Σάββατο, 22 Μαΐου 2021

Τούρκος δημοσιογράφος του Anadolu έκανε «λάθος» ερώτηση σε υπουργούς και απολύθηκε

 Η δημοκρατία στην Τουρκία και η ελευθερία του τύπου έχουν φύγει από την χώρα και το καθεστώς του δικτάτορα Ερντογάν κάνει ότι θέλει.

Το νέο σκάνδαλο για σχέσεις μελών του καθεστώτος του δικτάτορα Ερντογάν με τον υπόκοσμο δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το μέλλον της κυβέρνησης. Τα βίντεο που αναρτά στο YouTube ο Σεντάτ Πεκέρ, φιγούρα του υποκόσμου, που ζει εξόριστος στο εξωτερικό κατηγορεί ευθέως μέλη της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης AKP για ποικίλα εγκλήματα και για διαφθορά.

Σε ένα από αυτά τα βίντεο, Πεκέρ ισχυρίζεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών Σοϊλού τον είχε προστατέψει και τον είχε «ενημερώσει» για την έναρξη μιας έρευνας εναντίον του τον περασμένο χρόνο, προκειμένου να του επιτρέψει να εγκαταλείψει την Τουρκία πριν συλληφθεί.

Ένας δημοσιογράφος του τουρκικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu απολύθηκε χθες Παρασκευή μετά από... «λάθος» ερώτηση που έθεσε σε δύο υπουργούς της κυβέρνησης σχετικά με κατηγορίες ενός αρχιμαφιόζου εναντίον του ισχυρού υπουργού Εσωτερικών, Σουλειμάν Σοϊλού.

Πιεζόμενος από την αντιπολίτευση να παραιτηθεί, ο Σοϊλού, ένα από τα πιο ισχυρά μέλη της κυβέρνησης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απέρριψε τις κατηγορίες του αρχινονού.

Ο δημοσιογράφος του κρατικού πρακτορείου Anadolu Μουσάμπ Τουράν  χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου προκάλεσε αναστάτωση ζητώντας μια αντίδραση για αυτήν την υπόθεση από τους υπουργούς Βιομηχανίας, Μουσταφά Βαράνκ και Γεωργίας, Μπεκίρ Πακντεμιρλί. Ο δημοσιογράφος ρώτησε αν η κυβέρνηση διαθέτει κάποιο σχέδιο να αντιμετωπίσει αυτό το σκάνδαλο και χαρακτήρισε τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών ένα άτομο «το όνομα του οποίου συνδέεται με σοβαρά ηθικά παραπτώματα», εκφράζοντας την «ντροπή» του.

Το πρακτορείο Anadolu πιεζόμενο απο το καθεστώς του δικτάτορα Ερντογάν, ανακοίνωσε ταχέως σε ανακοίνωσή του την απόλυση του δημοσιογράφου του, τονίζοντας ότι αυτός παραβίασε τις «δημοσιογραφικές αρχές» κάνοντας «πολιτική προπαγάνδα».

«Προσφύγαμε σε έναν εισαγγελέα για να διεξαχθεί έρευνα προκειμένου να εξακριβωθεί εάν (ο δημοσιογράφος) ανήκει ή όχι σε μια τρομοκρατική οργάνωση», ανέφερε μάλιστα το τουρκικό πρακτορείο δείχνοντας την γελοιότητα του καθεστώτος και την τρομοκρατία που ασκείται.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου