Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Το ακριβότερο μπέργκερ στον κόσμο!


Ένα εστιατόριο στο Τσέλσι της Βρετανίας προσφέρει μια μοναδική γκουρμέ απόλαυση στους πελάτες του που θέλουν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ο λόγος για το ακριβότερο μπέργκερ στον κόσμο που σερβίρεται εδώ, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ κάνε περί τις 1.100 λίρες. Τι περιέχει; Το «Glamburger», όπως ονομάστηκε, περιέχει ένα μπιφτέκι από ανάμεικτο βοδινό κρέας Kobe Wagyu και κιμά ελαφιού Νέας Ζηλανδίας ελαφιού, καρυκευμένο από καπνιστό αλάτι Ιμαλαΐων.

Γαρνίρεται με brie από μαύρη τρούφα, σος από καναδικό αστακό ποσέ με σιρόπι σφενδάμνου, μπέικον, χαβιάρι Beluga και βρώσιμα φύλλα χρυσού. Το ψωμάκι είναι καρυκευμένο από πράσινο τσάι, ενώ για το τέλος ο σεφ ρίχνει επάνω από το μπέργκερ σαμπάνια και τριμμένη λευκή τρούφα. Περιέχει περίπου 2.618 θερμίδες και όσοι το δοκίμασαν είπαν ότι είναι λαχταριστό!






Πηγή : perierga.gr


Στην αντεπίθεση περνά ο Σύνδεσμος Κολεγίων


Με οξύτητα επιτέθηκε την Παρασκευή ο Σύνδεσμος Κολεγίων στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, η οποία παρουσίασε πίνακα ΙΕΚ και κολεγίων που θα κλείσουν λόγω χρεών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

«Η Κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι την επόμενη εβδομάδα θα προχωρήσει σε νομοθετική παρέμβαση με στόχο τη ρύθμιση των οφειλών όλων των επιχειρήσεων προς το ΙΚΑ και την Εφορία εντός των προσεχών τριών μηνών. Τα κολέγια επομένως που έχουν τέτοιες εκκρεμότητες θα τις ρυθμίσουν με τις νέες διατάξεις. Είναι περίεργο, λοιπόν, το υπουργείο Παιδείας να θέλει να θέσει διαφορετικές προθεσμίες από αυτές που ανακοινώνει η κυβέρνηση» ανέφερε ο Σύνδεσμος, προσθέτοντας ότι «ο πίνακας που κυκλοφόρησε από το υπουργείο Παιδείας με ονόματα 20 εκπαιδευτηρίων, με οφειλές προς το ΙΚΑ, περιλαμβάνει πολλά που έχουν κλείσει και ποτέ δεν είχαν πάρει άδεια κολεγίου, όπως το ΛΑΒΕΡΝ, αλλά και ένα κολέγιο μέλος μας που δεν έχει καμία εκκρεμότητα προς το ΙΚΑ αλλά μόνο ρυθμισμένες οφειλές. Το να διασύρεται όλη η ιδιωτική εκπαίδευση με την κυκλοφορία τέτοιων πληροφοριών είναι απαράδεκτο και δεν εξυπηρετεί την εκπαίδευση».

 Όπως προανήγγειλε την Πέμπτη ο υπουργός Παιδείας, ξεκινούν από σήμερα, Παρασκευή, οι διαδικασίες αναστολής λειτουργίας ΙΕΚ και κολεγίων με οφειλές προς το ΙΚΑ, τις οποίες και δεν έχουν ρυθμίσει. Σύμφωνα με όσα δήλωσε την Πέμπτη στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, οι επιχειρήσεις αυτές θα κλείσουν με την τελευταία ονομασία τους, οποιαδήποτε χρονική στιγμή και αν έγινε αυτό.

Οι συνολικές οφειλές των είκοσι επιχειρήσεων αγγίζουν τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει, ο κ. Λοβέρδος είχε αναφέρει ότι οι φοιτητές που είχαν εγγραφεί σε αυτά τα ιδρύματα θα διοχετευτούν σε δημόσια ΙΕΚ.

Με παρέμβασή της στο δημόσιο διάλογο για το ζήτημα, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) κάνει λόγο για επικοινωνιακό πυροτέχνημα αφού, σύμφωνα με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν ήδη κλείσει. Επίσης, ζητούν «άμεσο και εντατικό έλεγχο όλων των ιδιωτικών φορέων εκπαίδευσης, όχι μόνο για τα οικονομικά τους, αλλά για κάθε πτυχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας (προγράμματα σπουδών, εξετάσεις, πιστοποίηση προσόντων εκπαιδευτικών, εργασιακές συνθήκες κλπ)».

Πηγή : kathimerini.gr


Μανώλης Σφακιανάκης: Στις πρώτες θέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο η ελληνική Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος



Διαβάστε την ανακοίνωση: "«Πολεμάμε για το Διαδίκτυο, δεν είμαστε εχθροί του Διαδικτύου» τόνισε ξεκινώντας... την ομιλία του, ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης, Ταξίαρχος– Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο του 4ου σεμιναρίου του Η΄ Κύκλου Ομιλιών-Συζητήσεων του ΟΠΣΑ, με θεματική ενότητα: «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, Social Media (Σελίδες Κοινωνικής Δικτύωσης) – Επιρροές στη Νεολαία – Κίνδυνοι – Πρόληψη – Προστασία», που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16/10, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΠΕ στην Ηλιούπολη.

Όπως είπε ο κ. Σφακιανάκης, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της χώρας μας, που απαρτίζεται αυτή τη στιγμή από 80 εμπειρότατους αστυνομικούς οι οποίοι ταξιδεύουν σε όλη τη χώρα, θ’ αναλάβει το 2015 την εκπαίδευση αστυνομικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο στους τομείς της κυβερνοασφάλειας και της εγκληματικότητας μέσω πιστωτικών καρτών.

1068 αποτροπές αυτοκτονιών νέων τον τελευταίο χρόνο

Συγκλονιστικά ήταν τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Σφακιανάκης για το cyberbullying (εκφοβισμός νέων μέσω διαδικτύου) που ευτυχώς στη χώρα μας παραμένει ακόμη σε χαμηλά επίπεδα, όπως είπε, στη διάρκεια της ομιλίας του με το παραπάνω θέμα. Σε αρκετές περιπτώσεις η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει κληθεί ν’ αποτρέψει απόπειρες αυτοκτονιών νέων ανθρώπων σε live σύνδεση με chat rooms του Διαδικτύου. Όπως τόνισε, μέσω του cyberalert, της «κόκκινης» γραμμής της Δίωξης που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, έχουν ειδοποιηθεί οι αρμόδιοι αστυνομικοί και χάρη στην ταχύτατη κινητοποίησή τους έχουν αποτραπεί το τελευταίο έτος 1068 απόπειρες αυτοκτονίας νέων σε real time στο Διαδίκτυο. Σε 180-200 από αυτές τις διασώσεις οι νέοι νοσηλεύτηκαν σε εντατικές μονάδες νοσοκομείων αλλά όλες οι περιπτώσεις είχαν θετική εξέλιξη.

Ένα τμήμα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ασχολείται επίσης αποκλειστικά με την καταπολέμηση της διακίνησης παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου, εντοπίζοντας τα ηλεκτρονικά «ίχνη» των παιδόφιλων ή αλλιώς «αρπακτικών», όπως τους ονομάζουν στη Δίωξη, μέσα σε chatrooms όπου έρχονται σε επαφή με τα ανυποψίαστα θύματά τους.

Μπορεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να «πολεμάει» όλες τις σύγχρονες μορφές εγκληματικότητας μέσω διαδικτύου, αλλά ο κ. Σφακιανάκης επιμένει πως ο διαδικτυακός κόσμος και τα social media είναι μαγικά και δίνουν πολλές ευκαιρίες, αλλά όλα πρέπει να γίνονται με μέτρο και με όλα τα απαραίτητα προστατευτικά «κλειδιά» που έχουμε στη διάθεσή μας.

Τη δεύτερη εισήγηση με θέμα «Παιδεία και Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία για την στήριξη των Νέων με ολική ποιότητα στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό και την εξεύρεση εργασίας», ανέπτυξε ο κ. Ιωάννης Λυμπέρης, π. Γενικός Διευθυντής Σιβιτανιδείου Ιδρύματος, Διευθυντής ΙΕΚ Ηλιούπολης. Αναφέρθηκε στα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες της παιδείας του τόπου μας καθώς και στις εξαρτήσεις που την καθιστούν «όμηρο» συμφερόντων, αναποτελεσματική και ζημιογόνο. Όπως είπε, «ας αναρωτηθούμε γατί η Ελλάδα παράγει τόσους πολλούς επιστήμονες τους οποίους η οικονομία του τόπου δεν μπορεί να απορροφήσει. Οι άνεργοι επιστήμονες του τόπου μας φεύγουν για τα ξένα σε αναζήτηση δουλειάς και έτσι κάποιες άλλες κοινωνίες επωφελούνται από τις υπηρεσίες τους χωρίς να έχουν καταβάλει το ελάχιστο από την δαπάνη μορφώσεώς τους». Ο κ. Λυμπέρης υπογράμμισε την ανάγκη διασύνδεσης της τεχνολογικής επαγγελματικής εκπαίδευσης με τις τοπικές κοινωνίες, τους δήμους και τις περιφέρειες, για να εντοπίζονται οι επαγγελματικές ανάγκες κάθε περιοχής. Κατέληξε λέγοντας πως πέρα από την επαγγελματική κατάρτιση, η ποιοτική μάθηση μπορεί να προφυλάξει τους νέους από τους κινδύνους του διαδικτύου στους οποίους αναφέρθηκε ο κ. Σφακιανάκης.

Ολιγόλεπτες παρεμβάσεις έκαναν οι κ.κ. Γεώργιος Μιαούλης, καθηγητής ΤΕΙ Αθηνών και Βασιλική Σωτηρίου Κουτουλάκου, νομικός, διευθύντρια Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, Δήμου Πειραιά. Η κα Σωτηρίου Κουτουλάκου τόνισε το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα προγράμματα δια βίου μάθησης αλλά και στην οργανωμένη αντιμετώπιση της αντικοινωνικής συμπεριφοράς-επιθετικότητας των νέων, διαδικτυακής και μη, που είναι φαινόμενα διαδεδομένα στις μέρες μας. Από την πλευρά του ο κ. Μιαούλης τόνισε πως παρά τους κινδύνους, τα οφέλη από την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τον κυβερνοχώρο είναι σαφώς περισσότερα και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, που βρίσκεται κοντά στον πολίτη, μπορεί να παίξει θετικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Θεόδωρος Γεωργάκης, δικηγόρος Παρ΄ Αρείω Πάγω, π. Δήμαρχος Ηλιούπολης και πρόεδρος του ΟΠΣΑ. Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης, π. Πρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Β΄ Αθήνας, ο κ. Γεώργιος Χρυσικός, Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και η κ. Δημητρούλα Χρυσικού, Αεροπαγίτης, ο κ. Γεώργιος Σανιδάς, Εισαγγελέας Αρείου Πάγου ε.τ., ο κ. Ιωάννης Καραβοκύρης, Πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου ε.τ. , ο κ. Κωνσταντίνος Μπακάλης, Πρόεδρος Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ε.τ., ο κ. Ιωάννης Σακελαρίου, Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ε.τ., η κα Άννα Ατσαλάκη, Εφέτης Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, ο κ. Γεώργιος Μποροδήμος, Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου ε.τ., ο κ. Παύλος Καμάρας, Πρόεδρος Ένωσης Δημάρχων Αττικής, η κ. Μαρία Ανδρούτσου, Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου, ο κ. Γεώργιος Οικονόμου, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πειραιά, ο κ. Άγγελος Κότιος, Καθηγητής Κοσμήτωρ Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο κ. Δονάτος Παπαγιάννης, Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, αντιπροσωπεία της Σιβιτανιδείου Σχολής με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Κοτονιά, καθώς και σπουδαστές των ΙΕΚ Ηλιούπολης, του Σιβιτανιδείου Ιδρύματος και πολλοί άλλοι."

Πηγή : tromaktiko


Δικηγόρος συμμετείχε σε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών βρεφών


Έξι άτομα συνελήφθησαν μετά από έρευνα της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας, κατηγορούμενα ότι συμμετείχαν σε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών βρεφών. Παράλληλα, παρασχέθηκε αρωγή και προστασία σε δύο μωρά και ένα ανήλικο.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά τη σύλληψη στην Αθήνα έξι Βουλγάρων, εκ των οποίων τρία μέλη της σπείρας, μία 30χρονη και δύο άνδρες, ηλικίας 36 και 57 ετών, καθώς και τρία άτομα-γονείς βρεφών, δύο γυναίκες, ηλικίας 26 και 36 ετών και ένας 33χρονος.
Επίσης, αναζητούνται για συμμετοχή στην εγκληματική ομάδα ένας 62χρονος ημεδαπός δικηγόρος και μία 55χρονη υπήκοος Βουλγαρίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τρία συλληφθέντα μέλη του κυκλώματος, από κοινού με τους δύο συνεργούς τους που αναζητούνται, εντόπιζαν γυναίκες Βουλγαρικής καταγωγής στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία, οι οποίες αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα και μεσολαβούσαν για την παράνομη υιοθεσία των νεογνών τους έναντι 3.000 έως 10.000 ευρώ.
Τα μέλη του κυκλώματος είχαν διακριτούς ρόλους, άλλοι ήταν υπεύθυνοι για τον εντοπισμό και τη μεταφορά γυναικών και ζευγαριών που θα έδιναν τα βρέφη τους προς υιοθεσία, ακόμα και γυναικών που θα δεχόντουσαν να τεκνοποιήσουν με σκοπό να δώσουν το μωρό για υιοθεσία έναντι αμοιβής και άλλοι για τη φιλοξενία των γυναικών ή των οικογενειών των οποίων τα βρέφη έδιναν για υιοθεσία.
Ο δε 62χρονος δικηγόρος ήταν υπεύθυνος για να «ελέγχει» τις μητέρες και τα βρέφη και να καλύπτει τα διαδικαστικά θέματα για τις παράνομες υιοθεσίες.

Αρχικά συνελήφθησαν η 30χρονη και ο 36χρονος, οι οποίοι είχαν παραλάβει, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από μία γυναίκα ομοεθνή τους ένα βρέφος, το οποίο παρέδωσαν σε άγνωστο ζευγάρι Ελλήνων.
Έπειτα πήγαν στην Κυψέλη, όπου διέμενε η 26χρονη συλληφθείσα και παρέλαβαν και το δικό της βρέφος, για το οποίο είχαν συμφωνήσει να πραγματοποιηθεί παράνομη υιοθεσία, όπου συνελήφθησαν.
Όπως διαπιστώθηκε, την 26χρονη είχαν εντοπίσει στη Βουλγαρία ο 57χρονος και η 55χρονη και της πρότειναν να τεκνοποιήσει και να δώσει το παιδί της για υιοθεσία στην Ελλάδα έναντι χ3.000 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της 30χρονης και του 36χρονου στον Άγιο Παντελεήμονα, εντοπίσθηκαν να φιλοξενούνται ο 33χρονος με τη 36χρονη μαζί με ένα βρέφος, το οποίο είχε γεννήσει η γυναίκα μερικές ημέρες νωρίτερα, σε νοσοκομείο στη Χαλκίδα και σκόπευε να δώσει για υιοθεσία, καθώς και ένα ακόμα ανήλικο τέκνο.

Στην κατοχή των συλληφθέντων και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ένα (1) διαβατήριο, ένα (1) δελτίο ταυτότητας και μία (1) άδεια οδήγησης τρίτου προσώπου που χρησιμοποιούσε ο 36χρονος συλληφθείς.
Βιβλιάριο καταθέσεων.
Έγγραφα σχετικά με υιοθεσίες και πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων.
Πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.
Το χρηματικό ποσό των 340 ευρώ.
Σε βάρος του 36χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας για επικίνδυνες σωματικές βλάβες με ποινή φυλάκισης δεκαοκτώ (18) μηνών.

Στα δύο νεογνά και το ένα ανήλικο παρασχέθηκε αρωγή και οδηγήθηκαν για νοσοκομειακή μέριμνα και προστασία σε Νοσοκομείο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή : ethnos.gr


ΙΚΑ: 20.000 νέοι οφειλέτες μόνο τον Σεπτέμβριο περιμένοντας τη νέα ρύθμιση για τις δόσεις


Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η αύξηση των εργοδοτών που οφείλουν εισφορές στο ΙΚΑ…

Μόνο τον Σεπτέμβριο στον αριθμό όσων έχουν οφειλές από την 1η Ιανουαρίου του 2013 προστέθηκαν 20.683 άτομα ενώ το τελευταίο πεντάμηνο ο αριθμός τους ήταν 120.695. Συνολικά ο αριθμός των οφειλετών αγγίζει τις 550.000.

Από τον αριθμό αυτό μόνο το 3,28% εμφανίζεται ενταγμένο στην «πάγια» ρύθμιση οφειλών.

Αύξηση, όμως, καταγράφεται και στον αριθμό όσων χρωστούν παλαιές εισφορές (έως 31/12/2012) καθώς έφτασαν – το Σεπτέμβριο – στους 470.027 από 381.401 που ήταν τον Απρίλιο ενώ σε ρύθμιση οφειλών παραμένουν καταβάλλοντας τις δόσεις μόνο οι 22.652 (ποσοστό 4, 82%).

Στελέχη του ΙΚΑ αποδίδουν την αύξηση του αριθμού και στις δύο κατηγορίες στην αναμονή που υπάρχει στην αγορά για τη νέα ρύθμιση αύξησης του αριθμού των δόσεων.

Τα ίδια στελέχη υπενθυμίζουν, τέλος, ότι προϋπόθεση για την ένταξη στις νέες ρυθμίσεις θα είναι η καταβολή των τρεχουσών εισφορών.

Πηγή : citipatras.gr


Μια Θαρραλέα οικογένεια!!



Όλα είναι πιθανά σε αυτή την ζωή ακόμα και να διασχίσει η μαμά πάπια με τα 10 παπάκια της μιά τεράστια εθνική οδό γεμάτη κίνηση




Ρόδι: Το θαυματουργό φρούτο που μειώνει τις ρυτίδες και κόβει την όρεξη


Πλούσιο σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά συστατικά και βιταμίνες, μειώνει τις ρυτίδες, επιταχύνει την καύση λίπους και «κόβει» την όρεξη και τις λιγούρες.
Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο Queen Margaret του Εδιμβούργου, το ρόδι είναι το «θαυματουργό» φρούτο κατά της αντιγύρανσης.
Στο πείραμα συμμετείχαν 29 εθελοντές, οι οποίοι αφού κατανάλωσαν ένα ποτήρι χυμό ροδιού στη συνέχεια τους ζητήθηκε να φάνε ένα πιάτο μακαρόνια με σάλτσα. Οι ερευνητές τους ζήτησαν να καταγράψουν την πείνα, το αίσθημα απόλαυσης και τις λιγούρες για τις επόμενες 2 ώρες.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες δήλωσαν έως και 12% λιγότερη πείνα, 15% μεγαλύτερο αίσθημα κορεσμού και 20% μικρότερη λαχτάρα για γλυκό.
Επιπλέον, το ρόδι έχει μεγάλη αντιοξειδωτική δράση και γι” αυτό χρησιμοποιείται ευρέως ως βάση στην κοσμετολογία, σε κρέμες για αντιγήρανση και αποτοξίνωση του δέρματος.

Πηγή : yahoo,gr


Θήβα: Έπιασαν Πακιστανό που ρήμαξε τη Δ.Ε.Η. και τον άφησαν!


Ένα τέταρτο του... τόνου ζύγιζαν τα καλώδια χαλκού που ξήλωσε από δύο μετασχηματιστές αρδευτικών γεωτρήσεων της Δ.Ε.Η. σε αγροτική περιοχή στο Άρμα Βοιωτίας ένας 30χρονος Πακιστανός, ο οποίος προκάλεσε στην Επιχείρηση ζημιά που φτάνει τα 20.000 ευρώ! Παρ' όλα αυτά, αφέθηκε... ελεύθερος!
Ήταν 29 Ιουνίου όταν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Θηβών εντόπισαν τυχαία τον αλλοδαπό να κινείται σε δασική περιοχή στα Σκούρτα Βοιωτίας με το ιδιόκτητο Ι.Χ. αυτοκίνητό του και, όταν του έκαναν σήμα να σταματήσει για να τον ελέγξουν, διαπίστωσαν ότι ήταν φορτωμένο με καλώδια χαλκού βάρους 240 κιλών. Ο Πακιστανός δεν μπόρεσε να εξηγήσει πώς βρέθηκαν στην κατοχή του κι έτσι προσήχθη στην Ασφάλεια για περαιτέρω ανάκριση.
Όμως, κράτησε το στόμα του κλειστό και, αφού δεν υπήρχαν αποδείξεις ότι τα καλώδια ήταν κλεμμένα, αφέθηκε ελεύθερος! Πέρασαν σχεδόν τέσσερις μήνες ώσπου να ανακαλύψει η Δ.Ε.Η. ότι είχαν λεηλατηθεί οι μετασχηματιστές και να έρθει σε επαφή με την Ασφάλεια Θηβών! Νόμιμος εκπρόσωπος της αναγνώρισε τα καλώδια ως αυτά που είχαν κλαπεί από τους μετασχηματιστές των γεωτρήσεων κι έτσι σε βάρος του 30χρονου σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών. Με την καθυστέρηση, όμως, απέφυγε τη σύλληψη.

Πηγή : protothema,gr


Ιταλία: Παραιτήθηκε ο δικαστικός που «αθώωσε» τον Μπερλουσκόνι



Την οριστική και αμετάκλητη παραίτησή του υπέβαλε ο Ιταλός δικαστικός Ενρίκο Τράνφα, πρόεδρος του δεύτερου τμήματος του εφετείου του Μιλάνου, το οποίο και αθώωσε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι από την κατηγορία συμμετοχής σε προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία.
Σύμφωνα με την αιτιολογία της απόφασης, η οποία έγινε γνωστή χθες (16/10), η αθώωση οφείλεται στο γεγονός πως δεν αποδείχθηκε με βεβαιότητα ότι ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός μπορεί να γνώριζε την πραγματική ηλικία της Μαροκινής Ρούμπι Καρίμα Ελ Μαχρούγκ, όταν είχε σεξουαλικές επαφές επί πληρωμή μαζί της, στις αρχές του 2010.
Μεγάλο μέρος του ιταλικού Τύπου αναφέρει πάντως ότι ο Τράνφα παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας, διότι δε συμμερίζεται το πνεύμα και το περιεχόμενο της απόφασης.
«Σε όλη μου τη ζωή δεν κινήθηκα ποτέ επιπόλαια. Η απόφασή μου είναι αποτέλεσμα σκέψης και προβληματισμού. Ο καθένας ας σκεφθεί ό,τι θέλει», δήλωσε ο Ενρίκο Τράνφα, 70 ετών, στο ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa.

Πηγή : newsbomb.gr


Σύλληψη Φάνη Χριστοδούλου στην Πάρο



 Ο Φάνης Χριστοδούλου μένει μόνιμα στο νησί της Πάρου έχοντας μια επιχείρηση τα τελευταία χρόνια.
Πριν από καιρό ένας από τους εργαζόμενους υπέστη ηλεκτροπληξία και ζήτησε αποζημίωση 100.000€ ποσό που του επιδίκασε πρωτόδικα το δικαστήριο και διπλασίασε μετά το εφετείο σε 200.000€.
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής δεν πλήρωσε το ποσό της αποζημίωσης ως όφειλε με αποτέλεσμα να του υποβληθεί μήνυση από το θύμα και να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης  με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο εισαγγελέα από όπου πήρε προθεσμία για να έρθει σε επαφή με την ασφαλιστική του εταιρία ώστε να διακανονίσει το ποσό της αποζημίωσης στον πρώην εργαζόμενο του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εργαζόμενος έχει μείνει παράλυτος από τη μέση και κάτω μετά την ηλεκτροπληξία στο κατάστημα του Φάνη Χριστοδούλου.

Πηγή : με πληροφορίες από το ρεπορτάζ του newsit.gr


«Το 180 είναι 180, είτε κάποιοι είναι φυλακή είτε όχι»


Μανιτάκης: Το Σύνταγμα μιλάει ρητά για το σύνολο του όλου αριθμού των βουλευτών

Την δική του ερμηνεία για το αν μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με λιγότερους από 180 βουλευτές, έδωσε σήμερα ο πανεπιστημιακός Αντώνης Μανιτάκης.

«Όχι. Είμαι κατηγορηματικός. Αυτό ανέκυψε κάποια στιγμή, αλλά το απέσυραν αμέσως όσοι το σκέφτηκαν. Η διάταξη στο Σύνταγμα, στο άρθρο 32, είναι ρητή και λέει για το σύνολο του όλου αριθμού των βουλευτών, που σημαίνει ότι τα 3/5, δηλαδή οι 180, υπολογίζονται επί των 300. Άρα, το 180 είναι 180. Είτε κάποιοι είναι φυλακή είτε όχι», τόνισε μιλώντας στο «Βήμα Fm» o κ. Μανιτάκης.

Επιπλέον, αναφερόμενος στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και την παραπομπή τους σε δίκη, σημείωσε: «Για τους υποψηφίους βουλευτές, μπορούν να είναι υποψήφιοι ακόμη και όταν έχουν καταδικαστεί πρωτοδίκως. Χάνουν τη βουλευτική ιδιότητα ή το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι μόνον όταν στερηθούν τα πολιτικά τους δικαιώματα και αυτό θα συμβεί μόνον όταν θα καταδικαστούν τελεσίδικα. Επομένως, διατηρούν τη βουλευτική τους ιδιότητα μέχρι τη λήξη της θητείας τους και μπορεί να είναι υποψήφιοι χωρίς να υπάρχει πρόβλημα. Αν ο λαός τους εκλέξει, με γεια του και χαρά του».

Πηγή : newsbeast.gr


Απίστευτο: «Παίζεται» έδρα στο πειθαρχικό του ΙΣΑ για τη Χρυσή Αυγή!


Μπορεί ο εισαγγελέας να προτείνει στο Συμβούλιο Εφετών, την παραπομπή ολόκληρης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής και των συγκατηγορουμένων τους για εγκληματική δραστηριότητα, ορισμένοι γιατροί όμως έχουν άλλη άποψη.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Τα μάτια τους τρίβουν ακόμη όσοι έκαναν την καταμέτρηση των ψήφων από τις εκλογές για τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας.
Μεταξύ των περίπου 8500 γιατρών που ψήφισαν ήταν και πολλοί που έβαλαν σταυρό στη παράταξη της Χρυσής Αυγής.

Οι «Ιατροί του Ελληνισμού» όπως ονομάστηκε η παράταξη της οργάνωσης έλαβε ένα ποσοστό της τάξης του 2,91%, καθόλου χαμηλό για τα δεδομένα της ιατρικής κοινότητας.
Βέβαια οι ψήφοι που συγκέντρωσε είναι πιθανό να φέρουν στην παράταξη ακόμη και μία έδρα στο Πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας.

Βέβαια πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν πως στο τέλος της διαδικασίας δε θα κατορθώσει να περάσει τις πύλες του οργάνου καθώς κατά την καταμέτρηση χρησιμοποιήθηκε λανθασμένος τρόπος υπολογισμού των εδρών.

Ειδικότερα με βάση το σύστημα που ακολουθείται για την εκλογή των 6 προσώπων που θα καλύψουν τις θέσεις στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, γίνεται διαίρεση των συνολικών ψήφων που κατεγράφησαν κατά τις εκλογές και με βάση τα ποσοστά της κάθε παράταξης προκύπτουν και οι έδρες.

Βέβαια επισήμως θα πρέπει να προσμετρηθεί και η έδρα που καλύπτει ο πρόεδρος του πειθαρχικού και στην συνέχεια να γίνει το «μοίρασμα» των σταυρών.
Γι αυτό και τα περισσότερα στελέχη του ΙΣΑ εκτιμούν ότι τελικά οι χρυσαυγίτες γιατροί δε θα περάσουν την πύλη του οργάνου.

Πηγή : iatropedia.gr


Τα τελευταία λόγια θανατοποινιτών


Η συγχώρεση, η επίκληση στο Θεό και τα τρυφερά λόγια αγάπης στα αγαπημένα τους πρόσωπα

Οι παρακάτω θανατοποινίτες εκτελέστηκαν σε φυλακές του Τέξας και η Εισαγγελία της συγκεκριμένης πολιτείας των ΗΠΑ έχει καταγράψει τα τελευταία τους λόγια πριν θανατωθούν. 

Ιδού μερικές περιπτώσεις 

Lisa Coleman, ημερομηνία εκτέλεσης 17 Σεπτεμβρίου 2014 


Στις 24 Ιουλίου 2004 η Coleman συνελήφθη στην κομητεία Tarrant του Τέξας για τη δολοφονία του 9χρονου γιου της. Η δήλωσή της πριν την εκτέλεσή της: 
«Θέλω να πω στα μέλη της οικογένειάς μου ότι τα αγαπώ. Αγαπώ τον γιο μου. Τα κορίτσια του θαλάμου θέλω να τους πω να έχουν το κεφάλι ψηλά. Πείτε στην Darlie ότι την αγαπώ. Να σας ευλογεί όλους ο Θεός. Είμαι καλά. Πείτε τους ότι τελείωσα δυνατή, σας αγαπώ όλους. Τελείωσα. Richie σ’ αγαπώ. Ευχαριστώ Brad και John. Ο Θεός είναι καλός…». 


Willie Tyrone Trottie, ημερομηνία εκτέλεσης 10 Σεπτεμβρίου 2014


Το 1993 ο 23χρονος τότε Trottie δολοφόνησε την πρώην αγαπημένη του και τον αδελφό της. 
«Nesha, σ’ αγαπώ. Ελπίζω αυτό (η εκτέλεση) να σε βοηθήσει να προχωρήσεις με τη ζωή σου. Titus, συγνώμη για τον πατέρα σου. Shan, Charlotte, Baisey, σας αγαπώ. T.T., σ’ αγαπώ, μείνε δυνατός. Michelle, Tammy, Damen, πηγαίνω σπίτι μου, να είμαι με τον Θεό. Είναι στο χέρι σας να με συγχωρήσετε, να είστε δυνατοί. Χριστέ μου, πάρε με σπίτι». 


Villegas, Jr., Jose Luis, ημερομηνία εκτέλεσης 16 Απριλίου 2014


Στις 22 Ιανουαρίου 2001, ο Villegas μαχαίρωσε θανάσιμα τρία άτομα κατά τη διάρκεια διάρρηξης. Τα θύματά του, μια 24χρονη Ισπανίδα, ο τρίχρονος γιος της και η μητέρα της, μαχαιρώθηκαν με απίστευτη βιαιότητα τουλάχιστον 30 φορές το κάθε ένα. 
« Πάντα έλεγα ότι αν έφτανα σε αυτό το σημείο, θα είχα ήδη πει όλα όσα έπρεπε να είχαν ειπωθεί σε όλους όσους αγαπώ και ήταν μαζί μου σε όλη αυτή τη διαδρομή. Σήμερα, συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν ακόμα τόσα πολλά που πρέπει να ειπωθούν.

Πρώτον, στους  αγαπώ όλους. Τα παιδιά μου, τους φίλους μου, όλα τα αδέλφια μου που μοιράστηκαν με εμένα τόσες εμπειρίες. Κρατάτε τα κεφάλια σας ψηλά. Σας αγαπώ. Δεύτερον, είμαι καλά. Έχω ειρήνη στην καρδιά μου και είμαι έτοιμος για το επόμενο ταξίδι. Αλήθεια είμαι καλά…».


Martin, Jerry Duane, ημερομηνία εκτέλεσης 3 Δεκεμβρίου 2013


Στις 24 Σεπτεμβρίου 2007, προκάλεσε τον θάνατο μιας σωφρονιστικού υπαλλήλου. 
«Θα ήθελα να πω στην οικογένεια Canfield ότι λυπάμαι. Συγνώμη για την απώλειά σας. Μακάρι να μπορούσα να τα έπαιρνα όλα πίσω, αλλά δε μπορώ. Ελπίζω η εκτέλεση να αποτελέσει για εσάς μια νέα αρχή. Δεν δολοφόνησα το αγαπημένο σας πρόσωπο, ήταν ατύχημα. Δεν ήθελα να συμβεί. Παίρνω όλη την ευθύνη. Στην οικογένειά μου, ξέρετε ότι είμαι σε ειρήνη. Ο Θεός είναι ο τελικός κριτής, ξέρει τι συνέβη. Σας αγαπώ όλους…». 


Jamie Bruce McCoskey, ημερομηνία εκτέλεσης 12 Νοεμβρίου 2013


Στις 5 Μαρτίου 1993 ο 28χρονος τότε McCoskey, αφού απήγαγε ένα ζευγάρι νεαρών, στη συνέχεια δολοφόνησε το 20χρονο θύμα και βίασε την 19χρονη αρραβωνιαστικιά αυτού. 


«Η καλύτερη περίοδος της ζωής μου είναι αυτή. Αν θα έπρεπε να το κάνω ξανά, δεν θα άλλαζα τίποτα. Με άγγιξαν τα φτερά ενός Αγγέλου. Αν θα άλλαζα κάτι, θα ήταν να πάρω μακριά τον πόνο των γονιών του Dwyer (σ.σ. το θύμα του). Το ξέρω ότι δεν θα απαλλαγούν ποτέ από τον πόνο γιατί είμαι και εγώ γονιός. Θεέ μου θέλω να πω κάτι: Εκτιμώ τους ανθρώπους που με βοήθησαν. Ξέρετε ότι σας αγαπώ…». 

Πηγή : newsbeast.gr


Πανικός για φυματίωση στην Αμυγδαλέζα αλλά τελικά δεν είναι μεταδοτική!!



Συναγερμός για φυματίωση στο κέντρο μεταναστών στην Αμυγδαλέζα έφερε τον πανικό σε όλους στην περιοχή  και δικαιολογημένα.

Η διαβεβαιώσεις όμως από το ΚΕΕΛΠΝΟ ότι ο 33χρονος αλλοδαπός από το Πακιστάν που νοσηλεύεται στο Σισμανόγλειο  δεν νοσεί από πνευματική φυματίωση αλλά από φυματιώδη λεμφαδενίτιδα, η οποία δεν είναι μεταδοτική καθησύχασε τους πάντες και δεν εμπνέει για κανένα ανησυχία.



Νέος Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής ο Άγγελος Τσιγκρής


Δικηγόρος ο νέος σύμβουλος του υπουργού Δικαιοσύνης σε θέματα σωφρονιστικής πολιτικής

Νέος Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ορκίστηκε το πρωί ο δικηγόρος στον Άρειο Πάγο Άγγελος Τσιγκρής, σύμβουλος μεταξύ άλλων του υπουργού Δικαιοσύνης σε θέματα σωφρονιστικής πολιτικής.

Ο κ. Τσιγκρής κατέλαβε τη θέση του παραιτηθέντος για προσωπικούς λόγους κ. Μαρίνου Σκανδάμη και ανέλαβε από σήμερα τα καθήκοντά του.

Ο Υπουργός αφού ευχαρίστησε τον κ. Σκανδάμη για τις μέχρι τώρα πολύτιμες υπηρεσίες του, ευχήθηκε στο νέο Γενικό Γραμματέα καλή επιτυχία στο έργο του, το οποίο είναι βέβαιος ότι θα ασκεί με ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

Βιογραφικό Σημείωμα κ. Άγγελου Τσιγκρή

Ο Άγγελος Τσιγκρής γεννήθηκε στο Αίγιο το 1966. Σπούδασε Νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έκανε μεταπτυχιακές, διδακτορικές και μεταδιδακτορικές σπουδές στην Εγκληματολογία και την Αντεγκληματική Πολιτική.

Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και διδάσκει Εγκληματολογία, Ανακριτική, Σωφρονιστική και Αντεγκληματική Πολιτική στην Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι συγγραφέας δεκατεσσάρων (14) βιβλίων και δεκάδων νομικών μελετών και άρθρων που έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Έχει διατελέσει εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ, στο Δίκτυο Πρόληψης της Εγκληματικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

Υπήρξε σύμβουλος του Υπουργού Δικαιοσύνης σε θέματα Σωφρονιστικής Πολιτικής, άμισθος επιστημονικός συνεργάτης της μόνιμης επιτροπής της Βουλής για την εξέταση του Σωφρονιστικού Συστήματος, αντιπρόεδρος της Ομάδας για το Σχεδιασμό της Εθνικής Αντεγκληματικής Πολιτικής και επιστημονικός υπεύθυνος της Ομάδας για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.


Το τέχνασμα αύξησης του Παγκόσμιου Χρέους



Γράφει ο Χρήστος Σ. Αργυρίου

Βλέποντας το χρέος της Ελλάδας στον ιστότοπο του εγκυρότατου "The Economist" σε μορφή ρολογιού (εδώ), δηλαδή την ακριβή αύξηση του χρέους ανά δευτερόλεπτο, κάνω διάφορους συνειρμούς. Ο πρώτος είναι πως το παγκόσμιο χρέος των $54τρις κάποια στιγμή ή θα οδηγήσει σε "σπάσιμο της φούσκας" με τις χειρότερες συνέπειες σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως δίδαξε η ιστορία, ή όπως πολύ σωστά, συμβουλεύει εδώ και χρόνια ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης να γίνει διαγραφή του χρέους, που θα έχει και ηπιότερες, για την ανθρωπότητα, συνέπειες.

Ένα άλλο ερώτημα που έχω, συγκρίνοντας τα χρέη των κρατών αναμεταξύ τους, είναι το εξής. Μήπως τα χρέη δημιουργούνται τεχνηέντως, για να φτάσουμε σε αδιέξοδο και να υλοποιηθεί κάποιο σχέδιο, το οποίο είναι ομιχλώδες και δεν μπορεί να αποδεχθεί μ' επιχειρήματα; Ως επιστήμονα, δεν μου αρέσει καθόλου η συνομοσιολογία, διότι είναι χρονοβόρα, αδιέξοδη, αναπόδεικτη και ο εμπλεκόμενος κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως "γραφικός".

Απλά και μόνο το αναφέρω, διότι βλέπω από μια έρευνα που έκανα, πως τα χρήματα που διογκώνουν το "παγκόσμιο χρέος" δαπανώνται αδικαιολογήτως και ασκόπως. Για παράδειγμα οι Η.Π.Α. δίνουν ετησίως περίπου $58δις ως εξωτερική βοήθεια, για την καταπολέμηση της φτώχειας, την προώθηση της δημοκρατίας και της πολιτικής σταθερότητας. Χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, η Αίγυπτος και η Νιγηρία, έλαβαν βοήθεια περίπου $12δις (Πηγή). Είδατε σ' αυτές τις χώρες να προωθείτε η δημοκρατία και η πολιτική σταθερότητα, ή μήπως αντί του επίσημου στόχου της χρηματοδότησης, είδαμε να ενδυναμώνονται τα παρακλάδια της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ-Κάιντα; Δεν υπονοώ κάτι, απλά σας βάζω να σκεφτείτε.

Η Μ. Βρετανία συμπαρασυρόμενη ή συντασσόμενη με τις Η.Π.Α. δίνουν το μεγαλύτερο ποσό (Πηγή) απ' όλες τις χώρες των G8! Δεν είδα που βοήθησε αυτή η πρωτιά, όταν ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ν. Κάμερον απαίτησε, ανεπιτυχώς, την τη μη εκλογή του Ζ.Κ.Γιουκέρ. Ευκαιρία με την οποία τρίβει τα χέρια του ο Ευρωσκεπτικιστής Ν. Φαρατζ, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τα ποσοστά του κόμματός του.

Άλλο ένα παράδοξο του συνεχώς αυξανόμενου παγκόσμιου χρέους, είναι και το γεγονός πως οι Η.Π.Α. δίνουν χρήματα και στις πλουσιότερες χώρες του κόσμου, τη Κίνα, τη Βραζιλία και τη Ρωσία, την Ινδία, με "αιτίες" την καταπολέμηση του ιού του AIDS ή την προώθηση ων ανθρώπινων δικαιωμάτων. Αυτές οι χώρες όμως είναι που έχουν και τα μεγαλύτερα αποθέματα δολαρίων σε τραπεζικά ομόλογα, περίπου $1.5τρις δολάρια!

Το χρέος των ΗΠΑ "οδεύει" προς τα $14τρις. Πως και με ποιό χρονικό ορίζοντα, αναμένεται να μειωθεί αυτό το δυσθεώρητο χρέος; Δεν το γνωρίζουν ούτε οι επικεφαλής των οικονομικών των Η.Π.Α. Το σίγουρο είναι πως υπάρχει εφησυχασμός, μιας και οι χώρες που αγοράζουν το χρέος των Η.Π.Α. είναι, γεωπολιτικά "ελεγχόμενες" και εξαρτώμενες από επενδύσεις δις δολαρίων στο εσωτερικό τους. Όμως σας ακούγεται λογικό, να δανείζουν δις δολάρια σε πλούσιες χώρες, για οικονομική βοήθεια και μετά να ζητούν χρήματα από αυτές σε μορφή δανείου;

Ο εφησυχασμός για το μη βιώσιμο χρέος, πηγάζει βέβαια κι από το γεγονός πως περίπου $5τρις χρωστούν στο εσωτερικό τους οι ΗΠΑ (Πηγή). Το υπόλοιπο ποσό κατά τα γραφόμενα του έγκυρου business insider, είναι ανησυχητικά μιας και αναφέρονται στις περιπτώσεις χωρών όπως η Ιαπωνία και η Γερμανία, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο! Η αναφορά και μόνο στον 2ο Π.Π. πρέπει να χτυπάει το καμπανάκι και ίσως να προμηνύει, το πώς μπορεί να διαγραφούν χρέη και να μηδενίσει το "παγκόσμιο ρολόι ελλειμμάτων".

Ως ενίσχυση των επιχειρημάτων μου, έρχεται και η γραπτή δήλωση του Ρεπουμπλικάνου Γερουσιαστή της Οκλαχόμα Τομ Κόμπερν (Tom Coburn) "Το να δανειζόμαστε χρήματα από χώρες στις οποίες αποστέλλουμε οικονομική βοήθεια είναι μια επικίνδυνη πολιτική και για τους δύο εμπλεκόμενους. Αν αυτά τα κράτη μπορούν ν' αγοράζουν το Αμερικανικό χρέος, τότε σίγουρα μπορούν να χρηματοδοτήσουν δικά τους προγράμματα βοήθειας. Η αλληλεξάρτηση δημιουργεί οικονομικό ρίσκο εντός των Η.Π.Α. αλλά κι εκτός" (Πηγή).

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η περίπτωση της Ρωσίας, η οποία δέχεται καταιγισμό απειλών για κυρώσεις, λόγο Κριμαίας, αλλά μένουν στο συρτάρι των Βρυξελλών και της Ουάσινγκτον, μιας και οι τρεις πλευρές (Ε.Ε. – Η.Π.Α. - Ρωσία) γνωρίζουν πως η οικονομική αλληλεξάρτηση είναι σπουδαιότερη από την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή. Διότι οι τρεις, χωρίς τα αποθέματα των δις. δολαρίων προς "βοήθεια" τρίτων κρατών (προσοχή κρατών, όχι χωρών) δεν θα επιτύγχαναν το επιθυμητό επίπεδο "ποιότητας δημοκρατίας" και "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" που ισοδυναμεί με τις αυξήσεις του εξαγωγικού πλεονάσματος και των συμβολαίων των αμυντικών τους βιομηχανιών.

Δεν είναι κατανοητό, με αυστηρά οικονομικούς όρους, πως οι Η.Π.Α. με σχεδόν $14τρις έλλειμμα να υποβιβάζει την οικονομία της Ρωσίας, μέσω των οίκων αξιολόγησης, με $205δις έλλειμμα. Όμως σ' ένα περιπεπλεγμένο περιβάλλον, γεωπολιτική και γεωοικονομία από παράλληλες ευθείες έγιναν τεμνόμενες, έχοντας κοινό σημείο το δείκτη ηγεμονίας τους, που κάνει τα συμφέροντα συγκρουόμενα, με τις εστίες ανάφλεξης ν' αποτελούν απόδειξη. Βλέπετε πως οι Η.Π.Α. γνωρίζουν μέχρι κεραίας τα πεπραγμένα των Ευρωπαίων ηγετών! Να διευκρινίσω πως ο δείκτης ηγεμονίας, δεν βγήκε από το μυαλό μου, τον μελέτησα από το BEEHIVE FORENSICS INSTITUTE του πανεπιστημίου της Γιούτα.

Τώρα πως είναι δυνατόν η Ρωσία με $205δις έλλειμμα (8.1% του ΑΕΠ) να παλεύει για να κρατηθεί σε βιώσιμα επίπεδα, κι εμείς με $387δις έλλειμμα (153% του ΑΕΠ) να λέμε ότι βλέπουμε φως στο τούνελ δεν γνωρίζω. Πως μπορούμε να μιλάμε για "success story" , για την ανάπτυξη που περιμένουμε αλλά δεν θα έρθει, με τα σημερινά φορολογικά δεδομένα, δεν γνωρίζω. Πως χαμογελάμε σε κάθε "φιλικό" χτύπημα στη πλάτη της κυβέρνησης, μπροστά στις κάμερες μόνο, από Γερμανούς αξιωματούχους...συγνώμη, έχετε δίκιο δεν είμαστε στο '41, εννοώ από Ευρωπαίους αξιωματούχους, δεν είναι ούτε λογικό, ούτε κατανοητό. Εσείς λοιπόν γιατί το καταπίνετε;















Χρήστος Σ. Αργυρίου
Διεθνολόγος-Στρατηγιστής



Σε κρίση και η σεξουαλική ζωή των Ελλήνων


Άγχος και ανεργία βλάπτουν την υγεία

Βαρόμετρο της καρδιαγγειακής υγείας ανδρών και γυναικών, αλλά και "καθρέφτη" της ψυχικής τους υγείας, αποτελεί η σεξουαλική τους ζωή.

Τι συμβαίνει, όμως, σε καιρούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, όταν ένας συνδυασμός οργανικών και ψυχολογικών παραγόντων, που επηρεάζουν αρνητικά την ερωτική επαφή, "εγκλωβίζουν" τους ανθρώπους σε έναν φαύλο κύκλο, απειλητικό πολλές φορές για την ίδια τους τη ζωή;

«Πρόβλημα καρδιάς ή κατάθλιψη;»

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Ουρολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Χατζηχρήστου, μια κακής ποιότητας στύση μπορεί να αποτελεί ένδειξη προβλήματος στην καρδιά (απόφραξη των αγγείων, υψηλή χοληστερίνη και τριγλυκερίδια, υψηλή αρτηριακή πίεση), είτε να οφείλεται σε ψυχογενή αίτια, κάτι που ο γιατρός, λαμβάνοντας το ιατρικό και σεξουαλικό ιστορικό τους ασθενούς, μπορεί εύκολα να το εκτιμήσει, ώστε να συστήσει την κατάλληλη θεραπεία.

Επιστημονικές μελέτες, μάλιστα, συγκλίνουν στο συμπέρασμα, ότι τα προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας ή μειωμένης αγγείωσης των γυναικείων γεννητικών οργάνων «προειδοποιούν» τρία χρόνια νωρίτερα για επικείμενη εκδήλωση εμφράγματος. "Το φωνάζουμε χρόνια τώρα κι, όμως, οι άνθρωποι χάνουν την ευκαιρία να προλάβουν μία μεγάλη απειλή για τη ζωή τους" σημειώνει ο κ. Χατζηχρήστου.

Ένας απλός τρόπος, για να εκτιμήσει κάποιος, αν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στη σεξουαλική του ζωή, είναι πιθανότερα ψυχογενές ή οργανικό, σχετίζεται με την εξέλιξη του ίδιου του προβλήματος μέσα στον χρόνο. Όπως διευκρινίζει ο κ. Χατζηχρήστου, «το ψυχογενές πρόβλημα εμφανίζεται απότομα (π.χ. γιατί έληγε μία επιταγή ή έπειτα από μία μη ολοκληρωθείσα συνεύρεση), ενώ το οργανικό πρόβλημα έχει μία αργή και σταδιακή εξέλιξη, σε βάθος πενταετίας».

«Η κρίσιμη ερώτηση είναι: Το τελευταίο τρίμηνο, έστω μία φορά, ήταν όλα καλά;» εξηγεί ο καθηγητής.

«Σεξουαλική ζωή σε κρίση!»

Οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες διαβίωσης των τελευταίων χρόνων φαίνεται πως έχουν επηρεάσει σε αρκετά μεγάλο βαθμό τη σεξουαλική ζωή των Ελλήνων, με κύριο χαρακτηριστικό την αδιαφορία για τη σεξουαλική τους υγεία.

«Το σεξ μας προσφέρει ισορροπία, είναι ένας καθρέφτης της ψυχικής και σωματικής υγείας, όμως όταν κάποιος έχει το άγχος της επιβίωσης, ζει με το άγχος της ανεργίας, προφανώς επηρεάζεται και η σεξουαλική του ζωή και διάθεση» σημειώνει ο κ. Χατζηχρήστου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι στις προτεραιότητες το πρόβλημα, όταν έρχεται κάποιος στο ιατρείο για μία θεραπεία, του συστήνονται 4 προσπάθειες και επιστρέφει στο ιατρείο έπειτα από ένα εξάμηνο».

«Ένας επικίνδυνος φαύλος κύκλος»

Ο καθηγητής επισημαίνει ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο τοπίο της κρίσης, είναι ένας φαύλος κύκλος, όπου το άγχος και τα ψυχολογικά προβλήματα δημιουργούν οργανικά προβλήματα, τα οποία προκαλούν στη συνέχεια σεξουαλικά προβλήματα, από τα οποία προκύπτουν νέα ψυχολογικά προβλήματα!

«Τα προβλήματα που σχετίζονται με την οικονομική κρίση (ανεργία, χρέη κ.λπ.) μεγιστοποιούν το άγχος, το οποίο επιβαρύνει την καρδιαγγειακή λειτουργία- είναι γνωστό, άλλωστε, ότι η κατάθλιψη είναι προδιαθετικός παράγοντας για καρδιαγγειακά νοσήματα. Τα καρδιαγγειακά προβλήματα προκαλούν σεξουαλικά προβλήματα. Ένα πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας ενισχύει την κατάθλιψη και εντείνει το άγχος, που επιδεινώνει εκ νέου τα καρδιαγγειακά προβληματα κ.ο.κ» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηχρήστου.

«Ψυχή τε και σώματι»

Μία εναλλακτική αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στη σεξουαλική τους ζωή, εκτός από τις θεραπείες που θα συστήσει ανάλογα με τη διάγνωση ο σεξολόγος, ο ψυχοθεραπευτής, ο καρδιολόγος, ο ουρολόγος, αφορά στην κοινωνιολογική προσέγγιση του σεξ.

Όπως εξηγεί ο κ. Χατζηχρήστου «πρέπει να εστιάσουμε στις ανθρώπινες σχέσεις, καθώς μέσα σε ένα ζευγάρι αναπτύσσονται εντάσεις, που μπορεί να είναι από τις πιο απλές (π.χ. δεν με βοηθάει ο άντρας μου στις δουλειές του σπιτιού), μέχρι τις πιο σύγχρονες και σύνθετες (δεν μπορούμε να βρούμε δουλειά, λ.χ.)».

«Με την τριβή και τις εντάσεις, χάνεται σταδιακά το οχυρό του σπιτιού, της οικογένειας, της σχέσης. Το σεξ λειτουργεί σαν σφουγγάρι, που σβήνει από τον μαυροπίνακα ό,τι μας ενοχλεί στον σύντροφό μας. Η προσωπική στιγμή, η σεξουαλική επαφή, είναι εργαλείο πολύτιμο για τη διατήρηση της ψυχικής υγείας, ενώ στον αντίποδα, όταν διαταράσσεται η σεξουαλική επαφή, επιδεινώνεται και η προσωπική σχέση, με προφανείς επιπτώσεις στη συνολική ψυχολογία του ατόμου».

Ο κ. Χατζηχρήστου θα μιλήσει για την επίδραση της κρίσης στη σεξουαλική υγεία, σε ημερίδα υπό τον τίτλο "Ο νους με κρίση σε μέρες με κρίση», που διοργανώνει το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ), με έδρα το ΑΠΘ, την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014 (19:00), στην Αίθουσα Τελετών του Παλαιού Κτιρίου Φιλοσοφικής Σχολής «Αλέξανδρος Παπαναστασίου».

Η ημερίδα αποτελεί μία πρωτοβουλία φοιτητών του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ και έχει στόχο την ανάδειξη θεμάτων που άπτονται των δυσχερών οικονομικών συνθηκών και της επίδρασής τους στον ψυχισμό του ατόμου.

Πηγή : newsbeast.gr


Το FIAT 500X abarth



Το νέο μοντέλο θα μεταμορφωθεί σε Abarth

Ένα νέο μοντέλο ενδέχεται να ενταχθεί στην γκάμα της Abarth από το 2015, με το νέο FIAT 500X να είναι ο «υποψήφιος» που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να λάβει έκδοση με σήμα τον σκορπιό.

Βλέπετε, ο επικεφαλής σχεδίασης της FIAT Ευρώπης, Roberto Giolito, είπε σε συνέντευξή του: «Το 500X είναι καλό υλικό για την Abarth, καθώς είναι τέλειο οδηγικά, με ιδανική θέση οδήγησης».

Επιπλέον, ο Giolito τόνισε πως η «μεταμόρφωση» του FIAT 500X σε Abarth, θα είναι πιο «δραματική» απ' ό,τι στα άλλα μοντέλα.

Πηγή : autotriti.gr


ΝΤΡΟΠΗ : Σκουπιδότοπος η σχολή της Φιλοσοφικής παρατημένη στο έλεος της και στην ευαισθησία κάποιων!!


Εικόνες ντροπής από τη Φιλοσοφική Αθηνών, δημοσιεύει η εφημερίδα "Καθημερινή", σημειώνοντας ότι δεν μπορούν να απεικονίσουν τι πραγματικά συμβαίνει.

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για δυσοσμία στις τουαλέτες και γλίτσα στους διαδρόμους, καθώς και για αποτυχημένη προσπάθεια καλλωπισμού, λόγω

συνέντευξης τύπου.

Σύμφωνα με την "Καθημερινή", η Φιλοσοφική, η οποία φιλοξενεί πάνω από 20.000 φοιτητές, πανεπιστημιακούς και διοικητικό προσωπικό, είναι στο έλεος των σκουπιδιών, που υπάρχουν παντού. Στους διαδρόμους κυκλοφορούν κατσαρίδες, στις αίθουσες υπάρχουν πλαστικά μπουκάλια και ποτήρια, ενώ φοιτητές έκαναν λόγο για τέσσερα κρούσματα μυκητίασης και προσβολής από ψείρες, τα οποία όμως δεν μπορούν να αποδοθούν με βεβαιότητα στο πρόβλημα της σχολής.


Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το πρόβλημα είναι γνωστό από το καλοκαίρι και έχει αφετηρία τα νομικά ζητήματα σχετικά με τη διαδικασία ανάθεσης της καθαριότητας σε εταιρείες. Ηδη το θέμα έχει απασχολήσει τη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ ενώ το Συμβούλιο είχε ζητήσει από τον τέως πρύτανη Θεοδόσιο Πελεγρίνη να ενημερώσει για τις ενέργειές του.


Μέχρι στιγμής, δεν έχει βρεθεί λύση και σε κάποια τμήματα καθηγητές δίνουν 10 ευρώ την ώρα σε καθαρίστρια ή σε άλλες περιπτώσεις επιστρατεύονται οι ίδιοι οι φοιτητές.



Πηγή: Καθημερινή, bloko.gr


CNBC: Ακόμα και σήμερα κάποιοι στην Ελλάδα έχουν ασυλία στη... διαφθορά


Το περιληπτικό νομοσχέδιο, 100 σελίδων, που πέρασε τον περασμένο Μάρτιο από την ελληνική βουλή και έφερε τον δηλωτικό τίτλο «Μέτρα Στήριξης και Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία», ήταν μια αγωνιώδης προσπάθεια να τηρήσει η ελληνική κυβέρνηση τα χρονοδιαγράμματα που είχε θέσει η Τρόικα.

Φαίνεται, όμως, πως η βιάση δημιούργησε περισσότερα προβλήματα από όσα έλυσε. Όπως

αναφέρει το CNBC επικαλούμενο δημοσίευμα των New York Times, μόνο ένας βουλευτής της ΝΔ κατάφερε να βρει θαμμένο, στη σελίδα 78, ένα παράθυρο που ουσιαστικά πρόσφερε ασυλία σε όλους όσοι έχουν πάρει κρατικό χρήμα και το έχουν χρησιμοποιήσει για αλλότριους σκοπούς. Σε αυτούς, τους χιλιάδες, δινόταν αναδρομική ασυλία από μελλοντικές διώξεις.

Σε συνδυασμό με κάποιες διατάξεις που ήρθαν στη συνέχεια στη βουλή και κινούνται στην ίδια κατεύθυνση ατιμωρησίας, το κύμα αναταραχής και οργής από την μεριά των επικριτών της κυβέρνησης φούντωσε.

Ο βουλευτής Κώστας Τζαβάρας της ΝΔ που ανακάλυψε το... κενό λέει: «Δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε πόσα άτομα έχουν ''σωθεί'' από τις ποινικές έρευνες και ούτε μπορούμε να υπολογίσουμε τα χρήματα. Σίγουρα είναι δισεκατομμύρια».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Λέανδρος Ρακιντζής που προσφάτως βρέθηκε στο Κοινοβούλιο και είπε στους βουλευτές ότι ψηφίζουν νόμους που στην πραγματικότητα νομιμοποιούν την παράνομη διασπάθιση των κρατικών κονδυλίων. «Κάποιος που έκλεψε ένα εκατομμύριο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως κοινός εγκληματίας», δήλωσε στη συνέχεια.

Η Ένωση Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων, από τη μεριά της, καταδικάζει αυτές τις νομοθετικές διατάξεις που ουσιαστικά δίνουν συγχωροχάρτι σε υπαλλήλους υπουργείων που εκμεταλλεύτηκαν την υψηλή θέση τους στην ιεραρχία για δικούς τους σκοπούς. Τα παραδείγματα από το υπουργείο Υγείας ή Παιδείας, είναι χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση προσπάθησε να διορθώσει το λάθος με έναν καινούργιο νόμο, αλλά οι εμπειρογνώμονες λένε πως η αναδρομική ασυλία έχει επιβληθεί, ήδη, από τον προηγούμενο και εξακολουθεί να είναι εν ισχύ. Ο Νίκος Αλιβιζάτος, καθηγητής συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, σημειώνει: «Οι νόμοι πρέπει να επιτρέπουν στην κυβέρνηση να λειτουργεί και όχι να καλύπτει σκάνδαλα».

Κάποιοι με σκωπτικό τρόπο σημειώνουν πως η ασυλία είναι η ελληνική απάντηση στην καταπολέμηση της διαφθοράς. Στο άρθρο σημειώνονται οι περιπτώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου και του Αντώνη Κάντα που συνελήφθησαν για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Ωστόσο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου σημειώνει: «Αυτό που βλέπετε είναι η δημιουργία μηχανισμών για τη θωράκιση και την αμνηστία των ανθρώπων της κυβέρνησης».

Ορισμένοι αξιωματούχοι, σημειώνει το άρθρο, λένε πως οι νόμοι προστατεύουν τους τραπεζίτες που εξέδωσαν δάνεια υπέρ των πολιτικών κομμάτων πριν από το 2011, ενώ και τους υπαλλήλους που συμμετείχαν στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της κρατικών περιουσιακών στοιχειών. Την ίδια ασυλία απολαύνουν και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας.

Ακόμα και πρώην υπουργοί καταφέρνουν και γλυτώνουν. Η περίπτωση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου είναι χαρακτηριστική, καθώς κάποιοι ειδικοί αναφέρουν στην Ελλάδα πως υπάρχει παραθυράκι

Πηγή : bloko.gr


Συνελήφθησαν χειριστές ελικόπτερου μινιατούρας που πετούσε πάνω από την lufthansa και την γερμανική πρεσβευτική κατοικία



Απέφεραν καρπούς οι έρευνες αστυνομικών της Κρατικής Ασφάλειας που ερευνούν τις υπερπτήσεις με ελικόπτρα μινιατούρς πάνω από υαίσθητους στόχους.

Πριν από λίγο, σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr έγινε προσαγωγή δύο ατόμων που πετούσαν τέτοιο τηλεχειριζόμενο ελικόπτερο πάνω από ταγραφείατης γερμανικής αεροπορικής εταιρείας lufthansa που

βρίσκονται επί της λεωφόρου Κηφισίας στο Χαλάνδρι.

Λεπτομέρεια; Πίσω από τα γραφεία, ετείνεται ο χώρος και η κατοικία του Γερμανού πρέσβη, που δύο φορές στο παρελθόν έχει χτυπηθεί από τρομοκρατικές οργανώσεις.

Οι ύποπτοι μεταφέρθηκαν κι εξετάζονται στην Κρατική Ασφάλεια ενώ και στην Αντιτρομοκρατική έχουν διαρκή ενημέρωση για τα αποτελέσματα της έρευνας.

Πηγή : bloko.gr


Σας έκλεψαν το κινητό; Δείτε τι πρέπει να κάνετε!



Από σήμερα τίθεται σε ισχύ η απόφαση που μπλοκάρει τα κινητά όταν κλαπούν κάνοντάς τα ουσιαστικά άχρηστα στον κλέφτη Πλέον οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι υποχρεωμένες να μπλοκάρουν το κινητό ώστε να μην μπορεί να δεχθεί άλλη κάρτα SIM. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει ο καθένας μας να ακολουθήσει μια διαδικασία.
Η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ:
Σε περίπτωση κλοπής συσκευής κινητής τηλεφωνίας και προκειμένου να απενεργοποιηθεί, θα πρέπει ο ιδιοκτήτης της συσκευής να δηλώσει αρχικά τη κλοπή στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφέροντας και τον κωδικό Ι.Μ.Ε.Ι., ενώ θα λάβει αποδεικτικό δήλωσης κλοπής.
Ακολούθως θα πρέπει να υποβάλει στην πάροχο εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην οποία είναι συνδρομητής, γραπτό αίτημα απενεργοποίησης της συσκευής, επισυνάπτοντας το αποδεικτικό δήλωσης κλοπής.
Σημειώνεται, ότι ο «Διεθνής Κωδικός Κινητών Τηλεφώνων – I.M.E.I. (International Mobile Equipment Identifier) αποτελείται από 15 ή 17 ψηφία και είναι μοναδικός και για αυτό άλλωστε χρησιμοποιείται από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για την αναγνώριση του τηλεφώνου κατά τη σύνδεση.
Συνήθως ο αριθμός I.M.E.I. αναγράφεται στην «υποδοχή» που φιλοξενεί τη μπαταρία του τηλεφώνου. Είναι εκτυπωμένος ευδιάκριτα σε μία λευκή ετικέτα η οποία περιέχει και άλλα στοιχεία για τη συσκευή. Σε αρκετές περιπτώσεις ο αριθμός IMEI αναγράφεται στη συσκευασία, στα συνοδευτικά έγγραφα, στο εγχειρίδιο χρήσης, αλλά και στη νόμιμη απόδειξη αγοράς των κινητών, ενώ από τη πλειοψηφία των συσκευών κινητής τηλεφωνίας μπορεί να ανακτηθεί και ηλεκτρονικά.

Πηγή : newsit.gr



Χανιά: Ήταν έτοιμος για... πόλεμο!



Όπλα και πυρομαχικά αρκετά για να χρησιμοποιηθούν σε... μάχη είχε στην κατοχή του ένας νεαρός κάτοικος της Παλαιόχωρας του Δήμου Καντάνου- Σελίνου στα Χανιά, ο οποίος έπεσε στα χέρια αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών που ερευνούσαν πιθανή συμμετοχή του και σε κύκλωμα διακίνησης χασίς.
Η αρχική πληροφορία των αστυνομικών δεν επιβεβαιώθηκε, σύλληψη όμως έγινε μετά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 33χρονου, αφού αντί για ναρκωτικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα πιστόλια από τα οποία το ένα τύπου «στυλό», ένα κυνηγητικό όπλο, 345 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και έξι γεμιστήρες πυροβόλων όπλων.
Ο οπλισμός κατασχέθηκε και εστάλη για βαλλιστική εξέταση στα ειδικά εργαστήρια της Αστυνομίας, ενώ σε βάρος του του 33χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή, με την οποία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.
Πάτρα: Συνελήφθησαν για παράνομη οπλοκατοχή
Πάνοπλοι ήταν οι δύο άνδρες και μία γυναίκα ηλικίας 27, 26 και 55 χρόνων που σταμάτησαν για έλεγχο οι τροχονόμοι στην Πάτρα! Στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα μαχαίρι μήκους 23,5 εκατοστών και ένα σουγιά μήκους 14 εκατοστών κι έτσι τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών για παράνομη οπλοκατοχή.

Πηγή : protothema.gr


Ένας γιατρός πήγε σε συναδέλφους του για κολονοσκόπηση και ξύπνησε με ροζ, γυναικείο εσώρουχο!


Αυτά είναι θέματα :

Μήνυση κατά του νοσοκομείου στο οποίο εργαζόταν και στο οποίο νοσηλεύτηκε κατέθεσε ένας 32χρονος γιατρός από το Ντόβερ των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς έπειτα από επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, ξύπνησε και ανακάλυψε σοκαρισμένος ότι φορούσε... γυναικείο εσώρουχο!
Για την ακρίβεια, ο γιατρός Άντριου Γουόλς φορούσε ένα ροζ εσώρουχο, κάτι που συνειδητοποίησε αμέσως μόλις οι γιατροί και συνάδελφοί του ολοκλήρωσαν τη διαδικασία της κολονοσκόπησης και η δράση του αναισθητικού το οποίο του είχαν παραχωρήσει τελείωσε.
Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από δύο χρόνια, ωστόσο, η στιγμή που είδε το ροζ εσώρουχο επάνω του, τον εξόργισε τόσο πολύ που όχι μόνο δεν ξέχασε το συμβάν, αλλά κινήθηκε και νομικά εναντίον του νοσοκομείου.
Μάλιστα, ο δικηγόρος του ισχυρίζεται ότι το γυναικείο εσώρουχο του προξένησε ψυχική οδύνη, τον έκανε να χάσει τη δουλειά του, αλλά και την ικανότητά του να κερδίζει χρήματα
Η ιστορία κάνει τώρα τον γύρο του κόσμου, ωστόσο, η χειρουργική κλινική του νοσοκομείου δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο, μέχρι στιγμής...


Πηγή: Mirror


Αυτή την ώρα : Μαθητές και φοιτητές σε πορεία διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μαθητές και φοιτητές έξω από το υπουργείο Παιδείας σήμερα το πρωί. «Όλοι εκεί, κανείς για μάθημα! Αγωνιζόμαστε δυναμικά για την ανατροπή της τράπεζας θεμάτων και του νέου Λυκείου! Θα δείξουμε τι θα ακολουθήσει! Όλοι μαζί στον αγώνα για το παρόν και το μέλλον μας!» αναφερόταν σε σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση για τη διαμαρτυρία.
Οι 500 περίπου συγκεντρωμένοι μαθητές και φοιτητές επιχείρησαν να σκαρφαλώσουν στα κάγκελα του υπουργείου Παιδείας, φωνάζοντας συνθήματα, ενώ η κεντρική πύλη ήταν κλειστή.
Σύμφωνα με καταγγελίες των μαθητών, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στο συγκεντρωμένο πλήθος και χτύπησαν τρεις μαθητές, ενώ ένας άντρας της ΕΛ.ΑΣ χτυπήθηκε από πέτρα.
Νωρίτερα, οι συγκεντρωμένοι μαθητές και φοιτητές ζήτησαν να μπούνε μέσα στο υπουργείο. Καθώς η είσοδος δεν του επετράπηκε, το πλήθος άρχισε να διαλύεται, με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ να ανοίξουν την πόρτα του υπουργείου Παιδείας. Μόλις οι μαθητές το αντιλήφθηκαν, επέστρεψαν και προσπάθησαν να μπούνε μέσα στο κτήριο.
Να σημειωθεί πως κινητοποίηση έχουν προγραμματίσει δάσκαλοι και καθηγητές, για σήμερα, στις 14.00, έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, καθώς διαμαρτύρονται για την αξιολόγηση και για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία.
Τέλος, υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί το συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ.

Πηγή : protothema.gr



Επτά συλλήψεις σε παράνομο καζίνο στον Πειραιά



Στη σύλληψη επτά ατόμων σε καφέ- μπαρ στον Πειραιά, στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παιχνίδια, προχώρησε η αστυνομία.Στο κατάστημα, που υπήρχε και παροχή υπηρεσιών διαδικτύου, λειτουργούσαν παράνομα 29 υπολογιστές με λογισμικό τυχερών παιγνιδιών, ενώ είχαν εγκατασταθεί και δέκα κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και χωρίς να έχει αναρτηθεί σχετική πινακίδα στον χώρο.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο 42χρονος υπεύθυνος καταστήματος και έξι άτομα παίκτες, τέσσερις ημεδαποί και δύο αλλοδαποί.
Στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνεται επιπλέον ο 47χρονος εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας εταιρείας του καταστήματος, ο οποίος απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται για να συλληφθεί ως υπεύθυνος της επιχείρησης.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πειραιά.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ, newsit.gr


Περισσότερες οι SIM παρά οι άνθρωποι



Είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία των επικοινωνιών: τις τελευταίες εβδομάδες ο αριθμός των ενεργών καρτών SIM ξεπέρασε για πρώτη φορά τον παγκόσμιο πληθυσμό. Σύμφωνα με την GSMA, τη διεθνή ένωση των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, οι κάρτες SIM σε κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές πλησιάζουν τα 7,23 δισεκατομμύρια σε παγκόσμιο επίπεδο, αυξημένες κατά 6,10% σε ετήσια βάση. Συγκριτικά, ο παγκόσμιος πληθυσμός αγγίζει τα 7,2 δισεκατομμύρια, αυξανόμενος κατά 2 άτομα το δευτερόλεπτο ή μόλις 1,2% το χρόνο, σύμφωνα τουλάχιστον με τα στοιχεία του αμερικανικού Γραφείου Απογραφών.

Ταχύτατο φαινόμενο

«Καμία τεχνολογία δεν μας έχει επηρεάσει όπως το κινητό τηλέφωνο. Είναι το ταχύτερα αυξανόμενο φαινόμενο που έχει καταγραφεί ποτέ: από το μηδέν στα 7,2 δισ. σε τρεις δεκαετίες» δήλωσε ο Κέβιν Κίμπερλινγκ, πρόεδρος της εταιρείας Spencer Trask, σχολιάζοντας το ορόσημο.

Η Spencer Trask είχε επενδύσει στην Millicom, μια εταιρεία που συνεργάζεται με τη Facebook για την προώθηση των κινητών στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Το γεγονός πάντως ότι οι ενεργές κάρτες SIM είναι πια περισσότερες από τους ανθρώπους δεν σημαίνει ότι όλοι έχουν κινητό: Οι ενεργοί χρήστες πλησιάζουν τα 3,6 δισεκατομμύρια, κάτι που σημαίνει ότι σε κάθε ενεργό χρήστη αντιστοιχούν δύο κάρτες SIM.

Επιπλέον, οι μετρήσεις της GSMA συνυπολογίζουν τις κάρτες SIM που χρησιμοποιούνται σε συσκευές που επικοινωνούν με άλλες συσκευές -από έξυπνα αυτοκίνητα μέχρι έξυπνους μετρητές. Αυτές οι συνδέσεις «μηχανής με μηχανή» υπολογίζονται στα 250 εκατομμύρια. Χωρίς τον αριθμό αυτό, οι κάρτες SIM δεν θα είχαν ξεπεράσει τον παγκόσμιο πληθυσμό. Κατά κάποιον τρόπο, επομένως, οι κινητές συσκευές ίσως δεν είναι ακόμα περισσότερες από τους ανθρώπους. Αυτό όμως δεν μπορεί παρά να αλλάξει στο κοντινό μέλλον.

Πηγή : perierga.gr


Σενάρια «τεχνητών» ψηφοφοριών


Το σενάριο ακούγεται εντόνως! Και πάνω σε αυτό, εκτιμούν πολλοί ότι στηρίζουν την σιγουριά τους Σαμαράς και Βενιζέλος για την αποφυγή των πρόωρων εκλογών.
Του Κώστα Τσιτούνα
Αν και κανείς δεν το επιβεβαιώνει, ωστόσο, όπως λέει ο λαός όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.
Πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος έριξε στο τραπέζι την πρόταση η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας να μην γίνει επί του συνόλου των 300 βουλευτών αν και εφόσον οι 18 βουλευτές της Χ.Α. κριθούν μέλη εγκληματικής οργάνωσης.
Φέρεται μάλιστα να είπε στον Σαμαρά: «Δεν χρειάζεσαι 180 για ΠτΔ... μπορούμε και με λιγότερους». Άλλωστε η επαγγελματική του ιδιότητα, αυτή του Συνταγματολόγου, του επιτρέπει εδώ και χρόνια να χειρίζεται και να ερμηνεύει το Σύνταγμα, κάθε φορά, κατά το δοκούν.
Στην περίπτωση που η πρόταση αυτή πάρει σάρκα και οστά σε νομικό επίπεδο - κάτι το οποίο είναι υπό αμφισβήτηση - τότε και με βάση το Σύνταγμα στην πρώτη και στην δεύτερη ψηφοφορία θα απαιτηθούν τα 2/3 των 282, άρα 188 βουλευτές και στην τρίτη ψηφοφορία μπορεί να εκλεγεί πρόεδρος με 169 βουλευτές!
Όσοι ασπάζονται το παραπάνω σενάριο επιμένουν ότι πουθενά στο άρθρο 30 του Συντάγματος δεν γίνεται λόγος για τον συνολικό αριθμό των βουλευτών και άρα μπορεί να γίνουν οι ψηφοφορίες επί των 282, εφόσον βέβαια απολέσουν την ιδιότητά τους και οι 18 της Χρυσής Αυγής.
Το ερώτημα είναι βέβαια με ποιο νομικό παράθυρο δεν θα αντικατασταθούν οι 18 της Χ.Α. ενώ αρκετοί πολιτικοί και από τη ΝΔ μιλούν για «σενάριο» επιστημονικής φαντασίας που ξεπερνά το όριο της συνταγματικής εκτροπής.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι το Σύνταγμα πουθενά δεν αναφέρει ρητά ότι ο αριθμός των βουλευτών πρέπει να είναι 300!!!
Σύμφωνα με τη διάταξη του αρθ. 51 § 1 Σ «Ο αριθμός των βουλευτών καθορίζεται δια νόμου, δεν δύναται, όμως, να είναι μικρότερος των διακοσίων, ούτε μεγαλύτερος των τριακοσίων».
Είναι, δε γνωστό, ότι πάντοτε, μέχρι σήμερα, οι εκλεγόμενοι βουλευτές ήταν τριακόσιοι, δηλαδή ο ανώτερος προβλεπόμενος από το Σύνταγμα αριθμός.
Όμως, με βάση τη συνταγματική αυτή διάταξη, ο συνολικός αριθμός των βουλευτών- μελών της Βουλής δεν είναι εκ του Συντάγματος σταθερός, αλλά καθορίζεται με τον εκλογικό νόμο, ο οποίος ψηφίζεται από την Ολομέλεια της Βουλής (αρθρ.72 §1 και 54 §2 Σ).
Το θέμα έχει αρχίσει και συζητείται εντόνως τόσο στα δημοσιογραφικά γραφεία όσο και στην πολιτική σκηνή και μάλιστα αναμένονται σφοδρές αντιδράσεις τόσο από την αντιπολίτευση, όσο και από αρκετούς βουλευτές της ΝΔ που για άλλη μια φορά θα δουν τον αρχηγό της ΝΔ να «σέρνεται» πίσω από τις επιλογές του Βαγγέλη Βενιζέλου.
Μάλιστα, για τους διαφωνούντες ο κ. Βενιζέλος έχει έτοιμη και την σχετική απάντηση. Όσοι εκφράσουν την αντίθεσή τους στα παραπάνω «μαγειρέματα» θα λάβουν την ακόλουθη απάντηση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: «Δηλαδή διαφωνείτε ότι η Χ.Α. είναι εγκληματική οργάνωση;». Με αυτό το επιχείρημα ο κ. Βενιζέλος ευελπιστεί ότι θα παγιδεύσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ανήκουν στο «δημοκρατικό τόξο» και όποιος διαφωνήσει με την πρόταση του αυτομάτως θα χαρακτηριστεί ως «υπερασπιστής της Χ.Α.».
Παρά το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος, προς το παρόν διαψεύδει όλα αυτά τα σενάρια, δεν μπορεί κανείς να μην ομολογήσει ότι είναι... στημένα με χειρουργική ακρίβεια.
Τόσο καλά στημένα που δεν μπορείς να πιστέψεις ότι είναι αποκυήματα φαντασίας. Αντιθέτως συμβαδίζουν πλήρως με τις μέχρι σήμερα πρακτικές που ακολουθεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 30 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Σύμφωνα με το άρθρο 30 του Συντάγματος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ρυθμιστής του πολιτεύματος. Eκλέγεται από τη Bουλή για πενταετή θητεία, που μπορεί να ανανεωθεί μία φορά μόνο, με την ψήφο της εθνικής αντιπροσωπείας.
Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να εκλεγεί όποιος έχει γίνει Έλληνας πολίτης πριν από τουλάχιστον πέντε έτη, έχει από πατέρα ή μητέρα ελληνική καταγωγή, έχει συμπληρώσει το τεσσαρακοστό έτος της ηλικίας του και έχει τη νόμιμη ικανότητα του εκλέγειν (άρθρο 31 του Συντάγματος).
H εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Bουλή γίνεται με ονομαστική, φανερή, ψηφοφορία και σε ειδική συνεδρίαση, που συγκαλείται από τον Πρόεδρο της Bουλής έναν τουλάχιστο μήνα πριν λήξει η θητεία του εν ενεργεία Προέδρου της Δημοκρατίας (άρθρο 32).
Η πρώτη φάση της διαδικασίας εκλογής περιλαμβάνει τρεις ψηφοφορίες:
α) Στην πρώτη ψηφοφορία απαιτείται πλειοψηφία των δύο τρίτων του συνολικού αριθμού των βουλευτών, δηλαδή 200 ψήφοι.
β) Εάν δεν συγκεντρωθεί η πλειοψηφία αυτή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται έπειτα από πέντε ημέρες και απαιτείται η ίδια πλειοψηφία.
γ) Εάν και πάλι δεν συγκεντρωθεί η απαιτουμένη πλειοψηφία, διεξάγεται τρίτος γύρος ψηφοφορίας έπειτα από πέντε ημέρες και εκλέγεται Πρόεδρος Δημοκρατίας εκείνος που συγκεντρώνει την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του συνολικού αριθμού των βουλευτών, δηλαδή 180 ψήφοι.
Εάν δεν επιτευχθεί ούτε και στην τρίτη ψηφοφορία η αυξημένη αυτή πλειοψηφία, η Bουλή διαλύεται μέσα σε δέκα ημέρες από την ψηφοφορία, και προκηρύσσονται εκλογές για ανάδειξη νέας Bουλής. H Bουλή που αναδεικνύεται από τις νέες εκλογές, αμέσως μόλις συγκροτηθεί σε σώμα, προχωρά στη δεύτερη φάση της διαδικασίας για την εκλογή του Προεδρου της Δημοκρατίας. Η φάση αυτή περιλαμβάνει επίσης τρεις ψηφοφορίες:
α) Κατά την πρώτη ψηφοφορία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή 180 ψήφοι.
β) Εάν δεν επιτευχθεί η πλειοψηφία αυτή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται έπειτα από πέντε ημέρες και απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των βουλευτών, δηλαδή 151 ψήφοι.
γ) Τέλος, εάν δεν επιτευχθεί ούτε και αυτή η πλειοψηφία τότε έπειτα από πέντε ημέρες, διεξάγεται η τρίτη και τελευταία ψηφοφορία, μεταξύ των δύο προσώπων που πλειοψήφησαν, κατά την οποία εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους.

Πηγή : ethnos.gr


Δίχτυ προστασίας από την Ευρώπη



Διπλή στήριξη στην Ελλάδα από την Ευρώπη μετά τις επιθέσεις από τις αγορές. Παρέμβαση από την Κομισιόν ύστερα από την επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον νέο πρόεδρο της ΕΕ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Η Ευρώπη θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας, διαβεβαίωσε ο επίτροπος Οικονομίας. Συμφωνία του Γ. Στουρνάρα με τον Μ. Ντράγκι για πρόσθετη ρευστότητα 15 δισ. στις τράπεζες.
Στο «άρμα» της Ευρώπης θα προσδεθεί τελικά η Ελλάδα, ακολουθώντας την πρόταση για την «προληπτική γραμμή στήριξης», η οποία θα δοθεί κεντρικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και όχι από το ΔΝΤ.
Ωστόσο, οι όροι και οι προϋποθέσεις ένταξης της χώρας σε αυτό το πρόγραμμα, το οποίο θα αποτελεί «δίχτυ προστασίας για την Ελλάδα και τώρα και μετά την υλοποίηση του τρέχοντος προγράμματος, θα είναι σαφώς πολύ καλύτεροι -τόσο στο επίπεδο των ελέγχων, όσο και των απαιτήσεων των ξένων- σε σχέση με αυτό που σήμερα ακολουθείται.


Δημοσκόπηση: 7 στους 10 θέλουν εκλογή Προέδρου της Δημοκρατιας από το λαό



Υπέρ της απευθείας εκλογής από το λαό του Προέδρου της Δημοκρατίας τάχθηκε το 74% των συμμετεχόντων σε δημοσκόπηση της εταιρείας Interview που παρουσιάστηκε σε ημερίδα της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη.
Στην ίδια δημοσκόπηση το 64% των ερωτηθέντων εξέφρασε την άποψη ότι το πολιτικό σύστημα δεν νομιμοποιείται να προκαλεί εθνικές εκλογές, με αφορμή την εκλογή Προέδρου.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, μόνο ένα ποσοστό 21% συμφωνεί με την εκλογή προέδρου από τη Βουλή, ενώ μόλις το 36% των ερωτηθέντων είναι της άποψης ότι τα κόμματα νομιμοποιούνται να προκηρύξουν πρόωρες εκλογές με αφορμή την εκλογή Προέδρου.
Χαρακτηριστικό της κρίσης που πλήττει και τους θεσμούς του δημοκρατικού πολιτεύματος είναι το γεγονός ότι περίπου τέσσερις στους δέκα (ποσοστό 42%) δεν εμπιστεύεται κανέναν θεσμό, το 22% τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το 18% των Πρωθυπουργό της χώρας, το 17% το Δήμαρχο, το 14% τη Βουλή των Ελλήνων και το 6% τον Περιφερειάρχη.
Αντίστοιχα, το 39% εμπιστεύεται περισσότερο τη Δικαιοσύνη, το 35% το Στρατό, το 27% την Εκκλησία, το 15% κανέναν και το 13% την Αστυνομία, ενώ ένα πολύ μεγάλο ποσοστό (84%) θεωρεί ότι η κακή λειτουργία των θεσμών έφερε την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και μόλις το 16% το αντίθετο (ότι δηλαδή η οικονομική κρίση έφερε και κρίση στη λειτουργία των θεσμών).
Στην ερώτηση: αν πιστεύουν ότι η συνταγματική διάταξη για εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια, πρέπει να τηρείται με κάθε τρόπο, ή θα μπορεί να παρακάμπτεται με διάφορες ερμηνείες της συγκεκριμένης διάταξης, το 54% απαντά ότι πρέπει να τηρείται, το 40% να παρακάμπτεται και το 6% (Δεν γνωρίζω, Δεν απαντώ).
Σημαντική είναι και η άποψη που διατυπώνουν σ΄ότι αφορά τις πιέσεις που ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για διενέργεια πρόωρων εκλογών, καθώς στο ερώτημα: αν πιστεύουν ότι οι πρόωρες εκλογές θα κάνουν κακό, ή καλό στην ελληνική οικονομία, το 65% εκτιμά ότι θα κάνουν κακό, το 20% έχει αντίθετη άποψη και το 15% (ΔΓ, ΔΑ). Ακόμα, το 58% δηλώνει ότι μια δομική αναθεώρηση του Συντάγματος θα βοηθούσε στην επανεκκίνηση της χώρας, το 23% απαντά όχι και το 19 (ΔΓ, ΔΑ).

protothema.gr


Αυτό είναι το νέο iPad Air 2!



H Apple παρουσίασε το νέο ακόμα πιο λεπτό iPad Air 2
To νέο iPad Air 2 είναι 18% λεπτότερο από το iPad Air με πάχος μόλις 6,1 χιλ με οθόνη 9.7 ιντσών η οποία έχει 56% λιγότερη αντανάκλαση για μεγαλύτερη ευκρίνεια.
Η κάμερα του έχει βελτιωθεί πολύ αφού πλέον διαθέτει 8 MP η οποία μπορεί να καταγράψει βίντεο Full HD, ενώ παράλληλα διαθέτει λειτουργία Burst για συνεχόμενες φωτογραφίες και λειτουργία Slow Motion για βίντεο αργής κίνησης.





Επίσης είναι εφοδιασμένο με το νέο 64 bit επεξεργαστή Α8Χ με που εξασφαλίζει 40% ταχύτερη CPU και 2,5 φορές βελτιωμένα γραφικά, τον M8 επεξεργαστή κίνησης που θα ανιχνεύει την κίνηση, διαθέτει επίσης αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος TouchID, για ξεκλείδωμα της συσκευής αλλά και για online αγορές με την υπηρεσία Apple Pay ενώ τέλος η μπαταρία του έχει αυτονομία 10 ώρες

Η τιμή του θα ξεκινάει στα 499$ και θα κυκλοφορήσει σε 3 χρώματα.

Πηγή 


Η λίστα με τα 20 ΙΕΚ που κλείνουν λόγω χρεών



Την Παρασκευή, αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση για το κλείσιμο των ιδιωτικών ΙΕΚ που δεν ρύθμισαν οφειλές τους προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην Επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής.

Σύμφωνα με τη λίστα που κατέθεσε ο κ. Λοβέρδος προκύπτει ότι συνολικά 20 ιδιωτικά ΙΕΚ έχουν οφειλές προς το δημόσιο (με ορισμένα να έχουν ήδη προχωρήσει σε ρύθμιση) και είναι:

-CAMPUS ΕΠΕ Εκπαιδευτική Επιμορφωτική Εταιρεία, (Σπάτα). Σύνολο οφειλών 11.347.178,27 ευρώ.

-ΙΕΚ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΕΠΕ (Αθήνα). Σύνολο οφειλών 4.560.587,14 ευρώ.

-ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ Α.Ε ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, (Αθήνα). Σύνολο οφειλών 3.949.214,02 ευρώ.

-ΤΟΠΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ Α.Ε. (Αθήνα). Σύνολο οφειλών 3.725.866,57 ευρώ.

-ΩΜΕΓΑ Γ. ΣΙΟΤΡΟΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Αθήνα). Σύνολο οφειλών 3.420.916,24 ευρώ.

-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Α.Ε. EDU CAPITAL (Αθήνα). Σύνολο οφειλών 3.231.421,51 ευρώ.

-ΣΧΟΛΗ ΚΑΡΑΒΑΝΑ Α.Ε. (Ιωάννινα, Λάρισα). Σύνολο οφειλών 2.971.071,28 ευρώ.

-ΧΡΥΣΗ ΧΤΕΝΑ ΠΕΤΡΟΣ ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ Α.Ε. (Αθήνα). Σύνολο οφειλών 2.568.228,72 ευρώ.

-ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΕΚ ΕΨΙΛΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. (Αθήνα) Σύνολο οφειλών 1.916.432,59 ευρώ.

-ΣΧΟΛΕΣ ΑΣΗΜΑΚΗ Α.Ε. (Αγ. Ανάργυροι). Σύνολο οφειλών 1.873.788,22 ευρώ.

-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. (Κηφισιά) Σύνολο οφειλών 1.770.425,36 ευρώ.

-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΑΘΗΝΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΕΠΕ, (Αθήνα) Σύνολο οφειλών 1.764.242,10 ευρώ.

-ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΡΕΛΚΟ Α.Ε.Ε. (Αθήνα). Σύνολο οφειλών 1.437.898,40 ευρώ.

-ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΔΕΛΤΑ Α.Ε (Αθήνα). Σύνολο οφειλών 1.293.596,31 ευρώ.

-Κ. ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε (Θεσσαλονίκη). Σύνολο οφειλών 1.204.158,58 ευρώ.

-ΖΥΓΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ Α.Ε. (Αθήνα). Σύνολο οφειλών 1.136.111,24 ευρώ.

-ΔΕΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. (Αθήνα). Σύνολο οφειλών 1.133.297,12 ευρώ.

-ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΛΑΒΕΡΝ (Νέα Ερυθραία). Σύνολο οφειλών 1.094.281,10 ευρώ.

-ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΝΣΤ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΥΓΕΙΑ Ε.Π.Ε. (Αθήνα). Σύνολο οφειλών 1.093.236,89 ευρώ.

-ΞΥΝΗ ΑΘΗΝΑ (Αθήνα). Σύνολο οφειλών 1.043.259,15 ευρώ.


Την Τετάρτη ήταν η καταληκτική προθεσμία για την ρύθμιση των οφειλών των ΙΕΚ, αλλά μόλις τρία ιδιωτικά ΙΕΚ ρύθμισαν τα χρέη τους.

Ο υπουργός Παιδείας πάντως αναφέρθηκε στην περίπτωση ιδιοκτήτη ΙΕΚ με οφειλές εκατομμυρίων ο οποίος έκανε ρύθμιση για 160 ευρώ τον μήνα δόση, λέγοντας ότι «θα έχουμε πεθάνει όλοι εμείς εδώ για να καταφέρει να ξεπληρώσει ο κύριος αυτός. Αυτά λοιπόν τα φαινόμενα δεν θα τα δεχτούμε. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκροτούν παράνομες κρατικές ενισχύσεις».

Ο κ. Λοβέρδος διευκρίνισε πως όσοι έχουν εγγραφεί και έχουν πληρώσει στα ιδιωτικά ΙΕΚ, θα μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα δημόσια ΙΕΚ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Πηγή : newsit.gr