Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Ράδιο Αρβύλα για σύλληψη Νότη Σφακιανάκη

 


Το βίντεο των «Ράδιο Αρβύλα» έχει πάνω από 100.000 προβολές και τον γνωστό καλλιτέχνη υποδύθηκε ο Γιάννης Σερβετάς ενώ ο Αντώνης Κανάκης είχε τον ρόλο του δημοσιογράφου που του έπαιρνε συνέντευξη.





Μητροπολίτης Πατρών θέλει ανοικτές τις εκκλησίες - Έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό αδιαφορώντας για τις ιατρικές απαγορεύσεις

 



Και τι έγινε που οι λοιμωξιολόγοι είναι αρνητικοί σε οποιαδήποτε προσπάθεια συνωστισμού που θα ευνοήσει την διάδοση του ιού, οι ιεράρχες τον χαβά τους και ποιος νοιάζεται.

Επιστολή στον Πρωθυπουργό απέστειλε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος ζητώντας να ανοίξουν οι εκκλησίες. γιατί έτσι του ζητάνε οι πιστοί.

Στην επιστολή του ὁ Μητροπολίτης αναφέρεται στο βαρύ κλίμα που επικρατεί ένεκα της νόσου του κορωνοϊού, μνημονεύει «την οδύνη των κλειστών Εκκλησιών το Πάσχα και υποστηρίζει ότι ο «Ορθόδοξος Ελληνικός Λαός δεν θα αντέξει ένα τέτοιο εορτασμό των Εορτών των Χριστουγέννων».

Ο Μητροπολίτης όμως δεν ρωτάει τους ειδικούς εάν μια τέτοια ανεύθυνη ενέργεια επιδεινώσει την κατάσταση της πανδημίας.

Ο ιεράρχης δηλώνει ότι μεταφέρει το αίτημα του Λαού του, το οποίο είναι και γενικότερο αίτημα, ώστε τηρουμένων των μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας, να λειτουργήσουν οι Ναοί με συμμετοχή πιστών. Κανονικά δείχνοντας σοβαρότητα θα έπρεπε να μιλήσει ο ίδιος στους πιστούς για να τους συνετίσει εάν όντως ζητάνε οι ίδιοι το άνοιγμα των εκκλησιών.

Σημειώνουμε ότι οι ειδικοί έχουν ταχθεί κατά του ανοίγματος των χώρων λατρείας.





Μητσοτάκης : Είναι ψέμα να λέγεται ότι υπάρχει δεύτερο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων. Τα ίδια κρούσματα βλέπουμε όλοι

 



Από την χθεσινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αντώνη Σρόιτερ, και στην ερώτηση του fake news που προσπάθησε με αποτυχία να κρατήσει στην επικαιρότητα ο ΣΥΡΙΖΑ και η αντιπολίτευση γενικότερα χωρίς ίχνος υπευθυνότητας.

Α. Σρόιτερ: Τώρα, αναφερθήκατε στο θέμα των «διπλών βιβλίων», «διπλών εγγραφών», «διπλό τρόπο καταμέτρησης κρουσμάτων», ποιο είναι το σωστό να το αναφέρουμε αυτό, και θέλω να το ξεκαθαρίσουμε αυτό το θέμα. Υπάρχει κριτική και υπάρχουν και πολλά δημοσιεύματα πάνω σε αυτό, ότι υπάρχουν δύο τρόποι καταγραφής των κρουσμάτων, και θέλω να ρωτήσω απολύτως ευθέως, αν υπήρξε κάποια περίοδος που άλλα μαθαίναμε εμείς και άλλα κρούσματα είχαν στα χαρτιά τους και στα στοιχεία τους οι ειδικοί κι εσείς.

Κυρ. Μητσοτάκης: Θα αστειεύεστε φαίνεται. Το λέω με κάθε ειλικρίνεια. Τρεις φορές την εβδομάδα ο κ. Τσιόδρας μου παρουσιάζει όλα τα δεδομένα. Μάλιστα, το παρατηρητήριο του COVID-19 έχει εκδώσει 26, αν δεν κάνω λάθος, εκθέσεις, που αναφερόμαστε με απόλυτη λεπτομέρεια σε όλα τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας. Είναι ψέμα να λέγεται ότι υπάρχει δεύτερο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων. Τα ίδια κρούσματα βλέπουμε όλοι. Τα ίδια κρούσματα βλέπουν οι ειδικοί, τα ίδια κρούσματα βλέπω εγώ. Ξέρετε, όταν επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα, ποτέ τα δεδομένα δεν είναι τέλεια. Πάντα μπορεί να υπάρχει μία μικρή χρονική υστέρηση στην καταγραφή ενός κρούσματος, αλλά σε κάθε περίπτωση έχουμε πολύ καλά δεδομένα και με βάση αυτά έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας. Και τα δεδομένα δεν είναι μόνο τα κρούσματα, είναι οι νοσηλείες, είναι η διαθεσιμότητα των Μ.Ε.Θ., είναι η κινητικότητα. Παρακολουθούμε, έχουμε τα εργαλεία να μπορούμε να παρακολουθούμε πώς κινείται ο κόσμος σήμερα στην επικράτεια. Και όλα αυτά τα δεδομένα διοχετεύονται σε ένα σύστημα ανάλυσης, το οποίο το έχω κι εγώ στον υπολογιστή μου, και με βάση αυτά τα δεδομένα παίρνουμε όλοι τις αποφάσεις μας. Τα ίδια δεδομένα βλέπουμε όλοι.

Υπήρχε ένα υποσύστημα καταγραφής για τον ΕΟΔΥ, εξηγήθηκε αυτό με απόλυτη σαφήνεια από το αρμόδιο Υπουργείο και θα ξαναπώ ότι είναι λάθος να εστιάζουμε την αντιπαράθεση πάνω σε αυτή τη διάσταση του προβλήματος, διότι αν δεν πιστεύουμε στα δεδομένα, τότε δεν μπορούμε να καταλήξουμε στις σωστές αποφάσεις.

Μπορώ να δεχτώ κριτική εφ’ όλης της ύλης, για πολιτικούς χειρισμούς της Κυβέρνησης. Είμαι ανοιχτός, εξάλλου έχω πάει πάρα πολλές φορές στη Βουλή να απαντήσω. Θέλω να σας πω, κ. Σρόιτερ, ότι έχουμε κάνει το καλύτερο το οποίο μπορούσαμε να κάνουμε. Θα μπορούσαν τα πράγματα να τα είχαμε κάνει καλύτερα εκ των υστέρων; Βεβαίως, κι έχω κι εγώ εντοπίσει πτυχές της πολιτικής μας που, ενδεχομένως εκ των υστέρων, με τη γνώση του χρόνου, θα κάναμε κάποια πράγματα διαφορετικά.



Κρύβεται πίσω από τα φουστάνια της Ζανέτ Τσίπρα ο Αλέξης και η αδελφή μας απειλεί ότι θα ξανάρθουν!

 



Ακροαριστερή με τα όλα της και με απειλές εμφανίστηκε πάλι η αδελφή του Αλέξη Τσίπρα Ζανέτ.

Βγήκε η μεγάλη αδελφή να μας κάνει ντα ντα γιατί πειράζουν τον μικρό της αδελφό. "δεν θα σας πιάσω κ@@@παιδα να σας πω που τα βάλατε με μικρό παιδάκι.....; ". Αυτός κυβερνούσε την χώρα και η αδελφή αποφάσιζε για να γελάει ο κόσμος. Ναι αυτός που κρύβεται πίσω από τα φουστάνια της μεγάλης αδελφής κυβερνούσε την χώρα.

Πήγε να το παίξει πονηρή για το σπίτι του αδελφού της στο Σούνιο γράφοντας "Τις μισθώσεις δεν τις δηλώνεις στο πόθεν έσχες", το ενοικιαστήριο όμως το γράφεις και ακροαριστερός να είσαι!!!

Θέση στο ζήτημα που έχει ανακύψει τις τελευταίες ώρες αναφορικά με την ενοικίαση ακινήτου στην περιοχή της Λαυρεωτικής από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, παίρνει εμμέσως η αδελφή του και μέλος της ΚΕ του κόμματος, Ζανέτ, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και μάλιστα απειλεί νομίζοντας ότι θα ξανά έρθουν. 

Η αδελφή Τσίπρα υπενθυμίζει ότι «λοιπόν ότι στο πόθεν εσχες δεν δηλώνεις μισθώσεις .... τις μισθώσεις τις δηλώνεις ... προφανώς στην φορολογική σου δήλωση .... άρα .... προς τι το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου ....», κάνοντας λόγο για «λάσπη». Παράλληλα, «η δεύτερη φορά αριστερά που έρχεται ... και την τρέμετε ... αλλά έρχεται και το ξέρετε .... θα είναι αλλιώς ...όχι για εσάς , αλλά προτίστως για τον λαό» καταλήγει η κ. Τσίπρα.

Αναλυτικά, η ανάρτηση:

«Κύριε Γιάννη ... τυχαίο το όνομα , σας λέω λοιπόν ότι στο πόθεν εσχες δεν δηλώνεις μισθώσεις .... τις μισθώσεις τις δηλώνεις ... προφανώς στην φορολογική σου δήλωση .... άρα .... προς τι το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου .... αλλά μην μου απαντήσετε ... σας ξέρουμε εδώ και χρόνια ... λάσπη , λάσπη , λάσπη .... Προφανώς και γνωρίζετε όλοι εσείς Κε Γιάννη ότι λέτε ψέματα ... και προφανώς λοιπόν θα αφήσετε στον πρώην Πρωθυπουργό της χώρας , την ευχέρεια να απαντησει Αυτός όποτε και όπου θέλει .... Κε Γιάννη ... πιστεύω ακράδαντα ότι θα έχετε την ευπρέπεια, και το θάρρος , ( γιατί υπάρχουν και τα λεφτόδενδρα ) λέμε τώρα , όταν θα δώσει τα στοιχεία να τα γραψετε , απλά να τα πείτε ... Γιατί αλλιώς θα είστε για μια ακόμα φορά απόγονοι του Γκεμπελς . Πες πες .... κάτι τα μείνει .... εεεεε δεν θα μείνει ... σας το υποσχομαστε Κε Γιάννη . Και κάτι άλλο η δεύτερη φορά αριστερά που έρχεται ... και την τρέμετε ... αλλά έρχεται και το ξέρετε .... θα είναι αλλιώς ...όχι για εσάς , αλλά προτίστως για τον λαό».








Νέες συλλήψεις στρατιωτικών διέταξε το καθεστώς του δικτάτορα Ερντογάν

 


Το καθεστώς της Τουρκίας  διέταξε τη σύλληψη 304 στελεχών του στρατιωτικού προσωπικού σε μια επιχείρηση με στόχο υποστηρικτές του μουσουλμάνου ιερέα Φετουλάχ Γκιουλέν, για τον οποίο η Άγκυρα υποστηρίζει πως βρισκόταν πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016. 

Οι επιχειρήσεις με στόχο το δίκτυο του Γκιουλέν, ο οποίος έχει την έδρα του στις ΗΠΑ, συνεχίζονται στο πλαίσιο της καταστολής που άρχισε πριν από τέσσερα χρόνια, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016. 

Ο Γκιουλέν αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξή του στην απόπειρα πραξικοπήματος, κατά την οποία σκοτώθηκαν περίπου 250 άνθρωποι, αλλά ο δικτάτορας επιμένει.

Η διαταγή για τη σημερινή επιχείρηση, η οποία επεκτάθηκε σε 50 επαρχίες, δόθηκε από το γραφείο της εισαγγελίας της Σμύρνης, σύμφωνα με το Anadolu.

Στους υπόπτους περιλαμβάνονται πέντε συνταγματάρχες και 10 λοχαγοί, οι περισσότεροι εν ενεργεία. Πιστεύεται ότι βρίσκονταν σε επαφή με ανθρώπους που είχαν σχέσεις με το δίκτυο του Γκιουλέν.

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος έχουν τεθεί υπό κράτηση περίπου 80.000 άνθρωποι που περιμένουν να δικασθούν, ενώ 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικό προσωπικό και άλλοι έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα. Μόνο από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν εκδιωχθεί περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι.





Εμβολιάστηκε ο πρώτος άνθρωπος στη Βρετανία

 



Η 90χρονη Μάργκαρετ Κίναν στη Μεγάλη Βρετανία, είναι ο πρώτος άνθρωπος παγκοσμίως στον οποίο χορηγήθηκε το εμβόλιο της Pfizer.

«Νιώθω ιδιαίτερα προνομιούχα που γίνομαι ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάζεται κατά της Covid-19, είναι το καλύτερο πρώιμο δώρο γενεθλίων που θα μπορούσα να ζητήσω (σ.σ. γίνεται 91 την ερχόμενη εβδομάδα), γιατί θα μπορέσω επιτέλους να περάσω χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μου από το νέο έτος. Πέρασα το μεγαλύτερο μέρος του 2020 μόνη μου», δήλωσε η ίδια.

«Δεν μπορώ να ευχαριστήσω περισσότερο το προσωπικό του Συστήματος Υγείας που με φρόντισε εξαιρετικά. Η συμβουλή μου για το εμβόλιο είναι «κάντε το». Αν εγώ στα 90 μου μπορώ να το κάνω, τότε μπορείτε κι εσείς».

Περίπου 70 μονάδες υγείας σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ετοιμαστεί να εμβολιάσουν τους πολίτες άνω των 80 ετών και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και σε μονάδες φροντίδας. Σύμφωνα με τη σχετική καμπάνια το πρόγραμμα στοχεύει στην προστασία των πιο ευάλωτων ομάδων και την επαναφορά της καθημερινής ζωής σε μία κανονικότητα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα αρχίσει να χρησιμοποιεί το εμβόλιο Pfizer, αφού οι ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν τη χρήση του την περασμένη εβδομάδα, με τον Βρετανό υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ να τονίζει πως υπάρχει τώρα «φως στο τέλος του τούνελ».

«Η σημερινή V-day, χαρακτηρίζεται ως μία από τις βασικότερες στιγμές στον αγώνα ενάντια σε αυτή την τρομερή ασθένεια», πρόσθεσε.




Κυριάκος Μητσοτάκης : Ήταν λάθος ότι δέχτηκα να φωτογραφηθώ χωρίς μάσκα, όχι λάθος ότι πήγα για ποδήλατο.

 



Ένας σοβαρός πολιτικός, θα καταλάβαινε το λάθος του και θα το παραδεχόταν όπως ακριβώς έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξη του στο Σρόιτερ.

Α. Σρόιτερ: Δεν εξαιρέσατε τον εαυτό σας και φαντάζομαι αναφέρεστε στο περίφημο περιστατικό της Πάρνηθας για το οποίο έχετε δεχτεί και κριτική από την Αντιπολίτευση. Για το γεγονός ότι βρεθήκατε εκεί να κάνετε ποδήλατο και δεν φορούσατε μάσκα. Και θέλω να ρωτήσω εάν και εσείς το έχετε εισπράξει μέσα σας ως λάθος όλο αυτό και αν αισθανθήκατε ότι σε εκείνη τη χρονική συγκυρία δώσατε και εσείς το κακό παράδειγμα.

Κυρ. Μητσοτάκης: Ήταν λάθος ότι δέχτηκα να φωτογραφηθώ χωρίς μάσκα, όχι λάθος ότι πήγα για ποδήλατο. Θέλω να τονίσω ότι η άσκηση επιτρέπεται εντός Περιφερειακής Ενότητας. Αλλά εκ των υστέρων προφανώς και θα φορούσα μάσκα την ώρα που ζήτησαν οι συμπολίτες μου να φωτογραφηθούμε. Και πρέπει να σας πω ότι ο ίδιος βάζω τον πήχη των προσδοκιών πιο ψηλά για τον εαυτό μου. Κάνω και εγώ τη δική μου αυτοκριτική και όπως την κάνω εγώ, ζητώ από όλους τους συμπολίτες μας να αναλογιστούν τις στιγμές εκείνες της προσωπικής ανεμελιάς ότι μπορεί να έκαναν ζημιά. Άρα και για το περιστατικό αυτό έχω κάνει την αυτοκριτική μου. Νομίζω ότι διογκώθηκε, αλλά, ξέρετε, αυτά συμβαίνουν στην πολιτική. Αλλά μου έδωσε και εμένα τη δυνατότητα να σκεφτώ πόσο σημαντικό είναι το ατομικό παράδειγμα των πολιτικών. Τηρώ τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια και πρέπει να σας πω ότι ενοχλήθηκα προσωπικά που μία μικρή στιγμή ανεμελιάς ή αβλεψίας διογκώθηκε σε τέτοιο βαθμό.




Κακοποιοί αντιεξουσιαστές βεβήλωσαν μνήμα αστυνομικού των ΜΑΤ

 



Στο κοιμητήριο όπου ετάφη τον Απρίλιο του 2017 ο αστυνομικός διευθυντής, Άγγελος Δαρείος Λυκιαρδόπουλος, φωτογραφήθηκε ομάδα κακοποιών αντιεξουσιαστών το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου, ανήμερα της επετείου από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 

Το περιστατικό έγινε γνωστό από τους ίδιους τους κακοποιούς με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου με τίτλο «μία απάντηση στη βεβήλωση του μνημείου του Αλέξη, πάνω από τον τάφο του Δαρείου», η οποία συνοδευόταν από φωτογραφία. 

Ο Δαρείος είχε φύγει από τη ζωή στις 26 Απριλίου 2017, έπειτα από ισχαιμικό επεισόδιο. Ήταν ένας από τους πιο γνωστούς αξιωματικούς της Αστυνομίας που πέρασαν από τα ΜΑΤ. Ομάδα που υπογράφει ως «αναρχική υπεδάφους» αναφέρει σε κείμενό της ότι «επιλέξαμε σήμερα να επισκεφτούμε έναν δικό τους νεκρό, έναν νεκρό Ματατζή».

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία που δημοσίευσαν οι κακοποιοί σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου, πήγαν σε νεκροταφείο και βγήκαν φωτογραφία δίπλα στον τάφο γνωστού αξιωματικού των ΜΑΤ. Όσοι γνώριζαν τον συγκεκριμένο αστυνομικό λένε ότι ήταν ο φόβος και ο τρόμος των αντιεξουσιαστών και των μπαχαλάκηδων. 

Στη δημοσίευσή τους, σημειώνουν ότι η ενέργειά τους αυτή αποτελεί απάντηση στη “βεβήλωση του μνημείου του Αλέξη”, αναφερόμενοι στο περιστατικό με τον αστυνομικό που κατέστρεψε μία ανθοδέσμη που προοριζόταν για το μνημείο του Γρηγορόπουλου.



Τρεις νέες προκηρύξεις του Αναπτυξιακού Νόμου, συνολικού προϋπολογισμού 525 εκατ.

 



Τρεις νέες προκηρύξεις του Αναπτυξιακού Νόμου, συνολικού προϋπολογισμού 525 εκατ. €, υπέγραψε ο Αν. Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης.

Αθήνα, 7 Δεκεμβρίου 2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρεις νέες προκηρύξεις του Αναπτυξιακού Νόμου, συνολικού προϋπολογισμού 525 εκατ. €, υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης

Τρεις νέες προκηρύξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, συνολικού προϋπολογισμού 525 εκατ. €, υπέγραψε σήμερα, Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης.

Πρόκειται για τα Καθεστώτα Ενισχύσεων «Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις», «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Μηχανολογικός Εξοπλισμός».

Συγκεκριμένα:

1η Προκήρυξη: «Γενική Επιχειρηματικότητα»

Ο προϋπολογισμός για αυτό το καθεστώς ανέρχεται στα 170 εκατ. €, εκ των οποίων 70 εκατ. € προέρχονται από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων και τα 100 εκατ. € αφορούν στο είδος ενίσχυσης της φορολογικής απαλλαγής.

Απευθύνεται σε επιχειρήσεις που βρίσκονται  εγκατεστημένες ή έχουν υποκατάστημα στην ελληνική επικράτεια με τη μορφή ατομικής επιχείρησης, εμπορικής εταιρείας, συνεταιρισμού, Κοιν.Σ.Επ., Αγροτικού Συνεταιρισμού, Ομάδας Παραγωγών ή Αγροτικών Εταιρικών Συμπράξεων.

 Το ελάχιστο επιλέξιμο ύψος της ορίζεται με βάση το μέγεθος του φορέα, ήτοι:

α. για μεγάλες επιχειρήσεις, στο ποσό των 500.000 €

β. για μεσαίες επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς στο ποσό των 250.000 €

γ. για μικρές επιχειρήσεις, στο ποσό των 150.000 €

δ. για πολύ μικρές επιχειρήσεις, στο ποσό των 100.000 €

ε. για τις Κοιν.Σ.Επ, τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, τις Ομάδες Παραγωγών (ΟΠ) και τις Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις, στο ποσό των 50.000 €.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως 31 Μαρτίου 2021.

2η Προκήρυξη: «Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις»

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 205 εκατ. €, εκ των οποίων 200 εκατ. € προέρχονται από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων και τα 5 εκατ. € αφορούν στο είδος ενίσχυσης της φορολογικής απαλλαγής.

Απευθύνεται σε επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 10 εργαζόμενους και ο ετήσιος κύκλος εργασιών και/ή το σύνολο του ενεργητικού τους  δεν υπερβαίνει τα 10 εκατ. €.

Το ελάχιστο επιλέξιμο ύψος της επένδυσης για την υπαγωγή επενδυτικών σχεδίων στο συγκεκριμένο καθεστώς ενίσχυσης είναι:

 α. για μικρές επιχειρήσεις,  το ποσό των 150.000 €

 β. για πολύ μικρές επιχειρήσεις, το ποσό των 100.000 €.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως 31 Μαρτίου 2021.


3η Προκήρυξη: «Μηχανολογικός Εξοπλισμός»

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 150 εκατ. € που αφορούν στο είδος ενίσχυσης της φορολογικής απαλλαγής.

Απευθύνεται σε επιχειρήσεις που βρίσκονται  εγκατεστημένες ή έχουν υποκατάστημα στην ελληνική επικράτεια με τη μορφή ατομικής επιχείρησης, εμπορικής εταιρείας, συνεταιρισμού, Κοιν.Σ.Επ., Αγροτικού Συνεταιρισμού, Ομάδας Παραγωγών ή Αγροτικών Εταιρικών Συμπράξεων. Ενισχύονται δαπάνες μηχανολογικού εξοπλισμού και μεταφορικών μέσων που χρησιμοποιούνται εντός της μονάδας, υπό την προϋπόθεση ότι αφορούν σε αρχική επένδυση.

Το ελάχιστο επιλέξιμο ύψος της ορίζεται με βάση το μέγεθος του φορέα, ήτοι:

α. για μεγάλες επιχειρήσεις, στο ποσό των 500.000 €

β. για μεσαίες επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς στο ποσό 250.000 €

γ. για μικρές επιχειρήσεις, στο ποσό των 150.000 €

δ. για πολύ μικρές επιχειρήσεις, στο ποσό των 100.000 €

ε. για τις Κοιν.Σ.Επ, τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, τις Ομάδες Παραγωγών (ΟΠ) και τις Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις στο ποσό των 50.000 €.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Συνολικά, θα διατεθούν 525 εκατ. € για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, της αγοράς και της ελληνικής οικονομίας, με ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν βασικό πυλώνα ανάπτυξης και οικονομικής ευημερίας.

Η στήριξη της επιχειρηματικότητας και η δημιουργία περισσότερων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας αποτελεί βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης, καθότι δημιουργεί σταθερές και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας.


Πηγή



Έως 26 Φεβρουαρίου 2021 η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας

 



Έως 26 Φεβρουαρίου 2021 θα μπορούν οι ιδιοκτήτες οχημάτων να εξοφλήσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2021 καθώς το υπουργείο Οικονομικών παράτεινε την εξόφλησή τους και παράλληλα την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας για όσους το επιθυμούν.

Παράλληλα δόθηκε ένα “δώρο” δύο μηνώ,  σε όσους είχαν σκοπό να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας για το 2021, αφού θα μπορούν να μετακινούν το όχημά τους μέχρι τέλη Φλεβάρη ΧΩΡΙΣ να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2021…

Όπως επισημαίνει στην δήλωση του ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Η Κυβέρνηση έχει πλήρη αντίληψη και συναίσθηση των δυσκολιών, αλλά και των ιδιαίτερων συνθηκών, που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Η παράταση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας είναι επιβεβλημένη, για να διευκολύνει τους πολίτες και να δοθεί η δυνατότητα σε όλους να εκπληρώσουν αυτή την υποχρέωση».

Το Υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση και η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας πρέπει να γίνει έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021.



Συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha

 


Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και το δημοσιογράφο Aντώνη Σρόιτερ





Εξαδάκτυλος: Καταθλιπτικοί οι αριθμοί των διασωληνωμένων

 



Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών χαρακτήρισε ασφαλή τα εμβόλια του κορωνοϊού

«Kαταθλιπτικούς» χαρακτηρίζει τους αριθμούς των νεκρών και των διασωληνωμένων ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. «Δείχνουν τον βαθμό του πολύ μεγάλου κινδύνου που βρίσκεται η χώρα», δήλωσε, χαρακτηριστικά ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1,  ελπίζει τις επόμενες ημέρες σε μείωση των νεκρών και των διασωληνωμένων, ενώ επισήμανε ότι τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή.

«Τα Σαββατοκύριακα συνήθως γίνονται λιγότερα τεστ και περιμένουμε να δούμε τις μετρήσεις των επόμενων ημερών. Έχουμε δει μια αναχαίτιση. Την περασμένη εβδομάδα ήμασταν στα 2.000 κρούσματα, αυτή την εβδομάδα αν καταφέραμε να έχουμε 1500 με 1200 θα σημαίνει ότι έχουμε την αργή απόδοση που περιμέναμε με το lockdown Είμαστε σε καλό δρόμο αλλά χρειάζεται υπομονή και επιμονή» τόνισε.

Εξέφρασε την άποψη ότι τις ερχόμενες εβδομάδες θα υπάρξει μείωση τόσο στους νεκρούς όσο και στους ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι κλίνες ΜΕΘ είναι κατειλημμένες σε ποσοστό 105-110% στη Θράκη, την Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, είναι ότι και στην υπόλοιπη Ελλάδα το ποσοστό του 80-85% δεν είναι ποσοστό ασφαλείας.

«Θα πρέπει να μειωθούν οι βαριές επιπτώσεις της πανδημίας ώστε να υπάρξει ένας πολλαπλά επιτυχημένος εμβολιασμός το νέο έτος. Στις 29 Δεκεμβρίου μας υποσχέθηκαν ότι θα έχουμε την έγκριση άρα ο Άγιος Βασίλης λογικά, πρέπει να μας φέρει τα εμβόλια» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι στη χώρα μας αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν έχει έρθει ακόμα το εμβόλιο. «Οι διαδικασίες μας είναι πιο αυστηρές και πιο γραφειοκρατικές. Δεν είναι σωστό να πιέσουμε αυτό τον οργανισμό γιατί θα περάσουμε λάθος μήνυμα».

Όσον αφορά τέλος στις αμφιβολίες που εξέφρασε ο Εμάνουελ Μακρόν σχετικά με τα εμβόλια τόνισε: «Οι διαβεβαιώσεις που έχουμε από τους ειδικούς είναι ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι. Είναι ασφαλή και τελευταίας τεχνολογίας. Τα θεωρούμε ασφαλή και γι’ αυτό είμαστε από τους πρώτους που θα εμβολιαστούμε».


Πηγή : protothema.gr



Ευτυχώς υπάρχουν και σοβαροί υπεύθυνοι Μητροπολίτες όπως ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος : Ο εμβολιασμός θα είναι πράξη ηθική και έκφραση ανθρωπιάς

 



Φυσικά και δεν είναι όλοι ίδιοι, και όπως αναφερόμαστε στους ανεύθυνους της εκκλησίας, έτσι εκθειάζουμε τους σοβαρούς και υπεύθυνους Μητροπολίτες όπως είναι ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

«Η κίνηση του εμβολιασμού θα είναι ουσιαστικά μια πράξη ηθική και μια έκφραση ανθρωπιάς στη ζωή μας και στη ζωή των συνανθρώπων μας», τόνισε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, κατά την ομιλία του στην πανήγυρη του ιστορικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας.

Όπως επεσήμανε ο κ. Χρυσόστομος, «ο Άγιος Νικόλαος αποτελεί το πιο φωτεινό παράδειγμα φιλανθρωπικής δράσης, στην πράξη και όχι στη θεωρία», ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε πως «στη δεδομένη στιγμή που ζούμε μια έμπρακτη πράξη φιλανθρωπίας είναι η τήρηση των μέτρων υγιεινής, δια των οποίων προφυλάσσουμε όχι μόνο τους εαυτούς μας αλλά και τους συνανθρώπους μας». Πρόσθεσε δε ότι «εντός ολίγου θα υπάρξει και μια άλλη απαίτηση έμπρακτης φιλανθρωπίας και αυτή θα είναι ο εμβολιασμός».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στην σύντομη ομιλία του, ευχήθηκε τα δέοντα προς το Πολεμικό και Εμπορικό Ναυτικό της πατρίδας μας καθώς και το Λιμενικό Σώμα και αναφέρθηκε στην επικαιρότητα της προσωπικότητας του Αγίου Νικολάου ως του κατ’ εξοχήν Αγίου της Φιλανθρωπίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τόσο ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης, όσο και η αρτοκλασία υπέρ του Λιμενικού Σώματος, τελέστηκαν σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις του νόμου και την πιστή εφαρμογή των εκτάκτων μέτρων προς αποφυγή του συνωστισμού.



Απειλές Τσαβούσογλου: Νέες εντάσεις αν η ΕΕ λάβει αποφάσεις εναντίον μας

 



O υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας απείλησε με νέες εντάσεις σε περίπτωση που η Ε.Ε αποφασίσει να επιβάλει κυρώσεις εναντίον της Άγκυρας.

«Τώρα η ΕΕ πρέπει να λάβει μία απόφαση για τις σχέσεις με την Τουρκία. Ως ένας έντιμος διαμεσολαβητής, μπορεί να συμβάλει στην επίλυση προβλημάτων. Είτε θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με κατανόηση αμοιβαίας ωφέλειας σε πολλούς τομείς όπως η μετανάστευση, η Τελωνειακή Ένωση, η απελευθέρωση των θεωρήσεων είτε η ΕΕ, τασσόμενη στο πλευρό δύο ΄κακομαθημένων’ μελών, που τώρα τα υποστηρίζει και η Γαλλία, θα λάβει αποφάσεις με άδικο τρόπο, και οι εντάσεις θα συνεχιστούν. Αυτές οι αποφάσεις, ανεξάρτητα από κυρώσεις ή οτιδήποτε άλλο, δεν θα συμβάλουν στην επίλυση των προβλημάτων. Δεν θα συμβάλουν στην επίλυση του προβλήματος ούτε στην Κύπρο ούτε στο ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου. Τα πράγματα θα αντιστραφούν», δήλωσε ο Τσαβούσογλου σε συζήτηση για την ανατολική Μεσόγειο που διοργανώθηκε στην Τουρκία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κατηγόρησε και την Ελλάδα καθώς τόνισε πως «διεξάγει μεγάλη εκστρατεία. Πηγαίνει εκεί (Ε.Ε) και ‘κλαίει’. Ωστόσο, εκπλήσσονται όταν τους λέμε ότι πρέπει πρώτα να υπογραφεί μια προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και ημών προτού μπορέσουμε να την φέρουμε στο Διεθνές Δικαστήριο της Δικαιοσύνης. Αναγνωρίζει η Ελλάδα τις εξουσίες του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης σε αυτά τα θέματα; Όχι, δεν το κάνει. Δεν αναγνωρίζει τις εξουσίες του Διεθνούς Δικαστηρίου της Δικαιοσύνης σε θέματα που σχετίζονται με ζώνες θαλάσσιας δικαιοδοσίας, με τον εναέριο χώρο και με το καθεστώς αποστρατικοποιημένων νησιών. Η ΕΕ εκπλήσσεται όταν το λέμε αυτό. Γιατί; Επειδή αυτή (η Ελλάδα) γνωρίζει ότι όταν φτάσουμε εκεί, θα υπάρξουν αρνητικές αποφάσεις σχετικά με τις μαξιμαλιστικές αξιώσεις τους».


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Προκλητικός και επικίνδυνος ο Μητροπολίτης Ξάνθης ανοίγει τις εκκλησίες παρά την απαγόρευση

 



Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η προκλητική και επικίνδυνη στάση του Μητροπολίτη Ξάνθης, Παντελεήμων, ο οποίος παρά τα μέτρα απαγόρευσης καλεί τους πιστούς στις εκκλησίες για να κοινωνήσουν και να πάρουν αντίδωρο, ενώ την ίδια ώρα δηλώνει πως μόνο το «Σώμα του Χριστού μπορεί να μας θωρακίσει».

Ειδικότερα ο Μητροπολίτης Ξάνθης, Παντελεήμων, δήλωσε πως οι εκκλησίες της περιοχής θα είναι ανοιχτές, έως τις 14 Δεκεμβρίου (ημέρα που τυπικά λήγει το lockdown), παρά τα μέτρα απαγόρευσης για τη διασπορά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το thraki.com.gr, ο Μητροπολίτης ενημέρωσε τους ιερείς και τους κάλεσε να ανοίξουν τις εκκλησίες, ενώ οι πιστοί θα μπορούν να κοινωνήσουν κανονικά.

Παράλληλα, η λειτουργία θα τελειώνει όσο γίνεται πιο νωρίς, ενώ το αντίδωρο θα μοιράζεται στην είσοδο του ναού.

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης, το έριξε για να δικαιολογήσει την πράξη τους στην ψυχολογία και επισημαίνει ότι πήρε αυτή την απόφαση επειδή οι άνθρωποι πρέπει να προσευχηθούν και να κοινωνήσουν για να «μη βγούμε από αυτή την περίοδο της καραντίνας με ψυχολογικά προβλήματα».

«Βέβαια μας ενδιαφέρει η σωματική υγεία αλλά πρέπει να μας ενδιαφέρει και η ψυχική υγεία. Η δυσκολία με το κλείσιμο των ανθρώπων, έγκειται περισσότερο στις πόλεις και όχι στα χωριά. Στα χωριά, είναι οι μονοκατοικίες, υπάρχουν οι αυλές, θα βγει κανείς, θα πάει στον κήπο του, θα πάει στο χωράφι του και έτσι θα περάσει η ώρα του. Όταν όμως μια οικογένεια 5-6 ατόμων, ζει μέσα σε ένα διαμέρισμα 60-80 τετραγωνικών και υπάρχουν παιδιά, έφηβοι με τον δυναμισμό τους κλπ, καταλαβαίνετε πως δημιουργούνται και εσωτερικά προβλήματα. Άρα λοιπόν θα πρέπει να ενδιαφερθούμε και για την ψυχική υγεία των ανθρώπων. Να μην βγούμε δηλαδή από αυτήν την περίοδο της καραντίνας, με ψυχολογικά προβλήματα.

Οι Ιεροί Ναοί, όλη την ημέρα είναι ανοικτοί. Θα μπορεί ο κάθε χριστιανός να πάει να ανάψει το κεράκι του, να προσκυνήσει, σήμερα τον Άγιο Σάββα, αύριο τον Άγιο Νικόλαο, την ερχόμενη εβδομάδα την Αγία Άννα. Είναι πολλοί άνθρωποι οι οποίοι γιορτάζουν αυτές τις ημέρες. Μπορούν να πάνε και να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου, να ανάψουν το κεράκι τους, να καθίσουν 5-10 λεπτά και να προσευχηθούν. Οι Ιερείς θα βγάζουν το αντίδωρο στην είσοδο του Ναού, ώστε όποιος θέλει να περάσει να πάρει το αντίδωρο», ανέφερε.



Το αριστερό ηθικό πλεονέκτημα του Τσίπρα προκαλεί τους πολίτες! Νέες αποκαλύψεις για το σπίτι

 



Όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας και η οικογένεια του νοικιάζει αυτό το διάστημα εξοχικό στα Λεγραινά για να μεταβαίνει τα Σαββατοκύριακα να ξεκουράζεται επειδή κουράζεται και καλά.

Όπως ανέφεραν δημοσιεύματα, «για προφανείς λόγους ενημερώθηκε αρμοδίως το αρχηγείο της Αστυνομίας, προκειμένου στο σπίτι να υπάρχει 24ωρη σκοπιά και την ευθύνη της φύλαξης έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα της Λαυρεωτικής».

Μετά τα δημοσιεύματα και σε άλλες εφημερίδες, η ΝΔ κάλεσε την Κουμουνδούρου -και μάλιστα δύο φορές- να απαντήσει στα ερωτήματα για τις λεπτομέρειες του μισθώματος και απάντηση δεν πήρε.

Το Mega και ο σύμβουλος έκδοσης εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», Γιώργος Παπαχρήστος, έκανε νέες αποκαλύψεις για το σπίτι και τα πράγματα είναι διαφορετικά από αυτά που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ενοικίαζε ήδη στο παρελθόν ο Τσίπρας.

«Είναι ένα διαφορετικό σπίτι, σε αρκετή απόσταση από το προηγούμενο, το οποίο ανήκε σε ένα συγκρότημα κατοικιών του εφοπλιστή κ. Μαρτίνου», είπε. Πρόσθεσε μάλιστα πως το συγκεκριμένο σπίτι που ενοικίασε ο Αλ. Τσίπρας «ήταν ερείπιο. Είναι χτισμένο το 1980, αυτό τουλάχιστον αναφέρει η αγγελία πώλησής του. Σε αγγελία που αναρτήθηκε σχετικά με αυτό το σπίτι σε ιστοσελίδα, το σπίτι φέρεται προς πώληση με τιμή 1.200.000 ευρώ».

Συνεχίζοντας, τόνισε πως από πληροφορίες που διέρρεε ο ΣΥΡΙΖΑ, γινόταν γνωστό πως η ανακαίνιση του σπιτιού κόστισε περίπου 40.000 ευρώ.

«Οι γνωρίζοντες λένε ότι η ανακαίνιση, επειδή ήταν, επαναλαμβάνω, ερείπιο αυτό, κόστισε πολύ περισσότερο. Μάλιστα, οι περίοικοι αναφέρουν ένα ποσό γύρω στο εκατομμύριο. Μπορεί να είναι υπερβολικό, αλλά είναι προφανές ότι μιλάμε για μια πλήρη ανακαίνιση. Εκ βάθρων ανακαίνιση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπαχρήστος, ενώ, επικαλούμενος ξανά μαρτυρίες περιοίκων, τόνισε πως την ανακαίνιση ανέλαβε κατασκευαστική εταιρεία ομίλου που είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο.

Καταλήγοντας, ο σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» στάθηκε στον τρόπο που χειρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα και στις ευθείες απαντήσεις που, σύμφωνα με τον ίδιο, αποφεύγει να δώσει ο πρώην πρωθυπουργός. «Να δοθεί το συμβόλαιο ενοικίασης του σπιτιού, το οποίο ούτως ή άλλως πρέπει να πάει στην εφορία», ανέφερε, τονίζοντας ότι στο συγκεκριμένο σημείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας δεν έχει παραπάνω από 50 σπίτια, τα οποία νοικιάζονται με ενοίκια της τάξεως των 5.000, που δεν μπορεί να καταβάλλεται χέρι με χέρι.

«Θα μπορούσε η οικογένεια Τσίπρα να πει ορίστε, έδωσα στον κύριο Περόνε, διότι ένας Ιταλός φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο προηγούμενος ή ο τωρινός, δεν ξέρω, θα φανεί αυτό, ο κ. Περόνε, ορίστε, εισέπραξε 5.000 ευρώ για το ενοίκιο αυτού του σπιτιού. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίνει απαντήσεις», είπε κλείνοντας ο Γ. Παπαχρήστος.