Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Οργάνωσε 150 διαδηλώσεις για Κουφοντίνα, δεν του έκατσε η αστυνομοκρατία, και άρχισε για την πανδημία


 

Εντελώς ανίκανος αντιπολιτευτικά, ανεπαρκής σε όλα τα επίπεδα, ο Αλέξης Τσίπρας αφού επένδυσε στις διαδηλώσεις για τον Κουφοντίνα και δεν του έκατσε, άρχισε και πάλι την τρομολαγνεία για την πανδημία.

Κουφοντίνας, πανεπιστήμια, αστυνομική βία όλα τα προσπάθησε, ο Τσίπρας εγκλημάτισε όχι μία αλλά 150 φορές κατεβάζοντας κόσμο στους δρόμους εν μέσω πανδημίας, και σε γνώση του ότι θα επιδεινωθεί η κατάσταση και θα μολυνθεί κόσμος, και τώρα φωνάζει για την πανδημία.

Μετά το άδοξο τέλος της επιχείρησης να πείσει τους πολίτες ότι η χώρα αστυνομοκρατείται και το Kράτος Δικαίου παραβιάζεται συστηματικά, έκανε στροφή στην πανδημία γιατί δεν μπορεί να αντιπολιτευτεί αλλιώς.

Με τα γνωστά του ανεύθυνα καραγκιοζιλίκια ο Αλέξης Τσίπρας παρά τις ευθύνες του με τις διαδηλώσεις, επιστρέφει στην τακτική του μηδενισμού και της έντονης κριτικής στους χειρισμούς της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Θα αρχίσει και πάλι τα σώου, θα επισκεφτεί κάποιο νοσοκομείο για να καταγγείλει την ανεπάρκεια της κυβέρνησης, και δεν θα βρεθεί ένας να τον ρωτήσει "Ρε γελοίο υποκείμενο ξέρεις τι δημιούργησες με τα καλέσματα στου σε συγκεντρώσεις;"

Ο Τσίπρας θα χαρακτηρίσει και πάλι τον πρωθυπουργό «ανίκανο» και «επικίνδυνο», θα αφήνει να διαρρεύσουν δήθεν «πληροφορίες» ότι ενημερώνεται καθημερινά από τους επιστήμονες τους οποίους ο ίδιος έχει επιλέξει, καθώς δεν εμπιστεύεται την επιστημονική επιτροπή την οποία η κυβέρνηση συμβουλεύεται και θα αρχίσει τα σώου γελοιότητας.

Με λίγα λόγια ο ανεπαρκής και μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της Ελλάδας, που τον διακρίνει ανικανότητα και φαιδρότητα, θα προσπαθήσει και πάλι να πείσει ότι η κυβέρνηση δεν τα πάει καλά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, και χάνει τον έλεγχο.

Δεν κουραστήκαμε μόνο οι πολίτες, έχουν κουραστεί και στον ΣΥΡΙΖΑ και η γκρίνια έχει αρχίσει να γίνεται έντονη, και η μέρες του στην ηγεσία του κόμματος μετρημένες.



Παρατείνεται η σχολική χρονιά


Την παράταση του σχολικού έτους μέσα στον Ιούνιο ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ενώ όπως είπε οι πανελλαδικές θα γίνουν κανονικά τον ίδιο μήνα όπως πέρυσι. 

Μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6, για  την παράταση του σχολικού έτους, διευκρίνισε ότι θα γίνει εντός του Ιουνίου.

Για τις πανελλαδικές εξετάσεις η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι θα γίνουν κανονικά τον Ιούνιο όπως πέρσι. Όσον αφορά τα πανεπιστήμια, υπάρχει η εισήγηση από τους ειδικούς να γίνει το εαρινό εξάμηνο εξ αποστάσεως. «Επιδιώκουμε κάποιες προσαρμογές για τις πρακτικές ασκήσεις», πρόσθεσε.




Η πρόταση Μητσοτάκη για ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού υλοποιείται - Το παρουσίασε η Ε.Ε.

 


«Η Ευρώπη προχωράει μπροστά με την πρόταση μας. Η εισαγωγή ενός Ψηφιακού Πράσινου Πιστοποιητικού είναι σε καλό δρόμο για εφαρμογή. Αυτή είναι μία απόφαση η οποία θα διευκολύνει σημαντικά τη μετακίνηση των πολιτών και θα βοηθήσει στην ενίσχυση του τουρισμού και των οικονομιών που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό αυτόν», έγραψε (στα αγγλικά) ο πρωθυπουργός στο twitter, κάνοντας retweet την ανάρτηση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλας Φον Ντε Λάιεν για το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού:

«Europe is moving forward with our proposal. The introduction of a Digital Green Certificate is on track for implementation. This is a decision that will significantly facilitate the movement of citizens and will help boost tourism and the economies that rely heavily on it».

Europe is moving forward with our proposal. The introduction of a Digital Green Certificate is on track for implementation. This is a decision that will significantly facilitate the movement of citizens and will help boost tourism and the economies that rely heavily on it.
Ursula von der Leyen
@vonderleyen
Today we strengthen the @EU_commission's response to #COVID19 with: • Digital Green Certificates for free and safe movement in the EU • A common path to a gradual, safe and lasting re-opening pscp.tv/Ursulavonderle2:18 μ.μ. · 17 Μαρ 2021

Σχέδιο για την θέσπιση πιστοποιητικού υγείας, το οποίο θα βοηθήσει τις 27 χώρες μέλη στην αποκατάσταση της ελεύθερης κυκλοφορίας με ασφαλή, υπεύθυνο και αξιόπιστο τρόπο, παρουσίασε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν



Βασικά στοιχεία του κανονισμού που προτείνει σήμερα η Επιτροπή:

1. Προσβάσιμα και ασφαλή πιστοποιητικά για όλους τους πολίτες της ΕΕ:

· Το Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό θα καλύπτει τρεις τύπους πιστοποιητικών – πιστοποιητικά εμβολιασμού, πιστοποιητικά τεστ (τεστ NAAT / RT-PCR ή rapid test αντιγόνου) και πιστοποιητικά για άτομα που έχουν αναρρώσει από την COVID-19.

· Τα πιστοποιητικά θα εκδίδονται σε ψηφιακή μορφή ή σε χαρτί. Και οι δύο θα έχουν έναν κωδικό QR που περιέχει τις απαραίτητες βασικές πληροφορίες καθώς και μια ψηφιακή υπογραφή για να βεβαιώνει ότι το πιστοποιητικό είναι αυθεντικό.

· Η Επιτροπή θα δημιουργήσει μια πύλη και θα υποστηρίξει τα κράτη μέλη για την ανάπτυξη λογισμικού που οι αρχές μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να επαληθεύσουν όλες τις υπογραφές πιστοποιητικών σε ολόκληρη την ΕΕ. Κανένα προσωπικό στοιχείο των κατόχων πιστοποιητικών δεν περνά από την πύλη ή διατηρείται από το κράτος μέλος επαλήθευσης.

· Τα πιστοποιητικά θα είναι διαθέσιμα δωρεάν και στην επίσημη γλώσσα ή γλώσσες του κράτους μέλους έκδοσης και στα αγγλικά.

2. Μη διάκριση:

· Όλοι οι πολίτες – εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι – πρέπει να επωφελούνται από ένα ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό όταν ταξιδεύουν στην ΕΕ. Για να αποφευχθούν οι διακρίσεις εις βάρος ατόμων που δεν έχουν εμβολιαστεί, η Επιτροπή προτείνει τη δημιουργία όχι μόνο ενός διαλειτουργικού πιστοποιητικού εμβολιασμού, αλλά και πιστοποιητικών τεστ COVID-19 και πιστοποιητικών για άτομα που έχουν αναρρώσει από την COVID-19.

· Το ίδιο δικαίωμα για τους ταξιδιώτες με το Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό – όπου τα κράτη μέλη αποδέχονται την απόδειξη εμβολιασμού για να αρθούν περισμοί δημόσιας υγείας , όπως τεστ ή καραντίνα, θα πρέπει να αποδεχθούν, υπό τους ίδιους όρους, πιστοποιητικά εμβολιασμού που εκδίδονται βάσει του Συστήματος του Ψηφιακού Πράσινου Πιστοποιητικού. Αυτή η υποχρέωση θα περιορίζεται σε εμβόλια που έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας σε επίπεδο ΕΕ, αλλά τα κράτη μέλη μπορούν να αποφασίσουν να αποδεχθούν και άλλα εμβόλια.

· Κοινοποίηση άλλων μέτρων – εάν ένα κράτος μέλος εξακολουθεί να απαιτεί από κατόχους ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού να τεθεί σε καραντίνα ή να υποβληθεί σε τεστ, πρέπει να ενημερώσει την Επιτροπή και όλα τα άλλα κράτη μέλη και να εξηγήσει τους λόγους αυτών των μέτρων.

3. Μόνο βασικές πληροφορίες και ασφαλή προσωπικά δεδομένα:

· Τα πιστοποιητικά θα περιλαμβάνουν ένα περιορισμένο σύνολο πληροφοριών όπως όνομα, ημερομηνία γέννησης, ημερομηνία έκδοσης, σχετικές πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο / τεστ / ανάκτηση και ένα μοναδικό αναγνωριστικό του πιστοποιητικού. Αυτά τα δεδομένα μπορούν να ελεγχθούν μόνο για επιβεβαίωση και επαλήθευση της αυθεντικότητας και της εγκυρότητας των πιστοποιητικών.

Το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό θα ισχύει σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και θα είναι ανοιχτό για την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία καθώς και την Ελβετία. Το Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό πρέπει να εκδίδεται σε πολίτες της ΕΕ και στα μέλη της οικογένειάς τους, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους. Θα πρέπει επίσης να χορηγείται σε υπηκόους τρίτων χωρών που διαμένουν στην ΕΕ και σε επισκέπτες που έχουν το δικαίωμα να ταξιδεύουν σε άλλα κράτη μέλη.

Το σύστημα Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό είναι ένα προσωρινό μέτρο. Θα ανασταλεί όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δηλώσει το τέλος της διεθνούς κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία από την COVID-19.

Για να είναι έτοιμη πριν από το καλοκαίρι, η πρόταση αυτή πρέπει να εγκριθεί γρήγορα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο.

Παράλληλα, τα κράτη μέλη πρέπει να εφαρμόσουν το πλαίσιο εμπιστοσύνης και τα τεχνικά πρότυπα, που έχουν συμφωνηθεί στο δίκτυο eHealth, για να διασφαλίσουν την έγκαιρη εφαρμογή του ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού, τη διαλειτουργικότητά τους και την πλήρη συμμόρφωση με την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί η τεχνική εργασία και η πρόταση τους επόμενους μήνες.

Το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό, το οποίο παρουσιάζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι το κλειδί της κινητικότητας, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, σε ενημέρωση που παραχώρησε σε ομάδα ανταποκριτών. Ανέφερε ότι δεν πρόκειται για διαβατήριο, αλλά για πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό.

«Δεν είναι σύσταση της Επιτροπής, αλλά πρόταση για Κανονισμό. Θα είναι ένα νομικά δεσμευτικό εργαλείο που θα εδράζεται στο κοινοτικό δίκαιο. Η συζήτηση για τη χρήση θα ξεκινήσει αμέσως μετά την παρουσίαση» σημείωσε ο κ. Σχοινάς.

Το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό θα είναι, όπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, «διαλειτουργικό προϊόν το οποίο θα είναι το ίδιο σε όλη την Ευρώπη. Δεν θα καθιερώνει την υποχρέωση του εμβολιασμού, αλλά καθιερώνει την υποχρέωση πιστοποίησης της υγειονομικής κατάστασης των Ευρωπαίων που ταξιδεύουν. Θα έχει, πέρα από το αν έχει εμβολιαστεί κάποιος ή όχι, το pcr ή το ότι πέρασε τον κορωνοϊό».

Αναφορικά με τα εμβόλια τα οποία δεν έχει εγκρίνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής εξήγησε ότι «ο κανόνας θα είναι: μία ευρωπαϊκή προσέγγιση για τα εμβόλια που έχουν πάρει έγκριση. Ωστόσο, για εκείνα που δεν έχει εγκρίνει ο ΕΜΑ, θα αφήνει η ΕΕ τη διακριτική ευχέρεια των κρατών-μελών να τα δέχονται για άρση των περιορισμών, αλλά δεν θα είναι μέσα στο πιστοποιητικό». Προσέθεσε ότι «το πιστοποιητικό καλύπτει τους πολίτες της ΕΕ και τις οικογένειές τους όπου κι αν έχουν εμβολιαστεί, καλύπτει όλους τους πολίτες που διαμένουν στην ΕΕ και τις τρίτες χώρες που έχουν ανάλογα πιστοποιητικά. Η ΕΕ προβλέπει την αναγνώριση των πιστοποιητικών αυτών των τρίτων χωρών σε επίπεδο ΕΕ, με την προϋπόθεση ότι παρέχουν τον ίδιο βαθμό πληροφορίας που έχουν και τα δικά μας».

Όπως επισήμανε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, «μια αμιγώς ευρωπαϊκή ιδέα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και σε συνθήκες αντίξοες, περπάτησε. Είναι σημαντικό ότι η ιστορία δεν ήταν αυτονόητη τον Ιανουάριο, αλλά είναι σχεδόν δεδομένη τον Μάρτιο».

Σχετικά με τη μορφή του πράσινου ψηφιακού πιστοποιητικού, θα είναι σε ψηφιακή και σε έντυπη έκδοση, θα έχει διαλειτουργικό γραμμωτό κώδικα, ενώ θα είναι δίγλωσσο: θα έχει την επίσημη γλώσσα του κράτους και τα αγγλικά.

Παράλληλα, σε συνάντηση με τους προέδρους των πολιτικών ομάδων στο Κοινοβούλιο, όπου ζήτησε το fast track, δηλαδή την ταχεία υιοθέτηση από το Κοινοβούλιο, και τα τρία μεγάλα κόμματα, το ΕΛΚ, Σοσιαλιστές και το Renew συμφώνησαν ότι θα πρέπει να δοθεί fast track έγκριση, σημείωσε.

«Όταν ξεκίνησε αυτή η διαδικασία δεν υπήρχαν πολλοί φίλοι της ιδέας. Σταδιακά την αγάπησε όχι μόνο το club med αλλά και οι Σκανδιναβοί και η Βαλτική. Όσο προχωρά ο εμβολιασμός στη Γερμανία και οι Γερμανοί πολίτες το "επέβαλαν" στην κυβέρνηση, κι έτσι και η Μέρκελ στο τελευταίο Συμβούλιο Κορυφής κινήθηκε προς τα εμπρός. Μένει ακόμη κάποια αντίσταση στις χώρες της BENELUX και δευτερευόντως στη Γαλλία» ανέφερε ο κ. Σχοινάς.

Τέλος, τόνισε ότι «πρόκειται για την ευρωπαϊκή απάντηση για να μπορέσει να ανοίξει η Ευρώπη με τρόπο που δεν θα βάλει σε κίνδυνο το καλοκαίρι. Είναι μονόδρομος. Αν δεν υπάρχει κοινή ευρωπαϊκή προσέγγιση, θα πολλαπλασιαστούν οι ad hoc λύσεις, είτε οι πλατφόρμες είτε ο ιδιωτικός τομέας θα πάει στις πλατφόρμες και θα βγάλει άλλες εφαρμογές που θα κατακερματίσουν την εσωτερική αγορά και τις ελευθερίες των Ευρωπαίων».



Συνέλαβαν το ΔΣ της αναρχικής MENSA

 



Πριν από ένα μήνα, όταν η αναρχική συλλογικότητα «Μασόβσκα» βανδάλισε τον εξωτερικό χώρο του γραφείου του Μ. Βαρβιτσιώτη, εξήγησε την πράξη της ως εξής: «Σήμερα, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου κάναμε παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Αυτού του υπολείμματος της φεουδαρχικής εξουσίας της καταραμένης οικογένειάς του που μαστίζει τον τόπο εδώ και έναν αιώνα προκειμένου να δηλώσουμε αλληλέγγυοι με τους αιώνιους άλλους και ξένοι ως προς τους δικούς μας». Ζητούσαν, επίσης, την «άμεση απέλαση των Μηταράκη – Βαρβιτσιώτη» και αφιέρωναν την «παρέμβαση» στον Κουφοντίνα, που τότε βρισκόταν στην 36η ημέρα απεργίας πείνας.

Ως εδώ, το λες και αστείο. Σωστά; Εχει όλα τα συστατικά του είδους: από τις λυρικές ποιητικούρες για τους «αιώνιους άλλους» μέχρι τον γήινο και τετράγωνο ρεαλισμό του αιτήματος για την άμεση, παρακαλώ, απέλαση δύο υπουργών της κυβέρνησης. Δεν είναι πρωτότυπο, έχει γίνει κουραστικό από την πολλή επανάληψη, είναι όμως αστείο. Παύει να είναι, εντούτοις, από τη στιγμή που μαθαίνουμε ότι ο ένας εκ των συλληφθέντων για την απόπειρα δολοφονίας κατά του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη είχε μετάσχει στο «αστείο» και μάλιστα είχε προσαχθεί από την Αστυνομία μετά το περιστατικό στο γραφείο του Βαρβιτσιώτη.

Είναι πολύ πιθανό ότι μιλούμε για άτομα οριακής νοημοσύνης στην καλύτερη περίπτωση. Ο «Ινδιάνος», λ.χ., αυτός που χύμηξε στον αστυνομικό και τον έριξε από τη μηχανή, συνελήφθη εκτός των άλλων και επειδή είχε την ευγένεια (το λιγότερο…) να ευχαριστεί τους θαυμαστές της πράξης του στο Facebook! Εναν άλλο τον έπιασαν, επειδή του έπεσε το πορτοφόλι στο σημείο της επίθεσης κι αυτός είχε τη φαεινή ιδέα να πάει μετά στο Αστυνομικό Τμήμα για να δηλώσει την απώλεια. Μιλούμε, δηλαδή, ότι εξαρθρώθηκε το διοικητικό συμβούλιο της MENSA, όχι αστεία! (Αλλά ποιοι περιμένατε ότι θα ήσαν οι θαυμαστές του Κουφοντίνα και των Ξηρών;)

Είναι ενδιαφέρον πως η κωμωδία, ακόμη η γελοιότητα, αναμιγνύονται με κάτι τόσο σοβαρό όσο οι ταραχές στη Νέα Σμύρνη, που παραλίγο να αφήσουν πίσω τους έναν νεκρό αστυνομικό. (Να είναι η επίγνωση της επετείου των 200 ετών Υπαρκτού Ελληνισμού αυτό που μας κάνει να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας; Δεν ξέρω…) Ομως το γεγονός ότι βλέπουμε να πρωτοστατεί στα επεισόδια μια συμμαχία αναρχικών και χουλιγκάνων δεν είναι καινούργιο και μόνο τους εντελώς αθώους μπορεί να ξαφνιάζει. Η βλακεία είναι τελικά ισχυρότερος δεσμός από την ιδεολογία. Ισχυρότερος ίσως και από το μίσος για τον κοινό εχθρό. Δεν ξέρω αν η αποποινικοποίηση της παρά φύσιν ασέλγειας έκανε την αρχή του κακού, όπως είπε κάποια στιγμή ο σεβαστός πρόεδρος Χ. Αθανασίου, σίγουρα όμως, για μένα, η γενικότερη απενοχοποίηση της βλακείας έκανε απείρως μεγαλύτερη ζημία.

Πάντως, τέτοιου είδους τακτικές συμμαχίες μεταξύ εξτρεμιστών δεν είναι τίποτε πρωτότυπο στην Ιστορία. Στη Γερμανία της Βαϊμάρης, οι μπράβοι των δύο πλευρών, ναζί και κομμουνιστών, που συγκρούονταν στους δρόμους καθημερινά, συμμαχούσαν κατά περίσταση εναντίον των Αρχών που ήθελαν να ανατρέψουν. Μέχρι και μάρτυρες υπεράσπισης στο δικαστήριο πήγαιναν, για λογαριασμό των αντιπάλων τους, αν κάποιο στέλεχος είχε τόση αξία ώστε να πρέπει να γλιτώσει τη φυλάκιση. (Για όσους ενδιαφέρονται, όλα αυτά θα τα βρουν στο εξαίρετο τρίτομο έργο του σερ Ρίτσαρντ Εβανς για την ιστορία του Γ’ Ράιχ, που κυκλοφορεί στα ελληνικά σε μια θαυμάσια έκδοση από την «Αλεξάνδρεια»).

Για να επιστρέψω στα δικά μας, μαζί με το καρναβάλι τελείωσε και η απεργία πείνας του Κουφοντίνα. Οχι δηλαδή ότι ήταν ποτέ σκοπός του να πεθάνει. Το είχε πει άλλωστε ο ίδιος από την αρχή, αν και δεν χρειαζόταν: κάποιος που δολοφονεί εν ψυχρώ ένδεκα αγνώστους του, για ιδεολογικούς λόγους, παίρνει τον εαυτό του πολύ σοβαρά για να αυτοκτονήσει. Οι αγώνες συνεχίζονται. Αντε του χρόνου πάλι! Με νέα, ώριμα αιτήματα του λαϊκού κινήματος, όπως π.χ. να δοθεί σύνταξη αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης στον Κουφοντίνα. Γιατί όχι; Δεν θα αργήσει η αποφυλάκισή του…


Πηγή : in.gr



Η Ελλάδα εξέπληξε αγορές και επενδυτές, 17 δισ οι προσφορές για το 30ετες ομόλογο

 


Στα 17 δισ. ευρώ ανέρχονται ήδη οι προσφορές για το 30ετες ομόλογο της Ελλάδας. 

«Η Ελλάδα επέστρεψε» σχολιάζουν αναλυτές με αφορμή την έκδοση του 30ετους ομολόγου. «Η έκδοση αυτή σηματοδοτεί την αναμόρφωση της χώρας» δήλωσε στο Bloomberg ο Αλέξανδρος Μάλμας, trader της «Πειραιώς Χρηματιστηριακή», ενώ ο Τσαρλς Ντίμπελ της Mediolanum σχολίασε ότι «η Ελλάδα επέστρεψε στο παιχνίδι».

«Ολοκληρώνεται η επιστροφή τους» επεσήμανε και ο Γιαν φον Γκέριχ, στρατηγικός αναλυτής της Nordea Bank, προσθέτοντας ότι «Θα είναι ένα καλό τεστ για το πόση είναι η όρεξη στην αγορά για ρίσκο». 

Πρόκειται για την πρώτη έκδοση τόσο μακράς διαρκείας από το 2008 και για την δεύτερη έξοδο στις αγορές φέτος. Στα τέλη Ιανουαρίου είχε προηγηθεί η έκδοση 10ετούς κρατικού ομολόγου, με τον ΟΔΔΗΧ να αντλεί 3,5 δισ. ευρώ. Οι προσφορές είχαν αγγίξει τα 29 δισ. ευρώ, με την τελική απόδοση να περιορίζεται στο 0,75% (σ.σ. για πρώτη φορά κάτω του 1% σε 10ετές ομόλογο).

Στόχος του ΟΔΔΗΧ είναι να αντλήσει μέσα στο έτος περί τα 10 έως 12 δισ. ευρώ από τις αγορές. «Η Ελλάδα θέλει να συμπληρώσει την καμπύλη απόδοσης με ένα νέο 30ετες ομόλογο και να προσελκύσει real money επενδυτές εκμεταλλευόμενη τα χαμηλά επιτόκια» είπε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters. Τη νέα έκδοση του ομολόγου, που λήγει στις 24 Ιανουαρίου 2052, έχουν αναλάβει οι BNP Paribas, Goldman Sachs Europe, HSBC, JPMorgan και Εθνική Τράπεζα. 

Παρά την πρόσφατη αύξηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων, το κόστος δανεισμού της χώρας παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Το ελληνικό δημόσιο σπεύδει να επωφεληθεί της ευκαιρίας αυτής και οι επενδυτές φαίνεται να ανταποκρίνονται. Τα ελληνικά ομόλογα έχουν ήδη προσφέρει σημαντικά κέρδη σε όσους πόνταραν σε αυτά. Μόνο τον τελευταίο χρόνο παρουσιάζουν απόδοση 18%, την καλύτερη στην Ευρωζώνη σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη Bloomberg Barclays. 

Οι προοπτικές διαγράφονται άκρως ευνοϊκές. Όπως έγραφε πρόσφατα η Capital Economics, η απόφαση της ΕΚΤ (σ.σ. για τη διατήρηση των νομισματικών μέτρων) προλειαίνει το έδαφος για τη μείωση του spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών έως και στις 70 μονάδες βάσης στα τέλη του 2021. 

Πίστη στα ελληνικά ομόλογα και τα υπόλοιπα της ευρω-περιφέρειας εκφράζει και η JP Morgan, έπειτα από το sell-off στις αγορές ομολόγων. Ο οίκος διατηρεί τις long θέσεις στα ελληνικά 7ετή έναντι των αντίστοιχων γερμανικών, καθώς με το εν λόγω trade εκφράζει την «εποικοδομητική» -όπως τη χαρακτηρίζει- στάση απέναντι στην Ελλάδα.


Πηγή



Ξεκίνησε η διαδικασία δωρεάς των οργάνων του 23χρονου που έπεσε θύμα τροχαίου

 


Ο 23χρονος έπεσε θύμα τροχαίου έξω από τη Βουλή, όταν ο αστυνομικός ασφαλείας συνοδευτικού οχήματος έστριψε παρανόμως αριστερά από τη Βασιλίσσης Σοφίας για να μπει στο κοινοβούλιο.

Ο άτυχος νεαρός κρίθηκε από τους γιατρούς κλινικά νεκρός. Και η οικογένεια του, αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του.

Η διαδικασία αφαίρεσης των οργάνων του ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης καθώς χειρουργική ομάδα από το Λαϊκό νοσοκομείο ανέλαβε την αφαίρεση των νεφρών και του ήπατος. Δυο χειρουργικές ομάδες από το Ωνάσειο θα αφαιρέσουν την καρδιά και τους πνεύμονές του.

Αυτό που έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό είναι πως τα νεφρά του 23χρονου θα «ταξιδέψουν» στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να γίνει η μεταμόσχευσή τους σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Σε εγκαυματίες θα δοθεί το δέρμα του, ενώ για μεταμόσχευση θα δοθούν και τα μάτια του.






Ηλεκτρονικά η δήλωση απώλειας Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας

 


Mε κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης οι πολίτες μπορούν πλέον από σήμερα, Τρίτη 16 Μαρτίου 2021, να δηλώνουν την απώλεια της αστυνομικής τους ταυτότητας μέσω της ψηφιακής πύλης της Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και την υποενότητα «Στοιχεία πολίτη και ταυτοποιητικά έγγραφα».  Ειδικότερα:

Ο πολίτης θα μπορεί να υποβάλλει ηλεκτρονικά στην Αστυνομική Υπηρεσία του τόπου κατοικίας του ή σε αυτή που έχει εκδώσει το δελτίο ταυτότητας τη σχετική δήλωση απώλειας. 

Με την υποβολή της δήλωσης, το δελτίο ταυτότητας θα ακυρώνεται άμεσα από την αρμόδια Αστυνομική Υπηρεσία και η δήλωση θα εμφανίζεται αυτόματα στη θυρίδα του πολίτη στο gov.gr, ώστε στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί σε όποια άλλη υπηρεσία χρειάζεται. 

Υπενθυμίζεται ότι στις θυρίδες των πολιτών, τηρούνται τα έγγραφα που εκδίδουν μέσα από το gov.gr, καθώς και τα δημόσια έγγραφα που εκδίδονται από τους Φορείς της δημόσιας διοίκησης κατόπιν αίτησης τους.

Τα πλεονεκτήματα του συστήματος της επικοινωνίας μέσα από θυρίδες είναι η αμεσότητα, η ακρίβεια και η διαφάνεια όλης της διαδικασίας. Οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθούν την πορεία του αιτήματός τους από τη χρέωση μέχρι τη διεκπεραίωσή του. Ταυτόχρονα, ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα οφέλη και για τη Διοίκηση, καθώς καταπολεμάται οριζόντια και δραστικά η γραφειοκρατία και μειώνεται σημαντικά η διακίνηση εγγράφων σε έντυπη μορφή.



Συνεχίζονται κανονικά οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα

 


Σε ομόφωνη εισήγηση για συνέχιση του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca στη χώρα μας σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, κατέληξε σε συνεδρίασή της, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρεται:

Η Επιτροπή εξέτασε τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα δεδομένα και ομόφωνα κρίνει πως δεν συντρέχει λόγος τροποποίησης της εισήγησής της της 11/3/2021.

Η Επιτροπή επισημαίνει ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO), οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους το σύνολο των δεδομένων από όλες τις χώρες συνιστούν τη συνέχιση του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Επισημαίνεται εκ νέου ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, σε συνεργασία με την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ, δίνoυν απόλυτη προτεραιότητα σε θέματα ασφάλειας των εμβολίων. Έτσι, παρακολουθούν αδιάλειπτα τις αξιολογήσεις του ΕΜΑ και του WHO καθώς και τις αναφορές για πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες όλων των εμβολίων κατά της νόσου COVID-19.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι:

Στην Ελλάδα έχουν ήδη γίνει περισσότεροι από 172 χιλιάδες εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca χωρίς να έχει υπάρξει παρενέργεια. Στη χώρα μας υπήρξε ένα σοβαρό περιστατικό, το έλεγξε ο ΕΟΦ και δεν σχετίζεται με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Χθες από τα 7.815 ραντεβού για εμβολιασμό πραγματοποιήθηκαν μέχρι το απόγευμα 6.684.

Παγκοσμίως έχουν γίνει πάνω από 17 εκατ. εμβόλια της AstraZeneca και έχουν βρεθεί περίπου 37 θρομβοεμβολικά  περιστατικά.

Επίσης:

Στις 19 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ομάδα των ατόμων υψηλού κινδύνου στην οποία υπολογίζονται 215.000 άτομα.

Θα ακολουθήσει, στις 26 Μαρτίου, το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα άτομα ηλικίας 70-74 ετών και τις αμέσως επόμενες ημέρες -αρχές Απριλίου- θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας για κλείσουν ραντεβού τα άτομα της επόμενης ηλικιακής ομάδας 65-69 ετών.

Μέχρι στιγμής έχουν διενεργηθεί συνολικά περισσότεροι από 1.300.000 εμβολιασμοί. Με την πρώτη δόση έχουν εμβολιαστεί 890.000 άτομα.



Ανθελληνικές κραυγές ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρονται για την παρέλαση 25 Μαρτίου όταν έχουν κάνει 150 συγκεντρώσεις για τον Κουφοντίνα


 

Μόνο ξεφτίλα μπορεί να χαρακτηρίσεις τέτοιες διαμαρτυρίες που δείχνουν πόσο ανθέλληνες είναι οι Συριζαίοι, εάν γινόταν η παρέλαση για τον Κουφοντίνα θα χειροκροτούσαν.

Έχεις κάνει 150 εγκληματικές συγκεντρώσεις αδιαφορώντας για την πανδημία. 

Συγκεντρώσεις με πρόσχημα τον εκτελεστή δολοφόνο, σύντροφο Κουφοντίνα, όπως για να μην φυλάσσονται τα πανεπιστήμια, ώστε να μπορούν να αλωνίζουν κακοποιοί και σύντροφοι αντιεξουσιαστές και τώρα τους ενοχλεί η παρέλαση που θα γίνει για τα 200 χρόνια.

Η Νέα Σμύρνη δείχνει το δρόμο. Οι πολίτες υπερασπίζονται τις γειτονιές τους από τον κυβερνητικό αυταρχισμό. Ολη η Ελλάδα ενώνει τη φωνή της με αυτη της Νέας Σμύρνης

 — μαζί με Athanasia-Sia Anagnostopoulou.
135
14
1

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, είπε να προκαλέσει τους Έλληνες πολίτες για να δείξει και πάλι ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, διαμαρτυρήθηκε για την επερχόμενη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης, όταν η ίδια καλούσε κόσμο της Νέα Σμύρνη.

Η ανθελληνική ξεφτίλα της Σίας Αναγνωστοπούλου : 

«Έχει μετρήσει η κυβέρνηση τι σημαίνει μια τέτοια παρέλαση με αυτή την κατάσταση της χώρας; Βεβαίως είναι πάρα πολύ σημαντικά τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες το καταλαβαίνουμε, να γιορταστούν με λαμπρότητα. Είναι η στιγμή τώρα που όλοι οι επιδημιολόγοι λένε ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες έχουμε κορύφωση της πανδημίας να γίνει κάτι τέτοιο;».

Και πρόσθεσε «ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση αυτό τουλάχιστον το έχει μετρήσει πάρα πολύ καλά και δεν είναι το θέμα με σύγκριση διαδηλώσεων κλπ. Έχει ξεφύγει η κατάσταση και από την στιγμή που έχει ξεφύγει η κατάσταση, νομίζω ότι ο πρώτος μεγάλος φόρος τιμής σε αυτά τα 200 χρόνια ελεύθερου πολιτικού βίου είναι η προστασία των πολιτών αυτής της χώρας».





Σοκ στις ΗΠΑ: Κυνηγούσαν κακοποιό και πυροβόλησαν στο κεφάλι ένα αγοράκι ενός έτους

 


Η μητέρα ενός μαύρου αγοριού ηλικίας 1 έτους, το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι από την αστυνομία στο Χιούστον, στις νότιες ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή της να καταθέσει μήνυση κατά των δυνάμεων επιβολής του νόμου.

«Το μωρό μου δεν θα έπρεπε ποτέ να πυροβοληθεί, ιδίως όχι από την αστυνομία», είπε η μητέρα του Λέτζεντ Σμολς, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

«Υπάρχουν ακόμη θραύσματα της σφαίρας στο κεφάλι και παραμένει στη μονάδα εντατικής θεραπείας», σχεδόν δύο εβδομάδες αφότου υποβλήθηκε σε εκτομή ενός μέρους του εγκεφάλου, διευκρίνισε η Ντάισα Σμολς, ηλικίας 19 ετών, με τη φωνή της να σπάει από τη συγκίνηση.

Ήταν 3η Μαρτίου, η νεαρή γυναίκα έβαζε βενζίνη, με τον γιο της να βρίσκεται στο παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, όταν ένα όχημα, το οποίο κυνηγούσε η αστυνομία, βγήκε από τον δρόμο, μπροστά από το πρατήριο καυσίμων.

Ένας ένοπλος άνδρας, που θεωρείτο ύποπτος για τουλάχιστον δύο διαρρήξεις, βγήκε από το όχημα και όρμησε μέσα στο αυτοκίνητο της Σμολς. Η αστυνομία άνοιξε τότε πυρ, σκοτώνοντας τον ύποπτο και τραυματίζοντας το αγοράκι.

Η Σμολς «έβαζε βενζίνη εκείνη την ώρα», περιέγραψε ένας αξιωματικός της αστυνομίας του Χιούστον, ο Τρόι Φίνερ, μετά την τραγωδία. Όμως, σύμφωνα με τη νεαρή γυναίκα, είχε τελειώσει και είχε ξανακαθίσει στο όχημά της, όταν ο άνδρας, που κυνηγούσαν οι αρχές, μπήκε μέσα.

«Γνώριζαν ότι βρισκόταν εντός του αυτοκινήτου και εντούτοις άνοιξαν πυρ», διαβεβαίωσε ο δικηγόρος της Μπεν Κραμπ, που ειδικεύεται σε υποθέσεις αστυνομικής βίας σε βάρος Αφρο-Αμερικανών.

«Εκείνη την ώρα, μπροστά σε Αφρο-Αμερικανούς, η αστυνομία αρχικά πυροβόλησε και στη συνέχεια έθεσε ερωτήσεις. Αυτό δεν το κάνει με άλλους πολίτες», εκτιμά ο δικηγόρος.

«Δεν πρέπει να πυροβολεί κανείς όταν δεν γνωρίζει τον στόχο του», συμπλήρωσε ο συνάδελφός του Αντόνιο Ρομανούτσι. «Δεν βρισκόμαστε σε μια ταινία ή μια τηλεοπτική σειρά!».

Οι δύο δικηγόροι ζήτησαν πρόσβαση στα βίντεο της αστυνομίας όπου καταγράφηκε το σκηνικό, σημειώνοντας πως η αστυνομία του Χιούστον είναι εξοπλισμένη με κάμερες, κατά τη διάρκεια τέτοιου είδους επιχειρήσεων.

«Συγκεντρώνουμε ακόμη τα στοιχεία, όμως σύντομα θα καταθέσουμε μήνυση», είπε ο Αντόνιο Ρομανούτσι.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Μπάιντεν: Να παραιτηθεί ο Κουόμο αν οι καταγγελίες 8 γυναικών επιβεβαιωθούν

 



Ο Τζο Μπάιντεν έκρινε χθες ότι ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, οφείλει να παραιτηθεί από το αξίωμα εάν οι κατηγορίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις γυναικών σε βάρος του επιβεβαιωθούν.

Εάν η έρευνα που διενεργείται τεκμηριώσει πως οι κατηγορίες γυναικών σε βάρος του κυβερνήτη ευσταθούν, πρέπει να παραιτηθεί; «Ναι», απάντησε ο ένοικος του Λευκού Οίκου. «Θεωρώ ότι θα αντιμετωπίσει πιθανόν δίωξη από τη δικαιοσύνη», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Οκτώ γυναίκες έχουν καταγγείλει από τον Φεβρουάριο απρεπείς χειρονομίες και εκφράσεις από μέρους του κ. Κουόμο, συμπεριλαμβανομένης μιας πρώην υπαλλήλου των υπηρεσιών του που τον κατηγόρησε ότι είχε απλώσει χέρι κάτω από την πουκαμίσα της το 2020.

Επιμένοντας πάντα ότι οι καταγγελίες σε βάρος του είναι «ψευδείς», ο Άντριου Κουόμο, 63 ετών — εκ των οποίων τα δέκα στο αξίωμα του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης — αρνείται να ενδώσει, παρότι πολλαπλασιάζονται οι προτροπές να υποβάλει την παραίτησή του. Την Παρασκευή, ζήτησε και πάλι οι πάντες να περιμένουν την έκβαση των ερευνών που διενεργούνται μετά την αποκάλυψη των κατηγοριών των οκτώ γυναικών.

 


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

skai.gr



ΑΑΔΕ: Φοροδιαφυγή 24,5 εκατ. ευρώ την περίοδο 2015-2019


Γιατροί, μεταφορικές επιχειρήσεις, καθαριστήρια, τουριστικά γραφεία, λογιστές, κομμωτήρια, κέντρα αδυνατίσματος, γυμναστήρια, αθλητικοί σύλλογοι, ΠΑΕ, διαφημιστικές εταιρείες, επιχειρήσεις εμπορίας ρούχων κι εταιρείες τροφίμων περιλαμβάνονται στη νέα λίστα φοροδιαφυγής, που εντόπισαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, μέσω ειδικών και στοχευμένων ελέγχων και ερευνών, που πραγματοποίησαν για τις χρήσεις 2014-2019. 

Πρόκειται για 36 υποθέσεις μη έκδοσης αποδείξεων και τιμολογίων, υποβολής φορολογικών δηλώσεων με ανακρίβειες και μη υποβολής δηλώσεων. 

Το συνολικό ύψος της φοροδιαφυγής φτάνει τα 24,5 εκατομμύρια ευρώ!

Από τους έλεγχους της ΑΑΔΕ βρέθηκαν: 

Δερματολόγος στην Αθήνα, μετά από επεξεργασία κατασχεμένων αρχείων, διαπιστώθηκε να μην έχει εκδώσει 193 φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 30.000 € για τις χρήσεις 2018 και 2019.

Ιατρός στη Θεσσαλονίκη, μετά από επεξεργασία κατασχεμένων αρχείων, διαπιστώθηκε να μην έχει εκδώσει 168 φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 1.254.000 € για τις χρήσεις 2014 έως 2017.

Ι.Κ.Ε. παροχής ιατρικών υπηρεσιών στην Εύβοια, για τις χρήσεις 2018-2019, μετά από επεξεργασία κατασχεμένων, διαπιστώθηκε η ανακριβής έκδοση και η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων σε 5.551 περιπτώσεις. Η συνολική αποκρυβείσα ύλη ανήλθε σε 103.000 €.

Σε εταιρεία με αντικείμενο δερματολογικές υπηρεσίες στην Αθήνα διαπιστώθηκε, μετά από επεξεργασία κατασχεμένων αρχείων, η μη έκδοση 335 φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 26.000 € για τις χρήσεις 2018-2019.

Λογιστής στην Αττική, για τις χρήσεις 2011 έως 2019, διαπιστώθηκε, μετά από επεξεργασία κατασχεμένων αρχείων, να έχει υποβάλει ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και Φ.Π.Α. με συνολικό ύψος αποκρυβείσας ύλης 647.500 €.

Σε λογιστικό γραφείο στις Κυκλάδες, για τις χρήσεις 2010 έως 2018, διαπιστώθηκε, μετά από επεξεργασία κατασχεμένων, η μη έκδοση 379 φορολογικών στοιχείων με συνολικό ύψος αποκρυβείσας ύλης 310.000 €.

Ανώνυμη Εταιρεία παροχής λογιστικών υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη, διαπιστώθηκε για τις χρήσεις 2014-2019, μετά από επεξεργασία κατασχεμένων, ότι δεν είχε εκδώσει φορολογικά στοιχεία σε 1.634 περιπτώσεις. Το συνολικό ύψος της αποκρυβείσας ύλης ανήλθε σε 194.000 €.

Σε ατομική επιχείρηση-καθαριστήριο στη Δυτική Αθήνα διαπιστώθηκε, για τη χρήση 2019, μετά από επεξεργασία κατασχεμένων, η ανακριβής έκδοση φορολογικών στοιχείων σε 4.299 περιπτώσεις και η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων σε 66 περιπτώσεις. Το συνολικό ύψος της αποκρυβείσας ύλης ανήλθε σε 426.000 €.

Ομόρρυθμη εταιρεία με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών στεγνοκαθαριστηρίου στην Αττική, μετά από επεξεργασία κατασχεμένων αρχείων, διαπιστώθηκε να μην έχει εκδώσει 4.944 φορολογικά στοιχεία αποκρύπτοντας φορολογητέα ύλη ύψους 75.000 € για τη χρήση 2019.

Σε μεταφορική Ε.Π.Ε. στη Θράκη διαπιστώθηκε, για τις χρήσεις 2010 έως 2019, μετά από επεξεργασία κατασχεμένων, η μη υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και Φ.Π.Α. με συνολικό ύψος αποκρυβείσας ύλης 2.800.000 €.

Σε Ανώνυμη Εταιρεία στη Θεσσαλονίκη, με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών ενοικίασης οπτικοακουστικών μέσων, για τις χρήσεις 2014 έως 2017, μετά από επεξεργασία κατασχεμένων αρχείων, διαπιστώθηκε η μη έκδοση 283 φορολογικών στοιχείων με συνολικό ύψος αποκρυβείσας ύλης 556.000 €.

Κέντρο αδυνατίσματος στη Θεσσαλονίκη, με τη μορφή της Ετερόρρυθμης Εταιρείας, για τις χρήσεις 2013 έως 2017, δεν εξέδωσε 1.603 φορολογικά στοιχεία συνολικού ύψους αποκρυβείσας ύλης 626.000 €.

Ανώνυμη εταιρεία με υποκατάστημα στην Κρήτη και κύρια δραστηριότητα την πώληση τουριστικών εισιτηρίων, για τις χρήσεις 2014 έως 2018, υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις Φ.Π.Α. αποκρύπτοντας εκροές ύψους 1.414.000 €.

Ατομική επιχείρηση στην Κρήτη, με αντικείμενο δραστηριότητας την παροχή διαφημιστικών υπηρεσιών, κατά τις χρήσεις 2014 έως 2018, μετά από επεξεργασία κατασχεμένων αρχείων, διαπιστώθηκε να έχει υποβάλει ανακριβώς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και Φ.Π.Α., αποκρύπτοντας έσοδα ύψους 829.000 €.

Ανώνυμη εταιρεία ενοικίασης επιβατηγών αυτοκινήτων στην Κρήτη υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ κατά τις χρήσεις 2014 και 2015, αποκρύπτοντας έσοδα ύψους 327.000 €.

Ατομική επιχείρηση με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών μανικιούρ-πεντικιούρ στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, κατά τη χρήση 2019, δεν εξέδωσε 1.194 φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 22.000 €.

Σε κομμωτήριο στον νότιο τομέα Αθηνών διαπιστώθηκε, μετά από επεξεργασία κατασχεμένων αρχείων, η μη έκδοση 3.983 αποδείξεων παροχής υπηρεσιών (ΑΠΥ) συνολικής αξίας 40.000 € για τη χρήση 2014.

Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία στην Αττική διαπιστώθηκε, μετά από επεξεργασία κατασχεμένων αρχείων, να έχει εκδώσει ανακριβώς 2.011 φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 275.000 € για τη χρήση 2014.

Σε αθλητικό σωματείο στην Αττική διαπιστώθηκε, μετά από επεξεργασία κατασχεμένων αρχείων, η ανακριβής έκδοση 2.041 φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 240.000 € για τη χρήση 2014.

Σε γυμναστήριο στην Ηλεία, διαπιστώθηκε μετά από επεξεργασία κατασχεμένων αρχείων, η μη έκδοση 5.139 φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 143.000 € για τις χρήσεις 2015-2018.

Κομμωτήριο με τη μορφή Ομόρρυθμης Εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, διαπιστώθηκε μετά από επεξεργασία κατασχεμένων αρχείων, ότι δεν εξέδωσε 111.300 αποδείξεις παροχής υπηρεσιών (ΑΠΥ) συνολικής αξίας 680.000€, κατά τις χρήσεις 2015 έως 2019.

Σε επιχείρηση-πλυντήριο αυτοκινήτων στην Αργολίδα, διαπιστώθηκε μετά από επεξεργασία κατασχεμένων αρχείων, η μη έκδοση 1.099 φορολογικών στοιχείων, καθώς και η ανακριβής υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και Φ.Π.Α. με συνολικό ύψος αποκρυβείσας ύλης 51.000 €, για τις χρήσεις 2013 έως 2019.

Ομόρρυθμη Εταιρεία επισκευής αυτοκινήτων στη Μεσσηνία διαπιστώθηκε, μετά από επεξεργασία κατασχεμένων αρχείων, ότι δεν είχε εκδώσει 1.321 φορολογικά στοιχεία και είχε υποβάλει ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και Φ.Π.Α., για τις χρήσεις 2014-2019, αποκρύπτοντας φορολογητέα ύλη ύψους 391.000 €.

Σε Ετερόρρυθμη Εταιρεία με αντικείμενο δραστηριότητας το λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στην Αθήνα για τη χρήση 2019, κατόπιν μερικού επιτόπιου ελέγχου, διαπιστώθηκε η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 117.000 €.

Σε ατομική επιχείρηση λιανικού εμπορίου ειδών κλωστοϋφαντουργίας στην Αττική, για τις χρήσεις 2017 έως 2019, διαπιστώθηκε, κατόπιν επεξεργασίας κατασχεμένων αρχείων, η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 734.000 €.

Ι.Κ.Ε. στην περιοχή της Θεσσαλονίκης με αντικείμενο δραστηριότητας το εμπόριο στερεών καυσίμων για τις χρήσεις 2019 και 2020, κατόπιν επεξεργασίας κατασχεμένων αρχείων, διαπιστώθηκε, να μην έχει εκδώσει φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 682.000 €.

Σε ατομική επιχείρηση εμπορίας ενδυμάτων στην Κεντρική Μακεδονία, για τις χρήσεις 2015 έως 2017, διαπιστώθηκε η μη έκδοση 19 φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 4.467.000 €.

Ατομική επιχείρηση στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας με αντικείμενο δραστηριότητας το εμπόριο λευκών ειδών, για τις χρήσεις 2016 έως 2019, κατόπιν επεξεργασίας κατασχεμένων αρχείων, διαπιστώθηκε να μην έχει εκδώσει ή να έχει εκδώσει ανακριβώς 14 φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 203.000 €.

Σε ατομική επιχείρηση λιανικού εμπορίου ενδυμάτων στην Κεντρική Μακεδονία, κατόπιν ανοίγματος λογαριασμών, διαπιστώθηκε, η μη έκδοση 4 φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 396.000 €, για τη χρήση 2017.

Φυσικό πρόσωπο στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, που διενεργούσε εμπόριο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων χωρίς να έχει πραγματοποιήσει έναρξη επιτηδεύματος, πρόεκυψε, μετά από άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, για τις χρήσεις 2014 έως 2018, να μην έχει εκδώσει 418 φορολογικά στοιχεία, συνολικής αξίας 1.268.000 ευρώ.

Σε ατομική επιχείρηση εμπορίας αγροτικών προϊόντων στη Δυτική Ελλάδα, για τις χρήσεις 2014 έως 2018, διαπιστώθηκε η μη υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και Φ.Π.Α. με συνολικώς αποκρυβέντα ακαθάριστα έσοδα ύψους 324.000 €.

Σε ατομική επιχείρηση εμπορίας Η/Υ στην Ήπειρο, για τις χρήσεις 2016 και 2017, κατόπιν επεξεργασίας κατασχεμένων αρχείων, διαπιστώθηκε η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 598.000 €.

Σε ανώνυμη εταιρεία με αντικείμενο εργασιών την παραγωγή παρασκευασμένων ζωοτροφών στην Κρήτη, για τις χρήσεις 2016 έως 2018, διαπιστώθηκε η ανακριβής κοστολόγηση απογραφής αποθεμάτων με συνέπεια την απόκρυψη εσόδων ύψους 266.000 €.

Σε δυο συγγενείς προσωπικές εταιρείες με αντικείμενο δραστηριότητας το χονδρικό εμπόριο ειδών ένδυσης, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης, κατά τις χρήσεις 2004 έως 2019, διαπιστώθηκε η μη υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και Φ.Π.Α. με συνολικώς αποκρυβέντα ακαθάριστα έσοδα ύψους 936.000 €.

Σε ανώνυμη εταιρεία στην Κρήτη, με αντικείμενο δραστηριότητας την παραγωγή και εμπορία τροφίμων, κατά τις χρήσεις 2009 έως 2019, διαπιστώθηκε η μη υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και Φ.Π.Α. με συνολικώς αποκρυβέντα ακαθάριστα έσοδα ύψους 956.000 €.

Σε ατομική επιχείρηση στην Κρήτη, με αντικείμενο δραστηριότητας το χονδρικό εμπόριο μαρμάρου, κατά τις χρήσεις 2010 έως 2018, διαπιστώθηκε η μη υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και Φ.Π.Α. με συνολικώς αποκρυβέντα ακαθάριστα έσοδα ύψους 2.031.000 €.

naftemporiki.gr



Το καθεστώς Ερντογάν ζητάει μισό κιλό χρυσού από κάθε κοσμηματοπώλη για να γεμίσει τα ταμεία

 


Καθεστώς με όλη την σημασία της λέξης στην Τουρκία, και ο δικτάτορας Ερντογάν βρήκε ένα οθωμανικού τύπου τρόπο να γεμίσει τα άδεια κρατικά ταμεία, «βάζοντας χέρι» στον χρυσό των κοσμηματοπωλών της χώρας.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα SÖZCÜ, το καθεστώς εξέδωσε νόμο-«χαράτσι», με τον οποίο προβλέπει πως κάθε κοσμηματοπώλης στην Τουρκία οφείλει να καταθέσει μισό κιλό χρυσού στις κρατικές τράπεζες. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί σε 23.500 ευρώ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Τουρκία έχει μία κατεστραμμένη οικονομία και οι πολίτες της δεν έχουν να πάρουν ούτε ψωμί. Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του καθεστώτος έχουν στεγνώσει εντελώς τα ταμεία.

Το καθεστώς δεν απαιτεί μόνο, εκβιάζει κιόλας γιατί εάν ο κοσμηματοπώλης δεν καταθέσει την ποσότητα αυτή σε τράπεζα, δεν θα μπορεί να «κόψει» κοσμήματα. Οι εγγυητικοί λογαριασμοί θα είναι «κλειστοί» και κανείς από τους ιδιοκτήτες κοσμηματοπωλείου στην Τουρκία δεν θα μπορεί να ανασύρει τον χρυσό από την τράπεζα. Ωστόσο, θα έχει τη δυνατότητα να συλλέξει τους τόκους της χρυσής αυτής κατάθεσης.

Στην Τουρκία δραστηριοποιούνται 40.000 κοσμηματοπωλεία, πράγμα που σημαίνει πως η κυβέρνηση Ερντογάν φιλοδοξεί να συγκεντρώσει στα ταμεία των τραπεζών της 20 τόνους χρυσού.



Παρασκευή 19 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες


 

Το άνοιγμα της πλατφόρμας ραντεβού για εμβολιασμό της επόμενης ομάδας, η οποία είναι τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου θα γίνει την Παρασκευή 19 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Τόνισε, δε, ότι οι πολίτες που ανήκουν στην κατηγορία αυτή είναι περίπου 250.000 άτομα με πολύ συγκεκριμένες παθήσεις.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει και το άνοιγμα της πλατφόρμας ραντεβού εμβολιασμών για τα άτομα ηλικίας 70-74 ετών στις 26 Μαρτίου και αρχές Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους 65-69 ετών.

Συνολικά έχουν γίνει πάνω από 1.300.000 εμβολιασμοί στην Ελλάδα.

Σχετικά με το θέμα της ασφάλειας του εμβολίου της AstraZeneca, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως η επιτροπή αποφάσισε τη συνέχιση χορήγησής του και η θέση της είναι ξεκάθαρη. Η απόφαση αυτή στηρίχθηκε καθαρά σε επιστημονικά κριτήρια εξετάζοντας τα δεδομένα όλων των χωρών.



Ο ΣΥΡΙΖΑ αμόλησε τον Κούλογλου να ξεφτιλίσει την χώρα μας στην Ευρώπη διαδίδοντας fake news

 



Το έκαναν και αυτό γιατί είναι απλά αδίστακτοι και ανθέλληνες στον ΣΥΡΙΖΑ

Τα fake news που χρησιμοποιούν για εσωτερική κατανάλωση μήπως πλήξουν την κυβέρνηση, τα λένε και στην Ευρώπη ξεφτιλίζοντας την χώρα μας.

Απίστευτη επίκαιρη ερώτηση στην Κομισιόν για να κάνει κακό στην χώρα κατέθεσε ο Στέλιος Κούλογλου, για τα fake news, μαρτυρίες για απαγωγές λατινοαμερικανικού τύπου και τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ, οι οποίες δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Η ξεφτίλα Κούλογλου - ΣΥΡΙΖΑ για να κάνουν κακό στην χώρα ακόμα μία φορά :

Αμέτρητα περιστατικά υπέρμετρης και αδικαιολόγητης αστυνομικής βίας καταγράφησαν με βιντεοκάμερες τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα(1). Δεκάδες πολίτες, ακόμη και ανήλικοι, προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση, παραβιάστηκε το δικαίωμά τους να επικοινωνήσουν µε δικηγόρο ή και τους γονείς τους ενώ κατασχέθηκαν τα τηλέφωνά τους. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί ξυλοκόπησαν βάναυσα πολίτη, σε κεντρική πλατεία της Αθήνας.

Οι συλληφθέντες καταγγέλλουν ότι βασανίστηκαν, ενώ ένας από αυτούς ότι απήχθη μια μέρα μετά: «Σταµάτησε µπροστά µου µία µηχανή µε δύο άτοµα που φορούσαν κουκούλες, έδειξα την ταυτότητά µου, σε δευτερόλεπτα έφτασε δίπλα µου ένα αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες. Με έδεσαν πισθάγκωνα µε χειροπέδες, µού φόρεσαν κουκούλα και µε έβαλαν στο αυτοκίνητο µε µπουνιές και κλοτσιές». (2)

Επειδή

-τα βασανιστήρια απαγορεύονται σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και το Άρθρο 19 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ.

-Το δικαίωμα της άμεσης επικοινωνίας με δικηγόρο προβλέπεται από το άρθρο 3 της οδηγίας 2013/48/ΕΕ και οι ανήλικοι δικαιούνται ειδικής προστασίας.

-Οι αρχές υποχρεούνται να γνωστοποιούν στους συλληφθέντες τον λόγο της σύλληψης με βάση το Αρ. 5 της ΕΣΔΑ

Ερωτάται η Επιτροπή: Θα ζητήσει εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση για πρακτικές αντίθετες με το ευρωπαϊκό δίκαιο ;