Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

"Φάπες" απο την Ασημακοπούλου στο Ανδρουλάκη μέσα στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο

 



Μετά την παρέμβαση του Νίκου Ανδρουλάκη, που είχε σκοπό να κάνει κακό στην κυβέρνηση και τη Ελλάδα,  στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με την υπόθεση παρακολούθησής του από την ΕΥΠ, τον λόγο έλαβε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου για να αρχίσει τις "φάπες" στον Νίκο Ανδρουλάκη, και τον Επίτροπο Δικαιοσύνης που μίλησε χωρίς να γνωρίζει.

Απαντώντας στον Επίτροπο Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στο ευρωκοινοβούλιο με θέμα «Συστήματα παρακολούθησης και κατασκοπευτικά συστήματα Predator στην Ελλάδα», τον κάλεσε να διορθώσει τα όσα είπε για το σκάνδαλο και την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Ας πάμε κατευθείαν στην αλήθεια. Θέλω να ζητήσω από τον Επίτροπο να διορθώσει. Η ελληνική κυβέρνηση είπε σαφέστατα ότι δεν χρησιμοποιεί παράνομα λογισμικά. Η παρακολούθηση Ανδρουλάκη ήταν νόμιμη. Έχουμε ενισχύσει το θεσμικό μας πλαίσιο, ζητούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνει το ίδιο. Ξέρω ότι η μυθολογία είναι μέρος της ελληνικής ταυτότητας. Ίσως αυτή η αγάπη για τους μύθους είναι που χρησιμοποιούν οι εχθροί του κυρίου Μητσοτάκη που προσπαθούν για να αποσταθεροποιήσουν την Ελλάδα για να έχουν πλεονέκτημα στις επόμενες εκλογές» ισχυρίστηκε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και συνέχισε στο ίδιο ύφος:

«Δεν πρόκειται να ανεχθούμε μύθους που έχουν στόχο να πλήξουν την αξιοπιστία της Ελλάδας, της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Ο ελληνικός λαός ξέρει τη διαφορά μεταξύ του μύθου και της αλήθειας και αναμένω να κάνετε και εσείς το ίδιο», είπε η ευρωβουλευτής, στα αγγλικά.



Στην ΔΕΘ ο Ανδρουλάκης για ένα σώου Μάρθα Βούρτση και για σύμπλευση του με τον άρχοντα των υποκλοπών


 

Στο βήμα της ΔΕΘ αναμένεται αύριο Τετάρτη ο Νίκος Ανδρουλάκης για ένα σώου Μάρθα Βούρτση που αφορά την απόπειρα παρακολούθησης του, υπόθεση που με δικιά του ευθύνη παίζει 3 μήνες, ενώ ένας σοβαρός πολιτικός που δεν έχει τίποτα να κρύψει, θα πήγαινε να ενημερωθεί και να ενημερώσει τον Ελληνικό λαό γιατί τον παρακολουθούσαν.

Παράλληλα θα προσπαθήσει να πετάξει από πάνω του την ρετσινιά που τον εντάσσει στην «πολιτική τερατογένεση», που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάτι που είναι δύσκολο γιατί η ουρά του Αλέξη Τσίπρα με ευθύνη Νίκου Ανδρουλάκη δεν κόβεται εύκολα.

Θα πρέπει επίσης να ερωτηθεί από δημοσιογράφους που θα παραστούν στην συνέντευξη του Ανδρουλάκη, να μας πει τι λέει για τις αποκαλύψεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τις υποκλοπές Αλέξη Τσίπρα, τις καταγγελίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου που καταγγέλει ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα για άρχοντα των υποκλοπών, και τέλος για τις αποκαλύψεις στα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ με έγγραφα για τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, παρακολουθώντας στελέχη του και όχι μόνο. 

Να μας πει ο Νίκος Ανδρουλάκης πώς νιώθει σαν ουρά του Τσίπρα, επειδή συμπλέει μαζί με τον το άρχοντα των υποκλοπών, για όσα έκανε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, για το θράσος του μετά από τέτοιες υποκλοπές να κουνάει το δάχτυλο, και για το εάν θέλει μια εξεταστική επιτροπή αποκλειστικά για τον Αλέξη Τσίπρα που με τέτοια στοιχεία και αποδεικτικά που υπάρχουν, θα τον πάει απευθείας στο ειδικό δικαστήριο.

Αύριο Τετάρτη στις 19:30, θα μιλήσει στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης». Την επομένη, Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022 στις 11:30 το πρωί, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων  «Αιμίλιος Ριάδης» εντός της HELEXPO ΔΕΘ και εκεί θα πρέπει να γίνουν οι ανάλογες ερωτήσεις για να ακούσουμε τις απαντήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη.




Συνεχίζει ο Ακάρ να απειλεί και δεν έχει καταλάβει ότι οι Έλληνες δεν τον φοβούνται

 


Κάθε μέρα και ένα καραγκιοζιλίκι απο την κυβέρνηση του καθεστώτος Ερντογάν, βγαίνει και απειλεί την Ελλάδα. Ειδικά ο ακροδεξιός ξεδοντιάρης υπερήλικας Ντελβέτ Μπαχτσελί, που σε κάθε ομιλία του οδύρεται σαν γριά γυναίκα φωνάζοντας κατά της Ελλάδας.

Σήμερα ήταν η σειρά του προκλητικού Χουλουσία Ακάρ, που φάνηκε ενοχλημένος γιατί δεν περνάνε τα καρακιοζιλίκια και το ψέμα των Τούρκων, και ο Μητσοτάκης συνεχίζει την επιτυχημένη πατριωτική διπλωματική πορεία του.

Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ από τη νέα συνάντηση που είχε χθες ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν κατά την οποία επιβεβαιώθηκε ξανά η πλήρης στήριξη της Γαλλίας στη χώρα μας απέναντι στην προκλητική τουρκική ρητορική.

Το προκλητικό φερέφωνο του Ερντογάν, Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα για «διπρόσωπη πολιτική». «Προσπαθούν να αμαυρώσουν την εικόνα της Τουρκίας. Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν και να διαστρεβλώσουν κάθε γεγονός, να επηρεάσουν τρίτους με ψέματα και συκοφαντίες και να παραπονεθούν για την Τουρκία σε τρίτες χώρες», συνέχισε ο Ακάρ σε πρόσφατες δηλώσεις του.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας υποστήριξε για να γελάει ο κόσμος ότι «κάνουμε μεγάλη υπομονή. Όμως παρά τις καλοπροαίρετες προσπάθειές μας, δυστυχώς η γειτονική μας Ελλάδα με κάποιες προβοκατόρικες ενέργειες και δηλώσεις συνεχίζει να αυξάνει την ένταση, και προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα για να εμποδίσουμε αυτό».

Παράλληλα, ο Ακάρ συνέχισε το παραμύθι κατηγορώντας την Ελλάδα ότι στρατιωτικοποιεί νησιά. «Παραχωρήθηκαν τα νησιά όμως υπάρχουν κάποια καθεστώτα σχετικά με τα νησιά τα οποία πρέπει να αποστρατιωτικοποιημένα. Κι όμως τα στρατιωτικοποιούν. Συμβαίνει το πιο περίεργο πράγμα στον κόσμο. Όσα είναι τα χωρικά ύδατα τόσο πρέπει να είναι ο εναέριος χώρος. Όμως λένε όχι και δηλώνουν πως τα χωρικά τους ύδατα είναι 6 μίλια, αλλά ο εναέριος χώρος 10 μίλια. Αυτό δεν γίνεται κατανοητό και κανένας λογικός δεν το αποδέχεται», συνέχισε.

«Διδαχθείτε από την ιστορία. Μην μπαίνετε σε νέες περιπέτειες. Κάποιοι μπορεί να πουν διάφορα στα αυτιά σας. Έχετε δει στην ιστορία, ότι αυτά δεν ισχύουν. Μην επαναλάβετε το ίδιο πράγμα. Να είστε ξύπνιοι», κατέληξε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, ξέροντας ότι δεν τον φοβούνται οι Έλληνες.

Απάντηση και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στο νέο παραλήρημα Ακάρ: «Η μονότονη επανάληψη ενός ψέματος δεν το καθιστά αλήθεια»

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολίασε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3» τις νέες προκλήσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας, για την Ελλάδα.

Και τόνισε ότι οι δηλώσεις του Ακάρ βασίζονται σε ακρότητες, ψέματα και διαστρεβλώσεις της Ιστορίας, της διεθνούς νομιμότητας, της πραγματικότητας και των Συνθηκών που υπάρχουν στο Αιγαίο.

Έστειλε, επίσης, μήνυμα στην Τουρκία πως «η μονότονη επανάληψη ενός ψέματος δεν το καθιστά αλήθεια, κι αυτό το έχει αντιληφθεί το σύνολο της διεθνούς κοινότητας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε, ακόμη, πως η Ελλάδα απαντά στην Τουρκία με πολύ αποτελεσματικό τρόπο, κρατώντας κλειστές τις πόρτες στις προκλήσεις και ανοιχτά τα παράθυρα στον διάλογο.



Για να γίνει κυβέρνηση Τσίρκο με ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ-ΜεΡΑ25 θέλει 46% για 151 βουλευτές

 


Πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται για την κυβέρνηση τσίρκο, που ονειρεύεται ο τελειωμένος πολιτικά και μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρας.

Και μόνο στο άκουσμα κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - ΜεΡΑ25 - ΚΚΕ με "ηγέτες" τους Τσίπρα - Ανδρουλάκη - Βαρουφάκη - Κουστούμπα, ανατριχιάζεις κάνει τον σταυρό σου και λες ποτέ Παναγία μου τέτοια τύχη στην Ελλάδα μας.

Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Αράπογλου και αυτά που είναι στο liberal.gr, για να στηθεί τέτοιο τσίρκο, και για να διαλυθεί η Ελλάδα, χρειάζονται όλα τα κόμματα ένα 46% και αυτό για να έχουν μόλις 151 βουλευτές.

Σημαντικές παρατηρήσεις για τη δυνατότητα από την αντιπολίτευση να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας, από τις πρώτες εκλογές με απλή αναλογική, ακόμη κι αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα, διατυπώνει ο γενικός διευθυντής της Pulse, Γιώργος Αράπογλου.

Σε συνέντευξή του λοιπόν στο σάιτ Liberal.gr και στον δημοσιογράφο Γιώργο Φιντικάκη, ο Γιώργος Αράπογλου εξηγεί τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, λίγες ημέρες αφότου ο πρωθυπουργός, από τη ΔΕΘ, αποκάλεσε αυτό το ενδεχόμενο «πολιτική τερατογένεση».

Όπως εξηγεί ο Γιώργος Αράπογλου, ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι δυνατό, αλλά απαιτεί από τα συνεργαζόμενα κόμματα να συγκεντρώσουν ποσοστό πάνω από 46%, για να έχουν 151 βουλευτές. Το ίδιο ισχύει, φυσικά, και για τη ΝΔ, αν είναι πρώτο κόμμα, αφού για να εκλέξει 151 βουλευτές, με την απλή αναλογική, θέλει πάνω από 46%.

Εξηγεί αναλυτικά:

«Η επισήμανση του πρωθυπουργού είναι σωστή, μαθηματικά είναι δυνατό! Αν το άθροισμα των ποσοστών των κομμάτων που δεν θα ξεπεράσουν το όριο εκπροσώπησης στη Βουλή φθάσει το 8% (όσο περίπου συγκέντρωσαν τα κόμματα που δεν κατέκτησαν κοινοβουλευτική έδρα στις προηγούμενες εθνικές εκλογές), το ποσοστό που χρειάζεται για να έχει αυτοδυναμία το πρώτο κόμμα -ή τα κόμματα που θα αποφάσιζαν να συνεργαστούν- μετά από μια εκλογική μάχη με απλή αναλογική, είναι λίγο πάνω από 46%. Πρόκειται για ποσοστό αρκετά υψηλό, που όμως, μαθηματικά τουλάχιστον, μπορεί να επιτευχθεί από μετεκλογική συνεργασία κομμάτων - ακόμα και χωρίς τη συμμετοχή του πρώτου κόμματος, αν αποφασίσουν να συνεργαστούν το δεύτερο και αρκετά από τα υπόλοιπα κόμματα…».

Ο κ. Αράπογλου προσθέτει ότι δύσκολα ένα τέτοιο σενάριο μπορεί να επιτευχθεί:

«Η πολιτική όμως δεν είναι μαθηματικά. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο κάθε άλλο παρά απλό είναι. Εκτός από τις αναμενόμενες δυσκολίες στην υλοποίηση αλλά και στην πορεία μιας συνεργασίας πολλών κομμάτων, οι μέχρι σήμερα τοποθετήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης (εκτός της αξιωματικής) δεν δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Βέβαια, μετά από κάθε εκλογική μάχη ξημερώνει νέα μέρα, το πολιτικό τοπίο δεν είναι απαραίτητα το ίδιο και η οπτική και οι προτεραιότητες κομμάτων και ηγεσιών αλλάζουν. Τίποτα, επομένως, δεν μπορεί να θεωρηθεί απίθανο - ούτε να αποκλειστεί!».

Στην ίδια συνέντευξη, ο γενικός διευθυντής της Pulse διαβλέπει ότι οι προσεχείς εκλογές θα διεξαχθούν σε κλίμα μεγάλης πόλωσης:

«Άλλωστε, νομίζω ότι ήδη τη βλέπουμε να έχει ξεκινήσει και να ενισχύεται. Υπάρχει η άποψη ότι η πόλωση βοηθά τους δύο βασικούς μονομάχους, συσπειρώνοντας τους ψηφοφόρους τους. Θα έπρεπε, όμως, να μας απασχολεί κυρίως το αν μια έντονα πολωμένη προεκλογική περίοδος επιτρέπει να τεθούν ουσιαστικώς τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν όλους μας και να κατατεθούν προτάσεις για τη σωστή αντιμετώπισή τους» αναφέρει χαρακτηριστικά.



Χειροπέδες σε ΚΤΗΝΟΣ που άφησε δεμένο το σκυλί του και ψόφησε


 

Χειροπέδες σε ένα 25χρονο ΚΤΗΝΟΣ πέρασαν άνδρες της Άμεσης Δράσης στην Πάτρα γιατί είχε αφήσει το σκύλο του να ψοφήσει!

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, περίοικοι τηλεφώνησαν στην Αστυνομία και κατήγγειλαν το νεαρό.

Αμέσως έφθασε σε συνοικία της Πάτρας περιπολικό και οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως σκύλος ήταν δεμένος με αλυσίδα σε μάντρα και είχε ψοφήσει.

Δεν άργησαν να συλλάβουν τον 25χρονο που ήταν και ο ιδιοκτήτης του ζώου και ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί στις εισαγγελικά αρχές με βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες και πρόστιμο που φτάνει τις 50.000 ευρώ.



Γεωργιάδης κατά της ακροαριστερής ορτινάτσας του δικτάτορα Πούτιν, Νίκο Φίλη

 


Τι ήθελε να πει ο ακροαριστερός Νίκος Φίλης στον υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη  για «κάμψη της Δημοκρατίας» με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων, τα άκουσε όπως πρέπει να τα ακούει κάθε Συριζαίος.

Ο ακροαριστερός Νίκος Φίλης δεν βρήκε ούτε μία λέξη για να καταδικάσει την χυδαιότητα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Φίλης το αποκάλεσε φεστιβάλ νεολαίας, αλλά οι ηλικίες στο φεστιβάλ μόνο νεολαία δεν έδειχαν, «Καμψη της Δημοκρατίας είναι στο φεστιβάλ της νεολαίας να υβρίζεται ο πρωθυπουργός και εσείς να γελάτε σαν χάνοι, ντροπή σας κύριε» είπε ο ακροαριστερός Νίκος Φίλης, και αντέδρασε άμεσα ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στα υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσω... Πούτιν στο φεστιβάλ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάνατε τις ορντινάντσες του Πούτιν, ντροπή σου. Κάθισε ολόκληρη νεολαία κόμματος και έβαλε τον Πούτιν να υβρίζει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας και δεν ντρέπεστε εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο υπουργός Ανάπτυξης.

Και συνέχισε λέγοντας : «Θα τα πούμε στην κάλπη. Άντε πήγαινε πάρε κανα καφέ στο Πούτιν που θα μας μιλήσεις για κάμψη της Δημοκρατίας».





Σημάδια βασανιστηρίων και πτώματα στους δρόμους άφησαν οι ΡώSSοι του δικτάτορα Πούτιν

 


Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, ο ουκρανικός στρατός έχει ανακαταλάβει περισσότερους από 20 οικισμούς στην περιοχή του Χαρκόβου, στην ανατολική Ουκρανία. 

Η ρωSSική κατοχή άφησε μεγάλο φόρο αίματος, ενώ υπάρχουν ενδείξεις βασανισμού αμάχων. Στο χωριό Ζαλιζνίτσνε, στην περιοχή του Χαρκόβου, εντοπίστηκαν τέσσερις σοροί αμάχων που φέρουν «σημάδια βασανισμού», μετά την ανακατάληψη της περιοχής από τον ουκρανικό στρατό, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία της Ουκρανίας.

Τα τέσσερα αυτά πτώματα εντοπίστηκαν την Κυριακή και έφεραν σημάδια βασανιστηρίων. «Τρία από αυτά τάφηκαν στον χώρο ιδιωτικών ιδιοκτησιών, ένα άλλο τάφηκε στον χώρο ενός εργοστασίου ασφάλτου απέναντι από τον σταθμό του τρένου» αναφέρει ανακοίνωση

«Με βάση την προκαταρκτική εκδοχή της έρευνας, τα θύματα σκοτώθηκαν από ΡώSSους στρατιωτικούς στη διάρκεια της κατοχής του χωριού», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνεται, οι κάτοικοι του χωριού «απευθύνθηκαν στις δυνάμεις της τάξης και τις ενημέρωσαν ότι ΡώSSοι στρατιωτικοί σκότωσαν τους συμπολίτες τους».

Εξάλλου, στο Γκρακόβε, όπου βρέθηκαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP), έχουν διαπιστωθεί καταστροφές που μαρτυρούν έντονη βία. Στο χωριό αυτό, η εισαγγελία ανακοίνωσε πως έχουν εντοπιστεί τα πτώματα δύο αμάχων, τα οποία έφεραν σημάδια βασανιστηρίων και τραύματα από σφαίρες στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Οι ρωSSικές δυνάμεις έχουν κατηγορηθεί για πολλές ωμότητες στη διάρκεια της κατοχής προαστίων του Κιέβου, κυρίως στη Μπούτσα από όπου αποσύρθηκαν στα τέλη Μαρτίου. Η Μόσχα αρνείται τις σχετικές κατηγορίες, ενώ ανεξάρτητες αρχές πραγματοποιούν ενδελεχή έρευνα για να διαπιστώσουν αν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου.



Απαγόρευση εμπορίας κακόβουλων λογισμικών προανήγγειλε ο Γεραπετρίτης -«Θέλουμε να φύγει η γάγγραινα»

 


Νομοθετική πρωτοβουλία στην παρούσα Βουλή που με τρόπο εμπροσθοβαρή και με σκληρές ρυθμίσεις θα αντιμετωπίζει τη λειτουργία κακόβουλων λογισμικών τύπου Predator προανήγγειλε από τη Βουλή ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μιλώντας στην επιτροπή δημόσιας διοίκησης, κατά τη συζήτηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΥΠ, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι η αυστηρότητα των ρυθμίσεων μπορεί να φτάσει ως και την απαγόρευση της εμπορίας των λογισμικών αυτών.

«Είναι μια βαθύτατη παθολογία που είναι οικουμενική, βρίσκεται σε έξαρση τεράστια σε όλες τα χώρες, της Ευρώπης και του κόσμου, είναι επέκεινα της τεχνολογικής εξέλιξης.

Γεραπετρίτης: Πρέπει να υπάρξει θωράκιση έναντι των κακόβουλων λογισμικών

»Πρέπει να υπάρξει θωράκιση έναντι των κακόβουλων λογισμικών, ενισχύοντας και το καθεστώς των νόμιμων παρακολουθήσεων» είπε αρχικά ο υπουργός, και πρόσθεσε: «Η παρούσα Βουλή, με νομοθετική πρωτοβουλία που θα φέρουμε και θα είναι εμπροσθοβαρής, έχουμε διάθεση με πολύ σκληρές ρυθμίσεις ακόμα και σε απαγόρευση εμπορίας τέτοιων λογισμικών. Θέλουμε να φύγει η γάγγραινα αυτή».

Ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε επίσης πως οι διατάξεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου αποτελούν μια πρώτη πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία θα ενισχυθεί -εφόσον ολοκληρωθούν οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής- και από ένα συνολικό νομοθετικό πλαίσιο, που θα έχει ως διττό στόχο να διασφαλίζει τη λογοδοσία αλλά και να υπηρετεί την ανάγκη της εθνικής ασφάλειας.

«Οι δύο διατάξεις που έρχονται είναι αναγκαίες αλλά όχι επαρκείς. Την επάρκεια θα την δούμε όταν έχουμε τα δεδομένα από την εξεταστική και όταν θα έχουμε τη δυνατότητα να επεξεργαστούμε όλες τις προτάσεις», είπε και πρόσθεσε: «περιμένοντας τα πορίσματα εξεταστικής, δεσμευόμαστε θα αξιολογήσουμε όλες προτάσεις κ θα επανέλθουμε με ένα συνολικό πλαίσιο».

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για τις παρακολουθήσεις, ο υπουργός επικρατείας, τόνισε πως αυτές γίνονται μετά από εισήγηση των υπηρεσιών και αποφασίζονται από τη δικαιοσύνη. «Είναι απόφαση δικαστική και ως δικαστική θα πρέπει να την αντιλαμβανόμαστε ως νόμιμη και τεκμηριωμένη», είπε.

Νωρίτερα, πάντως, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης έκανε λόγο για «μπάχαλο» και έχρισε προσωπικά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό για τις παρακολουθήσεις.

«Μας φέρνετε την κύρωση της ΠΝΠ, ένα κουρελόχαρτο σε σχέση με αυτά που έγιναν στη χώρα. Που εκδόθηκε στη λογική του να απαντήσει στις βαριές ευθύνες που έχει μετά τις αποκαλύψεις της παρακολούθησης», είπε και πρόσθεσε: «Είναι προφανές ότι η κύρωση της ΠΝΠ είναι για επικοινωνιακούς λόγους, για να κρυφτούν οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη για την αθλιότητα, το άρρωστο καθεστώς που έχει εγκαθιδρύσει στη χώρα».

«Εργαλειοποιεί λέει τις υποκλοπές ο Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ. Πρώτη φορά στην πολιτική μου διαδρομή ο θύτης απευθύνεται στο θύμα και μιλά για εργαλειοποίηση, ενώ θα έπρεπε στην καλύτερη περίπτωση να σιωπά», είπε ο Χάρης Καστανίδης από το ΠΑΣΟΚ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΠΝΠ θα τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, την Τρίτη.


iefimerida.gr



Άχνα από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις υποκλοπές Τσίπρα - Άχνα και και από το ΠΑΣΟΚ

 


Καταιγιστικές οι αποκαλύψεις για το όργιο υποκλοπών επί ΣΥΡΙΖΑ, και από τα όσα καταγγέλουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά οι τελευταίες αποκαλύψεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου, πρώην προέδρου της Βουλής επί ΣΥΡΙΖΑ, που έδειξε κατευθείαν τον Αλέξη Τσίπρα για τον άρχοντα των υποκλοπών.

Οι αποκαλύψεις όμως δεν σταματάνε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζονται από τον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο στα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ, που δείχνει με στοιχεία και έγγραφα το όργιο παρακολουθήσεων και υποκλοπών από τον Αλέξη Τσίπρα και την ΕΥΠ.

Το ανησυχητικό είναι ότι δεν έχει κινηθεί ακόμα καμία διαδικασία, ειδικά με τόσα έγγραφα που έρχονται στην δημοσιότητα,  για τις ποινικές ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, και όσων συμμετείχαν σε αυτό το όργιο παρακολουθήσεων!! Οι πολίτες περιμένουν αντίδραση από την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό, που έχει ακούσει φαιδρά πράγματα από το στόμα του Αλέξη Τσίπρα και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την νόμιμη παρακολούθηση από την ΕΥΠ του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ένα άλλο σημείο που παρατηρείται είναι η αφωνία της ουράς του Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Ανδρουλάκη που δεν έχει αντιδράσει σε αυτές τις αποκαλύψεις και καταγγελίες, ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και το ΠΑΣΟΚ!!

Η μη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι Ανδρουλάκης - Τσίπρας λειτουργούν με φαιδρό σχέδιο, παρά το ότι ο Ανδρουλάκης γνωρίζει το παρελθόν υπόκοσμου που έχει ο Αλέξη Τσίπρας, αλλά επειδή είναι ανύπαρκτος και αδύναμος να ηγηθεί μόνος του στο ΠΑΣΟΚ, ψάχνει στήριγμα σε ένα φαιδρό κόμμα που έχει απαξιώσει και απαξιώνει καθημερινά ο Ελληνικός λαός.



Όργιο υποκλοπών επί ΣΥΡΙΖΑ - Αποκαλύψεις από ΤΑ ΝΕΑ και τον Βασίλη Λαμπρόπουλο



 

Με τίτλο Υπουργοί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ ο Βασίλης Λαμπρόπουλος κάνει αποκαλύψεις για τα έργα και ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του άρχοντα των υποκλοπών Αλέξη Τσίπρα.



«ΤΑ ΝΕΑ» αποκαλύπτουν έγγραφα με αναφορές για συναντήσεις σε εστιατόρια, παράνομες υποκλοπές με βίντεο και «κοριούς» - Πώς η Υπηρεσία Πληροφοριών δεν ενημέρωνε αλλά… κατέγραφε επί κυβέρνησης Τσίπρα ακόμα και όσους επόπτευαν τις μυστικές υπηρεσίες.

υπουργός είχε συνάντηση με ιδιώτη σε εστιατόριο τον Ιούλιο του 2016…». Το νέο αυτό έγγραφο της ΕΥΠ που αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ» πολλαπλασιάζει τα ερωτήματα για τις ενέργειες και τις έμμεσες παρακολουθήσεις ακόμη και εν ενεργεία υπουργών της κυβέρνησης Τσίπρα, όπως ο Νίκος Κοτζιάς, από τις μυστικές υπηρεσίες την περίοδο 2015-2019, όταν δηλαδή τη διακυβέρνηση της χώρας είχε αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα παραπάνω έρχονται σε συνέχεια της αποκάλυψης από «ΤΟ ΒΗΜΑ» απόρρητου εξασέλιδου πληροφοριακού δελτίου της ΕΥΠ που αναφέρεται σε συναντήσεις, διασυνδέσεις και φιλικές σχέσεις κυβερνητικών και υπηρεσιακών παραγόντων, διπλωματών και άλλων.

Την περίοδο εκείνη, λοιπόν, στελέχη της ΕΥΠ φέρονται να πραγματοποιούν σειρά μυστικών ερευνών για αναφερόμενες υποθέσεις διαφθοράς, οι οποίες όμως κατέληγαν και σε καταγραφές συνομιλιών και κινήσεων τουλάχιστον τεσσάρων πέντε κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πολλών υπηρεσιακών παραγόντων, αλλά και ιδιωτών που λειτουργούσαν ως «συνδετικοί κρίκοι». Οι παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων και κρατικών λειτουργών, μάλιστα, πραγματοποιήθηκαν χωρίς να ενημερώνεται η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που είχε τότε την ευθύνη εποπτείας της ΕΥΠ, αλλά φαίνεται να είχε πλήρη γνώση το Μέγαρο Μαξίμου. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι ανάμεσα στα πρόσωπα των οποίων οι συναντήσεις καταγράφονταν ήταν και στελέχη του ίδιου του υπουργείου που υποτίθεται ότι… προΐστατο της ΕΥΠ.

«ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ»

Αλλωστε, όπως προκύπτει από τα έγγραφα, οι μυστικές υπηρεσίες επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν αρκεστεί μόνο στις τηλεφωνικές υποκλοπές, αλλά είχαν ξεκινήσει και έναν κύκλο φυσικών παρακολουθήσεων, φωτογραφίσεων - βιντεοσκοπήσεων και εγκαταστάσεων «κοριών» σε διάφορους χώρους, με δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν εκ των υστέρων. Ενδεικτικό των παραπάνω είναι ένα από τα έγγραφα πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της ΕΛ.ΑΣ. που ελέγχθηκε εκείνη την περίοδο από τις μυστικές υπηρεσίες και αναφέρεται σε «παράνομη χρήση τεχνικών μέσων» και παράνομες παρακολουθήσεις από τις μυστικές υπηρεσίες. Ολα αυτά πολλαπλασιάζουν πλέον τις απορίες για τις μεθοδεύσεις των μυστικών υπηρεσιών το διάστημα 2015-2019, οπότε και καταγράφονται πολλές «αόρατες» έρευνες με πρωταγωνιστές και πολιτικά πρόσωπα.

ΠΩΣ ΞΕΤΥΛΙΧΘΗΚΕ ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ

Μία από τις βασικές έρευνες της ΕΥΠ, την περίοδο 2015-2017, άλλωστε, ήταν εκείνη που είχε ως βασικό «στόχο» ομάδα 27 πρώην και νυν αστυνομικών, δικηγόρων, επιχειρηματιών και άλλων ατόμων που πιθανόν συνδέονταν με «πώληση προστασίας» σε 1.000 νυκτερινά κέντρα, οίκους ανοχής και άλλες επιχειρήσεις στην Αττική και έσοδα 1 εκατ. ευρώ μηνιαίως. Ομως, τότε η ΕΥΠ - που φέρεται να είχε ως κύριο στόχο τον περιορισμό της διαφθοράς - ουδέποτε ειδοποίησε τις διωκτικές Αρχές για τη συγκεκριμένη έρευνά της, με αποτέλεσμα πέρα από υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες ή φωτογραφίες με τις συναντήσεις των «υπόπτων» να μην υπάρχει κανένα ουσιαστικό αποδεικτικό στοιχείο, καμία μαρτυρική κατάθεση (στους πράκτορες της ΕΥΠ δεν επιτρέπεται να λαμβάνουν καταθέσεις) αλλά ούτε και κάποια επ' αυτοφώρω σύλληψη. Μία από τις επίσημες «δικαιολογίες» που φέρεται να δόθηκαν τότε, μάλιστα, ήταν ότι οι υπεύθυνοι της ΕΥΠ στη λεωφόρο Κατεχάκη δεν είχαν… εμπιστοσύνη σε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που στεγάζονταν στο ίδιο κτίριο, λίγους ορόφους πιο κάτω.

Ομως, όπως αποκαλύπτεται τώρα, αυτή η έρευνα, ομοίως με άλλες, οδήγησε και σε καταγραφές συνομιλιών, SMS ή και κινήσεων υψηλόβαθμων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και στα υπουργεία Εθνικής Αμυνας, Εξωτερικών, Ψηφιακής Πολιτικής κ.ο.κ. Κάπως έτσι φαίνεται να συντάχθηκε και το προαναφερόμενο πληροφοριακό δελτίο που βρίσκεται ακόμη και σήμερα στη διάθεση βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αναφορές σε επαφές υπουργών, διπλωματών και άλλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο δελτίο αυτό, όπως και σε άλλα παραπλήσια, μνημονεύονται από το 2016-2017 οι συναντήσεις ιδιώτη που ήταν στενός συνεργάτης υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος βρέθηκε δύο χρόνια αργότερα στο «στόχαστρο» ερευνών για τυχόν παράνομες συναλλαγές του, για «μαύρα ταμεία» κ.λπ. Ολα αυτά τα έγγραφα, όπως φαίνεται, διακινούνταν στο εσωτερικό της τότε κυβέρνησης, χωρίς όμως να ενημερώνονται δικαστικοί λειτουργοί, αφού είχαν προκύψει σαφείς ενδείξεις και για ορισμένες ύποπτες συνεννοήσεις - συναλλαγές σημαντικών στελεχών της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού.


ΤΑ ΝΕΑ



Κοινό μέτωπο Μητσοτάκη - Μακρόν για τις τουρκικές προκλήσεις

 



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται το Παρίσι, όπου έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Emmanuel Macron.



Πριν από την έναρξη της συνάντησής τους στο Μέγαρο των Ηλυσίων ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κύριε Πρόεδρε, αγαπητέ Emmanuel, με μεγάλη χαρά βρίσκομαι ξανά στο Παρίσι, σε μία συγκυρία διπλά σημαντική για τις δύο χώρες μας εν μέσω μίας ενεργειακής, μίας πληθωριστικής επίθεσης που δέχεται η ήπειρός μας από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Αλλά και, όπως το αναφέρατε, σχεδόν ένα χρόνο μετά την υπογραφή της πολυεπίπεδης εταιρικής σχέσης Ελλάδος-Γαλλίας για την αμυντική, γεωπολιτική, στρατηγική, οικονομική συμπαράταξη των δύο κρατών μας. Είναι μία συμφωνία που -όπως έχουμε συζητήσει πολλές φορές- ταυτόχρονα υπηρετεί και το κοινό ζητούμενο της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρώπης.

Οι κρίκοι της ιστορίας και του πολιτισμού που μας ενώνουν εδώ και δύο αιώνες πληθαίνουν συνεχώς. Σφυρηλατούνται πλέον σε πολλά επίπεδα, στις μεγάλες πολιτικές επιλογές, όσο και στην καθημερινότητα αλλά και στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Πέρυσι, το Παρίσι βοήθησε καθοριστικά την πατρίδα μου στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Ελλάδα. Φέτος, ήταν η σειρά της Αθήνας να δείξει τη δική της αλληλεγγύη σε ανάλογες μάχες που έδινε η Γαλλία με τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης. Και νομίζω ότι και οι δύο εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για το γεγονός ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, το rescEU, φαίνεται να βρίσκει το δρόμο του και θα εργαστούμε και οι δύο ώστε να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο.

Οι δύο χώρες μας συντονίζονται σήμερα και στην άμυνα απέναντι στην εκτίναξη των διεθνών τιμών στην ενέργεια. Η Ελλάδα ήταν μία από τις πρώτες χώρες που υποστήριξε μια πιο δυναμική ευρωπαϊκή παρέμβαση στη χονδρική αγορά του φυσικού αερίου, αλλά και την άμεση αποσύνδεση των τιμών του φυσικού αερίου από τις τιμές του ηλεκτρισμού και συμφωνούμε μάλιστα και δρομολογούμε και εμείς αυτήν την μετρημένη κατανάλωση ενέργειας από την πολιτεία και από τους πολίτες, την ενεργειακή εγκράτεια (sobriété énergétique) όπως την αποκαλούμε και οι δύο στο εσωτερικό των χωρών μας. Kαι βέβαια και οι δύο χώρες δρομολογούν τα δικά τους προγράμματα στήριξης προκειμένου οι πολίτες μας, τα νοικοκυριά μας, οι επιχειρήσεις μας, να μην είναι απροστάτευτοι απέναντι στις μεγάλες αυξήσεις των τιμών της ενέργειας.

Νομίζω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τώρα την ευκαιρία να απαντήσει συντονισμένα στην απόπειρα της Μόσχας να μετατρέψει την ενέργεια ουσιαστικά σε ένα όπλο, σε έναν μοχλό αναστάτωσης και πολιτικής αστάθειας σε ευρωπαϊκές χώρες.

Θα συζητήσουμε, ασφαλώς, και για τον πόλεμο στην Ουκρανία. H Ελλάδα και η Γαλλία, από την πρώτη στιγμή, ταχθήκαμε ανεπιφύλακτα με το πλευρό του αμυνόμενου. Ταχθήκαμε με το πλευρό της ελευθερίας, με το πλευρό του Διεθνούς Δικαίου. Όχι μόνο γιατί εκεί δοκιμάζεται το απαραβίαστο των συνόρων και όλες οι ευρωπαϊκές αξίες, αλλά και γιατί δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να νομιμοποιηθεί τον 21ο αιώνα ένα τετελεσμένο αυταρχικού δεσποτισμού.

Ένα προηγούμενο, που πρόθυμα θα μπορούσε να μιμηθεί αύριο κάθε τοπικός ταραξίας και σε άλλες περιοχές του πλανήτη μας. Εξάλλου, η πατρίδα μου ξέρει καλά από γειτονικές απειλές, γι’ αυτό και θα μοιραστώ με τον Πρόεδρο Macron σκέψεις για τη συνεχιζόμενη προκλητική στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Γάλλο Πρόεδρο ακόμα μία φορά για την ξεκάθαρη στήριξή του στα ελληνικά δίκαια. Και έχω πει ότι η δική μας απάντηση σε αυτήν την επιθετικότητα είναι η ετοιμότητα.

Θέλω να θυμίσω ότι τα πρώτα γαλλικά Rafale πετούν ήδη στους ελληνικούς ουρανούς και οι δύο πρώτες φρεγάτες Belharra ναυπηγούνται ήδη στα ναυπηγεία στη Λοριάν. Αλλά ασπίδα μας δεν είναι μόνο τα όπλα μας, είναι και οι ισχυρές μας συμμαχίες. Κυρίως, όμως, έχουμε με το μέρος μας τη δύναμη της νομιμότητας και των επιχειρημάτων μας.

Γι’ αυτό και περιμένουμε όσους απειλούν ότι τάχα θα έρθουν ξαφνικά κάποιο βράδυ στα νησιά μας, τους περιμένουμε στο φως της ημέρας. Εκεί που φαίνεται ξεκάθαρα ποιος έχει το δίκιο και την αληθινή ισχύ με το μέρος του.

Παραμένει, συνεπώς, ενεργή η θέση μας ότι κρατάμε κλειστές τις πόρτες μας στις προκλήσεις αλλά κρατάμε πάντα ανοιχτό το παράθυρο στο διάλογο και στις συζητήσεις. Η Ελλάδα δεν είναι μόνο δύναμη αποτροπής, είναι πάνω απ’ όλα δύναμη συνεργασίας.

Η ατζέντα μας, βέβαια, θα περιλαμβάνει και το Μεταναστευτικό, την κατάσταση στη Μεσόγειο, με ιδιαίτερη αιχμή όσα συμβαίνουν στη Λιβύη, ζητήματα στα οποία οι θέσεις μας είναι κοινές, αλλά προφανώς και τις διμερείς μας σχέσεις, όπως και τις θεσμικές αλλαγές που πρέπει να ενισχύσουν το ρόλο της Ευρώπης σε έναν παγκόσμιο χάρτη όπου τα γεωπολιτικά συμφέροντα αλλάζουν διαρκώς.

Συμπερασματικά, αν θα μπορούσα να συνοψίσω το πνεύμα της συνάντησής μας θα έλεγα τρεις λέξεις: Μαζί πιο ισχυροί.

Κλείνω ευχαριστώντας εκ νέου τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας για την πρόσκληση, για τη θερμή του φιλοξενία -όπως πάντα άλλωστε- αλλά πρωτίστως για το ευρωπαϊκό όραμά του, για την αφοσίωσή του στη δημοκρατία, αλλά και για τη διαρκή του στήριξη στην Ελλάδα.

Η παρουσία και οι ενέργειές του τιμούν τη Γαλλία και την Ευρώπη αλλά -εάν μου επιτρέπετε- κι εμένα προσωπικά, καθώς επί πολύ καιρό με τιμά με την πολύτιμη φιλία του. Ευχαριστώ, αγαπητέ Emmanuel, για τη θερμή σου υποδοχή εδώ, στην Πόλη του Φωτός».