Κυριακή 16 Αυγούστου 2020

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κράζει Τσίπρα που το έπαιξε θεούσα και τον υπερασπίζεται ο μέγας άθεος Καρανίκας



Είναι τραγική η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να θυμάται κάθε χρόνο τέτοια εποχή να το παίζει θεούσα και να υμνεί την Παναγία, κάτι που δεν άντεξε μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν αρκετοί αυτοί που αντέδρασαν με πρώτους την νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ που μόλις είχε κατέβει από τον Γράμμο.

Δεν άντεξαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας για να λαικίσει και να εξαπατήσει όσους μπορέσει το έπαιξε θεούσα ,και βρήκαν την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα αρκετά πιο... φιλική προς την εκκλησία από ό,τι θα «άρμοζε» σε ένα αριστερό, ριζοσπαστικό κόμμα, του οποίου ο αρχηγός είναι άθεος. 

Και εμφανίστηκε ο μέγας "μορφωμένος" επίσης άθεος Καρανίκας να υπερασπιστεί τον λαϊκισμό του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι έκανε καλά που το έπαιξε θεούσα, όπως το είχε παίξει άλλωστε και το σύμβολο των ακροαριστερών ο συμμορίτης κακοποιός δολοφόνος Άρης Βελουχιώτης.

Η ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα που ξεφτιλίζει τους συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ ονομάζοντας τους «αμόρφωτους, ανιστόρητους, μηδενιστές, σεχταριστές, αριστεριστές του ΣΥΡΙΖΑ».

Έγραψε στην ανάρτησή του:

«Ο αντικοινωνικός αθεϊσμός δεν σημαίνει Αριστερά ούτε και πολιτισμό. Αντιθέτως θυμίζει αμόρφωτο και κομπλεξικό μηδενισμό.

Κάτι αστείες υπάρξεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας που ενοχλήθηκαν με τον Αλέξη Τσίπρα, που χαιρέτισε με σεβασμό την μεγάλη γιορτή του χριστιανισμού, ως πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενός κόμματος της αριστεράς με παράδοση και μνήμη, καλύτερα να παρατήσουν την αριστερά και να πιάσουν αριστερό στασίδι στην δημαγωγία και την απραξία των μικροαστών δημοσιοσχετιστών με τις συναισθηματικές σαλιάρες, στις ταβέρνες και τα bar.

Ο Άρης Βελουχιώτης όσο αποτελεί αριστερό και λαϊκό σύμβολο τόσο θα σας θυμίζω ότι δεν είμαστε μηδενιστές και άσχετοι με τις παραδόσεις του λαού. Δίχως να αναπαράγουμε τις μεταφυσικές ανησυχίες τους, σεβόμαστε τον πολιτισμό της διαφορετικότητας. Στεναχωριέμαι που στο όνομα της αριστεράς κάτι θηλαστικά του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας μιλάνε με ύφος μηδενιστών και γνώσεις κουραμπιέ του πρωτοετούς αμόρφωτου αριστεριστή, κατηγορούν τον Τσίπρα έχοντας όμως ως θηλαστικά τον αέρα του ελαφρόμυαλου μέλους, θα τις / τους έλεγα ότι είναι καλύτερα να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ και να συνεχίσουν την πορεία τους σε γκρουπες των αριστεριστών ώστε να περνάνε όμορφα μεταξύ τους λέγοντας σαχλαμάρες ανιστόρητες».

Φυσικά και οι αντιδράσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κάτι παραπάνω απο πολλές και έπεται και συνέχεια στον  εσωτερικό τους εξευτελισμό.




Συνελήφθη για απάτη με το πρόσχημα παροχής εργασίας σε άτομα του καλλιτεχνικού χώρου



Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020, σε περιοχή της Αθήνας, ημεδαπή σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, δυσφήμηση, συκοφαντική δυσφήμηση και παροχή ψευδών στοιχείων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας η συλληφθείσα, μέσω αγγελίας που είχε δημοσιεύσει σε ιστότοπο, εξαπατούσε καλλιτέχνες με το πρόσχημα παροχής εργασίας, πείθοντάς τους να της καταβάλλουν χρηματικά ποσά, προκειμένου να επιλεγούν και εργαστούν σε δήθεν μελλοντικές θεατρικές παραστάσεις γνωστών σκηνοθετών – παραγωγών.

Η δράστιδα συνελήφθη στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, αφού προηγουμένως είχε παραλάβει από γυναίκα καλλιτέχνιδα, που αναζητούσε εργασία, το προσημειωμένο ποσό των (70) ευρώ, ως δήθεν τέλος συμμετοχής σε σύλλογο διοργάνωσης παράστασης.

Σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο και έγγραφο – αίτηση, που σχετίζεται με τον τρόπο δράσης της.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Ιρλανδία: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του οργανισμού τουρισμού επειδή έκανε διακοπές στην Ιταλία

 


Ο Κόουλι, πρώην υψηλόβαθμο διευθυντικό στέλεχος της αεροπορικής εταιρείας Ryanair, προκάλεσε την οργή της αντιπολίτευσης, που τον κάλεσε να παραιτηθεί, αφού παραδέχτηκε στην εφημερίδα Irish Independect ότι έκανε διακοπές στην Ιταλία. Είναι ο πρώτος υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος που παραιτείται στην Ιρλανδία επειδή αγνόησε τις οδηγίες για την αντιμετώπιση της Covid-19.

Να σημειωθεί ότι η αρχίατρος της Σκωτίας παραιτήθηκε τον Απρίλιο αφού αγνόησε τη δική της συμβουλή προς τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Στην «πράσινη» λίστα της Ιρλανδίας η Ιταλία

Η Ιταλία είναι μία από τις δέκα χώρες που βρίσκονται στην «πράσινη» λίστα της Ιρλανδίας. Αυτό σημαίνει ότι όσοι επιστρέφουν στη χώρα από την Ιταλία δεν μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών, όπως συμβαίνει με τους ταξιδιώτες από τις άλλες χώρες. Ωστόσο, η επίσημη κατευθυντήρια οδηγία για τα ταξίδια στο εξωτερικό παραμένει σε ισχύ και η κυβέρνηση έχει καλέσει τους Ιρλανδούς να κάνουν τις διακοπές τους εντός της χώρας για να στηρίξουν τον πληττόμενο τομέα του τουρισμού.

Η Failte Ireland, ο οργανισμός τουρισμού της Ιρλανδίας, έλαβε επιπρόσθετη χρηματοδότηση για να προωθήσει τον εσωτερικό τουρισμό. Ο Κόουλι ανέφερε ότι αποφάσισε να παραιτηθεί επειδή δεν ήθελε το θέμα αυτό να αποσπάσει την προσοχή από το έργο που καταβάλει η Failte Ireland για να στηρίξει την τουριστική βιομηχανία.



Πηγή: iefimerida.gr 



Ζερεφός για τη φωτιά στη Μεταμόρφωση: Άκρως τοξικός ο καπνός



Ανησυχία προκάλεσαν οι πυκνοί καπνοί από τη φωτιά στο εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA  ο Χρήστος Ζερεφός, ακαδημαϊκός φυσικής της ατμόσφαιρας, ανέφερε ότι οι ουσίες που εκλύονται από την καύση πλαστικών είναι ιδιαίτερα τοξικές.

«Όταν καίγονται σε υψηλή θερμοκρασία πλαστικά, τότε εκλύονται πολύ τοξικές ουσίες».

Ο κ. Ζερεφός τόνισε ότι είναι ύψιστης σημασίας η έγκαιρη ενημέρωση των κατοίκων των γύρω περιοχών για την επικινδυνότητα της κατάστασης, καθώς οι ουσίες που εκλύθηκαν κατά την καύση είναι ιδιαίτερα τοξικές και θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες που τους έχουν δοθεί για να προστατεύσουν την υγεία τους.

«Ευτυχώς έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι και ξέρουν ότι πρέπει να έχουν κλειστά παράθυρα. Οπωσδήποτε στις πόρτες να βάλουν βρεγμένες πετσέτες για να ελαχιστοποιήσουν την ποσότητα των αιωρούμενων σωματιδίων που μπορούν να μπουν στον χώρο».

Ανέφερε επίσης ότι το τοξικό νέφος δε θα εγκλωβιστεί στο λεκανοπέδιο, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι που θα το απομακρύνουν, κατέστησε ωστόσο σαφές ότι όσοι κυκλοφορούν στον δρόμο σε περιοχές όπου υπάρχει το νέφος, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.

«Οι συστάσεις είναι σε αυτούς που περπατούν στον δρόμο να μην πηγαίνουν προς τα εκεί που φυσάει ο αέρας, να πηγαίνουν κάθετα προς τον αέρα. Το νέφος αραιώνει πλευρικά πολύ γρήγορα. Από εκεί που φυσάει ο αέρας πάμε κάθετα, είτε δεξιά, είτε αριστερά από τον καπνό».

Λόγω της τοξικότητας των ουσιών που εκλύονται από την καύση πλαστικών, είναι σημαντικό σε περιοχές που υπάρχουν καλλιέργειες και ενδέχεται να επηρεαστούν από το νέφος, τα φρούτα και τα λαχανικά να πλένονται σχολαστικά πριν καταναλωθούν.

«Καλό είναι τα λαχανικά να ξεπλένονται με ιδιαίτερη προσοχή. Αν είναι βαριά ρυπασμένα καλό είναι να μην τα φάμε».

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Μεταμόρφωσης, το οποίο τους προειδοποιεί να αποφύγουν τις μετακινήσεις και να κλείσουν τα παράθυρα και τις πόρτες, λόγω της μεγάλης φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή από το πρωί του Σαββάτου. Ωστόσο, προσοχή πρέπει να δείξουν γενικότερα οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου, ειδικά στις περιοχές όπου έχει μεταφερθεί ο καπνός.




Συνελήφθη ιερέας που καλούσε τους πιστούς να μην φοράνε μάσκα



Η πρώτη σύλληψη για αναρτήσεις σχετικά με την μη λήψη μέτρων για τη διασπορά του κορωνοϊού είναι γεγονός και κατεγράφη στην Κάλυμνο!

Συγκεκριμένα, η αστυνομία συνέλαβε έναν ιερέα στην Κάλυμνο, που καλούσε τους πιστούς μέσω Facebook να μην φορέσουν μάσκες τον Δεκαπενταύγουστο, παρά την πανδημία κορωνοϊού και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Το πρωί της Παρασκευής, μία κάτοικος κατήγγειλε το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα του νησιού, χωρίς ωστόσο να καταθέσει μήνυση.

Στην καταγγελία της σημείωνε πως φοβόταν προσωπικά για την εξάπλωση του κορωνοϊού και επιφυλασσόταν να ενημερώσει σχετικά και την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η επίμαχη ανάρτηση

Στο Facebook, ο ιερέας ζητούσε από τους πιστούς που τον ακολουθούν να μην φορέσουν μάσκα καθώς «η Παναγία θέλει να μας ασπαστεί» (σ.σ έχουν διατηρηθεί τα κεφαλαία):

«ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΈΣΕΙ ΜΑΣΚΑ ΣΤΗΝΕ ΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΊΑ ΜΑΣ! ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΘΕΟΤΌΚΟ. Η ΜΗΤΈΡΑ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΠΡΌΣΩΠΑ ΜΑΣ. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗ ΠΊΣΤΗ ΜΑΣ !!! ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΣΠΑΣΤΕΙ. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΥΛΟΓΗΣΕΙ. Σε αγαπάμε Παναγία μου, και είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά σου, θα σου δώσουμε αυτή τη χαρά !!! ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΡΈΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣΚΑ!!!».


Λίγες ώρες μετά την καταγγελία ο ιερέας εντοπίστηκε και συνελήφθη με την διαδικασία του αυτόφωρου ενημερώνοντας για την σύλληψή του το ποίμνιό του.

Μάλιστα ανακοίνωσε πως λόγω της σύλληψής του η εκκλησία που λειτουργεί θα παραμείνει κλειστή, ισχυριζόμενος πως «οι ναοί είναι αγιασμένοι και δεν κινδυνεύουμε από ασθένειες».

Την υπόθεση ερευνούν οι τοπικές αρχές και ο ιερέας αναμένεται να αντιμετωπίσει τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Αναλυτικά η δεύτερη ανάρτησή του στην οποία επιτέθηκε στη γυναίκα που τον κατήγγειλε (και πάλι έχουν διατηρηθεί τα κεφαλαία):

«ΜΕ ΣΥΝΈΛΑΒΑΝ ΑΥΤΟΦΩΡΟ. Κυρία (σ.σ έγραψε τα αρχικά του ονόματός της και το επάγγελμά της) εσείς που καταγγείλατε έναν ιερέα του Υψίστου υπερπολύτεκνο γιατί έκανε Ομολογία Πίστεως [..] τέκνο της (…) Θα πρέπει να ντρέπεσαι παιδί μου, με κατήγγειλες όπως με ενημέρωσαν, εσύ και η μητέρα σου. Πως τόλμησες παιδί μου, πως θα αντικρίσεις αύριο τη κοινωνία της Καλύμνου;;; Τι απολογία θα δώσετε ενώπιον του Κυρίου μας και της Κυρίας Θεοτόκου; Ο Θεός να σας ελεήσει. Για Ομολογία Πίστεως στο Χριστό και τη Κυρία Θεοτόκο, με συνέλαβαν αυτόφωρο, στην Αστυνομία. Αύριο το πρωί θα με πάνε αυτόφωρο στη Κω. Η Παναγιά η Χρυσοχερια δεν θα λειτουργήσει! Την αγάπη μου, αδέρφια μου! Κρατάτε τη Πίστη του Χριστού μας! Οι Ναοί μας είναι αγιασμένοι, δεν κινδυνεύουμε από ασθένειες! Υπάρχει τόση χάρη και ευλογία στους Ναούς μας, που ακόμα και η σκόνη είναι αγιασμένη! Χαίρομαι, που επέτρεψε η Κυρία Θεοτόκος, να με συλλάβουν, για να ομολογήσω ακριβώς αυτή την αλήθεια, ότι οι Ναοί μας είναι αγιασμένοι και μας δίνουν ζωή και σωτηρία! Μη φοβάστε, τίποτα, μόνο το Θεό να φοβάστε. Αν τώρα δεν ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ το Χριστό πως θα ομολογήσουμε στα χρόνια του Αντίχριστου; ΚΡΑΤΆΤΕ ΤΗ ΠΊΣΤΗ ΓΕΡΆ ΚΑΛΉ ΠΑΝΑΓΊΑ»!

Η γυναίκα στην οποία αναφέρεται ο ιερέας στην ανάρτησή του, απάντησε μέσω του λογαριασμού της στο Facebook: «Οικ. ιερέα Μ. Κ ο Θεός να σας συγχωρέσει για όσα ψευδή και συκοφαντικά μου καταμαρτυρείτε μέρα που είναι».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



17χρονη διασωληνωμένη από κορονοιό

 


Μεγάλη ανησυχία προκαλεί, το γεγονός ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε και τη διασωλήνωση μιας νεαρής κοπέλας, μόλις 17 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κοπέλα νοσηλευόταν από την Παρασκευή στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονική με την κατάσταση της να παρουσιάζει επιδείνωση και τους γιατρούς να κρίνουν ότι έπρεπε να διασωληνωθεί.

Ο προβληματισμός των λοιμοξιολόγων στρέφεται πλέον στην επόμενη εβδομάδα όποτε και αναμένεται να αρχίσουν να επιστρέφουν μέχρι και το τέλος του μήνα οι εκδρομείς του Αυγούστου από τη συμπεριφορά των οποίων θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η πορεία του ιού στην χώρα μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν όλοι οι ειδικοί που προσπαθούν να επικοινωνήσουν την ανάγκη να υπάρξει εγρήγορση επισημαίνουν την ανάγκη για μεγάλη προσοχή - έως και εθελοντικού τύπου καραντίνα επτά ημερών - για όσους επιστρέφουν από τις διακοπές τους με χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων.



Νετανιάχου:«Σκανδαλώδης» η απόφαση να μην παραταθεί το εμπάργκο όπλων κατά της Τεχεράνης



Έντονα επέκρινε χθες το βράδυ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, την απόρριψη από πλευράς του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών την πρόταση για απόφαση που είχαν καταθέσει οι ΗΠΑ για παράταση του εμπάργκο όπλων στο Ιράν, υποστηρίζοντας ότι ενθαρρύνει τις πωλήσεις όπλων.

«Η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να μην ανανεώσει το ιρανικό εμπάργκο όπλων είναι σκανδαλώδης», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Νετανιάχου.

«Αντί να αντιτίθεται στις πωλήσεις όπλων, το Συμβούλιο Ασφαλείας τα ενθαρρύνει», είπε.

«Η τρομοκρατία και η ιρανική επιθετικότητα απειλούν την ειρήνη στην περιοχή και σε ολόκληρο τον κόσμο», πρόσθεσε ο Νετανιάχου, διαβεβαιώνοντας ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να ενεργεί σε στενή συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις χώρες της περιοχής για να εμποδίσουν την ιρανική επιθετικότητα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας απέρριψε την Παρασκευή την αμερικανική πρόταση για ψήφισμα που στοχεύει στην παράταση του εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων που επιβλήθηκε στο Ιράν, το οποίο λήγει τον Οκτώβριο, εξοργίζοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες κατήγγειλαν μια «απαράδεκτη» ψηφοφορία.

Μόνο δύο από τα δεκαπέντε μέλη του Συμβουλίου ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος, επισημαίνοντας το ρήγμα ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τους Ευρωπαίους συμμάχους της αφότου ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε μονομερώς από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν τον Μάιο του 2018.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

skai.gr



Μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την γιορτή της Παναγίας

 


Ο Δεκαπενταύγουστος μας βρίσκει σε φυσική απόσταση μεταξύ μας. Όμως, ενωμένους όσο ποτέ. Τον υποδεχόμαστε τηρώντας τις οδηγίες των γιατρών και της Πολιτείας. Γιορτάζουμε την Παναγία, προστατεύοντας την ζωή μας και την υγεία του διπλανού μας.



Αισθάνθηκα την ανάγκη να βρεθώ σήμερα, ημέρα συμβολική για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, δίπλα στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, στην 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αεροπορική Βάση της Σούδας. Η ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί προϋπόθεση για την ειρήνη. Και αυτό αποδείχθηκε έμπρακτα στο πεδίο τις τελευταίες μέρες.






Μπάιντεν κατά Ερντογάν : Είναι αυταρχικός πρέπει να απομονωθεί.......και να στηριχθεί η αντιπολίτευση

 


Βίντεο που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ εμφανίζει τον Τζο Μπάιντεν, μπροστά σε δημοσιογράφους των New York Times, να ξεσπά εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία καταδίκασε τα «παρεμβατικά» σχόλια του Τζο Μπάιντεν τα οποία έκανε τον περασμένο Δεκέμβριο, χαρακτηρίζοντας τον σουλτάνο Ερντογάν «αυταρχικό» πρόεδρο και στηρίζοντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία.

Στο βίντεο αυτό ο Τζο Μπάιντεν λέει, μεταξύ άλλων, ότι ανησυχεί για την κατάσταση στην Τουρκία, καθώς ο Ερντογάν είναι αυταρχικός και ότι θα πρέπει να απομονωθεί ο Τούρκος πρόεδρος ειδικά σε ό,τι αφορά την Ανατολική Μεσόγειο, το πετρέλαιο και άλλα ζητήματα στην περιοχή.

Ο Μπάιντεν εμφανίζεται στο βίντεο να λέει επίσης ότι «ανησυχεί πολύ» μεταξύ άλλων σχετικά με την προσέγγιση του Ερντογάν προς τους Κούρδους στην Τουρκία και τη στρατιωτική συνεργασία του με τη Ρωσία.

«Αυτό που πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε μια πολύ διαφορετική προσέγγιση προς εκείνον τώρα, καθιστώντας σαφές ότι στηρίζουμε την ηγεσία της αντιπολίτευσης», λέει στο βίντεο ο Μπάιντεν.

«Πρέπει να πληρώσει το τίμημα», αναφέρει ο Μπάιντεν, συμπληρώνοντας πως η Ουάσιγκτον πρέπει να ενθαρρύνει τους ηγέτες της τουρκικής αντιπολίτευσης «ώστε να μπορέσουν να αναλάβουν και να νικήσουν τον Ερντογάν. Όχι μέσω ενός πραξικοπήματος, όχι μέσω ενός πραξικοπήματος, αλλά μέσω της εκλογικής διαδικασίας».