Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Το σχόλιο του Βερολίνου για την παρέμβαση Ομπάμα



Άγνοια για το περιεχόμενο της προγραμματισμένης συζήτησης του Μπαράκ Ομπάμα και της Άνγκελα Μέρκελ για το ελληνικό ζήτημα δηλώνει το Βερολίνο, δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Δεν γνωρίζω τη δήλωση του Λευκού Οίκου. Είναι ακόμη μια εβδομάδα μπροστά μας. Είναι αυτονόητο ότι στην επίσκεψη της Έκθεσης του Ανόβερου θα γίνει συζήτηση και για θέματα παγκόσμιας οικονομίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Καγκελαρίου, και συνέχισε: «Το ενδιαφέρον της αμερικανικής πλευράς για την ευρωπαϊκή κατάσταση και για την κατάσταση της Ευρωζώνης είναι πάντα μεγάλο, και για αυτό είναι πιθανό ότι και αυτό θα αποτελέσει θέμα συζήτησης -μαζί με τα θέματα που μας απασχολούν παγκοσμίως, στην εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας, Συρία, το μεγάλο θέμα παγκόσμιου εμπορίου ΤΤΙΡ. Δεν θέλω να το προκαταλάβω, αλλά αυτά είναι κάποια κεντρικά σημεία τα οποία μπορεί κανείς να φανταστεί».
Παρέμβαση Ομπάμα

Παρέμβαση στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο επιχειρεί ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα για να βοηθήσει την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, την επόμενη Κυριακή, 23 Απριλίου ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα βρεθεί στο Αννόβερο της Γερμανίας, όπου θα έχει μία συνάντηση με την καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ.

Κατά τη συζήτηση, ένα από τα πιο βασικά θέματα συζήτησης θα είναι η Ελλάδα και τα προβλήματα που την ταλανίζουν: Η οικονομική και η προσφυγική κρίση.

Σύμφωνα με τον ανώτερο διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Charles Kypchan, ο οποίος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους με τον αναπληρωτή σύμβουλο ασφάλειας του Λευκού Οίκου Μπεν Ρόουντς, σε αυτή τη συνάντηση θα τεθεί το προσφυγικό ζήτημα και το ελληνικό πρόγραμμα, που οι Αμερικανοί επιμένουν ότι για να γίνει βιώσιμο θα πρέπει να περιλαμβάνει και ελάφρυνση του χρέους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ρόουντς δήλωσε ότι θα συζητηθεί ξεχωριστά η συνεργασία των δύο χωρών με την Ελλάδα, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση εκτιμά ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες που επωμίζεται υπερβολικό βάρος, και θεωρεί ότι θα πρέπει να τη βοηθήσουν στη διαχείριση και τη φιλοξενία των μεταναστών που βρίσκονται στην χώρα. Αλλά και γενικότερα, να εστιάσουν στο σχεδιασμό ενός βιώσιμου σχεδίου για την Ελληνική οικονομία.



Πηγή : ethnos.gr


Καλά μπάνια και καλά ταξίδια! Και η Ραχήλ Μακρή στο καράβι της Κωνσταντοπούλου!



Πιάσαμε την αγωνία σας και ενημερώνουμε όλους ότι ανακοίνωσε και η Ραχήλ Μακρή μέσα από ανάρτηση στα social media την συμμετοχή της στην «Πλεύση Ελευθερίας»!!




Να προσέχεις τι λες! Εκτός ΝΔ ο αντιπεριφερειάρχης Χίου



Στη διαγραφή του αντιπεριφερειάρχη Χίου, Σταμάτη Καρμαντζή σήμερα η Νέα Δημοκρατία μετά τις δηλώσεις του στο facebook για τους Τούρκους, ο κος Καρμαντζής είχε γράψει ότι «καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος» μετά τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά τις τελευταίες ημέρες.

Αντιλαμβανόμενος την σοβαρότητα αυτού που έγραψε προσπάθησε να διορθώσει λέγοντας  ότι  «δεν απευθύνεται στον Τουρκικό Λαό, αλλά στο βαθύ στρατιωτικό κράτος που με τις γνωστές μεθόδους του προκαλεί το κοινό αίσθημα. Ο Ελληνικός και Τουρκικός λαός είναι μακριά από τα παιχνίδια της τουρκικής διπλωματίας και στρατιωτικής  ηγεσίας και αυτοί οι δυο λαοί θα ανατρέψουν τέτοιου είδους ακραίες πολιτικές».

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσε την διαγραφή του αντιπεριφερειάρχη : «Ο κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, Αντιπεριφερειάρχης Χίου, μετά τις χθεσινές του δηλώσεις, είναι αυτονόητο, ότι βρίσκεται πλέον εκτός Νέας Δημοκρατίας»




«Πλεύση Ελευθερίας» από το άλλος για Χίο τράβηξε και άλλος για Μυτιλήνη!





«Πλεύση Ελευθερίας»: Το νέο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Το σήμα έχει ένα καραβάκι και χρώματα γαλάζιο και μοβ

 Την Τρίτη 19 Απριλίου, με ανοιχτή ομιλία, η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρουσιάζει το πολιτικό της κόμμα

Αναλυτικά η ανακοίνωση της  κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου:

Την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 ξεκινάμε την πλεύση μας προς το μέλλον.

Ξεκινάμε τον συλλογικό αγώνα μας, για την απελευθέρωση του λαού και της πατρίδας μας από τα μνημονιακά δεσμά.

Ανοίγουμε πανιά προς ένα μέλλον ελευθερίας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης.

Με διαφάνεια και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες.

Για τη διαγραφή του δημοσίου χρέους.

Για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και κάθε αξίωσης της χώρας.

Για την δικαίωση του λαού μας και των αγώνων του, την ανάκτηση της δημοκρατικής κυριαρχίας.

Δημιουργούμε ένα κόμμα, που θέλουμε να αποτελέσει συστατικό κύτταρο ενός κινήματος κι ενός μετώπου, στο οποίο θα συναντηθούμε με κινηματικές, κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, με τις οποίες θα μας συνδέουν κοινές αφετηρίες, αξίες και στόχοι.

Δεν είμαστε κόμμα στελεχών, σύμπραξης ή ανακύκλωσης προσωπικοτήτων.

Δεν είμαστε κόμμα μηχανισμών ή εσωτερικών ισορροπιών.

Φιλοδοξούμε να είμαστε κόμμα-κίνημα, μέσα απ’ την κοινωνία, μέσα από τις ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις και τους ζωντανούς ανθρώπους, που δεν σκύβουν το κεφάλι, δεν υποτάσσονται, αντιστέκονται, διεκδικούν, νικούν.

Λειτουργούμε με ανοιχτές, αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, έχοντας το διαδίκτυο ως οργανικό εργαλείο επικοινωνίας μας.

Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και στην κοινωνία.

Δεν λαμβάνουμε χρηματοδότηση παρά μόνο με διαφανή τρόπο, από τα μέλη μας και τους πολίτες που επιθυμούν να υποστηρίξουν τους σκοπούς και τη λειτουργία μας. Δημοσιεύουμε τα στοιχεία της χρηματοδότησής μας.

Δεν χαρίζουμε το μέλλον μας. Το διεκδικούμε και το κερδίζουμε.

Την Τρίτη, 19 Απριλίου, 2016 στις 7μμ, στο Θέατρο Χυτήριο (Ιερά Οδός 44), κάνουμε την αρχή, με μια ανοιχτή εκδήλωση και ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου.


Και να μην ξεχάσουμε μαζί της και η Ραχήλ Μακρή


Αντιδράσεις, κάλυψη αλλά και θλιβερός πολιτικός απόηχος από τις δηλώσεις Πολάκη



Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, αν και σημείωσε ότι δεν έχει δει το βίντεο που εμφανίζει τον κ. Πολάκη να αναφέρει ότι θα χώσει δημοσιογράφο τρία μέτρα κάτω από την γη, επισήμανε ότι οι προσπάθειες ακύρωσης του σημαντικού έργου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου δεν θα βρουν ανταπόκριση. Αυτή ήταν η θλιβερή προσπάθεια να καλύψει τον αναπληρωτή του, παρότι είναι βέβαιον ότι ούτε το ίδιο ύφος, ούτε το ίδιο ήθος έχουν στην πορεία τους ως πολιτικά πρόσωπα… Η παιδεία του κ. Ξανθού δεν θα του επέτρεπε να αποκαλέσει ποτέ τους διαφωνούντες μαζί του …αβγά! Χθεσινά ή σημερινά!

Συγκεκριμένα, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Αραμπατζή, κάλεσε χθες το απόγευμα τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, να αποδοκιμάσει «τις δηλώσεις Πολάκη που αποτελούν ευθεία απειλή κατά της ζωής και έκνομη ενέργεια», σημειώνοντας παράλληλα πως «η κυβέρνηση παρέλαβε μια δημοκρατική χώρα και τείνει να την καταντήσει Τουρκία».

Ο κ. Ξανθός απάντησε ότι «αντιπαρέρχομαι τα περί αντιδημοκρατικής εκτροπής και προσομοίωσης της ελληνικής δημοκρατίας με αυταρχικά καθεστώτα... Δεν απαντώ σε καταγγελίες που δεν τεκμηριώνονται και δεν αποδεικνύονται...αν νομίζετε ότι θα μπορέσετε με αφορμή κάποιες δηλώσεις που δεν γνωρίζω, δηλώσεις που είναι σε συνέχεια μιας γνωστής αντιπαράθεσης προσβλητικής απέναντι στον κ. Πολάκη, να ακυρώσετε ή απαξιώσετε ένα έργο που γίνεται με μεγάλη προσπάθεια και συνεισφορά και ολόψυχη στήριξη από τον κ. Πολάκη είστε γελασμένη».

Εξίσου θλιβερή ήταν και η προσπάθεια της κ. Όλγας Γεροβασίλη να υπερασπιστεί τον αναπληρωτή υπουργό. Μιλώντας στον Alpha 9.89 ανέφερε ότι ήταν αγανακτισμένος «με τη συμπεριφορά μέρους των ΜΜΕ απέναντί του και με τις εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν για έναν υπουργό, οι οποίες είναι καταγεγραμμένες και δεν έχουν αντίστοιχα σχολιαστεί». (Σχόλιο: Λάθος καθώς γράφτηκαν και ξαναγράφτηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο από όλους μας και σχολιάστηκαν ευρέως επί μέρες).

Άλλες αντιδράσεις στα... φονικά ένστικτα Πολάκη

Από την Νέα Δημοκρατία σχολίασαν τα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, με την εξής λιτή ανακοίνωση: «Η αυθεντική έκφραση της κυβέρνησης Τσίπρα…». Αλλά ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης τους είχε προλάβει καθώς είχε γράψει νωρίτερα στο Twitter:" Η «ευαίσθητη» ΕΣΗΕΑ δεν θα αντιδράσει στην απειλή του Πολάκη;"...

Ενώ και το Ποτάμι χαρακτήρισε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας "ψευτόμαγκα" αναφέροντας: "Ψευτόμαγκας στην αντιπολίτευση. Ψευτόμαγκας και ως υπουργός. Έρμη υγεία!".

ΕΣΗΕΑ

Αλλά η ΕΣΗΕΑ ετοίμαζε από νωρίς αντίδραση και χωρίς τις παραινέσεις Γεωργιάδη.... Στην σχετική ανακοίνωση που στρέφεται κατά των Παύλου Πολάκη και Νίκου Τόσκα, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών τονίζει ότι ''κάποιοι επιθυμούν να κάνουν τους δημοσιογράφους σάκους του μποξ και την Ένωση άλλοθι για τα πολιτικά τους παιχνίδια.

Όπως υπογραμμίζει η ανακοίνωση:

"Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών είναι αποκαλυπτικές, αλλά και καθοριστικές για την επόμενη ημέρα της ενημέρωσης. Κάποιοι επιθυμούν διακαώς να κάνουν τους δημοσιογράφους σάκο του μποξ και την ΕΣΗΕΑ άλλοθι για τα πολιτικά τους παιχνίδια.

Διαπλοκή και πολιτική εξουσία έχουν κάθε λόγο να δίνουν «αίμα στην αρένα» και να αποπροσανατολίζουν από τα κυρίαρχα πολιτικά ζητήματα, που έχουν διαλύσει τον κοινωνικό ιστό.

Ο στρατηγός, που θέλει να κάνει τον αρχισυντάκτη και ο δόκτωρ με το ξινάρι πασχίζουν με κάθε τρόπο να γίνουν είδηση, αφού δεν έχουν τίποτα να δείξουν.

Απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα η ΕΣΗΕΑ συνιστά ψυχραιμία και καλεί τους συναδέλφους να απαντούν ακόμη και σε αυτές τις συμπεριφορές με τους κανόνες που προβλέπει η δημοσιογραφική δεοντολογία".

Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι

Πολιτισμένες αλλά και απαξιωτικές απαντήσεις είχε ο αναπληρωτής υπουργός και από τους άμεσα "θιγόμενους" δημοσιογράφους... Ο μεν υποψήφιος να θαφτεί στα 3 μέτρα, Αιμίλιος Νεγκής του είπε να χτυπήσει σαν άνδρας και του ευχήθηκε Καλό Πάσχα.

Ο κ. Νεγκής έγραψε στην σελίδα του στο facebook:

"Χτύπα σαν άνδρας...

Καλό Πάσχα..."

Η δε ωραιοτάτη συνάδελφος Ειρήνη Ανδρουλάκη ευχαρίστησε τον υπουργό που την θεωρεί 25χρονη! (είναι εκείνη που του διόρθωσε πρώτη το ...ΧΙΒ (αυτό που ο υπόλοιπος κόσμος αποκαλεί εδώ και 30 χρόνια HIV!).

Συγκεκριμένα έγραψε στο λογαριασμό της στο facebook η κ. Ανδρουλάκη:

"Ευχαριστώ τον κύριο Πολάκη που με λέει 25χρονη, θα του στείλω λουλούδια. Επίσης θαυμάζω για ακόμη μια φορά το επίπεδο του".

Όσο για όλους τους υπόλοιπους που μας αποκάλεσε "χθεσινά αβγά", θα παρακαλούσα επειδή δυστυχώς δεν έχουμε μεγαλώσει σε φάρμα και δεν είχαμε κοτέτσι στην αυλή μας, να μας εξηγήσει τι κακό έχουν τα χθεσινά αβγά για να κατανοήσω και την βρισιά!


Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Η δοκιμάστρια το Χίτλερ αποκαλύπτει τον τρόμο που έζησε κοντά του



Κάθε γεύμα της μπορεί να ήταν και το τελευταίο. Η Μάργοτ Γουόλκ (Margot Wölk) και οι συνάδελφοί της, έκλαιγαν από ευγνωμοσύνη, μετά από κάθε μπουκιά, γιατί ήταν ακόμα ζωντανοί.

Σε συνέντευξή της στο γερμανικό κανάλι RBB, η 96χρονη πλέον γυναίκα και επιζήσασα των σκοτεινών εποχών του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου, περιγράφει τη ζωή της και την ιστορία που έζησε διπλά στον ναζιστή ηγέτη.

Η Μάργοτ δεν ήταν ναζίστρια, αλλά ένα 15χρονο παιδί που προσέλαβαν οι αξιωματικοί του Χίτλερ. Η δουλειά της ήταν να δοκιμάζει το φαγητό του ηγέτη, πριν φτάσει στα χείλη του, για να είναι σίγουρος ότι δεν θα τον δηλητηριάσουν. Ήταν η μόνη που επέζησε. Όλοι οι συνάδελφοί της αιχμαλωτίστηκαν και εκτελέστηκαν από τον Κόκκινο Στρατό, τον Ιανουάριο του 1945. Στη γερμανική τηλεόραση αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της και να πει στον λαό την ιστορία που έζησε η ίδια, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του Independent.

«Το φαγητό του, ήταν καθαρά χορτοφαγικό. Υπήρχαν φήμες εκείνη την περίοδο ότι οι βρετανοί σκόπευαν να δηλητηριάσουν τον Χίτλερ. Δεν έτρωγε ποτέ κρέας. Του μαγειρεύαμε ρύζι, νουντλς, πιπεριές, αρακά και χρησιμοποιούσαμε καλαμποκάλευρο». Αλλά συμπληρώνει: «Κάποια από το άλλα κορίτσια έβαζαν τα κλάματα πριν δοκιμάσουν, φοβόντουσαν πολύ. Έπειτα, περιμέναμε μια ώρα και ήμασταν κάθε φορά σίγουρες ότι θα αρρωσταίναμε. Συνηθίζαμε να κλαίμε από ευγνωμοσύνη που δεν πεθάναμε».

Γεννήθηκε στο Βερολίνο το 1971. Ήταν κόρη ενός γερμανού μηχανικού σιδηροδρόμων. Είχε μια ευτυχισμένη ζωή, όπως αποκαλύπτει, είχε και φίλους εβραίους, μέχρι που οι Ναζί ανήλθαν στην εξουσία το 1933. Έγινε δοκιμάστρια του Χίτλερ, τυχαία. Όταν βομβαρδίστηκε το διαμέρισμά της στο Βερολίνο και ο σύζυγο της Κάρλ, τάχτηκε στον στρατό, αναζήτησε καταφύγιο στο σπίτι της μητέρας της στο Πάρτς (Partsch), μια πόλη στην Πολωνία. Περίπου 400 μίλια μακριά από το Βερολίνο, η πόλη τύχαινε να βρίσκεται δίπλα στο «Λημέρι των Λύκων», το αρχηγείο του Χίτλερ.

Ο δήμαρχος της πόλης, ένας υποστηρικτής των Ναζί, την ανάγκασε να γίνει δοκιμάστρια. Κάθε μέρα οι στρατιώτες των SS, την έπαιρναν από το σπίτι με ένα στρατιωτικό βαν, όπου υπήρχαν και άλλα κορίτσια, και τις οδηγούσαν σε ένα σχολείο, όπου εκεί έπρεπε να δοκιμάσουν τα γεύματα του ηγέτη. «Η ασφαλίτες τον φύλαγαν πολύ καλά, και δεν τον είδα ποτέ. Έχω δει όμως τον σκύλο του τον Μπλόντι», ανακαλεί από τη μνήμη της η Μάργοτ. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια και είχε βιαστεί, μάλιστα και από έναν αξιωματούχο των SS.

Οι φόβοι του Χίτλερ, δεν ήταν αβάσιμοι. Στις 20 Ιουλίου του 1944, μια ομάδα γερμανών αξιωματικών του στρατού, επιχείρησαν να τον δολοφονήσουν με μια βόμβα που έριξαν στο λημέρι του. «Καθόμασταν σε ξύλινα παγκάκια , και ξαφνικά ακούσαμε και νοιώσαμε ένα τράνταγμα συνοδευόμενο από ένα δυνατό κρότο. Πέσαμε κάτω και ακούσαμε κάποιον να φωνάζει Ο Χίτλερ πέθανε!, ασφαλώς όμως δεν είχε σκοτωθεί».

Περίπου 5.000 γερμανοί ήταν ύποπτοι για την επίθεση και εκτελέστηκαν όλοι. Τότε, η κ. Γουόλκ αναγκάστηκε να μετακομίσει στο «στρατόπεδο» το Χίτλερ όπου δοκίμαζε τα γεύματά του.

Στα μέσα του 1944, ο Κόκκινος Στρατός του Στάλιν εισέβαλλε στη Γερμανία και η Μάργοτ κατάφερε να διαφύγει με τη βοήθεια ενός φίλου της, αξιωματικό των SS. Βρήκε ένα μέρος σε ένα τρένο που χρησιμοποιούνταν από τον Υπουργό Προπαγάνδας, Ζόζεφ Γκόμελς (Joseph Goebbels), και κατέφυγε στο Βερολίνο.

Το Βερολίνο συνθηκολόγησε με το ρωσικό στρατό τον Μάιο του 1945. Αλλά η φρίκη του πολέμου δεν τελείωσε για την Μάργοτ Γουόλκ. . «Προσπαθήσαμε να ντυθούμε σαν γριές , αλλά οι Ρώσοι πλησίασαν και εμένα και τα άλλα κορίτσια. ‘Έσκισαν τα φορέματά μας και μας έσυραν σε ένα ιατρείο. Μας κρατούσαν εκεί με τη και μας βίαζαν επί 14 ημέρες. Ήταν μια κόλαση, που δεν θα ξεχάσω ποτέ», εξομολογείται. Το δράμα που έζησε την άφησε ανίκανη στο να κάνει παιδιά.

Ένας βρετανός αξιωματικός, ονόματι Νόρμαν, την βοήθησε να αναρρώσει. Γύρισε πίσω στην Αγγλία, μετά τη λήξη του πολέμου, και της έγραφε ζητώντας να τον επισκεφτεί και να μείνει μαζί του. Η Μάργοτ ωστόσο, ήθελε να βρει τον σύζυγο της, να μάθει αν ζούσε.

Το 1946 , ο Καρλ, εμφανίστηκε στο κατώφλι της. Τον είχαν αφήσει να φύγει από τη σοβιετική φυλακή. Ζύγιζε μόλις 45 κιλά και είχε έναν επίδεσμο στο κεφάλι του, που τον έκανε αγνώριστο. Το ζευγάρι προσπάθησε να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, αλλά ο πόλεμος είχε κλέψει ένα κομμάτι από τη ζωή του, αναφέρει το δημοσίευμα της Independent. Χώρισαν. Ο Κάρλ πέθανε μετά από 24 χρόνια. Η Μάργοτ Γουόλκ έζησε μόνη έκτοτε, μέχρι και σήμερα.


Πηγή: cnn.gr


Συνάντηση Ομπάμα - Μέρκελ 23 Απριλίου με θέμα την ελληνική οικονομία




Όπως μεταδίδει από την Ουάσινγκτον ο ανταποκριτής Μιχάλης Ιγνατίου την Κυριακή, 23 Απριλίου ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα κάνει μιά στάση στο Αννόβερο της Γερμανίας πηγαίνωντας για την Σαουδική Αραβία, όπου θα έχει μία συνάντηση με την καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ και ένα από τα πιο βασικά θέματα συζήτησης θα είναι η ελληνική οικονομία και το προσφυγικό.

Σύμφωνα με τον ανώτερο διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Charles Kypchan, ο οποίος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους με τον αναπληρωτή σύμβουλο ασφάλειας του Λευκού Οίκου Μπεν Ρόουντς, σε αυτή τη συνάντηση θα τεθεί το προσφυγικό ζήτημα και το ελληνικό πρόγραμμα, που οι Αμερικανοί επιμένουν ότι για να γίνει βιώσιμο θα πρέπει να περιλαμβάνει και ελάφρυνση του χρέους.

Ο κ. Kypchan, είπε συγκεκριμένα: Θα ήθελα να προσθέσω μόνο ότι νομίζω ότι εμείς πιστεύουμε ότι η καγκελάριος Μέρκελ επέδειξε τολμηρό ηγετικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων, και ο Πρόεδρος θέλει να προσφέρει πολιτική στήριξη επειδή το έκανε αυτό, και στη συνέχεια να συνεργαστεί μαζί της για να βεβαιωθεί ότι το νέο σύστημα με την Τουρκία (για την αντιμετώπιση του προσφυγικού) είναι αποτελεσματικό. Και εκεί θα συζητήσουν την επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, σε συνεργασία με την Τουρκία για να αντιμετωπιστούν τα δίκτυα διακινητών, που είναι υπεύθυνα για τη ροή προσφύγων (προς την Ευρώπη και την Ελλάδα). Νομίζω ότι θα πρέπει επίσης να εξετάσουμε πως θα εργαστούμε με την Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα επίσης έχει επωμιστεί ένα υπέρμετρο μερίδιο του βάρους για το προσφυγικό. Και πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα με την επεξεργασία και με τη φιλοξενία των προσφύγων που βρίσκονται εκεί. Επίσης να καταλήξουμε σε ένα βιώσιμο σχέδιο για την ελληνική οικονομία. Επίσης θα γίνει με την κ. Μέρκελ μια μεγαλύτερη συζήτηση σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος των προσφύγων σε μια ευρύτερη παγκόσμια βάση.


Παράταση στην πανελλαδική αποχή των δικηγόρων έως 25 Απριλίου



Η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, που συνεδρίασε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αποφάσισε την παράταση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων
έως και τη Μεγάλη Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016, που πραγματοποιείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο ασφαλιστικό σύστημα.

Παράλληλα, η συντονιστική επιτροπή θα συνέλθει εκ νέου στις 23 Απριλίου 2016, προκειμένου να εκτιμηθούν οι έως τότε εξελίξεις στο ασφαλιστικό και να ληφθούν αποφάσεις.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής, η απόφαση για νέα παράταση της δικηγορικής αποχής, ελήφθη ενόψει της κατάθεσης του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή εντός της προσεχούς εβδομάδας, χωρίς ουσιώδεις αλλαγές, σύμφωνα με τη δημόσια εξαγγελία των συναρμοδίων υπουργών σε συνέντευξη Τύπου.

Ακόμη, ομόθυμη ήταν η αντίδραση της συντονιστικής επιτροπής στην δημοσιοποιηθείσα (και μη διαψευσθείσα) κυβερνητική πρόταση, για αύξηση του ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ από 23% σε 24%, ενώ σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι «η επιβολή ΦΠΑ, ειδικά στις δικηγορικές υπηρεσίες προσβάλλει το συνταγματικό δικαίωμα των διαδίκων για πρόσβαση στη δικαιοσύνη και δικαστική προστασία, καθώς και την αρχή της ισότητας των διαδίκων».



Ο πίνακας που αποτυπώνει την οικονομική τραγωδία της Ελλάδας



H οικονομική κρίση που μαστίζει κυρίως τις μικρότερες ηλικίες, αντικατοπτρίζεται και στα μεγάλα ποσοστά των νέων που επιστρέφουν για να μείνουν με τους γονείς τους. 

Ο αριθμός των Ελλήνων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να μένουν μόνοι τους έχει εκτοξευθεί από το 2010, όταν η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η χώρα μας βρίσκεται στη τρίτη θέση με 51,6%, όσον αφορά το ποσοστό των νέων μεταξύ 25 και 34 χρονών που μένουν στο πατρικό τους. Στη πρώτη θέση βρίσκεται η Σλοβακία με 56,6%, στην δεύτερη η Βουλγαρία με 52,8%, ενώ στην τελευταία θέση η Δανία με μόλις 1,8%.



Αξίζει να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, το ποσοστό των παιδιών που μένουν στο πατρικό τους και είναι 18-34 ετών αγγίζει το 63,5%.

Επίσης, το υψηλότερο ποσοστό των ανέργων νέων που εξακολουθούν να μένουν με την οικογένειά τους βρίσκεται στην Ελλάδα, την Ιταλία, Σουηδία και Ιρλανδία, ενώ δεν μένουν στο πατρικό τους ούτε σε περιόδους ανεργίας οι Ολλανδοί, οι Αυστριακοί, οι Λετονοί, οι Κύπριοι, οι Δανοί.

Εργαζόμενοι που συνεχίζουν να ζουν στην πατρική στέγη είναι κυρίως οι Μαλτέζοι, οι Αυστριακοί, οι Βούλγαροι, οι Λετονοί, οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί και οι Έλληνες, ενώ λιγότεροι σ’ αυτή την κατηγορία είναι οι Γάλλοι, οι Φινλανδοί, οι Δανοί, οι Βέλγοι, οι Λουξεμβούργιοι και οι Κύπριοι.



Πηγή : thetoc.gr


Αυτά είναι! Εργαζόμενοι απεργούν γιατί απολύθηκε το αφεντικό



Εκατόν τριάντα εργαζόμενοι κατέβηκαν σε απεργία για να στηρίξουν το... αφεντικό τους: η κινητοποίηση, εξαιρετικά ασυνήθιστη για τη Γαλλία, προκλήθηκε από την απόλυση-εξπρές του διευθυντή μιας οικογενειακής επιχείρησης στο Σεν Μαλό, ο οποίος εκδιώχθηκε μέσα σε διάστημα 5 λεπτών από την αμερικανική, μητρική εταιρεία.

Έξω από την έδρα του Laboratoire de la mer, της μεγαλύτερης στον κόσμο εταιρείας παρασκευής ρινικών διαλυμάτων με βάση το θαλασσινό νερό, δεκάδες εργαζόμενοι διαδηλώνουν τις δύο τελευταίες ημέρες απαιτώντας να επιστρέψει στη θέση του ο επικεφαλής τους, ο Ολιβιέ Μπερτό.

Ο πατέρας του Ολιβιέ Μπερτό ήταν ο άνθρωπος που ίδρυσε την εταιρεία πριν από 25 χρόνια.

Όλα ξεκίνησαν την Τρίτη, όταν έφτασαν στο Σεν Μαλό δύο εκπρόσωποι της Perrigo, της αμερικανικής εταιρείας που στα τέλη του 2014 απέκτησε εμμέσως την ιδιοκτησία της γαλλικής επιχείρησης.

"Χωρίς καμία εισαγωγή, μου λένε: «Ξεκινάμε αναδιάρθρωση του Laboratoire de la mer προκειμένου να το ενσωματώσουμε πλήρως στον όμιλο Perrigo και η θέση σου καταργείται" είπε ο 49χρονος Μπερτό. "Τους ρώτησα αν μπορούσα να ενημερώσω τους στενούς συνεργάτες μου και απάντησαν «Ναι, έχεις πέντε λεπτά και μετά σου ζητάμε να φύγεις από την εταιρεία»", συνέχισε.

Ο Μπερτό, σοκαρισμένος ακόμη από την απόλυσή του, επισήμανε ότι η εταιρεία εδώ και χρόνια καταγράφει διψήφια ανάπτυξη ενώ μόνο το πρώτο τρίμηνο του έτους φέτος αύξησε τον κύκλο εργασιών της κατά 35%.

Η γαλλική εταιρεία διευθύνεται πλέον από την Ιρλανδία, όπου είναι καταχωρημένη η Perrigo η οποία παρασκευάζει γενόσημα φάρμακα. Η νέα διεύθυνση ωστόσο ήρθε αμέσως αντιμέτωπη με την κινητοποίηση των 130 υπαλλήλων που σταμάτησαν τη δουλειά, απαιτώντας την επιστροφή του αφεντικού τους.

"Πιστεύω στα θαύματα και ελπίζω από τα βάθη της καρδιάς μου ότι οι εργαζόμενοι θα αντισταθούν", είπε ο Μπερτό, υπογραμμίζοντας ότι η Perrigo "δεν έχει αντιληφθεί ποια είναι η κουλτούρα των ανθρώπων στις χώρες όπου επεκτείνεται" και ιδίως στη Γαλλία.



Πηγή : newsit.gr


Μπροστά η Νέα Δημοκρατία με 6 μονάδες! Υπέρ της προσφυγής στις κάλπες τάσσεται η πλειοψηφία των πολιτών



Η έρευνα της Pulse καταγράφει προβάδισμα 7 μονάδων του Κ. Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός. Το 47% θέλει πρόωρες εκλογές.

Υπέρ της προσφυγής στις κάλπες τάσσεται η πλειοψηφία των πολιτών στη νέα έρευνα της Pulse με σχεδόν όλους τους δείκτες να είναι ευνοϊκή για τη Νέα Δημοκρατία. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 47% των ερωτηθέντων προτιμά την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και το 32% θεωρούν ότι πρέπει να παραμείνει η σημερινή κυβέρνηση.


Η Νέα Δημοκρατία, έχει προβάδισμα 6 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται μπροστά κατά 7 μονάδες στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία (ποσοστό 20%) έναντι 23% του Αλέξη Τσίπρα.


Στην παράσταση νίκης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται κατά 18 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ (50%-32%).


Αναλυτικά, τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων έχουν ως εξής: ΝΔ 31%, ΣΥΡΙΖΑ 25%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,5%, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ  5,5%, ΚΚΕ 5,5%, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 3%, ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3%, ΠΟΤΑΜΙ 2,5%, ΑΝ.ΕΛ. 2,5% και ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%. Ποσοστό 3,5% επιλέγουν άλλο κόμμα, 8,5% είναι οι αναποφάσιστοι και 2,5% δεν απαντούν.



Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα ερωτήματα, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα θεωρεί  ότι το κλίμα στην οικονομία θα βελτιωθεί μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, με ποσοστό 49% έναντι 44%.




Το 72% των ερωτηθέντων, εξάλλου, αξιολογούν αρνητικά την πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό, έναντι 21% που την αξιολογούν θετικά και μάλλον θετικά.


Σε ερώτημα που αφορά την αξιολόγηση των κυβερνήσεων από τότε που η χώρα μπήκε στο Μνημόνιο, η κυβέρνηση Σαμαρά προηγείται με 35% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες, έναντι 57% αρνητικών και μάλλον αρνητικών.  Δεύτερη έρχεται η κυβέρνηση Παπαδήμου, με 26% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες, έναντι 65% αρνητικών και μάλλον αρνητικών. Ακολουθεί η κυβέρνηση Τσίπρα με 18% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες , έναντι 73% αρνητικών και μάλλον αρνητικών. Τελευταία  είναι η κυβέρνηση Παπανδρέου με 8% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες, έναντι 83% αρνητικών και μάλλον αρνητικών. 






Πηγή : thetoc.gr


Άρχισαν τα μαχαιρώματα στη «φαβέλα» του Πειραιά



Αφγανός μαχαίρωσε συμπατριώτη του στο στήθος, έπειτα από συμπλοκή τους για τη σειρά προτεραιότητας στο συσσίτιο - Συμπλοκές τη νύχτα και για το... ποδόσφαιρο

Νέα συμπλοκή σημειώθηκε στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς ένας Αφγανός μαχαιρώθηκε από συμπατριώτη του.

Οι δυο Αφγανοί συνεπλάκησαν κατά τη διάρκεια του συσσιτίου, στην πέτρινη αποθήκη του λιμανιού, με αποτέλεσμα ο ένας να τραβήξει μαχαίρι και να καρφώσει τον άλλο στο στήθος.

Ο τραυματισμένος άνδρας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, ενώ οι άντρες του λιμενικού συνέλαβαν τον δράστη.

Το σημείο της συμπλοκής


Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται τάσεις αποσυμφόρησης του λιμανιού του Πειραιά, με ομάδες προσφύγων και μεταναστών να αναχωρούν για το κέντρο φιλοξενίας που δημιουργήθηκε στον Σκαραμαγκά, οι εντάσεις δεν έχουν εκλείψει, κυρίως μεταξύ Σύρων και Αφγανών.

Είναι όμως η πρώτη φορά που γίνεται γνωστό ότι βγήκαν και μαχαίρια μεταξύ ομοεθνών.

Λίγο πριν τις 11 το βράδυ ξέσπασαν νέα επεισόδια αυτή τη φορά μεταξύ ομάδων Αφγανών, οι οποίοι έπαιζαν ποδόσφαιρο μεταξύ τους και για άγνωστους λόγους ξεκίνησαν έναν καβγά που γρήγορα πήρε διαστάσεις. Στο σημείο έφτασαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις του Λιμενικού, η παρουσία των οποίων διέκοψε τις συμπλοκές και έτρεψε σε φυγή τους Αφγανούς μετανάστες.



Πηγή : protothema.gr


Ντάισελμπλουμ: Πρώτα η αξιολόγηση, μετά η εκταμίευση



Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα θα λάβει δόση από το πρόγραμμα στήριξης, όταν θα ολοκληρωθεί ο πρώτος έλεγχος του μνημονίου, στέλνει ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Παράλληλα καθιστά σαφές ότι η συζήτηση για τη λήψη μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους θα ξεκινήσει όταν επίσης ολοκληρωθεί ο πρώτος έλεγχος.

Ενόψει της συνεδρίασης του άτυπου Eurogroup στο Αμστερνταμ, στις 22 Απριλίου, ο πρόεδρος του Eurogroup έστειλε ενημερωτικό σημείωμα στο ολλανδικό Κοινοβούλιο σχετικά με την ατζέντα της συζήτησης που θα γίνει σε αυτήν τη συνεδρίαση. Σε αυτό το σημείωμα ο κ. Ντάισελμπλουμ επισημαίνει ότι οι συζητήσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών σε αυτήν τη φάση αφορούν κυρίως τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, τις αλλαγές στον φόρο εισοδήματος, τη σύσταση του νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων, την πώληση των «κόκκινων» δανείων και τη μεταρρύθμιση της αγοράς ενέργειας. Υποστηρίζει ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις συζητήσεις, αλλά ξεκαθαρίζει ότι εκταμίευση δόσης θα γίνει μόνο με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος.

Επίσης ο κ. Ντάισελμπλουμ αναφέρει ότι το Eurogroup είναι πρόθυμο να συζητήσει πιθανά πρόσθετα μέτρα για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, όπως αυτό έχει συμφωνηθεί από τον Αύγουστο του 2015, αλλά κάτι τέτοιο θα γίνει μόνον όταν η Αθήνα και οι θεσμοί θα έχουν συμφωνήσει στη δέσμη των μεταρρυθμίσεων που συνδέονται με την πρώτη αξιολόγηση.

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο κ. Ντάισελμπλουμ αναφέρει πως το ΔΝΤ δεν συμμετέχει επίσημα στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά συμμετέχει ολοένα και πιο ενεργά στις συζητήσεις στο πλαίσιο του πρώτου ελέγχου. Πέραν αυτών, χθες, η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ανέφερε ότι η Eurostat υπολογίζει πως η ύφεση που βίωσε πέρυσι η Ελλάδα ήταν 0,3% (αντί αρχικής πρόβλεψης για 2,7%) και υποστηρίζει ότι, κατά την Κομισιόν, αυτή η εξέλιξη καθιστά εφικτή την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.


Έντυπη Καθημερινή