Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Ο Ερντογάν δικάζει ξανά τον Εκρέμ Ιμάμογλου για να τον αποκλείσει απο τις εκλογές

 


Το καθεστώς Ερντογάν είναι αδίστακτο, ειδικά για να επιβιώσει πολιτικά ο πρόεδρος, και αυτό το έχει αποδείξει πολλές φορές όπως και στο δήθεν "πραξικόπημα" εναντίον του Ερντογάν πριν από λίγα χρόνια, τελευταία με την βόμβα που έβαλαν δήθεν "Κούρδοι" ώστε να έχει λόγο να επιτεθεί στην Συρία, και άλλα πολλά που δείχνουν πόσο επικίνδυνος είναι ο Ταγίπ Ερντογάν.

Η δίκη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, επαναλαμβάνεται σήμερα Τετάρτη (14/12), με τον δήμαρχο να κινδυνεύει να αποκλειστεί από τις προεδρικές εκλογές του 2023 στην Τουρκία.

Στη διάρκεια προηγούμενης ακροαματικής συνεδρίασης το Νοέμβριο, ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να επιβληθεί στον Ιμάμογλου ποινή φυλάκισης από 15 μήνες έως τέσσερα χρόνια για ένα σχόλιό του που θεωρήθηκε από το καθεστώς Ερντογάν «εξύβριση» των μελών του τουρκικού Εκλογικού Συμβουλίου.

Αν καταδικαστεί, ο Ιμάμογλου κινδυνεύει να παραμεριστεί από την πολιτική ζωή μερικούς μήνες πριν από τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές.

Μέλος του σοσιαλδημοκρατικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), του κύριου κόμματος που αντιπολιτεύεται τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο 52χρονος δήμαρχος εκτιμά πως η δίκη του είναι «πολιτική». «Είναι αληθινά θλιβερό το ότι έχουμε φθάσει εδώ, όμως θέλω παρόλα αυτά να εμπιστευτώ τους δικαστές», δήλωσε χθες, Τρίτη, το βράδυ σε συνέντευξή του στον ιδιωτικό τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό TV100.

Ο Ιμάμογλου βρέθηκε στο στόχαστρο της κυβέρνησης Ερντογάν το 2019, οπότε και κέρδισε τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης, την οποία είχε επί 25 χρόνια το κυβερνών κόμμα AKP.

Η εκλογή του αρχικά ακυρώθηκε με θράσος από το καθεστώς Ερντογάν, η οποία αναγκάσθηκε ωστόσο να υποχωρήσει τρεις μήνες αργότερα μπροστά στην κινητοποίηση του εκλογικού σώματος που προσέφερε στον αντιπολιτευόμενο μια ακόμη ευρύτερη νίκη.

Μερικούς μήνες αργότερα ο Εκρέμ Ιμάμογλου χαρακτήρισε «ηλίθιους» αυτούς που είχαν ακυρώσει την πρώτη εκλογή του και εξαιτίας αυτού του χαρακτηρισμού διώκεται από την τουρκική δικαιοσύνη και όλοι καταλαβαίνουμε ποιος είναι πίσω απο την δίωξη.

«Το μόνο που έκανα ήταν να απαντήσω με τον ίδιο τρόπο στον υπουργό Εσωτερικών που με είχε χαρακτηρίσει ηλίθιο», υποστήριξε ο δήμαρχος.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης είναι μεταξύ των λίγων ηγετών της αντιπολίτευσης που οι δημοσκοπήσεις τους θέλουν να κερδίζουν πιθανώς τον Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρή οικονομική κρίση και πληθωρισμό που επισήμως κυμαίνεται στο 85%.




Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας χάρισε στον Τσίπρα κορνίζα με τον παιδεραστή δολοφόνο Βελουχιώτη

 



Τον είχαμε για σοβαρό άνθρωπο τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών, αλλά το δώρο που έκανε στον Αλέξη Τσίπρα, μας έδειξε ότι κάναμε λάθος.

Ο Αλέξης Τσίπρας, δέχτηκε από τον Μητροπολίτη ένα δώρο-έκπληξη, ο οποίος επισήμανε με νόημα αδιαφορώντας για την ξεφτίλα ότι είναι σε κόκκινη συσκευασία. Του είπε επίσης πως ελπίζει το δώρο του να βρει μια θέση στην Κουμουνδούρου, καθώς και ότι συνδέεται με την ιστορία της αντίστασης.

Συγκεκριμένα το Μητροπολίτης χωρίς ίχνος ντροπής, είχε ετοιμάσει σε κορνίζα την ιστορική φωτογραφία του δολοφόνου και παιδεραστή βιαστή του ΕΛ.Α.Σ. Άρη Βελουχιώτη κατά την είσοδο του στη Λαμία, μαζί με τον π. Γερμανό, τον Παπα-Ανυπόμονο.

Για να πάει την ξεφτίλα και την ντροπή μια σκάλα παραπάνω, στην κορνίζα ήταν και ιδιόχειρη αφιέρωση του Μητροπολίτη προς τον Αλέξη Τσίπρα, αδιαφορώντας για τα εγκλήματα και τους βιασμούς ανηλίκων που διέπραξε ο ακροαριστερός Βελουχιώτης. 

«Ομολογώ ότι δεν περίμενα να έχω τέτοια έκπληξη», δήλωσε χαμογελώντας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ενθουσιάστηκε με το δώρο.

Δείτε το βίντεο από το τοπικό σάιτ LamiaReport:





Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ απο ακροαριστερούς συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ - 25 προσαγωγές


 

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όταν ομάδα ακροαριστερών συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν παράνομα μέσα στην ΑΣΟΕΕ, έστησε ξαφνικά οδοφράγματα στην οδό Πατησίων και πέταξε διάφορα αντικείμενα κατά αστυνομικών δυνάμεων, αλλά και έξω από τη Νομική Σχολή.

Η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει, έως τώρα, σε 25 προσαγωγές ατόμων, συνολικά, από το κέντρο της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Αστυνομίας, έχει αποκατασταθεί πλέον η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Πατησίων.



Τράπερ ο ληστής που λήστεψε οκτώ καταστήματα σε δύο ώρες

 



Σε βάρος του 23χρονου, ο οποίος δήλωσε ότι ασχολείται με τη μουσική, ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr, o τράπερ είναι ο 23χρονος που συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη μετά από ούτε μια, ούτε δύο αλλά οκτώ ένοπλες ληστείες μέσα σε διάστημα δύο ωρών.

O νεαρός οδηγήθηκε νωρίτερα στην εισαγγελέα που του άσκησε δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Στη συνέχεια παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή, από όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία. Μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος.

Η λεία του ανέρχεται σε 15.000 ευρώ ενώ εκτός από τις οκτώ ληστείες που διέπραξε χθες σε Νεάπολη, Αμπελόκηπους, Καλαμαριά και Χαριλάου, προέκυψε ότι έκανε ακόμα τρεις σε προγενέστερο χρόνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, προκειμένου να αποφύγει επικείμενο έλεγχο προσπάθησε να απομακρυνθεί τρέχοντας, σηκώνοντας παράλληλα όπλο προς το μέρος των αστυνομικών, οι οποίοι κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.




Ακροαριστεροί σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούν ένταση στην ΑΣΟΕΕ

 


Ένταση υπήρξε πριν από λίγο στην ΑΣΟΕΕ, από ακροαριστερούς συντρόφους αντιεξουσιαστές, γνωστοί σε όλους τους Έλληνες ως συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον 10 προσαγωγές ακροαριστερών συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ.



Μετά και τα υπονοούμενα Καμμένου όλοι μας αναρωτιόμαστε πόσο ένοχος είναι τελικά ο Ανδρουλάκης;

 


Πίσω στο μυαλό μας υπάρχει πάντα ένα γιατί δεν πήγε να ενημερωθεί ο Ανδρουλάκης στο γιατί το παρακολουθούσαν; Γιατί κρύβετε τόσους μήνες και αποφεύγει την ενημέρωση.

Και η πλειοψηφία αναρωτιέται τι έχει κάνει επιτέλους ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ; Πόσο σοβαρό είναι; Και εάν τίθεται θέμα Εθνικής ασφάλειας;

Μετά τα βαριά υπονοούμενα και τους γρίφους που άφησε η ανάρτηση του Πάνου Καμμένου  απατώντας στον Νίκο Ανδρουλάκη και στην αναφορά του τελευταίου στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα ερωτήματα επανέρχονται και κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε την αλήθεια, τι έχει κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης; Πόσο σοβαρό είναι; Και γιατί κρύβεται;

Συγκεκριμένα, ο Πάνος Καμμένος προχώρησε σε μια ανάρτηση και έγραψε τα εξής: «Άκου Ανδρουλάκη δεν ανακατεύομαι αλλά αν με ξαναπιάσεις στο στόμα σου θυμίσου 1/Αζερμπαιτζάν 2/ψευτομουφτής Ξάνθης 3/ ξέρεις εσύ… μακριά από εμένα πολύ μακριά πιο μακριά και από Βρυξέλλες …..,»


A Promise to Animals: Καταγγέλλει κακομεταχείριση ζώων από τον Δήμο Βόλου

 



Την εκμετάλλευση και τη βάναυση μεταχείριση ζώων από τον Δήμο Βόλου καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η φιλοζωική μη κερδoσκοπική οργάνωση «A Promise to Animals».

Στην ανακοίνωση της οργάνωσης αναφέρονται συγκεκριμένα τα ακόλουθα



Δημόσια Έκθεση και Κακοποίηση Ζώων στο Δήμο Βόλου

Η φιλοζωική μη κερδοσκοπική οργάνωση «A Promise to Animals» καταγγέλλει την εκμετάλλευση και τη βάναυση μεταχείριση ζώων από το Δήμο Βόλου.

Συγκεκριμένα, η Δημοτική Αρχή στον Βόλο τοποθέτησε δύο φάτνες, στο πλαίσιο του στολισμού της πόλης, για τον εορτασμό των Χριστουγέννων, στις οποίες βρίσκονται δεμένα ζώα που εκτίθενται ως δημόσιο θέαμα, σε αντίξοες συνθήκες. Στη μία φάτνη βρίσκεται ένα πόνυ και τρία αρνιά ενώ στη δεύτερη ένα πόνυ και δύο αρνιά. Τα ζώα που έχουν απομακρυνθεί από το φυσικό τους περιβάλλον, είναι εγκλωβισμένα στις ξύλινες κατασκευές της κάθε φάτνης και έχουν μεγάλο περιορισμό ως προς την φυσιολογική τους κίνηση. Τα αρνιά είναι μικρά σε ηλικία και είναι εκτεθειμένα στο κρύο συνεχόμενα για πάρα πολλές ώρες, ενώ τα πόνυ είναι δεμένα και δεν μπορούν να κινηθούν.

Ο μόνος λόγος που παραμένουν εγκλωβισμένα τα ζώα είναι διότι χρησιμοποιούνται ως "ατραξιόν" στα πλαίσια του ευρύτερου σχεδιασμού για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης, δηλαδή ως δημόσιο θέαμα.

Με δεδομένο ότι οι παραπάνω ενέργειες του Δήμου Βόλου παραβιάζουν τα άρθρα 23, παρ. 1 και 24 παρ. 1 του Νόμου 4830/2021, η οργάνωση «A Promise to Animals» γνωστοποίησε τα γεγονότα στην Εισαγγελία Βόλου και στην Εισαγγελία Προστασίας Ζώων Αθηνών και ζήτησε:

• Να σταματήσει η έκθεση, κακοποίηση και εκμετάλλευση των ζώων.

• Να παραδοθούν τα ζώα στην οργάνωσή μας προκειμένου να ελεγχθεί η φυσική τους κατάσταση από κτηνίατρο και να τους παρασχεθεί η απαραίτητη φροντίδα και φιλοξενία.

• Να διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα για τη διαπίστωση της διάπραξης τυχόν άλλων αξιόποινων πράξεων που σχετίζονται με την κακοποίηση, κακή ή βάναυση μεταχείριση των ζώων, συμπεριλαμβανομένης της πρόκλησης έντονου σωματικού πόνου ή σωματικής εξάντλησης.

Η φιλοζωική οργάνωση «A Promise to Animals» θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την επιβολή του Νόμου που προστατεύει τα ζώα. Είναι χρέος μας να καταγγέλλουμε παράνομες ενέργειες ή παραλείψεις και να υπερασπιζόμαστε αυτούς που δεν έχουν φωνή να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους.



Συνελήφθη Πακιστανός που γρονθοκόπησε και επιχείρησε να βιάσει 50χρονη

 


Συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης ο 33χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος κατηγορείται για βιαιοπραγία και απόπειρα βιασμού σε βάρος 50χρονης αγρότισσας στην Ιεράπετρα.

Ο 33χρονος το απόγευμα κάλεσε μερικές φορές στο κινητό της την 50χρονη, ζητώντας της να τη συναντήσει μόνη για να της ζητήσει  συγγνώμη, για όσα της έκανε, δικαιολογώντας την πράξη του λέγοντας ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ουσιών, σύμφωνα με το neakriti.

Η 50χρονη τρομοκρατήθηκε, αρνήθηκε να τον συναντήσει αρχικά, αλλά στη συνέχεια μιλώντας με την οικογένειά της και το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας, του απάντησε θετικά κλείνοντάς του ραντεβού αρχικά σε ένα μικρό καφέ, όπου όμως εκείνος δεν εμφανίστηκε, προφανώς γιατί ήθελε να ελέγξει το χώρο αν θα ήταν μαζί με άνδρες της αστυνομίας.

Στη συνέχεια της έκλεισε δεύτερο ραντεβού στο ανοικτό δημοτικό πάρκινγκ, όπου και εκεί δεν εμφανίστηκε, τότε ανέλαβε εκείνη την πρωτοβουλία να τον καλέσει στο κινητό του και να του ζητήσει να επισπεύσει τη συνάντηση γιατί είχε δουλειά. Εκείνος της αντιπρότεινε να συναντηθούν στο καφέ ενός βενζινάδικου.

Σε όλη αυτή τη διάρκεια των συνομιλιών τους η 50χρονη Κατερίνα Περάκη έπαιρνε οδηγίες από τους άνδρες της ασφάλειας, ώστε να τον κρατάει ήρεμο ώστε να μην καταλάβει ότι υπήρχε παρακολούθηση και όταν εκείνος εμφανίστηκε στο τρίτο ραντεβού στο καφέ του βενζινάδικου, αντί για εκείνη που περίμενε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας, μαζί με τον σύζυγό της, εμφανίστηκαν στο ραντεβού οι άνδρες της ασφάλειας, οι οποίοι τον συνέλαβαν.

Ο 33χρονος είχε αλλάξει εντελώς τα χαρακτηριστικά του είχε κουρευτεί, είχε ξυρίσει το μούσι του και είχε αλλάξει τα ρούχα του, ενώ είχε κρύψει το μοτοποδήλατο με το οποίο είχε δραπετεύσει από το χώρο της επίθεσης.

Ο 33χρονος θα οδηγηθεί την Τετάρτη (14/12) στον εισαγγελέα.


protothema.gr



5χρονος δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από 21χρονο στα ντους κολυμβητηρίου



Σεξουαλική επίθεση σε βάρος ενός αγοριού μόλις 5 ετών, από νεαρό άνδρα σημειώθηκε στους χώρους του κολυμβητηρίου Ζωγράφου. 

Ο 21 χρόνος μπήκε στα αποδυτήρια την ώρα που το αγοράκι έκανε μπάνιο και τον θώπευσε στα γεννητικά όργανα. Μια πράξη η οποία μάλιστα έγινε δυο φορές, με αποτέλεσμα ο δράστης να συλληφθεί μετά από καταγγελία του πατέρα του 5χρονου, ο οποίος βρισκόταν στο χώρο και χθες μετά από δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. 

Το συμβάν, σημειώθηκε στις 19:50 της Δευτέρας. Το παιδί, βρισκόταν στο ντους του κολυμβητηρίου της οδού Ταξίλου 42 και έκανε μπάνιο.

Ξαφνικά, τον πλησιάζει ο 21χρονος και αρχίζει να τον θωπεύει στα γεννητικά όργανα. Το αγοράκι τρόμαξε. Το απίστευτο της υπόθεσης είναι πως έξω από τα αποδυτήρια βρισκόταν ο πατέρας του 5χρονου, στον οποίο το παιδί που, βγήκε αμέσως έξω δεν είπε κάτι για την αδιανόητη επίθεση που δέχθηκε από φόβο και ντροπή. 

Το αγοράκι ξαναμπαίνει μέσα και συνεχίζει το μπάνιο του όταν ο ανώμαλος εμφανίζεται και πάλι μπροστά του και αρχίζει για δεύτερη φορά να του αγγίζει τα γεννητικά όργανα. Το παιδί, αντέδρασε με αποτέλεσμα ο ανώμαλος δράστης να το βάλει στα πόδια. Ο πατέρας του μικρού κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, μίλησε με το γιο του και όταν το παιδί του είπε τα πάντα, κάλεσε την αστυνομία. Ο δράστης, βρισκόταν στο χώρο, ευτυχώς δεν είχε προλάβει να φύγει από το κολυμβητήριο και αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ζωγράφου. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.



Άφησε τις απειλές για την Ελλάδα και έπιασε πάλι τη Συρία ο Ερντογάν

 


Αφού τελείωσε το κρεσέντο απειλών κατά της Ελλάδας, απειλές που δεν φοβάται κανένας, αλλά θα έπρεπε να φοβόταν ο ίδιος για τις επιπτώσεις έτσι και κάνει το λάθος, τώρα έπιασε πάλι την Συρία.

Η Τουρκία ζήτησε τη στήριξη της Ρωσίας και συζήτησε τα αμοιβαία βήματα που θα μπορούσαν να γίνουν στη βόρεια Συρία, όπου η Άγκυρα επιδιώκει να πραγματοποιήσει μια χερσαία επιχείρηση, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ζητήσαμε τη στήριξη (του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν) για να λάβουμε αμοιβαίες αποφάσεις και ίσως να ενεργήσουμε από κοινού εδώ» στη βόρεια Συρία, είπε ο Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.

Το ότι κανένας δεν στηρίζει τις χερσαίες επιχειρήσεις της Τουρκίας, αυτό δεν ενδιαφέρει τον Ερντογάν που λέει ότι δεν θα ζητήσει την άδεια από κανένα.



Ξεκίνησε η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2023


 

Ξεκινά σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής -και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο με τη σχετική ψηφοφορία- η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2023. Μια συζήτηση που αναδεικνύει:


Αφενός τη διαφορά ανάμεσα στο 2019 και στο σήμερα και αφετέρου την προοπτική που επιφυλάσσει για τον τόπο η συνέχεια, η συνέπεια και η σταθερότητα.

Την απόσταση ανάμεσα στην Ελλάδα του ευρωπαϊκού περιθωρίου και την Ελλάδα που πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη. Την Ελλάδα της αύξησης των αβάσταχτων φόρων και της μείωσης των συντάξεων, και την Ελλάδα που μειώνει φόρους και αυξάνει μισθούς, την Ελλάδα που αυξάνει συντάξεις, περιορίζοντας παράλληλα και την ανεργία.

Τη διαφορά ανάμεσα στην Ελλάδα της μπλόφας και της αυταπάτης και την Ελλάδα που γίνεται πιο ισχυρή, οικονομικά, γεωπολιτικά και στρατιωτικά. Την Ελλάδα που -παρά την παγκόσμια αβεβαιότητα- εμπνέει αισιοδοξία και εθνική αυτοπεποίθηση.

Την ισχυρή και ευυπόληπτη Ελλάδα, που αποπνέει αισιοδοξία και δυναμισμό, χαρακτηριστικά που θα εκδηλωθούν απρόσκοπτα και μετά το τέλος των κρίσεων. Την Ελλάδα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της μέριμνας για όλους. Την Ελλάδα της κοινωνικής ανανέωσης και της υπέρβασης των αναχρονιστικών νοοτροπιών και πρακτικών που μας καθήλωσαν για δεκαετίες.

Ο Προϋπολογισμός του 2023 είναι ο πρώτος που συζητείται εκτός του μνημονιακού περιβάλλοντος, αλλά και εκτός του πλαισίου της ενισχυμένης εποπτείας. Αποτυπώνει τη σταθερή αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας -που εκτιμάται σε ρυθμό τριπλάσιο του μέσου όρου της Ευρωζώνης- και αναδεικνύει την ανάγκη συνέπειας, της συνέχειας και της σταθερότητας. Χαρακτηρίζεται από δημοσιονομική υπευθυνότητα, αναπτυξιακή στόχευση, αλλά και κοινωνική ευαισθησία. Προβλέπει ανάμεσα στα άλλα:


Πιστώσεις για την επιδότηση λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.

Αύξηση κοντά στο 8% στις αποδοχές 2.500.000 συνταξιούχων, για πρώτη φορά ύστερα από 12 χρόνια.

Μόνιμη κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για όλους.

Διατήρηση σε μόνιμη βάση της μείωσης κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα.

Αύξηση του κατώτατου μισθού, η τρίτη μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

Αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους στέγασης, κυρίως για τους νέους ανθρώπους.

Επέκταση του επιδόματος μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα από τους 6 στους 9 μήνες.

Αναμόρφωση του ειδικού μισθολογίου των ιατρών του Ε.Σ.Υ. με αυξήσεις μισθών και επιδομάτων.

Μισθολογικές παρεμβάσεις για τη στήριξη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η πορεία της Ελλάδας προς τα εμπρός, η πορεία προς την αναβάθμιση και την οριστική υπέρβαση των παθογενειών που γέννησε η περίοδος των μνημονίων είναι συνυφασμένη με την συνέχιση μιας τέτοιας ατζέντας. Είναι συνυφασμένη με μια Κυβέρνηση που να μπορεί να την υποστηρίξει την ατζέντα αυτή χωρίς δισταγμούς, χωρίς αναποφασιστικότητα και χωρίς καθυστερήσεις.



 



Ένα συνεκτικό αναπτυξιακό σχέδιο για κάθε Περιφέρεια


 

Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της σύσκεψης με τους Περιφερειάρχες της χώρας που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου:


Είμαστε σε μία τακτική επικοινωνία και επιδιώκουμε, μέχρι που να κλείσει η θητεία της Κυβέρνησης, να βρεθούμε στην έδρα κάθε Περιφέρειας και να μπορούμε να παρουσιάσουμε, όπως ήδη το έχουμε κάνει, ενδεικτικά στην Δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο -αφήνω έξω την Κεντρική Μακεδονία, διότι η Θεσσαλονίκη έχει την ετήσια τιμητική της- ένα συνεκτικό αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο θα συνενώνει εθνικές και περιφερειακές πρωτοβουλίες. Kαι μέχρι στιγμής τουλάχιστον τα δείγματα γραφής από τις Περιφέρειες που κάναμε αυτή τη δουλειά ήταν εξαιρετικά θετικά, οπότε έχουμε κάθε λόγο να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια.

Οι Περιφέρειες είναι αναπτυξιακός πυλώνας της οικονομίας και ταυτόχρονα είναι και ο θεσμός που βρίσκεται εγγύτερα στους πολίτες και άρα διαχειρίζεται μια σειρά από καθημερινά ζητήματα, βελτιώνοντας τις συνθήκες ζωής όλων των συμπολιτών μας. 

Φέτος για πρώτη φορά οι Περιφέρειες θα έχουν άνω του 1/3 των συνολικών πόρων του ΕΣΠΑ να διαχειριστούν, κάτι το οποίο θεωρούμε μεγάλη επιτυχία και της Κυβέρνησης και δική μας και νομίζω ότι θα δικαιωθεί αυτή η επιλογή στην πράξη.