Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

Στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία 7 μελών εγκληματικής οργάνωσης

 


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αγρινίου, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες επτά ημεδαπών, μελών εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στην διάπραξη κλοπών και απατών, με το πρόσχημα υπαλλήλου της ΔΕΗ ή του Δήμου, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων, σε διάφορες περιοχές της Χώρας και εξαρθρώθηκε την 29-9-2023 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου. 

Ειδικότερα : 

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη κλοπών και απατών με το πρόσχημα υπαλλήλου της ΔΕΗ ή του Δήμου, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Συνελήφθησαν 8 μέλη της οργάνωσης και σε βάρος τους καθώς και σε βάρος ακόμη 6 ατόμων -μεταξύ των οποίων και αστυνομικός-  σχηματίστηκε δικογραφία για κατά περίπτωση, εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη κλοπή, απάτη, ληστεία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, παράβαση καθήκοντος, δωροληψία υπαλλήλου καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τη νομιμοποίηση εσόδων και τα όπλα.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη και μεθοδική έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2022, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και απατών σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων.

Πιο αναλυτικά, δρώντας σε ολιγομελείς ομάδες, κυρίως πρωινές και μεσημβρινές ώρες, εντόπιζαν οικίες που διέμεναν ηλικιωμένα άτομα και υποδυόμενοι τους υπάλληλους της ΔΕΗ ή του Δήμου, εισέρχονταν σε αυτές.

Ακολούθως, με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα έπειθαν τα θύματά τους και κατάφερναν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά και τιμαλφή, τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσαν σε κατάστημα που διατηρεί ένα από τα μέλη.

Χαρακτηριστικό στοιχείο του «επαγγελματισμού» με τον οποίο δρούσαν ήταν ότι  μεταξύ τους είχαν καθορίσει διακριτούς ρόλους, με επιμερισμό αρμοδιοτήτων στην προσέγγιση των θυμάτων και στην «περιφρούρηση» του πεδίου δράσης, ενώ συνεργός τους που βρισκόταν σε κοντινό σημείο φρόντιζε για την διαφυγή τους με επιχειρησιακό όχημα. 

Μάλιστα, προκειμένου να καταστήσουν δυσχερή την ανακάλυψη της παράνομης δράσης τους, ενάλλασσαν τα μέσα που χρησιμοποιούσαν ώστε να διευκολύνουν τη διαφυγή τους από το σημείο διάπραξης της αξιόποινης πράξης.

Αναφορικά με τον εμπλεκόμενο αστυνομικό προέκυψε ότι είχε γνώση της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, απαιτούσε χρηματικά ποσά από τα μέλη της, ενώ όπως διαπιστώθηκε, είχε ενημερώσει δράστες της οργάνωσης ότι αναζητούνται, ύστερα από αξιόποινη πράξη που διέπραξαν τον περασμένο Ιούνιο.

Η αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, με τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, καθώς και ομάδων Ο.Π.Κ.Ε. Αγρινίου και Βέροιας, ενώ σε έρευνες που ακολούθησαν σε οικίες καθώς και στο ανωτέρω κατάστημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:



 κυνηγετικό όπλο,

-5- οχήματα,

πλήθος τιμαλφών και ρολογιών αξίας τουλάχιστον 39.700 ευρώ,

πλήθος κινητών τηλεφώνων,

ιδιόχειρες σημειώσεις,

32.500 ευρώ και 7 χρυσές λίρες.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 44 περιπτώσεις ληστείας, απάτης, κλοπής καθώς και αποπειρών απάτης και κλοπής σε Αιτωλοακαρνανία, Χαλκιδική, Άρτα, Πρέβεζα, Αχαΐα, Θεσσαλονίκη, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πέλλα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Έδεσσα και Κιλκίς, με το παράνομο περιουσιακό όφελος να ξεπερνά τα 195.135 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή ενώ οι έρευνες, για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της παράνομης δραστηριότητάς τους, συνεχίζονται.

Πρόκειται για τους:

  • ΚΙΤΣΑ Χαρίλαο του Νεκτάριου και της Βασιλικής, γεν. 11/11/1988 στη Θεσσαλονίκη

 

  • ΚΙΤΣΑ Πασχάλη του Βασιλείου και της Ευδοκίας, γεν. 10/01/1960 στην Αλεξάνδρειας Ημαθίας

 

 

  • ΜΠΕΚΟΠΟΥΛΟ Στέργιο-Σοφούλη του Νικολάου και της Θεοδώρας, γεν. 15/3/1985 στην Βέροια

 

  • ΚΙΤΣΑ Βάια του Νικολάου και της Φρειδερίκης, γεν. 6/12/1970 στην Αθήνα

 

  • ΚΙΤΣΑΣ Σωτήριος του Νεκτάριου και της Βασιλικής, γεν. 22/12/1992 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

 

 

  • ΖΩΓΡΑΦΟΣ Βασίλειος του Ελευθερίου και της Αναστασίας, γεν. 7/3/1978 στην Βέροια

 

  • ΘΕΟΔΩΡΟΥ Χρήστος του Γεωργίου και της Ειρήνης, γεν. 11/06/1993 στη Θεσσαλονίκη

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των αδικημάτων που τέλεσαν, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς   2641022520 και 2641030168 της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 11/4/2024, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.



Επιχειρηματίες απαιτούν τα ονόματα των φοιτητών του Χάβαρντ που είναι υπέρ των τρομοκρατών της Χαμάς και κατά του Ισραήλ

 



Προκλητική επιστολή από ορισμένους φοιτητές του κατηγορούν το Ισραήλ για την επίθεση των τρομοκρατών της Χαμάς, αναστάτωσε το Χάβαρντ, επιχειρηματίες παραιτήθηκαν από το συμβούλιο, και ζητάνε τα ονόματα της επιστολή για να ξέρει ο κόσμος με ποιους έχουν να κάνουν.

Ο Ισραηλινός δισεκατομμυριούχος Άινταν Οφερ και η σύζυγός του, Μπάτια, παραιτήθηκαν από το εκτελεστικό συμβούλιο σχολής του Χάρβαρντ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο με τον οποίο οι επικεφαλής του πανεπιστημίου αντέδρασαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ.

«Δυστυχώς, η πίστη μας στην ηγεσία του Πανεπιστημίου έχει διαρραγεί και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε καλή τη πίστει να υποστηρίζουμε το Χάρβαρντ και τις επιτροπές του», ανέφερε το ζευγάρι σε δήλωσή του στο CNN.

Ο Ισραηλινός κατέψει την 80η θέση στον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg και διαθέτει περιουσία που αγγίζει τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η απόφαση των Οφερ να αποχωρήσουν από το εκτελεστικό συμβούλιο της σχολής Kennedy School of Government του Χάρβαρντ έρχεται μετά τον σάλο που προκάλεσε η δημοσίευση μιας δήλωσης κατά του Ισραήλ από έναν συνασπισμό περίπου 30 φοιτητικών ομάδων, και απαιτούν όλοι την δημοσίευση των ονομάτων τους.

Η ανοιχτή επιστολή κατηγορούσε αποκλειστικά το Ισραήλ για τις αιματηρές επιθέσεις των τρομοκρατών της Χαμάς, και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Σύμφωνα με την Guardian, αρκετοί Αμερικανοί επιχειρηματίες απαίτησαν από το Πανεπιστήμιο να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των φοιτητών που ανήκουν στους συλλόγους που υπέγραψαν την επιστολή, ώστε να ξέρουν οι μελλοντικοί εργοδότες τους τις απόψεις τους πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ένας από αυτούς τους επιχειρηματίες είναι ο Μπιλ Άκμαν, CEO της Pershing Square, ο οποίος έγραψε σε ανάρτησή του στο X ότι όσοι υποστηρίζουν τις ενέργειες τρομοκρατών πρέπει να το κάνουν ανοιχτά και να μην κρύβονται πίσω από έναν μεγάλο οργανισμό.

Η επιστολή, που δημοσιεύτηκε την περασμένη Κυριακή ανέφερε ότι το Ισραήλ φέρει την πλήρη ευθύνη για την έκρηξη της βίας, συμπληρώνοντας ότι εκατομμύρια Παλαιστίνιοι είναι αναγκασμένοι να ζουν σε μια υπαίθρια φυλακή, χωρίς κανέναν τρόπο διαφυγής.

Ο Τζόναθαν Νίμαν, CEO της αλυσίδας εστιατορίων Sweetgreen, ζήτησε επίσης να αποκαλυφθούν τα ονόματα των φοιτητών πίσω από την επιστολή. «Θα ήθελα να τα γνωρίζω ώστε να μην προσλάβω ποτέ αυτά τα άτομα», έγραψε στο Χ o επιχειρηματίας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επιστολή δεν ήταν ο κύριος λόγος πίσω από την παραίτηση των Οφερ, όπως δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο δήλωσε στο CNN άτομο με γνώση του θέματος. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη πηγή, το ζευγάρι δυσαρεστήθηκε κυρίως από την στάση των μελών της διοίκησης του εκπαιδευτικού ιδρύματος και όχι από εκείνη των φοιτητών.




Νεκρός ο οργανωτής της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ με αλεξίπτωτα πλαγιάς



Ο υψηλόβαθμος τρομοκράτης αξιωματούχος της Χαμάς, ο οργανωτής της επίθεσης με αλεξίπτωτα πλαγιάς στο Ισραήλ, το περασμένο Σάββατο, έπεσε νεκρός από την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, ανακοίνωσε σήμερα στρατιωτικός εκπρόσωπος.

«Στη διάρκεια επιχείρησης της Πολεμικής Αεροπορίας που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες 24 ώρες, επλήγησαν βάσεις διοίκησης της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς.

Στη διάρκεια αυτής της επιχείρησης σκοτώθηκε ο Μουράντ Αμπού Μουράντ, επικεφαλής των αεροπορικών επιχειρήσεων (της Χαμάς) στην πόλη της Γάζας, υπεύθυνος για ένα μεγάλο μέρος της φονικής επίθεσης που εξαπολύθηκε το Σάββατο εναντίον του Ισραήλ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος.




myNaftiliaLive.gov.gr: Νέα υπηρεσία για τους ναυτικούς

 


Η συνεργασία των  υπουργείων της Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και της Ψηφιακής Διακυβέρνησης  επισφραγίστηκε με την ανακοίνωση της πρώτης, νέας ψηφιακής υπηρεσίας για ναυτικούς. Μέσω του myNaftiliaLive.gov.gr, οι ναυτικοί έχουν πλέον τη δυνατότητα να προγραμματίζουν ηλεκτρονικά ραντεβού σε υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Οι υπηρεσίες που παρέχονται μέσω του myNAFTILIAlive είναι για:

  • Χορήγηση Ναυτικού Φυλλαδίου (αρχική ή αντιγράφου)
  • Επαναπογραφή ναυτικού ή άλλη σχετική με την απογραφή ναυτικών υπηρεσία
  • Επικύρωση θαλάσσιας υπηρεσίας σε πλοία με ελληνική σημαία
  • Καταχώριση θαλάσσιας υπηρεσίας σε πλοία με ξένη σημαία, συμβεβλημένα με το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (Ν.Α.Τ.)

Αξίζει να σημειωθεί ότι  τα ψηφιακά ραντεβού λειτουργούν σε πολλούς κομβικούς φορείς του Δημοσίου, όπως η ΑΑΔΕ, τα ΚΕΠ, η ΔΥΠΑ, οι Προξενικές Αρχές του Υπουργείου Εξωτερικών, ο ΕΦΚΑ και το Ελληνικό Κτηματολόγιο και ήδη έχουν προγραμματιστεί περισσότερα από 521.400 ψηφιακά ραντεβού. 



Διαθέσιμοι οι τίτλοι σπουδών των αποφοίτων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) μέσω του gov.gr

 



Το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο είναι το 17ο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα, του οποίου οι απόφοιτοι μπορούν από σήμερα να  εκδώσουν ηλεκτρονικά αντίγραφο του τίτλου σπουδών τους μέσω του ptyxia.gov.gr .

  • Συνολικά είναι διαθέσιμοι 72.000 τίτλοι σπουδών του Ε.Α.Π., που αντιστοιχούν στο σύνολο των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών τίτλων που έχουν απονεμηθεί με ημερομηνία ορκωμοσίας από το έτος 2004 μέχρι και σήμερα.
  • Οι απόφοιτοι του Ε.Α.Π. χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης Taxisnet, και τον AΜΚΑ τους, μπορούν να εκδώσουν αντίγραφο του πτυχίου τους είτε πληκτρολογώντας στην αναζήτηση του gov.gr Πτυχία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, είτε απευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση  ptyxia.gov.gr.
  • Το πτυχίο που εκδίδεται έχει μοναδικό κωδικό επαλήθευσης, καθώς και την προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα του gov.grκαι συνεπώς οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το αποστείλουν ηλεκτρονικά, αλλά και να το εκτυπώσουν, ώστε να το καταθέσουν έγχαρτα.
  • Η επιβεβαίωση της γνησιότητας του αντιγράφου πραγματοποιείται απλά και γρήγορα, μέσω της εφαρμογής επαλήθευσης docs.gov.gr/validate  πληκτρολογώντας το μοναδικό κωδικό επαλήθευσης του εγγράφου.
  • Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η ένταξη των πτυχίων στη διαδικασία ηλεκτρονικής επισημείωσης με τη σφραγίδα της Χάγης e-apostille.gov.gr, η οποία θα απλοποιήσει τη διαδικασία για τους πολίτες που επιθυμούν να αποστείλουν το πτυχία τους στο εξωτερικό.

Σταδιακά, στόχος είναι να ενταχθούν όλα τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Χώρας. Αναλυτική λίστα με τα διαθέσιμα πτυχία ανά Πανεπιστήμιο, καθώς και τα πανεπιστήμια που εκκρεμούν μπορείτε να βρείτε στο: https://ptyxia.gov.gr/universities/




Η Ελλάδα χαιρετίζει την επίτευξη συναντίληψης Κυπριακής Δημοκρατίας - Ηνωμένων Εθνών για την περιοχή της Πύλας


 

Η Ελλάδα χαιρετίζει την επίτευξη συναντίληψης, μετά από εντατικές και διεξοδικές διαβουλεύσεις, μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών για την περιοχή βορείως της Πύλας. Η συναντίληψη διασφαλίζει τη διατήρηση του status quo στη “νεκρή ζώνη”, αποκαθιστά την τάξη και δημιουργεί συνθήκες οικοδόμησης εμπιστοσύνης και επαναπροσέγγισης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, προωθώντας την ανάπτυξη της περιοχής προς όφελος όλων των κατοίκων.

Ελπίζουμε ότι η θετική αυτή εξέλιξη η οποία οφείλεται, μεταξύ άλλων, και στην εποικοδομητική στάση που επέδειξε η Κυπριακή Δημοκρατία, θα επισπεύσει το διορισμό νέου Απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο και την επανέναρξη των συνομιλίων για την επίλυση του Κυπριακού, στο πλαίσιο των σχετικών Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.




Τείχος προστασίας απέναντι στο κύμα της ακρίβειας που πλήττει την κοινωνία

 


Τις Υπουργικές αποφάσεις για την εφαρμογή των νομοθετημένων μέτρων κατά της ακρίβειας υπέγραψε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την προστασία των καταναλωτών από τις έντονες πληθωριστικές πιέσεις.

  • Πρωτοβουλία «Μόνιμη μείωση τιμής» με ειδική σήμανση. Οι επιχειρήσεις παραγωγής ή χονδρικής εμπορίας καταναλωτικών προϊόντων που θα συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής» θα πρέπει να αποστείλουν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2023 την έγγραφη δέσμευση στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Ως τιμή αναφοράς για τον υπολογισμό της μείωσης θα λαμβάνεται η τιμή ραφιού στις 19/9/23.
    • Ορίζεται ότι τα σούπερ μάρκετ θα πρέπει να τοποθετήσουν στο ράφι με τα προϊόντα μειωμένης τιμής ειδικό σήμα που φέρει συγκεκριμένες επισημάνσεις και προδιαγραφές, όπως περιγράφονται στη νέα Υπουργική Απόφαση.
    • Η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (Δ.Ι.Μ.Ε.Α.) είναι η αρμόδια υπηρεσία για την επιβολή κυρώσεων, σε περίπτωση που κάποια εταιρεία δηλώσει ψευδώς ότι προχώρησε σε μείωση τιμής.
  • Υποχρέωση ανακοίνωσης από τα σούπερ μάρκετ στο Υπουργείο Ανάπτυξης των ανατιμήσεων σε προϊόντα απαραίτητα για την αξιοπρεπή διαβίωση ή προϊόντα υψηλής ζήτησης. Στην Υπουργική Απόφαση καθορίζονται οι κατηγορίες των προϊόντων για τα οποία προβλέπεται ανακοίνωση ανατιμήσεων από τα σούπερ μάρκετ που ο συνολικός ετήσιος κύκλος εργασιών υπερβαίνει τα 90.000.000 ευρώ και περιγράφεται η διαδικασία αποστολής τους στο Υπουργείο Ανάπτυξης.
    • Οι ανακοινώσεις για οποιαδήποτε αύξηση τιμής σε προϊόντα που είναι απαραίτητα για την αξιοπρεπή διαβίωση ή προϊόντα υψηλής ζήτησης θα αποστέλλονται στο Υπουργείο Ανάπτυξης κάθε Τρίτη, έως τις 15:00.
    • Σε περίπτωση που ο υπόχρεος αποκρύπτει, παραποιεί ή δεν προσκομίζει τα στοιχεία επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ από τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (Δ.Ι.Μ.Ε.Α.).
  • Υποχρέωση ανακοίνωσης λιανικών τιμών πώλησης οπωροκηπευτικών προϊόντων. Στην Υπουργική Απόφαση καθορίζονται οι κατηγορίες των οπωροκηπευτικών προϊόντων για τις οποίες προβλέπεται ανακοίνωση λιανικών τιμών πώλησης στο Υπουργείο Ανάπτυξης.
    • Οι ανακοινώσεις των ενδεικτικών λιανικών τιμών πώλησης των οπωροκηπευτικών προϊόντων θα αποστέλλονται κάθε Τρίτη, στις 09:00 μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας e-katanalotis.gr.
    • Το Υπουργείο Ανάπτυξης μπορεί να ανακοινώνει το εύρος των τιμών που επικρατούν στα καταστήματα είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας e-katanalotis, είτε στη σελίδας της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «H Κυβέρνηση προωθεί τρία νέα μέτρα στη μάχη κατά της ακρίβειας. Από το τέλος Οκτωβρίου, οι καταναλωτές θα μπορούν να εντοπίζουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ τις ειδικές σημάνσεις στα προϊόντα που οι προμηθευτές μείωσαν την τιμή τους κατά τουλάχιστον 5% και για τουλάχιστον 6 μήνες, στηρίζοντας το καταναλωτικό κοινό σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Ταυτόχρονα, συνεπείς στη δέσμευσή μας για εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας, συγκεντρώνουμε τακτικές ενημερώσεις από τα σούπερ μάρκετ για πιθανές ανατιμήσεις σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα. Υψώνουμε τείχος προστασίας απέναντι στο κύμα της ακρίβειας που πλήττει την κοινωνία, λαμβάνοντας πρωτοποριακά μέτρα που καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν έχει λάβει. Στηρίζουμε και θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια, και ειδικά τους πιο ευάλωτους, με κάθε δυνατό τρόπο».




Μέτρα, δράσεις και προκαταβολές αποζημιώσεων με στόχο την ανασυγκρότηση της γεωργικής παραγωγής στη Θεσσαλία

 


Την κάλυψη του συνόλου των αιτήσεων στήριξης που θα κριθούν επιλέξιμες για ένταξη στα Σχέδια Βελτίωσης για τη Θεσσαλία, προκαταβολές αποζημιώσεων στο μέγιστο βαθμό με την αξιοποίηση πόρων του ΕΛΓΑ αλλά και ευρωπαϊκών, παράλληλα με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντικατάσταση του ζωικού κεφαλαίου με αγορά νέων ζώων και δημιουργία σύγχρονων σταυλικών εγκαταστάσεων με μηδενικό κόστος για τους κτηνοτρόφους, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.

  • Με συντονισμένες κινήσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη Μητσοτάκη και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, οι συνέπειες των καταστροφικών πλημμυρών έχουν γίνει κτήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Μετά την επίσκεψη του αρμόδιου Επιτρόπου  Γεωργίας Γιάνους Βόιτσεσχόφσκι που επισκέφθηκε τη Θεσσαλία, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές και η Επίτροπος Υγείας και Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου
  • Με συνεργασία της Περιφέρειας, των κτηνιατρικών υπηρεσιών και του Στρατού  περισυνελέγησαν δεκάδες χιλιάδες νεκρά ζώα και απετράπη ο υγειονομικός κίνδυνος.
  • 45 εκατ. ευρώ έχουν διατεθεί ως πρώτη αρωγή προς τους πληγέντες μέσω της Κρατικής Αρωγής στην οποία εντάχθηκαν για πρώτη φορά  γεωργοί και κτηνοτρόφοι.

Χθες ανακοινώθηκαν στη Λάρισα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Περιφερειάρχη και εκ νέου υποψήφιο Κώστα Αγοραστό,  μέτρα και δράσεις που θα συμβάλλουν στην ταχεία ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και την αναγέννηση της αγροτικής παραγωγής και αφορούν:

  • Τα Σχέδια Βελτίωσης
  • Την απώλεια φυτικής παραγωγής
  • Την αποκατάσταση εγγείου κεφαλαίου
  • Τις απώλειες ζωικού κεφαλαίου
  • Την μελισσοκομία
  • Την αλιεία


Οι τρομοκράτες της Χαμάς έδειξαν βίντεο απαγωγών παιδιών για να πουν ότι δεν τα κακοποιούν

 



Για να διασκεδάσουν οι τρομοκράτες της Χαμάς τις εντυπώσεις από τις φωτογραφίες των φρικαλεοτήτων που έκαναν σε παιδιά καίγοντας και αποκεφαλίζοντας τα, έδωσαν στην δημοσιότητα βίντεο απαγωγών παιδιών, αφού είχαν σκοτώσεις τους γονείς.

Μωρά και μικρά παιδιά ανάμεσα σε μασκοφόρους τρομοκράτες της Χαμάς που δήθεν τα φροντίζουν δείχνει ένα βίντεο - προπαγάνδα που έδωσαν στη δημοσιότητα τα κτήνη της Χαμάς. 

Με το βίντεο αυτό η  Χαμάς προσπαθεί να ανασκευάσει την κατακραυγή από τις ανατριχιαστικές εικόνες που σκοτωμένα και καμμένα μωρά, εικόνες που έδειξε ο Νετανιάχου στον Μπλίνκεν και οι οποίες έκαναν τον γύρο του κόσμου. 



Στο σύντομο βίντεο φαίνονται τρομοκράτες της Χαμάς να κρατούν τα παιδιά αγκαλιά και να προσπαθούν να τα ηρεμήσουν. Ένας χτυπά ένα μωρό στην πλάτη, άλλος ένας κουνά το καροτσάκι μέσα στο οποίο είναι ένα μωρό για να το ηρεμήσει. Πάντα όμως οι άνδρες της Χαμάς είναι με όπλα στα χέρια, και οι γονείς σκοτωμένοι.

Από την ημέρα που έγιναν οι απαγωγές των παιδιών είναι άγνωστη η τύχη τους.




Το τελευταίο μήνυμα 24χρονης Γαλλοϊσραηλινής από το ματωμένο φεστιβάλ: «Θέλω να σας πω ότι σας αγαπώ πολύ, γιατί δεν επιστρέφω σπίτι»


 

Η 24χρονη Γαλλοϊσραηλινή Καρίν Τζούρνο, εργαζόμενη σε αεροδρόμιο και λάτρης των ταξιδιών, είχε μάθει ότι μια παρέα φίλων της σκόπευαν να παρευρεθούν στο φεστιβάλ για να γιορτάσουν την αναχώρηση ενός εξ’ αυτών στις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν ήθελε να λείπει από εκεί καθώς κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί το μακελειό που θα επακολουθούσε από τους τρομοκράτες της Χαμάς.

Προτού πάει στο φεστιβάλ για να διασκεδάσει και να  χορέψει, τράβηξε μια φωτογραφία της στην οποία φαινόταν ενθουσιασμένη. Φορούσε μαύρο σορτς και μαύρο μπλουζάκι ενώ είχε αφήσει λυτά τα μακριά σκούρα μαλλιά της.

Σε βίντεο από τη μοιραία βραδιά στο φεστιβάλ διακρίνεται να χορεύει κουνώντας τα χέρια της στους δυνατούς ρυθμούς της μουσικής, μολονότι ο γκρι νάρθηκας στο δεξί της πόδι, περιόριζε τις κινήσεις της. Το τραγικό  της υπόθεσης είναι πως ο ίδιος νάρθηκας την έκανε να ξεχωρίσει μέσα στο πλήθος σε άλλο βίντεο, όταν η Χαμάς εξαπέλυσε τη φονική της επίθεση.

Στις εικόνες άλλου βίντεο διακρίνεται κρυμμένη πίσω από ένα αυτοκίνητο μαζί με μια φίλη της με την ανησυχία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της καθώς αντηχούν εκρήξεις στο βάθος. Σε ένα τελευταίο βίντεο φαίνεται να κάθεται δίπλα στην ανοιχτή πόρτα ενός ασθενοφόρου φορώντας ένα καφέ φούτερ με κουκούλα, που δανείστηκε από φίλη της. Δύο άνθρωποι κείτονται ξαπλωμένοι, ακίνητοι μέσα στο ασθενοφόρο.

Στις 08:43 το πρωί του περασμένου Σαββάτου η 24χρονη έστειλε, σύμφωνα με τον πατέρα της, Ντορόν Τζούρνο, ένα τελευταίο μήνυμα στα αγαπημένα της πρόσωπα: «Προς όλη την οικογένεια, θέλω να σας πω ότι σας αγαπώ πολύ, γιατί δεν επιστρέφω σπίτι».

Η αγωνία των δικών της έκτοτε είναι στο κατακόρυφο: «Από το μήνυμα εκείνο και μετά δεν έχουμε ακούσει τίποτε σχετικό με την ίδια. Δεν ξέρουμε αν είναι νεκρή, αν βρίσκεται στη Γάζα. Δεν ξέρουμε τίποτε», είπε ο πατέρας της στο Associated Press. «Η κόρη μου δεν πήγε στον πόλεμο. Πήγε απλώς να χορέψει», πρόσθεσε.













Νετανιάχου: Χτυπάμε τους εχθρούς με δύναμη, αυτό είναι μόνο η αρχή! Θα εξαλείψουμε τη Χαμάς

 


Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου παραχώρησε νέο τηλεοπτικό διάγγελμα το βράδυ της Παρασκευής. Ξεκινά λέγοντας ότι μίλησε με οικογένειες που έχασαν σήμερα αγαπημένα τους πρόσωπα και ότι το Ισραήλ «δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτές τις φρικτές πράξεις των εχθρών μας».

«Δεν θα ξεχάσουμε ούτε θα συγχωρήσουμε ποτέ τις φρικτές πράξεις των εχθρών μας» είπε ο Νετανιάχου και υποσχέθηκε ότι οι αδιάκοπες αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας είναι «μόνο η αρχή.«Χτυπάμε τους εχθρούς μας με πρωτοφανή δύναμη – αυτή είναι μόνο η αρχή. Πολεμάμε για την πατρίδα μας σαν λιοντάρια», δήλωσε ο Νετανιάχου, προσθέτοντας ότι το πνεύμα των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων και των πολιτών «εμπνέει ολόκληρο τον κόσμο. Θα εξαλείψουμε τη Χαμάς και θα φέρουμε τη νίκη»




Οι τρομοκράτες της Χαμάς κάνουν ασπίδα και σκοτώνουν ομήρους - 13 έχασαν την ζωή τους στις χερσαίες επιχειρήσεις

 


Η χερσαίες επιχειρήσεις άρχισαν με στόχο τους τρομοκράτες της Χαμάς. Δυνάμεις του ισραηλινού στρατού βρήκαν πτώματα αγνοούμενων πολιτών της χώρας κατά τη διάρκεια της προώθησής τους στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην ψηφιακή έκδοση της Jerusalem Post.

Η εφημερίδα ανέφερε πως τα πτώματα βρέθηκαν χθες τη νύχτα, καθώς η 7η ταξιαρχία προέλαυνε προς τα σύνορα. Ο αριθμός των πτωμάτων δεν διευκρινίζεται. Η ταξιαρχία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, περικύκλωσε περιοχή, βρήκε τα πτώματα και τα μετέφερε στην ισραηλινή επικράτεια.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως προχώρησε χθες τις πρώτες του χερσαίες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, όπου αναμένεται ευρείας κλίμακας έφοδος με σκοπό να εξαλειφθεί το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς. 

Από την πλευρά τους οι τρομοκράτες της Χαμάς -οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ- ανακοίνωσαν πως 13 από τους τουλάχιστον 150 ομήρους που πήρε στο Ισραήλ σκοτώθηκαν σε ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας. Ανέφερε πως ανάμεσά τους ήταν ξένοι, χωρίς να διευκρινίσει τις εθνικότητές τους. Δεν έχει υπάρχει επιβεβαίωση από μέρους Τσαχάλ, του ισραηλινού στρατού, που ανέφερε πως θα ερευνήσει αυτή την πληροφορία.

Αυτή η πληροφορία από τους τρομοκράτες, δείχνει ότι παραμένουν αδίστακτοι και σκοτώνουν αθώους πολίτες.