Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Στην Ελλάδα έκοβαν μισθούς, ενώ οι άλλοι έκαναν μεταρρυθμίσεις


Η Ελλάδα έκοβε μισθούς για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, ενώ Ιρλανδία, Ισπανία και Πορτογαλία βελτίωναν την παραγωγικότητα. Τη διαπίστωση αυτή κάνει το “Εβδομαδιαίο Δελτίο¨ της Eurobank.
Μάλιστα προχωρά ένα βήμα παραπέρα και καλεί τους αρμόδιους να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις που θα αυξάνουν την παραγωγικότητα της εργασίας και να αποφύγουν οποιαδήποτε μείωση μισθών γιατί μπορεί να προκαλέσει τα αντίθετα αποτελέσματα. Να διαβρώσει δηλαδή την παραγωγικότητα και κατά συνέπεια και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Αναλυτικά στο “Εβδομαδιαίο Δελτίο” αναφέρεται: Η πτώση (2009-2013) του ελληνικού ονομαστικού μοναδιαίου κόστους εργασίας προήλθε επί το πλείστον μέσω μείωσης των ονομαστικών αμοιβών ανά απασχολούμενο και όχι λόγω
αυξήσεως της παραγωγικότητας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από το 2009 μέχρι και το 2013 στην ελληνική οικονομία καταγράφηκε η μεγαλύτερη πτώση αναφορικά με τα επίπεδα του ονομαστικού μοναδιαίου κόστους εργασίας (συνολική πτώση -13% και μέσος όρος κατά έτος -3,48%).

Συνεπώς, σε όρους εργασιακού κόστους παραγωγής η ελληνική οικονομία αύξησε την ανταγωνιστικότητα της σε σχέση
με τις υπόλοιπες οικονομίες. Ωστόσο το γεγονός αυτό προήλθε κυρίως μέσω μείωσης των ονομαστικών αμοιβών
ανά απασχολούμενο και όχι μέσω αυξήσεως της παραγωγικότητας της εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, οι ονομαστικές
αμοιβές ανά απασχολούμενο μειώθηκαν συνολικά κατά -15% (μέσος όρος ποσοστιαίας μεταβολής κατά έτος -4,04%) ενώ η παραγωγικότητα μειώθηκε συνολικά κατά -2% (μέσος όρος ποσοστιαίας μεταβολής κατά έτος -0,56%).

Η μείωση του ονομαστικού μοναδιαίου κόστους εργασίας δεν αποτέλεσε μόνο ελληνικό φαινόμενο. Τόσο στην Ιρλανδία, όσο και στην Ισπανία και στην Πορτογαλία υπήρξε μείωση, βέβαια μικρότερου μεγέθους από την αντίστοιχη που καταγράφηκε στην Ελλάδα. Στην Ιρλανδία σημειώθηκε συνολική πτώση της τάξης του -10%, στην Ισπανία της τάξης του -7% και στην Πορτογαλία της τάξης του -3%. Τα αντίστοιχα μεγέθη σε μέσους όρους ποσοστιαίας μεταβολής κατά έτος ήταν της τάξης του -2,43%, - 1,85% και -0,84% αντίστοιχα.

Ωστόσο αποκαλύπτεται μια ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στην περίπτωση της Ελλάδας και των προαναφερθέντων οικονομιών. Στην Ελλάδα η μείωση του ονομαστικού μοναδιαίου κόστους παραγωγής προήλθε επί το πλείστον μέσω του δίαυλου της μείωσης των ονομαστικών αμοιβών ανά απασχολούμενο ενώ στις υπόλοιπες οικονομίες ο κινητήριος μοχλός για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας σε όρους εργασιακού κόστους παραγωγής προήλθε κυρίως από την ενίσχυση της παραγωγικότητας.

Συνεπώς, πολιτικές ενίσχυσης της εγχώριας παραγωγικότητας, π.χ. μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, μέσω ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας του κράτους, μέσω υιοθέτησης καινοτόμων μεθόδων στον τρόπο οργάνωσης της παραγωγής αγαθών και υπηρεσιών από την πλευρά των επιχειρήσεων, και μέσω συσσώρευσης ανθρώπινου κεφαλαίου, μπορούν να αποτελέσουν τον δίαυλο μέσω του οποίου και η ανταγωνιστικότητα θα μπορεί να αυξηθεί (ή τουλάχιστον να μην χειροτερεύσει) και οι αμοιβές θα μπορούν να σταθεροποιηθούν ή ακόμα και να αυξηθούν.

Περαιτέρω μείωση των ονομαστικών μισθών με σκοπό την αύξηση της εγχώριας ανταγωνιστικότητας είναι πολύ πιθανό να μην οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση του ονομαστικού μοναδιαίου κόστους εργασίας καθώς από ένα σημείο και έπειτα η εν λόγω μείωση μπορεί να συνοδευτεί και από αντίστοιχη μείωση της παραγωγικότητας διότι τα κίνητρα για παραγωγικό έργο μειώνονται σημαντικά.

newsit.gr


5 στέκια για να υποδεχθούμε το φθινόπωρο


του Γιώργου Κόκουβα

Το Φθινόπωρο είναι εδώ. Μαζί του και οι πρώτες βροχές, οι πρώτες κούπες ζεστού καφέ, η μυρωδιά από τσάι, το άραγμα με ποτό ή ένα ποτήρι κρασί σε άνετους καναπέδες, αλλά και η αίσθηση πως ψήγματα καλοκαιριού υπάρχουν ακόμα - γι’ αυτό δεν θα μας έπεφτε άσχημα και η επιλογή μιας αυλής για τις ημέρες που ο καιρός το επιτρέπει. Βρήκαμε λοιπόν πέντε στέκια που ικανοποιούν όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις μας για να πιάσουμε θέση για τα πρώτα φθινοπωρινά ποτά ή τους πρώτους αχνιστούς καφέδες της σεζόν.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/delight/goingout/article/350709/5-stekia-gia-na-ypodehthoyme-to-fthinoporo.html




Είχε στήσει «φάμπρικα» παράνομων συνταγογραφήσεων


Φάμπρικα παράνομων συνταγογραφήσεων είχε στήσει στη Θεσσαλονίκη ένας γιατρός με συνεργούς φαρμακοποιούς και έναν συνταξιούχο ιατρικό επισκέπτη.

Ο γιατρός είχε προχωρήσει σε 2.500 συνταγογραφήσεις, οι οποίες αφορούν 900 ασθενείς και 10.000 ιατρικά σκευάσματα, που εκτελούνταν κατά βάση στα φαρμακεία των συνεργών του.

Στο φαρμακείο μίας 59χρονης εκτελέστηκαν τουλάχιστον 11 παράνομες ιατρικές συνταγές. Ο συνταξιούχος ιατρικός επισκέπτης, προμήθευε τον γιατρό με αριθμούς μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και μετά τη συνταγογράφηση κατέθετε τις συνταγές στα «συνεργαζόμενα» φαρμακεία.απ΄όπου παραλάμβανε τα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Εκτιμάται ότι από τη δράση του κυκλώματος το Ελληνικό Δημόσιο υπέστη οικονομική ζημία άνω των 52.000 ευρώ.

Για την υπόθεση συνελήφθη ο 60χρονος γιατρός, δύο φαρμακοποιοί, 51 και 64 ετών και ένας συνταξιούχος ιατρικός επισκέπτης, 66 ετών. Εμπλέκεται και μια ακόμη φαρμακοποιός, 59 ετών, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία.

newspost.gr


Η Γερμανία προέτρεπε ισλαμιστές να πολεμήσουν με τους τζιχαντιστές!


Να μεταναστεύσουν, αλλά και να γίνουν μάρτυρες πεθαίνοντας στη Συρία και το Αφγανιστάν ενθαρρύνονταν ενεργά οι φανατικοί ισλαμιστές από τη Γερμανία, όπως παραδέχτηκε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.
«Η πολιτική αυτή άλλαξε μόνο κατά το τέλος του 2013, όταν οι γερμανικές αρχές συνειδητοποίησαν ότι με την πρακτική αυτή είχαν βοηθήσει στην ενίσχυση οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος», τόνισε χαρακτηριστικά ο Λούντβιχ Σιεργκχόφερ, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βαυαρικής αστυνομίας.
Παράλληλα, μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων κατέστησε σαφές πως οι Αρχές για να «προστατεύσουν τον πληθυσμό» της χώρας από τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων, ενθάρρυναν μυστικά από το 2009 την ταχεία αναχώρηση των ισλαμιστών από το γερμανικό έδαφος!
Όπως ήταν φυσικό, οι δηλώσεις του επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Βαυαρίας προκάλεσαν αγανάκτηση στην αντιπολίτευση. «Αυτό ισοδυναμεί με εξαγωγή τρομοκρατίας», δήλωσε η Ιρένε Μίχαλιτς του κόμματος των Πρασίνων, συμπληρώνοντας: «Στη Γερμανία δεν έχει γίνει κάποια βομβιστική επίθεση ισλαμιστών ή άλλου είδους επίθεση, αλλά δεκάδες νέοι με τουρκικές, αραβικές ή γερμανικές ρίζες έχουν σκοτωθεί υπηρετώντας τους σκοπούς της αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους».
Στο μεταξύ, η Γερμανία ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τη βοήθεια στους Κούρδους Πεσμεργκά στον αγώνα που δίνουν κατά των τζιχαντιστών, αποστέλλοντας μια ομάδα στρατιωτικών χειρουργών στο Ιράκ.
Σημειώνεται ότι το Βερολίνο δε συμμετέχει στις αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, ωστόσο δεσμεύθηκε να εξοπλίσει 10.000 Κούρδους μαχητές με αντιαρματικές ρουκέτες τύπου Μίλαν, μπαζούκα, επιθετικά τουφέκια, χειροβομβίδες και στρατιωτικά οχήματα, ώστε να απωθήσουν τους τζιχαντιστές.
Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε πως οι γιατροί θα εξετάσουν τι μπορεί να προσφέρει η χώρα της, ειδικά για όσους έχουν τραυματιστεί από νάρκες. Μια επιλογή είναι να μεταφέρονται οι πιο σοβαρά τραυματίες σε γερμανικά στρατιωτικά νοσοκομεία για νοσηλεία.

newsbomb.gr


Ιωάννινα: Έπεσε τελικά από το δέντρο η 29χρονη παρά τις προσπάθειες της πυροσβεστικής και μεταφέρθηκε με τραύματα στο νοσοκομείο



Έληξε το θρίλερ με την 29χρονη κοπέλα στα Γιάννενα, η οποία από αργά το μεσημέρι είχε ανέβει σε δέντρο στο αισθητικό δάσος του Φρόντζου στα Ιωάννινα και απειλούσε να αυτοκτονήσει.
Η 29χρονη κοπέλα έπεσε από το δέντρο και τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα που βρίσκεται ακριβώς απέναντι.

Πηγή: epirusgate.blogpost.gr






Αθώος ο Κοσκωτάς για την υπόθεση Σιδέρη


Είχε κατηγορηθεί για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα δολοφονίας του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο Γιώργος Κοσκωτάς για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Γιώργου Σιδέρη. Μια αθώωση που έρχεται είκοσι χρόνια μετά την καταδίκη του άλλοτε πανίσχυρου τραπεζίτη για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που συντάραξε την πολιτική ζωή της χώρας.

Ο Γιώργος Κοσκωτάς, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση επέλεξε να εκπροσωπηθεί από τον δικηγόρο του Τάκη Μιχαλόλια και να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο ενώ απών ήταν και ο δεύτερος πρωταγωνιστής της υπόθεσης ο Γιώργου Σιδέρης, για λόγους υγείας.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, στις 15 Νοεμβρίου 2007 ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και νυν επιχειρηματίας Γιώργος Σιδέρης, δέχτηκε επίθεση έξω από το σπίτι του από δυο αγνώστους οι οποίοι τον πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν στον αριστερό βραχίονα και την ωμοπλάτη, ενώ ταυτόχρονα του φώναζαν: «Γιατί, ρε π…, δεν έδωσες τα λεφτά στον πρόεδρο Κοσκωτά;». Ο Γ. Σιδέρης είπε τότε ότι δεχόταν πιέσεις σχετικά με 14 μεζονέτες που ανήκαν στην Τράπεζα Κρήτης. Όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, «ο Κοσκωτάς, που ήταν πρόεδρος του Ολυμπιακού Πειραιώς και ιδιοκτήτης της Τράπεζας Κρήτης, είχε ζητήσει από τον Γ. Σιδέρη να του δώσει ένα ποσό που αντιστοιχούσε σε κάποιες μεζονέτες».

Καταθέτοντας στη δίκη η σύζυγος του Γ.Σιδέρη, είπε χαρακτηριστικά: «κατά την άποψη μου πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι υπήρξαν αυτές οι πιέσεις για τις μεζονέτες» εξέφρασε, όμως, παράλληλα αμφιβολίες για την εμπλοκή Κοσκωτά και αναρωτήθηκε «μήπως κάποιος χρησιμοποίησε το όνομα του Κοσκωτά σε αυτή την ιστορία». Ο συνήγορος του Γ. Κοσκωτά υπογράμμισε ότι ο πελάτης του παρά τις περιπέτειες του με τη δικαιοσύνη για τραπεζικά σκάνδαλα ουδέποτε κατηγορήθηκε για πράξη βίας. Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά ο επίμαχος πλειστηριασμός των ακινήτων «δεν τον αφορούσε γιατί τα χρήματα που προέκυπταν θα τα έπαιρνε η τράπεζα Κρήτης και το ελληνικό δημόσιο».

Για την ίδια υπόθεση, εκτός από τον Γιώργο Κοσκωτά, είχε παραπεμφθεί και ο Χρήστος Δρίβας, επίσης, για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

newsbeast.gr


Ξεμπλοκάρουν τραπεζικοί λογαριασμοί επιχειρηματία που είχαν δεσμευτεί από τον ΣΔΟΕ


Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

Ξεμπλοκάρουν με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας οι τραπεζικοί λογαριασμοί επιχειρηματία γεωργικών μηχανημάτων στη Θράκη οι οποίοι είχαν δεσμευτεί με απόφαση του ΣΔΟΕ το 2011 όταν κρίθηκε μετά από έλεγχο ότι υπάρχουν ενδείξεις φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίας σε βάρος του.

Οι δικαστές έκαναν δεκτή την αίτηση του επιχειρηματία και ακύρωσε την επίμαχη πράξη του προϊσταμένου του ΣΔΟΕ κρίνοντας ότι η συγκεκριμένη πράξη «στερείται νομίμου ερείσματος γιατί εκδόθηκε βάση του άρθρου 30 παρ. 5 του Ν. 3296/2004 που κρίθηκε αντίθετο στα άρθρα 5,17 και 25 του Συντάγματος και στο πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ».

Η Ολομέλεια έκανε δεκτή σχετική παραπεμπτική απόφαση του Δ Τμήματος και έκρινε ότι η δέσμευση αποσκοπεί μεν στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος για να διατηρούνται τα περιουσιακά στοιχεία του ελεγχομένου και να είναι δυνατή η ικανοποίηση αξιώσεων του δημοσίου εφόσον βεβαιωθεί η πιθανολογούμενη παράβαση, όμως αυτό δεν αρκεί για να καταστήσει συνταγματικά ανεκτή μια τόσο σοβαρή επέμβαση σε συνταγματικώς προστατευόμενα αγαθά του ελεγχομένου.

Συγκεκριμένα, το ΣτΕ αναφέρει στην απόφαση του ότι η επίμαχη διάταξη χρησιμοποιεί αόριστες έννοιες καταλείποντας ευρύτατο περιθώριο διακριτικής ευχέρειας στη διοίκηση χωρίς να καθορίζει με τρόπο αρκούντως σαφή και συγκεκριμένο τις προϋποθέσεις επιβολής του μέτρου.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι δεν θέτει περιορισμό στην έκταση και στη διάρκεια της δέσμευσης, δεν ρυθμίζει τη διαδικασία επιβολής και άρσης της με πρόβλεψη διαδικαστικών εγγυήσεων ανάλογων προς τη σοβαρότητά της.

newsbeast.gr


Επίσημο: νέο crossover Fiat 500X



Παρουσιάστηκε και επίσημα το νέο Fiat 500X, με τη γκάμα να περιλαμβάνει και τον turbodiesel 1.3 MTJ με 95 PS.
Νωρίτερα σήμερα έγιναν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του Fiat 500X στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού. Το αμάξωμά του είχε αποκαλυφθεί νωρίτερα, όμως μάθαμε λεπτομέρειες για τις δύο εκδόσεις -απλή και Cross- και για τους κινητήρες με τους οποίους θα εφοδιάζεται.

Η μορφή του Fiat 500X παραπέμπει στο Fiat 500L. Έχει όμως σαφώς αυξημένη απόσταση από το έδαφος και μεγαλύτερη κλίση στο πίσω μέρος. Το κόκκινο αυτοκίνητο των φωτογραφιών είναι η έκδοση Cross, με πλαστικά προστατευτικά που του δίνουν πιο περιπετειώδη χαρακτήρα, ενώ το λευκό η συμβατική έκδοση δρόμου. Το μήκος του είναι 4,25 m, ενώ ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 350 lt. Οκτώ διαφορετικά σχέδια ζαντών με διάμετρο από 16’’ ως 18’’, 12 χρώματα αμαξώματος και επτά διαφορετικές ταπετσαρίες για το εσωτερικό θα προσφέρουν αρκετές δυνατότητες προσαρμογής του κάθε 500Χ στο γούστο του ιδιοκτήτη.




Ο βασικός κινητήρας της προσθιοκίνητης γκάμας του Fiat 500X είναι ένας ατμοσφαιρικός 1.600άρης E-Torq που αποδίδει 110 PS και συνδυάζεται με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Ενώ ο δυνατότερος 1.4 MultiAir II με 140 ίππους διατίθεται τόσο με χειροκίνητο 6άρι όσο και με ημιαυτόματο 6άρι διπλού συμπλέκτη TCT. Το σημαντικότερο νέο είναι η τοποθέτηση του 1.3 MultiJet II 95 ίππων, σε συνδυασμό με 5άρι κιβώτιο, ως βασικού turbodiesel της γκάμας. Η οποία περιλαμβάνει και έναν 1.6 MultiJet II, με 120 PS και 6άρι κιβώτιο.

Το Fiat 500X θα διατίθεται και σε τετρακίνητες εκδόσεις. Σε αυτή την περίπτωση ο βενζινοκινητήρας 1.4 MultiAir II αποδίδει 170 ίππους και συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα νέο 9άρι αυτόματο κιβώτιο. Εναλλακτική λύση θα είναι ο turbodiesel 2.0 MultiJet II με 140 PS, ο οποίος συνδυάζεται με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο αλλά προσφέρεται και με το αυτόματο 9άρι με επιπλέον χρέωση. Στην κορυφή της τετρακίνητης γκάμας βρίσκεται ένας 2.4 Tigershark 184 ίππων, για τον οποίο μοιραία δεν αναμένεται να υπάρχει ενδιαφέρον στη χώρα μας.

Η ανάρτηση του Fiat 500X αποτελείται από γόνατα McPherson εμπρός και πίσω, όπως άλλωστε και αυτή του αδερφού μοντέλου Jeep Renegade, και οι τετρακίνητες εκδόσεις απέχουν από το έδαφος 2 cm περισσότερο σε σχέση με τις προσθιοκίνητες. Το σύστημα Drive Mood Selector, κάτι αντίστοιχο με το DNA στα μοντέλα της Alfa Romeo, καθορίζει τη λειτουργία του κινητήρα, του κιβωτίου, του τιμονιού και των φρένων μέσα από τις ρυθμίσεις Auto, Sport και All Weather.



Πηγή : drive.gr


Ιωάννινα: Σκαρφάλωσε ολόγυμνη σε δέντρο κι απειλεί να αυτοκτονήσει (ΦΩΤΟ)


Θρίλερ στα Ιωάννινα, αφού μία 29χρονη γυναίκα έχει ανέβει σε ένα δέντρο κι απειλεί να αυτοκτονήσει.
Η απίστευτη αυτή ιστορία εκτυλίσσεται στο δάσος των Ιωαννίνων, όπου μέχρι και αυτή την ώρα η 29χρονη γυναίκα παραμένει ανεβασμένη σε ένα δέντρο απειλώντας να δώσει τέλος στη ζωή της.
Πυροσβέστες για να την μεταπείσουν
Στο σημείο έχουν σπεύσει άνδρες της πυροσβεστικής με σκοπό να την μεταπείσουν, χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα οι προσπάθειές τους να έχουν αποδώσει καρπούς.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η 29χρονη γυναίκα είναι τελείως γυμνή και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, λόγω προσωπικών αλλά και επαγγελματικών προβλημάτων.

Πηγή: epirusgate.blogspot.gr


ΚΟΥΡΔΙΣΣΑ ΑΜΑΖΟΝΑ: ΕΔΩΣΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΗΣ ΣΦΑΙΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΩΝ



«Δεν φοβόμαστε τίποτα. Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος. Προτιμάμε να ανατιναχθούμε παρά να πέσουμε στα χέρια της ISIS», δήλωνε η 19χρονη Κούρδισσα αμαζόνα σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν από λίγο καιρό στο BBC.



Η Ceylan Ozalp πολεμούσε στην κουρδική πόλη Kobani εναντίον των ισλαμιστών δολοφόνων, όταν οι μακελάρηδες περικύκλωσαν την ομάδα της και άρχισαν το σφυροκόπημα. Η 19χρονη ηρωίδα έχασε όλες τις συντρόφισσές της αλλά συνέχισε να αντιστέκεται.

Όταν της τελείωσαν πια τα πυρομαχικά, κράτησε την τελευταία  της σφαίρα για την ίδια, ώστε να μην πέσει στα νύχια των ισλαμοφασιστών.

Σήμερα, οι Κούρδοι πεσμεργκά επιβεβαίωσαν το θάνατο της 19χρονης ηρωίδας…

olympia.gr


Αναστάτωση στις πτήσεις λόγω μεγάλης εξόδου θαλάσσιων ίππων στην Αλάσκα


Και ξαφνικά, μία παραλία της Αλάσκας γέμισε θαλάσσιους ίππους, φέρνοντας τα πάνω - κάτω στις αμερικανικές πτήσεις.

Όλα άρχισαν πριν από λίγες μέρες, όταν περίπου 35.000 θαλάσσιοι ίπποι έκαναν την εμφάνισή τους σε ακτή της Βορειοδυτικής Αλάσκας, καθώς, σύμφωνα με τη NASA, στα μέσα Σεπτεμβρίου οι πάγοι στην περιοχή έφθασαν στο χαμηλότερο σημείο τους.

Σε μία προσπάθεια να αποφευχθούν τα χειρότερα, δηλαδή να πανικοβληθούν οι θαλάσσιοι ίπποι και να ποδοπατηθούν (κυρίως τα μωρά τους), η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) επαναδρομολόγησε τις πτήσεις της, ενώ στα ελικόπτερα, τα οποία είναι πολύ πιο επικίνδυνα διότι είναι πολύ θορυβώδη, δόθηκαν σαφείς οδηγίες να πετούν σε απόσταση.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη γνωστή έξοδο θαλάσσιων ίππων στην ξηρά, οι οποίοι απειλούνται άμεσα από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. «Τα ζώα αυτά δεν έχουν άλλη επιλογή από το να βγουν στις ακτές» επισημαίνει στον Guardian ο Τσάντγουικ Τζέι από την Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία.

Οι θαλάσσιοι ίπποι είναι ζώα «ντροπαλά» και αποφεύγουν τον συνωστισμό. Επίσης, περνούν το 80% του χρόνου τους στο νερό. Έως το 2007, σύμφωνα με τον Τζέι, ήταν ανήκουστο για τους θαλάσσιους ίππους να αφήσουν τους θαλάσσιους πάγους για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Η υποχώρηση των θαλάσσιων πάγων ωστόσο έχει φέρει «δραστικές αλλαγές» στη συμπεριφορά τους. Είναι η έκτη φορά που θαλάσσιοι ίπποι βγαίνουν στις ακτές μέσα στα τελευταία οκτώ χρόνια.

Στο πλαίσιο της εναέριας έρευνας, οι επιστήμονες εντόπισαν επίσης στην ξηρά νεκρούς θαλάσσιους ίππους -περίπου 90- καθώς και ίχνη καφέ και λευκών αρκούδων.

Παρόμοιες έξοδοι έχουν αποδειχθεί καταστροφικοί στο παρελθόν. Οι επιστήμονες έχουν καταγράψει μαζικούς θανάτους θαλάσσιων ίππων στη Ρωσία. Εκτός από τον κίνδυνο να ποδοπατηθούν, για τα συγκεκριμένα ζώα είναι επίσης πολύ δύσκολο να αναζητήσουν την τροφή τους από τις ακτές. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, οι θαλάσσιοι ίπποι διασκορπίζονται σε μεγάλες επιφάνειες νερού και χρησιμοποιούν κομμάτια πάγου σαν πλατφόρμες για να βρουν μύδια και άλλα οστρακοειδή, τα οποία αποτελούν την κύρια πηγή διατροφής τους.

Newsroom ΔΟΛ
in.gr


Πάτρα: Αυτοκτόνησε σωφρονιστικός υπάλληλος με πλαστό πτυχίο


Ο 46χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου ήπιε ποντικοφάρμακο.Είχε κληθεί να λογοδοτήσει για πλαστό πτυχίο.

Κατέληξε τελικά μετά από μάχη που έδωσαν οι γιατροί για να τον κρατήσουν στη ζωή, ο 46χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος, ο οποίος σήμερα τα ξημερώματα εντοπίστηκε από τους οικείους του να έχει καταναλώσει ποσότητα ποντικοφάρμακου.

Άμεσα μεταφέρθηκε με

ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίον, όπου και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, όμως δεν τα κατάφερε.

Ανθρωποι που γνώριζαν τον 46χρονο, αναφέροουν πως ο αυτόχειρας οδηγήθηκε στην πράξη αυτή, επειδή είχε κληθεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, το Υπουργείο και τη Διοίκηση των Φυλακών Αγίου Στεφάνου, όπου και εργαζόταν για αρκετά χρόνια ως σωφρονιστικός υπάλληλος, να λογοδοτήσει για πλαστό έγγραφο.

Σε έλεγχο που είχε γίνει για τα δικαιολογητικά που είχαν κατατεθεί για τον διορισμό του, είχε βρεθεί πλαστό έγγραφο από σχολή της Πάτρας και οι αρμόδιες Αρχές διερευνούσαν το θέμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μάλιστα, αναφέρεται πως τις επόμενες ημέρες αναμενόταν να κληθεί σε απολογία και μάλιστα, οι διώξεις που θα του ασκούνταν θα ήταν κακουργηματικού χαρακτήρα.



Πηγή Patrastimes

.


Αρχιμανδρίτης κλώτσησε και χαστούκισε γυναίκα αστυνομικό σε τροχονομικό έλεγχο


Με κλωτσιές και σφαλιάρες «απάντησε» σε αστυνομικό έλεγχο Αρχιμανδρίτης Μητρόπολης της Στερεάς Ελλάδας.

Ο αρχιμανδρίτης σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, σταμάτησε σε έλεγχο από κλιμάκιο της τροχαίας επειδή κινούνταν με ταχύτητα πολύ πάνω από το επιτρεπτό όριο.

Όταν η γυναίκα αστυνομικός ζήτησε τα
στοιχεία του κληρικού, ο οποίος είχε κατέβει από το όχημα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες άρχισε να φωνάζει και εξαγριωμένος κλώτσησε και χαστούκισε την αστυνομικό.

Η αστυνομικός έχασε τις αισθήσεις της και ο κληρικός, όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες και αστυνομικές πηγές, τράπηκε σε φυγή.

Ο κληρικός δεν καταδιώχθηκε γιατί οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να συνεφέρουν την κοπέλα η οποία είχε λιποθυμήσει.

Τέλος να αναφερθεί ότι ο κληρικός, ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος, αναζητείται ακόμα από τις αστυνομικές αρχές στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ρεπορταζ: Αιμίλιος Πολυγένης
Αναδημοσίευση από romfea.gr
Πηγή : bloko.gr


Οι τέσσερις «δεξαμενές» για τις απολύσεις στο Δημόσιο -Από πού θα φύγουν 5.500 υπάλληλοι έως το τέλος του 2014


Συνάντηση με την Τρόικα είχε την Τετάρτη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο τραπέζι της συζήτησης έπεσε το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο, με τον υπουργό να αναλύει τον προγραμματισμό για την υλοποίηση της μνημονιακής δέσμευσης των 15.000 απολύσεων τη διετία 2014-2015.

Σύμφωνα με

πληροφορίες, οι 5.500 απολύσεις που απομένουν μέχρι τέλος του 2014 και οι οποίες μπορεί να πάρουν και μια μικρή παράταση για το πρώτο δίμηνο του 2015, θα προέλθουν από:

1.800 συμβασιούχοι, οι οποίοι παραμένουν στη θέση τους με προσωρινές διαταγές και με επίσπευση των διαδικασιών τέθηκαν πλέον εκτός Δημοσίου  (υπό έγκριση από τους δανειστές να ενταχθεί η συγκεκριμένη κατηγορία στις υποχρεωτικές αποχωρήσεις).
850 υπάλληλοι από τη μείωση των μεγεθών των ΝΠΙΔ που εποπτεύει το υπουργείο Υποδομών
150 υπάλληλοι από τη μείωση των ΝΠΙΔ που εποπτεύει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
90 υπάλληλοι από τη μείωση του μεγέθους των ΝΠΙΔ  που εποπτεύει το υπουργείο Πολιτισμού
Οι υπόλοιπες 2.610 απολύσεις που απομένουν για να πιαστεί ο μνημονιακός στόχος των 15.000 θα προκύψουν:

Από τους ελέγχους που διεξάγονται για παράνομες μετατροπές συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου
Από την εκδίκαση των πειθαρχικών υποθέσεων
Από τους ελέγχους που διεξάγονται από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τον εντοπισμό υπαλλήλων που έχουν διοριστεί και εργάζονται, έχοντας κάνει χρήση πλαστών πιστοποιητικών
Από όσους βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας και δεν θα πετύχουν τη μετακίνησή τους σε άλλη υπηρεσία του δημοσίου τομέα, μέχρι τη λήξη της οκτάμηνης παραμονής τους στο πρόγραμμα.

iefimerida.gr


Αμφίπολη: Βρέθηκε μαρμάρινη θύρα και υπόγειο βάθους 2μ. Ενισχύεται η άποψη, ότι είναι τάφος.


Στο «φως» και νέα ευρήματα από τις ανασκαφές στον αρχαίο τάφο της Αμφίπολης, τα οποία πιθανότατα αποδεικνύουν πως πρόκειται για τάφο και μάλιστα μακεδονικό,  επιβεβαιώνοντας τις αρχικές θέσεις της Κατερίνας Περιστέρη.

Στο πλαίσιο των νέων ευρημάτων, έγινε ενημέρωση από την υπεύθυνη επικοινωνίας για τις ανασκαφές, κ. Άννα Παναγιωταρέα, αλλά και από την γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και την επικεφαλής των αρχαιολογικών ανασκαφών, Κατερίνα Περιστέρη.

Σε αναλυτική ενημέρωση των δημοσιογράφων προχώρησε η Άννα Παναγιωταρέα, αναφέροντας συγκεκριμένα:

«1.Με την αφαίρεση των χωμάτων, χτες, αποκαλύφθηκαν τμήματα από μαρμάρινη θύρα, της τυπικής μορφής των μακεδονικών τάφων: Δηλαδή, έχουμε θύρα κατασκευασμένη από μάρμαρο Αλυκής Θάσου- όπως είναι κατασκευασμένο και όλο το ταφικό συγκρότημα- με εφηλίδες, οι οποίες μιμούνται την κεφαλή καρφιών, όπως είθισται στις ξύλινες πόρτες.


2. Στη δυτική πλευρά του θυρώματος διαπιστώθηκε ότι υπάρχει στροφέας. Ο στροφέας είναι το σημείο κρέμασης της θύρας από την παραστάδα.


3. Σας θυμίζω το μέγεθος των ανοιγμάτων: Τα ανοίγματα Καρυάτιδων και Σφιγγών είναι ακριβώς 1,67μ. Το άνοιγμα του τρίτου θυρώματος είναι 1,50μ.

4. Κατά την ανασκαφή αποκαλύφθηκε η συνέχεια των πλευρικών τοιχωμάτων, η οποία δεν διαφέρει καθόλου από τους προηγούμενους χώρους, ήτοι ορθομαρμάρωση, όμοια με εκείνη που υπάρχει σε όλους τους χώρους του μνημείου.

5. Κατά την ανασκαφή, επίσης, βρέθηκαν, μπροστά από τη θύρα, πίσω από τις Καρυάτιδες, χάλκινα και σιδερένια καρφιά. Τονίζουμε ότι βρέθηκαν χτες και δεν είναι δεδομένο ότι ̔ ̔παραπέμπουν σε φορείο ̓ ̓.

Σχόλια και απαντήσεις
Στη συνέχεια η κυρία Παναγιωταρέα θέλησε να σχολιάσει περαιτέρω κάποια πράγματα, αναφέροντας συγκεκριμένα:

«1. Επειδή διαβάζω σε δημοσιεύματα, υποθέσεις ότι δεν γίνεται η αρχαιολογική έρευνα σύμφωνα με την ανασκαφική μέθοδο, δηλαδή, αφαίρεση ανασκαφικών στρωμάτων με συστηματικό τρόπο, όπως προκύπτει από τα ημερολόγια της ανασκαφής, είναι προφανές ότι η εργασία γίνεται με τον πλέον ενδεδειγμένο επιστημονικό τρόπο.

2. Οσον αφορά στον τρόπο απομάκρυνσης των χωμάτων της ανασκαφής, μέσα από τον τάφο, σημειώνω το εξής: Προκειμένου να διευκολυνθεί η ανασκαφή και να προχωρήσει όσο το δυνατόν καλύτερα και ασφαλέστερα, χρησιμοποιείται ταινία μεταφοράς χωμάτων, όπως, άλλωστε, συνηθίζεται και σε άλλες ανασκαφές».

Η εξέλιξη των τεχνικών εργασιών
Η ενημέρωση αργότερα εστιάστηκε στις τεχνικές εργασίες στο εσωτερικό του τύμβου, με την Α. Παναγιωταρέα να τονίζει:
«1.Το δάπεδο της επίχωσης πίσω από τις Καρυάτιδες έχει φτάσει ως την στέψη των βάθρων, επί των οποίων στηρίζονται οι Καρυάτιδες, δηλαδή περίπου στο 1,5 μ.

2. Αυτή η επίχωση θα παραμείνει προσωρινά ως αντιστήριξη του τρίτου διαφράγματος. Θα αρχίσει να καταβιβάζεται σε συνδυασμό με την απομάκρυνση χωμάτων από τον τέταρτο χώρο.

3. Να σημειώσω ότι στον χώρο, δηλαδή, πίσω από τις Καρυάτιδες ως τον τρίτο διαφραγματικό τοίχο, τοποθετήθηκε η δεύτερη φάση αντιστήριξης, με ισχυρές μεταλικές κοιλοδοκούς.

4. Επίσης, υποστηλώθηκε προσωρινά το θραυσμένο υπέρθυρο του τρίτου διαφράγματος, το οποίο θα απομακρυνθεί για να καθαριστεί και να συντηρηθεί.

5. Στον τέταρτο χώρο -ο οποίος χαρακτηρίζεται από συνεχή ορθομαρμάρωση ίδιου τύπου μαρμάρου Αλυκής Θάσου, όπως και το σύνολο του μνημείου- υλοποιούνται ήδη από την Δευτέρα εργασίες αντιστήριξης των τοίχων και υποστύλωσης της θόλου για την ασφάλεια των εργαζομένων και του μνημείου.
Εχει, λοιπόν, ήδη ολοκληρωθεί η αντιστήριξη στην στέψη των πλαϊνών τοίχων και έχει ξεκινήσει η τοποθέτηση της υποστύλωσης της θόλου, με μεταλικές σωληνωτές δοκούς.

6. Λόγω της ευαίσθητης ισορροπίας στην οποία βρίσκεται η θόλος, οι τεχνικοί σύμβουλοι μαζί με το συνεργείο προσπαθούν, με λεπτές επεμβάσεις, να τοποθετήσουν την υποστύλωση χωρίς να διαταράξουν την ισορροπία που έχει δημιουργηθεί μετά τις εξωτερικές αποχωματώσεις.

7. Να σημειώσω ότι η υποστύλωση έχει υλοποιηθεί στα δυο τρίτα της επιφάνειας της θόλου. Οι ευρισκόμενες εκεί εξωτερικές επιχώσεις επιτρέπουν να εξελιχθεί ασφαλέστερα η διαδικασία της υποστύλωσης.


8. Η υποστήλωση που χρησιμοποιείται είναι “παθητική”-δηλαδή, ενεργοποιείται μόνον στις περιπτώσεις που ένας θολίτης τείνει να μετακινηθεί-πράγμα που εξασφαλίζει την ελάχιστη δυνατή επίδραση στην υφιστάμενη ισορροπία της θόλου.

9. Θα έχετε αντιληφθεί ότι βρισκόμαστε στη δυσκολότερη φάση των εργασιών που ως τωρα έχουν πραγματοποιηθεί για την ασφάλεια εργαζόμενων και μνημείου.

10. Εχω αναφερθεί ότι η επίχωση έχει κλίση από Νότο προς Βορρα, με υψομετρική διαφορά πάνω από ένα μέτρο. Στον τέταρτο διαφραγματικό τοίχο έχει εντοπιστεί το άνοιγμα, στο οποίο έχω επίσης αναφερθεί, σε μεγαλύτερο βάθος από τα προηγούμενα ανοίγματα. Οδηγεί τους τεχνικούς Ενημερωτικό δελτίο της 2ας Οκτωβρίου 2014 στο συμπέρασμα ότι το δάπεδο του τέταρτου χώρου βρίσκεται βαθύτερα από το δάπεδο των προηγούμενων χώρων, πιθανώς κατά δύο μέτρα.

11. Φυσιολογικά, αυτό σηματοδοτεί την ύπαρξη σκάλας ή ράμπας η οποία ξεκινά πιθανώς μετά το θύρωμα του τρίτου διαφράγματος.

12. Συμπληρωματικά σας αναφέρω ότι έχει προχωρήσει το χωματουργικό έργο, που πραγματοποιείται στην δυτική πλευρά του μνημείου για ταπείνωση του ύψους και απάλυνση της κλίσης των πρανών».

Ερωτήσεις και απαντήσεις
Στο τελευταίο κομμάτι της ενημέρωσης, υπήρξε και κάποιος χρόνος για ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους. Αναλυτικά οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις όπως δόθηκαν στη δημοσιότητα:

Ερώτηση: Γίνεται μεγάλη συζήτηση ότι το μνημείο ήταν γνωστό. Γιατί αποφασίσατε να σκάψετε ενα γνωστό μνημείο;
Απάντηση Κ.Περιστέρη: Μέγα λάθος. Ξεκινήσαμε το 2012 με την ανασκαφή του περιβόλου, ταυτίσαμε το λιοντάρι στην κορυφή του τύμβου και συνεχίσαμε με τον τάφο. Εμφανίζονται να μιλούν άνθρωποι που δούλευαν στην περιοχή σαράντα χρόνια και δεν είχαν ιδέα για το συγκεκριμένο μνημείο.

Ερώτηση: Υπάρχει χρονοδιάγραμμα από τη στιγμή που έχει αποκαλυφθεί μόνον το 5% του μνημείου;
Απάντηση Κ.Περιστέρη:Πολύ χονδρικά το βάζουμε. Η ανασκαφή θα απαντησει.

Click4more: Αμφίπολη: Δέος μπροστά στις Καρυάτιδες – Αποκαλύφθηκαν ολόκληρες – Πάνω από 4 μέτρα το βάθρο με το άγαλμα
Ερώτηση: Μετά τα νέα ευρήματα με τα καρφιά και τα κομμάτια της θύρας, ενισχύεται η χρονολόγηση;
Απάντηση Κ.Περιστέρη: Οταν εμείς χρονολογούμε το μνημείο στο τελευταίο τέταρτο του 4ουπ.Χ αιώνα, είμαστε απολυτοι σίγουροι τόσο για τον περίβολο, όσο και για τα ευρήματά μας. Το να έρχονται συναδελφοι, που από φωτογραφία χρονολογούν, δεν γίνεται. Τα καρφιά δεν εμπλουτίζουν την χρονολόγηση. Σας δίνουμε όλα τα στοιχεία για να έχετε σαφή εικόνα. Ωστόσο, δεν μπορεί όλο το υλικό να βγαίνει σε ένα δελτίο τύπου.

Ερώτηση: Από τον Αύγουστο και μετά, έγιναν νέα γαιοσκαναρίσματα;
Απάντηση Κ.Περιστέρη: Δεν έχουν γίνει ποτέ εκεί που σκάβουμε τώρα. Εκεί είχε τα μπάζα Λαζαρίδη και ήταν αδύνατον να γίνει. Εχει γίνει στον φυσικό λόφο, οπου βρέθηκαν τάφοι εποχής σιδηρου και αρχαϊκών χρόνων.

Ερώτηση: Δεν έχει κάνει ανάλογη έρευνα η κ. Κουκούλη;
Απάντηση Κ.Περιστέρη:Δεν ξέρω τι έχει κάνει. Δεν έχω στο αρχείο της Εφορείας τίποτε σχετικό. Αυτά που λέει ο κ.Πολυμενάκος δεν ευσταθούν. Είχε έρθει το 1992 και έκανε έρευνα στον τάφο της αλεπούς και στους γύρω μακεδονικούς τάφους.

Ερώτηση: Υπάρχουν δημοσιεύματα που λένε ότι μετέχετε σε διαδικασία πολιτικής εκμετάλευσης.
Απάντηση Κ.Περιστέρη: Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.Κάνω ανασκαφές πάνω από 30 χρόνια. Νιώθω λατρεία για τη δουλειά μου. Ολα αυτά είναι κακίες. Εκτός αν εννοούν τη στήριξη που μου παρέχει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΟΑ στο οποίο υπηρετώ και ευχαριστώ γι αυτό.

Ερώτηση: Τι λέτε εσείς κ. Μενδώνη;
Απάντηση: Δεν καταλαβαίνω γιατί μιλάμε για πολιτική εκμετάλευση. Καθοδήγησε κάποιος το εύρημα για να βρεθεί εκεί που βρέθηκε; Γιατί είναι πολιτική εκμτάλλευση, επειδή ο υπουργός Πολιτισμού επισκέπτεται το εύρημα ασκώντας τις αρμοδιότητες του; Από πότε είναι πολιτική εκμετάλλευση, το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός από ενδιαφέρον επισκέπτεται ένα σημαντικό μνημείο;

Click4more: Αμφίπολη: ο τάφος … κατεβάζει και υδροπλάνα στο λιμάνι!
Ερώτηση: Η εξέλιξη της ανασκαφής επιβεβαιώνει την υπόθεση σας για μακεδονικό τάφο.Την ιδια ώρα μας λέτε ότι βρέθηκαν πεσμένα μάρμαρα. Ακούγεται από αρχιτέκτονες ότι η αποχωμάτωση έβλαψε τα μάρμαρα.
Απάντηση Κ.Περιστέρη: Δεν κάναμε αποχωμάτωση με μηχανήματα πάνω από τον τάφο. Ομως, το 1913 εδώ υπήρχε μια μονάδα βουλγαρικού στρατού και δίνονταν μάχες. Βρίσκομε ακόμη οβίδες, που πιθανόν προκάλεσαν ζημιά. Ενώ τον 6 μΧ αιώνα, είχαμε σεισμό 6,8 ρίχτερ, που άλλαξε και τον ρούν του Στρυμώνα, προκαλώντας, επίσης ζημιά και στον τάφο.

Ερώτηση: Εχουν μπεί στον τάφο;
Απάντηση: Κ. Περιστέρη: Στα αρχαία χρόνια ίσως να είχαν να είχαν μπεί τυμβωρύχοι. Αλλά θα ήταν δύσκολο να έχουν φτάσει μέσα.
Λ.Μενδώνη:Η τυμβωρυχεία ήταν σύνηθες φαινόμενο στην αρχαιότητα. Εχουμε ισχυρές ενδείξεις ότι στα αρχαία χρόνια έγιναν απόπειρες σύλησης. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε μέχρι πού έφτασαν.

Ερώτηση: Πότε θα είναι επισκέψιμος ο τύμβος; Ακούμε για υδροπλάνα;
Απάντηση:
Κ.Περιστέρη: Θα είναι καλό να γίνει επισκέψιμος αλλά όταν θα έχουμε τελειώσει την εργασία μας. Χρειαζόμαστε χρόνο γιατί υπάρχουν πολλά στάδια.
Λ. Μενδωνη: Να σας θυμίσω ότι ο Ανδρόνικος ανάσκαψε το 1977 τη μεγάλη τούμπα στην Βεργίνα. Ομως η σημερινή μορφή του μουσείου ολοκληρώθηκε το 2002. Η Αμφιπολις δεν είναι μόνον ο τύμβος Καστά. Είναι από τις σημαντικότερες πόλεις του βορειοελλαδικού χώρου. Με αφορμή την ανασκαφή δίνεται η ευκαιρία να μπεί η περιοχή στον αναπτυξιακό χάρτη.Το βαρύ πολιτιστικό απόθεμα, το πολιτιστικό τοπίο με το φυσικό περιβάλλον πρέπει να να διατηρηθούν στο μέγιστο βαθμό.

usay.gr


Μυστικά υγείας για να μην αρρωστήσετε φέτος!


Το καλοκαιράκι ανήκει πια στο παρελθόν. Η θερμοκρασία αρχίζει και πέφτει τα παράθυρα κλείνουν και καθώς συγχρωτιζόμαστε στα Μέσα Μεταφοράς αλλά και στη δουλειά το συνάχι και ο πονόλαιμος αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους. 
Σύμφωνα με τους επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ την εποχή αυτή κυκλοφορούν διάφορες ιώσεις οι οποίες κρεβατώνουν μικρούς και μεγάλους.
Όμως για να περάσουμε όρθιοι τον φετινό χειμώνα επιβάλλεται να θωρακίσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα ώστε να μην αρρωστήσουμε.
Να πάρω βιταμίνη C;
Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, Berkeley, όσοι έπαιρναν 500 mg βιταμίνης C μέσω της διατροφή τους καθημερινά για δύο μήνες, είχαν μειωμένο κίνδυνο να αρρωστήσουν σε σχέση με εκείνους που δεν κατανάλωναν τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C.
Πάντως οι ερευνητές αναφέρουν ότι η επαρκής πρόσληψή της φαίνεται ότι   επηρεάζει την παραγωγή ουσιών όπως οι κυτοκίνες, που εξουδετερώνουν τους παθογόνους μικροοργανισμούς, και επομένως μπορεί να δράσει προληπτικά. 
Ποιες τροφές δυναμώνουν τον οργανισμό; 
Σύμφωνα με την Αμερικανική Εθνική Μελέτη για την υγεία και τη Διατροφή η κατανάλωση ορισμένων τροφών μπορεί να ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού μας.
Για την πρόσληψη της βιταµίνη C οι ειδικοί συνιστούν να καταναλώνονται εσπεριδοειδή, ακτινίδια,πιπεριές, σπανάκι, μπρόκολο και ντομάτες. 
Ξηροί καρποί
Μελέτες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη Ε, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, που βρίσκεται εν αφθονία στα αμύγδαλα,καταπολεμά λοιμώξεις του αναπνευστικού, όπως το κρυολόγημα. 
Γιαούρτι
Άλλη μελέτη που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, έδειξε πως οι ενήλικοι που έτρωγαν ¾ του φλιτζανιού γιαούρτι την ημέρα, είχαν 25% λιγότερα κρυολογήματα από εκείνους που το δεν το είχαν εντάξει στη διατροφή τους.
Κρεμμύδι και σκόρδο
Μπορεί η μυρωδιά τους να αποτελεί ανασταλτικός παράγοντας για  την κατανάλωση τους αλλά τόσο τα σκόρδα, όσο και τα κρεμμύδια, περιέχουν ενώσεις που εμποδίζουν τα κρυολογήματα και βοηθούν στην άμυνα του οργανισμού.

iatropedia.gr


Συνταρακτικές αποκαλύψεις για τους στόχους των τρομοκρατών: Ήταν ο πρόεδρος του Ολυμπιακός, Β. Μαρινάκης, η Siemens, ο Θ. Βενιάμης και Θ. Φλέσσας


- Μεταξύ των στόχων ήταν και τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, infoquest, Capital
- Σύμφωνα με τον Β. Κικίλια ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς ήταν ενημερωμένος για τις εξελίξεις
- O 30χρονος που συνελήφθη φέρεται ως συνεργάτης του τρομοκράτη, Νίκου Μαζιώτη
- Aποτυπώματα του Νίκου Μαζιώτη βρέθηκαν στο συμβόλαιο με το οποίο είχε ενοικιαστεί το γκαράζ
- Σύμφωνα με πληροφορίες ο 30χρονος αρνείται να δώσει αποτυπώματα και δεν λέει ούτε το όνομά του
- Τα σχέδια για τρομοκρατικές επιθέσεις βρέθηκαν σε γκαράζ διώροφου κτιρίου στον Βύρωνα
- Σύμφωνα με τα σχεδιαγράμματα οι επιθέσεις θα γίνονταν στις 4 Οκτωβρίου, δηλαδή σε 2 ημέρες
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ προχωρούν σε αποκαλύψεις για την υπόθεση των τρομοκρατικών επιθέσεων που φαίνεται πως σχεδιάζονταν κατά συγκεκριμένων οικονομικών στόχων.


Πώς έφτασε η Αντιτρομοκρατική στο γκαράζ στο Βύρωνα


Σύμφωνα με πληροφορίες, το γκαράζ οι αστυνομικοί το είχαν βάλει στο μάτι εδώ και 10 μέρες. Την περασμένη Παρασκευή μπήκαν μέσα και το ερεύνησαν. Βρήκαν και τον ιδιοκτήτη που είναι ένας γιατρός στη Βαρυμπομπη και ο οποίος είχε νοικιάσει το γκαράζ σε ένα νεαρό.

Από εκεί και πέρα στήθηκε ένα ολόκληρο σχέδιο. Οι αστυνομικοί ήρθαν σε συννενόηση με τον ιδιοκτήτη του γκαράζ και τον έβαλαν να τηλεφωνήσει στον νεαρό και να του πει να έρθει να αδειάσει το γκαράζ γιατί θέλει να το χρησιμοποιησει ο ίδιος και να αφήσει τα κλειδιά σε εναν καφετζή που έχει μαγαζί ακριβώς απέναντι.

Έτσι, χθες το απόγευμα, 2 αστυνομικοί έστησαν καραούλι στο καφενείο, ο νεαρός που δεν τον είχε ξαναδεί ο καφετζής έφτασε γύρω στις 5.30 με 6.00 το απόγευμα. Έδωσε τα κλειδιά στον καφετζή ο οποίος του είπε: «Ποια κλειδιά; Του γιατρού;»


Τότε ο νεαρός αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών και έβγαλε τα κλειδιά, τα σκούπισε με ένα χαρτομάντηλο και τα έβαλε στο τραπέζι.

Την ώρα που έφευγε, τον συνέλαβαν. Εκείνος του πέταξε έναν καφέ που κρατούσε στα χέρια του στο πρόσωπο. Οι αστυνομικοί όμως δεν τα έχασαν. Του φόρεσαν κουκούλα και -σε δευτερόλεπτα εμφανίστηκε ένα αυτοκίνητο και τον έβαλαν μέσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 30χρονος έχει άγριες διαθέσεις μέσα στη ΓΑΔΑ, καθώς δεν δέχεται να πει ούτε το όνομά του, αλλά και αρνείται να δώσει τα δακτυλικά του αποτυπώματα.

newsit.gr


Απίστευτο: Πετούν στο δρόμο κατάκοιτους ασθενείς! Κατασχέσεις της εφορίας στο Άσυλο Ανιάτων


Ούτε σταγόνα ανθρωπιάς δε φαίνεται να δείχνουν εν μέσω κρίσης οι εφορίες καθώς στο βωμό της συγκέντρωσης ρευστού άρχισαν αιφνιδίως τις κατασχέσεις σε βάρος του Ασύλου Ανιάτων αφήνοντας χωρίς φαγητό και φάρμακα τους περίπου 130 κατάκοιτους ασθενείς.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Απίστευτο κι όμως ελληνικό: η εφορία ΙΓ άρχισε να κάνει κατασχέσεις, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωσή της διοίκησης του ασύλου και του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων.
Ειδικότερα, την ώρα που έχει ήδη περάσει στη βουλή νομοθετική ρύθμιση για τη διευκόλυνση ιδρυμάτων που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και την ώρα που γίνονται όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την εξυγίανση του ασύλου, η εφορία προχώρησε αιφνιδίως σε σειρά κατασχέσεων εις χείρας τρίτων (τραπεζών και μισθωτών μας) πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων (χρήματα και μετοχές) για τις ίδιες οφειλές των οποίων επίκειται ο διακανονισμός, παρότι ήδη είναι σε εξέλιξη ο διακανονισμός.

Αποτέλεσμα είναι οι αρμόδιοι του Ασύλου να μη διαθέτουν ούτε ευρώ για να αγοράσουν φάρμακα και τρόφιμα για τους νοσηλευθέντες οι οποίοι είναι πλήρως ανήμποροι να αυτοεξυπηρετηθούν.
Και το εντυπωσιακό είναι πως την ώρα που η εφορία παίρνει και τους ελάχιστους πόρους που είχαν απομείνει στο προνοιακό ίδρυμα για να φροντίζει τους ασθενείς, είχε ήδη ψηφιστεί νόμος για την εξυγίανση των προνοιακών φορέων που είναι ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με το Νόμο αυτό εφόσον εκπονηθεί και εγκριθεί Σχέδιο Εξυγίανσης, υπάρχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις οφειλές προς το δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς,  αναστολή των όποιων ποινικών διώξεων και αναστολή κάθε διοικητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης καθώς και λήψεις οποιουδήποτε ασφαλιστικού ή διασφαλιστικού μέτρου για οφειλές που εμπίπτουν στη ρύθμιση.

Και το άσυλο ανιάτων είχε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να σωθεί η προνοιακή δομή καθώς αμέσως μετά την ψήφιση των άρθρων, η διοίκηση είχε αναθέσει σε εταιρεία να εκπονήσει Σχέδιο Εξυγίανσης όπως προβλέπει ο Νόμος, το οποίο έχει συνταχθεί ήδη και επίκειται η υποβολή του στους αρμόδιους φορείς, μόλις δημοσιευθεί η προβλεπόμενη από το Νόμο Κοινή υπουργική απόφαση.

Στο διάστημα αυτό και όσο ήταν σε εξέλιξη όλες οι νομικές και γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι υπεύθυνοι του ασύλου συγκεντρώνοντας χρήματα ακόμη και από την Εκκλησία προσπαθούσαν να συντηρήσουν με λιγοστά μέσα το άσυλο για να μπορέσουν να συνεχίσουν να φροντίζουν τους ασθενείς.

Για το θέμα έχει ήδη ενημερωθεί η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών που είναι αρμόδια, ενώ αναμένονται σχετικές ενέργειες για τη σωτηρία του ασύλου ανιάτων αλλά και των λιγοστών ασθενών που κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο χωρίς καμία ελπίδα για το αύριο.

iatropedia.gr


Υπολογισμός εφάπαξ μέσω NASA! Δείτε με ποιον μαθηματικό τύπο θα σας το υπολογίζουν


Αν είστε στρατιωτικός κι είχατε υπολογίσει το εφάπαξ που θα παίρνατε ξεχάστε το. Ο νέος τρόπος υπολογισμού απαιτεί την συνδρομή …της NASA ή τέλος πάντων ενός έμπειρου μαθηματικού! Ο “μαθηματικός τύπος” LSt NDC θα καθορίσει το εφάπαξ που έχετε να πάρετε! Δεν είναι καθόλου απλά τα πράγματα κι αυτό προκύπτει από το έγγραφο που αποκαλύπτει το Onalert .

Πρόκειται για έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού του ΥΠΕΘΑ στο οποίο αποτυπώνεται η απόγνωση που έχουν και οι αρμόδιες υπηρεσίες με το αλαλούμ που επικρατεί στο θέμα υπολογισμού του εφάπαξ των στρατιωτικών!

Προσέξτε γιατί η απόγνωση:

•Ο νέος τρόπος υπολογισμού με τον απίθανο μαθηματικό τύπο ξεκινά επισήμως από 1η Ιανουαρίου 2015.

•Χθες αποκαλύψαμε το “προεκλογικό δώρο” σ΄ όσους πρόλαβαν να καταθέσουν τα χαρτιά τους μέχρι τις 30 Ιουλίου 2104. Το εφάπαξ τους θα υπολογιστεί με τον παλιό τρόπο κι όχι μέσω… NASA.

•Το ερώτημα απόγνωσης που θέτουν οι οικονομικοί του ΥΠΕΘΑ είναι ένα και απλό: όσοι έχουν καταθέσει χαρτιά από 1η Αυγούστου και θα καταθέσουν ως 31 Δεκεμβριου 2014 με ποιο τρόπο υπολογισμού θα πάρουν εφάπαξ;

Διαβάστε το έγγραφο για να καταλάβετε το απίστευτο μπλέξιμο!


onalert.gr


Χωρίς πυροκροτητή ο παγιδευμένος με εκρηκτικό μηχανισμό στο Χρηματιστήριο Αθηνών


Ο ύποπτος φάκελος, ο οποίος περιείχε μεν εκρηκτικό μηχανισμό αλλά χωρίς πυροκροτητή, εντοπίστηκε το πρωί στο κτήριο της Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ, στη Λεωφόρο Αθηνών.  
Ο φάκελος βρέθηκε στο ταχυδρομείο  και εξουδετερώθηκε από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.  
Ο ύποπτος φάκελος είχε ως αποστολέα ταξιδιωτικό γραφείο με έδρα την Κέρκυρας και παραλήπτης ήταν ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου.  
Το δέμα που εξουδετερώθηκε περιείχε δυναμίτη, καλώδια και μπαταρία αλλά όπως προείπαμε δεν είχε πυροκροτητή, κάτι που σύμφωνα με τις αρχές σημαίνει πώς επρόκειτο για προσπάθεια εκφοβισμού.  
Φυσικά τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., για εργαστηριακές εξετάσεις και χρεώθηκε στην Αντιτρομοκρατική.


Βήμα: Αβοήθητος πέθανε ο πυροσβέστης στο Φάληρο

Στον εισαγγελέα ο φάκελος με μαρτυρία του συναδέλφου συνοδού του και με νέα δεδομένα για τη διαχείριση του περιστατικού


Σε εισαγγελέα της Αθήνας ανατέθηκε έρευνα για σειρά παραλείψεων και λαθών στο τραγικό περιστατικό προ δύο εβδομάδων κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Παλαιό Φάληρο. Τότε ο 32χρονος πυροσβέστης Μάνθος Μάντζιος και μία 44χρονη έχασαν τη ζωή τη στιγμή που έδιναν τη μάχη με τις φλόγες σε κατοικία με ισόγειο κατάστημα υδραυλικών ειδών. Ταυτόχρονα προκύπτουν νέα σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση, όπως η
μαρτυρία του πυροσβέστη ο οποίος συνόδευε τον άτυχο συνάδελφό του που πέθανε από ασφυξία. Ο συγκεκριμένος βασικός μάρτυρας φέρεται να είχε αναφέρει ότι ήταν προβληματικός ο φακός του κράνους του, είχε πρόβλημα στη συνεννόησή του με τον Μάντζιο και ότι ποτέ δεν άκουσε τον προειδοποιητικό ήχο για πλήρη κένωση σε λίγο χρόνο στη συσκευή οξυγόνου του 32χρονου που έχασε τη ζωή του.
Παράλληλα συγκεντρώνονται στοιχεία ότι το μοιραίο βράδυ δεν ανέλαβαν τη διαχείριση του περιστατικού οι πυροσβέστες του «αρμόδιου» σταθμού της περιοχής επειδή ένα όχημα είχε πρόβλημα στα ελαστικά του και έτσι στάλθηκε η ομάδα πυροσβεστών από την Καλλιθέα, η οποία ωστόσο είχε προβληματική στελέχωση. Μάλιστα, όπως διαπιστώνεται, πυροσβέστες του σταθμού είχαν ζητήσει άδεια εκείνη την ημέρα λόγω ενός γάμου που θα γινόταν το επόμενο βράδυ στη Νότια Πελοπόννησο.
Στο δελτίο της εν λόγω πυρκαγιάς, που βρίσκεται στη διάθεση του «Βήματος», εμφανίζεται σειρά πυροσβεστικών δυνάμεων να σπεύδουν επί τόπου στο περιστατικό μέσα σε χρόνο 5 ως 25 λεπτών. Το απορρίπτουν ωστόσο κατηγορηματικά οι πυροσβέστες που ήταν την πρώτη στιγμή στην εστία της φωτιάς. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι ενώ στο εν λόγω έγγραφο της Πυροσβεστικής εμφανίζεται «γρήγορη άφιξη του κλιμακοφόρου οχήματος» για τον απεγκλωβισμό του άτυχου πυροσβέστη, οι αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για «χαρακτηριστική καθυστέρηση». Στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται επίσης ότι στο περιστατικό οι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν 19(!) φιάλες οξυγόνου, αριθμός που προκαλεί περαιτέρω ερωτήματα αφού ο πυροσβέστης έχασε τη ζωή του από... έλλειψη οξυγόνου.

Στον εισαγγελέα

Το μοιραίο συμβάν έλαβε χώρα το βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο. Για τις συνθήκες θανάτου των δύο θα πραγματοποιήσει έρευνα ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Δημήτριος Γκύζης ύστερα από σειρά εγγράφων στοιχείων και δημοσιευμάτων που προσκόμισαν οι δικηγόροι κ.κ. Αντώνιος Φούσσας και Εμμανουήλ Σταύρου, οι οποίοι εκπροσωπούν νομικά την οικογένεια του 32χρονου πυροσβέστη.
Μέχρι στιγμής έχει προκύψει σειρά στοιχείων αλλά και επιστολών στα οποία αναδεικνύεται σειρά λαθών στη διαχείριση του περιστατικού. Αυτά αφορούν την απειρία των πυροσβεστών του 7ου Πυροσβεστικού Σταθμού της Καλλιθέας που ανέλαβε την κατάσβεση της πυρκαγιάς, τις προβληματικές φιάλες οξυγόνου, τη μη υποβοήθηση του άτυχου πυροσβέστη, τις προσπάθειες αλλαγής και αλλοίωσης εγγράφων στους χρόνους άφιξης των «ενισχύσεων» της Πυροσβεστικής. Επιπλέον ερωτηματικά έχουν διατυπωθεί για τις κινήσεις το ίδιο βράδυ κορυφαίων αξιωματικών της Πυροσβεστικής.
Ιδιαίτερα σημαντική για τη διαλεύκανση του περιστατικού θεωρείται η μαρτυρία του πυροσβέστη - πενταετούς σύμβασης - που συνόδευε τον Μάνθο Μάντζιο στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, ο πυροσβέστης ανέφερε ότι χάλασε ο φακός στο κράνος του και τον κρατούσε στο χέρι, ότι έγιναν μεγάλες προσπάθειες εντοπισμού της 44χρονης σε κεντρικό χώρο του κτιρίου χωρίς αποτέλεσμα (τελικώς η γυναίκα ήταν εκεί, πεσμένη σε σημείο μη ορατό) καθώς και ότι εγκατέλειψε τον 32χρονο συνάδελφό του στο πλατύσκαλο του κτιρίου. Ο ίδιος κατέβηκε προς τα κάτω ενώ ο 32χρονος - όπως υποστηρίζει - έκανε μια προσπάθεια να ανεβεί στον τελευταίο όροφο του κτιρίου, απ' όπου όμως έπεφταν συνεχώς φλεγόμενα αντικείμενα. Εκεί ήταν η τελευταία φορά που τον είδε.
Ο επιζών πυροσβέστης υποστήριξε ότι δεν άκουσε να χτυπά ο προειδοποιητικός ήχος της φιάλης του 32χρονου συναδέλφου του. Επισήμανε ωστόσο ότι άκουσε τον προειδοποιητικό ήχο της δικής του φιάλης όταν είχε πια κατεβεί από το κτίριο και επιχειρούσε να επανέλθει με άλλον συνάδελφό του. Στελέχη της Πυροσβεστικής αναφέρουν ότι από την περιγραφή του περιστατικού προκύπτει ότι δεν υπήρξε καμία ουσιαστική ενέργεια υποβοήθησης του 32χρονου πυροσβέστη.


του Βασίλη Λαμπρόπουλου


Πηγή : bloko.gr


Εκτός Λευκού Οίκου η διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας


H Τζούλια Πίρσον, η διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας (Secret Service), του σώματος που είναι αρμόδιο για την ασφάλεια του Αμερικανού προέδρου, υπέβαλε την παραίτησή της μετά τα σκάνδαλα που συνδέονται με τα μέτρα ασφαλείας στο Λευκό Οίκο και την πρόσφατη εισβολή ενός άνδρα, ανακοίνωσε ο
υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Τζε Τζόνσον.

Η διευθύντρια Πίρσον είχε αναγνωρίσει ότι η υπηρεσία της, που έχει αναλάβει το καθήκον της προστασίας του προέδρου και της οικογένειάς του, υπέπεσε σε «απαράδεκτα» λάθη και παραλείψεις.

«Σήμερα η Τζούλια Πίρσον, η διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας, υπέβαλε την παραίτησή της και εγώ την αποδέχτηκα» δήλωσε ο υπουργός Τζόνσον, αναγνωρίζοντας την προσφορά της για 30 χρόνια στην ειδική αυτή υπηρεσία.

Ο ίδιος διόρισε ως προσωρινό διευθυντή της Secret Service τον βετεράνο Τζόζεφ Κλάνσι, τον οποίο επανέφερε στην ενεργό υπηρεσία παρότι είχε συνταξιοδοτηθεί το 2011, σύμφωνα με μια ανακοίνωσή του.

Της παραίτησής της Πίρσον είχε προηγηθεί η εισβολή ενός άνδρα την 19η Σεπτεμβρίου στο Λευκό Οίκο, μια υπόθεση που έχει πυροδοτήσει μια σφοδρή αντιπαράθεση για την αποτελεσματικότητα της ειδικής αυτής υπηρεσίας.

Το επεισόδιο αυτό προστέθηκε σε πολλά άλλα περιστατικά που έχουν αμαυρώσει τη φήμη της Μυστικής Υπηρεσίας: πράκτορες που βρίσκονταν σε αποστολή είχαν βρεθεί με ιερόδουλες στην Κολομβία το 2012, άλλοι είχαν βρεθεί μεθυσμένοι στην Ολλανδία τον περασμένο Μάρτιο.

Το Νοέμβριο του 2011 ένας άνδρας είχε ανοίξει πυρ από το αυτοκίνητό του εναντίον του Λευκού Οίκου, χωρίς το γεγονός να γίνει αντιληπτό το γεγονός αμέσως, ενώ τα σημάδια από τις σφαίρες δεν ανακαλύφθηκαν από την υπηρεσία παρά ημέρες μετά.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
.


Πρόγραμμα Υποτροφιών ΟΤΕ-COSMOTE 2014: Δεκατρία χρόνια προσφοράς σε φοιτητές


Αύξηση στον αριθμό και το ποσό των τιμητικών διακρίσεων
Είκοσι υποτροφίες ύψους 20.000 ευρώ και 30 τιμητικές διακρίσεις ύψους 3.000 ευρώ, η καθεμία, για πρωτοετείς φοιτητές προκηρύσσουν και φέτος ο ΟΤΕ και η COSMOTE. Για δέκατη τρίτη συνεχή χρονιά συνεχίζουν να στηρίζουν νέους φοιτητές, για να ανταπεξέρχονται στις οικονομικές δυσκολίες και να μπορούν να επικεντρώνονται στις σπουδές τους. Φέτος, οι δύο εταιρείες αύξησαν τον αριθμό των τιμητικών διακρίσεων και το ποσό που αντιστοιχεί σε καθεμία από αυτές.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών ΟΤΕ–COSMOTE 2014, απευθύνεται σε πρωτοετείς φοιτητές στην Ελλάδα που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους. Βασικό κριτήριο για τη συμμετοχή υποψηφίων στο πρόγραμμα είναι να σπουδάζουν σε Ιδρύματα Πανεπιστημιακού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, με γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τουλάχιστον 16 και άνω.
Η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας www.ote-cosmote-scholarships.gr, όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, έως και τις 20 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 17:00. Στην αναλυτική προκήρυξη, που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του προγράμματος, περιγράφονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα.
Οι Υποτροφίες ΟΤΕ-COSMOTE υλοποιούνται από το 2002, και μέχρι σήμερα, έχουν συνολικά απονεμηθεί 146 υποτροφίες και 283 τιμητικές διακρίσεις, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 2,4 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό θεσμό που εντάσσεται στο ευρύτερο Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας που υλοποιούν οι δύο εταιρείες, για το οποίο περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στο http://www.ote-cosmote-cr2013.gr.


newsbomb.gr


Νέο πρόγραμμα SEAT Plus και τα οφέλη δεν έχουν όρια


Η SEAT Τεχνοκάρ από σήμερα Δευτέρα 22/09/2014 θέτει σε ισχύ το νέο προωθητικό της πρόγραμμα SEAT Plus.

Με τις παροχές του νέου προγράμματος, είστε βέβαιοι πως πήρατε την σωστή απόφαση επιλέγοντας το αγαπημένο σας μοντέλο SEAT, αφού το μόνο που θα σας απασχολεί θα είναι πλέον η απόλαυση της οδήγησης. Με μια από τις πιο ανταγωνιστικές προτάσεις αυτή τη στιγμή στην αγορά, επιλέγοντας SEAT εξασφαλίζετε άμεσο και χειροπιαστό όφελος τη στιγμή της αγοράς και παράλληλα ξένοιαστη συμβίωση με το νέο σας SEAT για πολλά χρόνια. Και φυσικά πάντα με το εξαιρετικό value for money που προσφέρουν όλα τα μοντέλα μας, με αξεπέραστη οικονομία χρήσης, κορυφαία ασφάλεια και δυναμικό σχεδιασμό.
Συγκεκριμένα τα κύρια σημεία του νέου προωθητικού προγράμματος είναι:
- Δωρεάν όφελος απόσυρσης για όλους
H SEAT παρέχει τη δυνατότητα στον πελάτη να κερδίσει εξ ολοκλήρου το όφελος της απόσυρσης το οποίο φτάνει έως 2.800€, ανεξάρτητα αν έχει ή όχι να αποσύρει παλαιό αυτοκίνητο.
- Δωρεάν συντήρηση για 2 χρόνια (ή 30.000χλμ)
Η παροχή του δωρεάν service περιλαμβάνει ολόκληρο το κόστος της εργασίας και των ανταλλακτικών για 2 χρόνια ή 30.000χλμ (για 2 δηλαδή προγραμματισμένες συντηρήσεις), σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και φυσικά χρησιμοποιώντας αποκλειστικά γνήσια ανταλλακτικά SEAT και λιπαντικά Castrol Edge Professional.
- Δυνατότητα επέκτασης εργοστασιακής εγγύησης 2+2 χρόνια (ή 80.000χλμ)
Για πρώτη φορά η SEAT προσφέρει τη δυνατότητα στους πελάτες της να επιλέξουν την επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης 2+2 χρόνια ή 80.000χλμ, με την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση και με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν και για τη βασική εγγύηση των πρώτων δύο χρόνων.
Επιπρόσθετα των παραπάνω χαρακτηριστικών, η εμπορική παρουσία της SEAT ενισχύεται περαιτέρω με τις ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές και τις σημαντικές εκπτώσεις που συνεχίζουν να προσφέρονται για όλα τα μοντέλα μας επί του προτεινόμενου τιμοκαταλόγου λιανικής (μέχρι και 1.740€) καθώς και με τα πακέτα πρόσθετου εργοστασιακού εξοπλισμού "Plus" που χαρίζουν όφελος μέχρι και 70% προς τον πελάτη, προσφέροντας σημαντικό πρόσθετο εξοπλισμό σε μοναδικές τιμές.
Το νέο προωθητικό πρόγραμμα SEAT Plus ισχύει από σήμερα 22/9 και μέχρι τέλη Νοεμβρίου.

newsbomb.gr


Δωρεάν εξετάσεις στο μετρό Συντάγματος Πέμπτη 2/10 έως 4/10



Θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο από 9:30-17:00

Στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα μπορούν όσοι θέλουν και νιώθουν την ανάγκη για να εξεταστούν να πάνε να ελέγξουν την υγεία της καρδιάς τους.
Το πρόγραμμα αυτό αρχίζει από σήμερα Πέμπτη 2/10/2014 και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 4/10/2014 και από τις ώρες 9:30-17:00.
Οι δωρεάν εξετάσεις περιλαμβάνουν τον έλεγχο αρτηριακής πίεσης και ολικής χοληστερόλης, τον έλεγχο του καρδιακού ρυθμού και προσδιορισμός καρδιαγγειακού κινδύνου βάσει ειδικού ηλεκτρονικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας.
Οι εξετάσεις αυτές γίνονται με πρωτοβουλία του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας.




«Καμπάνες» σε 1.037 επιχειρήσεις


Τα πρόστιμα του υπουργείου Ανάπτυξης ανέρχονται σε 386.000 ευρώ

Το υπουργείο Ανάπτυξης επέβαλε το Σεπτέμβριο πρόστιμα ύψους 386.000 ευρώ για 296 παραβάσεις σε 1.037 επιχειρήσεις.

Τα περισσότερα πρόστιμα, αφορούσαν σε 134 παραβάσεις στην κατηγορία «Λαϊκές Αγορές - Υπαίθριο εμπόριο - Παραεμπόριο» και επιβλήθηκαν πρόστιμα 218.000 ευρώ, σε 31 εμπορικές επιχειρήσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα 68.500 ευρώ, σε 38 Αρτοποιεία-Ζαχαροπλαστεία επιβλήθηκαν πρόστιμα 36.000 ευρώ, σε 34 καταστήματα Εστίασης-Αναψυχής πρόστιμα 21.000 ευρώ, σε 11 κυλικεία (Διατιμήσεις) επιβλήθηκαν πρόστιμα 10.500 ευρώ, σε 16 κρεοπωλεία τα πρόστιμα έφτασαν τις 9.500 ευρώ, σε 15 παντοπωλεία- περίπτερα- ψιλικά το ύψος των προστίμων ήταν αντίστοιχο, 9.500 ευρώ, σε 10 σούπερ μάρκετ - Mini market τα πρόστιμα ήταν 7.000 ευρώ, από διάφορους ελέγχους σε τρεις περιπτώσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα 3.500 ευρώ, για δύο περιπτώσεις παραβάσεων στη Βαρβάκειο αγορά επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ, και επίσης 1000 ευρώ πρόστιμο επιβλήθηκε σε ένα ιχθυοπωλείο και το πρόστιμο σε 1 χονδρεμπορική επιχείρηση ήταν 500 ευρώ.

Επίσης, το υπουργείο Ανάπτυξης με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή κατόπιν εκτεταμένης έρευνας και κατ' εφαρμογή της νομοθεσίας για την «προστασία των καταναλωτών» (ν. 2251/94 και ν.3758/2009) επέβαλε χρηματικά πρόστιμα σε 3 εταιρείες, αλλά σημειώνεται ότι κατά των αποφάσεων επιβολής προστίμου, χωρεί η άσκηση ενδίκων βοηθημάτων ενώπιον των αρμόδιων Δικαστηρίων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

newsbeast.gr


Παρά του βομβαρδισμούς της συμμαχίας οι Τζιχαντιστές προελαύνουν



Μπορεί οι αμερικάνοι με τους συμμάχους τους να βομβαρδίζουν και να πλασάρουν video με τους στόχους τους αλλά όπως φαίνεται οι στόχοι τους είναι χωρίς νόημα αφού προς την κουρδική πόλη Κομπανί στη βόρεια Συρία προελαύνουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ωθώντας τους κούρδους μαχητές να αποσυρθούν από την περιοχή του μετώπου, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Υπάρχουν πραγματικοί φόβοι ότι οι Ισλαμιστές μπορεί να φθάσουν πολύ σύντομα στο Κομπανί, πόλη στα σύνορα με την Τουρκία, στην οποία παραμένουν χιλιάδες κούρδοι πολίτες.

Η προέλαση των τζιχαντιστών σημειώθηκε παρά τις αεροπορικές επιδρομές των αμερικανικών δυνάμεων και των συμμάχων τους εναντίον θέσεων του Ισλαμικού κράτους στην περιοχή αυτή όπου διεξάγονται για να εμποδίσουν την προέλαση των τζιχανιστών στο Κομπανί, το οποίο με πείσμα υπερασπίζονται οι κουρδικές δυνάμεις επί δύο εβδομάδες.

Οι μάχες των τελευταίων 24 ωρών είναι οι σφοδρότερες από την έναρξη της επιχείρησης των Ισλαμιστών στις 16 Σεπτεμβρίου για να καταλάβουν την πόλη, πρόσθεσε ο Αμπντελ Ραχμάν. Είναι αμφίβολο αν οι κούρδοι μαχητές μπορέσουν να προβάλουν αντίσταση, καθώς οι Τζιαχαντιστές χρησιμοποιούν άρματα μάχης και άλλα βαρέα όπλα στην έφοδο αυτή.
Οι κούρδοι μαχητές που είναι λιγότεροι σε αριθμό δυνάμεων και κατώτεροι σε εξοπλισμό, αναγκάστηκαν να αποσυρθούν από τη γραμμή του μετώπου δυτικά του Κομπάνι ώστε να μπορέσουν να προασπίσουν την ίδια την πόλη.

Οι κούρδοι μαχητές ετοιμάζονται για μάχες μέσα στο Κομπανί αν οι τζιχανιστές καταφέρουν να σπάσουν τις γραμμές του μετώπου. Ο κούρδος τοπικός ηγέτης Ανουάρ Μόσλεμ παραδέχτηκε ότι η ισορροπία δυνάμεων γέρνει υπέρ των καλά οπλισμένων τζιχαντιστών οι οποίοι βρίσκονται ήδη περί τα τρία χιλιόμετρα ανατολικά του Κομπάνι και αναρωτιέται ποιους βομβαρδίζουν οι σύμμαχοι.
 Αν σπάσουν αυτό το οχυρό, οι τζιχαντιστές θα ελέγχουν μια μεγάλη συνεχόμενη λωρίδα εδάφους στη βόρεια Συρία, κατά μήκος των τουρκικών συνόρων στη μάχη αυτή εκατοντάδες κούρδοι μαχητές έρχονται αντιμέτωποι με χιλιάδες τζιχαντιστές οι οποίοι όπως φαίνεται δεν έχουν βοήθεια από πουθενά.

Η επίθεση για την κατάκτηση του Κομπάνι  δημιούργησε 160.000 μετανάστες που εγκαταλείπουν τα πάτρια εδάφη για να σωθούν και έχουν διασχίσει τα σύνορα για να καταφύγουν στην Τουρκία.
Οι τζιχαντιστές έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους περί τα 70 χωριά που βρίσκονται πάνω στο δρόμο που οδηγεί στο Κομπάνι.



46χρονος αποπειράθηκε να δώσει τέλος στην ζωή του με ποντικοφάρμακο


Ο 46χρονος νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας μετά απο απόπειρα αυτοκτονίας με ποντικοφάρμακο.
Ο 46χρονος επιχείρησε να βάλει τέλος στην ζωή του σήμερα τα ξημερώματα γύρω στις

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύεται ένας 46χρονος άνδρας, ο οποίος επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του σήμερα τα ξημερώματαv 03:30 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr λίγο αργότερα τον αντιλήφθηκαν οι δικοί του και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.




Αναβλήθηκε η δίκη Κασιδιάρη για το χαστούκι


«Κρατήστε γερά, στις εκλογές θα τους φάμε τους ρουφιάνους», είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής - Δείτε φωτογραφίες στο newsbeast.gr

Αναβολή για τις 12 Δεκεμβρίου έλαβε η δίκη του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για το περίφημο χαστούκι στη Λιάνα Κανέλλη στη διάρκεια ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε λόγω στάσης εργασίας των γραμματέων των δικαστηρίων.

Νωρίτερα, ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε εισέλθει στο κτίριο των δικαστηρίων της Ευελπίδων, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η δίκη συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη και καταχειροκροτούμενος από μερικούς ομοϊδεάτες του.

«Όχι φυλακές για τους εθνικιστές» φώναζαν όσοι έχουν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια για να συμπαρασταθούν στον Ηλία Κασιδιάρη.

Ο ίδιος ο βουλευτής, απευθυνόμενους προς τους συγκεντρωμένους, τούς είπε: «Κρατήστε ρε γερά, στις εκλογές θα τους φάμε τους ρουφιάνους».

Σε ερώτηση ενός από τους συγκεντρωμένος εάν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα βρεθούν στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβέρνηση, απάντησε: «Αφού ξέρετε ότι δεν μας πάνε».




newsbeast.gr