Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Δεν θα βγώ με βραχιολάκι,είπε ο δολοφόνος Ξηρός γιατί η εταιρία που τα έχει είναι υπεύθυνη για εγκλήματα



Το θέατρο του παραλόγου από ένα εκτελεστή, βομβιστή, τρομοκράτη υπεύθυνο για 5 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις.

Προειδοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ για να τον στεναχωρήσει και ειδικά τον Παρασκευόπουλο, ο καταδικασμένος σε ισόβια τρομοκράτης Σάββας Ξηρός ότι «Αν μου πουν να  βγω με βραχιολάκι, δεν θα βγω», και το ξεκαθαρίζει ο Σάββας Ξηρός.

Κατά την ακροαριστερή τρομοκρατική λογική του ο Ξηρός λέει «Mε το βραχιολάκι δεν βγαίνεις, μπαίνεις. Μπαίνεις στην επίβλεψη μιας εταιρίας που είναι υπεύθυνη για εγκλήματα. Θέλετε εσείς να σας βάλουν κάτω και να σας μαρκάρουν. Ας βάλουν περιορισμό κατοίκων, ας βάλουν άρματα γύρω – γύρω από το σπίτι», είπε.

Ο βασικός λόγος λοιπόν που δεν φοράει βραχιολάκι ο Σάββας Ξηρός είναι ότι η εταιρία που τα κατασκευάζει "είναι υπεύθυνη για εγκλήματα", και αυτό το είπε ο τρομοκράτης που ευθύνεται για σοβαρά εγκλήματα όπως 5 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις.

.


Ο ανεκδιήγητος Γαβρόγλου προτρέπει τους φοιτητές να έρθουν στα χέρια με τον Ρουβίκωνα για να φύγει



πού είναι το φοιτητικό κίνημα, πού είναι οι φοιτητές να διεκδικήσουν τους χώρους τους και την ακαδημαϊκή ειρήνη;

Σε συνέντευξη του στον Ελεύθερο τύπο ο ανεκδιήγητος, επικίνδυνος και ανίκανος υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, προτρέπει τους φοιτητές να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και να διώξουν την εγκληματική οργάνωση του Ρουβίκωνα από την φιλοσοφική σχολή.

Διερωτάται μάλιστα ο επικίνδυνος για την παιδεία και την εκπαίδευση στην χώρα Γαβρόγλου γιατί δεν διεκδικούν τους χώρους τους και την ακαδημαϊκή ειρήνη στα ΑΕΙ.

Είπε ο ανεκδιήγητος Γαβρόγλου σε ερώτηση του δημοσιογράφου του Ε.Τ. : Γιατί δεν είδαμε κάποια δημόσια τοποθέτησή σας στην περίπτωση της κατάληψης χώρου από τον Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική; : Θα σας καλούσα να ανατρέξετε σε δημόσιες τοποθετήσεις μου για τα θέματα της ειρήνης και της ασφάλειας στα πανεπιστήμια που είναι και πολλές και ξεκάθαρες. Το πανεπιστήμιο είναι χώρος εκπαίδευσης και έρευνας και δεν θα πρέπει να υπάρχει χώρος για κανενός είδους παραβατικότητα. Για το συγκεκριμένο θέμα της κατάληψης στη Φιλοσοφική, οι αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Σχολής έχουν τοποθετηθεί από την πρώτη στιγμή και η θέση τους με καλύπτει απόλυτα. Βρίσκομαι σε επικοινωνία με τη διοίκηση του πανεπιστημίου που χειρίζεται το θέμα με ορθά αντανακλαστικά και με σοβαρότητα, στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου. Όμως, νομίζω ότι εδώ είναι κρίσιμο να θέτουμε τα ζητήματα στις πραγματικές τους διαστάσεις. Και κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει: πού είναι το φοιτητικό κίνημα, πού είναι οι φοιτητές να διεκδικήσουν τους χώρους τους και την ακαδημαϊκή ειρήνη;

Με λίγα λόγια ο ακατάλληλος και επικίνδυνος υπουργός παιδείας μεταφέρει τις ακροαριστερές του ευθύνες στους Φοιτητές και δεν ντρέπεται καθόλου για την κατάντια του.


Δήλωση του Χρ. Σταϊκούρα για τα χρήματα που επιστρέφονται στο Δημόσιο από εγκληματικές δραστηριότητες εις βάρος του



Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τον Δεκέμβριο του 2013, με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, άνοιξε ειδικός λογαριασμός στην Τράπεζα της Ελλάδος με σκοπό να συγκεντρώνονται σε αυτόν χρηματικά ποσά τα οποία προέρχονταν από εγκληματικές δραστηριότητες κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Κίνητρο για τους δυνάμει καταθέτες ήταν να διεκδικήσουν από τη Δικαιοσύνη καλύτερη αντιμετώπιση στις υποθέσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος τους από την παράνομη δραστηριότητά τους. Τον Ιούνιο του 2014, μάλιστα, η τότε Κυβέρνηση, με το Ν. 4270/2014, προέβλεψε τα ανωτέρω ποσά να κατευθύνονται για τη χρηματοδότηση δράσεων που αφορούν την εκπαίδευση, την έρευνα, την υγεία ή την κοινωνική αλληλεγγύη. Αποτέλεσμα αυτής της πρωτοβουλίας, η οποία σημειώνεται ότι ακολουθείται ως συνήθης πρακτική σε πολλές χώρες της Ευρώπης, ήταν, μέχρι το τέλος του 2014, να συγκεντρωθούν 34,3 εκατ. ευρώ (7,5 εκατ. ευρώ το 2013 και 26,8 εκατ. ευρώ το 2014).

Από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και παρά τις συνεχείς κοινοβουλευτικές ερωτήσεις μας (25.10.2016, 15.02.2017, 08.05.2018, 23.07.2018) δεν έχει δοθεί καμία απάντηση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών για τα ποσά που ετησίως συγκεντρώνονται στον εν λόγω λογαριασμό. Ούτε πώς αυτά αξιοποιούνται.

Πριν από λίγες μέρες, στη Διαύγεια δημοσιεύθηκε ξαφνικά μια απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία τα εισπραχθέντα ποσά στο συγκεκριμένο λογαριασμό ανέρχονται σε μόλις 24.000 ευρώ για ολόκληρο το 2018!

Και μόνο η σύγκριση των δύο περιόδων αποκαλύπτει τη διαφορά της πολιτικής βούλησης, του σχεδίου και της αποτελεσματικότητας των δύο Κυβερνήσεων στο πεδίο της αξιοποίησης πόρων από την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Στον συνεχή αυτό αγώνα, εμείς μέχρι στιγμής έχουμε κερδίσει στη βούληση, το σχέδιο και την αποτελεσματικότητα. Η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ κέρδισε μόνο στα λόγια».


Ν.Δ.: Οι ‘‘συλλογικότητες’’ του περιθωρίου εξακολουθούν αμέριμνες να χτυπούν ξένες πρεσβείες,



Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την επίθεση κουκουλοφόρων με βαριοπούλες και μπογιές εναντίον της πρεσβείας του Καναδά στο Χαλάνδρι τα ξημερώματα της Κυριακής, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Οι ‘‘συλλογικότητες’’ του περιθωρίου εξακολουθούν αμέριμνες να χτυπούν ξένες πρεσβείες, εξευτελίζοντας κάθε έννοια νομιμότητας και αμαυρώνοντας διεθνώς την εικόνα του ελληνικού κράτους. Σειρά αυτή τη φορά είχε η πρεσβεία του Καναδά.

Την ίδια ώρα, η νέα δυαδική πολιτική ηγεσία του κατ’ επίφασιν υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ακόμη συσκέπτεται για το πώς θα αντιμετωπίσει τους “Ρουβίκωνες”, ενώ ειδικά η κ. Παπακώστα ακόμη ψάχνει τη διεύθυνση που θα στείλει το λογαριασμό για τις ζημιές. Στην ουσία, όμως, πίσω από τους ψεύτικους λεονταρισμούς, ακολουθείται σταθερά η ‘‘στοργική’’ πολιτική προς τους κουκουλοφόρους βανδάλους που εγκαινίασε ο κ. Τόσκας. 

Ως εκ τούτου, είναι βέβαιο ότι όσο παραμένει στην εξουσία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι δράστες των επιθέσεων αυτών θα συνεχίζουν ακάθεκτοι το “έργο” τους». 


Μπουνιές στον ΝΒΑ και στον αγώνα Λέικερς-Ρόκετς



Ο Ραζόν Ρόντο και ο Κρις Πολ είχαν ένα έντονο διάλογο που εξελίχθηκε σε μπουνιές. 

Στον καβγά «και σε ρόλο πυροσβέστη συμμετείχε ο Λεμπρόν Τζέιμς που απομάκρυνε Κρις Πολ, για να τον ηρεμήσει. 

Οι διαιτητές μετά από εξέταση του βίντεο απέβαλαν τους Πολ, Ρόντο και Ίνγκραμ.

Για την ιστορία οι Ρόκετς τελικά να κέρδισαν 115-124.






Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών σε Κορινθία και Αττική


Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, τουλάχιστον από τις αρχές Μαρτίου 2018, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας και στο Κερατσίνι Αττικής.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν χθες (19.10.2018), ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις στους Αγίους Θεοδώρους και στο Λουτράκι Κορινθίας, καθώς και στο Κερατσίνι Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, με τη συμμετοχή δικαστικών λειτουργών.

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, συνελήφθησαν συνολικά δύο (2) ημεδαποί, 31χρονος και 20χρονη, τέσσερις (4) αλλοδαποί, ηλικίας 20, 27, 30 ετών, καθώς και ανήλικος, αντίστοιχα, όλοι τους μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ επιπλέον συνελήφθησαν και δύο (2) αλλοδαποί, 34χρονος και 36χρονη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα και της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, που περιλαμβάνει ακόμη τρία (3) άτομα, τα οποία αναζητούνται, δύο (2) ημεδαπούς, 31χρονο και 33χρονη και έναν (1) 31χρονο αλλοδαπό, επίσης μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει επιπλέον έναν (1) 28χρονο ημεδαπό, επίσης μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, που βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης, για παρόμοια αδικήματα.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από συστηματική και πολύμηνη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, κατά την οποία αξιοποιήθηκαν κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης , από τις αρχές Μαρτίου 2018, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, σε περιοχές του Λουτρακίου, των Αγίων Θεοδώρων και της ευρύτερης περιοχής της Κορινθίας, καθώς και στην περιοχή Κερατσινίου Αττικής.

Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» - ghost persons ), ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Κατά τη διάρκεια των συντονισμένων αστυνομικών ερευνών, πραγματοποιήθηκαν έρευνες, με την συνδρομή δικαστικών λειτουργών, στις οικίες των συλληφθέντων, κατά τις οποίες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -811,2- γραμμαρίων,
ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), συνολικού βάρους -7,4- γραμμαρίων,
ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους -18,8- γραμμαρίων,
το χρηματικό ποσό των -1.575- ευρώ,
δύο (2) οχήματα και τέσσερις (4) δίκυκλες μοτοσικλέτες,
ναρκωτικό δισκίο,
τέσσερις (4) ζυγαριές ακριβείας,
σιδερογροθιά,
πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim και
αντικείμενα που σχετίζονται με την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση, η οποία είχε συστηματικό χαρακτήρα, είχαν διακινήσει ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -50.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.

Στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου, που διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, διερευνάται όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης, η τυχόν εμπλοκή - συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή και η ενδεχομένη διασύνδεση τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες.


Ντόρα: Ο Καμμένος έχει διώξει τρεις υπουργούς ΣΥΡΙΖΑ και κρατά σε ομηρία τον Τσίπρα



«Η ζωή της κυβέρνησης κρέμεται από μια κλωστή», εκτιμά η βουλευτής και τομεάρχης οικονομίας και ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Παρασκήνιο.

Συμπληρώνει ότι  «ο κ. Καμμένος έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να διώξει τρεις υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ και είναι σαφές ότι κρατάει όμηρο τον Αλέξη Τσίπρα».

Επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση έχει ένα ουσιαστικότερο πρόβλημα από τους τσαρλατανισμούς του κ. Καμμένου. Η Ελλάδα τρεις μήνες μετά την έξοδο από τα μνημόνια αδυνατεί να βγει στις αγορές και αυτό είναι μια πραγματική απειλή για το παρόν και το μέλλον της χώρας».

Η Ντόρα Μπακογιάννη υποστηρίζει ότι «η χώρα μετά και τις τελευταίες εξελίξεις έχει μπει σε μια άτυπη προεκλογική περίοδο και όσο γρηγορότερο γίνουν εκλογές και η χώρα αποκτήσει σταθερή κυβέρνηση τόσο καλύτερα».

Τέλος, για την πορεία της οικονομίας η πρώην υπουργός υπογραμμίζει ότι «η ελληνική οικονομία πορεύεται σε περιβάλλον διαλυτικής αβεβαιότητας.

Τα spreads των δεκαετών κρατικών ομολόγων μας κινούνται σε απαγορευτικά υψηλά επίπεδα, σε αντίθεση πχ. με την Πορτογαλία όπου η πίεση που υφίσταται η χώρα είναι ελεγχόμενη».



Πηγή: iefimerida.gr 


Ανέλαβε την ευθύνη για την πρεσβεία του Καναδά ο Ρουβίκωνας! Ανεξέλεγκτη η δράση των χαϊδεμένων του ΣΥΡΙΖΑ



Η εγκληματική οργάνωση Ρουβίκωνες, τα χαϊδεμένα του ΣΥΡΙΖΑ ξαναχτύπησαν.

Δεν έχουν μέτρο, δεν φοβούνται κανένα γιατί απλά τους προστατεύει ανοικτά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, οπότε δρουν και εγκληματούν ανεξέλεγκτα χωρίς καμία επίπτωση.

Πίσω από την επίθεση στην πρεσβεία του Καναδά είναι τελικά ο Ρουβίκωνας που με ανάρτηση του στο facebook αναλαμβάνει την ευθύνη χωρίς να ιδρώνει κανενός το αυτί, ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι, λίγο μετά τις 6:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, κουκουλοφόροι κτύπησαν με βαριοπούλες την πρεσβεία του Καναδά που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, στο Χαλάνδρι.

Η ανάρτηση του Ρουβίκωνα.


Επίθεση στην πρεσβεία του καναδικού κράτους στην Ελλάδα για την στήριξη που αυτό παρέχει στην εταιρία Eldorado Gold
21/10/2018
Πολλές από τις εξορυκτικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως έχουν την έδρα τον Καναδά και τρεις από αυτές ενεπλάκησαν στην εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική. Οι Καναδικές πρεσβείες ανά τον κόσμο συστηματικά υπερασπίζονται τις Καναδικές εξορυκτικές σε σημείο που να εκβιάζουν κυβερνήσεις να δεχτούν την εξόρυξη απειλώντας με διάρρηξη των σχέσεων μ...
See more


Νέα επίθεση Κοτζιά με πολλούς αποδέκτες : "Με συκοφαντίες με υπονομεύουν"


Με ένα σημερινό Κυριακάτικο tweet, ο τέως πλέον υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς επανέρχεται στο θέμα της παραίτησής του κάνοντας λόγο για πράξη ευθύνης, εξαπολύοντας παράλληλα νέα επίθεση σε όσους θέλουν να θίξουν την αξιοπρέπειά του.

"Με λάσπη, ψέματα, συκοφαντίες, υπονομεύουν την τιμή, υπόληψη και αξιοπρέπεια μου. Εκβιαστές, διεφθαρμένοι, μπιστόλια του συστήματος υπονομεύουν την αξιοπρέπεια και την τιμή όποιου τους αντιστέκεται. Έτσι κτυπάνε και τη λειτουργία τής δημοκρατίας. Η παραίτηση είναι πράξη ευθύνης" γράφει ο κ. Κοτζιάς.


Με λάσπη, ψέματα, συκοφαντίες, υπονομεύουν την τιμή, υπόληψη και αξιοπρέπεια μου. Εκβιαστές, διεφθαρμένοι, μπιστολια του συστήματος υπονομεύουν την αξιοπρεπεια και την τιμη οποιου τους αντιστεκεται. Έτσι κτυπανε και τη λειτουργια τηςδημοκρατίας. Η παραιτηση ειναι πράξη ευθύνης


Τα «στέκια» στην πανεπιστημιακή ιστορία των τελευταίων δεκαετιών


Δεκάδες είναι οι χώροι –τα «στέκια», όπως ονομάζονται– στα πανεπιστήμια της χώρας, οι οποίοι εδώ και χρόνια έχουν καταληφθεί από εξωπανεπιστημιακούς, και, αναλόγως με τη συγκυρία, αξιοποιούνται από τους θαμώνες τους είτε ως απλοί χώροι συνάντησης είτε ως «ορμητήρια» παραβατικών πράξεων.

Ειδικότερα, στην πανεπιστημιακή ιστορία των τελευταίων δεκαετιών έχουν καταγραφεί ουκ ολίγα «στέκια». Ενδεικτικά, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών τα προηγούμενα χρόνια είχαν υπάρξει τρία «στέκια». Στο ισόγειο της Νομικής Σχολής, στο Χημείο και στην Πανεπιστημιούπολη. Οι αρχές του ιδρύματος θεωρούν ότι ελέγχουν την κατάσταση με μια διακριτική εποπτεία.

Στο συγκρότημα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων υπάρχει η αίθουσα Γκίκη, η οποία χρησιμοποιείται από εξωπανεπιστημιακούς. Επίσης, στην Πολυτεχνειούπολη μία αίθουσα της σχολής Χημικών Μηχανικών έχει τελέσει υπό κατάληψη από άτομα που αυτοποθετούνται στον χώρο των αναρχικών και της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) έχει καταγραφεί «στέκι» στο κεντρικό κτίριο. Επίσης, το κτίριο Βανκούβερ επί των οδών Δεριγνύ και Μαυρομματαίων, το οποίο υπέστη ζημιές από τον σεισμό του 1999, έχει καταληφθεί από άτομα που τοποθετούνται στον χώρο των αναρχικών. Τον Φεβρουάριο του 2016 προκηρύχθηκε διαγωνισμός (σε χώρο της οδού Αλεξάνδρας) για την ανακατασκευή του, ο οποίος ακυρώθηκε έπειτα από παρέμβαση αντιεξουσιαστών. Επαναλήφθηκε η διαδικασία, η οποία φέρεται να κατέληξε σε μειοδότη, ωστόσο οι καταληψίες δεν έχουν αποχωρήσει.

Δύο «στέκια» έχουν καταγραφεί μέσα στα δύο κτίρια του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ υπό κατάληψη από αναρχικούς υπήρξε και το κτίριο που λειτουργούσε παλιά ως φοιτητική εστία επί των οδών Παναγή Τσαλδάρη και Ελευθερίου Βενιζέλου (απέναντι από το Πάντειο). Στις αρχές Μαΐου του 2012 άνδρες της αστυνομίας «ανακατέλαβαν» το κτίριο, που κλειδώθηκε και άδειασε λειτουργικά ώστε να μην μπορεί να επανακαταληφθεί, και αναμένεται η στιγμή της αξιοποίησής του ως φοιτητικής στέγης.

Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ως «στέκι» λειτούργησε το υπό κατάληψη κτίριο «Ευαγγελισμός» στο κέντρο του Ηρακλείου, ενώ στο Πολυτεχνείο Κρήτης τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν τρία στέκια. Επίσης, στο ΑΠΘ υπήρξε ανάλογο στέκι στο βιολογικό τμήμα.

Την ίδια στιγμή, τα πανεπιστήμια διαθέτουν όλα κτίρια τα οποία είναι υπό κατάληψη. Ενδεικτική είναι η κατάληψη «Λέλας Καραγιάννη» στη διασταύρωση των οδών Λέλας Καραγιάννη και Δροσοπούλου. Το κτίριο ήταν εγκαταλελειμμένο από το 1960 μέχρι το 1988, οπότε και κατελήφθη. Με απόφαση της ιδιοκτήτριάς του Κεφαλονίτισσας Μαρίας Μεταξάτου, κληροδοτήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ΕΜΠ και τη Σχολή Καλών Τεχνών, για τη στέγαση άπορων φοιτητών από τα Ιόνια Νησιά, και κυρίως από την Κεφαλονιά. Στις 15 Ιανουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου. Τότε υπήρξαν αντιδράσεις πολιτικών (και του ΣΥΡΙΖΑ) για την επιχείρηση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά καιρούς διατυπώνονται απειλές από αγνώστους κατά πρυτανικών αρχών, όταν μιλούν για αξιοποίησή του. Ετσι, το κτίριο αφέθηκε στην τύχη του.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


«Πνίγηκε» στις Πρέσπες ο Καμμένος – Πώς το πολιτικό «Βατερλώ» του οδηγεί σε διάλυση τους ΑΝΕΛ


Μαύρα σύννεφα συγκεντρώθηκαν πάνω από το Πεντάγωνο από χθες το βράδυ, και δεν ήταν η κακοκαιρία «Ορέστης» που θα πλήξει τη χώρα. Ο «τυφώνας Ζαέφ» χτύπησε τον Πάνο Καμμένο ο οποίος ουδέποτε περίμενε ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα περνούσε από την βουλή των Σκοπίων.

Μια στρατηγική ήττα για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ που πλέον τον βάζει σε προσωπικές και πολιτικές περιπέτειες μιας και πλέον δεν μπορεί να περιμένει τίποτε από κανέναν.

Υπό κανονικές συνθήκες κι αν ήταν στη θέση του Πάνου Καμμένου κάποιος άλλος, θα είχαμε παραιτήσεις αφού μια κεντρική, στρατηγική επιλογή κατέρρευσε. Όμως, επειδή έχουμε να κάνουμε με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι περισσότερο από το να βρει τις επόμενες ημέρες ένα άλλο «αφήγημα» για να κρατηθεί στην καρέκλα του υπουργείου Αμυνας. Είναι σίγουρο ότι ο Καμμένος θα πει πως όταν έρθει η συμφωνία αυτός θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση, ότι θα πάει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κι ότι θα μείνει συνεπής στην άποψη που έχει για το «Μακεδονικό». Όμως, κανείς πλέον δεν είναι σίγουρος αν θα έρθει εκείνη η ημέρα όπου ο υπουργός Αμυνας θα ρίξει την κυβέρνηση. Γιατί ενδεχομένως να μην έχει ούτε κόμμα μέχρι τότε.

Τα στοιχήματα που συζητούνται ήδη στους διαδρόμους της Βουλής είναι μέχρι πότε θα είναι ο Πάνος Καμμένος υπουργός ή καλύτερα πότε ο Αλέξης Τσίπρας θα τον διώξει. Και το σενάριο αυτό ενισχύεται ακόμη περισσότερο μετά τις εξελίξεις στη γειτονική χώρα.

Έως τον Φεβρουάριο

Άλλες δύο ψηφοφορίες, εύκολες αυτή τη φορά, θα γίνουν στην ΠΓΔΜ και οι συνταγματικές αλλαγές θα ξεκινήσουν. Μέσα στον Ιανουάριο ή τις αρχές Φεβρουαρίου οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί και η μπάλα θα έρθει στο ελληνικό γήπεδο. Αν δεν έχουν προκύψει άλλες εξελίξεις μέχρι τότε είτε θα γίνει ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή και ο Πάνος Καμμένος θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση είτε θα ισχύσει το άτυπο μορατόριουμ μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου για συγκυβέρνηση μέχρι τον Μάρτιο.

Όμως, ήδη διαφορετικά σενάρια έχουν αρχίσει να πλέκονται. Σενάρια που δεν φτάνουν ούτε μέχρι το… Νοέμβριο για τον Πάνο Καμμένο κι έχουν να κάνουν με την κατάσταση που επικρατεί στους Ανεξάρτητους Ελληνες. Κρυφά ή φανερά βουλευτές του είναι έτοιμοι να ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών ή ακόμη και να προσχωρήσουν στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Θ. Παπαχριστόπουλος είναι ξεκάθαρος, η Ελενα Κουντουρα (που φέρεται να φλερτάρει με την υποψηφιότητα για το δήμο της Αθήνας με στήριξη ΣΥΡΙΖΑ) το σκέφτεται και μιλά για ψήφο κατά συνείδηση, ο Β. Κόκκαλης δεν μιλά αλλά είναι υφυπουργός της κυβέρνησης, ο Ζουράρις θα στήριζε Τσίπρα σε μια διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης. Ισως κι άλλοι βουλευτές και στελέχη θα μπορούσαν να εγκαταλείψουν τον Πάνο Καμμένο ο οποίος κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα.

Η «κατραπακιά» που έφαγε με την ψήφιση από τους 80 βουλευτές των συνταγματικών αλλαγών είναι καταλύτης εξελίξεων και στην Ελλάδα με το ερώτημα που πλανάται να είναι διπλό: «Πότε θα φύγει ο Καμμένος ή πότε θα τους φύγουν οι βουλευτές και θα χάσει το κόμμα».

Μπορεί ο Τσίπρας να ομνύει στη συμφωνία που έχει κάνει με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. ωστόσο, όπως είδαμε και με την «εκκαθάριση» Κοτζιά, δεν θα είχε πρόβλημα να διαλύσει νωρίτερα το «γάμο» αφού πρώτα εξασφαλίσει την καταψήφιση μιας πρότασης μομφής ή την υπερψήφιση μιας πρότασης παροχής ψήφου εμπιστοσύνης.

Αν π.χ. προσχωρήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι βουλευτές και στελέχη των ΑΝΕΛ (κι όχι μόνο) κι εξασφαλίσει 151 βουλευτές, τότε ο Πάνος Καμμένος θα του είναι άχρηστος από τώρα και δεν θα χρειάζεται να περιμένει τη διαδικασία κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Ετσι, ο Τσίπρας «απασφαλίζει» τον Καμμένο που απειλεί διαρκώς ότι θα ρίξει την κυβέρνηση και μπορεί άνετα να τον… στείλει σπίτι του.

Απελπισμένος
Όλα αυτά τα γνωρίζει ο υπουργός Αμυνας γι’ αυτό και το απελπισμένο μήνυμά του με το οποίο δήλωνε τη ντροπή του για τις «δωροδοκίες» βουλευτών του VMRO. Ο,τι κι αν έγινε στα Σκόπια την Παρασκευή το βράδυ η ουσία είναι ότι ολοκληρώθηκε η δουλειά του Ζάεφ και του Τσίπρα που βγαίνουν νικητές από την περιπέτεια αυτή. Και ταυτόχρονα σφραγίστηκε το προσωπικό «Βατερλώ» του Πάνου Καμμένου που έλεγε όλον αυτόν τον καιρό ότι οι Πρέσπες δεν υπάρχουν.

Στις 12 Ιουνίου, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας είχε πει: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δεχθεί αυτή τη συμφωνία η ΠΓΔΜ.

Στις 30 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά το δημοψήφισμα στη γειτονική χώρα και τη μεγάλη αποχή ο Καμμένος γεμάτος περηφάνια και χαρά δήλωνε: «Όταν μίλησα για αποτυχία του δημοψηφίσματος με λοιδόρησαν.

Τώρα, με αυτή τη συμμετοχή βάση του άρθρου 73,74 του Συντάγματος τους είναι άκυρο και το 68% των πολιτών ακύρωσε την συμφωνία. Ο Κυριάκος να απολογηθεί που ήθελε να σταματήσει την ευημερία των Ελλήνων και την κυβέρνηση».

Λίγα 24ωρα μετά ο Καμμένος πηγαίνει στις ΗΠΑ και καταθέτει το «plan B» αδιαφορώντας για την κεντρική επιλογή της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Αμυνας έπεσε έξω και πλέον βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Αν και τίποτε δεν είναι απίθανο σε αυτήν την συγκυβέρνηση, η αλήθεια είναι πως μια συγκατοίκηση Τσίπρα – Καμμένου από εδώ και πέρα θα είναι άκρως προβληματική διότι έχουμε τετελεσμένα. Ο Ζάεφ πέρασε τον κάβο της Βουλής (όπως κι αν έγινε αυτό), οι Πρέσπες είναι όχι μόνο ζωντανές αλλά και άκρως λειτουργικές, και το να συγκυβερνά ο Τσίπρας με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ που δεν δέχεται τη συμφωνία είναι στα όρια του παραλόγου.

Όλα μπορεί κανείς να τα περιμένει από εδώ και στο εξής. Ακόμη και να έχουμε πολιτικές εξελίξεις (που αφορούν το μέλλον του Πάνου Καμμένου) αμέσως μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Είπαμε: Υπό κανονικές συνθήκες και με κανονικούς πολιτικούς, όποιος διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών που πέρασε και από τη σκοπιανή βουλή, θα έπρεπε να παραιτηθεί. Ο Πάνος Καμμένος είναι άγνωστο τι θα κάνει, όπως και πώς θα αντιδράσουν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ. Όλα είναι πλέον ανοικτά. Κι όπως λένε πηγές κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου «από το να παραιτηθεί ο Καμμένος και να μας εκπλήξει, είναι προτιμότερο να τον… παραιτήσουμε εμείς, αφού πρώτα του πάρουμε το κόμμα».

Έτσι είναι η πολιτική. Κυνισμός…

Βασίλης Σ. Κανέλλης
Πηγή : in.gr


Ν.Δ.: Η θητεία Κοτζιά θα μείνει στην ιστορία και τη συνείδηση των Ελλήνων για την εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών



Δήλωση του Τομεάρχη Εξωτερικών της Ν.Δ. κ. Γ. Κουμουτσάκου για τη θητεία Κοτζιά.

«Ο απολογισμός της θητείας Κοτζιά θα μείνει στην ιστορία και τη συνείδηση των Ελλήνων για την εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών και την εκχώρηση της "μακεδονικής" εθνότητας και γλώσσας στα Σκόπια.

Είναι, επιπλέον, απολογισμός ανοικτών μετώπων και επιζήμιων χειρισμών στα μεγάλα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, καθώς και κακοδιοίκησης και αυταρχισμού στο Υπουργείο των Εξωτερικών.

Πέραν αυτών και σε επιβεβαίωσή τους, σήμερα, μια πολύ σημαντική ανακοίνωση για την εξωτερική πολιτική της χώρας, όπως η επιλεκτική επέκταση των χωρικών της υδάτων, γίνεται πρόχειρα και αποσπασματικά επ' ευκαιρία της παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου Εξωτερικών. Για ακόμη μία φορά, επιβεβαιώνεται η έλλειψη σοβαρότητας και συναίσθησης ευθύνης. Ως προς την ουσία της ανακοίνωσης, επιφυλασσόμαστε να τοποθετηθούμε, αφού θα υπάρξει πλήρης και επίσημη ενημέρωση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και με γνώμονα πάντα τα ευρύτερα συμφέροντα της χώρας».


Συνελήφθη ο αστυνομικός "θύμα" των Πακιστανών για ληστεία κατά συναυτουργία



Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη αστυνομικός αστυφύλακας, που υπηρετεί στην αθλητική βία, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για υπόθεση ληστείας, που κατηγορείται ότι διέπραξε μαζί με τρία ακόμα άγνωστα άτομα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα ξημερώματα της 18ης Οκτωβρίου, τέσσερα άτομα, φορώντας κουκούλες full face, εισήλθαν σε διαμέρισμα στη Νίκαια Αττικής, όπου διέμεναν αλλοδαποί και αφαίρεσαν κούτες με λαθραία τσιγάρα, 325 ευρώ και κινητά τηλέφωνα.

Οι αλλοδαποί - ένοικοι του διαμερίσματος κατάφεραν να ακινητοποιήσουν έναν από τους εισελθόντες στο διαμέρισμα, τον οποίο δέσμευσαν, ενώ οι υπόλοιποι τρεις κατάφεραν να διαφύγουν με τα κλοπιμαία.

Στο πλαίσιο της έρευνας οι αλλοδαποί αναγνώρισαν στο πρόσωπο του αστυνομικού το άτομο που ακινητοποίησαν και βρέθηκε εντός του διαμερίσματος.

Σε βάρος των 7 αλλοδαπών ενοίκων του διαμερίσματος σχηματίσθηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς, του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, περί όπλων κλπ.

Σε έρευνα σε δύο διαμερίσματα, στην ίδια πολυκατοικία στη Νίκαια Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 10 τμήματα δεματικών ( tie wrap ), κουκούλα τύπου full face , 4 γάντια, 317 συσκευασίες καπνού, χωρίς ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, το χρηματικό ποσό των 700)ευρώ και μαχαίρι.

Οι συλληφθέντες αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ τα πειστήρια που κατασχέθηκαν αποστέλλονται για περαιτέρω διερεύνηση.

Ο αστυνομικός, που νοσηλεύεται φρουρούμενος σε Νοσοκομείο, τέθηκε σε διαθεσιμότητα με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.


Επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Μητσοτάκη στην Κεφαλονιά


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, την Κεφαλονιά. 

Το πρωί του Σαββάτου ο κ. Μητσοτάκης παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Προστάτη του νησιού Αγίου Γερασίμου και αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με μεγάλη χαρά, επισκέπτομαι σήμερα την Κεφαλονιά γι να συμμετέχω και εγώ στη μεγάλη γιορτή του Αγίου Γερασίμου. Επισκέπτομαι την Κεφαλονιά, ένα νησί το οποίο αγαπώ ιδιαίτερα και το οποίο έχω επισκεφθεί πολλές φορές στο παρελθόν, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη πολιτικά συγκυρία, ενόψει Περιφερειακών και εθνικών εκλογών. Με την  ευκαιρία αυτή συνοδεύομαι από την κυρία Ρόδη Κράτσα, η οποία θα είναι και υποψήφια Περιφερειάρχης που θα απολαμβάνει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στις Περιφερειακές εκλογές  το ερχόμενου Μαΐου. Η κυρία Κράτσα είναι ένα στέλεχος με πολύ μεγάλη εμπειρία, με διεθνή εμβέλεια, καταγόμενη από τα Επτάνησα. Πιστεύω ότι θα μπορέσει να δώσει στα όμορφα νησιά των Επτανήσων μια καινούργια εξωστρεφή αναπτυξιακή δυναμική. Αυτό ακριβώς το οποίο χρειάζεται αυτός ο τόπος ο οποίος είναι τόσο προικισμένος με σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Και βέβαια είμαι εδώ για να ολοκληρώσω τη δέσμευση την οποία είχα αναλάβει ότι θα επισκεφθώ όλα τα νησιά των  Επτανήσων, έτσι ώστε και εδώ στα Επτάνησα, να γίνει πράξη η μεγάλη πολιτική αλλαγή και η μονοεδρική της Κεφαλονιάς στις επόμενες εθνικές εκλογές να κερδηθεί και πάλι από  τη Νέα Δημοκρατία».   



Δημοσιογράφος: Κύριε Πρόεδρε, χθες το βράδυ ο κ. Ζάεφ στα Σκόπια κατάφερε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία για την πρώτη ψηφοφορία για τις συνταγματικές αλλαγές στη γειτονική χώρα. Θα θέλαμε το δικό σας σχόλιο.

Κ. Μητσοτάκης: «Εμείς, από την πρώτη στιγμή έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να κυρώσει τη συμφωνία αυτή όποτε και αν έρθει στην Ελληνική Βουλή, είτε τώρα είτε μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές. Και δεν θα το κάνει διότι θεωρούμε ότι η συμφωνία αυτή είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα, καθώς για πρώτη φορά εκχωρεί στους γείτονες “Μακεδονική” γλώσσα και “Μακεδονική” εθνότητα. Δυστυχώς, καθώς προχωράει αυτή η διαδικασία παράγονται ολοένα και περισσότερα τετελεσμένα. Ο μόνος τρόπος να εξασφαλιστεί ότι η συμφωνία αυτή δεν θα κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή είναι να διεξαχθούν εθνικές εκλογές πρίν η συμφωνία αυτή έρθει προς κύρωση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, έτσι ώστε ο Ελληνικός λαός να αποφανθεί -όχι μόνο για την τύχη της χώρας- αλλά και για τη συμφωνία αυτή την οποία όπως σας είπα, θεωρούμε ότι είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα.  Από εκεί και πέρα, θέλω να προσθέσω και κάτι ακόμα: Η εικόνα η οποία δόθηκε τις τελευταίες ημέρες στη γειτονική χώρα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας γι’ αυτήν την πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή, κατά την άποψη μου, δεν είναι μια εικόνα η οποία συνάδει με μια χώρα η οποία να μπορεί να προσδοκά να γίνει μέλος  της μεγάλης Ευρωπαϊκής οικογένειας».    

Δημοσιογράφος: Διαπιστώσατε κάτι, κατά την περιοδεία σας στα Ιόνια νησιά που θα έμπαινε ψηλά στην ατζέντα σας εάν είστε Κυβέρνηση την επόμενη ημέρα;

Κ. Μητσοτάκης: «Τα Ιόνια νησιά πρέπει να γίνουν πολύ πιο εξωστρεφή, πρέπει να αξιοποιήσουν τα σημαντικά τους συγκριτικά πλεονεκτήματα, πρέπει να αναδείξουν  τη μοναδικότητα του τουριστικού τους προϊόντος, πρέπει να διευρύνουν την τουριστική τους περίοδο, πρέπει να συνδέσουν το τουριστικό τους προϊόν με τον πολιτισμό ο οποίος είναι αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητας των Ιονίων. Και πρέπει, βέβαια, ταυτόχρονα, να μπορέσουν να ρυθμίσουν και βασικά ζητήματα υποδομών τα οποία δυστυχώς με ευθύνη πολύ μεγάλη των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων, αλλά και της Περιφερειακής  Αυτοδιοίκησης, δεν έχουν ακόμα επιλυθεί. Ήρθα εδώ στην Κεφαλονιά και βλέπω ένα νησί το οποίο είναι τακτοποιημένο και καθαρό. Πρέπει να σας πω ότι δεν είναι η εικόνα την οποία απεκόμησα από την τελευταία μου επίσκεψη στην Κέρκυρα. Κατά συνέπεια το ποιους θα επιλέξουν οι τοπικές κοινωνίες ως τοπικούς άρχοντες, σε επίπεδο Δήμων, αλλά και σε επίπεδο Περιφέρειας, έχει πολύ μεγάλη σημασία. Διότι, πολλά  από τα ζητήματα που αφορούν την τοπική ανάπτυξη, αλλά και την ίδια την ποιότητα της ζωής των πολιτών εξαρτώνται τελικά απο την ικανότητα των τοπικών αρχόντων».



Ακολούθως, ο κ. Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Δήμο Κεφαλλονιάς, όπου και ανέφερε τα εξής:

«Σας ευχαριστώ πολύ για αυτή τη θερμή υποδοχή. Έρχομαι σε έναν τόπο με τον οποίον με συνδέουν παλιοί και πολύ στενοί δεσμοί. Για όσους δεν το γνωρίζουν περνούσα σταθερά μια εβδομάδα στην Κεφαλονιά κάθε Καλοκαίρι, από τα 18 μου μέχρι τα 30 μου. Έχω πολύ καλούς φίλους από την Κεφαλονιά- και είχα την ευκαιρία από τότε να γνωρίσω καλά αυτόν τον όμορφο τόπο, ο οποίος έχει τόσα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία, δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχουν αξιοποιηθεί στο βαθμό που θα έπρεπε.

Χαίρομαι επίσης πάρα πολύ που έρχομαι εδώ, στο Δημαρχείο, και συναντώ έναν πολύ παλιό καλό οικογενειακό φίλο, τον Aλέκο Παρίση, με τον οποίο συνδεόμαστε με οικογενειακούς δεσμούς φιλίας με την οικογένειά μου εδώ και πολλά χρόνια. Με τον Αλέκο πέραν της φιλικής μας σχέσης είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ και όταν ήμουν Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης -όταν στο βαθμό που μπόρεσα-  ανταποκρίθηκα στα αιτήματα του Δήμου. Και βοηθήσαμε και στα ζητήματα της κινητικότητας του προσωπικού, έτσι ώστε το νησί -με τη στήριξη της δημοτικής αρχής- να βρει όσο το δυνατόν πιο σύντομα το βηματισμό του. Θα το πω ξανά, έρχομαι σε ένα νησί το οποίο είναι τακτικό και τακτοποιημένο. Και αυτό βέβαια, οφείλεται εν πολλοίς στην εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει η δημοτική ομάδα. Και αρκεί μια επίσκεψη σε άλλα νησιά των Επτανήσων για να καταλάβει κανείς το πόσο σημαντικό είναι τελικά να εκλέγουμε στις τοπικές κοινωνίες, ασχέτως παραταξιακών προτιμήσεων, ανθρώπους ικανούς, αποτελεσματικούς, που να αγαπούν  τον τόπο τους και να παράγουν έργο. Και νομίζω ότι εδώ η δημοτική αρχή έχει παράξει ένα σημαντικό έργο, όχι μόνο στις βασικές υποδομές του νησιού, αλλά και στο να στηρίξει την προοπτική του, αλλά και το μέλλον, το οποίο ανοίγεται εξαιρετικά ελπιδοφόρο μπροστά μας για την Κεφαλονιά. 

Η Κεφαλονιά είναι το νησί το οποίο σε σχέση με τα υπόλοιπα μεγάλα νησιά των Επτανήσων έμεινε σχετικά πίσω στην κούρσα της ανάπτυξης. Αυτό κάποτε μπορεί να ήταν μειονέκτημα. Σήμερα, όμως, μπορεί να είναι ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα, διότι έχει καταφέρει -σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό- να προστατεύσει το περιβάλλον. Και πάνω σε αυτό ακριβώς θα πρέπει το νησί να οικοδομήσει κοιτώντας το μέλλον με εξωστρέφεια και με αισιοδοξία.

Με την ευκαιρία αυτή θέλω να σας πω και πόσο χαίρομαι που η Νέα Δημοκρατία έχει αποφασίσει να στηρίξει πολιτικά για υποψήφια Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων την πολύ καλή μου φίλη τη Ρόδη Κράτσα. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι γνωστή σε όλες και σε όλους ως ένα στέλεχος της Παράταξης που έχει αφήσει το δικό της ξεχωριστό αποτύπωμα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Σε μια εποχή λοιπόν που μιλάμε για  εξωστρέφεια, για άνοιγμα των Ιονίων στην Ευρώπη, αλλά και στον κόσμο, νομίζω ότι δεν θα υπάρχει πιο κατάλληλο πρόσωπο να ηγηθεί αυτής της μεγάλης προσπάθειας. Και θέλω να ζητήσω από όλα τα στελέχη μας να υποστηρίξουν αυτήν την προσπάθεια την οποία θα κάνει η Ρόδη, έτσι ώστε η Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων να ξαναέρθει κάτω από την πολιτική επιρροή της Νέας Δημοκρατίας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Θέλω τελειώνοντας να σας πω ότι έχω πολύ υψηλές προσδοκίες και για το πολιτικό αποτέλεσμα εδώ στην Κεφαλονιά. Τελευταία φορά που κερδήθηκε η μονοεδρική της Κεφαλονιάς από τη Νέα Δημοκρατία ήταν το 2007. Ήρθε η ώρα να την κερδίσουμε και πάλι. Και σε αυτήν την προσπάθεια θα πρέπει να συστρατευθούμε όλοι, παλιά έμπειρα στελέχη, νέα στελέχη, να δώσουμε τον αγώνα με ομόνοια, με ευπρέπεια, με πολιτικό πολιτισμό, βάζοντας ως κυρίαρχο στόχο το συμφέρον του Κόμματος. Και το συμφέρον του Κόμματος σε αυτήν τη συγκυρία είναι ταυτισμένο με το συμφέρον της χώρας. Όσο πιο γρήγορα μπορέσουμε να πετύχουμε τη μεγάλη πολιτική αλλαγή τόσο καλύτερα θα είναι για τον τόπο, τόσο καλύτερα θα είναι για τα Ιόνια, τόσο καλύτερα θα είναι για την Κεφαλονιά. Δεν θέλω να πω περισσότερα εδώ στο Δημαρχείο. Θέλω και πάλι να ευχαριστήσω τον Αλέκο, όλη τη δημοτική ομάδα για αυτήν την πολύ θερμή υποδοχή που μου επιφύλαξαν. Να ευχηθώ καλή δύναμη στις επερχόμενες εκλογές και θέλω να πω και πάλι ότι η Ρόδη Κράτσα είμαι σίγουρος ότι θα είναι μια εξαιρετική Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων».




Καθεστωτικές πρακτικές στην δικαιοσύνη! Πιέσεις για να ενοχοποιήσει αθώους καταγγέλλει η Ελ. Ράικου



Είναι τραγική η κατάσταση στην Ελλάδα που κυβερνά η χειρότερη κυβέρνηση στην ιστορία της χώρας, ανίκανη σε όλα τα επίπεδα με καθεστωτική νοοτροπία και επικίνδυνη.

Οι καταγγελίες της Εισαγγελέως κ. Ελένης Ράικου είναι πάρα πολύ σοβαρές και πρέπει να προβληματίσουν την αντιπολίτευση στο σύνολο της.

Η δήλωση από το περιβάλλον της κυρίας Ράικου:

«Αντί οποιουδήποτε σχολιασμού των ασύστολων ψευδών που δημοσιεύει η εφημερίδα Documento, το οποίο θα τύχει και αυτό ανάλογης δικονομικής μεταχείρισης, όπως και τα προηγούμενα άθλια δημοσιεύματα κατευθυνόμενης μερίδας του Τύπου από τον Ρασπούτιν, ανοίγει σήμερα η αυλαία των αποκαλύψεων για τη δράση του εν λόγω κυρίου και εστιάζοντας στις διαρκείς παρεμβάσεις που δέχθηκε κατά τη διάρκεια  της δεύτερης θητείας της ως Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς, όταν εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος«νταβατζή» επιχείρησε να της υποδείξει πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις απαιτώντας άλλες φορές να προβεί άμεσα στην άσκηση ποινικής δίωξης και όταν η ίδια αντέτεινε ότι δεν υπήρχαν προϋποθέσεις νόμιμης άσκησης τους, αυτός επιτακτικά και με αφόρητη πίεση έλεγε: «άσκησε την και ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν».

Και σε άλλες περιπτώσεις προσώπων που ήθελε  να εξυπηρετήσει απαιτούσε και πάλι επιτακτικά  την εδώ και τώρα αρχειοθέτηση των εν λόγω δικογραφιών. Η συνέχεια θα αποκαλύψει πράγματα που ξεπερνούν τη φαντασία του μέσου ανθρώπου. Είναι βέβαιη ότι με την πάροδο του χρόνου θα ανοίξουν τα στόματα πολλών συναδέλφων της, που υπήρξαν θύματα του συγκεκριμένου. Στο χωριό της λένε: “Βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Η ίδια έχει υπομονή και δεν βιάζεται”».


Επίθεση κουκουλοφόρων με βαριοπούλες στην πρεσβεία του Καναδά



Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής με βαριοπούλες στην πρεσβεία του Καναδά στο Χαλάνδρι και έσπασαν την τζαμαρία του κτιρίου πετώντας μαύρες και κόκκινες μπογιές.

Μόλις τελείωσαν το έργο τους τράπηκαν σε φυγή ανενόχλητοι.


Ποιοι χάνουν τα ακίνητά τους – Το Δημόσιο όσα δεν δηλώθηκαν στο Κτηματολόγιο


Στην οριστική κατοχή του δημοσίου αναμένεται να περιέλθουν τους ερχόμενους μήνες δεκάδες χιλιάδες αδήλωτα ακίνητα (διαμερίσματα, αποθήκες, καταστήματα, οικόπεδα, κατοικίες κλπ) αλλά και αγροτικές εκτάσεις που δεν δηλώθηκαν στο Κτηματολόγιο​ από τους ιδιοκτήτες τους, εντός συγκεκριμένων χρονικών προθεσμιών, ή τους κληρονόμους τους ή πιθανόν ακόμη και να εγκαταλείφθηκαν από ιδιοκτήτες που ήδη αποδήμησαν εις Κύριον.

Στα παραπάνω ακίνητα, σύμφωνα με το newpost, τα οποία χαρακτηρίζονται από τα κτηματολογικά γραφεία ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» περιλαμβάνονται και δεκάδες χιλιάδες άλλα που ανήκουν στην κυριότητα του δημοσίου και δεν δηλώθηκαν.

Μετά τη λήξη των χρονικών προθεσμιών της κτηματογράφισης ανά περιοχή όλα τα «αγνώστου ιδιοκτήτη» ακίνητα και αγροτικές εκτάσεις δημεύονται πλέον από το δημόσιο αποτελώντας περιουσία του η οποία θα μεταφερθεί στο Υπερταμείο (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε) που συστάθηκε με το τρίτο μνημόνιο με σκοπό, κατά ένα μέρος την αποπληρωμή μέρους το χρέους της χώρας μέσω εκποίησης περιουσίας του δημοσίου και κατά δεύτερο την επενδυτική αξιοποίηση τους από το Δημόσιο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός των ακινήτων και εκτάσεων «αγνώστου ιδιοκτήτη» υπερβαίνει τις 200.000 με το 1/3 από αυτά να αποτελεί ιδιωτική περιουσία που δεν δηλώθηκε πριν από χρόνια με την έναρξη του κτηματολογίου σε κάθε δήμο και περιοχή της χώρας και σύντομα σε ορισμένες από αυτές λήγει η καταληκτική ημερομηνία.

Μετά από 14 χρόνια έναρξης του κτηματολογίου τους ερχόμενους μήνες ολοκληρώνεται η όλη διαδικασία κτηματογράφησης και οι ιδιοκτήτες ακινήτων αποκτούν τίτλους ιδιοκτησίας για τα ακίνητα και τις εκτάσεις τους σε 20 περιοχές της Αττικής και Θεσσαλονίκης και σε 91 στην υπόλοιπη χώρα.

Συγκεκριμένα οριστικοποίηση των όλων διαδικασιών κτηματογράφησης θα γίνει σύντομα σε περιοχές της Αττικής όπως στου Ρέντη, τη Ν.Πέραμο, το Ν.Ψυχικό, την Ελευσίνα, το Γέρακα, τα Βριλήσσια, τα Μελίσσια κλπ όπως επίσης και σε επαρχιακές πόλεις (Πάτρα, Αργοστόλι, Καλαμάτα κλπ).Στόχος το πρόγραμμα της κτηματογράφησης της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας σε όλη τη χώρα να ολοκληρωθεί στα τέλη το 2020.


Πηγή : in.gr


Νέες επιθέσεις με μολότοφ κατά αστυνομικών το βράδυ χωρίς προσαγωγές και συλλήψεις



Δύο επιθέσεις με βόμβες μολότοφ κατά της διμοιριών των ΜΑΤ έγινα εχθές το βράδυ στην Αθήνα.

Η πρώτη επίθεση έγινε στην διμοιρία που βρίσκεται σταθερά σε επιφυλακή στη συμβολή των οδών Πατησιών και Τοσίτσα και η επίθεση διήρκεσε περί τα 35 λεπτά, από τις 4:35 έως τις 5:10 τα ξημερώματα.

Η ίδια ομάδα, λίγο αργότερα εκτόξευσε βόμβες μολότοφ κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ που φυλάσσει τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη.

Όπως γίνεται πάντα δεν υπήρξαν προσαγωγές ή συλλήψεις για τις δολοφονικές επιθέσεις.


Αντιδράσεις για την ανεύθυνη ανακοίνωση Κοτζιά για τα χωρικά ύδατα


\
Είναι ανεύθυνοι και καταστροφικοί, δεν τους ενδιαφέρει πόσο κακό κάνουν στην χώρα, πετάνε κορώνες και όποιον πάρει ο χάρος αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι ανεύθυνες δηλώσεις του απερχόμενου υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για επικείμενη επέκταση αιγιαλίτιδας ζώνης της Ελλάδας στα 12 ναυτικά μίλια από τους Οθωνούς έως τα Αντικύθηρα.

Η Νέα Δημοκρατία αναφέρθηκε σε έλλειψη σοβαρότητας και συναίσθησης ευθύνης, του Κοτζιά και της κυβέρνησης.

 Ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατία Γιώργος Κουμουτσάκος κάνει λόγο για πρόχειρη και αποσπασματική ανακοίνωση για μια σημαντική εξέλιξη στην εξωτερική πολιτική, προσθέτοντας σκωπτικά πως η προαναγγελία που έγινε με την ευκαιρία της τελετής για την αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Εξωτερικών αντί για κάποιο καταλληλότερο φόρουμ.

ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΚΙΝΑΛ είπε : «Παχιά λόγια και μεγαλαυχία άμα τη αποχωρήσει δεν μετρούν».

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος αντέδρασε έντονα : «Η μερική επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης εκτός Αιγαίου, με τα χωρικά ύδατα στο Αιγαίο να παραμένουν στα 6 μίλια, σημαίνει αποδοχή, πρώτον, του θεμελιώδους τουρκικού επιχειρήματος περί ‘ειδικών συνθηκών’ στο Αιγαίο και, δεύτερον, της τουρκικής πρακτικής καθώς η Τουρκία έχει διαφοροποιημένο μήκος χωρικών υδάτων». Και σημειώνει πως τέτοιες κινήσεις που απασχολούν την εθνική πολιτική επί 45 χρόνια και δεν είναι δυνατό να εξαγγέλλονται υπό τέτοιες ενδοκυβερνητικές συνθήκες ούτε να λειτουργούν ως «επικοινωνιακό αντίβαρο».

H Ένωση Κεντρώων ανακοίνωσε για την ανεύθυνη δήλωση Κοτζιά πώς «κάθε αλλαγή στην εξωτερική πολιτική προϋποθέτει σύμφωνη γνώμη των πολιτικών αρχηγών και ενημέρωση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας».






Ντόρα : Ομιλία για τα 100 χρόνια από την γέννηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη



Εκδήλωση που διοργάνωσε στα Χανιά ο Δήμος Χανίων και το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης»

Η  βουλευτής και τομεάρχης οικονομίας και ανάπτυξης της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Χανίων και το Ιδρυμα «Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης» για  τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στο θέατρο  «Μίκης Θεοδωράκης»,  αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αγάπη του πρώην πρωθυπουργού για την Κρήτη και τα Χανιά.

«Σήμερα, με την απόσταση του χρόνου να καθαρίζει τη ματιά όλων, είναι καιρός να θυμηθούμε πως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αγωνίστηκε για να γίνει η Κρήτη περιφέρεια πρότυπο για όλη τη χώρα. Και ειδικά, τα Χανιά, ο τόπος που τον γέννησε και τον σκεπάζει. Πρώτη και μεγάλη του έγνοια ήταν η εξασφάλιση υδάτινων πόρων για το νησί μας, καθώς σε ανύποπτο χρόνο είχε εντοπίσει ότι αυτό το πρόβλημα θα απασχολούσε με δραματικό τρόπο, μετά από χρόνια, την Κρήτη. Αρχή του: «καμιά σταγόνα νερό δεν περισσεύει για τη θάλασσα». Παρά τις ισχυρές αντιδράσεις την εποχή εκείνη, σχεδιάζει και υλοποιεί στα τέλη της δεκαετίας του ‘70 τον ΟΑΔΥΚ, έναν οργανισμό ο οποίος ακόμη και με τη σημερινή του μορφή αποτελεί μοντέλο αναπτυξιακού φορέα για όλη την Ευρώπη» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε: «ως πρωθυπουργός, σχεδιάζει, προγραμματίζει και υλοποιεί τις λιμνοδεξαμενές των Αγίων Θεοδώρων και της Χρυσοσκαλίτισσας. Προγραμματίζει σε επίπεδο μελέτης τα μεγάλα φράγματα του Βαλσαμιώτη και του Σεμπρωνιώτη. Πάλεψε για πάνω από 20 χρόνια τη λιμνοδεξαμενή του Ομαλού που τελειώνει τώρα και δυστυχώς δεν πρόλαβε να τη δει. Από όποια κυβερνητική θέση βρέθηκε, εργάστηκε για την ανάπτυξη της Κρήτης με όλα τα μέσα που διέθετε. Με δικές του παρεμβάσεις ασφαλτοστρώθηκαν δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα οδικού δικτύου σε ολόκληρη την Κρήτη, βγάζοντας από την απομόνωση πολλά μικρά χωριά. Καθοριστική ήταν η συμβολή του στην ίδρυση και την ανάπτυξη του Πολυτεχνείου Κρήτης, από το έτος ιδρύσεώς του, το 1977, μέχρι το τέλος της ζωής του. Σ’ αυτό το Πολυτεχνείο, άλλωστε, έδωσε και την τελευταία του ομιλία».

«Μεγάλη ήταν η αγάπη του για την Κρήτη και το περιβάλλον της. Αυτό το περιβάλλον ήθελε να αναδείξει και να προστατεύσει. Με δικές του πρωτοβουλίες προχώρησαν οι απαλλοτριώσεις και ουσιαστικά δημιουργήθηκε ο εθνικός δρυμός της Σαμαριάς, το πιο όμορφο φαράγγι σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το μεγάλο του όνειρο, εκείνο που ο ίδιος ονόμασε «Πράσινα Λευκά όρη», αποτέλεσε την τελευταία του επιθυμία και παρακαταθήκη. Έργο που ξεκίνησε να υλοποιείται από το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση»  τόνισε η πρώην υπουργός και συμπλήρωσε: «παράλληλα, πίεζε και αναζητούσε χρηματοδότηση για τη δημιουργία βιολογικών καθαρισμών σε ολόκληρη την Κρήτη. Και όλα αυτά τα έκανε όχι μόνο όταν το κόμμα του ήταν στην κυβέρνηση. Τα έκανε και όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Ακόμα και όταν ο ίδιος είχε πλέον αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική. Υπουργοί άλλων κομμάτων διηγούνται αστειευόμενοι ότι μέχρι το τέλος της ζωής του, τους έπαιρνε τηλέφωνο συστηνόμενος ως «Κώστας Μητσοτάκης, πολιτευτής Χανίων», ζητώντας την παρέμβασή τους για να προωθηθεί ένα τοπικό ζήτημα. Ένα κονδύλι που είχε κολλήσει στη γραφειοκρατία, η ένταξη σε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα, η επισκευή ενός δρόμου, η ανακαίνιση ενός σχολείου, το βάθεμα ενός λιμανιού».

Η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας για τον πολιτικό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη επισήμανε ότι «σε μία στιγμή που η κρίση αντιπροσώπευσης παγκοσμίως έχει μεταβληθεί σε κρίση δημοκρατίας, όταν όλο και περισσότεροι πολίτες απομακρύνονται από την πολιτική και δεν εμπιστεύονται τους θεσμούς, δεν μπορώ να μη σκέφτομαι ότι το ισχυρότερο μήνυμα πραγματικής δημοκρατίας το έστειλαν οι Χανιώτες το 1977. Τότε που κόντρα σε όλα τα κέντρα εξουσίας και όλα τα κόμματα, εξέλεξαν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στη Βουλή των Ελλήνων. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ένας πολιτικός θα ενέπνεε και θα έπειθε τους πολίτες να αψηφήσουν όλους τους κανόνες και να τον στείλουν στη βουλή με πλειοψηφικά ποσοστά».  «Λένε ότι ο Μητσοτάκης ήταν πολιτικός παλαιάς κοπής. Αναρωτιέμαι μήπως σήμερα η κρίση δημοκρατίας οφείλεται στον τρόπο σκέψης των πολιτικών νέας κοπής. Μήπως το χάσμα ανάμεσα σε πολίτες και πολιτικούς έχει μεγαλώσει τόσο πολύ, ώστε οι ανάγκες και τα «θέλω» να φαίνονται μόνο στις δημοσκοπήσεις; Μήπως οι πολιτικοί, αντί για φίλους, βλέπουν μόνο κουκιά; Για μας τους πολιτικούς, η πορεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και η σχέση του με τους Χανιώτες, έχει πολλά να διδάξει» είπε.

Τέλος η πρώην υπουργός υπογράμμισε ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πίστευε στους Έλληνες και κατέληξε επαναλαμβάνοντας τα λόγια του πρώην πρωθυπουργού ότι «η Ελλάς εύκολα πέφτει αλλά εύκολα ξανασηκώνεται».




Eισαγγελέας κ. Ράικου : Ο «Ρασπούτιν» με ύφος «νταβατζή» με πίεζε να ασκήσω ποινικές διώξεις!



Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς καταγγέλλει παρεμβάσεις στο έργο της - Βαριές κατηγορίες για πολιτικό που απαιτούσε «την εδώ και τώρα αρχειοθέτηση δικογραφιών» ή αξίωνε συγκεκριμένες διέωξεις «και ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν» - Η συνέχεια θα αποκαλύψει πράγματα που ξεπερνούν τη φαντασία  του μέσου ανθρώπου, λένε συνεργάτες της Ελένης Ράικου.

Κύκλοι της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράϊκου με αφορμή ψευδές δημοσίευμα, όπως το χαρακτηρίζουν, της εφημερίδας «Documento»,  κάνουν λόγο για άνοιγμα αυλαίας αποκαλύψεων για τις παρεμβάσεις που δέχθηκε από πολιτικό πρόσωπο το οποίο  «εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ,  με ύφος «νταβατζή»»,   υπέδειξε «πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις».

Μάλιστα, οι  ίδιοι κύκλοι εκφράζουν την  βεβαιότητα ότι θα ανοίξουν και άλλα στόματα δικαστών οι οποίοι δέχθηκαν παρεμβάσεις στο έργο τους.

Αναλυτικότερα, οι κύκλοι της Ελένης Ράϊκου, επισήμαιναν ότι «αντί οποιουδήποτε σχολιασμού των ασύστολων ψευδών που δημοσιεύει η εφημερίδα Documento, το οποίο θα τύχει και αυτό ανάλογης δικονομικής μεταχείρισης, όπως και τα προηγούμενα άθλια δημοσιεύματα κατευθυνόμενης μερίδας του Τύπου από τον Ρασπούτιν, ανοίγει σήμερα η αυλαία των αποκαλύψεων για τη δράση του εν λόγω κυρίου και εστιάζοντας στις διαρκείς παρεμβάσεις που δέχθηκε κατά τη διάρκεια  της δεύτερης θητείας της ως Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς, όταν εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ,  με ύφος «νταβατζή»,  να της υποδείξει πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις απαιτώντας άλλες φορές να προβεί άμεσα στην άσκηση ποινικής δίωξης και όταν η ίδια αντέτεινε ότι δεν υπήρχαν προϋποθέσεις νόμιμης άσκησης τους, αυτός επιτακτικά  και με αφόρητη πίεση έλεγε «άσκησε την και ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν».

 Συνεχίζουν,  ότι «και σε άλλες περιπτώσεις προσώπων που ήθελε  να εξυπηρετήσει απαιτούσε και πάλι επιτακτικά  την εδώ και τώρα αρχειοθέτηση των εν λόγω δικογραφιών. Η συνέχεια θα αποκαλύψει πράγματα που ξεπερνούν τη φαντασία  του μέσου ανθρώπου».

Ακόμα, δεν έκρυβαν οι ίδιοι κύκλοι, την βεβαιότητα ότι «με την πάροδο του χρόνου θα ανοίξουν τα στόματα πολλών συναδέλφων της, που υπήρξαν θύματα του συγκεκριμένου».

Ενδεικτικό της ενόχλησης, αλλά και της δέσμευσης είναι  αναφορά στην λαϊκή παροιμία: "Βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Η ίδια έχει υπομονή και δεν βιάζεται".


Βασιλική Κόκκαλη
protothema.gr