Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Σακοράφα σε Τσίπρα: Εάν δεν ήξερες, ήσουν απόλυτα επικίνδυνος και θα έπρεπε να το αντιληφθούμε


«Με θυμώνει πολύ το γεγονός ότι στήριξα αυτή την κυβέρνηση», αναφέρει στο Twitter η Ευρωβουλευτής

Αυτοκριτική, για την επιλογή της να στηρίξει την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και επίθεση στο ίδιο τον πρωθυπουργό, έκανε η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής, Σοφία Σακοράφα.

Σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, αποσπασμάτων από συνέντευξή της στο «thepressproject», αναφέρει: «Με στεναχωρεί αφάνταστα και με θυμώνει πολύ το γεγονός ότι στήριξα αυτή την κυβέρνηση, πιστεύοντας ότι πραγματικά μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα. Και θυμώνει πολύ γιατί είπε πολλά, πάρα πολλά ψέματα. Δεν έχει κανένας δικαίωμα, όταν απέναντί του έχει μια ταλαιπωρημένη κοινωνία απλά και μόνο για να πάρει την εξουσία, να χρησιμοποιεί κάθε αθέμιτο μέσο για να την πάρει. Και έχω πει επανειλημμένως, ακούγοντας τον πρωθυπουργό να λέει «δεν ξέραμε, τώρα μάθαμε»: Ήσουν δύο χρόνια στην αντιπολίτευση- θεωρητικά και πρακτικά προετοιμαζόσουν να γίνεις κυβέρνηση. Εάν πραγματικά δεν ήξερες, ήσουν απόλυτα επικίνδυνος και ακριβώς γι’ αυτό θα έπρεπε να το έχουμε αντιληφθεί όλοι εμείς». 



Πηγή : protothema.gr


Ελικόπτερο έπεσε σε σπίτια στην Βιρτζίνια – Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες



Ελικόπτερο κατέπεσε την Κυριακή σε κτίριο διαμερισμάτων στην Πολιτεία Βιρτζίνια, στις ανατολικές ΗΠΑ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του, αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ.

Υπάρχει «ένας επιβεβαιωμένος θάνατος στο εσωτερικό» του κτιρίου, γνωστοποίησε η αστυνομία της Πολιτείας, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Press.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στην πόλη Ουίλιαμσμπεργκ, όχι μακριά από το Νόρφολκ, όπου βρίσκεται μια ναυτική βάση του στόλου του Ατλαντικού του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.


Το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει ότι δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με την αστυνομία της πόλης αμέσως. Το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WAVY μετέδωσε εικόνες από το κτίριο διαμερισμάτων, μεγάλο μέρος της οροφής του οποίου έχει υποχωρήσει.

Κάτοικος της πόλης που μίλησε στο δίκτυο ανέφερε πως άκουσε μια «ισχυρή έκρηξη». Άλλοι αφηγήθηκαν πως το ελικόπτερο πετούσε σε χαμηλό ύψος πριν από το δυστύχημα.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Βίος και Πολιτεία του Π. Καμμένου


Η συμμετοχή του ως πρωτοπαλίκαρου στους Rangers (της ΟΝΝΕΔ), οι δηλώσεις για αποφυλάκιση των πραξικοπηματιών της 21ης Απριλίου και η ταραχώδης πορεία στη ΝΔ (ως τη διαγραφή του).

Ο Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με το βιογραφικό του στην ιστοσελίδα της Βουλής, «σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Λυών στη Γαλλία οικονομικά και ψυχολογία και στην Ανώτερη Σχολή Managers Ελβετίας». Υπάρχει τέτοια σχολή; Αμφίβολο, αλλά και αδιάφορο. Ενας πολιτικός για τον οποίο η δημόσια παρουσία του μιλάει πολύ δυνατά και λέει τα πάντα για εκείνον, δεν έχει ανάγκη από ακαδημαϊκά διαπιστευτήρια. Ο κ. Καμμένος άλλωστε δεν προέβαλε ποτέ τον εαυτό του ως επιστήμονα, αντιθέτως αφοσιώθηκε στις θεωρίες συνωμοσίας με ειδίκευση στην τρομοκρατία και στα εθνικά θέματα. Τι να κάνουν τα γαλλικά και τα ελβετικά πανεπιστήμια όταν το πρότυπο του νεαρού Πάνου ήταν ο Μάνος Μανωλάκος, δεξί χέρι του Βασίλη Μιχαλολιάκου, που διοικούσε με σιδηρά πυγμή τους «Κενταύρους» και τους «Rangers», τις ομάδες κρούσης της ΟΝΝΕΔ, τις οποίες εμπνεύστηκε ο Ευάγγελος Αβέρωφ και ξερίζωσε από τη ΝΔ με σφοδρή εσωτερική σύγκρουση ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης; Στις ομιλίες του ο Καμμένος δεν στοχοποιεί μόνο τους κάθε λογής αντιπάλους του· κάθε λέξη του εικονογραφεί την εσωτερική του συγκρότηση, τη διαθλασμένη στα social media συνείδησή του, την ψυχοσύνθεση του πολιτικού τζογαδόρου που έπειτα από πολυετή ρέντα ξεμένει από τύχη, χαρτί και μπλόφα, αλλά όπως είπε ο Τζακ Μάνφρεντ (Κλάιβ Οουεν) στην ταινία «Ο κρουπιέρης», «ο τζόγος δεν έχει να κάνει με το χρήμα, αλλά με την τάση να απορρίπτεις την πραγματικότητα και να αγνοείς τον κίνδυνο».

Καταφύγιο στη ΔΗΑΝΑ

Και γιατί να σκέφτεται τον κίνδυνο ο Καμμένος; Η υπερβολή, ο λαϊκισμός, η παραδοξολογία και η διαστρέβλωση αποδείχθηκαν απρόσβλητες ασπίδες. Οταν τίποτε άλλο δεν τον προστατεύει υπάρχει η Δικαιοσύνη, με σωρεία αγωγών κλείνει στόματα. Ποιος άλλος θα έκανε τέτοια πολιτική καριέρα με αυτά τα προσόντα; Ο Καμμένος είναι από τις αρχές του '80 στην πολιτική. Το πρωτοπαλίκαρο των Rangers, λένε συνομήλικοί του εκείνης της εποχής, απολάμβανε τη δημοφιλία που του πρόσφερε η Alfa Romeo του - ο πατέρας του Ηλίας είχε την αντιπροσωπεία της εταιρείας. Οι ωραίες ημέρες τελείωσαν άδοξα όταν ο Κ. Μητσοτάκης εκκαθάρισε την ΟΝΝΕΔ από ακραία στοιχεία και ο Καμμένος βρήκε καταφύγιο στη ΔΗΑΝΑ του Κωστή Στεφανόπουλου. Σύντομα επανήλθε στη ΝΔ και ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης τον διόρισε πρόεδρο του ΔΣ της προβληματικής εταιρείας Ελίντα ΑΒΕ (Ιζόλα-Εσκιμό) για να την «αποκρατικοποιήσει». Το 1996 ο εισαγγελέας έστειλε στη Βουλή δικογραφία κατά όλων των μελών του ΔΣ με τις κατηγορίες της απιστίας, της υπεξαίρεσης και της πλαστογραφίας, αλλά η άρση της ασυλίας του Καμμένου απορρίφθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή.  

Στις εκλογές του 1993 ο Καμμένος ήταν για πρώτη φορά υποψήφιος της ΝΔ στη Β' Αθήνας. Ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, κυρίαρχος τότε στην αχανή εκλογική περιφέρεια, τον ανέβασε στο μπαλκόνι στην τελευταία, πριν από τις εκλογές, συγκέντρωσή του στη Γλυφάδα. «Σας ζητώ να του δώσετε έναν σταυρό» είπε στους υποστηρικτές του. Αυτό ήταν αρκετό για να εκλεγεί βουλευτής ο 28χρονος Πάνος Καμμένος, αν και τερμάτισε τελευταίος με 500 ψήφους διαφορά από τον πρώτο επιλαχόντα. Από τότε εκλεγόταν συνεχώς με τη ΝΔ ως τις εκλογές του 2009. Οταν ήρθε η ώρα της διαδοχής του Κωνσταντίνου Καραμανλή και την προεδρία του κόμματος διεκδίκησαν οι Ιωάννης Βαρβιτσιώτης και Μιλτιάδης Εβερτ, στήριξε τον Εβερτ.           

Παλαιότεροι βουλευτές θυμούνται τα πρώτα προεκλογικά του φυλλάδια διακοσμημένα με βυζαντινές σημαίες και φόντο την Αγια-Σοφιά, τις δηλώσεις του υπέρ της αποφυλάκισης των πραξικοπηματιών της 21ης Απριλίου, τις επαφές του με τους βασιλόφρονες - ήταν ένας από τους δέκα βουλευτές που παρέστησαν στον γάμο του Παύλου Γλύξμπουργκ. Η ιστοσελίδα olympia.gr, που θεωρείται όργανό του, περιγράφει την επίσκεψη και τα δάκρυά του στην Ιμβρο το 1994, ως μέλους διακομματικής επιτροπής στην οποία συμμετείχαν οι Κώστας Μπαντουβάς και Δημήτρης Βουνάτσος από το «πατριωτικό ΠαΣοΚ». Το ίδιο έτος επισκέφθηκε τον Κάρατζιτς και τον Μλάντιτς στο Πάλε.    
Με το βιβλίο «Τρομοκρατία, Θεωρία και Πράξη», το οποίο προλόγιζε ο στρατηγός Γρυλλάκης, αυτοπροβλήθηκε ως βαθύς γνώστης του τρομοκρατικού φαινομένου. Σε αυτό «φωτογραφίζεται» ως αρχηγός της «17 Νοέμβρη» ο Ανδρέας Παπανδρέου και ως «τρομολάτρες συμπαθούντες» οι Τασία Χριστοδουλοπούλου, Νίκος Μανιός, Νίκος Κωνσταντόπουλος, Περικλής Κοροβέσης, Φώτης Κουβέλης κ.ά. Αργότερα ο Γεώργιος Γεωργαλάς, υπουργός και επίσημος προπαγανδιστής της χούντας, αποκάλυψε ότι ήταν εκείνος ο πραγματικός συγγραφέας του βιβλίου και ότι ο Καμμένος τού χρωστούσε χρήματα. Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια.

Ανούσιο χαρτοφυλάκιο

Ο Καμμένος θεωρούνταν άνθρωπος της οικογένειας Μητσοτάκη, αν και πολλές φορές επί προεδρίας Μητσοτάκη τέθηκε θέμα διαγραφής του από τη ΝΔ. Κάποια στιγμή το κόμμα τον έστειλε στις Κυκλάδες, όπου θα πήγαινε έτσι κι αλλιώς για διακοπές και ψάρεμα, ζητώντας του να διερευνήσει υποψήφιους δημάρχους στους οποίους θα έδινε στήριξη η ΝΔ. Οταν επέστρεψε, πρότεινε μεταξύ άλλων τον κοινοτάρχη Κιμώλου Αγγελέτο Κανά, ο οποίος αργότερα κατηγορήθηκε για συμμετοχή στον ΕΛΑ. Στο 4ο συνέδριο της ΝΔ, όπου εξελέγη πρόεδρος ο Κώστας Καραμανλής, ήταν ο μόνος βουλευτής που στήριξε την υποψηφιότητα του Βύρωνα Πολύδωρα. Το 2007 ο Καραμανλής κέρδισε τις εκλογές με μικρή διαφορά από το ΠαΣοΚ. Η ΝΔ είχε 152 έδρες και ο Καμμένος άδραξε την ευκαιρία να γίνει υπουργός. Το βράδυ των εκλογών διεμήνυσε, όπως διηγούνται στελέχη της ΝΔ, στον πρωθυπουργό ότι αν δεν τον συμπεριελάμβανε στο Υπουργικό Συμβούλιο η ΝΔ θα έμενε με 151 βουλευτές. Δημιουργήθηκε τότε θέση υφυπουργού Ναυτιλίας με αρμοδιότητα τα προγράμματα Πολιτικής Προστασίας, ένα ανούσιο χαρτοφυλάκιο. Παρότι όφειλε πολλά στην οικογένεια Μητσοτάκη, όταν η Ντόρα Μπακογιάννη έθεσε υποψηφιότητα για την αρχηγία της ΝΔ, της υποσχέθηκε στήριξη αλλά όταν είδε ότι το ρεύμα στράφηκε προς τον Αντώνη Σαμαρά δήλωσε ουδετερότητα. Τον Νοέμβριο του 2011 δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου και διαγράφηκε από την ΚΟ της ΝΔ και τρεις μήνες αργότερα διαγράφηκε οριστικά από τη ΝΔ. Εντεκα ημέρες μετά ίδρυσε τους Ανεξάρτητους Ελληνες.

Η καταψήφιση της Σένγκεν και τα... καζίνα

Τα κατορθώματα του Καμμένου γεμίζουν τόμους, όχι σελίδες. Καταψήφισε τη Συνθήκη Σέγκεν υιοθετώντας τις αιτιάσεις της Εκκλησίας για ηλεκτρονικό φακέλωμα, προέτρεπε στον πυρετό του Χρηματιστηρίου βουλευτές και στελέχη της ΝΔ να επενδύσουν στην εταιρεία ΒΙΣ του τότε πεθερού του και οι άνθρωποι έχασαν τα λεφτά τους. Κατήγγειλε τον Αντρίκο Παπανδρέου ότι κερδοσκόπησε με τα CDS και καταδικάστηκε από το δικαστήριο. Γέμισε το Twitter με ομοφοβικά, συκοφαντικά, χυδαία σχόλια, αντιπαρήλθε δημοσιεύματα για «οικογενειακές offshore», λησμόνησε τη δήλωση «αν έρθει Μνημόνιο, θα φύγω από την κυβέρνηση, τους ΑΝΕΛ και την πολιτική!». Οχι μόνο δεν έφυγε, αλλά εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα προνόμια της εξουσίας, αψηφώντας ακόμη και τη νομιμότητα. 
Τον Δεκέμβριο του 2014 εν όψει της προεδρικής εκλογής, πρωτοστάτησε στο ζοφερό κλίμα με τις καταγγελίες για χρηματισμό βουλευτών που ξεκίνησαν από τον βουλευτή Παύλο Χαϊκάλη. Τέσσερα χρόνια αργότερα μηρυκάζει το ίδιο σενάριο κατηγορώντας τους αποχωρήσαντες βουλευτές του για αποστασία ενώ ανέσυρε και τη συνήθη σκανδαλολογία κατά πολιτικών και επιχειρηματιών. Το κόμμα του αποσυντίθεται εξαιτίας της αντιφατικής του στάσης στο Μακεδονικό, οι ακρότητές του δεν προκαλούν κανέναν, ο Καμμένος όμως σαν τον τζογαδόρο που δεν ξέρει πότε πρέπει να σηκωθεί από το τραπέζι παίζει τα ρέστα του και ό,τι δανεικά μπορέσει να πάρει από τον Αλέξη Τσίπρα ως τις εκλογές. Η εμπειρία από τα καζίνα που επισκέφθηκε ως υπουργός τίποτε δεν τον δίδαξε; 


Κρουστάλλη Δήμητρα
ΤΟ ΒΗΜΑ


Κάθε μέρα συλλαλητήρια για το ξεπούλημα της Μακεδονίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ




Σε όλη την Ελλάδα συνεχίζονται οι αντιδράσεις των Ελλήνων για το ξεπούλημα της Μακεδονίας από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι Έλληνες εκφράζουν καθημερινά έντονα την αντίθεσή τους στη συμφωνία των Πρεσπών, μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και των Σκοπίων.

Σήμερα Δευτέρα, στις 19:30, έχει συγκέντρωση κατά του ξεπουλήματος της Μακεδονίας στην περιοχή της Βεργίνας.

«Ο αρχαιολογικός χώρος της Βεργίνας επιλέχθηκε για να σταλεί το μήνυμα της ελληνικότητας της Μακεδονίας με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο» αναφέρεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών, όπως μεταδίδει το pontos-news.gr.

Το ίδιο θα συμβεί και στα Τρίκαλα την Τετάρτη στις 20:00 στην κεντρική πλατεία της πόλης, με συλλαλητήριο κατά του ξεπουλήματος της Μακεδονίας από τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Για όλη την εβδομάδα έχουν ανακοινωθεί συλλαλητήρια σε όλη την χώρα.


Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο 18χρονος αθλητής που κατέρρευσε μόλις βγήκε από την πισίνα



Την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ άφησε πριν από λίγη ώρα ο 18χρονος νεαρός, που διακομίστηκε το μεσημέρι σε σοβαρή κατάσταση έπειτα από λιποθυμικό επεισόδιο που είχε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr ο άτυχος 18χρονος κατέρρευσε μόλις βγήκε από την πισίνα του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε.

Ο νεαρός αθλητής ήρθε στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα μαζί με συναθλητές του για να πάρει μέρος σε αγώνες τεχνικής κολύμβησης στο Ποσειδώνιο. Σήμερα το πρωί αγωνίστηκε κανονικά και τίποτα δεν έδειχνε ότι αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα στην υγεία του.



Πηγή : thestival.gr




Ο κύβος ερρίφθη, εκλογές τον Μάιο του 2019 - Όλος ο σχεδιασμός του Αλέξη Τσίπρα



Εκλογές τον Μάιο του 2019 φαίνεται πως έχει αποφασίσει ο Αλέξης Τσίπρας και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο καθώς έχει τους λόγους του, για τους οποίους τις τοποθετεί χρονικά τότε.

Το βέβαιο είναι πως ο ίδιος δεν θα αναγκαστεί να περάσει από τη βουλή την κύρωση της συμφωνίας με τα Σκόπια παίρνοντας πάνω του όλο το πολιτικό βάρος, καθώς και να πέσει η κυβέρνηση λόγω της άρνησης από τον Πάνο Καμμένο να την ψηφίσει, δεν θα χάσει τίποτα απολύτως γιατί έτσι και αλλιώς η απόφασή του είναι να τις προκηρύξει για τότε.

Μάλιστα, όσοι γνωρίζουν λένε ως πιθανή ημερομηνία των την 26η Μαΐου καθώς μέχρι τότε θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα απαιτούμενα βήματα από τα Σκόπια που στην περίπτωση που έχει περάσει την απόφαση ο κ. Ζάεφ, τότε χρονικά με πολύ μικρή απόκλιση θα έχουμε φτάσει περίπου μέχρι Μάρτη ή Απρίλη ώστε να χρειαστεί να κάνει και τα δικά της βήματα η δική μας πλευρά.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός στις επικοινωνίες που έχει με τον Έλληνα ομόλογό του, εμφανίζεται αισιόδοξος ότι θα καταφέρει να περάσει τη συμφωνία από την χώρα του φτάνοντας μέχρι και το δημοψήφισμα που εκτιμά ότι θα το κερδίσει.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περίπτωση που φαίνεται να κερδίζει έδαφος το δημοψήφισμα υπέρ του Σκοπιανού πρωθυπουργού, δεν αποκλείεται ο ίδιος να κάνει ρελάνς και να προκηρύξει ακόμη και εθνικές εκλογές μαζί με το δημοψήφισμα έτσι ώστε αν τις κερδίσει να έχει καταφέρει να αυξήσει αν μπορέσει τις βουλευτικές έδρες στο κοινοβούλιο για να μπορέσει στη συνέχεια να περάσει αν τα καταφέρει και την αλλαγή του Συντάγματος καθώς μέχρι τώρα το εθνικιστικό κόμμα VMR δεν ψηφίζει κάτι ανάλογο και ούτε πρόκειται απ´ ότι φαίνεται να αλλάξει στάση.

Η σκέψη για εκλογές στα Σκόπια είναι κάτι που ο κ. Ζάεφ το σκέφτεται και φαίνεται να το έχει εκμυστηρευτεί σε συνομιλητές του, ανάμεσα και στον κ. Τσίπρα ώστε να γνωρίζει τους σχεδιασμούς του και να ξέρει τα επόμενα βήματα. Αν ο κ. Ζάεφ καταφέρει και κάνει πραγματικότητα τη συμφωνία που υπέγραψε με τον κ. Τσίπρα στις Πρέσπες πριν τρεις εβδομάδες τότε θα έρθει στην ελληνική βουλή έχοντας ξεμπλέξει από όλες τις διαδικασίες στη γειτονική χώρα περίπου τον Μάρτιο του 2019 και αν επιμένει και τότε ο κ. Καμμένος ότι δεν θα την ψηφίσει, οι πρόωρες εκλογές δεν θα είναι δυσάρεστη εξέλιξη για τον κ. Τσίπρα που έτσι και αλλιώς έχει αποφασίσει να τις κάνει μαζί με τις ευρωεκλογές. Δύο κάλπες ώστε να εκτονωθεί στη μια η δυσαρέσκεια για την κυβερνητική πολιτική και στη δεύτερη αν καταφέρει να βγει ο ίδιος νικητής.

Έτσι ο πρωθυπουργός θα ξεπεράσει τον κάβο του ονόματος για να πάρει πάνω του το βάρος της συμφωνίας που έχει προκαλέσει τεράστιες κοινωνικές και πολικές αντιδράσεις και δεν θα αναγκαστεί να κυρώσει με την ψήφο του τη συμφωνία. Αν οι εκλογές τον αναδείξουν νικητή και καταφέρει να κερδίσει τον κ. Μητσοτάκη τότε στη συνέχεια δεν θα έχει καμία απολύτως δυσκολία και μέσα από τη νέα αναβάπτιση της λαϊκής ετυμηγορίας θα ψηφίσει τη συμφωνία με τα Σκόπια μετά Βαΐων και κλάδων.

Για αυτό και τα όσα αναφέρει ο υπουργός άμυνας Πάνος Καμμένος για τη συμφωνία δεν αποτελούν πολιτικό κίνδυνο για τον κ. Τσίπρα και δεν είναι ρίσκο για την κυβέρνηση του. Ο υπουργός άμυνας λέει αυτά που πιστεύει για τη συμφωνία με τα Σκόπια παραμένοντας πιστός στις διακηρύξεις του, δεν θα ψηφίσει ο ίδιος και το κόμμα του όταν έρθει στη βουλή προς κύρωση, ο κ. Τσίπρας τότε θα πει ότι δεν μπορεί να προσχωρήσει η κυβέρνησή του, έχοντας χάσει τη δεδηλωμένη και θα πάει σε εκλογές όπως ακριβώς το είχε σχεδιάσει εξ αρχής λέγοντας ότι από τον Ιανουάριο του 2015 έως το 2019 είναι η πρώτη φορά που ολοκληρώθηκε η τετραετία και λύθηκαν τόσα πολλά που εκκρεμούσαν. Η χρονική αυτή πορεία τόσο της χώρας μας αλλά και πολύ περισσότερο των Σκοπίων βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση από τις ΗΠΑ που βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή και με τις δυο πολιτικές ηγεσίες καθώς ενθαρρύνεται από το οβάλ γραφείο οι πρωτοβουλίες Τσίπρα και Ζάεφ για την επίλυση του ονόματος.

Βέβαια η αντιπολίτευση συνολικά έχει γνώση του συγκεκριμένου σχεδίου και για αυτό το λόγο θεωρεί ότι η χώρα ήδη έχει μπει σε προεκλογικούς ρυθμούς με τα όσα εξαγγέλλει ο κ. Τσίπρας και κυρίως όσα εξαγγείλει στα εγκαίνια της ΔΕθ που εκεί θα είναι και τυπικά η έναρξη της προεκλογικής περιόδου, αν στο μεταξύ δεν μεσολαβήσει κάτι άλλο και αναγκαστεί να προσφύγει σε εκλογές το φθινόπωρο γιατί αλλιώς ο σχεδιασμός του είναι αυτός και δεν τον αλλάζει όπως λέει σε συνομιλητές του και πέραν του μεγάρου Μαξίμου.


Βαγγέλης Γιακουμής
Πηγή : thecaller.gr


Τρίκαλα: Με «δόλωμα» ένα σκυλάκι ασέλγησε σε τέσσερις ανήλικες




O  δράστης χρησιμοποιώντας σκυλάκι ως «δόλωμα», κατάφερνε να παρασύρει σε κλειστό γκαράζ ανήλικα κορίτσια καταφεύγοντας κατ’ εξακολούθηση σε ασελγείς πράξεις σε βάρος τους.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν μία ανήλικη ανέφερε στους γονείς της την «δράση» του 60χρονου με αποτέλεσμα αυτοί να προχωρήσουν σε μήνυση που οδήγησε στην προσαγωγή του και εν τέλει στην σύλληψη του 60χρονου.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, ενώ από Αστυνομικούς, ερευνήθηκε η οικία του που ήταν «καθαρή» όσον αφορά ευρήματα που να παραπέμπουν στις πράξεις του.

Ο 60χρονος κατηγορούμενος, φέρεται να ομολόγησε τις πράξεις του και σήμερα θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Τρικάλων για τα περαιτέρω.







Μπίζνες αναρχικών με πρόσφυγες στα Εξάρχεια



Tο βράδυ της 12ης Ιουνίου τριάντα αναρχικοί, μέλη γνωστής αντιεξουσιαστικής κίνησης των Εξαρχείων, έκαναν έφοδο στην κατάληψη της οδού Αραχώβης 44 στα Εξάρχεια και ανάγκασαν τους μετανάστες από το εσωτερικό του κτιρίου να απομακρυνθούν, περικυκλώνοντας και συνοδεύοντάς τους μέχρι την οδό Στουρνάρη. Σε κείμενο που ανήρτησαν αργότερα στο Διαδίκτυο τα μέλη της αποκαλούμενης «security team» ανέφεραν ότι τα άτομα της κατάληψης πωλούσαν ναρκωτικά στην πλατεία, έσπαγαν και έκλεβαν αυτοκίνητα, παρενοχλούσαν γυναίκες κ.ά. Εγραφαν ακόμα ότι μέσα στο κτίριο είχαν βρει βαλίτσες με κλεμμένα κινητά, γυαλιά ηλίου και ηχοσυστήματα αυτοκινήτων, όπως επίσης λαθραία τσιγάρα και σακούλες με ναρκωτικά.

Η απόπειρα εκκένωσης του ακινήτου προκάλεσε την αντίδραση αντίπαλης ομάδας αναρχικών. Το ίδιο βράδυ, μέλη της έσπασαν την πόρτα και ανακατέλαβαν το κτίριο, ενώ ήρθαν σε λεκτική αντιπαράθεση με τους κουκουλοφόρους που είχαν νωρίτερα απομακρύνει τους μετανάστες, κατηγορώντας τους για «ηγεμονισμό» και «επεκτατικότητα». Η κόντρα συνεχίστηκε και δέκα μέρες αργότερα, το βράδυ της 22ας Ιουνίου, περίπου 100 αναρχικοί απέκλεισαν το στέκι των μελών της «security team», ως απάντηση σε όσα είχαν προηγηθεί.

Τα συμφέροντα

Στις υπηρεσίες Ασφαλείας και Πληροφοριών είναι διάχυτη η πεποίθηση ότι πίσω από την ιδεολογική αντιπαράθεση των δύο αντιμαχόμενων «μπλοκ» κρύβονται οικονομικά συμφέροντα, που συνδέονται με τη διαχείριση των μεταναστών, το λαθρεμπόριο τσιγάρων ακόμα και τη διακίνηση ναρκωτικών. Στην Αραχώβης, η κάθε ομάδα επεδίωκε να διατηρήσει τον έλεγχο της κατάληψης, εγκαθιστώντας στο εσωτερικό ομάδες μεταναστών που βρίσκονται στη σφαίρα επιρροής τους. Αυτό επισημαίνεται σε διαβαθμισμένα έγγραφα «ειδικών» υπηρεσιών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στα οποία απέκτησε πρόσβαση η «Κ». Σύμφωνα με απόρρητους φακέλους, οι επικεφαλής ορισμένων αναρχικών ομάδων διαχειρίζονται άτυπους χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών και μέσω αυτών αποκτούν πρόσβαση σε κονδύλια Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Επιπλέον, υιοθετώντας τακτικές «μαφίας» φέρονται να παρέχουν «προστασία» σε καφετέριες και μπαρ της πλατείας Εξαρχείων.

Στα ίδια έγγραφα αναφέρεται ότι ομάδες αναρχικών απαιτούν χρήματα από αλλοδαπούς, προκειμένου να τους επιτρέπουν να διακινούν τσιγάρα και ναρκωτικά στην πλατεία και στα γύρω στενά. Οι συντάκτες των απόρρητων εκθέσεων επισημαίνουν ακόμα ότι μετανάστες από τις καταλήψεις παίρνουν μέρος –άλλοτε αυθόρμητα και άλλοτε κατόπιν υπόδειξης– στις επιθέσεις κατά των αστυνομικών, που περιπολούν στο κέντρο της Αθήνας. Υπάρχουν πράγματι παραδείγματα Σύρων και Ιρακινών που έχουν συλληφθεί για επιθέσεις κατά των ΜΑΤ γύρω από το Πολυτεχνείο. Από τους 13 συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο τη νύχτα της 17ης Νοεμβρίου 2016, οι τρεις ήταν Σύροι πρόσφυγες που έμεναν στις άτυπες «δομές» των Εξαρχείων. Τα παραπάνω βρίσκονται σε γνώση της ηγεσίας, όπως επίσης και τα πληροφοριακά δεδομένα που αφορούν ειδικά την κατάληψη της οδού Αραχώβης. Το διάστημα 2016-2018 εξάλλου, υπήρξαν ιδιαίτερα ανησυχητικές αναφορές «ειδικών» υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. για παρουσία ενόπλων, όπως επίσης και ακραίων, ριζοσπαστικοποιημένων μουσουλμάνων στο τριώροφο της Αραχώβης.

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Μετανάστες φέρεται να συνδράμουν ομάδες αναρχικών κατόπιν υποδείξεων από τους διαχειριστές των καταλήψεων.

Κομβικό ρόλο στη διαχείριση της κατάληψης, όπως και αρκετών ακόμα στην περιοχή των Εξαρχείων αποδίδουν οι υπηρεσίες σε έναν Σύρο με χαρακτηριστικό ψευδώνυμο, που παραπέμπει σε εκλιπόντα επαναστάτη ηγέτη, ο οποίος ζει πάνω από 15 χρόνια στην Ελλάδα. Ο 50χρονος διατηρεί επαφές με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, από τις οποίες αντλεί χρηματοδότηση και την άνοιξη του 2017 είχε κατηγορηθεί ότι μαζί με έναν Ελληνα συνεργό του, είχε επιχειρήσει να δημιουργήσει ένα παράνομο μουσουλμανικό νεκροταφείο, στην περιοχή Ασκρη Βοιωτίας. Για τον λόγο αυτό μετέφεραν με ιδιωτικό βανάκι πτώματα από την Αθήνα, τα οποία έθαψαν σε ερημική περιοχή κοντά στην Αλίαρτο. Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «Κ», στην έρευνα για εκείνη την υπόθεση είχαν εμπλακεί εκτός από την τοπική αστυνομία, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Ο Σύρος αρχηγός και οι «Single Men»

Στο παρελθόν, το κτίριο στην οδό Αραχώβης 44 στέγαζε τη φοιτητική λέσχη του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον Σεπτέμβριο του 2015, ωστόσο, μία από τις παλιές ομάδες αντιεξουσιαστών των Εξαρχείων το κατέλαβε, σε συνεννόηση με τον 50χρονο Σύρο, ο οποίος εν μέσω μεταναστευτικής κρίσης αυτοανακηρύχθηκε σε συντονιστή των συμπατριωτών του, που έφταναν κατά εκατοντάδες στη Ελλάδα. Μερικούς μήνες αργότερα, οι πρώτοι «ένοικοι» της κατάληψης μετακινήθηκαν σε ακατοίκητο της οδού Νοταρά 26 και στην παλιά φοιτητική λέσχη εγκαταστάθηκαν 100-150 νεαροί από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και χώρες του Μαγκρέμπ. Ηταν όλοι τους άνδρες, μεταξύ 18 και 40 ετών και γι’ αυτό το εγχείρημα ονομάστηκε «Single Men». Ο 50χρονος περιγράφεται ως διαχειριστής αρκετών καταλήψεων στέγης στα Εξάρχεια και μάλιστα σε διαβαθμισμένα έγγραφα αναφέρεται ότι με δική του απόφαση την εποπτεία της κατάληψης στην οδό Αραχώβης ανέλαβε συμπατριώτης του, που είχε πάρει μέρος στον συριακό εμφύλιο, πολεμώντας όχι στο πλευρό των τζιχαντιστών αλλά του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Στους απόρρητους φακέλους γίνεται ακόμα αναφορά στο ενδεχόμενο στο τριώροφο της οδού Αραχώβης να υπάρχουν ριζοσπαστικοποιημένα άτομα, ενώ παρατίθενται πληροφορίες και για ύπαρξη όπλων και ναρκωτικών ουσιών. Αν και η κατάληψη αποτελούσε αντικείμενο ενδιαφέροντος τριών τουλάχιστον υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., οι προσπάθειες των αστυνομικών να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι όσα συνέβαιναν στο εσωτερικό της δεν στέφθηκαν με επιτυχία, καθώς ήταν αδύνατη η πρόσβαση στο κτίριο ακόμα και σε πρόσφυγες από άλλες δομές. Πάντως, πληροφορίες που ήθελαν τους τοίχους της παλιάς φοιτητικής λέσχης να διακοσμούνται από σημαίες του Ισλαμικού Κράτους δεν επιβεβαιώθηκαν.

Οι επιθέσεις

Το τελευταίο διάστημα είχαν πυκνώσει οι φωνές διαμαρτυρίας που έλεγαν ότι οι ένοικοι της κατάληψης διαπράττουν ένοπλες ληστείες εις βάρος πεζών, δέρνουν μικροδιακινητές και επιτίθενται σε γυναίκες, ενώ ήδη από το 2016 εκκρεμεί μηνυτήρια αναφορά ενός εκ των ιδιοκτητών του ακινήτου με την οποία ζητεί από την αστυνομία την εκκένωσή του. Το έπραξαν τη νύχτα της 12ης Ιουνίου περίπου 30 κουκουλοφόροι αναρχικοί και στο κείμενο που δημοσίευσαν στο Διαδίκτυο έγραψαν: «Το ποιόν και τον ρόλο όσων μένουν στο κτίριο το γνώριζε η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής: εμπόριο ναρκωτικών, κλοπές, νταβατζιλίκια, σεξιστικές επιθέσεις».

Πέρυσι, ο 50χρονος Σύρος και ένας συνεργός του συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, ενώ έσκαβαν αυτοσχέδιο τάφο κοντά στην Αλίαρτο (φωτ.).

Την εκκένωση της κατάληψης φέρεται να αποφάσισαν ένας παλιός αναρχικός, άτυπος επικεφαλής γνωστής αντιεξουσιαστικής κίνησης και ο 50χρονος Σύρος, με τον οποίο διατηρεί από παλιά στενές σχέσεις. Στα απόρρητα πληροφοριακά δελτία αναφέρεται ότι ο βετεράνος αντιεξουσιαστής παρέχει προστασία στις καταλήψεις των αλλοδαπών, ενώ αξιωματούχοι ασφαλείας τον εμπλέκουν σε εκβιασμούς μικροδιακινητών, από τους οποίους εισπράττει «φόρο» ώστε να τους επιτρέπεται να πωλούν την πραμάτεια τους στα Εξάρχεια. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι η απομάκρυνση των Αράβων από το ακίνητο της Αραχώβης και η εγκατάσταση σ’ αυτό οικογενειών Σύρων, κουρδικής καταγωγής, δεν είχε ως μοναδικό στόχο την αντιμετώπιση των φαινομένων εγκληματικότητας και «αντικοινωνικής» συμπεριφοράς, αλλά θα απέφερε οικονομικά οφέλη στους εμπνευστές της. Πρόσφυγες έχουν άτυπα καταθέσει ότι η διαμονή στις άτυπες δομές των Εξαρχείων και η πρόσβαση σε είδη πρώτης ανάγκης που διατίθενται από ΜΚΟ δεν είναι δωρεάν, καθώς οι υπεύθυνοι των καταλήψεων τους επιβάλλουν «κεφαλικό φόρο». Κανείς, όμως, δεν έχει δεχθεί να καταγγείλει επωνύμως τις παρανομίες στην ΕΛ.ΑΣ. Πάντως, απόσπασμα κειμένου αναρχικών με τίτλο «πολιτική τοποθέτηση για τα γεγονότα στην Αραχώβης» που δημοσιεύθηκε στο Athens Indymedia λίγο μετά τα γεγονότα στην Αραχώβης αναφέρει: «H δράση της γκρούπας που εκκένωσε τη “Single Men” καμία σχέση δεν έχει με τον πόλεμο ενάντια στις μαφίες. Μέλη της πωλούν προστασία σε καφενεία και μπαρ και κανονίζουν ποιοι μετανάστες βγάζουν πάγκους στην πλατεία».

Η απόπειρα δημιουργίας μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αλίαρτο

Στα απόρρητα έγγραφα των υπηρεσιών ασφαλείας υπάρχουν αναφορές σε αρκετούς ακόμα γνωστούς αναρχικούς, που σύμφωνα με τις Αρχές διεκδικούν ρόλο στη διαχείριση των καταλήψεων στέγης στα Εξάρχεια. Ενας απ’ αυτούς περιγράφεται ως άτυπος επικεφαλής της πλέον δραστήριας ομάδας «μπαχαλάκηδων» και συνελήφθη προ μηνών κατά την εκκένωση κατειλημμένου κτιρίου στις παρυφές των Εξαρχείων. Η ομάδα του θεωρείται από τις πιο «δυναμικές» στην πλατεία και μάλιστα εκτιμάται ότι ήταν αυτή που συμμετείχε στην επιχείρηση ανακατάληψης της Αραχώβης 44 μετά την απομάκρυνση από το κτίριο των Αράβων. Επιπλέον, υπάρχει η πεποίθηση ότι ο ίδιος συντόνισε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 22ας Ιουνίου, έξω από το στέκι αντίπαλης ομάδας αναρχικών.

Στις αναφορές τους, οι αξιωματούχοι των αρμοδίων υπηρεσιών αναφέρουν ότι έχει έρθει σε ρήξη με τις άλλες, παλαιότερες ομάδες αναρχικών εξαιτίας της προσπάθειάς του να αποκτήσει μερίδιο από τον έλεγχο των καταστημάτων και των λαθρεμπόρων της περιοχής των Εξαρχείων. Φέρεται, μάλιστα, να επιχειρεί να προσεταιριστεί τις πιο περιθωριακές και παραβατικές ομάδες αλλοδαπών, όπως αυτούς που έμεναν στο ακίνητο της Αραχώβης.

Στο μεταξύ, με μια ιδιαίτερα σκοτεινή υπόθεση, που διαδραματίστηκε την άνοιξη του 2017 στην περιοχή Ασκρη Βοιωτίας, συνδέονται οι πρωταγωνιστές των πρόσφατων γεγονότων στην οδό Αραχώβης. Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «Κ», ο 50χρονος Σύρος που εμφανίζεται να συντονίζει τις καταλήψεις μεταναστών είχε περίπου προ ενός έτους αποπειραθεί να φτιάξει κρυφά ένα μουσουλμανικό νεκροταφείο σε ερημική, αγροτική περιοχή κοντά στην Αλίαρτο. Η πρωτοφανής στα αστυνομικά χρονικά υπόθεση άρχισε να ερευνάται μετά πληροφορίες που έφτασαν σε ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και στην ΕΥΠ, σύμφωνα με τις οποίες σε κτήμα με ελιές, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα πρώτα σπίτια του οικισμού, άγνωστοι είχαν σκάψει δύο αυτοσχέδιους τάφους. Αμέσως, κλιμάκια των δύο υπηρεσιών πήραν εντολή να ερευνήσουν το θέμα και μετέβησαν υπό άκρα μυστικότητα στην περιοχή προκειμένου να διαπιστώσουν τι ακριβώς συνέβαινε.

Υστερα από έρευνες που διήρκεσαν μερικές ημέρες και ενώ είχαν επιστρατεύσει ακόμα και εικόνες από δορυφόρο κατάφεραν να εντοπίσουν το σημείο, ενώ ενημέρωσαν για την υπόθεση τους αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ζητώντας τους να θέσουν υπό επιτήρηση το σημείο.

Μετέφεραν πτώματα

Ετσι, την 5η Μαΐου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω δύο άνδρες, τη στιγμή που έσκαβαν νέο τάφο για να τοποθετήσουν τη σορό ενός Πακιστανού. Στο σημείο υπήρχαν ήδη δύο αυτοσχέδιοι τάφοι για την οριοθέτηση των οποίων είχαν χρησιμοποιηθεί λευκές πέτρες.

Ο ένας από τους συλληφθέντες ήταν ο 50χρονος Σύρος, με το χαρακτηριστικό ψευδώνυμο και ο δεύτερος ένας Ελληνας συνεργάτης του, επικεφαλής πρωτοβουλίας για την υποστήριξη μεταναστών, με δράση κυρίως στον Πειραιά. Εις βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της προσβολής μνήμης νεκρού.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι μετέφεραν από την Αθήνα τα πτώματα μέσα σε ιδιωτικής χρήσης βανάκι προκειμένου να τα θάψουν στο «μυστικό» μουσουλμανικό νεκροταφείο. Κατά πληροφορίες, η περιοχή που σχεδίαζαν να χωροθετήσουν το νεκροταφείο είχε αγοραστεί από τον 50χρονο.



ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Απεγκλωβίστηκαν τέσσερα από τα δώδεκα παιδιά στην Ταϊλάνδη



Στην επιχείρηση συμμετέχουν 90 δύτες, 50 ξένοι και 40 Ταϊλανδοί, ενώ οι διασωθέντες ανήλικοι χρειάστηκε να διανύσουν ένα χιλιόμετρο υποβρυχίως.

Εχθές Κυριακή, σε μία συντονισμένη προσπάθεια από τις ομάδες διάσωσης, απεγκλωβίστηκαν με επιτυχία τα τέσσερα πρώτα παιδιά τα οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία τους, άλλα 8 παραμένουν εγκλωβισμένα.


Οι διασώστες έχουν δύο εμπόδια, το νερό και τον χρόνο. Κάνουμε αγώνα από την πρώτη στιγμή εναντίον αυτών των δύο. Πρέπει να κάνουμε όλα όσα μπορούμε, ακόμη και αν είναι δύσκολο να τα βάλουμε με τα στοιχεία της φύσης» είπε  ο κυβερνήτης της περιοχής, Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν.

Με δεδομένα τα χαμηλά επίπεδα οξυγόνου στη σπηλιά αλλά και τη βροχή που πέφτει στην περιοχή Τσιανγκ Ράι , η προσπάθεια διάσωσης μοιάζει όλο και περισσότερο με θρίλερ, καθώς η μάχη με τον χρόνο είναι άνιση και τα προβλήματα που δημιουργούνται στους εγκλωβισμένους αυξάνονται κάθε στιγμή που περνά.


Αυτός είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από την δημοσκόπηση της Voxpop



Όλα στα μέτρα του τα θέλει -και τα κατασκευάζει- ο ΣΥΡΙΖΑ, έτσι και με τις δημοσκοπήσεις. Αφού τα ποσοστά του κατρακυλούν μετά το Σκοπιανό σε όλες τις έρευνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αποφάσισαν τα κυβερνητικά στελέχη να «δημιουργήσουν» μια δική τους εταιρία. Ετσι κι έγινε.

Η εφημερίδα «Documento» δημοσίευσε δημοσκόπηση μιας άγνωστης εταιρίας η οποία δείχνει ότι… κλείνει η ψαλίδα της Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ αν και ήταν η πρώτη που δημοσιεύθηκε.

Πρόκειται για έρευνα της εταιρίας VoxPop Analysis, η σύσταση της οποίας έγινε μόλις πριν από ενάμιση μήνα και είναι μονομετοχική ΙΚΕ με μετοχικό κεφάλαιο 100 ευρώ. Δεν είναι όμως μόνο αυτό το στοιχείο που προκαλεί αίσθηση.

Είναι και το γεγονός ότι διαχειριστής και αποκλειστικός μέτοχος της εταιρίας είναι ο Γιάννης Σκλίας, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Κόρινθο το 2015, συνεργάτης της γνωστής από το παρελθόν Common View και πρώην φοιτητής του Χριστόφορου Βερναρδάκη, με τον οποίο έχουν γράψει μαζί κείμενα παρεμβάσεων.



Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2017 εμφανίστηκε η άγνωστη μέχρι τότε εταιρία Common View και είχε διατυπώσει την εκτίμηση ότι η ψαλίδα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. κλείνει.

Τότε είχε ξεσπάσει μεγάλος θόρυβος, επειδή μέσα στην ερευνητική ομάδα της Common View περιλαμβανόταν και ένας συνεργάτης του Χριστόφορου Βερναρδάκη που μάλιστα τον ακολούθησε από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης στο υπουργείο Επικρατείας.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ