Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Ένα συνεκτικό αναπτυξιακό σχέδιο για κάθε Περιφέρεια


 

Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της σύσκεψης με τους Περιφερειάρχες της χώρας που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου:


Είμαστε σε μία τακτική επικοινωνία και επιδιώκουμε, μέχρι που να κλείσει η θητεία της Κυβέρνησης, να βρεθούμε στην έδρα κάθε Περιφέρειας και να μπορούμε να παρουσιάσουμε, όπως ήδη το έχουμε κάνει, ενδεικτικά στην Δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο -αφήνω έξω την Κεντρική Μακεδονία, διότι η Θεσσαλονίκη έχει την ετήσια τιμητική της- ένα συνεκτικό αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο θα συνενώνει εθνικές και περιφερειακές πρωτοβουλίες. Kαι μέχρι στιγμής τουλάχιστον τα δείγματα γραφής από τις Περιφέρειες που κάναμε αυτή τη δουλειά ήταν εξαιρετικά θετικά, οπότε έχουμε κάθε λόγο να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια.

Οι Περιφέρειες είναι αναπτυξιακός πυλώνας της οικονομίας και ταυτόχρονα είναι και ο θεσμός που βρίσκεται εγγύτερα στους πολίτες και άρα διαχειρίζεται μια σειρά από καθημερινά ζητήματα, βελτιώνοντας τις συνθήκες ζωής όλων των συμπολιτών μας. 

Φέτος για πρώτη φορά οι Περιφέρειες θα έχουν άνω του 1/3 των συνολικών πόρων του ΕΣΠΑ να διαχειριστούν, κάτι το οποίο θεωρούμε μεγάλη επιτυχία και της Κυβέρνησης και δική μας και νομίζω ότι θα δικαιωθεί αυτή η επιλογή στην πράξη.

 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου