής Ανατολικής Αττικής και στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού μου έργου οφείλω να αναδείξω την κατάφωρη αδικία που επίκειται για τους κατοίκους όχι μόνο του Δήμου Σαρωνικού αλλά και όλης τις Νοτιοανατολικής αττικής με την εκχώρηση της παραλίας "Πεύκο" από την κυβέρνηση σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Αρχές Αύγουστου κατεδαφίστηκε ένα υπαίθριο θέατρο όπου παράγεται πολιτισμός για την πόλη εδώ και χρόνια, εκατοντάδες κάτοικοι κινητοποιήθηκαν και διαμαρτύρονται καθημερινά. Είμαι στο πλευρό τους σε κάθε κινητοποίηση από την πρώτη στιγμή».

Και καταλήγει δείχνοντας το πόσο φαιδρός είναι : «Σε καμία περίπτωση δεν ασχολούμαι με την οικογένεια του κ. Μαρινάκη και εφόσον πλήρωσε για τις διακοπές του στο ξενοδοχείο στο Λαγονήσι ανακαλώ την σχετική αναφορά μου ότι πλήρωσε για τις τετραήμερες διακοπές του, μετά από δημοσίευμα ιστοσελίδας, αλλά καλώ τόσο τον ίδιο όσο και τους πολίτες να αναλογιστούν αν πέρα από νόμιμο είναι και δεοντολογικό, όχι μόνο ο ίδιος αλλά οποιοσδήποτε υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη ή βουλευτής να κάνει διακοπές σε ξενοδοχείο βρίσκεται σε πολυετή διαμάχη με το Δημόσιο και μάλιστα σε φάση της υπόθεσης, πολύ κρίσιμη.

Ας ρωτήσουν τον υπουργό Οικονομίας κ. Χατζηδάκη τον οποίο και έχω καλέσει με σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση να απαντήσει στη Βουλή για όσα εξελίσσονται στο Λαγονήσι.

Να αφήσουν κατά μέρος τις απειλές οι κυβερνητικοί παράγοντες και να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους».