Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Επικίνδυνο νούμερο γιατρός απέτρεπε τρόφιμους του ψυχιατρείου κι ασθενείς να εμβολιαστούν

 


Το θέμα είναι ποιός θέλει ψυχιατρική παρακολούθηση, ο γιατρός η οι ασθενείς;

Ο ψεκασμένος γιατρός χαρακτήριζε το εμβόλιο ως το επικίνδυνο μέσω μιας αρχής παγκόσμιας παρακολούθησης (Big Brother) και αυτό το νούμερο ήταν στην επιστημονική κοινότητα του Δρομοκαΐτειου ψυχιατρικού νοσοκομείου όπου απέτρεπε ασθενείς και τρόφιμους να  εμβολιαστούν.

Το επικίνδυνο νούμερο και γιατρός είχε καταφέρει να πείσει δέκα τρόφιμους ξενώνα του νοσοκομείου στα δυτικά προάστια να μην εμβολιαστούν, με αποτέλεσμα σήμερα, ημέρα της διαδικασίας, να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και του σωματείου εργαζομένων στο Δρομοκαΐτειο είπε στα ΜΜΕ ότι ο γιατρός που είναι πάνω από 40 ετών θα βρεθεί αντιμέτωπος με την πειθαρχική διαδικασία: «Βρισκόμαστε ακόμα στη διαδικασία να πείσουμε τους αρρώστους του ξενώνα να εμβολιαστούν. Είχε πείσει και τους δέκα τρόφιμους να μην εμβολιαστούν και τελικά καταφέραμε ν αλλάξουμε την γνώμη στους μισούς και τώρα προσπαθούμε για τους υπόλοιπους. Το Δρομοκαΐτειο ήταν εμβολιαστικό κέντρο, αλλά επειδή είναι ειδικό νοσοκομείο σταμάτησε. Εδώ και ένα μήνα κάναμε ένα αίτημα για περίπου 70 εμβολιασμούς προσωπικού και ασθενών από ξενώνες. Μέσα σ αυτούς είναι και ένας ξενώνας που έχουμε στα δυτικά προάστια. Ο γιατρός αυτός είναι ο επιστημονικά υπεύθυνος του ξενώνα, ο θεράπων ιατρός και των 10 τρoφίμων. Όταν έμαθε ότι σήμερα θα γίνουν οι εμβολιασμοί, πήγε χθες και χωρίς να έχει καμία δουλειά εκεί, άρχισε να τους λέει να μην εμβολιαστούν».

Θρησκευτικοί λόγοι και το φαινόμενο Big Brother μεταξύ των όσων υποστηρίζει: «Πήγε και σήμερα ημέρα εμβολιασμού και ενώ όλα ήταν έτοιμα να ξεκινήσει η διαδικασία, εκείνος έλεγε πάλι τα δικά του αποτρέποντας τους ανθρώπους να εμβολιαστούν. Μάλιστα έλεγε στο προσωπικό "Μην τους πιέζετε να εμβολιαστούν". Τελικά οι πέντε εμβολιάστηκαν και οι άλλοι γίνεται προσπάθεια να πειστούν. Χωρίς δεύτερη σκέψη έχει ξεκινήσει η διαδικασία πειθαρχικού γιατί εκθέτει την ζωή των ανθρώπων αυτό σε κίνδυνο».

Ο γιατρός όπως οφείλει ούτε self test στον εαυτό του δεν κάνει: «Ο ίδιος αρνείται να κάνει και τα self test, όπως έχει οριστεί, ενώ δηλώνει πως μας παρακολουθούν σε παγκόσμιο επίπεδο και επικαλείται και θρησκευτικούς λόγους. Δεν πάει καλά o άνθρωπος και είναι επιστήμονας γιατρός. Eκφράζει ψεκασμένες απόψεις και ιδεοληψίες μπροστά από την επιστημονική άποψη. Έμαθα πως τον έχουν παύσει ως επιστημονικά υπεύθυνο από τον ξενώνα, ενώ θα κινηθεί γρήγορα και η πειθαρχική διαδικασία».



Σε πολιτική απόγνωση ο Τσίπρας μιλά για «χούντα»

 


Σε διαρκές παραλήρημα πολιτικού στρουθοκαμηλισμού και λαϊκισμού εξελίχθηκε η χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προκάλεσε πολλά ερωτηματικά για το κατά πόσον από τη θέση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να υπηρετήσει το δημοκρατικό πολίτευμα, σεβόμενος την ετυμηγορία των πολιτών στις κάλπες.

Ο κ. Τσίπρας, σε μία προσπάθεια να συσπειρώσει το στενά, φανατικό ακροατήριό του και απογοητεύοντας τους πολίτες που αυτοτοποθετούνται στο κέντρο και τον παρακολουθούν, μίλησε για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα». Και το έκανε την ημέρα που η αντιπολίτευση, δηλαδή ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε της ψηφοφορίας, απέρριψε το νομοσχέδιο που δίνει ψήφο και λόγο στους απόδημους Ελληνες.

Επιχειρώντας να δικαιολογήσει την «τζάμπα μαγκιά» της απόφασης να αγνοήσει τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, ο κ. Τσίπρας πανηγύρισε επειδή η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έγινε εν ολομελεία και διά ζώσης.

Σόου αντιπερισπασμού

«Δεν μπορεί η πανδημία να λειτουργεί ως διαρκές άλλοθι για την περιστολή της κοινοβουλευτικής λειτουργίας και της ίδιας της Δημοκρατίας», είπε στο πλαίσιο του προαποφασισμένου σόου αντιπερισπασμού, στο πλαίσιο μίας ομιλίας που κράτησε παραπάνω από μισή ώρα, αλλά επειδή τον έδειχνε η τηλεόραση δεν είπε μία κουβέντα στήριξης για τον Νίκο Παππά, το κεντρικό πρόσωπο της Προανακριτικής, για να μη θυμίσει πως όλες οι αποφάσεις Παππά είχαν την απόλυτη έγκρισή του.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση, πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα -κατά την προσφιλή τακτική του-, ότι επέλεξε να εργαλειοποιήσει την πανδημία, να επιβάλει ένα καθεστώς, σπαταλά δημόσιο χρήμα σε «ημέτερους» και μέσα ενημέρωσης της αρεσκείας της, όταν στο πακέτο της εξόρμησης για τα μέτρα προστασίας είναι γνωστό ότι χρήματα πήραν όλα τα ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα τους ταράξουμε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, ακόμη και αν επιθυμούν να μένει αναπάντητος», είπε με ύφος που προσέβαλε αυτόν που ήθελε να μιμηθεί αλλά ως φτηνή απομίμηση απέτυχε την πραγματικά μεγάλη προσωπικότητα της Αριστεράς Ηλία Ηλιού, που είχε πει μέσα στη Βουλή το 1962 «θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα».

«Θα απέχουμε μόνο από τις ονομαστικές ψηφοφορίες όσο επιμένουν να βιάζουν τη κοινοβουλευτική λειτουργία. Οσο επιμένουν να μετατρέπουν το εσωκομματικό τους πρόβλημα σε πρόβλημα Δημοκρατίας», εννοώντας μάλλον τη χθεσινή ψηφοφορία για την ψήφο των ομογενών, την οποία από τη μία υπονόμευσε και από την άλλη δεν είχε το πολιτικό σθένος, όπως το είχαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, να αναλάβει την πολιτική ευθύνη.

Στο πλαίσιο ενός κρεσέντου λαϊκισμού, χρησιμοποίησε και πάλι αυτό το επιχείρημα περί εμποδίου που βάζει η κυβέρνηση στα παιδιά να μπουν στο πανεπιστήμιο. Εννοεί τη ρύθμιση που δεν επιτρέπει στους μαθητές της Γ’ Λυκείου να μπουν στα ΑΕΙ γράφοντας 0, 1, 2 ή 3. Ετσι εννοεί τη στήριξη της νεολαίας…

Για εργασιακά

Και όπως αναμενόταν, επανέλαβε όλα τα fake news για το εργασιακό νομοσχέδιο, από το ότι καταργεί το 8ωρο και το 5νθήμερο μέχρι το ότι θεσμοθετεί τις απλήρωτες υπερωρίες, ενώ κάνει ακριβώς το αντίθετο. Αποκρύπτοντας βεβαίως ότι με νόμο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει ήδη το δικαίωμα στους εργαζομένους να διευθετούν, εφόσον θέλουν, το ωράριο εργασίας τους μαζί με τους εργοδότες. Και αποσιωπώντας πως η βάση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη, του νομοσχεδίου που φέρνει την ψηφιακή κάρτα που δεν τόλμησε να φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, είναι η κοινοτική οδηγία που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο του 2019.

Οπως κάθε λαοπλάνος, ο κ. Τσίπρας οικειοποιήθηκε χθες τους στίχους του Ελληνα ράπερ «Μυθριδάτη», ενός νέου τραγουδιού με έντονα κριτικό στίχο προς την κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα στο σύνολό της. Δεν είναι γνωστό αν ο «Μυθριδάτης» είναι υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα. Σε μία αντίστοιχη ιστορία στις ΗΠΑ, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ οικειοποιήθηκε τους στίχους του μεγάλου τραγουδοποιού Μπρους Σπρίνγκστιν «Born in the USA», αντιμετώπισε την έντονη αντίδρασή του και η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Η εξήγηση

Επί της ουσίας, το παραλήρημα του κ. Τσίπρα που φαντάζεται «πραξικοπήματα» επειδή δεν μπορεί να λειτουργήσει μέσα στη Δημοκρατία δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Εχει εξήγηση. Οι καταστροφές που έχει προβλέψει ο κ. Τσίπρας, λόγω πανδημίας, δεν ήρθαν. Η Ελλάδα δεν έγινε Μπέργκαμο, όπως είχε προβλέψειμ και η οικονομία δεν καταστράφηκεμ όπως είχε πει. Η Ελλάδα, παρά τα αδιαμφισβήτητα λάθη και τις παραλείψεις, την κούραση και την αντικοινωνική συμπεριφορά ορισμένων, αντέχει. Και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα για τον κ. Τσίπρα.

Πολλώ δε μάλλον όταν ακριβώς επειδή λειτουργεί η Δημοκρατία, ο Νο1 συνεργάτης σου βρίσκεται στριμωγμένος από τις αποκαλύψεις του επιχειρηματία που επέλεξε για να ελέγξει την ενημέρωση και να φιμώσει τη Δημοκρατία…


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ




Προσγειώθηκε στη Κέρκυρα το Spitfire MJ755

 


Με τη συνοδεία δύο μαχητικών σκαφών F16 προσγειώθηκε, λίγα λεπτά μετά τις 12.00 το μεσημέρι, στο αεροδρόμιο Ι. Καποδίστριας, στην Κέρκυρα, το πολεμικό αεροσκάφος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το πολεμικό αεροσκάφος πετάει, μετά από 68 χρόνια, στον ουρανό της Ελλάδας, μετά την ανακατασκευή του για πτήσιμη κατάσταση, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Την ανακατασκευή του θρυλικού αυτού αεροπλάνου, για λογαριασμό της Πολεμικής Αεροπορίας, χρηματοδότησε το Ίδρυμα «ΙΚΑΡΟΣ».

Το διάσημο καταδιωκτικό αεροσκάφος της βρετανικής αεροπορίας, Spitfire MJ755, ξεκίνησε την πορεία του την περασμένη Τρίτη από τη Μ. Βρετανία, πέταξε για ανεφοδιασμό στη Γαλλία και ακολούθως στην Ιταλία, όπου από το Μπρίντιζι ήρθε σήμερα στην Κέρκυρα.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΑ Κέρκυρας, ηλεκτρονικός μηχανικός στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, Δημήτρης Ρούσσος, το Spitfire MJ755, θα παραμείνει περίπου μία ώρα για ανεφοδιασμό καυσίμων στο αεροδρόμιο, ενώ αμέσως μετά θα πετάξει προς το αεροδρόμιο Τατοΐου.

Το πολεμικό Spitfire MJ755 χρησιμοποιήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ πολλοί ήταν σήμερα οι Κερκυραίοι που πήγαν στο αεροδρόμιο Ι. Καποδίστριας προκειμένου να δουν, από μία επιτρεπόμενη απόσταση, το πολεμικό αεροσκάφος, θρύλος, που «πρωταγωνίστησε» αργότερα σε πολεμικές ταινίες.

Όπως αναφέρει το «Sportime» το θρυλικό Spitfire MJ755 «θα πετάξει ξανά στον αττικό ουρανό, εκεί που πέταξε για τελευταία φορά, πριν από 68 χρόνια».

Μπορείτε να δείτε βίντεο από την προσγείωση του πολεμικού αεροσκάφος Spitfire MJ755 στο αεροδρόμιο Ι. Καποδίστριας στη Κέρκυρα:


Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δημήτρης Κόλιας, αντιπρόεδρος του ιδρύματος «ΙΚΑΡΟΣ», που χρηματοδότησε την ανακατασκευή του μοναδικού αυτού αεροπλάνου για λογαριασμό της Πολεμικής Αεροπορίας, «την Τρίτη 25/5 έφυγε το Spitfire από Αγγλία και αφού πέταξε μέσω Γαλλίας, Ιταλίας θα φτάσει στην Ελλάδα την Πέμπτη. Θα κάνει μια προσγείωση στην Κέρκυρα, μετά Ιωάννινα και από εκεί θα πετάξει στο Τατόι.

Μάλιστα όταν μπει στον ελληνικό εναέριο χώρο θα το συνοδεύουν τιμής ένεκεν μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας».

«Συνολικά πέταξε για δέκα ώρες από την Αγγλία ως και την Αθήνα», τονίζει ο κ. Δημήτρης Κόλιας. «Το αεροσκάφος θα προσγειωθεί στο Τατόι στις τρεις το μεσημέρι της Πέμπτης», συμπληρώνει ο αντιπρόεδρος του ιδρύματος «ΙΚΑΡΟΣ».

«Τον Ιούνιο στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ξεκινήσει η εκπαίδευση των Ελλήνων χειριστών, οι οποίοι θα πετούν σε επετειακές εκδηλώσεις το αεροσκάφος, γιατί προς το παρόν όλα είναι κλειστά εκεί λόγω πανδημίας», καταλήγει ο κ. Δημήτρης Κόλιας.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Corfu TV News



Πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του αεροπορικού τουρισμού

 



Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών:

Θα εισηγηθεί άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία, με την οποία θα αίρεται ο περιορισμός της υποχρεωτικής προσγείωσης αεροσκάφους Γενικής Αεροπορίας σε αεροδρόμιο που διαθέτει τελωνείο.

Θα προχωρήσει στην τροποποίηση του εντύπου 731 με σκοπό τη δραστική απλούστευση της διαδικασίας δήλωσης των επιβατών στις πτήσεις της Γενικής Αεροπορίας.

Το Υπουργείο Τουρισμού:

Θα μεριμνήσει για την ανάδειξη των νέων υδατοδρομίων και των υδάτινων πεδίων που θεσμοθετήθηκαν από το Υπουργείο Μεταφορών το 2020 και ξεκίνησαν από φέτος να ιδρύονται ανά την Ελλάδα, τονώνοντας με αυτό τον τρόπο την ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού κάθε περιοχής και του «island-hopping».

Με πρωτοβουλία των δύο Υπουργείων, δημιουργείται για πρώτη φορά διυπουργική ομάδα εργασίας, με σκοπό τη δρομολόγηση σχετικών δράσεων και την ανάδειξη του αεροπορικού τουρισμού στη χώρα μας, που αποτελεί μια νέα ειδική μορφή τουρισμού.



Νέα μεγάλη διαφορά μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

 


Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 13,9 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Ως προς την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 34%, κερδίζοντας 0,5 μονάδες από την έρευνα του προηγούμενου μήνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, κερδίζει  0,8 μονάδες και από 19,3% ανεβαίνει στο 20,1%, εντούτοις διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα και δείχνει ότι με ηγεσία Τσίπρα δεν μπορεί να προχωρήσει.


Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 46% (στο υψηλότερο των τελευταίων μηνών) και ακολουθεί στην τρίτη θέση ο Αλέξης Τσίπρας με 16% και στην δεύτερη όπως σε όλες τις δημοσκοπήσεις ο… κανένας που παίρνει 24%.



Οι πολίτες σε ποσοστό 46% θεωρούν ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση (44% πιστεύει το αντίθετο) και εξακολουθούν αντιλαμβάνονται ως σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας την πανδημία, με την οικονομία, όμως, να κερδίζει σε ποσοστό σε σχέση με τη μέτρηση του Απριλίου.





«Μια οικογένεια για κάθε παιδί»



Με κυρίαρχο στόχο την αποϊδρυματοποίηση των παιδιών που μένουν σε δομές φιλοξενίας, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εστιάζει στο θεσμό της Αναδοχής. Μετά την υλοποίηση του νέου συστήματος Υιοθεσιών-Αναδοχών που επέτρεψε σε λιγότερο από ένα χρόνο σε σχεδόν 700 παιδιά να βρουν τη δική τους οικογένεια, το 2021 καθιερώνουμε τον νέο θεσμό για την Αναδοχή με:

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών μέσω Εθνικής Καμπάνιας Ενημέρωσης - με τη συνεργασία της UNICEF στο πλαίσιο της υλοποίησης του πιλοτικού προγράμματος “Child Guarantee" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - ώστε να βρούμε στη χώρα μας «Μια οικογένεια για κάθε παιδί».

Αύξηση των ηλικιακών ορίων. Έως σήμερα μπορούσε να γίνει ανάδοχος κάθε κάτοικος της Ελλάδας που ήταν από 30 έως 60 ετών εφόσον δεν είχε διαφορά ηλικίας μεγαλύτερη των 50 ετών από το παιδί που αναλάμβανε. Άμεσα θα μπορεί να γίνει ανάδοχος κάθε πολίτης που είναι από 25 ετών έως και 75 ετών.

Καθιέρωση του επιδόματος αναδοχής. Κάθε μήνα θα λαμβάνουν από 325 έως και 1.200 ευρώ αυτόματα και ψηφιακά. Και αυτό βέβαια δεν είναι μόνο για τους νέους αναδόχους. Εντάσσουμε από αύριο και τους 494 σημερινούς αναδόχους οι οποίοι χρόνια περίμεναν μια οριζόντια ενίσχυση από το κράτος. Η πρώτη πληρωμή θα πραγματοποιηθεί τέλη Ιουνίου.

Δημιουργία του paidi.gov.gr, μιας νέας ψηφιακής πλατφόρμας αποκλειστικά για το παιδί. Μέσα σε αυτή ενημερώνουμε και διευκολύνουμε τους υποψήφιους ανάδοχους γονείς.

Υπενθυμίζουμε ότι:


Ανάδοχος γονέας μπορεί να γίνει κάθε πολίτης ως μονογονέας, κάθε έγγαμο ζευγάρι και κάθε ζευγάρι που έχει σύμφωνο συμβίωσης χωρίς να λαμβάνονται υπόψη το φύλο, η θρησκεία και οι σεξουαλικές προτιμήσεις.

Η αναδοχή διαφέρει από την υιοθεσία. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τα παιδιά ζουν σε ιδρύματα, όχι γιατί εγκαταλείφθηκαν λίγες μέρες μετά τη γέννα σε νοσοκομεία ή γιατί οι γονείς τους τα άφησαν και εξαφανίστηκαν από προσώπου γης. Τα παιδιά αυτά μεγαλώνουν σε ιδρύματα γιατί χρειάστηκε να απομακρυνθούν από την οικογένεια τους, λόγω κακοποιητικών και άλλων παραβατικών συμπεριφορών του ενός ή και των δύο γονιών τους. Η αναδοχή απευθύνεται ακριβώς σε αυτά τα παιδιά. Απευθύνεται σε παιδιά που ζουν σε ιδρύματα αλλά έχουν οικογένεια και πολλές φορές έχουν, και το θέλουμε, επαφή με τη βιολογική τους οικογένεια. Για αυτά τα παιδιά η αναδοχή εξασφαλίζει φροντίδα και στήριξη. Φροντίδα και στήριξη όμως μέσα σε μια οικογένεια. Και αυτό είτε έως ότου, και εάν, οι συνθήκες επιτρέψουν την επιστροφή τους στη βιολογική τους οικογένεια. Είτε μπορεί και μόνιμα - εάν υπάρξει δικαστική απόφαση για αφαίρεση της γονικής μέριμνας από τη βιολογική τους οικογένεια. Με δυο λόγια, και σε αντίθεση με την υιοθεσία, η αναδοχή έχει καταρχήν προσωρινό χαρακτήρα.

Σήμερα 1569 παιδιά μεγαλώνουν σε κλειστές δομές παιδικής προστασίας. Από αυτά τα παιδιά, μόλις τα 74 προορίζονται για υιοθεσία (4.7%), έχει ξεκαθαριστεί δηλαδή ότι δεν υπάρχει σχέση με τη βιολογική τους οικογένεια και έχουν τακτοποιηθεί αντιστοίχως οι νομικές τους εκκρεμότητες. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα παιδιά αυτά είναι άνω των 6 ετών. Η εικόνα των παιδιών για αναδοχή είναι εντελώς διαφορετική: 641 παιδιά, όλων των ηλικιών, πληρούν σήμερα τις προϋποθέσεις. Αυτό σημαίνει ότι η αναδοχή είναι η λύση για πάνω από το 40% των παιδιών που μεγαλώνουν σε ιδρύματα. Από τις 984 αιτήσεις που έχουμε στο Εθνικό Μητρώο και έχουν επομένως μπει στη διαδικασία της ηλεκτρονικής σύνδεσης με παιδί, οι 966 είναι για υιοθεσία και μόλις οι 18 για αναδοχή (δηλαδή το 1.8%!). Αυτή η ασυμμετρία στερεί από εκατοντάδες παιδιά το διαβατήριο εξόδου από το ίδρυμα αλλά και από εκατοντάδες συμπολίτες μας τη δυνατότητα να προσφέρουν άμεσα σε αυτά τα παιδιά αγάπη και φροντίδα. Η λύση δεν είναι απλή γιατί απαιτεί υπεύθυνη ενημέρωση και αλλαγή της εικόνας που έχουμε για την αναδοχή.



Θα συνεχιστεί ο εμβολιασμός με τα εμβόλια της AstraZeneca


 

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει στη χώρα μας  905.915 δόσεις εμβολίου της AstraZeneca και έχουν καταγραφεί 5 περιπτώσεις του συνδρόμου θρόμβωσης-θρομβοπενίας, μετά τη χορήγησή του. Από τις περιπτώσεις αυτές οι 4 εκδηλώθηκαν σε γυναίκες ηλικίας 36, 44, 47 και 61 ετών και η μια σε άνδρα ηλικίας 35 ετών.  Ένας ασθενής ανάρρωσε, 3 νοσηλεύονται και μια γυναίκα δυστυχώς κατέληξε. Στο ίδιο διάστημα -κατά τους τελευταίους δύο μήνες- 62 γυναίκες ηλικίας 30 έως 49 ετών νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ. για επιπλοκές της νόσου Covid-19 και 28 κατέληξαν.

Με αυτά τα δεδομένα και επειδή η επιδημία στη χώρα μας είναι σε εξέλιξη, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών κρίνει ότι το όφελος από τον εμβολιασμό υπερτερεί του ενδεχόμενου κινδύνου εκδήλωσης του συνδρόμου θρόμβωσης-θρομβοπενίας με το εμβόλιο της AstraZeneca και συνιστά την συνέχιση του εμβολιασμού σύμφωνα με το ισχύον πρόγραμμα.




Θλιβερή εξαίρεση ο ΣΥΡΙΖΑ στην εθνική συστράτευση για την απόλυτα ελεύθερη ψήφο των εκτός επικράτειας συμπατριωτών μας

 


Χθες Τετάρτη -όπως αναφέρει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του στον «Εθνικό Κήρυκα»- η χώρα έχασε δυστυχώς την ευκαιρία να αποδώσει στους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό το δικαίωμα να ψηφίζουν ανεμπόδιστα στις εθνικές εκλογές από τον τόπο παραμονής τους. Το μικρόψυχο κομματικό συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε βέτο στην πρόθεση της κυβέρνησης να άρει κάθε περιορισμό στη συμμετοχή των εκτός συνόρων συμπολιτών μας στην εκλογική διαδικασία. Έτσι και πάλι η κοντόθωρη παραταξιακή αντίληψη υπονόμευσε μία εθνική αναγκαιότητα.

Ένα σοβαρό βήμα έγινε προ 15 μηνών, με πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας, όταν για πρώτη φορά στην ιστορία η Κυβέρνηση κατέθεσε νέο νόμο για την απόλυτα ελεύθερη ψήφο των εκτός επικράτειας συμπατριωτών μας που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Το νομοσχέδιο που καταψήφισε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κατατεθεί με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να ολοκληρωθεί αυτή η εθνική πρωτοβουλία, και με την προσδοκία ότι θα ψηφιζόταν κι αυτό από τα 2/3 των βουλευτών, ώστε να ισχύσει αμέσως.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως είπε ξανά ψέματα, προσβάλλοντας όλους τους Έλληνες και πρώτα απ’ όλους όσους ζουν μακριά απ’ την πατρίδα: Αυτούς που μόχθησαν και πρόκοψαν με τη σκέψη σ’ αυτήν. Υπαναχωρώντας από όσα έλεγε, η αξιωματική αντιπολίτευση καταψήφισε την άρση των περιορισμών. Αυτήν που ζητούσαν εξαρχής και επίμονα οι απόδημοι.

Έγινε έτσι ξανά η θλιβερή εξαίρεση στην εθνική συστράτευση την οποία εισηγήθηκε μεν η Κυβέρνηση, αλλά συμμερίστηκαν τόσο το ΚΙΝΑΛ όσο και η Ελληνική Λύση. Με άλλα λόγια, απέδειξε ότι αδυνατεί να υπερβεί τους μίζερους μικροϋπολογισμούς του. Ότι δεν αντέχει τις συναινέσεις και τις ενωτικές συμφωνίες. Και ότι είναι η μόνη παράταξη στον τόπο που μετατρέπει σε χαμένες ευκαιρίες τις ιδανικές συγκυρίες.



«Λυπάμαι! Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για τη διαχείρισης της πανδημίας»: Απολογία Τζόνσον

 


Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη της διαχείρισης της επιδημίας Covid-19 και εξέφρασε την ειλικρινή του λύπη για τα δεινά που προκάλεσε η υγειονομική κρίση.

Ο Bρετανός πρωθυπουργός απαντούσε από το κοινοβούλιο στην κατάθεση του πρώην συμβούλου του Ντόμινικ Κάμινγκς, ο οποίος κατηγόρησε τον Μπόρις Τζόνσον και την κυβέρνησή του για παταγώδη αποτυχία στην διαχείριση της επιδημίας πριν προχωρήσει σε μία γενικότερης πολιτικής αξίας δήλωση: «Ο Μπόρις Τζόνσον ως πρωθυπουργός στην Ντάουνινγκ Στριτ, είναι παλαβό!».

«Αλλά επιμένω στην θέση μου ότι η κυβέρνηση ενήργησε με την πρόθεση να σώσει ζωές και να προστατεύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ακολουθώντας λαμπρές επιστημονικές συμβουλές. Αυτό ακριβώς κάναμε», είπε ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο βρετανός πρωθυπουργός αναφερόταν στις δηλώσεις του Ντόμινικ Κάμινγκς σύμφωνα με τις οποίες, ο Μπόρις Τζόνσον δεν αντελήφθη την σοβαρότητα της κατάστασης στα πρώτα στάδια της επιδημίας, αντιμετώπισε την Covid-19 ως «τρομακτικό παραμύθι» και στην συνέχεια, περιστοιχισμένος από ανίκανους συνεργάτες απέτυχε να λάβει εγκαίρως μέτρα, ενώ η χώρα ήταν απολύτως απροετοίμαστη και δεν διέθετε σχέδιο αντιμετώπισης της επιδημίας

Ο Τζόνσον απέρριψε τις κατηγορίες του πρώην συμβούλου του για την αποτυχία στην διαχείριση της κρίσης δηλώνοντας ότι κανείς δεν μπορεί αξιόπιστα να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι επέδειξε εφησυχασμό σε οποιαδήποτε στιγμή. «Εργαστήκαμε πλήρως για να ελαχιστοποιήσουμε την απώλεια ζωής», είπε.

Ο Μπόρις Τζόνσον αναφερόταν στον στόχο της «συλλογικής ανοσίας» που είχε υιοθετήσει αρχικά η βρετανική κυβέρνηση για να υπαναχωρήσει στην συνέχεια μπροστά στις προειδοποιήσεις ότι η επιλογή αυτή θα οδηγούσε σε εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους.

«Η διαχείριση αυτής της πανδημίας ήταν ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που εκλήθη να κάνει η χώρα εδώ και πάρα πολύ καιρό, αλλά καμία από τις αποφάσεις δεν ήταν εύκολη», είπε ο βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος κατηγορείται ότι καθυστέρησε πολύ να αποφασίσει το πρώτο lockdown, ενώ πριν τελικά αναγκασθεί να κηρύξει το τρίτο lockdown είχε δηλώσει ότι «προτιμά να δει τα πτώματα να στοιβάζονται σε σωρούς» παρά να κηρύξει ακόμη ένα lockdown.

«Η επιβολή lockdown είναι κάτι τραυματικό για μία χώρα, η διαχείριση μίας πανδημίας αυτής της κλίμακας υπήρξε φοβερά δύσκολη», είπε σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον.

Με 128.000 νεκρούς, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η περισσότερο πληγείσα από την υγειονομική κρίση χώρα της Ευρώπης. Μετά τις καθυστερήσεις στη λήψη δραστικών μέτρων κατά της επιδημίας, η κυβέρνηση Τζόνσον επένδυσε στην μαζική εμβολιαστική εκστρατεία, χάρη στην οποία η κατάσταση βελτιώθηκε έπειτα και από τα διαδοχικά lockdown. Ομως, η διάδοση του ινδικού στελέχους του ιού απειλεί να υπονομεύσει την άρση των τελευταίων περιοριστικών μέτρων στην Αγγλία που έχει ορισθεί για την 21η Ιουνίου.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


skai.gr



Σοκ στην Τουρκία με τις καταγγελίες του αρχιμαφιόζου Πεκέρ για ανθρώπους του Ερντογάν -Οσα απίστευτα είπε

 


Νέα επίθεση κατά του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας εξαπέλυσε ο αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ, δείχνοντας τον Σουλεϊμάν Σοϊλού ως υπεύθυνο για τη στοχοποίηση του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, γαμπρού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συνεχίζοντας μέσω YouΤube από τη σουίτα του ξενοδοχείου του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το σίριαλ των απίστευτων καταγγελιών κατά ανθρώπων του περιβάλλοντος Ερντογάν, ο Τούρκος αρχιμαφιόζος ισχυρίζεται ότι είχε βάλει στο σταυρόνημά του τον Αλμπαϊράκ επειδή του το ζήτησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και «όταν ο Σουλεϊμάν Σοϊλού μου ζήτησε να σταματήσω να ασκώ κριτική στον Μπεράτ Αλμπαϊράκ, σταμάτησα να ανεβάζω βίντεο γι’ αυτόν».

Ο Πεκέρ, ο οποίος έχει φυλακιστεί για διάφορα αδικήματα, από απάτη έως διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, μέχρι τον περασμένο χρόνο που το έσκασε από την Τουρκία, κατηγόρησε τις τελευταίες εβδομάδες τον Σοϊλού, μεταξύ άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων, ότι έκανε τα στραβά μάτια σε εμπόριο ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική, ότι φρόντισε να αποσυρθούν οι κατηγορίες κατά αρκετών ατόμων που είχαν σχέσεις με το δίκτυο του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν (ενορχηστρωτή, κατά την Άγκυρα, της απόπειρας πραξικοπήματος του 2016) και ότι βοήθησε τον αρχιμαφιόζο να φύγει από την Τουρκία για να αποφύγει τη σύλληψη. Το τελευταίο βίντεό του αφορά σε μια βιντεοκλήση που έκανε ο Πεκέρ με τον συγγενή του Ρεσάτ Χατζιφαζλίογλου, ο οποίος ήταν «μεσάζοντας» μεταξύ του ίδιου και του Σοϊλού, ο οποίος παραδέχθηκε τη Δευτέρα στο HaberTurk ότι «γνώριζε» τον Χατζιφαζλίογλου.



Στο δεκάλεπτο νέο βίντεο ο Τούρκος αρχιμαφιόζος εκφράζει τα παράπονά του για τον Σοϊλού, που τον χαρακτήρισε «κάθαρμα» αν και εκείνος του είχε βάλει πλάτες, «καθάρισε» για τους εχθρούς και στράφηκε ακόμη και κατά του γαμπρού του Ερντογάν κατ’ εντολή του. Ενώ προανήγγειλε ότι θα ανεβάσει κι άλλο βίντεο την Κυριακή ως απάντηση για όσα είπε ο Σοϊλού στη συνέντευξη στο HaberTurk.

Σοκ στην Τουρκία από τις καταγγελίες του αρχιμαφιόζου για το περιβάλλον του Ερντογάν

Οι κατηγορίες που εκτοξεύει ο 49χρονος Πεκέρ από το Ντουμπάϊ κατά υψηλόβαθμων αξιωματούχων του κυβερνώντος AKP του Ερντογάν, ακόμη και κατά του αρχηγού της αστυνομίας Μεχμέτ Αγάρ, έχουν προκαλέσει σοκ στην τουρκική γνώμη καθώς κάνει λόγο βιασμούς, πολιτικές δολοφονίες τη δεκαετία του 1990, επιθέσεις σε εφημερίδες, λαθρεμπόριο ναρκωτικών, κατάχρηση εξουσίας, συγκάλυψη αξιόποινων πράξεων και πολλά άλλα. Από τις 2 Μαϊου που άρχισε το χορό των καταγγελιών τα βίντεό του έχουν δεχθεί πάνω από 100 εκατ. επισκέψεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κατά πόσον, βέβαια, ευσταθούν όσα υποστηρίζει, μένει να αποδειχθεί.

«Το ότι ο Πεκέρ με τις καταγγελίες του πλησιάζει όλο και περισσότερο τον Ερντογάν θα μπορούσε να είναι πράξη εκβιασμού για να τον πιέσει σε μια συμφωνία. Ωστόσο, όσο περισσότερο τον πλησιάζει, όλο και περισσότερο απομακρύνεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Από την πλευρά του ο Ερντογάν δείχνει να περιμένει. Αλλά όσο περισσότερο συνεχίζει ο Πεκέρ, τόσο περισσότερο πιέζει τον Ερντογάν να αποφασίσει, εάν θα ταχθεί στο πλευρό του υπουργού του (Εσωτερικών Σοϊλού) για να αποτρέψει μεγαλύτερες ζημίες σε βάρος της κυβέρνησής του ή εάν θα τον εγκαταλείψει και θα σκηνοθετήσει μια “επιχείριση καθαρά χέρια” με επικεφαλής τον ίδιο. Τρίτη εκδοχή θα ήταν κάποια στιγμή να κλείσουν το στόμα στον Πεκέρ. Όμως όλες αυτές οι δυνατότητες κρύβουν και κινδύνους. Ούτως ή άλλως η υπόθεση αποτελεί σαφές δείγμα εσωτερικής διάβρωσης της εξουσίας του και κατάρρευσης των κρατικών θεσμών», σχολιάζει ο Τούρκος δημοσιογράφος Ντενίζ Γιουτζέλ στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.



Πηγή: iefimerida.gr 



Επιστρέφονται τα ποσά που κόπηκαν σε 5.500 δικαιούχους συνταξιούχους χηρείας

 


Οι συνταξιούχοι που διαπίστωσαν περικοπή στη σύνταξή τους θα πρέπει να προσκομίσουν μέχρι το τέλος Ιουνίου 2021 τη σχετική υπεύθυνη δήλωση στο αρμόδιο υποκατάστημα στο οποίο ανήκουν.

Τα ποσά που παρακρατήθηκαν από τις συντάξεις χηρείας του Ιουνίου 2021 κατ’ εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων θα επιστραφούν στους λογαριασμούς των συνταξιούχων από τον e-ΕΦΚΑ μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Ειδικότερα 5.500 συνταξιούχοι χηρείας που έσπευσαν χθες να πληρωθούν τις συντάξεις του Ιουνίου καθώς διαπίστωσαν ότι είχαν υποστεί περικοπές και δε μπορούσαν να εξηγήσουν το γιατί.

Οι περικοπές εφαρμόστηκαν σε 5.500 συνταξιούχους χηρείας του ιδιωτικού τομέα που εργάζονται η λαμβάνουν και άλλη σύνταξη δύο χρόνια μετά την εφαρμογή του νόμου που τις προέβλεπε εξαιτίας της έλλειψης λογισμικού.

Οι διατάξεις αυτές προβλέπουν πως στον επιζώντα σύζυγο, και στις περιπτώσεις όπου ο θάνατος του συζύγου επήλθε μετά την 13/5/2016, καταβάλλεται η αναλογούσα σύνταξη του θανόντα σε ποσοστό 70% για μία τριετία.

Μετά την πάροδο όμως της τριετίας, αν ο επιζών σύζυγος εργάζεται ή αυτοαπασχολείται ή λαμβάνει άλλη σύνταξη, η σύνταξη λόγω θανάτου μειώνεται κατά 50% (δηλαδή λαμβάνει το 35% της σύνταξης του θανόντα), το ποσό δε αυτής δεν μπορεί να υπολείπεται των κατωτάτων ορίων συντάξεων θανάτου (360 ευρώ).

Εξαιτίας της καθυστέρησης υλοποίησης του λογισμικού από την ανάδοχο εταιρία, η εφαρμογή των παραπάνω διατάξεων πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά με τις καταβολές συντάξεων Ιουνίου που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα.

Ο e-ΕΦΚΑ διευκρινίζει ότι αν έγιναν ορισμένες περικοπές εκ παραδρομής ενώ οι συνταξιούχοι χηρείας δεν εργάζονται, η περικοπή αυτή είναι προσωρινή και ο e-ΕΦΚΑ δεσμεύεται να εξετάσει τις περιπτώσεις αυτές κατά προτεραιότητα. 



Νέο επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Έβγαλαν μαχαίρια

 


Ένα «στραβοκοίταγμα» μεταξύ επικίνδυνων αλλοδαπών που μαστίζουν το κέντρο της Θεσσαλονίκης ήταν αρκετό για να βγούν μαχαίρια.

Ο λόγος οι διαφορές μεταξύ δυο αραβόφωνων που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, επί της οδού Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η συμπλοκή ξεκίνησε από... «στραβοκοίταγμα» του ενός αλλοδαπού στον άλλο και παρά το ότι υπήρχε κόσμος γύρω τους, ο ένας από τους δυο αλλοδαπούς τράβηξε μαχαίρι και επιτέθηκε κατά του άλλου. 

Ο επικίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια αλλοδαπός, τραυμάτισε το θύμα στον λαιμό και τον εγκατέλειψε αιμόφυρτο.

Στη συνέχεια, μπήκε στο αυτοκίνητό του και αποχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στον τραυματία παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από κλιμάκιο του ΕΚΑΒ και δράστης αναζητείται.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που αλλοδαποί στην Θεσσαλονίκη συγκρούονται στην μέση του δρόμου, και ανάμεσα σε κόσμο, βάζοντας τους πολίτες σε κίνδυνο.





Αυτή είναι η μέγιστη ηλικία που μπορεί να φθάσει ο άνθρωπος -Τι αποκαλύπτει νέα μελέτη για το προσδόκιμο ζωής


 

Μπορεί η ιατρική και η επιστήμη να έχουν σημειώσει αλματώδη πρόοδο και οι συνθήκες διαβίωσης και διατροφής να έχουν αυξήσει σε μεγάλο βαθμό το προσδόκιμο ζωής, αλλά, σύμφωνα με διεθνή ομάδα ερευνητών, το ανώτατο όριο ηλικίας που μπορεί να πιάσει ο άνθρωπος είναι τα 150 χρόνια.

Και μπορεί το όριο αυτό να είναι αρκετά μεγαλύτερο από τα 122 χρόνια και 164 ημέρες που έζησε η Γαλλίδα υπεραιωνόβια Ζαν Λουίζ Καλμάν, το μακροβιότερο, επιβεβαιωμένα, πρόσωπο στην ιστορία, μέχρι τον θάνατό της το 1997, ή από το μέσο προσδόκιμο ζωής των 80 χρόνων στον ανεπτυγμένο κόσμο, αλλά σίγουρα το πόρισμα των επιστημόνων προκαλεί απογοήτευση σε εκείνους που ήλπιζαν να ζήσουν περισσότερο.

Η ομάδα των βιολόγων και βιοφυσικών χρησιμοποίησε έναν τεράστιο αριθμό ιατρικών και γονιδιακών δεδομένων -όπως αποτελέσματα αιματολογικών εξετάσεων, την απόσταση που καλύπτουν βαδίζοντας καθημερινά, στοιχεία DNA- από δεκάδες χιλιάδες άτομα στη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Οι δύο παράγοντες που καθορίζουν το προσδόκιμο ζωής

Με την εφαρμογή για iPhone που ανέπτυξαν με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης -και η οποία υπολογίζει το προσδόκιμο ζωής ενός ανθρώπου βάσει των προσωπικών του δεδομένων- ανέλυσαν τις πληροφορίες σχετικά με την υγεία και τη φυσική κατάσταση των εθελοντών και συμπέραναν ότι το προσδόκιμο ζωής εξαρτάται από δύο βασικούς παράγοντες: τη βιολογική ηλικία -σε σχέση με το άγχος, τον τρόπο ζωής και τις χρόνιες ασθένειες- και τη φυσική αντοχή, δηλαδή πόσο γρήγορα ένα άτομο ανακάμπτει από τραυματισμούς ή νοσήματα. Χρησιμοποιώντας αυτά τα ευρήματα διαπίστωσαν ότι γύρω στα 120 με 150 έτη ζωής ο οργανισμός του ανθρώπου εμφανίζει μια «πλήρη απώλεια» της φυσικής αντοχής, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να ανακάμψει από μια περιπέτεια υγείας.

«Καθώς μεγαλώνουμε απαιτείται ολοένα και περισσότερος χρόνος για να συνέλθουμε από μια διαταραχή», αναφέρει ο συντάκτης της έρευνας, Τίμοθι Β. Πίρκοφ.

Ο καθηγητής Αντρέι Γκούντκοφ του Roswell Park Comprehensive Cancer Center στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, που συμμετείχε στην έρευνα, σχολίασε ότι τα ευρήματα συνιστούν «μια εννοιολογική ανακάλυψη, διότι καθορίζουν και διαχωρίζουν τους ρόλους των θεμελιωδών παραγόντων στην ανθρώπινη μακροζωία… Εξηγούν επίσης γιατί ακόμη και η πιο αποτελεσματική πρόληψη και θεραπεία ασθενειών που σχετίζονται με τη γήρανση, θα μπορούσαν να βελτιώσουν μόνο τον μέσο όρο, αλλά όχι τη μέγιστη διάρκεια ζωής, εκτός αν αναπτυχθούν πραγματικά αντιγηραντικές θεραπείες».

Η έρευνα των επιστημόνων της εταιρείας βιοτεχνολογίας Gero στη Σιγκαπούρη και του Roswell Park Comprehensive Cancer Center δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Nature Communications».



Πηγή: iefimerida.gr 



Γερμανία: Εργαστήριο υποστηρίζει ότι έλυσε το μυστήριο με τις θρομβώσεις

 


Το μυστήριο σχετικά με τις θρομβώσεις που συνδέονται με το εμβόλιο της AstraZeneca και της Johnson & Johnson κατά του κορωνοϊού υποστηρίζουν πως έλυσαν επιστήμονες στη Γερμανία.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, ο Rolf Marschalek, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Goethe της Φρανκφούρτης, δήλωσε ότι η έρευνά του έδειξε ότι το πρόβλημα σχετίζεται με τους φορείς αδενοϊού που χρησιμοποιούν και τα δύο εμβόλια για να μεταφέρουν την ακίδα πρωτεΐνης του ιού στο σώμα.

Σύμφωνα με τον Marschalek και άλλους επιστήμονες ορισμένα κύτταρα της πρωτεϊνης των εμβολίων είτε συγκολλούνται είτε χωρίζονται, δημιουργώντας μεταλλαγμένες εκδοχές, οι οποίες δεν μπορούν να συνδεθούν με την κυτταρική μεμβράνη όπου γίνεται η σημαντική ανοσοποίηση.

Αντ' αυτού, οι πρωτεΐνες εκκρίνονται από τα κύτταρα και διαχέονται στο σώμα, προκαλώντας θρόμβους αίματος σε περίπου έναν στους 100.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τη θεωρία του Marschalek.

Ο καθηγητής πιστεύει ότι το πρόβλημα με τα εμβόλια αυτά μπορεί να λυθεί εάν οι προγραμματιστές καταφέρουν να τροποποιήσουν την αλληλουχία της ακίδας της πρωτεΐνης για να αποτρέψουν τη διάσπασή της.


Πηγή : protothema.gr



Από τη Θράκη ξεκινά η επίσκεψη Τσαβούσογλου

 


Άλλαξε το πρόγραμμα της επίσκεψης του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα, καθώς επέλεξε για να προκαλέσει να ξεκινήσει το ταξίδι του από τη Θράκη και όχι από τα Χανιά.

Η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν ο Τσαβούσογλου με τον Μητσοτάκη να βρεθούν στα Χανιά και να ανταποδώσει ο πρωθυπουργός τη διπλωματική φιλοφρόνηση, που είχε κάνει ο Ερντογάν στον Δένδια.

Η επιλογή του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, όμως, είναι να πάει πρώτα στη Θράκη και μετά να πάει Χανιά, μόνο καλό δεν θα βγάλει γιατί έτσι και αρχίσει τα εθνικιστικά για δήθεν τούρκικες μειονότητες, οι Μητσοτάκης και Δένδιας ξέρουν να απαντάνε σε κάθε πρόκληση.