Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

Σημάδια βασανιστηρίων και πτώματα στους δρόμους άφησαν οι ΡώSSοι του δικτάτορα Πούτιν

 


Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, ο ουκρανικός στρατός έχει ανακαταλάβει περισσότερους από 20 οικισμούς στην περιοχή του Χαρκόβου, στην ανατολική Ουκρανία. 

Η ρωSSική κατοχή άφησε μεγάλο φόρο αίματος, ενώ υπάρχουν ενδείξεις βασανισμού αμάχων. Στο χωριό Ζαλιζνίτσνε, στην περιοχή του Χαρκόβου, εντοπίστηκαν τέσσερις σοροί αμάχων που φέρουν «σημάδια βασανισμού», μετά την ανακατάληψη της περιοχής από τον ουκρανικό στρατό, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία της Ουκρανίας.

Τα τέσσερα αυτά πτώματα εντοπίστηκαν την Κυριακή και έφεραν σημάδια βασανιστηρίων. «Τρία από αυτά τάφηκαν στον χώρο ιδιωτικών ιδιοκτησιών, ένα άλλο τάφηκε στον χώρο ενός εργοστασίου ασφάλτου απέναντι από τον σταθμό του τρένου» αναφέρει ανακοίνωση

«Με βάση την προκαταρκτική εκδοχή της έρευνας, τα θύματα σκοτώθηκαν από ΡώSSους στρατιωτικούς στη διάρκεια της κατοχής του χωριού», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνεται, οι κάτοικοι του χωριού «απευθύνθηκαν στις δυνάμεις της τάξης και τις ενημέρωσαν ότι ΡώSSοι στρατιωτικοί σκότωσαν τους συμπολίτες τους».

Εξάλλου, στο Γκρακόβε, όπου βρέθηκαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP), έχουν διαπιστωθεί καταστροφές που μαρτυρούν έντονη βία. Στο χωριό αυτό, η εισαγγελία ανακοίνωσε πως έχουν εντοπιστεί τα πτώματα δύο αμάχων, τα οποία έφεραν σημάδια βασανιστηρίων και τραύματα από σφαίρες στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Οι ρωSSικές δυνάμεις έχουν κατηγορηθεί για πολλές ωμότητες στη διάρκεια της κατοχής προαστίων του Κιέβου, κυρίως στη Μπούτσα από όπου αποσύρθηκαν στα τέλη Μαρτίου. Η Μόσχα αρνείται τις σχετικές κατηγορίες, ενώ ανεξάρτητες αρχές πραγματοποιούν ενδελεχή έρευνα για να διαπιστώσουν αν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου