Πέμπτη, 27 Μαΐου 2021

Θλιβερή εξαίρεση ο ΣΥΡΙΖΑ στην εθνική συστράτευση για την απόλυτα ελεύθερη ψήφο των εκτός επικράτειας συμπατριωτών μας

 


Χθες Τετάρτη -όπως αναφέρει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του στον «Εθνικό Κήρυκα»- η χώρα έχασε δυστυχώς την ευκαιρία να αποδώσει στους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό το δικαίωμα να ψηφίζουν ανεμπόδιστα στις εθνικές εκλογές από τον τόπο παραμονής τους. Το μικρόψυχο κομματικό συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε βέτο στην πρόθεση της κυβέρνησης να άρει κάθε περιορισμό στη συμμετοχή των εκτός συνόρων συμπολιτών μας στην εκλογική διαδικασία. Έτσι και πάλι η κοντόθωρη παραταξιακή αντίληψη υπονόμευσε μία εθνική αναγκαιότητα.

Ένα σοβαρό βήμα έγινε προ 15 μηνών, με πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας, όταν για πρώτη φορά στην ιστορία η Κυβέρνηση κατέθεσε νέο νόμο για την απόλυτα ελεύθερη ψήφο των εκτός επικράτειας συμπατριωτών μας που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Το νομοσχέδιο που καταψήφισε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κατατεθεί με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να ολοκληρωθεί αυτή η εθνική πρωτοβουλία, και με την προσδοκία ότι θα ψηφιζόταν κι αυτό από τα 2/3 των βουλευτών, ώστε να ισχύσει αμέσως.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως είπε ξανά ψέματα, προσβάλλοντας όλους τους Έλληνες και πρώτα απ’ όλους όσους ζουν μακριά απ’ την πατρίδα: Αυτούς που μόχθησαν και πρόκοψαν με τη σκέψη σ’ αυτήν. Υπαναχωρώντας από όσα έλεγε, η αξιωματική αντιπολίτευση καταψήφισε την άρση των περιορισμών. Αυτήν που ζητούσαν εξαρχής και επίμονα οι απόδημοι.

Έγινε έτσι ξανά η θλιβερή εξαίρεση στην εθνική συστράτευση την οποία εισηγήθηκε μεν η Κυβέρνηση, αλλά συμμερίστηκαν τόσο το ΚΙΝΑΛ όσο και η Ελληνική Λύση. Με άλλα λόγια, απέδειξε ότι αδυνατεί να υπερβεί τους μίζερους μικροϋπολογισμούς του. Ότι δεν αντέχει τις συναινέσεις και τις ενωτικές συμφωνίες. Και ότι είναι η μόνη παράταξη στον τόπο που μετατρέπει σε χαμένες ευκαιρίες τις ιδανικές συγκυρίες.0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου