Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Χρήση ναρκωτικών στο λεωφορείο 420 – «Σνίφαρε» ηρωίνη μπροστά στον κόσμο (vid)



Με ένα φρικτό θέαμα ήρθαν το μεσημέρι της Τετάρτης αντιμέτωποι οι επιβάτες του λεωφορείου 420 που εκτελεί τη διαδρομή Πειραιάς - Άγιοι Ανάργυροι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελένης Λαζάρου -η οποία εξασφάλισε και το βίντεο που θα παρακολουθήσετε- άντρας γύρω στα 35, έχοντας καταλάβει και τις δύο θέσεις στο πίσω μέρος του λεωφορείου, εθεάθη σκυμμένος και σε πλήρη καταστολή να «σνιφάρει» ηρωίνη μπροστά στα έντρομα μάτια των επιβατών, οι οποίοι κρατούσαν αποστάσεις, κοιτώντας ο ένας τον άλλο.

Ένας εξ’ αυτών, ο οποίος καθόταν στο μπροστινό κάθισμα από τον χρήστη ναρκωτικών, κατέγραψε με την κάμερα του τηλεφώνου του το συμβάν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο οδηγός ουδέποτε ενημερώθηκε για το τι συμβαίνει στο πίσω μέρος του λεωφορείου, καθώς ο κόσμος φοβήθηκε να αντιδράσει και αρκέστηκε να στρέψει το βλέμμα του αλλού.

Το χειρότερο όλων, είναι πως στο λεωφορείο δεν επιβαίνουν μόνο ενήλικες, μα και άτομα νεαρότερης ηλικίας που σίγουρα δεν είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν τέτοιες εικόνες.

Άραγε θα αναλάβει κανείς δράση για να σταματήσουμε να ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοια συμβάντα; 




Πηγή : koolnews.gr


Φρίκη: 55χρονος-τέρας βίαζε κοριτσάκι επί 6 χρόνια



Ασελγούσε στο παιδί από όταν ήταν 7 ετών! - Ο δράστης ήταν φίλος της οικογένειας του θύματος

Ενας 55χρονος συνελήφθη, σε περιοχή της Ανατολικής Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων, κατηγορούμενος για βιασμό, αποπλάνηση παιδιού και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια κατ' εξακολούθηση.

Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι ο 55χρονος την τελευταία εξαετία, ασελγούσε κατ’ επανάληψη σε βάρος ανήλικου κοριτσιού, που είναι 13 ετών σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο δράστης ήταν πρόσωπο του φιλικού κύκλου της οικογένειας της ανήλικης. Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή ο οποίος εξέδωσε ένταλμα, με το οποίο και συνελήφθη ο 55χρονος.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα και στη συνέχεια στον ανακριτή.




Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, newsit.gr


Επιτέλους μετά απο χρόνια αρχίζει η δίκη για την MARFIN και όχι ΟΛΩΝ των εμπλεκόμενων




Ακόμα ψάχνουν για όλους τους ηθικούς αυτουργούς αυτού του ειδεχθές εγκλήματος κατά αθώων ανθρώπων και για όλους τους αυτουργούς γιατί η πλειοψηφία των Ελλήνων παρακολουθώντας τα γεγονότα, βλέποντας τα video και τις φωτογραφίες από εκείνη την συγκλονιστική στιγμή της δολοφονίας των υπαλλήλων της marfin είναι πεπεισμένη ότι οι πλειοψηφία των δραστών και αυτουργών κυκλοφορούν ελεύθεροι.



Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου προσέρχονται σήμερα μόνο οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι της δίκης για τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της Marfin στη Σταδίου που κόστισε την ζωή τριών υπαλλήλων το 2010.

Στο εδώλιο του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου κάθονται ο Θεόδωρος Σίψας 34 ετών, που σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών είναι, μαζί με άλλους δύο άγνωστους, δράστης της επίθεσης με μολότοφ κατά του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου, και ο 34χρονοςΠαύλος Αντρέεβ, που φέρεται υπαίτιος για την επίθεση στον «Ιανό» μαζί με άλλους τρεις άγνωστους δράστες.



Έξι χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα που είχαν σημαδέψει το ογκώδες συλλαλητήριο για την εισαγωγή της χώρας σε καθεστώς μηχανισμού στήριξης και μετά από αρκετές αναβολές της δίκης, οι συγγενείς των θυμάτων βρίσκονται στο δικαστήριο αναμένοντας να αποδοθεί Δικαιοσύνη για τον φρικτό θάνατο της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη εντός του φλεγόμενου καταστήματος της τράπεζας.


Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν, κατά περίσταση, αδικήματα για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας και απρόκλητη φθοράς ξένης περιουσίας.

Το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών δέχεται ότι: «Στην Αθήνα στις 5/5/2010 ο Θ. Σίψας, ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ενεργώντας εκ προθέσεως και από κοινού με έτερους δύο άγνωστους... ενεργώντας κατόπιν συναποφάσεως με κοινή δράση και κοινό ανθρωποκτόνο δόλο και γνωρίζοντας ότι εντός του επί της οδού Σταδίου αριθ.23 στην Αθήνα κείμενου διώροφου κτιρίου ευρίσκοντο άνθρωποι, αφού εις εκ των δύο αυτών άγνωστων δραστών έθραυσε τους υαλοπίνακες της προσόψεως του εν λόγω διώροφου κτιρίου, στο ισόγειο του οποίου στεγαζόταν το υποκατάστημα της ανωνύμου τραπεζικής εταιρείας με την επωνυμία "MARFIN-EGNATIA BANK", και ο έτερος δράστης περιέβρεξε με εύφλεκτο υγρό εσωτερικά, τμήμα της αριστερής πλευράς του ισόγειου χώρου του εν λόγω κτιρίου, ο Θ. Σίψας εκσφενδόνισε εντός του κτιρίου αυτού ενεργοποιημένο αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό-βόμβα μολότοφ, προξενώντας έκρηξη και εντεύθεν πυρκαγιά εντός του ως άνω κτιρίου, εξαιτίας της οποίας ως μοναδικής ενεργούς αιτίας επήλθε ο θάνατος της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη» και ο τραυματισμός πολλών άλλων.



Και οι δύο κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ο κ. Σίψας από την αρχή της δίωξης του αρνείται τις κατηγορίες και αμφισβητεί τα στοιχεία της Αστυνομίας βάσει των οποίων παραπέμφθηκε για τον εμπρησμό. Σύμφωνα με την υπεράσπιση του, ο κατηγορούμενος ουσιαστικά «στοχοποιήθηκε» από τις διωκτικές αρχές λόγω των πολιτικών απόψεων του, με «μοναδικό στοιχείο σε βάρος του» μία ανώνυμη επιστολή, ενώ επισημαίνονται «σοβαρότατες παρατυπίες» και αγνόηση καταθέσεων, φωτογραφιών και βίντεο που εμφανίζουν τον κατηγορούμενο να βρίσκεται πολύ μακρύτερα από την τράπεζα την επίμαχη στιγμή της βομβιστικής επίθεσης.

Μετά την απολογία του στον ανακριτή είχε προκύψει διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση ή μη, με την εισαγγελική λειτουργό να τάσσεται υπέρ της κράτησης του και τον ανακριτή να θεωρεί πως δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να διαταχθεί η προφυλάκιση. Την θέση του ανακριτή είχε υιοθετήσει και το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, που είχε κληθεί να άρει τη διαφωνία ανακριτή-εισαγγελέα, και έτσι ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος.




Μονιμότητα τέλος στις ΔΕΚΟ που ιδιωτικοποιούνται



Αυτόματη κατάργηση της μονιμότητας των υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ που πρόκειται να φύγουν από τον έλεγχο του κράτους φέρνει η αλλαγή του ιδοκτησιακού καθεστώτους. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου μεταξύ των απαιτήσεων των δανειστών για αλλαγές στα εργασιακά προβλέπεται και η μετατροπή της σύμβασης των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ κα που θα ιδιωτικοποιούνται, σε αορίστου χρόνου.

Σήμερα, για παράδειγμα, ένας εργαζόμενος στα ΕΛΤΑ ή τον ΟΣΕ ή τη ΔΕΗ συνδέεται με καθεστώς μονιμότητας, καθώς ή σύμβασή του λήγει σε ορισμένο χρόνο που είναι όταν συμπληρώνει τις προϋποθέσεις, για να συνταξιοδοτηθεί.

Μετατροπή της σύμβασης σε αορίστου χρόνου σημαίνει ότι παύει να έχει τη μονιμότητα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας η αλλαγή αυτή θεωρείται από τους δανειστές σημαντική για την προσέλκυση επενδύσεων.



Πηγή: cnn.gr


Προς μετωπική σύγκρουση Δραγασάκης-Παππάς



Με αφορμή τον επικείμενο ανασχηματισμό και την πολύ πιθανή πλέον αναβάθμιση του δεύτερου

Ο ανασχηματισμός -και όχι το θέμα του χρέους- βρίσκεται πίσω από τις πρώτες σοβαρές ενδοκυβερνητικές τριβές που αντιμετωπίζει το Μέγαρο Μαξίμου τα τελευταία εικοσιτετράωρα μεταξύ του Γιάννη Δραγασάκη και του Νίκου Παππά, καθώς πλέον όλα δείχνουν ότι μετά την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης των αδειών ο υπουργός Επικρατείας θα είναι και με τη... βούλα ο ισχυρός άνδρας της κυβέρνησης.  Δεδομένου, μάλιστα, ότι τα χρονικά περιθώρια μέχρι την αναμόρφωση του κυβερνητικού σχήματος μικραίνουν (αφού οι πληροφορίες λένε ότι ο ανασχηματισμός θα γίνει μετά το συνέδριο του κόμματος και την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, δηλαδή περίπου στο τέλος Οκτωβρίου), οι ενδιαφερόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών. 

Οι αιτίες της αντιπαράθεσης έχουν βαθιές ρίζες και έχουν να κάνουν με την αντίληψη και τον τρόπο διαχείρισης της πολιτικής, ενώ η ηλικία και οι εμπειρίες που έχει ο καθένας από αυτούς παίζουν τον δικό τους ρόλο. Φυσικά, ρόλο παίζουν και οι φιλοδοξίες, αλλά και οι αρμοδιότητες που έχει ο κάθε υπουργός ή που θα κληθεί να αναλάβει το επόμενο διάστημα. Η αφορμή, ωστόσο, δόθηκε όταν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εμφανίστηκε να χρησιμοποιεί άλλη ρητορική από αυτήν που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση στο θέμα του χρέους, το οποίο, όπως είναι γνωστό, αποτελεί και την ιδεολογική ναυαρχίδα του ΣΥΡΙΖΑ για να αντισταθμίσει τα σκληρά μνημονιακά μέτρα.

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ

Η αλήθεια είναι ότι το Μέγαρο Μαξίμου αιφνιδιάστηκε όταν στα μέσα της εβδομάδας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, πέρασε στο «αντάρτικο» και μιλώντας στη Βουλή ανέφερε ότι η λύση στο ζήτημα του χρέους θα έρθει μέσα στο 2018, υπονοώντας ότι αυτή θα έχει να κάνει χρονικά με τις γερμανικές εκλογές.  Το Μαξίμου μίλησε για «μονταζιέρες» της Ν.Δ. και για κατευθυνόμενη αλλοίωση των λεγομένων του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, αφού, όπως έλεγαν τα στελέχη της κυβέρνησης, και ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στους δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη είχε συνδέσει τουλάχιστον τρεις φορές το χρέος με τις εξελίξεις στη Γερμανία. 

Μόνο που ο πρωθυπουργός είχε πει και κάτι άλλο. Οτι «βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ στη λύση του χρέους». Φράση που δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες τόσο στην κοινωνία όσο και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του οποίου αναζητούν σανίδα σωτηρίας και νέο αφήγημα για να απευθυνθούν στην κοινωνία.  Και σαν να μην έφταναν όσα ειπώθηκαν δημόσια, στη συνέχεια ήρθαν οι διαρροές. Συνεργάτες του αντιπροέδρου έλεγαν ότι μέσα στην κυβέρνηση υπάρχουν κύκλοι που δημιουργούν κλίμα υπεραισιοδοξίας, ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης, και δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα. «Δεν υπηρετούν την κυβέρνηση όσοι απογειώνονται από την πραγματικότητα», δήλωσαν χαρακτηριστικά οι άνθρωποι του Γιάννη Δραγασάκη σε site, δήλωση η οποία δεν διαψεύστηκε ποτέ. Οι ίδιοι διευκρίνιζαν ότι ανάμεσα σε αυτούς που δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα δεν συγκαταλέγεται ο πρωθυπουργός.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ

Η αντιπαλότητα ανάμεσα στον Γιάννη Δραγασάκη και τον Νίκο Παππά ξεκίνησε πέρσι τέτοια εποχή, όταν ο πρωθυπουργός μοιράζοντας αρμοδιότητες έδωσε την ευθύνη και τον συντονισμό της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης στον αντιπρόεδρο, αφαιρώντας του ωστόσο τα θέματα του χρέους και των επενδύσεων, που ανέλαβε επίσημα ο Νίκος Παππάς.  Ο Γιάννης Δραγασάκης ενοχλήθηκε ιδιαίτερα, αποφάσισε ωστόσο να μην αντιδράσει, αφήνοντας τα σπουδαία για αργότερα. Πολλοί ισχυρίζονται ότι απασφάλισε όταν είδε ότι άρχισαν οι αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών και κανείς δεν απευθύνθηκε σε αυτόν, παρά το γεγονός ότι γνωρίζει πολύ καλά τον χρηματοπιστωτικό τομέα, όπως και πρόσωπα και πράγματα. Αντίθετα, είδε να τοποθετούνται στελέχη που επέλεξε ο Νίκος Παππάς με τη συνδρομή της ομάδας των «δυναμικών υπουργών», η οποία φαίνεται ότι πλέον καθορίζει πολλές εξελίξεις.

Οι κινήσεις των δύο πλευρών

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, φαίνεται ότι έχει πειστεί ότι στον επερχόμενο ανασχηματισμό οι αρμοδιότητές του θα είναι «ψαλιδισμένες», ακόμα και αν ο Αλέξης Τσίπρας τον διατηρήσει στη θέση του. Αρα, η παρουσία του στην κυβέρνηση θα είναι εκ των πραγμάτων προβληματική. Ετσι, τη συγκεκριμένη στιγμή έσπευσε να καταγράψει την άποψή του, καταθέτοντάς τη με τον πιο επίσημο τρόπο, αναδεικνύοντας παράλληλα την εμπειρία του και τα πιθανά λάθη των νεοτέρων. 

Ο Νίκος Παππάς, από την πλευρά του, εμφανίζεται να μη θέλει να ρίξει λάδι στη φωτιά, γνωρίζοντας ότι η υπερπροβολή του προκαλεί προβλήματα και μέσα στην κυβέρνηση, αλλά και στο κόμμα. Μάλιστα, κάποιοι αποδίδουν την απάντηση του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ ότι «εάν δείτε τον Νίκο Παππά, πείτε του ότι εγώ αποφασίζω για το πού θα πάει στον ανασχηματισμό» ως μια κίνηση εκτόνωσης της γκρίνιας που υπάρχει σε κάποιους στο Υπουργικό Συμβούλιο από την υπερδραστηριοποίηση του υπουργού Επικρατείας.

Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, ότι την ώρα που γίνονταν όλα αυτά, ο Νίκος Παππάς βρισκόταν στον Καναδά παίρνοντας μέρος στο forum «Global Progress (Παγκόσμια Πρόοδος) 2016», μια διοργάνωση που δικτυώνει προοδευτικά think tanks, πρωτοβουλίες, ινστιτούτα και κινήσεις από όλο τον κόσμο. 

Οπως έχουν γράψει κατ’ επανάληψη τα «Π», η συμπεριφορά του «δημογέροντα» της πολιτικής που ακολουθεί ο Γιάννης Δραγασάκης έχει ενοχλήσει πολλές φορές στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος, τα οποία λένε ότι ο αντιπρόεδρος αρέσκεται να παραμένει εκτός των δύσκολων μαχών που δίνει η κυβέρνηση και «το μόνο που γνωρίζει να κάνει καλά είναι να κάνει κριτική πάνω στη δουλειά των άλλων». Του αποδίδουν ακόμα και άρνηση προσαρμογής στα νέα δεδομένα για τη χώρα, ύστερα από έξι χρόνια δυσκολιών.  



Πηγή : parapolitika.gr


Ανησυχία για τα κρούσματα βίας σε κέντρα υποδοχής – Δολοφονήθηκε μετανάστης



Γύρω στη 1.30 τα ξημερώματα ξέσπασε συμπλοκή στην ΑΒΕΞ στην Ακτή Δυμαίων

Ανησυχία προκαλούν τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας μεταξύ των μεταναστών και προσφύγων στα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας, συνέπεια των κακών συνθηκών που βιώνουν, της διάψευσης των ελπίδων που έτρεφαν για καλύτερη ζωή, αλλά και αντικρουόμενων συμφερόντων μεταξύ κυκλωμάτων που λυμαίνονται τα κέντρα. 

Τελευταίο αιματηρό περιστατικό ο θάνατος ενός 33χρονου Αφγανού στην Πάτρα. Ο Αφγανός έχασε τα ξημερώματα τη ζωή του σε συμπλοκή που ξέσπασε στην Πάτρα, σε χώρο όπου τα τελευταία χρόνια βρίσκουν κατάλυμα μετανάστες. 

Σύμφωνα με το patranews.gr, γύρω στη 1.30 τα ξημερώματα ξέσπασε συμπλοκή στην ΑΒΕΞ στην Ακτή Δυμαίων, χώρος όπου τα τελευταία χρόνια βρίσκουν στέγη οι μετανάστες, με τον 33χρονο να δέχεται τουλάχιστον ένα πλήγμα από μαχαίρι.

Ο 33χρονος διακομίστηκε από ομοεθνείς του νεκρός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει σε αρκετές προσαγωγές.

Στο μεταξύ, αυξημένες είναι οι μεταναστευτικές ροές. Συνολικά 308 νέοι μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου το τελευταίο 48ωρο, δηλαδή από το πρωί του Σαββάτου έως και σήμερα Δευτέρα το πρωί. 

Στη Λέσβο, από το πρωί του Σαββάτου έως σήμερα το πρωί, πέρασαν 93 μετανάστες και πρόσφυγες, στη Χίο 155 και στη Σάμο 60.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομικής Περιφέρειας βορείου Αιγαίου, ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που είναι σήμερα εγκλωβισμένοι στη Λέσβο είναι 5.264, στη Χίο 3.700 και στη Σάμο 1.166. Συνολικά ο αριθμός των εγκλωβισμένων στα νησιά του βορείου Αιγαίου προσφύγων και μεταναστών ανέρχεται στους 10.130. 





Πηγή: skai.gr


Δεν έχει φρένο η εγκληματική δραστηριότητα των αντιεξουσιααστών στο κέντρο



Κάθε νύχτα τα ίδια γύρω από το Πολυτεχνείο με βροχή από μολότοφ. 

Στις 01:30 τα ξημερώματα Δευτέρας σήμερα ομάδα γνωστών αντιεξουσιαστών επιτέθηκε σε διμοιρία των ΜΑΤ στην Πατησίων με βόμβες μολότοφ.

Για τρεις ώρες η Πατησίων έκλεισε όπως γίνεται πάντα και χρησιμοποιήθηκε και το Πολυτεχνείο ως ορμητήριο των αντιεξουσιαστών όπως γίνεται πάντα με την ανοχή των πρυτανικών αρχών,

Έγινε μία προσαγωγή από την αστυνομία.


Θάνος Δημάδης: Μας κατάλαβαν! Αποτυχημένη η περούκα μου




Με μια selfie στην οποία φορά περούκα, καπέλο και γυαλιά θέλησε να σχολιάσει το πρωτοφανές περιστατικό στη Νέα Υόρκη ο δημοσιογράφος του Alpha Θάνος Δημάδης. Με post στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο γνωστός δημοσιογράφος δίνει τη δική του εκδοχή για όσα πρωτοφανή συνέβησαν.

Το post

Εδώ βλέπετε την άλλη εκδοχή μου χωρίς κουστούμι και γραβάτα εν ώρα δουλειάς!
Η ελληνική αποστολή βρέθηκε το ΣΚ στη Νέα Υόρκη περιμένοντας τον Πρωθυπουργό. Το Σάββατο το πρωί ήταν προγραμματισμένη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους από τον κ. Παππά, η οποία δεν έγινε ποτέ. Δύο ολόκληρα 24ωρα με τον Υπουργό Επικρατείας στο Μαχνάταν, κι εμείς οι δημοσιογράφοι χωρίς είδηση. Η είδηση όμως βγαίνει και στο πεζοδρόμιο και δεν έχει πολιτικές αποχρώσεις γιατί η εξουσία πάντα ελέγχεται. Αυτό έχω μάθει από τα τόσα ρεπορτάζ με κάμερα στα πιο άδυτα σημεία, από τις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών ακινήτων μέχρι την ιστορία του Στρος Καν.
Έτσι κι άρχισε ένα οδοιπορικό για το ποιος, που και γιατί. Τι πιο φυσιολογικό αυτό για κάθε δημοσιογράφο; Αν και τα γέλια ήταν μέχρι δακρύων κάθε φορά με τις περούκες, η καταγραφή της είδησης για έναν δημοσιογράφο πολιτικού ρεπορτάζ μάλιστα είναι το παν, αν σκεφτεί κανείς ότι ένα ολόκληρο ΣΚ κυβερνητικό κλιμάκιο μετακινείται στη Νέα Υόρκη με λευκό πρόγραμμα. Για μένα το ρεπορτάζ δεν είναι να μού δώσουν γραμμένη μία είδηση ή να την αντιγράψω από κάπου.
Το ρεπορτάζ έχει λίγες επιτυχίες και πολλές αποτυχίες... Και εχθές μάς καταλάβαν γιατί προφανώς τώρα που ξαναβλέπω τη φωτογραφία η περούκα ήταν ό,τι πιο αποτυχημένο μπορούσα να είχα επιλέξει από στυλ και χρώμα. Η διασταύρωση των στοιχείων μας έξω από το ξενοδοχείο του κ. Παππα έγινε χθες από τις αμερικανικές αρχές. Αλλά από χθες μέχρι σήμερα το ρεπορτάζ συνεχίζεται.




Έρευνα σοκ : Η Ελλάδα γερνάει και ερημώνει



Έρευνα σοκ της «ΔιαΝΕΟσις» για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

Το 2050 ο πληθυσμός τη Ελλάδας υπολογίζεται πως θα είναι από 8,3 έως 10 εκατομμύρια, δηλαδή μειωμένος κατά 800.000 έως 2.500.000 εκατομμύρια σε σχέση με σήμερα.

Η Ελλάδα, το 2050, απειλείται να είναι χώρα μεσηλίκων και γερόντων, καθώς οι άνω των 65 ετών κάτοικοί της θα είναι σχεδόν ο ένας στους τρεις και οι κάτω των 14 ετών θα είναι μόλις 12% - 14,8%, από 15% που είναι φέτος και 28% το 1951.

Τα αποτελέσματα  τα οποία περιγράφουν ένα δυστοπικό πολύ κοντινό μέλλον, δημοσιεύει η Καθημερινή της Κυριακής.

Η έρευνα που διεξήγαγε ο ερευνητικός οργανισμός επεξεργάστηκε οκτώ διαφορετικά σενάρια και όλα καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα: Στη μεγάλη μείωση του πληθυσμού.

Το πιο αισιόδοξο από αυτά κάνει λόγο για συρρίκνωση κατά 800.000 άτομα, με αυξανόμενη γήρανση της ελληνικής κοινωνίας. Η διάμεσος ηλικία -δηλαδή η ηλικία όπου οι μεγαλύτεροι αυτής είναι ίσοι σε αριθμό με τους μικρότερους- θα φτάσει το 2050 τα 49-50 έτη, από 44 που είναι σήμερα και 26 το 1951.

Φταίει και η μετανάστευση

Σύμφωνα με την έρευνα η μετανάστευση συμπεριλαμβάνεται στους σημαντικούς παράγοντες μεταβολής του πληθυσμού, εκτός από την αναλογία γεννήσεων καιθανάτων.

Τα παιδιά σχολικής ηλικίας (από 3 μέχρι 17 ετών) θα μειωθούν από 1,6 εκατομμύρια σήμερα σε 1,4 εκατ. (αισιόδοξο σενάριο) έως 1 εκατ. (απαισιόδοξο σενάριο) το 2050.

Ο πραγματικός οικονομικά πληθυσμός θα σημειώσει καθίζηση και θα μειωθεί κατά 1-1,7 εκατ. άτομα, από 4,7 εκατ. άτομα σήμερα στα 3-3,7 εκατ. το 2050.

Ο πληθυσμός της Ελλάδας, συμπεραίνει η έρευνα, την 1η Ιανουαρίου ήταν 10,8 εκατομμύρια, λιγότερος από κατά 300.000 από τα 11,1 εκατ. το 2011. Για πρώτη φορά μετά από το 1951 οι κάτοικοι της χώρας μειώνονται και αυτό είναι ενδεικτικό της μελλοντικής τάσης.







Έντυπη Καθημερινή 


Θρίαμβος Πούτιν στις εκλογές



Ποσοστό που θα υπερβεί το 45% φαίνεται πως συγκεντρώνει το κυβερνών κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας στις βουλευτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στη Ρωσία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις έξω από τα εκλογικά κέντρα (exit poll) αλλά και τη μέχρι τώρα καταμέτρηση. 

To κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 46,16% έπειτα από την καταμέτρηση του 11% τω ψηφοδελτίων στις σημερινές βουλευτικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε η κεντρική εφορευτική επιτροπή, ενώ λίγο νωρίτερα τα exit poll έδιναν προβάδισμα 44,5%. 

Το εθνικιστικό κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (LDPR) κατατάσσεται στη δεύτερη θέση με 17,23%, ακολουθούμενο από το Κομμουνιστικό Κόμμα, με 16,46% και το κόμμα της Δίκαιης Ρωσίας με 6,49%, σύμφωνα με τη μερική καταμέτρηση.

«Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως το κόμμα μας έχει κερδίσει», δήλωσε ο Πούτιν μετά τη δημοσιοποίηση του exit poll στα στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, έχοντας στο πλάι του τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβιέντεφ και ηγέτη τού Ενωμένη Ρωσία.

Ο Πούτιν δήλωσε πως το αποτέλεσμα που πιστώνεται το κόμμα του είναι καλό, ενώ κάνοντας αναφορά στην κάμψη της ρωσικής οικονομίας τόνισε «η κατάσταση δεν είναι εύκολη, ο κόσμος το νοιώθει, και θέλουν την ελπίδα πως η πολιτική κατάσταση θα πρέπει να παραμείνει σταθερή».

Στις προηγούμενες εκλογές του 2011, το κόμμα του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβιέντεφ είχε συγκεντρώσει το 49%.

Τα φιλελεύθερα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι μόνες παρατάξεις που εκφράζονται ανοικτά επικριτικά κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δεν κατόρθωσε να υπερβεί το όριο του 5% που απαιτείται για την είσοδο στο Κοινοβούλιο, όπως δείχνει η δημοσκόπηση. Ωστόσο, κάποιοι από τους υποψηφίους τους ενδέχεται να καταφέρουν να εκλεγούν στο Κοινοβούλιο από τις εκλογές στις επιμέρους εκλογικές περιφέρειες.



Πηγή : ethnos.gr


Μητσοτάκης: Ζητάμε επιτακτικά εκλογές, απολύτως εφαρμόσιμο το σχέδιό μας

(Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Εκλογές, καθώς η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τον τόπο, ζήτησε εκ νέου ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου το μεσημέρι της Κυριακής στη ΔΕΘ. 

Επισήμανε ότι το σχέδιο που προτείνει η ΝΔ είναι απολύτως εφαρμόσιμο και τόνισε ότι δεν εξήγγειλε πράγματα που δεν μπορεί να υποστηρίξει. «Γεννά και η αλήθεια ελπίδα, όχι μόνο το ψέμα. Τα είδαμε αυτά και ο κόσμος κατάλαβε» τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απέφυγε να απαντήσει στην επίθεση Τσίπρα, ωστόσο εξαπέλυσε ο ίδιος βολές κατά του πρωθυπουργού, ενώ παρατήρησε  ότι «δεν είναι και πολύ υγιές σε μια δημοκρατία ο πρωθυπουργός να αφήνει υπονοούμενα για τη σύλληψη του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Τη σχετική αναφορά έκανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ νωρίτερα, το πρωί της Κυριακής, σε αποστροφή του που αφορούσε τα ειδικά μισθολόγια. 
Όπως είπε: «Άκουσα τους αστυνομικούς να λένε ότι θα συλλάβουν τον Χουλιαράκη, που ψάχνει να βρει λύση. Αν θέλουν να συλλάβουν κάποιον θα τους έλεγα να πάνε στη Θεσσαλονίκη».

Για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών ο Κ.Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θα καταργήσει τον νόμο Παππά και πως δεν θα υπάρξει όριο αριθμού αδειών. «Θέλουμε πολυφωνία και όχι να δημιουργήσουμε ολιγοπώλιο, που έχει μέσα του τον σπόρο της διαπλοκής» τόνισε. 

Έκανε, δε, λόγο για πέρασμα «από το σανό στα βοσκοτόπια», σχολιάζοντας τον έλεγχο των Πόθεν Έσχες των υπερθεματιστών, και αναρωτήθηκε «γιατί είπε ο πρωθυπουργός σήμερα ότι εάν κάποιος δεν έχει τα χρήματα, η άδεια θα περάσει στον επόμενο; Δεν ελέγχθηκαν τα Πόθεν Έσχες από την επιτροπή;» Κάλεσε, δε, την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής να ελέγξει τα Πόθεν Έσχες των υπερθεματιστών.

Σε ερώτηση για την Τράπεζα Αττικής και την υπόθεση Στουρνάρα, επισήμανε ότι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις είναι απαράδεκτες και σημείωσε ότι «όλα όσα ακούμε μας κάνουν να πιστεύουμε ότι η τράπεζα είναι στο επίκεντρο συναλλαγών που πρέπει να ελεγχθούν».

Σχετικά με το Δημόσιο, επανέλαβε ότι με κυβέρνηση ΝΔ δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά μεγαλύτερη ευελιξία στη διαχείριση του προσωπικού, δηλαδή κινητικότητα». Σημείωσε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν προσλαμβάνει προσωπικό εκεί που υπάρχουν ανάγκες και πως στήνει νέο πελατειακό κράτος.

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει αξιοπιστία για να συζητήσει με τους εταίρους το θέμα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, ενώ για το ζήτημα του χρέους παρατήρησε ότι άλλα πράγματα λέει ο κ. Τσίπρας και άλλα ο κ. Δραγασάκης. Επιπλέον, έκανε λόγο για τεράστιες ευθύνες των Τσίπρα - Βαρουφάκη για τον αφελληνισμό των τραπεζών, θέμα το οποίο θα πρέπει να παραπεμφθεί σε Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Για τα εργασιακά, σημείωσε ότι δεν θεωρεί χρήσιμη τη συζήτηση για χαλάρωση του ορίου των ομαδικών απολύσεων, ενώ για τον κατώτατο μισθό υποστήριξε ότι πρέπει να είναι αντικείμενο ελεύθερης διαπραγμάτευσης και πως αποτυπώνει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. «Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας θα μας επιτρέψει να ξεφύγουμε από το πλαίσιο του κατώτατου μισθού και να κινηθούμε πιο πάνω» ανέφερε.

Όσον αφορά στο προσφυγικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε κατηγορηματικά ότι δεν επιτρέπει φωνές ξενοφοβίας και ρατσισμού στη ΝΔ, επισήμανε ότι επέλεξε να μην κάνει σκληρή αντιπολίτευση για το θέμα και «να μην αλληθωρίσει σε άλλα κοινά», ενώ δήλωσε προβληματισμένος για τη διαχείριση του θέματος από την κυβέρνηση.

Η συνέντευξη Τύπου αναλυτικά

Ερωτηθείς με ποιον τρόπο μπορεί να πάρει στα χέρια του την κατάσταση ο λαός, όπως ζήτησε κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ το Σάββατο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως μόνο ένας τρόπος υπάρχει: η προσφυγή στις κάλπες. Επανέλαβε ότι η ΝΔ ζητά εκλογές γιατί είναι «επικίνδυνη για τον τόπο η κυβέρνηση αυτή», γιατί δεν βάζει τη οικονομία σε τροχιά και λόγω των συνεχών παρεμβάσεων στους θεσμούς. Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε εκλογές το συντομότερο και σημείωσε ότι το κόστος της διενέργειας εκλογών είναι πολύ μικρό μπροστα στην τεράστια ζημιά που κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασιών με άλλες πολιτικές δυνάμεις μετεκλογικά, ο Κ.Μητσοτάκης σημείωσε ότι θα ζητήσει ισχυρή πολιτική εντολή για μεταρρυθυμίσεις και θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όπως είπε, δεν μπορώ να προκαταλάβω τη σύνθεση της επόμενης Βουλής, αλλά και αυτοδύναμη να βγει η ΝΔ, θα επιδιώξω τη μέγιστη δυνατή συνεργασία, την ευρύτερη δυνατή κοινοβουλευτική συνεργασία.

Σε ερώτηση για ποια ομάδα θα κατεβάσει για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και εάν θα κάνει μετεγγραφές, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι η ανανέωση στελεχών στη ΝΔ είναι σε πρώτη προτεραιότητα, όχι από μετεγγραφές. «Θα δείτε πολλά νέα πρόσωπα, που θα πάρουν τη γενναία απόφαση να πολιτευθούν με τη ΝΔ» και μίλησε για «σημαντική ανανέωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».

Σε ό,τι αφορά το κυβερνητικό σχήμα, επανέλαβε ότι θα κυβερνήσει με τους καλύτερους και δεν θα κάνει έκπτωση στην αξιοκρατία. «Θα δείτε και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη που θα έχουν αποτελεσματικότητα. Γιατί κριτήριο είναι η αποτελεσματικότητα. Όλοι αξιολογούμαστε, πρώτος εγώ από τον κόσμο. Κι εγώ αξιολογώ, για να γίνουμε καλύτεροι. Γιατί η επόμενη ημέρα είναι δύσκολη και θα χρειαστεί μια πραγματική ομάδα, όχι βιλαέτια και διαφορετικές γραμμές, που θα μπορεί να υλοποιήσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα».

Σε ερώτηση για την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και την κριτική για τις εξαγγελίες που έκανε από το βήμα της ΔΕΘ το Σάββατο, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι είναι ο πρωθυπουργός που υπέγραψε το 3ο μνημόνιο και καθυστέρησε 8 μήνες την α’ αξιολόγηση.

«Όσο καθυστερεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τόσο σε πιο δυσμενή θέση περιέρχεται η ελληνική κυβέρνηση» παρατήρησε και αναρωτήθηκε γιατί δεν κλείνουν οι εκκρεμότητες από την α’ αξιολόγηση, ώστε να εκταμιευθούν τα 2,8 δισ. ευρώ και να επιστρέψουν στην αγορά 1,7 δισ. ευρώ.

Σημείωσε ότι πολλές από τις εκκρεμότητες είναι τεχνικού χαρακτήρα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν εσωτερικές συγκρούσεις και γιαυτό δεν προχωρά. Ίσως ο κ. Σκουρλέτης να αντιδρά στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, ανέφερε. Τόνισε ότι η χώρα δεν έχει πολυτέλεια αέναης διαπραγμάτευσης και ζήτησε να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε πρόσθετα μέτρα με την πλάτη στον τοίχο. «Η αγορά δεν αντέχει να περιμένει τους πειραματισμούς Τσίπρα.

Αρνήθηκε μεν να σχολιάσει τις βολές του πρωθυπουργού στο πρόσωπο του κατά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα την Κυριακή, μιλώντας για «άγονο παιχνίδι» και λέγοντας πως «εγώ δεν θα δηλητηριάσω την πολιτική ζωή, ζητώ από τους πολίτες να συγκρίνουν την παρουσία του κ. Τσίπρα την προηγούμενη εβδομάδα και τη δική μου».

Τόνισε όμως: «Δεν είναι και πολύ υγιές σε μία Δημοκρατία ο πρωθυπουργός να αφήνει υπονοούμενα για τη σύλληψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Σε ερώτηση για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, ο Κ.Μητσοτάκης χαρακτήρισε «έωλο» και «απαξιωμένο στη συνείδηση των πολιτών» τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Όσον αφορά συγκεκριμένα το νόμο Παππά, τόνισε πως η ΝΔ από την πρώτη στιγμή ήγειρε ζήτημα αντισυνταγματικότητας, θέση στην οποία επέμεινε, λέγοντας επίσης πως «εγείρονται πολύ σοβαρά ζητήματα στον έλεγχο του πόθεν έσχες των υπερθεματιστών». «Αν έχουν ελεγχθεί πριν τα πόθεν έσχες, γιατί πρέπει να ξαναγίνει έλεγχος;» είπε.

«Περάσαμε από το σανό στα βοσκοτόπια» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι κάποιοι όχι μονό δεν έχουν οικονομική δυνατότητα, αλλά προσπαθούν να καλυφθούν με απόλυτης γελοιότητας κινήσεις». Ζήτησε, δε, η επιτροπή Θεσμών της Βουλής να ελέγξει τα πόθεν έσχες υπερθεματιστών.

Ο αρχηγός της ΝΔ ανέφερε πως σκοπεύει να καταργήσει το νόμο Παππά και ο έλεγχος του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου και των αδειών να περάσει στο ΕΣΡ, ενώ δεν θα υπάρξει όριο αριθμού αδειών. «Θέλουμε πολυφωνία, όχι να δημιουργήσουμε ολιγοπώλιο που έχει μέσα του τον σπόρο της διαπλοκής» είπε χαρακτηρστικά.

Σχετικά με τα έσοδα από τις τηλεοπτικές άδειες, αμφισβήτησε πως τα έσοδα θα είναι 246 εκατ. ευρώ λέγοντας χαρακτηριστικά πως το «νόμισμα είναι βοσκοτόπια».

Σε ερώτηση για την υπόθυεση της ΕΛΣΤΑΤ, ο Κ.Μητσοτάκης είπε πως η υπόθεση Γεωργίου είναι στη Δικαιοσύνη και δεν θα κάνει σχόλιο. «Έχουμε μιλήσει για τις ευθύνες όλων των παρατάξεων για την έλευση της κρίσης, αλλά να επαναλάβω ότι το 2009 τέτοια εποχή ο Καραμαλνής ζήτησε εθνική συνεννόηση για μέτρα συγκράτησης του ελλείματος, έκκληση που έπεσε στο κενό και ο Γ.Παπανδρέου εξελέγη με το λεφτά υπάρχουν και μήνες μετά μπήκαμε στα μνημόνια» είπε.

Τόνισε ωστόσο ότι θεωρεί «άγονη» αυτή τη συζήτηση και κατηγόρησε την κυβέρνηση για διχαστικό λόγο, λέγοντας πως η χώρα «έξι χρόνια μετά τα μνημόνια πρέπει να κοιτάξει μπροστά».
Ερωτηθείς για το ζήτημα της ασφάλειας και την εξαγγελία του για το άβατο των Εξαρχείων, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η ατζέντα «νόμος και τάξη», όπως λεγεται, δεν είναι δεξιά ατζέντα. «Το μικρό μαγαζί στα Εξάρχεια δεν ενδιαφέρεται αν την υλοποιήσει την πολιτική αυτή μια κεντροδεξιά κυβέρνηση ή μια αριστερή κυβέρνηση, αλλά να μπορεί να λειτουργήσει» σημείωσε.

Ανέφερε ότι δεν τίθεται ζήτημα επιχειρησιακής ανεπάρκειας, ζήτημα πολιτικής βούλησης, την οποία η κυβέρνηση δεν έχει, γιατί δεν έχει διάθεση να συγκρουστεί με τους μπαχαλάκηδες. Έκανε, δε, λόγο για ατζέντα κοινής λογικής, αυτονόητο σε ευνοούμενη πολιτεία.

Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις και πώς θα έρθουν στη χώρα, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει ευκαιρίες για επενδύσεις, αλλά οι επενδυτές δεν έρχονται γιατί τους τρομάζει ο Αλέξης Τσίπρας, που μπορεί να φορά το κοστούμι του μεταρρυθμιστή, αλλά στην πραγματικότητα διώχνει τις επενδύσεις, αλληθωρίζει στις συντεχνίες και μόνο του μέλημα είναι να μεγαλώσει το κράτος.

Οι επενδύσεις σχετίζονται με μια αξιόπιστη μεταρρυθμιστική κυβέρνηση, που δεν βλέπει τον πολίτη και τον επιχειρηματία ως αντίπαλο, τόνισε και πρόσθεσε: Γι' αυτό χρειάζεται πολιτική αλλαγή.

Σε ερωτήση για την επιχειρηματική ελίτ, είπε πως έχει «μιλήσει συνολικά για τις ευθύνες ολων, και δεν εξαιρώ την επιχειρηματική ελίτ, και όχι μόνο όσων είχαν ΜΜΕ». «Η πραγματικότήτα είναι ότι ένα μέρος του επιχειρηματικού κόσμου βολεύτηκε με τον κρατικοδίαιτο καπιταλισμό κι αυτό πρέπει να το αλλάξουμε, πρέπει να επανακαθορίσουμε τους ρόλους μας» είπε, τονίζοντας την προστασία των ανεξάρτητων Αρχών. «Η δουλειά των επιχειρηματίων είναι να επενδύουν στη χώρα τους, όχι να είναι δίπλα σε πολιτικούς» είπε.

Όσον αφορά την υπόθεση της Τράπεζας Αττικής, ο Κ.Μητσοτάκης ανέφερε πως «η Τράπεζα Αττικής είναι πολύ πονεμένη ιστορία, όλα όσα ακούμε μας κάνουν να πιστεύουμε ότι είναι στο επίκεντρο συναλλγών που πρέπει να ελεγχθούν». Κάλεσε το πόρισμα να δοθεί «όχι μόνο στην εισαγγελέα, αλλά και στη δημοσιότητα» και είπε ότι δεν μπορούν να υπάρχουν σκιές για δάνεια με μη τραπεζικά κριτήρια.

Σχετικά με το Δημόσιο, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι «επί των δικών μας ημερών δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο». Λέγοντας πως «ο καλός δημόσιος υπάλληλος όχι απλά δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από τις μεταρρυθμίσεις που εξαγγείλαμε αλλά έχει κάθε λόγο να τις υποστηρίξει» και επιμένοντας στην αξιοκρατία, κάλεσε για «μεγαλύτερη ευελιξία στη διαχείριση του προσωπικού, και μιλάω για κινητικότητα». «Δεν γίνεται να υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στη μία υπηρεσία και ελλείψεις στην άλλη» είπε. 

«Είχα παρουσιάσει πλάνο 12.000 στοχευμένων προσλήψεων κυρίως στον τομέα της Υγείας, ξέρετε γιατί δεν έγιναν; Γιατί η κυβέρνηση επέλεξε να προσλάβει άλλους, όχι αυτούς που ήταν απαραίτητοι» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για τις υποθέσεις πλαστών στοιχείων και μετατροπές συμβάσεων στο Δημόσιο, σημείωσε ότι είχε αφιερώσει πολύ χρόνο στο υπουργείο Εσωτερικών για τα ζητήματα αυτά και βρήκε απέναντί του μια οργανωμένη συμμαχία, στην οποία συμμετείχαν οι δήμαρχοι που μπλόκαραν τους ελέγχους, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κατρούγκαλος που ήταν και νομικός υπερασπιστής εκείνων που δεν δέχονταν τον έλεγχο.

Τόνισε, δε, ότι σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να δημιουργηθεί μια νέα γενιά συμβασιούχων, κάτι που προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση, κλείνοντας το μάτι σε υπαλλήλους που προσλαμβάνει. Στήνει νέο πελατειακό κράτος η κυβέρνηση, τόνισε.

Ερωτηθείς για τις μεταρρυθμίσεις και τις προτεραιότητές του, επισήμανε πως η πιο σημαντική μεσομακροπρόθεσμη μεταρρύθμιση είναι στην Παιδεία, καθώς και η αναδιάταξη του κράτους. Υπογράμμισε ότι το δημόσιο σχολείο πρέπει να παραμείνει παράγοντας κοινωνικής κινητικότητας. Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε την ακύρωση «με έναν νόμο, θα μπορούσα να πω» όλες τις αντιμεταρρυθμίσεις στο δημόσιο πανεπιστήμιο.

Σχετικά με τη φορολογία, ανέφερε πως ο ίδιος παρουσίασε «κοστολογημένο σχέδιο περικοπής φόρων με περικοπή δαπανών». «Άκουσα και επικρίσεις, γιατί δεν είπα ότι ο ΕΝΦΙΑ θα κοπεί 50%; Επειδή αυτό δεν μπορώ το υποστηρίξω».

Σημείωσε, ακόμη, ότι μίλησε για μείωση φορολογίας με ισόποση μείωση δαπανών, καθώς και για μείωση φόρων στις επιχειρήσεις γιατί η υπερφορολόγηση καθιστούν το επιχειρείν αδύνατο στην Ελλάδα. «Γι' αυτό οι επιχειρήσεις φεύγουν από την Ελλάδα και πάνε στη Βουλγαρία, κι έτσι η χώρα χάνει έσοδα» παρατήρησε.

«Ήμουν πάρα πολύ προσεκτικός, περιόρισα τις εξαγγελίες μου μόνο σε αυτό που πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν» είπε. «Ξέρω ότι είμαι ειλικρινής, ξέρω ότι μπορώ να πω την αλήθεια, οι πολίτες μπορούν να το καταλάβουν επειδή έχουν δει τους ανθρώπους που τους κορόιδεψαν στα μούτρα και τους λένε ψέματα» είπε.

Σε ερώτηση για τους αγρότες, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε: «Δεν μπορώ να δεσμευθώ για τίποτα περισσότερο από ό,τι είπα χθες. Αν η οικονομία ανακάμψει μπορούμε να δούμε πιο τολμηρή φορολογική πολιτική για τους αγρότες. Το ζήτημα είναι να πάμε σε πιο ανταγωνιστικές καλλιέργειες. Χρειάζεται αλλαγή φιλοσοφίας, του υπουργείου πρώτα από όλα που φαίνεται να κινείται σε προηγούμενους αιώνες, καθώς επίσης περισσότερα σχήματα συνεργασίας. Και πάντως, να μην υπονομεύουμε τους ελάχιστους κλάδους που έχει γίνει δουλειά, όπως είναι το κρασί. Και γι' αυτό έχω εξαγγείλει κατάργηση του ειδικού φόρου στο κρασί».

Σχετικά με τους στόχους για τα πλεονάσματα, επέκρινε τον πρωθυπουργό και τον κατηγόρησε για αδυναμία διεκδίκησης χαμηλότερων στόχων: «Με τι αξιοπιστία θα το διεκδικήσει; Υπάρχει μεγάλο κενό αξιοπιστίας και υπεύθυνος είναι ο κ. Τσίπρας» είπε, λέγοντας πως «δεν έχει την αξιοπιστία να διαπραγματευτεί μείωση των στόχων για τα πλεονάσματα επειδή οι Ευρωπαίοι δεν τον πιστεύουν». Ανέφερε δε πως η κυβέρνηση θα έπρεπε εδώ και μήνες να είχε καταθέσει το μεσοπρόθεσμο.

«Υπάρχει ο σοβαρός κίνδυνος οι όποιες μετρρυθμίσεις γίνουν να υποονομευτούν από μία περιοριστική δημοσιονομική πολιτική» είπε, σημειώνοντας πως υπάρχουν ειδικές πολιτικές προτεραιότητες σε κράτη-μέλη που γίνονται εκλογές.

Όσον αφορά το ζήτημα του χρέους, είπε ότι «πράγματι η στάση των εταίρων απέναντι στην Ελλάδα δεν ήταν ορθή, υπάρχει από πέρυσι δέσμευση που δεν έχει τηρηθεί». Ωστόσο τόνισε ότι το χρέος συνδέεται με την ανάκαμψη της οικονομίας και κάλεσε σε «παρεμβάσεις στο χρέος στο μέτρο του εφικτού». Όσον αφορά αυτές τις παρεμβάσεις, είπε χαρακτηριστικά: «Ρωτήστε τον κ. Τσίπρα και ρωτήσετε τον κ. Δραγασάκη, άλλα πράγματα είπε ο ένας κι ο άλλος».

Ερωτηθείς για το ζήτημα των κόκκινων δανείων και του αφελληνισμού των τραπεζών, ο Κ.Μητσοτάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες και επανέλαβε ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε Εξεταστική Επιτροπή. Θα πρέπει να παραπεμφθούν σε Εξεταστική Επιτροπή για τους χειρισμούς τους οι Τσίπρας, Βαρουφάκης, για το πώς από το 62% το ελληνικό δημόσιο έπεσε στο  25% στις τράπεζες.

«Αλλά τώρα ενδιαφέρει πώς οι τράπεζες θα μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν την ελληνική οικονομία, πώς θα έρθουν ξένα κεφάλαια και πώς θα προχωρήσει η αναγκαία αναδιάταξη επιχειρηματικού τοπίου» πρόσθεσε και ανέφερε πως ο χειρισμός των κόκκινων κεφαλαίων είναι σοβαρό στοίχημα για τις τράπεζες.

Αναφέρθηκε, ακόμη, στις ΣΔΙΤ (συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) λέγοντας ότι είναι σχήματα που παράγουν αποτελέσματα, «αλλά πόσα τέτοια έχει υπογράψει η κυβέρνηση Τσίπρα;» αναρωτήθηκε. Κατέληξε, ότι «υπάρχουν κεφάλαια που θα στοιχημάτιζαν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, αλλά πολύ δύσκολα θα έρθουν στην Ελλάδα, καθώς ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να αντιμετωπίζει με καχυποψία έως εχθρότητα την επιχειρηματικότητα».

Ερωτηθείς για τον κόφτη, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως «με έναν τρόπο έχει ήδη ενεργοποιηθεί γιατί οι στόχοι πρωτογενούς πλεονάσματος επιτυγχάνονται επειδή η κυβέρνηση δεν πληρώνει τίποτα άλλο παρά μόνο μισθούς συντάξεις και αφήνοντας σε απελπιστική κατάσταση την αγορά».

Παράλληλα, τόνισε ότι ο κόφτης έχει ενεργοποιηθεί και στις συντάξεις και σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας όταν είπε ότι δεν έχουν μειωθεί οι συντάξεις, μάλλον είναι ότι δεν έχει καμία επαφή με την κοινωνία.

Όσον αφορά το προσφυγικό, υπογράμμισε κατηγορηματικά πως «δεν επιτρέπει φωνές ξενοφοβίας και ρατσιμού στη ΝΔ», δήλωσε όμως ότι η συνολική διαχείριση «μας κάνει να είμαστε πολλαπλώς πρβληματισμένοι για τις δυνατότητες και τις προθέσεις της κυβέρνησης». 

«Είχαμε συμφωνήσει στο Προεδρικό σε εθνική γραμμή, διαχωρισμό προσφύγων από οικονομικούς μεταναστες και οργανωμένη κατανομή σε όλη τη χώρα με όσο το δυνατόν μικρότερα περισσότερα κέντρα για αξιοπρεπρη διαβίωση, πράγματα που δεν έγιναν» είπε. «Όταν δεν υπάρχει οργάνωση, το κενό το γεμίζει η ξενοφοβία» συνέχισε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως έχει εγείρει ζητήματα διαχείρισης πόρων.

Χαρακτηρίζοντας ηχηρή η παραίτηση του γενικού γραμματέα, ρώτησε χαρακτηριστικά: «Είδατε να αντιδρά ο υπουργός ή ο πρωθυπουργός, να απαντά στο ότι στην Ελλάδα ο πρόσφυγας κοστίζει περισσότερο από την Νορβηγία;». «Επιβεβαιώνεται η καχυποψία μας για δυνατότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί την περίπλοκη κατάσταση» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά συγκεκριμένα την υπόθεση του Ωραιοκάστρου, είπε πως «δεν με εκφράζουν οι δηλώσεις του δημάρχου, διαφωνώ, το είπαμε ξεκάθαρα». «Δεν επιδέχεται αμφισβήτηση ότι δεν χωρά ξενοφοβία στη ΝΔ», αλλά το διαχώρισε με την κριτική στη διαχείριση του προσφυγικού. «Και σας το λέει αυτό κάποιος που μπορούσε να κάνει σκληρή αντιπολίτευση με το προσφυγικό, αλλά επέλεξε να μην αλληθωρίσει με άλλα κοινά» είπε με νόημα. 

Σχετικά με τα εργασιακά, ανέφερε πως θεωρεί «απαραίτητη μία γενναία μεταρρυθμιση» του συνδικαλιστικού νομου, αλλά τόνισε: «Δεν θεωρω απαραίτητη ή χρησιμη τη συζήτηση για ομαδικές απολύσεις, δεν θα προσέφερε τίποτε περαιτέρω χαλάρωση του ορίου».

Σε ερώτηση για τον κατώτατο μισθο, είπε -σημείωνοντας πως «δεν θέλει να θυμίσει ποιος είχε εξαγγείλει από εδώ αύξηση του κατώτατου μισθού»- πως ο κατώτατος μισθός αποτυπώνει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Υποστήριξε πως ο κατώτατος μισθός πρέπει να είναι αντικείμενο ελεύθερων διαπραγματεύσεων και ότι «βελτίωση της ανταγωνιστικότηας θα μας επιτρέψει να ξεφύγουμε από το πλαίσιο του κατώτατου μισθού και να κινηθούμε πιο πάνω».

Ερωτηθείς για τις εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών, απάντησε ότι η κυβερνητική πολιτική είναι άδικη και αναποτελεσματική. Το άθροισμα εισφορών και φόρων ξεπερνά τις δυνατότητες των ελεύθερων επαγγελματιών, είπε και πρόσθεσε ότι θα ζητήσει επαναξιολόγηση του συστήματος απευθείας σύνδεσης εισφορών με εισοδήματα, αφενός γιατί δεν αποδίδει, αφετέρου γιατί δεν θα λύσει το πρόβλημα των Ταμείων. «Δεν θα λυθεί ποτέ το πρόβλημα των Ταμείων, αν δεν διορθωθεί η αναλογία εργαζομένων - συνταξιούχων. Χρειαζόμαστε να εισφέρουν περισσότεροι, χρειαζόμαστε περισσότερες θέσεις εργασίας» τόνισε.

Σε ερώτηση εάν μπορεί να δεσμεθεί για κάτι απέναντι στους συνταξιούχους, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να υποσχεθώ ότι θα αποκαταστήσουμε σύντομα αδικίες που αφορούν συνταξιούχους. Υπάρχουν προβλήματα στο ασφαλιστικό σύστημα και πρέπει να δρομολογηθούν κι άλλες αλλαγές στο ασφαλιστικό που όμως δεν θα περιλαμβάνουν περικοπές συντάξεων».

Σε ερώτηση για την υπόθεση Στουρνάρα, ο Κ.Μητσοτάκης παρατήρησε: «Εμείς δεν κάναμε αναφορά στο ζήτημα δικαστικής διερεύνησης, αλλά για υπονοούμενα που συνέδεσαν τη δικαστική διερεύνηση με τη μη έγκριση του ΔΣ της Τράπεζας Αττικής. Αυτή είναι απαράδεκτη παρέμβαση. Κατά την γνώμη μας καλώς δεν ενέκρινε το ΔΣ της Τράπεζας Αττικής. Αλλά σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση παρέμβαση στο έργο του κεντρικού τραπεζίτη είναι απαράδεκτη και θα στηλιτεύεται από την ΝΔ».

Σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις, συσχέτισε το επενδυτικό ενδιάφερον με το οικονομικό κλίμα. «Το ζήτημα του ΟΠΑΠ έχει κλείσει, δεν έχουμε διάθεση να πειστρέψουμε στο προηγούμενο καθεστώς, αλλά υπάρχει ανοικτό ζήτημα για τη φορολογηση του ηλεκτρονικού τζόκου και ένα ζήτημα με τη νομιμοποίηση για τα "φρουτάκια"» είπε.

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, είπε ότι η χώρα κινείται σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, λέγοντας πως η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις μεταρρυθμιστικές δεσμεύσεις της χώρας. «Η εμπιστοσύνη κερδίζεται βήμα βήμα, έχει γίνει πολύ μεγάλη ζημιά από τον κ. Τσίπρα και υπουργούς που θεώρησαν τη διαπραγμάτευση επικοινωνιακό παιχνίδι, χορτάσαμε από επικοινωνιακά παιχνίδια, απάτες και αυταπάτες» είπε. «Θα υλοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις επειδή πιστεύουμε ακράδαντα πως χρειάζονται και έχω πίστη ότι η μεγάλη πλεινότητα των Ελλήνων το πιστεύει».  

Σχετικά με τη συνταγματική αναθέωρηση, είπε πως επιδίωξε να υπάρξει «ελάχιστη συναίνεση» με την κυβέρνηση, «αλλά ο κ. Τσίπρας απέρριψε την πρόταση και επέλεξε να μετεατρέψει τη διαδικασία σε κομματική φιέστα». «Χρωμάτισε μάλιστα τη Βουλή κόκκινη προσβάλλοντας τα δημοκρατικά συναισθήματα των πολιτών» είπε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας πως «μόνο η Βουλή έχει τη δυνατότητα να εκκινήσει αυτή τη διαδικασία». 

Όσον αφορά τον εκλογικό νόμο, επανέλαβε πως «αμέσως μετά την εκλογική μας νίκη θα επιδιώξουμε αλλαγή του εκλογικού νόμου» αλλά κατηγόρησε την κυβέρνηση για την στάση της. «Ο Τσίπρας επέλεξε να περιορίσει το εύρος μόνο σε αυτό που τον ενδιέφερε, δηλαδή να καταργήσει το μπόνους και να κάνει τη ζωή της ΝΔ δύσκολη» είπε, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως «δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον να συζητήσει» προτάσεις. Ανέφερε πως «θα επιδιώξουμε τη μέγιστη δυνατή συναίνεση, γιατί όχι ακόμη και πάνω από το όριο των 200 εδρών».

Ο κ. Μητσοτάκης ερωτήθηκε γιατί θέλει να γίνει πρωθυπουργός και απάντησε ότι έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις, τις δυνατότητες και τις προδιαγραφές του, καθώς και της παράταξης να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. «Μπορώ να ηγηθώ και να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση» είπε και πρόσθεσε ότι λόγω του ότι έχει μεγαλώσει σε πολιτική οικογένεια «έχω απομυθοποιήσει τη γλύκα της εξουσίας. Για εμένα είναι ένα εργαλείο για να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη».

«Θέλω να ηγηθώ της συλλογικής προσπάθειας για να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της ηττοπάθειας, γιατί αξίζουμε πολύ περισσότερα, είμαστε προκομμένος λαός που δυστυχώς στο παρελθόν απογοητεύθηκε από τις πολιτικές ηγεσίες. Πρέπει να αποκαταστήσουμε τη σχέση των πολιτών με την πολιτική ηγεσία. Και πρέπει να στηριζόμαστε στην αλήθεια. Γεννά και η αλήθεια ελπίδα, όχι μόνο το ψέμα. Τα είδαμε αυτά και ο κόσμος κατάλαβε» υπογράμμισε.

Σε ερώτηση για τις σχέσεις του με τους πρώην προέδρους της ΝΔ, σημείωσε: «Σας διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει εσωκομματικό πρόβλημα. Μιλάω με όλους τους πρώην προέδρους της ΝΔ, και με τον κ. Καραμανλή και με τον κ. Σαμαρά, και με έναν είναι πολύ πιο εύκολο προφανώς.»



Ηλένα Κρητικού, Βασίλης Ψυχογιός
Newsroom ΔΟΛ


Τα μάζεψαν κακήν κακώς μετά το ατόπημα Τσίπρα περί σύλληψης Μητσοτάκη




Τι κάνουμε για να το σώσουμε; Αμολάμε την Γεροβασίλη να τα πει :

Και τα είπε η Γεροβασίλη προσπαθώντας να μαζέψει το καθεστωτικό ατόπημα Τσίπρα :

«Για άλλη μία φορά έδειξε ότι δεν έχει αίσθηση του χιούμορ, αφού προσέλαβε την περιπαιχτική αναφορά του πρωθυπουργού στις κινητοποιήσεις και τις σχετικές δηλώσεις των ένστολων συνδικαλιστών, ως προτροπή να τον συλλάβουν».

«Διαβεβαιώνουμε τον κύριο Μητσοτάκη ότι τέτοιο κίνδυνο δεν διατρέχει. Απεναντίας, διατρέχει μεγάλο κίνδυνο, αν οι πολίτες καταλάβουν τι ακριβώς προτείνει, να μείνει στάσιμος για πάντα στο σημερινό του αξίωμα»




«Σκοτωμός» μεταξύ Νίκου Παππά και δημοσιογράφων του Alpha και του Star στη Νέα Υόρκη




Πρωτοφανές φαινόμενο στα πολιτικά και δημοσιογραφικά χρονικά

Οι δύο ανταποκριτές συνελήφθησαν από Αμερικανούς πράκτορες αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι - Ήταν μεταμφιεσμένοι, αναφέρει το κρατικό ΑΠΕ - Παππάς: Αθλιότητα που προκαλεί θυμηδία - Δημοσιογράφος Star: Αστεία τα δημοσιεύματα περί συλλήψεώς μου

Επεισόδιο μεταξύ του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και δύο δημοσιογράφων που εργάζονται για τους τηλεοπτικούς σταθμούς Alpha και Star σημειώθηκε περίπου στις δύο τα ξημερώματα της Κυριακής (ώρα Νέας Υόρκης). 

Οι δύο δημοσιογράφοι, ανταποκριτές του Alpha και του Star στις Ηνωμένες Πολιτείες, συνελήφθησαν από Αμερικανούς αστυνομικούς έξω από το ξενοδοχείο Westing Grand Central στη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μαζί με άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής εν αναμονή της άφιξης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στο κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) οι δύο δημοσιογράφοι «παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ».

Κατά πληροφορίες πρόκειται για τους δημοσιογράφους Θάνο Δημάδη (Alpha) και Δημήτρη Σουλτογιάννη (Star), που εργάζονται ως ανταποκριτές των δύο τηλεοπτικών σταθμών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να πλαστογραφήσουν την υπογραφή συνεργάτη του κ. Παππά στο ξενοδοχείο Westing Grand Central και να χρεώσουν μικρογεύμα στο δωμάτιό του» αναφέρεται επίσης στο τηλεγράφημα του ΑΠΕ και προστίθεται: «Οι δυο δημοσιογράφοι δήλωσαν ψευδώς στις αστυνομικές αρχές ότι είναι μέλη της αποστολής του Έλληνα πρωθυπουργού που αναμένεται στη Νέα Υόρκη». 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο δημοσιογράφοι είχαν χρεώσει περίπου 20 δολάρια στον δημοσιογράφο Γιώργο Χριστοφορίδη που εργάζεται στο γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και συμμετέχει στην αποστολή στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με την εκδοχή που διακινείται από το κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων οι δύο δημοσιογράφι «κίνησαν υποψίες όταν εντοπίστηκαν να παρακολουθούν και να φωτογραφίζουν τα μέλη της ασφάλειας του πρωθυπουργού που είχαν φτάσει νωρίτερα».

«Και οι δύο αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, και σύμφωνα με πληροφορίες εναντίον τους πρόκειται να ασκηθεί δίωξη για πλαστογραφία» καταλήγει το ρεπορτάζ του ΑΠΕ.

Συνεργάτες των δύο δημοσιογράφων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς Alpha και Star διαψεύδουν ότι οι δύο ανταποκριτές ήταν μεταμφιεσμένοι και τονίζουν ότι οι δύο ρεπόρτερς απλώς βρέθηκαν έξω από το ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει ο κ. Παππάς στο πλαίσιο του ρεπορτάζ. 

Οι δημοσιογράφοι λένε ότι απλώς έκαναν τη δουλειά τους και γι' αυτό βρίσκονταν έξω από το ξενοδοχείο όπου αναμένεται να καταλύσει και ο κ. Τσίπρας ο οποίος αναμένεται να φτάσει στη Νέα Υόρκη τα ξημερώματα της Δευτέρας για να λάβει μέρος στις εργασίες της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Επισημαίνεται ότι οι αμερικανικές αρχές έχουν εντείνει τα μέτρα ασφαλείας μετά και την έκρηξη στην πολυσύχναστη συνοικία Τσέλσι στο Μανχάταν, καθώς από αύριο αναμένονται στην αμερικανική μεγαλούπολη ηγέτες απ’ όλο τον κόσμο προκειμένου για να λάβουν μέρος στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Παππάς: «Τεράστια η ευθύνη των δημοσιογράφων που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αθλιότητα»

«Είναι προφανές ότι η ευθύνη των δημοσιογράφων που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αθλιότητα είναι τεράστια, όσο και αν προκαλεί θυμηδία. Η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να κάνουν ό,τι έκαναν είναι ακόμη μεγαλύτερη», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, για το περιστατικό με τους δύο δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη.


Δημήτρης Σουλτογιάννης:Αστεία τα δημοσιεύματα περί συλλήψεώς μου στο Μανχάταν

Ο Δημήτρης Σουλτογιάννης, ανταποκριτής του Star στις Ηνωμένες Πολιτείες, διαψεύδει τις πληροφορίες περί σύλληψής του έξω από το ξενοδοχείο Westing Grand Central στη Νέα Υόρκη και χλευάζει τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα ότι παρακολουθούσε τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά φορώντας περούκα. 

Διαβάστε αναλυτικά την απάντηση του Δημήτρη Σουλτογιάννη όπως δημοσιεύθηκε στο star.gr: 
«Είναι τουλάχιστον αστεία τα δημοσιεύματα περί συλλήψεως μου στο Μανχάταν, απλά και μόνο επειδή έκανα αυτοβούλως το δημοσιογραφικό μου καθήκον. Στα πλαίσια της κάλυψης του ταξιδιού του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, οι ανταποκριτές ενημερωθήκαμε για την -κατά δύο ημέρες νωρίτερα- άφιξη του υπουργού Eπικρατείας Νίκου Παππά.

Πράγματι βρεθήκαμε με τον συνάδελφο Θάνο Δημάδη από τον Alpha στο ξενοδοχείο που διαμένει για να πληροφορηθούμε την ατζέντα των δραστηριοτήτων του στη Νέα Υόρκη. Αυτό όπως φαίνεται ενόχλησε την προσωπική του φρουρά η οποία και κάλεσε τις μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Έκαναν μια απλή εξακρίβωση στοιχείων. Φυσικά δεν υπήρξε καμία παρανομία και αφού εξακρίβωσαν ότι είμαι ένας νομοταγής Αμερικανός Πολίτης αποχώρησαν χωρίς να μας ενοχλήσουν. Δεν θα μπω στην διαδικασία να σχολιάσω τα περί μεταμφιέσεων και πλαστοπροσωπίας.

Αν ένα καπέλο τζόκεϊ και γυαλιά ηλίου θεωρούνται μεταμφίεση τότε και στις απόκριες έτσι θα κυκλοφορώ!! Είναι λυπηρό που βρέθηκαν συνάδελφοι να στείλουν τέτοια είδηση στην Ελλάδα εστιάζοντας στην δήθεν σύλληψη μου και όχι στο γεγονός ότι ο κ. Παππάς βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες στο Μανχάταν με... ''λευκή ατζέντα''... προφανώς η φωτογραφική μου μηχανή ενόχλησε περισσότερο!» 

Στο ελληνικό twitter πάντως, το hashtag #perouka_gate είναι πρώτο trend...

Από την πλευρά του, ο ανταποκριτής του Alpha Θάνος Δημάδης σχολίασε τις πληροφορίες περί σύλληψής του κάνοντας retweet το τουίτ που ακολουθεί:  




Πηγή : protothema.gr