Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Τάκης Θεοδωρικάκος: Υπάρχει μεγάλη πολιτική ανατροπή υπέρ του Μητσοτάκη



Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος θα αναγκαστούν να προσφύγουν σε εκλογές πολύ πριν από το τέλος της τετραετίας, εκτιμά ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Ο Μητσοτάκης πήγε στη Θεσσαλονίκη ως πρόεδρος της ΝΔ και γύρισε ως δυνάμει πρωθυπουργός, με αυξημένο πολιτικό βάρος και αποδοχή», είπε σε συνέντευξη στην «Καθημερινή» ο πολιτικός αναλυτής και σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας του κ. Μητσοτάκη.

Σε ό,τι αφορά την προσφυγή στις κάλπες, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα «πέρασε το σημείο της επιστροφής» και έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρησή της. «Δεν βγαίνει από την κρίση η Ελλάδα με την κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου που έχει αποδοχή 10% από τον ελληνικό λαό. Θα αναγκαστούν να πάνε σε πρόωρες εκλογές πολύ πριν από το τέλος της τετραετίας και προτού ομολογήσουν ότι οδηγούν την Ελλάδα στην ανάγκη και νέου μνημονίου».

Κάνοντας αναφορά στις μετρήσεις, σχολίασε ότι δείχνουν πλέον πολύ μεγάλη υπεροχή της ΝΔ. «Οι εισροές από τα άλλα κόμματα αυξάνονται», πρόσθεσε. «Μέρα με τη μέρα δημιουργείται ένα κύμα που οδηγεί σε μεγάλη πολιτική ανατροπή», ανέφερε ακόμη.






Πηγή : iefimerida.gr


Πόρισμα φωτιά: Ο Καλογρίτσας δήλωνε για 11 χρόνια ότι ζούσε με 300 ευρώ




Με πόρισμα του το Κέντρο Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου, αποκαλύπτει ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας και η σύζυγος του απέκρυπταν δεκάδες εκατομμύρια για περισσότερα από 11 χρόνια στις φορολογικές δηλώσεις τους.

Μάλιστα, στα εισοδήματά τους για 11 χρόνια δήλωναν ότι ζούσαν με 300 ευρώ τον μήνα (!), ενώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους είχαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Από αυτή την φοροδιαφυγή ο επιχειρηματίας που με τον γιο Βλαδίμηρο-Ιωάννη του απέκτησαν την μία τηλεοπτική άδεια από τις τέσσερις που δημοπρατήθηκαν από την κυβέρνηση, έχει οφειλή στο Δημόσιο που ξεπερνά τα 32 εκατ.ευρώ.

Αναλυτικά όσα αποκαλύπτει το Κυριακάτικο «Πρώτο Θέμα»:

Τα εισοδήματα του Καλογρίτσα και της συζύγου του από το 2002 μέχρι και το 2013









Παρότι ο κ. Καλογρίτσας αρνείται τις κατηγορίες, το πόρισμα του ΚΕΦΟΜΕΠ του καταλογίζει φοροδιαφυγή ύψους 32,7 εκατομμυρίων ευρώ



Πηγή : imerisia.gr


Ρουβίκωνας σε Μητσοτάκη: Το θέμα δεν είναι πώς θα έρθετε στα Εξάρχεια αλλά πώς θα φύγετε


Eurokinissi/Photo αρχείου


Σε μία ασυνήθιστη κίνηση προχώρησε η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας, η οποία σε κείμενό της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου απαντά στη φράση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι «θα τελειώσω με το άβατο των Εξαρχείων από τον πρώτο μήνα».

Η φράση είχε ειπωθεί από τον κ. Μητσοτάκη σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εφημερίδα Realnews. Τα μέλη του Ρουβίκωνα απαντούν:

«Δεν αμφιβάλλουμε ότι το κράτος μπορεί με στρατιωτικούς όρους να σπάσει τις καταλήψεις, να φυλακίσει αναρχικούς, να βάλει μόνιμα και μαζικά δυνάμεις καταστολής στα Εξάρχεια. Πιθανόν να μπορεί να το κάνει και σε ένα μήνα. Αλλά θα πρέπει όλοι τους, δεξιά και αριστερά να έχουν υπόψη τους ότι κάτι τέτοιο έχει ήδη γίνει και μάλιστα αρκετές φορές. Η αφοσίωση, η αλληλεγγύη, η αδιαλλαξία των αναρχικών και πάνω από όλα το δίκαιο του αγώνα τους και το μικρό αλλά υπαρκτό ρίζωμά τους στο έδαφος της εκμεταλλευόμενης και καταπιεζόμενης κοινωνίας είναι αυτά που τους έδωσαν τη δύναμη να αντισταθούν, να επιβιώσουν και να αναπτύσσονται. Κι έτσι θα γίνει και την επόμενη φορά.

(…) Σε κάθε περίπτωση αν το κράτος, δεξιό ή αριστερό, θέλει να τσακίσει τον Ρουβίκωνα ας έρθει να το κάνει. Αν θέλει να τελειώσει τα Εξάρχεια ας έρθει να το κάνει (να δουλέψουν και με την ησυχία τους πια οι επενδυτές των ναρκωτικών). Αν θέλει να κλείσει στη φυλακή τους αναρχικούς, ας έρθει να το κάνει... Η εμπειρία του πρέπει να του έχει διδάξει ότι το ζήτημα δεν είναι πως θα έρθει, αλλά πως θα φύγει...».



Πηγή : huffingtonpost.gr



6 στου 10 πολίτες ζητάνε εκλογές - 7 στους 10 ζητάει να ακυρωθεί ο διαγωνισμός για τις άδειες


Το σημαντικότερο στοιχείο της έρευνας που διενήργησε η Opinion Poll για τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής είναι ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων ζητάει εδώ και τώρα εκλογές αναλογιζόμενοι την σοβαρότητα της κατάστασης και ότι η χώρα δεν προχωράει με κυβέρνηση Τσίπρα αντίθετα βυθίζεται κάθε μέρα και περισσότερο.

Το 62,3% των ερωτηθέντων ζητά εκλογές, κάτι που σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές καταγράφεται για πρώτη φορά σε διάστημα ενός μόλις έτους από την προηγούμενη κάλπη τον Σεπτέμβριο του 2015 και αυτό δείχνει σε πόσο τραγική κατάσταση έχει φτάσει την χώρα η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου.

Και δεν θα μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά οι Έλληνες πολίτες αφού 8 στους 10 σύμφωνα με την έρευνα εκτιμά ότι η οικονομική τους κατάσταση θα επιδεινωθεί.

Όσο αφορά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, το 61% πιστεύει πως μέσα από αυτή τη διαδικασία πρόθεση του πρωθυπουργού και του Νίκου Παππά ήταν να ελέγξει τα Μέσα Μαζικής και να έχει την ενημέρωση προς όφελός τους. 

Για αυτό τον λόγο επτά στους δέκα πιστεύουν ότι ο διαγωνισμός πρέπει να ακυρωθεί!


Κυριάκος Μητσοτάκης για μεταναστευτικό - προσφυγικό




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση αναφερόμενος στο τεράστιο θέμα των μεταναστών - προσφύγων.

«Οι εικόνες καταστροφής και αναρχίας στη Μυτιλήνη και τη Χίο, πιστοποιούν την ανικανότητα της  Κυβέρνησης να διαχειριστεί και το μεταναστευτικό ζήτημα.

Πριν από έξι μήνες, σε σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι πολιτικοί Αρχηγοί συμφωνήσαμε σε μια εθνική γραμμή αντιμετώπισης του μεταναστευτικού. 

Όλοι γνωρίζουν ότι έκανα τα πάντα προκειμένου να υποστηρίξω και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό τα συμφέροντα της χώρας.

Η Κυβέρνηση, όμως, δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της. Ο διαχωρισμός μεταναστών και προσφύγων δεν έγινε. Οι δομές φιλοξενίας λειτουργούν άναρχα. Η επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου κωλυσιεργεί αδικαιολόγητα, με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι επαναπροωθήσεις προς την  Τουρκία. Κανένα συγκροτημένο σχέδιο για κατανομή των προσφύγων στην επικράτεια δεν υπάρχει. Ευρωπαϊκά κονδύλια λιμνάζουν. 

Το ελληνικό Κράτος είναι απόν. Η απουσία του και η έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού, δυστυχώς, εντείνει τις ξενοφοβικές και ακραίες τάσεις. Τάσεις που παραμένουν απόλυτα μειοψηφικές σε μία κοινωνία που δέχτηκε τους πρόσφυγες με καλοσύνη και κατανόηση για τον πόνο τους. Αλλά που έχει απαίτηση από το Κράτος να μπορεί στοιχειωδώς να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του έναντι, όχι μόνο των προσφύγων, αλλά και των Ελλήνων πολιτών.

Όσο ακόμη παραμένει αυτή η Κυβέρνηση, οφείλει να εφαρμόσει αμέσως το Εθνικό Σχέδιο για το προσφυγικό με τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας. Ένα σχέδιο που διασφαλίζει την αξιοπρεπή ζωή στους πρόσφυγες, τις διαδικασίες επαναπροώθησης στους παράτυπους μετανάστες, αλλά και την υγεία και ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών».


ΗΠΑ: Νέο κρούσμα βίας με οκτώ τραυματίες στη Βαλτιμόρη – Συνελήφθη ο δράστης για το δράμα στο Μπέρλιγκτον




Νέο περιστατικό βίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τρεις ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε κεντρική λεωφόρο της Βαλτιμόρης τραυματίζοντας 8 ανθρώπους μεταξύ των οποίων και ένα 3χρονο κορίτσι.  Όπως αναφέρει η αστυνομία – σύμφωνα με την εφημερίδα Baltimore Sun – οι δράστες ήταν τρείς ένοπλοι οι οποίοι διέφυγαν και αναζητούνται. Όπως είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας κανένας από τους τραυματίες δεν κινδυνεύει. Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών.

Στο Μπέρλιγκτον 

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τον σκοπευτή που σκότωσε πέντε ανθρώπους μέσα σε εμπορικό κέντρο της μικρής πόλης Μπέρλινγκτον, στην πολιτεία της Ουάσινγκτον.

Πρόκειται για τον 20χρονο Αρκάν Τσετίν, κάτοικο του Οουκ Χάρμπορ στην Ουάσινγκτον. Η αστυνομία δεν γνωρίζει τα κίνητρα του δράστη.


«Ο σκοπευτής συνελήφθη απόψε από τις αρχές», ανακοίνωσε νωρίτερα στο Twitter ο εκπρόσωπος της πολιτειακής αστυνομίας Μαρκ Φράνσις.

Τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Cascade Mall του Μπέρλινγκτον, μιας πόλης μερικών χιλιάδων κατοίκων που βρίσκεται περίπου 105 χλμ. βόρεια του Σιάτλ. Ο δράστης άνοιξε πυρ στο τμήμα καλλυντικών και μακιγιάζ μεγάλου καταστήματος της αλυσίδας Macy’s.

To FBI, η ομοσπονδιακή αστυνομία, είχε αναφέρει ότι σε αυτό το στάδιο της έρευνας δεν υπάρχουν ενδείξεις «τρομοκρατικής ενέργειας». Οι ερευνητές είχαν δώσει χθες στη δημοσιότητα φωτογραφίες του υπόπτου, αναφέροντας ότι ο δράστης ήταν πιθανόν ισπανόφωνος, ηλικίας περίπου 20 ετών, και είχαν ζητήσει τη βοήθεια των πολιτών για τη σύλληψή του.



Newsroom Αθήνα 9.84


Η κυβέρνηση απολύει 2.000 από τα ιδιωτικά κανάλια και προσλαμβάνει 55 στην ΕΡΤ





Στην πρόσληψη 55 συμβασιούχων θα προχωρήσει η ΕΡΤ, όπως αποφάσισε προχθες το ΔΣ της εταιρείας.

Πρόκειται για 20 δημοσιογράφους και 35 θέσεις άλλων ειδικοτήτων (μοντάζ, ηχολήπτες, γεννήτρια χαρακτήρων).

Μεταξύ αυτών υπάρχει και η θέση για ένα μουσικό παραγωγό. Η απόφαση θα πρέπει να υπογραφεί από τον υπουργό επικρατείας Νίκο Παππά και θα αναρτηθεί στο site της ΕΡΤ.

Για το θέμα η Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι έβγαλαν ανακοίνωση :

Νέα Δημοκρατία : 

"Για τη Νέα Δημοκρατία η Ε.Ρ.Τ. πρέπει να είναι η δημόσια τηλεόραση με πλουραλισμό, πολυφωνία, ποιότητα και ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στην λειτουργία της.

Όλα αυτά που δεν είναι σήμερα η Ε.Ρ.Τ. όχι κατά την άποψη της Νέας Δημοκρατίας μόνο, αλλά της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων".

Ποτάμι : 

"Προφανώς  2.500 εργαζόμενοι στην ΕΡΤ του κ. Παππά, είναι λίγοι. Γι αυτό αποφασίστηκε να προσληφθούν άλλοι 55 συμβασιούχοι ώστε "να βγαίνει η δουλειά". Όσο για το λογαριασμό;
Ας σφίξουν ακόμη τα ζωνάρια στα νοικοκυριά. Προέχουν τα λεφτά για το κομματικό κράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ".



Μπροστά με 12,5% η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση




Η Νέα Δημοκρατία αυξάνει την διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη δημοσκόπηση της εταιρίας Opinion Poll, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, η ψαλίδα ανοίγει στις 12,5 ποσοστιαίες μονάδες και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, καταγράφει διπλάσια ποσοστά από τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην πρόθεση ψήφου, η Ν.Δ. προηγείται με ποσοστό 31% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 18,5%. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 6,5% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη συγκεντρώνει 5%, ενώ στη Βουλή φαίνεται να μπαίνει η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 3%. Οι ΑΝ.ΕΛ. με 2% μπορεί να εξασφαλίσουν την είσοδο και πάλι στη Βουλή, όπως και η Ενωση Κεντρώων συγκεντρώνει επίσης 2%, η Λαϊκή Ενότητα 1,5%. Σε διπλάσια ποσοστά παραμένουν οι αναποφάσιστοι.


Συντριπτική είναι η υπεροχή της Ν.Δ. στην παράσταση νίκης, όπου συγκεντρώνει ποσοστό 61,2% έναντι μόλις 14% που εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.