Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Αντιδράσεις για την ανεύθυνη ανακοίνωση Κοτζιά για τα χωρικά ύδατα


\
Είναι ανεύθυνοι και καταστροφικοί, δεν τους ενδιαφέρει πόσο κακό κάνουν στην χώρα, πετάνε κορώνες και όποιον πάρει ο χάρος αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι ανεύθυνες δηλώσεις του απερχόμενου υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για επικείμενη επέκταση αιγιαλίτιδας ζώνης της Ελλάδας στα 12 ναυτικά μίλια από τους Οθωνούς έως τα Αντικύθηρα.

Η Νέα Δημοκρατία αναφέρθηκε σε έλλειψη σοβαρότητας και συναίσθησης ευθύνης, του Κοτζιά και της κυβέρνησης.

 Ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατία Γιώργος Κουμουτσάκος κάνει λόγο για πρόχειρη και αποσπασματική ανακοίνωση για μια σημαντική εξέλιξη στην εξωτερική πολιτική, προσθέτοντας σκωπτικά πως η προαναγγελία που έγινε με την ευκαιρία της τελετής για την αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Εξωτερικών αντί για κάποιο καταλληλότερο φόρουμ.

ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΚΙΝΑΛ είπε : «Παχιά λόγια και μεγαλαυχία άμα τη αποχωρήσει δεν μετρούν».

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος αντέδρασε έντονα : «Η μερική επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης εκτός Αιγαίου, με τα χωρικά ύδατα στο Αιγαίο να παραμένουν στα 6 μίλια, σημαίνει αποδοχή, πρώτον, του θεμελιώδους τουρκικού επιχειρήματος περί ‘ειδικών συνθηκών’ στο Αιγαίο και, δεύτερον, της τουρκικής πρακτικής καθώς η Τουρκία έχει διαφοροποιημένο μήκος χωρικών υδάτων». Και σημειώνει πως τέτοιες κινήσεις που απασχολούν την εθνική πολιτική επί 45 χρόνια και δεν είναι δυνατό να εξαγγέλλονται υπό τέτοιες ενδοκυβερνητικές συνθήκες ούτε να λειτουργούν ως «επικοινωνιακό αντίβαρο».

H Ένωση Κεντρώων ανακοίνωσε για την ανεύθυνη δήλωση Κοτζιά πώς «κάθε αλλαγή στην εξωτερική πολιτική προϋποθέτει σύμφωνη γνώμη των πολιτικών αρχηγών και ενημέρωση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας».






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου