Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Νέα στημένη απάτη Τσίπρα με διασώστη ΕΚΑΒ συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ


Στην καταγγελία ότι ο διασώστης που βρήκε «όλως τυχαίως» ο απατεώνας Αλέξης Τσίπρας για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του ότι «δεν υπάρχουν ασθενοφόρα εδώ και 4 χρόνια» ήταν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο σωματείο έκανε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, κάνοντας ξεφτίλα για ακόμα μία φορά τον απατεώνα Αλέξη Τσίπρα.

Με αφορμή τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για τις «ασθένειες» του ΕΚΑΒ, ο  Γιώργος Μαθιόπουλος ζήτησε «να μην γίνει πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης το ΕΚΑΒ».

«Θα το πω, δεν γίνεται να βλέπω τον κ. Τσίπρα να κάνει όλως τυχαίως συνάντηση με διασώστη και να του λέει ότι ήρθε για 4 χρόνια η καταστροφή και ο διασώστης αυτός να είναι επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΚΑΒ. Αυτά είναι απαράδεκτα» είπε ο κ. Μαθιόπουλος μιλώντας στο ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου.

Δείτε τις δηλώσεις του προέδρου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ


«Ένας είπε ότι εδώ και 4 χρόνια δεν υπάρχουν ασθενοφόρα και ήταν συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΚΑΒ»

«Δεν μπορεί να κομματικοποιούμε το πρόβλημα. Δεν μπορεί να βγαίνουν και να λένε ότι είχαμε 85 ασθενοφόρα πριν από 4 χρόνια στην Αττική ενώ έχουμε 50-60 καθημερινά από το 2010» πρόσθεσε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ.

Δείτε το βίντεο που ανήρτησε ο απατεώνας Αλέξης Τσίπρας από τη συζήτηση με διασώστη κατά την επίσκεψή του στο Λαϊκό



Βολιώτισσα σε απατεώνα Τσίπρα: «Σας εύχομαι να είστε δεύτεροι»

 


Απρόσμενη κατάληξη είχε συνομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με Βολιώτισσα που δεν ήταν στημένη και ξέφυγε από το κόμμα.

Ο απατεώνας αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην αγορά του Βόλου, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και καταστηματάρχες στην οδό Ερμού.

Κάποια στιγμή υπήρξε τυχαία συνάντηση με μία κυρία, η οποία τον χαιρέτησε και άρχισε να του μιλά. 

Ο Αλέξης Τσίπρας την παρακολουθούσε με προσοχή δεν ήξερε εάν ήταν απο τους στημένους του κόμματος, και με μία ατάκα της κυρίας κατάλαβε ότι δεν ήταν στημένη και του προκάλεσε αμηχανία.

«Σας εύχομαι να είστε δεύτεροι και να κάνετε καλή αντιπολίτευση» του είπε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, γέλασε ευγενικά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα gegonota.





Ψεύτης και απατεώνας ο Τσίπρας τάζει όσα έχει υλοποιήσει η Ν.Δ. και τρομοκρατεί χωρίς ντροπή



Αισχρός απατεώνας και ψεύτης ο Αλέξης Τσίπρας, απαξιωμένος από τους πολίτες και το ίδιο του το κόμμα, προχωράει σε ακατάσχετη παροχολογία, και δίνει υποσχέσεις να υλοποιήσει όσα έχουν υλοποιηθεί από την Νέα Δημοκρατία.

Εκτός της νέας απάτης, τάζω ότι θα κάνω όσα έχει ήδη κάνει ο Μητσοτάκης, τρομοκρατεί τον κόσμο για δήθεν φορολογία από την Ν.Δ., για δήθεν καταστροφή της χώρας από τον Ν.Δ., για δήθεν ιδιωτικοποιήσεις από την Ν.Δ., για δήθεν απολύσεις από την Ν.Δ., για δήθεν καταστροφή της οικονομίας από την Ν.Δ., που δεν προκύπτουν από πουθενά και βρίσκονται μόνο στο μυαλό ενός επαγγελματία απατεώνα.

Το γεγονός ότι τάζει όσα έχουν ήδη γίνει από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ανέδειξε ο υποψήφιος βουλευτης της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, που στηλίτευσε την ακατάσχετη παραχολογία της Κουμουνδούρου υπενθυμίζοντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι οι «καινοτόμες» εξαγγελίες που έκανε σε συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος, έχουν γίνει ήδη γίνει πράξη από την κυβέρνηση της Νεάς Δημοκρατίας.

Αναλυτικά η δημοσίευση του Κωστή Χατζηδάκη:

Με τη φόρα που έχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται ακόμα κι αυτά που έχουν ήδη γίνει πράξη! Στην πρόσφατη παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε ότι «θα εξισωθεί η άδεια μητρότητας στις εργαζόμενες ιδιωτικού και δημόσιου τομέα». Ξέχασαν όμως μια λεπτομέρεια! Ότι αυτό έχει ήδη συμβεί από τον Οκτώβριο 2022, με τον νόμο 4997/2022 που πέρασε η Νέα Δημοκρατία. Παραθέτω τόσο την υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και το κείμενο του νόμου.

Ακόμα μια φορά αποδεικνύεται η σχεδόν φυσική ροπή του ΣΥΡΙΖΑ στα μεγάλα και παχιά λόγια! Μόνο που εδώ το τερμάτισαν. Και υπόσχονται κάτι το οποίο είναι ήδη πραγματικότητα. Από την άλλη σκέφτομαι: Ίσως αυτή να είναι η μόνη δέσμευσή τους που θα πραγματοποιηθεί! Διότι όλα τα υπόλοιπα είναι σαν τα μνημόνια που θα διαγράφονταν «με ένα νόμο και ένα άρθρο»!



GPO: Στο 43,9% η ΝΔ, στο 20,9% ο ΣΥΡΙΖΑ - Θέλει Μητσοτάκη το 55,8%

 


Μεγαλύτερα ποσοστά από αυτά που συγκέντρωσε η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 21ης Μαΐου δίνει δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα τα ΝΕΑ, καταγράφοντας ποσοστό 43,9% στην εκτίμηση ψήφου στο πρώην κυβερνών κόμμα - ποσοστό που δίνει ισχυρή αυτοδυναμία 160 εδρών σε επτακομματική βουλή, και πολύ παραπάνω με λιγότερα κόμματα.

Στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 20,9%, το ΠΑΣΟΚ 12,2%, το ΚΚΕ 6,9%, η Πλεύση Ελευθερίας 4,7% ενώ στο σενάριο για επτακομματική βουλή η Νίκη συγκεντρώνει ποσοστό 3,6% και η Ελληνική Λυύση 3,2%.

Το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας αυξάνεται, στο 44% στην εκτίμηση ψήφου και στο σενάριο της εξακομματικής βουλής.

Παρόμοια εικόνα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας εκφράζεται και στην πρόθεση ψήφου, αφού η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 41,3%% έναντι 19,6% του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 11,5%, ΚΚΕ με 6,5%, Ελληνική Λύση με 3%, ΝΙΚΗ με 3,4%, Πλεύση Ελευθερίας με 4,4% και ΜεΡΑ25 με 2,1%.

Τέλος,  θετικές απόψεις για τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκφράζει το 55,8%, τον Δημήτρη Κουτσούμπα το 41,1%, τον Νίκο Ανδρουλάκη το 36,3%, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στο 36,1%, τον Αλέξη Τσίπρα το 27,5%, τον Γιάνη Βαρουφάκη στο 16,5%, και τον Κυριάκο Βελόπουλο στο 15%.



Ο φαιδρός ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει την Λινού που είπε τα ίδια με τον Πνευματικό

 


Υποκρισία και γελοιότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν σταματά να προκαλεί, χωρίς ίχνος σοβαρότητα και ηθικής.

Ανακοίνωση έβγαλε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την τελευταία δήλωση της υποψήφιας βουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ Αθηνάς Λινού που κινείται σχεδόν στο ίδιο μήκος κύματος με τη δήλωση του πρώην υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Σπύρου Πνευματικού για τους καρκινοπαθείς τελευταίου σταδίου. 

Όπως τονίζει το Γραφείο Τύπου, « ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, όχι μόνο να υποστηρίξε την κα Λινού, που λέει περίπου τα ίδια με αυτά που έλεγε ο κ. Πνευματικός, οι απαράδεκτες δηλώσεις του οποίου αντιμετωπίστηκαν όχι μόνο με αποδοκιμασία αλλά και με απόσυρσή του από την προεκλογική μάχη, αλλά να επιτεθεί και στη ΝΔ υποστηρίζοντας πλήρως τις απόψεις της υποψήφιας βουλευτού του». 

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Θέματα τόσο υψηλής ευαισθησίας, όπως οι θεραπείες των καρκινοπαθών, ειδικά τελικού σταδίου, θα έπρεπε να μείνουν έξω από την πολιτική αντιπαράθεση. Η ανθρώπινη ζωή αποτελεί απόλυτη αξία και θα έπρεπε όλα τα κόμματα να απέχουν από διαγκωνισμούς που παραπέμπουν σε πολιτική εκμετάλλευση τόσο κρίσιμων ζητημάτων. Γι’ αυτό και δεν βγάλαμε καμία απολύτως ανακοίνωση για τις δηλώσεις της κας Λινού. Ήρθε όμως ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, όχι μόνο να υποστηρίξει την κα Λινού, που λέει περίπου τα ίδια με αυτά που έλεγε ο κ. Πνευματικός, οι απαράδεκτες δηλώσεις του οποίου αντιμετωπίστηκαν όχι μόνο με αποδοκιμασία αλλά και με απόσυρσή του από την προεκλογική μάχη, αλλά να επιτεθεί και στη ΝΔ υποστηρίζοντας πλήρως τις απόψεις της υποψήφιας βουλευτού του.

Κι αποτελεί μνημείο υποκρισίας, η κα Λινού, που μιλάει για ακριβά φάρμακα, να είναι η πρώτη που ξεσπάθωσε κατά του κ. Πνευματικού όταν η ίδια έχει πει τα ίδια. Άραγε ο κ. Τσίπρας που έκανε "σημαία" τις δηλώσεις του κ. Πνευματικού, χρεώνοντάς τες συνολικά στη ΝΔ, θα τηρήσει την ίδια στάση με την κα Λινού και θα την θέσει εκτός εκλογικού αγώνα ή θα τηρήσει, όπως το συνηθίζει, δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Για εμάς, η καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως του σταδίου που βρίσκεται το νόσημά του, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να του προσφέρει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, είναι αδιαπραγμάτευτη. Κι αν κάτι θέλουμε να αναδείξουμε με την ανακοίνωση αυτή είναι η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ και η μικροκομματική εκμετάλλευση ενός τόσο ευαίσθητου ζητήματος».

Με αφορμή τις δηλώσεις της φαιδρής Αθηνάς Λινού, για τους καρκινοπαθείς, σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έκανε και ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Κώστας Χατζηδάκης. Ειδικότερα, μέσα από το κείμενό του ρωτά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα :  «Σήμερα έχουν έρθει στη δημοσιότητα δηλώσεις της κ. Λινού οι οποίες είναι σχεδόν ίδιες -αν όχι ακριβώς ίδιες- με του κ. Πνευματικού. Ο κ. Τσίπρας που τόσο πολύ ενοχλήθηκε με το θέμα του κ. Πνευματικού, τι θα κάνει τώρα; Θα συμπεριλαμβάνεται η κ. Λινού στα ψηφοδέλτια του #ΣΥΡΙΖΑ ή θα υπάρξουν κάποιες κυρώσεις; Δεν μπορεί να υπάρξουν 2 μέτρα και 2 σταθμά!».




Ντόναλντ Τραμπ: Είχε στο σπίτι του απόρρητα έγγραφα για πυρηνικά


 

Βαρύ είναι το κατηγορητήριο σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ, που βρίσκεται για άλλη μια φορά στο εδώλιο, αυτήν τη φορά για την υπόθεση των απόρρητων εγγράφων που εντοπίστηκαν στην έπαυλή του, στο Μαρ-α-Λάγκο.

Όπως αναφέρει το CNN, τα απόρρητα έγγραφα περιλάμβαναν πληροφορίες σχετικά με τις αμυντικές και οπλικές δυνατότητες τόσο των ΗΠΑ όσο και ξένων χωρών, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών προγραμμάτων των ΗΠΑ.

Αναφέρει επίσης ότι τα έγγραφα περιείχαν πληροφορίες σχετικά με τα πιθανά τρωτά σημεία των ΗΠΑ και των συμμάχων τους σε μια στρατιωτική επίθεση – καθώς και σχέδια για πιθανά αντίποινα σε απάντηση σε μια ξένη επίθεση.

«Τα διαβαθμισμένα έγγραφα που αποθήκευε ο Τραμπ στις κούτες του περιλάμβαναν πληροφορίες σχετικά με τις αμυντικές και οπλικές δυνατότητες τόσο των Ηνωμένων Πολιτειών όσο και ξένων χωρών, τα πυρηνικά προγράμματα των Ηνωμένων Πολιτειών, τα πιθανά τρωτά σημεία των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους σε στρατιωτική επίθεση, καθώς και σχέδια για πιθανά αντίποινα ως απάντηση σε μια ξένη επίθεση», αναφέρει το κατηγορητήριο.

Δύο δικηγόροι που εκπροσωπούσαν τον Ντόναλντ Τραμπ στην υπόθεση των διαβαθμισμένων εγγράφων, τα οποία πήρε μαζί του στο σπίτι του στο Μαρ-αλ-Λάγκο μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, παραιτήθηκαν σήμερα, αφού ο πρώην πρόεδρος παραπέμφθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο για διακράτηση απόρρητων εγγράφων, παρακώλυση της δικαιοσύνης και άλλα αδικήματα.

Η εφημερίδα Wall Street Journal γράφει εξάλλου ότι ένας πρώην συνεργάτης του Τραμπ, ο πρώην στρατιωτικός ακόλουθός του, Γουόλ Νόουτα, παραπέμφθηκε επίσης. Ο Νόουτα εργαζόταν στον Λευκό Οίκο και ακολούθησε τον Τραμπ στο Μαρ-αλ-Λάγκο. Φέρεται ότι βοήθησε στη μεταφορά των χαρτοκιβωτίων που περιείχαν έγγραφα και άλλα αναμνηστικά από την περίοδο που ο Τραμπ ήταν πρόεδρος. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, αρχικά είχε δηλώσει στις αρχές ότι δεν γνώριζε αν ο Τραμπ είχε κρατήσει απόρρητα έγγραφα αλλά αργότερα παραδέχτηκε ότι μετέφερε ορισμένα κιβώτια.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης κλήτευσε τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του Μαρ-α-Λάγκο, τα οποία έδειξαν ότι τα κιβώτια είχαν μετακινηθεί, εγείροντας υποψίες περί πιθανής παρακώλυσης της δικαιοσύνης. Οι πράκτορες του FBI κατέσχεσαν σχεδόν 13.000 έγγραφα από το Μαρ-α-Λάγκο, στην έρευνα που έκαναν πέρσι το καλοκαίρι. Περίπου εκατό από αυτά έφεραν την ένδειξη «απόρρητο», αν και ένας από τους δικηγόρους του Τραμπ είχε διαβεβαιώσει προηγουμένως ότι όλα τα διαβαθμισμένα έγγραφα είχαν επιστραφεί στην αμερικανική κυβέρνηση.

Ο Τραμπ είχε ισχυριστεί ότι κράτησε τα έγγραφα επειδή τα αποχαρακτήρισε ο ίδιος, με την ιδιότητά του ως προέδρου των ΗΠΑ. Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση της παραίτησης των δικηγόρων Τζον Ρόουλι και Τζιμ Τράστι μπορεί να σημάνει περαιτέρω νομικές επιπλοκές ενόψει της εμφάνισης του Τραμπ στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μαϊάμι, την επόμενη Τρίτη.

«Σήμερα το πρωί υποβάλαμε τις παραιτήσεις μας στον πρόεδρο Τραμπ» ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους. «Ήταν τιμή μας που περάσαμε τον τελευταίο χρόνο υπερασπίζοντάς τον και ξέρουμε ότι θα δικαιωθεί» πρόσθεσαν. Ο Τραμπ ανακοίνωσε μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης ότι τον εκπροσωπεί ο Τοντ Μπλανς, δικηγόρος ειδικευμένος στο οικονομικό δίκαιο.

Είναι η πρώτη φορά στην αμερικανική ιστορία που ένας πρώην πρόεδρος παραπέμπεται σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Η υπόθεση πάντως δεν τον εμποδίζει να συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του, ούτε να αναλάβει την προεδρία εάν κερδίσει στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2024. Σύμφωνα με ειδικούς, δεν υπάρχει καμία νομική βάση ώστε να μην ορκιστεί πρόεδρος, ακόμη και αν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης.

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος αντιμετωπίζει συνολικά 37 κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένων 31 κατηγοριών για εσκεμμένη διατήρηση πληροφοριών εθνικής άμυνας. Εκτός από τις κατηγορίες για εσκεμμένη παρακράτηση πληροφοριών εθνικής άμυνας, ο πρώην πρόεδρος κατηγορείται για συνωμοσία με σκοπό την παρακώλυση της δικαιοσύνης, απόκρυψη εγγράφου ή αρχείου, διεφθαρμένη απόκρυψη εγγράφου ή αρχείου, απόκρυψη εγγράφου σε ομοσπονδιακή έρευνα, σχέδιο απόκρυψης και ψευδείς δηλώσεις και παραστάσεις.



Ο Μητσοτάκης απάντησε προσωπικά σε καρκινοπαθή που δικαίως ανησύχησε

 



Μετά τις δηλώσεις του αποπεμφθέντος πλέον Σπύρου Πνευματικού πρώην υποψηφίου της Ν.Δ., και την αποκάλυψη ότι και η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού που δεν έχει αποπεμφθεί είχε κάνει τις ίδιες δηλώσεις, οι καρκινοπαθείς δικαίως ανησύχησαν.

Η καρκινοπαθής Ρεγγίνα Μακέδου ανέβασε στα social media βίντεο, με το οποίο καλούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να της απαντήσει «ποιος αποφασίζει πόσο θα παλέψω; Έχω- έχουμε δικαίωμα να παλεύουμε μέχρι να μας βγει η ψυχή!!!».

Η ίδια, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τις δηλώσεις του κ. Πνευματικού λέγοντας:

«Ποιος θα αποφασίσει ότι μπορεί να τραβήξει τη γραμμή; Εμένα οι γιατροί μου με τραβούσαν από το θάνατο κάθε μέρα ακόμα και όταν εγώ πίστευα ότι φεύγω… Πώς λέγεται γιατρός αυτος ο «κύριος» …

» Τρία χρόνια παλεύω όπως χιλιάδες άλλοι… είδα ανθρώπους που όλοι πίστευαν ότι είναι τελειωμένοι να κερδίζουν!!! Ποιος αποφασίζει ποσό θα παλέψω; Έχω- έχουμε δικαίωμα να παλεύουμε μέχρι να μας βγει η ψυχή!!!

» Νιώθω αηδία … όχι στεναχώρια!!! Νιώθω ντροπή όχι θυμό!!! Νιώθω ότι ο ιατρικός σύλλογος πρέπει να διαγράψει τον κ. Πνευματικό γιατί προσβάλει τους γιατρούς που μας σώζουν και παλεύουν στα ίσια τον θάνατο μαζί μας !!!!

» Ειλικρινά περιμένω απάντηση από τον κ. Μητσοτάκη και δεν κάνω πλάκα!!! Προσβάλετε εμάς και τους ήρωες θεράποντες ιατρούς μας!!!! ».

Σε δεύτερη ανάρτησή της η κ. Μακέδου ενημέρωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε μαζί της και της τόνισε «ότι είναι κάθετα αντιθέτος σε τέτοιες δηλώσεις, ότι είδε το βίντεο μου και ότι λυπάται που τόσοι άνθρωποι με καρκίνο ένιωσαν άσχημα!».

Η δεύτερη ανάρτηση της κ. Μακέδου:

«Δεν θα το πίστευα ποτέ !!!!! Εκτός Βουλής και εκτός ψηφοδελτίου ο κ. Πνευματικός και πριν 5 λεπτά μιλούσα στο τηλέφωνο με τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος μου είπε ότι είναι κάθετα αντιθέτως σε τέτοιες δηλώσεις, ότι είδε το βίντεο μου και ότι λυπάται που τόσοι άνθρωποι με καρκίνο ένιωσαν άσχημα! Μέσω του Win Cancer έγινε η επικοινωνία και ναι είναι ένα βήμα να μας ακούν οι πολιτικοί.

Μη ξεκινήστε τις πολιτικές διαμάχες δεν με αφορούν! Εύχομαι να μην υπάρχουν τέτοιες δηλώσεις ξανά από πολιτικούς από κανένα κόμμα καμία παράταξη! Δεν με ενδιαφέρει το κόμμα ο καρκίνος δεν είναι πολιτική! Ευχαριστώ για την άμεση αντίδραση».

Regina Makedou
21 ώρες πριν

Δεν θα το πίστευα ποτε !!!!! Εκτός Βουλής και εκτός ψηφοδελτίου ο κ. Πνευματικός και πριν 5 λεπτά μιλούσα στο τηλέφωνο με τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος μου είπε ότι είναι κάθετα αντίθετος σε τέτοιες δηλώσεις, ότι είδε το βίντεο μου και ότι λυπάται που τόσοι άνθρωποι με καρκίνο ένιωσαν άσχημα! Μέσω του Win Cancer έγινε η επικοινωνία και ναι είναι ένα βήμα να μας ακούν οι πολιτικοί.
Μη ξεκινήστε τις πολιτικές διαμάχες δεν με αφορούν! Εύχομαι να μην υπάρχουν τέτοιες δηλώσεις ξανά από πολιτικούς από κανένα κόμμα καμία παράταξη! Δεν με ενδιαφέρει το κόμμα ο καρκίνος δεν είναι πολιτική! Ευχαριστώ για την άμεση αντίδραση.

2,5 χιλ.
251
246


Le Monde diplomatique: Ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να επιστρέψει στο 5%

 


Εν όψει της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης στις 25 Ιουνίου, η γερμανική έκδοση της Le Monde diplomatique αναφέρεται στο «συγκλονιστικό», όπως το χαρακτηρίζει, αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών στην Ελλάδα.

Μάλιστα, η Le Monde σχολιάζει ιδίως τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

«Δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης, ο Τσίπρας προσγειώθηκε από τον έβδομο ουρανό στη σκληρή πραγματικότητα και οι πολιτικοί του αντίπαλοι χλεύαζαν τη "χειρότερη αντιπολίτευση όλων των εποχών" και τη "μοναδική περίπτωση ενός πολιτικού ηγέτη που όχι μόνο παρανοεί από τις ίδιες τις προβλέψεις του, αλλά ζει ακόμη και σε μια διαφορετική πραγματικότητα".

»[…] Τώρα, αυτό που θέλει να πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιουνίου δεν είναι μόνο να μειώσει τη διαφορά με τη ΝΔ, πράγμα αρκετά απίθανο, αλλά επιπλέον να κρατήσει σε απόσταση το ΠΑΣΟΚ, κάτι που φαντάζει εξίσου δύσκολο. […] Εδώ εντάσσεται και μία δυσάρεστη αλήθεια, την οποία ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποσιωπήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα: η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ βασίστηκε σε μια σταθερή βάση ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι αποτελούσαν τα 2/3 των οπαδών του. Σε περίπτωση επιτυχίας του ΠΑΣΟΚ, που έχει πλέον πάρει πίσω ένα μέρος αυτού του εκλογικού σώματος και φυσικά θέλει και το υπόλοιπο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συρρικνωθεί και πάλι στο 5% που ήταν πριν από την έναρξη της κρίσης».

Η Le Monde diplomatique επισημαίνει ακόμη ότι «προεκλογικά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρθηκε σχεδόν καθόλου στο "θετικό" πρόγραμμά του, δηλαδή στις οικονομικές και κοινωνικές προτάσεις του. Αντιθέτως, επικεντρώθηκε στο "αρνητικό”, δηλαδή τη λίστα των σκανδάλων στα οποία έχουν εμπλακεί ο Μητσοτάκης και η ΝΔ την τελευταία τετραετία».

Και παρατηρεί: «Σχεδόν όλα τα στοιχεία αυτού του αρνητικού καταλόγου είναι πραγματικά σκάνδαλα, όμως δεν ενδιαφέρουν το εκλογικό σώμα. Εξάλλου, ο "ισολογισμός” των σκανδάλων έχει πλέον περιορισμένο αντίκτυπο, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβερνών κόμμα κατά το 2015-2019, θεωρείται από πολλούς ως μέρος του "συστήματος" που προκαλεί διαρκώς νέες καταστροφές».

Η Le Monde εκτιμά ότι «η μαγική συνταγή του Μητσοτάκη ήταν, τελικά, το "Σταθερότητα ή χάος”, όμως οι μη ρεαλιστικές προτάσεις του Τσίπρα ήταν αυτές που προσέδωσαν σε αυτό το σύνθημα τη σχεδόν απόλυτη πειστικότητά του».

Για να καταλήξει: «Ο καθοριστικός παράγοντας ήταν μάλλον ψυχολογικός, δηλαδή παράλογος: η ανάγκη μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας να επιστρέψει σε κάποιου είδους "κανονικότητα" μετά το τέλος του "κύκλου της κρατικής χρεοκοπίας"».


Πηγή: iefimerida.gr



Κατάληψη σε εκλογικό κέντρο της Ν.Δ. από αντιεξουσιαστές σύντροφους του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα


 

Απόπειρα κατάληψης του εκλογικού κέντρου της Νέας Δημοκρατίας, στη συμβολή των οδών Ερμού και Αγίου Ανδρέου, από ομάδα αναρχικών συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα.

Στο σημείο έσπευσε δύναμη της αστυνομίας και λίγη ώρα αργότερα αποχώρησαν από το σημείο.



Η ανακοίνωση της ΔΕΕΠ Αχαΐας της ΝΔ

Με αφορμή την απόπειρα κατάληψης του εκλογικού κέντρου Πάτρας της Νέας Δημοκρατίας από τους «γνωστούς – άγνωστους» από την Διοικούσα Επιτροπή Αχαΐας της ΝΔ εκδόθηκε η πιο κάτω ανακοίνωση:

«Oι «γνωστοί άγνωστοι» μπαχαλάκηδες επιχείρησαν πριν από λίγο να κάνουν κατάληψη στο Εκλογικό Κέντρο Πάτρας της Νέας Δημοκρατίας, στην Πάτρα. Στόχος τους ήταν να εισβάλουν στο εκλογικό κέντρο, στο οποίο βρίσκονταν ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αντώνης Κουνάβης, μέλη της οργάνωσης και εθελοντές, οι οποίοι και τους απώθησαν. Εξύβριζαν τα μέλη της ΝΔ που δημιούργησαν μια αλυσίδα προστασίας στην είσοδο του εκλογικού κέντρου, επιχείρησαν να πετάξουν μπογιές για να καταστρέψουν το εκλογικό κέντρο και να προπηλακίσουν τα 40 στελέχη και εθελοντές που βρίσκονταν μέσα σε αυτό.

Η κοινωνία των ενεργών πολιτών, τους έχει περιθωριοποιήσει. Η ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας και τα χιλιάδες μέλη της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα, θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για μια άλλη Ελλάδα. Η απάντηση μας σε αυτούς είναι ίδια.

Η Δημοκρατία και ο κοινοβουλευτισμός δεν εκβιάζονται από τέτοιες ενέργειες.

Δεν μας φοβίζουν. Δεν μας τρομοκρατούν.

Προχωράμε ενωμένοι, δυνατά, τολμηρά και μπροστά».




Ποιον θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό οι αναποφάσιστοι

 


Την ακτινογραφία των αναποφάσιστων περιελάμβανε το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MRB που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

11,9% στην πρόθεση ψήφου δεν έχει ακόμα αποφασίσει τι θα ψηφίσει.

Από τους αναποφάσιστους, το 20,5% θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 6% το Νίκο Ανδρουλάκη, το 4,8% τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και μόλις το 0,8% τον Αλέξη Τσίπρα. 

Το 49,1% απαντά «κανένας».




Αυτοκίνητο-γιάφκα στον Νέο Κόσμο με καλάσνικοφ - αλεξίσφαιρα γιλέκα και μπιτόνια βενζίνη



Τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ εκεί όπου μεταφέρθηκε και εξετάζεται το αυτοκίνητο γιάφκα με τον βαρύ οπλισμό θα δώσουν τις απαντήσεις για τον ρόλο του.

Μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχαν και μπιτόνια βενζίνης, Καλάσνικοφ και αλεξίσφαιρα γιλέκα γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως οι δράστες κάτι μεγάλο ετοίμαζαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει βρεθεί στο αυτοκίνητο γενετικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα που θα οδηγήσουν στους δράστες.

Παράλληλα πραγματοποιείται και βαλλιστική εξέταση στα δύο Καλάσνικοφ έτσι ώστε να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για τα Καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές της διπλής δολοφονίας στον Κορυδαλλό ή αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια άλλη εγκληματική ενέργεια.

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει και οι κάμερες ασφαλείας, από την περιοχή του Νέου Κόσμου, έτσι ώστε να δοθούν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, όπως για παράδειγμα πόσο καιρό βρισκόταν το εν λόγω όχημα στο συγκεκριμένο σημείο.



Συρίγος απαντάει στις βλακείες Φίλη για την άμυνα της χώρας

 


Απίστευτες βλακείες και αθλιότητες από τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, με τον Άγγελο Συρίγο να του απαντάει.

Σε έντονη αντιπαράθεση για την κατάσταση στην οποία ήταν οι Ένοπλες Δυνάμεις το 2019 ήρθαν ο πρώην υφυπουργός Άγγελος Συρίγος με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, με τον πρώτο να τονίζει ότι η Νέα Δημοκρατία παρέλαβε μια προβληματική κατάσταση.

Ο προκλητικός Νίκος Φίλης, σε  εκπομπή του Attica, αναφέρθηκε στην αγορά των F-35 η οποία, όπως είπε, «θα κοστίσουν τουλάχιστον 3,5 δισ. ευρώ «πάρτε λιγότερα F-35, μην παίρνετε F-35, αφού μέχρι τώρα λέγατε ότι δεν τα χρειαζόμαστε». Φυσικά και ο Νίκος Φίλης είναι τύπου Καλογεροπούλου, δεν έχει ιδέα τι είναι τα F35.

«Η υγεία είναι το πρώτο θέμα, έχουμε επαρκή άμυνα, ο κόσμος θέλει επαρκή άμυνα και όχι τα γνωστά λαδιάρικα με τους εξοπλισμούς» είπε ο ανεύθυνος συριζαίος, και πρόσθεσε μην ξέροντας τι λέει και χωρίς ίχνος σοβαρότητας, ότι «το χειρότερο είναι ότι το F-35 δεν αφορά την Τουρκία, αλλά τη Ρωσία, μπλέκετε την Ελλάδα σε μια αντιπαράθεση ως βέλος απέναντι στη Ρωσία».

«Ο κ. Μητσοτάκης έλεγε στη Βουλή πριν από δύο χρόνια ότι δεν τα θέλουμε, τώρα τα πασάρουν οι Αμερικανοί και τα πληρώνει», κατάληξε χωρίς να ίχνος σοβαρότητας.

Ερωτήθηκε στη συνέχεια από τον πρώην υπουργό της ΝΔ «σε τι κατάσταση ήταν οι ένοπλες δυνάμει το 2019».

«Ήταν σε αρίστη κατάσταση», απάντησε γελώντας ο κόσμος μαζί του.

Ο κ. Συρίγος συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ παρέλαβε το 2019 μια προβληματική κατάσταση.

«Από τα 17 Mirage 2000-5 που έχουμε, πετάγανε τα δύο γιατί δεν είχαν τακάκια για τα φρένα και προβλήματα στο Α ή Β σύστημα. Κανένα δεν είχε πυραύλους γιατί είχαν λήξει οι πιστοποιήσεις τους. Είχαμε “αόρατα” υποβρύχια, αλλά με τορπίλες του 1980 που θα αποκάλυπταν τη θέση τους. Είχαμε άρματα Leopard χωρίς πυρομαχικά».

Όπως εξήγησε αυτά ήταν προβλήματα που εμφανίστηκαν μέσα στην οικονομική κρίση, «αλλά με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διαλύθηκαν όλα».

Κατέληξε λέγοντας ότι αυτή την κατάσταση ώθησε την Τουρκία σε ενέργειες όπως στην πολύμηνη κρίση με το «Uruc Reis» από τον Ιούλιο του 2020 ως το τέλος της χρονιάς.





Ρομά «Ο γείτονας είμαι» - Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση των Ρομά κακοποιών

 



Συμμορία που είχε «ρημάξει» μονοκατοικίες στα βορειοανατολικά προάστια της Αττικής έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας, ύστερα από καταδίωξη.

Οι τρεις άνδρες ηλικίας 20,21 και 56 ετών που συνελήφθησαν είναι Ρομά και είχαν μπει σε ένα σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία όπου είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, λίρες αξίας 80.000 ευρώ και κοσμήματα. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης πέταξαν μέρος των πολύτιμων αντικειμώνων για να μην τα βρουν πάνω τους οι αστυνομικοί.

Συνήθιζαν να χτυπούν μεσημέρι ή πρωί που οι ένοικοι έλειπαν και συνήθιζαν επίσης να χτυπούν τα κουδούνια των σπιτιών για να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχουν ένοικοι μέσα και αν υπήρχαν συνέχιζαν για τον επόμενο στόχο τους ενώ μετακινούνταν με ένα πολυτελές χρυσαφί τζιπ με κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Η λεία τους σύμφωνα με την αστυνομία ξεπερνά τι 170.000 ευρώ. 

Η ΕΡΤ παρουσίασε βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση τους στο οποίο φορούν γάντια, έχουν καλυμμένα τα πρόσωπα και βάζουν σε μία σακούλα ό,τι πολύτιμο βρίσκουν, και ο ΑΝΤ1 επίσης από κάμερα ασφαλείας σε θυροτηλέφωνο στο οποίο φαίνεται ο νεαρός δράστης να παριστάνει τον «γείτονα», με το υποψήφιο θύμα να είναι υποψιασμένο και να του κάνει ερωτήσεις στις οποίες αδυνατεί να απαντήσει με σαφήνεια και λόγω αυτού ο νεαρός μπαίνει στο τζιπ και εξαφανίζεται.

Ο διάλογος δράστη και υποψήφιου θύματος, ήταν ο εξής:

Δράστης: Ο γείτονας είμαι.

Ιδιοκτήτης σπιτιού: Ποιος γείτονας Νίκος;

Δράστης: Στο 36, στο 36 πίσω, πίσω ακριβώς από εσάς.

Ιδιοκτήτης σπιτιού: Ποιο 36, σε ποιο δρόμο;

Δράστης: Ακριβώς πίσω από το δρόμο.

Ιδιοκτήτης σπιτιού: Ναι, ναι σε ποιο δρόμο, πως λέγεται ο δρόμος σου;


Δείτε βίντεο:





Λινού για καρκινοπαθείς: Δεν παρατείνουμε τη ζωή αγαπημένων μας όταν δεν υπάρχει δυνατότητα θεραπείας


 

Ο φαιδρός Αλέξης Τσίπρας θα την βγάλει από τα ψηφοδέλτια;;;;

Φαιδρότερη όλων αποδεικνύεται τελικά η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού, η οποία έσπευσε να καταδικάσει με δριμύτητα τις απόψεις του παραιτηθέντος βουλευτή της ΝΔ Σπύρου Πνευματικού, ενώ είχε πει τα ίδια σε σχέση με τους καρκινοπαθείς στο τελευταίο στάδιο.

Η επιδημιολόγος που την είχαμε για σοβαρή, μιλώντας σε εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκη, προ επτά ετών, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά:

«Νομίζω ότι χρειάζεται μία αναθεώρηση των όλων πραγμάτων. Στο τελικό στάδιο θα έπρεπε να είχαμε ήδη hospicies και παροχή υπηρεσιών ανακούφισης και ενίσχυσης των ανθρώπων αυτών και των συγγενών τους».

Όπως εξηγούσε μάλιστα: «Εννοώ ότι ένας άνθρωπος που πλησιάζει στο τέλος του, με υψηλές δόσεις ακριβών αντικαρκινικών πιθανόν να μην μπορεί να σωθεί. Η ποιότητα όμως της ζωής του στα τελευταία της στάδια και η ποιότητα της ζωής των συγγενών του στα τελευταία στάδια του θνήσκοντος ασθενούς είναι πάρα πολύ σημαντικά και αυτό δεν το παρέχουμε σαν χώρα. Αν δείτε, στις οικογένειες των γιατρών -και των μεγαλύτερων γιατρών, θα έλεγα, των σοφών γιατρών- δεν τείνουμε να παρατείνουμε τη ζωή των αγαπημένων μας και δεν επιλέγουμε οι ίδιοι να παραταθεί η ζωή μας, όταν είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει πλήρης θεραπεία, δεν υπάρχει δυνατότητα θεραπείας».

Στην παρατήρηση της δημοσιογράφου ότι κάτι τέτοιο ακούγεται σκληρό, η κυρία Λινού το παραδέχεται: «Ακούγεται σκληρό και μπορεί κάποιον να τον βασανίζει σε όλη του τη ζωή, είναι πολύ προσωπικό».

Επικαλείται, ωστόσο, την περίπτωση του πατέρα της, ο οποίος διαγνώστηκε με καρκίνο του ήπατος.

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολο να αποδεχθώ, ήμουν γιατρός όπως και ο άντρας μου. Πήραμε συμβουλή από τα μεγαλύτερα κέντρα του κόσμου στα οποία είχαμε θητεύσει και ο άνδρας μου κι εγώ κι αποφασίσαμε να μην κάνουμε τίποτα. Καμία παρέμβαση. Πέθανε στο σπίτι, έζησε περισσότερο από το αναμενόμενο, έζησε 20 περίπου μήνες, αντί για οκτώ που ήταν η μέση επιβίωση με ποιότητα ζωής και κοντά στους δικούς του.

»Είναι ταλαιπωρία να προσπαθήσεις να κρατήσεις ζωντανό, εντός εισαγωγικών, αλλά χωρίς αισθήσεις, χωρίς επικοινωνία, χωρίς ποιότητα ζωής έναν άνθρωπο για τρεις ακόμη μήνες».

Δείτε το βίντεο: