Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Ν.Δ.: Χειρότερη επίδοση όλων των εποχών στην αγορά εργασίας. Στο 60% η μερική απασχόληση τον Σεπτέμβριο, στο 53,50% το εννιάμηνο



Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα στοιχεία της “ΕΡΓΑΝΗ” για το Σεπτέμβριο, επιβεβαιώνουν τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας, καθώς η ψαλίδα μεταξύ της πλήρους απασχόλησης και των ευέλικτων μορφών απασχόλησης εξακολουθεί να διευρύνεται ανησυχητικά.

Αυξάνονται οι “φτωχοί εργαζόμενοι” και “μεγαλώνει” περαιτέρω η γενιά των εργαζόμενων των 360 ευρώ! 

Συγκεκριμένα, οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, το Σεπτέμβριο του 2017, εκτινάχθηκαν στο 60,33%, με την πλήρη απασχόληση να συρρικνώνεται μόλις στο 39,67%. Πρόκειται για μια εξαιρετικά αρνητική επίδοση, που επηρεάζει τόσο το σύνολο της αγοράς εργασίας, όσο και τη διαμόρφωσή της (Σχήμα 1). 


Την ίδια στιγμή, το εννιάμηνο του 2017 παρουσιάζει τη χειρότερη επίδοση όλων των ετών, καθώς οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης “σκαρφάλωσαν” στο 53,50%, όταν στο αντίστοιχο εννιάμηνο του 2013 οι ευέλικτες μορφές ήταν μόνο 43,48% (Σχήμα 2).


Το ισοζύγιο του Σεπτεμβρίου εμφανίζεται θετικό (+17.128), αλλά αυτό οφείλεται κατεξοχήν στη δυναμική επέκταση της τουριστικής περιόδου - και το μήνα Σεπτέμβριο - ενώ παρατηρείται εναλλαγή θέσεων πλήρους απασχόλησης με θέσεις μερικής απασχόλησης. Αποδεικνύεται, έτσι, ότι η αποκλιμάκωση της ανεργίας αφενός καθυστερεί και αφετέρου συντελείται με λάθος τρόπο. Δηλαδή, μέσα από την μείωση των μισθών και την αντικατάσταση θέσεων πλήρους απασχόλησης, με θέσεις μερικής απασχόλησης (Σχήμα 3).


Το σχήμα 3 αποδεικνύει, ότι το Σεπτέμβριο του 2013, κατά τον οποίο δρομολογήθηκε σειρά ισορροπημένων παρεμβάσεων, διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας (μείωση μη μισθολογικού κόστους κατά 6 μονάδες, επιβολή αυστηρού προστίμου στην αδήλωτη εργασία, εντατικός έλεγχος (“ΑΡΤΕΜΙΣ” και “ΕΡΓΑΝΗ”) και άλλα) κατεγράφη ισχυρή τάση αποκλιμάκωσης της ανεργίας.

Γεγονός, που αποτυπώνεται και στο σημαντικά θετικό ρεκόρ (+ 63.122) του ισοζυγίου μηνός Σεπτεμβρίου 2013». 


Που κατάντησαν σοβαροί πολιτικοί να απαντούν σε αυτά που γράφει ο κάθε Καρανίκας



Η απόλυτη πολιτική παρακμή για κάποιον σοβαρό πολιτικό που θα ασχοληθεί με τον οποιοδήποτε Καρανίκα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτή την παγίδα της παρακμής έπεσε και το πρώην πλέον στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος και απάντησε στα όσα είχε πει ο Καρανίκας.

Για... χρυσούς γόνους του αριβισμού που θέλουν εξουσία είχε κάνει λόγο ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας αναφερόμενος στην ανεξαρτητοποίηση του Κώστα Χρυσόγονου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

“Ας κατέβει στις εκλογές να γελάσουμε …” είχε γράφει ο Νίκος Καρανίκας μέσα σε άλλα σχόλια πικρίας που ξεστόμισε.

Η απάντηση του ευρωβουλευτή ήταν ότι δεν θέλει να σχολιάσει, αλλά τελικά σχολίασε λέγοντας πως γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος…




Μέτωπο με την Εκκλησία και εσωτερική κρίση στην κυβέρνηση για το φύλο



Διπλό μέτωπο με την Εκκλησία καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση, με αφορμή το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, παράλληλα με το πολιτικό μέτωπο που αφορά πλέον και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Η Ιερά Σύνοδος ζήτησε την απόσυρση του εν λόγω νομοσχεδίου, μία ημέρα μετά από το ψήφισμά της, με το οποίο αρνείται να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με την κυβέρνηση για τη συνταγματική αναθεώρηση και τον προσδιορισμό των σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους. 

Οι ιεράρχες απευθύνουν «ύστατη έκκληση στο σύνολο του πολιτικού κόσμου να αρθεί στο ύψος της ευθύνης και αποστολής του και να αποσύρει το νομοσχέδιο» για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, υποστηρίζοντας ότι αυτό «προκαλεί το αίσθημα της κοινωνίας και τορπιλίζει τον ιερό θεσμό της οικογένειας». 

Την ίδια στιγμή, η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, σε επιστολή προς τους υπουργούς Παιδείας και Δικαιοσύνης και όλους τους βουλευτές, διερωτάται αν είναι δυνατόν να «καταστρατηγείται απροκάλυπτα ο νόμος του Θεού». Ζητάει επίσης την απόσυρση του νομοσχεδίου ή τη δυνατότητα να αποφασίσει ο λαός μέσω δημοψηφίσματος, ενώ εγείρει ζήτημα και για το βιβλίο των Θρησκευτικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κίνηση αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά τη ματαίωση της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Άγιον Όρος - μολονότι επισήμως από το Μαξίμου ειπώθηκε πως δεν είχε προγραμματιστεί ταξίδι του κ. Τσίπρα στην Αθωνική Πολιτεία λόγω φόρτου εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, αρκετοί από τους αγιορείτες μοναχούς είχαν υποστηρίξει ότι δεν μπορεί να επισκεφθεί το Άγιον Όρος με τιμές αρχηγού κράτους ένας άθεος πολιτικός.

Με την κυβέρνηση πάντως να μην εμφανίζεται διατεθειμένη να αποσύρει το νομοσχέδιο και να επιμένει στις διατάξεις του, το ερώτημα είναι ως πού μπορεί να φτάσει αυτή η διπλή αντιπαράθεση με την Εκκλησία. Την προηγούμενη φορά που υπήρξε κρίση στις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους, με αφορμή το μάθημα των Θρησκευτικών, η κυβέρνηση ουσιαστικά υποχώρησε και ο τότε υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης αντικαταστάθηκε, με τον Πάνο Καμμένο να παίζει καθοριστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών. 

Σήμερα, ωστόσο, η Εκκλησία φαίνεται πως βρίσκεται απέναντι και στους ΑΝΕΛ, καθώς η επίσημη γραμμή του κυβερνητικού εταίρου είναι η υπερψήφιση του νομοσχεδίου - παρά τις μεμονωμένες αντιδράσεις των βουλευτών Δημήτρη Καμμένου και Κωνσταντίνου Κατσίκη - προκειμένου να μη δημιουργηθεί κυβερνητική κρίση μετά τη στάση της αντιπολίτευσης που δεν ψηφίζει στο εξής νομοσχέδια που απορρίπτονται από τους ΑΝΕΛ.

Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει να διαχειριστεί εσωτερική κρίση με βουλευτές του που επίσης εμφανίζονται αντίθετοι στη διάταξη για την αλλαγή φύλου μέσω απλής υπεύθυνης δήλωσης στα 15 έτη, όπως η Νίνα Κασιμάτη και η Γεωργία Γεννιά. Η απάντηση, ωστόσο, είναι η αντεπίθεση κατά της ΝΔ, καθώς η κυβέρνηση επιχειρεί έτσι να αποτινάξει το πολιτικό πρόβλημα και να το μεταφέρει στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία επίσης διχάζεται από τη ρύθμιση του σχεδίου νόμου.



Πηγή : in.gr


Δεν ωφέλησε τον Σκλαβενίτη η απορρόφηση του Μαρινόπουλου – Περικοπές αποδοχών




Για να μην βγουν στην αγορά εργασίας πάνω από 13.000 άνεργοι, τράπεζες – κυβέρνηση και φυσικά ο Όμιλος Σκλαβενίτη, αποφάσισαν να απορροφήσουν τον Όμιλο Μαρινόπουλου. Όμως στην πράξη πολύ σπάνια λειτουργεί κανονικά από την αρχή ένα τέτοιο δύσκολο εγχείρημα. Έτσι έρχονται περικοπές αμοιβών και φυσικά μη εργασιακή ειρήνη, που ήταν το μεγάλο όπλο της Σκλαβενίτης προ Μαρινόπουλου.

Προβληματισμός επικρατεί στη διοίκηση του ομίλου Σκλαβενίτης αλλά και στις τράπεζες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, τα έσοδα κινούνται εκτός στόχων.

Υπό αυτό το πρίσμα, η διοίκηση ανακοίνωσε στα μεσαία και ανώτερα στελέχη που προέρχονται από τον Μαρινόπουλο,  ότι θα εφαρμοστούν  άμεσα περικοπές στις αποδοχές τους έως και 45%.

Τα στελέχη κλήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας και σε περίπτωση άρνησης ο όμιλος θα προχωρήσει σε καταγγελία των συμβάσεων.

Ο όμιλος Σκλαβενίτη αποτελεί τη μεγαλύτερη αλυσίδα στο λιανικό εμπόριο μετά την εξαγορά του Μαρινόπουλου και απασχολεί 20.000 υπαλλήλους. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους εργοδότες στη χώρα, με αποτέλεσμα η παραπάνω απόφαση να έχει προκαλέσει προβληματισμό και ερωτήματα για την πορεία των εσόδων.


Πηγή : greekmoney.gr


Στοιχεία σοκ: Με μισθό των 400 ευρώ μια στις δύο νέες θέσεις εργασίας



Η αγορά εργασίας κινείται αλλά με μοχλό τις ευέλικτες μορφές εργασίας. Αυτό αποτυπώνουν τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ. Το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα είναι θετικό τόσο τον Σεπτέμβριο, όσο και συνολικά το πρώτο εννιάμηνο του έτους ωστόσο κυριαρχούν οι ευέλικτες μορφές εργασίας κάτι που συνεπάγεται μισθούς της τάξης των 400 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση.  

Τον Σεπτέμβριο, από το σύνολο των 261.807 προσλήψεων,  μόνο οι 103.846 θέσεις αφορούν εργασία πλήρους απασχόλησης. Οι υπόλοιπες 157.961 θέσεις είναι είτε για μερική απασχόληση είτε για εκ περιτροπής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2017 οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 1,849,872 και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 1,584,001, εκ των οποίων οι 814,256 ήταν αποτέλεσμα καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι 769,745 οικειοθελείς αποχωρήσεις.

Από τις νέες προσλήψεις ,οι 860,110 ήταν πλήρους απασχόλησης , οι 736,270 μερικής και οι 253,492 εκ περιτροπής απασχόληση.

Επιπρόσθετα, το Πληροφοριακό Σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ" κατέγραψε τον Σεπτέμβριο του 2017 θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 17.128 θέσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 261,807, ενώ οι αποχωρήσεις σε 244. 679.



Σήμερα ο μέσος μισθός για πάνω από 100.000 εργαζομένους μερικής απασχόλησης διαμορφώνεται στα 393,79 ευρώ, ενώ ο ένας στους δύο λαμβάνει πλέον μισθούς κάτω των 800 ευρώ.

Από τη σύγκριση των ευρημάτων της Έρευνας Εργατικού Δυναμικού των ετών 2009 και 2016 παρατηρείται ότι στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας έχει αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό των χαμηλόμισθων εργαζομένων με καθαρές μηνιαίες αποδοχές κάτω των 700 ευρώ.

Το 2016 το ποσοστό αυτό ανήλθε σε 38,8% από 13,1% το 2009. Στη ζώνη αποδοχών από 700 έως 899 ευρώ καταγράφεται μείωση κατά τέσσερις μονάδες, από το 27,3% το 2009 σε 23,6% το 2016.

Συντριβή έχει υποστεί το ποσοστό των εργαζομένων με καθαρές μηνιαίες αποδοχές μεταξύ 900 και 1.300 ευρώ. Από 35,7% το 2009 σε 17,6% το 2016.

Σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων και του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Συνδικάτων, οι μισθοί στην Ελλάδα μειώνονται την τελευταία οκταετία κατά 3,1% ετησίως. 

Η "τραγωδία" του κατώτατου μισθού

Δραματική είναι και η μείωση του κατώτατου μισθού. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ, όπου στα χρόνια της κρίσης σημειώθηκε ονομαστική μείωση πρωτοφανούς εύρους στον κατώτατο μισθό κατά 22% και κατά 32% για τους νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών) και έκτοτε ο κατώτατος μισθός παραμένει παγωμένος στο ίδιο επίπεδο. 

Σύμφωνα με τη Eurostat, μεγάλες αυξήσεις του πραγματικού κατώτατου μισθού σημειώνονται το 2015 και 2016 στη Ρουμανία (16,2% και 12,3%), στη Βουλγαρία (10,5% και 14,5%), στις Βαλτικές Χώρες (Λετονία 12,3%, Λιθουανία 8,7%, Εσθονία 9,7%) και σε μικρότερη κλίμακα σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης (Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία, Ουγγαρία). 



Πηγή : thetoc.gr


Τον «Φιλόσοφο» και τον «Άκη» αναζητά η ελληνική αστυνομία για την απαγωγή Λεμπιδάκη

(EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)


Αναμένεται δεύτερος κύκλος συλλήψεων που αφορά τον πρώτο πυρήνα της εγκληματικής ομάδας στον οποίο φέρονται να μετέχουν και Ρώσοι.

Το προφίλ των ατόμων που σχετίζονται με την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη και παραμένουν ασύλληπτα, επιχειρούν να συνθέσουν οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας που έχουν αναλάβει την υπόθεση και οι οποίοι κατάφεραν να απελευθερώσουν τον κρητικό επιχειρηματία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία αναζητά τους τέσσερις άνδρες που επιτέθηκαν στον Μιχάλη Λεμπιδάκη την ώρα που οδηγούσε και οι οποίοι τον ακινητοποίησαν και τον απήγαγαν, ενώ επίσης αναζητούνται άτομα που συνέθεταν τον πρώτο πυρήνα της οργάνωσης απαγωγής, ο οποίος διασπάστηκε στην πορεία των μηνών που αυτή κράτησε. 

Την ύπαρξη περισσότερων εμπλεκόμενων στην υπόθεση απαγωγής του 53χρονου επιβεβαιώνουν με τις καταθέσεις του και οι οκτώ μέχρι στιγμής συλληφθέντες, ορισμένοι από τους οποίους δηλώνουν ότι δεν βρίσκονταν από την αρχή στον πυρήνα της οργάνωσης που σχεδίασε και πραγματοποίησε την απαγωγή. 

«Στην απαγωγή δεν μπήκα από την αρχή αλλά δεκαπέντε με είκοσι ημέρες μετά. Τότε ένας γνωστός μου ρωσικής καταγωγής με το όνομα “Γιάννης” που είχε δουλέψει σε εμένα στο παρελθόν ως εργάτης με προσέγγισε λέγοντας μου ότι μπορώ να κάνω μια δουλειά για κάποιον φίλο του Ρώσο και να βγάλω χρήματα. Εγω δελεάστηκα από την πρόταση και δέχτηκα. Κάποιο βράδυ ήρθε στο σπίτι μου ο “Γιάννης ο Ρώσος” με ένα άτομο πιθανόν από τη Ρωσία και μου προσέφερε 100.000 ευρώ για να προσέχω τον Λεμπιδάκη» αναφέρει χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του ο 45χρονος επιχειρηματίας στον αγροτικό τομέα. 

Επίσης, δύο πρόσωπα που αναζητούν οι Αρχές είναι αυτά του «φιλόσοφου» και του «Άκη», με τον πρώτο να είναι ο φύλακας του επιχειρηματία πριν τον 40χρονο Γ.Β. που έχει συλληφθεί και τον δεύτερο να είναι ένα πρόσωπο που κατονομάζει ο ιδιοκτήτης της μάντρας αυτοκινήτων όπου εντοπίστηκε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, και ο οποίος είχε συνομιλήσει στον συγκεκριμένο χώρο με τον 53χρονο επιχειρηματία.



Πηγή : tovima.gr


Θερίζει το καρόσι: 31χρονη πέθανε αφού έγραψε 159 ώρες υπερωρία σε ένα μήνα



Η άτυχη γυναίκα, δημοσιογράφος στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Ιαπωνίας, πήρε μόνο δύο ρεπό σε διάστημα ενός μηνός. Πέθανε από καρδιακή ανακοπή.

Αντιμέτωπη με την εργασιακή της κουλτούρα έρχεται και πάλι η Ιαπωνία, αφού όπως έγινε γνωστό πριν λίγες μέρες, επιθεωρητές εργασίας αποφάνθηκαν ότι ο θάνατος μιας 31χρονης δημοσιογράφου στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της χώρας, NHK, προκλήθηκε από υπερβολική εργασία, το αποκαλούμενο και φαινόμενο καρόσι.

Η γυναίκα, η οποία εργαζόταν στην έδρα του τηλεοπτικού σταθμού στο Τόκιο, κατέγραψε 159 ώρες υπερωρία μέσα σε ένα μήνα, λαμβάνοντας μόνο δύο ημέρες ρεπό το διάστημα αυτό. Κάτι που προκάλεσε τον θάνατό της από καρδιακή ανακοπή τον Ιούλιο του 2013.

Ο θάνατός της από καρόσι (δηλαδή από υπερβολική εργασία) αναμένεται να αυξήσει την πίεση στις αρχές της ασιατικής χώρας για αντιμετώπιση του μεγάλου αριθμού θανάτων που αποδίδονται στις πολλές ώρες εργασίας. Να σημειωθεί ότι οι εταιρίες στην Ιαπωνία είθισται να υποχρεώνουν τους υπαλλήλους τους σε πολλές ώρες εργασίας, προκειμένου να αποδείξουν την αφοσίωσή τους, ακόμα και αν υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία ότι αυτό βελτιώνει την παραγωγικότητα.

Στα πρώτα στοιχεία για το καρόσι, που έδωσε πέρσι στη δημοσιότητα η κυβέρνηση, φαίνεται ότι ένας στους πέντε υπαλλήλους κινδύνευε να χάσει τη ζωή του από υπερβολική εργασία. Από τις αρχές του 2016 έως τον Μάρτιο του ίδιου έτους, περισσότεροι από 2.000 Ιάπωνες πέθαναν εξαιτίας του εργασιακού άγχους ενώ δεκάδες άλλοι έχασαν τη ζωή τους από καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικά επεισόδια και άλλες παθήσεις που προκλήθηκαν από τον υπερβολικό χρόνο εργασίας.


(Πηγή: Guardian)
Ανθή Κουτσουμπού
news247.gr


Η επιστολή του Λεμπιδάκη στα παιδιά του



Στην δικογραφία για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη,  συμπεριλαμβάνονται πολλές επιστολές του ιδίου που έγραφε στο διάστημα της ομηρείας του και μάλιστα μερικές έχουν και υπογραφή από το αίμα του ίδιου.

Από τις επιστολές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ξεχωρίσαμε αυτή που έστειλε στα παιδιά του 22 Αυγούστου ο επιχειρηματίας :

22/8/17

«Aγόρια μου,

Καταλαβαίνω τη μεγάλη δοκιμασία που περάσατε. Μου δείχνει πως την ευτυχία στη ζωή δεν πρέπει να τη θεωρούμε δεδομένη και πρέπει να έχουμε ψυχική δύναμη για τα δύσκολα που μπορεί να έρθουν…Θέλω να πιστεύω πως παρά το μεγάλο σοκ και την αγωνία σας μπορέσατε να ανταποκριθείτε στα μαθήματά σας. Και ότι σταθήκατε στη μανούλα, τον παπού, τη γιαγιά, τον θείο δίνοντάς τους κουράγιο με τη νεανική σας αισιοδοξία. Αγωνιώ να βρεθώ δίπλα σας για να μου πείτε τα σχέδιά σας και να συζητήσουμε γι αυτά. Ελπίζω και εύχομαι να χουμε λίγο χρόνο μαζί τον Σεπτέμβρη όπου όποτε και για ό,τι θέλετε να κάνουμε. Σας σκέφτομαι και σας αγαπώ με όλη τη δύναμη της ψυχής μου. Θέλω να σας δω να προοδεύετε να δημιουργείτε μα πάνω απ΄όλα να στε ασφαλείες και ευτυχισμένοι άνθρωποι αγαπητοί στην κοινωνία.

Ο μπαμπάς σας»




Συνταξιούχοι προς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ : «Να σταματήσει η λεηλασία των συντάξεων τώρα»



Συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας όπου αυτή την ώρα συζητείται στο σύνολό του ο νόμος Κατρούγκαλου, πραγματοποιεί το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων και άλλες συνταξιουχικές οργανώσεις.

To Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, αναφέρει ότι 1,2 εκατ. συνταξιούχοι ζουν με κάτω από 500 ευρώ κύρια σύνταξη γιατί ο νόμος Κατρούγκαλου που ψαλίδισε 22 φορές τις συντάξεις έφερε δραματικές μειώσεις στις συντάξεις.Οι μειώσεις στις συντάξεις με τον νόμο Κατρούγκαλου κυμαίνονται έως και - 30%.

Όπως προβλέπει ο συγκεκριμένος νόμος Κατρούγκαλου οι κατώτατες συντάξεις 15ετίας που απονέμει ο ΕΦΚΑ σε χαμηλόμισθους ξεκινούν από 195,90 ευρώ για σύνταξη χηρείας, από 288 ευρώ για μειωμένη σύνταξη γήρατος και δεν ξεπερνούν τα 414,90 ευρώ (μεικτά) έναντι των 486 ευρώ πριν από τον Ν. 4387/2016.

Οι συνταξιούχοι φωνάζουν επίσης ότι, εκτός από τις μεγάλες περικοπές που έχει επιφέρει ο νόμος Κατρούγκαλου θα χάσουν έως τρεις συντάξεις το 2019 εξαιτίας της μείωσης κατά 18% της προσωπικής διαφοράς όλων των κύριων καταβαλλόμενων συντάξεων, της μείωσης κατά 18% της προσωπικής διαφοράς όλων των επικουρικών συντάξεων, της κατάργησης των οικογενειακών επιδομάτων (συζύγου και τέκνων) από όλες τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, του παγώματος των αυξήσεων σε όλες τις συντάξεις μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021 και, τέλος, της κατάργησης του ΕΚΑΣ για 280.000 χαμηλοσυνταξιούχους.






Αστυνομικοί έλεγχοι σε οίκους ανοχής σε διάφορες περιοχές της Αττικής για τον εντοπισμό θυμάτων εμπορίας ανθρώπων



Μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της 3-10-2017, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, διενήργησαν ελέγχους για τον εντοπισμό θυμάτων εμπορίας ανθρώπων, σε επτά (7) οίκους ανοχής στην Αθήνα, την Καλλιθέα και τη Ν. Σμύρνη.

Συνελήφθησαν συνολικά δεκαέξι (16) άτομα , εκ των οποίων ένας (1) άνδρας (ημεδαπός) και δεκαπέντε (15) γυναίκες (τέσσερις ημεδαπές και οι υπόλοιπες αλλοδαπές διαφόρων υπηκοοτήτων), για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης ακολασίας και της παραβίασης σφραγίδων, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στα εκδιδόμενα πρόσωπα και στην προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Επιπλέον, προσήχθησαν οκτώ (8) γυναίκες, σε βάρος των οποίων συντάχθηκαν εκθέσεις Αρχής για παράβαση του Νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων.

Από την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -638- ευρώ, πέντε (5) κάμερες ασφαλείας και ένα (1) καταγραφικό μηχάνημα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν και οι αρμόδιες υπηρεσίες για την επανασφράγιση των οίκων ανοχής.


Στο «σφυρί» ακίνητα ακόμα και για 500 ευρώ! Επέλαση της εφορίας και σε καταθέσεις οφειλετών



Εκτεθειμένοι στον κίνδυνο να χάσουν τα πενιχρά υπόλοιπα των καταθέσεών τους στις τράπεζες, καθώς επίσης και την ακίνητη περιουσία τους, συμπεριλαμβανομένης και της πρώτης κατοικίας τους, έναντι -μάλιστα- «πινακίου φακής», βρίσκονται πλέον χιλιάδες φορολογούμενοι που χρωστούν στο Δημόσιο, ακόμη και μικροποσά.

Αιτία οι τροποποιήσεις επί το δυσμενέστερον που επέφερε φέτος η κυβέρνηση στον ισχύοντα Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ). Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 460.000 φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο θα υποστούν εντός των προσεχών δύο ετών την πολύ σκληρή δοκιμασία των κατασχέσεων στις καταθέσεις τους και την ακίνητη περιουσία τους.

Απολογισμός…

Σύμφωνα, ειδικότερα, με στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), οι κατασχέσεις καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων οφειλετών του Δημοσίου επιβάλλονται ήδη με ρυθμούς 20.000 ανά μήνα ή περίπου 1.000 ανά εργάσιμη ημέρα! Συγκεκριμένα, στο επτάμηνο από την 1η-1-2017 έως και τις 31-7-2017 επιβλήθηκαν 132.373 κατασχέσεις σε βάρος ισάριθμων οφειλετών του Δημοσίου, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των φορολογουμένων εναντίον των οποίων έχουν ληφθεί τα μέτρα αυτά να έχει εκτοξευθεί πλέον στους 971.429, έναντι 839.056 στο τέλος του 2016.

Με τους ρυθμούς με τους οποίους επιβάλλονται πλέον οι κατασχέσεις υπολογίζεται ότι μέχρι τη λήξη της συνταγματικής θητείας της «μνημονιακής» συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., δηλαδή μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019, θα επιβληθούν κατασχέσεις καταθέσεων και περιουσιών σε περισσότερους από 460.000 οφειλέτες του Δημοσίου (23 μήνες x 20.000 κατασχέσεις ανά μήνα)!

Επιβάλλονται 1.000 κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς και περιουσιακά στοιχεία ανά εργάσιμη ημέρα

Ρυθμίσεις-σοκ

Οι αιτίες για τις οποίες εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου θα βρεθούν εντός των προσεχών δύο ετών αντιμέτωποι με το οδυνηρό μέτρο των κατασχέσεων, ακόμη και για μικροοφειλές, είναι οι εξής:

1. Η «μνημονιακή» συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. διατήρησε αμετάβλητες τις επαχθείς ρυθμίσεις του ΚΕΔΕ, σύμφωνα με τις οποίες επιτρέπονται κατασχέσεις καταθέσεων από τις φορολογικές αρχές ακόμη και για ληξιπρόθεσμες μικροοφειλές από 31 έως και 500 ευρώ! Το αποτέλεσμα είναι να έχουν ενταθεί τους τελευταίους μήνες οι κατασχέσεις πενιχρών υπολοίπων από τραπεζικούς λογαριασμούς εκατοντάδων χιλιάδων μικροοφειλετών, ακόμη και οι δεσμεύσεις των τραπεζικών λογαριασμών που ανήκουν σε μικροοφειλέτες αλλά δεν έχουν υπόλοιπα! Στη δεύτερη αυτή περίπτωση οι φορολογούμενοι-μικροοφειλέτες δεν μπορούν να «κινήσουν» τους λογαριασμούς τους, καθώς ό,τι πιστώνεται σ’ αυτούς κατάσχεται αυτόματα από τις τράπεζες και αποδίδεται στο Δημόσιο για την αποπληρωμή των χρεών τους προς την εφορία! Οι μόνες περιπτώσεις στις οποίες οι οφειλέτες γλιτώνουν τις κατασχέσεις των υπολοίπων των τραπεζικών τους λογαριασμών είναι αυτές κατά τις οποίες έχουν προλάβει να δηλώσουν ως «ακατάσχετους» στο TAXISnet συγκεκριμένους λογαριασμούς τους, στους οποίους κατατίθενται ποσά μισθών, συντάξεων ή άλλων ασφαλιστικών βοηθημάτων. Στις περιπτώσεις αυτές δεν επιτρέπονται κατασχέσεις σε υπόλοιπα που δεν υπερβαίνουν τα 1.250 ευρώ. Ωστόσο, η προστασία αυτή ισχύει για έναν μόνο τραπεζικό λογαριασμό κάθε φορολογούμενου. Οι υπόλοιποι λογαριασμοί του παραμένουν εκτεθειμένοι σε δεσμεύσεις και κατασχέσεις.

2. Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, με μια διάταξη-βόμβα που «πέρασε» τον περασμένο Μάιο από τη Βουλή (άρθρο 78 του ν. 4472/2017) η «μνημονιακή» συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., προβλέπεται ότι οι πλειστηριασμοί ακινήτων για απλήρωτες οφειλές προς τις ΔΟΥ επιτρέπεται πλέον να διενεργούνται με τιμές εκκίνησης (τιμές πρώτης προσφοράς) όχι πλέον τις αντικειμενικές αξίες, αλλά τις πολύ πιο χαμηλές αγοραίες αξίες της κτηματαγοράς. Η διάταξη αυτή, σε συνδυασμό με δύο ακόμη ισχύουσες διατάξεις του ΚΕΔΕ σύμφωνα με τις οποίες οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί ακινήτων επιτρέπεται να επιβάλλονται για ποσά ληξιπρόθεσμων οφειλών άνω των 500 ευρώ και ότι από τις κατασχέσεις για χρέη προς το Δημόσιο δεν προστατεύεται η πρώτη κατοικία, άνοιξε τους «ασκούς του Αιόλου» για χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου, οι οποίοι κινδυνεύουν πλέον να χάσουν ακόμη και τα σπίτια στα οποία διαμένουν και για οφειλές χαμηλότερες των 5.000 ή και των 10.000 ευρώ!

Στο σφυρί ακίνητα ακόμη και για χρέη 500 €. Εκποίηση με βάσει τις εμπορικές και όχι τις αντικειμενικές αξίες

Ομολογία

Η επιβεβαίωση ότι τα ακίνητα θα εκπλειστηριάζονται με τις πολύ χαμηλές τρέχουσες εμπορικές αξίες ήρθε επισήμως από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών με έγγραφη απάντηση που κατέθεσε πρόσφατα στη Βουλή μετά από επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτα Κακλαμάνη.

Δεδομένου ότι η αγορά ακινήτων έχει καταρρεύσει τα τελευταία χρόνια και οι εμπορικές αξίες υπολείπονται κατά πολύ των αντικειμενικών, οι πλειστηριασμοί ακινήτων για απλήρωτα χρέη προς το Δημόσιο δεν θα κηρύσσονται άγονοι, αφού δυνητικά θα υπάρχουν πλειοδότες που θα διαθέτουν λιγότερα χρήματα.

Σε κάθε περίπτωση, το πολύ χαμηλό τίμημα που θα εισπράττει το Δημόσιο από τον πλειστηριασμό μπορεί να μην είναι αρκετό για να καλύψει το συνολικό χρέος του οφειλέτη, με αποτέλεσμα αυτός όχι μόνο να χάσει το ακίνητό του αλλά και να συνεχίσει να οφείλει στο Δημόσιο! Δεδομένου δε ότι ο ΚΕΔΕ δεν εξαιρεί την πρώτη κατοικία του οφειλέτη από την κατάσχεση και τον πλειστηριασμό, ο κίνδυνος απώλειας της οικογενειακής στέγης για χιλιάδες οφειλέτες έναντι πενιχρού αντιτίμου είναι πλέον υπαρκτός.


Γιώργος Παλαιτσάκης
Ελεύθερος Τύπος


Λέσβος: 48 χρόνια κάθειρξη στον στρατιωτικό που βίαζε τις κόρες του




Σε κάθειρξη 48 ετών καταδίκασε το Μικτό Κακουργιοδικείο Μυτιλήνης τον 55χρονο συνταξιούχο στρατιωτικό που είχε συλληφθεί πριν από ενάμισι χρόνο στην Λέσβο, επειδή από το 2012 βίαζε κατ’ επανάληψη τις δύο μεγαλύτερες από τις τρεις κόρες του, που ήταν η μία 10 και η άλλη 12 χρόνων!

Η εφιαλτική ζωή που ζούσαν τα δυο ανήλικα κοριτσάκια, που κατοικούσαν στην κοινότητα Κάτω Τρίτος, αποκαλύφθηκε όταν η μικρότερη -14 χρόνων τότε- αποφάσισε να ανοίξει την καρδιά της στη μητέρα τους, που δεν είχε αντιληφθεί τις ακατανόμαστες πράξεις του συζύγου της. Ο 55χρονος είχε ομολογήσει με κάθε λεπτομέρεια όσα φρικτά έκανε στα παιδιά του και στην κατοχή του είχε βρεθεί πορνογραφικό υλικό.

Όμως, στη δίκη ο κατώτερος αξιωματικός του Στρατού που αντιμετώπιζε κατηγορίες για βιασμό κατά συρροή, αιμομιξία κατά συρροή, αποπλάνηση ανηλίκου κατά συρροή, ασέλγεια κατά συρροή και κατοχή πορνογραφικού υλικού, αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι «υπέγραψε την ομολογία του χωρίς να φορά τα γυαλιά του»! 


Πηγή : protothema.gr


Κυριάκος Μητσοτάκης: Το Κράτος έχει μια βασική, συνταγματικά κατοχυρωμένη υποχρέωση να προστατεύει τους πολίτες του


«Η Ασφάλεια και η Δικαιοσύνη δεν είναι δεξιά πολιτική, δεν είναι κεντρώα πολιτική, δεν είναι αριστερή πολιτική. Το Κράτος έχει μια βασική, συνταγματικά κατοχυρωμένη υποχρέωση να προστατεύει τους πολίτες του». Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας, σήμερα, Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, σε πάνελ του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

Έδωσε συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία για την υπόθεση απελευθέρωσης του επιχειρηματία κ. Λεμπιδάκη και επισήμανε ότι «όταν η Ελληνική Αστυνομία αφεθεί ελεύθερη μπορεί κάνει τη δουλειά της με τρόπο αποτελεσματικό» 



«Για μας», είπε ο κ. Μητσοτάκης, «τα ζητήματα ασφάλειας είναι πρώτη πολιτική προτεραιότητα. Οι πολίτες που δεν είναι ασφαλείς τελικά δεν είναι ελεύθεροι. Τα ζητήματα ασφάλειας έχουν και ένα έντονο ταξικό χαρακτήρα. Είναι κατ’ εξοχήν οι φτωχογειτονιές, οι περιοχές με τα περισσότερα προβλήματα που αισθάνονται πιο έντονα την ανασφάλεια».

Αναφέρθηκε σε φαινόμενα όπως ο δημόσιος τραμπουκισμός του καθηγητή Άγγελου Συρίγου τονίζοντας ότι «δεν θα γίνουν ανεκτά» καθώς είναι «αποτέλεσμα κουλτούρας βίας και ανομίας που κυριάρχησε στα ελληνικά Πανεπιστήμια και υιοθετήθηκε από συγκεκριμένα Κόμματα ως μηχανισμός αντίδρασης απέναντι σε αυτό που αντιλαμβάνονταν ως κατεστημένο».



Ξεκαθάρισε ότι «το άσυλο στα Πανεπιστήμια θα αλλάξει, έτσι ώστε η Αστυνομία να επεμβαίνει αυτεπάγγελτα όποτε τελείται κάποιο αδίκημα. Το Πανεπιστήμιο είναι δημόσιος χώρος… Ο νόμος ισχύει για όλους. Οι πολίτες έχουν δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις».

Αναφερόμενος στα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε εύκολα τη μεγάλη ζημιά που συντελέστηκε στην ελληνική οικονομία το Α’ εξάμηνο του 2015. Αυτή η ζημιά κοστολογείται περίπου 100 δις από τον κ. Ρέγκλιγκ και πολλούς διεθνείς αναλυτές. Και, βέβαια, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το γεγονός ότι σήμερα βρισκόμαστε ακόμα σε ένα αχρείαστο τρίτο Πρόγραμμα, επιβλήθηκαν 15 δις αθροιστικά καινούργια μέτρα και έχουν συμφωνηθεί για το 2019 και το 2020 νέα μέτρα ύψους 5,2 δις ευρώ. Και όλα αυτά σε ένα διεθνές περιβάλλον, το οποίο είναι ιδιαιτέρως ευνοϊκό. Γνωρίζετε ότι η ευρωπαϊκή οικονομία αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς και η Ελλάδα είναι ουραγός σε αυτή την εξέλιξη. Με άλλα λόγια, η απόσταση από την Ευρώπη αντί να μικραίνει μεγαλώνει. Και ο ρυθμός προσέλκυσης επενδύσεων είναι και σήμερα εξαιρετικά χαμηλός. Δεν γίνονται πολλές επενδύσεις στην Ελλάδα».

Χαρακτήρισε την πολιτική αλλαγή «απαραίτητη προϋπόθεση για μια γενναία φυγή προς τα μπρος» ενώ επισήμανε ότι είναι αναγκαία μια «ισχυρή Κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή και με ξεκάθαρη νομιμοποίηση να υλοποιήσει ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο, πολύ φοβάμαι ότι η ελληνική οικονομία θα σέρνεται και η όποια πρόοδος θα είναι αναιμική».



Μιλώντας για το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπογράμμισε: «Εμείς θα μειώσουμε τους φόρους ξεκινώντας με τον ΕΝΦΙΑ και στόχο να τον μειώσουμε κατά 30% εντός δύο ετών και το φόρο στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% εντός διετίας. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε αυτή τη μείωση εξοικονομώντας αντίστοιχες δαπάνες από ένα συμμάζεμα του Δημοσίου» και πρόσθεσε: «Η χώρα χρειάζεται να διεκδικήσει και να πετύχει μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων προσφέροντας όμως και αυτή κάτι σε αντάλλαγμα. Αυτό που εγώ ονομάζω ρήτρα μεταρρυθμίσεων. Ένα τολμηρό σχέδιο μεταρρυθμίσεων από το 2018 και μετά. Μεταρρυθμίσεις δηλαδή που θα πηγαίνουν πέρα από το συγκεκριμένο Πρόγραμμα».

Ανέφερε ότι «η ζωή δεν τελειώνει το 2018. Εάν ρωτήσετε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τι σας λέει για μετά το 2018; Δεν σας λέει τίποτε για το τι θα γίνει μετά. Εμείς έχουμε ένα ξεκάθαρο μεσοπρόθεσμο σχέδιο για τις μεγάλες αλλαγές στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Προτείνουμε, λοιπόν, ένα ξεκάθαρο μεταρρυθμιστικό σχέδιο και λέμε στους Ευρωπαίος εταίρους μας ότι όσο εμείς υλοποιήσουμε αυτό τις μεταρρυθμίσεις τόσο εσείς να μειώνετε τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος. Έτσι, ώστε να μειώσουμε κι άλλο τους φόρους».  

«Δεν έχω», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης, «καμία πρόθεση το οποίο πλεόνασμα πάνω από τους στόχους να το αξιοποιήσω για αύξηση κρατικών δαπανών. Θα κατευθυνθεί, σχεδόν εξολοκλήρου, στη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών».

Κατηγόρησε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι «μπορεί στα λόγια να μιλάει για καθαρή έξοδο από το Μνημόνιο, στην πράξη όμως η Ελλάδα δεσμεύεται σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο.  Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε έναν ακόμη γύρο μειώσεων συντάξεων από το 2019 και ότι από το 2020, συμπολίτες μας, οι οποίοι κερδίζουν 500 ευρώ το μήνα για πρώτη φορά θα πληρώσουν φόρο εισοδήματος με τη μείωση του αφορολόγητου. Αυτό σημαίνουν τα μέτρα, τα οποία έχει ψηφίσει, σήμερα, η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου. Άρα, όλη αυτή η συζήτηση για καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια, όπως την αντιλαμβάνονται οι πολίτες, είναι μια συζήτηση που δεν τους λέει απολύτως τίποτε».

Για τον πρωτογενή τομέα, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας ενώ ανέφερε ότι όσο οι παραγωγοί μας συγκροτούν μικρές μονάδες « δεν μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Για τις επενδύσεις που είναι απαραίτητες για να πάρει μπρος η οικονομία της χώρας, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι «αυτή η Κυβέρνηση υψώνει συνέχεια προσχώματα… Υπάρχουν καθυστερήσεις σε επενδύσεις όπως στο Ελληνικό και στις Σκουριές, όπου υπήρξαν στελέχη της Κυβέρνησης που είπαν ξεκάθαρα ότι δεν θέλουμε εξορυκτική δραστηριότητα στην Ελλάδα».

«Χρειάζεται», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, «μια Κυβέρνηση που θα μιλά μια ενιαία γλώσσα και δεν θα είναι χωρισμένη σε φέουδα. Αυτή είναι, δυστυχώς, η εικόνα της Κυβέρνησης σήμερα».


Κάθειρξη 25 ετών σε παιδεραστή που ασελγούσε σε 5χρονο και 20 χρόνια στους γονείς



Σε κάθειρξη 25 ετών και χρηματική ποινή 150.000 ευρώ για τις κατηγορίες της αποπλάνησης ανηλίκου, της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου και της παιδικής πορνογραφίας καταδικάστηκε ο 46χρονος απ' το Άργος που κατηγορείται ότι ασελγούσε σε αγόρι πέντε ετών, με τη συναίνεση των γονιών του.

Ο 46χρονος έδινε τρόφιμα στους γονείς του παιδιού απ' τη Ρουμανία προκειμένου να τον αφήνουν να ασελγεί στο παιδί και οι γονείς δέχονταν. 

Γιαυτό μαζί με την σύλληψη του παιδεραστή, συνελήφθησαν και οι δύο γονείς που καταδικάστηκαν σε 20 χρόνια και χρηματική εγγύηση 100.000 ευρώ για άμεση συνέργεια σε ασέλγεια.

Το αγοράκι και τα τρία μικρότερης ηλικίας αδέλφια του είχαν μεταφερθεί τότε στο νοσοκομείο Αργολίδας, όπου εξετάστηκαν από τον ιατροδικαστή Ναυπλίου που δεν βρήκε ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης στα μικρότερα αδέλφια.


Η Σοσιαλιστική Τάση του Χρυσόγονου ψήφισε αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ -Με ποσοστό 82,6%

Φωτογραφία αρχείου: Intimenews


Την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία η Σοσιαλιστική Τάση, μετά από σχετική ψηφοφορία την οποία είχε προαναγγείλει ο Κ. Χρυόγονος.

Το μόνο που απομένει και τυπικά πλέον, είναι η ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησης του ευρωβουλευτή κ. Χρυσόγονου ο οποίος είχε εκλεγεί συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των μελών της Σοσιαλιστικής Τάσης σχετικά με την πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας για αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και μετατροπή της σε αυτόνομη πολιτική κίνηση είναι το εξής:

Εγγεγραμμένα μέλη: 2032

Υπέρ της πρότασης αποχώρησης: 1678 (Ποσοστό 82.6%)
Κατά της πρότασης αποχώρησης: 31 (Ποσοστό 1.5%)
Αποχή: 323 (Ποσοστό 15.9%)

«Κατά συνέπεια η πρόταση της Γραμματείας υπερψηφίστηκε από την απόλυτη πλειοψηφία των μελών της Σοσιαλιστικής Τάσης και εγκρίθηκε η αποχώρηση από το ΣΥΡΙΖΑ και ο μετασχηματισμός της Τάσης σε αυτόνομη πολιτική κίνηση» αναφέρει η Σοσιαλιστική Τάση.

Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν από την Πολιτική Γραμματεία τα επόμενα βήματα στη διαδικασία για τη συγκρότηση του νέου πολιτικού μας φορέα.

Η δήλωση της Πολιτικής Γραμματείας της Σοσιαλιστικής Τάσης

Η Σοσιαλιστική Τάση, έλαβε εντολή αποχώρησης από τη βάση της και έτσι τερματίζεται η μέχρι σήμερα συμπόρευσή της με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα μέλη της Σοσιαλιστικής Τάσης, υιοθέτησαν την πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας και η συμπιεσμένη απογοήτευση τόσο από τη λειτουργία του κόμματος όσο και από την κυβερνητική πολιτική για την έλλειψη στρατηγικής και τη μη υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων, αντανακλάται στα συντριπτικά ποσοστά υπέρ της αποχώρησης και της χάραξης ανεξάρτητης πορείας.

Επισημαίνουμε ότι εκείνοι που συνέβαλαν κυρίως στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος είναι τα διαρκώς φτωχοποιούμενα στρώματα της κοινωνίας (νέοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αγρότες, συνταξιούχοι κ.λπ.) που είτε δεν συμμετείχαν στις πολιτικές διεργασίες απογοητευμένοι από τη λειτουργία των σημερινών πολιτικών κομμάτων, είτε έβρισκαν άρνηση στην προσπάθεια συμμετοχής τους. Είναι ίσως η πρώτη φορά, που διαμορφώνονται οι συνθήκες για συμμετοχή χωρίς αποκλεισμούς σε πολιτικές δράσεις για τη δημιουργία πολιτικής κίνησης που θα περιλαμβάνει όλη την κοινωνική διαστρωμάτωση.

Η Σοσιαλιστική Τάση, με τον μετασχηματισμό της σε πολιτική κίνηση εγγυάται την ενεργό συμμετοχή στις πολιτικές της δράσεις όλων των κοινωνικών ομάδων και στοχεύει στη διαμόρφωση προγράμματος που θα προτείνει λύσεις για τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την κοινωνία. Ειδικά για τη νέα γενιά, επειδή εκτιμούμε ότι πλήρωσε και πληρώνει ακριβότερα ίσως από όλους τις επιπτώσεις της κρίσης, την καλούμε να συμμετέχει μαζί μας σε αυτή τη νέα προσπάθεια για να διαμορφώσουμε από κοινού τις λύσεις στα προβλήματα που μας αφορούν.

Αφού ευχαριστήσουμε όλους εκείνους και εκείνες που συμμετείχαν σε αυτή την πολιτική διαδικασία, καλούμε όσους και όσες έχουν τις ίδιες ανησυχίες με εμάς και συμμερίζονται τις απόψεις μας για τη δημιουργία μιάς πολιτικής κίνησης που θα ξεπερνά τα πρότυπα των σημερινών παραδοσιακών κομμάτων και θα εγγυάται τη συμμετοχικότητα, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία, να συστρατευθούν σε αυτή την προσπάθεια αλλαγής των κατεστημένων που την έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος.



Πηγή: iefimerida.gr 


Τον πήρε στον λαιμό του ο Αλέξης Τσίπρας και οι "δεν πληρώνω" τον Στράτο Δασκαρόλη και τώρα γίνονται πορείες συμπαράστασης



Ο Στράτος Δασκαρόλης, παραμένει κρατούμενος καθώς δήλωσε αδυναμία να πληρώσει τα πρόστιμα που του επιδικάστηκαν επειδή δεν είχε πληρώσει διόδια στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας.

Είναι πολλά τα θύματα του Αλέξη Τσίπρα και των "δεν πληρώνω" που δεν πλήρωναν διόδια κατά προτροπή όλων και τώρα καταδικάζονται για αυτή την ανεύθυνη ενέργεια με τον Αλέξη Τσίπρα να σφυρίζει αδιάφορα.



Συγκέντρωση και πορεία συμπαράστασης στον Στράτο Δασκαρόλη, την οποία διοργάνωσαν η επιτροπή αλληλεγγύης καθώς και σωματεία της Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε  στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, με τη συμμετοχή -μεταξύ άλλων- της προέδρου της “Πλεύσης Ελευθερίας” Ζωής Κωνσταντοπούλου, καθώς και του στελέχους της Λαϊκής Αγωνιστικής Ενότητας Θανάση Πετράκου.


Τόσο στη συγκέντρωση, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, όσο και στην πορεία, στην οδό Αριστομένους μέχρι τα γραφεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ -όπου και επιδόθηκε ψήφισμα- κυριάρχησαν συνθήματα για την απελευθέρωση του Στρ. Δασκαρόλη, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι παραμένει κρατούμενος καθώς δήλωσε αδυναμία να πληρώσει τα πρόστιμα που του επιδικάστηκαν επειδή δεν είχε πληρώσει διόδια στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Κώστας Κρόμπας, έγινε αποδεκτό το αίτημα που κατέθεσε ο Στρ. Δασκαρόλης για συγχώνευση των ποινών του -προκειμένου να μειωθεί στο μισό η ποινή φυλάκισης που του έχει επιβληθεί- κι έτσι αναμένεται να αποφυλακιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Στη συγκέντρωση αναγνώστηκε επιστολή του κρατούμενου, με την οποία εξέφραζε τις ευχαριστίες του για τη συμπαράσταση, καλώντας παράλληλα σε “αντίσταση και ανυπακοή”.


«Καταστρατηγείται ο νόμος του Θεού», λέει το Άγιο Όρος για την αλλαγή φύλου



Την έντονη αντίδραση της Ιερή Κοινότητας του Αγίου Όρους προκάλεσε το νομοσχέδιο της ταυτότητας φύλου. Σε επιστολή προς του Υπουργούς Δικαιοσύνης και Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σταύρο Κοντονή και Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, αλλά και τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους τονίζει ότι με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου καταστρατηγείται απροκάλυπτα ο νόμος του Θεού.

Οι Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι των Είκοσι Ιερών Μονών του Αγίου Όρους στην επιστολή τους, διερωτώνται ποιοι ορθόδοξοι βουλευτές θα προχωρήσουν στην ψήφιση ενός τέτοιου νόμου. «Αναφορικώς με το προς ψήφιση νομοσχέδιο διερωτώμεθα πλέον τι μας επιφυλάσσεται στο μέλλον!» αναφέρει  η επιστολή του Αγίου Όρους. Προσθέτουν μάλιστα ότι είναι υποχρεωμένοι να αντιδράσουν σθεναρά στις κυβερνητικές επιλογές γιατί όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά αν δεν το πράξουν θα σηκωθούν οι πρόγονοι μας από τους τάφους.





Σάλος και εξώδικα για τους «ομοφυλόφιλους μητροπολίτες που το κρύβουν»



Εξώδικο έστειλε η Ιερά Σύνοδος της Ελλάδας στον υποψήφιο για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, Γιάννη Ραγκούση, για δηλώσεις που έκανε αναφορικά με gay μητροπολίτες.

Ο Γιάννης Ραγκούσης σε συνέντευξή του στο LGBTQI περιοδικό «Antivirus» που δημοσιεύτηκε προ ημερών, είχε υποστηρίξει – απαντώντας σε ερώτηση εάν δεν φοβάται να πάει ενάντια σε «δύσκολους αντιπάλους», όπως η Εκκλησία – ότι «προσωπικά», έχει συναντήσει «εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – σε ανώτατα κλιμάκια ακόμη και μητροπολίτες – οι οποία είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν».

Είχε συμπληρώσει, μάλιστα, ότι «τους αναγκάζουν και το κρύβουν». Γι’ αυτό, στη συνέντευξή του, ο Γιάννης Ραγκούσης είχε καλέσει την Ορθόδοξη Εκκλησία «να σταματήσει την υποκρισία και να μπει μπροστά σ’ αυτή τη νέα εποχή που πρέπει να ξεκινήσει στην Ελλάδα».

Σημειώνεται ότι η συνέντευξη δόθηκε με αφορμή το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, στο οποίο η Εκκλησία είναι αντίθετη.

Η Εκκλησία της Ελλάδος αποφάσισε «να επιδώσει εξώδικο πρόσκληση στον τέως Υπουργό και υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Ιωάννη Ραγκούση, κατόπιν των δηλώσεών του, να καταθέσει εντός πενθημέρου στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει για τα καταγγελλόμενα από αυτόν εις βάρος Μητροπολιτών της Εκκλησίας μας, άλλως θα υποστεί την ανάλογη δικαστική βάσανο».

Ο πρώην υπουργός, πάντως, μόλις ενημερώθηκε για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας να του αποστείλει εξώδικο, απάντησε με δική του ανακοίνωση πως αν και λυπάται για την αντίδραση αυτή, «υπερασπίζεται πάντοτε τη γνώμη του και τις αντιλήψεις του». Τόνισε, μάλιστα, πως είναι πρόθυμος να υποστεί «τη βάσανο των δικαστηρίων», αλλά διευκρίνισε ότι οι τοποθετήσεις του αφορούν καταστάσεις, καθώς «όλα τα πρόσωπα, ανεξαιρέτως, έχουν το σεβασμό του».

H Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος απηύθυνε «ύστατη έκκληση στο σύνολο του πολιτικού κόσμου να αρθεί στο ύψος της ευθύνης και αποστολής του και να αποσύρει το Νομοσχέδιο» για την αλλαγή φύλου στα 15.


Πηγή : newsbeast.gr