Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Όταν είσαι προκλητικά ΗΛΙΘΙΟΣ αλλιώς δεν εξηγείται! Ο διάλογος Μενδώνη - Τσίπρα

 


Ένας διάλογος του Αλέξη Τσίπρα με την Λίνα Μενδώνη που δείχνει την ακαταλληλότητα του Αλέξη Τσίπρα όχι απλά να είναι στην πολιτική σκηνή, αλλά να ηγείται και κόμματος.

Το λάθος της Κουμουνδούρου είναι ότι αμόλησαν τον Αλέξη Τσίπρα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης για να κάνει τι; Να ξεφτιλιστεί για ακόμα μία φορά και να δείξει την ανεπάρκεια του.

Η κα Μενδώνη, λίγες εβδομάδες πριν του είχε απευθύνει πρόσκληση δι' επιστολής, να τον ξεναγήσει η ίδια μαζί με τον ακαδημαϊκό καθηγητή Μανώλη Κορρέ και επειδή είναι Τσίπρας δεν πήγε, προτίμησε να τον στήσει η Κουμουνδούρου να πέσει επάνω στην Μενδώνη που τον γλέντησε άθελα της.

Η κα Αναγνωστοπούλου για να δικαιολογήσει τον λαικισμό του Αλέξη Τσίπρα είπε μόλις είδε μπροστά της την Μενδώνη ότι ο ακατάλληλος επισκέπτεται ιδιωτικά την Ακρόπολη και ότι δεν ήθελε να ξεναγηθεί παρά μόνον από επιστήμονες που είχε μαζί του και φυσικά ήταν του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Τσίπρας για κακή του τύχη είχε τον εξής διάλογο με την υπουργό Πολιτισμού και έδειξε το επίπεδο του:

Τσίπρας: Ηρθα να επιθεωρήσω τα έργα που κάνετε

Μενδώνη: Με χαρά κ. Πρόεδρε. Σήμερα είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού

Τσίπρας: Διαφωνούμε σε πολλά μαζί σας και όχι μόνον ιδεολογικά

Μενδώνη: Ασφαλώς, κ. Πρόεδρε, διαφωνούμε σε πολλά. Όμως μέσα από την διαφωνία και τον διάλογο προάγεται η Δημοκρατία

Τσίπρας: Μιας και σας βρίσκω εδώ, θα ήθελα να σας πω για τα γλυπτά στο σταθμό Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη…

Μενδώνη: Δεν υπάρχουν γλυπτά στον σταθμό Βενιζέλου…

Τσίπρας: Τα αρχαία… Εστειλαν επιστολή πολλοί επιστήμονες… ο καθ. Μαζάουερ αναφέρουν ότι γίνεται καταστροφή όπως του Μοροζίνι…

Μενδώνη: Δεν θα ήθελα να σχολιάσω την επιστημονική άποψη. Όμως οι επιστήμονες πρέπει να έχουν συνολική ενημέρωση για να εκφράζουν σωστή άποψη. Εμείς, μετά την επιστολή τους, τους ενημερώσαμε για την δική μας άποψη… Εμείς περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω. Κ. Πρόεδρε, ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού ανεξαρτήτως κυβερνήσεων –γιατί εκτός από τους πολιτικούς υπάρχουν και οι υπηρεσίες- εφαρμόζουν πάντα τον αρχαιολογικό νόμο. Να είστε σίγουρος…

Τσίπρας: Είναι οριακή η απόφαση. Η Μέση Οδός, ξέρετε, είναι πάρα πολύ σημαντική… Εχω πάει δύο φορές. Τα έχω δεί….

Μενδώνη: Βεβαίως, κ. Πρόεδρε, είναι πάρα πολύ σημαντική η Μέση Οδός. Όμως η προέκταση της ίδιας Μέσης Οδού ήταν και στην Αγίας Σοφίας….

Τσίπρας: Ποια Αγία Σοφία;

Μενδώνη: Ο σταθμός Αγίας Σοφίας. Ο διπλανός σταθμός από τον σταθμό Βενιζέλου. Αποκαλύφθηκε η συνέχεια της Μέσης Οδού…

Τσίπρας: Δεν έχω πάει, δεν έχω δει…

Μενδώνη: Η ίδια μέση οδός αποσπάστηκε το 2017 και το 2018, η ίδια σημαντική Μέση Οδός…




Βουλγαρικό βέτο για Βόρεια Μακεδονία: Η παρέμβαση της Ε.Ε. έπεσε στο κενό

 



Στο κενό έπεσαν οι απόπειρες Ευρωπαίων αξιωματούχων να πεισθεί η Βουλγαρία να άρει το βέτο στην έναρξη διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ε.Ε. Ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Σβετλάν Στόεφ δήλωσε στον επίτροπο Διεύρυνσης Ολιβερ Βαρχέλι και στον υπουργό Εξωτερικών της προεδρεύουσας Πορτογαλίας Αουγκούστο Σάντος Σίλβα, που επισκέφθηκαν χθες τη Σόφια, ότι η στάση της χώρας του δεν θα αλλάξει. 

Η επιμονή της Σόφιας στο βέτο, που είχε αποφασιστεί από τη βουλγαρική Βουλή το 2019 και είχε διατυπωθεί από τον τέως πρωθυπουργό Μπορίσοφ τον Δεκέμβριο του 2020, εκτροχιάζει τον προγραμματισμό της Ε.Ε. για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων τον Ιούνιο. Η Βουλγαρία αυτή τη στιγμή διοικείται από υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο Ρούμεν Ράντεφ. Παρά το γεγονός ότι το εθνικιστικό VMRO του Κασιμίρ Καρακατσάνοφ δεν εκπροσωπείται στην υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βουλγαρίας, η στάση της Σόφιας παραμένει αμετακίνητη. 

Η Βουλγαρία ζητεί από τη Βόρεια Μακεδονία να αναγνωρίσει ότι ο λαός της έχει βουλγαρικές ρίζες, ενώ η Βόρεια Μακεδονία υποστηρίζει ότι η εθνική υπόστασή της δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. «Εχουμε εγγυήσεις ότι θα σταματήσει η αντιβουλγαρική εκστρατεία των Σκοπίων; Οτι η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας δεν θα διώκει άτομα με βουλγαρική εθνική συνείδηση; Οτι δεν θα κατάσχονται τα βουλγαρικά βιβλία στα σύνορα, δεν θα μπλοκάρεται η βουλγαρική τηλεόραση και δεν θα συναντούν εμπόδια οι Βούλγαροι επενδυτές;», ρώτησε η τέως υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Εκατερίνα Ζαχάριεβα, που ανήκει στο GERB του τέως πρωθυπουργού Μπορίσοφ. «Εγώ δεν είδα τέτοιες εγγυήσεις», προσέθεσε, υποστηρίζοντας ότι το προσχέδιο της πρότασης που παρουσίασε χθες η αποστολή της Ε.Ε. κυκλοφορούσε εδώ και ημέρες στις Βρυξέλλες και το περιεχόμενό του ήταν γνωστό. 


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Τούρκος δημοσιογράφος του Anadolu έκανε «λάθος» ερώτηση σε υπουργούς και απολύθηκε

 



Η δημοκρατία στην Τουρκία και η ελευθερία του τύπου έχουν φύγει από την χώρα και το καθεστώς του δικτάτορα Ερντογάν κάνει ότι θέλει.

Το νέο σκάνδαλο για σχέσεις μελών του καθεστώτος του δικτάτορα Ερντογάν με τον υπόκοσμο δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το μέλλον της κυβέρνησης. Τα βίντεο που αναρτά στο YouTube ο Σεντάτ Πεκέρ, φιγούρα του υποκόσμου, που ζει εξόριστος στο εξωτερικό κατηγορεί ευθέως μέλη της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης AKP για ποικίλα εγκλήματα και για διαφθορά.

Σε ένα από αυτά τα βίντεο, Πεκέρ ισχυρίζεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών Σοϊλού τον είχε προστατέψει και τον είχε «ενημερώσει» για την έναρξη μιας έρευνας εναντίον του τον περασμένο χρόνο, προκειμένου να του επιτρέψει να εγκαταλείψει την Τουρκία πριν συλληφθεί.

Ένας δημοσιογράφος του τουρκικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu απολύθηκε χθες Παρασκευή μετά από... «λάθος» ερώτηση που έθεσε σε δύο υπουργούς της κυβέρνησης σχετικά με κατηγορίες ενός αρχιμαφιόζου εναντίον του ισχυρού υπουργού Εσωτερικών, Σουλειμάν Σοϊλού.

Πιεζόμενος από την αντιπολίτευση να παραιτηθεί, ο Σοϊλού, ένα από τα πιο ισχυρά μέλη της κυβέρνησης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απέρριψε τις κατηγορίες του αρχινονού.

Ο δημοσιογράφος του κρατικού πρακτορείου Anadolu Μουσάμπ Τουράν  χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου προκάλεσε αναστάτωση ζητώντας μια αντίδραση για αυτήν την υπόθεση από τους υπουργούς Βιομηχανίας, Μουσταφά Βαράνκ και Γεωργίας, Μπεκίρ Πακντεμιρλί. Ο δημοσιογράφος ρώτησε αν η κυβέρνηση διαθέτει κάποιο σχέδιο να αντιμετωπίσει αυτό το σκάνδαλο και χαρακτήρισε τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών ένα άτομο «το όνομα του οποίου συνδέεται με σοβαρά ηθικά παραπτώματα», εκφράζοντας την «ντροπή» του.

Το πρακτορείο Anadolu πιεζόμενο απο το καθεστώς του δικτάτορα Ερντογάν, ανακοίνωσε ταχέως σε ανακοίνωσή του την απόλυση του δημοσιογράφου του, τονίζοντας ότι αυτός παραβίασε τις «δημοσιογραφικές αρχές» κάνοντας «πολιτική προπαγάνδα».

«Προσφύγαμε σε έναν εισαγγελέα για να διεξαχθεί έρευνα προκειμένου να εξακριβωθεί εάν (ο δημοσιογράφος) ανήκει ή όχι σε μια τρομοκρατική οργάνωση», ανέφερε μάλιστα το τουρκικό πρακτορείο δείχνοντας την γελοιότητα του καθεστώτος και την τρομοκρατία που ασκείται.





Το έκανε και αυτό ο Τσίπρας πήγε στην Ακρόπολη για να στηρίξει τα fake news και να ξεφτιλιστεί

 



Καλά είπε η Αριστοτελία Πελώνη ότι " Επιτέλους ο Τσίπρας βρήκε τον δρόμο για την Ακρόπολη", γιατί απλά πρέπει να είναι και η πρώτη φορά στην ζωή του που επισκέπτεται την Ακρόπολη.

Το θράσος του Αλέξη Τσίπρα θέλωντας να στηρίξει τα fake news ήταν να πεί «Σταματήστε να κακοποιείτε την πολιτιστική μας κληρονομιά» και να κατηγορήσει την κυβέρνηση για «αυταρχισμό και ιδιοκτησιακή νοοτροπία ακόμα και στον Πολιτισμό».

Οι δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Α. Πελώνη, για την επίσκεψη του λαικιστή και τελειωμένου πολιτικά Τσίπρα, ήταν αυτές που του έπρεπαν «επέβλεψε τη στατικότητα των fake news για τον Ιερό Βράχο» ήταν η απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Αριστοτελίας Πελώνη, στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα.

«Επιτέλους, ο κ. Τσίπρας βρήκε το δρόμο προς την Ακρόπολη, παρόλο που ως πρωθυπουργός δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με τον χώρο, ενώ μας προκαλεί εντύπωση που δεν ανέφερε τίποτα για την εκεί συνάντησή του με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη», τονίζει σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Η κυρία Πελώνη επισήμανε επίσης : «Ο καθένας δικαιούται να έχει την άποψή του περί αισθητικής. Δεν μπορεί, όμως, να απαξιώνεται με εύκολους χαρακτηρισμούς η δουλειά μιας ομάδας επιστημόνων, υπό τον Μανόλη Κορρέ, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στην Ακρόπολη -είναι η ίδια ομάδα που δουλεύει για την αναστήλωση της Ακρόπολης τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Είναι τα έργα που, μεταξύ άλλων, έδωσαν για πρώτη φορά πρόσβαση στην Ακρόπολη σε ΑμΕΑ και εμποδιζόμενα άτομα.

Ο κ. Τσίπρας επέβλεψε τη στατικότητα των fake news για τον Ιερό Βράχο που αναμασά ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και μήνες, κακοποιώντας την επιστήμη και την αλήθεια. Κάνει αντιπολίτευση για τα πάντα, από την πανδημία μέχρι την Ακρόπολη, αδιαφορώντας αν για ακόμη μια φορά δυσφημίζει τη χώρα», καταλήγει η κυβερνητική εκπρόσωπος.




Από 1η Ιουνίου για τους Ελληνες το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό

 


Ανοίγει ο δρόμος για το ψηφιακό πιστοποιητικό κορωνοϊού κατόπιν της συμφωνίας Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κρατών μελών έπειτα από σχετική πρόταση που είχε κάνει η Ελλάδα και προσωπικά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να εκδίδει το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό από την 1η Ιουνίου, καθώς έχει ήδη περάσει με επιτυχία το τεστ προσομοίωσης.

Το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό είναι πρακτικά η ψηφιακή απόδειξη ότι ένα πρόσωπο έχει εμβολιαστεί κατά της πανδημίας, είτε έχει υποβληθεί σε διαγνωστική εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα είτε τέλος έχει αναρρώσει από τη νόσο Covid-19. Στόχος είναι να διευκολύνει την ασφαλή ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών εντός της ΕΕ κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Για «εργαλείο διευκόλυνσης και όχι διακρίσεων» είχε κάνει λόγο εξ αρχής ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Οι Έλληνες πολίτες από την 1η Ιουνίου θα μπορούν να μπούνε στην Ενιαία Ψηφιακή Πλατφόρμα, gov.gr και να εκδίδουν το green pass χρησιμοποιώντας είτε τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, είτε τον ΑΜΚΑ τους. Να αναφέρουμε ότι το green pass υλοποιείται από την ΕΔΥΤΑ, την ΗΔΙΚΑ με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ).

Τα ψηφιακά πράσινα πιστοποιητικά θα ισχύουν σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, θα περιέχουν έναν κωδικό QR με ψηφιακή υπογραφή για την προστασία του από τυχόν πλαστογράφηση, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δημιουργήσει μια πύλη, μέσω της οποίας όλες οι υπογραφές των πιστοποιητικών θα μπορούν να επαληθευτούν παντού στην ΕΕ. Τα κωδικοποιημένα προσωπικά δεδομένα που περιέχει το πιστοποιητικό δεν μεταβιβάζονται μέσω της πύλης, αφού αυτό δεν είναι αναγκαίο για την επαλήθευση της ηλεκτρονικής υπογραφής. Η Επιτροπή θα βοηθήσει επίσης τα κράτη μέλη να αναπτύξουν λογισμικό το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι αρχές για τον έλεγχο των κωδικών QR.

Όσον αφορά τα δεδομένα που θα περιέχει το πιστοποιητικό περιορίζονται στις απαραίτητες κύριες πληροφορίες, όπως ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, ημερομηνία έκδοσης, πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο/τη διαγνωστική εξέταση/την ανάρρωση και έναν μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό. Τα πιστοποιητικά θα περιέχουν μόνο ένα περιορισμένο σύνολο απαραίτητων πληροφοριών. Οι πληροφορίες αυτές δεν θα μπορούν να διατηρούνται από τις χώρες που επισκέπτεται ο ταξιδιώτης. Για σκοπούς επαλήθευσης, ελέγχεται μόνο η εγκυρότητα και η γνησιότητα του πιστοποιητικού, μέσω της επαλήθευσης της αρχής έκδοσης και της υπογραφής. Όλα τα δεδομένα σχετικά με την υγεία παραμένουν στην αρμοδιότητα του κράτους μέλους που εξέδωσε το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό.