Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Στρες: Αυτά είναι τα 10 σημάδια που μας προειδοποιούν


Το στρες είναι ο χειρότερος σύμβουλος που μπορούμε να έχουμε στη ζωή μας. Μας κάνει και παίρνουμε λάθος αποφάσεις… κάνουμε λανθασμένες και βιαστικές κινήσεις. Είναι σωτήριο να μπορείς να ελέγξεις το στρες σου και να παραμείνεις ήρεμος κάτω από δύσκολες συνθήκες. Για να να το κάνεις όμως αυτό πρέπει να μπορείς πρώτα να αναγνωρίσεις τα σημάδια του στρες ώστε να τα κατευνάζεις.

Ποια είναι λοιπόν τα 10 σημάδια που δείχνουν ότι έχεις στρες αλλά τα προσπερνάς;

1) «Το ξέχασα!»:

Eίναι λογικό το καθημερινό απαιτητικό πρόγραμμά σου να σε καταπονεί και να μειώνει τις αντοχές σου. Oμως, αν πιάνεις τον εαυτό σου να ξεχνά συχνά, να δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί και να έχει μειωμένη ικανότητα απόδοσης, τότε πιθανότατα, το στρες ύπουλα να σε κατευθύνει. Χωρίς να το συνειδητοποιείς.

2) «Το στομάχι μου…»

To στομάχι είναι «καθρέπτης» του μυαλού μας: αποτυπώνει τέλεια κάθε μας συναίσθημα. Τα υψηλά επίπεδα στρες μπορούν να προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές που δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα: διάρροια, φούσκωμα, δυσκοιλιότητα, καούρα είναι οι πιο ενδεικτικές.

3) «Έχω πονοκέφαλο…»:

Αν πιστεύεις ότι «είναι απλά ένας πονοκέφαλος είναι, θα περάσει», τότε, μάλλον, δεν παίρνεις στα σοβαρά τον εαυτό σου. Ο πονοκέφαλος μπορεί να αποτυπώνει την πίεση που ασκείς στο σώμα σου, μέσω της σκέψης σου. Είναι ένα σύνηθες σημάδι ότι το στρες σε έχει κυριεύσει.

4) «Πάλι πείνασα» ή «Δεν πεινάω καθόλου»

Αν έχεις παρατηρήσει αλλαγές στην όρεξή σου, τότε, είναι η στιγμή να δώσεις μεγαλύτερη σημασία στην ψυχολογία σου και τις διακυμάνσεις της. Το στρες μπορεί να σε κάνει να θες να τσιμπολογάς συνέχεια ή το εντελώς αντίθετο: να μην θες να βάλεις τίποτα στο στόμα σου. Οπως προαναφέραμε, το στομάχι αποτυπώνει γλαφυρά την ψυχική σου κατάσταση. Προσπάθησε να το βοηθήσεις, χαλαρώνοντας και αποβάλλοντας το στρες δια της σκέψης.

5) «Δεν μπορώ να κοιμηθώ»-«Δεν μπορώ να σηκωθώ από το κρεβάτι»:

Stress VS ποιοτικός ύπνος. Όταν έχεις υπερβάλλον στρες, η αϋπνία χτυπά την πόρτα και εσύ της ανοίγεις και περνάτε μαζί όλο το βράδυ. Μπορεί, όμως, να συμβεί και το εντελώς αντίθετο (και τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο σοβαρά!). Το στρες μπορεί να σε κάνει να χάνεις τις δυνάμεις και να δυσκολεύεσαι να σηκωθείς από το κρεβάτι. Ενα σύμπτωμα που δείχνει την πολύ λεπτή γραμμή που χωρίζει το στρες από την κατάθλιψη.

6) Συχνές ιώσεις:

Το στρες είναι χτύπημα κάτω από τη ζώνη για το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Ενας ύπουλος εχθρός του οργανισμού σου που πολεμά τις αντοχές του. Αν αρρωσταίνεις συχνά, τότε, είναι στιγμή να χαλαρώσεις. Οι συχνές ιώσεις μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι η ψυχή σου εκπέμπει «SOS».

7) Σημάδια στο δέρμα:

Το δέρμα (σσ. όπως και το στομάχι) αποτυπώνει γλαφυρά πόσο κουρασμένη, πιεσμένη ή χαρούμενη είσαι. Δεν είναι τυχαίο ότι όταν έχεις ανεβασμένη διάθεση το δέρμα σου ακτινοβολεί και όταν έχεις στρες παρατηρείς εξανθήματα και η επιδερμίδα σου δείχνει θαμπή.

8) Για κάθε λύση έχεις ένα πρόβλημα:

Το στρες είναι εκεί όταν λείπει η χαρά. Είναι η αιτία που μπορεί να σου φαίνονται όλα δύσκολα, ακατόρθωτα, βαρετά, πνιγηρά, αβάσταχτα. Οταν νιώθεις ότι όλα σου φαίνονται ίδια, μάλλον το στρες σε έχει καταβάλει.

9) Aπότομη-επιθετική συμπεριφορά:

Το στρες μπορεί να σε κάνει να χάνεις αργά και σταθερά τον άλλοτε ανάλαφρο εαυτό σου. Να σε κάνει οξύθυμη και έτοιμη να έρθει σε σύγκρουση με τους γύρω σου. Απλά γιατί το σώμα δεν έχει άλλον τρόπο να αντιδράσει στην πίεση.

10) Oταν νιώθεις εξαρτημένη από αλκοόλ και χάπια:

Όταν για να «χαλαρώσεις» μετά από μια δύσκολη μέρα καταφεύγεις στο αλκοόλ ή σε άλλου είδους βοηθήματα -όπως χάπια-, τότε το στρες δείχνει ότι κάνει κουμάντο στο σώμα σου κι εσύ για να αντισταθείς βρίσκεις στήριξη σε ό,τι θολώνει την σκέψη σου, αντί να την κάνει διαυγέστερη.


Πηγή


19 νέα κρούσματα στην χώρα μας, ένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο



Ανακοινώνονται 19 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, 11 εκ των οποίων αφορούν συρροές κρουσμάτων.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.710, εκ των οποίων το 55.6% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 603 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.358 (50.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

28 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 9 (32.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To  96.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 86 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 151 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 40 ήταν γυναίκες (26.5%) και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 97.384 κλινικά δείγματα.


Τόνωση μεταβολισμού και καύση περισσότερων θερμίδων: Πώς θα το πετύχετε



Ο βασικός μεταβολικός ρυθμός καθορίζει το πόσο γρήγορα καίτε θερμίδες και κατά συνέπεια πόσο γρήγορα χάνετε βάρος αλλά και πόσο εύκολα το ξαναπαίρνετε.

Μετά την ηλικία των 25, ο μεταβολισμός επιβραδύνεται κατά 5% κάθε δεκαετία. Εάν λοιπόν στα 40 τρώτε όσο τρώγατε στα 20, θα παχύνετε, ειδικά αν είστε σωματικά αδρανείς και χάνετε μυϊκή μάζα.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε την πρόσληψη βάρους και την απώλεια μυϊκής μάζας:

- Ακολουθείτε σταθερό ωράριο γευμάτων καθημερινά. Αυτό επιτρέπει στο σώμα σας να γνωρίζει πότε να περιμένει «καύσιμα» και αποτρέπει τη διατήρηση θερμίδων και την αποθήκευσή τους ως λίπος.

- Η μείωση των θερμίδων είναι σημαντική εάν θέλετε να χάσετε βάρος, όχι όμως σε βαθμό που να θέτει το σώμα σε κατάσταση συναγερμού (λιμοκτονίας) με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται ο μεταβολισμός, καθώς το σώμα αντιλαμβάνεται ότι μόνο έτσι θα επιβιώσει.
Η πείνα επιβραδύνει τον μεταβολισμό και γι’ αυτό όταν αρχίζετε να τρώτε, ξαναπαίρνετε αμέσως τα χαμένα κιλά.

- Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει 2% μείωση στον αριθμό θερμίδων που καίτε. Είναι λοιπόν σηναντικό να πίνετε οκτώ ποτήρια νερό καθημερινά και ακόμη περισσότερα όταν ιδρώνετε πολύ.

- Προσοχή στο αλκοόλ. Εκτός του ότι παίρνετε κενές θερμίδες (αυτές που δεν συνοδεύονται από θρεπτικά συστατικά), η επεξεργασία του αλκοόλ από το συκώτι, παρεμποδίζει την καύση λίπους.

- Είναι σημαντικό να πίνετε γάλα και να τρώτε γαλακτοκομικά, καθώς το ασβέστιο εμπλέκεται στον μεταβολισμό του λίπους. Έχουν επίσης καζεΐνη και άλλες πρωτεΐνες που βοηθούν στη δημιουργία και διατήρηση της μυϊκής μάζας. Να θυμάστε ότι όσο περισσότερη μυϊκή μάζα έχετε, τόσο περισσότερες θερμίδες απαιτούνται για τη διατήρησή της.

- Τέλος, είναι σημαντικό να διατηρείτε τα φυσιολογικά επίπεδα των ορμονών που ρυθμίζουν την πείνα και το αίσθημα κορεσμού μέσω του επαρκούς ύπνου, δηλαδή επτά ώρες. Η έλλειψη ύπνου προκαλεί λιγούρες για γλυκά, λιπαρά και τροφές με άμυλο. Επιπλέον, όταν υπάρχει σταθερή στέρηση ύπνου, το σώμα δεν καίει θερμίδες με αποτελεσματικό τρόπο.


Πηγή: healthday.com
onmed.gr


Μειώνεται η προκαταβολή φόρου στο 50% - Δείτε ποιους αφορά



Τη μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50% από 100% σήμερα για όλους τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που θα υποβάλουν το επόμενο διάστημα φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2019 φαίνεται να έχει αποφασίσει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να δώσει ανάσα ρευστότητας σε όλους εκείνους που πλήττονται από τον κορονοϊό και κινδυνεύουν ακόμα και με «λουκέτο».

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν ότι εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο μείωσης του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στην εστίαση από τον Ιούνιο του 2020 σε 12% ή 11% από 13% που ισχύει.

Μάλιστα ο νέος μειωμένος ΦΠΑ αναμένεται να εφαρμοστεί στο σύνολο της εστίασης χωρίς διαχωρισμούς ανάμεσα στα διάφορα προϊόντα που σερβίρονται, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με τα αλκοολούχα ποτά ή τα αναψυκτικά που επιβαρύνονται με ΦΠΑ 24%.

Το τέλος επιτηδεύματος

Παράλληλα, στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκονται και άλλες προτάσεις ελάφρυνσης των βαρών σε επαγγελματίες και πληττόμενες επιχειρήσεις, και συγκεκριμένα η μείωση του τέλους επιτηδεύματος, το οποίο σήμερα -ανάλογα με τη νομική μορφή των επιχειρήσεων- διαμορφώνεται στα 650 ή στα 1.000 ευρώ.

Ωστόσο, το μέτρο αυτό θα έχει σημαντικό δημοσιονομικό κόστος και γι’ αυτό έχει μικρότερες πιθανότητες εφαρμογής σε σύγκριση με τη μείωση της προκαταβολής φόρου, η οποία αν δεν μειωθεί εφέτος τότε το 2021 το κράτος θα πρέπει να επιστρέψει μεγάλα ποσά στις επιχειρήσεις, καθώς εφέτος τα κέρδη τους θα είναι ανύπαρκτα, όπως και οι φόροι που αναλογούν σε αυτά.

Παράδειγμα: Αν μια επιχείρηση είχε το 2019 κέρδη 10.000 ευρώ, ο φόρος που θα πληρώσει εφέτος θα είναι 2.400 ευρώ (συντελεστής φορολογίας 24%) συν άλλα τόσα (100%) ως προκαταβολή. Στο πιθανό σενάριο που η ίδια επιχείρηση εμφανίσει το 2020 ζημιές, τότε, αν δεν γίνει από εφέτος η μείωση της προκαταβολής του φόρου, το σίγουρο είναι ότι του χρόνου το κράτος θα πρέπει να επιστρέψει το σύνολο της εφετινής προκαταβολής, δηλαδή και τα 2.400 ευρώ, του χρόνου. Αυτό θα κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα από πλευράς εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

Αν, όμως, η κυβέρνηση προχωρήσει στη μείωση της εφετινής προκαταβολής (εισοδήματα 2019) κατά 50%, τότε ο επαγγελματίας του παραπάνω παραδείγματος θα κληθεί να πληρώσει 1.200 ευρώ (50%Χ 2.400 ευρώ) και το 2021 το κράτος θα πρέπει να του επιστρέψει το ίδιο ποσό και όχι το διπλάσιο.

Στην περίπτωση που αποφασιστεί τελικά και κάποια ελάφρυνση στο τέλος επιτηδεύματος, αυτό θα βοηθούσε να επιβιώσουν αρκετές επιχειρήσεις. Διαφορετικά το «λουκέτο» καραδοκεί αν τελικά καταρρεύσουν εφέτος τα έσοδά τους και την ίδια στιγμή φαίνονται «πλούσιοι» στη φορολογική δήλωση του 2020 λόγω αυξημένων κερδών το 2019.

Για την προκαταβολή του φόρου στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες υπάρχει πρόταση να καταργηθεί εντελώς για εφέτος εφόσον αφορά πληττόμενους ΚΑΔ.

Η μείωση της φορολογίας εισοδήματος στο 20% από το 24% που είχε εξαγγελθεί από την κυβέρνηση ότι θα γινόταν ίσως και εφέτος φαίνεται να μεταφέρεται για τα εισοδήματα του 2021, καθώς για εφέτος οι περισσότερες εταιρείες θα εμφανίσουν ζημιές και άρα όσο και να μειωθεί ο φόρος όφελος δεν θα προκύψει.


Πηγή : newsbomb.gr


Πάνω από 1.600 θάνατοι σε 24 ώρες στις ΗΠΑ



Οι ΗΠΑ κατέγραψαν χθες 1.635 επιπλέον θανάτους εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, αυξάνοντας τον συνολικό απολογισμό στη χώρα σε 77.178 νεκρούς, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Αυτοί οι επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν ως τις 20:30 της Παρασκευής από την ίδια ώρα την προηγουμένη, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου. Στις ΗΠΑ καταμετρώνται πλέον πάνω από 1,28 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης (+29.079 σε 24 ώρες). Σχεδόν 200.000 άνθρωποι έχουν θεραπευθεί.

Οι ημερήσιοι απολογισμοί θανάτων δεν έχουν πέσει κάτω από το φράγμα των 1.000 από την 1η Απριλίου. Αφού κατέγραψαν πάνω από 3.100 θανάτους σε 24 ώρες περί τα μέσα του προηγούμενου μήνα, οι ΗΠΑ παραμένουν σε ένα «πλατό», ένα πολύ υψηλό επίπεδο θανάτων εξαιτίας της επιδημίας, από το οποίο δυσκολεύονται να κατέβουν.

Ωστόσο, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τάσσεται υπέρ μιας ταχείας επανέναρξης της αμερικανικής οικονομίας, που καταστρέφεται από την εφαρμογή μέτρων απαγόρευσης και κοινωνικής αποστασιοποίησης για τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού.

Η πανδημία εξαφάνισε μέσα σε δύο μήνες σχεδόν όλες τις θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στη χώρα σε δέκα χρόνια ανάπτυξης, με αποτέλεσμα το ποσοστό ανεργίας να έχει ανέβει σε επίπεδο συγκρίσιμο με εκείνο της κρίσης της δεκαετίας του 1930.


Πηγή: ΑΠΕ, AFP
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ομπάμα: «Χαοτική καταστροφή» η διαχείριση της πανδημίας από τον Τραμπ


Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εκτιμά ότι η διαχείριση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού από τον διάδοχό του, τον Ντόναλντ Τραμπ, ήταν μια «απόλυτα χαοτική καταστροφή», όπως μεταδίδουν πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Αυτή τη δριμύτατη κριτική, την πιο σαφή μέχρι σήμερα,εκ μέρους του, ο πρώην πρόεδρος την έκανε το βράδυ της Παρασκευής σε μια τηλεφωνική συζήτηση μισής ώρας με πρώην συνεργάτες της κυβέρνησής του. Η ηχογραφημένη συνομιλία περιήλθε στην κατοχή του Yahoo News.

Ο Ομπάμα επικαλέστηκε την αντίδραση της κυβέρνησης στην υγειονομική κρίση για να επισημάνει ότι είναι αναγκαίο να επιλέγονται οι σωστοί ηγέτες και κάλεσε τους πρώην συμβούλους του να συνταχθούν με την προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν, του πρώην αντιπροέδρου που διεκδικεί την προεδρία απέναντι στον Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου.

«Οι εκλογές που έρχονται, σε όλα τα επίπεδα, είναι τόσο σημαντικές επειδή δεν θα αντιμετωπίσουμε μόνο ένα πρόσωπο ή ένα πολιτικό κόμμα», φέρεται να είπε ο Ομπάμα. Εκτίμησε ότι ο πραγματικός εχθρός είναι η τάση «να είμαστε διχασμένοι, να βλέπουμε τους άλλους σαν εχθρούς».

Ο Ομπάμα, που παραμένει πολύ δημοφιλής στους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους, είχε ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι ο Ρεπουμπλικάνος διάδοχός του «απέρριψε τις προειδοποιήσεις» για τον κίνδυνο της πανδημίας. Ο Τραμπ κατηγορείται από τους πολιτικούς αντιπάλους του ότι υποβάθμισε την απειλή και κατόπιν έδωσε αντιφατικές εντολές που προκάλεσαν σύγχυση.

Στη συζήτηση της Παρασκευής ο Ομπάμα αναφέρθηκε επίσης και στην αμφιλεγόμενη απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης να βάλει στο αρχείο τις κατηγορίες σε βάρος του Μάικλ Φλιν, του πρώην συμβούλου του Τραμπ ο οποίος κατηγορήθηκε ότι είπε ψέματα στο FBI σχετικά με τις επαφές του με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον. «Δεν υπάρχει προηγούμενο, ένας άνθρωπος που κατηγορείται για ψευδορκία να γλιτώσει ατιμώρητος. Αυτό είναι το είδος της κατάστασης που αρχίζουμε να φοβόμαστε (…) ότι θα απειληθεί το κράτος δικαίου. Όταν παίρνουμε αυτόν τον δρόμο, αυτό μπορεί να συμβεί πολύ γρήγορα, το είδαμε αλλού», είπε, ζητώντας να μην υποτιμηθεί αυτό το γεγονός.

«Για αυτό θα περάσω όσο χρόνο χρειάζεται κάνοντας προεκλογική εκστρατεία, όσο εντατικά γίνεται, για τον Τζο Μπάιντεν», κατέληξε.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Επικουρικές συντάξεις: Έρχονται αυξήσεις σε 250.000 δικαιούχους



Την αύξηση, από τις 2 Ιουνίου, συνολικά 250.000 επικουρικών συντάξεων που είχαν περικοπεί λόγω του νόμου Κατρούγκαλου ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Όπως εξήγησε, πρόκειται για αποκατάσταση «της μεγάλης αδικίας του ΣΥΡΙΖΑ» συμπληρώνοντας ότι η εξέλιξη αυτή αφορά σε συμμόρφωση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας για το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου.

Η αύξηση, σύμφωνα με τον υπ. Εργασίας, θα είναι μεσοσταθμικά 99,5 ευρώ μεικτά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα φτάνει και τα 200 ευρώ.

Παράλληλα ο Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε ότι όταν πληρωθούν τα αναδρομικά για κύριες και επικουρικές συντάξεις – βάσει των αποφάσεων του ΣτΕ – «θα καταβληθούν εφάπαξ και σε μια καταβολή».

Ο υπουργός Εργασίας υπενθύμισε, τέλος, ότι εκκρεμούν ακόμα τέσσερα βήματα στο ασφαλιστικό:

– μέσα στον Ιούλιο θα απονέμεται η ψηφιακή σύνταξη
– η αύξηση των κύριων συντάξεων
– τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων από την 1 Οκτωβρίου 2019
– τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων από 1η Οκτωβρίου 2019.


Πηγή


Μεγάλο «αγκάθι» στα γυμναστήρια είναι τα κλιματιστικά ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τον Ιούνιο



Μιλώντας στο Open TV ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης είπε ότι είναι πολύ πιθανό να παραμείνει το λουκέτο στα γυμναστήρια και τον Ιούνιο, κάτι που σημαίνει ότι η καταστροφή στον κλάδο θα είναι ανυπολόγιστη

Οι επιχειρήσεις που πλήττονται ανά την επικράτεια φτάνουν τις 2.500 και απασχολούν περίπου 42.000 υπαλλήλους, οι οποίοι μένουν μετέωροι και θεωρείται δεδομένο ότι αν χαθεί κι ο Ιούνης, το λουκέτο θα παραμείνει… μόνιμο για πολλά γυμναστήρια που δεν θα καταφέρουν να βγάλουν τη χρονιά, κυρίως τα συνοικιακά. Οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους, καθώς ενώ έχουν λειτουργήσει κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής όπου ο πελάτης έρχεται σε άμεση επαφή με τον ειδικό, οι δικοί τους χώροι παραμένουν κλειστοί.

Μεγάλο «αγκάθι» στα γυμναστήρια είναι και τα κλιματιστικά, για τα οποία δεν έχουν αποφανθεί ακόμα οι υγειονομικές Αρχές.

Οι επαγγελματίες του χώρου, έχουν καταθέσει προτάσεις με μέτρα για την υγεία των εργαζομένων και των συνδρομητών. Μεταξύ αυτών είναι η πρόταση για προκαθορισμένα ραντεβού ώστε να παραμένει συγκεκριμένος αριθμός ατόμων εντός των γυμναστηρίων, ενώ προτείνεται απολύμανση όλων των οργάνων γυμναστικής ξεχωριστά μετά την χρήση από κάθε πελάτη και μάσκες και γάντια για όλο το προσωπικό.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση, η παράταση του λουκέτου και η «βόμβα» στα θεμέλια του κλάδου, είναι πλέον κάτι παραπάνω από ορατή…


Πηγή


Συγγνώμη ζητά η Βόρεια Μακεδονία – Αποσύρει γραμματόσημο με χάρτη της ναζιστικής Κροατίας




Τα Ταχυδρομεία της Βόρειας Μακεδονίας ζήτησαν συγγνώμη και απέσυραν την έκδοση σειράς γραμματοσήμων στην οποία απεικονίζεται ο χάρτης του φασιστικού «Ανεξάρτητου Κράτους της Κροατίας», την περίοδο 1941-1945, με εδάφη που ανήκουν στην Σερβία, την Βοσνία -Ερζεγοβίνη και το Μαυροβούνιο.

«Ζητούμε συγγνώμη και λυπούμαστε για το ακούσιο λάθος και τις τεχνικές παραλείψεις κατά την έκδοση της σειράς γραμματοσήμων «Βόρεια Μακεδονία στην ΕΕ», που συμπίπτει μάλιστα με την 9η Μαΐου, την Ημέρα της Ευρώπης.

Στόχος μας με αυτό το γραμματόσημο ήταν να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας προς την Κροατική Προεδρία της ΕΕ για τη βοήθεια και την υποστήριξη που παρέχει η Δημοκρατία της Κροατίας στη χώρα μας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των Ταχυδρομείων της Βόρειας Μακεδονίας.

Είχε προηγηθεί αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Σερβίας, το οποίο νωρίτερα σήμερα επέδωσε διάβημα διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Βόρειας Μακεδονίας στο Βελιγράδι εξαιτίας της σειράς αυτής γραμματοσήμων και είχε ζητήσει από τις αρχές των Σκοπίων την απόσυρσή της.


Πηγή : in.gr


Ν.Δ.: Τα fake news του Αλέξη Τσίπρα για τη Marfin! Πώς προσπάθησε να εξαπατήσει του πολίτες



Σύμφωνα με το «παρατηρητήριο», ο Αλέξης Τσίπρας, όχι μόνο δεν αποτίει φόρο τιμής στα θύματα της τραγωδίας εδώ και 10 χρόνια, αλλά και συνεχίζει να αποκρύπτει την αλήθεια και το γεγονός ότι με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οικογένειες των θυμάτων θα αποζημιωθούν από το Δημόσιο.

Αναλυτικά η «έκθεση» του παρατηρητηρίου Fake News

Σύμφωνα με το «Παρατηρητήριο», ο Τσίπρας ξεκίνησε την αμήχανη δήλωση του κατά την μοναχική κατάθεση στεφάνου το πρωί έξω από την Marfin αναφέροντας: «Τιμούμε και σήμερα, όπως και κάθε χρόνο εδώ και δέκα χρόνια, τη μνήμη των συμπολιτών μας που έχασαν άδικα τη ζωή τους στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin».

«Ψάξαμε να βρούμε πώς τιμούσε ο ίδιος ή ο ΣΥΡΙΖΑ την επέτειο της Marfin "κάθε χρόνο εδώ και δέκα χρόνια", μήπως μας είχε διαφύγει κάτι. Το μόνο που βρήκαμε είναι ένα σχετικό δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ πριν 10 χρόνια, την ίδια την ημέρα της δολοφονίας των 3 εργαζομένων» επισημαίνει το παρατηρητήριο.


Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία αλλά και την υποκρισία του κ. Μητσοτάκη που αποφάσισε, δέκα χρόνια μετά, να ανοίξει τον φάκελο για να διεξαχθεί έρευνα από τους ίδιους ανθρώπους που δέκα χρόνια πριν στάθηκαν ανίκανοι να εντοπίσουν τους δράστες & να τους οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη.
11:50 π.μ. · 9 Μαΐ 2020Twitter Web App

Καταδικάζω τη βία αλλά και την υποκρισία του κ. Μητσοτάκη που λίγους μήνες πριν αποφασίσει να μπει πλακέτα στο υποκατάστημα της Marfin, έδινε εντολή στα Υπουργεία προκειμένου να ασκήσουν έφεση εναντίον της δικαστικής απόφασης που δικαίωνε τα θύματα, επιδικάζοντας αποζημιώσεις.
11:50 π.μ. · 9 Μαΐ 2020Twitter Web App


Σύμφωνα με το «Παρατηρητήριο ΝΔ», στη συνέχεια της δήλωσής του ο Αλέξης Τσίρπας αντιστρέφοντας ξανά την πραγματικότητα, αποσιωπά την παραίτηση του Ελληνικού Δημοσίου από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin με απόφαση του Πρωθυπουργού και κάνει λόγο για υποκρισία του κ. Μητσοτάκη ο οποίος «λίγους μήνες νωρίτερα έδινε εντολή στα Υπουργεία προκειμένου να ασκήσουν έφεση εναντίον της δικαστικής απόφασης που δικαίωνε τα θύματα, επιδικάζοντας αποζημιώσεις». Ο Τσίπρας, όπως αναλύει το παρατηρητήριο, «επιμελώς αποκρύπτει ότι δεν πρόκειται περί εντολής αλλά τυπικής διαδικασίας από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, από την οποία παραιτείται η σημερινή Κυβέρνηση με πρωτοβουλία του σημερινού Πρωθυπουργού, δίνοντας τέλος στο ζήτημα αυτό.»



«Κάτι που δεν έκανε ο κ. Τσίπρας όλο το προηγούμενο διάστημα της δικής του διακυβέρνησης, καθώς επί των ημερών του ασκήθηκαν εφέσεις επί των πρωτοδίκων αποφάσεων που δικαίωναν τα θύματα, εκδικάστηκαν και δημοσιεύτηκαν οι σχετικές αποφάσεις του εφετείου. Συγκεκριμένα, οι αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών 2550/2019, 2551/2019 και 2552/2019 αφορούν συγγενείς των θυμάτων υπαλλήλων της Marfin. Σε όλες τις περιπτώσεις οι εφέσεις (και από το Δημόσιο και από τα θύματα) έχουν ασκηθεί στις 23 και 29 Ιουνίου 2018. Οι υποθέσεις εκδικάστηκαν στις 26 Ιανουαρίου 2019 και οι αποφάσεις δημοσιεύθηκαν στις 20 Ιουνίου 2019.» καταλήγει το παρατηρητήριο αναδεικνύοντας την νέα προσπάθεια του αδίστακτου Αλέξη Τσίπρα να εξαπατήσεις τους πολίτες.



Δήλωση του Πρωθυπουργού στα αποκαλυπτήρια της τιμητικής πλακέτας στη μνήμη των θυμάτων της Marfin



Σήμερα, σε μία λιτή τελετή παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, τιμήσαμε τη μνήμη τριών συμπολιτών μας: Της Παρασκευής, της εγκυμονούσας Αγγελικής, του Επαμεινώνδα, οι οποίοι δολοφονήθηκαν τραγικά πριν από δέκα χρόνια σε αυτό ακριβώς το κτίριο.

Ο συμβολισμός της σημερινής κίνησης είναι σαφής και ξεκάθαρος: Ποτέ ξανά να μην πέσει η χώρα θύμα του τυφλού διχασμού, του μίσους, της βίας, η οποία -δυστυχώς- δεν μπορεί να δικαιολογηθεί πότε και από όπου κι αν προέρχεται ιδεολογικά.

Θα έπρεπε, σήμερα, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος να είναι παρών σε αυτήν την τελετή, ώστε να στείλουμε ενωμένοι ένα μήνυμα ότι αυτές τις δύσκολες εποχές για τον τόπο μας τις έχουμε αφήσει οριστικά πίσω μας. Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να είμαστε εδώ όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, όπως πιστεύω ότι θα το επιθυμούσε το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Κρίμα.

Σε κάθε περίπτωση προχωράμε μπροστά, αφήνοντας πίσω μας αυτές τις εποχές. Με ζωντανές, όμως, τις μνήμες, χαραγμένες για πάντα στην ψυχή μας, μιας εποχής η οποία μας πόνεσε όλους πάρα πολύ. Και πόνεσε περισσότερο από όλους τις οικογένειες των θυμάτων που και σήμερα αναζητούν, με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, την τελική δικαίωση.

Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε, πριν και μετά την τελετή, με συγγενείς των θυμάτων της Marfin.




Η Νέα Δημοκρατία απαντά στο άρθρο να χαμε να λέγαμε του Τσίπρα στην «Εφημερίδα των Συντακτών»


Μην έχοντας κάτι να πει γιατί απλά είναι πολύ λίγος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε χθεσινό του άρθρο στην «Εφημερίδα των Συντακτών» με τίτλο «Τι θα γινόταν αν...» άρχισε την γνωστή προπαγάνδα λέγοντας, ότι αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, «στα νοσοκομεία θα υπήρχαν 4.000 περισσότεροι γιατροί και νοσηλευτές, στα μέσα ατομικής προστασίας διατίμηση, χρηματοδότηση της εργασίας, επιθετική εξαγορά στρατηγικών επιχειρήσεων, δεν θα υπήρχαν υπουργοί να στήνουν δουλίτσες εκατομμυρίων, δεν θα έμπαινε η δημοκρατία σε καραντίνα»

H απάντηση της Νέας Δημοκρατίας που μας θυμίζει το "Άγιο είχαμε..."

«Η απάντηση στο σημερινό άρθρο του κ. Τσίπρα στην Εφημερίδα των Συντακτών σχετικά με το τι θα γινόταν αν την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού διαχειριζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η εξής». 




Λήξη καραντίνας και οι σύντροφοι κακοποιοί αντιεξουσιαστές καταστρέφουν περιουσίες ιδιωτών



Με άνωθεν συντροφικές εντολές, σπάστε, κάψετε, καταστρέψετε, κάντε τα όλα μπάχαλο, οι σύντροφοι κακοποιοί αντιεξουσιαστές έδρασαν εχθές το βράδυ.




Περίπου 400 κακοποιοί συγκεντρώθηκαν κατόπιν εντολών στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη, προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε περιουσίες ιδιωτών, σπάζοντας βιτρίνες σούπερ μάρκετ, και σε αυτοκίνητα, ενώ προχώρησαν και σε ρίψη μολότοφ προς τους αστυνομικούς αναζητώντας νεκρό αστυνομικό. 

Ο λόγος που οι σύντροφοι κακοποιοί αντιεξουσιαστές μαζεύτηκαν και έσπασαν βιτρίνες, αυτοκίνητα ήταν για να δώσουν απάντηση στις συλλήψεις και προσαγωγές, που είχαν πραγματοποιηθει λίγες ώρες νωρίτερα, για τις εικόνες συνωστισμού, της προηγούμενης ημέρας, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.