Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Κομοτηνή: Ενοχος για συμμετοχή στο ISIS 33χρονος Σύρος




Για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο της Κομοτηνής ο 33χρονος Σύρος πρόσφυγας που συνελήφθη τον Οκτώβριο στην Αλεξανδρούπολη, ως ύποπτος για συμμετοχή στη τζιχαντιστική οργάνωση. Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι οκτώ χρόνια φυλακιση.

Το δικαστήριο αθώωσε ωστόσο τον 33χρονο για τις κατηγορίες που αφορούσαν εμπλοκή του σε φόνο και χρήση εκρηκτικών στο πλαίσιο της δράσης του στην οργάνωση, ανακοίνωσε ο δικηγόρος του.

O 33χρονος αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με το ΙΚ, σημειώνοντας ότι υπήρξε μέλος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), o οποίος μάχεται εναντίον του καθεστώτος Άσαντ.

Η σύλληψη του έλαβε χώρα τον Οκτώβιο, όταν οι αρχές εντόπισαν στο κινητό του τηλέφωνο υλικό με δράσεις μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, ενώ ο ίδιος είχε ήδη αιτηθεί άσυλο στη χώρα.

Ο 33χρονος είχε εισέλθει στη χώρα ως πρόσφυγας από την Τουρκία, μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά του, διασχίζοντας το Αιγαίο με βάρκα μέσω της Λέρου, το 2016.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Σοβαρές καταγγελίες εναντίον Παύλου Πολάκη για ΚΕΕΛΠΝΟ από Άδωνι Γεωργιάδη εκθέτουν τον Τσίπρα



Σοβαρή καταγγελία για απόκρυψη στοιχείων και υπεξαίρεση από τον Παύλο Πολάκη έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

 Η καταγγελία αναφέρει ότι από το πρωτόκολλο του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει αφαιρεθεί απόφαση, η οποία τινάζει στον αέρα τις σε βάρος του καταγγελίες από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, για "παράνομες προσλήψεις 23 ατόμων" και βασίζεται  σε ηλεκτρονική αλληλογραφία υπαλλήλου του ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία έχει φτάσει στον Άρειο Πάγο και στο Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο βουλευτής της ΝΔ είπε "Τις τελευταίες ημέρες συνεχώς συζητάμε εάν η κυβέρνηση στήνει σκευωρίες για πολιτικούς αντιπάλους. Σήμερα θα σας παρουσιάσω αποδείξεις. Πριν μήνες, ο κ. Πολάκης ξεκίνησε μία καταγγελία εναντίον μου για δήθεν παράνομες προσλήψεις 23 ανθρώπων στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Το θέμα έχει απασχολήσει και την εξεταστική επιτροπή της Βουλής κι ενώ έλεγα ότι δεν είναι δικές μου, ούτε παράνομες, γιατί προηγήθηκε απόφαση διοικητικού συμβουλίου… Στα συμπληρωματικά στοιχεία που δόθηκαν αναφέρονται επακριβώς και ονομαστικά οι προσλήψεις για πάνω από 70 άτομα. Μόλις προχθές μάθαμε ότι στο πρωτόκολλο του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν υπάρχει αυτή η απόφαση, που αποδεικνύει ότι όλες οι κατηγορίες εναντίον μου είναι ψευδείς. Έχω καταγγείλει τον κ. Πολάκη ότι έδωσε οκτώ εκατομμύρια ευρώ εκτός ταμείου σε εταιρία φύλαξης που αλλοίωνε το πρωτόκολλο. Κι έχω καταγγελίες υπαλλήλων ότι αλλοίωναν το πρωτόκολλο".

Και συνέχισε διαβάζοντας το email : "Είμαι υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ. Όταν η εταιρεία έφευγε μάζευαν κούτες. Τους έπεσε ένα φλασάκι και το μάζεψα. Επειδή φοβάμαι στέλνω το φλασάκι εκεί που πρέπει και με e-mail".

Όπως αναφέρει ο Άδωνις Γεωργιάδης, στο φλασάκι υπήρχε μήνυμα προς την εταιρεία, προκειμένου να αλλοιώσει συγκεκριμένους αριθμούς πρωτοκόλλου. "Όλα αυτά τα έγγραφα λείπουν ή έχουν αλλοιωθεί τα πρωτόκολλα του ΚΕΕΛΠΝΟ. Το ηλεκτρονικό αρχείο έχει την ηλεκτρονική υπογραφή του νομικού συμβούλου κ. Χαμτζούδη, συνεργάτη του Πολάκη, με εντολή προς την εταιρεία φύλαξης, να αλλοιώσει στοιχεία για να κατηγορηθώ εγώ…Άλλη περίπτωση στην μεταπολίτευση όπου κυβέρνηση προσπάθησε να αλλοιώσει στοιχεία για να κατηγορήσει αντιπάλους δεν έχει υπάρξει", επεσήμανε ο κ Γεωργιάδης. Παράλληλα, σημείωσε ότι έχουν σταλεί σχετικά αντίγραφα τόσο στην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, όσο και στην εισαγγελέα, Ελένη Τουλουπάκη. ""Η κ. Παπασπύρου περιμένω να κάνει τη δουλειά της. Ανακοίνωσε ότι στις 12 Δεκεμβρίου συνέστησε κλιμάκιο για να διενεργήσει έλεγχο και σήμερα, 20 Μαρτίου το κλιμάκιο δεν έχει φτάσει στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Αντί η κ. Παπασπύρου να παραπονιέται για τις δικές μου καταγγελίες, ως προς τη σχέση της με την κυβέρνηση, να ερευνήσει τις παραπάνω καταγγελίες", αποκάλυψε στην καταγγελία του.


Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα διαβόητα γκότζι μπέρι (goji berries)




Έχετε αναρωτηθεί σχετικά με τα οφέλη για την υγεία των “γκότζι μπέρι” (είδος μούρων) και του χυμού από μούρα goji; Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι το μούρο goji είναι μια “υπερτροφή νεότητας”.

Αλλά πόσο αντιστοιχούν στην πραγματικότητα όλα αυτά; Μήπως, όντως τα αποξηραμένα γκότζι μπέρι έχουν παρενέργειες, όπως ισχυρίζονται μερικοί; Εδώ θα βρείτε απαντήσεις στις ερωτήσεις σας.

Ποια είναι τα οφέλη των μούρων Goji;

Τα γκότζι μπέρι είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Ορισμένες μελέτες επάνω στις ιδιότητες του χυμού από goji berries έδειξαν ότι έχει πιθανά οφέλη που περιλάμβαναν ένα αίσθημα ευεξίας και ηρεμίας, καλύτερη αθλητική απόδοση, καλύτερη ποιότητα του ύπνου και απώλεια βάρους. Αλλά επρόκειτο για προκαταρκτικές μελέτες που πρέπει να επαναληφθούν πριν από την εξαγωγή συμπερασμάτων.

Σε γενικές γραμμές, όλα τα μούρα είναι καλά για σας. Δεν είναι σαφές αν τα μούρα goji είναι καλύτερα από ό,τι άλλα είδη μούρων, ή αν τα συμπληρώματα με γκότζι μπέρι έχουν τα ίδια οφέλη για την υγεία, όπως τα πραγματικά μούρα.

Έχουν τα μούρα Goji παρενέργειες;

Τα γκότζι μπέρι θα μπορούσαν να αλληλεπιδράσουν με ορισμένα φάρμακα. Εάν παίρνετε βαρφαρίνη (φάρμακο για την λέπτυνση του αίματος), μπορεί να ήταν καλύτερο να αποφύγετε τα μούρα goji. Τα συγκεκριμένα μούρα μπορεί επίσης να αλληλεπιδράσουν με κάποια φάρμακα για τον διαβήτη και την πίεση του αίματος. Γι' αυτό είναι σημαντικό να μιλήσετε πρώτα με το γιατρό σας.

http://www.webmd.com

Μιχάλης Θερμόπουλος
Πηγή : iatropedia.gr


«Ψαλίδι» 60% στις συντάξεις όσων συνεχίζουν να εργάζονται



Την περικοπή του 60% του συνόλου των ακαθάριστων συντάξεων θα υποστεί ο συνταξιούχος που εργάζεται είτε ως μισθωτός είτε ως ελεύθερος επαγγελματίας με βάση την εγκύκλιο για την απασχόληση των συνταξιούχων που εκδόθηκε σήμερα με καθυστέρηση σχεδόν 2 ετών.

Η εγκύκλιος που εκδόθηκε χθες περιγράφει το πλαίσιο που διαμορφώνει ο συγκεκριμένος νόμος, από την έναρξη ισχύος του (13 Μαίου 2016) και μετά για τους συνταξιούχους λόγω γήρατος που αναλαμβάνουν εργασία ή αυτοαπασχόληση. Ειδικότερα, η εγκύκλιος ορίζει τα εξής:

*Σε κάθε περίπτωση, η εγκύκλιος, άρα και οι περικοπές που επιβάλλει, εφαρμόζεται σε συνταξιούχους που θα αναλάβουν εργασία ή αυτοαπασχόληση μετά την 13η Μαϊου 2016 και υποχρεώνονται να ασφαλιστούν στον ΕΦΚΑ. Αν δεν είναι υποχρεωτική η ασφάλισή τους στον συγκεκριμένο φορέα, τότε δεν εφαρμόζεται η εγκύκλιος και οι περικοπές που απορρέουν από αυτή.

*Αναστολή σύνταξης προκύπτει σε συνταξιούχους που αναλαμβάνουν θέσεις σε φορείς της γενικής κυβέρνησης (πχ αιρετά όργανα ΟΤΑ, διοικητές, υποδιοικητές, πρόεδροι, αντιπρόεδροι και τα μέλη συλλογικών οργάνων διοίκησης των ΝΠΔΔ. Προϋπόθεση είναι ο διορισμός στις ανωτέρω θέσεις να γίνει μετά την 13.5.2016 και να προκύπτει υποχρέωση ασφάλισής τους στον ΕΦΚΑ. Εάν όμως τα πρόσωπα που έχουν αναλάβει αυτές τις θέσεις έχουν παραιτηθεί από την αμοιβή τους, τότε δεν ισχύουν οι περικοπές στις συντάξεις τους. Το ίδιο ισχύει και εάν τα πρόσωπα αυτά λαμβάνουν αποκλειστικά ποσά ως έξοδα αποζημίωσης ή έξοδα παράστασης για την άσκηση το λειτουργήματός τους.

* Μείωση της σύνταξης κατά 60% επιβάλλεται στον συνταξιούχο που συνεχίζει να εργάζεται ή να αυτοαπασχολείται μόνο όμως για όσες ημέρες αντιστοιχούν στην απασχόλησή του, για την οποία προκύπτει υποχρέωση ασφάλισης.

* Η καταβαλλόμενη στον απασχολούμενο συνταξιούχο επικουρική σύνταξη του ΕΤΕΑΕΠ αναστέλλεται ή περικόπτεται μόνο εφόσον προκύπτει υποχρέωση ασφάλισης στον Κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης του ΕΤΕΑΕΠ για την αναληφθείσα εργασία ή αυτοαπασχόληση.

* Ο χρόνος ασφάλισης που πραγματοποιείται από τους απασχολούμενους συνταξιούχους μπορεί να αξιοποιηθεί για προσαύξηση της καταβαλλόμενης κύριας σύνταξης, χωρίς περαιτέρω περιορισμούς. Το ύψος της προσαύξησης υπολογίζεται για κάθε έτος απασχόλησης με ετήσιο συντελεστή αναπλήρωσης 0,075% για κάθε μία ποσοστιαία μονάδα (1%) επιπλέον εισφοράς, επί των συντάξιμων αποδοχών που προκύπτουν βάσει του άρθρου 28 του ν.4387/2016 για το χρονικό διάστημα που διαρκεί η απασχόληση του συνταξιούχου, ενώ ο συνταξιούχος θα λάβει τελικά το 60% του ποσού που προκύπτει.

* Οι συνταξιούχοι που αναλαμβάνουν εργασία ή αυτοαπασχόληση οφείλουν με δήλωσή τους, να ενημερώσουν τον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ. Εάν δεν υποβάλλουν σχετική δήλωση, τότε προκύπτει καταλογισθέν ποσό που επιβάλλεται στον συνταξιούχο με ετήσιο επιτόκιο 4,56%. Η παρακράτηση του ποσού αυτού θα γίνεται από τις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις και μέχρι το ¼ αυτών, έως την εξόφληση της οφειλής.

* Σύμφωνα με την εγκύκλιο εξαιρούνται ρητά από τις περικοπές που ορίζει ο νόμος Κατρούγκαλου, οι μέχρι 12.5.2016 συνταξιούχοι λόγω γήρατος που έχουν αναλάβει εργασία ή αυτοαπασχόληση μέχρι την ημερομηνία αυτή και συνεχίζουν την απασχόλησή τους. Γι’ αυτούς ισχύει το προγενέστερο νομοθετικό καθεστώς, που επέβαλλε περικοπές έως 40%, ανά Ταμείο και Φορέα Ασφάλισης. Εξαιρούνται, επίσης, από την περικοπή ή την πλήρη αναστολή της σύνταξης, οι συνταξιούχοι της Τράπεζας της Ελλάδας, ανεξάρτητα από το χρονικό σημείο ανάληψης εργασίας μετά την συνταξιοδότηση. Το ίδιο ισχύει και για τους συνταξιούχους λόγω αναπηρίας, τους συνταξιοδοτούμενους με βάση τις διατάξεις του ν. 612/1977, καθώς και με διατάξεις που παραπέμπουν σ’ αυτόν και σε όσους λαμβάνουν μόνο το επίδομα παρα-τετραπληγίας. Εξαιρούνται όλοι οι παλαιοί συνταξιούχοι αγρότες (έναρξη ισχύος αγροτικής δραστηριότητας πριν από 13/05/2016) και επίσης και οι νέοι συνταξιούχοι αγρότες, ασφαλισμένοι στον πρώην ΟΓΑ, που για την άσκηση της δραστηριότητάς τους, αποκτούν εισόδημα μικρότερο των 4.923,12 ευρώ. Εάν το εισόδημα είναι υψηλότερο τότε προκύπτει η συγκεκριμένη περικοπή. Συνολικά για όλους τους αγρότες η περικοπή θα γίνει από 1.1.2025, εάν συνεχίζουν να απασχολούνται.

Παράλληλα, στην εγκύκλιο παρατίθενται συγκεκριμένα παραδείγματα:

Παράδειγμα 1: Συνταξιούχος του ΕΦΚΑ λαμβάνει κύρια σύνταξη, ύψους 800,00 ευρώ και επικουρική σύνταξη από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), ύψους 100,00 ευρώ και αναλαμβάνει εργασία στον ιδιωτικό τομέα, με πλήρη απασχόληση (25 ημέρες ασφάλισης). Ο εν λόγω συνταξιούχος θα λάβει μειωμένη κύρια και επικουρική σύνταξη κατά 60%, δηλαδή η μηνιαία κύρια σύνταξη θα ανέρχεται στα 320,00 ευρώ [(800,00 ευρώ – (60% x 800,00 ευρώ)] και η μηνιαία επικουρική σύνταξη θα ανέρχεται στα 40,00 ευρώ [100,00 ευρώ – (60% x 100,00 ευρώ)].

Παράδειγμα 2: Συνταξιούχος του ΕΦΚΑ λαμβάνει κύρια σύνταξη, ύψους 800,00 ευρώ και επικουρική σύνταξη από το ΕΤΕΑΕΠ, ύψους 100,00 ευρώ και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα για δύο ημέρες το μήνα, με πλήρες ωράριο. Στην περίπτωση αυτή, το ποσό της κύριας σύνταξης για κάθε ημέρα ανέρχεται στα 32,00 ευρώ (800,00 ευρώ/25) και για κάθε ημέρα απασχόλησης το ποσό της κύριας σύνταξης μειώνεται κατά 19,20 ευρώ (60% x 32,00 ευρώ). Συνολικά, ο συνταξιούχος απασχολείται δύο ημέρες το μήνα και, συνεπώς, θα λάβει κύρια σύνταξη, ύψους 761,60 ευρώ [800,00 ευρώ – (2 x 19,20 ευρώ)]. Αντίστοιχα, το ποσό της επικουρικής σύνταξης για κάθε ημέρα ανέρχεται στα 4,00 ευρώ (100,00 ευρώ/25) και για κάθε ημέρα απασχόλησης το ποσό της επικουρικής σύνταξης μειώνεται κατά 2,40 ευρώ (60% x 4,00 ευρώ). Συνολικά, ο συνταξιούχος που απασχολείται δύο ημέρες το μήνα, θα λάβει επικουρική σύνταξη, ύψους 95,20 ευρώ [100,00 ευρώ – (2 x 2,40 ευρώ)].

Παράδειγμα 3: Συνταξιούχος του ΕΦΚΑ λαμβάνει κύρια σύνταξη, ύψους 800,00 ευρώ και επικουρική σύνταξη από το ΕΤΕΑΕΠ, ύψους 100,00 ευρώ και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα για πέντε ημέρες το μήνα, με μειωμένο ωράριο. Στην απασχόλησή του αυτή, έστω ότι αντιστοιχούν τρεις ημέρες ασφάλισης ανά μήνα. Επομένως, θα έχει την ίδια αντιμετώπιση με το συνταξιούχο του προηγούμενου παραδείγματος, δηλαδή θα του καταβληθεί μειωμένο κατά 60% το ποσό που αντιστοιχεί στα 3/25 της κύριας και επικουρικής σύνταξής του.

Παράδειγμα 4: Συνταξιούχος του ΕΦΚΑ λαμβάνει κύρια σύνταξη, ύψους 800,00 ευρώ και επικουρική σύνταξη από το ΕΤΕΑΕΠ, ύψους 100,00 ευρώ και παρέχει υπηρεσίες σε ΝΠΔΔ, που είναι φορέας γενικής κυβέρνησης, για δύο ημέρες το μήνα, με πλήρες ωράριο. Το ποσό της κύριας σύνταξης για κάθε ημέρα ανέρχεται στα 32,00 ευρώ (800,00 ευρώ/25). Συνολικά, ο συνταξιούχος απασχολείται δύο ημέρες το μήνα και, συνεπώς, θα λάβει κύρια σύνταξη, ύψους 736,00 ευρώ [800,00 ευρώ – (2 x 32,00 ευρώ)]. Αντίστοιχα, το ποσό της επικουρικής σύνταξης για κάθε ημέρα ανέρχεται στα 4,00 ευρώ (100,00 ευρώ/25). Συνολικά, ο συνταξιούχος που απασχολείται δύο ημέρες το μήνα, θα λάβει επικουρική σύνταξη, ύψους 92,00 ευρώ [100,00 ευρώ – ( 2 x 4,00 ευρώ)].

Παράδειγμα 5: Ομοίως, συνταξιούχος του ΕΦΚΑ συμμετέχει ως ηθοποιός/τραγουδιστής σε δύο παραστάσεις ανά εβδομάδα. Θα περικοπεί μόνο το ποσό της σύνταξης που αντιστοιχεί στην απασχόλησή του για τις δύο παραστάσεις ανά εβδομάδα, σύμφωνα με τα παραπάνω παραδείγματα.

Κατά τη διάρκεια περικοπής ή αναστολής της σύνταξης, σύμφωνα με τα ανωτέρω, ο συνταξιούχος καταβάλλει τις προβλεπόμενες κατά περίπτωση ασφαλιστικές εισφορές κύριας, επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας, όπου οι τελευταίες προβλέπονται, καθώς και όποιες εισφορές ο ΕΦΚΑ συνεισπράττει. Συνεπώς, σε ό,τι αφορά τους αυτοαπασχολούμενους, καταργείται η προβλεπόμενη από το προϊσχύον καθεστώς προσαύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50%.

Σημειώνεται, επίσης ότι η καταβαλλόμενη στον απασχολούμενο συνταξιούχο επικουρική σύνταξη του ΕΤΕΑΕΠ αναστέλλεται ή περικόπτεται, μόνο εφόσον προκύπτει υποχρέωση ασφάλισης στον κλάδο επικουρικής ασφάλισης του ΕΤΕΑΕΠ για την αναληφθείσα εργασία ή αυτοαπασχόληση.


Αντωνόπουλος Γιώργος
Πηγή : dikaiologitika.gr


Νέο επεισόδιο στον Έβρο – Πυροβολισμοί από τους Τούρκους – Συνελήφθη πολίτης από Έλληνες στρατιώτες



Νέο σοβαρό επεισόδιο στις Καστανιές στον Έβρο. Αυτή τη φορά Τούρκοι πολίτες προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα. Οι στρατιώτες από το φυλάκιο της Τουρκίας πυροβόλησαν στον αέρα. Ένας από τους Τούρκους πολίτες έχει συλληφθεί από Έλληνες αστυνομικούς.

Όλα έγιναν τις βραδυνές ώρες στον συνοριακό σταθμό στις Καστανιές του Έβρου. Οι πληροφορίες του Newsit.gr λένε πως τέσσερις Τούρκοι πολίτες σε κατάσταση μέθης προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα.

Οι Τούρκοι στρατιώτες επιχείρησαν να τους αποτρέψουν. Υπήρξαν πυροβολισμοί από την μεριά των Τούρκων στον αέρα για εκφοβισμό.

Φαίνεται ότι οι τρεις από τους τέσσερις Τούρκους πολίτες ακινητοποιήθηκαν, ωστόσο ο τέταρτος φαίνεται ότι κατάφερε να περάσει την συνοριακή γραμμή και να βρεθεί σε ελληνικό έδαφος.

Μόλις πέρασε τα σύνορα συνελήφθη από Έλληνες αστυνομικούς και κρατείται.

Οι πληροφορίες του newsit.gr λένε ότι οι Τούρκοι πολίτες ήταν κυριολεκτικά εκτός ελέγχου, λόγω μέθης. Οι τρεις φαίνεται ότι φοβήθηκαν όταν έπεσαν πυροβολισμοί από τους στρατιώτες της Τουρκίας και ακινητοποιήθηκαν. Ο τέταρτος έτρεξε προς την ελληνική πλευρά και κατάφερε να βγει σε ελληνικό έδαφος, πριν καταφέρουν να τον προσεγγίσουν οι Τούρκοι.

Αμέσως, όπως ήταν φυσικό, οι Έλληνες αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον Τούρκο και του πέρασαν χειροπέδες.

Κουρδικής καταγωγής ο άνδρας που πέρασε τα σύνορα

Οι πληροφορίες του Newsit.gr λένε ότι πρόκειται για έναν άνδρα ο οποίος είναι περίπου 40 ετών. Πρόκειται για Τούρκο πολίτη, κουρδικής καταγωγής από τα Άδανα.

Επάνω του έχει ταξιδιωτικά έγγραφα, όχι όμως και βίζα για να περάσει στην Ελλάδα.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι οι Έλληνες αστυνομικοί είναι αδύνατο να έρθουν σε κάποια συνεννόηση μαζί του καθώς παραμένει στα κατάσταση μέθης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει τεθεί σε καθεστώς “προστατευτικής κράτησης” και οι αστυνομικοί αναμένουν απλά να… συνέλθει για να μπορέσουν να του πάρουν κατάθεση.


Ρεπορτάζ: Γ. Παπακωνσταντίνου – Θ. Πάνου
Πηγή : newsit.gr


Υπό κράτηση ο Νικολά Σαρκοζί για παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικής του εκστρατείας



Υπό κράτηση βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. 

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο, ο Γάλλος πρώην πρόεδρος κλήθηκε από την γαλλική αστυνομία στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται για παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικής εκστρατείας του 2007 από ξένη χώρα και συγκεκριμένα από τη Λιβύη του Μουαμάρ αλ Καντάφι. 

Από την πλευρά του ο Γάλλος πρώην πρόεδρος αρνείται τις κατηγορίες ότι έλαβε οποιαδήποτε παράνομη χρηματοδότηση για την καμπάνια του, ενώ έχει απορρίψει τους ισχυρισμούς για τη Λιβύη ως «γκροτέσκο». 

Σύμφωνα με πηγή κοντά στη δικαιοσύνη, ο πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του Σαρκοζί, Μπρις Ορτεφού, ανακρίνεται επίσης από το πρωί για την ίδια υπόθεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιανουάριο ένας Γάλλος επιχειρηματίας - ύποπτος από τους ανακριτές ότι διοχέτευε χρηματικά ποσά από τον Καντάφι στην προεκλογική εκστρατεία του Σαρκοζί - συνελήφθη στη Βρετανία, ενώ αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση αφού παρέστη σε δικαστηρίο του Λονδίνου.

Το Reuters προσπάθησε όπως σημειώνει χαρακτηριστικά να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο του κ. Σαρκοζί, ο οποίος όμως δεν ήταν διαθέσιμος για κάποιο σχόλιο. 

Πρόκειται για την πρώτη φορά που ο κ. Σαρκοζί ανακρίνεται για την συγκεκριμένη υπόθεση από το Κεντρικό Γραφείο καταπολέμησης της διαφθοράς και φορολογικών και οικονομικών αδικημάτων στη Ναντέρ, κοντά στο Παρίσι.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι είναι η μόνη έρευνα εν εξελίξει αναφορικά με τον πρώην πρόεδρο. Ο Σαρκοζί που διετέλεσε αρχηγός  του γαλλικού κράτους από το 2007 έως το 2012, έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη όταν  ο οικονομικός εισαγγελέας απήγγειλε εις βάρος του κατηγορίες για «ωφέλεια από απάτες» αναφορικά με την υπέρβαση κατά 20 εκατ. ευρώ του ορίου προεκλογικών δαπανών στις προεδρικές εκλογές του 2012. Πριν από τις προεδρικές εκλογές ο Γάλλος πρώην πρόεδρος επιχείρησε, με έναν παροξυσμό πολυέξοδων προεκλογικών συγκεντρώσεων, να ανατρέψει το δημοσκοπικό προβάδισμα του πολιτικού του αντιπάλου Φρανσουά Ολάντ.

Ακόμη, σε εξέλιξη βρίσκεται υπόθεση για την άσκηση επιρροής από τον Σαρκοζί στον δικαστή Αζιμπέρ, που ερευνούσε δικές του υποθέσεις, αλλά και για την απευθείας ανάθεση συμβολαίων από το Προεδρικό Μέγαρο.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Χωρίς ντροπή ο Τσίπρας για να καπηλευθεί το έργο δεν ανέφερε την Ε..Ε που συγχρηματοδότησε την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων




Έντονη ήταν η ενόχληση της Κομισιόν για την συμπεριφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της για να καπηλευθεί το έργο, αποσιώπησε το γεγονός της συγχρηματοδότησης του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης τεσσάρων νησιών των Κυκλάδων με την ηπειρωτική χώρα. 

Ο Τσίπρας εχθές Δευτέρα, εγκαινίασε στη Σύρο το έργο της ενεργειακής διασύνδεσης των νήσων Σύρου, Μυκόνου, Πάρου και Νάξου με την ηπειρωτική χώρα και με την γνωστή προπαγάνδα του καθεστώτος ήθελε να περάσει το έργο ότι είναι της κυβέρνησης του. 

Το κόστος της πρώτης φάσης του έργου ανέρχεται στα 245 εκατομμύρια ευρώ και, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση κάτι που ο Αλέξης Τσίπρας χωρίς ντροπή αποσιώπησε.




Δήλωση του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη από το Κατάρ.



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέπτεται σήμερα Τρίτη 20 Μαρτίου 2018, το Κατάρ. Νωρίτερα συναντήθηκε  με τον Εμίρη Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παρουσίασα στον Εμίρη του Κατάρ το σχέδιό μας για το πώς η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένας ελκυστικός, διεθνής, επενδυτικός προορισμός. Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται σε μία θέση, εξερχόμενη από την οικονομική κρίση, να μπορεί να προσφέρει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες σε διεθνή κεφάλαια σε μία σειρά από κλάδους. Υπό την προϋπόθεση βέβαια, ότι έχει ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον, ένα σταθερό φορολογικό σύστημα και κυρίως ένα ρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο διευκολύνει και δεν δυσχεραίνει τις ξένες επενδύσεις. 

Όλες αυτές είναι προϋποθέσεις, που η επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να διασφαλίσει. Το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα είναι δεδομένο. Όμως, υπάρχει πάντα μία μεγάλη απόσταση μεταξύ της εκδήλωσης ενδιαφέροντος και της πραγματοποίησης σημαντικών επενδύσεων, που η χώρα μας τόσο πολύ χρειάζεται, προκειμένου να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης και να βγει από το φαύλο κύκλο της ύφεσης. 

Είχα επίσης την ευκαιρία να συζητήσω με τον Εμίρη τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής περιοχής της Μεσογείου, να εκφράσω τον έντονο προβληματισμό μου για την Τουρκική επιθετικότητα και να ζητήσω και τη δική του μεσολάβηση, τη δική του παρέμβαση, προκειμένου να λυθεί το συντομότερο δυνατόν το ζήτημα της σύλληψης των δύο Ελλήνων αξιωματικών από τους Τούρκους, έτσι ώστε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό στην Πατρίδα τους».




ΟΟΣΑ: Πρωταθλήτρια σε φόρους, τελευταία σε ανάπτυξη και στήριξη ανέργων η Ελλάδα



Πριν καν προσμετρήσει το μειωμένο αφορολόγητο, το οποίο "βλέπει" να εφαρμόζεται από το 2019 (δηλαδή έναν χρόνο νωρίτερα), ο ΟΟΣΑ υπολογίζει ότι τα φορολογικά βάρη στην Ελλάδα είναι από τα υψηλότερα μεταξύ των 25 κρατών-μελών του. Καταγράφει επίσης αρνητική "πρωτιά" σε χρηματοδοτική/επιδοματική στήριξη των ανέργων, αλλά και στην πορεία του ΑΕΠ.

Ο ΟΟΣΑ μάλιστα συστήνει μεταξύ άλλων και μείωση των εργοδοτικών εισφορών στους χαμηλά αμειβόμενους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός κάνει λόγο για μεγάλο "μαύρο" τομέα εργασίας στην Ελλάδα και επισημαίνει ότι "η αντιμετώπισή του απαιτεί μεταρρυθμίσεις" μαζί με την μείωση των φορολογικών βαρών στην εργασία (σ.σ. εργοδοτικές εισφορές), "των χαμηλά αμειβομένων εργαζόμενων στους οποίους αυτή παραμένει υψηλή".

Τι λέει για τους φόρους

Ο ΟΟΣΑ στην ετήσια έκθεσή του "Going for Growth" που δημοσιεύθηκε χθες καταγράφει πάρα πολύ μεγάλα φορολογικά βάρη στην Ελλάδα. Υπολογίζει ότι το μέσο φορολογικό βάρος στην Ελλάδα για ένα ζευγάρι με δύο παιδιά που λαμβάνουν το μέσο μισθό, είναι στο 38,2% του εισοδήματός τους, έναντι 13,6% φορολογικών βαρών της Ιρλανδίας.

Η επιβάρυνση είναι από τις υψηλότερες μεταξύ των 25 κρατών-μελών του ΟΟΣΑ.  Μεγαλύτερες υποχρεώσεις έχουν μόνο πλούσιες χώρες όπως το Βέλγιο, η Σουηδία, η Γαλλία και η Γερμανία, ενώ ο μέσος όρος είναι στο 28,6%. 

Στο επιχειρηματικό πεδίο μεγάλη έμφαση δίνεται στην απουσία φορολογικών ελαφρύνσεων στην Ελλάδα, ούτως ώστε να αναπτυχθεί η έρευνα και η τεχνολογική ανάπτυξη. Ο ΟΟΣΑ υπολογίζει τη δαπάνη για τις φορολογικές ελαφρύνσεις στην Ελλάδα στο συγκεκριμένο πεδίο μόνο στο 0,05% του ΑΕΠ, έναντι 0,29% του ΑΕΠ στην Ιρλανδία.

Απροστάτευτοι οι άνεργοι

Σε κανένα κράτος μέλος του ΟΟΣΑ η κάλυψη των ανέργων (μέσω επιδομάτων) δεν είναι τόσο μικρή όσο στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ η κρατική χρηματοδότηση (επίδομα ανεργίας κλπ) που λαμβάνει ένας άνεργος (στην Ελλάδα) αμέσως μετά την απόλυσή του φτάνει στο 42% αυτού που είχε ως εργαζόμενος. Έπεται η Κορέα με 51,4%, ενώ ακολουθούν η Αυστραλία και η Τουρκία. Κατά μέσο όρο στα κράτη μέλη του ΟΟΣΑ ο απολυμένος θα λάβει μέσω επιδομάτων το 70% του προηγούμενου εισοδήματός του.

Αλλά και 60 μήνες μετά την απόλυσή του ο μακροχρόνια άνεργος στην Ελλάδα λαμβάνει ελάχιστο εισόδημα (από κάποια επιδόματα), έναντι του 46,9% κατά μέσο όρο στα κράτη μέλη του ΟΟΣΑ.

Ο ΟΟΣΑ στο εργασιακό πεδίο καταγράφει μία σχετικά ανοιχτή αγορά τόσο στο πεδίο των συλλογικών απολύσεων, όσο και των κατώτατων μισθών αλλά και των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Σχετικά αυστηρή αναφέρει ότι είναι η νομοθεσία προστασίας της απασχόλησης, αορίστου και προσωρινού χρόνου.

Τεράστια η "ψαλίδα" σε ανάπτυξη 

Ο ΟΟΣΑ στην έκθεσή του καταγράφει την πάρα πολύ μεγάλη υστέρηση στην ανάπτυξη της Ελλάδος λόγω της κρίσης. Υπολογίζει ότι η Ελλάδα υπέστη τη μεγαλύτερη απώλεια κατά κεφαλήν ΑΕΠ με αποτέλεσμα πλέον να βρίσκεται στη δεύτερη χειρότερη θέση ανάμεσα στα 25 περίπου κράτη - μέλη του μετά την Λετονία. Πολύ μεγάλες παραμένουν -όπως εκτιμά- και οι αποκλίσεις σε παραγωγικότητα εργασίας από τα υπόλοιπα "ανεπτυγμένα" κράτη μέλη που εξετάζονται. 

Όσον αφορά την απελευθέρωση των αγορών, διαπιστώνεται πρόοδος αλλά και απόσταση σε σχέση με τις επιδόσεις των καλύτερων κρατών-μελών. Tα προβλήματα που πρέπει να επιλύσει η Ελλάδα περιλαμβάνουν την απλούστευση της νομοθεσίας, την άρση των φραγμών που υπάρχουν στη διενέργεια των άμεσων ξένων επενδύσεων.

Ανά τομέα μεγαλύτερες ανάγκες παρεμβάσεων καταγράφονται στην αγορά φυσικού αερίου, αλλά και στα λεγόμενα "κλειστά" επαγγέλματα.

Στην εκπαίδευση ναι μεν η Ελλάδα έχει υψηλή αναλογία αποφοίτων Λυκείου και πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά έχει πάρα πολύ χαμηλές επιδόσεις σε σχέση με άλλα κράτη στην ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος (με βάση τον δείκτη PIZA). 

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι στο πεδίο της συνταξιοδοτικής δαπάνης εκτιμάται ότι δεν υπάρχει κανένα επιπλέον όφελος από την παραμονή στην εργασία μετά τα 60, καθώς κατά κανόνα δεν μπορεί να περιμένει ο Έλληνας εργαζόμενος μία αύξηση των συντάξιμων απολαβών του.  

Στις συστάσεις που απευθύνει προς την Ελλάδα και οι οποίες εκτιμά ότι δεν έχουν ακόμα υιοθετηθεί είναι: 

• η προσαρμογή της αγοράς εργασίας στις οικονομικές ανάγκες και η επέκταση της δια βίου μάθησης, 

• η εισαγωγή και η επέκταση μιας διαδικασίας αποτίμησης των αποτελεσμάτων των παρεμβάσεων στις αγορές, 

• η ενίσχυση των αρχών ανταγωνισμού των ρυθμιστικών αρχών, 

• η δημιουργία one stop shop για τις επιχειρήσεις, 

• η ενίσχυση του δικαστικού συστήματος και η επιτάχυνση των διαδικασιών του, 

• η αύξηση των δαπανών για ενεργές πολιτικές στήριξης της απασχόλησης και η επέκταση κάποιων από τα προγράμματα που σχετίζονται με αυτές, 

• η ενίσχυση της στόχευσης των οικογενειακών και άλλων κοινωνικών επιδομάτων.


Της Δήμητρας Καδδά
Πηγή : capital.gr


Βουλή: Ομόφωνη απόφαση για μομφή σε Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Ηλιόπουλο

\
Δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλο το διχαστικό, ρατσιστικό λόγο της Χρυσής Αυγής ξεκαθάρισε ο Ν. Βούτσης. Άσκησε κριτική στον Δ. Καμμένο των ΑΝΕΛ για διαστρέβλωση της απάντησής του στο Ν. Μιχαλολιάκο.

Μομφή στον αρχηγό των χρυσαυγιτών Νίκο Μιχαλολιάκο και στους βουλευτές του Ηλ. Κασιδιάρη και Π. Ηλιόπουλο για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά απέδωσε η Βουλή με ομόφωνη απόφασή της.

Υπέρ της μομφής στους τρεις χρυσαυγίτες ψήφισαν δι’ εγέρσεως οι βουλευτές όλων των πτερύγων του δημοκρατικού τόξου. Η μομφή συνεπάγεται περικοπή του μισού της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσης του Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος είχε εξυβρίσει τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά αλλά και τους μειονοτικούς βουλευτές. Στον Νίκο Μιχαλολιάκο και στον Παναγιώτη Ηλιόπουλο επιβλήθηκε επίσης περικοπή του ¼ της μηνιαίας αποζημίωσής τους για τις ύβρεις τους κατά των μουσουλμάνων βουλευτών.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι δυνατόν η Βουλή να βρίσκεται σε ομηρειά, να σιωπά και να δίνει άλλοθι και ασυλία στον διχαστικό, μίζερο και ρατσιστικό, λόγο» των χρυσαυγιτών. «Δεν μπορούμε να το ανεχθούμε» ανέφερε. Καταλόγισε, μάλιστα, στους χρυσαυγίτες ότι θέλουν να σπείρουν διχασμό, μίσος, και εμφύλιες διαμάχες. Ο κ. Βούτσης ξεκαθάρισε ότι όλοι οι έλληνες βουλευτές μουσουλμανικού θρησκεύματος της Θράκης «είναι ισότιμοι» με τους υπόλοιπους βουλευτές και πρέπει να τύχουν σαφούς πολιτικής και ηθικής υποστήριξης. «Να μην τολμήσει κανείς να μιλήσει ξανά για κατασκόπους και πράκτορες» τόνισε ο κ. Βούτσης.

Άδειασμα Δ. Καμμένου από τον Ν. Βούτση για αναπαραγωγή fake news

Ο κ. Βούτσης άφησε, όμως, σαφείς αιχμές και για τον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένο, για διαστρέβλωση της δήλωσής του κατά του πιστοποιητικού εθνικών φρονημάτων που ζητούσε ο Ν. Μιχαλολιάκος από τους μειονοτικούς βουλευτές. «Εγώ είπα ότι είναι πρόκληση να καλείται ο βουλευτής να δηλώνει ποια είναι η πατρίδα του» τόνισε ο κ. Βούτσης και κατήγγειλε διαστρέβλωση από χρυσαυγίτικα fake news. «Κάποιος αντιπρόεδρος της Βουλής χωρίς να διαβάσει τα πρακτικά είπε ότι διαφωνεί με τον Βούτση ότι ο Έλληνας βουλευτής να δηλώνει πίστη σε άλλη πατρίδα» τόνισε φωτογραφίζοντας τον Δημήτρη Καμμένο. «Εκεί φτάσαμε. Πλέον δεν κάνουμε αγορεύσεις και δεν φέρνουμε επιχειρήματα. Ασχολούμαστε με ατάκες, tweet, χωρίς να διαβάζουμε τίποτα και καταγγέλλουμε ασυστόλως» συμπλήρωσε ο κ. Βούτσης αδειάζοντας πλήρως τον κ. Καμμένο.


Πηγή : news247.gr


Η Γερμανία παρατείνει τους ελέγχους πτήσεων από την Ελλάδα



Η γερμανική κυβέρνηση τους θεωρεί αναγκαίους για όσο καιρό δεν ελέγχονται αποτελεσματικά τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Η απόφαση και για τα χερσαία σύνορα μεταξύ Γερμανίας και Αυστρίας θα ληφθεί μέχρι τέλος Απριλίου.

Την θέση του νέου υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ ότι η Γερμανία θα παρατείνει τους ελέγχους στα σύνορά της όσο καιρό η ΕΕ δεν ελέγχει αποτελεσματικά τα εξωτερικά σύνορά της, συμμερίζεται και η καγκελάριος. Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ στο σημερινό μπρίφινγκ, η καγκελάριος και ο υπουργός Εσωτερικών συμφώνησαν ότι αυτήν την περίοδο είναι απαραίτητη η παράταση του ελέγχου των γερμανικών συνόρων, «επειδή η προστασία των εξωτερικών συνόρων, για την οποία συνεργαζόμαστε μαζί με τους ευρωπαίους εταίρους μας, δεν έχει ολοκληρωθεί». Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η καγκελάριος, μιλώντας την ημέρα της ορκωμοσίας της στο δεύτερο κανάλι της δημόσιας τηλεόραση ZDF, εξέφρασε τη λύπη της που δεν διασφαλίστηκε ο σχετικός έλεγχος πριν από το 2015, πριν δηλαδή τη μαζική είσοδο προσφύγων και μεταναστών στη Γερμανία μέσω της βαλκανικής οδού.

Μέχρι τέλος Απριλίου η απόφαση για παράταση

Οι έλεγχοι που γίνονται στα χερσαία σύνορα Γερμανίας-Αυστρίας και στα γερμανικά αεροδρόμια για πτήσεις από την Ελλάδα επιβλήθηκαν μέσα του περασμένου Νοεμβρίου και για άλλους 6 μήνες. Το συμπέρασμα από τα λεγόμενα του Ζάιμπερτ αλλά και του εκπροσώπου από το υπουργείο Εσωτερικών Γιοχάνες Ντίμροτ είναι ότι παράλληλα με τα χερσαία σύνορα θα παραταθούν πιθανότατα και οι έλεγχοι στα γερμανικά αεροδρόμια για πτήσεις από Ελλάδα. «Το καθεστώς των ελέγχων εκπνέει μέσα Μαΐου» ανέφερε ο Ντίμροτ. «Το εάν χρειαστεί παράταση θα αποφασιστεί μέσα με τέλος Απριλίου, επειδή υπάρχει υποχρέωση γνωστοποίησης (στην ΕΕ) πριν ληφθεί η οποιαδήποτε απόφαση, κι αυτό παίρνει διαδικαστικά χρόνο».

Ο εκπρόσωπος υπεραμύνθη των ελέγχων. «Η κύρια προσφυγική διαδρομή προς τη Γερμανία ήταν και παραμένει μέσα από τα γερμανοαυστριακα σύνορα, γι’ αυτό και δόθηκε προτεραιότητα ελέγχων σε αυτό το τμήμα των συνόρων» ανέφερε επιμένοντας ότι ο λόγος για τους ελέγχους συνεχίζει να υφίσταται -με 16.000 παράτυπες εισόδους το 2017 «είναι με απόσταση ο μεγαλύτερος αριθμός από κάθε άλλο σημείο εισόδου στη Γερμανία». Ο Ντίμροτ διευκρίνισε ότι οι έλεγχοι δεν θα επεκταθούν αορίστως και χωρίς λόγο, αλλά ότι υπάρχει αιτιώδης συνάφεια με την αποτελεσματική προστασία των εξωτερικών συνόρων. «Όσο καιρό δεν είναι αποτελεσματική, οι έλεγχοι είναι απαραίτητοι».

Μόνο 1566 επαναπροωθήσεις από τα νησιά στην Τουρκία

Ο Γιοχάνες Ντίμροτ ρωτήθηκε και για την κατάσταση των προσφύγων στα ελληνικά νησιά, αλλά δεν θέλησε να σχολιάσει τις συνθήκες διαβίωσης παραπέμποντας στην αρμοδιότητα της Κομισιόν, «η οποία και διατηρεί διαύλους επικοινωνίας με τις ελληνικές αρχές και επιλαμβάνεται των ελληνικών αναγκών».

Από πλευράς αριθμών ανέφερε ότι στα ελληνικά νησιά διαμένουν σχεδόν 13.000 πρόσφυγες. Από την εφαρμογή της προσφυγικής συμφωνίας ο μέσος όρος αφίξεων την ημέρα είναι 80 άνθρωποι, ενώ από Φεβρουάριο μέχρι μέσα Μαρτίου ο μέσος όρος αφίξεων την ημέρα έπεσε στους 44. Σε ότι αφορά τις επαναπροωθήσεις προς την Τουρκία για όλο το διάστημα είναι 1558 πρόσφυγες. Αιτήσεις ασύλου στα ελληνικά νησιά έγιναν συνολικά 40.000, ενώ 12.000 ήταν οι προωθήσεις από την Τουρκία σε άλλες χώρες της ΕΕ. Ο Ντίμροτ χαρακτήρισε τη συμφωνία «θεμελιακό τμήμα της πολιτικής επεξεργασίας του μεταναστευτικού, που συνέβαλε στη μείωση του αριθμού των προσφύγων οι οποίοι έρχονται στη Γερμανία».

Ως κοινή επιτυχία ΕΕ-Τουρκίας χαρακτήρισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ τη συμφωνία αλλά «μπορεί να λειτουργήσει μόνο όταν οι Ευρωπαίοι οργανώσουν μια εκτεταμένη προστασία των εξωτερικών τους συνόρων» πρόσθεσε. «Έχουν γίνει πολλά τα τελευταία χρόνια… χρησιμοποιούνται περισσότερα μέσα και προσωπικό, η Γερμανία θα συνεχίσει να ενεργοποιείται για την περαιτέρω βελτίωση αυτών των συνόρων και μάλιστα γρήγορα. Καταφέραμε να καταπολεμήσουμε τη θανατηφόρα επιχείρηση των διακινητών και να περιορίσουμε σημαντικά τους πνιγμούς στο Αιγαίο».


Πηγή: Deutsche Welle
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Διπλό χτύπημα σε ΑΤΜ στην Γλυφάδα



Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά από την εξάρθρωση της δεύτερης μεγάλης συμμορίας που χτυπούσε ΑΤΜ σε Αθήνα και επαρχία.

Διπλό χτύπημα σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης στην περιοχή της Γλυφάδας πραγματοποiησαν τα ξημερώματα της Τρίτης άγνωστοι. 

Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά από την εξάρθρωση της δεύτερης μεγάλης συμμορίας που χτυπούσε ΑΤΜ σε Αθήνα και επαρχία, άγνωστοι έβαλαν στόχο δυο μηχανήματα που βρίσκονται στη Γλυφάδα και με τη μέθοδο της διοχέτευσης αερίου προκάλεσαν έκρηξη για να αρπάξουν τις κασετίνες με τα μετρητά. 

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 4. Οι άγνωστοι, πλησίασαν στις 3:55 τα μηχανήματα που βρίσκονται στο σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης στη συμβολή της οδού Πρίγκιπος Πέτρου με τη λεωφόρο Βουλιαγμένης 175 .  

Με γρήγορες κινήσεις, με τη μέθοδο PLOFKRAAK (της διοχέτευσης αερίου) προκάλεσαν έκρηξη, πήραν τις κασετίνες που περιείχαν άγνωστο χρηματικό ποσό και χάθηκαν στο σκοτάδι. 

Οι πληροφορίες των αστυνομικών κάνουν λόγο για 3 άτομα τα οποία μετά την ενέργεια, διέφυγαν με ένα μαύρο όχημα. 

Λίγο νωρίτερα, άγνωστοι αποπειράθηκαν να χτυπήσουν ΑΤΜ στην περιοχή των Αχαρνών χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ειδικότερα, στις 3:25, πλησίασαν ΑΤΜ που βρίσκεται σε ΚΕΠ στη λεωφόρο   Φιλαδέλφειας και με μια φιάλη προπανίου προσπάθησαν να το ανατινάξουν χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Στο μηχάνημα, προκλήθηκαν μικρές ζημιές στην οθόνη ενώ στο σημείο βρέθηκε και η φιάλη προπανίου.


Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα
Πηγή : protothema.gr


Αυστραλός μηχανικός: «Εντόπισα την πτήση MH370 της Malaysia Airlines. Έχει τρύπες από σφαίρες»



Η μοιραία πτήση MH370 της Malaysia Airlines είχε εξαφανιστεί το 2014 παρασύροντας στον θάνατο τους 239 επιβαίνοντες και έχει χαρακτηριστεί μια από τις χειρότερες αεροπορικές τραγωδίες.

Τα συντρίμμια έως τώρα δεν έχουν εντοπιστεί, γι΄αυτό άλλωστε η πτήση έχει χαρακτηριστεί "φάντασμα". Οι δε συγγενείς των νεκρών δεν μπορούν να γράψουν το φινάλε αυτής της τραγωδίας αν δεν πάρουν τις σορούς των αγαπημένων τους ανθρώπων για να τους κηδέψουν.

Παρά τις έρευνες κανείς δεν μπόρεσε να εντοπίσει τα συντρίμμια. Ωστόσο όπως γράφει η "Daily Mail" ένας μηχανικός από την Αυστραλία, υποστηρίζει ότι εντόπισε την μοιραία πτήση με τη βοήθεια του Google Earth.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο Peter McMahon, τα συντρίμμια βρίσκονται 16 χιλιόμετρα νότια του Round Island, περίπου 22,5 χιλιόμετρα βόρεια του Μαυρίκιου. Σε μια περιοχή του ωκεανού που δεν έχει γίνει έρευνα.

Ο Αυστραλός μηχανικός το πηγαίνει μάλιστα ένα βήμα παραπέρα και υποστηρίζει πως οι Αμερικανοί αξιωματούχοι αρνούνταν να πραγματοποιήσουν έρευνες στην περιοχή. Οι ερευνητές που είχαν σταλεί στην Αυστραλία για την υπόθεση MH370 εκτιμά ότι κρατούν κρυφές κρίσιμες πληροφορίες.

"Έχουν εξασφαλίσει ότι όλες οι πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν έχουν κρατηθεί κρυφές από το κοινό. Ακόμα και από την κυβέρνηση, αλλά γιατί. Δεν θέλουν να βρεθεί επειδή είναι γεμάτο τρύπες από σφαίρες. Εάν θα έβρισκαν την πτήση θα άνοιγε υποχρεωτικά νέα έρευνα".

Ο Peter McMahon καταγγέλλει ότι έχει δώσει τις επίμαχες πληροφορίες στο Australian Transport and Safety Bureau (ATSB) όπου δεν μπόρεσαν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο ότι δεν πρόκειται για το μοιραίο αεροπλάνο.

Ποια είναι η επικρατούσα θεωρία για την πτήση-φάντασμα

Η επικρατούσα θεωρία για τη μοιραία πτήση MH370 αναφέρει πως το αεροπλάνο συνετρίβη στον Ινδικό Ωκεανό περίπου 6 ώρες μετά την απογείωσή του. Οι εικόνες από τα ραντάρ έδειξαν ότι η πτήση άλλαξε ξαφνικά πορεία μέσα σε λιγότερα από 60 λεπτά μετά την απογείωσή της και την εξαφάνισή της από τα ραντάρ.



Πηγή : real.gr


Ντόρα Μπακογιάννη : Χυδαίος και αλήτικος ο τρόπος που πολιτεύεται ο Πάνος Καμμένος



Βαρείς χαρακτηρισμούς απέδωσε στον Πάνο Καμμένο η Ντόρα Μπακογιάννη με ανάρτησή της στο twitter σχετικά με όσα είχε πει νωρίτερα εις βάρος της ο Καμμένος.

Ο Πάνος Καμμένος είπε : «Άκουγα την κυρία Μπακογιάννη, την υπερασπίστρια του κ. Χριστοφοράκου, που έχει αναμειχθεί με ότι υπόθεση όπου υπάρχει offshore, υπάρχει και η οικογένεια από πίσω, να μιλάει για τον Ιβάν Σαββίδη. Την πρώτη τροπολογία για το θέμα της ΣΕΚΑΠ και τη παράκληση να αγοράσει τη ΣΕΚΑΠ την έκανε η ΝΔ. Εκείνοι παρακαλούσαν τον κ. Σαββίδη να αγοράσει τη ΣΕΚΑΠ και ότι θα διαγράψουν το χρέος. Αυτό που θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι είναι ότι δεν πρέπει να ποδοσφαιροποιήσουμε την πολιτική και να πολιτικοποιήσουμε το ποδόσφαιρο. Ας αφήσουμε την πολιτική στα δικά της όρια και το ποδόσφαιρο στα δικά του όρια».

H κ. Μπακογιάννη απάντησε : «Η χυδαιολογία και ο αλήτικος τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται ο κ. Καμμένος με αφήνει παγερά αδιάφορη, διότι μου είναι γνωστός (σε λίγο θα τον μάθουν και οι σύντροφοί του στο ΣΥΡΙΖΑ). Όμως το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Καμμένος είναι επικίνδυνος για τη χώρα».


Η χυδαιολογία και ο αλήτικος τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται ο κ. Καμμένος με αφήνει παγερά αδιάφορη, διότι μου είναι γνωστός (σε λίγο θα τον μάθουν και οι σύντροφοί του στο ΣΥΡΙΖΑ). Όμως το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Καμμένος είναι επικίνδυνος για τη χώρα. ΝΜ


Ο μεγαλύτερος σκύλος είναι μόλις 8 μηνών - 2 μέτρα και 80 κιλά



Ονομάζεται Ευφράτης, και είναι ένας σκύλος οκτώ μηνών δύο μέτρα, ζυγίζει περίπου 80 κιλά και τρώει οκτώ γεύματα την ημέρα!+

Ο Ευφράτης αποτελεί προϊόν μίας διαδικασίας που είναι γνωστή με τον όρο «γενετική εκτροφή» και οι δημιουργοί του θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να επαναφέρουν στην ζωή ένα τεράστιο είδος σκύλων που ονομάζεται Μολοσσός της Μεσοποταμίας και εξαφανίστηκε πριν από περίπου επτά χιλιάδες έτη. 

Το νέο είδος ονομάστηκε Αμερικανικός Μολοσσός και οι ιδιοκτήτες του Ευφράτη, μια οικογένεια στην πρωτεύουσα της Γιούτα το Σολτ Λεικ Σίτι, επικοινώνησαν με τα στελέχη των Ρεκόρ Γκίνες ζητώντας να μάθουν αν υπήρξε ή υπάρχει κάποιο μεγαλύτερο κουτάβι από τον Ευφράτη κάπου στον κόσμο και αν όχι να γραφτεί το όνομα του Ευφράτη στην λίστα των ρεκόρ. 





Πρώτα το συμφέρον τους στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ποιος νοιάζεται για το καλό της χώρας



Πρώτα το συμφέρον μας και η καρέκλα και άσε το καλό της χώρας για τους επόμενους.

Διέψευσε ο Καμμένος τις πληροφορίες για ρήξη μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και δήλωσε ότι: "Η συγκυβέρνηση αυτή τη στιγμή προχωρά με έντιμη δημόσια συμφωνία που έχουμε κάνει και θα φτάσει μέχρι το τέλος".

Τόνισε επίσης: "Η σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια έντιμη σχέση, μια σχέση πολιτική που βασίζεται σε αρχές και στη δημοκρατική διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα για τις κυβερνήσεις συνεργασίας, ο καθένας να μπορεί να έχει πολιτική αυτονομία, να μην απορροφάται ο ένας χώρος από τον άλλον, αλλά να προχωρούμε σε αυτά που μαζί συμφωνήσαμε, για να μπορέσουμε να βγάλουμε τη χώρα από την τεράστια οικονομική κρίση".

Και συνέχισε: "Ύπάρχουν θέματα που έχουμε δημόσια ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί να αλλάξουμε τις θέσεις ούτε του ενός ούτε του άλλου κόμματος". Είπε για το Σκοπιανό: "Για το όνομα της Μακεδονίας η θέση των ΑΝΕΛ είναι ξεκάθαρη. Δεν δεχόμαστε καμία λύση, που να εμπεριέχει το όνομα Μακεδονία. Ούτε Βόρεια, ούτε Νότια, ούτε Ανατολική, ούτε Δυτική Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Από εκεί και πέρα είναι σειρά της FYROM, να κάνουν τις συνταγματικές αλλαγές".




Παμμακεδονικές οργανώσεις : Παραχώρηση ονόματος και εδάφους είναι εσχάτη προδοσία και τιμωρείται με θάνατο




Ο Νίκος Βούτσης είπε ότι ήρθε στους βουλευτές κείμενο με το οποίο τους απειλούν με θάνατο ή με ισόβια εάν ψηφίσουν συμφωνία συνθέτης ονομασίας στη Βουλή. 

Ο πρόεδρος της βουλής είπε : «Κάποιοι έχουν ξεφύγει και δεν εννοώ μόνο την ηγεσία της χρυσής Αυγής. Κάποιοι έχουν ξεφύγει σε όλη την Ευρώπη και αναπτύσσουν τα τελευταία χρόνια λογικές με τις οποίες ανενδοίαστα προχωρούν στην εξύμνηση των ναζί. Και έχουν ξεφύγει κάποιοι και εδώ γιατί μοιράστηκαν στους Ελληνες βουλευτές κείμενα από εκπροσώπους παμμακεδονικών οργανώσεων οι οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ μας εγκαλούν για εσχάτη προδοσία και λένε ότι η ποινή είναι ο θάνατος ή τα ισόβια σε όποιον τολμήσει να ψηφίσει την πρόταση του υπουργείου εξωτερικών και της ελληνικής κυβέρνησης εάν και όποτε έρθει στη Βουλή για σύνθετη ονομασία.