Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Ευτυχώς υπάρχουν και σοβαροί υπεύθυνοι Μητροπολίτες όπως ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος : Ο εμβολιασμός θα είναι πράξη ηθική και έκφραση ανθρωπιάς

 



Φυσικά και δεν είναι όλοι ίδιοι, και όπως αναφερόμαστε στους ανεύθυνους της εκκλησίας, έτσι εκθειάζουμε τους σοβαρούς και υπεύθυνους Μητροπολίτες όπως είναι ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

«Η κίνηση του εμβολιασμού θα είναι ουσιαστικά μια πράξη ηθική και μια έκφραση ανθρωπιάς στη ζωή μας και στη ζωή των συνανθρώπων μας», τόνισε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, κατά την ομιλία του στην πανήγυρη του ιστορικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας.

Όπως επεσήμανε ο κ. Χρυσόστομος, «ο Άγιος Νικόλαος αποτελεί το πιο φωτεινό παράδειγμα φιλανθρωπικής δράσης, στην πράξη και όχι στη θεωρία», ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε πως «στη δεδομένη στιγμή που ζούμε μια έμπρακτη πράξη φιλανθρωπίας είναι η τήρηση των μέτρων υγιεινής, δια των οποίων προφυλάσσουμε όχι μόνο τους εαυτούς μας αλλά και τους συνανθρώπους μας». Πρόσθεσε δε ότι «εντός ολίγου θα υπάρξει και μια άλλη απαίτηση έμπρακτης φιλανθρωπίας και αυτή θα είναι ο εμβολιασμός».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στην σύντομη ομιλία του, ευχήθηκε τα δέοντα προς το Πολεμικό και Εμπορικό Ναυτικό της πατρίδας μας καθώς και το Λιμενικό Σώμα και αναφέρθηκε στην επικαιρότητα της προσωπικότητας του Αγίου Νικολάου ως του κατ’ εξοχήν Αγίου της Φιλανθρωπίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τόσο ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης, όσο και η αρτοκλασία υπέρ του Λιμενικού Σώματος, τελέστηκαν σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις του νόμου και την πιστή εφαρμογή των εκτάκτων μέτρων προς αποφυγή του συνωστισμού.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου