Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Σχέδιο «Ιπποκράτης» για φύλαξη εμβολίων από ΕΛ.ΑΣ

 



Συναγερμός επικρατεί στην αστυνομία για τη φύλαξη των αποθεματων των εμβολίων και έτσι δημιουργήθηκε το σχέδιο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» για την επιχείρηση «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Πρόκειται για ένα αναλυτικό σχέδιο ασφάλειας, καταρτισμένο από την Ελληνική Αστυνομία, για την περιφρούρηση της αποθήκευσης και μεταφοράς των εμβολίων κατά του κορωνοιού προς τα εμβολιαστικά κέντρα. 

Το σχέδιο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» για την επιχείρηση ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της προμήθειας των εμβολίων και του μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού περιλαμβάνει τα εξής:

24ωρη φύλαξη των αποθηκευτικών χώρων

7 αποθήκες-ψυγεία (ψυγειοκαταψύκτες) με προοπτική να γίνουν 14 σε όλη την Ελλάδα

Από αυτες τις αποθήκες-ψυγεία θα γίνει η διανομή σε:

750 κεντρικά εμβολιαστικά κέντρα τα οποία θα περιφρουρούνται

Ακολουθεί η διαδικασία μεταφοράς με την αυτοκινητοπομπή να συνοδεύεται με οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας

Πρόκειται για ένα μεγάλο σχέδιο που ο ελάχιστος αριθμός αστυνομικών που απαιτούνται ανά 24ωρο σε κάθε αποθηκευτικό χώρο, εμβολιαστικό κέντρο και μεταφορές κυμαίνεται μεταξύ 6-10 αστυνομικούς.

Δηλαδή απαιτούνται:

4.000-5.000 αστυνομικοί γι αυτό

Εξετάζεται η εμπλοκή στρατού ή ως τελευταία επιλογή εταιρείες σεκιούριτι

Ο σχεδιασμός προβλέπει ακόμη:

Χρησιμοποίηση των εναέριων μέσων της ΕΛ.ΑΣ.

Πυροσβεστικού Σώματος για την μεταφορά εμβολίων σε ακριτικά σημεία της χώρας και στα νησιά

ίσως και σκάφη του Λιμενικού Σώματος

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί ενιαίο κέντρο επιχειρήσεων, πιθανόν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με συνδέσμους από ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστική, Στρατό, Λιμενικό το οποίο θα υποδέχεται τα δεδομένα του Υπουργείου Υγείας, που θα αφορούν τον αριθμό αποθηκευτικών χώρων και εμβολιαστικών κέντρων ανά νομό και περιφέρεια, όπως επίσης από που και πότε θα γίνεται η διανομή και μεταφορά τους προκειμένου να καταρτίζεται ένα έκτακτο σχέδιο περιφρούρησης των εγκαταστάσεων και οι συνοδείες ασφάλειας για την μεταφορά των εμβολίων.  

Πυρετώδεις προετοιμασίες στην Ελλάδα για την έναρξη της επιχείρησης ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ - εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορωνοιού

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στη χώρα μας για την έναρξη της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, όπως ονομάστηκε η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορωνοιού. Οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Ελλάδα πιθανόν να ξεκινήσουν ακόμα και πριν την Πρωτοχρονιά. 

Με την Pfizer να έχει περιορίσει στο μισό την παραγωγή της έως το τέλους του έτους, λόγω έλλειψης πρώτων υλών, η χώρα μας αναμένεται σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα να παραλάβει αρχικά λίγο πάνω από 300.000 δόσεις, μειωμένες κατά περίπου 40% σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις. 

«Επειδή όπως βλέπουμε υπάρχει περιορισμός στην αρχή των εμβολίων που είναι διαθεσίμων κάποιος ο οποίος έχει τίτλο αντισωμάτων μπορεί να μην κάνει το εμβόλιο και να το κάνει κάποιος άλλος που το χρειάζεται ώστε συνολικά να πετύχουμε την ανοσία της αγέλης σε ταχύτερο δυνατό χρόνο» ανέφερε στην ενημέρωση για τον κορωνοιό ο Δημήτρης Φιλίππου, Πρόεδρος του ΕΟΦ.

Οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν είναι οι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας και στη συνέχεια οι ευπαθείς ομάδες. Από αύριο μάλιστα ξεκινά η καταγραφή των υγειονομικών που θέλουν να εμβολιαστούν.

«Η έκκλησή μου προς αυτούς έχει να κάνει πρώτα από όλα με τη δική τους προστασία μέσω του εμβολιασμού και εξίσου σημαντικό με την προστασία και ασφάλεια των ασθενών που βρίσκονται μέσα στα νοσοκομεία» επεσήμανε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στην σημερινή ενημερωση για την πανδημία στην χώρα μας.

Το πιο κρίσιμο σημείο είναι η επιτυχής διανομή του εμβολίου από τις αποθήκες με τους καταψύκτες στα 1.018 Εμβολιαστικά Κέντρα. (GFX) Για όσους πολίτες δεν μπορούν να δώσουν προφορική συναίνεση όπως άτομα με νοητική υστέρηση, άνοια ή ψυχικές παθήσεις κάποιος οικείος ή δικαστικός συμπαραστάτης θα συμπληρώνει αυτό το έγγραφο με το οποίο θα δίνεται η συγκατάθεσή τους επιβεβαιώνοντας ότι έχουν ενημερωθεί για τον εμβόλιο και τις τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειές του.

Ακόμα μεγαλύτερη θα είναι η ενίσχυση της δημόσιας υγείας με τη διάθεση στη χώρα μας και της θεραπείας με μονοκλωνικά αντισώματα.

«Με βάση τις ενδέιξεις που έχουμε πιθανολογείται ότι τους πρώτους μήνες του 2021 θα καταφέρουμε τα φάρμακα αυτά να κυκλοφορήσουν και εμπορικά στην Ευρώπη» είπε ο κ. Φιλίππου.

Έως τις 23 Δεκεμβρίου αναμένεται η έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ώστε να είναι εφικτοί οι εμβολιασμοί πιθανόν από τις 27 Δεκεμβρίου και μετά.

«Χρειάζεται να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού. Είναι μια τεράστια επιχείρηση. Έτσι ας ξεκινήσουμε όσο το δυνατό νωρίτερα τον εμβολιασμό μαζί, ως 27, με έναρξη την ίδια μέρα, όπως με ενότητα περάσαμε όλη την πανδημία» ανέφερε η Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ουρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. 

Στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα στην πρώτη εβδομάδα του προγράμματος εμβολιάστηκαν ήδη περισσότεροι από 137.000 πολίτες. Τη Δευτέρα εμβολιάστηκε και ο αναισθησιολόγος Γιώργος Σακελλίων που εργάζεται στο νοσοκομείο Κόλτσεστερ του Έσεξ. 

Ο ίδιος δεν θα ξεχάσει τον πρώτο ασθενή με covid που αντιμετώπισαν στο νοσοκομείο. Έναν 50χρονο άνδρα χωρίς σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

«Ήρθε με εικόνα δύσπνοιας στα εξωτερικά ιατρεία, διασωληνώθηκε το ίδιο βράδυ και μέσα σε 36 κατέληξε. Το περίεργο ήταν ο πρώτο ασθενής και ο μόνος ασθενής, δεν ήταν ότι το σύστημα δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει ή να τον υποστηρίξει. Είχαμε πέσει όλοι οι γιατροί της μονάδας πάνω του. Δεν υπήρχε τίποτα που θα μπορούσε να γίνει. Ήταν φοβερό το συναίσθημα. Προσπαθούσα να μην έχω το μυαλό μου στο φόβο. Δεν κρύβω όμως ότι ζώντας σε μία άλλη χώρα μακριά από αγαπημένα πρόσωπα μακριά από τους δικούς σου φοβάσαι ότι θα αρρωστήσεις θα βρεθείς στο κρεβάτι της εντατικής μπορεί να καταλήξεις και κανείς να μην μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σου. Να μην ξέρουν που βρίσκεσαι και πώς είσαι»σημείωσε ο κ. Γιώργος Σακελλίων, αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο Κόλτσεστερ.

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στις ΗΠΑ, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται τις ρυθμιστικές αρχές και η έγκριση για το εμβόλιο της Moderna.


Πηγή: skai.gr





Η υποκρισία της Συριζαίας Ανέττας Καββαδίας που δεν έχει ίχνος ηθικής

 


Διαβάσαμε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ το σχόλιο του Σταύρου Παπαντωνίου για το υποκριτικό σχόλιο που έκανε η Αννέτα Καββαδία σχετικά με το τέλος της εκμομπής του Πάνου Χαρίτου στη ΕΡΤ.

Η Άννετα Καββαδία χωρίς ίχνος ηθικής και ντροπής δεν δίστασε να γράψει για πιστοποιητικά φρονημάτων, και ο Σταύρος Παπαντωνίου παρουσιάζει σε κείμενο του την υποκρισία αυτού του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κείμενο του Σταύρου Παπαντωνίου στην Καθημερινή :

Θα σας πω και ένα ωραίο παρασκήνιο. Με αφορμή το τέλος της εκπομπής του Πάνου Χαρίτου από την ΕΡΤ, πολλοί είδαν φως για κομματική σπέκουλα. Oπως η Αννέτα Καββαδία, που έκανε το πιο επιθετικό tweet μιλώντας για πιστοποιητικά «γαλάζιων» φρονημάτων. Επιθετικό, αλλά ταυτόχρονα υποκριτικό, και θα σας πω γιατί. Oχι, δεν είναι πως η ίδια μπήκε στο ραδιομέγαρο επί Ν.Δ. το 2004. Είναι η συνέχεια. Το 2013 η κ. Καββαδία κινήθηκε δικαστικά κατά της ΕΡΤ για να μονιμοποιηθεί. Η υπόθεση εκδικάστηκε το 2017 και δικαιώθηκε. Oμως, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η ΕΡΤ άσκησε έφεση στην απόφαση –όχι μόνο στη δική της αλλά και άλλων–, μια έφεση που η σημερινή «γαλάζια» διοίκηση σταμάτησε ώστε κανείς να μην την κατηγορήσει πως είναι μέσο εξόδου με βάση τα κομματικά φρονήματα. Ετσι η Καββαδία, μόλις έχασε τη βουλευτική έδρα, επανήλθε κανονικά και με τον νόμο στο μέγαρο και αποσπάστηκε λίγο μετά στον ΣΥΡΙΖΑ. Κάπως έτσι σήμερα, ούσα υπάλληλος της ΕΡΤ, ασκεί κριτική για κομματικά φρονήματα. Και για να ξέρετε την πραγματικότητα. Στον Π. Χαρίτο έγινε πρόταση να παραμείνει στο δυναμικό του καναλιού, ως μέλος άλλης εκπομπής. Και η πρόταση δεν έγινε δεκτή. Τόσο απλά.  



Ένοχη η αναισθησιολόγος, ξαδέρφη του Πολάκη για τον θάνατο της μικρής Μελίνας

 


5 χρόνια μετά και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες ορισμένων να παραγραφεί το αδίκημα!!

Σύμφωνα με το Cretalive.gr, ο Εισαγγελέας υποστήριξε ότι δεν αποδείχθηκε πως υπήρξε αλλεργική αντίδραση, όπως υποστηρίζει η αναισθησιολόγος.

Ο Εισαγγελέας υποστήριξε ότι δεν αποδείχθηκε πως υπήρξε αλλεργική αντίδραση, όπως υποστηρίζει η αναισθησιολόγος. Όπως επεσήμανε, υπήρξε αφενός αδράνεια ενός περίπου 20λεπτου από την στιγμή που το παιδί εμφάνισε βρογχοσπασμό και αφετέρου λανθασμένη αντιμετώπιση αυτού του βρογχοσπασμου.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό το διάστημα αυτό του 20λεπτου αδράνειας ήταν καταλυτικό και ικανό να προκαλέσει το κακό που συνέβη και παράλληλα η κατηγορούμενη θεώρησε ότι ο βρογχοσπασμος ήταν ένδειξη επικείμενης ανακοπής ωστόσο δεν ήταν.

Ακόμα είπε ότι δεν χορήγησε βρογχοσσταλτικα σύμφωνα με το πρωτόκολλο, χορήγησε υπερβολική δόση αδρεναλίνης και η υψηλή δόση αδρεναλίνης μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στην καρδιά, όπως δυστυχώς συνέβη στην πορεία στην Μελίνα.

Ο εισαγγελικός λειτουργός υποστήριξε ότι οι λανθασμένες ενέργειες της αναισθησιολόγου οδήγησαν στην τραγική κατάληξη του συμβάντος και πρότεινε ενοχής της σύμφωνα με κατηγορητήριο.



Κλείνουν από τώρα πάρτι σε βίλες της Μυκόνου για το Πάσχα

 



Μοιάζει απίστευτο αλλά κάποιοι κανονίζουν ήδη από τώρα τα πάρτι που θα κάνουν στη Μύκονο το… Πάσχα.

Την ώρα που ο κορωνοϊός «χτυπάει» ανελέητα όλες τις περιοχές της χώρας και οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα για νέα σκληρά lockdown, ορισμένοι ήδη σχεδιάζουν τα επόμενα πάρτι τους.

Ειδικότερα, επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έστειλε το Σωματείο Επιχειρήσεων Εστίασης και Διασκέδασης Μυκόνου καταγγέλλοντας ότι προετοιμάζονται από τώρα «κορωνοπάρτι» σε βίλες της Μυκόνου για το Πάσχα.

Με την επιστολή τους οι επιχειρηματίες, ζητούν τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να καθορίσουν το πλαίσιο των ελέγχων καθώς όπως λένε, υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι επαφές ιδιοκτητών πολυτελών κατοικιών με διοργανωτές πάρτι.

Η επιστολή που αναρτήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ












Ο Κυρίτσης που δεν ξέρει να δένει ούτε τα άρβυλα ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσει μετά βδελυγμίας τις αμυντικές δαπάνες

 



Έχουν δίκιο οι τίποτα του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί να ξοδεύεσαι όταν δεν υπάρχουν σύνορα; Χρήμα αξίζει να δαπανάς μόνο για αγορά παραθαλάσσιων κατοικιών και διαμερίσματων στο Λονδίνο.

Κάνουν ποζεράδικο εξοπλιστικό πρόγραμμα λέει ο ακροαριστερός τίποτα Γιώργος Κυρίτσης ειδικός στα αμυντικά, αντί να παραδειγματιστεί η κυβέρνηση από εσάς που σταματήσατε 42 εξοπλιστικά πρώτης προτεραιότητας το 2015 με δεσμευμένη χρηματοδότηση 2 δις € αφήνοντας γυμνές τις Ένοπλες Δυνάμεις και διαδηλώνατε υπέρ της μείωσης των εξοπλιστικών δαπανών.

Και όμως αυτούς είχε η Ελλάδα για 4,5 χρόνια κυβέρνηση και ευτυχώς γλιτώσαμε να λέμε κάθε μέρα.

Δεν άρεσε ούτε στον ακροαριστερό Συριζαίο που η Ελλάδα εξοπλίζεται, ήθελε τον στρατό με κάρα και με άλογα εάν ήταν δυνατόν.

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ γνωστός αντιεξουσιαστής και ακροαριστερός Γιώργος Κυρίτσης, με μία ανάρτησή του στο Twitter είχε το θράσος να σχολιάσει το αμυντικό πρόγραμμα της Ελλάδας που την κάνει υπολογίσιμη δύναμη και της δίνει ασφάλεια και ψέγει τον ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε μόνο παρών.

Ο Γιώργος Κυρίτσης έγραψε χαρακτηριστικά: "Ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να έχει καταψηφίσει μετά βδελυγμίας τις αμυντικές δαπάνες.Το αμυντικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι ΕΠΟΠ βύσματα και ένα ανερμάτιστο, αντιφατικό, λογικής προ 40ετίας, ποζεράδικο και κυρίως πανάκριβο εξοπλιστικό πρόγραμμα, που δεν καλύπτει τις αμυντικές ανάγκες της χώρας".


Γιώργος Κυρίτσης
@giorgoskyritsis
Ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να έχει καταψηφίσει μετά βδελυγμίας τις αμυντικές δαπάνες.Το αμυντικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι ΕΠΟΠ βύσματα και ένα ανερμάτιστο, αντιφατικό, λογικής προ 40ετίας, ποζεράδικο και κυρίως πανάκριβο εξοπλιστικό πρόγραμμα, που δεν καλύπτει τις αμυντικές ανάγκες της χώρας





Αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη είναι πλέον ο Παύλος Πολάκης!

 



Ο δημοσιογράφος Γιάννης Κουρτάκης έχει καταθέσει μήνυση και αγωγή σε βάρος του Παύλου Πολάκη, με αφορμή ανάρτηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Η Βουλή αποφάσισε την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη, στην σχετική ψηφοφορία που έγινε ψήφισαν 293 βουλευτές.

Από τους 293 βουλευτές, 184 ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας του κ.Πολάκη και 109 βουλευτές κατά.

Αμετανόητος, χυδαίος ο Πολάκης, αποδεικνύοντας ποιος πραγματικά είναι και δικαιολογημένα θα βρεθεί σε αίθουσα δικαστηρίου για να δικαστεί, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ, καταγγέλλοντας πρακτικές ΕΡΤ, και απείλησε πάλι ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση και θα πάρουν πάλι τις τύχες της χώρας στα χέρια τους.

Μιλώντας στη Βουλή, ο Πολάκης με το γνωστό ύφος ακροαριστερού τραμπούκου εξαπέλυσε πυρά κατά της ΝΔ και υποσχέθηκε ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση. «Νομίζετε ότι με άρσεις ασυλίας θα βάλετε τους βουλευτές να σκέφτονται αν θα μιλήσουν. Νομίζετε ότι θα μας φοβίσετε. Δεν υποστέλλουμε τη σημαία! Θα σας ρίξουμε από κυβέρνηση γιατί δεν αξίζετε! Και το καταλαβαίνουν και οι πιο δύσπιστοι! Δεν αξίζετε σε αυτή τη χώρα να κυβερνάτε με αυτό, τον τρόπο», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα, και σημείωσε: «Επειδή νομίζετε ότι με όλα αυτά θα μας τρομοκρατήσετε, το λέω και σε όλο τον κόσμο που στήριξε τις ελπίδες του στον ΣΥΡΙΖΑ, πολύ σύντομα θα κληθούμε να πάρουμε τις τύχες της χώρας: Σα πληγωθεί ο αετός να μην τον εφοβάσαι, θα ξανανοίξει τα φτερά και τότε να φοβάσαι».

Με λίγα λόγια ο Πολάκης πιστεύει ακόμα ότι θα ρίξει την κυβέρνηση και ότι η ακροαριστερά θα πάρει και πάλι τις τύχες της χώρας για να την ρίξει εντελώς στον γκρεμό!! Γελάει ο κόσμος!!





Ο ΕΟΦ ανακάλεσε από την κυκλοφορία γνωστό αντιβιοτικό

 



Την απόφασή του να ανακαλέσει από την κυκλοφορία ένα γνωστό αντιβιοτικό έκανε γνωστό ο Εθνικό Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΕΟΦ, η ανάκληση αποφασίστηκε «λόγω αποτελεσμάτων εκτός προδιαγραφών στις δοκιμές στειρότητας που πραγματοποιήθηκαν».

Η ανάκληση αφορά ορισμένες παρτίδες από το αντιβιοτικό ZERBAXA® PD.C.SO.IN (1+0.5)G/VIAL., το οποίο είναι σε μορφή ενέσιμης σκόνης, για διάλυση και έγχυση ενδοφλεβίως.



Σάλος από δηλώσεις διευθυντή κλινικής για επιλογή ασθενών με κορωνοϊό στην Γερμανία

 



Σύγχυση και εύλογη ανησυχία προκάλεσαν οι δηλώσεις του διευθυντή κλινικής της Σαξονίας περί «επιλογής» ασθενών με τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, τον COVID-19, που θα διασωληνωθούν, λόγω της υπερφόρτωσης των νοσοκομείων του κρατιδίου.

Για «παρανόηση» έκανε λόγο αργότερα η εκπρόσωπος του νοσοκομείου, ενώ την πληροφορία διέψευσαν ο πρωθυπουργός της Σαξονίας, το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, όπως και οι υγειονομικές αρχές του κρατιδίου, το οποίο σε αυτή τη φάση είναι η πιο σφοδρά πληττόμενη από την πανδημία περιοχή της Γερμανίας.

Κατά δημοσίευμα στον ιστότοπο t-online, ο Ιατρικός Διευθυντής της Κλινικής του Ομπερλαουζίτσερ της Σαξονίας Ματίας Μένγκελ, δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη με πολίτες ότι οι γιατροί του νοσοκομείου του αναγκάστηκαν ήδη πολλές φορές να «επιλέξουν» ποιοι ασθενείς θα διασωληνωθούν, καθώς δεν επαρκούσαν οι κλίνες. Ο ίδιος ο κ. Μένγκελ επιβεβαίωσε αργότερα τις πληροφορίες του t-online: «Τις τελευταίες ημέρες βρισκόμαστε αρκετές φορές στην κατάσταση να πρέπει να αποφασίσουμε ποιος θα πάρει οξυγόνο και ποιος όχι», δήλωσε, επισημαίνοντας ότι καταβάλλεται πάντα προσπάθεια να μεταφερθούν ασθενείς σε άλλες κλινικές, «αλλά αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο επίκεντρο, ολόκληρη η δυτική Σαξονία είναι γεμάτη και κάποια νοσοκομεία δεν δέχονται πλέον ασθενείς».

Λίγο αργότερα η εκπρόσωπος της κλινικής, Γιάνα-Κορντέλια Πέτσολντ, διέψευσε τον διευθυντή και απέδωσε το θέμα σε «παρανόηση». «Δεν υπήρξε εδώ περίπτωση μη διασωλήνωσης ασθενούς που την χρειαζόταν», τόνισε, για να προσθέσει: «Οι γιατροί μας αποφασίζουν για τα ενδεδειγμένα μέτρα και την εξατομικευμένη φροντίδα για κάθε ασθενή. Όλοι οι ασθενείς που έρχονται στο νοσοκομείο μας λαμβάνουν την καλύτερη δυνατή θεραπεία». Επιβεβαίωσε πάντως ότι ομάδα γιατρών είναι επιφορτισμένη με την ευθύνη της απόφασης διακομιδής ασθενών σε άλλα νοσοκομεία, εφόσον αυτό κρίνεται, κατά περίπτωση, αναγκαίο. «Ασφαλώς έχουν ήδη πεθάνει στην κλινική μας ασθενείς με τον κορονοϊό, γεγονός ιδιαίτερα επιβαρυντικό για γιατρούς και νοσηλευτές», παραδέχθηκε η κυρία Πέτσολντ, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι «όλοι δέχθηκαν θεραπεία ή παροχή οξυγόνου μέχρι το τέλος».

Κατηγορηματικές ήταν στο κοινό ανακοινωθέν τους η Γερμανική Διεπιστημονική Ένωση Εντατικής Θεραπείας και Επείγουσας Ιατρικής και η Ομάδα COVRIIN του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ: «Το γερμανικό σύστημα υγείας βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση. Δεν βρισκόμαστε όμως αυτή τη στιγμή στο σημείο να πρέπει να δίνουμε προτεραιότητα σε κάποιους ασθενείς», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ανάλογη ήταν και η αντίδραση του συντονιστή για την κατανομή των ασθενών με τον COVID-19 στην Σαξονία, του Κρίστιαν Κλέμπερ: «Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κατηγορηματικά ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν ελεύθερες κλίνες ΜΕΘ στην Σαξονία και ότι οι ασθενείς κατανέμονται αναλόγως μέσω των κέντρων ελέγχου των νοσοκομείων. Μέχρι σήμερα όλα τα αιτήματα για κλίνη ΜΕΘ που έχουν υποβληθεί στα κέντρα ελέγχου των νοσοκομείων, έχουν διεκπεραιωθεί επιτυχώς», τόνισε ο κ. Κλέμπερ και πρόσθεσε ότι, σε περίπτωση υπερφόρτωσης, προβλέπεται η μεταφορά ασθενούς σε νοσοκομείο οπουδήποτε στη χώρα. Χάρη σε αυτό το σύστημα, διευκρίνισε, όλοι οι ασθενείς έχουν πρόσβαση σε ΜΕΘ, καθώς υπάρχουν περιοχές που δεν υφίστανται μεγάλη επιβάρυνση.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Σαξονίας Μίχαελ Κρέτσμερ (CDU), ο οποίος, σε συνέντευξή του στην Bild, δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες περί «επιλογής» ασθενών, ενώ έκανε λόγο για «κραυγή για βοήθεια» εκ μέρους του διευθυντή της κλινικής, η οποία ερμηνεύθηκε υπερβολικά και υποστήριξε ότι ο γιατρός, σε μια συζήτηση «με ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν και δεν θέλουν να δεχτούν την κατάσταση, έκανε αυτό που συμβαίνει αρκετά συχνά – φώναξε πιο δυνατά, έγινε πιο δραστικός».

Αυτή η δήλωση δεν έγινε έτσι, συνέχισε ο κ. Κρέτσμερ: «Πρόκειται απλώς για μια περίπτωση όπου κάθε λέξη ζυγίζεται και ερμηνεύεται (...). Είναι λογικό σε μια τόσο φορτισμένη περίοδο». Ένα είναι ξεκάθαρο, τόνισε: «Στο Τσιτάου, στην Γερμανία, η ιατρική ασκείται σύμφωνα με τα κριτήρια της ιατρικής νομοθεσίας. Πιστεύω ότι οι γιατροί αισθάνονται τώρα πολύ άβολα, διότι ήθελαν να τραβήξουν την προσοχή εκείνων που δεν θέλουν να ακούσουν και να καταλάβουν πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση και πώς μπορεί να επηρεάσει τον καθένα μας (...) Ακόμη όμως και όταν υπερβάλλουν, οι γιατροί πρέπει να μιλούν και όχι να κρύβονται, διότι τότε θα λάβουν και την στήριξη που χρειάζονται από εμάς – και τη λαμβάνουν».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

skai.gr



Πάνω από 3.700 νεκροί και 250.000 κρούσματα στις ΗΠΑ

 



Σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν πάνω από 3.700 θάνατοι, καθώς και περισσότερα από 250.000 κρούσματα. 

Πρόκειται για τον χειρότερο απολογισμό που έχει καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας παγκοσμίως,

Οι θάνατοι στις ΗΠΑ ανέρχονται σε 307.076 στην χώρα, ενώ τα κρούσματα ανέβηκαν σε 16.955.024. Η χώρα είναι αντιμέτωπη με τρομακτική αναζωπύρωση της πανδημίας εδώ και πάνω από έναν μήνα. Περίπου 113.000 άνθρωποι νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή σε αμερικανικά νοσοκομεία, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ. Πρόκειται, και σε αυτή την περίπτωση, για τον υψηλότερο αριθμό που έχει καταγραφεί ποτέ από την εκδήλωση της πανδημίας στην αμερικανική επικράτεια.




Οι 12 περιοχές της Ελλάδας που κινδυνεύουν με καθολικό lockdown στις γιορτές

 



Στις περιοχές που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα από πλευράς κρουσμάτων αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, την Τετάρτη 16/12.

Όπως είπε ο υπουργός, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επιβεβαρυμένη στη Δυτική Αττική, καθώς και στους νομούς Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Πέλλας, Δράμας, Κοζάνης, Θεσσαλονίκης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας και Λάρισας.

Ο υπουργός κάλεσε άπαντες σε τήρηση των μέτρων και των κανόνων δημόσιας υγείας, εφιστώντας την προσοχή των πολιτών, ενώ ξεκαθάρισε, πως τα μέτρα που ισχύουν μπορούν και θα αναθεωρηθούν, ανάλογα με τους δείκτες και τα επιδημιολογικά στοιχεία που προκύπτουν.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Κικίλιας, ειδικά για την Κοζάνη και τη Δυτική Αττική συνεδριάζει η Επιτροπή.

«Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Να υπερασπιστούμε τον κόπο και την προσπάθεια των πολιτών. Εάν και εφόσον επιβαρυνθούν τα δεδομένα, θα επανεξετάσουμε όλα τα μέτρα ανά περιοχή», είπε χαρακτηριστικά.