Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

Σε διαθεσιμότητα οι δύο λιμενικοί που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα κοκαΐνης

 


Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν με απόφαση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχου, Γεώργιου Αλεξανδράκη, τα δύο στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής που φέρεται να εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών -  κυρίως κοκαΐνης - και η αστυνομία συνέλαβε 10 μέλη της οργάνωσης οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και των αρχηγών. 

Σε βάρος των δύο στελεχών του Σώματος έχει σχηματιστεί δικογραφία από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ).

Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης ήταν 71χρονη, έγκλειστη σε κατάστημα κράτησης, η οποία ήταν επιφορτισμένη με την επιμέλεια και την υλοποίηση όλου του επιχειρησιακού σκέλους. Τα μέλη της οργάνωσης πειθαρχούσαν στις εντολές της και δεν ενεργούσαν, αν δεν εξασφάλιζαν προηγουμένως τη σύμφωνη γνώμη της.

Λάμβανε υψηλότατα μέτρα αυτοπροστασίας, καθώς συνομιλούσε με τα υπόλοιπα μέλη χρησιμοποιώντας συνθηματικά και προσωνύμια. Είχε φροντίσει για την απαραίτητη υποδομή της οργάνωσης, παρέχοντας χώρο – καβάτζα, ενώ ταυτόχρονα είχε αναπτύξει το δίκτυο από την αρχική προμήθεια μέχρι την τελική πώληση των ναρκωτικών ουσιών. Τα κέρδη της οργάνωσης μοιράζονταν στα υπόλοιπα μέλη μόνο καθ’ υπόδειξη της και αφού πρώτα καθόριζε το μερίδιο που αναλογεί στον καθένα. Διαθέτει πλούσιο ποινικό παρελθόν στη διάπραξη παρόμοιων εγκληματικών πράξεων, γεγονός που καταδεικνύεται και από τον επαγγελματικό σχεδιασμό των παράνομων ενεργειών της οργάνωσης,

Κατώτερος Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, αποτελούσε ζωτικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, επιφορτισμένος με το ρόλο του κύριου προμηθευτή των ναρκωτικών ουσιών. Εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του και το τμήμα του Λιμενικού στο οποίο υπηρετούσε, κατάφερνε να εξασφαλίζει ποσότητες, οι οποίες είχαν άμεση σχέση με τις υποθέσεις που ερευνούσαν. Με τον τρόπο αυτό, εξασφάλιζε στην οργάνωση μηδενικό κόστος της ναρκωτικής ουσίας, έχοντας ως αντίκτυπο τα τεράστια περιθώρια κέρδους που είχαν από την μεταπώληση της στους τελικούς διακινητές. Παράλληλα, κατά τις επικοινωνίες του λάμβανε ιδιαίτερα μέτρα αυτοπροστασίας, ενώ χρησιμοποιούσε τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες σε ανύπαρκτους αλλοδαπούς.

Επίσης 63χρονη, αποτελούσε βασικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς ήταν επιφορτισμένη με το ρόλο του ταμία - διαχειριστή της οργάνωσης, του φύλακα της καβάτζας, ενώ παράλληλα ήταν ο συνδετικός κρίκος της αρχηγού με τα υπόλοιπα μέλη, με την οποία μάλιστα συνδέονταν με φιλικές σχέσεις. Αναλάμβανε να συναντά δια ζώσης τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, είτε αφορούσε συναλλαγή με ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, είτε παραλαβή χρηματικών ποσών και το διαμοιρασμό, ακολούθως, των μεριδίων. Για όλα τα ανωτέρω ενεργούσε μόνο κατόπιν εντολής ή σύμφωνης γνώμης της αρχηγού.

Τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας :

- Ανώτερος Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, παρείχε εκ της θέσης του, την απαραίτητη κάλυψη και πρόσβαση στον υφιστάμενο του και βασικό προμηθευτή της εγκληματικής οργάνωσης

- Ένας 47χρονος, που αποτελούσε βασικό μέλος της οργάνωσης, ενώ συνδέονταν με στενές συγγενικές σχέσεις με την αρχηγό. Μετέφερε γι’ αυτήν προσωπικά αντικείμενα και προμήθειες, μέσω επισκεπτηρίων στο Κατάστημα Κράτησης.

- Ένας 71χρονος, έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης, αποτελούσε έναν από τους βασικούς φύλακες ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, καθώς η δράση του τερματίστηκε την 03-08-2023, κατόπιν σύλληψης του από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, η διακίνηση της οποίας εντάσσεται στη δράση της παρούσας εγκληματικής οργάνωσης.

- Ένας 56χρονος, που αποτελούσε έναν από τους βασικούς μεταφορείς ναρκωτικών ουσιών της οργάνωσης, από τα περιφερειακά σημεία φύλαξης, στο σπίτι - καβάτζα.

- Δύο ακόμη άντρες 55 και 51 ετών αντίστοιχα, που αποτελούσαν τους βασικούς διακινητές ναρκωτικών ουσιών της οργάνωσης. Ο 55χρονος από κοινού με την 38χρονη σύντροφό του, προμηθεύονταν τις ναρκωτικές ουσίες για την περαιτέρω διακίνησή τους.

- Ένας 44χρονος, που συνδέονταν με συγγενικούς δεσμούς με τη διαχειρίστρια του σπιτιού - «καβάτζας» είχε ελεύθερη πρόσβαση στο σπίτι, ενώ ο ίδιος από κοινού με 56χρονη διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες και επιπλέον μετέφερε – παρέδιδε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στους υπόλοιπους διακινητές της εγκληματικής οργάνωσης.

- Μια 44χρονη, έγκλειστη σε κατάστημα κράτησης, που αποτελούσε βοηθό της αρχηγού προκειμένου να διευθετήσει και οργανώσει τις παραδόσεις ναρκωτικών ουσιών σε βασικό διακινητή, αλλά και την επιστροφή των χρηματικών ποσών που προέρχονται από την πώληση αυτών, στην ταμία της οργάνωσης.



Συνελήφθη 63χρονος που προέβαινε συστηματικά σε κλοπές από ιερό ναό στο Μαρούσι

 



Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 15-12-2023 στο Μαρούσι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 63χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπές από ιερούς ναούς κατ’ εξακολούθηση και πλαστογραφία.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των ανωτέρω αστυνομικών οι οποίοι εντόπισαν και ταυτοποίησαν τον κατηγορούμενο, ο 63χρονος τουλάχιστον κατά τους τελευταίους δύο μήνες, επισκέπτονταν σε τακτά χρονικά διαστήματα ιερό ναό στην περιοχή του Αμαρουσίου κατά τις πρωινές ή μεσημβρινές ώρες με σκοπό την κλοπή.

Ο κατηγορούμενος χρησιμοποιώντας αυτοσχέδιο διαρρηκτικό εργαλείο στο οποίο είχε προσαρμόσει κολλητική ταινία, κατάφερνε να αποσπάσει χρηματικά ποσά από το παγκάρι του ιερού ναού.

Από έρευνα στην κατοχή του βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

μεταλλικός κόφτης,

-3- αυτοσχέδιες λίμες,

αυτοσχέδιο μαχαίρι και

δελτίο ταυτότητας στο οποίο είχε επικολληθεί η φωτογραφία του κατηγορουμένου και για το οποίο είχε δηλωθεί απώλεια.

Γίνεται μνεία ότι σε βάρος του 63χρονου εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπή τετελεσμένη και σε απόπειρα, με συνολική ποινή κάθειρξης -5- ετών και -10- μηνών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Με στόχο τα ΜΑΤ κακοποιοί έβαλαν βόμβα που εξουδετερώθηκε

 


Στόχος για ακόμα μία φορά τα ΜΑΤ, από ομάδες αντιεξουσιαστών κακοποιών, και χούλιγκαν που αποτελούνται από ακροαριστερούς και ακροδεξιούς κακοποιούς.

Η περιοχή που εδρεύουν τα ΜΑΤ, είναι γεμάτοι αντιεξουσιαστές με γιάφκα την Πολυτεχνειούπολη.

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα κοντά στην έδρα των ΜΑΤ καθώς βρέθηκε ενεργή βόμβα, η οποία εξουδετερώθηκε από τα ΤΕΕΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στα δύο τάπερ στη σακούλα σκουπιδιών υπήρχε εκρηκτική ύλη, ζελατοδυναμίτιδα, μαζί με τη συνδεσμολογία, ρολόι και πυροκροτητή.

Οι πυροτεχνουργοί εκτιμούν ότι υπήρξε κάποια αστοχία υλικού και ήταν βραχυκυκλωμένη, και δείχνει ότι οι κακοποιοί δεν ήταν έμπειροι ευτυχώς για την ασφάλεια των ανδρών των ΜΑΤ. 

Οι άνδρες των ΤΕΕΜ πρόλαβαν να την εξουδετερώσουν, πριν εκραγεί.




Η βόμβα βρέθηκε κοντά στην έδρα των ΜΑΤ στην κάτω πύλη επί της οδού Κοκκινοπούλου κάτω από μια υπερυψωμένη σκοπιά απέναντι από την είσοδο της Πολυτεχνειούπολης.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στις 12:29 σε ιστότοπο που προειδοποιούσε για την έκρηξη βόμβας σε 45 λεπτά.

Επαναλαμβάνουμε ότι τα ΜΑΤ είναι στόχος συγκεκριμένων ομάδων, όπως αντιεξουσιαστές κακοποιοί και χούλιγκαν που αποτελούνται από ακροαριστερούς και ακροδεξιούς κακοποιούς.



Αυτός είναι ο θρασύδειλος Αλβανός που πυροβόλησε τους 3 Κρητικούς

 


Ο θρασύδειλος 37χρονος Ν. Ι. Ι. από την Αλβανία, που πουλάει μαζί με συμμορία Αλβανών μπραβιλίκια στο Γκάζι, είναι ο άνδρας που αναζητείται από τις Αρχές ως ο κύριος ύποπτος για τους πυροβολισμούς στο Γκάζι, οι οποίοι κατέληξαν στο σοβαρό τραυματισμό τριών νέων παιδιών από την Κρήτη.



Ο θρασύδειλος επικίνδυνος κακοποιός που δεν διστάζει να πυροβολήσει για να σκοτώσει είναι θέμα χρόνου να συλληφθεί και να περάσει το υπόλοιπο της ζωής τους στις φυλακές.



Ένας αριστερός δηλώνει - Σπύρος Παπαδόπουλος: Με έχει πείσει ο Μητσοτάκης, δεν του το 'χα


 

Μια μικρή ιστορία, με πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αποκάλυψε ο δημοφιλής ηθοποιός Σπύρος Παπαδόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Δύο στις 10» στην ΕΡΤ.

Πιο συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε αν γνωρίζει προσωπικά τον πρωθυπουργό, ο Σπύρος Παπαδόπουλος είπε: «Έχουμε μιλήσει δύο φορές στο τηλέφωνο, επειδή είχα κάνει αυτό στο σποτ για τον κορωνοϊό. Με πήρε να με ευχαριστήσει και ήταν πολύ ευγενής. Μου έδωσε το τηλέφωνό του και μου είπε να τον πάρω, αν θέλω κάτι».

Και συνέχισε: «Ένα βράδυ καθόμασταν σε ένα κοινόβιο που είχαμε πάει με κάτι φίλους και ακούμε στις ειδήσεις ότι είναι μια ομάδα Ελλήνων φοιτητών που ήταν εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο. Τότε μου λέει κάποιος για πλάκα, ''αφού έχεις το τηλέφωνο του πρωθυπουργού, πάρ' τον να δούμε τι γίνεται με αυτά τα παιδιά'' και λέω δεν χάνω τίποτα να τον πάρω. Αργά, 11 το βράδυ. Το σήκωσε αμέσως και μου είπε ότι ήταν ενήμερος ο Χαρδαλιάς και ήδη έκανε κινήσεις: ''Θα σε ενημερώσω το τι θα κάνουμε''. Και όντως με πήραν μετά από λίγο να μου πουν ότι έχει διευθετηθεί το θέμα».

Στην ίδια συνέντευξη, ο Σπύρος Παπαδόπουλος είπε ότι παραμένει αριστερός στις πεποιθήσεις του, ωστόσο η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τον έχει πείσει για το έργο της, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η διάσπαση ήταν αναμενόμενη, επειδή «δεν ήταν υγιές το περιβάλλον».

«Με έχει πείσει ο Μητσοτάκης, δεν του το 'χα» ανέφερε χαρακτηριστικά.





Συνεχίζει να προσφέρει γέλιο ο τουρίστας απο την Ν.Υ μπέρδεψε τον Ηράκλειτο με τον Ηρόδοτο


 

Καλό θα ήταν πριν τον κάνουν αρχηγό της "αξιωματικής αντιπολίτευσης" γιατί δεν είναι πλέον αξιωματική όπως δηλώνουν τα νούμερα, ο Κασσελάκης να μάθει Ελληνικά και Ελληνική ιστορία για να μην πετάει τέτοια μαργαριτάρια, προσφέροντας γέλιο.

Τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους με αφορμή το ρητό «τα πάντα ρει» μπέρδεψε ο Στέφανος Κασσελάκης σε μια αποστροφή της ομιλίας του τη Δευτέρα στο Digital Economy Forum, γιατί μάλλον αυτός που του το είπε για να το πεί δεν ξέρει ούτε ο ίδιος Ελληνική ιστορία.

«Τα πάντα αλλάζουν, όπως είχε πει νομίζω και ο Ηρόδοτος πριν από πολλά χρόνια, τα πάντα ρει και ουδέν παγίως μένει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης.

Μόνο που η φράση αυτή δεν ανήκει στον Ηρόδοτο αλλά στον Ηράκλειτο με την Ομάδα Αλήθειας να τρολάρει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιώντας το επιχείρημα που είχε επικαλεστεί ο ίδιος για να δικαιολογήσει τη γκάφα που είχε κάνει πριν την εκλογή του όταν είχε χαρακτηρίσει «κρατίδιο δικό τους» τα κατεχόμενα.



Στην εισαγγελέα του οργανωμένου εγκλήματος η έρευνα για την οπαδική βία

 



Παραγγελία έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη στην Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών Σταματίνα Περιμένη, ως εποπτεύουσα τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής στη δίωξη του Οργανωμένου Εγκλήματος και στον πρόεδρο του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την οπαδική βία, προκειμένου «να διακριβωθεί η ύπαρξη τυχόν σχετικών εγκληματικών οργανώσεων, η ταυτότητα των μελών αυτών, ο τρόπος χρηματοδότησής τους, η πιθανή διασύνδεσή τους με άλλες οργανωμένες εγκληματικές δράσεις, όπως ναρκωτικά, εκβιάσεις, όπλα, κ.λπ.»

Αναλυτικότερα, η παραγγελία της κυρίας Αδειλίνη έχει ως εξής:

Προς

την κ. Σταματίνα Περιμένη, Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών,

ως Εποπτεύουσα τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής στη δίωξη του Οργανωμένου Εγκλήματος και Πρόεδρο του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Κοινοποίηση:


1) Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Αριστοτέλη Χριστόπουλο


2) Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Γεώργιο Οικονόμου


Αφού λάβαμε υπόψη:

1) Το γεγονός ότι το φαινόμενο της σκληρής οπαδικής βίας διογκώνεται στη χώρα μας, με συνεχείς αιματοχυσίες, ενώ ο κατάλογος των θυμάτων μεγαλώνει. Τελευταίες χαρακτηριστικές περιπτώσεις οι δολοφονίες του Άλκη ΚΑΜΠΑΝΟΥ, του Μιχάλη ΚΑΤΣΟΥΡΗ, αλλά και ο βαρύτατος τραυματισμός, έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη, στις 7/12/2023, αστυνομικού της ΥΑΤ, ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή του.

2) Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ως άνω υποθέσεων, που οδηγούν στη διαπίστωση ότι οι γνωστοί σε όλους μας σύνδεσμοι οπαδών δημιουργούν με τους μηχανισμούς τους (μαζικές δομές με ιεραρχική δομή, κατανομή αρμοδιοτήτων και ρόλων, αυστηρή πειθαρχία κλπ), τις προϋποθέσεις, ώστε να «ευδοκιμούν» σ' αυτούς εγκληματικές οργανώσεις. Έτσι, υποκινούμενες ορδές χούλιγκαν, τους οποίους εξοπλίζουν με φονικά όπλα οι καθοδηγητές τους, ενώ τους διεγείρουν ενίοτε και δηλώσεις παραγόντων ομάδων, συνδέσμων οργανωμένων οπαδών κλπ, οι οποίες δημιουργούν ένα τοξικό κλίμα, σχεδόν πολεμικής αναμέτρησης, χούλιγκαν που συνδέονται πολλές φορές και με εγκληματικά στοιχεία, δραστηριοποιούμενα σε άλλους τομείς του οργανωμένου εγκλήματος (ναρκωτικά, εκβιασμοί, όπλα κλπ), διαπράττουν σωρεία σοβαρών εγκληματικών πράξεων, καταφέρνοντας όλο και περισσότερα δολοφονικά χτυπήματα με αθλητικό πρόσημο, εντός ή εκτός γηπέδων, που συγκλονίζουν την κοινωνία και στιγματίζουν τον αθλητισμό.

3) Τα σχετικά με το ως άνω θέμα (οπαδική βία) στοιχεία που μας προσκομίστηκαν από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου και τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού κ. Βρούτση.

Σας διαβιβάζουμε το σύνολο αυτών των στοιχείων (υπ' αρ. 3) και παρακαλούμε για τις κατά νόμον ενέργειές σας, συμπεριλαμβανομένης και της ενεργοποίησης του αυτοτελώς αναγνωριζομένου δικαιώματός σας προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ή προανάκρισης (άρθρο 4 παρ.3 του Ν. 2265/1994, ως ισχύει), σε συνεργασία και με τις κατά τόπο αρμόδιες Διευθύνσεις Ασφάλειας και τις υφιστάμενες Υπηρεσίες τους, ώστε να διακριβωθεί η ύπαρξη τυχόν σχετικών εγκληματικών οργανώσεων, η ταυτότητα των μελών αυτών, ο τρόπος χρηματοδότησής τους, η πιθανή διασύνδεσή τους με άλλες οργανωμένες εγκληματικές δράσεις, όπως ναρκωτικά, εκβιάσεις, όπλα, κλπ. Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε δικονομική δυνατότητα στην κατεύθυνση αυτή (άρση τηλεφωνικού απορρήτου, διενέργεια ερευνών, ειδικών ανακριτικών πράξεων κλπ).

Παρακαλούμε τέλος να ενημερώνετε για την πορεία των ερευνών σας τους αρμόδιους Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ. Αριστοτέλη Χριστόπουλο και κ. Γεώργιο Οικονόμου.



Συνελήφθη ο Αλβανός συνεργός του θρασύδειλου που πυροβόλησε τους Κρητικούς στο Γκάζι

 


Ο 37χρονος θρασύδειλος κακοποιός Ν. Ι. Ι. από την Αλβανία είναι ο άνδρας που αναζητείται από τις Αρχές ως ο κύριος ύποπτος για τους πυροβολισμούς στο Γκάζι, οι οποίοι κατέληξαν στο σοβαρό τραυματισμό τριών νέων παιδιών από την Κρήτη.

Όπως έγινε γνωστό, το βράδυ της Κυριακής, τα στελέχη του Τμήματος Εκβιαστών κατάφεραν να «ξετρυπώσουν» και να συλλάβουν τον συνεργό του, έναν 33χρονο άνδρα από την Αλβανία. 

Ο άνδρας, μετά τη σύλληψή του, φέρεται να ανέφερε στους αστυνομικούς πως δεν περίμενε να εξελιχθούν έτσι τα πράγματα καθώς νόμιζε ότι επρόκειτο για έναν απλό καβγά. Παράλληλα πρόσθεσε πως δεν περίμενε ότι ο έτερος άνδρας θα πυροβολούσε.  «Ένας καβγάς ήταν και έριξα ένα χαστούκι. Δεν περίμενα ότι θα πυροβολήσει» ισχυρίστηκε.

Το πρωί εντοπίστηκε και το σκουρόχρωμο τζιπ των δραστών, το οποίο μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.) για αποτυπώματα, οι δράστες έχουν αναγνωριστεί και φέρεται να εμπλέκονται με κυκλώματα της νύχτας που δρουν στην ευρύτερη περιοχή. Αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για Αλβανούς θρασύδειλους κακοποιούς που είναι γνωστοί ως μπράβοι στο Γκάζι.





Economist: Στην κορυφή της λίστας 35 χωρών η ελληνική οικονομία


 

Στην κορυφή της λίστας 35 χωρών με την καλύτερη επίδοση στην οικονομία για το 2023 κατέταξε ο Economist την Ελλάδα, κάνοντας λόγο για «άλλον έναν απίθανο θρίαμβο».

Σύμφωνα με την ανάλυση του Economist που βασίζεται σε πέντε οικονομικούς και χρηματοοικονομικούς δείκτες (πληθωρισμός, «εύρος πληθωρισμού», ΑΕΠ, θέσεις εργασίας και επιδόσεις του χρηματιστηρίου), η χώρα μας έχει και φέτος τους καλύτερους βαθμούς στην οικονομία ανάμεσα σε 35 κυρίως πλούσιες χώρες. 

«Στην κορυφή του πίνακα, για δεύτερη συνεχή χρονιά, βρίσκεται η Ελλάδα - ένα αξιοσημείωτο αποτέλεσμα για μια οικονομία που μέχρι πρότινος αποτελούσε συνώνυμο της κακοδιαχείρισης. Εκτός από τη Νότια Κορέα, πολλές από τις άλλες επιδόσεις που ξεχωρίζουν είναι στην Αμερική. Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταλαμβάνουν την τρίτη θέση. Ο Καναδάς και η Χιλή δεν απέχουν πολύ. Στο μεταξύ, πολλοί από τους “τεμπέληδες” βρίσκονται στη Βόρεια Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας, η οποία είναι η τελευταία στη λίστα», αναφέρει ο Economist. 

Σύμφωνα με τον Economist, η Ελλάδα σημειώνει «μερικά εκπληκτικά αποτελέσματα» σε ό,τι αφορά τους πέντε δείκτες, βάσει των οποίων προκύπτει η συνολική βαθμολογία για κάθε χώρα. Αλλά εκείνο στο οποίο ξεχωρίζει είναι η αύξηση της χρηματιστηριακής αξίας της ελληνικής αγοράς κατά 43,8%. «Για ένδοξες αποδόσεις μετοχών, κοιτάξτε χιλιάδες μίλια δυτικά - στην Ελλάδα. Εκεί η πραγματική αξία του χρηματιστηρίου έχει αυξηθεί κατά πάνω από 40%.

Οι επενδυτές ενδιαφέρθηκαν και πάλι για τις ελληνικές εταιρείες καθώς η κυβέρνηση εφαρμόζει μια σειρά από μεταρρυθμίσεις φιλικές προς τις αγορές».

Αναφερόμενος εκτενώς στις χαμηλές οικονομικές επιδόσεις χωρών όπως η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία, καθώς και η Φινλανδία, ο Economist καταλήγει αναφορικά με την πρωτιά της Ελλάδας: «Ενώ οι Φινλανδοί που υποαποδίδουν μπορούν να παρηγορηθούν αυτά τα Χριστούγεννα πνίγοντας τον πόνο τους σε ένα päntsdrunk (τοπικό ποτό), ο υπόλοιπος κόσμος θα πρέπει να υψώσει ένα ποτήρι ούζο σε αυτόν τον απίθανο πρωταθλητή».


Πηγή



Άνδρας έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τη γυναίκα του

 



Θύμα ενδοοικογενειακής βίας έπεσε ένας άνδρας το βράδυ της Κυριακής (17/12) στην Χαλκίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας eviathema, ήταν λίγο μετά τις 22:00, όταν επεισόδιο ξεκίνησε μεταξύ ενός ζευγαριού μέσα στο σπίτι τους -για άγνωστο λόγο.

Η ένταση μεταξύ τους ξέφυγε από τα όρια, όταν η σύζυγος άρχισε να χτυπά τον άνδρα, με αποτέλεσμα εκείνος άμεσα να ειδοποιήσει την Αστυνομία.

Στο σπίτι έσπευσαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., όπου με την επέμβασή τους το επεισόδιο έληξε. Επίσης, οι αστυνομικοί πρότειναν στο θύμα να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του για μήνυση.



Αστυνομικός τραυματίστηκε σε επεισόδιο με Ρομά

 



Ρομά επικίνδυνοι και αδίστακτοι.

Ελαφρά στον ώμο τραυματίστηκε ένας αστυνομικός της Άμεσης Δράσης στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από επίθεση που δέχτηκε ο ίδιος και συνάδελφός του σε οικία Ρομά στη Συμμαχική οδό.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν με περιπολικό στο συγκεκριμένο σπίτι ύστερα από κλήση για επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας, λίγο μετά το μεσημέρι, όπου δέχτηκαν επίθεση απο Ρομά κακοποιούς.

Ο αστυνομικός μετέβη στο 424 Στρατιωτικό νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Οι Ρομά μετά το επεισόδιο τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται.



Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός - 249 «ναι» για την Άμυνα

 


Με ψήφους 158 υπέρ και 142 κατά υπερψηφίστηκαν τα έσοδα του Προϋπολογισμού του 2024. Νωρίτερα είχε υπερψηφιστεί το σύνολο του Προϋπολογισμού δι΄ ανατάσεως. 

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, τα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας υπερψηφίστηκαν με 239 «ναι» και 61 «όχι» και τα έξοδα της Προεδρίας της Κυβέρνησησεως υπερψηφίστηκαν με 158 «ναι» και 142 «όχι».

Τα έξοδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπερψηφίστηκαν με 249 «ναι» και 51 «όχι». 

Τα έξοδα του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών υπερψηφίστηκαν με 159 «ναι» και 40 «όχι». 

Τα έξοδα του υπουργείου Εξωτερικών υπερψηφίστηκαν με 158 «ναι» και 42 «όχι». 

Τα έξοδα του υπουργείου Εσωτερικών υπερψηφίστηκαν με 158 «ναι και 42 «όχι»

Τα έξοδα του υπουργείου Παιδείας υπερψηφίστηκαν με 158 «ναι», 32 «όχι» και 10 «παρών». 

Τα έξοδα του υπουργείου Υγείας υπερψηφίστηκαν με 158 «ναι», 32 «όχι» και 10 «παρών». 

Τα έξοδα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών υπερψηφίστηκαν με 158 «ναι» και 142 «όχι». 

Τα έξοδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπερψηφίστηκαν με 158 «ναι» και 142 «όχι». 

Τα έξοδα του υπουργείου Ανάπτυξης υπερψηφίστηκαν με 158 «ναι» και 142 «όχι». 

Τα έξοδα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης υπερψηφίστηκαν με 158 «ναι» και 142 «όχι». 

Τα έξοδα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υπερψηφίστηκαν με 158 «ναι» και 142 «όχι». 

Τα έξοδα του υπουργείου Δικαιοσύνης υπερψηφίστηκαν με 158 «ναι» και 142 «όχι».

Τα έξοδα του υπουργείου Πολιτισμού υπερψηφίστηκαν με 158 «ναι» και 142 «όχι».

Τα έξοδα του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου υπερψηφίστηκαν με 158 «ναι» και 142 «όχι».

Τα έξοδα του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας υπερψηφίστηκαν με 158 «ναι» και 142 «όχι».

Τα έξοδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπερψηφίστηκαν με 158 «ναι» και 142 «όχι».

Τα έξοδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υπερψηφίστηκαν με 158 «ναι» και 142 «όχι».

Τα έξοδα του υπουργείου Τουρισμού υπερψηφίστηκαν με 158 «ναι» και 142 «όχι».

Τα έξοδα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπερψηφίστηκαν με 158 «ναι» και 142 «όχι».

Τα έξοδα του υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας υπερψηφίστηκαν με 158 «ναι» και 142 «όχι».




Παρέμβαση εισαγγελέα για την τρίλιζα στα οπίσθια 7χρονου με την διευθύντρια σφυρίζει αδιάφορα

 


Εντολή για τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας έδωσε η Εισαγγελία Βόλου αναφορικά με την καταγγελία μητέρας 7χρονου μαθητή σε δημοτικό σχολείο του Βόλου, ο οποίος φέρεται να έχει πέσει θύμα bullying από μεγαλύτερο συμμαθητή του, ο οποίος τον έγδυσε και έπαιξε τρίλιζα στα οπίσθιά του.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον «Ταχυδρόμο», δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο μπαίνει στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας Βόλου. Η πιο πρόσφατη παρέμβαση είχε γίνει το 2022.

Η έρευνα ανατέθηκε στην Αστυνομία, η οποία έχει ήδη λάβει καταθέσεις από τους καταγγέλλοντες γονείς του παιδιού, τους γονείς του μαθητή που φέρεται να είναι ο θύτης, καθώς και από τη διευθύντρια, αλλά και δασκάλους. Τελευταία θα κληθούν να καταθέσουν τα παιδιά, παρουσία ψυχολόγου. 

Οι γονείς του παιδιού φερόμενου ως θύτη κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν την κατηγορία παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Την Παρακευή, ο 7χρονος μαθητής κλήθηκε εκ νέου να υποδείξει τον μεγαλύτερο συμμαθητή του, που του έκανε bullying, μολονότι τον είχε υποδείξει από την πρώτη στιγμή. «Ενώπιον του παιδιού έφεραν πολλά παιδιά από το σχολείο -ακόμη κι ένα κοριτσάκι. Ο γιος μου είπε ποιο παιδάκι ευθύνεται για τα γράμματα που βρήκαμε γραμμένα με μαρκαδόρο στο κορμάκι του, ωστόσο προχθές το βράδυ, κλήθηκε να ξαναπεράσει από την ψυχοφθόρα διαδικασία» είπε ο πατέρας του ανήλικου μαθητή.

«Μας ενημέρωσαν από το σχολείο ότι θα πρέπει να επαναλάβει τη διαδικασία της αναγνώρισης, επειδή δήθεν την πρώτη φορά ο γιος μου δεν ήταν σίγουρος, κάτι που δεν ισχύει» συμπλήρωσε.

Ο 7χρονος υπέδειξε εκ νέου τον συμμαθητή του και στη συνέχεια επέστρεψε στα μαθήματά του. Εξω από το σχολικό προαύλιο, βρίσκονταν μέχρι το τέλος των μαθημάτων οι γονείς του, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν θα του συμβεί κάτι κακό την ώρα του διαλείμματος. «Ήμασταν στα κάγκελα και εγώ και η σύζυγός μου και προς τιμή της η δασκάλα της τάξης που πάει ο γιος μου, η οποία δεν τον άφησε στιγμή από τα μάτια της. Το παιδί είναι σε καλή κατάσταση, έπαιζε με τους φίλους του. Βεβαίως χρειάστηκε να δουλέψουμε πολύ ψυχολογικά μαζί με τη μητέρα του, να του εξηγήσουμε ότι δεν πρέπει να φοβάται και πως ό,τι κι να χρειαστεί θα είμαστε δίπλα του» είπε ακόμη ο πατέρας του 7χρονου.

«Μας τηλεφωνούν καθημερινά γονείς για να μας στηρίξουν και να μας πουν κι εκείνοι περιστατικά που αντιμετώπισαν οι ίδιοι, τα κατήγγειλαν, αλλά δεν έγινε τίποτα. Πρόκειται για περιστατικά που έγιναν από την αρχή της χρονιάς, αλλά και προηγούμενα χρόνια. Το θέμα είναι τι γίνεται. Η βία υπάρχει. Τι κάνουμε για να την αντιμετωπίσουμε; Αυτό είναι το ζητούμενο. Γιατί με την αποσιώπηση δεν αντιμετωπίζεται κανένα φαινόμενο. Προσωπικά με έχει ενοχλήσει η αντιμετώπιση της διευθύντριας και το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία καθοδήγηση για το πώς θα αντιμετωπιστεί το θέμα» προσέθεσε, για να καταλήξει: «Τη Δευτέρα έχω κληθεί εγώ και η σύζυγός μου να καταθέσουμε. Δεν πιστεύω ότι θα γίνει κάτι. Αυτό τουλάχιστον μας λένε κι άλλοι γονείς».



Συνελήφθη για τέταρτη φορά 38χρονη που κακοποιούσε το παιδί της

 


Πολλές φορές αναρωτιόμαστε για το πόσο σοβαρά παίρνουν την δουλειά τους ορισμένοι δικαστές, και εάν οι αποφάσεις τους δείχνουν σοβαρότητα για αυτό που κάνουν και δεν λειτουργούν απλά ως δημόσιοι υπάλληλοι να πέφτει ο μισθός.

Μία από αυτές τις φορές είναι και αυτή, με τις αποφάσεις ορισμένων δικαστών να προκαλούν την κοινή γνώμη. 

Για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο συνελήφθη για τέταρτη φορά μία 38χρονη από το Εκουαδόρ, που περιφέρεται στην περιοχή της Ομόνοιας, και κανένας δικαστικός λειτουργός δεν προστάτεψε την ίδια και το ενός έτους ανήλικο παιδί της.

Η τελευταία της σύλληψη για τον λόγο αυτό έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν έγινε νέα καταγγελία στην Αστυνομία πως η κατηγορούμενη περιφέρεται στην περιοχή με ένα καρότσι με το μόλις ενός έτους αγοράκι της, τοποθετώντας συνεχώς πράγματα πάνω του, όπως τα παπούτσια της και απορρίμματα, ενώ τινάζει πάνω του ακόμη και τις στάχτες από το τσιγάρο της.

Η συγκεκριμένη γυναίκα που ενδεχομένως αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη ξανά.

Αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, και αναρωτιόμαστε εάν ο εισαγγελέας που θα πάει θα κάνει αναφορά κατηγορώντας τον/τους συναδέλφους του που άφησαν στην μοίρα της, την άτυχη γυναίκα, και το ανήλικο παιδάκι της.



Νεκρός αστυνομικός της ΔΙΑΣ σε καταδίωξη με κακοποιούς από τη Νίκαια έως τον Ασπρόπυργο


 

Δραματική κατάληξη είχε η καταδίωξη οχήματος με κακοποιούς που ξεκίνησε από τη Νίκαια και έληξε στην Αθηνών-Κορίνθου με έναν 29χρονο αστυνομικό να χάνει τη ζωή του και άλλον ένα να τραυματίζεται ελαφρύτερα.

Ένας από τους δύο αστυνομικούς που μεταφέρθηκαν στο «Θριάσιο» νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τραυματισμένοι μετά από κινηματογραφική καταδίωξη, κατέληξε. Ο 29χρονος ένστολος έφυγε από τη ζωή μετά από τροχαίο ατύχημα, με εμπλοκή περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ., που σημειώθηκε στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου στον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όλα ξεκίνησαν περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα, όταν το κέντρο της Άμεσης Δράσης έλαβε κλήση για απόπειρα κλοπής οχήματος από την περιοχή της Νίκαιας. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και διαπίστωσαν ότι στο περιστατικό εμπλέκονται δύο ΙΧ αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων διέφυγε αμέσως ενώ το δεύτερο έμεινε λίγο πιο πίσω.

Ξεκίνησε καταδίωξη με περιπολικά και μοτοσικλέτες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., η οποία κατέληξε στην εθνική οδό. Φτάνοντας στο ύψος του Ασπρόπυργου και συγκεκριμένα κοντά στη λίμνη Κουμουνδούρου, ο κακοποιός με το κλεμμένο όχημα πραγματοποίησε έναν επικίνδυνο ελιγμό, με αποτέλεσμα ένα περιπολικό να φρενάρει απότομα, και ο οδηγός της μοτοσικλέτας να μην προλάβει να κάνει το ίδιο και να προσκρούσει πάνω του.

Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν οι δύο αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ο ένας σοβαρά και να μεταφερθούν στο «Θριάσιο» νοσοκομείο όπου κατέληξε λίγη ώρα αργότερα ο ένας από αυτούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έχει καταφέρει να συλλάβει τον κακοποιό που προκάλεσε το θάνατο του αστυνομικού.