Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Κως: Τσιγγάνες με... μάστερ στις διαρρήξεις - Χτύπησαν 29 σπίτια και έβγαλαν 225.000€!


Στο τελευταίο χτύπημα οι τσιγγάνες δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους - Προσπάθησαν να κρυφτούν μέσα στο σπίτι αλλά δεν τα κατάφεραν...
«Χρυσές» δουλειές έκαναν το τελευταίο πεντάμηνο στην Κω δύο νεαρές τσιγγάνες, ηλικίας 20 και 22 ετών, οι οποίες κατάφεραν να μπουν σε 29 σπίτια του νησιού και να αφαιρέσουν χρήματα και κοσμήματα, αποκομίζοντας συνολικό όφελος ύψους 225.000 ευρώ!

Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν προχθές το μεσημέρι (30-09-2014) επ’ αυτοφώρω την ώρα που βρίσκονταν σε σπίτι αλλοδαπού και έψαχναν να δουν τι θα κλέψουν! Πιο συγκεκριμένα, επιστρέφοντας στο σπίτι του ο αλλοδαπός είδε τον γιο του να βρίσκεται έξω από αυτό και εκείνος τον ενημέρωσε ότι είχαν «επισκέψεις»!

Ο Αλβανός πήγε σε αστυνομικούς και ενημέρωσε τους αστυνομικούς για το περιστατικό. Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο όπου βρήκαν τις δύο αθίγγανες ηλικίας 20 και 22 ετών να είναι κρυμμένες πίσω από μία κουρτίνα του σπιτιού και τις συνέλαβαν!

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης και μετά από συνδυαστική αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθείσες από αρχές του μήνα Μάιου του 2014 είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν συστηματικά κλοπές από οικίες στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Κω.

Όπως πρόεκυψε ως προς τον τρόπο δράσης τους, επέλεγαν κατοικίες των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν κατά τις πρωινές ώρες και αφού τις παραβίαζαν αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Πηγή: rodiaki.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου