Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Θρίαμβος Πούτιν στις εκλογές



Ποσοστό που θα υπερβεί το 45% φαίνεται πως συγκεντρώνει το κυβερνών κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας στις βουλευτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στη Ρωσία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις έξω από τα εκλογικά κέντρα (exit poll) αλλά και τη μέχρι τώρα καταμέτρηση. 

To κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 46,16% έπειτα από την καταμέτρηση του 11% τω ψηφοδελτίων στις σημερινές βουλευτικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε η κεντρική εφορευτική επιτροπή, ενώ λίγο νωρίτερα τα exit poll έδιναν προβάδισμα 44,5%. 

Το εθνικιστικό κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (LDPR) κατατάσσεται στη δεύτερη θέση με 17,23%, ακολουθούμενο από το Κομμουνιστικό Κόμμα, με 16,46% και το κόμμα της Δίκαιης Ρωσίας με 6,49%, σύμφωνα με τη μερική καταμέτρηση.

«Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως το κόμμα μας έχει κερδίσει», δήλωσε ο Πούτιν μετά τη δημοσιοποίηση του exit poll στα στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, έχοντας στο πλάι του τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβιέντεφ και ηγέτη τού Ενωμένη Ρωσία.

Ο Πούτιν δήλωσε πως το αποτέλεσμα που πιστώνεται το κόμμα του είναι καλό, ενώ κάνοντας αναφορά στην κάμψη της ρωσικής οικονομίας τόνισε «η κατάσταση δεν είναι εύκολη, ο κόσμος το νοιώθει, και θέλουν την ελπίδα πως η πολιτική κατάσταση θα πρέπει να παραμείνει σταθερή».

Στις προηγούμενες εκλογές του 2011, το κόμμα του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβιέντεφ είχε συγκεντρώσει το 49%.

Τα φιλελεύθερα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι μόνες παρατάξεις που εκφράζονται ανοικτά επικριτικά κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δεν κατόρθωσε να υπερβεί το όριο του 5% που απαιτείται για την είσοδο στο Κοινοβούλιο, όπως δείχνει η δημοσκόπηση. Ωστόσο, κάποιοι από τους υποψηφίους τους ενδέχεται να καταφέρουν να εκλεγούν στο Κοινοβούλιο από τις εκλογές στις επιμέρους εκλογικές περιφέρειες.



Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου