Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

Διπλή κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση του Όλιβερ ζητά ο Άρειος Πάγος - Υποψίες για συγκάληψη

 


Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση της υπόθεσης του θανάσιμου τραυματισμού του σκύλου Όλιβερ στην Αράχωβα, ζήτησε η Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λειβαδιάς, λέγοντας με λίγα λόγια ξεκάθαρα ότι μυρίζει συγκάληψη.

Με τις παραγγελίες της η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λιβαδειάς, να εξετάσουν το ενδεχόμενο «τυχόν τελέσεων αυτεπαγγέλτων διωκομένων αξιοποίνων πράξεων» για τον θάνατο του Όλιβερ στην Αράχωβα.

Η παραγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του Όλιβερ στην Αράχωβα 

Η παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, προκύπτει έπειτα από σχετικά δημοσιεύματα γύρω από την διενεργούμενη αστυνομική προανάκριση που αφορά στον θάνατο του Όλιβερ στην Αράχωβα. Στην παραγγελία της έρευνας το Αρείου Πάγου αναφέρεται πως: 

«Παρακαλούμε όπως ενεργήσετε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση τυχόν τελέσεως αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων, όπως παράβαση των άρθρων 251, 252 ΠΚ, και τον εντοπισμό των δραστών σχετικά με τη διαρροή απορρήτων εγγράφων της δικογραφίας από την διενεργούμενη αστυνομική προανάκριση, όσον αφορά τον θάνατο του σκύλου ράτσας χάσκι με το όνομο Όλιβερ στην κωμόπολη της Αράχωβας στις 28-11-2023 και συγκεκριμένα της διενεργηθείσας πραγματογνωμοσύνης από τον καθηγητή Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ. κ. Νικόλαο Παπαϊωάννου, ο οποίος μάλιστα προέβη σε συνεντεύξεις και σχολιασμούς επ΄ αυτής σε τηλεοπτικούς σταθμούς. Συνημμένα σας υποβάλλομε δύο έγγραφα:

α) δημοσίευμα-καταγγελία του δικηγόρου Αντωνίου Ζαπάντη.

β) δημοσίευμα της ιστοσελίδας Protothema.gr με θέμα: «Αράχωβα: Με παραίτηση απειλεί ο δικηγόρος του κηδεμόνα του Όλιβερ – Καταγγέλλει καθυστερήσεις και διαρροές».

​Ακολούθως να μας ενημερώσετε σχετικά».



Βρέθηκε το πτώμα της εγκύου που είχε εξαφανιστεί - Τη σκότωσε ο σύντροφός της

 


Με τον χειρότερο τρόπο έκλεισε το θρίλερ εξαφάνισης της 41χρονης εγκύου στη Θεσσαλονίκη καθώς σήμερα εντοπίστηκε η σορός της μέσα σε ένα μπαούλο σε δασική περιοχή της Χαλκιδικής, μεταξύ  Τριγλίας και Γαλάτιστας. 

Για τη δολοφονία της έχουν συλληφθεί ο σύντροφός της καθώς και ένας φίλος του.

Όπως εξήγησαν οι ίδιες πηγές, η ιστορία αποκαλύφθηκε από τον φίλο του συντρόφου της 41χρονης ο οποίος, εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς, ομολόγησε πως η 41χρονη δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της και πως αυτός βοήθησε ώστε να μεταφερθεί στην περιοχή που εντοπίστηκε.

Ο φίλος του συντρόφου της 41χρονης είχε προσαχθεί από το πρωί καθώς είχαν εντοπιστεί αποτυπώματά του στο σπίτι. Πρόκειται για άτομο που κατά το παρελθόν έχει απασχολήσει τις Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, ο σύντροφος της 41χρονης προσπάθησε να στρέψει αλλού τις έρευνες των Αρχών λέγοντας ότι η γυναίκα εξαφανίστηκε έχοντας πάρει μαζί της ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Το ζευγάρι είχε οικονομικές διαφορές, ενώ επιβεβαίωσε ότι υπήρχε και ενδοοικογενειακή βία. 

Ο σύντροφος της 41χρονης έχει καταγγελθεί από την αδελφή του για ξυλοδαρμό

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Alpha ο σύντροφος της 41χρονης έχει καταδικαστεί για τον ξυλοδαρμό της αδερφής του. Ειδικότερα, 2-3 χρόνια πριν, ξυλοκόπησε κατ’ εξακολούθηση την αδερφή του και μάλιστα η γυναίκα νοσηλεύτηκε με κακώσεις στο κεφάλι και το σώμα.

Όπως δήλωσε η ίδια μέχρι και σήμερα έχει κενά μνήμης και μετατραυματικό στρες. Σύμφωνα με την καταγγελία της γυναίκας, όλα έγιναν επειδή σταμάτησε να του δίνει χρήματα.



Νέο καραγκιοζιλίκι Κασσελάκη το κάλεσμα στις Σπέτσες λέει ότι είναι προπαγάνδα της Ν.Δ.

 



Ο Κασσελάκης έχει ξεπεράσει σε γελοιότητα τον Αλέξη Τσίπρα, και εκτός του ότι ξεφτιλίζεται, σε κάθε του τοποθέτηση αφήνει άφωνους όσους τον ακούν εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Η γελοιότητα του έφτασε σε τέτοιο σημείο που για να δώσει απάντηση σε όσους τον μέμφονται για την επιλογή να συγκληθεί η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ στο εξοχικό του στις Σπέτσες, δεν διστάζει να τα ρίξει στην Νέα Δημοκρατία.

Ο τουρίστας του ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα, δίνει και απάντηση για την χορήγηση δανείου στον ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτησή του στα social media.

«Το έχω πει από την πρώτη στιγμή, πριν καν εκλεγώ: Δε θα αφήνω αναπάντητη τη γιγαντιαία προπαγάνδα του συστήματος Μητσοτάκη, με τον μόνο τρόπο που έχω: μιλώντας σ’ εσάς απευθείας. Για την προπαγάνδα, προβληματικό είναι να δανείσει ένας πρόεδρος το κόμμα του προκειμένου να πληρωθούν το δώρο Χριστουγέννων οι εργαζόμενοι και να μπορέσουν να κάνουν γιορτές», τονίζει αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Λογικό όμως είναι να κυβερνά ένα κόμμα που χρωστάει πάνω από 400 εκατομμύρια στις τράπεζες, που λειτουργεί δηλαδή εις βάρος των πολιτών. Για την προπαγάνδα, προβληματικό είναι να καλεί ο Πρόεδρος ενός κόμματος του βουλευτές του στο εξοχικό του για τριήμερο εργασίας, με έξοδα δικά του», συμπληρώνει ο κ. Κασσελάκης.

Και συνέχισε αναφέροντας τις γελοιότητες που του είπαν να πει Πολάκης - Παππάς - Αυγέρη κτλπ, λέγοντας ότι "Λογικό όμως είναι να έχει ο πρωθυπουργός της χώρας εξοχικό - μεσοτοιχία με τον φυγά Χριστοφοράκο. Και να καλεί -σε άλλο του εξοχικό- τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Μπλίνκεν για επίσημες συνομιλίες, με έξοδα του Κράτους. Σε μία χώρα που η προπαγάνδα ορίζει το λογικό και το παράλογο, προσωπικά υπόσχομαι να συνεχίσω να κάνω αυτό που ξεβολεύει το σύστημα Μητσοτάκη».

Παρακολουθήστε τον τουρίστα του ΣΥΡΙΖΑ :



Νεκρός από ισραηλινά πυρά ανώτερος διοικητής της Χεζμπολάχ


 

Νεκρός από ισραηλινά πυρά στο νότιο Λίβανο έπεσε ένας ανώτερος διοικητής της Χεζμπολάχ, σε μια είδηση που επιβεβαίωσε και η λιβανέζικη οργάνωση.

Ο λόγος για τον Wissam al-Tawil, γνωστό με το ψευδώνυμο «Jawad», ο οποίος ηγούταν της ειδικής μονάδας «Radwan» της Χεζμπολάχ, η οποία επικεντρώνεται σε επιθετικές δράσεις εντός των ισραηλινών εδαφών. «Αυτή είναι μια πολύ οδυνηρή εξέλιξη, θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο την κατάσταση», δήλωσε αξιωματούχος ασφαλείας στον Λίβανο.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο «Jawad» σκοτώθηκε έπειτα από επίθεση που δέχτηκε το όχημα στο οποίο βρισκόταν, κοντά στο χωριό Khirbat Salem, περίπου 15 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Ισραήλ, ενώ ένα ακόμη άτομο σκοτώθηκε.

Στην ακόλουθη φωτογραφία, ο διοικητής της ειδικής ομάδας της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκε από τα ισραηλινά πυρά

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν σκοτώσει πάνω από 130 μαχητές της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, αφότου ξεκίνησαν οι διασυνοριακοί βομβαρδισμοί μετά την επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου. Άλλοι 19 έχουν σκοτωθεί στη Συρία.

Ο γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ Σαγέντ Χασάν Νασράλα προειδοποίησε το Ισραήλ σε δύο τηλεοπτικά διαγγέλματα την περασμένη εβδομάδα να μην ξεκινήσει πλήρους κλίμακας πόλεμο στον Λίβανο. «Όποιος σκέπτεται πόλεμο με εμάς, με μια λέξη, θα το μετανιώσει», είπε ο Νασράλα.



Το τριτοκοσμικό Ιράν μαστίγωσε 74 φορές γυναικά επειδή δεν φορούσε τη μαντίλα - Οργή στον κόσμο για τους υπάνθρωπους

 


Σκοταδισμός από τους υπάνθρωπους που ζουν στο Ιράν, μια τριτοκοσμική χώρα, που προκαλεί ανησυχία στην διεθνή κοινότητα.

Μια τριτοκοσμική χώρα που οι γυναίκες δεν έχουν δικαιώματα, και βρίσκονται στο περιθώριο.

Ακόμη μία περίπτωση νεαρής γυναίκας που έπεσε θύμα ακραίας βίας από τους υπάνθρωπους του Ιράν, έρχεται να θυμίσει την περίπτωση της 22χρονης Μαχσά Αμινί που βασανίστηκε μέχρι θανάτου επειδή φορούσε λανθασμένα την ισλαμική μαντίλα.

Το θύμα η 33χρονη Ρόγια Χεσχμάντι μαστιγώθηκε... 74 φορές σε θάλαμο βασανιστηρίων επειδή αρνήθηκε να φορέσει τη χιτζάμπ ενώ περπατούσε στους δρόμους της Τεχέρανης.

Κακοποιήθηκε από τις ιρανικές αρχές με βάναυσο τρόπο, με δερμάτινο μαστίγιο και υποχρεώθηκε, μάλιστα, να καταβάλει πρόστιμο ύψους 255 δολαρίων

Για τα αδιανόητα βασανιστήρια στα οποία υποβλήθηκε έγραψε στον λογαριασμό της στα κοινωνικά δίκτυα, που τώρα έχει μπλοκαριστεί, περιγράφοντας τον βαθμό του πόνου που βίωσε, αφού χτυπήθηκε στην πλάτη, τα πόδια και στους γλουτούς.

Παρά τη βιαιότητα που έζησε, στάθηκε με γενναιότητα απέναντι στην απόφασή της να μη θέλει να φορέσει τη μαντίλα, ακόμη κι όταν μεταφέρθηκε στη δικαστική αίθουσα, μετά τον βσσανισμό της.

«Δεν ήθελα να νομίζουν ότι υποφέρω, όσο προχωρούσαμε για τη δικαστική αίθουσα» δήλωσε η 33χρονη.

«Παρόλο που φρόντιζαν να μην πέσει η μαντίλα μου, όταν μπήκα στη δικαστική αίθουσα την έβγαλα. Επέμεινα στην απόφασή μου» συμπλήρωσε.

Ο σκληρός βασανισμός της γυναίκας πυροδότησε κύμα αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα, με τον Ιρανό δημοσιογράφο και ακτιβιστή, Αμπάς Αμπντί, να κοινοποιεί τα εξής: «Τα μαστιγώματα δεν αφορούν το σώμα μόνο μίας γυναίκας, αλλά όλων εκείνων που ονειρεύονται μία ελεύθερη ζωή».

«Αρκετά. Μην προκαλείτε άλλη αηδία στην κοινωνία» συνέχισε.

Η τιμωρία που επιβλήθηκε στην άτυχη γυναίκα βασίστηκε στον νόμο της Σαρία, και την ίδια στιγμή η 33χρονη κατηγορήθηκε - στο δικαστήριο - για διασυνδέσεις με δίκτυα εκτός της χώρας της.

Η διαρκής οπισθοδρόμηση στο Ιράν παρατηρείται από το 1979 και μετά, την Ιρανική Επανάσταση, οπότε όλες οι γυναίκες υποχρεούνται να καλύπτουν λαιμό και κεφάλι.



Ο τελευταίος να δώσει τα κλειδιά στον Κασσελάκη - Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ η Κατερίνα Παπανάτσιου

 


Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα ήταν η σειρά της πρώην υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου που ανακοίνωσε με μία ανάρτησή της στα socia media ότι ποχωρεί από το κόμμμα της αξιωματικής αντπολίτευσης ενώ δεν διστάζει να αφήσει αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Η επιστολή Παπανάτσιου

Κάποιες αποφάσεις δεν είναι ποτέ εύκολες, έτσι κι αυτή δεν ήρθε εύκολα. Οργανώθηκα στον χώρο της Αριστεράς μαθήτρια ακόμα, και καθ΄όλη τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων.

Βρέθηκα στον Ενιαίο Συνασπισμό, προερχόμενη από το ΚΚΕ, και παρέμεινα σε αυτόν τον πολιτικό χώρο, όλα τα χρόνια της ζωής μου. Συμμετείχα στην Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα από τη θέση της Υφυπουργού Οικονομικών. Ο Αλέξης Τσίπρας με εμπιστεύτηκε στη θέση αυτή και σε μία κρίσιμη περίοδο δώσαμε όλοι μαζί μάχες για την χώρα. Άλλες κερδήθηκαν, άλλες χάθηκαν. Όμως, αυτός είναι και ο ορισμός της πολιτικής. Είμαι περήφανη για το κόμμα που υπηρέτησα και μου έκανε την τιμή να είμαι βουλεύτρια Μαγνησίας τρεις φορές δίνοντάς μου την ευκαιρία να εκπροσωπήσω τους συμπολίτες μου.

Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει τον κύκλο του με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Ο χώρος που μεγαλώσαμε πολιτικά και υπηρετήσαμε με ανιδιοτέλεια, μεταλλάσσεται σε κάτι που δεν μπορεί να μας χωρέσει πια. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για την προεδρία του κόμματος ήρθαμε αντιμέτωποι με πρακτικές, οι οποίες ήταν και θα είναι μακριά από την αντίληψη μας περί διαλόγου, πόσο μάλλον συντροφικού. Η πολιτική διαφωνία έδωσε χώρο στα ψεύδη, τη συκοφάντηση συντρόφων, τη δολοφονία χαρακτήρων.

Παράλληλα, η συζήτηση για το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την επόμενη μέρα, δεν έγινε ποτέ. Στον ΣΥΡΙΖΑ είχαμε μάθει να συζητάμε τη διαφωνία και γνωρίζαμε πως όλες οι διαφορετικές απόψεις χωράνε. Ο κ. Κασσελάκης, ως «εκπαιδευόμενος μάγος» στο μεγαλύτερο κόμμα του Προοδευτικού τόξου, αλλάζει διαρκώς απόψεις πάνω σε βασικά ζητήματα. Μάλιστα, προωθεί ιδέες ξένες προς τον χώρο μας, όπως την συνεργασία Κεφαλαίου/ Εργασίας ή τη μετατόπιση για το Παλαιστινιακό. Την ίδια στιγμή, ανακαλύπτει συνεχώς «εσωτερικούς εχθρούς», υιοθετώντας απαράδεκτη φρασεολογία, που ακούγαμε όλο το προηγούμενο διάστημα από στελέχη και τρολ της ΝΔ. Η χρήση ανοίκειων μεθόδων για την αντιμετώπιση κάθε εσωκομματικού αντίλογου, που υιοθετήθηκε από την πρώτη ημέρα από το νέο Πρόεδρο, έχει γίνει, δυστυχώς, καθεστώς.

Ο νέος Πρόεδρος, που διατείνεται για την αδιαμεσολάβητη σχέση του με το λαό, αφήνει τα όργανα και τη δομή του κόμματος μετέωρα, ενώ δεν ενημερώνει ούτε τις τοπικές Οργανώσεις Μελών για τις περιοδείες και τις επαφές του. Δεν δείχνει σεβασμό στα εκλεγμένα όργανα του κόμματος, όπως αποδεικνύει όλη η στάση του από την εκλογή του μέχρι σήμερα. Αυτά δεν είναι αμελητέα, όπως επιχειρείται να παρουσιαστεί από την ηγετική ομάδα, είναι ζητήματα ταυτοτικά.

Σε μια εποχή παντοκρατορίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη που επιχειρεί να σαρώσει κάθε τι δημόσιο στη χώρα, με το βλέμμα στραμμένο στα συμφέροντα λίγων και εκλεκτών, σε βάρος των πολιτών που ζουν μια καθημερινότητα ασφυκτική. Σε μια συγκυρία που η ακροδεξιά κερδίζει χώρο και ακροατήρια, η λύση δεν μπορεί να είναι η μετατόπιση προς τα δεξιά.

Για όλους αυτούς τους λόγους πήρα την απόφαση να μην συμμετάσχω πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη. Με την ελπίδα ότι με πολλές και πολλούς συντρόφους που δεν προχωράνε σε αυτό το βήμα ακόμα, να ξαναβρεθούμε. Αντιλαμβανόμενη ότι η σταδιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ θα αφήσει τεράστιο κινηματικό και πολιτικό κενό στον χώρο της Ριζοσπαστικής και Ανανεωτικής Αριστεράς, δηλώνω παρούσα για τους επόμενους αγώνες.

Πάντα κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Κάποτε αλλάζει. Κάποτε θ’αλλάξει. Κάποτε πισωγυρίζει. Και ό,τι έγινε όλα αυτά τα χρόνια, ό,τι κερδίσαμε και ό,τι χάσαμε, έγινε είτε γιατί αγωνιστήκαμε, είτε γιατί σταματήσαμε να αγωνιζόμαστε. Η ιστορία δεν τελειώνει.

Είμαι απόλυτα περήφανη για την Κυβέρνηση της Αριστεράς, και για τους αγώνες που κληρονομήσαμε και συνεχίσαμε, από όπου και αν προερχόταν ο καθένας και η καθεμιά από εμάς. Από τα φοιτητικά μας χρόνια, το Φόρουμ, τον Δεκέμβρη, τις πλατείες, την διακυβέρνηση 2015-2019. Τίποτα δεν πάει χαμένο. Το σπίτι μας είναι τα κοινωνικά συμφέροντα που υπηρετούμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.



Εκδιώχθηκε δια παντός από το ιδιωτικό σχολείο ένας από τους ανήλικους κακοποιούς της Αγίας Παρασκευής

 


Ακόμα να ακούσουμε για συλλήψεις, και αυτό είναι πρόκληση για την κοινωνία που παρακολουθεί 3 ανήλικους κακοποιούς, που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία να μην έχουν συλληφθεί μαζί με τους γονείς τους.

Η Διεύθυνση του ιδιωτικού σχολείου στο οποίο φοιτά ο μαθητής ο οποίος έπεσε θύμα κακοποίησης στην Αγία Παρασκευή από παρέα 16χρονων μαθητών μεταξύ των οποίων κι ένας εκ των δραστών, ενημέρωσε επίσημα όλους τους γονείς για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί, καταδικάζοντας το περιστατικό σχολικής βίας.

Στο email που απεστάλη από τη διεύθυνση του ιδιωτικού σχολείου προς τους γονείς των μαθητών, γίνεται αναφορά σε περιστατικό βίας ανάμεσα σε τέσσερα παιδιά, “μεταξύ των οποίων δυο μαθητές του σχολείου μας”. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εν λόγω ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα είναι μαθητής ο ένας εκ τριών δραστών της επίθεσης που δέχτηκε ο 14χρονος ο οποίος επίσης φοιτά στο εν λόγω σχολείο. Οι υπόλοιποι δράστες φοιτούν σε άλλο ιδιωτικό σχολείο των βορείων προαστίων, που δεν έχει λάβει ακόμα μέτρα.

Συγκεκριμένα, η διεύθυνση του σχολείου, αφήνει να εννοηθεί στην ηλεκτρονική ενημέρωση προς τους γονείς ότι ο μαθητής που συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του 14χρονου, θα αποβληθεί δια παντός από το σχολείο.

«Μέσα στις διακοπές υπήρξε ένα περιστατικό βίας και εκφοβισμού ανάμεσα σε 4 παιδιά, μεταξύ των οποίων 2 μαθητές του σχολείου μας. Από τη πρώτη στιγμή που μας γνωστοποιήθηκε το γεγονός, επικοινωνήσαμε με τις οικογένειες για να ενημερωθούμε σχετικά με αυτό. Ο αλληλοσεβασμός, η προάσπιση της αξιοπρέπειας των άλλων και η καλοσύνη αποτελούν τη βάση της λειτουργίας της σχολικής μας κοινότητας και αποτυπώνονται με σαφήνεια στον εσωτερικό κανονισμό και στις “Θέσεις του Σχολείου”. Μαθητές και μαθήτριες που δεν σέβονται αυτές τις αρχές , δεν μπορούν να είναι μέλη της σχολικής μας κοινότητας”.

«Είπαν στον γιο μου "πήγες στην αστυνομία" και τον έβριζαν για 47 δευτερόλεπτα» λέει ο πατέρας του.

Νέες αποκαλύψεις για τις απειλές που δέχθηκε το Σάββατο το βράδυ ο 14χρονος που δέχθηκε άγρια επίθεση στην Αγία Παρασκευή έδωσε ο πατέρας του παιδιού στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε ο άγνωστος που πήρε από απόκρυψη στο κινητό τηλέφωνο του παιδιού του είπε «"πήγες στην αστυνομία" με μια βρισιά και ήταν 47 δευτερόλεπτα που τον έβριζε». Όσον αφορά το αν γνωρίζει ποιο ήταν το άτομο αυτό ο πατέρας του 14χρονου είπε ότι «δεν κάνω εικασίες για την ταυτότητα αυτού που πήρε τηλέφωνο, θα τα βρει η αστυνομία. Αρκετά έχει περάσει το παιδί μου πρέπει να επιστρέψει στην κανονικότητα».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς του ανήλικου κακοποιού και ενός εκ των δραστών που φοιτά στο ίδιο σχολείο επικοινώνησαν διαδικτυακά με την διευθύντρια και είπαν ότι όλη η οικογένεια έχει κορωνοϊό.




Ζευγάρι χάθηκε σε ορεινή περιοχή στην Ξάνθη

 


Συναγερμός έχει σημάνει στην Ξάνθη για ένα ζευγάρι τα ίχνη του οποίου χάθηκαν την Κυριακή στην ορεινή περιοχή, κοντά στον Λειβαδίτη.

Πρόκειται για έναν άνδρα 70 ετών και μια γυναίκα 60 χρόνων, που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο μάρκας RENAULT KADJAR και χρώματος γκρι.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του ζευγαριού συμμετέχουν και οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι της περιοχής που απευθύνουν έκκληση σε όποιους έχουν πληροφορίες να ενημερώσουν την αστυνομία.

Η ανακοίνωση από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης αναφέρει τα εξής:

«Προς όλους τους φίλους και τα μέλη της κυνηγετικής οικογένειας στην ΠΕ Ξάνθης. Εξαφάνιση συντοπιτών μας. Την Κυριακή 7 Ιανουαρίου το ζευγάρι της φωτογραφίας κινούνταν προς το Χωριό Λειβαδίτης. Από το απόγευμα της ίδιας ημέρας που συγγενικό τους πρόσωπο είχε επικοινωνία μαζί τους, αγνοούνται. Παρακαλούμε όλους όσους κινούνται στην περιοχή να έχουν τεταμένη την προσοχή τους και αν εντοπίσουν κάτι να επικοινωνήσουν με την Αστυνομία».






"Χαστούκι" σε Τσίπρα - Ανδρουλάκη η απαλλαγή απο τον πειθαρχικό έλεγχο της Βασιλικής Βλάχου που ερευνούσε τις υποκλοπές

 


Απαλλάχτηκε από τον πειθαρχικό έλεγχο σε βάρος της για τις υποκλοπές η μέχρι πρότινος εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, η οποία επί τριετία αρμόδια για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, ενέκρινε τις νόμιμες παρακολουθήσεις, μεταξύ άλλων του Νίκου Ανδρουλάκη, που έπαιζε και παίζει μέχρι σήμερα τον ρόλο της Μάρθας Βούρτση χωρίς να λέει στον Ελληνικό λαό γιατί τον παρακολουθούσαν.

Η έρευνα σε βάρος της Βασιλικής Βλάχου αρχειοθετήθηκε, με απόφαση της προέδρου της Επιθεώρησης του Αρείου Πάγου, αντιπροέδρου του ανώτατου δικαστηρίου, Ελένης Φραγκάκη.



Η έντιμη εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου, μετά την απαλλαγή της, επιστρέφει από την ΕΥΠ, στον Πειραιά ως προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών.

Για την ιστορία στην Βασιλική Βλάχου, προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να ρίξουν μομφή ζητώντας να την ερευνήσουν για παράνομες ενέργειες, και ο Νίκος Ανδρουλάκης, και ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και ο Δημήτρης Βερβεσός.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ρόλο Μάρθας Βούρτση καλούσε την Βασιλική Βλάχου να δώσει «εξηγήσεις» για τη νόμιμη επισύνδεση του τηλεφώνου του από την ΕΥΠ. «Πρέπει επιτέλους η εισαγγελέας της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου, και ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, ο Παναγιώτης Κοντολέων, να απολογηθούν γιατί υπέγραψαν ότι η παρακολούθησή μου γίνεται για εθνικούς λόγους», έλεγε προεκλογικά σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να έχει απολογηθεί ο ίδιος μέχρι σήμερα για τον λόγο που τον κατηγορούσαν, και τον γνωρίζει πολύ καλά.

«Να μας πει η ελληνική Δικαιοσύνη γιατί η εισαγγελέας της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου, υπέγραψε ότι η παρακολούθησή μου έγινε για εθνικούς λόγους», έλεγε τον Μάιο του 2023, κρύβοντας απο τον ελληνικό λαό τους λόγους που τον παρακολουθούσαν.

Ο άρχοντας των υποκλοπών, που τον κατηγορούσαν τα ίδια του τα στελέχη για υποκλοπέα και μάλιστα για υποκλοπές μέσα από το Μαξίμου Αλέξης Τσίπρας, λαϊκιστής και πολιτικός απατεώνας στοχοποίησε, όπως έκανε πάντα για όλους τους αντιπάλους τη Βασιλική Βλάχου. «Για ποιο λόγο, εφόσον δεν υπήρξε εθνικός λόγος, η εισαγγελέας της ΕΥΠ, η κυρία Βλάχου, υπέγραφε παρανόμως τις διαταγές για να παρακολουθούνται πολίτες, το μισό πολιτικό σύστημα, πολιτικοί αρχηγοί, υπουργοί, ακόμα και οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων;», αναρωτιόταν δήθεν σε συνέντευξη ο άρχοντας των υποκλοπών Αλέξης Τσίπρας.

«Γιατί μια επικίνδυνη για τη δημοκρατία εισαγγελέας που κάνει κατ’ εξακολούθηση κατάχρηση εξουσίας βρίσκεται ακόμη στην κρίσιμη αυτή θέση και ενώ έχω επισήμως ζητήσει την απομάκρυνσή της;», τόνιζε χαρακτηριστικά, ο προκλητικός υποκλοπέας όπως τον κατηγορούσαν τα ίδια του τα στελέχη και η πρόεδρος της της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, ότι παρακολουθούσε τους πάντες μέσα απο το γραφείο του.Την πειθαρχική δίωξη της Βασιλικής Βλάχου είχε ζητήσει και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος σε δήλωσή του είχε αναφέρει: «Επιβάλλεται να διερευνηθεί άμεσα εάν η αρμόδια εισαγγελέας διερεύνησε την πλήρωση των ουσιαστικών προϋποθέσεων για την άρση του απορρήτου ή απλώς περιέβαλε με το κύρος της δικαστικής αρχής τις εκτιμήσεις και τις ενέργειες της ΕΥΠ, εάν προέβη ή μη σε καταχρηστική και αυθαίρετη εφαρμογή των σχετικών διατάξεων, καθώς και εάν οι υπάλληλοι της ΕΥΠ που συνέταξαν τη σχετική εισήγηση παρέβησαν το καθήκον τους, με αποτέλεσμα την πολλαπλή παραβίαση του ρυθμιστικού πλαισίου περί απορρήτου. Κάθε άλλη προσέγγιση θα συνιστά καταφανή παράβαση της αρχής της νομιμότητας, που οριοθετεί το καθήκον διερεύνησης και δίωξης των ποινικών αδικημάτων».

Μην περιμένετε φυσικά κανένας από τους τρεις να ζητήσουν συγνώμη!! Ειδικά ο Αλέξης Τσίπρας που δεν γνωρίζει αυτή την λέξη!!









Η ΟΛΜΕ αφού τελείωσαν οι διακοπές ξεκινάνε 23 ημέρες στάσεις εργασίας για να μην αξιολογηθούν

 



Σαν τον διάολο το λιβάνι αποφεύγουν την αξιολόγηση οι εκπαιδευτικοί και ο κόσμος μαζί με τους γονείς αναρωτιούνται γιατί; Τι φοβούνται; Την ανεπάρκεια; Πόσοι δουλεύουν; Πόσοι είναι αποτελεσματικοί; Τι;;;;;

Η ΟΛΜΕ προχωρά σε στάσεις εργασίας από 8 έως 31 Ιανουαρίου... αφού κάθισαν 14 μέρες λόγω των εορτών, αμέσως ξεκινούν και στάσεις εργασίας 23 μέρες για να συνέλθουν από το πολύ καθισιό.

Η ΟΛΜΕ είναι αυτοί οι τύποι που κατέβασαν μαθητές στον δρόμο για την Παλαιστίνη, χωρίς να καταδικάσουν τα εγκλήματα των τρομοκρατών της Χαμάς, γιαυτούς μιλάμε.

Σε τρίωρες καθημερινές στάσεις εργασίας προχωρεί από σήμερα Δευτέρα και για όλο τον Ιανουάριο η ΟΛΜΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι τρίωρες στάσεις εργασίας αφορούν την πρώτη ή τη δεύτερη βάρδια εργασίας και θα πραγματοποιούνται καθημερινά μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει η ΟΛΜΕ οι στάσεις εργασίας πραγματοποιούνται προκειμένου να μην υλοποιηθεί η διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, γιατί ίσως δεν θέλουν να φανεί η ανεπάρκεια ορισμένων εκπαιδευτικών.

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για τις στάσεις εργασίας

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, σε υλοποίηση της απόφασης της ΓΣ Προέδρων των ΕΛΜΕ (11-2-2023), προκηρύσσει 3ωρες στάσεις εργασίας για την πρώτη ή τη δεύτερη βάρδια εργασίας από Δευτέρα 8/1 έως και Τετάρτη 31/1/2024 στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της ΥΑ 9950/ΓΔ5/27-01-23 (παρακολούθηση μαθημάτων από αξιολογητές κλπ). 



Ο καθεστωτικός Κασσελάκης θα περνάει από λογοκρισία τις αναρτήσεις στελεχών πριν ανέβουν στα social media

 


Το αποφασίζουμε και διατάζουμε του τουρίστα Στέφανου Κασσελάκη, συνεχίζεται και προκαλεί αντιδράσεις.

Ο Κασσελάκης μπορεί να γράφει ότι θέλει και να ξεφτιλίζεται, αλλά τα στελέχη θα λογοκρίνονται πριν ανεβάσουν οτιδήποτε στα social media.

Η απόφαση για 3ήμερες διακοπές στις Σπέτσες προκάλεσαν αντιδράσεις, και οι αναρτήσεις κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά κατά του τουρίστα Στέφανου Κασσελάκη ήταν σφοδρές.

Εκατοντάδες σχόλια δυσφορίας στα social media από λογαριασμούς που ανήκουν στο κόμμα, δείχνουν ότι μάλλον ο Κασσελάκης δεν θα βγάλει ούτε παρέλαση και δεν θα προλάβει τις ευρωεκλογές.

Ο «περιορισμός» των αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες μελετάται να μπει φίλτρο και λογοκρισία, ώστε να μη γράφει ο καθένας ό,τι του κατεβαίνει, δείχνει την προσπάθεια να βουλώσει στόματα στον ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης. 

Μένει να δούμε εάν θα υπάρξει πειθαρχία και σε αυτή την καθεστωτική εντολή του τουρίστα αρχηγού.



Δύο συλλήψεις για εκβίαση στην Πάτρα

 


Από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνελήφθησαν χθες, Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024, στην Πάτρα, 50χρονος ημεδαπός και 37χρονη ημεδαπή και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, ο 50χρονος ζήτησε από μέλη διοικητικού συμβουλίου αγροτικού συνεταιρισμού το ποσό των -300.000- ευρώ προκειμένου να τους παρέχει συνδρομή σε δικαστικής και διοικητικής φύσεως ζητήματα, που ανέκυψαν μετά την εκλογή νέου προέδρου.

Ακολούθησε προγραμματισμένη συνάντηση, στην οποία εμφανίσθηκε ο 50χρονος μαζί με την 37χρονη, οι οποίοι και συνελήφθησαν μετά την παραλαβή του χρηματικού ποσού των -150.000- ευρώ, μέρος των οποίων είχε προσημειωθεί.

Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε όχημα, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία μεταλλική συσκευασία που περιείχε μεταλλικά σφαιρίδια για αεροβόλο.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.



Ρομά περιέλουσε τη σύζυγό του με εύφλεκτο υλικό και της έβαλε φωτιά μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους

 



Στο Ζεφύρι το πρωί της Δευτέρας καθώς ένας αδίστακτος Ρομά έλουσε με εύφλεκτο υλικό τη σύζυγό του και της έβαλε φωτιά!

Σύμφωνα με την αστυνομία όλα έγιναν νωρίς σήμερα το πρωί και συγκεκριμένα, στις 07:50 ώρα, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 30, μέσα σε οικία οικογένειας Ρομά όταν σύζυγος περιέλουσε τη γυναικά του με εύφλεκτο υγρό και της έβαλε φωτιά.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες η γυναίκα μεταφέρθηκε, σε άγνωστη κατάσταση στο νοσοκομείο, ενώ με εγκαύματα νοσηλεύεται και ο αδελφός της άτυχης γυναίκας.

Ο δράστης συνελήφθη από την αστυνομία, η οποία ενημερώθηκε από αυτόπτες μάρτυρες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι την ώρα του περιστατικού μέσα στο σπίτι βρίσκονταν και τα ανήλικα παιδιά του ζευγαριού.



Φωτίστηκε η Ηετιώνεια Πύλη ο εντυπωσιακός αρχαιολογικός χώρος της Πειραϊκής

 


Εγκαινιάστηκε το έργο της φωταγώγησης της Ηετιώνειας Πύλης των τειχών του αρχαίου λιμένος του Πειραιά, στο λόφο Καστράκι της Δραπετσώνας.

Ο μυθικός ήρωας Ηετίων ο Πειραιώς έδωσε το όνομά του στην Πύλη.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο αρχαιολογικό χώρο της Πειραϊκής Ακτής. Βρίσκεται στα δυτικά του αρχαίου λιμένα του Κανθάρου (το σημερινό λιμάνι του Πειραιά), τον οποίο και προστάτευε. Κατασκευάστηκε το 411 π.Χ. και ήταν η μία από τις δύο εισόδους της οχυρωμένης πόλεως του Πειραιά, από την οποία διέρχονταν αποκλειστικά στρατιωτικές δυνάμεις.

Η χρονολόγηση των σωζόμενων οχυρώσεων ανάγεται σε διαφορετικές φάσεις, αρχής γενομένης από τον 5ο αι. π.Χ. και συνεχίζεται μέχρι το τέλος του 3ου αι. π.Χ.



Η Λίνα Μενδώνη στον χαιρετισμό της κατά τη διάρκεια των εγκαινίων επεσήμανε ότι «Τα θεμιστόκλεια τείχη του λιμένος του Πειραιά, μέρος των οποίων είναι και η Ηετιώνεια Πύλη, αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα έργα της αρχαίας ελληνικής οχυρωματικής. Εδώ, μπορεί να αναγνωρίσει κανείς τις οχυρωματικές τεχνικές που αναπτύχθηκαν από τον 5ο έως τον 3ο αι. π.Χ. Είναι πολύ σημαντικό το εξαιρετικό αυτό έργο να το βλέπουν σωστά φωτισμένο και να απολαμβάνουν οι δημότες, οι επισκέπτες, οι επιβαίνοντες στα καράβια, που φθάνουν στο μεγάλο λιμάνι.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Ηετιώνειας Πύλης «φωτίζει» τον Πειραιά

Η συζήτηση για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Ηετιώνειας Πύλης- του μεγαλύτερου αρχαιολογικού χώρου της Πειραϊκής, έκτασης 20 στρεμμάτων, που παραχωρήθηκαν από τον ΟΛΠ στο ΥΠΠΟ- ξεκίνησε το 2010. Τελικά, το 2013, υπεγράφη Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Αττικής με αντικείμενο τον φωτισμό της Πύλης και των καταλοίπων του Αφροδισίου, που βρίσκονται εντός του χώρου.

Η υλοποίησή της σύμβασης ξεκίνησε το 2013 και σήμερα ολοκληρώνεται όλη η παρέμβαση με τον φωτισμό της Πύλης και αναβαθμίζεται η ευρύτερη περιοχή. Ο αρχαιολογικός χώρος εντάσσεται στον αστικό ιστό, συνδέει το παρελθόν με το παρόν, αναδεικνύει τη μεγάλη ιστορική διαχρονία του λιμανιού του Πειραιά και καθορίζει μια νέα αστική ταυτότητα στην πόλη και το παραλιακό της μέτωπο, καθώς σε επαφή με τον αρχαιολογικό χώρο βρίσκεται το «Καστράκι» Δραπετσώνας, ένα δημοτικό πάρκο, που προγραμματίζεται να φιλοξενεί ένα πολυμορφικό πλέγμα πολιτιστικών δράσεων και δραστηριοτήτων.

Το έργο της ανάπλασης του αρχαιολογικού χώρου της Ηετιώνειας Πύλης, ας το δούμε ως προπομπό και σε άμεση συνάρτηση με το μείζον έργο της μετατροπής του Σιλό -αυτού του εμβληματικού κτηρίου για τον Πειραιά, ακριβώς απέναντι από την Πύλη- σε Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Το Μουσείο αυτό έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό. Στην πατρίδα μας έχουμε πολλά και εξαιρετικά αρχαιολογικά μουσεία. Ομως στην Ελλάδα, με τα χιλιάδες χιλιόμετρα ακτών, με τα χιλιάδες μικρά και μεγάλα νησιά, με τη ναυτοσύνη και τη θάλασσα να έχουν καθοριστικό ρόλο όχι μόνον στην ιστορία και τον πολιτισμό της πατρίδας μας, αλλά και στην οικονομική και την κοινωνική της φυσιογνωμία, δεν υπάρχει ακόμη το μουσείο, στο οποίο διαχρονικά να προβάλλονται και να διδάσκονται οι θησαυροί που ανασύρονται από τις θάλασσες μας, ο ενάλιος πλούτος της χώρας μας.

Πριν λίγες μέρες υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου. Το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 100.000.000 ευρώ από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2025. Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω την άρτι αφυπηρετήσασα, από την Εφορεία Πειραιώς και Νήσων, Αγγελική Σίμωσι για το πολύτιμο έργο της και την πολύχρονη δημιουργική αφοσίωσή της, στην Υπηρεσία».

Το έργο αποκατάστασης της Ηετιώνειας Πύλης και των Αρχαίων Τειχών, με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ, αφορούσε στην πλήρη αποκατάσταση των δύο πύργων της οχύρωσης και την εν γένει διαμόρφωση του χώρου (διαδρομές επισκεπτών, φυλάκιο εισόδου, φυτεύσεις, ενημερωτικές πινακίδες κ.ά.) με στόχο ο χώρος να γίνει σε όλους προσβάσιμος. Η μελέτη του φωτισμού εκπονήθηκε από την Ελευθερία Ντεκώ και εφαρμόστηκε από τον Χαράλαμπο Στούπα.



93χρονη ομογενής δώρισε μαστογράφο και ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Κεφαλλονιάς


 

Δωρεές αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ έκανε μία ηλικιωμένη Ελληνίδα από την Αυστραλία, χαρίζοντας έναν υπερσύγχρονο μαστογράφο και ένα ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλλονιάς, ενώ παλαιότερα είχε κάνει αντίστοιχες δωρεές και για το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου από όπου καταγόταν ο σύζυγός της.

Η Ρουμπίνα Λιοσάτου, 93 χρονών σήμερα, έφυγε για την Αυστραλία, όπου ζει, εδώ και 65 χρόνια. Δεν ξέχασε ποτέ όμως, την ιδιαίτερη πατρίδα της το Αργοστόλι, στο οποίο δώρισε έναν ψηφιακό μαστογράφο και ένα ασθενοφόρο. «Μου άρεσε πάντα να προσφέρω και εργάστηκα στο νοσοκομείο Αργοστολίου ως εθελόντρια» τόνισε στην ΕΡΤ για τις πράξεις αγάπης προς την πατρίδα της.

«Διέθεσε ένα κομμάτι δικό της για να αποκτήσουμε τον μαστογράφο αυτόν, ο οποίος είναι σημαντικός για την υγεία όλων των γυναικών. Επίσης έκανε δωρεά ένα ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιείται για να γίνονται τα εξιτήρια των ασθενών, ούτως ώστε να μην χρησιμοποιείται, να μην απασχολείται το ΕΚΑΒ και με τα εξιτήρια» δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείο Αργοστολίου, Δημήτρης Μαρτίνης.

Αυτή όμως δεν είναι και η μοναδική δωρεά που έχει κάνει, αφού το 2023, αποφάσισε να ανανεώσει το νοσοκομείο του Πύργου, τον τόπο όπου γεννήθηκε ο σύζυγός της. «Στο νοσοκομείο του Πύργου δώρισε κρεβάτια για την βραχεία νοσηλεία, τα οποία είναι ηλεκτροκίνητα προκειμένου να έχουν καλύτερη αντιμετώπιση οι ασθενείς που προσέρχονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και ένα σύγχρονο ακτινοσκοπικό μηχάνημα για το ακτινολογικό τμήμα» τόνισε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης.

«Άλλαξε η όψη του νοσοκομείου, αυτό το έκανα εις μνήμη του αντρός μου. Αγαπάμε την πατρίδα, την αγαπάμε πολύ. Μου άρεσε κάτι να κάνω για την πατρίδα μου» εξήγησε η κ. Λιοσάτου.



Απίστευτο θράσος 17χρονος έκανε τατουάζ τις ληστείες που διέπραττε

 



Στη σύλληψη ενός 17χρονου αδίστακτου ληστή, ο οποίος δεν δίσταζε να κάνει τατουάζ τις ληστείες που διέπραττε, προχώρησαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.

Χαρακτηριστικά σε ένα από τα τατουάζ του έγραφε ο επικίνδυνος ληστής, «ζωή στους κλέφτες, θάνατος στους μπάτσους».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο θρασύτατος 17χρονος κακοποιός φέρει στο σώμα του τατουάζ με διάφορες ημερομηνίες, οι οποίες εικάζεται ότι πρόκειται για ημερομηνίες που διέπραξε ληστείες.



Ο κακοποιός μέσα σε 15 ημέρες λήστεψε τουλάχιστον τέσσερις φορές το ίδιο μαγαζί στον Εύοσμο. Μαζί με τον συνεργό του και υπό την απειλή όπλου κατάφερε να αποσπάσει 1.900 ευρώ.

Τελευταίο χτύπημά του ήταν τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής όταν με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε από το ταμείο του καταστήματος 160 ευρώ.

Τότε στην κατοχή του νεαρού βρέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, το οποίο αποδόθηκε στον υπεύθυνο του καταστήματος, 1 μαχαίρι τύπου πεταλούδα, 1 κουκούλα full face και 1 ζευγάρι γάντια.



Βιασμός 12χρονης: Με 26 κατηγορούμενους στο εδώλιο ξεκινά σήμερα η δίκη

 


Ξενικά σήμερα, εκτός απροόπτου επειδή η αποχή των δικηγόρων συνεχίζεται, η εκδίκαση της μεγάλης υπόθεσης της σεξουαλικής κακοποίησης και μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό. 

Συγκεκριμένα, στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας αναμένεται να καθίσουν οι 26 πρώτοι κατηγορούμενοι της συγκλονιστικής αυτής υπόθεσης, προκειμένου να δικαστούν για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, οι οποίες επισύρουν πολυετείς καθείρξεις.

Η δίκη, η οποία αναμένεται να διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα, αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα σε δικαστική αίθουσα του Πρωτοδικείου της Αθήνας επί της οδού Δέγλερη και εν συνεχεία να συνεχιστεί σε άλλη καταλληλότερη αίθουσα στο Εφετείο, όπως αποφασίστηκε στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και τη διοίκηση του Πρωτοδικείου.

Οι 26 κατηγορούμενοι της υπόθεσης παραπέμπονται να δικαστούν με βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, στο οποίο αποτυπώνεται καρέ – καρέ το χρονικό της άγριας κακοποίησης της ανήλικης. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο 55χρονος Ηλίας Μίχος, αλλά και η 37χρονη μητέρα του κοριτσιού.