Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

"Χαστούκι" σε Τσίπρα - Ανδρουλάκη η απαλλαγή απο τον πειθαρχικό έλεγχο της Βασιλικής Βλάχου που ερευνούσε τις υποκλοπές

 


Απαλλάχτηκε από τον πειθαρχικό έλεγχο σε βάρος της για τις υποκλοπές η μέχρι πρότινος εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, η οποία επί τριετία αρμόδια για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, ενέκρινε τις νόμιμες παρακολουθήσεις, μεταξύ άλλων του Νίκου Ανδρουλάκη, που έπαιζε και παίζει μέχρι σήμερα τον ρόλο της Μάρθας Βούρτση χωρίς να λέει στον Ελληνικό λαό γιατί τον παρακολουθούσαν.

Η έρευνα σε βάρος της Βασιλικής Βλάχου αρχειοθετήθηκε, με απόφαση της προέδρου της Επιθεώρησης του Αρείου Πάγου, αντιπροέδρου του ανώτατου δικαστηρίου, Ελένης Φραγκάκη.



Η έντιμη εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου, μετά την απαλλαγή της, επιστρέφει από την ΕΥΠ, στον Πειραιά ως προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών.

Για την ιστορία στην Βασιλική Βλάχου, προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να ρίξουν μομφή ζητώντας να την ερευνήσουν για παράνομες ενέργειες, και ο Νίκος Ανδρουλάκης, και ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και ο Δημήτρης Βερβεσός.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ρόλο Μάρθας Βούρτση καλούσε την Βασιλική Βλάχου να δώσει «εξηγήσεις» για τη νόμιμη επισύνδεση του τηλεφώνου του από την ΕΥΠ. «Πρέπει επιτέλους η εισαγγελέας της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου, και ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, ο Παναγιώτης Κοντολέων, να απολογηθούν γιατί υπέγραψαν ότι η παρακολούθησή μου γίνεται για εθνικούς λόγους», έλεγε προεκλογικά σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να έχει απολογηθεί ο ίδιος μέχρι σήμερα για τον λόγο που τον κατηγορούσαν, και τον γνωρίζει πολύ καλά.

«Να μας πει η ελληνική Δικαιοσύνη γιατί η εισαγγελέας της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου, υπέγραψε ότι η παρακολούθησή μου έγινε για εθνικούς λόγους», έλεγε τον Μάιο του 2023, κρύβοντας απο τον ελληνικό λαό τους λόγους που τον παρακολουθούσαν.

Ο άρχοντας των υποκλοπών, που τον κατηγορούσαν τα ίδια του τα στελέχη για υποκλοπέα και μάλιστα για υποκλοπές μέσα από το Μαξίμου Αλέξης Τσίπρας, λαϊκιστής και πολιτικός απατεώνας στοχοποίησε, όπως έκανε πάντα για όλους τους αντιπάλους τη Βασιλική Βλάχου. «Για ποιο λόγο, εφόσον δεν υπήρξε εθνικός λόγος, η εισαγγελέας της ΕΥΠ, η κυρία Βλάχου, υπέγραφε παρανόμως τις διαταγές για να παρακολουθούνται πολίτες, το μισό πολιτικό σύστημα, πολιτικοί αρχηγοί, υπουργοί, ακόμα και οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων;», αναρωτιόταν δήθεν σε συνέντευξη ο άρχοντας των υποκλοπών Αλέξης Τσίπρας.

«Γιατί μια επικίνδυνη για τη δημοκρατία εισαγγελέας που κάνει κατ’ εξακολούθηση κατάχρηση εξουσίας βρίσκεται ακόμη στην κρίσιμη αυτή θέση και ενώ έχω επισήμως ζητήσει την απομάκρυνσή της;», τόνιζε χαρακτηριστικά, ο προκλητικός υποκλοπέας όπως τον κατηγορούσαν τα ίδια του τα στελέχη και η πρόεδρος της της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, ότι παρακολουθούσε τους πάντες μέσα απο το γραφείο του.Την πειθαρχική δίωξη της Βασιλικής Βλάχου είχε ζητήσει και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος σε δήλωσή του είχε αναφέρει: «Επιβάλλεται να διερευνηθεί άμεσα εάν η αρμόδια εισαγγελέας διερεύνησε την πλήρωση των ουσιαστικών προϋποθέσεων για την άρση του απορρήτου ή απλώς περιέβαλε με το κύρος της δικαστικής αρχής τις εκτιμήσεις και τις ενέργειες της ΕΥΠ, εάν προέβη ή μη σε καταχρηστική και αυθαίρετη εφαρμογή των σχετικών διατάξεων, καθώς και εάν οι υπάλληλοι της ΕΥΠ που συνέταξαν τη σχετική εισήγηση παρέβησαν το καθήκον τους, με αποτέλεσμα την πολλαπλή παραβίαση του ρυθμιστικού πλαισίου περί απορρήτου. Κάθε άλλη προσέγγιση θα συνιστά καταφανή παράβαση της αρχής της νομιμότητας, που οριοθετεί το καθήκον διερεύνησης και δίωξης των ποινικών αδικημάτων».

Μην περιμένετε φυσικά κανένας από τους τρεις να ζητήσουν συγνώμη!! Ειδικά ο Αλέξης Τσίπρας που δεν γνωρίζει αυτή την λέξη!!









0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου